גם אני אחרי הלידה לא יכולתי לחשוב על לעבור את זה שוב. (גם לי היה וואקום, תינוק שיצא ללא דופק וללא נשימה, חתך גדול מאוד, ואפידורל שלא עבד, אבל עיקר הקושי שלי היה ההחלמה והכאבים שאחרי)
דיברתי עם בעלי שיחה רצינית והסברתי לו שכנראה שזה יהיה הילד היחיד שלנו, כי לא תהיה לי אפשרות לעבור את כל זה שוב, ושכדאי שננצל כל רגע מהגדילה שלו - כי כנראה שלא יהיו לנו עוד ילדים.
אצלי ברוך ה בעלי ממש הבין ותמך - למרות שידעתי שהוא כן היה מעדיף שיהיו לנו עוד ילדים.
היה לי גם מאוד קשה לראות נשים בהריון, כל אישה בהריון שהייתי רואה- הייתי מתחילה לבכות ולרחם עליה על כל מה שהיא הולכת לעבור....
בפועל, כבר אחרי 6 חודשים הרגשתי שיש סיכוי שמתישהו אני כן ארצה עוד ילדים, ואחרי שנה כבר ממש ממש ממש רציתי עוד ילדים.
אני לא יודעת להסביר איך זה עובד, כי לא שוכחים, לא שכחתי לרגע מה שעברתי ועד כמה נורא זה היה עבורי, ולמרות זאת רציתי ילד, והרגשתי שאני מוכנה לעבור את הכל שוב בשביל זה.
ברוך ה לפני 6 חודשים ילדתי עוד תינוקת, וכולם סביבי בהלם, כי הם זוכרים עד כמה לא היה סיכוי מבחינתי לעוד אחד.
את תראי שככל שהזמן יעבור, ככה יהיה לך קל יותר לחשוב על זה.
תראי אחר כך איך את מרגישה, אבל בעיקבות איך שאני הרגשתי בלידה ואחרי הלידה הראשונה, החלטתי במהלך ההריון השיני לעשות קורס הכנה ללידה רציני, שהתמקד הרבה באיך להפוך את כל החוויה לחיובית ואיך להרגיש טוב ושמחה גם במהלך הלידה , וגם איך פרקטית להתמודד עם כאבי הלידה(קורס אומנם יקר - 2500 שקל אבל היו החזרים מהקופה) - ובאמת הלידה השניה היתה בעיני פשוט מדהימה!!!!!!! למרות שאוביקטיבית היא לא היתה קלה - אפידורל שלא עבד, וואקום, כליאת כתפיים - אחרי שהראש יצא עם הוואקום, הכתפיים של התינוקת ניתקעו זמן ארוך עד שבסוף שברו לה את עצם הבריח כדי לחלץ אותה, חתך יזום וקרע דרגה 2 - ולמרות כל זאת היתה לי חווית לידה מושלמת בעיני, אני מרגישה שמחה עם הלידה שהיתה, ואני ממש מרגישה שעברתי חוויה מדהימה של יצירת חיים חדשים.
עד כדי כך שבעיקבות כמה בעיות שהיו לי, כמה רופאים המליצו לי לעשות קיסרי בלידות הבאות, ולמרות שאני יודעת שבקיסרי הלידה וההחלמה יהיו הרבה הרבה יותר קלים - אני עדיין מאוד מקווה ללדת לידה טיבעית, כי החוויה הזאת היתה מבחינתי מדהימה, עם כל הכאב שבה.
אז בעזרת ה כשתגיעי לשלב הזה - ממש ממליצה לך על כזה קורס.
ורק שתדעי שהתחושות שלך לגיטימיות לגמרי לגמרי לגמרי, עברת לידה באמת קשה, וזה הכי נורמלי בעולם שתרגישי ככה, תני לעצמך זמן להתאושש, לחזור לעצמך, תנוחי ותהני מהתינוק, ותראי שהזמן יעשה את שלו, אבל הכל בנחת.