שהילדים שמים לב שהמיטות מופרדותאורי$
ושואלים למה
איך אתם מגיבים?
אשמל לעצות חכמות🙂
באיזה גיל הילדים?יעל מהדרום
עונים את האמתזמני לשליש1
שיש זמנים שאמא ואבא יכולים לישון יחד ויש זמנים שלא
אמלנו הם החליטו שעשינו את זה בכוונה כדי שהם לא יבואו אלינו בלילה😆
לפעמים אני אוהבת ככה. זהו נקודהמיואשת******
הילדות שלי כבר יודעות שיש שאלות שאני מחייכת ולא עונה
או אומרת בפירוש שזה משהו פרטי
הן מכירות את החיוך כבר
שאומר- שאלה יפה אני מבינה שזה מענין אותך אבל זה משהו פרטי שלי.
זה התשובה על לאיפה את הולכת (טבילה)
לאיפה את הולכת מוקדם בבוקר (בדיקות דם)
לאיפה אתם הולכים מהבוקר וחוזרים רק בערב (שאיבה)
לפעמים אני אימרת סידורים לפעמים קניות לפעמים רופא לפעמים- אנחנו צריכים ללכת. זהו.
לא על כל דבר חייבים לענות ולפרט ממש מותר שיהיה לנו פרטיות ושיש שאלות ללא תשובה- כשזה שאלות שלא נוגעות אליהם.
כנ״ל מיטות.
הילדות שלי לא יודעות מה זה טבילה מותרים אסורים וכל זה ואין לי שום כוונה לדבר איתן על זה. אפילו זו שכבר ניהלתי איתה שיחה על יחסי מין.
לא מעונינת במבטים מתי אנחנו נוגעים ומתי לא וכו כל הענין של נידה וטבילה וטהרה זה לחתונה מבחינתי ולא לפני זה (אם היא תשמע מחברות זה אני כבר לא יודעת אבל בינתיים זה לא נושא מדובר)
היתה תקופה ששאלו על המיטות אמרתי כמה פעמים שעכשיו בא לי ככה ועכשיו ככה וזהו. היום בכלל לא שואלות.
בטוחה שהיא שומעת מחברותאורי8
נראה לי די אשליה לחשב שהיא לא תדע מה זה מקוה ומותרים- אסורים עד החתונה. ואם כן, זו גם בעיה.
בעצם בכיתה יב לומדים על זה ביחידת חלמי"יש לבגרות.
לא זוכרת בת כמה הגדולה שלך, אבל זה יגיע.
והבנות מדברות על זה בינהן בכיתה.
לגמרי זכותך לשמור על הפרטיות שלך, קו הגבול של הפרטיות שלי הוא שונה משלך. וזה בסדר.
לגהי השאלה של המיטות. אני אומרת יש זמנים כאלה וזמנים כאלה, ואם שאלו - לפי מה אתם מחליטים מתי להפריד, אני אומרת- לפי מה שהתורה אומרת ואסביר לכם יותר כשתגדלו.
כשהסברתי לבנות הגדולות על המחזור ומה קורה לנו בגוף, זה עלה איכשהו והסברתי שהפרדת המיטות קשורה לזה.
הבת שלי ב יא, כבר יודעת ממש הכל... ושואלת אותי דברים, נראה לי שהיא יודעת את רוב מה שלומדים בהדרכת כלות, ולא הכל ממני... באה עם דברים ששמעה מחברות.
אם ככה עוד יותר קריטי בעיני שהיא לא תדעמיואשת******
לאיפה אני הולכת ומתי.
מצטערת ממש מגעיל אותי שהיא תדע בדיוק מתי קורה….
אגב מבחינתי אין בעיה לדעת
את זה לראשונה בהדרכת כלות. כמו שאמרת הגבולות שלנו שונים וגם הדעות שלנו בנושא שונות.
אין מצב בעיני שזה משהו שאני משתפת אותן.
גם מתי יש לי מחזור זה לא משהו שאני משתפת אותן. זה גבול הפרטיות שלי . מחזור מקווה ומתי אני מקיימת יחסים זה לגמרי לגמרי לגמרי מחוץ לתחום עכשיו ולתמיד. וזה גם הסיבה שאני לעולם לא טובלת בשבת או חג. פשוט לא.
וואי ממש כמוני. גם אני חושבת ככה.המקורית
וגם אני לא טובלת בחגים ושבתות אפילו שהילדים שלי קטנים משלך. אבל אצלנו המיטות רוב הזמן מופרדות גם ככה. האמת שלא הייתי רוצה בכלל להיכנס לעניין של - למה המיטות מופרדות או מחוברות מול הילדים שלי.
אחיות נפש כרגיל 😆💕מיואשת******
לדעתי נורא לדעת את זה רק בהדרכת כלותאור123456
הרבה מהדברים צריכים זמן עיכול ולדעתי זה מאוחר מידי..
לי יש ילדה בת 19 שיודעת הכל כבר הרבה שנים..מה שהיא שואלת אני עונה
אני מדברת רק על ענין מקווה טהרה ונידה כן?מיואשת******
לא על כל נושא היחסים והמיניות.
לדעתי זה לא נורא בכלל
והמילה נורא היא הגזמה פראית.
אם תשאל אני אענה
אם לא אז לא. ממש לא נורא בעיני
מותר לא להסכים, אפשר להיות קצת פחות נחרצים על דעות של מישהי אחרת.
נראה לי זה די חסר סיכוישלומית.

היום באמת לא לדעת כלום עד הדרכת הכלות כך שהדיון על האם זה נורא או לא קצת מיותר...

כן הידע באמת לא חייב לבוא ממך (אצלי הידע לא הגיע מאמא שלי ולא מרגישה שזה פגע בי במשהו)

נראה לי רוב הבנות מאיפה שהוא בתיכון מתוודאות לעולם הזה 

כתבת כ"כ יפה!אם מאושרת
אני לא ידעתי כלום. דווקא הרגשתי עם זה נהדר!
למדתי בחלמיש,ולקחו אותנו למקווה,אבל דווקא בגלל שידעתי שזה מצוות שכתובות בתורה,וכשאצטרך אדע כל מה שאני צריכה,הרגשתי בטוחה לא לחקור מעבר לזה.
אני ידעתי הרבה מהדברים רק בהדרכת כלותאני אמאאחרונה
לא נורא בכלל.
כלומר, ידעתי בערך בגיל 14 בקווים כלליים על חיבור מיני לצורך הולדה ובאיזה מקום בגוף זה קורה. ידעתי על אסורים ומותרים ועל קיומו של מקווה. זהו.

היה לי אחלה חיי נישואין עד כה למרות שלמדתי הכל רק בהדרכת כלות
למה זה בעיה שלא ידעו את זה עד החתונה? מההמקורית
החשיבות בלדעת קודם?
אני בתור חוזרת בתשובה גם לא ידעתי את כל זה עד לפני החתונה וההדרכת כלות. רק ידעתי ששומרים נגיעה לפני ושבזמן נידה לא ישנים יחד וכו. לא מרגישה שזה גרע ממני דבר
קודם כל הן ידעו כנראהאורי8
בכיתה יב יש יחידה לבגגות שלומדים בה את ההלכות האלה באופן כללי( בחינוך הממ"ד , לא יודעת מה יש,בחרדי).
דבר שני- הבנות מדברות על זה בינהן, ואני רוצה להיות כתובת לשאלות, אם אני לא מדברת על זה איתן והכל מוסתר לחלוטין, אני ממש לא כתובת, וכשאני לא כתובת, הדמין עובד, ושומעים הרבה דברים שלא תמיד נכונים, ויכולים ליצור פמדים מהנושא, או תפיסות לא נכונות על מיניןת או על ההלכה.
וגם אם לא ילמדו בכיתה יב, והחברות גם לא ידעו כלום ולא ידברו, נראה לי שלגלות הכל בהדרכת כלות זה קצת הלם, לא צריך לדעת ממש הכל קודם, אבל נראה לי מוזר שבחורה תגיע להדרכת כלות והמושגים של מקוה, אסורים- מותרים יהיו זרים לה לגמרי.
שלא תדע בכלל על קיומם.
אני חושבת שהעולם היום מלא במסרים מיניים , שכל ילד נחסף אליהם, גם אם אין לו גישה לשום מכשיר( פרסומות, אנשים ברחוב).
אז, בגישה שלנו ( שלי ושל בעלי). לא מזיק שהוא יקלט קצת, שיש גם מיניות בטהרה, כמובן שלא משתפים אותם בדברים אינטימיים, אבל לא נורא עם נערה הבינה שאמא שלה הולכת למקוה, ולא נורא אם כשהיא בגיל ההתבגרות המאוחר יותר גם הבינה בשקט את המשמעות של זה, ושגם להורים שלה יש חיים אינטימיים, ושכל הענינים האלה לא שייכים רק לחילונים, אלא הם קיימים בקדושה ובשמחה בחיים יהודיים.
מקוה שאני מובנת , אני ממש לא משתפת ילדים בפרטים אינטימיים מחיי. רק פחות טורחת להסתיר את מצב המיטות, וברור לי שהילדים הגדולים מבינים את המשמעות של מצב המיטות.
וכן משתדלת ללכת לטבול בצנעה, אבל לא עושה עניין ולא ממציאה סיפורים אם הבנות מבינות, או אם אני צריכה מהן ביביסיטר בליל שבת.
ועוד פרט ( שלא תתעלפו..). לפני החתונה של הגדולה, כשהיא הלכה לטבול, לקחתי גם את אחיותיה הקטנות, וזרקנו עליה סוכריות כשיצאה, אנחנו אשכנזים, אבל חיים בעיר שהרוב בה ספרדים, והכלות באות כאן עם כל החמולה למקוה, אז אני הבאתי רק את האחיות שלה( ושאלו אותי במקוה למה רק אותן, למה אני לא עושה אירוע...).
כך שהבנות שלי אפילו ראו מקוה, והמקוה אצלנו יפה ויש בו בלניות חמודות, כך שבת ה 16 גם התלהבה מהעניין.
רק אומרת שאני רואה פה תרבות שבה מקוה הוא פחות טאבו, והדרכתי פה כלות מסורתיות שברור להן שישמרו טהרה, כי הלכו עם אמא למקוה כילדות.
אז שחררתי... לאנאקח איתי ילדות למקוה, אבל נח לי יותר לחיות עם פחות הסתרות על העניין.
וזהו... סיימתי, ערב םסח, הולכת לנקות.
אני רק אענה בקצרהמיואשת******
כי גם ערב פסח אצלי
שאני דיברתי איתה על מיניות ולכן היא יודעת שזה בהחלט משהו שמח וקיים ונעים וטוב גם אצל יהודים דתיים חזקים
את כל הענין של טהרה מקווה והלכות נידה ממש לא נחוץ בעיני להכניס לשיח שלנו כדי להעביר את המסר הזה. זה לא קשור בעיני איד לשני.
היא יודעת שאבא ואמא שלה שומרים מצוות באדיקות , והיא יודעת שיש לנו מיניות כחלק חשוב וטוב בחיים שלנו. וגם שזה מצווה חשובה (כשדיברתי איתה על זה התכוונתי למצוות עונה בלי לקרוא לזה בשם או לרדת לפרטים רק שזה מצווה לקיים יחסים ושזה נהדר וחשוב ונפלא וכו) זה בהחלט מספיק בלי לדעת את הפרטים ההלכתיים של זה
לחלוטין מקבלת שדעתך שונה והכל בסדר, רק רציתי להדגיש שזה לא בהכרח קשור בעיני אחד לשני.
העיקר שהיא יודעת שזה חלק נעים ויפה וטוב מהעולם שלנו. (ובעיני כל המקווה וטהרה הוא החלק הלא נעים ולא טוב ודי דפוק של העולם שלנו אז ממש עדיף שהיא לא תשמע את זה ממני ולא תקבל מטענים שליליים)
מקסים. אהבתי ממש... הלוואי שאצליחדפני11
להיות ככה עם בנותי...
אהבתי מה שכתבתמנגואית
תודה
אהבתי את הגישה. ואני שואלת את עצמי, מה לגבי הבנים?פה לקצת
למרות שחייבת להודות שלמעשה כנראה אהיה כמו @מיואשת******, אשתף אבל עם גבול שישמור על הפרטיות שלנו כזוג.
לגבי בניםoo
הילדים שלי ראו פדים/ גוזיות וקיבלו הסבר, היו שותפים לתופעות במהלך ההריון, הרגישו תנועות, ידעו שירדו לי המים, שאלו מאיפה יוצא התינוק והסברתי, יודעים שאני ובעלי סוגרים את הדלת כי אנחנו צריכים פרטיות, שאני הולכת למקווה אני אומרת שהולכת למשהו אישי, שאלו איך מונעים הריון וקבלו הסבר.
יש לי הרבה בנים ב"האורי8
לגבי הריון, שיתפתי חופשי, את מצב המיטות הם רואים, אנחנו לא מסתירים את זה( לא מחברים בבוקר/ מפרידים). לא אומרת להם שהולכת למקוה, אולי אומר- משהו אישי.
פעם אחד הילדים שאל אם גם בנות הולכות למקוה, ואמרתי שכן, אבל בזמנים מיוחדים.
בכללי- בעלי עושה איתם שיחה בשלב כלשהו סביב הבר מצוה לגבי התבגרות, ואני משתדלת לזכור לומר לו לדבר איתם שוב עוד פעם לפני שיוצאים לישיבה. יש הצעות לאיך לדבר בשיעורים של הרב יוני לביא ועוד רב ששמענו, נראה לי מבנין שלם.
כבר
הבנים יודעים כל מיני דברים מלימוד התורה.
כשאחד מילדי היה בכיתה ג או ד, הם למדו בתורה משהו שקשור לאשה נידה, ואז הבן שלי אמר בכיתה- עכשיו אני מבין למה ההורים שלי הרחיקו מיטות אחרי הלידה של התינוק🙈
הרב שלו סיפר לבעלי...
למתבגרים גם נתנו ספרים בנושא- יש משהו של הרב יהושוע שפירא, ושל הרב יוני לביא, יכולה לבדק את השמות המדויקים , אם תרצו.
עם הבנים הפתיחות פחות טבעית לי, שולחת א. בעחי, אבל טם הם שואלים, אני עונה, לא מסבנת אותם, אלא מנצלת את ההזדמנות( אלא אם כן הם קטנים ואז עונה בהתאם לגיל)
אשמח לשמות של הספריםדפני11
תודה לשתיכן!פה לקצת
באמת צריכים ללמוד ולקרוא על זה עד שהילדים יגדלו כדי שכשיגיעו השאלות נדע איך לענות נכון ומתאים.
אצלנוקמה ש.
בס״ד

אנחנו עונים משהו בסגנון ״יש זמנים שהמיטות מחוברות ויש זמנים שהן מופרדות״. ואם יש שאלת ״למה?״ אז כי ככה ההלכה אומרת. (בכללי אני מחברת בבוקר, ככה יותר נחמד לי, אבל יוצא להם לראות את המיטות מופרדות אם הם נכנסים לחדר לפני זה נגיד).

אנקדוטה - פעם הבת שלנו (גיל יסודי) ממש רצתה שנתחבק שלושתנו, בעלי, אני והיא, בזמן שלא יכולנו. ניסינו להתחמק באלגנטיות ולהסיח את דעתה והכל תוך כדי שאנחנו כן מחבקים אותה (כל אחד בנפרד) אבל היא עמדה בשלה. כשהיא קלטה שאנחנו כנראה לא ״רוצים״ להתחבק, פתאום נהיה לה פרצוף ממש מודאג (יש לה חברה טובה שההורים שלה התגרשו וזה נושא שמעסיק אותה). אז חשבתי מהר והחלטתי שמוטב שהיא תדע את האמת הפשוטה ועניתי לה שהתורה אומרת שיש זמנים שאבא ואמא יכולים להתחבק ואחרים שלא. היא הסתכלה אלי כאילו אני עובדת עליה, פנתה לבעלי שהנהן עם הראש לאות אישור, הסתכלה אלי שוב, עדיין מופתעת, ואז - פשוט קיבלה את זה, חיבקה אותנו חזק (כל אחד בנפרד) והלכה לישון עם חיוך.

כמה שזה היה מוזר, לי זה הרגיש ממש טוב וראיתי בזה הזדמנות בסופו של דבר. אני מאמינה (מתוך דברים שקראתי*, זה לא בא מעצמי) שאירועים קטנים כאלה מצטרפים בסופו של דבר אצל ילדינו לתחושה שהם יכולים לשאול שאלות, כולל שאלות שבעתיד תכנסו להם לקטגוריה של ״שאלות מביכות״, ושההורים עונים להם. ושזאת גם הזדמנות לטפטף להם שברי מידע על עובדות החיים ולא פחות מזה - על ההלכה שלנו. התקווה היא שבזכות הטפטוף הזה, זה יהיה להם יותר טבעי ומוכר כשהם יגיעו לזה בעצמם בע״ה.

* הכוונה בעיקר הספר של יוכבד דבו
ממש כל מילה בסלעלפניו ברננה!
מתוקה הבת שלך!!
באופן דומה בעלי סיפר לבן שלי (4.5) שאמהות אחרי לידה הולכות למקווה.
(כשאני התארגנתי במקלחת..)

ולשאלת הפותחת - אחרי הלידה זה היה פשוט - אמרנו שככה זה אחרי לידה.
בזמנים אחרים עוד לא יצא לנו להישאל..
הבת שלי בת 4 ואין לה מושג מה זה מקווהיעל מהדרום
לק"י

אולי בן השבע יודע, וגם זה לא בטוח.
הוא מכיר את המושג "מקווה" ממקווה גברים?
כן 😁לפניו ברננה!
והוא בטוח שזה מקום שבו מרטיבים את השיער או משהו בסגנון..
(הולך לברז של השירותים, חוזר עם פיאות רטובות, "עשיתי מקווה לפאות שלי")
איזה נסיךך🥰אמא לאוצר❤
תודה! ❤️ וגם הבן שלך חמוד ממש!קמה ש.
כתבת בדיוק את מה שרציתי לכתובבארץ אהבתי
וככה גם אמא שלי ענתה לי. לא זוכרת אפילו את השיחה על זה, אבל זה מה שידעתי בתור ילדה, זה לגמרי סיפק אותי ולא נעסוק אותי מעבר לזה.
👍🏼 טוב לקרוא שזה נוסה ועבד 😃... מתפללת שיהיה מוצלחקמה ש.
בס״ד

גם אצלנו בע״ה 🙏🏻
תלוי גילבימבה אדומה
אצלנו היתה שאלה כזו פעם ואמרנו שככה מתאים לנו...
אצלי זה גם בעיהאביול
קראתי את התגובות. אצלי זה לא הולך כי הם כל הזמן במיטות שלנו. ככה נוח לנו יותר, להשכיב אותם שם, לספר סיפורים... ואז זה ממש בולט שיש פתאום "חור" בין המיטות. ואני אומרת שככה אנחנו רוצים אבל הם ממשיכים ושואלים למה...
האמת שהם קטנים אבל בגלל שאנחנו הרבה בחדר שלנו אז לא מצרי הסבר שמניח את דעתם...
כי הזזנו אותם124816
תודהה רבה לכולן על התשובות - החכמתי🙂אורי$
לגבי השאלה באיזה גיל הילדים, אז יש לי מאוד מגוון ב"ה .. גן, יסודי, חטיבה ...
טיפ קטן אולי יעזור פה למישהירק טוב!
למי שלא רוצה שישמו לב ביום להפרדת המיטות-
לחבר את *המזרונים*. את המזרון שרחוק יותר מהכניסה לחדר להצמיד למזרון השני, כשהמיטות בעצם נשארות נפרדות. לא מרעיש ופחות מורגש.
אבל אז המיטה חשופה בחלק שהמזרן לא עליההמקורית
וגם, זה קשה להזיז מזרן.
עדיף אולי שהמיטה על גלגלים עם מעצור וזהו.יותר קל להפריד ולחבר כשצריך
גם אני חשבתי ככה כשבעלי התחיל עם הסידור הזהרק טוב!
אבל בפועל זה נראה לי יותר הגיוני.
מניחה שזה תלוי גם בסידור של החדר, במיקום הרהיטים ובנראות של המיטות.
אפשר גם לשים את המצעים יותר לכיוון החסר.

בכל מקרה זה רק הצעה שאולי לא טובה לכולם אבל כתבתי כדי שאם מישהי זה כן רלוונטי לה, אז למה לא?!
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך