דבר ראשון,
אני לא אוהבת את ה'מקובל חברתית'. את צריכה לעשות את מה שנכון לך, לא מה שנכון לחברה שבה את חיה.
המגזר הוא מאוד מגוון.
יש כאלה שמתחילים להכיר בגיל צעיר (כמו שלך), ויש כאלה שבגילאים מבוגרים יותר. כל אחד ומתי שמתאים לו, מתי שהוא מרגיש בשל ומוכן.
איך נכנסים?
תלוי איך את מתכננת להכיר אנשים...
אפשר לפנות לשדכנים (יש רשימה בקישורים למעלה), למיזמים, לפתוח כרטיס באתרים.
מה בדיוק מתאים לך?
זה שאלה טובה, ואף אחד לא ידע לתת תשובה טובה יותר ממה שאת תתני.
איזה סוג של אדם את מחפשת? מה חשוב לך?
לדוגמה, את רוצה שילמד בישיבה (בהווה ובעתיד)?
אם התשובה היא כן, בוגרי המגזר (שלומדים בישיבה) בגדול מתחלקים ל-3: מכינות קדם-צבאיות, ישיבות הסדר, ישיבות גבוהות. אפשר להמשיך ולפרט סטיגמות על כל אחד, אבל בגדול, סביר להניח שבישיבות גבוהות תמצאי אנשים שרוצים להיות אברכים לכמות משמעותית של שנים. הגיוני שיש כאלה גם במסגרו אחרות, אבל שם יותר קל לחפש.
את הישיבות עצמם אפשר לחלק לפי השקפות עולם. אם עולם המדרשות מוכר לך, אז סגנון הבנות שהולכות למגדל עוז\נשמת\לינדנבאום שונה מאוד ממי שלומדת ברובע\אוריה\שירת חברון. גם בישיבות יש סגנונות שונים, וסביר להניח שתחפשי מישהו עם השקפת עולם שקרובה יותר להשקפה שלך.
איך את יודעת מה ההשקפה שלך? אני מקווה שבשלב הזה גיבשת לעצמך איזושהי השקפת עולם. אפשר לנסות לדבר עם מישהו שמכיר אותך וקצת בקיא, ולנסות לאפיין איפה סביר להניח שימצאו אנשים שמתאימים למה שאת מחפשת.
לגבי מדרשה,
יש כאן עניין של בניין קומה רוחנית ויש כאן עניין כלכלי.
מה התוכנית ארוכת הטווח שלך? האם את מתכוונת להיות אברכית? אם כן, ממה תתפרנסו?
אפשר לשלב לימודים ומדרשה.
לגבי סירובים,
כל דבר יכול להיות סירוב בדייטים.
השם שלך. הגובה שלך. המוצא שלך. זה שחזרת בתשובה. זה שיש לך שיער בצבע X ולא בצבע Y. זה שאת לומדת X. זה שאת לא לומדת Y.
מודדים על כל דבר ועניין. יש אנשים שדווקא ירצו אותך בגלל בחירה מסוימת, ואחרים דווקא לא ירצו אותך בדיוק מאותה הסיבה. אז אני חוזרת - תבחרי דברים לא לפי איך זה יראה בעיני אחרים, אלא אם זה מתאים ונכון לך.
שיהיה המון בהצלחה!