ראשית, אני רוצה לומר, שדומני שהתיאור הזה על מה שקרה לך בעיקר מ"סיפור שממש ריסק אותך" (זה הורגש לגמרי. היה ניכר מההיעלמות שלך, אחרי ההודעה הזועקת אז - אע"פ שאני לא מעיין כאן כ"כ "בהתמדה".. - שקרה משהו כזה), מעיד על דברים חשובים. אולי אפשר קצת להתחזק מזה.
תיאור כזה - של "בחילות, הקאות" וכו' וכו', ובפרט בגלל "מה שאנשים עברו" - מלבד מה שזה באמת נורא, זה מעיד על טהרת הנפש. מי שאין לו חוש ריח, אינו מקבל בחילה מסירחון.. כמה שיותר נקיות פנימית, טוב, מוסריות, איכפתיות מהבריות וכו' - ככה יותר הזעזוע ממה שההיפך.
אז בצד הקושי הנורא של הזעזוע - צריך לשמוח שהוא קיים (לא הסיבות לו, כמובן). יש גם צד שלא רוצים להשלים עם זה שקיימות תופעות מסויימות, זה צד מובן ואמיתי - וממילא עוברים תהליך של "ניקוי" מזה. הקאה של הענין (אצלך התבטא גם בכפשוטו..).
בוודאי שקיים טוב. ובוודאי שהוא גדול לאין ערוך מהרע. והוא גם אמיתי ומשמעותי ועמוק.
ולא פעם, מי שעושה רע, זה המשך של רע שעשו לו, ל"ע (לא שזה מצדיק חלילה להרע למישהו אחר, אבל דרך לטיפול. כולל טיפול עצמי כשהאדם מזהה שזה הענין).
לגבי ה"שהיה בפורום", אכן לפעמים זה פיתרון... אפשר גם לזהות שרשורים לפי הכותרת - ולהחליט אם רוצים להיכנס אליהם או לא. האם זה יכניס לי יותר מידי "לכלוך", צער; האם אני יכול לעזור שם, או שזו סתם סקרנות.
לאידך, אי אפשר להכחיש שמישהי כמותך - עצם הטוב וטהרת הנפש והאיכפתיות שמוקרנים מתגובותייך (לפחות מה שאני רואה פה ושם. וגם אם גם אז לא זמן מתאים לקרוא את כל אריכות הדברים - את האיכפתיות מעומק הלב לעזור רואים מיד, וזה כבר מאיר ומשמח ונוגע ללב), אלה דברים שיכולים לעזור לבני אדם. שלא לדבר על העצות עצמן.
לפעמים איכפתיות אמיתית, שכל ישר, יושר לב, הרגשה ישרה - שווים יותר מ"ייעוצים מקצועיים".
וזו התלבטות קבועה דומני, אצל אנשים שאינם יכולים להתייחס לעזרה של עצמם בתור "מקצוע" (מה שמאפשר אולי לשים שריון-הגנה מסוים. "נמצא בעבודה"..) - עד כמה להיכנס לדברים. מה הפרופורציה בין העזרה שלהם, לבין כאב הלב, או ההינזקות.
צריך שיקול דעת ישר. אבל בלי ספק, מי שלשם שמיים רוצה לעזור לבניו ובנותיו של הקב"ה - הקב"ה יעזור לו בתוך הגלים הללו. גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע - כי אתה עימדי.
חיזקי ויאמץ לבבך.
מצטרף לתפילתך שבסוף דברייך - אבל גם מוסיף: שנזכה לעזור. הדבר הכי גדול: לעשות טוב, להוסיף טוב.