בס״ד
נשמע קשה כל-כך!!!
מצד אחר יש את השיפור הזה שכתבת בהודעה אחרת. שזה מעודד ממש. את גם כותבת על ״מאפיינים של אישיות נרקיסיסטית״ ואני שומעת מבין המילים שהוא איפשהו על סקלה די רחבה ושאולי כן אפשר לעבוד ולבנות איתו.
ומצד שני, את מפרטת עכשיו מציאות מורכבת וכואבת כל-כך! ואם באמת ״המאפיינים״ האלה תופסים אחוז גדול ממי שהוא, אז המשפט האחרון שלך מקבל את מלוא כובדו ומשמעותו 😢
כתבת שאת בעבודה מול מנטורית. האם את גם בקשר עם אשת מקצוע שמתמחה באנשים כמו בעלך ויכולה לייעץ לך? ומה נאמר לך שם? האם יש סיכוי? ואם כן, מה הדרך הטובה, היעילה ובעיקר הבריאה ביותר בשבילך להמשיך? [על פניו, מההיכרות שלי אותך, הייתי מנחשת שאת הייעוץ הזה את כבר מקבלת ושאני לא מחדשת לך כיוון חדש. אבל כותבת אותו בכל זאת, למקרה שיואיל... (לפעמים, גם אחרי ש״איבחנו״ משהו, יש עדיין מרחק בין זה לבין לפנות לייעוץ מקצועי)].
בכל מקרה, עכשיו כל התמונה כולה מקבלת גוון אחר לגמרי. ואת אישה גיבורה! חזקה! אמיצה!!! (תקראי שוב בבקשה 💕, כי את כל-כך צריכה לשמוע את זה...)
לגבי הודעת הפתיחה שלך, אני יכולתי להתחבר לכל מילה ממש. יש זמנים שאני מרגישה ככה מילה במילה, משתמשת גם אני בביטוי ״הם מפריעים לי״ ותוהה גם אני על הפרדוקס הזה ש״הם לא נותנים לי לתת להם״. ממש היטבת לתאר את התחושות, את הקונפליקט ואת העייפות.
כמו שכולן כתבו לפניי, התחושה הזאת אצלי באה לאותת לי שאני זקוקה לשני דברים: 1) זמן לעצמי. 2) צורך בהגשמה. ברור שהאימהות היא אחת ההגשמות הכי גדולות שיש. אבל לפעמים גם עולה צורך להגשמה מסוג אחר. אם זה פרויקט אחד שאני רוצה להתקדם בו או משהו שאני מרגישה צורך לכתוב או כל דבר שיתן לי תחושה של להוציא עוד חלקים ממני אל הפועל.
קראתי שכתבת שאת מבינה בשכל שאת זקוקה לזמן בשבילך ורק לא מוצאת איך לקבל את זה במציאות. אני מאמינה שבסוף גם זה, ה״איך?״, יתבהר לך. את יודעת איך זה. פתאום עולה רעיון במקלחת, פתאום שיחה עם שכנה או עם אמא אחרת בגינה פותחת לנו עוד אופק... ואם יש לך עוד טיפת כוח, תבקשי מהקב״ה על זה. שהוא יאפשר לך לקבל את האוויר שאת צריכה. שהוא יפתח לך. שהוא יביא את הפתרונות. (ובלי נדר אבקש גם בשבילך הערב בהדלקת הנרות. לגבי האוויר. ולגבי השאר ❤️).
ומה ששאלת - האם את אולי פשוט צריכה לקבל את המציאות ולהיכנע לה? גם אני, כמו שמשהי אחרת כתבה, חושבת שהאיתותים האלה - של מחנק ואולי גם של כאבים פיזיים (ואני זוכרת שכתבת לא מזמן שאולי זה יושב על משהו רגשי, אם לא מצאו סיבה אחרת) - באים להגיד לך שמה שקורה עכשיו לא מדויק לך. קל וחומר אחרי שכתבת לנו עכשיו את הרקע המורכב שאת מתמודדת איתו. אני בעד להקשיב לקול הזה ולחפש את השינויים שאת זקוקה. קבלה זה דבר טוב ונחוץ. זה דבר שמרכך לנו הרבה דברים ושעשוי לעשות פלאים. אבל נשמה יקרה, קבלה היא לא רק של האחרים! היא גם קבלה של עצמינו-אנו. מה הגבולות שלנו? מה הרצונות שלנו? מה התחושות שלנו?
כי בסוף, כשאת אומרת שאת אולי צריכה לעבוד עוד ועוד, ושאם לא, את חלילה עלולה להיות אומללה (כמו שהמנטורית משדרת לך) — את נמצאת במלכוד. את נמצאת בסוג של מלחמה מול עצמך! את יכולה אולי לקבל את הכל ככה... אבל את אחד הדברים החשובים ביותר, את עצמך!, את לא מקבלת...
את אומרת שאת עייפה. שאת רוויה ממאמץ. שאת רוצה לנוח. שאת רוצה שקט. אלה הצרכים שלך יקרה. וגם אותם צריך לקבל ❤️. כי *אותך*, את המקורית, צריך לקבל! בדיוק כמו, ואולי אפילו *לפני*, שאת חוזרת לעבוד על לקבל גם את המסביב.
(מה גם שבסופו של דבר, ככל שתקבלי יותר את מה שאת זקוקה, כך תהיי מסוגלת יותר לקבל את ילדייך, ולהבדיל גם את האתגרים הגדולים שניצבים בפנייך, להתמודד איתם בצורה טובה יותר).
מסיימת בהערכה ענקית על מי שאת ועל מול מה את מתמודדת,
@המקורית היקרה. את אישה גדולה מהחיים! ואני מחכה איתך שמכל העז הזה סוף סוף ייצא מתוק. מתוק מדבש.
שולחת לך אוקיינוס של אהבה וכוחות!!! 💕💕💕💕💕