רק שתדעו שבזכות שיטת הכביסה החדשה שמצאתימתואמת
סיימתי כבר את כל הכביסות מהחג 💪 (פלוס עוד בגדים שנוספו במהלך הימים). ולא רק זה - אלא שהכול בארונות!
תמיד זה היה נגרר לי למשך שבוע בערך, והיו מצטברות לי ערמות של קיפול... אז זה ממש כיף עכשיו
(האישה - הגויה - שהמציאה את השיטה בטח לא חשבה על אפשרות של כביסה לאחר שבוע של חג או תשעת הימים, אבל בכל זאת יש מצב שנזקפות לה הרבה זכויות יהודיות עכשיו )

ומה המצב אצלכן? (בטח אתן חרוצות יותר ממני 🙈)
תעלי קישורבימבה אדומה
לשיטה החדשה שניזכר, ואיזה כיף לך! תודה על השיתוף!!!
האמת שעוד לא סיימנו כביסות מהחג, כי לא היה לי חופשיעל מהדרום
לק"י

באיסרו חג....
לא שבטוח היינו מסיימים, אבל אולי.

נשארו בערך 2 מכונות לבנות, מגבות של פסח (יש ממש מעט) ומגבות של החמץ מלפני החג.
ועל זה מצטברות עוד כביסות כבר לא מהחג.
מה זה הודעה כזו בלי פירוט והסבר????מיואשת******
חשבתי שכולן כאן כבר שמעו ממני על השיטה... מתואמת
תודה!בימבה אדומה
נזכרתי. חמוד אבל לא מסוגלת לוותר על בגדים מקופלים בארון. משהו בסדר הנפשי. לא יודעת להסביר.
אני כן מקפלתבאר מרים
אבל עצם החלוקה לפי ילדים או חדרים ממש חוסכת המון..
הבנתי. ואז אז כאילובימבה אדומה
יושבת בספה בסלון עם ערימה מחדר איקס ומקפלת רק אותו בלי תהליך המיון עם עוד בגדים של עוד בני בית?
אפשר לקפל גם ישירות לארוןמתואמת
ככה הייתי עושה גם כשהייתי מקפלת - לוקחת סלסילה שבה הבגדים של אותו חדר, עומדת ליד הארון, ומקפלת את הבגדים הישר לתוכו. אפשר להיעזר בכיסאות בשבילך ובשביל הסלסילה כדי להקל...
אחת מהשלוש:באר מרים
או שמקפלת בסלון
או שישר לארונות כמו שמתואמת אמרה
או שיש כשמוציאה מהמייבש מקפלת ישר לסל ושולחת אותו עם אחד הילדים להחזיר לארון
תודה תודהמיואשת******
כנראה פחות רלוונטי בכמות נפשות שלנו
למה לא? זה יכול להקל בכל כמות של נפשות...מתואמת
גם אני לא מגיעה לכמות הנפשות שאצלה בבית
איך זה מתאיםבשורות משמחות
כשיש ילדים ממש קטנים בבית?
זה בעצם אותו דבר בלקפל כביסה רגילה ולמיין תוך כדי הקיפול
קיפול לוקח יותר זמן מסתם הנחה בסלסילה...מתואמת
הילדים שלי רק לפעמים עוזרים בזה, לרוב אני זו שעושה את זה.
עכשיו רגעבשורות משמחות
אולי זה יותר קל..
אבל העיקרון החינוכי לסדר ואסטתיקה?
אני חטשבת שמצד אחד מרוויחים פוחות עבודה ומצד שני מפסידים עניין בנפש שלנו..
קשה לראות ככה בגדים מעוכים ולא מסודרים, העיקר זה לא רק שיהיה נקי וזהו
עבודת המידות.. משהו פה בעיני מתפספס
וואו ומה עם העיקרון להשקיע את הכוחות שלך במהחילזון 123
שבאמת חשוב?
לדעת לשחרר זה גם עבודת מידות...

למה זה קשה לראות בגדים מעוכים?....
קשה למי? ולמה בעצם?
לפעמים האפשרות השניה היא לא בגדים מקופלים למשעי..באר מרים

אלא הר כביסה שהולך ונערם וכולם צריכים ממנו משהו..

אז אולי עדיף סלסלות ממויינות ואמא פנויה..

עדיףבשורות משמחות
סלסלאות ממויינות וילדים שמקפלים את הבגדים שלהם, ואמא פנויה..
אבל לחנך לדבר כזה זה בעיני עצוב ולא נורמטיבי, שבעוד דור נראה את הארונות בבתים של ילדנו ככה עם כדורי בגדים בתוך ארונות.
אישית אם הייתי רואה למשל את בעלי 'מסדר' ככה את הארון שלו כי זה מה שהוא הורגל בית הוריו זה היה מרתיע ומרחיק, מה זה אומר על בן אדם בפן החיצוני? איפה עובר הגבול בין אמא פנויה לחינוך לסדר וניקיון בסיסי?
לא משנה איך הילדים יקפלו מצידי מכוער אבל בגדים צריכים להיות מסודרים בארון ולא מבולגנים בארון.
את יוצאת מנקודות הנחה של המון ''צריך''חילזון 123
ו''נורמטיבי''...
אבל הצריך הזה הוא בעיניים שלך כרגע
א. לא בטוח שתחשבי כך כשיהיה לך עמוס פי 10 בחיים
ב. לא תמיד מה שמקובל הוא באמת הכרחי כדי לחיות חיים טובים, ומלאים
ג. המקובל הזה הוא בעיני המתבונן בלבד...

והכי חשוב... בעינייך זה בלאגן?
בעני מישהו אחר סלסלאות מאורגנות זה הרבה יותר סדר מקיפול מכוער
עדיף שאמא לא תיכנס למריבות ראש בראש עם הילדים שלהלפניו ברננה!
כי ממשימה של דקה למיין את הבגדים לסלסלות זה הופך למשימה של עשר דקות, שילד בן חמש לא תמיד מסוגל לעשות לבד. וחבל להיכנס למריבות עם הילדים על זה.
תנוח דעתך, אין חשש שבעוד דור כל ארונות הבגדים של כל העולם יראו ככה.
אבל בעיני אין בזה שום פסול, למרות שאני ממשיכה לקפל כביסה...
בעיני יותר הזוי ולא נורמטיבי שהאוכל בדור שלנו כבר אצל המון משפחות הוא אוכל מתועש. את יודעת שיש אנשים שחיים רק על טייק אווי? נכון שהם מיעוט אבל זו גם מגמה כלשהי, ועדיין אין לי שום חשש שאנשים יפסיקו לבשל לעצמן בבית. למה? כי אישה לא יכולה להיות הכל. גם אמא למשפחה מרובת ילדים שמשקיעה בפן הרגיש של הילדים, גם אשת קריירה, גם שומרת על בית מצוקת, וגם משקיעה באוכל. (יש יחידות סגולה כאלו אבל זה מיעוט.. ואני לא מצליחה להבין איך הם עושות את זה.) אז כל אישה יודעת מה החוזקות שלה ומה מפריע לה בדברים שחשובים לה יותר, ובוחרת את המלחמות שלה לפי זה.
אם הכביסה המסודרת בארון באה על חשבון שירותים נקיים או כלים בכיור, את עדיין חושבת ככה?
וגם אם אצל מישהי אחרת זה בא על חשבון, אבל זה לא מפריע להתנהלות החיים הנורמלית, אני לא רואה פסול בזה.
היא לא מדברת על כדורי בגדים אלא על סלסילות מסודרות לכל סוג בגד. ראית את הסרטון המדובר? זה מאוד אסטתי...
לכל אחד יש את מה שמפריע לו בבן הזוג ואם זה דברים אקוטיים מדברים עליהם עובדים עליהם. (לדוגמה הארון של בעלי לא מסודר, והוא גם לא כל כך מסדר אותו. מה אכפת לי, זה בארון שלו. המדפים שלו. בהתחלה הייתי משגעת מזה. מסדרת את זה כל הזמן ומתעצבנת שהוא לא מניח דברים במקום. אבל בעצם למה זה מפריע לי? כי ככה מקובע לי בראש שככה דברים אמורים להיות?! אז כשאני מפרקת את הכביסה המקופלת בארון אני שמה אותה באזור שבו אמורה להיות הערימה הנכונה, וזהו.. לא מתעכבת על זה.
מבחינתי המטרה בסדר בארון היא כדי שנוכל למצוא בקלות את הבגד שאנחנו מחפשים, ותו לא.
אצלי יש ילדים שמקפלים לעצמםמתואמתאחרונה
כלומר הבכורה. לפעמים הבת השנייה עושה את זה גם. אבל אצל הבכורה, למשל, מצטברת הרבה כביסה לא מקופלת, ובעיניי זה אומר שפחות מסודר...
שורה תחתונה: מי שחשוב לו שהארון בפנים יהיה מסודר - ידאג לזה בעצמו. כאמא שמנהלת "מערכת" שלמה של בית - אני מעדיפה לא להתעסק בסדר של דברים פנימיים. גם ככה אני רודפת אחרי הסדר של הבית הכללי. וגם רודפת אחרי הילדים שיסדרו. יש גבול לכמה אפשר לדרוש מהם ולריב איתם...
שוב, זו שיטה שלא מתאימה לפדנטיות. חמותי, למשל, הייתה מזדעזעת אם הייתה רואה את הארונות שלנו (והיא גם ככה מזדעזעת מכל מיני דברים שהיא רואה אצלנו 🙈). אבל היא גידלה שלושה ילדים עם עוזרת ובייביסיטר צמודות. אי אפשר להשוות בינינו... (מה גם שהאופי הבסיסי שלי הרבה פחות פדנטי...)
בדיוק מה שחילזון כתבה...מתואמת
אני לא רואה עיקרון חינוכי בסדר של דברים שמוסתרים מהעין. אני כן רואה עיקרון בשמירה על כוחותיי ובכך שיהיו בגדים זמינים לילדים. (לפני כן זה היה: "אמא, אני צריך חולצהההה! אני לא מוצא חולצה!" ואז אמא באה לערמה המתגבהת בסלסילה במסדרון, מפשפשת שם במשך כמה דקות ארוכות, ובסוף מוצאת. זה לא שעכשיו זה בכלל לא קורה, אבל לפחות אני יודעת שאם לא נמצא בגד מסוים, זה אומר שהוא או מלוכלך או במייבש...)
חחחחחחחחחחחחח גם אני חשבתי ככהפרצוף כרית

אז גם אני סיימתי את כל הכביסות!פנסאי
אולי נשארה לי סלסילה אחת לקפל ולהעביר מכונה למייבש- אבל זה מצעים ומגבות- אז זה דקה קיפול.

אני לא עובדת לפי השיטה הזו- למרות שהיא נראת לי שווה (וגם ראיתי עוד סרטונים שלה ובזכותה יש לנו חולצות ישרות בלי גיהוץ רק עם ספריי)

אבל מצאתי שיטה שגם מקצרת לי תהליכים קצת.

בבית שלנו הארונות של כווווולם באותו חדר של המכונה והמייבש- ויש לי שם שולחן מאז איך שיוצאת מכונה אני מקפלת את המכונה ושמה ישר בארון.

זה לא עבד לי תמיד, אבל בהחלט מקל בהרבה פעמים.

עוד משהו- לכל ילד יש מדף (חוץ מלבנות שיש כפול מקום 🤭) ורק מה שנכנס במדף זה השטח של הבגדים שלו…

בצורה הזו ניפיתי המון בגדים שלא באמת היו בשימוש בשנה האחרונה וגם היום במהלך הקיפול עוד הוצאתי דברים מהארון למסירה…

אני ממש גאה בעצמי במהלך הזה, כי אני אגרנית בטבעי וקשה לי לשחרר.

(בגלל זה לבנות יש עוד מליון חולצות וחצאיות בכמות מוגזמת, אפילו שלפני פסח הוצאתי להן חצי ארון)
איפה מצאת את הספריי הזה??מתואמת
ראיתי גם את הסרטון הזה והתלהבתי, אבל לא הצלחתי להבין איך קוראים לו...
וגם אני חלמתי פעם על חדר כביסה ענקי משולב בחדר ארונות, זה באמת אידאלי. אבל כיוון שזה לא עומד להיות לי, לפחות בקרוב, אני שמחה שמצאתי את השיטה הזו...
באמזון ארהבפנסאי
חדר ענקי לא הייתי אומרת…

יש לי כמו מן מדפים פתוחים 2 עמודי ספריה ועוד אחד שיש בו מלא מגירות וכמה מדפים.

זה לא מה שחלמתי, אבל הרבה יותר טוב מאיך שהיה לי בבית הקודם אז אני מודה לה׳ על מה שיש…

עד שיפוץ חלומתי 😅
תיהני מתואמת
וכן, אשמח לקישור לספריי ההוא. חמותי קונה לפעמים מאמאזון, אז אולי אבקש ממנה להכניס גם את זה לרשימה...
תודה!
הנהפנסאי
Downy Wrinkle Releaser Fabric Spray, Light Fresh Scent, 67.6 Total Oz (Pack of 2) - Odor Eliminator, Fabric Refresher, Static Remover & Ironing Aid (Packaging May Vary) Amazon.com
תודה רבה!מתואמת
המשלוח עולה יותר מהמוצר? 🙈חילזון 123
או שיש איזה דרך לעקוף את זה?
אני גרה בארהב, המשלוח לא עולה לי בכלל 🤭פנסאי
אבל אפשר לחפש את אותו מוצר או מוצר דומה בארץ או מוכר אחר באמזון שלא יקח על משלוח כל כך יקר…
את רוצה שאשלח לך קישור? זה רלוונטי לך?פנסאי
איזה ספריי?לפניו ברננה!
אפשר קישור לסרטון הרלוונטי? 🙂
כן, מיד אחרי ששלחתי ראיתילפניו ברננה!
אבל רוצה קישור גם לסרטון
זה הקישור לסרטון על תרסיס הגיהוץ:מתואמת
זה באמת עובד? מה הספריי עושה בעצם?חילזון 123
פנסאי טוענת שזה באמת עובדמתואמת
בעלי אומר שזה בטח נוזל מיוחד שנספג בסיבים של הבגד בצורה חזקה וקשיחה כזו (לא הצלחתי להבין את ההסבר שלו 🙈)
זה עובד, אבל לא נותן תוצאה זהה לגיהוץ במגהץ. כן?פנסאי
וגם, זה עובד יותר טוב עם כותנה מאשר בדים אחרים.

פוליאסטר לא כל כך עבד, וציציות צמר של הילדים שלי עבד חלקית.
אהה... זה משנה קצת את התמונה.מתואמת
נראה לי שרוב החולצות של הבנים שלי הן סינטטיות...
זה כן עבד לי על בד מעורב.פנסאי
השמלות של הבנות זה בד שונה ובדכ עבה יותר מהחולצות הסנטטיות של הבנים.
טוב, אין מנוס מלנסות בעצמי...מתואמת
Its amazing!!!לפניו ברננה!
אבל זה בטח כימיקלים. 😕
נכון, מלא כימיקלים.פנסאי
השתדלתי לא לעשות הרבה מדי חולצות בבאת אחת. זה הרגיש לי הרבה מדי
השאלה אם זה באמת לא בריא ככה...מתואמת
אני לא אעשה את זה על אנשים, רק על חולצות תלויות. ורק על חולצות שממש דורשות גיהוץ. גם ככה אני לא מגהצת בכלל
אז מקווה שזה לא יהיה נורא...
אין לי מושג.. מניחה שאם לא נושמים את זהלפניו ברננה!
אז זה כבר הרבה פחות בעייתי.
לא באמת מבינה בזה...
יכולה להגיד לךפנסאי
כשאני השתמשתי בזה, ריססתי את החולצות על השולחן ומתחתי ואז תליתי על קולב.

אחרי כמות מסויימת של חולצות כן הרגשתי קצת גירוי בנשימה ויצאתי לנשום אוויר צח.
אני גם לא מגהצת בכללמיקי מאוס
לא קונה בגדים שממש חייבים גיהוץ (בעלי קונה חולצות איכותיות אל קמט)
ואני תולה חולצות מכופתרות או שמלות להתייבש על הקולב. יוצא בהחלט מספיק מגוהץ
גם אני עושה כך עם החולצות של בעלימתואמת
עדיין לפעמים יש קמטים שכדאי להעלים אותם...
ואת החולצות של הילדים אני מייבשת במייבש, והן פחות איכותיות בדרך כלל, אז המצב שלהן נורא...
כן אני בדיוק התבאסתי על החולצות של הבנים שלילפניו ברננה!
שהן אחלה, אבל די מקומטות.. לחתונה לא אלך איתם ככה.
אז לחג ראשון הספקתי לגהץ אבל זה ממש לא קורה כל שבוע
ובשביעי של פסח כשהם היו ליד הילדים של גיסתי המתוקתקת זה היה נראה די מסכן... 🤦🏼‍♀️ למרות שכל הבעיה היא רק גיהוץ.

לגדול שלי יש חולצות שבת מנקסט. הן אל קמט(אבל הם פשוטות מאוד ויש לי גם חולצות אחרות איכותיות מהממות שרוצה להשתמש בהן!)
לקטו אין במידה שלו .
אני באמת שמחתי שבשביעי של פסח בסוף גיסתי לא הגיעהמתואמת
אף שלילדים היה כיף עם עוד חברה -
כדי שלא ארגיש נחותה מול הילדים המתוקתקים שלה 🙈 (היא מתוקתקת בעוד דברים, אז יוצא לא מעט שאני חשה ככה )
אז מבינה אותך לגמרי...
רק אומרתבארץ אהבתי
שאני די בטוחה שחוץ ממך לאף אחד זה לא היה משנה...
(הילדים שלי גם תמיד עם חולצות מגוהצות, כי בעלי מגהץ לעצמו ועל הדרך גם להם. אבל אני באמת לא רואה אפילו שהחולצות של הילדים אחרים הן לא מגוהצות. והילדים שלך - המתיקות שלהם מאפילה על כל הקמטים שבחולצה...😍)
את כזאת מתוקה ומשמחת. אני יודעת. ועדיין...לפניו ברננה!
אני מייבשת במייבש בדכפנסאי
ואם אני מוציאה את הכביסה הלבנה, ואני מוציאה מיד בסיום ההפעלה אז גם לא צריך לגהץ.

הבעיה מתחילה שלפעמים אני מבקשת מהילדה שלי להוציא את הכביסה, ואז אני יכולה לשכוח על איך הכביסה נראית 🤭
אני כביסה לבנה אוהבת לייבש בשמש בגלל הכוח שלהלפניו ברננה!
בניקוי כתמים
אי אפשר לרקוד על כל החתונות 😅
בול מה שאני עושה!באר מרים
וגם לכל החולצות שבת של הבנים..

הילדים שלי לא יודעים איך נראה מגהץ..
מה זה השיטה שבלי גיהוץ??עלה למעלה
זאת אכן שיטה מעולה ובזכותך אימצתי מרכיבים ממנהבאר מרים
אצלי שמתי בכל חדר 2 סלים שעומדים אחד על השני:
1 כביסה צבעונית וכהה ואחד לבהירה.

כל יום אני מכבסת כביסה של חדר אחר (של הקטנים שמפספסים - כמעט כל יום)

ובמוצש מוסיפה כביסה של חולצות שבת וכביסת הרתחה של מגבות מטבח וסחבות
ומה את עושה מבחינת הקיפול?בימבה אדומה
כשכל מכונה מכילה רק בגדים של 2-3 ילדים מאותו חדרבאר מרים
זה ממש קל ולוקח 10 דקות בלי הרבה מיונים..
תראיבימבה אדומה
יש לי 3 ילדים "סך הכל" וזה לא מעט זמן... ויש אותי ואת בעלי, מגבות סדינים...
אבל אם תחשבי על זה רוב הזמן הוא המיון..באר מרים
וההמתנה עם הקיפול כדי שיהיו תנאים מתאימים למיון..

אם בכל מכונה תהיה רק כביסה ששייכת למקום אחד אז המיון יהיה ממש קל..
אני באמת לא מבינה איך זה עובדמיואשת******
לך כן, יש לך בה הרבה ילדים
אבל לי
יש כביסה לבנה אחת צבעונית אחת שחורה אחת
ואם אני אכבס לפי כל חדר אני אמצא את עצמי לכל חדר שמה שלוש ארבע מכונות חלקן עם שמלה אחת שצריכה כביסה לבד וכאלו.
במקום לשים שלוש ארבע מכונות לפי צבעים לכל הבית
באנשים גדולים זה פשוט לא אותו כמויות וסוג כביסה כנראה שהשיטה הזו חוסכת זמן עבורה
אם אני אכבס לפי חדרים זה יקח לי יותר זמן, לא פחות
כנראה שאת צודקתבאר מרים
ולכן כל אחת צריכה לראות מה נכון לה..

ממה שאני זוכרת כשהיו לי כמויות כביסה כאלה (כשהייתי עם 3-4 קטנטנים בערך..) לא התעסקתי כל כך הרבה שעות עם הכביסות והן לא תפסו נתח כזה משמעותי מהחיים שלי כמו שזה היום..
אבל הרעיון הוא לא לכבס לפי צבעים, אלא מעורבב...מתואמת
אבל אולי זה באמת לא רלוונטי בבית של בנות מתבגרות שיש להן בגדים עדינים 🤷‍♀️
יש 'דף' מפריד צבעים למכונהרק טוב!
מוסיפים אותה למכונה והוא סופג את הצבעים שיורדים מהבגדים.
שכנה שלי אמרה שבעלה מכניס בגדים למכונה וכדי שהוא לא יצטרך להתעסק עם המיון הם משתמשים בזה.

אני משתמשת ב'דפים' האלה למכונות קטנות במגוון צבעים כמו מכונת פספוסים- סדין כהה, שמיכה בהירה,סדין מגבת לבן וכו'. או כשיש כמה בגדים חדשים במכונה (נניח בתחילת עונה).
היא באמת מתייחסת להז אותה אישה בסרטוןלפניו ברננה!
וממש ממליצה להשתמש בזה
דרך אגב, קלטתי את זה כשיצא לי לכבס רק למישהו אחדבאר מרים
נגיד כשאחת הבנים חוזר לשבת מהישיבה ואני מכבסת לו את הבגדים ביום שישי ואיך שהם יוצאים מהמייבש אני מקפלת חמש דקות וישר לתיק..

או כשיצא לי לשים לעצמי סל במקלחת בחדר הורים ואני מכבסת לעצמי (עם כמה פריטים בודדים של בעלי..) ומקפלת ישר על המיטה שלנו ותוך 3 דקות לארון..

אז התחלתי ליישם את זה לכולם..
נראית שיטה מעניינתאם מאושרת
ואלופה שגמרת כבר.👋👋👋
אצלנו אין מקום להרבה סלסלות,
אבל הפעם היתה לנו שיטה מעניינת - בלי כוונה קנינו מייבש עם חלון שקוף. והחבר'ה מתלהבים לצפות בכביסה המסתובבת.
אז הם רק משכנעים אותי להעמיד עוד ועוד מכונות😁😁😁.
מיינתי את הכביסה להרבה שקיות ענקיות ( יבורכו אושר עד על השקיות הענקיות).
וכשמייבש מסיים הם מוציאים לבד ומכניסים מכונה חדשה. לי נשאר רק לבדוק שאין אורחים לא רצויים במכונה ולהפעיל.

איזה חמודים! בהחלט שיטה יעילה מתואמת
גם אצלי הילדים למדו לאחרונה (סביב הלידה) להפעיל מכונה, אבל בסבב הכביסות הנוכחי הם דווקא לא סייעו... (כך יצא)
אמיצה!אם מאושרת
עוד אין לי את האומץ לתת להם להפעיל לבד
( יש לי טראומה אחרי שבכביסות של אחרי פסח לפני כמה שנים סקרן אחד הכניס חבילת קארי למכונת החולצות הלבנות ... מאז הפעלת הכפתורים היא נחלתי הבלעדית)
אוי וי...מתואמת
טוב, אני נתתי לילדים הגדולים יחסית... הבכורה, כמובן, וגם לאחד התאומים (שאוהב לסדר ולנקות ולעשות דברים בבית), וגם לבת השבע (שנהנתה מאוד מהאחריות שהענקתי לה).
הקטנים יותר עוזרים לי להכניס בגדים למכונה, כשאני איתם. מפחדת בכלל ללמד אותם להפעיל את המכונה, פן חלילה הם יפעילו אותה כשאח שלהם בפנים...
אמאל'ה קארי חחחחח צחוקים! אוי מלא כסף חולצות לבנותפרצוף כרית

באמת זה היה מקורי ומצחיקאם מאושרת
עוד לפני הכסף הבעיה העיקרית היתה שזה השבוע בשנה שבו צריך הרבה חולצות לבנות גם ראש חודש,גם יום הזכרון,וגם יום העצמאות
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך