מי עוד לא שולחת למסגרות? (קורונה)ריבוזום
יש מגמה של שיפור אבל הקצב כל כך איטי! חשבתי שכבר נהיה במצב הרבה יותר טוב. אומנם יש לי אפשרות טכנית להשאיר בבית, אבל אני כן סופגת גם מחיר שאני תוהה אם הוא לא עלול להעשות גבוה מדי ככל שזה יתמשך. גם קצת צובט לי הלב שהילדים מפסידים את הגנים, למרות שטוב להם גם בבית... אפילו הקטן (שנתיים וחצי) התחיל להזכיר את הגן לאחרונה (מעצמו...)
ומנגד, עד עכשיו נשארנו אז עכשיו כשמשתפר נחזיר (ולא נחכה את ה"עוד קצת")?
ועוד שיקולים לצד הזה ולצד השני...
אוף, בלבול.
ולא מכירה אישית עוד אמהות שלא שולחות, אז אני מרגישה קצת עוף מוזר.
אז אם אתן אתי בזה והשארתן בבית עד עכשיו, אנא השמיעו קול
מה הסיבה שאת לא שולחת וכמה זמן זה כבר?בתי 123
אנחנו כבר החזרנובארץ אהבתי
כשהרגשנו שזה מתחיל להיות קשה מידי בבית.
ובאותו שבוע הבן שלי נדבק...🤷
אני שלמה עם מה שעשינו. חושבת שלא היה נכון להשאיר בבית אם המחיר שזה גובה מאיתנו גבוה מידי. ומאמינה שאם נדבקנו בסוף אז זה מה שה' רצה..
אבל באמת לא יודעת מה להגיד לך.
כל הכבוד שהחזקתם עד עכשיו, ובהצלחה בכל החלטה..❤️
ממש מבינה אותך! ומדהימה את על האמונה החזקה הזאת♡אוהבת את השבת
אלופים שעשיתם מה שיכולתם, וזה באמת ממש קשה בבית ועוד כששניכם עובדים! אני לא עובדת.. ויש לנו גם עוד משפחה שלא שולחת אז הילדים משחקים הרבה ביחד בחוץ, בלי זה נראלי שהייתי שולחת כי היו משתגעים...
יכול להיותבת 30
שיסתבר שכל מי שחלה באומיקרון מחוסן יחסית לזנים הבאים. ואז תדעי שזה היה משתלם...
ויכול להיות שלא, כמובן.
אולי...בארץ אהבתי
כרגע אין לנו מספיק מידע, ועל סמך האפשרות הזו לא הייתי בוחרת בכוונה להידבק.
אבל בהחלט שמחה שנדבקנו רק בגל הזה ולא בקודמים, וגם אחרי שרובנו התחסנו.
ואולי בהמשך נגלה שזה באמת משתלם גם מהבחינה הזו...
בינתיים מה שכן יודעים כבר - חולי אומיקרון בסיכון גבוה יחסיתמיקי מאוס
לפיתוח לונג קוביד (לא בהשוואה לדלתא אבל כן ביחס לזנים אחרים) פשוט עם תסמינים אופיניים קצת שונים
ובאשפוזי ילדים דווקא

הוא "חלש" רק בתמותה ואשפוזי מחוסנים

אה,ושהוא לא מחסן הרמטית אפילו מפני התת זן שלו BA.2 שעכשיו הופך להיות הדומיננטי לאט לאט בעולם
כך שכנראה אפילו החסינות היחסית שיש היא לא בגלל הדמיון בין הזנים אלא בגלל שחולי אומיקרון המקורי הם מחלימים טריים מספיק ..

מסכימה איתך שהכל יכול להתברר, ויש סיכוי לכל תרחיש
בשנתיים האחרונות למדנו להיות פחות מופתעים מהמדע (ולצערי בעיקר בכיוון השלילי)
אבל בואי נגיד שהסבירות היא שנגלה שזה לא היה משתלם
לא יודעת מה הסבירות לרמת החיסוניותבת 30
אני בוודאות יודעת שהסבירות לנזקים אדירים בנפש היא גבוהה מאוד. 😔
ואם הקורונה תהפוך למחלה קלה דמוית שפעת או צינון, שאחוז מסוים וקטן מהחולים יסבלו מסיבוך כלשהו, אז זה כבר לא יהיה מגיפה, וכבר זה הופך להיות מחלה ככל המחלות.
ואם משרד הבריאות הנחמד יועיל לאשר את תרופת ''אמור 18", אז בכלל זה יחסוך לנו הרבה חיי אדם ויפה שעה אחת קודם
כמובן שיש עוד שיקולים מסביב, רק התיחסתי לנקודה הזומיקי מאוס
יכולה לומר לך שכל עוד לא כולכם בביתסמיילי12
ולפחות אחד מכם יוצא החוצה, אתם לא מוגנים מספיק.
חברה שלי השאירה את כל הילדים בבית ורק בעלה יצא לעבוד כי צריך פרנסה. נזהר מאד מאד ובכל זאת הביא את זה איתו וכל הבית נדבק.

גם אצלי, הקורונה הגיעה אלינו הביתה מבעלי ככל הנראה.
ממתי את בבית איתם?רות א

אני דווקא מרגישה שיש מגמת שיפור גבוהה.. לפחות במקום בו אני גרה.

אני גם חושבת שיש איזה שינוי בנושא בידודים אם מזה את חוששת. (הבנתי שבודקים את הילדים פעמיים בשבוע ואז הם לא צריכים בידוד, לא?)

בכל מקרה אני גם לא חושבת שהקורונה תעלם בבת אחת, אז אני כן הייתי כבר שולחת... במקרה הכי גרוע הם ידבקו ויעברו את זה כמו כולם

(גם אני מאמינה שהם נפגשים עם חברים, ואתם כן נוסעים לאירועים, למשפחה..)

בהצלחה!

תודה לכולכן!ריבוזום
האמת שאנחנו כן די מבודדים. (בעלי עובד מהבית. לא הולכים לחברים או לאירועים. משפחה פגשנו פעם אחת חריגה בבית, חוץ מזה בחוץ.)
יש הרבה שיקולים לכאן ולכאן...
בעיקר רציתי להרגיש פחות לבד בזה...
תודה
וואוו! שווה לכם לשלם את המחיר של כל זהקופצת
מאשר לשלם את מחיר ההידבקות?

באמת שואלת.
וואלה איך אפשר לחיות ככה??ביבוש
באמת שואלת
מה הילדים עוישם כל היום?
היינו ככה בהתחלה. מבינה אותך אבלאורוש3
בגלל שזו מחלה מתמשכת ותקופה ארוכה, המחירים של זה אם אין סיכון מיוחד, בעיני עולים על החששות.
אני כן רואה איפה שאני גרה ירידה משמעותית ודי חזרה לשגרה. אולי זה כבר כן הזמן לשחרר. לפני הגל הבא.
לדעתי זה ממש טעות להשאיררינת 23
א. אני כבר לא שומעת על חולים במסגרות פה אצלנו.
ב. זה לא כזה זן נוראי ומסוכן (יש בבית מישהו בסיכון ממש ממש גבוה?)
ג. יש מחיר נפשי, רגשי וחברתי לבידוד הזה.
רק לגבי הזן- לילדים הזן הזה מסוכן מאודמיקי מאוס
ביחס לזנים אחרים של קורונה (אולי מלבד דלתא) אשפוזי ילדים ולונג קוביד הם באחוזים גבוהים מאוד. אולי לא תמותה אבל מוות זה לא הסיכון היחיד שאנחנו מתגוננים מפניו

תוסיפי את ההדבקה הגבוהה שלו לעומת זנים אחרים

אז חד משמעית- הוא מסוכן יותר לילדים מרוב הזנים אחרים
ובמיוחד כאלה עד גיל 5 שלא זכו להתחסן

אני לא אומרת שיש כאן מסקנה אחת נכונה, יש הרבה שיקולים להכניס והאחוזים עדיין נמוכים ב"ה
אבל לפחות תשקלי את הנתונים הנכונים
כמה ילדים מאושפזים היום בגלל קורונה?רינת 23
המספרים שמצאתי מדברים רק על מאושפזים במצב קשהמיקי מאוס
כרגע 14, בשיא הגל גם היו מעל 30 *קשה*
מעניין אם זה כולל מאובחני PIMS
ההערכה היתה גבוהה יותר כשראינו מה עשה אומיקרון בארה"ב ומדינות אחרות, ב"ה הקב"ה שומר על ילדי ישראל כי אין ממש מישהו אחר שיעשה את זה..

עדיין הסיכון לילדים בטווח הגלוי הוא נמוך אבל השאלה ביחס למה את משווה

ביחס לזנים אחרים ובאחוזים זה יותר מסוכן
וגם לונג קוביד שמתבטא לפעמים אפילו כמחלות כרוניות כמו סכרת ח"ו ודומיו הם סיכון שצריך לקחת בחשבון ולא רק מאושפז/חולה קשה

אני לא באה לומר שעכשיו ילדים הם בסיכון מוגבר ח"ו אבל ההרגעות לגבי אומיקרון כאילו הוא קל הופרכו והתהפכו, הסיכון בשבילם דווקא גדל בגל הנוכחי (אולי מלבד ביחס לדלתא שלפחות הדביק פחות)

בכנות -אותי אישית יותר מהכל מדאיג מה ימצאו בעשור הקרוב. רוב מחלות הילדים שאנחנו מחסנים מפניהם הן מחלות ילדים קלות שההשפעה המזיקה שלהם מתפתחת מאוחר יותר. ויש סיבות טובות לחשוש גם מקורונה. והלוואי הלוואי שאתבדה
את לא שומעת כי המתווה עכשיו הוא מתווה של בודקים ולומדיםלפניו ברננה!
תיאורטית צריך לעדכן על כל מגע ואם התלמידים לא נבדקו - הם צריכים להיכנס לבידוד. בפועל לא עושים ככה..
🤷🏼‍♀️
הבן שלי היה חיובי השבוע, (בטוח נדבק בגן) לא אמרו להורים של הגן שמי שלא נבדק שיכנס לבידוד.
מניחה שהרוב נבדקים אבל לא כולם..
רפואה שלימה♡♡ שיעבור לכם מהר ובקלות!אוהבת את השבת
אמן, תודה!!לפניו ברננה!
בכל אופן יש ירידהבת 30
5000 מאומתים ביום לעומת 70 אלף בשיא.
אצלינו אני כבר כמעט חודש לא שומעת על אף חולה.
נכון צודקת שיש ירידה.לפניו ברננה!
אבל זה שאת לא שומעת לא אומר שאין חולים בגנים של הילדים וכזה.. רק אומר שהמשפחה והשכנים הקרובים (החברות הטובות ..) יצא שלא היו חולים..
אפילו אם זאת משפחה של מחלימים למישהו חלה פעם נוספת זה בדיוק כמו כל מחלת חורף אחרת...
השאלה מה קורה במקומות אחריםיעל מהדרום
לק"י

אצלינו במסגרות של הילדים כן עדכנו כמה פעמים, ולא רוצה לפתוח פה לשטן, אבל לאחרונה ב"ה כמעט ולא קיבלנו הודעות מופלאות שכאלה.

גם אצלינו בעבודה ב"ה נרגע המצב.
אצלנו בהתחלה עידכנו ושלחו תזכורות לעשות את הבדיקותלפניו ברננה!
כי עוד מתגלים מאומתים
ועכשיו חזרו לשגרה, אין תזכורות ואין אמירה שיש מאומתים בגן.. 🤷🏼‍♀️
אז אולי אין (חוץ מהבן שלך😅)יעל מהדרום
לק"י

האמת שאני מעדיפה שלא יעדכנו.
שנרגיש שהקורונה נעלמה
😁לפניו ברננה!
אולי
אבל גם עליו לא עידכנו

ואם לא עושים בדיקות - לא מתגלים כמאומתים.. 😕
ומוסיפהלפניו ברננה!
שהיה לי די משבר שפתאום היינו מאומתים אחרי שלכאורה חזרנו לשגרה.
וחברה שלי אמרה לי - מה, חשבתי שכבר נגמר.. כשאני על סף דמעות ביום שבו נכנסנו לבידוד..
ממש ממש מבעס.....יעל מהדרום
ממש מבאס אבל תשמחי שעכשיו ולא בפורים!סמיילי12
מה יותר מבאס מזה שהילד מםספס מסיבת תחפושות?
רק המחשבה הזו עטשה לי צער.
אנחנו השתחררנו מבידוד ביום ראשון האחרון.
ואמרתי חעצמי אם כבר להידבק אז רגע לפני פורים ופסח
ואי צודקת!! ב"ה!!לפניו ברננה!
לק"י
אבל הקטנה מתעקשת להישאר שלילית 😒
בואו נתחיל בזה שיש לה תורים שאני צריכה לדחות שבוע הבא, ואם לא תצא חיובית גם בשבוע שאחריו.. ואז כבר פורים אז אם פתאום תצא חיובית בסוף הבידוד אחרי שבעלי משתחרר זה כבר על פורים 😥
אולי נדבקה בעבר ולא עליתם על זהסמיילי12
זה לא מופרך..הבנות של חברה שלי ללא שום תסמין.
ברמה שאם היא לא היתה חיובית לא היתה יודעצ עליהן.
היא בת 3 חודשים ונמצאת איתי כל הזמן..לפניו ברננה!
מה שיוצר הגיוני לי זה שעברו אליה נוגדנים מהחיסון בהריון ועכשיו דרך החלב שלי..
יכול להיות!סמיילי12
אם זה רק בעלך, אז אולי אפשר להפריד?מוריה
הבית שלנו פיצי.לפניו ברננה!
אבל זה רעיון ששווה מחשבה. סך הכל אומר שהיא צריכה להיות רחוקה ממנו... 🤔
בהצלחה!מוריה
על הבן שלי עדכנו. 🤷‍♀️סמיילי12
כנראה תלוי בגננת..על הבן במעון לא עדכנו כי הוא נדבק תוך כדי שהות בבית בבידוד.
מי שלא נבדק לא צריך בידוד-רק בדיקה מוסדיתויקרא שמי..?
ורק אם חיובי כמובן נכנס לבידוד

החוק כבר השתנה
כן? לא טרחו לעדכן אותנו?יעל מהדרום
מאיפה המידע הזה?מוריה
זה פשוט לא נכון.

פורטל הורים
שאלתי את הגננת וגם עוד מישהי אמרה😦ויקרא שמי..?
זה התשובה שאמרו לי מפורש- שמי שלא נבדק יצטרך פשוט בדיקה מוסדית במקרה של מטומת
ואם יצא שלילי-לא יצטרך בידוד

אבל אנסה שוב לברר...
לא מכירה דבר כזה.מוריה
אני יודעת שמי שעם תו ירוק בתוקף לא נכנס לבידוד אם לא נבדק.

ובתיכונים ביטלו את המתווה.
לא ראיתי ששינו את ההנחיות מאז...בתאל1
נראה לי שזה לא נכון...
אבל אצלנו בכלל לא בודקים מי עשה בדיקה ומי לא...
יש מידע שלא קשור למתווהרינת 23
אני יודעת כמה אנשים היו חולים בעבודה שלי ובמשפחה שלי בשיא הגל (כמה עשרות) וכמה היום (שניים).
רק לגבי אאביול
לא שומעים כי לא מדברים על זה. אבל כן יש הדבקות. פשוט הממשלה מדחיקה
אני מדברת על היכרות אישיתרינת 23
לפני חודש אנחנו וכל המכרים שלנו כמעט היו חולים. עכשיו בודדים.
אבל היכרןת אישית זה לא מדדאביול
כי באותה מידה יכול להיות שעכשיו במקום טחר משפחה וכל המכרים שלה חולים.
הבעיה במתווה עכשיו זה שכוחם מסתובבים חופשי בלי להיבדק אז לא יודעים על חולים
לא, זה לא יכול להיותרינת 23
תסתכלי על המספרים של החולים הקשים (זה נתון שלא תלוי בבדיקות) ותראי שהם צנחו.

אגב, בימים האחרונים ה-R עלה. יכול להיות שמתחיל גל חדש (עוד מוקדם לדעת). אז מה התכנית לטווח הארוך? להשאר כל החיים בבית?
בסוףסליל
המדד הכי טוב זה חולים קשה בבית חולים, את זה אי אפשר להסתיר.
וזה בוודאות בירידה בחודש האחרון
השאלה מאיזה סיבה זה בירידה. אם החלימו או חלילה נפטרו.מוריה
בכל מקרה רואים ירידהבארץ אהבתי
בשיא הגל היו המון נפטרים אבל כל הזמן היו מאושפזים חדשים. עכשיו יש ירידה גם בחולים הקשים וגם בנפטרים, ב"ה.
זה לא משנה (לנקודה שאני רוצה להעביר)סליל
רואים מגלים קודמים, שכל עוד היה מספק גבוה של מאומתים בארץ היה גם מספר גבוה של חולים קשה (כי ממשיכים לחלות וממשיכים לחלות קשה)

אם זה אכן בגלל שהם נפטרו, ועדיין יש הרבה מאומתים היינו צריכות לכל הפחות לראות התייצבות במספר החולים קשה

עצם זה שיש ירידה, מוכיח שיש גם ירידה במספר המאומתים הכללי
אנחנו לא שלחנושחרית*
והחזרנו כשנכנס המתווה החדש (לפני 3 שבועות בערך).
בדיעבד אני חושבת שהיתה טעות להשאיר אותם.
בעיקר כי לא היה להם טוב בבית פרק הזמן הארוך הזה, ושני הורים עובדים ולא פנויים. הם רבו המון והציקו אחד לשני בכוונה ואנחנו פשוט השתגענו.
כשהחזרנו למסגרות ראינו איך זה היה חסר להם- המפגש עם החברים, החוגים, הרענון קצת מהבית. ואנחנו מאוד שמחים על ההחלטה להחזיר.
בעיני כן הגל הנוכחי נרגע יחסית.
היי! אנחנו לא שלחנו ועדיין לא שולחים..אוהבת את השבת
האמת שהם כן מתגעגעים ומזכירים מדי פעם אבל בגדול מרגישה שהתקופה הזאת ממש טובה להם בסוף יש הרבה יתרונות למסגרת אבל גם יש הרבה יתרונות לרוגע של הבית אם אתם בכוחות לזה...
אני מקווה להחזיר רק עוד חודש ומשהו ,בתקווה שעד אז יאשרו את החיסונים לעד 5 (מדברים על אפריל)..

בכל מקרה אם הייתם עד עכשיו והצלחתם להחזיק נראלי עדיף לחכות עוד איזה שבוע לפחות שהתחלואה תצטמצם עוד קצת..
ממליצה להתחבר לטלגרם של מאיר רובין הוא נותן תמונה טובה של המצב ויש לך כלים לדעת מה קורה...

ואות הצטיינות ממני !! זה לא קל להיות שונים מכולם.. ♡♡
אנחנו לא שלחנו אבל חלינו אז שולחים בינתייםמיקי מאוס
אם לא היינו חולים לא הייתי שולחת
המספרים עדיין גבוהים בטירוף, סתם התרגלנו לעשרות אלפים אז זה מרגיש סביר😵
אבל בעיקר המספרים לא מייצגים בגלל מדיניות הבדיקות המפגרת
אז בפועל יש הרבה יותר חולים ללא תסמינים או "מחלימים" אבל מדבקים

אז כמובן שבכל רגע אפשר לשקול את השיקולים מחדש ולנהל סיכונים. ואפשר להחליט שכבר לא שווה להפסיד את פורים בשביל זה (מצד שני מסיבות זה מגע אינטנסיבי שמעלה מאוד את הסיכון)

אבל מבחינת המצב של הקורונה- הסיכון להדבק עכשיו יחסית גבוה בין היתר בגלל מדיניות הטאטוא מתחת לשטיח שגם לא מאפשרת לך לדעת מה המצב...

עוד שיקול שצריך להכניס- אם יש לך מידע על המצב בגנים/כיתות.
אם היו שם המון הדבקות עד עכשיו יכול להיות שכבר כולם או רובם מחלימים במסגרות שלכם ספציפית.
זה מוריד את הסיכון קצת...
(כמובן לא מאפס אותו אבל אי אפשר לחיות עם סיכון אפס)
חליתם בדלתא?סמיילי12
או עכשיו באומיקרון?

כי אם השארתם ילדים בבית אז איך נדבקתם?

אני שואלת בכוונה כדי שהפותחת תבין שכל עוד לא כולם סגורים בבית יש עדיין פתח לקורונה להיכנס.

אנחנו גם נדבקנו.
ועדיין, אין מצב שהייתי משאירה את הילדים סגורים בבית. המחיר הנפשי שזה גבה מהם היה גבוה מאד.
הקטן שלי התחיל לגמגם בבידוד האחרון שלנו.
והגדול ממש הרגיש חוסר של החברים והשגרה.
לא לכל הילדים זה גובה מחיר נפשיבארץ אהבתי
אמא שלי השאירה את הילדים בבית עד גיל 4-5 בלי קשר לקורונה. ב"ה כולנו גדלנו בבריאות נפשית מצויינת.
ברור שצריך לשקול את המחירים. אבל אי אפשר לקבוע שתמיד יש מחיר נפשי.
יכול להיות שאצלכם זה באמת היה מורכב יותר, אבל זה לא אומר שככה זה גם לאחרים. (אגב, ממש לא בטוח שהגמגום קשור לזה. בגיל צעיר גמגום מאוד נפוץ ולרוב לא על רקע של קושי או לחץ נפשי)
רשמתי במחיר הנפשי שזה גבה *מהם*סמיילי12
כלומר מהילדים שלי.
בעלי ואני אנשים עובדים.
זה לא שאני בבית מגדלת אותם. מניחה שאם הייתי בבית היה פשוט יותר במידה והייתי רוצה להשאיר וגם הייתי נערכת אחרת. והיה הולך מצויין כמו אצל אמא שלך.
אבל זה לא המצב.
ואצל הרבה נשים זה לא המצב.
אז כל אחת צריכה לעשות את השיקולים שקשורים למשפחתה.
אבל הפחד שזורעים בנו, חלקו אולי נכון, אבל הממדים שזה הגיע אליהם הם לא הגיוניים. ולכן צריך לשים את השיקול הנפשי מול הסיכון לחלות. ולא לעצום עיניים ולגבות מחיר מהילדים רק בשם הפחד.

ולגבי הגמגום גם הגדול שלי גמגם באיזור הגיל הזה.
ואצל שניהם היה טריגר.
אז אני לא יכולה לשייך רק לגיל.
אצל הגדול זה היה בסגר שבדיוק שחררו.
והקטן עכשיו בבידוד האחרון. זה מתווסף להתנהגויות נוספות שהיו לו בתקופה הזו שחריגות.

ועורכת- לגבי הפחד. כשאני נדבקתי בקורונה, ואני בכמה וכמה קבוצות סיכון (סכרת היריונית, עודף משקל והיריון) אני נתקפתי חרדה והרגשתי שאני לא נושמת. כשבפועל התסמינים שלי היו כאבי ראש וחולשה.
באמת יש יציאה מפרופורציה..אני עושה השתדלות ואני ובעלי מחוסנים ב3 חיסונים (הילדים לא בגיל) ובאמת מרגישה שהפחד שזרעו בנו הוא נורא.
כן צריך להיזהר.
אבל גם לשמור על פרופורציה.
ובנוסף, ברגע שאחד מבני הזוג יוצא החוצהסמיילי12
הוא יכול להביא את זה הביתה.
אצלנו רוב ככל המשפחות נדבקו מאחד המבוגרים.
כלומר מבוגר הביא מהעבודה והשאר נדבקו. לא מהמסגרות.

חברה שלי סגרה את כולם בבית כי הם בקבוצת סיכון משמעותית. רק הבעל יצא כי חייב לפרנס, בכל זאת יש כמה וכמה ילדים. הקפיד מאד! במיוחד כי משפחתו בסיכוו ועדיין, זה הגיע אליהם הביתה. וכולם נדבקו.

צריך לקחת את הכל בחשבון.🤷‍♀️
לא באה לשכנע אף אחת כמובן. כל אחת תעשה מה שנכון לה ולמשפחתה.
אבל לעשות את זה מתוך שיקול הגיוני ונכון תוך כדי שלוקחים בחשבון את הכל.

בגדול אני ממש מסכימה עם מה שכתבתבארץ אהבתי
לגבי להישאר בבית - ברור שיש הבדל בין אמא עובדת לאמא שפנויה באמת להיות עם הילדים.
ויש הבדל בין משפחות שונות לדרכי התמודדות שונים.
ואני מאוד מסכימה שצריך לשקול מה המחיר של הזהירות, ולא להשאיר בבית בכל מחיר. זה גם מה שאנחנו עשינו, השארנו כל עוד הרגשנו שהמחיר לא גבוה מידי. כשהרגשנו שזה מתחיל להיות קשה מידי - שיחררנו שולחנו למסגרות. לא מתחרטת על הזמן שהיו בבית, זה נתן להם הרבה.

ולגבי זה שאי אפשר להתנגן באמת אם יש מישהו שיוצא - ברור שברגע שמישהו אחד יוצא אז עדיין יש סיכון להידבק.
אבל אני לא חושבת שכל פי זה צריך לקבל החלטות.
בעיני צריך להיזהר לפי רמת היכולת של כל אחד. גם אצלנו אני יצאתי לעבודה, אבל היכולת שלי להיזהר היא הרבה יותר מהילדים ובאמת אני לא נדבקתי (למרות שנחשפתי להמון חולים, בלי מסכות ובלי שמירה על היגיינה מצידם).
עם הילדים ידענו שהסיכון יותר גבוה, כי היכולת שלהם להקפיד על מסכה הרבה יותר נמוכה. אז כל עוד יכולנו השארנו אותם, כשהמחיר התחיל להיות גבוה מידי - שלחנו, ונדבקנו.
בסוף יש מקום גם לאמונה שאם נדבקנו למרות שנזהרנו, זה מה שה' רצה שיקרה. לא הכל בידיים שלנו. אבל זה אחרי שעשינו מה שיכולנו מצידנו.

ומסכימה גם שלא צריך לצאת מפרופורציה מבחינת הפחד.
אבל אני לא חושבת שלהיזהר אומר לצאת מפרופורציה.
כשאנחנו נדבקנו, ממש לא לקחנו את זה קשה נפשית. דווקא זה שנזהרנו עזר לי לקבל את זה יותר באמונה.
ברור שאם מתייחסים לאפשרות להידבק בתור הדבר הגרוע מכל, אז יש פה משהו לא בריא.
אבל כל עוד הזהירות היא בגדר השתדלות סבירה, מותאמת ליכולת של המשפחה, אני לא חושבת שזו יציאה מפרופורציות.
מסכימה איתך לחלוטין.סמיילי12
בסופו של דבר אנחנו משתדלים והקב"ה מחליט.
כל אחד ברמת ההשתדלות שמתאימה לו ולמשפחתו.

ולגבי הפחד- התקשורת זרעה פחד אימים. זו לא רק אני אומרת.
תיזכרי בסגרים הראשונים שאפילו לחניה לא יצאנו כן?
ומכירה מישהו שממש נפגע בצורה נפשית קשה מאד מזה. חלה בקורונה ונשאר עם כדורים פסיכאטרים
אז כן, יש פה משהו שיצא מפרופורציה. ברמה התקשורתית.

אני עצמי פחדתי נורא בגלל כל הקבוצות סיכון שלי.
חברה שלי פחדה מאד והמון בכי בגלל הקבוצות סיכון שלהם.
ברול השם אנחנו לא היינו צריכות טיפול נפשי אחכ
אבל יש לי מכר שכן.
אז אני לא שלחתי ונדבקנו ולא חווה מאית ממה שאת מתארתמיקי מאוס
אני לא מתייחסת לשלב הסגרים כשבאמת הכל היה חדש ולא ברור ולא היו חיסונים, זה משהו אחר ועשו שם גם הרבה טעויות

אבל לא מרגישה שהפחידו אותנו בשנה האחרונה, להיפך לגמרי! עסקו רק בלהרדים לנו את החששות הנכונים שאיש לא נותן להם מענה
ושהתבררו כנכונים בדיעבד בחלקם הגדול

ההבחנה בין פחד לחשש היא קריטית. לא פחדנו מקורונה וכשהיא הגיעה לא נכנסתי להתקף חרדה, כן חששתי ובאופן רציונלי לגמרי קיבלתי החלטות. וכשנדבקנו ברור שהתבאסתי ואפילו כעסתי מאוד על מקבלי ההחלטות (כאילו שלא כעסתי לפני ) אבל לא על מי שהדביק אותנו למשל

ההתנהלות האישית של כל אחד באה פה לידי ביטוי. מי שיש לו נטיה לחרדה היא תצוף גם בכל נסיעה ברכב או בדיקת הריון שגרתית
מי שיודע להתנהל ביציבות נפשית יודע להתמודד גם עם "הפחדות" התקשורת
רובנו נמצאים איפשהו באמצע הסקאלה וכל אחת צריך לבדוק על עצמו למה כדאי לו להחשף ומה לשמוע ואיך להתנהל עם זה
ובוודאי שנעשו טעויות עם זה כולנו כאן נסכים בכיף

נראה לי מה שהכי חשוב ושתמיד איכשהו נזנח בדיוני קורונה זה שאהעולם הוא לא שחור ולבן, הוא לא הכל או לא כלום, וברפואה ומדיניות ציבורית זה אפילו יותר מאשר בהרבה נושאים אחרים
תמיד יישאר מרווח של אי וודאות.
תמיד יש טווח של החלטות הגיוניות ונכונות

ההבנה הזו מאפשרת התנהלות ושיח יותר הגיוניים וזה משפיע על כל התחומים
בשנה האחרונה התחילו לזרוק מה שנקראסמיילי12
ואז הדיסוננס בין שנה שעברה לשנה הזו העצים את הפחד שבעצם לא יודעים להתמודד עם זה.

מפחיד שאף אחד לא מנהיג כמו שצריך.

אגב לא כעסתי על אף אחד שנדבקנו.
אפילו היתה בי הקלה שפורים ופסח נהיה עם המשפחה ברוגע. ובע"ה גם לקראת הלידה שלי.

היה עומס מכיוון התקשורת. זריעת פחד.
(סתם כדוגמא, רגע לפני חיסוני ילדים פתאום המון כתבות על ילדים שנפגעו קשה. כדוגמא)
בהתחלה יותר.עכשיו כשהפייבוריט שלהם נבחר אז הם שותקים ,באופן יחסי, וההתנהלות הבזיונית שקורית פה ושתכלס כל אחד עושה מה שבראש שלו זה מייצר חשש וכאוס.

אבל זה באמת לא הדיון.
יש פה מנעד רחב של אפשרויות שכל משפחה תחליט מה טוב לה.
אני לא מסכימה איתךלפניו ברננה!
לק"י
אני לא בן אדם חרדתי בכלל
והקורונה (או מה שעשו ממנה) שיבשה לי את המוח
ברמה שחששתי לקחת איתי את הטלפון כשיצאתי מאומתת לעשות בדיקות לילדים שעדיין היו שליליים...

חושש לצאת למכולת מיד אחרי שיצאתי שלילית בבדיקה כי אני ההורה המלווה (אז זה ההנחיות, נכון, אבל יש גם מקום לשיקול דעת הגיוני. הרי בעלי לא יכל להישאר בנפרד מכולנו בבית הקטן שלנו, אז מה ההבדל בינינו? רק זה שהוא הלך לעבודה אחרי בדיקות שליליות ואני לא)
אבל החששות האלה לא ממש מבוססים..אין כבר איכוני טלפוניםמיקי מאוס
אלא אם כן אישרת שיאכנו

שוב- אני לא מדברת על הגלים הראשונים.
אז היה פחד,ובצדק. אף אחד לא ידע מה יהיה ומה קורה ולא היו חיסונים
וכמובן גם נעשו לא מעט טעויות במדיניות המחמירה אני מסכימה
זה העניין חששות לא מבוססים. לאור חוויות עברלפניו ברננה!
לא יעזור לדבר בהיגיון.. זה בדיוק מה שאמרתי.
וחוץ מזה, צר לי, אני לא תמימה. ברור לי שיכולים לאכן אותי גם אם לא אישרתי. כמו שתוכנת פגעסוס איכשהו הגיעה לכל מיני מכשירי טלפונים. ואיכון זה לא דבר שדורש מהם להוריד תוכנה אח הטלפון שלי או משהו כזה.
לו רק היה אכפת למישהו מספיק ממפרי בידוד ;)מיקי מאוס
הלוואי...
אבל צודקת לפעמים ההגיון לא עוזר
מניחה שלא הייתם בבית כל היום בלי לפגוש אף אחד ובלי לצאתיעל מהדרום
נכון, אבל גם בקורונה להיזהר לא מחייב לא לפגוש אף אחדבארץ אהבתי
אם המחיר הנפשי/חברתי של לא לפגוש אף אחד הוא גדול מידי, אז זה בהחלט לא נכון בעיני להסתגר בבית באופן מוחלט.
אבל אפשר לבחור כמה חברים קבועים שאיתם נפגשים, להשתדל להיפגש בחוץ כשאפשר, וכו'. זה כן רמה מסויימת של סיכון להידבק, אבל הרבה יותר נמוכה מאשר לשלוח לגן עם חשיפה יומיומית של כמה עשרות ילדים.

בקיצור, אני מסכימה עם זה שצריך לשים לב שהזהירות לא גובה מחיר מהילדים (וגם לא מחיר גבוה מידי מההורים).
ובהחלט יכול להיות מצב שנזהרים ברמה שלא פוגשים אף אחד, והמחיר הוא גבוה מידי.
אבל עצם ההשראה בבית בלי לשלוח למסגרות לא בהכרח גובה מחיר נפשי, ויכולה להיות טובה מאוד לילדים, אם התנאים מתאימים.
נראה לי שאנחנו מסכימות..בארץ אהבתי
אבל ההרגשה שלי היתה שיש טענה כאילו להשאיר בבית עד עכשיו בהכרח תגרום לנזק נפשי וחברתי לילדים. ועל זה עניתי.

ברור שלהשאיר שנתיים כמו בסגר הראשון בלי לפגוש בכלל אף אחד זה הרבה יותר מורכב וקשה ועם הרבה יותר מחירים מאשר כן להיפגש עם אנשים, רק בצורה זהירה.
וברור שכשמחליטים על האיזון הנכון למשפחה מבחינת מפגשים עם אנשים נוספים, צריך לקחת בחשבון גם את הסיכונים שעלולים להיות לילדים במישור החברתי והנפשי.
אבל עצם הבחירה להשאיר בבית יכולה להיות בחלק מהמשפחות בחירה מאוד טובה לילדים, בלי שהם ישלמו מחירים חברתיים או נפשיים. וזה מה שרציתי להגיד...
אז אנחנו מסכימות בגדוליעל מהדרוםאחרונה
כמובן שעכשיו, מי שחלה בדלתא יכול חופשי לחלות שובמיקי מאוס
ואמנם עדיין יש סיכון גם למחלימים מאומיקרון אבל הסיכון הזה נמוך מספיק בשבילנו (לצערנו הנגיף כבר מקנן אצלם, זה הדבר העיקרי שרצינו למנוע)

לא חושבת שמישהו מנסה להגיע לסיכון של אפס. בשביל זה צריך גם המון מוטיבציה וגם יכולת טכנית שכמעט לאף אחד אין, זה אומר לא לשלוח גם כשרגוע ולא לפגוש אף אחד אף פעם מלבד מבודדים קיצוניים כמוך, ברמה שלא ללכת לרופא

המטרה היא לבחור סיכון שמוכנים לקחת וכזה שלא

ידענו שיש סיכון להדבק גם כשלא שולחים. ידענו בהחלט גם כמה מקורות אפשריים המשכנו ללכת לעבודה ומאוד נזהרנו בעצמנו (ובאמת בעבודה לא נדבקנו)
ואני לא מתחרטת לשניה
אני יודעת שלקחתי סיכון נמוך ויצא שנפלנו בו.
אבל לשלוח למסגרות בגל הנוכחי זה לקחת סיכון גבוה מאוד, כמעט ודאי, בטח כשיש כמה ילדים...
גם בגלל המספרים הלא נורמלים
גם בגלל רמת ההדבקה שבאמת קשה לברוח מלהידבק ברגע שיש מפגש כלשהו עם מאומת
וגם בגלל המדיניות שבכלל לא ניסתה לצמצם הדבקה

גם ילדים שחגורים בחגורת בטיחות יכולים להפגע קשה בתאונה חס ושלום(ואפילו לא תמיד החגורה היא זו שמגנה לפעמים היה עדיף בלעדיה) ועדיין ברור שתמיד אחגור בגלל שמבחינת ניהול סיכונים אני מבינה שזה נותן סיכון נמוך יותר להפגע

אז באותו אופן בחרנו את מה שמקטין את הסיכון למשהו ששאנחנו מוכנים לקחת. וזה שבסוף "לא עבד לנו" לא גורם לי לקחת החלטות אחרת הייתי עושה בדיוק את אותו דבר כי מה שלא בשליטתי- לא בשליטתי. ומה שכן- יש לי אחריות עליו

ושוב- לכל משפחה ניהול סיכונים משלה! אני לא כותבת כביקורת למי ששולחת. אבל מעודדת את מי שבוחרת כמוני לא להשתכנע בגלל סיפור כזה או אחר או טיעונים של "הכל או לא כלום"
לכל אחד יש מחיר אחר להישארות בבית, ומחיר אחר למחלה, זה תלוי במצב משפחתי באופי בגיל ובמצב הכלכלי ועוד
ובעיקר יש הרבה אי ודאות שפשוט צריך לקבל החלטה ממה חוששים יותר
אני החזרתי לפני כמעט שבועייםחגהבגה
ברוך ה' רוב החולים כבר היו אצלנו וזה נגמר תול 3 שבונו כזה...
תראיבת 30
אני בעמדה שונה לחלוטין משלך.
ואכן כולנו נדבקנו פעמיים ולכולנו שלום, ב''ה.
בכל זאת אני מבינה עד כמה זה חשוב לך.
אני רק חושבת שאם תחכי עד שיהיו פחות ממאה מאומתים ליום, נניח, זה יקח עוד זמן, ועד שנגיע לזה, כבר יגיע הגל הבא...
כי כבר הבנו שככה הקורונה עובדת, זה בא בגלים כל כמה חודשים.
כמובן שכולם מקווים שלא יהיה עוד גל, אבל לא כדאי לבנות על זה.
כמובן שכולם מקווים שהגל הבא יהיה אפילו פחות מסוכן מהאומיקרון. אבל אף אחד לא באמת יודע.
אבל הענין הוא- עד מתי?
הרי א''א לבודד את עצמכם לעוד שנתיים.
אז נראה לי שעיקר השאלה זה מה הגבול שלך.

.
סליחה על הכנות אבל בעיני זאת הגזמה פראיתויקרא שמי..?
עד מתי אפשר לעצור את החיים

גם ה' מנהל את העולם.. לא צריך לקחת את מידת ההשתדלות ולהקצין אותה כל כך
ובעיני זה הגזמה פראית לשלוח ילד למסגרת שבה כמעט בוודאות ידבקמיקי מאוס
לא באמת...
אני מבינה גם מי שבוחר אחרת ממני

אבל כמו שלא נעים לך לשמוע את זה גם לנו לא נעים לשמוע כזו התנשאות. אנשים חושבים ולומדים ומתיעצים לפני שמקבלים החלטות כאלה.... אמירה כמו שלך מזלזלת בשיקול הדעת וזה מעליב (לא אותי אישית)

ויש לי בהחלט מה לענות לטענה שלך לגבי מידת ההשתדלות (וזה גם נכתב כאן בשרשור) אבל לא נשמע שמעניין אותך לשמוע
אני באמת לא התיעצתי וביקשתי לשמוע דעות שונותויקרא שמי..?
הדעה שלי מאוד ברורה לי

הפותחת כן ביקשה לשמוע

וקבלה כל מיני תגובות..
ואני באמת עניתי בכנות את דעתי. .ובטון מאוד רגוע.
אני לא ניסיתי לשכנע..ולא מתכננת להכנס לויכוחי סרק האלה.. ולכן כתבתי במשפט אחד או שניים.

אבל מותר לכתוב גם דעה שונה.
ואפשר לעבור הלאה

לא התכוונתי לפגוע.
ובאמת מקבלת שיכלתי להתנסח יותר בעדינות בכותרת.

הפותחת ביקשה לשמוע עוד אימהות שמשאירות בתקופה הזו בבית.בארץ אהבתי
אז אפשר גם להשמיע דעה אחרת.
אבל כשהיא ביקשה להתייעץ דווקא עם אלו שבדעה שלה, אז מי שרוצה להציע דעה אחרת, צריכה להתנסח בהרבה יותר עדינות לדעתי.
זו לא רק הכותרת ששופטת. זה גם התוכן. לכתוב 'עש מתי...', 'לא צריך..' זה לשפוט את מה שהיא עושה ולהגיד לה מה היא צריכה לעשות.
אני בטוחה שלא התכוונת, ואני מבינה שבעינייך זה היה עדין ובאמת לא בכוונה לפגוע.
אבל בעיני צריך הרבה יותר זהירות כשכותבים הודעה כזאת. את יכולה לכתוב מה את עושה ולמה. בלי להתייחס אליה. היא כבר תבחר מה ואם לקחת...
אוקיי..מקבלת את ההערה על הניסוח. ומתנצלת !!ויקרא שמי..?
כמובן דיברתי רק על הניסוח.. זכותך לחשוב ככה מיקי מאוס
ואולי ההשתדלות זה להישאר בבית?מוריה
המחלה הזו איומה.
וגם התופעות לוואי שלה.

לא מצליחה להבין אנשים שמזלזלים בזה.
השארנו בבית כבר שנתייםאנונימית בהו"ל
ביקשת לשמוע צד שני-
אז משמיעה את הצד הזה.
אבל אין לי דעה על הדבקה כי לא נדרשנו לסוגיית ההדבקה,
אחרי הסגרים הראשונים ראינו שהם פרחו בבית,
אז המשכנו את זה הלאה...ועברנו לחינוך ביתי.
בניגוד לאלו שכתבו שהילדים נפגעו בלהישאר בבית,
לילדים שלנו זה עשה טוב.
אבל שוב, הם כל היום בבית? לא יוצאים? לא רואים אנשים?יעל מהדרום
לק"י

בואו נגיד שבתחילת הקורונה נראה לי שרובינו רעדנו רק מלראות אף של שכן מציץ מקצה הרחוב (הגזמתי, כן?😅).
כך שהפירוש של להיות בבית היה להיות כל היום בבית לבד עם המשפחה.

גם אצלינו הסגרים לא היו כה נוראיים. ב"ה הילדים שלי בסדר. אבל לו סגרנו אותם בבית שנתיים בלי שיראו אף נפש חיה, מניחה שהיה להם רע עם זה.
בשביל להגן מהדבקה לא צריך לא לראות אנשיםמיקי מאוס
בשביל הגנה של 100 אחוז אז כן אבל לא נראה לי שזה הכוונה של רוב האנשים פה...
גם כל מי שנוסע ברכב או חוצה כביש לוקח סיכון
אבל הדיון הוא בד"כ לא אם לנסוע אלא איך ועם איזה הגנות ומגבלות שיצמצמו את הסיכון להגיוני

עצם זה שמצמצים מפגשים במקום מסגרת של ~25 (במקרה הטוב) ילדים + אנשי צוות מתחלפים, כל זה כפול מספר הילדים במסגרות והסעות וכו
במקום זה פוגשים נניח 10 אנשים
כבר זה צמצום אדיר של הסיכון

וזה עוד בלי להתייחס לסוג האנשים(אנשים מוכרים, נזהרים, מחוסנים,מסתובבים עם מסכות וכו לעומת ילדים בגן שאת לא יודעת וחלקם אולי אפילו שולחים ילדים חולים בלי למצמץ, לצערנו גם כאלה יש)

אצלנו היה להם כיף בבית, היחס הצפוף של המבוגרים מאוד פיתח אותם
את המחיר הכבד (מילולית בעיקר😅) שילמנו אנחנו בבייביסיטרים , הפסד עבודה, נסיעות
אין תחליף לחברה זה ברור, אבל לתקופות זמן בחיים וכמובן גם תלוי בגילאים זה לא בהכרח רע

אין ספק שזה שיקול משמעותי מאוד בהחלטה אם להשאיר בבית...
נכון, מי שמדברת על נזק לילדים לא מדברת על מפגשים בחוץיעל מהדרום
לק"י

או על מפגשים מצומצמים מן הסתם.
אלה על התקופה שבה להסתגר בבית היה להסתגר.
ולכן חינוך ביתי זה לא המצב שיגרום נזק לילדים כמו שמדובר פה.
וואו, את אלופה!בוקר אור
אני אישית בכלל לא יכולתי גם אם הייתי רוצה, אבל מתפעלת ממש מההשקעה!
ממתי הם בבית?אביול
האמת שכבר לא מדברים על זה כל כך הרבה וזה כבר נראה די מאחרינו. ממה את מפחדת?
אני השארתי בבית עדאני זה א
אחרי פסח של שנה שעברה כי הייתי בסיכון מוגבר.אחכ שלחתי ובתחילת השנה הנוכחית כל הילדים חלו מלבד בעלי התינוקת ואני.. עכשיו לא מזמן חלינו אנחנו( מי שלא חלה הילדים לא נדבקו ממנו) ואצלי היה מצד אחד טוב בבית מצד שני כן לקח להם אחכ זמן להשתלב חזרה בחברה.
חשבתי לעבור לחינוך ביתי אבל אז אני גוזרת עליהם בידוד חברתי מסיבות שאני לא יכולה לפרט מהן( ואני יודעת שחינוך ביתי לא אומר בידוד חברתי אבל אצלנו זו תהיה התוצאה) אז ירדנו מהרעיון אבל בהחלט עד שחלו צמצמנו מאוד מםגשים שלא נצרכו ואחרי שחחו מודה ששחררתי יותר
צום גדליהאנונימית בהו"ל

ב"ה לא צמתי הרבה שנים בעקבות הריון והנקה.

כביכול אין לי סיבה לא לצום השנה, סיימתי להניק לפני חודש ומחכה לראות אם בע"ה נקלטתי להריון.

תינוקי מתקרב לגיל שנה.

אבל גם מרגיש לי מוזר ולא שייך לצום..

לא שואלת בקטע הלכתי, יותר מסקרנות.

אתם צמות? מתי יודעות אם לדחוף את עצמכם לצום או לפחות להתחיל את הצום ומתי לשחרר?

זה בדיוק מה שכתבתימתואמת

שאישה בהיריון היא בגדר חולה, ולכן לפי רוב הדעות היא לא צמה.

אישה לא בהיריון ולא מיניקה שמרגישה טוב - לפי רוב הדעות אמורה לצום.

הקטנה שלי חוגגת עוד יומיים יום הולדת שנתייםמתואמת

ואני רוצה לקנות לה מתנה

לשם שינוי אני רוצה מתנה שתועיל לה, ולא רק שיהיה לה כיף איתה.

מתלבטת אם לקנות לה בובת פרווה נוספת (יש לה דובי שהיא מחוברת אליו ברמות קשות) - כשהמטרה היא שהיא תתחבר גם אליה וקצת תרחיב את "מעגל הידידות" שלה עם בובות. (היא מתלהבת מאוד כשרואה בובות אחרות, אבל בסופו של דבר תמיד חוזרת לדובי האהוב)

כמה זה באמת נורא שיש לה בובה אחת שהיא מחוברת אליה נורא? (קלינאית התקשורת שהלכנו אליה עד לפני חודשיים רמזה לי שזה בעייתי, לפחות אם זה ימשיך כך גם בגיל גדול יותר)

לחלופין - אולי בכלל כדאי לקנות לה משחק מעודד התפתחות כלשהו? (יש לה עיכוב בדיבור, וגם קצת עיכוב בגיוון משחקי)

אם כן - אז איזה משחק כדאי?

אם יש כאן מומחיות ומבינות דבר - אשמח לשמוע...

(ואולי אני צריכה לזרוק בצד את השכל שאומר שצריך מתנה שתסייע לה, ופשוט לקנות לה מתנה לפי הלב כמו תמיד?...)

תראיאורוש3

חפץ מעבר זה דבר טוב בעיקרון בעיני כאמא. עוזר להרדם, להרגע, להיפרד. בלי להרוס את הפה ואת נשימת האף למשל כמו מוצץ או בקבוק.

פשוט אצל המתוקה שלך זה נשמע קצת קיצוני. בפארק ובכל מקום. אז אפשר לעשות איזו חשיבה כמו שאז דובר בשרשור ההוא.

אני לא בטוחה שבובה חדשה תועיל לזה ספציפית. אין עוד בובות בבית? אפשר לעודד אותה להרחיב ולשחק גם איתן. לשחק איתה קצת ואז לשחרר אבל לא מאמינה שזה יתקרב לאיך שהיא עם הדובון...

לגבי מתנה אני בעד מה שכיף לגיל שנתיים- בובה ילדה ועגלה קטנה, מגנטים, כלי מטבח, פירות לחיתוך, אפשר ערכות כאלה של מליסה ודאג של גלידה, פיצה וכד'. ממש אוהבים בגיל הזה. וזה מעודד דיבור בשפה באופן טבעי משחקי ונכון לגיל... עם מגנטים אפשר לבנות בתים לחיות. בגיל הזה העבודה טבעית וכיפית עם כל האמצעים שהילדים אוהבים. את יכולה להכין איתה ארוחה לדובי ולעוד כמה בובות. להתחיל לשחק שהן משמיעות קולות או מדברות אם היא בשלה ואם לא אז עדיין לפעול עליהן בלי לתפעל אותן.

חשבתי שאם היא תבחר בעצמה בחנות בובהמתואמת

אז זה יעזור לה להתחבר אליה טוב יותר מאשר בובה שקיימת בבית... (אבל לא בטוח שזה יעבוד - לפני כמה זמן הלכתי איתה ועם אחותה הגדולה יותר, שרצתה בובה של חתולה, ואחרי שבחרתי בשבילה הצעתי לקטנה שתי בובות קטנות וזולות שתבחר אחת מהן, והיא בחרה בדובי קטן בהתלהבות - אבל כמה רגעים אחר כך זרקה אותו לרצפה בחוסר אכפתיות...)

אני אתייעץ גם עם קלינאית התקשורת שיש לה עכשיו, אבל בכל זאת - יש לך רעיונות איך למתן את הקשר שלה עם הדובי? והאם באמת צריך לעשות את זה כבר בגיל הזה?

תודה על שאר הרעיונות!

מגנטים יש לנו בבית והיא לא ממש מתעניינת בהם. עגלה ובובה היא אוהבת מאוד (יש לנו עגלה אחת, קצת מפורקת, אולי באמת אפשר לקנות חדש), אבל היא לא מגוונת את המשחק בבובה ככה (ולרןב שמה בעגלה את הדובי שלה). שאר המשחקים שהכרת באמת פגשנו אצל קלינאית התקשורת והיא נהנתה. החשש שלי שהחלקים של המשחק יתפזרו מהר מאוד ולא יהיו שמישים למשחק, כמו שקרה להרבה משחקים אחרים שקניתי במהלך השנים...

אבל אולי באמת צריך להשתדל עם זה באופן מיוחד, ולקנות משהו ולשמור עליו באדיקות בשבילה... (זה או ר גם לשמור עליו מפניה לפעמים🙈)

לכן אמרתיאורוש3

שאם זו מטרה איתה אז צריך איכשהו לעבוד על להרחיב גם אם לא קורה לבד. קצת להאכיל, לנדנד, לתת בקבוק... כמובן עם מלל מתאים וחזרתי. העבודה בעצם על השפה משולבת בעבודה על המשחק בגיל הזה. אם היא לא מוותרת על הדובי אז לגוון בסוג המשחק איתו. אם מוכנה לבובה אחרת אז אפשר אותו דבר כמו שעשתה עם הדובי, הבנת את הרעיון? לגוון בדבר אחד שישאיר אותה באזור בטוח שהיא תוכל להתפתח בו.

יכול להיות שאם היא תבחר בובה יפה בעצמה היא יותר תשחק. וגם עגלה זה אחלה לגיל הזה אם מה שיש כבר עשה את שלו. ומגנטים, שוב, צריך קצת ללמד, קצת לשבת, לתת ביטחון... נגיד בשבת אפילו קצת להקדיש לזה. לא צריך שעות.

לגבי הדובי בכללי, היא באמת קטנה... פשוט כמוך הייתי נגעלת מזה בפארק בקופ''ח או בקניון. אז משאירה באוטו או בתיק. או דברנו אז נראה לי על שקית מיוחדת שתהיה ''הבית שלו''. ברמה הזאת. לא צריך גמילה בגיל שנתיים. בעיני לפחות.

יכול להיות שבעבר משחקים נעלמו כי היו לך הרבה קטנים? אולי זה יהיה שונה עכשיו. ברור שזה קורה אבל אצלי נגיד לא בקצב וברמה שאת מתארת. אבל זה גם הרבה פחות ילדים. בכל מקרה גם בובה ועגלה עובד. ובלי קשר לשפה גם בימבות כיפיות לגיל... לכי עם הלב.

לבן שליoo

(6.5) יש בובה שהוא מאד אוהב ושמיכה שהוא מאד אוהב

לא רואה בזה בעיה

כן הרחבנו את מעגל השמיכות והבובות

אבל הוא שומר אמונים לאלה האהובים

ולפעמים אנחנו צריכים לחפש אותם כשהם נאבדים והוא לא יכול לישון בלעדיהם

נראה לי קצת דרמטי לדבר על בעיות כאלה בגיל שנתיים

זה טבעי שיש בובה אהובה

אלא אם היא הולכת איתה כל הזמן צמוד גם נניח לגן

היא אכן הולכת איתו לגן...מתואמת

כרגע זה טוב מבחינתי, כי היא עדיין בשלב ההסתגלות.

באמת זו שאלה, אם זה באמת לא טוב...

(יש לי עוד בת שהייתה לה בובה מסוימת אהובה בגיל הזה, אבל לאט לאט נוספו לה עוד בובות. ובגיל חמש בערך היא איבדה בהן עניין לגמרי... ועוד בת שאהבה לישון עם חיתול טטרה מגיל צעיר מאוד, ונגמלה מזה רק בגיל שמונה בערך. אני לא ראיתי בזה רע, אבל חמותי ששמעה על זה הייתה בהלם... וגם הילדונת שמעליה מכורה לכרית מסוימת, אבל בעיקר בשינה או כשהיא צריכה התפנקות, היא לא צריכה אותה בגן למשל... מעניין שאצלי רק הבנות התמכרו לחפץ מעבר🙃 ויש אחת שלא...)

השאלהoo

אם היא עוזבת אותה לפעמים או ממש צמודה אליה

אצלי רק הוא עם חפצים כאלה

(ועוד אחד היה מחובר למוצצים שלו)

אבל הוא אף פעם לא לקח לגן את השמיכה/ בובה

היא עוזב אותו לפעמים, אבל רוב היום הוא בידיים שלה.מתואמת

היא כן מסוגלת להסכים לעזוב אותו כשחייבים, למשל כשנוטלים ידיים בבוקר או כשמתקלחים (אבל לפעמים קשה לה).

זהoo

נשמע קצת יותר מדי

אבל היא עדיין קטנה

יש לזה הרבה זמן להתאזן לבד

תודה! מקווה...מתואמת

יש לה עגלה לבובה?רקאני

אני לא מבינה בזה

אבל הבת שלי בגיל שלה וכרגע היא מאוד מאוד אוהבת עגלות של בובות

ימים שלמים היא משחקת בזה

גם בימבה היא אוהבת

כן, יש לה (קצת מפורקת), גם בימבה ישמתואמת

אבל אולי צריך לגוון לה את יכולות המשחק, וזה מה שאני מתלבטת...

עונהקל"ת

אני חושבת שזה ממש לגיטימי וטוב להתפתחות הרגשית שיש בובת מעבר בגיל הזה ואף לא רואה חשש שזה ימשיך לגיל מאוחר יותר. בסופו של דבר אף ילד לא ימשיך להידבק לדובי לעולמי עד, זה עובר לבד..(בניגוד למוצץ שכן יש חשיבות להפסיק עד גיל מסויים כי זה משפיע על תפקודי הפה).

את אמא שלה ומכירה את הבת שלך הכי טוב, תקני לה מה שהיא אוהבת כל משחק יכול לשרת אותה שפתית, זה הכל תלוי באיך המבוגר שלידה מעשיר אותה שפתית תוך כדי המשחק ונותן לה מודל לחיקוי.

בגיל הזה לאט לאט מתפתח משחק דמיוני. לכן אני מאד אוהבת בגיל הזה לקנות כלי מטבח, כלי רופא, אמבטייה לבובה, כלי עבודה (יותר לבנים..).

בהצלחה!

תודה רבה!מתואמת

ואם המבוגר שלידה לא תמיד זמין כדי להעשיר לה את המשחק?...🙈

(ועכשיו אני קולטת שראשי התיבות שלך הם בעצם קלינאית תקשורת! נכון?)

אכן😉קל"ת

הכל טוב, ברור שההורים לא תמיד יושבים צמוד לילד ומשחקים איתו, אבל כשכן יש את הזמן איכות אחד על אחד אז זה משמעותי- ומההיבט של קלינאית זה משמעותי איך משחקים ופחות במה משחקים..;)

וחוץ מזה שלא חייב לשבת לשחק כדי להעשיר את השפה, אפשר גם בשגרת היומיום- בזמן אוכל, זמן אמבטייה וכו'

את זה אני עושה כל הזמן, כמובןמתואמת

אבל כנראה שבשבילה זה לא מספיק... (היא מתקדמת ב"ה, אבל לאט...)

למה חפץ מעבר בעייתי?מתיכון ועד מעון

ממש לא מסכימה.

חפץ מעבר זה צורך נפשי בסיסי שממש לא הייתי נלחמת בו, ואף להפך. חפץ מעבר נושר מעצמו שהצורך מגיע לסיפוק

תודה! אין גבול לרמת החיבור הבריא לחפץ המעבר?מתואמת

בגיל שנתיים לדעתי ממש נדיר שחורג מהתקיןמתיכון ועד מעון

אני גם אגיד בעדינות שקל''ת היא מומחית לתחומה, בתחום בריאות הנפש לא כלול בתוכו.

האם היא עסוקה רק בחפץ ולא פנויה לפעילות אחרת או שהוא מלווה אותה בפעילויות שונות?

כן, זה מה שקלינאית התקשורת אמרהמתואמת

שבדובי מפריע לה לפעמים לשתף פעולה בטיפול. גם השנייה אמרה את זה (אף שהיא לא אמרה שהדובי לא טוב בשביל הילדה).

ונכון, צודקת. נתייעץ על זה באמת גם עם מדריכת ההורים שלנו, שהיא פסיכולוגית...

לא שאלתי על הטיפולמתיכון ועד מעון

שאלתי על איך את מתרשמת ממנה כאמא שלה.

האם היא עסוקה כל הזמן בדובי, או שהיא נגיד משחקת והדובי נמצא איתה, זו כוונתי.

אני יכולה להבין שבטיפול הנוכחות של חפתץ המעבר עשויה להפריע, השאלה אם הוא מפריע להתנהלות היום יומית שלה, האם רק הוא מעסיק אותה, או שהוא חלק מהמרחב

הבנתי עכשיומתואמת

אני חושבת שהיא פשוט עושה את כל הדברים ביום יום עם הדובי (כמעט, לא ממש הכול), כלומר - הוא מתלווה אליה בכל מיני פעולות, וזה לא שהיא רק מתעסקת בו. יש לה עוד "תחומי עניין".

אז נשמע לי מהתיאור שלך שזה ממש בסדרמתיכון ועד מעון

מסייגת שכמובן לא ראיתי...

אבל נשמע ממש בתחום הסביר

תודה! הרגעת אותי...מתואמתאחרונה

מתי יצאתן לחלד?הבוקר יעלה

או בעצם לחופשת מחלה שלפני?

אני שבוע 35 עייפה וכבדה, המצחיק שאני אחרי חודשיים חופש כי מורה. ובתכלס אמשוך עד אחרי החגים במילא אבל תוהה אם לצאת מיד אחרי.

ימי מחלה יש בשפע

להיות בבית זה מנוון אבל רוצה לנוח קצת לפני..

בקיצור ממש תוהה מה לעשות

אשמח לעצתכן ומה אתן עשיתן..

כשילדתי 🫣מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך ג' בתשרי תשפ"ז 16:51

ילדתי רגע לפני שבוע 37.

עבדתי עד הלידההשם שלי

חוץ מאחד ההריונות, שבאותה תקופה לא עבדתי.

אבל תמיד ילדתי לפני התאריך.

עבדתי עד הלידה, אבל אם יש לך מ"מ אז וימי מחלה בנחתשיפור

וזה יתקבל יפה, אז למה לא לצאת מיד אחרי החגים? בעיניי זה לא מנוון זה מאוורר...

משבוע 38, בהריון אחד גם בשבוע 37ואילו פינו

בהריון האחרוןoo

יצאתי בשבוע 35

קמתי בבוקר והבנתי שזה גדול עלי להיסחב לאוטו ומשם לעבודה

היו לי ממש מעט ימי מחלה ולקחתי על חשבוני

בשבילי זה היה מאד נכון

לנוח בבית להיות בקצב שלי

לא להטריד את הגוף במאמץ שגדול עליו

ולהגיע ללידה בנחת

בלידה אחת התארגנתי לצאת לעבודה ובסוף יצאתי לבי"חהשקט הזה

ובלידה אחריה ילדתי אחרי חודש וחצי בבית (עם כלביא שהתחבר כבר לחופש של התיכונים ולידה באמצע יולי😅)

יצאתי בתאריך המשוערתוהה לעצמי

אלא אם כן ילדתי לפני..

אני ניסיתי הרבה לפני וגם ממש לפני❤️

הכי טוב זה כמה ימים לפני

לא מידי הרבה

שיהיה בשעה טובה לידה קלה

כל לידה אחרתכורסא ירוקה.

בלידה הראשונה תכננתי לעבוד עד הלידה אבל בפועל כמה ימים לפני לא יכלתי כבר ולקחתי מחלה. תכננתי לחזור לעבוד אבל לא הספקתי...

אחכ בכל הלידות יצאתי מוקדם יותר מלכתחילה כדי לנוח לפני הלידה. בחלק ילדתי מיד וחלק היו לי כמה ימים בבית. אבל כחלד, לא מחלה

לרוב יצאתי קרוב לתל"מ. אבל ילדתי שבוע+- אחריויעל מהדרום

אני יוצאת קצת לפני בדכפרח חדש

בין שבוע לשבועיים

למה מנוון? גם לנוח כל היום זה מצויין לפני הלידה

תמיד הגעתי ככה מאוד רגועה ונינוחה ללידה..

בדכ השתמשתי בימי מחלה בימים האלו שלפני הלידה

אם אין לך אז אולי באמת השיקולים הם שונים

הפוך, יש לי מלאהבוקר יעלה

יודעת כל עובדת משרד החינוך שימי מחלה יש בשפע 🤣

אני אחרי חודשיים חופש ומרגיש שאני בקושי זזתי ועייפה. אבל התכלס אפשר לקשר את זה לסוף הריון, פריטין נמוך וכבדות כללית.

מהרגע שגיליתי על ההריון תכננתי את החלדהרמה

אני לא חושבת שמישהו ימחא לי כפיים אם אעבוד עד הסוף.

למדתי שאם את לא דואגת לעצמך אף אחד לא ידאג לך לצערי.

ולצאת הכי מוקדם שמתאפשר לך זו מתנה בעיניי למנוחה והכנת הגוף לקראת הלידה

וואי כ"כ נכוןהבוקר יעלה

איך יש לנו קטע דפוק לרצות אחרים, ואף אחד לא שם לב..

לקחתי לתשומת לבי.

אתן מחזקות אותי לצאת מיד אחרי החגים בע"ה

יצאתי בשבוע 40כחל

ילדתי אחרי שבוע

מבחינתי הייתי חייבת את הזמן קצת בבית לפני

בשתי הלידות תיכננתי לעבוד עד התל"מדיאן ד.

בפועל משבוע 38 כבר לא הייתי מסוגלת ללכת לעבוד וזה היה סיוט הפער בין הציפייה מעצמי ליכולת.

בעז"ה בהריון הנוכחי מתכננת מראש לצאת למחלה משבוע 38.

לדעתי הגוף צריך את הפסק זמן מנוחה הזה בבית.

ואם את יולדת מוקדם בדר"כ אז לצאת יותר מוקדםץ

ומתחברת מאוד למה שכתבו כאן שאף אחד לא ימחא לנו כפיים על מאמץ מעבר לגבולות היכולת שלנו אז ממש אין טעם לנסות לרצות...

אני יצאתי ב39נויה12345

אבל, בשבוע 37 לקחתי לי כמה ימי מחלה קצת לאפס את הבית, להכין בגדים לתינוק, לקנות דברים שרציתי, סתם לשבת בבית ולראות סדרה , לנשום לעשות דברים שאני אוהבת ואז ב39 כבר יצאתי לגמרי.

בסוף ילדתי ב41 אז הייתי בבית שבועיים חח אבל לא נורא;)

שבועיים לפניאמאשוני

והייתי זמינה מרחוק לבלתמים

זה ממש עזר שהיינו כבר אחרי חפיפה ורק היה צריך לעבוד לא הרבה

וגם יתרון שאחרי הלידה עוד יותר לא היו הפתעות כי היה להם שבועיים לפני הלידה לשאול את כל מה שהיה צריך.

הכנתי גם חפיפה כתובה אז היה יותר קל.

אני גם מתלבטתילד בכור

לידה אחת ילדתי בתאריך ולידה אחת בשבוע 38 ובה עבדתי עד הלידה כי לא דמיינתי שאני אלד לפני התאריך וזה היה ממש מבאס..

אז מתכננת לצאת ב38- אבל אם אני אלד ב38 שוב לא יהיה לי כמעט זמן בבית ואם אני אלד הרבה אחרי אז אני כבר אשתעמם בבית כמו שאני מכירה את עצמי

בלידהאפונה

חוץ מההיריון שבו עברתי את התאריך.

בפעם הראשונה בלידהרוני_רון

אבל ילדתי ב37

בפעמים השניה יצאתי שלושה שבועות לפני הלידה.

ובפעם השלישית באמצע 38, שבועיים לפני הלידה.

יצאתי כשהרגשתי את התחושות שלך, זה היה גדול עלי להמשיך לעבוד. פשוט לא הייתי מסוגלת.

הריכוז ממני והלאה, אני מלאת מכאובים, רוצה להגיע מתוך רוגע ללידה.

היו לי ימי מחלה, והכי הכי הכי מתאים אז לקחת אותם, הרופא רשם לי ימי מחלה בכיף. אם זה לא חולה, אז לא יודעת מה זה כן חולה.

בלידה האחרונה יצאתי מהעבודה והייתה לי ירידת מיםמתיכון ועד מעון

אני מעדיפה לצאת ברגע האחרון, לא מסוגלת לחשוב על להיות בבית צניחה שאטפס על הקירות

לרוב בלידהשומשומונית

יש לי 4 לידות שעבדתי בבוקר ובערב ילדתי.

אחת הייתי בשמירה בבית ואחכ באשפוז בביח

אחת לקראת סוף החופש, אז לא עבדתי

ואחת היתה לי דלקת מדבקת בעין, אז הייתי צריכה לקחת ימי מחלה וילדתי בסופם.

באתי לאזן את כל התגובות פה...אמא טובה---דיה!

תמיד יצאתי בתחילת תשיעי.

אומנם מסיבות רפואיות כי יש לי בעיות רציניות באגן ומתחילת שמיני כל תזוזה שלי היא כאבים מטורפים (לא סימפי, יש לי משהו אחר),

אבל אני רוצה להגיד שלמרות שהייתי חודש בבית ולא יכולתי לזוז כמעט בכלל החודש הזה היה לי כיף ומלא נחת, תכננתי לי בלו"ז הרבה דברים שלא דורשים תזוזה, הרבה הרפיות, הרבה נחת עם הילדים, הרבה דברים שאף פעם אין זמן לעשות.

הרגשתי שהגעתי ללידה ממש בנחת ועם הרבה כוחות.

אז אני ממליצה, ואם יש לך אפשרות לזוז - זה בכלל יכול להיות כיף.

תסעי, תבלי, זה זמן נהדר... עדיין אין תינוק שצריך לטפל בו, וזה זמן עם משמעות, כי את צוברת כוחות ללידה...

אה, בעצם מסייגת שאני גם עובדת מהבית בתור עצמאית,אמא טובה---דיה!

אז כן הייתה לי תעסוקה.

אבל שוב, אם את יכולה לזוז - תמלאי לך את הזמן בחוויות חיוביות וזה שווה ממש!

ואגב, יצאתי בלי ימי מחלה. פשוט ימי חופש על חשבוני.אמא טובה---דיה!

אז אם יש לך ימי מחלה - בכלל לא הייתי מתלבטת. (לא שאצלי התלבטתי, אבל בכל זאת...)

באה לאזן את התגובות😂אהבה.אחרונה

יצאתי ב37 וילדתי ב41++

הייתי עושה את זה שוב אם כי כנראה שהפעם אני כן אמשוך יותר בקטע כלכלי

לנשיםהריון ולידה
עבר עריכה על ידי הריון ולידה בתאריך ג' בתשרי תשפ"ז 19:57

עבר עריכה על ידי הריון ולידה בתאריך ג' בתשרי תשפ"ז 19:56

אני לא מסוגלת לריב איתו על כל דבר

מרגישה שהוא שולט ברגשות שלי

בוחן אותי בלא ידיעתי ואז בא בטענות אין סוף

נכון אתה עוזר

וזהו! זה הבית שלך זה הילדים שלך

גם אם קשה לי איתם כשהם נזרקים עלי בלי תיאום ציפיות כי החלטת ללכת למניין עכשיו בלי לדבר על זה כמו בני אדם

ואז הוא מתפלא שיש לי אנטי עצום מהדת

נכון שזה לא התפילה, זה יכל להסתדר עם התפילה

זה אתה, כי אתה לא מתווך ולא מתאם

למרות שכבר דיברנו בלי סוף על זה שאני צריכה תיאום ציפיות כי אני בן אדם אכזר

ואם אתה שואל ואני אומרת לא זה לא מעניין אותך בכלל

כבר עדיף שלא תשאל

לא מסוגלת להכיל יותר את זה

בא לי לזרוק אותו לפעמים

לקחת פסק זמן מהזוגיות הזאת בגלל משפטים כמו "בוא נראה אותך עושה את מה שאני עושה בבית גם בלי צום"

חצוף

נכון, ואז יוצאת ממני מפלצת

ואז אני מרגישה כישלון כבן אדם כאישה וכאימא

ולא מעניין אותי שכלפי חוץ אתה הבעל המושלם עאלק

איכס

יש עוד כמה דברים חשובים שלא יכולה לכתוב מאאוטינג

אין אופציה כרגע לטיפול זוגי אז אל תציעו

אז לפחות תקבלו בהבנה ותנו לי חיבוק

כי את החיבוק וההערכה על כל מה שאני כן -אני לא מקבלת מבעלי

אז לפחות מנשים זרות עם לב של אישה שמבין אותי וסליחה על הבלבול בין הגופים השונים

מוזמנות לתת עצות קטנות כדי שאחיה איכשהו

חיבוק!ואני שר

נשמע כואב ממש.

אוףאפרסקה

נשמע קשה ממש. שלא מתייחסים ולא מעריכים.

אין לי עצות, אז רק נותנת חיבוק ומקווה שתמצאי נחת 🙏

חיבוק ממשאונמר

לדעתי תחשבי רגע על משהו קטן שיעשה לך נעים כי את דואגת לעצמך. משהו שניתן לך חיבוק לעצמך.

שוקו חם.

עוגיה.

איזה שיר שמרגש אותך.

משו קליל שניתן לך חיבוק. מגיע לך.

ואחרי זה אני היתי יושבת לחשוב מה יעשה לזה סוף. משו כלשהו חייב להיות.

♥️

חיבוק גדול!רק טוב=)

את ראויה להרבה טוב 😘

זה הכי כואבoo

כשיש פער בין איך שזה נראה

לבין המציאות

שאי אפשר להתלונן

שיוצאים קטנים

קשוח

חיבוק!ניקזמני

דבר ראשון חיבוק, זה הרגשה נוראית לריב עם הבעל ולהרגיש לא מוערכת וכישלון..

שאלה מעצבנת מוזמנת לערוף לי את הראש וירטואלית - מה המצב ההורמונלי שלך?

שואלת רק! כי מזדהה כ"כ עם ההרגשה שהכל שחור ושהבעל מעצבן עד כדי רגשות הרהורי בריחה מהבית, ואז שבוע אחרי המחזור מגיע ואת כזה - אהה לכן הרגשתי ככה!

הרבה פעמים המצב בשעתו מרגיש נורא ואיום ושאין תקווה וש*הוא* כך וכך וכך

ובסוף בא הבוקר (או המחזור) והכל נראה יותר נורמלי

נשמע לימתיכון ועד מעון

שהוא עושה לך מניפולציות, אולי אפילו על גבול הגיזלייטינג, ממה שאת מתארת זה נשמע שהוא מסובב את הכל וגורם לך להיות אשמה.

זה נשמע לי קצת מטריד.

אני יודעת שזה קלישאתי אבל ממליצה על טיפול או זוגי ואם לא אז לפחות לעצמך, לקבל כוחות, שלא תכתבי על עצמך שוב שאץ אכזרית חס וחלילה

אם טיפול זוגי לא אופציהאיזמרגד1

מציעה ממש לחשוב על טיפול אישי... וחיבוק לך🫂

חיבוקרק רגע קט

מצטרפת ל @מתיכון ועד מעון , גם לי נשמע שיש פה מניפולטיביות לא בריאה שהוא מפעיל עלייך.

מחזקת אותך ללכת לטיפול אישי ולקבל כוחות.

בהצלחה❤️

דברהראשון למצוא את העוגן שלך בתוכךיום שני

את טוב גדול, יש בך כוחות.

בלי קשר למה שאת עושה, בהשוואה אליו או מול הילדים או במדידה של כמה מטלות.

שבי עם עצמך, עם דף או בעל פה

היית אישה מדהימה גם לפני שהתחתנת

גם לפני שהפכת לאמא

(לא סותר את זה שאת כנראה אמא נהדרת)

להיאחז בנקודות הכוח הפנימיות.

להיזכר מי את.

תמצאי משפטים חיוביים שמגדירים אותך

תיאחזי בזה, תשנני לעצמך ברגעי הקושי

או כל ערב

מתי שאת צריכה.

להגיד כל בוקר בכוונה "אלוקיי נשמה שנתת בי טהורה היא"

אחר כך יהיה לך כוח לבדוק מה מניפולציות, מה טעויות, מה חולשות שלו ומה אולי תקופה קשה.

כי זה נשמע שאת מודדת את עצמך רק בהשוואה אליו

יש אותך ויש בל הרבה טוב, אני בטוחה.

קודם כל את

למצוא את הכוח שלך

להאמין בעצמך.

חיבוקתהילה 3>אחרונה

נשמע קשוח וכואב.

ועצתי;

כשלומדים להבין את המנגנונים שמפעילים מב9נים את כל הסיבוך, וגם לנהל דינמיקה זוגית בריאה של גבר אישה, זה יכול מאד לעזור.

אשמח ממש להמלצה למגן שמיכה וטיפים איך להתנהל עםאוהבת את השבת

3 ילדים מפספסים

אולי חלק בגיל שעדיין עדיף לישון עם טיטול?לב לבן

לא.. הקטן מפספס חצי מהלילות רק חבל לי לשים טיטולאוהבת את השבת

שלא יתרגל..

משתמשת בשמיכות שלא צריך לצפותפאף

אלא ישר מכבסים...

אצלנו עדיין הוא עם שמיכות קיץ, אבל בחורף שעבר קניתי פוך קטן היחסית דק שנכנס למכונה יחד עם המתים, ואני לא מצפה, נוח ממש.

גם כרבולית עבה עובדת.

ואנחנו גרים במקום קר, והיה לו סבבה בחורף

אבל זה גם המוןןאוהבת את השבת

לכבס את הסדין, מגן מזרן, שמיכה*3 פלוס הכביסות מהחג היום זה יוצא לי מלא...

והפעם גם אחת הרטיבה 2 שמיכות

ואני מכבסת את המגן מזרן כי הוא עם בד מצד אחד

והפעם גם עברה למיטה לשי ופספסה גם שם אז בכלל יצא הרבה.....

להחליף למגן מזרן שהוא רק ניילוןאפונה

מגן מרופד לא עובד עם מפספסים... וגם הניילון שלונסדק ומתחורר בכביסות מרובות ופתאום תגלי שהוא חדיר לנוזלים.

איפה קונים מגן שהוא רק ניילון?~מרמלדה

כבר הרבה זמן מחפשת

אשמח גם, וגם הבעיה שבכמות גדולה זה נוזל לצדדים, למאוהבת את השבת

למזרן

ברמי לוי, במכולת, בבזאר שטראוס...אפונה

קניתי בבייביסטארנועה לה

לגמרי. למפספסים רק ניילוןיראת גאולה

הם ילדים, הרשרוש לא מפריע להם לישון...

רק לגדולים שלא מפספסים בכלל אני שמה מגן מזרן עם בד למעלה.

תקני סדינית הקסם ולא תצטרכי לכבס מצעיםהמקורית

אני באמת גם שמה סדינית,פאף

הבן שלי לא מסכים מעל הסדין-אבל זה חוסך את המגן מזרון, אבל כשיש הרבה זה נוזל גם....

והייתה לי חברה שלא הייתה שמה סדין, רק מגן מזרון עם מגבת.

ובאמת זה שלב מתיש ולי יש אחד שמפספס...

קנינו מעליאקספרס הרבה סדיני ילדים שהם נגד פיפיבת מלך =)

ככה שגם קל להציע את המיטות וגם זה משהו אחד לכבס במקום 2.

יש הרבה צבעוניים ועם ציורים חמודים.

מאז שעברנו לזה, הרבה יותר קל. ושמיכות בקיץ מכבסים..

את מנסה לקחת אותם לשרותים לפני לכתך לישון?ממתקית

אצלנו זה עזר ברוב הפעמים עם חלק מהילדים.

כל בוקר לגלגל את כלי המיטה על סדיניה וכו ולמכונה ישר, שלא יספג הריח.

ולתלות בשמש

אין מה לעשות

רק תפילה ולחכות שיגדלו. (כמובן לשלול אם זה רפואי או נפשי- שינוי, גן חדש וכו' ואז לחישות לילה יכול להועיל.

תודה! אין לנו מקום נוחי לתלות..אוהבת את השבת

הולכים לפני השינה

ואת הגדולה גם לוקחת לפני שאני הולכת לישון

זה גנטי ממש.......

קודם כל חיבוק, זה באמת ממש מתיש~מרמלדה

אני שמה כרבולית מתחת לשמיכה פוך, ואז רק היא סופגת את הרטיבות ואני מכבסת רק אותה כל יום.

בנוסף, ממליצה בחום על סדינית הפלא, זה משנה חיים! חוסך את הכביסה של הסדין והמגן מזרון, וגם את ההחזרה שלהם למיטה אח"כ שזה החלק השנוי עלי.

הופך את כל הכביסה להרבה יותר קלילה!

אני הייתי מכסה בשמיכת פליזחילזון 123

ובחורף מעל הפליז עם פוך. ככה לפעמים מספיק לכבס רק את הפליז.

וסדין ניילון. בלי ציפויים. ככה רק מנגבים.

ושמיכות פוך בגודל של תינוק (גם לילדים שכבר בגן). כי שמיכה גדולה לא נכנסת בקלות למכונה, ושמיכת תינוק כן נכנסת למכונה.

חוץ מזה אפשר כבר ללמד אותם מגיל מסויים להוריד את הסדין, להניח במקלחת עם הפיז'מה הרטובה. זה חוסך קצת התעסקות

מקפיצה לישמעונהאחרונה

אני מבינה שאני כנראה לא זכאית לדרגהשירה_11

כי ההכנסה שלנו גבוהה בגלל כל מיני לוספות של בעלי בחודשים האחרונים

המינוס שלנו גבוה גם הוא אבל את מי זה מעניין.

ואני ארלץ להוציא אותו מהמעון עם כל הקושי שבדבר ובאמת שקשה לי

ודבר שלישי והכי מעצבן!!! שאני משלמת מחיר שלקבוצת גיל 0-15 חודשים בגלל הפרש של חודש בלבד!!! בוא הוא יהפוך מ14 ל15 חודשים!!

למה הכל כל כך לא פייר כאן????

אם זה תוספות זמניותהשם שלי

אולי אפשר לקבל דרגה על סמך חודשים אחרים?

תנסי לבקש שיסתכלו על ממוצע שנתי או על חודשים אחריםכורסא ירוקה.

תפני לחריגים

זה בטח יהיה סיפור ארוך עד שיתייחסו אליישירה_11

ואני לא אשאיר אותו כשאני משלמת 4,500 לחודש

מבאס ממש ממש!!כורסא ירוקה.

איך 4500?שלומית.

מעניין אותי אם זה סכום אחיד בכל המעונות תמת כי אצלינו גם כששילמנו על תינוק קטן בלי הנחה זה היה 3700... ( לא שזה זול אבל זה פער משמעותי)

השנה? זה עולה כל שנה.. המחיר בתמת אחידכורסא ירוקה.

ומשתנה בין קבוצות גיל

והקבוצות גיל האלהשירה_11

על חודש הפרש אני משלמת 1,000 שח יותר

וואי מטורףשלומית.

אני בשוק איך המחיר קופץ!!

זה היה שנה שעברה

יש אם הבדלים אם המעון למטרות רווחשיפור

ואם זאת תקינה מורחבת

אמלינו זה מתחלק ל11 חודשי תשלוםשירה_11

ובחודשים הראשונים גובים עוד כ200-300 שח לא יודעת על מה

או ביטוח או על אוגוסטכורסא ירוקה.

לגבי החודש, מבינה אותך....

תחשבי שילדים שמחכים בבטן עוד 5 דקות במקום לצאת כבר משלמים על עוד שנה שלמה במעון 🙈

מה האפשרויות האחרות שלך?דיאן ד.

כמה עולה אצלכם מעון/ מטפלת פרטית?

אני גם לא שולחת לתמ"ת כי אין לי הנחה והמחירים שלהם פשוט מטורפים בעיניי...

יש כל מינישירה_11

משפחתון או מעון פרטי עולה בערך 3,000

ויש גם באיזור ה2,000

ויש חצי יום ב1,000+ לא יודעת מה המטפלת נותנת שם שזה הסכום שהיא מבקשת

מזל שהפרטי אצלכם זול יותר מהציבוריכורסא ירוקה.

איפה שאנחנו הפרטי עולה עוד יותר וגם אין הבדלי גיל אז שילמתי בגיל 3 3800 לחודש לפני שנה, וזה הזול באזור שלנו

אוייי זה נוראאשירה_11

למה אף אחד לא עוצר את זה זה מזעזע

והם עוד קוראים לעצמם אגף לעידוד תעסוקת הורים

איזה מבאסים התמת האלו יאללה איתם.ממתקית

מה עכשיו תעשי?

מעצבן.

מחפשת משו פרטי אחרשירה_11

מבאס ממש

משתדלת להאמין שהכל משמים לטובה אבל קשוח

רק אומרת ששילמתי שנה שלמה מחיר של תינוקהשקט הזה

בגלל הפרש של 5 ימים.

אין מה לעשות, הגבול צריך לעבור איפשהו ומי שעל הגבול נדפק🙄

כדאי לך לנסות להגיש בקשה להנחהשואלת12

אנחנו קיבלנו דרגה ממש מהר ואז תדעי בוודאות אם אתם זכאים או לא.

כמה מהר קיבלתם?שירה_11

ממש כמה ימיםשואלת12אחרונה

פחות משבוע. ועוד חברות שהגישו איתי

איך עובדים בתחילת הריון??ליבא2

ב"ה אני בתחילת הריון

התחלתי לא מזמן עבודה חדשה ומאוד אינטנסיבית במשרד החינוך, וממש ממש קשה לי

לא מצליחה לתפקד עם העייפות הקיצונית הזו

הבחילות והצרבות. כל יום זה זה סיוט בפני עצמו

בנוסף זו עבודה שדורשת נסיעה של שעה כל צד, והנסיעה מגבירה את הבחילות..

איך אפשר לצאת לחופשת לידה ממש מוקדמת?

מבחינתי לעבוד חודש אחרי החגים וזהו.

אבל איך עושים את זה? יוצאים לחלת?

מה הקריטריונים לקבל שמירה?

בדרך כלל בהמשך זה משתפרהשם שלי

אי אפשר לצאת לחופשת לידה בשלב הזה.

רק כמה שבועות לפני תאריך הלידה המשוער.

בהריון רגיל לא נותנים שמירה.

אם את צריכה, את יכולה לקחת ימי מחלה.

כדי לקבל שמירה את צריכה שתהיה לך סיבה.

אם את במצב של הרבה הקאות, עד למצב של עירויים ואישפוזים, אולי תוכלי להוציא שמירה.

אם את עובדת עד אחרי החגים, יכול להיות שאחר כך כבר תרגישי יותר טוב ויהיה לך יותר קל לתפקד בעבודה.

כן זה קשוח.באתי מפעם

אבל אין סיבה שיתנו לך לצאת לחופשת לידה.

בדר"כ יש שיפור משמעותי עם הבחילות והעייפות בשבוע 12 או 16.

אם הבחילות ממש סיוט תבקשי מרשם לבונג'סטה, לי זה ממש שיפר את המצב. וכן, ללכת לישון צהריים או בלילה מוקדם מאוד, זה קשוח אבל איכשהו ב"ה מצליחה לשרוד.

זה קשוחמיוחדותאינסופית

כמו שכתבו פה בהמשך זה משתפר ואז יותר קל...

ההתחלה קשוחה ממשהבוקר יעלה

אבל אין מה לעשות.

ובמיוחד במשרד החינוך. אם התחלת שנה תצטרכי לסיים אותה. אחרת זה לא יראה טוב ואם תרצי להמשיך במשרד יהיה קשה.

אצלי כל ההריונות קשוחים עם התופעות שהזכרת ושרדתי בקושי עד חודש חמישי שהתחיל להשתפר.

אם יש לך ימי מחלה תקחי קצת. אני שיתפתי את המנהל שיבין למה אני לא במיטבי ונעדרת הרבה. ממש מוקדם, שבוע עשר בערך.

ושמירה מאוד קשה לקבל, בטח שלא על בחילות ועייפות. אני גם ניסיתי על סכרת ואמרו לי שאי אפשר

תודה לכן!ליבא2אחרונה

אני צריכה ללדת בעז"ה באיזור פסח, ואז כבר לא תהיה לי אפשרות להאריך את החופשת לידה כי כבר חופש גדול..

מצידי לצאת לחל"ת ולחתום אבטלה

רק חוששת מההשלכות😒

אם הייתי יודעת שככה יהיה לא הייתי נכנסת לזה.

מחפשת המלצה לחנות של חולצות/ גופיות בסיסשלומית.

בצבעים מיוחדים וספציפיים.

יש לכן?

אזור ירושלים.

מבחינתי אפשר גם אונליין אבל מתלבטת אם אפשר לראות ככה את הצבע מספיק טוב

בייסיק יונפש חיה.

תודה, אשמח לעודשלומית.

יש שמיז במרכזים של חרדיםאונמר

the shell station בירושליםבית פרטי

אזור ירמיהו. המליצו לי, לא התנסיתי

תודה רבהשלומית.

בשמיים וארץעוד מעט פסח

יש להם אתר וגם סניף ביפו.

איפה יקר אבל אני מאוד אוהבת את הבדים 'להם והמגוון.

בדיוק אמרו לי שיש בירמיהו חנות עם מגוון גוונים ענקאחת כמוני

בלורד קיטש יש מלא צבעיםלב לבןאחרונה

אולי יעניין אותך