אם את רוצה לשמוע "לכי על זה, הוא בטח מדהים אם כיף לך איתו למרות הספקות ולמרות הדברים המרחיקים, ובאמת לא צריך מושלם" - הנה, אמרתי. בסופו של דבר לכל אדם יש חסרונות, את תתחתני כנראה עם אדם שיש לו תכונות שאת לא אוהבת. אז למה לחכות?
אם את רוצה לשמוע "עזבי, חכי ויגיע מישהו יותר טוב" - הנה. אבל בשביל זה את לא צריכה אותנו. ולכן אני מנחש שאת מחפשת לשמוע משהו שישכנע אותך שהתשובה הראשונה מתאימהלמקרה שלך.
מכיר זוג, שהחתן סיפר לי לפני החתונה שיש לו ספקות, ושהיא גם יודעת. יצא לי להתארח אצלם ולראות את הילד.
אם באמת יש עצירה רגשית - מאד תלוי מאיפה זה מגיע, האם זה בגלל ציפיה שלא התממשה, או שזה פחד מחתונה, או שזה בגלל שבאמת חסר משהו... הייתי ממליץ ללכת להתייעץ עם מישהו שמבין (או מישהי שמבינה), רצוי דמות שמכירה לפחות את אחד הצדדים, ולנסות להבין מה אפשר לעשות.
ועוד כמה מחשבות - האם את בטוחה שהחלום שלך ריאלי? שהבחור שאת רוצה קיים? אם יש כזה, או כמה כאלה, זה סיפור אחד, אבל אם הוא קיים רק בדמיון שלך, תוותרי עליו.
השאלה אם מתוך האפשרויות הריאליות הוא עונה על כל הדרישות היסודיות ועל רוב הדברים שחשוב לך, והוא לא פחות טוב מבחינת הקריטריונים שקבעת - מרוב האוכלוסיה הרלוונטית. נאמר, שבכל פרמטר שחשוב לך, כאשר 100 זה הכי טוב שיש, הוא לפחות 80 או אולי 70. כי מי שהוא 100 במשהו אחד עלול להיות 60 במשהו אחר... אז תחליטי מה את צריכה, מה הגיוני שתמצאי, ותחשבי לפי זה.
וכן, המחשבה להתחתן עם מישהו כי בסך הכל הוא בסדר ואת לא רוצה להישאר רווקה - בעיני היא בסדר, *בתנאי* שאת שלמה עם זה ומבינה שזאת הבחירה שלך, ושאת מסוגלת באמת לאהוב אותו