הדם שלי רותחekselion

צריך נקמה 

אבל במקום זה אני יושב בנוח בבית שלי כמו כולם 

איך אפשר לאחד את ישראל ולגרום לשינוי ? לעשות שינוי מעשי!

ולא! עצרת תפילה או פיתום הקטורת לא יפתרו את זה!

צריך רוח גבורה

בדיוק.יו0י

גם אני מוטרד כ"כ! זה מטלטל!

אין באזור שלי שום הפגנה לצערי.

אגב, בכפר הזה נרצח בשנה שעברה עמית בן יגאל הי"ד.

וחוץ מזה, ברור שזה פועל ומשמעותי, ואפילו מדרבן. אבל יחד עם זאת בסוף צריך להשתדל בידיים.

מבין אותך, אבל תמיד מתפללים להצליח במלחמה.מבקש אמונה

חס וחלילה להגיד "אנחנו לא צריכים אותך הקב"ה נסתדר עם הגבורה שלנו"

תפילה לא נועדה כתחליף למלחמה

אבל צריך סייעתא דשמיא של תשובה ומעשים טובים ואנחנו לא יודעים אם אין עוד איזה מחבל שכבר מוכן עם נשק והתפילה תעצור אותו.  

אבל אני מסכים איתך שצריך להתעורר השאלה איך

ח"ו לא לזה התכוונתיekselion

הבעיה היא שמה שיש היום זה רק תפילות וזה טוב אבל זה ממש לא מספיק! 

מעצבן אותי לראות תשובות לשאלות כאלה " מה עושים כשיש טרור - תשובה הרב לקרוא תהילים " 

במקום לעודד לקום לעשות מעשה כמה שאפשר + תפילות 

ועיין ספר שופטים ו לד 

יישר כוח. מה באמת אפשר לעשות אבלמבקש אמונה

או שזה לא לשיחה בפורום.

(הזיה שבמדינה שלנו צריך להיזהר מלדבר על מלחמה באויב)

שום עשיית מעשה לא מבטלת או מזניחה את קיומו של הקב"ה, להיפךממלא כל עלמין

כשאני קמה ועושה משהו אני מעירה את עצמי ויוצאת מזה בערה גדולה לקב"ה... וכשהכל מתוך רצון אמיתי לכבוד ה' בעולם אז מעשים רק מגבירים את הרצון ואת התודעה האלו.

אגב כל היציאה הזאת לעשיה היא בבחינת נחשון בן עמינדב, ידיו של משה- הפעולה איך שאני רואה את זה מבקשת את קיומו של הקב"ה בעולם והיא עצמה מעין תפילה. זה כמו נחשון כי צריך אפילו את הסנונית הזאת שתהיה המשוגע של העיירה שבעצם חותם בעולם את הרצון לגאולה. ברור שהוא לא יכול לבד. מראש הכוונה לא היתה לבד.. המעשה עצמו הוא ביטוי של תפילה.

יישר כוח.מבקש אמונה

תערוך את עניין הנקמה, יכולים לעצור אותך אח יקרבנות רבות עלי
כבר מזמן ידוע שנקמה היא הכרחיו0י

ולא פריבילגיה...

ואם כבר, אז אותו יעצרו קודם הפיגוע בבני ברק | בן גביר: "העם דורש נקמה, לפרק את ממשלת הדמים" - 0404

התקופה שבה השבכ היה באר"מ נגמרהאריק מהדרום
אף אחד לא מתעניין יותר בפורום שומם זה, יש פייסבוק, טוויטר, טיקטוק ועןד מלא מקומות שהשבכ חורש.
אם יש לך תוכניות בעוד חודשייםט'

בתאריך הגדול והנורא לשיר ולרקוד את ההלל עם הדגל הקדוש

אז תרגיע את הדם שלך

חזון הציונות מתגשם

את צודקתאריק מהדרום
היה פיגוע אז זה אומר שהציונים טעו, אפשר לסגור את המדינה ולחזור לתאי הגזים.
כייף איתךט'

אין לי מה לחפש בתאי הגזים, מציתי את הרעיון.

אבל גם המדינה הציונית לא להיט וטעות איומה שממשיכה לגבות חיים של יהודים, סתם כי הם יהודים.

ממש כמו בתאי הגזים.

גם החיים בגולה גרמה לגביית חיי יהודים מעצם יהדותםekselion

אז אולי נחדול להתקיים?

מה הקשר?פלונטר19
היא לא אמרה שבגולה המצב היה יותר טוב. היא התכוונה שהמצב היום לא נראה כ"כ תואם לחזון הציונות/ראשית צמיחת גאולתנו וזה..
בואו נרגע.
למה זה לא תואם לראשית צמיחת גאולתנו?רפרם בר פפא
יש לך חוזה עם הקב"ה בחתימת נוטריון שמתחייב לך שבצמיחת גאולתנו לא יהרגו יהודים בכלל?

כי לחז"ל (מגילה פ"ק) לא היה את החוזה הזה, משום מה
אז תחת שלטון יהודי לא אמורים למות יהודים כי הם יהודים. נכון?ט'

תחת שלטון יהודי אמורים להחזיק קצר יותר את האוייבים.פלונטר19
כי הם בפירוש אוייבים.
..פלונטר19
לא הבנתי אותך נכון. בטעות הגבתי.
אני מסכימה איתך.
ביחס למה שהיה בגולהekselion

המצב שלנו מקום המדינה טוב עשרות מונים

ועם זאת אנחנו כואבים את המתים ועם רצון לשפר תמיד כמה שאפשר.

זו הסיבה שאני הולך לחגוג עוד חודשיים את חג העצמאות, לא כי אני מסמפת את הממשלה.

אלא כי אני יודע שהמצב כיום טוב בהרבה ממה שהיה פעם.

ועל זה אמרו - אי אפשר להוציא את הגלות מהיהודיט'

באסה לנו

אר''מ לפני עשורנחשון מהרחברון

למה גם כאן?

כנ''ל @אריק מהדרום

מה רצית מחיי?אריק מהדרום
--- ---רב שמואל
את פוטנציאל השיגעון.
הוא עושה על זה מחקר.
שאלתי למה החזרת אותנו עשור אחורהנחשון מהרחברון

דווקא המשפט הזה הכי מתאים למי שמתעקש שאנחנו בגלותרפרם בר פפא
במובן הכי מילולי - הוציאו אותו מהגלות אבל הגלות לא יצאה ממנו, נאחז בה בציפורניים
--- ---רב שמואל
בגלות עם ישראל ידע שהמלחמה היא *על הזהות שלו* מהתחלה ועד הסוף.

כשהוא הגיע לארץ, קל יותר לחשוב שהמלחמה *על הזהות* כבר מתחילה לזוז, בפרט כאשר הסביבה איננה מעוניינת והולכת בכיוון המטה (מלשון נוטה, כמו "ויט משה את ידו על הים") לעבר ברירת מחדל של להסתכסך עם הזהות שלך בצורתה החדשה.
--- ---רב שמואל
היהודים באירופה לפני 150 שנה קיבלו אפשרות להתחיל להילחם על הזהות שלהם "בפועל" - כלומר - ללא מלחמה מסכנת. היו כאלה שנעזרו בזה מייד בסמוך לאותו זמן, לבנות את הזהות היהודית מחדש בכיוון ארץ ישראל - או בכיוון חוכמת ישראל, למדנות תורנית גם כן, ועוד דברים. - היו יהודים שנלחמו רק בכוחות המתנגדים שנשארו אצל הגויים. - הכוחות המתנגדים אצל הגויים כנראה התנגדו באופן אקטיבי. ועדיין, המלחמה של אותם יהודים הייתה יותר נגד הכוחות המתנגדים כפי הנראה. צריך לשים לב, ולכוון את הדברים בעיקר לכיוון הבניין. לא בכיוון "הורדת ידיים". מי שחושב שכוח מלחמתי של הגנה - או אפילו התקפה אם צריך - כי לפעמים צריך - מי שחושב שכל זה שייך "רק" למצב גלותי ול"כוחות מתנגדים עקרוניים" אצל הגויים - טועה. בטבע הדברים, יש כוחות - יש אידיאולוגיות שונות - שאם הם מתנגשות - עלולות ליצור סכסוך. בדיוק כמו אנשים שחיים אחד ליד השני, וכל אחד רוצה את הצד שלו. תמיד צריך להכיר - וללמוד את איך ואת מה שעושים, או מה ואיזה דרך הולכים, כדי להשיג את המטרה בדרכים טובות ונכונות - לפעמים זה עלול לכלול מלחמה. כאשר הזהות שלך 'איננה מוכרת' בעיני הסביבה - זה עשוי להיות מסובך ומורכב יותר. - זה לא משנה. זו המטרה, זה קיים בכל מקרה. גם לפני כן. ורק דורש התייחסות בצורה חדשה, הכרה במושג/ או במושגים. וכולי.
כמה כפיות טובה לה'.. כמה...רפרם בר פפא
איזו ראיית עולם שחור לבן, שמביאה לדברי חירוף וגידוף כאלו.
...פלונטר19
איפה הכפיות טובה?
הנה רעיון למחשבה:רפרם בר פפא
את צודקת - צעירים מעל עשרים

אלפיים שנה התחננו לקב"ה שישיב אותנו לארץ ויתן לנו שליטה על עצמינו.
וכשהוא סוף סוף נענה - יורקים לו בפרצוף.
לא הייתי כותב יורקים בפרצוף, כלפי אלוקים.בנות רבות עלי
תערוך בבקשה
לא ידידי. אנשים יורקים בפרצוף כלפי אלוקים, וזה מה שמזעזערפרם בר פפא
אתה מדבר בסיסמאות.פלונטר19
אלפיים שנה התחננו לגאולה, בית מקדש. לא למדינת ישראל. אתה חושב שזה חלק מהגאולה? זכותך. אני לא. זה לא אומר שאני לא מודה על זה שאנחנו נמצאים כאן בא"י מוקפים ביהודים. מודה לה'! לא ח"ו מה שאמרת.
מה פה סיסמא? את לא מתפללת שמונה עשרה?רפרם בר פפא
האם הקב"ה לא "קיבץ פזורינו מבין העמים", נגיד?

סיסמאות זה אלו שלימדו אותך פשעטל'יך, שהכוונה היא רק כך וכך, בפלפולים מטופשים... לא מי שפשוט יושב ורואה מה כתוב.

ואם את כן מודה לה' - אז בבקשה, נראה אותך אומרת את ההלל "בתאריך הגדול והנורא".
מי שלועג על ההודיה לה' ביום הזה, ומעדיף לחזור לתאי הגזים, שלא ימכור תותים על "אני מודה לה'".
אני לא רוצה להיכנס לדיון אם מדינת ישראלפלונטר19
היא חלק מהגאולה או לא.
רק רציתי לומר שזה מגוחך להגיד שמי שלא מאמין שאנחנו כעת בגאולה הוא כפוי טובה/יורק ב...

לא אני לא יגיד הלל. בדיוק כדי לא לירוק ב..

מה שתגיד..
לא רוצה - אז לא. לא אני קראתי לך.רפרם בר פפא
את באת ושאלת, קיבלת תשובה.

וכן, מי שבז לחסד העצום הזה שהקב"ה עשה איתנו, מי שמלגלג על ההבדל בין לחיות בגרמניה תרצ"ט לבין ישראל תשפ"ב, מי שעושה ברוגז בגלל שלושה הרוגים ושוכח מה זה ששה מליון, מי שלועג לכך שעם ישראל על אדמתו, שולט בה ובעצמו... הוא לחלוטין כפוי טובה. לחלוטין.
והאמירות הציניות בנושא - הן שיא היריקה בפרצופו של הקב"ה.

אגב, את עוד חייבת לי תשובה: למה זה לא תואם לראשית צמיחת גאולתנו? - צעירים מעל עשרים
...פלונטר19
אף אחד לא עושה את מה שרשמת.
אתה מדמיין
אני מצטט:רפרם בר פפא
"אם יש לך תוכניות בעוד חודשיים
בתאריך הגדול והנורא לשיר ולרקוד את ההלל עם הדגל הקדוש
אז תרגיע את הדם שלך"
והלאה, לכל אורך הדיון.

ואגב, ממך ספציפית כבר שמענו גם אמירות יותר חריפות. אז אל תגידי "אף אחד לא עושה את מה שרשמת" כי את הראשונה שעושה את זה.
ועוד להגיד שאני מדמיין? איזה מצח יש לך. אכלה ומחתה פיה ואמרה לא פעלתי אוון
אני רק- אנחנו שולטים פה?פה לקצת
אני רועדת מפחד להסתובב ברחוב, אני מפחדת לצאת לקנות לתינוק שלי מטרנה בסופר עכשיו והערבים מסתובבים פה בשיא הביטחון ומדברים בטלפון וצוחקים ומבסןטים מהחיים.
זאת שליטה?
מה יקרה אם בטעות אכנס לשכונה של ערבים בירושלים? לאיזה כפר ערבי בתוך שטחי ה"שליטה" שלנו?
אני אגיד לך מה יקרה- אני לא אוכל לחזור לפה להגיד לך 'אמרתי לך'.
--- ---רב שמואל
כן. אנחנו שולטים פה.

"כי אם שמור תשמרון את כל המצווה הזאת אשר אנוכי מצוה אתכם לעשותה, לאהבה את ה' אלוקיכם ללכת בכל דרכיו ולדובקה בו, והוריש ה' את כל הגויים האלה מלפניכם וירשתם גויים גדולים ועצומים מכם. כל המקום אשר תדרוך כף רגלכם בו לכם יהיה מן המדבר והלבנון מן הנהר נהר פרת ועד הים האחרון..."

עממה? אתם, כמו בגלות, אומרים - כן, בטח. כאילו, ברור. אנחנו שולטים, עד שהקדוש ברוך הוא מתחרפן עלינו והכל הולך.

אוקיי. עייני כמה פרקים (בתהלים, ציינתי לך פעם) וגם בתורה. ובאופן כללי. אם תלמדי לנהל יחס הוגן - תצטרכי פחות להתייחס להנחות מוטעות.
את באמת שואלת?רפרם בר פפא
קצת עצוב לי, שכשמגיעים לשאלות של היחס למדינה וכדו', פתאום אנשים מבוגרים מאבדים את מה שהם רכשו לאורך החיים בהבנת מורכבויות ותהליכים, וחושבים כמו ילד בחשיבה חד ממדית. "הכל או כלום".

באמת, אני פשוט מתבייש לשבת ולכתוב תשובה למה שכתבת. מתבייש מעצמי, ומתבייש מאלוקיי, צריך לבקש ממנו לפני שאני כותב - בבקשה אל תכעס עלינו שיש אנשים שלא מכירים בטובתך... הם לא אשמים, קשה, כואב. כשנהרג אדם אנשים מתקשים לזכור שלפני לא הרבה זמן הדם שלנו היה הפקר לחלוטין. כשמחריבים יישוב אנשים שוכחים כמה יישובים קמו, שמתוכם יכולים להחריב. קשה, תסלח.

את צריכה לספר לי איך מסתובבים הערבים? את צריכה לספר לי מה יקרה ליהודי שייכנס לשטח ערבי?
לא, את לא צריכה.
אבל אולי אני צריך לספר לך מה היה פה לפני שמונים שנה. פה בארץ, ושם באירופה. ומה היה לפני מאה. ומאה וחמישים, ומאתיים, וחמש-מאות שנה.

על מה את מדברת בכלל? על זה שמתוך שבעה מליון יהודים שחיים פה נהרגים לנו בממוצע כמה עשרות בשנה? זה כואב עד דכדוכה של נפש, אבל זה מספרים זעומים לעומת מה שהכרנו!
על זה שיש שטחים בא"י שיהודי לא יכול להכנס אליהם? מזעזע, אבל לאיפה יכלת להכנס בשנת ת"ש?
מי היה חולם על מציאות כזו - שיש בארץ מאות ואלפי ערים ויישובים יהודיים פורחים, ובהם מסתובבים מליוני יהודים. מי שמע כזאת? מי ראה כאלה? כי חלה גם יל-ה ציון את בניה!

אנחנו חיים במציאות טובה כמו שלא הייתה לנו מעל אלפיים שנה. עוד מלפני החורבן.
אלא מה, היא עוד לא שלימה? נכון. אף אחד לא התיימר לומר שהיא שלימה.

כך היא גאולתן של ישראל, קמעא קמעא, כל מה שהיא הולכת היא רבה והולכת.
ובסוף בסוף, לימדונו חז"ל, "מלחמות - נמי אתחלתא דגאולה נינהו".
לא הבנתי על מה נרעשתפה לקצת
ואם אתה כל כך מתבייש לענות אז אתה רשאי לא לענות

כל מה שאמרת נכון
ועדיין אני מרגישה שהדם שלי הפקר, עדיין אני פוחדת לצאת לפח שנמצא במרחק 10 צעדים מהבית שלי בעיר יהודית למהדרין.

אז כן, יש לנו יותר ביטחון פה מפעם.
אבל להרגיש שאנחנו שולטים פה? לא מרגישה.

ואתה יכול להזדעזע עד מחר.
אלה הרגשות שלי ואלה הרגשות שלך.

ולא הבנתי מה הקשר לכפיות טובה כלפיי הקב"ה.
מודה לה' שהתקדמנו ויש לנו אפשרות לשבת בארץ ישראל, מפה ועד לומר שאנחנו בגאולה ושולטים פה מבחינתי יש מרחק לא קטן...
אז אני מודה ומתפללת שבאמת תהיה לנו שליטה פה.
אתה מרגיש שזה מספיק לך? מעולה. לי לא. אז אני מבקשת מאבא שלי יותר.
ידעתי שנשים רגשניות, לא ידעתי שהן מודדות הכל רק לפי רגשותרפרם בר פפא
איזה מין משפט זה "אלו הרגשות שלי ואלו שלך"?!
מה הרגשות שלך לגבי שתים כפול שתים? חמש? שש?
המציאות היא שיש שלטון יהןדי כאן. כמו שיש שלטון אמריקאי בארה"ב - למרות שיש שם שכונות ששום לבן לא מסתובב בהן, ולמרות שיש שם פיגועים וטביחות מידי פעם. איזה אדם נורמלי יגיד שבגלל זה אין שלטון של הממשל הפדרלי? זו התקטננות ילדותית לשמה.

את לא מתביישת לעמוד מול הקב"ה ולהגיד שהדם שלך נשאר הפקר? לא השתנה כלום? כל כך מהר הספקנו לשכוח מה עברנו אלפיים שנה? מה עברנו רק ני שבעים וחמש שנה??? וישמן ישורון ויבעט.. ריבון העולמים, איזו חוצפה מרושעת כלפי שמיא. רק נתפלל שהקב"ה לא יחליט "ללמד אותך" מה זה באמת הפקר... בבחינת אתם בכיתם בכיה של חינם אני אתן לכם בכיה לדורות...

והדמגוגיה של "לך זה מספיק? אני מבקשת מאבא שלי יותר" היא באמת חרפה. התורה לימדה אותנו שהגאולה באה בשלבים. אז שמחים ומודים על השלבים שהיו ואכן מבקשים את השלבים הבאים. אף אחד לא אמר שמספיק לו ושלא מבקשים הלאה.
אבל להתכחש לשלבים הקיימים ו-בהתאם למשל שלך - להגיד לאבא "אם לא תביא לי הכל אתה לא שווה כלום ואני אזלזל במה שכן הבאת", זו בדיוק הכפיות טובה ש"לא הבנת מה הקשר" אליה.
השלטון הוא יהודיפה לקצת
להרגיש שיש לנו שליטה פה? לגמרי סובייקטיבי.

זה כמו שתגיד שאנחנו בטוחים פה כי יש לנו צבא.
אז אין לי אפשרות להרגיש חוסר ביטחון?

אז אני לא מרגישה ביטחון למרות הצבא
ואני לא מרגישה שיש לנו שליטה פה למרות שהממשלה יהודית.

אז אם אתה גם מבקש הלאה גם אתה כפוי טובה.

תנשום עמוק ותקרא שוב את התגובות שלי ושלך בלי לחשוב שמישהו פה נגדך או שאתה הגאון ושיש פה אישה רגשנית וכפויית טובה.
בהצלחה.
בעינייך שלטון זה רק כשיש ביטחון מלא?רפרם בר פפא
אז מעולם לא היתה לנו שליטה פה. את יכולה לחזור למצרים או למדבר.
תמיד, תמיד, תמיד!! היו פגיעות ביהודים.
שליטה לא שווה ודאות הרמטית.
זה שאת הפחדים שלך את משליכה על העולם האמוני שלך וכופרת בטובתו של מקום, זה בושה וחרפה.

אין שום כפיות טובה בלבקש עוד. הכפיות טובה היא בלהתכחש למה שכבר הגיע.
למה כל כך קשה לך להאמין בתורה שאומרת שהגאולה באה קמעא קמעא? מי הכשרוני שהצליח להכניס לך לראש כל כך חזק הפוך?

אף אחד לא אמר שאת נגדי. אבל את בהחלט כפויות טובה. הקב"ה נותן לך משהו ואת לא מתביישת להכריז "הוא לא נתן", זה כפיות טובה וחוצפה ממדרגה ראשונה.
אתה חצוף.פה לקצת
אתה לא יודע לנהל דיון, יורד לפסים אישיים, ומשמיץ אנשים ועוד ברבים.
אז חוץ מלהאמין בגאולה למדת עוד משהו בחיים שלך? קצת בנאדם לחברו? תקשורת בסיסית? איך מנהלים שיח עם אנשים?

אין לי מה להמשיך לנהל דיון עם יצור כמוך.
שתהיה לך שבת שלום!
ואני מוחלת לך על כל ההכפשות וההשמצות האלה.
וואו.רפרם בר פפא
פעם שמעתי שכשמישהו מגיב כמוך זה אומר שהדברים נכנסו לו ללב חזק. אז אני שמח..
--- ---רב שמואלאחרונה
הוא מנהל את הדיון, בוחן את הדברים לפי אמות-מידה-תורניות.

אם מבחינה תורנית, מה שיש ניתן להגדיר כדבר משמעותי של צורה גאולית - כך הוא מגדיר את זה - עוד לפני הבחינה של המצב המדיני כפי שהוא במדוייק.

את בוחנת את הדברים מבחינת מצב מדיני - אין בעיה לא עם זה ולא עם זה.

הוא מדבר מבחינת מה שהוא רואה מכיוון הסתכלות תורני. ולכן אומר שצריך וחובה להודות לה'.
--- ---רב שמואל
אתה מתבונן על מה שקרה *בארץ*. כל השנים.
אם מתבוננים על מה שקרה *בעם* כל השנים - המצב יותר מורכב. (ודווקא בזה יש הרבה מקום לשיפור ההבנה והתייחסות, בדיוק כמו שהציונים שעלו לארץ חיזקו את התודעה מחדש שהייתה נראית רדומה - כביכול הרבה זמן לא היו קשורים לארץ - שזה לא נכון, ובכל זאת, הצריך מהלכים רדיקליים לשינוי גישה ולהשפעה מחודשת וחשיבה מחדש)
"קיבץ פזורנו מבין העמים"?חושבת בלב

לאידעת איזה תפילה אתה מתפלל אבל בתפילת עמידה של אנשי כנסת הגדולה הנוסח קצת שונה

כתבתי בטעות עמים במקום גויים, אפשר לחשוב כבר...רפרם בר פפא
לא.חושבת בלב

לפי רוב הנוסחים זה כתוב כבקשה ולא כעבר, אגב זה גם חלק מברכות הבקשה.

"תְּקַע בְשׁוֹפָר גָּדוֹל לְחֵרוּתֵנוּ וְשָׂא נֵס לְקָבֵץ גָּלֻיוֹתֵינוּ[1] וְקַבְּצֵנוּ יַחַד מְהֵרָה מֵאַרְבַּע כַּנְפוֹת הָאָרֶץ לְאַרְצֵנוּ. בָּרוּךְ אַתָה ה', מְקַבֵּץ נִדְחֵי עַמּוֹ יִשְׂרָאֵל."

"וקבץ פזורינו מבין הגויים ונפוצותינו כנס מירכתי ארץ"רפרם בר פפא
לא מכירה?
יופי. זה גם כבקשהחושבת בלב

כתבת "קיבץ"

אני לא ממש מבין לאן את חותרת. קראת את הויכוח שלנו?רפרם בר פפא
ברור שזה בקשה, נו?
היא כתבה שאלפיים שנה ביקשנו בית מקדש ולא את זה, אז הזכרתי לה שבמקרה יש עוד כמה בקשות שם חוץ מבית מקדש, לדוגמה זו - שכמו שכתבת, היא בקשה. בקשה לקיבוץ גלויות.
(וכמובן שזו דוגמה בלבד)
חשבתי שכתבת את זהחושבת בלב

בתור הוכחה לזה שזה קרה כבר. לא הבנתי את ההקשר באמת, אוקיי.

האא אוקייחושבת בלב

זה נבואה וזה לא כתוב בתפילת עמידה

זה כתוב בתפילת המוספין למועדים וראשי חודשים.רפרם בר פפא
אבל כן, יש כמובן גם נבואות על קיבוץ גלויות. ועל בניין הארץ, וכו' וכו'
וואלה, אוקייחושבת בלב

יש דומה, לא בדיוקרפרם בר פפא
ואכן רובי התפילות מבוססות על נבואות
צריך לעשות הפרדה בין גאולה שלימהekselion

לבין גאולה

הזכרתי את זה הרבה יותר מדיי פעמים בפורום הזה..מרגיש תוכי

גאולה זה יציאה מעבדות לחירות, בלי קשר לבית מקדש.

אצטט לך רש"י שמסביר את זה בצורה דיי ברורה:

על הפסוק מישעיהו (יא,יא) 

"וְהָיָה בַּיּוֹם הַהוּא יוֹסִיף אֲדֹנָי שֵׁנִית יָדוֹ לִקְנוֹת אֶת שְׁאָר עַמּוֹ אֲשֶׁר יִשָּׁאֵר מֵאַשּׁוּר וּמִמִּצְרַיִם וּמִפַּתְרוֹס וּמִכּוּשׁ וּמֵעֵילָם וּמִשִּׁנְעָר וּמֵחֲמָת וּמֵאִיֵּי הַיָּם"

רש"י:  כמו שקנאם ממצרים שהיתה גאולתם ברורה מאין שיעבוד אבל גאולת בית שני אינה מן המניין שהרי משועבדים היו לכורש"

במילים פשוטות: רש"י מסביר שאף על פי שבבית שני היה לנו בית מקדש וסנהדרין והכל, זה לא היה נחשב גאולה כי היינו תחת שלטון זר.

גאולה שלימה זה לאחר שכבר חזקנו לארץ, והנבואה חוזרת, ומשיח מתגלה, בונה את בית המקדש סנהדרין וכו

זה הכל. 

לכן אנחנו מכנים את הקמת המדינה ראשית צמיחת גאולתנו, כי זה ההתחלה של הגאולה השלימה.

אוקי. גם לעניין גאולה כפי שאתה מסבירפלונטר19
אני סוברת שאנחנו לא בגאולה.
הוא מביא לך פסוק עם רש"י, ואת עונה "אני סוברת שלא"?רפרם בר פפא
יצא לך גם לשמוע "בראשית ברא אלוקים" ולהגיד "אני סוברת שלא"?
לא מצחיקפלונטר19
אתה באמת לא הבנת למה התכוונתי או מה?
התכוונתי שאני סוברת שמה שרש"י מסביר על הגאולה הוא לא המצב שלנו.
לגמרי לא. עצוב דווקא.רפרם בר פפא
לפי מה "את סוברת"? יש לך ביסוס מחז"ל? מראשונים? מאחרונים?

סתם החלטת שמתאים לך לומר שגאולה היא פנטזיה מסויימת שבראש שלך, ושכל התורה כולה תקפוץ לך בזיגזג?

אני באמת לא מבין איך אדם דתי מסוגל לנהל כך את חייו. לפי גחמות רגשיות במקום ללמוד מה התורה אומרת
..פלונטר19
מי אמר שאני מתנהלת לפי גחמות רגשיות?. אל תגיד סתם.
אוקיי, כולי אוזן, תתחילי להביא ביסוסים לשיטתך:רפרם בר פפא
בנתיים כל מה שאני שומע ממך (כאן, ובעבר) זה אך ורק גחמות רגשיות.
את אחת הגחמות האלו כתבת כאן: מה הקשר? - צעירים מעל עשרים ואת עדיין מתחמקת מלהשיב למה שהגבתי לך עליה: למה זה לא תואם לראשית צמיחת גאולתנו? - צעירים מעל עשרים
כפי שאמרתי אני לא מתכוונת להיכנס לדיון הזהפלונטר19
ומה שרשמתי שם זה את מה שהבנתי מדבריה. לא היתה שם דעה אישית.

אני לא מתחמקת. אני לא חייבת לך כלום.
בנתיים נראה שאת ממש מתאמצת להכנסרפרם בר פפא
ורק כששואלים אותך שאלה שאין לך עליה תשובה את נזכרת ש"אני לא נכנסת לדיון"
איך נאמר בעדינות? זה לא מעיד על אמינות
ולא על בדיקה יסודית של הדעות שלך
למען האמת זה ממש ממש מדיף ריח ניחוח של הסתמכות על גחמות רגשיות בלבד.

וסתם לאינטלגנציה: התחמקות לא תלויה בחובה.
את לא חייבת לי כלום, נכון
ואת מתחמקת משאלות, גם זה נכון.
וההתחמקות הזו, עם התירוצים למיניהם, פשוט מעמידה באופן שקוף: אין לך באמת תשובות וביסוסים, כי אם היו לך - היית כותבת אותם.

עצוב.
איפה ראית שעניתי על שאלות?פלונטר19
לא ענית. זו בדיוק הנקודה...רפרם בר פפא
נכון. כי כבר אמרתי שאני לא מעוניינת בדיון.פלונטר19
😂😂 שמת לב שאת מעגלית?רפרם בר פפא
בואי נעשה סדר בתגובות האחרונות:
א. כתבת שאת לא נכנסת
ב. הגבתי לך *על זה*: בנתיים נראה שאת ממש מתאמצת להכנס - צעירים מעל עשרים

ג. שאלת בתגובה איפה אני רואה שענית
ד. ועניתי - שזה הנקודה, שלא ענית
אז את שוב אומרת שזה כי את לא נכנסת, ועוד מנסחת בנוסח "כבר אמרתי"??! הרי בדיוק זה הדיון - מה שכבר אמרת, ומה שעניתי לך על זה.

אני מתלבט אם זה המשך ההתחמקויות שלך, או שאת סתם לא מחזיקה ראש בכלל כשאת דנה עם מישהו...
אז למקרה שניסית לעשות מעגל כדי להתחמק, אני לא אתן לך את התענוג, אבל במקום לטרוח לכתוב מחדש אני אפנה אותך ללינק למעלה, למה שכבר עניתי לפני חמש דקות בדיוק על הטענה הזו בדיוק שכתבת
למה אתה מקדים את הויכוח הזה בחודש וחצי?אריק מהדרום
מדקדקים במצוות..רפרם בר פפא
בגלל שאני הייתי הראשונה שצעקה עלייך 'סיסמאות'שפרינצא בוזגלו

חשבתי על לנסח לך כלל אצבע:
לצעוק 'סיסמאות' לא עוזר לנצח בוויכוח, זה עוזר רק במקרה שאלו באמת ססמאות חסרות ביסוס ולא כשהן כן.

קורץקורץקורץ

עכשיווווממלא כל עלמין

אשריך על התחושה הזאת אתה יהודי בוער, וכדאי שזה יהיה עכשיו ממש כדי להכות בברזל בעודו חם.

יש המון מה לעשות, כמו למשל ללכת לתל אביב לדוג כדי להכנס לשיח הזה, להיות בנוכחות בשערי ירושלים ולהתפלל בשערי הר הבית, לא בכותל!!!

מליון תפילה על כבוד עם ה' ולימוד זכות על ישראל.....

לעזור לשליחים שלנו שבגופם מגנים על א"י.... בכסף ובעבודה פיזית שדבר ראשון מפגינה תודה וגב 

ללכת לשבעה של השוטרת!!! כן זה שבעה של כולנו והיא יהודיה שנרצחה על היותה יהודיה, הי"ד. להיות שם בנוכחות בתור נציגים אמיתיים של עמ"י... הייתי בשבעה על אחת מהנרצחים בבאר שבע ואין לך מושג כמה זה היה משמעותי. גם לי וגם למשפחה וכל האנשים ששאלו מאיפה אנחנו. וכשהם שמעו את המילה יו"ש הם התרגשו עד דמעות... וגם אני

תודה על התגובה בהחלט כך ראוי לעשותekselion

ואשרייך זכות עצומה

תארגן הפגנה... אולי זה יעורר משהו.קונז

לדעתי הדרך היחידה שמשהו יזוז במדינהנוגע, לא נוגע
זה שהציבור המסורתי, החרדי, החרדלי והדתל (השפוי, זה שלא מסומם מאז שבנט ראש ממשלה), כלומר כל אלו שמבינים את הדבר הפשוט מאוד מאוד, שזה מאבק לאומני בין שני עמים ולא "מפגעים בודדים"- יצאו בהמוניהם לתפילות משותפות, להפגנות, לחסימות של הכניסות לישובים ערבים וכו'.
הטרור פוגע בכולם ורק באחדות כוללנית נוכל לשנות את המצב פה, על אפם ועל חמתם של ברלב, שבתאי ושאר האנשים הסהרוריים ש"אחראים" על בטחוננו.
נכון.פלונטר19
כך צריך!
נכון רק אני לא חושב שצריך לחסום כבישיםקונז
או לעשות משהו שלא לפי הספר.
כשנצא מיליון איש גם ככה יחסמו עבורנו את הכבישים.

אני חושב שסתם להתנהג בצורה שלא בסדר מרחיקה אנשים מההפגנות ... אפשר לעשות הפגנת כח שקטה בכל המובנים החוקיים אבל רועשת...
יש לנו ציבור מספיק גדול לשם כך.
אני לא רואה בחסימת הכניסה לאום אל פאחם משהו לא בסדר..נוגע, לא נוגע
אבל בעקרון אני כמובן מסכים איתך. הכמות זה מה שמשנה
איך לא שמת את הרב שרקיברגוע
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?אחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך