הכנה רוחנית לפסח 📖🧹🥬אם מאושרת
בעז"ה השבוע הקרוב תופס אותנו עמוסות ועסוקות בהכנת הבית לחג הגדול.
בוודאי בוודאי שכל פעולה פיזית במשכן הפרטי שלנו היא נשגבה ונעלה,
אבל יש לנו גם את הכמיהה להכנה רוחנית,
הבה ונשתף זו את זו ברעיונות נשיים ברוח הזמן-
ובין מטלה למשימה נוכל להתמלא לקראת ליל התקדש חג.

מכיוון שזה השבוע הכי עמוס בשנה,
חשבתי לחלק את השרשור לכמה חלקים-כדי שנוכל לקרוא ולהוסיף גם בחול המועד בניחותא יותר.

ותודה רבה ל@אוהבת את השבת שהגתה את השרשור הזה
ערב פסח 🚿🧹🧼אם מאושרת
בספר של הרב יעקב אריאל על פרשת השבוע,בפרשת צו- (שהיא בדרך כלל שבת הגדול)
הרב אריאל כותב שלכל כלי יש דרך הכשרה מיוחדת. הלכות שונות לאיך להכשיר אותו.גם בני האדם שונים זה מזה, והכשרתם שונה מזה לזה. ביטוי נאה לכך נמצא בשיר לא ידוע ששמו "כלים מכלים שונים":

הלהב יורק אש, הדוד מרתיח,

והכלים מכלים שונים.

יש גדול ויש קט,

ויש סיר נפוח.

יש סגור ויש פתוח

יש עמוק ויש שטוח.

יש רועש ויש רוחש

ויש צנוע.

יש נקי ויש מלוכלך

ויש מצוחצח.

יש סדוק ויש הדוק

ויש מטולא.

לזה אוזניים גדולות, לזה קטנות

לזה רופפות,

ואחר כלל לא שומע.

לזה צריך ליבון,

לזה דיה שטיפה,

לזה מירוק ולזה בעבוע.

ולאחר אין תקנה

להשאירו סכנה.

זה מתאדם, זה משחיר

וזה בעינו נשאר.

זה קולט וזה פולט,

ואחר כלל לא בולע.

אך מחר לעת ערב,

בהתקדש חג

לסדר יסבו כולם,

מקטנם ועד גדולם.
לנו יש מנהג משפחתי יפהאין לי הסבר
על כל אחד מ1פ החתיכות כותבים מידה שרוצים להיפטר ממנה "עצלות" "גאווה" וכו'.

הרי מהו החמץ?
חו''ל (מסכת ברכות) כינו את היצור הרע ''שאור שבעיסה'', לכן כשמבערים את החמץ מהבית צריך גם לבער את החמץ מדרבנן, מנפשנו.
וכשאנו שורפים את החמץ, אנו שורפים איתו גם את המידות הרעות שבנו.
איזה מקסים!! מקרין גם על הנקיונות לפני וחיפוש החמץאוהבת את השבת
מזכיר לנו להרהר גם בחמץ בנפשנו בזמן שטורחים על החמץ הפיזי..
אני שמעתי מזמן מהרבנית ימימה רעיון דומהנפש חיה.
לכתוב די מפורט ממה אנחנו רוצות להיפטר
ואת זה לשרוף יחד עם החמץ .
אף פעם לא ניסיתי את זהנפש חיה.
אני אוהבת את התפילה של הבן איש חי לזמן הביעור.

כשהייתי רווקה הייתי נהנית ללכת לשרוף את החמץ ואז לומר את התפילה.

החזרה הבייתה הפכה לאחרת, לא כמו ההליכה למקום.

יפה לך שממש הרגשת את השינוי!אם מאושרת
ממש הצלחת לקיים את מה שאמרת!
תודה רבה על השיתוף!
באהבהנפש חיה.
היום בעלי עושה את זה חחח
ישר כוח רעיון מדהים שמעתי את זה פעם, תודה שהזכרת.רויטל.

מנהג מיוחד!אם מאושרת
ממש מיוחד הרעיון,כמו שכתבת שהיצר הרע הוא חמץ,והמנהג שלכם עוזר לתרגם את זה למעשה.
ואני ממש אוהבת מנהגים משפחתיים.זה מתאים ממש לעניין פסח והעברת המסורת...
תודה רבה על השיתוף
איזה שיר יפה ועמוק זה! חבל שמחברו לא ידוע...מתואמת
בערב פסח נוהגים הבכורות לצוםמתואמת
בעלי בכור, ובניגוד להרבה אחרים הוא לא פוטר את עצמו מהצום באמצעות סיום מסכת.
אני תמיד לחוצה מזה - שהוא צם ומתיש את עצמו ביום הזה בשריפת חמץ ובהכנות אחרונות לפסח ובלימוד הלכות וכו'... ועד שהוא מגיע לאוכל הנורמלי בליל הסדר...
אבל אם אני מסתכלת לעומק - יש בזה משהו מיוחד כל-כך: שהוא מגיע ליום הקדוש הזה מתוך התקדשות הגוף, ויש בזה דמיון כלשהו ליום כיפור...
ואולי אני יכולה להסתכל עליו כעל הכהן הגדול של הבית שלנו, של המשכן הפרטי שלנו, ולחוש גם בעצמי את הקדושה...
(אגב, גם אני בכורה, ובעלי אומר שיש כאלה שאומרים שגם הבנות הבכורות נוהגות לצום... למזלי לרוב גם ככה אני פטורה מהצומות הקלים ולגבי הבכורה שלנו - היא טיפוס די חלוש, אז לא נאמר לה אפילו על האפשרות הזו...)
ממש מיוחד!אם מאושרת
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך י"א בניסן תשפ"ב 02:52
איזו הרגשה מיוחדת! זכיתם!
וכתבת יפה על ההרגשה שלך שהוא הכהן הגדול, שזה לא מובן מאליו,כי בטח זה מצריך ממך יותר השקעה בערב החג כשהוא צם.

מעניין לחפש דברים משותפים בין ליל הסדר ויום כיפור.
הצצתי היום בעיתון מרווה לצמא של החג, ויש שם מאמר ארוך,מהנתיבות שלום על הקשר בין שני ימים גדולים אלו.
כרגע אני מרגישה את הקשר שבימים לפני יום כיפור ממעטים בשינה כי משכימים לסליחות, ועכשיו ממעטים בשינה מרוב עבודה...

תודה רבה על השיתוף!
תודה מתואמת
(האמת שהוא עושה ממש מלא ביום הזה, אז זה לא שהכול נופל עליי. זה רק שאני לחוצה עליו, שלא יתמוטט...)
ונדמה לי שקראתי או שמעתי לאחרונה על הקשר בין פסח ליום כיפור, אבל אני כבר לא זוכרת איפה...
אני גם שמעתי על הקשר בין כיפור לפסחנפש חיה.
וואי נשמע מיוחד! אולי אני אשכנע את בעלי הבכור לצוםהשקט הזה
השנה
בשנים הקודמות הוא רצה ובסוף השתכנע להצטרף לסיום
זה תלוי מאוד בכוחות שלו...מתואמת
(אם כי אני מרגישה שהכוחות של בעלי קצת מידלדלים משנה לשנה - ובכל זאת אין סיכוי שהוא יוותר על הצום... וגם אם יחליט לא לצום - כמו שאני מכירה אותו הוא יתעקש לסיים מסכת כלשהי בעצמו, ואולי אפילו אחת מסובכת - ותכל'ס אין לי זמן בשביל זה בערב פסח )
מה שלא תחליטו - שתצליחו להרגיש את הקדושה בכל מקרה!
דווקא הוא ממש סבבה בצומותהשקט הזה
אבל כמובן זו החלטה לגמרי שלו. לא מתערבת לו
נכון (לגבי הבנות),אני הייתי הולכת לסיום מסכת/ שהיויעל מהדרום
לק"י

עושים לי.
אבל באמת מאז החתונה אני כמעט ולא צריכה לצום.
מגניב! לא הכרתי עד כה אישה שבאמת נוהגת את זה מתואמת
אז נעים להכיריעל מהדרום
עושים במיוחד בשבילך?!אם מאושרת

ומיוחד שהצלחת ללכת בערב פסח!!!

אצלנו במשפחה מסתפקים בלהביא לבנות תמר מהסיום בבית הכנסת..

דוד שלי עשה לי פעם. בעלייעל מהדרום
לק"י

אולי דוד שלי למד בכל מקרה, לא זוכרת.
לרוב הייתי הולכת לבית כנסת לסיום.

לפני גיל בת מצווה זכור לי שאבא שלי היה מביא לי משהו מהסיום באמת.

הייתי הולכת, חוזרת לבית ושוטפת אותו, וחוזרת לישון.
איזה חרוצה!אם מאושרת

ממש מיוחד! אשריך!

העומק מאחורי איסור חמץ, וגם מאחורי הניקיונות לפסחבארץ אהבתי
(על פי השיעור ששלחתי פה בהמשך השרשור, ש@ברכת ה הזכירה. מקווה שמצליחה להעביר את הנקודות העיקריות בצורה ברורה ומדוייקת)

צריך להבין את המשמעות של איסור חמץ.
אנחנו רגילים שדברים שאסורים, אסורים לנו תמיד.
אבל חמץ זה לחם - עיקר הסעודה שלנו במשך השנה. אז למה במשך שבוע הוא אסור לנו? מה הבעיה שבו?

אם נסתכל מבחינה הלכתית מה ההבדל בין חמץ למצה, נראה שבעצם ההבדל הוא ה'בטלה' שיש בחמץ.
על פי ההלכה - בצק שכל הזמן לשים אותו לא מחמיץ. על עוד הבצק בתנועה, בעשיה, הוא עדיין נשאר מצה. רק הבטלה - המנוחה ללא עשיה, מחמיצה אותו. (למעשה לא נוהגים כך, ומקפידים על 18 דקות. אבל את העיקרון אנחנו לומדים מההלכה המקורית)

בטלה היא לא חטא בפני עצמה. לכן זה לא אסור כל השנה.
אבל במשך שבוע אחד אנחנו נדרשים להימנע מחמץ לגמרי. כדי להבין מה האידאל, להבין לאן אנחנו שואפים להגיע.

ויש לבטלה כמה צדדים.
קודם כל - יש בטלה של חוסר עשייה. האידאל הוא שאדם כל הזמן ידע מה הוא עושה, לא יהיה רגע של חוסר מעש. יכולים להיות זמנים של מנוחה, כי גם למנוחה יש תפקיד וחשיבות. אבל אדם שנמצא במקום אידאלי צריך לדעת בכל רגע מה הוא עושה, איך הוא פועל כדי לממש את התפקיד שלו.
וכשאדם מתבטל, זה עלול להביא אותו גם לחטא. ולכן חשוב לא להגיע למקום כזה.
(כמובן לא צריך להרגיש לא בסדר אם יש לנו רגעים כאלו. נדירים האנשים שבאמת מגיעים למקום כזה, כולנו עוד רחוקים מזה. אבל פסח מזכיר לנו לאן אנחנו שואפים)

ויש עוד צד של בטלה. לפעמים אדם עסוק במשהו, וזה יכול להיות גם משהו חיובי. אבל הדבר הזה בא על חשבון משהו אחר שהוא צריך להתייחס אליו, והוא מבטל אותו בכך שהוא עסוק בדבר השני.
למשל - אדם שמאוד עסוק בנתינה לקהילה, באופן שזה בא על חשבון המשפחה. הוא עסוק במשהו טוב, אבל מבטל בגללו ערך אחר שיש לו חשיבות.

הרב ראובן ששון מוסיף שזו אולי הסיבה שעם ישראל נוהג לפני פסח לא רק לנקות מחמץ אלא גם לעשות סדר בבית.
אמנם מבחינה הלכתית אין בכך צורך (וכמובן שמי שלא עושה את זה, מכל סיבה שהיא - זה מצויין וכנראה זה הדבר הנכון עבורה). אבל אם כל עם ישראל מתאמץ בזה לפני פסח, כנראה שיש לזה גם משמעות רוחנית.
והמשמעות היא שגם 'חוסר סדר' זה סוג של בטלה. ג'יין סדר עדיפויות, כשהדברים מבולגנים וערכים שונים עולים אחד על חשבון השני, זה גם סוג של 'בטלה'. וצריך לעשות סדר.
והסדר שאנחנו עושים בחפצים שלנו, מבטא את הסדר היותר עמוק שאנחנו צריכים לעשות גם בסדרי העדיפויות שלנו, ביחסים שאנחנו נותנים לכל דבר בחיים.
וגם 'ליל הסדר' נקרא על שם הסדר, והוא מזכיר לנו את מה שהכי חשוב לנו - הקשר שלנו לעם שלנו, ההמשכיות וההעברה מדור לדור, והציפיה לגאולה במהרה בימינו…
ממש מעניין! תודה!! מעורר בי מחשבות:קמה ש.
בס״ד

לא בטוחה שהבנתי את הקשר איך חוסר סדר / סדר עדיפויות לקוי קשור לבטלה 🤔

חוץ מזה...

זה מעניין כי תוך כדי קריאה נזכרתי במשהו שלפי דעתי את כתבת פעם, בהקשר אחר. על כך שפרעה רצה לפגוע בנו על-ידי עומס-יתר דווקא. שנהיה עד כדי כך טרודים, עייפים ועסוקים שלא נוכל לחשוב, לקוות ולרצות לשנות את המציאות עוד.

אני חושבת ששם, כשהתכתבנו על זה בזמנו, השלכנו גם על החיים האישיים שלנו. עד כמה העומס הוא מסוכן לנו. עד כמה הוא משכיח את הערכים הבסיסיים שלנו (ובראשם - משפחתיות וזוגיות. אבל לא רק הם כמובן).

גם דיברנו על העומסים של הדור שלנו. עומס המידע, המסכים...

מצד אחד, עומס היתר של פרעה.
מצד שני, הערך שבלהיות בפעולה תמיד, כמו המצה שלשים אותה ללא הרף, בלי שתהיה בטלה.

קצת כמו שני מסרים שסותרים אחד את השני.

או כמו שני קצוות של ציר אחד אולי? כשאנחנו נדרשים לעמוד איפשהו באמצע, באיזון? לא להגיע למידת פרעה מצד אחד, לא להשתעבד לעומס. ומצד שני לזכור לא להיות בבטלה יתר על המידה.

וזה מעניין לדון בזה דווקא בערב פסח...
זה נכון שזה חג שדורש הרבה זריזות ועבודה.
וככה זה טוב, ראוי, מתאים.
אבל מאידך, לזכור לא להשתעבד לזה.
לזכור שיש עוד ערכים חשובים ושזה לא נכון שההכנות והניקיונות ירמסו אותם...
תודה על כיווני המחשבה שהעליתבארץ אהבתי
קודם כל - מנסה להסביר את הקשר בין חוסר סדר עדיפויות לבין בטלה.
המילה 'בטלה' בדרך כלל מתקשרת לנו בראש למישהו ששוכב על הספה ובוהה. אבל בעצם השורש שלה הוא 'ביטול', כלומר המשמעות העיקרית של 'בטלה' זה לא מה האדם עושה, אלא מה הוא מבטל.

אז יש בטלה מסוג שהאדם באמת לא עושה כלום.
ויש בטלה מסוג שהאדם עושה משהו, אבל הוא מפספס את מה שהוא היה באמת צריך לעשות, ומבטל אותו.
יכול להיות למשל שאדם צופה בחדשות. לכאורה הוא עושה משהו, אבל אם הוא עושה את זה כל היום ברור שזו בטלה. כי הוא היה יכול לנצל את היום לדברים יותר משמעותיים, אבל הוא ביטל אותם.
ויכול להיות שאדם עושה דברים יותר משמעותיים מאשר צפייה בחדשות. אבל זה לא הדבר הנכון לעשות עכשיו. כי יש דבר שנכון יותר שהוא יעשה, והוא מבטל אותו. למשל אמא שכל הזמן שהיא עם הילדים היא עסוקה בשיחות שקשורות לעבודה. היא עוסקת בדברים חשובים אבל היא מבטלת משהו שיותר חשוב שהיא תעסוק בו עכשיו - היחס לילדים. זה לא ממש בטלה במובן הרגיל של המילה, אבל בעומק יש פה צד של בטלה, שגם אותו אנחנו מנסים לתקן בפסח.
מקווה שעכשיו הדברים יותר מובנים.

אני רוצה להתייחס גם למה שכתבת בהמשך, אבל נראה לי שעכשיו יותר נכון שאני אלך לישון, ודווקא להיות בפורום כרגע (גם בשביל לעסוק בדברי תורה) זו הבטלה שלי, וללכת לישון זה הדבר הנכון יותר, אז אני אפרוש בינתיים, ומקווה שאני אמצא זמן להתייחס לדברים שלך (בלי לבטל דברים שיותר חשוב לעשות לפני פסח…🙂)
לילה טוב!באר מרים
הבנתי! יפה מאד! תודה!קמה ש.
המשך הדברים (עכשיו יש לי זמן…)בארץ אהבתי
כתבת על הסתירה בין הרצון לא להיות בבטלה, לבין פרעה שדווקא העמיס עלינו עבודה כל הזמן וזה לא היה הדבר הנכון.

אני חושבת שדווקא מה שהרב ראובן ששון על הסוג השני של הבטלה, עוזר לי להבין את התשובה לזה יותר טוב.
כי אם היינו חושבים שבטלה היא רק 'חוסר מעש', אז באמת היה אפשר לחשוב שעמ"י במצריים היה במצב אידאלי - הם לא היו בבטלה כי כל הזמן עבדו.
אבל כשמבינים שבטלה היא ביטול של דברים שנכון יותר לעשות, אז זו בדיוק היתה הבעיה במצריים - בגלל שעבדו כל הזמן עבודת פרך, לא היה זמן לדברים החשובים באמת. אפילו להשתוקק לגאולה כבר לא היה זמן - "תכבד העבודה על האנשים ואל ישעו בדברי שקר".

חשוב גם להבין שהעניין הוא לא להיות בעשייה כל הזמן. יש הרבה דברים שנכון לעשות דווקא ללא עשייה, כמו למשל תשומת לב ופניות לילדים, וגם מנוחה היא דבר שחשוב לתת לעצמנו (כמו שאתמול אם הייתי ממשיכה לכתוב פה - זה היה דווקא 'בטלה', כי זה היה מבטל את השינה שהייתי צריכה לתת לעצמי, והיא היתה יותר חשובה באותו זמן).
ואני חושבת שיש גם חשיבות גדולה לזמנים של מחשבות. גם מחשבות מכוונות כמו - לחשוב על מה שיש לי להודות בחיים, לחשוב מה השאיפות שלי, התבוננות על דברים שדורשים בירור, תשומת לב לדברים שהצלחתי בהם היום או לדברים שאני רוצה לשנות ולשפר בעצמי. וגם מחשבות יותר 'משוטטות' - לפעמים דווקא הן מעלות כל מיני דברים שדורשים יותר התבוננות.
אולי זה גם מתקשר למה שכתבתי פה בשרשור על המרור - בשביל להרגיש מרירות על דברים בחיים, צריך שתהיה תשומת לב להרגיש את המרירות. אם רק עסוקים בחיים ובעשייה, לא תמיד שמים לב ל'איך אני מרגישה עם זה', ודווקא בין לבין, סתם כשהמחשבות משוטטות, אפשר להרגיש מרירות על כל מיני דברים שלא טוב לי איתם, ומשם נפתח הפתח לשנות.
[דווקא בעולם היום יש צד מסויים שאנשים לא מגיעים לזה, כי תמיד יש פלאפון זמין. פעם כשאדם היה מחכה בתור לרופא, או מחכה לאוטובוס, או מחכה ברמזור, או סתם בין מטלה למטלה, היה זמן לעצור ולחשוב. היום רוב האנשים שולפים את הפלאפון ומסתכלים, אפילו אם אין על מה. וככה אין זמן סתם לעצור ולחשוב ואם לא יוצרים את הזמן הזה - הוא פשוט לא קורה.]

ולסיכום, אני חושבת שבעצם פרעה מבטא את הביטול הכי גדול, והכי מבלבל. ביטול שכולו עשייה, אבל עשייה שמבטלת ולא משאירה שום מקום לכל הדברים החשובים.
והתיקון הוא לדייק את העשייה שלנו, שלא נבטל שום דבר ממה שחשוב לנו. ובכל רגע נהיה ממוקדים בדבר שנכון לאותו זמן, ולא נעסוק במשהו אחר, שאולי חשוב וטוב לזמן שלו, אבל כשהוא לא בזמן המתאים, הוא גם גורם ל'בטלה' מהדבר הנכון לאותו זמן.
מהמם! תודה רבה בארץ אהבתי!קמה ש.
מיוחד כ"כ!אם מאושרת
תודה שהארת כיוון מיוחד בעבדות,בבטלה.
הלוואי שנזכה לצאת מהמיצרים ולעבוד את ה' באמת
מקסים ממש ממש! תודה רבה!!אוהבת את השבת
כתבת ממש יפה!אם מאושרת
מצריך אומנות לדעת ללהטט בין המשימות בצורה הנכונה...
איזה מיוחד!אם מאושרת
כהרגלך בקודש- הרעיון ממש מיוחד,והורדת אותו לפסים מעשיים. תודה רבה!!!

העבודה שנדרשת מאיתנו בעקבות המהלך שהבאת - מעין הרהורי תשובה- וזה כבר מתקשר למה ש@מתואמת כתבה על יום כיפור וליל הסדר
ישר כוח על הסיכום!ברכת ה
תודה!
ליל הסדר 🥬🐑אם מאושרת
משמעות אכילת מרורבארץ אהבתי
למה כל כך חשוב לזכור גם את המרירות, ולאכול את המרור כדי להזכיר אותה?
ולמה מהתורה יש מצווה לאכול את המרור רק כשיש גם קרבן פסח, והיום אנחנו אוכלים אותו רק מדרבנן? למה יש תלות בין השניים?

הרב ראובן ששון העביר על זה שיעור מאוד יפה, מסכמת את עיקרי הדברים.

המרור/מרירות מבטא את חוסר ההשלמה עם המציאות.
תולעת שנמצאת בזבל, לא מרגישה רע מזה. נעים לה וטוב לה. אבל אדם שנמצא בזבל ירגיש מזה רע, כי הוא יודע שזה לא מקומו.
כשאדם נמצא במקום לא טוב, ומרגיש מזה רע, זה עצמו מראה שהוא לא באמת שייך למקום הזה. וזה הפתח לגאולה משם.
הגאולה של עם ישראל התחילה מהשלב שבו עם ישראל זועקים מקושי העבודה.
"וַיֵּאָנְחוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל מִן הָעֲבֹדָה וַיִּזְעָקוּ וַתַּעַל שַׁוְעָתָם אֶל הָאֱלֹקִים"
אפילו לא כתוב שהם מתפללים לה', אבל הם נאנחים וזועקים, הם מרגישים שזה לא המקום שלהם, והזעקה שלהם עולה לקב"ה.
ומשם מתחילה הגאולה - ה' מתגלה למשה בסנה ושולח אותו לגאול את ישראל.

ולכן כל כך חשוב לזכור את המרירות.
ולכן חשוב לשמוח כשמרגישים מרירות על המקום שלנו. כי למכירות הזו יש תפקיד. היא זו שעוזרת לנו לצאת משם.

אבל מרירות לבד יכולה גם להפיל.
כשאדם מרגיש מרירות על המקום שבו הוא נמצא, הוא יכול ליפול לייאוש. וזה יכול להפיל אותו יותר עמוק.
לכן המרור חייב לבוא ביחד עם הפסח, עם הקישור לרוחניות, לקב"ה.
ומתוך החיבור לקב"ה, האדם יכול לקחת את המרירות, ולהפוך אותה לתפילה, לזעקה, ואז הקב"ה יעזור לו למצוא את הדרך לצמוח ולגדול מתוך המשבר.

(ואני חושבת, או לפחות מרגישה על עצמי, שבשביל זה לא תמיד מספיק רק להרגיש את המרירות. צריך לפנות זמן כדי להתייחס אליה, להבין מה לא טוב לי במציאות שלי, להתפלל לה' שיוציא אותי מפה, שיתן לי כוחות לשנות. אני ראיתי על עצמי שכשמצליחים למצוא את הכוח לתפילה כזו, היא יכולה מאוד לעזור…)
ממש עמוק ומיוחד!אם מאושרת
קראתי בשקיקה, זה ממש מיוחד הדברים שאת כותבת- מעניין מאד ואת גם מעבירה את הרעיון העמוק למסקנה מעשית,ומה לקחת איתי.
ממש תודה רבה!!!

מסכימה עם כל מילה! נגעת בי ממשאוהבת את השבת
הסברת כ"כ יפה!
דבר דומה אומר הרב רונן טמירנפש חיה.
הרב ערן טמיר?ברכת ה
בכל אופן הוא גם מדבר על הרעיון הזה 🙂
יש גם הרב רונן טמיר(שבות רחל)לפניו ברננה!
הרב רונן, אח שלונפש חיה.
מעניין 🙂ברכת ה
בכל אופן אני שמעתי את הרב ערן טמיר עם הרעיון הזה
תודה!!😍מקסים!אם_שמחה_הללויה
וואו, זה חזק... אני חושבת שהרעיון הזה ילווה אותימתואמת
בליל הסדר הזה...
אולי גם החרוסת מבטאת את זה - מצד אחד היא מזכירה את הטיט, את השעבוד המר, מצד שני היא מתוקה. אז ממש בתוך המרירות אנו צריכים להרגיש את המתיקות...
אהבתי את המחשבה שלך על החרוסתבארץ אהבתי
האמת שהחרוסת היא בכלל מנהג מעניין. זה לא אחת ממצוות החג, אבל זה מנהג ממש קדום (אם זה מופיע כבר במה נשתנה, אז זה כבר מתקופת בית המקדש השני לפחות). מעניין ללמוד על זה יותר - אם ידוע מתי ואיך זה נוסף לסדר האכילה בליל הסדר.

עוד משהו מעניין על החרוסת - יש המון מנהגים שונים איך להכין חרוסת, ויכולות להיות חרוסות שונות בלי שום קשר בין הרכיבים.
אבל מה משותף לכל החרוסות?
- קודם כל - כמו שכתבת, החרוסת היא זכר לטיט, ולכן תמיד היא בצבע חום.
- באחת השנים האחרונות התחדש לי שהחרוסת מורכבת מפירות שמוזכרים בשיר השירים ("תחת התפוח עוררתיך", "אל גינת אגוז ירדתי", "אמרתי אעלה בתמר"). אז היא בעצם מסמלת את הקשר המיוחד בין עם ישראל לקב"ה.
וזה באמת מתחבר גם למה שכתבת. החרוסת מזכירה גם צד של השעבוד, וגם נאכלת עם המרור, אבל בעצם היא מתוקה, וגם מסמלת את הקשר הזוגי של כנסת ישראל והקב"ה, ומזכירה לנו שגם הצרות הן חלק מהאהבה של הקב"ה אלינו.
איזה יפה! לא ידעתי ולא חשבתי על כל מה שכתבת...מתואמת
מקסים! תודה!ברכת ה
אחרי שחשבתי על זה עוד קצת, רציתי לחדדבארץ אהבתי
יש הבדל בין המרור לבין החרוסת.
בשניהם יש שני צדדים - צד שקשור לשעבוד, וצד שהופך אותם לדבר טוב.
אבל כל אחד מבטא משהו אחר.

המרור קשור להרגשה של עם ישראל. הוא מבטא את המרירות שהם הרגישו. ולכן כשאנחנו אוכלים אותו - גם לנו הוא מר. אבל עדיין יש מצווה לאכול אותו, כדי שנזכור שדווקא הרגשת המרירות היא טובה, כי היא מאפשרת להגיע לגאולה. ולכן המצווה לאכול אותו היא דווקא יחד עם הפסח, מתוך חיבור לקב"ה והבנה שהמרירות הזו היא שמובילה לגאולה.

אבל החרוסת היא שונה.
היא מזכירה לנו את השעבוד בזה שהיא דומה לטיט.
אבל בעצם היא מתוקה, טובלים בה את המרור כדי להמתיק אותו.
והמתיקות שלה קשורה לקשר המיוחד בין עם ישראל לקב"ה. לאהבה שהוא אוהב אותנו.
ואני מבינה שהיא באה ללמד אותנו, שגם השעבוד והקושי הם מתוך אהבה גדולה של הקב"ה אלינו, ובעצם זה מה שיכול להמתיק לנו את המרירות והקושי.
בהמשך לזהברכת ה
שמעתי שיעור של הרב ראובן ששון גם לגבי המצה.
שבמה היא שונה מהחמץ- ההבדל ביניהם הוא הבטלה.
ברגע שהעיסה עומדת 'בבטלה' 18 דקות, אז היא מחמיצה.
ואני לא יודעת לשחזר יפה כמוך את כל המהלך, אבל הרב מאריך ומסביר על הרעיון הזה.
מוסיפה סתם וורט (שבטח אני לא הראשונה שחשבה עליו)מתואמת
ההבדל בין חמץ למצה היא האות ה"א, שתפחה והפכה לחי"ת, ועוד עברה לראש המילה...
(האות ה"א נראית כמו האות חי"ת, רק שה"רגל" השמאלית שלה חלקית)
אפשר כמובן להעמיק בוורט הזה, לומר שהתפיחה מסמלת גאווה וכך גם הניסיון לעמוד בראש...
אהבתי, רעיון יפה!בארץ אהבתי
יש מצב שהוא מדבר על זה בשיעור הזהלפניו ברננה!
או ששמעתי את זה בשיעור של הרבנית נעמי שפירא 🤭
מיוחד!אם מאושרת
מיוחד שאת מוצאת רעיון יפה באותיות לשון הקודש!
אני מחוברת ללשון, הרי מתואמת
לכן זה מיוחדאם מאושרת
כי את ממש מוכשרת בזה ומזכה את הרבים ( ליתר דיוק- הרבות) להנות מכשרונך!
תודה מתואמת
הח' שיש החמץ היא 'חטא'אין לי הסבר
ובמצה יש ה' שזה ה'. אז קרבת ה' וכו'
יש על זה וורט מפורסם🙈
אבל יפה שחשבת עלזה לבד!
איזה יפה!!מתואמת
יש מצב ששמעתי פעם את הוורט הזה, ועכשיו רק שחזרתי אותו 🙈
אני גם שמעתי את השיעור הזה🙂בארץ אהבתי
אולי אני אצליח בהמשך גם לכתוב את הדברים, לא יודעת כמה זה יושב לי טוב בשביל לסכם בצורה טובה, כרגע עייפה מידי בשביל לנסות...
יש מצב לקישור או לשם של השיעור?נוניש
אני חושבת שזה זהבארץ אהבתי
מפחיד...אם מאושרת
מזכיר את המשפט- הבטלה אם כל חטאת.
תודה רבה לך!
מנהג משפחתי נוסףאין לי הסבר
כל שנה כמה מאיתנו יוצאים דרך הדלת האחורית, מתלבשים בסחבות ודופקים בדלת.
ואז כשפותחים-
''מי אתם?''
''בני ישראל''
''ומאין באתם?''
''מארץ מצרים''
''ולאן אתם הולכים?''
''לארץ ישראל''
''ומה יש לכם בשקים''(סוחבים שקים על הגב)
''מצות''

לא זוכרת את המשך השתלשלות העניינים, אבל זה גם ממשחיש לקטנים וגם זוכים לקיים את ''חייב אדם להראות את עצמו''
אצלנו זה הילדים..באר מרים
יוצאים ומתחפשים בתחפושות של בני ישראל, אחרון הכהן משה רבינו.. (יש לי ארגז תחפושות אחד שמשמש גם לפורים וגם לפסח..) ולוקחים מקלות של מטאטאים ומצות ואז דופקים ונכנסים..
והדיאלוג אצלנו:
מאין באתם? ממצרים. ולאן אתם הולכים? לירושלים.
כןכן, משהו כזהאין לי הסבר
אבא שלי יודע את הנוסח המקורי😅
גם אצלנו ככה עושיםבשורות משמחות
עוטפים את האפיקומן במטפחת וקושרים לגב של הילדים, הם יוצאים לבחוץ ואז מתקתקים בדלת וזה הולך ככה:
-מאין באתם?
--ממצריים
-ולאן אתם הולכים?
--לירושלים
-ומה אתם רוצים?
-'מה נשתנה'
וכולם שרים מה נשתנה הלילה הזה..

ממש מיוחד החיבור למה נשתנה...אם מאושרת
ממש תחפושות... איזה מיוחד!אם מאושרת
יפה לך על האומץ לתחפושות של פורים בפסח
ממש מיוחדים המנהגים שלכם!!!אם מאושרת
אור החיים הקדושאם מאושרת

האור החיים על הפסוק הזה התפרסם מאד, בזכות הסגולה שהתפרסמה בשנים האחרונות- ללמוד אותו בליל הסדר.

( שמעתי או דווקא את הפרוש הזה או כל אור החיים על פרשיות יציאת מצרים.)

'וְהִגַּדְתָּ לְבִנְךָ בַּיּוֹם הַהוּא לֵאמֹר בַּעֲבוּר זֶה עָשָׂה ה' לִי בְּצֵאתִי מִמִּצְרָיִם'

האור החיים מקשה:

1. למה כתוב "לאמור", הרי כתוב כבר "והגדת"?

ומתרץ שגם מי שאין לו בן לספר לו מחוייב בסיפור יציאת מצרים.

ומקשה עוד:

2.אם מספיק להגיד בעצמו,למה נאמר בתחילת הפסוק "לבנך"?

ומתרץ שאם היה כתוב רק "לאמר" היינו חושבים שהכוונה לומר רק לאחרים. והכפילות מלמדת אותנו שצריך לספר גם לעצמו.

ומוסיף עוד-

3. למה נאמר "לבנך" ?

ומתרץ שזה מרמז לנו שמי שיספר ביציאת מצרים גם כשאין לו בן.

יזכהו ה' בבן שיוכל לספר לו ביציאת מצרים.

הפירוש-

עוד ירצה באומרו 'לאמר', להיות שאמר 'והגדת לבנך', תינח אם יש לו בן, אם אין לו בן יהיה פטור, תלמוד לומר 'לאמר', שעל כל פנים צריך להגיד אפילו בינו לבין עצמו. ואם תאמר כיון שעל כל פנים הוא צריך להגיד אפילו בינו לבין עצמו אם כן למה אמר 'לבנך'. ואולי שבאמצעות היתור אני מבין כן ולא בלא יתור. ואפשר עוד שירמוז באומרו 'והגדת לבנך' שאם יגיד הגדה האמורה בענין יזכהו ה' שיגיד לבנו, וכדי שלא תטעה לומר דוקא, לזה אמר 'לאמר'.

​​​​​​

אמן! זה מרגש כל כך...מתואמת
חג המצות 🌻🌹🌼🌺🦋אם מאושרת
תודה רבה על השרשור! קוראת בשקיקהחדקרן
רעיון אחד ששמעתי פעם על שמות החג - (מהרבנית ימימה אולי?) -
בתורה החג קרוי "חג המצות", אך השם הרווח של החג בפי העם הוא דווקא "חג הפסח", למרות שקורבן הפסח מוקרב ונאכל רק בלילה הראשון של החג.
וזה מראה את האהבה הגדולה בין עם ישראל והקב"ה - הקב"ה קורא לחג "חג המצות", שמזכיר את המצות שאפו אבותינו, שהאמינו בו ויצאו ממצרים ברגע שאמר אפילו שבצקם לא הספיק להחמיץ ולא הייתה להם צידה.
ועם ישראל קורא לחג "חג פסח", על שם הפסיחה והדילוג שדילג ה' מעל בתי בני ישראל במכת בכורות, כדי להודות לה' על כל הניסים שעשה עמנו.
איזה יפה זה, ממש מרגש! תודה!בארץ אהבתי
רעיון מקסים!אם מאושרת
הסבר מתוק לכפילות השמות. תודה רבה לך!
מעלת ימי חול המועדאם מאושרת
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך י"ז בניסן תשפ"ב 08:35
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך י"ז בניסן תשפ"ב 02:12
ב"ה זכינו אחרי הלילה הגדול- והגענו לימים מיוחדים- ימי חול המועד.

בשנים האחרונות אני בדרך כלל לא מספיקה להתפלל מוסף של חול המועד-אז פחות מורגש הצד הזה של חול המועד.
ועסוקה בלי הפסקה בהכנת סעודות חג ושטיפת כלים וכו' וכו'
אז חשבתי להעמיק במעלת בימים האלו.
אשמח לקבל רעיונות איך לנצל את מעלת הימים האלו ולהרגיש את ה"מועד" גם כשעסוקים כל הזמן בעבודת ה"חול".

מצאתי משהו יפה של הרב מלמד בפניני הלכה-
זה ארוך אז אכתוב היום את ההתחלה ובעז"ה מקווה שמחר אספיק להמשיך.

על פי רבי נתן מברסלב בליקוטי הלכות,
מביא משל של הבעל שם טוב- שכשתינוק לומד ללכת-
קודם עוזרים לו ואחר כך עוזבים אותו והוא מנסה לבד ונופל וקם עד שמתחיל ללכת לבד.
כך גם סדר החג-
יום טוב ראשון- קיבלנו משמיים הארה גדולה, למעלה ממדרגתנו,
חול המועד- נלקחה מאיתנו ההארה,ואנחנו מנסים לזכות בה שוב, על ידי לימוד תורה ושמחת החג,
{וזה נקודה שהתחברתי אליה- שבעשיה הבלתי פוסקת שלנו בחול המועד-אני יכולה לכוון - לכבוד המועד,וזו העבודה שלי כדי לקבל את הארת החג בעקבות ליל הסדר ולקראת שביעי של פסח} ונופלים וקמים, עד שביום טוב האחרון אנו משיגים את הדרגה הזו ,אבל הפעם אנו כבר רכשנו אותה,ולא ניפול ממנה,
ולכן היא גם בדרגה יותר גבוהה מיום טוב הראשון.
וכמו שאמרו חז"ל שמדרגת שביעי של פסח היא יותר ממדרגת מכת בכורות שהיתה ביום הראשון.

( גם בחול המועד סוכות זה אותו רעיון- שמיני עצרת שה' רק עם עם ישראל,זה יותר מהיום טוב הראשון של סוכות)
באת לי בזמן!פעם אחתאחרונה
תודה לכל הכותבות. מרתק!
תודה אם מאושרת! איך את מכניסה חשק גם לנקות וגם ללמאוהבת את השבת
אכתוב ביום בעז"ה משהו שהתחדש לי אתמול

ונשמח ממש לכל שיתוף לא צריך להיות פירוש ברומו של עולם, כל דבר שעוזר לכן להתכונן רוחנית לחג..♡♡♡
אני רק - תודה לכל הכותבות! קוראת את הכל ומחכימה...קמה ש.
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח