ב''ה מאז שהילדה הגדולה שלנו התחילה לדבר ולהבין התחלנו לדבר על ליל הסדר בבית
כל מצוות החג קשורות בצורה ישירה למצווה העיקרית - והגדת לבנך
אפילו שם החג פסח נדרש כ'פה שח'
בתור ילד נסענו כל שנה לסבא וסבתא לליל הסדר, עם הדודים ובני הדודים. כולם נפגשים שמחים משחקים מאושרים אבל וואלה בלשולחן הסדר - היינו בין מטרד לבין אוויר
יותר מידי ילדים.
ביותר מידי גילאים שונים
יותר מידי מבוגרים שלא נפגשו כמה שבועות או חודשים ורוצים להשלים פערים
אז כן הילדים קיבלו יחס טוב. כל אחד כמה דקות. אבל כשיש כלכך הרבה אנשים וילדים ופערים בגילאים מה שמתאים לגדול לא מתאים לקטן וכן הלאה. אז כן רוב ליל הסדר הוקדש ל'ילדים' אבל כל ילד קביל בקושי 6-7 דקות של יחס ושאר הזמן היה צריך 'לשמור על שקט' 'לא להפריע' או ללכת לשחק בצד.
גדלנו יותר - ואז בכלל לא התייחסו. כי אנחנו גדולים, יושבים עם כולם... אבל לא חלק משיח המבוגרים ולא חלק מההפעלות לילדים.
קיצור. לא כיף.
אציתי לתת ללידים שלי ליל הסדר בבית. בלי אנשים שיקחו מהם את תשומת הלב, לנהל את הלוז והקצב בקצב שמותאם להם. אבל... לא נעים צריך ללכת להורים וכו'
ואז חודש לפני פסח שהילדה שלי בת שנתיים+ כבר מדבר ומבינה ולומדת ה' שלח לנו את הקורונה. סגר! בידודים!
ואני אומר לעצמי איזה כיף אחלה תירוץ.
היה ליל הסדר מיוחד. ממש מהסרטין הילדה גם לא היתה במעון ככה שבאמת יכלנו לספר לה את סיפור יציאת מצרים כל חודש ניסן ובפסח
בשנה אח''כ כבר לא היה סגר. אבל אנחנו התאהבנו בקונספט. נשארנו בבית עכשיו עם 2 ילדים שאפשר לדבר איתם.
השנה אנחנו גם בבית. הילדים גדולים יותר. יש תינוק חדש. אבל הילדים כבר מפורים מחכים לליל הסדר. הלילה בו המצווה הכי גדולה זה שאבא יספר להם סיפורים.
מתרגשים ומחכים. והאמת, שגם אני
את המשפחה נפגוש בחול המועד...
אם תרצו - אין זו אגדה
זה מורכב לעשות את זה בפעם הראשונה מול המשפחה. וצריך גם רגישות לראות אם אין בך צורך אמיתי גדול שמצריך לוותר על החלום וללכת להיות עם ההורים גם אם לא נוח...
אבל זה כלכך שווה את זה