לי גם היה מאוד קשה סביב המצווה הזו. אצלי זה מתבטא בעוד מצוות (אתמול פתחתי כאן שרשור מאנונימי בנושא). אבל עם טבילה יחסית הצלחתי להתמודד.
אז תכף אכתוב לך מה עוזר לי, אבל רוצה להגיד שאם זה מפריע לך לתפקוד ואם זה מגיע לרמה שאת פוצעת את עצמך, יכול להיות שכדאי ללכת לטיפול ממוקד עבור זה. אני בעצמי עוד לא הלכתי, מתכננת לברר את העניין. אבל אם את מרגישה שזה יותר מידי בשבילך ואת סובלת מזה, אולי טיפול CBT יכול לעזור
מעבר לזה, כדי שיהיה לך יותר קל מחר.
כותבת לך מה שעזר לי:
1. קודם כל להבין מה עומד מאחורי ההלכות.
מה באמת נחשב חציצה ומה לא. לצורך זה דיברתי עם בעלי, קראתי בספר של הרב קנוהל "איש ואישה" וגם דיברתי עם יועצות ההלכה של נשמת.
באופן כללי בכל ההלכות של שבעה נקיים יש הרבה גדרים כדי לא להגיע לאיסור דאורייתא. אז אני לא אומרת שלא צריך לקיים דברים מדרבנן, אבל כנראה מה שאת עושה הוא לחלוטין מספיק. כי גם ככה ההלכות עכשיו הם רובם גדר על גדר.
2. אני מקציבה לעצמי זמן. אמא שלי אמרה לי שהתארגנות למקווה לא אמורה לקחת יותר משעה. זו פשוט מקלחת ארוכה יותר מהרגיל. אז קחי לעצמך שעון, תחשבי כמה זמן את צריכה, ותפעילי אותו ברגע שאת מתחילה להתארגן. ברגע שהזמן נגמר (אם שעה זה קשה לך מידי, קחי לעצמך עוד חצי שעה, אבל לא חושבת שצריך יותר), את מפסיקה להתארגן, מה שהספקת זה מספיק. אז תתחילי במה שהכי חשוב ומה שנשאר הוא כנראה פחות נצרך.
3. את לא אמורה לפצוע את עצמך. בשום צורה. סליחה שאני כותבת ככה בנחרצות. את חושבת שה' היה רוצה שתפגעי בעצמך בשביל קיום מצווה? זה נראה לי לא רצון ה'. יועצת הלכה אמרה לי פעם, ה' רואה את ההשתדלות שלך. את לא נשמעת לי כמו מישהי שמחפפת בכוונה, אז מה שאת עושה, זה מספיק.
ועכשיו אחרי החלק שעוזר לי מחשבתית לעבור את זה, כותבת לך בהקשר הפרקטי מה אני עושה.
הורדת שיער, גבות וכו' אני עושה בימים לפני כן.
וזה בסדר גמור. לי אמרו את הכלל הבא - היית הולכת ככה לאירוע? אם כן, זה בסדר.
ציפורניים - גוזרת בבוקר. לא מתעסקת עם זה בערב. עושה את זה בנחת, אבל גוזרת כרגיל.
בערב עצמו נשארה רק מקלחת.
מתחילה ככה:
1. עוברת על כל הגוף מלמעלה למטה, איבר איבר, מורידה תכשיטים חוצצים למיניהם.
2. מקלחת ארוכה. עוברת מלמעלה עד למטה ומנקה קצת יותר יסודי מבדרך כלל.
3. אם צריך, מורידה לכלוכים קצת יותר קשים, עור קשה ברגליים (רק אם זה ממש חמור), קילופי עור *שבולטים החוצה*, לא צריך להוריד מה שתמיד לעור.
פותחת קשרים בשיער
מנקה אוזניים, טבור
צחצוח שיניים
4. מקלחת זריזה נוספת
זהו. מכאן ישר למקווה. אני יודעת שיש לפעמים המלצה להתקלח שוב במקווה. אבל ההיגיון שלי אומר ככה- אם בקורונה היה אפשר להגיע ולטבול בלי להתקלח, אז גם כאן אפשר.
אז נכנסת, עושה עיון, וטובלת.
זהו.
הכלל הוא כזה - לא חוזרת על אותו איבר פעמיים. אין כזה דבר. מה שעושה עושה כמה שאני יכולה. אחרי זה, לא נוגעים בו שוב.