סקר - בנים לענות, בנות לקרואultracrepidam

היה דייט. הבחורה החליטה שלא מתאים.

מה משתי האפשרויות תעדיפו:

1 אתה מתקשר אליה בערב אחרי, ושומע ממנה "הי דוד חשבתי על זה ונראה לי שזה יהיה לא מצידי. פשוט לא הכיוון, לא משהו אישי"

2 אתה מקבל הודעה בבוקר אחרי (או אם נפגשת בבוקר, אז כמה שעות אחרי): "הי דוד, בהמשך לפגישה שלנו - אני מרגישה שזה לא מה שמתאים לי, ואני לא ארצה להמשיך. לא רציתי לתת לך לחכות עם רושם מוטעה, אז אני מעדכנת אותך עכשיו, אבל כמובן אם תרצה לסגור את זה בשיחת טלפון ולדבר על זה זה בסדר גמור מבחינתי" 

בעיני האופציה השניה היא הרבה יותר טובה, מהרבה בחינות.

אבל מעניין אותי אם אני חריג בזה

לגמרי אופציה שניהמי שחלם לו
שתי האופציות מצויינות, בטח ביחס לאופציות האחרותאחד מיני רבים

3. הבחורה לא טורחת לומר לך כלום, מתעלמת משיחות טלפון ולא עונה להודעות, עד שאתה מבין שזהו זה.

4. אתה מחכה שעה וחצי בקור המקפיא של ירושלים, משתמש בכל ארסנל הקללות העצום שלך, ואחרי שהיא עונה לך סוף סוף היא אומרת: "אה, החלטתי שאני בסוף לא מעוניינת. סליחה", מה שמשאיר לך מעט מאוד קללות לשימוש יעיל ואישי בדרך חזרה.

5. אתה לומד לקח לפעם הבאה ושולח הודעה שעתיים לפני הדייט: "היי, אנחנו נפגשים עוד שעתיים, נכון?" והיא עונה לך "אה, חשבתי על זה ובעצם לא", מה שמעורר בך גל של זכרונות מתוקים מסעיף 4.

6. מישהי פונה אליך ומעוניינת לצאת איתך, אבל מסיבות שרק הקב"ה בכבודו ובעצמו יודע, היא נעלמת אחרי התכתבות קצרה או שיחת טלפון, משל הייתה עשויה מגז שהתפוגג. איזה גז? אני הייתי אומר מתאן, אבל זה סתם מתוך רשעות.

7. מישהי מתעלמת ממך בבוטות באתר הכרויות, אבל מסתבר שיש לכם גם חברים משותפים שהחליטו לשדך ביניכם, ושם היא דווקא מאוד מתעניינת בך. מה שגורם לך להיעלב ולסרב בחריפות. אתן יודעות, מאחורי (רוב) הפרופילים יש גם בנאדם.

בקיצור אחי, נפלת טוב. מאחל לך רק הצלחה ואושר בחיים.

משתתף בצערךultracrepidam

3 או שהיא איבדה את הטלפון. קרה לי

4-5 אין מילים. לבי לבי

6 ואז אחרי חצי שנה היא חוזרת, ויש קשר לא רע בכלל. קרה לי

7 נהדר. אם באמת רציתי אותה, ובאתר לא הצלחתי לשכנע אותה, אז הנה סוף סוף יש לי הזדמנות. *נהדר*. 

מתאן 😄😄רקלתשוהנ
התלבטות גדולהarixon
אני עושה טלפון כי אומרים שזה מכבד יותר.
אבל מבחינה אישית באמת לא יודע אם זה נכון...
אתה מתייחס לשאלה אחרת, רגישה הרבה יותר...ultracrepidam

והיא היתה מה בנות מעדיפות שהבנים יעשו...

וכאן אני חושב שהן רגישות הרבה יותר ולכן אני ממש לא בטוח שהתשובה הגורפת כאן, המעדיפה את 2, תהיה נכונה

תלוימבקש אמונה
אם באופציה 2 היא מתכוונת שאפשר לשנות את דעתה בשיחה הזאת אז אחלה.

אם לא, אני כנראה אלך עם האופציה הראשונה
נניח שאפשר לשנות את דעתה באותה מידה בשתי האפשרויות...ultracrepidam

כלומר, השיחה, אם תתקיים, תהיה אותו דבר

השאלה אם מספרים לך מראש מה הולך להיות (וממילא את זה אתה מקבל בהודעה), או שאתה תופתע בשיחה

מחילה לא הבנתי את הפיסקה השניה..מבקש אמונה
אבהיר שוב את כללי המשחקultracrepidam

אפשרות 1: ברירת המחדל הרגילה, היא מחכה שתתקשר ואז מפתיעה אותך באמירה "החלטתי לחתוך"

אפשרות 2: היא מעדכנת אותך בבוקר (כלומר לא מיד אחרי, אבל לפני שתצטרך להתלבט לגבי איך להתקשר ומה לומר) שהיא לא תהיה מעוניינת להמשיך, ומוסרת את הכדור בחזרה לידיים שלך - אם אתה רוצה לנהל שיחה וכביכול להתעלם מההודעה, היא מבינה את הצורך וזה בסדר גמור

הנכונות שלה להקשיב לטיעוניך ולהסבריך למה היא עושה את טעות חייה זהים בשני המקרים - או שהיא לא מוכנה לשמוע, או שהיא מאד מוכנה לשמוע אבל הנטיה שלה כרגע היא שלילית....

אה, הבנתי.. אז אופציה שניה עדיפהמבקש אמונה
עצם ההצעה לשוחח לפחות נותן הרגשה שאנחנו חברים למרות שלא מתאימים
אישיתדעתן מתחיל

מה שנראה לה מתוך תכונתיה ורגישותה הטוב ביותר.

אני חושב שממש מיד אחריחדשכאן
נותן תחושה של כפה לפנים. שהיה ממש ממש גרוע.
אז נראלי פחות.

אבל בהחלט אין סיבה לחכות עם זה דווקא עד מחר אם ברור שזה לא בכיוון.

בקריאה שניה, אם אתה שואל בעצם אם שיחה כזו לעומת הודעה כזו, נראלי שכל עוד זה בהתחלה, שניהם אחלה.
כמובן, לא מיד אחריultracrepidam

השאלה היא האם היא, שכבר יודעת מה היא החליטה, תתן לך להמשיך ולהתלבט איך לנהל את השיחה ומה לומר (בין אם דעתך שלילית או חיובית. הרי את זה היא לא יכולה לדעת ולכן לא רלוונטי מבחינתה)

או שהיא תעדכן אותך מוקדם מספיק מה הולך להיות נושא השיחה בערב, כולל האפשרות לוותר על השיחה לחלוטין

*הערה חשובה - יש גם את האפשרות שהיא תשלח בבוקר, או בלילה לפני שהיא הולכת לישון, הודעה של "הי דוד אני ממש שמחה שנפגשנו ואשמח להיפגש שוב, מחכה לשיחה ממך מחר בערב כדי לשמוע לגבי הדעה שלך בנושא" לעומת שהיא תחכה עד הערב שאתה תתקשר ואז היא תספר לך שהיא מעוניינת להמשיך.

אבל במקרה שהיא מעוניינת, נראה לי שאף אחד לא יתנגד לקבל את זה בהודעה מראש (יש מתנגדים בקהל?)

מבין מה אתה שואל..חדשכאן
אני חושב שזה בסדר.
וזה בהחלט בעיני מיותר את השיחה. וזה בסדר.

לגבי הצד ההפוך, אני חושב שכדאי להימנע. רק אם ממש בטוחים שהיה טוב, אז כדאי.
באופן כללי, כשיש אחד רוצה להמשיך עדיף לחכות לשמוע מה הצד השני אומר כדי שיהיה נקי להחלטה.

(בתחושת בטן הייתי אומר שבאמת אם ברור ב100% מה ההחלטה, שפשוט יגידו וזהו. זה כואב לרגע אבל משחרר מהר יותר.)
מעניין מה שאתה אומר לגבי הצד ההפוך...ultracrepidam

מישהי שאתה מעוניין והיא לא בטוחה, אתה מעדיף שהיא תחליט (ואולי תחליט לשלילה) מאשר שהיא תתן צ'אנס בגלל שאתה מעוניין? אני מרגיש ההיפך - בעיני אם היא לא בטוחה ואמירהשלי יכולה להשפיע, אעשה מה שאני יכול כדי לשכנע

מבין מה אתה אומר. גרמת לי לחשוב..חדשכאן
נראלי עדיין המקום לתת לצד השני לקבל החלטה ממקום נקי, ברור לי יותר מעזור לו לקבל החלטה שאני חושב שהיא נכונה.
מקווה שמובן.

בכל מקרה אם זה פחות הכיוון, זה יגמר במקודם או במאוחר בדרך כלל. חבל לגרום לה להגיד כן כי לא נעים לה. מיותר
אבל...ultracrepidam

מי אמר שהיא אומרת כן כי לא נעים לה? אולי היא מפחדת להגיד כן, ואם אני רוצה יהיה לה הבטחון להגיד כן?

אני חושב שלאנשים יש רצונות מורכבים ומתפתחים ולא דעה חד משמעית, ואין משהו שמשפיע על התפתחות המחשבות יותר מאשר הדעה של הצד השני

אה. אני לא חושב שזה קורה ככהחדשכאן
מקסימום תגיד שהיא מתלבטת
ואז בהחלט הגיוני להגיד שאתה חושב שכן
וזה יכול לתת לה את המקום לנסות עוד קצת (הדבר הנכון כשלא בטוחים)
כמובןultracrepidam

ברור שאם זה לא רלוונטי, זה לא ישנה את דעתה

אבל אני מאמין לאנשים ולכן מניח שאם היא תגיד כן זה כנראה מה שהיא מרגישה

שומעחדשכאן
נתת לי משהו לחשוב עליו..
אני פשוט חושב שלפעמים לאנשים לא נעים לסרב כשהם יודעים שהצד השני רוצה.
אם היא רוצה לזרז את העניין היא יכולה וצריכה להתקשרלצורך כך
להודיע בהודעה זה בזוי ומכוער.
אפשר להציע עוד שתי אופציות?advfb

א. אתה מתקשר אליה מתי שאתה יודע שהיא פנוייה לדבר והיא אומר לך "היי דוד, היה נעים להיכר אותך נראה לי שלא שייך להמשיך להפגש"

ב. היא כותבת לך הודעה בבוקר "היי דוד היה נעים לי להכיר אותך תודה רבה נראה לי שלא מתאים להמשיך.. שיהיה לך הרבה בהלצחה!"

ההבדל העיקרי הוא שהנחת היסוד היא שזה בסדר מבחינת שנינו שהיא לא רוצה להמשיך.

יכול ממש לעצבן/להצחיק/לפגוע בי אם בחורה מנסה להצטדק על חשבוני. היא לא עושה לי טובה בכך שהיא נפגשה היא איתי וגם אם אני מתבאס מזה שהיא בחרה שלא להמשיך זה לא עניינה, זה עניין שלי מול עצמי. היא לא צריכה לחשוב את עצמה שאני מפסיד כל כך (בטחון עצמי זה מעולה רק בהקשרים אחרים).

ועכשיו אני יפסיק להתחכם איתך בויכוח האינסופי שלנו ואענה לעיקר השאלה -

במידה והיה דייט תקוע ולא מוצלח וממילא אני לא רוצה להמשיך - אז יהיה סבבה בהודעה.

במידה ואני התעניינתי בה אני מצפה שהיא תגיד לי בטלפון את זה. ההשקעה שלי למפגש צריכה הכרה כלשהי מהצד השני. זה נראה לי עניין בסיסי בדרך ארץ.

מבחינה עקרונית, בגלל שאי אפשר לדעת כמעט אם הצד השני רוצה להמשיך או לא נראה לי ראוי מאוד להתקשר ולכבד את המעמד. מקסימום היה מביך אבל אין פה מי שנפגע.

ברור שלא. *שתי* אופציותultracrepidam

חוץ מזה, האופציה הראשונה שלך היא האופציה הראשונה שלי. לא רואה את ההבדל

ולא, לא התייחסתי לשאלה מה אני חושב על עצם ההחלטה שלה.

השרשור הזה נפתח מתוך מחשבה שיש הרבה בנים כמוני, שישמחו להיות מעודכנים ולא לחטוף כאפה לפנים, בשלש סיטואציות עיקריות:

1 אתה לא רוצה אותה, ואתה משקיע המון אנרגיה בשאלות של מה ואיך להגיד, או למצוא זמן להתקשר ולנחש מתי נוח לה... וכל המאמץ הזה רק כדי לשמוע "לא". לא היה יותר פשוט שהייתי יודע את התשובה וזהו?

2 אתה מאד רוצה אותה, ואתה חושב שגם היא מעוניינת, ואז אתה חוטף כאפה לפנים - ולא יודע איך לאכול את זה. במקום האפשרות שהיית מבין מה הסיטואציה ואולי אפילו מנסה לחשוב מה כן לומר ומה לשאול

3 מישהי התחילה איתך ברחוב (או שדכן פנה עם הצעה), ואתה - אמנם תיאורטית נורא מעוניין, אבל "תפוס" - השבת את פניהם ריקם

שלש הסיטואציות קרו לי

לגבי ההסבר שלך - אם לדעתך הודעה זה לא מכבד, למה אתה מרשה למישהי שאתה לא אוהב לזלזל בך?

וגם - מדובר כאן שהיא מוכנה ברצון לדבר איתך, היא פשוט שואלת אם תהיה מעוניין ומודיעה מראש מה היא הולכת להגיד.

ואני לא מדבר על הקטע של "מביך". זה לא הסיפור. הסיפור הוא שהזמן והאנרגיה שלך מושקעים במישהי שכבר לא מעוניינת בך וכדי לכבד אותך מחכה שאתה תתקשר אליה.

ברור שלא התכוונתadvfb

לקחת את הדיון לשם אבל גם באופציה הראשונה קשה לי ההנחת יסוד של המילים "פשוט לא הכיוון, לא משהו אישי". כי זה עומד על בסיס הנחת יסוד שהיא נראת לי מאוד בעייתית. אולי יותר מדי "חופר".. מתנצל.

הודעה לא מכבדת את הסיטואציה במידה ואחד הצדדים מוקיר אותה.

במידה וזה היה "ערב מבוזבז" מבחינתי אז אני באמת לא מוקיר כל כך את הסיטואציה, זה לא בהכרח מעיד על זלזול בה. אבל במידה ואני לא מתחשב ברגשותיה הנראים לי סבירים אז זה מביע זלזול.

חד משמעית במידה ואני רוצה - משמע אני מוקיר את הסיטואציה - אני אשמח שגם היא תכבד ותביע כבוד כלפי הסיטואציה בגלל המאמצים הכרוכים שהשקעתי בה.

החילוק פה אם היא צריכה לבנות על זה אם יש כלים או אין לי כלים להתמודד עם הסיטואציה. במידה ואין לי כלים להכיל והיא מניחה שיש לי - אז באמת באסה. במידה ויש לי כלים להתמודד עם העניין - יבאס אותי אם היא תחשוב שאין לי. זה יפגע באגו שלי (וזה נורמלי לגמרי).

לא הבנתי אותךultracrepidam

איפה היא בונה שיש לך כלים להתמודד עם הסיטואציה?

היא פשוט מעדכנת אותך בבוקר מה היא הולכת לספר לך בערב, במידה ועדיין תהיה מעוניין לדבר בערב

ואם יש הסתברות של 50% שאתה תיעלב בכל מקרה, למה שהיא תפעל כדי לא להעליב אותך? כל מה שהיא תעשה יעליב אותך בהסתברות של 50%.

אותי למשל יש דברים שיעליבו (בלי קשר למחשבה שלי) ויש דברים שלא, ולכן אצפה ממנה לעשות דברים שלא יעליבו ולא לעשות דברים שיעליבו

הרגישות שאתה מציג היא ביחס לכך שאין לכלים להתמודדadvfb

כי מה השאלה פה בעצם - איך אתה רוצה שאני יודיע לך "לא" (תקן אותי אם אני טועה).

לכן אם יש לי כלים להתמודד - תגידי לי ותכבדי את הסיטואציה ואותי.

אם אין לי כלים להתמודד - תגידי לי בצורה עקיפה שההתרסקות תהיה פחות כואבת.

לגבי מה שכתבת ביחס ל50% 50% - כן, שתנסה להקטין את הנזק, זה לא עניין קטן. זה מעיד על כבוד וכבוד זה דבר שהוא קריטי לסיטואציה.

אני לא מצפה ממנה להכיר אותי דווקא כדי לדעת מה פוגע בי.

אני אשמח מאוד שהיא תגיד דברים שלא יפגעו בי אבל אם אני רגיש לדברים ספציפים שפוגעים במיוחד ולא באחרים אני מבין את זה על אף הכאב האישי הכרוך בכך.

אנחנו לא מדברים באותה שפהultracrepidam

(ולא בפעם הראשונה)

הסברתי בפירוט בדיוק מה שתי האפשרויות וההשלכות שלהן, 

מהאפשרות של הודעה מוקדמת אני מרוויח שאני לא פועל בערפל ואני יכול לפעול בהתאם למציאות,

אבל מפסיד, כביכול, כי "היא חתכה בהודעה" וזה עלול להיות פגיעה בכבוד שלי

לי יותר חשוב היתרונות האלה מאשר שמירה על הכבוד, ולכן אעדיף הודעה מוקדמת.

בהתלבטות שאתה מדבר עליה (ועדיין לא ברור לי מה היא), מדובר בחישוב סטטיסטי סבוך שהבחורה לא תהיה מסוגלת לעשות ולכן יהיה לה מאד קשה עד בלתי אפשרי להתחשב בך, כי השאלה האם תיפגע או לא, ומה אתה מעדיף שהיא תעשה, תלויה בשאלה מה אתה מרגיש כלפיה, ואת זה היא לא יודעת

הערפל שאתה מדבר עליו הוא גם במצב של "כן"?advfb

במידה והיא רוצה להמשיך זה גם חלק מהדיון?

השאלה היא בעיקר במצב של לאultracrepidam

כי במצב של כן היא בעצם נשארת בתוך הקשר ומשאירה לך את הבחירה

אבל אפשר להתייחס גם לשאלה של כשהיא רוצה להגיד כן

כמובן, לא מיד אחרי - לקראת נישואין וזוגיות

הרבה פעמים אני מקבל את המצב של חוסר הודאותadvfb

כנתון, כתפקיד שעלי להתמודד איתו.

הסתכלות מעניינת מה שאתה כותב.

זה באמת תלוי עד כמה הסיטואציה נחשבת קריטית.

נראה לי אתה כבר מתחיל להרגיש נוחרב שמואל
קראתיהפי
חמודה היא
זה לא מקרה קונקרטיultracrepidam

היו כאלה, כמובן. זכורות לי מאד לטובה, שנפרדו בהודעה מכבדת מאד מאד ולא הטריחו אותי להתקשר (על אף שאני מאד רציתי להמשיך)

אבל אני מדבר באופן כללי - מה בנים יעדיפו, וממילא מה מומלץ שבנות יעשו (בהנחה שהן לא מנסות לעצבן בכוונה)

שניהם בסדרחסדי הים
שיחה. ומתי הבחור מתקשר זה כבר עניין שלו...ותן טל
כמובן שגם הבחורה יכולה להחליט שהיא מתקשרת בעצמה. אנחנו כבר בתשפ"ב...
ובעיניךultracrepidam

אם היא כבר החליטה, עדיף שהיא תתקשר?

לגבי התאריך - אם למשל הם נפגשו בתשע"ז, באמת הגיע הזמן שהיא תתקשר

לא באותו ערב. שתישן על זה לילה.ותן טל
באופן כללי לא ממליץ להחליט אחרי דייט אחד אלא תמיד לתת 2 לפחות אבל גם במידה שחושבת שלא, שתחכה לפחות לילה שהיא ישנה על זה.
אבל אחרי המתנה כראוי, אני מבין שלדעתך עדיף שהיא תתקשר. נכון?ultracrepidam

ולא שהיא תחכה לבחור שיתקשר כדי להפתיע אותו

אין עדיף. מה שנוח לה...ותן טל
אם היא אחת שבסבבה עם להתקשר בעצמה,שתעשה את זה.
דייט ראשון?אם רק נאמין
שתיהן בסדר, השנייה מועדפת אלא אם כן היה דייט טוב במיוחד.
מעבר לדייט ראשון/שני, מכבד יותר בטלפון. הכי טוב לשלוח הודעה לפני, "מתי תוכל לדבר?" ואז כבר מבין לאן זה הולך.
תוכל להסביר?ultracrepidam

גם למה "אם היה דייט טוב במיוחד" אתה מעדיף שהיא תחכה לטלפון ממך כדי לחתוך

אני יכול להבין ש"מתי תוכל לדבר" מעיד שיש לה משהו לומר לך שאיננו "אני רוצה להמשיך". בעצם מדובר ברמז, כך שאין לך הפתעה, אבל עדיין לא מספיק ברור כדי שתבין שהקשר בוודאות נגמר

עונהאם רק נאמין
קודם כל זה לא באמת קריטי. אבל בעיקרון, כגודל הציפייה להמשך כך מצופה מהצד החותך לעמוד מאחורי ההחלטה שלו ולהתקשר בצורה מכובדת ורגישה ומאפשרת אולי שיח מסביב. ולכן אם היה דייט טוב במיוחד, הייתי מעדיף טלפון מאשר הודעה.

ואם ככה, למה שהיא לא תתקשר? היא יכולה תכלס, אבל אחרי דייט ראשון בכל מקרה לא תתפתח תקווה גדולה כך שהחלטה לא להמשיך לא תרסק את הבן אדם כנראה, אז לא רואה סיבה לחרוג מהנורמה המקובלת (שיש לה מקום לדעתי) שהבחור הוא זה שמתקשר.
תודה על ההסברultracrepidam

הוא ענה לך הסבר גרוערב שמואל
הוא אמר, שכיוון שצריך להיות רגיש, ו"מתי תוכל לדבר" עשוי להיות רגיש לפני דחייה (עשוי - לא אמרתי בהכרח, והוא לא אמר בהכרח) ואז הוא אומר, אל תחשוב, שאם אתה מקבל תשובה "מתי תוכל לדבר", זה אומר משהו טוב - אתה כבר "אמור להבין לאן זה הולך".

כיוון שאתה לא מבין - כי באמת זה לא הגיוני - אני אסביר לך: הוא משחק - הטרול - משחק פה על דו משמעות שבין ההודעה בכתב, לדיבור בעל פה. כשאתה כותב "מתי תוכל לדבר", אז כשאתה מדבר בעל פה יש דרכים להבין בקלות יותר "לאן זה הולך" - כמובן יש פה גם משחק על הביטוי "לאן זה הולך", שהמנהג להשתמש בו כביטוי שלילי, כשהוא משחק על זה שזה מבחינה מילולית יכול להתפרש רגיל כלומר שאלתי מחשבת מידע - "לאן הדברים הולכים?".

יש פה עוד כמה דברים שהוא משחק עליהם, ואין כאן המקום להאריך. זהו טרול, והרבה מדבריו בנויים על אבני יסוד של משחקים ותרמיות שונים. לדעתי יש לו גם "מצלמה תרמית". אל תסמוך על תמונה בלי לוודא את המקור האמיתי.
אופציה ראשונהאדמך
זה מבאס לסיים בהודעה, ונראלי מיותר ומוזר לעשות שיחה אחרי שהיא כבר שלחה הודעה
אחרי דייט ראשון?תילי חורבות

הודעה יום אחרי. לא צריך שום שיחה. (גם לא אחרי דייט שני)

אם היא רוצה לפרט- מברוק.

וואו לא!!ר.ר.ר.
טוב, אולי בתור בחורה זה שונה אבל בחיים לא הייתי חותכת בהודעה גם אחרי דייט אחד.
נפגשתי אם מישהו שחתך איתי בהודעה וזה פשוט לא מנומס בקטע הכי בסיסי שיש!
אני סקרן מאוד לשמוע, למה באמת זה ככ לא מנומס?arixon
גם אני מקפיד לסיים קשר רק בשיחה, אבל לא מבין איפה הפגיעה בהודעה מכובדת, לפחות כשמדובר בפגישה אחת...

ממש אשמח אם תכתבי למה זה פגע.
אולי הכי חכם יהיה לחשוב מאיפה מגיע הרצון להודעה.כלי פשוט
האם זה מגיע מתוך התחשבות באחר או מתוך מקום אחר, ומהו אותו מקום.
אם היית שואל אותי הייתי עונה שלרוב זה כנראה מתוך בריחה מהקשר. ואז כן, זה מזלזל באחר
וואלה, אם הוא מכבד אותי, שישקיע 30 שניות בשיחה קצרה ומכבדת.ר.ר.ר.
בסוף, שיהיה לו אומץ להגיד את זה בפה ולא להסתתר מאחורי המקלדת.
קראת מה כתבתי?ultracrepidam

אני כתבתי שההודעה אומרת בפירוש - אם תהיה מעוניין לדבר אדבר על זה ברצון. מטרתה של ההודעה זה לספר מה אספר לך באותה שיחה, ולאפשר לך את הבחירה אם לקיים את השיחה הזאת או לא.

אין כאן בריחה ולא התחמקות, פשוט עדכון מראש

ברור שהאופציה השנייה עדיפה לךפצלש))
אופציה שניהמחפש עצמיאחרונה
בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

נכון, לא מבינה איך זה סותר את מה שאמרתיחושבת בקופסא

סגנון הבגדים שאדם אוהב גם כן מושפע מהחברה שבה הוא נמצא.

אפשר לסווג בחור לפי האם הוא לובש חולצה מכופתרת עם משבצות כחולות או גופייה עם הדפסי להקות רוק, ולדעת לפחות בערך לאיזו חברה הוא משתייך.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1אחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עליאחרונה

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין

לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?

^^ברוקוליאחרונה

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfbאחרונה

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

מזל טוב!בנות רבות עלי

רק עכשיו אני רואה @ארץ השוקולד אני נכנס פעם במאה שנה לכן לא ראיתי.

שתזכו לבניין עדי עד !

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה

מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?

ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם

אולי יעניין אותך