רעיונות למשלוחי מנות מגניבים.....no name102
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י' אדר תשע"ב 12:31
בטח גם לכם נמאס כבר מכל הקליקים, בנבוניורות, חטיפים ושאר שוקולדים.
בואו נשמע ממכם רעיונות של משלוחי מנות בעלי משמעות, ועיצוב יפה!!!
פורים שמח לכם!!!




(עריכה: עוד שרשורים בנושא)


רעיונות למשלוחי מנות

משלוחי מנות - עוד שרשור כאן בפורום


יש ויש.קצפת

*לחם זייתים ביתי עם צנצנת זכוכית מלאה זייתים \מתבל זייתים ובקבוקון שמן זית.

*לחמניות בייתיות , ממרח שוקולד ושקיות שוקו .

*חלה + סלט חסה יפה בקערה שקופה.

*קינוחים שיתאימו לסעודת פורים [גלי, מוס, עוגות מיוחדות]

*מגש עם ירקות חתוכים ומטבל.

 

גם אני אשמח לשמוע עוד רעיונות!!!!!

פורים שמח.

שאלה ונצלואביגילי

שאלותייםאביגילי

לחם זיתים- מה את שמה בפנים? זיתים חתוכים בלבד, גם בצל/שום? תבלין אחר?

מישהי מכינה לחם שום איכותי? אפשר הסבר על הכנתו?

 

סליחה על ההודעה שקפצה לעיל
 

לחם שוםאנונימי (פותח)

מאוד פשוט!

את מכינה בצק ללחם - רגיל  (1 קילו קמח, 2 כפות שמרים יבשים, 3 כפות סוכר, כף מלח בתחתית הקערה 3 - 31/2 כוסות מים 1/4 כוס שמן)  כשתופח את מכינה נחש ארוך מפזרת על המשטח עבודה קמח ומרדדת את הבצק על הקמח יוצא גליל מקומח - חותכת לגודל הרצוי סוגרת בצורת קשר ומניחה בתבנית אופה בחום 200 מעלות כ - 10 דקות עד 15 שעה לא יותר לא טעים קשה !

כשזה בתנור את מערבבת בקערה עם 1/2 כוס שמן רגיל + 1/2 כפית אורגנו + 1/2 כפית פלפל שחור + 1/2 כפית מלח

מיד שיוצא מהתנור את את מברישה על הלחם את זה!

בהצלחה, ופורים שמח!!

איפה השום?אביגילי

לחם שום קל ומעולה-אנונימי (פותח)

אצל רקין גורן. ממש מעולה, מניסיון.

לא לשים יותר מדי מלח, זה יוצא ממש מר.

בהצלחה, ואיזה רעיון מתוק!

התכוונתי קרין גורן...אנונימי (פותח)
מתכון מעולה של לחם שום - מניסיון!!!בת נוגה

 

 

אביגילי,  זה מתכון מחוברת של שימרית, ואחד הבודדים שיישמתי כבר מס' פעמים בתחום הלחם.

אין לי מיקסר, וכל הלישה הייתה ביד ויצא מצויין.

דבר נוסף - רציתי כמות של חצי, אז הפחתתי כמויות לחצי, ושמתי רק קמח לבן כי זה מה שהיה לי (ולא חצי מלא וחצי רגיל,כמו במקור).

עוד דבר - כמה שאני אוהבת שום, ואני אוהבת, כמות של שני ראשים לארבע כיכרות די קטנים, היא אדי---רה, כדאי להפחית.

בהצלחה רבה!! טעים טרי טרי, ועם מרק כלשהו (אני הגשתי מוקרם) - זה חלום אמיתי!!!

 

לחם שום טרי

מרכיבים לבצק - 4 לחמים ארוכים:
1/3 3 כוסות קמח מלא (500 גר')
1/3 3 כוסות קמח לבן (500 גר')
1 שקית שמרית או קוביית שמרית
½ חבילה מרגרינה (100 גר')
1 כף מלח
2 כוסות מים
2 ראשים של שיני שום (עד 20 יחידות) קצוצים דק
2 תבניות תנור גדולות

 

הכנת הבצק:
מכניסים לקערה את כל חומרי הבצק מלבד המים ושיני השום ומערבבים במהירות נמוכה כ- 3 דקות.
מוסיפים בהדרגה את המים תוך לישה איטית עד לספיגת המים. מגבירים את מהירות הלישה ולשים כ- 8 דקות.
מוסיפים את השום הקצוץ ולשים עד לפיזור אחיד של שיני השום בבצק (הבצק יוצא קצת דביק בגלל השום). מקמחים את כדור הבצק ומשהים לתפיחה כ- ½ שעה.
מחלקים את הבצק ל- 4 ויוצרים מכל חלק צורה של לחם ארוך. מקמחים תבניות ומניחים את הבצק לתפיחה שנייה עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ואופים ½ שעה.

 

 

בירה ופיצוחיםאיזה יום שמח
משלוח מנות מגניב (כבר לא חשוב מה שמים בפנים.....)כלנית1

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1906188&r=1

זה לא נראה לי העניין...א.א.ק

אלא יותר מה שיש בפנים.

אני גם בעד מאפים טעימים ופשוטים!

אמא שלי מכינה סלט מטבוחה, זיתים מבושלים ולחמניות... (מרוקאית או לא??)

ואם זה אנשים מאוד מאוד קרובים, היא מוסיפה לזה בקבוק יין..

עוד רעיונותמשתדלת

1. להכין כל מיני מאפינס בסוגים שונים ועם ציפויים שונים

לסדר יפה על צלחת עגולה ובמרכז לשים משו. או בקבוק יין, אייס קפה, שוקולדים וכו'...

 

2. השנה אני מכינה מוזלי. אני מכינה גרנולה ביתית (ממש פשוט, ולא יקר ויוצא כמות גדולה)

ומכינה משלוח עם גרנולה, יוגורט, סילאן ואפשר גם לחתוך פירות טריים לסלט.

 

3. להכין סופלה שוקולד חם, ולהוסיף בקבוק שוקו ושוקולדים טעימים..

 

ועכשיו לפאדיחה שהייתה לי פעם- לפני החתונה הכנתי משלוח מנות למשפחה של בעלי.

רציתי להיות כלה טובה ולהכין משלוח מנות מושקע.

אז הכנתי את המשלוח בנושא זיתים (כמו שמישהי הציע למעלה)

קניתי שמן זית, ממרח זיתים, זיתים  מתובלים ועוד משו שאני לא זוכרת שקשור לזיתים.

עיצבתי את זה יפה עם עלים של זית. כל הסיפור עלה לי יותר מ100 שקל. בקיצור ממש השקעתי.

וכשהבאתי להם כעבור כממה זמן גיליתי שכל המשפחה שונאת זיתים וכל מה שקשור לזהץ

ממש הגעלים מזיתים. פאאאאדיחות.

אחרי שנה שהיינו נשואים, מצאתי במקרר שלהם את הממרח זיתים המסכן סגור.

 

פורים שמייח לכולם.

שנה שעברהחשבשבת

אחותי עשתה משלוח מנות בסימן זית

עם בקבוק שמן זית קטן

לחם זיתים

קופסת שימורים של זיתים

וממרח זיתים

זה היה מרשים ממש

 

השנה בסימן דגים כנראה:

צנצנת עם 2 דגי זהב (כמו אקווריום קטן

טונה

וחלה

דרוש פירוט!מילאי

האם את יכולה לתת םירוט על הכנת הגרנולה? אי מכינים בתוך מה שמים כמויות וכו'?

זה ממש לא מסובך,פלפלתי

ודווקא זה מסוג הדברים שמשתנים לפי מה שיש לך  בבית.

אני עושה את זה ככה:

שופכת קילו של שיבולת שועל, שופכת על זה סוכר חום (אישית אני שמה בהיר, יש כאלה שעושים חצי בהיר וחצי כהה), - כמה שופכים זה תלוי במידת המתיקות שאת רוצה.

בקערה נפרדת אני שמה צימוקים, תמרים חתוכים, אגוזים ושקדים קצוצים גס, ואם יש לך עוד משהו שאת רוצה להכניס - זו ההזדמנות.

 

את השיבולת שועל עם הסוכר את שמה בתבנית עם נייר אפיה, מכניסה לתנור לאיזה 10 דק', מערבבת, ורק אח"F את מהכניסה לתנור את הפירות היבשים עם האגוזים וכו',אחרת הם נשרפים. מערבבת את כל החומרים, הם צריכים שם 5 דק' גג.  אפשר גם קצת פחות.

 

וזהו. מוציאים  ויש לך גרנולה.

כלנית, אהבתי מאוד!!! אני חושבת לאמץ את זה...חנצ'ו

מגניב הראתי לילדדיי מקווה שניישם... תודה שריתנעמה ושירה
רעיונות:ימית1

שושן הבירה- שושנים מסודרות יפה על מגש ובקבוק יין באמצע.

 

מהודו ועד כוש- עוגה כושית + מאכל הודי כולשהו...

 

פיתות תמניות + חילבה

אהבתי את שושן הבירה - יש מצב שאני אאמץ אותו שכוייחאיזה טוב ה'!!!!
משלוחי מנות לילדיםelerner

האם יש למישהו רעיון בריא (יחסית לפחות) שיהיה גם כייפי שהילדים יוכלו לתת במשלוח מנות לחבריהם?

לילדיםבצ

קניתי את העוגיות הקטנות בצורת דגים ובצורת חיות. עכשיו אני צריכה לחשוב מה אני עושה עם זה???

 

רעיונות??

בתוך שקיות חמודותאיזה יום שמח

של פורים שמח עם טרופית/בקבוק שתיה

משלוחי מנות לילדיםקצפת

 

אופס..קצפת

שוקו וקוראסון\ לחמניה.

עם דנונה, תמרים או מעדן אחר, פנקייק, ביצה שהתחפשהעדידפ

ביצה קשה מקושטת בירקות

אם כבר בירה באמצע...גלגול
ובאותו עניין.. פשוטת העם

סעודת פורים בע"ה נעשה אצל אחותי. אחותי מאוד מקפידה על בריאות וב"ה התברכה ב5 ילדים מקסימים והורישה גם להם את ה"שריטה".

בתור אחות רווקה אני מניחה שלא מצפים ממני ליותר מדי, אבל בא לי להביא להם משלוח מנות שהילדים יוכלו להנות ממנו, ושלא יכלול כל מיני מרעין בישין כדוגמת סוכריות, שוקולדים, במבות וחבריהם.

יש לכן רעיונות כלשהם? משהו אני צריכה להביא! מבולבל

אולי פירות יבשים ואגוזים?יהודיה מא"י

אורגניים כמובן...

מתוק, טעים ובריא

הם לא יתלהבו מזה...פשוטת העם
שפע רעיונות למשלוח מנות בריאותי לילדיםכלנית1

סוכריות מאסט (בלי סוכר), שוקולד חרובים על מקל (קונים בבית טבע), חבילות מיניאטוריות של פריכיות אורז (אני קניתי ברמי לוי 6-8 ב-10 שח), בייגל'ה מקמח מלא, פופקורן (אלא א"כ יש שם קטנים מתחת לגיל 5), תפוצ'יפס (יחסית טבעי), עוגיות בצורת חיות מקמח מלא, בקבוק מיץ תפוזים/תפוחים טבעי.

רעיונות ממש טוביםיהודיה מא"י

רק שאני חייבת לציין - סוכריות ללא סוכר גרועות מבחינה בריאותית מאשר סוכריות עם סוכר.

אין בהן אספרטם כמו במסטיקים. וגם, חד פעמיכלנית1

זה לא משנהיהודיה מא"י

ממתיקים מלאכותיים גרועים בהרבה מסוכר, גם אם יש בהם גרועים יותר וגרועים פחות.

ואם באופן חד פעמי אפשר גם סוכריות רגילות...

הנה כמה רעיונות - לא שליאנונימי (פותח)

מאכלים באריזות זהב וכסף עם הכיתוב "לשכנים עם לב זהב, משלוח מנות על מגש של כסף"

 

מאכלים באריזות כסופות עם הכיתוב "יש דברים שא"א להשיג בכסף, למשל שכנים כמוכם"

 

משלוח בטעם קולה: קוקה קולה, ממתקים בטעם קולה, סרטים בצבעי אדום וכיתוב "כל הברכות וכל האיחולים"

 

משלוח ארוחת בוקר: לחמניות, סלט, דגני בוקר, ו"חביתות" ג'לי קטנות (קונים במשקל בחנויות ממתקים)

 

משלוח בריאות, בתוספת חטיף משמין עם הכיתוב "לחיים מאוזנים"

רחלנ... מוכר מאיפהשהוא...אווזה.

גם את קוראת בקהילה?

עוגיות עם מתכוניםמיכי

היתה שנה שהכנתי 3 סוגים של עוגיות שוות וטעימות, סידרנו בשורות על צלחת מרובעת והוספתי את כל המתכונים    מודפסים על דף (בתוספת ברכה של פורים שמח כמובן...), גלגלנו יפה את הדף וצירפנו לצלחת העוגיות. היתה התלהבות רבה מהעוגיות ועוד יותר מכך שלא צריך לרדוף אחרי פורים בבקשה של המתכונים.

לא יודעת אם זה נחשב מגניב...פרח לב הזהב

הכנתי אזני המן מלוחים בשלושה טעמים.

עכשיו אני מחפשת ברכה מתאימה שתהיה גם אזהרה..

את יכולה לפרט?אנונימי (פותח)

אשמח אם תפרטי איך הכת אוזני המן מלוחים, ומה מילאת בפנים?

אני לא אוהבת אוזני המן, בטח לא עם פרג, ומה שאמרת נשמע ממש רעיוןן נחמד

אני פעם הכנתי במילוי פיצהיהודיה מא"י

מרחתי כל עיגול ברסק עגבניות ושמן זית, שמתי במרכז זיתים וגבנ"ץ וסגרתי.

הבצק עצמו היה בצק שמרים

הבצק:פרח לב הזהבאחרונה

בצק פריך:

200 גר מרגרינה

1/2 3 כוסות קמח

3/4 כוס מים

כפית מלח

 

מלית פיטריות

לטגן בצל קצוץ

כשהוא שקוף להוסיף פטריות קצוצות

לטבל במלח ופלפל גרוס

 

מלית גבינה

ביצה

גבינה לבנה

גבינה צהובה

א. מרק בצל

 

מלית זיתים

זיתים

שום

רסק

לטגן שום כתוש

להוסיף זיתים ורסק

 

אל תבקשי כמויות מדוייקות כי אין לי מושג....

אוכל תימני....עטרה12

לא שאני יודעת להכין אבל אני מתה על זהז...

בהתחלה פשוט חשבתי תבני עם עוגה. אבל בסוף החלטנו על אוכל תימני...

 

אז למרות שזה לא בריא,

החלטנו לחלק-

מלווח+ רסק עגבניות.

 

אקנה גם לחוח+ חילבה

למשלוחים היותר גדולים.

 

ואולי גם קובנה או משו...

 

מוכרים אצלנו ביום שישי...

 

 

מממ........

איך בא לי...

אגב להורים שלי יש שכנים שק-ב-ו-ע מביאים אוכל תימני.

ושכנים אחרים שמביאים ק-ב-ו-ע קוגל ומלפפון חמוץ.

יאמי

עכשיו בא לי...נסיכה בפיתה

פנקייק עם סירופיים.....

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקואחרונה
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אצלנו אוהביםעלמא22אחרונה

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופהאחרונה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

מחפש המלצה למעבד מזון טובמבקש אמונה

לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי

לי יש משהו שקיבלתייעל מהדרום

לק"י


אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.

מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.

ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).

תודה. תוכלי לכתוב את השם שלו?מבקש אמונה

נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה

אני אוהבת את המג'ימיקס שליופל לימון

עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון

תודה. אפשר את השם שלו? או קישור?מבקש אמונה
תודה 👍מבקש אמונה
כשמשתמשים בקערות הקטנות צריך עדיין לשים את הקערהחילזון 123
הגדולה?
כןופל לימוןאחרונה
יש לי ראסל הובס כבר 9 שנים. מעולההמקורית
קטע, פעם ראשונה שאני שומע על החברה הזאתמבקש אמונה
בסוף קניתי של פוד אפילמבקש אמונה

אולי יעניין אותך