מה *חובה* בהכנות למקווה? (טובלת מחר אם הכל יהיה בסדר בע"ה)אנונימית בהו"ל
נשואה כשבעה חודשים באושר גדול ברוך ה'.
המקווה הוא תמיד אישיו בשבילי, תמיד מתרחשת איזו הרפתקה או שסתם אני יוצאת בוכיה מבלנית לא נעימה או ריב עם בעלי שניה לפני.
למודת כתמים, שאלות רב, לחץ שהטבילה תדחה, הקלות בבדיקות כל פעם מחדש אחרי שלרב נמאס ממני, בכי בכי ועוד בכי.
בכללי זו מצווה שקשוחה לי, מפדחת אותי מאוד ולא נעימה לי בכלל... סטרס עצום סביב ההכנות.
רוצה לקבל על עצמי לטבול מחר יותר בנחת, יותר בשמחה.. ומעוניינת לדעת מה החמרה ומה חובה לעשות.
אשמח שתעשו לי סדר,
בתודה:
אחת שפתחה לעצמה פצע בנסיון לקלף אותו, פצעה את עצמה עם הסכין כשהורידה שערות ברגליים, ניקתה אוזניים רבע שעה ועדיין נשארה שעוות אוזניים(ככה קוראים לזה?), אותה אחת שבלחץ שיש קשר בשיער ו/או שאריות מרכך וחושבת שמונים פעם אם לא שמה דאורדורנט מתוך הרגל וצריכה להתקלח שוב.

בתור התחלה: אני מתארגנת בבית למרות שאין לנו אמבטיה אלא רק מקלחת.
כמה דברים-רות א
קודם כל אני חושבת שאת צריכה להרגיש שאת עושה את ההשתדלות שלך, והכל יהיה בסדר, לא לתת ללחץ לנהל...
אולי כדאי לך לשאול רב מה המינימום שצריך לעשות? כי אני חושבת שבפורום יהיו תשובות שונות לגבי איך שכל אחת נוהגת, וזה יכול יותר לבלבל אותך..
ועוד משהו- אם רלוונטי אולי לנסות מקווה אחר? אני נוסעת במיוחד למקום אחר בגלל. המקווה והחוייה טובה בהרבה...
בהצלחה!
וואו. אני כלכך מזדהה איתך!!חדקרן
גם לי הנושא הזה אישיו. עם הזמן, כשהרגשתי שאני כבר לא עומדת בלחץ, באמת עשיתי לי סדר כזה של מה חובה ומה לא - כדי להפחית עומס ולהגיע יותר רגועה.
אז קודם כל, ממליצה ללמוד שוב בנחת, מתוך ספר שתואם את הפסיקה שלכם, מה ההלכות והדינים הנוגעים לחפיפה וחציצה. לפני החתונה לומדים את הכל יחסית מהר, לא תמיד זוכרים פרטים, לא תמיד המדריכה מלמדת לפי הפסיקה שלכם - ונוצר לחץ...
כשלמדתי שוב אחרי החתונה הופתעתי לגלות דברים רבים שלא חייבים לעשות וזה הוריד לי הרבה לחץ!
ובגדול, את צריכה להגיע נקיה למקווה, בלי חציצה. אבל, בגדר הסביר...
כלומר, אם ניקית אוזניים בצורה יסודית, ועדיין נשאר לכלוך בפנים - זה טבעי, אין צורך ללכת לרופא לשאוב את השעווה מבפנים לפני טבילה ;)
אם יש גלד שהסרתו תגרום שוב לדימום - לא להוריד בכוח.
לגזור ציפורניים - אני בד"כ גוזרת יום לפני. הציפורניים בקושי גדלות ביום הזה וגם יש זמן לשים לב בנחת אם יש צ'ופצ'יקים שלא ירדו וצריך להסיר.
וכו' וכו'..
ממש ממליצה לעבור שוב על ההלכות. זה הוריד לי הרבה לחץ!
בהצלחה וטבילה רגועה בע"ה
היי יקרהסליל
לי גם היה מאוד קשה סביב המצווה הזו. אצלי זה מתבטא בעוד מצוות (אתמול פתחתי כאן שרשור מאנונימי בנושא). אבל עם טבילה יחסית הצלחתי להתמודד.
אז תכף אכתוב לך מה עוזר לי, אבל רוצה להגיד שאם זה מפריע לך לתפקוד ואם זה מגיע לרמה שאת פוצעת את עצמך, יכול להיות שכדאי ללכת לטיפול ממוקד עבור זה. אני בעצמי עוד לא הלכתי, מתכננת לברר את העניין. אבל אם את מרגישה שזה יותר מידי בשבילך ואת סובלת מזה, אולי טיפול CBT יכול לעזור

מעבר לזה, כדי שיהיה לך יותר קל מחר.
כותבת לך מה שעזר לי:
1. קודם כל להבין מה עומד מאחורי ההלכות.
מה באמת נחשב חציצה ומה לא. לצורך זה דיברתי עם בעלי, קראתי בספר של הרב קנוהל "איש ואישה" וגם דיברתי עם יועצות ההלכה של נשמת.
באופן כללי בכל ההלכות של שבעה נקיים יש הרבה גדרים כדי לא להגיע לאיסור דאורייתא. אז אני לא אומרת שלא צריך לקיים דברים מדרבנן, אבל כנראה מה שאת עושה הוא לחלוטין מספיק. כי גם ככה ההלכות עכשיו הם רובם גדר על גדר.
2. אני מקציבה לעצמי זמן. אמא שלי אמרה לי שהתארגנות למקווה לא אמורה לקחת יותר משעה. זו פשוט מקלחת ארוכה יותר מהרגיל. אז קחי לעצמך שעון, תחשבי כמה זמן את צריכה, ותפעילי אותו ברגע שאת מתחילה להתארגן. ברגע שהזמן נגמר (אם שעה זה קשה לך מידי, קחי לעצמך עוד חצי שעה, אבל לא חושבת שצריך יותר), את מפסיקה להתארגן, מה שהספקת זה מספיק. אז תתחילי במה שהכי חשוב ומה שנשאר הוא כנראה פחות נצרך.
3. את לא אמורה לפצוע את עצמך. בשום צורה. סליחה שאני כותבת ככה בנחרצות. את חושבת שה' היה רוצה שתפגעי בעצמך בשביל קיום מצווה? זה נראה לי לא רצון ה'. יועצת הלכה אמרה לי פעם, ה' רואה את ההשתדלות שלך. את לא נשמעת לי כמו מישהי שמחפפת בכוונה, אז מה שאת עושה, זה מספיק.

ועכשיו אחרי החלק שעוזר לי מחשבתית לעבור את זה, כותבת לך בהקשר הפרקטי מה אני עושה.

הורדת שיער, גבות וכו' אני עושה בימים לפני כן.
וזה בסדר גמור. לי אמרו את הכלל הבא - היית הולכת ככה לאירוע? אם כן, זה בסדר.
ציפורניים - גוזרת בבוקר. לא מתעסקת עם זה בערב. עושה את זה בנחת, אבל גוזרת כרגיל.
בערב עצמו נשארה רק מקלחת.
מתחילה ככה:
1. עוברת על כל הגוף מלמעלה למטה, איבר איבר, מורידה תכשיטים חוצצים למיניהם.
2. מקלחת ארוכה. עוברת מלמעלה עד למטה ומנקה קצת יותר יסודי מבדרך כלל.
3. אם צריך, מורידה לכלוכים קצת יותר קשים, עור קשה ברגליים (רק אם זה ממש חמור), קילופי עור *שבולטים החוצה*, לא צריך להוריד מה שתמיד לעור.
פותחת קשרים בשיער
מנקה אוזניים, טבור
צחצוח שיניים
4. מקלחת זריזה נוספת
זהו. מכאן ישר למקווה. אני יודעת שיש לפעמים המלצה להתקלח שוב במקווה. אבל ההיגיון שלי אומר ככה- אם בקורונה היה אפשר להגיע ולטבול בלי להתקלח, אז גם כאן אפשר.
אז נכנסת, עושה עיון, וטובלת.
זהו.

הכלל הוא כזה - לא חוזרת על אותו איבר פעמיים. אין כזה דבר. מה שעושה עושה כמה שאני יכולה. אחרי זה, לא נוגעים בו שוב.
וגם מתייגתסליל
וואוו תודהנפש חיה.
זה עוזר גם לי.
מדריכת הכלות שלי אמרה ליים...
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך כ"ז באדר ב תשפ"ב 19:21
שהרבה נשים לחוצות נורא לעשות הכל כמו שצריך ולזכור ש"הבא להיטהר מסייעין בידו"
שיערות עדיף להוריד במהלך ה 7 נקיים מהשורש וככה יהיו פחות הכנות לפני.
רושמת לפי מה שלמדתי ושעושה:
לפני מקלחת לצחצח שיניים כולל חוט דנטלי
בעיקרון פשוט מקלחת טובה ותוך כדי לעבור על הנקבים ולנקות היטב.
אחרי המקלחת להסתרק ואז מגלגלת את השיער וקושרת. כשהייתי מתארגנת במקווה לא הייתי קושרת.
מנקה את נקבי הפנים.
ציפורניים ידיים ורגליים- לגזור אם צריך ולנקות.
וזהו את מוכנה לצאת למקווה
גם בהליכה למקווה את יכולה ללכת בנינוחות, הליכת שבת, להנות מהדרך.
היי יקרה זו באמת מצווה שלא תמיד קל בהבתי 123
שמו על כתפיה של האישה אחריות כזו גדולה שמשפיעה על הבעל ועל כל הדורות הבאים גם למי שלא סובלת מocd הרבה פעמים קשה מאוד לשחרר.
אנחנו עושות השתדלות הבלנית מכריזה כשר וכך גם משמיים מכריזים שהטבילה כשרה. עוד במקווה אחרי הטבילה מומלץ ישר לשים דאודורנט קרם איפור ולהכניס משהו קטן לפה כדי שאם תחזרי הביתה ותמצאי משהו קטן תוכלי לתלות את זה בזה.
לפי ההלכה מי שמתארגנת אחרי שקיעה צריכה להתארגן לפחות שעה. אפשר ללמוד מזה שההכנות למקווה לא צריכות לקחת הרבה זמן בין חצי שעה לשעה אם ההלכה מגדירה שעה כהכנות בנחת. ואם לוקח יותר זמן כנראה שעושים יותר ממה שצריך.(כמובן לא קשור לזמן פינוק מי שלוקחת לעצמה)
בפורום זה מצויין אבל ממש ממליצה לדבר עם רב או מדריכה ותיקה וללמוד מה העיקר.
אנחנו עושות השתדלות לפני המקווה אבל אחרי הטבילה עם רוב הדברים אין בעיה.
אזניים לא צריך לנקות לעומק אלא רק מה שמגיעים חיצוני עם מגבת.
שיניים- פלאק שנשאר אחרי צחצוח טוב הוא לא חציצה
קשר בשער כזה שבעייתי הוא שערה שנקשרת קשר בעצמה אם סירקת ואחכ השערות נתפסו אחת בשניה במיוחד מתולתלות זו לא חציצה.
אם יש לך עוד דברים ספציפיים את מוזמנת לרשום ונבאר אותם פה יחד.
אפשר לשאול איך אפשר לזכור את ההכנות? כדי לוודא שלא שכחנו כלונפש חיה.
אפשר לעבור מהלמעלה למטה. ראש-רגליים.חצי שני
יותר קל לי ככה לזכור, פשוט מתכוננת בסדר הזה
אצלנו במקווה יש רשימה אבל את יכולה להכין לעצמךבתי 123
ולניילן ככה את מכניסה איתך למקלחת ועוברת על הכל
אני שולחת לך מסרנפש חיה.
ועוד שאלה..בתי 123
יש דיעות אבל לחלק מהן אמבטיה זה חלק חשוב בהכנות האם זה בגלל שאת לא רוצה לעשות את זה במקווה?
שמעתי על נשים שקנו בריכה מתנפחת כדי שיהיה להם בבית להכנות
אני שמעתי שאמבטיה זה בשביל לשבת בה ולרכך את הגוףנפש חיה.
כדי שיהיה קל לנקות

ומי שאין לה אמבטיה בבית?
אני זוכרת שהמדריכה אמרה לי שגם מקלחת טובה במים חמים , מספיקה.
כמו שרשמתי יש דיעות. אצלנו לכתחילה צריך לעשותבתי 123
אמבמטיה יש מקרים שאי אפשר ואז צריך לשאול רב מה הכי נכון לעשות ובמיוחד שהמקוואות בימינו מפוארים ויש בהם אמבטיות גם אם אין בבית
זה שמישהי קנתה בריכה זה עוד לא אומר שזה חובה לפי ההלכהחילזון 123
לא רשמתי שזה חובה לפי ההלכהבתי 123
האשה הפותחת גם ככה לחוצה מההכנות...חילזון 123
מבקשת לדעת מה המינימום ההכרחי.
(וגם מציינת ש*היא* לא עושה אמבטיה, כי כנראה שאצלה זה לא חיוב נכון?)
ואז את עוד מוסיפה לה את הקטע של האמבטיה שזה באמת הדבר האחרון מבחינת הרשימה של דברים הכרחיים.
לדעת המנהג שלך זה חובה? בסדר גמור, מצויין. זה לא נראה לי קשור לכאן...
יקרה כל אחת והגישה שלה... את לא חייבת להסכים אבלבתי 123
עבר עריכה על ידי בתי 123 בתאריך כ"ח באדר ב תשפ"ב 08:18
העובדה היא שהפותחת אנונימית והיא שואלת מה חייבים בהכנות
מעיקר הדין צריך רק עיון והסרה של חציצות החפיפה כולה היא הידור.
אבל מנהג ישראל תורה היא.
יצא לי לפגוש הרבה נשים עם ocd ובעיקר שמתבטא בעניין ההכנות
תתפלאי אבל דוקא גישה מקלה מקשה עליהן יותר. צריך לעשות הכנות לפי ההלכה (כל אחת לפי הרב שלה) ולא לעשות דברים שמעבר. שכואבים. שפוצעים. שמעכבים או מתסכלים.
היא שאלה מה חייבים ומכיוון שזה שרשור פתוח רושמים את כל הדיעות.
עונה לך כמדריכת כלות:באר מרים
את לא אמורה לעשות שום דבר "קשה במיוחד"..

מציעה בזהירות לשלול ocd (הדרך לזהות: אם ניקית מקום ועיינת ובדקת היטב ואת יודעת שנקי - את אומרת לעצמך שזהו ועוברת הלאה, או שעולות מחשבות מטרידות שאולי לא בדקת ולא ניקית מספיק טוב שוב ושוב?)

לגבי ההלכה:
ההלכה אומרת שאת צריכה לנקות את מה שדרך רוב הנשים לנקות, וגם את מה שאת אישית נוהגת לנקות. ומכאן הפרטים.. אנסה בקצרה:

שיער - אחרי שחפפת היטב לסרק - אפשר במסרק רגיל, אם יש חשש לכינים אז במסרק סמיך.
לגבי מרכך - אם את שמה תשטפי היטב.
עצה שעוזרת להרבה נשים - לשים מרכך, לסרק היטב ולשטוף, ואחר כך לחפוף בעדינות שוב עם שמפו, לשטוף ושוב לסרק.
ככה את יודעת שהמרכך ירד, אבל עדין קל לסרק את השיער (שוב - שאף אחת לא תחשוב שזאת חובה, יש נשים שהשיטה הזאת מרגיעה אותן..)

ציפורניים - ההדרכה שלי לכלות: את אמורה לגזור באורך כזה כשכתחזרי הביתה תוכלי לסחוט לימון לסלט בלי שישרוף לך!! את אמורה לגזוז ציפורניים כמו הרגיל שלך ולא יותר מזה! גם לגבי קילופי עור - רק מה שבולט.

כל דבר שבחיים שלך לא עשית לפני החתונה ולא מפריע לך, ואת לא חריגה בזה אלא יש עוד הרבה נשים כמוך - לא צריך לעשות לפני המקווה! (למשל - עור יבש בכפות הרגליים - אם את לא מקפידה עליו אז בכלל לא צריך להוריד אותו)

פצעים וכאלה - אם את עושה אמבטיה או מקלחת ארוכה (עד ש"העור מקומט" כמו שהילדים שלי אומרים..) - מה שיורד בקלות בשפשוף עדין תורידי. מה שלא - לא. אם את לא בטוחה אפשר לשאול את הבלנית במקווה (כמעט בטוח שהיא תגיד לך שזה בסדר) - ושוב, שום מקום לא אמור לכאוב לך.

הורדת שיערות - תורידי כמו שאת מורידה בדרך כלל. לא יותר מזה! אם את נפצעת תחליפי לסכין יותר איכותית עם הגנה!
ותדעי שכתוב במפורש בדרכי טהרה שאם הורדת ונשארו שיערות בודדות זאת לא חציצה!!

ניקוי אוזניים- לא אמור לקחת לך יותר מדקה! תעביר מקלון פעם פעמיים עד שיוצא נקי וזהו! את לא אמורה לנקות עמוק בכלל!!

הצעה שלי: לסדר לעצמך סדר פעולות שהגיוני לך לפני המקווה, כולל את הדברים הבאים (הסדר יכול להשתנות לפי מה שנח לך):

מקלחת ארוכה שכוללת:
-הורדת שיער בכל המקומות שאת נוהגת להוריד
-חפיפה יסודית (עם או בלי מרכך)
ניקוי וסיבון כל הגוף

הורדת ציפורניים ידיים ורגליים
צחצוח שיניים + חוט דנטלי או קיסם
סירוק כל השיער היטב

ניקוי פרטים קטנים: אזניים, טבור, נחיריים, עיניים וכאלה

שטיפה קלה של הגוף לסיום (להוריד שיערות שנדבקו וכאלה..)

ואחרי הכל עיון (זה חיוב הלכתי):
לבדוק במישוש או מול המראה את כל הגוף מלמעלה עד למטה שהכל בסדר.

וזהו.

לגבי דאודורנט או דברים כאלה - אם מאיזושהי סיבה אני שמה משהו חוצץ בין ההכנות לבין המקווה אני שמה לי תזכורת בפתק של מה נשאר לי לעשות כשאגיע למקווה - ככה אני לא צריכה "להחזיק" את זה בראש..

מוזמנת גם לפרטי אם את צריכה!

למדתי מהרבנית אסתר לבנון שאשה צריכה לצאת מהמקווה "שמחה, רגועה וטהורה".
שלושתם חשובים!!

מוסיפהבתי 123
לגבי ציפורניים נוהגים לגזור אבל מעיקר הדין העיקר הנקיון והצפורן עצמה לא חציצה. יש שמדריכים לגזור כך שאם מסתכלים מהכיוון השני היא לא נראית
כל עוד ניקית טוב מתחת הכל בסדר.
שיער לחלק מהדיעות וגם אצלנו זו בכלל לא חציצה וגם אם את מקפידה אז אם זה לא בולט לעיין זה בסדר.
אם יש דברים כאלו אפשר לעשות התרת נדרים ומהיום והלאה להגיד שכל ההכנות הם בלי נדר (התרת נדרים צריך רק עבור דברים שאת קפידה כמו שיער ולא חומרות שלא לצורך)
לא חייבים הכל באותו יום, נכון?וזאת הברכה
אפשר להוריד שערות יום קודם, לגזור ציפורניים יומיים קודם, ואז זה פחות עבודה ביום הטבילה
נכון מאודבאר מרים
מתייחסת רק לעניין המרכךרק טוב!
מהמדריכת כלות שלי:

בעבר המרכך (ובכלת הסבונים) היו שומניים מאוד ולפעמים היו יותר מלכלכלים מאשר מנקים ומשאירים שאריות על הגוף.
היום הסבונים והמרככים יורדים במים בלי להשאיר שום ממשות.

למי שחוששת שהמרכך משאיר שמנוניות, יכולה סתם ביום רגיל אחרי חפיפת הראש ושימוש במרכך (ושטיפתו כמובן) לקחת חתיכת טישו, לשפשף על השיער ולהניצ בצד להתייבש. אם כשהטישו מתייבש לא נשאר סימן של שמנוניות על הטישו, אז גם על השיער לא נשאר אחרי חפיפה ואין בעיה חהשתמש במרכך הזה לפני מקווה.

היה מקווה שהייתי בו בעבר, אין בו מרכך בתור עיקרון. ממש התאמצה הבלנית למצוא לי איזה מכרך בודד מאחד החדרים. הייתי עם שיער ארוך עד המותניים בלי שום יכולת לסרק אותו אחרי השמפו מרוב קשרים ותסבוכות, חייבת מרכך.
נכון.אני באמצע ללמוד עכשיו הדרכת כלות וממש הדגישו לנו לגביאחתפלוס
המרכך שאין בו שום בעיה
ואם אפשר הערהקפה הפוך

סדר למי שיש אמבטיה שחוסך זמן

ציפורניים וכאלה - בדר"כ יום לפני שערות עם שעווה - יום לפני

ואז בזמן של האמבטיה - מורידה שערות עם סכין, מנקה אזנים, טבור, מסרקת את השיער משקשרים שהוא רטוב (יותר קל), משפשפת את הגוף לפני מילוי המים ואחרי כמה זמן שהעור מתרכך, מצחצחת שיניים לפני/אחרי האמבטיה , כך שלא עושה מלא מקלחות לפני.

כלומר - שאני יוצאת מהשטיפה זה ישר למקווה מוכנה 

ועוד משהו - מרכך זה לא חובה כדי שהשיער יהיה חלק. אני לא משתשמש במרכך ביומיום בכלל, והשמפו מספיק לי אז אין ענין להשתמש במרכך כדי שהשיער יהיה רך  במיוחד למקווה... הוא חלק בלי קשרים בלעדיו.

וגם לגבי סכין - אם את פוצעת את עצמך, ממליצה לך לקנות סכין גילוח רב פעמי של גברים - יש לי שנים (עוד לפני החתונה) - מה שמיוחד בו שבגלל שהוא מיועד לפנים ראש הסכין עצמה גמישה יכולה לזוז  ככה שזה גמיש ולא פוצע אף פעם! שווה את ההשקעה, את גוף הסכין יש לי כבר כמעט 10 שנים, הראשים עם הסכינים אני קונה ומחליפה כשצריך.

אם כבר עלה הנושא מה לגבי קשקשים?טובהלה :)
פעם אחונה שהלכתי הבלנית רקחה לי מרקחת מוזרה למרוח על הראש לחכות איתה חצי שעה על הראש
בקיצור לא ממש נשמע לי באמת אמורים לעשות את זה?
הכי טוב לשאול פעם אחת רב ולהיות רגועה.אחתפלוס
לא נראה לי שזה מה שאת צריכה לעשות במקווה!!
לא...לא אמורים לעשות שום דבר קיצונימיקי מאוס
רק נקיון שהוא נורמלי ומקובל.
אבל- אם יש קשקשים שלא מחוברים לקרקפת כן צריך לסרק עם מסרק סמיך להוציא מה שאת מצליחה. לא יודעת בדיוק עד כמה אפשר לשאול

אם זה עזר לך אולי זה דווקא רעיון לא רע אבל בטח לא חובה הלכתית ולא בסמכות הבלנית
קשקשים לא חוצץ, זה מה שמדריכת הכלות אמרה ליים...

וגם כשהשיער רטוב אז בכלל...

לרוב זה מופיע רק כשהשיער מתייבש

מוסיפה שגם גלד של פצע לא חוצץ ואין צורך לגרד פצעים

אני רק רוצה להגיד באופן כלליחילזון 123
שהקב''ה נתן את המצוות לבני אדם ולא למלאכים
ולכן צריך ללמוד את ההלכה, להשתדל לעשות מה שאנחנו יכולים, וזהו. מכאן לא צריך לפתח ''מצפונים''.

אם ניקית את האזניים ככ הרבה זמן אז אחרי נקיון שנחשב בעיניך ליסודי תעצרי ותגידי לעצמך 'זהו, עשיתי מה שאפשר'. (רבע שעה אישית נשמע לי טו-מאץ'... שעוות אזניים זה דבר כזה שתמיד נוצר עוד ועוד, ככה זה בטבע, לא צריך לקלקל את האזניים...) (כנל עם נזלת או קילופי עור ברגליים, שיערות שנתלשות וכו')
מנצלשתפרצוף כרית
מה עושים עם נשירה? כשמסתרקת והשערות שצרצך לנקות מהגב כל פעם כמעט אינסופיות כל פעם ש-טיפה מסתרקת?
כמדומני אמרו לי שאין בעיה עם זה, מקווה שזה נכון

ובנוגע לשאלת הפותחת-
גם לי לוקח המון זמן, אמנם לא גירדתי פצעים אבל לוקח לי הרבה זמן יחסית, אל תרגישי חריגה, זה באמת המון הכנות
היתי אומרת, לקחת בחשבון שההכנות הן רבות - ולהשתדל לעשות כמה שיותר בימים שלפני, מה שאפשר-על מנת לצמצם את ההכנות ביום עצמו -

*גילוח/הסרת שערות, אפילו חפיף ולא מושלם -אבל מוריד עול וזמן ביום הטבילה
*חפיפת שיער בבית לפני היציאה+סירוק - מקלות על הסירוק במקוה - יותר קל ומהר להסתרק... מומלץ!
*ניקוי אוזנים - כפי שמישהי כתבה יפה שלא צריך ללכת לרופא להסיר שעווה -
היתי אומרת פשוט לחשוב שאם את יוצאת לאירוע חשוב כמו חתונה או ראיון עבודה - באיזו רמה היית מנקה את האוזנים? בדיוק באותה רמה, לא צריך הרבה יותר מזה
ואם יש לך הרבה שעווה באוזנים? אולי לנקות יסודי בבית לפני היציאה למקווה, לשטוף עם מים את האוזנים, ובמקווה - להסתפק במעבר חפיף עם הקיסם אוזניים, להסתמך על הניקוי שלפני המקווה בבית
אני מסתרקת עם מגבת על הגב..זכות לגדול
ככה השערות לא נדבקות לגב אלא עוברות למגבת..
איזה רעיון מקוריפרצוף כרית

איך חשבת עליו?

תודה , נראה אם יעזור לי !

אני בתוך האמבטיה מסתרקת יסודי, אוספת את השיער בצורהחבובוש

רפויה.

ואז שוטפת את הגוף.

יוצאת, בודקת שלא נשארו שערות דבוקות על הגוף, שמה חלוק מגבת ומסתרקת סירוק קליל שוב, אם השערות נופלות הן נופלות על המגבת

אני לא חושבתשחרית*
שצריך לחזור במקווה על מה שניקית בבית.
כלומר, סירוק אני כן מעבירה מסרק בקטנה, אבל אוזניים לא.
נכון יכול להיותפרצוף כרית

יכול להיות מאוד שלא חיבים (מבחינה הלכתית לא רוצה להכריע, צריך לשאול רב,  אבל נשמע הגיוני)

רק ניסיתי להרגיע את הפותחת שבמקווה היא לא צריכה להתחיל לעשות "חפירת אוזנים" רצינית....

ובמקסימום - כך וכך ... כפי שכתבתי ...( כי לפעמים חוששים שעד שהגעת למקווה צריך לנקות שוב..)

לא חייבים להוריד שיער לפני טבילה. רצוי, אבל זה *לא* חציצהמנגואית

בעלי בדק לי בעבר, כי זה היה לי קשה באותה תקופה
הוא עשה לי רשימה ממש מה המינימום. 

זה תלוי בהרגלים של כל אישה..באר מרים
מי שלא תלך בחוץ בלי להוריד שיערות חייבת להוריד לרמה של לא מפדח אותה..
מי שלא מקפידה אכן לא חייבת..
👍תודה על הדיוקמנגואית
לא מפדח אותה ללכת עם זה בחוץשירה_11

אבל מה מול הבעל?

בהנחה שמתכוונים לשערות רגליים וכדו'

וואו גם לי היה קשה עם זה שניםברכה בעיסה

למדתי להקדים ולחלק את ההכנות -

לסדר גבות ושפם ולגזור ציפורניים בידיים יום קודם

לנקות עור יבש ברגליים ולגזור ציפורניים ברגליים יומיים קודם

באותו היום לפני המקלחת לצחצח שיניים ולהעביר חוט וקיסם

ואז מה שנשאר זה בנחת מקלחת נעימה ומפנקת, לעבור על מה שנשאר , לא צריך לקחת יותר מחצי שעה.

הייתי מסתבכת עם קילופי עור ליד הציפורניים, אז כשאני עושה את זה יום קודם יש מספיק זמן כדי לראות אם באמת נשאר משהו בולט או שזה סתם נדמה לי .

עברתי מהפך, היה לי כל כך הרבה סטרס סביב הטבילה

ושנאתי את החוויה (למרות שאין על מה להתלונן, מקווה נחמד ובלנית עדינה ועניינית)

היום זה אחרת בשבילי

אני באה בראש אחר , בזמן המקלחת חושבת על בעלי ולא על ההכנות ועל המקווה

המעבר בין אסורים למותרים גם ככה קשה

אז אני מנסה לעבור למצב תודעתי יותר נינוח ופחות לחוץ ומשימתי

תודה לכולכן(:אנונימית בהו"ל
אתמול עשיתי הכנות גם, ולקח לי כ45 דק'...
מאמינה שהיום יקח לי אפילו פחות בע"ה.

חשוב לי להגיד, כי זה משהו שאני רואה שחוזר פה בפורום.. ואני קצת מהתחום, אז הייתי שמחה להאיר בכללי ובאהבה ולא בביקורת❤️
לא כל דבר שאנחנו קוראות הוא אוטומטית חרדה/ פוסט טראומה/ דכאון/ ocd וכו'. צריך מאוד מאוג להזהר. אנחנו לא אנשי מקצוע.
אפשר להציע לפותחת בעדינות ללכת לפגישה סביב נושא X כי זה ישפר לה את האיכות חיים, ואם באמת יש בעיה מסויימת, איש המקצוע יאבחן ויטפל. אבל להכניס אנשים להגדרות/ תוויות או לתת להם מדבקה שלא שייכת אליהם - יכול להעלות מפלס חרדה ולהזיק יותר מלהועיל.

מקווה שהכל נלקח ברוח טובה, באמת נאמר מתוך הערכה גדולה לנשות הפורום המדהימות והצדיקות!!!
ממליצה ממש להיצמד לספר הלכתי מסויים כמו של הרב עובדיה לדוגמארק לרגע,אחרונה

כך יודעים מה חובה ומה חומרה ומה בכלל צריך לעשות

לי ממש סידר את הראש ועשה טוב לרוגע הנפשי שלי שעשיתי הכל בסדר.

וגם- למצוא רב שזמין לשאלות ועונה מהר לכל שאלה שלא תצוץ

לגבי כתמים מוזמנת לפנות אלי בפרטי אם תרצי.

יש לי המלצה למישהי ממש טובה שעוזרת לפתור את הבעיה אבל מפחדת מאאוטינג

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגול

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

כשהייתי רזה המשקל שלי שימח אותי, ועדיין זה לאזוית חדשהאחרונה
היה לי נעים כששאלו אותי כמה אני שוקלת 
וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''אחרונה
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידהאחרונה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

נס פך החלב! (לנשים)מתואמת

ההנקה של התינוקת הולכת ומתמעטת כל הזמן...

בימים האחרונים היה נראה שהיא ממש "פיטרה" אותי מתפקיד המינקת שלה☹️ בכל פעם שהצעתי לה לינוק, היא כאילו לא הבינה מה אני רוצה ממנה בכלל...

רק מי שמכורת הנקה תוכל להבין אותי❤️

בכל אופן, היום הייתי בכותל, ובין שאר התפילות הרבות שלי החלטתי להתפלל על זה - שהיא תרצה לחזור לינוק.

חזרתי הביתה,  אספתי אותה מהמטפלת, ואז כמה זמן אחר כך - פתאום הרגשתי שיש עת רצון, ושוב הצעתי לה לינוק.

והיא ינקה! כאילו מעולם לא עשתה הפסקה! עם ה"משחקים" הרגילים שלה, אבל עדיין. ואפילו שני צדדים!

גם עכשיו היא יונקת, אחרי שקראתי לה מהקצה השני של הסלון (אחרי שאחותה הציקה לה כתמיד) - משהו שאף פעם לא קרה, נדמה לי. (כי היא למדה להתנהל בעצמה בגיל יחסית מאוחר)

וזהו, זה משמח אותי😊

ואני מרגישה שזה ממש נס!

וואוו!! מרגשגלויה

וממש מתאים לחנוכה!

מרגש מאוד!מדברה כעדן.
תודה על השיתוף המתוק 
תודה על ההשתתפות שמזכה לניסים רבים!מתואמת
איזה יופי! שימשיך ככה💞יעל מהדרום
מרגש ממש!בארץ אהבתי
ואיזה כיף שהיית בכותל! 
כח של תפילה וואוושירה_11
שמחה בשבילך ❤️
שוב תודה לכן על ההשתתפות!מתואמתאחרונה
וכם, משמח מאוד שהצלחתי להגיע החודש סוף סוף לכותל (בדרך כלל בכסלו אנחנו הולכים יחד ביום הנישואין שלנו, אבל השנה הוא היה בימים הגשומים והסוערים, אז העדפנו לא לצאת... אז הלכתי רק אתמול)
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''אחרונה
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

את נשמעת כמו מורהחנוקהאחרונה

שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט

ולמערכת החינוך בכלל

להתברך בה...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה

אולי יעניין אותך