קודם כל - אני גם לא אוהבת את כמויות הממתקים, ולא אוהבת את זה שמקובל שילדים נותנים רק ממתקים, ואז מסיימים עם הר של ממתקים.
אז למשלוחים שלנו אני מכינה עוגיות. מכינה כמות גדולה של בצק פריך בשני צבעים (חום ולבן), ומכינים מזה הרבה סוגים של עוגיות מיוחדות - עוגיות דובים, עוגיות מתנה, עוגיות ספירלה, עוגיות ליצנים (להכל יש הדרכות באינטרנט, חוץ מהליצנים. חלק אני מכינה ובחלק הילדים עוזרים), מהבצק שנשאר קורצים צורות, בסוף גם מערבבים את שני הבצקים ואז קורצים צורות ויוצאות עוגיות שיש משני צבעים.
וכשמחלקים בפורים עצמו, שמים בכל משלוח 3-4 עוגיות מסוגים שונים, ואני מרשה להוסיף עוד ממתק שקיבלנו ממשלוחים אחרים.
זה לא יוצא גדול, אבל בעיני זה ממש מספיק, ונראה שהחברים כן שמחים מהמשלוח.
בנוסף, אני אוהבת לארוז בצורה שמוסיפה עניין.
בשנים קודמות ארזנו בשקיות צלופן בצורת טופי (שמים הכל בפנים, קושרים משני הצדדים, וגוזרים את הצד הסגור של השקית).
השנה הילדים הכינו הרבה כוסות ליצנים כמו הדוגמא הזאת
ומתכוונים להביא בהן (אם לא יהיה מספיק, נביא עוד בצורת טופי כמו בשנים קודמות).
ועם הממתקים שאנחנו מקבלים (מה שלא העברנו לאחרים) -
אנחנו עושים 'סעודת ממתקים'.
כל ילד יושב עם צלחת, אני עם קערה ענקית שבה כל הממתקים שקיבלנו, ובכל ממתק אני פותחת, מחלקת קצת לכל ילד, ואת השאר זורקת או לוקחת לעבודה שלי אם מתאים. אם יש ממתקים כפולים - אני מביאה את העותקים הנוספים לעבודה שלי. ואני גם קובעת כמות של ממתקים (נראה לי שזה היה 3) שמותר לשמור ולאכול במהלך השבוע הקרוב.
ככה לא נתקעים עם כמויות של ממתקים שאת הכל צריך לאכול... והילדים שלנו ממש שמחים מהסעודת ממתקים.