אני מתייאשת מעצמי קצתהמקורית
אני תקופה ארוכה מנסה להגביר מודעות לעצמי
רוב הזמן בחיים שלי הדברים עוברים לידי, אני אלופה בהדחקות ואסקפיזם אבל בא לי כבר להתמודד ולהיות ילדה גדולה.
מאז שאני מכירה את עצמי אני לא אוהבת להתמודד עם השדים שלי, לא אוהבת לבקר את עצמי, לא אוהבת להסתכל לעצמי בעיניים. תמיד מעדיפה להתעסק בדברים אחרים. אבל מאז שיש לי ילדים ואני נשואה אני כמובן עומדת מול מראות רבות שניצבות לפניי, ובעין יותר מפוכחת ופחות ביקורתית אני מתחילה להבין שצריך לשנס מותניים.
רוב הזמן אני לא מתנהלת כמו שהייתי רוצה. רק בשנתיים האחרונות פיתחתי יותר שרירים כדי להבין איפה אני עומדת ומול מה אני מתמודדת באמת. זה גם הדברים והמציאות שגדלתי לתוכה, אבל אני מאוד מאמינה בבחירה. יש לי את היכולת לבחור לצמוח ולהיות יותר טובה. ולבחור שיהיה לי טוב. ולמשפחה שלי טוב.
מגיע לילדים שלי אמא יותר סבלנית ופחות לחוצה וחסרת סבלנות.
אני עובדת על עצמי בכל מיני מישורים, והטיפול האישי שעברתי רק היטיב איתי ופתח לי נהרות של חכמה בסיעתא דשמייא להבין יותר טוב מי אני ומול מה אני מתמודדת ומה צריך לתקן אבל אני מרגישה שהכלים הרגילים לא עומדים לי.
משכך אני שוקלת אולי לעבור למישור טיפולי אחר בדגש על תרופתי שאולי יעזור לי להתאזן ויאפשר לי להיות יותר אני, רק טובה יותר.
מה אומרות - בריחה נוספת מהתמודדות עם עבודת המידות וחוסר סבלנות מתהליכים ארוכים או שמא זה נחשב להיות קשובה לעצמי ולעזור לעצמי ליצור מציאות טובה יותר?
עזורנה לי עם הגיגיכן
אני לא מבינה בזה אבל נראה לי שזה לא נושא לתרופותרקלתשוהנ
יש דברים שתרופות לא יכולות לעזור.
לא נשמע ממה שכתבת שזה עניין של תקופה, או קושי מטורף בעקבות טריגר כלשהו, או משהו שתלוי במשהו בכלל, אלא עבודת המידות רגילה.
את לא רוצה להיות על תרופות כל החיים...
זה בדיוק העניין של עבודת המידות, צריך לשבור משהו אחד ולרכוש משהו חדש.

גם יש מן הסתם תופעות לוואי שיקפצו על חשבון מה שיהיה יותר טוב. וגם מי ירשום לך תרופה על חוסר סבלנות...

נשמע שאת בדיוק בדרך הנכונה, עם כל מה שכתבת שאת נוטה להתעלם ולהדחיק את דווקא נשמעת לא מדחיקה בכלל אלא עובדת על מה שצריך זה פשוט באמת באמת קשה...

יש משו במה שאת אומרתהמקורית
אבל לא מדובר רק על חוסר סבלנות
אולי לא ניסחתי טוב ככ, זה לא רק זה, אלא שרוב הזמן אני לא מרגישה שמחה ולכן החוסר סבלנות, הכעס, הרגשה שאני קצרה כל הזמן, לא מצליחה ככ להנות מדברים. כל דבר קטן יכול להרוס לי
היו לי בימים האחרונים הרגשות ממש טובות, הייתי על גל של טוב ואז יש דברים שממש מורידים אותי ולא שיש סיבה לזה, באמת
על פניו יש לי חיים טובים ב"ה. טובים ממש אפילו. סוג של סימנתי וי בערך על כל דבר שרציתי בחיים ישתבח שמו לעד. אבל אני לא שמחה למרות שהטוב לנגד עיניי.
את חושבת שזה יכול להיות מוגדר כדיכאון?רקלתשוהנ
קטן אפילו?
נשמע ממה שאת כותבת שלא. אבל אולי תלכי לבדוק?

את מרוצה מהחיים האישיים שלך, בלי קשר למשפחה? עבודה, קשרים, תחביבים?
מרוצה. כמו שאמרתי, אין משו שהייתי רוצה לשנותהמקורית
ולא שיניתי או פעלתי לגביו. זה בעקבות הטיפול שעברתי. ועם זאת, חסרה לי השמחה. עכשיו שמחה אני לא מתכוונת במובן של לרקוד כל היום או לא להתרגז לעולם. לא שם. אלא יותר ממקום שלא יוצא מפרופורציות מכל דבר הכי קטן. אני יכולה ממש להיכנס לסערת רגשות מדברים קטנים. התגובות שלי יכולות להיות ממש מוגזמות בקטע עצבני בלי שום קשר למה שקרה ואני מרגישה שכבר אני פחות מצליחה לעבוד על עצמי ולשלוט על זה. אני דואגת לנטרל הרבה פעמים טריגרים שמקשים עליי, אבל בעל וילדים זה לא טריגר לנטרול.
ניסית טיפול בכעסים?נפש חיה.
היו כמה סשנים על זההמקורית
אבל זה לא ממש מחזיק לי מעמד ברגע האמת.למרות שנגיד מול בעליביומיום זה ממש עשה פלאים
אבל אז יעולה להיות לי מן התפרצות שלא קשורה לכלום ואני מרגישה מטורללת, כאילו זה לא נשלט
נשמע פרפקציוניזם וצורך בשליטהשוקולד פרה.

ומניסיון אישי- זה יושב על חרדה.

גם אני חשבתי שכדורים יעזרו אבל זה לא...

בעיקר צריך מטפלת חכמה, עמוקה ורגישה שתעזור לך להגיע לתובנות עמוקות

תודה על התגובה שלך. תחכימי אותי, איך זה קשור לחרדה?המקורית
ממה שאני יודעתשוקולד פרה.

ושוב, מניסיון אישי שלי,

זה קשור הרבה בבית ההורים. האם הם היו ביקורתיים ודורשים, או שהכילו פגמים ודפקטים שלך.

בהפוך על הפוך, 

דווקא זה שאת שופטת את עצמך לחומרה (אני אמא עצבנית, כועסת, ממורמרת)

זה בדיוק להמשיך את אותה נקודה.

המאבק להיות מושלמת (כדי לקבל אישור מההורים) 

מול המציאות שמכה בך שוב ושוב שאת לא כזאת... (וזה לא ישתנה אחרי הכדורים, פשוט כי את לא מושלמת)

מעניןהמקורית
כי פרפקציוניזם ורצון בשליטה זה סוג של השם השני של הבית שממנו באתי
הייתי ילדה מאוד מרצה. עד שהתחתנתי והתחלתי לשבור קירות זכוכית. והיום אני מאוד רחוקה מלהתנהל כמו שלימדו אותי בבית. אולי בהתחלה זה היה אפילו בהתרסה כזה - אפשר גם אחרת ולחיות טוב. אתם תראו. ואני יודעת שעמדה מאחורי זה ביקורת סמויה שהיום כבר פחות אכפת לי ממנה אבל עכשיו כשאני חושבת על זה אני כן משליכה את זה על הילדים. מצפה מהם להתנהגות מסוימת ואם לא קורה מה שציפיתי בתת מודע זה ממש מחרפן. אני גם את זה לומדת לשחרר אם כי בעלי גם אדם מאוד ביקורתי וזה יכול ממש להקשות לפעמים על העניין. אולי הוא פשוט מחליף את ההורים ועוזר לי להמשיך להזין את המפלצת?
דובר על זה בשיחות שעשיתי שאני צריכה לשחרר מהציפיות הלא נגמרות שנראה לי שמצפים ממני או מלנסות לרצות כל הזמן את בעלי. זה מצליח הרבה פעמים. רק עם הילדים זה הורג אותי. ניסיתי את התרגיל הזה של לספור כמה פעמים ביקרתי אותם במהלך היום והיה לי נורא עם זה כשהתוודעה לי כמות הביקורת והרעל והכעס שיוצא ממני אבל ממש קשה לי לכבוש את זה ולכן חשבתי שאולי הפתרון של כדורים לפחות יעזור לי למתן את התגובה, ויתן לי עזרה ראשונה בנוסף לכל הדברים האחרים
וואי תודה על השיתוףשוקולד פרה.

את ממש מאפשרת לאחרים לגעת בעומק שלך, וזה מהמם בעיניי.

לדעתי זה ממש קשור בבעל.

המקום הזוגי לא מאפשר לך לנוח מהמרדף

כי גם הוא רודף אחרי עצמו 

ואז בעצם אף אחד מכם לא מקבל פגמים של האחר.

(אם ראית טיפול זוגי- זה ממש הבעיה של תמר ואגמון. שני אנשים מוצלחים שכל אחד מהם עסוק בלא לקבל פגמים).

כל אחד אומר לשני- קודם כל תכיר בפגמים שלך! ובעצם אף אחד לא מכיר את הפגמים שלו... והמעגל חוזר חלילה. וברור שזה יצא על הילדים. 

העניין הוא שאת צריכה להסכים ל"להרכין ראש" מול בעלך.

להגיד לו על ביקורת שלו "אתה צודק".

מבלי לשנוא אותו על הפגיעה באגו שלך.

ולמה לך לעשות את זה?

כי במקום להוכיח לו שוב ושוב שהוא לא בסדר

זה יפתח בך מקום של "אני בסדר למרות שאני לא בסדר".

מקום של ענווה. 

הוא יהיה כנראה המום מזה.

והכי טוב- להתחיל לפרגן לו. 

לכתוב הודעות הערכה.

דווקא בגלל שגם אצלו זה המקום הכואב שלו.

גם לו יש פצע שאומר "אני לא מספיק".

פרגון כזה עושה פלאים. גם לו אבל בעיקר- לך.

ומפה ממילא זה ישתלשל לילדיםשוקולד פרה.

ילד לא יכול להגיד לך "אמא, את טובה כמו שאת. טוב לי איתך כמו שאת".

זה רק בעל יכול לומר. וכשזה מפיו- יש לזה את התוקף הכי חזק שיש.

תנסי לומר את המשפט הזה לבעלך. אני חושבת שתוכלי להרגיש איך הוא נושם את המחמאה הזאת פנימה.

אני חושבת שהספר לדעת להיכנע יכול קצת לעזורבזהנפש חיה.
אנסה להשיג אותו. שמעתי עליו רבותהמקורית
אולי הגיע הזמן
אני קניתי לעצמי אחרי שהתארסתי בשביל אחרי החתונהנפש חיה.
הוא מאד טוב
אני נהנית ממנו והוא אצלי בבית במקום נגיש.
תודה רבה יקרה ❤️המקורית
לקחתי קצת רגיעה כי הכתיבה הציפה אותי אבל אני מרגישה שזה ממש נותן לי כיוון טוב מה שכתבת. אני אקרא את זה שוב בנחת יותר מאוחר. ושוב - תודה רבה. נגעת בנקודות עדינות אבל כלכך מהותיות.
אני אשתף אותך במשהו שמאד מאד עוזר לי מול הילדיםמיואשת******
מנחת ההורים אי שם לפני הרבה שנים אמרה לי את זה
וזה משהו שאני מזכירה לעצמי ברמה שבועית עד יום יומית

ילדים הם לא ציור

ציור מציירים , שמים בחלון, כולם מתפעלים איזה יפה ציירת. אומרים איזה ציירת את. מהממת ומדהימה. את שמחה. כולם מכבדים ומעריכים אותך.
ציור זה דבר דומם.

ילדים זה דבר חי
אנחנו מציירים אותם (יולדים מחנכים מגדלים)
ואז הם ממשיכים לצייר את עצמם. שמים פס בצבע אחר, לא מתאים, מקשקשים על הפרח באמצע, מעקמים, מציירים ציור חדש.
אנשים מסתכלים אומרים מי זאת הציירת הדפוקה הזו?
והתפקיד שלנו לזכור שאנשים לא מבינים ולא הם שיקבעו אם הציור יפה
זה הציור של הילד
זה הוא
זה לא אנחנו. לא הכבוד שלנו, לא ההערכה שלנו, זה הם. הבחירות שלהם הדברים שהם באו איתם לעולם.
ילדים לא נועדו בשבילנו שנשים אותם בחלון כמו שדמיינו שהם יצאו לנו ונקבל מחמאות ושבחים
אנחנו פה בשבילם

קשה לזכור
אבל לי מאד מאד מאד עוזר
מדהים ונכון כל כך💪🏻שירת חיי🎷🎼
תודה על זה😘
שמחה שאהבת ❤️מיואשת******
וואי זה באמת ככ יפה! הולך איתי מאז שקראתיאוהבת את השבתאחרונה
תודה שכתבת
את מנסחת ומעבירה מדהים!!
גמני הייתי ילדה מרצהoo
וגדלתי להיות בוגרת מרצה
מרצה את בעלי/ הילדים/ הבוס/ השכנים/ המשפחה המורחבת/ אנשי חינוך של הילדים/ נותני שירותים

זה גרם לי להיות עצבנית, כעוסה וחסרת שלווה

עשיתי תהליך של כמה שנים, הפסקתי לרצות את כל האנשים, לא מרצה אף אחד, לא חושבת על המחשבות של אף אחד, חיה איך שאני חושבת. לפעמים אני טועה ומתקנת, לפעמים לא באלי לתקן.

היום אני מאד שלווה, במודעות גבוהה לכל טיפת עצבים שמתחילים, אני עוצרת אותם מיד עם פסק זמן לעצמי. יצרתי לעצמי חיים בקצב אחר, שמתאים לי ולשלווה שלי.

מבחינתי זו המטרה הראשית של חיי, להיות שלווה. כל שאר הדברים מסתדרים לי כשאני שלווה.

מה יכול להפר את השלווה חוץ מריצוי אנשים? אכתוב בהמשך
את כותבת מענייןנפש חיה.
מחכה להמשך. אני מאוד מתחברת למה שכתבתהמקורית
אלופה על תהליך שאמרת עם עצמךאם_שמחה_הללויה
ועל האומץ שלך 🙂
הרבה דברים יכולים להפר שלווהoo
יש את היחס שמקבלים מאנשים:
ביקורת/ זלזול/ עומס בקשות/ לחץ/ לעג

לא כדאי להיות ליד אנשים שנותנים את היחס הזה, אבל לפעמים זה מגיע מאנשים שקרובים אלינו או שנמצאים בקרבתנו.

למדתי להדוף את היחס השלילי ולא לתת לו להכנס אלי לנפש. למדתי את נקודות החוזקה והחולשה שלי. החוזקה- כדי להיות גאה במי שאני, והחולשה- כדי לדעת שזו נקודה רגישה אצלי, ולא לתת לאף אחד להתלבש עליה.

ואז שכל הנקודות היו ברורות לי, הכרתי את עצמי, ולומדתי לאהוב את אני השלמה- עם החולשות ועם החוזקות. אפשר לרצות יום אחד לעבוד על חולשה, אבל עד אז, אני אוהבת את עצמי כולל כל החולשות, ולא מנסה להלחם בהן.

ואז שאהבתי את עצמי באמת, היחס השלילי פחות פוגע. לפעמים הוא אפילו לא נכנס באוזן, ואם הוא נכנס, אני יודעת להתייחס אליו בתור יחס שלילי, ולא בתור משהו שמערער אותי.

יש גם את העומסים בחיים שמערערים שלווה, על כך בהמשך

ותודה על התגובות @נפש חיה. @המקורית @אם_שמחה_הללויה
מאוד יפה כתבתפרצוף כרית
את כותבת מקסים, מגיבה כדי לקרוא כשאתפנה מהמרוץאוהבת את השבת
על התמודדות עם עומסיםoo
יכולת הקבולת שלי בעומסים נמוכה (הי לך נקודת חולשה ) יש לי הרבה דרכים להפחתה והתמודדות, אז הנה כמה דוגמאות:

דוגמא אקטואלית- נקיון לפסח. אני גם ככה מרגישה עמוסה בשגרה, אז ערב פסח היה תמיד הקש ששבר את גב הגמל.
ואז לפני עשור, הודעתי לבעלי שאני לא מנקה לפסח, ויש לנו יכולת כלכלית להביא משהו בתשלום שינקה. אכן הגיע משהו וניקה במשך שבוע. שנה לאחר מכן, בעלי אמר שחבל על הכסף והוא ינקה בעצמו. בשנים האחרונות גם הבן שלי מנקה, ואני מגיעה לליל הסדר כמו מלכה.

דוגמאות מהשגרה:
בימי שישי אני עושה הרבה בבית, וגם התינוק איתי וזה עמוס. ואז בצהרים שסיימתי הכל, אני פורשת למנוחה בחדר סגור. לפעמים ישנה, ולפעמים שאני לא עייפה, אני צופה בפרק בסדרה. כן ביום שישי קצר, יש לי מנוחה של כשעה, כדי להגיע לשבת בשלווה.

יש את השחיה, יוצאת פעמיים בשבוע לשחות בשעות הערב. זה טוב לנפש ולגוף, וזה קודם להרבה דברים אחרים, ולא מתבטל בגללם.

ניהול עומסים זה נטו החלטה על סדרי עדיפויות

יש עוד דברים שמפרים שלווה, אבל שלושת הדברים שדיברתי עליהם, בעיני הם העיקריים.

ותודה על התגובות שלכן @אם_שמחה_הללויה @פרצוף כרית @אוהבת את השבת
גישה נפלאה , אני מאד משתדלת גםמיואשת******
ערב פסח באמת לא מנקה כלום, אבל רק הסידור וחלוקת עבודה גובים ממני מחירים.
ולא, אי אפשר שמישהו אחר יסדר
טובoo
*עדין* אין לך משהו שיסדר
אולי זה גם יגיע

ותודה לך
סדר זה ענין אישימיואשת******
אני לא רוצה שמישהו אחר יסדר תכלס
🤷🏼‍♀️
אבל בהחלט ערב פסח השתפר מאד
מדויקת!אם_שמחה_הללויה
"ניהול עומסים זה נטו החלטה על סדרי עדיפויות"
משפט ששווה זהב!
תודה לך oo
אהבתי את זההמקורית
בגדול גם אני מתנהלת ככה יש לי לפחות שעה ביום שישי לעצמי ואני לא מתעסקת בשישי כמעט בכלל בבישולים דווקא בגלל העומס. כנל ערבי חג שאת רובם אנחנו עורכים בבית
תמיד דואגת לתכנן מוקדם ולהיערך מוקדם כדי לא להילחץ.
אצלי טריגר לקושי ממש גדול הוא אם הילדים קמים לפני נגיד, שאז אין לי את החצי שעה שקט לעצמי שהיא ממש קריטית לי, ואז היום שלי הפוך. אני עובדת על זה ממש,מנסה לישון מוקדם כדי להצליח להתעורר מוקדם יותר מהם רק שלפעמים הם קמים לפני השעון המעורר 😵
לגמרי הגיוניoo
שילדים קמים לפני השעון המעורר, גם אצלי זה קורה עם פיצי. ולגמרי הגיוני שאת צריכה חצי שעה שקט לעצמך, גם אני צריכה.

צריך להתאים את הציפיות למציאות, במקום לצפות שיהיה לך קצת שקט בבוקר, לצפות שהם יקומו לפניך ויהיה קשה. ואז אם הם קמו אחריך זו הפתעה קסומה.

ואז שאת מצפה לקושי, הוא קצת פחות קשה, וגם בבקרים הללו שקשה, לזכור שכל בוקר נגמר בסוף, וגם שהקושי לא ימשך לנצח, כי הם בסוף יגדלו.
אהבתי את זה ממש. תודה על השיתוףהמקורית
אני חושבת שפה אני נתקעת הרבה פעמים. גם מול עצמי.
כןoo
אהבה עצמית זה תהליך מורכב
אני הוספתי חמלה ושכר לימוד לתהליך הזה.

נניח x אמר y ופגע בי, ואז אני הגבתי תגובה שהתבאסתי עליה.
אפשר להסתכל ע״כ אחרת:
x אמר y והכניס אותי למצוקה (חמלה עצמית) ואז הגבתי תגובה שהייתי מעדיפה לא להגיב, ואולי בפעם הבאה (או מתישהו בעתיד) אני אלמד לזהות את המצוקה בזמן, ובמקום להגיב, אלך להרגע רגע עם עצמי, ואולי בסוף אני אזהה את הדברים שעלולים לגרום לי למצוקה, ואדע להדוף את הפגיעה לפני שהיא מכניסה אותי למצוקה.
מותר לשאול איך עשית את השינוי הזה?מאמאיה
איך נגמלת מהצורך בריצוי?
כשהבנתיoo
שהריצוי פוגע בי, החלטתי להפסיק אותו בכל מחיר.
רק אחרי שהפסקתי לרצות, הבנתי שהריצוי לא באמת גורם לאנשים להיות מרוצים ממני, כי כשאני לא מרוצה מעצמי, גם אחרים לא מרוצים ממני.
כשהפסקתי לרצות והרגשתי טוב עם עצמי, גם אחרים העריכו אותי.
קטעים בדיוק הנקודה שכתבתי עליה גם למטהמיואשת******
והתלבטתי אם לומר שיש מצב שהביקורתיות מגיעה מהבית של ההורים.
אולי נפתח פה קבוצת תמיכה?
חיבוק לכל מי שעוברת את זה ❣️❣️❣️
מזדהה איתך מאודשחרית*
אבל לא בטוחה שטיפול תרופתי הוא הענין.
הוא יכול לעזור ב"תסמינים", אבל לא עושה את טיפול השורש.

השאלות שלי הן בכיון אחר-
את עמוסה? עובדת אינטנסיבי?
יש לך גם זמן רק לעצמך?
את ישנה היטב?
תראיהמקורית
בזה תמיד אפשר לשפר
בספטמבר כשהקטנה תיכנס לגן יהיה לי הרבה יותר זמן לעצמי.
שינה היא אכן טריגר לעצבנות אצלי כמו גם הורמונים ואפילו אם לא שתיתי מספיק (הזייה) וכמובן גם רעב. ויש עוד רשימה ארוכה של דברים כאלה. מה שנראה לי בעייתי הוא שיש הרבה מדי מהדברים האלה שהם טריגר לעצבנות שלי, וגם שהתגובות שלי מדי מוגזמות. אפילו אחרי שאני הרבה יותר מודעת לעצמי
זה מאד הגיוני ששתייה/ אוכל מספק ובריא משפיעה על הנפשנפש חיה.
אולי את יכולה לכתוב לך איזה דברים מעצבנים אותך
ולבחטן לעומק מה בדיוק מעצבן בכל דבר
ואולי כשתפרקי את הדבר לגורמים
תוכלי למצוא דרך לנטרל אותו
בשביל לא להתעצבן ברמה גבוהה
או לא להתעצבן בכלל

היום זה יום גדול
תתפללי ותבקשי עלייך
בתוך כל עם ישראל שזקוק לישועות גדולות
והשם יהפוך לך הכל לששון ושמחה ואורה וברכה!
אמן יקירתי. הלוואי ❤️המקורית
אנסה את העצה שלך. תודה!
האם יתכןפלונית5

שזה חוסר אכילה מספקת? עדיף להשקיע בלאכול טוב כל יום ארוחות עם כל אבות המזון מאשר ללכת על כיוון שהזכרת, רק מעלה רעיון 

לא.המקורית
האוכל שלי ממש מגוון ואין לי חוסרים לפי בדיקות מלפני חודש
אם זה היה רק עניין של אוכל, הרי שבזמנים שבהם אני לא רעבה הייתי אמורה להיות רגועה. זה לא העניין.
תודה על ההתייחסות שלך ❤️
השבוע דיברנו אני וחברהאהבתחינם
שמשהו נהיה עמוס בחיים באלה..
מעבןדה לבית לילדים לניקיון לכביסה לבישולים
ותהיי גם אישה
ותקומי בלילות בלי סןף..

לא יןדעת מה לייעץ לך
רק תדעי שהחוסר סבלנות לפעמים די מובן
ואת בסדר גמור!
מסכימה!פלונית5

אם הייתי יכולה לערוך את ההודעה הפותחת אוליהמקורית
הייתי יותר מובנת. מכל תגובה אני מצליחה לדייק את עצמי יותר. זה ממש פשטני מה שכתבתי בהודעה הפותחת.
את צודקת עומס החיים גדל והאינטנסיביות של הדברים גם כן. אצלי לפחות אני רוב הזמן מרגישה שאני חיה בין משימה למשימה. לרוב זה נעשה בטוב אבל יש ימים שזה ממש קשה לי הקצב של הדברים ומן הסתם בזמנים כאלה זה יותר מובן והגיוני
אני לא מדברת רק על זה, ואפילו לא על טריגר ההורמונים שהוציא אותי מדעתי או על זמנים של רעב אלא גם על דברים שקורים לא כמו שאני רוצה או מצפה ומתכננת ומוציאים אותי משלוותי. ילדים שרבים או אם הם קמו לפניי ועשו לי בלאגן בבית אני בכלל לא מצליחה להתמודד עם זה ומתפרצת ממש. כל מיני דברים שמציפים אותי וגורמים לי לתגובות לא פרופוציונליות כמו שתיארתי.
מרגישה שאני אולי לא ככ מובנת כי אני לא רוצה שזה יהיה לגיטימי שזה מה שהילדים ובעלי חווים ולכן מדייקת יותר את התחושות וההתרחשויות. זה יותר לעצמי מאשר בשביל השרשור כמובן, ואני כן מרגישה שזה לא עניין של שינוי תזונה או משו שלגיטימי שיקרה אלא ממש עניין של חוסר שליטה שאני לא מצליחה להתמודד איתו ורוב הזמן פשוט בא לי שיעזבו אותי בשקט.
אני די חושבת שעניתי לעצמי בתגובה הזו. תודה לך שאפשרת לי לדייק את זה ❤️
יש חוברת בנושא התמודדות עם כעס, לא זוכרת את השםנפש חיה.
של חב"ד
יש לי לא מעט כאלה. טובות ממשהמקורית
אולי זה כמו מסילת ישרים, צריך להתחזק בזה שוב....נפש חיה.
זה באמת לא קל.
אולי הרב פנגר ? יש לו שיחה יפה בנושא הזה.
מאחוריי רזומה עשיר של צפייה בשיעוריםהמקורית
גם של הרב פנגר
וגם לימוד של מסילת ישרים ועוד כהנה וכהנה ספרים וחוברות טובים מאוד. כמו שאמרתי זה לא עניין הלימוד שלא נכנס לראש וחשיבות הנושא. זה עניין הישימות. מרגישה שאיפה שיכלתי נכנסתי לזה בכל הכח ועכשיו אני עומדת במקום חסרת אונים מול הדבר הזה וקצת קשה לי להיות אני בתוך כל זה
אופס.,...נפש חיה.
יעזור לך לדעת שאני מזדהה עם התוכן שכתבת?
לא מאמוש זה בסדר ❤️המקורית
אני פותחת פה את הקרביים ומוכנה לכל כיוון שלא ניסיתי עדיין. רק שבאמת שניסיתי כבר הרבה
מניחה שהרבה יכולות להזדהות ברמה כזו או אחרת רק שאצלי זה כבר עומד על הקו הזה שמחייב שינוי מסלול כי אני רואה שזה מחלחל גם לבית ואני לא רוצה לגדל ילדים בדמותי הנוכחית
ואו ממש מעריכה אותך על הכנות שלךאם_שמחה_הללויה
שאת פותחת בפנינו את הלב שלך!
מה שלי עוזר בעבודת המידות,
זה דווקא לא לרדוף את עצמי ובעיניי זה לא בריחה.
בסוף היום למצוא איפה כן הייתי טובה. לא התפרצתי/ לא כעסתי...בבוקר כשבירכתי את הילדים לפני היציאה למסגרת או בדקות שלפני השינה שפטפטתי עם הילדה שלי וכו'..
להרבות בטוב ואז הרע מתמעט.
יש לך זמן רגוע עם עצמך במהלך היום?
יש אנשים שצריכים את זה יותר.
אני כזאת.
זוכרת כשעבדתי לפני משמרת קבוע הייתי מוצאת זמן לשבת בפארק חצי שעה ולבהות. כי השקט זה ממש צורך נפשי שלי.
❤️המקורית
את ממש צודקת. נקודות טובות זו בהחלט התחלה טובה. מקווה ליישם בהתמדה. עד עכשיו קצת חיפפתי אבל אולי כדאי להתמיד עם זה
לגמריאם_שמחה_הללויה
כשמתחילים מגלים שזה הרבה יותר כיף מלמצוא במה את צריכה להשתפר
ניסית לשים את האצבעבת 30
על הדבר, בהא הידיעה, שגורם לך להיות שמחה, ולהפך?
אולי אם זה יהיה ברור יותר, המסלול יכול להשתנות לפי זה
בגדול כןהמקורית
התחושה של - אני חופשיה
לא כבולה לצרכים של אחרים או לציפיות של אחרים ממני
אבל עם ילדים זה די בלתי אפשרי לחיות כך
אולי עם הילדים את יכולה לשנות את המבטנפש חיה.
אם הבנתי נכון
יש את המבט של "אני חופשיה
לא כבולה לצרכים של אחרים או לציפיות של אחרים ממני"(= טיפול בילדים שדורשים את זה)

ואז במקום המבט הזה והאין ברירה

" אני חופשיה , אני מעניקה/ מחליטה/ נותנת/ מרשה לתת לאחרים את מה שהם צריכים ממני או אני חופשיה להרגיש חופשי לתת להם ולקבוע איך הם ייתנהלו בשלב זה של חייהם הצעירים" שיותר נותן לך את המרחב לנשום בעצמך ואת החירות להחליט וליצור את המציאות עבור אחרים שאת דמות משמעותית וסמכותית בשבילם.
אהבתי את שינוי התפיסה. טובה את, נפש המקורית
תודה על זה!
בשמחה ! ואז את תיהני מהעבודות/ חינוך/שהות עם הילדיםנפש חיה.
ולפעמים להינות מההברקות שלהם
בלי לומר או להתערב
אלא לראות איך הם פותרים את הבעייות שלהם.... זה גם נותן אויר טוב קצת
וואי זה ממש נכוןבת 30
זה ההבדל הקטן-גדול בין להיות מנוהלת להיות מנהלת.
להיות מנוהלת זה כובל וחונק את הנפש, להיות מנהלת זה משחרר ומשמח
עוקבתסבב נוסף
עונהסליל
קודם כל, ממש מעריכה את מה שכתבת.
זה מדהים בעיניי המודעות העצמית וההתבוננות פנימה.

אני מזדהה איתך מאוד, תרשי לי לנסות לכתוב מה שעלה לי

לגבי זה שאת לא רוצה שהילדים שלך יגדלו ככה. מצד אחד, אני מבינה אותך מאוד. אנחנו רוצים שהילדים שלנו יגדלו בבית רגוע, שמח שתמיד תהיה לנו סבלנות. אבל זה לא המצב, לא חושבת שיש אדם שזה המצב אצלו כל הזמן. ולכן אולי צריך להסתכל על זה קצת אחרת.
לצורך העניין סבלנות לילדים. מסכימה איתך שזה משהו שכדאי לעבוד עליו.
אבל זה לא חייב להיות משהו שקורה באופן מיידי.
ובמקום לחשוב, הילדים שלי רואים אמא חסרת סבלנות.
אפשר לחשוב, הילדים שלי רואים שאמא חסרת סבלנות, וזה מפריע לה ולכן היא בתהליך ללמוד איך להשתפר.
זה הבדל שמיים וארץ.
כי קודם כל, זה מאפשר לך לעשות שינוי, אבל בקצב שלך. אין את הלחץ להשתנות עכשיו ומהר רק בשביל הילדים.
דבר שני, זה מלמד את הילדים שיעור לא פחות חשוב מאשר להיות סבלניים. זה מלמד אותם איך להיות בני אדם, שלפעמים נופלים, ולפעמים טועים אבל תמיד תמיד רוצים לתקן. וזה לימוד חשוב ומאוד משמעותי עבורם.

מבחינת פרקטיקה, אני לא יודעת מה בדיוק ניסית. וכתבת שאת באימון אישי.
מזדהה מאוד עם חוסר הפניות.

אני במצב כזה, בוחרת בפינצטה את ההתמודדויות שלי. בתפיסה שלי, לא משנים הכל בבת אחת. אני מנסה לאתר את הנקודה האחת שהכי מפריעה לי כרגע בהתנהלות שלי. רק אחת. לפעמים אחרי חשיבה אני אגלה שמה שחשבתי שמצריך תיקון, בעצם יושבת על נקודה שורשית יותר. אז אני אסייג את זה ואפנה לאותה נקודה. אחרי שזיהיתי את הנקודה, אני בונה לה תוכנית עבודה. נשמע קצת מצחיק, אבל זה עוזר.
מה בדיוק מפריע לי בהתנהגות הזו
מה גורם לי להתנהג ככה
מה יכול לעזור לי במקרים כאלו
ואחרי שהגדרתי ודייקתי זה יותר קל. כי אני לא צריכה בכל פעם שאני מגיעה להתמודדות לחשוב איך אני מתמודדת, יש לי סט של פעולות ידוע מראש שאותו אני צריכה לבצע.

לצורך העניין, את כותבת שאת חסרת סבלנות לילדים ואת רוצה לשנות את זה. אבל אולי הנקודה זה חוסר הפניות עצמה, זה מתבטא מול הילדים, אבל אולי גם בעוד דברים.
ואם זה ככה, אז לא הייתי מנסה לפעול ולתקן דווקא מול הילדים, אלא יותר להבין מאיפה מגיע החוסר פניות הזה, הרצון שיעזבו אותי בשקט, איך אני מתמודדת דווקא עם התחושה חסרת המנוח הזו שהיא כללית יותר מההתמודדות הספציפית מול הילדים, ואחרי שמתחילים לפתור את הנקודה הכללית, כבר יותר קל גם במקרים שבהם זה מתבטא...
את ממש צודקת. ותודה שכתבת❤️המקורית
ההסתכלות צריכה להיות שורשית כי זו בעיה שמשליכה על הרבה דברים

השאלה היא - איפה השורש?
קיבלתי כיוונים טובים בתור התחלה אצטרך לחשוב עליהם קצת
בשבילסליל
זה אנחנו כאן בעולם, לא?

אין אף אדם מושלם
אבל יש אנשים שמנסים להיות טובים יותר, ויש כאלו שלו.
והרצון הזה להשתפר ולעבוד על עצמי, להיות בתנועה, בהתקדמות, זה מה שעושה את ההבדל.

בעיניי זה חלק מעבודת ה' שלנו.
אבל לא רק התיקון, גם החיפוש לתיקון הוא חלק בלתי נפרד.
אז אל תשפטי את עצמך שאת לא יודעת בדיוק מה השורש, להיפך.
זה חלק בלתי נפרד מזה.

(במאמר מוסגר אגיד, אני לומדת תואר ממש קשה. הרבה פעמים אני יכולה לבזבז ימים שלמים רק על איך ללמוד את החומר ולא ללמוד עדיין את החומר בעצמו. זה נורא תיסכל אותי והרגשתי שאני מבזבזת את הזמן, עד שקראתי מישהו שכתב שזה לגמרי חלק מהעניין. זה מה שעושים, ככה עובדים. זה לא בזבוז זמן, זה חלק בלתי נפרד מהתהליך...)
נכון ממשהמקורית
רק שאני מרגישה שלחיפוש הזה יש מחיר יקר לנפש שלי ולסובבים אותי. אבל ברוך השם ששלח לי שליחות טובות בדמותכן הבנות היקרות. התמיכה שלכן, המילים הטובות והכיוונים שנתתם לי ממש עזרו לי. מקווה לזכות לשתף אתכן בשיפור משמעותי והתקדמות בהמשך
עלה לי משהובת 30
שיטת ימימה, מכירה?
אני לא למדתי, למרות שאולי יום אחד אלמד.
אחותי למדה הרבה שנים, וזה שינה לה את החיים.
איכשהו, מכל מה שכתבת פה, עלה לי הרעיון שאולי זה כיוון שיכול לעזור לך מאוד
אקרא על זה קצת אולי זה יוכלהמקורית
לעזור לי להרגיע
תודה רבה ❤️
בדיוק מה שבאתי להמליץ.תיתי2
קוראת קוראת קוראת
עולים לי כל מיני רעיונות ונפסלים
וכל הזמן - ימימה ימימה ימימה
זה ממש זה.
יש שיעורים במחיר ממש זול, כל שבוע חצי שעה, מחזיק אותך בעבודה פנימית בדיוק על התכנים שהעלית כאן.

חוץ מזה, יכול לעזור גם קורס בהורות שיתן לך כוח להתמודד עם הסיטואציות, להיות המנהלת של הסיטואציה ולא להשאב למה שקורה ואז גם התגובות הרגשיות סוערות יותר...

אבל אחרי הכל, מכל מה שקראתי, עולה דמות של אמא אכפתית, רגישה, לוקחת אחריות, כנה, מסורה, עוברת תהליכים עמוקים לטובת המשפחה וכמובן לטובתה,
לא יודעת למה תיארת את עצמך בסוג של אדישות, חיים ליד, הדחקה, בהודעה הראשונה שלך.
תאמיני בעצמך, יש לך לגמרי על מה...
תודה יקירתי ❤️המקורית
המילים האלה שלך נותנות לי הרבה כח

תקשיבי, אני מממממממש איתךשחרית*
היתה לי תקופה כזאת פסיכית בסגר השלישי לפני שנה.
החלטתי אז לנסות ללכת לכיוון של טיפול אישי וחיפשתי נשות מקצוע מתאימות.
בסוף לא היה לי אומץ להתחיל והעניינים קצת נרגעו. היום אני עם יד על הדופק שלא ליפול שוב.
אצלי אני מזהה שהטריגר לעצבנות יתרה זה עומס בעבודה, ואני ממש במכוון לא מרשה לעצמי להיגרר לזה. בעלי גם מודע ויודע לשלוח אותי לחדר כשאני מוצפת כדי שלא אתפוצץ וזה מציל אותי פשוטו כמשמעו.
אלו הדברים שעוזרים לי בעיקר.
שולחת חיבוק גדול כי נראה לי שאני ממש מבינה מה שאת מתארת.
❤️המקורית
תודה על העצה. ועל החיבוק. לוקחת
אני לא יודעת איזה טיפול אישי עברתמיואשת******
אבל אם זה לא היה אצל פסיכולוגית מוסמכת אלא יותר קאוצינג ושות. אני מאד ממליצה ללכת על משהו אמיתי. עמוק עד הנפש
וסתם מהיכרות רופפת איתך על גבי הפורום איי מוכנה לשים כסף על זה שאת הרבה יותר מהממת ממה שנראה לך ואחד הדברים שאת צריכה באמת לעבוד עליהם זה ביקורתיות יתר אבל ממש.
❤️❤️❤️
בהקשר לשאלתך,
תרופות לא מקנות סבלנות. נקודה. אין דבר כזה. אלא אם כן יש לך הפרעת קשב ואז ריטלין אולי. אבל מעבר לזה מה זה לא.

ממשיכה בעקבות קריאת שאר השרשור
יקירה , נשמע שאת מגיעה מבית ביקורתי שהשאיר בך חותמות.
את לא היחידה
והטבעי זה להעביר את זה הלאה
ואת לא רוצה
גם אני לא
הדרך היחידה היחידה זה עבודה עצמית.
היחידה
עם מטפלת מוסמכת. אמיתית כמו שאומרים. לדעתי שילוב הנחית הורים מאד מאד עוזר. לי עזר בכל אופן.
ותלמדי לאהוב את עצמך לרחם על עצמך ולהעריך את עצמך. זה דבר ראשון
ותלמדי מול עצמך מה את רוצה ואיך לעשות את זה. זה יכול לקחת שנתיים שלוש. זה תהליך ארוך
אבל הוא מאד מאד מתגמל
תודה רבה מיואשת יקירתי ❤️❤️המקורית
ממש מרפא לנפש המילים שלך. הלוואי והייתי חומלת על עצמי כך באמת.
אבדוק לגבי זה. תודה שכתבת
וואו אתן מהממות בנות, באמתהמקורית
אני ככ מתרגשת מהרצון שלכן לעזור. ככה סתם, למישהי שצריכה. לתמוך ולחבק מרחוק. ולתת עצות ככ חכמות ומחכימות. מרגישה ממש את הלב שלכן איתי.

ברוך השם שאזרתי אומץ לפתוח את זה, אני מרגישה שבעזרתכן הצלחתי ממש לדייק את התחושות. אקרא בעיון שוב את הדברים שכתבתן בזמן יותר רגוע, וכמובן אשמח לעוד תגובות למי שיש.

מדהימות שאתן, שוב תודה רבה
❤️❤️
ותודה לך על השרשור הזהרקלתשוהנ
למדתי פה המון מהדיונים בפנים,
בטוחה שאני לא היחידה
כתבת גם בשמימאמאיה
נשמה, כולנו ככהחולת שוקולד
את יודעת, אין הרבה אנשים שכל יום יושבים עם רשימות של עבודה עצמית ומסמנים ויים (מלשון וי)

תבחרי את המלחמות שלך במה שיותר חשוב לך, והאמת, לעבוד בנחת ובשמחה בלי מלחמות ומתוך קבלה עצמית- זה יותר חשוב

וזאת לא בריחה (ולא תמיד לברוח זה לא בחירה נכונה)
ופתאום שמתי לב שלברוח ולבחור זה אותן אותיות
התחברתי לדבריךפלונית5

גם אני סוברת שהמקורית צריכה לקבל את זה שהחיים הם תהליך וכולנו לא מושלמים והיא צריכה להרגיש טוב עם עצמה ולהפסיק להלקות את עצמה - כולנו מצוינות כל עוד אנחנו שואפות להתקדם! 

גם אני נושאת קולות ביקורתיים מהביתהרקולסית
אני עובדת על עצמי מלאאא. טיפול אישי, טיפול זוגי, 12 צעדים ועוד. ועדיין אני ביקורתית, כלפי עצמי, כלפי הילדים וכלפי בעלי.
לא היה שום קסם אבל לאט לאט אני משחררת יותר, מביעה את עצמי יותר (מביעה רגשות וצרכים במקום ביקורות), לומדת להנות ולהיות נוכחת ועוד.
אני משתדלת לזכור שאני כל הזמן בעבודה וזה ייקח זמן ואני בסדר איך שאני עכשיו.
וגם כשיש לי פחד שהילדים שלי יגדלו איך שאני גדלתי אני מזכירה לעצמי שגם אם אני כמו ההורים שלי במובנים מסוימים או ברגעים מסוימים, אני עדיין שונה מהם במובנים אחרים וברגעים אחרים.
בהצלחה רבה רבה מסע שלך ❤
את ממש צודקת במה שכתבתהמקורית
שלצאת מהביקורתיות זה להביע יותר רגשות וצרכים. זו ממש נכות ריגשית שהייתה לי, בהרגשה שלי. לא ידעתי לתרגם את הצרכים והרגשות שלי למילים ובמקום זה היו יוצאות רק האשמות. גם העניין של להיות נוכחת ולא מבקרת מהצד. זה עדיין לא פתור אצלי.
תודה על השיתוף שלך ❤️
זה לא פתור כי זה תהליך הרקולסית
בעיני זו עבודה של כל החיים... וזה בסדר
אגב עבורי אחד הדברים המשמעותיים בטיפול זה לקבל את החוסר מושלמות שלי.
נראה לי שגם את בעצם מבקרת את הביקורתיות שלך.. חלק מהלמידה זה לקבל את זה שלפעמים אנחנו ביקורתיים
מקסימה את על הפתיחות לחפור פנימה וגם לשתף ככהאוהבת את השבת
באמת את נשמעת ממה שאני קוראת פה באמת מדהימה אז פרגני לעצמך!!

ויכולה להגיד רואה הרבה מסביבי שנושא הבית שגדלנו בו כ"כ משמעותי לנו בחיי היומיום זה באמת יכול להיות משהו שיושב..

ועוד משהו, בהתחלה שקראתי רק את ההודעה הראשונה עלה לי שגם עבר עלי תקופה כזו ואז הרגשתי שממש חסר לי התרומה ולהיות משמעותית למישהו ורציתי ללכת לעבוד בהוראה כדי לגעת ולקדם ילדים.. בסוף לא הסתדר והתחלנו "חינוך ביתי" ועכשיו זה השליחות שלי.. אבל הרגשתי לפני שמעבר לחיי היומיום אני מחפשת משהו לתרום בו ולמלא את השליחות והייעוד שלי לא בקטע של מילים גדולות פשוט להיות משמעותית למישהו )מחוץ לבית) אז רק כותבת אם יהיה רלוונטי לך ורוב הסיכויים שזה בכלל להיפך משהו פנימה וזה כ"כ כ"כ חשוב , הכי חשוב בעולם!! אז תעיפי....
תודה רבה מאמוש ❤️המקורית
גם אנחנו בחינוך ביתי כזה, אבל עד גיל שלוש. שנה הבאה הקטנה כבר בגן בעז"ה ואז אהיה יותר פנויה לדברים שהם רק שלי
שומרת לי לקרוא למחר בצהריים. ועד אז-חיבוק💞השם בשימוש כבר
וואו איזו מדהימה את!נגמרו לי השמות

לא הצלחתי לקרוא את כל השירשור, אבל את מה שכתבת קראתי ורוצה לומר לך קודם כל איזו מעוררת הערכה והשראה את שאת כזו מודעת לעצמך, עם כזו כנות, ענווה, יושרה, רגישות, דיוק, עומק

וכמה רצון טהור וטוב יש לך

ושאיפה להתקדם כל הזמן

והשורש והבסיס של אהבה של משפחתך, בעלך, ילדייך, כל הסביבה שאת רוצה אפילו *למענם* להיות הגירסא היותר טובה ורגועה של עצמך

אני באמת התרגשתי לקרוא אותך ורציתי להביא לך חיבוק מוחץ

איזו מדהימה את!

קחי לך את זה

כי זה נכון מאוד מאוד מאוד

ומכאן אפשר להתחיל ולשאול ומה עוד?

אז לפי מה שתיארת, לענ"ד דווקא מקום של המשך הטיפול הרגשי עם מטפלת מוסמכת (פסיכולוגית קלינית) - יכול לעבוד בדיוק על הנקודות האלה שתיארת

של למה את מרגישה שאת "מגיעה לקצה" 

למה אין את המרווח נשימה הזה

למה דבר הכי קטן יכול לגרום לבעירה פנימית כל כך גדולה

למה יש את החוסר סבלנות

למה יש את הפיצוצים גם

מה עבר ועובר על הנפש שלך בכל הזמן וגם בתקופה האחרונה

ואז כמובן גם להוציא אותך משם לאט לאט

ובפרט שסיפרת שטיפול אישי עשה לך ממש טוב - מעולה! אז להמשיך בכך עם כיוון לנקודות הללו.

כי הנפש והגוף שלנו חכמים ממש ממש

וזה לא קוןרה אף פעם "סתם"

משהו שם גורם לחוסר סבלנות, שאין אורך רוח, שהפתיל קצר או לפעמים אין פתיל כמעט , שכוחות הנפש צריכים להתמלא מחדש,

שיש אולי משקעים או טראומות או קשיים מהעבר הרחוק או הקרוב שצריך לפרום אותם לאט לאט ואז להגיע לרווחה נפשית,

שיש עומקים ועניינים גם של התת מודע שצריך להגיע ולגעת בהם בעדינות ובחוכמה ואז גם להצליח לקבל כלים לעלות

ונכון שזה לוקח זמן, וכסף, ומאמץ, ומותשות של הנפש שעובת קשה, וגם של הגוף - אבל זה לגמרי שווה את זה!

ואפשר גם תוך כדי להתחזק מעוד כלים אחרים שאת יודעת שעושים לך טוב, כמו פעילות גופנית, תזונה נכונה, מוזיקה, שמיעת הרצאות מחזקות של רבנים או פסיכולוגיה חיובית שנותנת גם הרבה כלים ומחזקת, שיתוף של חברות או כאן בפוקום, פריקה, כתיבה, זמן לעצמך ולאיוורור, וכל מה שעושה לך טוב

מחזקת אותך יקרה

את אישה חזקה ועוצמתית וכבר עכשיו כל האיכויות שלך באות לידי ביטוי

וב"ה כאשר תתמלאי אפילו עוד בעצמך - האיכויות והטוב הגדול הזה יוכלו להפציע באור אפילו יותר חזק

תודה רבה שהגבת ❤️המקורית
וגם על המילים החמות והטובות
אני מעריכה את זה מאוד
ונכון, זה לוקח. יותר מהכסף זה המשאבים הפנימיים, למרות שכשהדברים מתיישבים אחרי שאני חושבת עליהם יש תחושת הקלה ממש גדולה כאילו, הנה, עוד אבן דרך שעברתי.
ובוודאי שאמשיך לנסות לעזור לעצמי, השרשור הזה ממש חידד לי את הדברים בצורה טובה יותר טובה שאני בדרך הנכונה רק צריך סבלנות והכוונה נוספת.
שוב תודה ❤️
באהבה גדולה ❤❤נגמרו לי השמות

ובהצלחה גדולה בדרך הזו, ואל תשכחי גם להינות מהדרך ומכל מי שאת *כבר היום*, שזה המון המון המון!

וכן, לכולנו יש מסע שלם של עבודת חיים, כל אחד ומה שהוא צריך לעבוד עליו, אבל זה לא אומר שזה מוחק את כל החוזקות והטוב והאור שאת כבר מביאה לחייך ולחיי כל הסובבים אותך!

ואני בטוחה שגם העצמה דווקא של אותן *החוזקות* והעוצמות שלך, וליד זה העבודה גם על השאר, אבל לא כל הזמן-כל הזמן רק במיקוד של מה שחסר, אלא להיפך, לעבוד מתוך הערכה עצמית וגאווה על כך שאת בעבודה! ו*זה* מה שמוערך ולא מובן מאליו, וגם להינות מכל הטוב הקיים כבר, זה יכול לתת עוד כוחות ושמחה ביום יום ❤

ירושלמיות עזרתכןניק חדש2

לא קשור להיריון ולידה אבל אין לי איפה לשאול

אנחנו יוצאים מחר בע"ה לטייל קצת במדרחוב בירושלים.

איפה אפשר לחנות עם רכב?

חניון אגריפס עוד קיים?

לא נסעתי שנים לירושלים

אני חונה בחניון ממילא בד''כמתיכון ועד מעון

משם יש רכבת לאן שרוצים

בעיה שאין לי רב קוניק חדש2

לבעלי יש

מותר לו להעביר עלי?

שנים לא נסעתי באוטובוסים חחחח יש לנו רכב אחד והוא אצלי🤣

אפשר לשלם באפליקציהמתיכון ועד מעון

אני משתמשת באפליקציה של פנגו, אבל יש גם באחרות, בכולן אפשר לשלם באפליקציה על נסיעה בתחב''צ

את יכולה לשלם באחת האפליקציות פנגו, מוביט וכוחילזון 123

ואם כבר נוסעים בתחבצ אפשר לחנות בלי להכנס לתוך העיר נגיד בגבעת התחמושת או בהר הרצל

אני חושבת שאפשרהשם שלי

פעם ברכבת הקלה לא היה אפשר לשלם על עוד מישהו, אבל נראה לי כיום כבר אפשר.

ואת יכולה לשלם גם דרך אפליקציה.

עקרונית אפשר לשלם ברב קו אחד על שני אנשיםמתואמת

שימי לב שבמכשיר התיקוף צריך לבחור את האפשרות של שני תיקופים מראש, לפני הנחת הכרטיס.

אפשר לקנות רב קורקאני

אנונימי בתחנות רכבת הקלה ב10 ש"ח

תודה לכולןניק חדש2

איך משלמים בפנגו?

נרשמתי לאפשרות.

יש מלא חניונים בעיר, יש באגריפס, יש שוקניון, לאבית פרטי

חסר. אבל הם לא זולים (חניוני הרכבת הקלה יותר זולים)

באגריפס יש את חניון חלון לירושלים

לפעמים אפשר למצוא באזור הדוידקה בפנגו

אוקיניק חדש2

תודה רבה

בגבעת המבתררקאני

יש חניון ענק בחינם

חניון נחל צופים קוראים לזה

ורכבת הקלה עד לעירייה

נראה לי הכי קל ככה

מקווה שלא מסוכן שםניק חדש2

למה מסוכן?רקאני

ערבים וכוניק חדש2

החניונים במרכז העיר יקרים.. בהר הרצל יש בחינם וגםאוהבת את השבת

בגבעת המבצר

משתיהם לוקחים רכבת למרכז העיר , בערך 20 דק נסיעה ..

רק לזכור לתקף, אפשר באפליקציה של מוביט או פנגו, אחרת הקנס של 180 שח עולה יותר מכל חניון🤪🤪

אני לא אשכח בע"הניק חדש2

היום הפנגו חכם כבר חחח

הכוונה ברכבת הקלה, הרבה שוכחים ונקנסים...אוהבת את השבתאחרונה

בחניון המחסום לא נפתח אם לא משלמים אז זה קל יותר...

ובחניה כחול לבן גם שוכחים לפעמים....

יחסים מול אבאמדפדפת

אשמח לעצות שלכן

אני מרגישה שאבא שלי לא אוהב את בעלי וזה כל הזמן מתבטא בעקיצות וכעס כלפיי

זה קשה לי כי באמת חשוב לי להיות ביחס טוב איתם והם גם עוזרים המון

ואילו מבחינת אבא שלי אם אנחנו נוסעים לצד השני זה מוזר והוא לא מאמין לי אף פעם שאני בסדר עם המשפחה של בעלי

כל היחס והעקיצות כל הזמן מאוד יושבות עליי

ממש לא נעים!!!🫤😣❤️שיפור

היחסים שלך איתו תמיד היו מורכבים? יש מצב לדבר איתו על זה?

היינו ביחסים ממש טוביםמדפדפת

ואין מצב לדבר איתו

כשניסיתי הוא פשוט הפך הכל עליי

הוא מאוד ביקורתי ורוצה שהכל יהיה בדיוק כמו שהוא אוהב ובעלי שונה ממנו בהכל וזה מטריף א

ותו

היה לי ככה עם אמא שליאונמר

למדתי שזה מה יש,

לסנן ביקורים למינימום ולהפחית קירבה שלהם.

היתי מגיעה יותר לבד בימי חול משבצות נגיד.

באמת היה בלתי נסבל, וכן ניסיתי לדבר איתה, וראיתי שאין סיכוי ואין תועלת.

תזכרי שאותו בחרת אותו את אוהבת. כמה שהרבה להפחית קשר עם ההורים בגלל זה, לי זה היה עדיף...

זה ממש קשהמדפדפת

כי אמא שלי היא כן עוגן מבחינתי

וזה בא ביחד

לא חושבת שאת צריכה להפחית רק לסנןעל הנסאחרונה

לשמיע רק דברים טובים וחיוביים על הצד השני

נראלי שאני על סף גירושים...אלסה

גילויים קשים על בעלי לצערי..

קשים מאוד מאוד.

ברמה שאני לא מסוגלת לתאר.

הוא מבין שהאמון שלי בקרשים.

הוא לא מוכן ללכת לטיפול, ממש אומר שאין מצב לטיפול.. הוא מבקש שאסמוך עליו. שהפעם זה יהיה אחרת...

מרגישה מרומה שאני בזוגיות שלא מגיע לי אותה.

וחוץ מזה, במקום להוריד את הראש, הוא עוד מעז להתווכח איתי על שטויות ולריב איתי סתם.

במקומו הייתי אומרת תודה על זה שאני עוד כאן אחרי הדברים שהוא עשה מאחורי הגב שלי.

היי, מודה לכולן על העזרה והעצות הטובותאלסה

באמת מודה לכן מאוד, זה נושא שאני מרגישה שאי אפשר לשתף כל כך מישהו אז מזל שיש את המרחב הזה. אני עוד בבחינת הדברים. אחרי שיח רציני שבא ממנו לאחר מה שאמרתי,

הוא הולך לטיפול רציני בבעיית ההימורים, במסגרת סגורה כנראה..(הוא עשה קצת בירורים בשישי עם המקום בו טופל בעבר...) הוא מבין שיש בעיה והוא הולך לקחת את עצמו בידיים, שיתפנו בשבת את ההורים שלו יחד(את ההורים שלי נשאיר כרגע מחוץ לזה מניחה שנצטרך לפתוח את זה איתם גם בקרוב. ) הם היו בהלם, כעסו מאוד והצטערו לשמוע אבל הם יתמכו בו.

בקשר לבגידה, כן זה עצוב וזה כואב ואין לי מילים באמת לתאר כמה זה קשה(כן יש קצת פרטים שאני לא רוצה לשתף אבל הם כן משפיעים על איך שאני רואה את זה..) אבל לצערי אני יודעת שזה חלק מהמחלה הזו, שאין שיקול דעת ומכור יעשה הכל כדי להשיג את מה שהוא רוצה

אז כרגע הוא הולך להיכנס לטיפול. וכמובן טיפול זוגי. אני שמחה שהוא החליט להילחם.

מקווה שאחרי הכל אני אצליח לסלוח ולהישאר

תודה לכולכן על המילים המחזקות ואני לא הולכת לוותר על עצמי. אני נשארת רק בתנאים שלי.

מעבד מזוןאפרסקה

היי בנות,

למי שיש דקה להשקיע, צריכה לבחור מתנה מהעבודה ויש שם 2 אופציות של מעבד מזון שאני צריכה-

סמוראי SUFP100, גדול יותר ועולה מסתבר באזור ה1100

סאוטר FPS585, יותר קומפקטי ועולה מסתבר באזור ה480

למישהי יש איזשהו דגם להמליץ? אני רוצה בעיקר בשביל לחסוך לעצמי גירוד ירקות בפומפיה. גם מושך אותי יותר זה שקומפקטי כי אני לא רוצה שיתפוס יותר מקום. מצד שני, היקר יותר בטח איכותי יותר?

אשמח לתובנות 🙏

אני לא סובלת מכשירים גדולים ומסורבליםהלוואייי

מתעצלת להוציא ולהכניס ולשטוף כלים.. .

ממליצה על מה שקטן

בסוף מה כבר צריך כזה איגותי לקציצת ירקות

כמה כבר את צריכה אותו ..לא על בסיס יומי..

אז בעיני הכי חשוב נח לישמוש

אני בכלל משתמשת מכמו מגרדת מגניבה מעלי אקספרס שכל לגרד איתה לא חשמלית קטנה וקומפקטית ולא צריכה מעבר

אני גםאפרסקה

תודה על הזווית ראיה

לרוב המחירים הם לא באמת המחירים שהמוצררק לרגע 1

נמכר באמת אז אל תסתכלי על זה

לדעתי סמוראי זו חברה פחות טובה מסאוטר

הכי חשוב אם הצורך שלך זה בעיקר גירוד ירקות לראות את הגודל של הפומפיה והאופציות שיש

תסתכלי גם על העוצמה

אז זהו שהמחיריםאפרסקה

הוצאתי מהאינטרנט לא מהאתר של המתנות, שם לא היה כתוב.

הסמוראי 1000 וואט והסאוטר 750 וואט. אבל את צודקת באמת סאוטר זה חברה איכותית.

מבחינת פונדציות נראה שיש להם אותם פונקציות.

מנסיוני המוצאים של סמוראי טובים אבל איןהמקורית

לי את המעבד מזון שלהם

תסתכלי על סרטוני סקירה

לי יש מעבד מזון של סמוראי והוא מצויןשקדי מרק

לא יודעת לגבי הדגם

לי יש סאוטר כבר הרבה שניםDoughnut

אבל לא יודעת אם הדגם הזה, מאד מרוצה.

שימי לב לשני דברים חשובים 1. הגודל של המיכל- אם הוא פיצי וצריך כל רגע לעצור לרוקן שיהיה מקום לעוד ירקות- זה מעצבן. 2. החלקים המצורפים- אני קניתי לפסח מעבד מזון ולא שמתי לב שאין בו דיסקית לגירוד דק- שזה החלק היחיד שאני משתמשת, זה היה ממש מבאס וכמה שניסיתי להשיג חלק מהספק וממקורות נוספים לא הצלחתי. אז שימי לב שיש את החלקים הנדרשים לך.

תודה!אפרסקה

איך אני יודעת שיש חלק שמגרד דק? זה מה שאני צריכה גם.. רשום שיש להב לגירוד או איך שלא קוראים לזה, השאלה איזה גודל זה יוצא..

ניסיתי לחפש סרטונים לא ממש הצלחתי

פה באתר שלהםDoughnut

כתוב שיש 3 דסקיות- פריסה גירוד וצ'יפס. בתמונה זה נראה פריסה גסה ולא עדינה...

מעבד מזון דגם FPS585 - Sauter

יש שם אפשרות לפנות לשירות לקוחות אני הייתי פונה ושואלת אם זה כולל גירוד דק.

תודה רבה לךאפרסקה

עזרת לי מאוד

☺️❤️Doughnutאחרונה

הילד המתוק שנעלם באשקלוןשושנושי

מאז שקראתי על הידיעה הזאת, אני בחרדות שדבר כזה עלול לקרות גם לי.

אני לפני טיסה לחול (מקווה שלא יתבטל), קניתי רצועות לילדים ועדיין אני לא מצליחה להפסיק לחשוב על זה. כולי מזיעה ועצבנית רק מהמחשבה על זה. עצוב וכואב. בשורות טובות בקרוב!!!!

מאוד עצוב. אבל לא צריך להסיק מידפרח חדש

שזה יכול לקרות לכם.. זה דבר נדיר

ודווקא אני חושבת שדבר כזה קורה יותר במקום המוכר שאז מאפשרים יותר חופש ופחות לחוצים כל רגע.

באמת עצוב ומלחיץקופצת רגע

אבל למען האמת את 'על זה' ואפילו יש לך רצועות נשמע לי שהמצב אצלך טוב.

אם את רוצה אפשר גם לשים על הילד 'אייר טאג' יש גם כאלה שמתאימים לאנדרואיד.

בן כמה הגדול? אולי תקחו אתכם עגלה גם בשבילו, כדי שיהיה לו מקום מוגדר לשבת בו, וכשתהיו במקומות עמוסים תגידו לו שעכשיו אסור לקום? זה יכול לעבוד עליו?

את עושה אץ ההיערכות הנדרשתאמאשוני

אם היית אומרת שאת אנטי פתרונות מסיבות מדויימנות

אז היית חסקת אחריות.

אבל את לגמרי "על זה"

לא נותנת לשיקולים זרים להכתיב את ההשתדלות שלך, ממש שאפו!!

מה עם האייר טאג שרצית?

שימי לגדול בנעל.

ולגמרי להביא לו עגלה! מסכימה ממש עם העצה הזאת (טיולון מתקפל מטריה, תשאילי ממישהו רק לטיסה)

עגלות ילדים לא נחשבות במשקל, אל תחששי.

היתרון בעגלה, יותר משזה יעזור לשמור על הילד, זה יעזור לך לשחרר בלי להיות בלחץ כל הזמן.

מן הסתם יהיו מקומות פחות הומי אדם שתוכלי לתת לו גם מרחב

אבל במקומות הומי אדם לא לחשוב פעמיים.. הוא יכול להנות גם בתוך הטיולון.

איך אתם מתכוונים להתנייד? מקווה שאתם שוכרים רכב, תשימי נעילת ילדים.

בהצלחה!

נהיה עם רכב חלק מהזמןשושנושי

נהיה עם שתי עגלות. איירטאג לא מצאתי אחד שמתחבר לפלאפון שיאומי שלי. אז קניתי רצועות ועם כל הקושי אני משתמשת באחד מהם גם פה בארץ, דווקא מקבלת פידבקים ממש טובים מהסביבה. יש מבטים מוזרים אבל לרוב בסדר. תחשבו על זה שעם רצועה יש לילד אפשרות להיות במרחק של עד 2 מטר, אם אביא לו יד כל הזמן הוא יהיה במרחק של עד חצי מטר. יש לו הרבה יותר מרחב.

אצלנו,

אני כבר לא יודעת אם אלה ילדים שבורחים או אמא עם קשיי קשב שלא יודעת להשגיח.

אני איתם כל הזמן, מחזיקה יד וממש כל צעד איתם.

הגדול איכשהו פתאום יכול להיעלם, ממש בשניות.

והוא כבר גדול מידי בשביל להסכים להביא יד כל הזמן.

נשימה עמוקה לחופשה ארוכה. בעז''ה יהיה לנו ממש כיף.

ממש מלחיץהבוקר יעלה

ומעניין באמת איך זה קרה.

זה באמת פחד אלוהיםכורסא ירוקה.

כל כך מבינה אותך!

רצועות זה רעיון טוב ואולי כדאי לשקול איזה שעון gps? לא יודעת אני ממש חרדתית בדברים האלה

אני רוצה שעון אבל לא מצאתי אחד שמתחבר לשיאומישושנושי

קניתי אחד וזה לא עבד. בחנות פלאפונים אמרו לי שעם שיאומי יש בעיה.

אולי תשאילי נייד לטיסה?אמאשוני

גם לך וגם לבעלך יש רק שיואמי?

שמעתם שמצאו אותו חי ושלם? ב"ה!קופצת רגע

כן הרגע ראיתיאפרסקה

וואי ב"ה ממש לא מובן מאליו

נמצא ב''ה. והאמת שזה סיפור מאוד מאוד לא ברוראורוש3

הוא לא נראה כמו ילד שהיה יממה בשמש. וגם חיפשו אותו בטירוף. משהו שם לא הגיוני. בטוח יש משהו מאחורי האירוע. אז כמובן להיזהר תמיד בטירוף. אבל לא הייתי מסיקה משם מסקנות...

ב''ה ממש ניסים שהוא נמצא. ישתבח שמו.

הוא נמצא בשיחיםoo

אולי הוא היה שם רוב הזמן/ ישן

אבל איך הגיע את ה7 ק"מ עד אליהם?מרגול

השיחים היו מאוד רחוקים מאיפה שאיבד את משפחתו

ראיתי צילום אוירי שמראה שזה 3.5 קמ מרחקפרח חדש

ולא כמו שאומרים שזה 10 ק"מ

זה הגיוני שהוא הלך והלך

זה נס מטורףבאתי מפעם

הוא כן היה חצי מעולף כשמצאו אותו, האמת הייתי בטוחה שחטפו אותו והתחרטו , אבל הוא כנראה הלך מלא ונרדם... מצאו אותו ממש ברגעים אחרונים, ממש מפחיד ומזעזע. נס גדול

וואי ממשאורוש3

וואי ממש ממש, סיפור הזויאמא לאוצר❤אחרונה

נס ממש וממש משמח שנמצא בריא ושלם .אבל משהו שם בהחלט לא מובן ולא נשמע הגיוני

צמודים וקשה לי- חייבת עידודניק חדש אנונימי

חברות חייבת עידוד מכן מרגישה שכל יום הוא יום מלחמה/הישרדות

כמעט חודש אחרי לידה שניה. בת בכורה בת שנה ו7 חודשים גיל מאתגר מאוד הכנה לגיל שנתיים

הרדמות סיוט לוקח לנו שעה ואפילו פלוס להרדים אותה(נרדמת בלול לבד יושבים עם כיסא לידה ושרים קצת מנדנדים את הלול).

בנוסף מתעוררת בלילה (כנראה זה קורה מהקנאה לתינוקת והכל ריגשי ) כמה פעמים וב4-5 לפנות בוקר בכי צרחות מרדימים שוב

אני מניקה יוצא שאני ובעלי על חוסר שעות שינה מרגישה שלא ישנה וכל יום הוא נצח. פלוס יצאנו לחופש מהמעון ואני מנסה שכל יום יהיה איתי מישהו בבית.

קשה לי יודעת שזה זמני אבל זה נראה נצח

באלי שיגדלו כבר

אוף מרגישה שאני רק רוצה שיגמר היום כי כל יום קשוח לי

לא אדבר על התינוקת שזה מלא הנקות ביום וגזים.

חייבת עידוד שלכן… מתי ראיתן שיפור? אחרי כמה חודשים? מתי הגיל הזה מתאזן? טיפים

אתמול בעלי הלך לבית כנסת והחזרתי אותו כי היא התעוררה אחרי חצי שעה ושתיהן בכו לי לא יכולתי כבר אחרי יום שלם איתן

רושמת מאנונימי כי אין סיסמה לניק הרגיל

אצליאיזמרגד1

לא בדיוק אותם גילאים, אבל הייתי לבד בבית כל יום מאז שהתינוק היה בן שבוע עד שבעלי חזר מהעבודה... היה קשוח ממש אבל ב''ה אחרי 3 חודשים הרגשתי שנכנסו למסלול טוב ב''ה ותכלס היה לי ממש טוב איתם בבית אחרי הקשיים של ההתחלה.

הטיפ הכי טוב זה לזכור שהזמן עובר, עכשיו זה קשה אבל בעז''ה הם יגדלו קצת ויהיו החברות הכי טובות😍

מנשא טוב מציל חיים, תנסי

ולנסות להקל על עצמך כמה שיותר- לישון כל רגע שאפשר וכמה שפחות לעבוד בבית שמקביל

תודהה שעצרת וכתבת ליניק חדש אנונימי

משתמשת במנשא פה ושם אולי באמת אתחיל להשתמש גם בבית

יודעת שזה זמני זה נראה נצחחח 🥺

מתנחמת שעוד קצת חגים ובעלי יהיה בחופש איתי

זהoo

מאד הגיוני להרגיש ככה עם 2 תינוקות

זה יכול להיות קשוח הרבה זמן

כי ילדים קטנים ותינוקות לוקחים לרוב הרבה אנרגיות וסבלנות

להבין שזה הגיוני ולתכנן את היום/ תקופה לפי זה זה יכול לעזור

וואי איזה קשוחצלולה

תקופה קשוחה ממש,

אבל זמנית ועוברת..

אני תמיד מרגישה שקלה בכמה שלבים. בעיני מאוד תלוי גם בתינוק ובאופי שלו.

אני הרגשתי הקלה חלקית איפשהו באזור גיל שלושה חודשים, ובהמשך שוב סביב חצי שנה ושנה.

תקחי כמה שיותר עזרה, תזכרי שזו תקופה והיא תעבור ולכן אין מה לחסוך בעזרה כרגע. תשמעי לא להגיע לקצה, לתפוס את עצמך לפני ההתפרקות. טוב מאוד שקראת לבעלך מהתפילה, זאת התקופה עכשיו, לכל זמן ועת ובע''ה יבוא יום שהוא ילך בנחת לביה''כ.

חיבוק, ושתראי המון נחת בע"ה🤗

רק אומרת שזה נורמלי מאודפרח חדש

ואין פה משהו חריג או בעיה בך/בילדים

זה פשוט קשה מאוד מאוד

אני בשלב כזה הייתי נעזרת בילדה מהבניין

היא היתה משחקת עם ה"גדול" בשעת אחהצ שזה השעות הכי קשוחות

לאט לאט נכנסנו לשגרה יותר יציבה התינוק טיפה גדל ואז הפסקתי עם העזרה

אבל כן זה היה קשה מאוד!!

הכי הגיוני בעולם התחשות שלךרק טוב!

את נמצאת בשלב מאתגר.

מנסיוני, לוקח כ3 חודשים עד שהבית נכנס לאיזון ושגרה חדשה. לא אומר שמאז הכל קל, אבל כבר יודעים מה עובד טוב ומה פחות, ואיך נכון לעשות כל דבר כמו סדר יום, מקלחות, הרדמות, ארוחות, נסיעות, יציאות מהבית וכו.

לא פירטת איזה חלק ביום הכי קשה או מאתגר לך, אז אשתף שאני עם תינוקת בת חודש וחצי עכשיו, והערבים קשוחים. בד"כ מתחילת אחה"צ עד 23 בלילה וצפונה היא לא כ"כ רגועה... וגם במשך היום מרגישה שעמוס ולא מספיקה לפעמים לנוח או להכין אוכל. ואצלי היא השביעית אז יש כאן עוד ידיים שיכולים להחזיק אותה ומעליה בן 3 וחצי. ועדיין זה שלב מאתגר. כך שאני ממש מבינה אותך.

מחזקת אותך להתמקד בצרכים הבסיסיים, להעזר בכל מי ומה שאפשר. ולדעת שעוד מעט בעז"ה תכנסו למסלול שיותר יהיה קל. (אצלי שלושת הגדולים צפופים. השלישית נולדה כשהגדול היה בן שנתיים ו8 חודשים)

והכי חשוב בשביל הכוחות שלך לישון טוב עד כמה שאפשר, ולאכול טוב (לא צריך ארוחות גורמה, אבל כן אוכל מזין ולא גאנק, וכמובן מים בימים חמים אלו).

את עוד במשכב לידה, נסי לשמור על הכוחות שלך, וכמה שהבעל יכול להיות יותר בתמונה זה רווח נקי של שניכם.

עוד משהו לגבי הגדולהרק טוב!

מנסיוני, מה שהכי עוזר-

לתת לה להרגיש שהאחות החדשה היתה מתנה בשבילה. גם בגיל כזה היא לגמרי יכולה להבין אם התינוקת זה שבר שאסור להתקרב, לגעת, לוקח לה את אמא, וכו.. או שאיזה כיף שיש לי בובה שמותר ללטף (תציעי לה, ותראי לה איך. תסבירי לה איפה לא ולמה). אפשר להביא לה טיטול או לעזור לאמא להחליף לה, אפשר לשים לה מוצץ, אפשר להחזיק אותה (כמובן יחד איתכם, אבל שהיא תרגיש שהיא מחזיקה). וכו. כל זה נון תחושה שזאת מתנה שווה, שהרווחתי חברה, ואחריות ולא הפסדתי.

פה בשביל להגידטוט

אצלי השנה הראשונה היתה קשה כמו שאת מתארת.

נעזרתי הרבה בביבייסיטר שהיתה ביחד איתי והילדים.

עכשיו הם בני 3 ו2 וזה הכי מתוק בעולםםםם

משחקים שעות ביחד. אוהבים וחברים. במקרה שאחד מהם איתי לבד הוא שואל איפה השני.

אתן ממש מעודדות אותי עם כל הקושי אוףניק חדש אנונימי

מרגיש לי שאני חייבת מישהו איתי כל יום גם לחברה וגם לעזרה

אוף וחמותי עוזרת מלא במהלך השנה שהבת שלי אצלה ביום יום. באלי לעשות אצלה שבת אבל בטח בעלי פחות ירצה

ואמא שלי פחות תצליח להשתלט להרדים וכאלה

ועוד משהו… אני רק במחשבה שיגדלו כברניק חדש אנונימי

וזה מבאס אותי שאני רק רוצה שהזמן יעבור ויחזור לעבודה לשגרה

באלי להנות מהן להיות בטוב

בעלי עוזר לי מלא ואהבה שלנו התעצמה עוד יותר עם הקושי הזה

הקושי הוא ההרדמות הלילות ההתעוררות של הבכורה

והתינוקת לפעמים איך ששמה אותה מתעוררת ואז זה לופ של הנקה 24/7 ככה מרגיש

אני רוצה בהמשך לשלב תמ"ל. יש תמל שלא עושה בעיות עיכול וכו? מניסיון שלכן…

כל טיפ יתקבל בברכה

גם אני מתבאסת מהמחשבה הזאתצלולה

הקטנה שלי תכף בת שנה ומאז שנולדה היא די מאתגרת אותנו. המון פעמים אני מוצאת את עצמי אומרת שאני מחכה שהיא תגדל... ומציבה לעצמי יעדים חחח🤭

אמרתי לבעלי שלא כיף לי להיות בראש הזה בגידול שלה, ולא בהנאה מהמתיקות. כי היא באמת בובה, מתוקה ממש. הוא שיקף לי שאני לא מחכה שהיא תגדל אלא שהקושי יחלוף.

איזה יופי שאפשר לחשוב על זה שהקושי יחלוף.

מזכירה לךקדם

שאת ממש קצת אחרי לידה, עדיין במשכב לידה, ממש הגיוני שזה ככה, לקוח זמן להתאושש מהלידה ולפני שישה שבועות אין מה לדבר בכלל. כשאת תתחזקי ותרגישי יותר טוב זה יראה אחרת... בנתיים כמו שתיארת כדאי עזרה כשצריך בעיקר כדי לישון ביום, אם אפשר לפחות שעתיים ברצף, זה מאוד משמעותי.

לנו גם יש רווח כזה בין ילדים וגם אחותי ואני ברווח כזה ובאמת זה כל כך שווה כשגדלים!!

אני רק רוצה לעודד (בתקווה שזה יעודד)מתואמת

שלא תמיד זה ככה עם צפופים. אומרת את זה בעיקר כדי שלא תחששי מילדים הבאים... (למרות שאי אפשר לדעת מראש)

שני הראשונים שלי צפופים יחסית (שנה וחמישה חודשים הפרש), והם היו תינוקות נוחים מאוד והגידול שלהם היה יחסית קל (יחסית, כמובן, כי תמיד גידול ילדים נושא אתגר), והיה לי גם כיף איתם.

יש לי עוד שני צפופים (הפרש של שנה ותשע), וזה כבר היה מאתגר יותר, כי הגדול מביניהם היה תינוק מאתגר (בגיל שנתיים הוא יחסית נרגע).

והכי מאתגר היה לי דווקא (ועדיין, בעצם) עם שתי האחרונות, שהן לא צפופות (הפרש של שנתיים ותשעה חודשים), פשוט כי שתיהן היו תינוקות מאתגרות וגם בתור ילדונות הן מאתגרות...

בכל אופן, כרגע עוד לגמרי הגיוני שקשה לך, כי את שנייה אחרי לידה. כשקצת תצליחי להתאפס, אולי תנסי לברר אם יש משהו ספציפי שמציק להן - משהו שמקשה על הגדולה לישון ברצף (קשה לי להאמין שזה נטו רגשי), משהו שמקשה על הקטנה לינוק (אולי אלה לא רק גזים, וגם אם אלה גזים אולי יש דרך להקל עליה).

ובינתיים - כן, תנסי להיעזר כמה שאפשר בכל מי שמציע עזרה... אולי אפילו בייביסיטר שתוציא את הגדולה לטיולים ותעייף אותה מספיק כדי שתישן טוב בלילה וגם תיתן לך מנוחה לטפל בתינוקת לבד...

הרבה כוחות ומזל טוב!

ממש מבינה..ומנסיוני רוצה גם לעודדהלוואייי

אצלי גם כולם צמודים ..

ובשנים הראשונות גם חוויתי הרבה קושי של אינטנסיביות שוחקת

וגם אצלי הם בכיינים ורוצים ידיים ולא ישנים וכו

חושבת שזה תהליך של למידה אמהית.

בהתחלה הבנתי שלא נכון לבא עם ציפיה להצליח ושיהיה קל ויתקתק הכל

אני לומדת את המקצוע

אני לומדת את עצמי שם

לומדת מה עובד לי ומה מאתגר לי

לומדת איפה אני יכולה לעזור לעצמי ומה יכל להקל עלי

לומדת לחשוב יצירתי

לומדת לכבד את עצמי ושאני חשובה והשמחה והכוחות שלי חשובים

לומדת לעשות איזונים

לומדת לקחת בפרופורציות

לומדת להזכיר לעצמי מראש שזה תקופה קשה יותר אבל היא עוברת ולכן לומדת לקחת אוויר ולנשום עמוק

ובעיקר

לומדת להקליל!! לא לשקוע בהווה מדי

אז לא ישנתי.

.לומדת לומר את זה לעצמי בטון זורם ועובר הלאה

לתת חיבוק לעצמי ולהמשיך

באחרונים למדתי לזהות שאני רוצה להנות ולא רק לשרוד

ואז גם ניסיתי ללמוד איזה גישה תעזור לי להצליח להנות גם בקטנטנות

וזה עובד

ב3 האחרונים ממש נהנית מכל רגע לצד העיפות והבקשות וכו

קצת כמו שפיתחנו חוסן מול טילים

אז אני מרגישה שעם הזמן פתחתי חוסן מול אתגרי התינוקות והאמהות אחרי לידה

אני משתדלת לא לקחת קשה ..לכתוב הרבה להקשיב לעצמי אבל לעבור מהר הלאה ולא לשקוע בקושי

הסיפור הוא לידה ותינוק וילדים מתוקים

ויש גם קישוטים של קושי..לפעמים הם על כל הדף..לפעמים רק בחלקו

וכל זה נכון לא רק לצמודים.אבל בצמודים י ש יותר סכנה לחוות רק את ההישרדות ולא את המתיקות

ולכן חושבת שהעבודה היא תודעתית בעיקר

וגם פרקטית למצוא דרכים להקל על עצמך

ולזכור שזה זמני ההתחלה זה עובר

איזה כיף שאתן מגיבות לי זה ממש עוזר לי לדעתניק חדש אנונימי

שזה באמת זמני ושווה את זה

מישהי רשמה שבעלה אמר לה שזה לא שיגדלו אלא שהקושי יחלוף… אהבתי ממש את המחשבה

אנסה כמה שיותר לזרום ולא לשקוע

כמה שאפשר..🩷

תודה לכן

חודש זה כלוםםםםםאוהבת את השבתאחרונה

עדיין כל הגוף מפורקת

ההורמונים ברכבת הרים

קחי את הזמן

תקלי על עצמך

תנוחי כמה שאפשר

הגדולה בסך הכל רוצה פיצוי על הבלעדיות שאבדה

הקטן או קטנה לא רגילים להיות מחוץ לרחם ורוצים מגע כמה שאפשר

לי אבל זה אישי

היה הכי טוב פשוט לישון עם שניהם..

בלי לקום בלילה

בלי התעוררויות ביחד הם ישנים מעולההההה

גם שהשלישית נולדה הבכורה המשיכה לישון איתי

כשהרביעי נולד השלישית המשיכה...

יש ילדים שזקוקים לזה

.

אצלנו עבד הכי טוב להתחיל את השינה במיטה שלהם ובהתעוררות הראשונה לעבור לידי

אבל היו גם תקופות שמראש הרדמתיבמיטה שלי

הריח של הסדינים המגע נוסך שלווה

בכל מקרה לא בטוח שיתאים לך

אבל העיקר להקלילללללל

לנסות להנות מכל רגע שאפשר

להודותתתתתת על הניסים

ופה ושם לצאת לרבע

שעה הליכה לבדדדדד

לקנות משו

להתפנק בקפה

להרגיש שיש לך רגע של שקט לעצמך

חלומות על ילד נוסףshiran30005

כולם מסביבי יולדים, לנו יש 4 ילדים 2 גדולים 14-15 ו 2 קטנים 3 וחצי- שנתיים וחצי, מבחינתי אני סיימתי. ילדים פגים שדורשים המון השקעה , בדיקות אני בעצמי חלשלושית כזאת וחסרת כוחות, הריונות בסיכון גבוה מאוד לא פשוט

אבל ממש בוער בי להביא עוד ילד,להיות בהריון עם כל המשתמע מכך, אשפוזים ארוכים, דימומים, צירים מוקדמים, עובר קטן ומלא מלא מעקבים ועדיין ממש ממש בא לי לחוות את זה שוב

עבורי זה די לא מומלץ מבחינת הרפואה אז חושבת שסיימתי, אבל איך מתנתקים מהמחשבה? חולמת מלא מלא שאני שוב שוב בהריון, רק אתמול חלמתי שילדתי שוב וככ נהנהתי מהחלום

איך מצליחים לעשות קאט ולהבין שזהו?

אני בת 36 ועם ההסטוריה שלי כל שנה פה משחקת לרעתי...

אם יש סכנהניק חדש2

מתמקדים במי שנמצא ברוך השם.

עדיף פחות ילדים לאמא בריאה מאשר יותר ילדים ואמא בסכנת חיים.

אני אישית לא מסוגלת לחשוב על עוד ילד. יש לי 3 שיהיו בריאים.

כן יודעת שאתחרט כמעט בוודאות.

אבל לא מסוגלת לעבור את כל מה שעברתי.

אז נהנית מהם ככה.

תחפשי חלומות אחריםoo

לחיים יש כ"כ הרבה מה להציע חוץ מילודה

שלווה

תחביבים

טיולים בטבע

קשרים חברתיים

בילויים וחוויות משפחתיות

תשימי לב גם מה כתבת בהתחלה

'כולם מסביבי יולדים'

ותביני למה החלום שלך מתרכז במשהו אחד

מאוד מובן הרצון והחלומותפרח חדש

שמעתי ממישהי שגם היה לה משהו דומה

ואז היא הבינה שבעצם חוץ מהרצון לעוד ילד כמובן אבל בתוך תוכי זה, עמוק בפנים נמצא בעצם איזה חוסר שאת מרגישה צורך למלא

וצריך לחשוב איך למלא אותו במשהו שהוא לא זמני. הילד כמובן הוא לתמיד

אבל הריון ולידה יהיה ויעבור ואז שוב תרגישי את זה.. מבינה?

לעבור לאיזה מימוש עצמי באופן אחר

שייטיב איתך ועם משפחתך

מסכימההמקורית

אני רק אומרת שאת מדהימהמתואמת

שעם כל הקשיים המטורפים שאת חווה סביב היריון ולידה וגם גידול הילדים - את עדיין רוצה היריון❤️

מעריכה אותך מאוד!

מציעה לך - לא לגנוז את החלום מיד, אלא לחלום אותו עד הסוף, לפרטי פרטים, ממש לחוות אותו, להתענג רק מהדברים הטובים שבו, לשהות בו כמה זמן...

ואז, באהבה רבה ובאמונה שלמה, לסגור אותו היטב בעטיפת מתנה, להניח אותו בכדור פורח, ולתת לו להמריא אל על... (אני אוהבת לדמיין שיש מקום בשמים שבו כל החלומות שלנו נאצרים ונשמרים, וכמו שתפילה לא הולכת ריקם, גם חלומות לא נעלמים. אולי מישהו אחר יזכה בהם, אבל הם עתידים להתגשם...)

ואחרי ששחררת את החלום הזה - נסי לטוות לעצמך חלום חדש, חלום טוב ומספק. הוא אולי לא ישתווה לחלום של ילד נוסף, אבל כן יכול לתת לך סיפוק ושמחה.

מתפללת בשבילך לטוב❤️

אני גם עם ארבעהאמאשוני

וכפי הנראה סיימנו.

בהתחלה לא קל להשלים עם זה, אבל ככל שהילדים גדלים ההורות משתנה ומתמקדת בדברים אחרים ופחות בגיל הרך ואז גם פחות מתגעגעים.

אני רואה מסביבי תינוקות והם מתוקים, אבל לא מרגישה שזה משהו שקשור לסיפור שלי איכשהו..

הרבה שנים זו הייתה פסגת שאיפותייך עד שזכית ב"ה לשני הקטנים,

כנראה שלעד תשאי איתך את הכמיהה לתינוק

ועדיין צריך להפריד בין הכמיהה עצמה והזכרונות של המסע שהיה, לבין המציאות שעכשיו ב"ה אחרי שזכית ללדת פעמיים בניסים מופלאים צריך לעבור הלאה..

רק אתם תחליטו אבל לי זה נשמעאורוש3

פחות...

הקטנים שלך הם ניסים. והם דורשים המון המון טיפול והשקעה.

פלוס נשמע שצריך נחת קצת לנפש שלך, לזוגיות.

יכול להיות שזה רצון שתמיד יהיה, גם אם יהיה עוד אחד, אז אחריו. אז אולי צריך לתת לו מקום, להרגיש אותו ולעשות עבודה להשלים עם זה שהוא שם וזה בסדר גם אם הוא לא בא לידי ביטוי.

ולהתמקד באתגרים וברגעי הטוב שיש.

אם את כל כך רוצה אז למה לא?Avigailh1אחרונה

לכי עם הלב שלך

יכול להיות שההריון הזה לא יהיה בסיכון ויהיה רגיל לגמרי

ו36 זה גיל סבבה

זוכרות אותי מההדברת פרעושים? יש התפתחות ואני בהלםמעיין34

אז עשינו הדברה רק בחוץ. כי המדביר אמר שהמקור זה מהמלטת חתולים ולא חייב להדביר בבית.

שיתפנו את המשכירים שלנו והם התעקשו שהם ישלמו. הגיוני כי זה היה בשטח שלהם.

עכשיו המשכיר פנה לבעלי ואמר שזה שהם שילמו על ההדברה זה היה לפנים משורת הדין. הביא לו תחושה שהוא לא היה צריך לשלם.

הקטע שהוא ואשתו ישר אמרו שהם ישלמו ואפילו אשתו אמרה לי "בבקשה אתם לא משלמים אל תשלמו כלום"

הביא לנו חשק לעזוב את הדירה. איך יצאנו לא בסדר אם זו הצעה והתעקשות שלהם?

אוף

זה לא אומר שיצאתם לא בסדר124816

לי נראה שהם פשוט רצו שתדעו שהם לא מתחייבים לשלם אם יהיה שוב צורך.

הוא תפס את בעלי וביקש שנשלם חצי חצימעיין34

כנראה הוא ואשתו לא הסכימו ביניהםהמקוריתאחרונה

היא אמרה שלא תשלמו והוא כנראה חושב שכן

הייתי משתתפת בתשלום וזהו

בסוף הם באמת לא חייבים לשחם לכם על ההדברה

אבל תכלס אם זה משו שכנראה יחזור על עצמו הייתי שוקלת אם להאריך חוזה שם.

אולי יעניין אותך