תעזרו לי להגיב נכון, ככ מתוסכלת...פצלשית עם שאלה

יצא ארוך אבל ממש אשמח לעזרתכן... אני ממש נסערת...

שלשום קיבלתי שיחה מהמחנכת של הבן שלי בכיתה ד', ילד מקסים עם המון איכויות ולב זהב... וגם קצת קושי רגשי (מטופל) ועניין של ויסות חושי. המורה הייתה די נסערת והיא רצתה שאבוא לאסוף אותו באמצע היום כי הוא לא הקשיב לה כבר שני שיעורים, סירב לעבוד, להוציא יומן וגם פטפט בסוג של התרסה כשהיא ביקשה את תשומת ליבו. בכנות, אלולא השרשור של @באר מרים מלפני כמה שבועות והגובות שהיו, כנראה שהייתי עוזבת הכל ואוספת אותו. אבל במקום זה אמרתי שאם זאת החלטה סופית, אגבה אותה ואגיע אבל כן תמהתי על חומרת העונש (הילד לא עודכן שהוא צריך לחזור הביתה. היא קודם רצתה לבדוק איתי שאני יכולה לבוא לאסוף אותו). היא שאלה אותי במהירות איזו תגובה אני מציעה במקום ואמרתי שזאת שאלה טובה ושכדאי שנשוחח בנחת על מה שהיה כדי שנגיע לתגובה הכי מתאימה. היא הייתה בתורנות חצר ומיהרה ודי דחפה שאני אשלוף פתרון חילופי. ואני ביקשתי שוב שנדבר על הכל כשיהיה לה זמן.

בצהריים דיברתי עם הילד. הוא סיפר את הדברים השונים שהיו והסביר לי למה הוא הגיב כמו שהוא הגיב. הוא סירב לעבוד כי המורה שמה ברקע נעימות ש'שיגעו אותי' ולא נתנו לו להתרכז. הוא סירב להוציא את היומן כי לפני כמה חודשים נשכחו תפוחים בתיק שלו שנרקבו על חלק מהיומן ומאז הוא נגעל ממנו. שיקפתי לו את כל מה שהמורה ניסתה לבוא לקראתו: היא נתנה לו לעבוד בחוץ במקום בכיתה (אבל הוא עדיין שמע את הנעימות..) ובסוף היא אמרה לו להשלים בבית. זה אומנם היה בסוג של ייאוש, אבל בשלב הזה היא עדיין ניסתה להכיל את הסיטואציה. היא ביקשה להוציא את היומן כדי שהוא ירשום שהוא צריך להשלים את העבודה בבית. הסברתי לבן שלי שאם יש משהו שמפריע לו יש לו שתי אופציות. או להסביר למורה מה מפריע לו כמו להגיד שהוא לא אוהב לגעת ביומן כי הוא התלכלך פעם. או לציית למה שהיא מבקשת. אבל לסרב לעשות את מה שהיא אומרת בלי להסביר למה, זה דבר שנתפס כחוסר כבוד למורה וזה לא עובד ככה. ביקשתי שהוא יחשוב על הדברים.

הילד כתב פתק התנצלות וישב להשלים את העבודה. הוא עבד בחדר שלו למשך שעה שלמה, בריכוז וכתב שני עמודים במקום אחד. זה היה נראה שהוא מאד מסופק מהתהליך שהוא עשה.

תוך כדי, המחנכת התקשרה ודיברתי איתה. הסברתי לה את מה שהבן שלי הסביר לי וסיפרתי לה מה עניתי לו לגבי החשיבות של לתקשר את מה שהוא מרגיש במקום לסרב בלי לתת הסבר. הזכרתי לה שהוא ילד שמתמודד עם קשיים רגשיים ועם ויסות חושי. וגם שבאותו הלילה הוא ישן מעט שעות כי היינו בדיוק אחרי פסח והוא הלך לישון מאוחר יחסית, עד שכל הילדים התקלחו וכולי. וגם שידוע לכולנו שהוא פחות חזק במעברים, כולל מעברים מחופשה לשגרה. ושצריך לזכור שכשהילד חוזר לבית הספר, הוא גם מתמודד עם כל מיני דברים בקשר לחברים. ב''ה הוא ילד מקובל בסך הכל אבל לדוגמה לאחרונה יש שני ילדים שמפריעים לו ואומרים לו דברים לא יפים. המורה ביקשה לדעת מי הילדים ובהתחלה היה לי קשה להגיד לה בלי לבקש רשות מהבן שלי. כשהיא אמרה שזה חשוב וכו' אמרתי לה מה השמות וביקשתי ממנה שהיא תטפל בזה ממש בדיסקרטיות. המורה הציעה שאני אשכנע את הבן שלי לפנות אליה ושהוא יספר מעצמו, וככה היא תוכל לטפל בזה בלי חשש. אהבתי מאד את הפתרון וסיכמנו ככה. היא עדיין רצתה לתת תוצאה לבן שלי ושאלה מה אני מציעה. עניתי שנגבה כאמור כל תוצאה אבל כדאי לחשוב מה אפשר לעשות כדי שהמשך השנה תעבור בצורה טובה, בעיקר לאור העובדה שהוא כתב פתק התנצלות והשלים את השיעורים. בסוף היא סיימה את השיחה ב''טוב, אני מקבלת. בסדר גמור'' ואני הודיתי לה מאד על כל העבודה שלה. יצאתי מהשיחה עם רווחה ממש גדולה. איך מכמעט פיצוץ הייתה לנו שיחה איכותית ככה. איך אני הצלחתי לשמור על קור רוח ואיך היא שיתפה פעולה איתי בצורה כזאת. שמחתי והודיתי לשם.

חזרתי לבן שלי ואמרתי לו שאני מבקשת בכל לשון של בקשה שעד סוף השנה, הוא יעשה מאמץ מאד גדול להתנהג כמו שצריך מול המורה. אמרתי לו שאני מבינה שזה לא קל ושאני רוצה לעודד אותו. ולכן אני מוכנה לעשות לו מבצע עם תחנה בסוף כל חודש. הזכרתי לו משהו שהוא רצה ואמרתי לו שאני מוכנה לקנות לו אחרי החודש הראשון. הסברתי שזה לא יהיה כ'תלשום' אלא כדי לעודד אותו. הוא הסכים והיה נראה מוכן להתאמץ. ואז אמרתי לו שהזכרתי בשיחה עם המחכנת שהוא מתמודד פה ושם עם עניינים עם החברים ושהמורה מזמינה אותו לספר לה כדי שהיא תעזור לו. הבן שלי היה נבוך כי מדובר בקללות ולכן הוא ביקש ממני אם אני יכולה לכתוב מייל בשמו למורה עם הפרטים של מה הילדים עשו. הוא ביקש מהמורה שהיא לא תגלה לאחד הילדים שהבן שלי הלשין עליו כי אותו הילד סוג של הכריח אותו לכרות ברית שאוסר על שניהם להשלין למורים והוא לא רוצה להסתבך איתו. המתוק הזה היה ממש נבוך ואמר לי שהוא יודע שלא כורתים בריתות כאלה אבל הוא לא ידע איך לצאת מהסיטואציה. כתבתי למורה מייל עם הבקשה של הבן שלי, וגם סיפרתי לה שהוא עשה את כל העבודה בחריצות ואפילו כתב יותר מהנדרש. בסוף גם הצעתי לה את הרעיון של המבצע ושאלתי אותה אם היא תהיה מוכנה לחתום על מחברת קשר באופן יומי. הבן שלי הלך לישון עם תחושת הקלה ענקית מכל מה שהיה. ממש יכולתי לראות איך הוא שמח שהעניינים הסתדרו ובעיקר שהמורה הולכת לעזור לו מול אותם הילדים. הוא הודה לי ויכולתי לראות כמה זה עושה לו טוב להרגיש שהדברים מטופלים.

ואז.. הכל סוג של התהפך. המורה לא הגיבה למייל שלי

בכיתה הבן שלי הגיש לה את העבודה והיא שאלה איפה הדבר השני שהיה עליו להכין. הבן שלי לא ידע במה מדובר והיא ענתה לו ''אתה רואה? בגלל זה צריך לכתוב ביומן''. ואז שלחה אותו ועוד חבר שגם היה צריך להשלים עבודה לעונש על העבודה החסרה בכיתה המקבילה כדי שהם ישלימו את העבודה השנייה. 

ולגבי הסיפור עם החברים, הוא ניגש לשני הילדים (כולל הילד שהבן שלי כ''כ רצה שהוא לא יידע שהמידע ממנו) ודיבר איתם בצורה גלויה ואז קבעה שהשלושה, הבן שלי והשניים, צריכים לעבוד על פרויקט משותף. בתכלס, הבן שלי אמר לי שההצקות פסקו לעת עתה ושהם שוב חברים. אבל מצד שני, הוא סיפר לי הרגיש פגיעה באמון שהיא לא כיבדה את הבקשה שלו, שכ''כ הדגשנו. 

ואני? אני רותחת האמת..

ממש כואב לי שהיא לא ענתה למייל שלי, כולל להצעה שלי שנעשה מבצע. שהיא הענישה את הילד שלי על העבודה החסרה, במקום לראות את המאמצים הגדולים שהוא עשה כדי להתיישר. וכמובן שהיא לא כיבדה את הבקשה מהילד שפתח לה את ליבו ושבמקום לשמור על דיסקרטיות גילתה הכל לחבר. ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות. יש בי חלק שרוצה להתקשר או להיפגש איתה פנים אל פנים כדי ללבן את הדברים וגם להראות שאני עוקבת אחרי מה שקורה. לנסות להבין מה שהיה שגרם לה לפעול ככה כי אולי יש הסבר. ואם אין הסבר משכנע אז לבטא שזה מאד מתסכל אותי. זה צד שרוצה להגן על הילד ולנסות עוד קצת לפעול כדי שהגישה שלה אליו תשתנה.

מצד שני, אני קצת מרגישה שאם היא לא הפנימה את הדברים עד עכשיו, זה כנראה חסר סיכוי. ושזה עלול רק להחריף את הדברים. אולי כמה שהיא זרמה איתי בשיחה בסופו של דבר (וזה לא מובן מאליו כאמור כי יש לה אופי די חזק), בלב זה נורא עצבן אותה שאני לא ממלאה אחרי דרישותיה בקלות ומזמינה אותה ככה לראות גם את הצדדים האחרים. ואם זה ככה, אני מפחדת שאם אני אצור קשר איתה כדי לברר מה היה ואיך זה שהיא הפרה את הדברים שסיכמנו, אז בסוף זה יתנקם ביחס שלה לבן שלי. יש בי מקום שמרגיש שמכסת הדיבורים שהיא יכולה להכיל נגמרו ושעוד שיחה איתי לא תבוא לה בטוב.

אני מרגישה שאני ממש נקרעת בין שתי האופציות האלה.

כל הסיפור הזה עושה אותי עצבנית, כועסת. מאוכזבת. וגם דואגת לגבי מה יהיה עד סוף השנה.

מה הייתן עושות במקומי?

(ואפשר גם סתם חיבוק, תכלס).

וואי אהובה אין לי שמץ..רק חיבוק גדול!אמא לאוצר❤
נשמע לי מתסכל ומורכב😕
הלוואי שיסתדרו העיניינים...
את מהממת איך שאת ככה רואה מצד אחד ממש את הבן שלך ומהצד השני גם מבינה את המורה...
❤❤❤❤
איזה מותק. תודה!פצלשית עם שאלה

אני אגיד משהו שבטוח יסכלו אותי..אור123456
אבל בגלל השכר הנמוך ובגלל כמות החופשות אחוז גדול ממי שהולך להוראה לצערי ממש לא משהו ( מכירה כמה שממש על גבול בעיית תקשורת)

כמובן כמובן שלא כולם ויש הרבה מורים מדהימים שעושים עבודת קודש!!

אבל בזמן האחרון פחות ופחות אנשים איכותיים לומדים הוראה מתוך שליחות אלא מהסיבות הלא נכונות ועד שהממשלה לא תתעורר אלו התוצאות וחבל ☹
תודה.. יש לך רעיון מה לעשות הלאה?פצלשית עם שאלה

אשמח שלא נמשיך לדון בטיב המורים היום כי כמו שכתבת, זה נושא די טעון ולא הייתי רוצה שזה יסית את השרשור לשם...🙏🏼🙏🏼

אני חושבת שבציבור הדתי לפחות הרבה הולכות מאידאלרינת 23
כמעט כל המורות של הילדים שלי מדהימות ממש.
קצת דחוף לי לקבל תשובות...🙏🏻🌸פצלשית עם שאלה
לא יהיה רלוונטי יותר אם יעבור זמן משמעותי.. תודה נשים יקרות!
איזה מקרה מורכב...בארץ אהבתי
את נשמעת אמא באמת מדהימה, איך שהצלחת לנהל את הסיטואציה בצורה שמכבדת גם את המורה וגם את הילד. ושהצלחת גם לתקן את הטעויות שהמורה עשתה עם הילד, ולנווט אותו למקום שרוצה לתקן ולהצליח.

אני מאוד מבינה את התסכול שלך ממה שקרה בסוף.
וגם מאוד מבינה את ההתלבטות שלך, אם לפתוח את הדברים או שזה רק יפגע בקשר וביחס שלה לבן שלך.
אני חושבת שצריך קודם כל להבין מה המטרה של שיחה כזאת. ואז לחשוב איך להשיג את המטרה בצורה שזה באמת יקרה.
כי לפעמים כשמשהו מתסכל ומכעיס אותנו, חלק מהרצון להגיד את זה, הוא כדי לפרוק את התסכול, להראות שאנחנו לא מרוצים. אבל ברור שההשלכות של זה רק יפגעו בילד.
אני הייתי חושבת אם יש משהו שאת רוצה שתכלס יקרה בעקבות השיחה. כי במה שכתבת, את כותבת שהיית רוצה לדבר איתה כדי 'ללבן את הדברים וגם להראות שאני עוקבת אחרי מה שקורה', ו'לבטא שזה מאד מתסכל אותי. זה צד שרוצה להגן על הילד ולנסות עוד קצת לפעול כדי שהגישה שלה אליו תשתנה'.
ומצד שני, בהמשך הדברים הסברת למה אם תדברי איתה שוב, יש יותר סיכוי שזה יפגע ביחס שלה לילד, ולא יגרום לה לשנות עוד את הגישה שלה. וזה שהיא תראה שאת עוקבת אחרי מה שקורה - אני חושבת שהיא כבר מודעת לזה שאת עוקבת ופועלת, אבל השאלה אם שיחה כזאת תוסיף לעניין או דווקא תפגע.
אני לא מכירה את המורה ואת הדינמיקה מולה. אבל לפי מה שכתבת, נשמע שאת חושבת ששיחה כזאת לא תעשה טוב.

ומצד שני, כן אפשר לחשוב מה בכל זאת אפשר לעשות.
נשמע לי ממה שאת כותבת, שאת מרגישה שאי אפשר לסגור כך את הדברים, ושאת צריכה לעשות משהו.
אני הייתי מנסה לחשוב מה למעשה חשוב לך שיקרה עכשיו, מה חשוב לך שיקרה מול המורה, מה חשוב שהמורה תדע, או אולי שאת רוצה לבקש מהמורה. ואחרי שתגדירי לעצמך את הדברים, יהיה אפשר לחשוב איך לעשות את זה בצורה שבאמת תשיג את המטרה (כשמה שברור לי שיכול לעזור, זה לפנות למורה עם הרבה פרגון. להראות לה קודם כל כמה את מעריכה את כל מה שהיא היתה מוכנה לבוא לקראתך, ואת העבודה בשיתוף פעולה ביניכן, וכמה את רואה שההקשבה שלה והגמישות שלה עושות טוב לילד, וכו', ורק מתוך כך אפשר לפנות למה שהיית רוצה שעוד ישתנה).

מקווה שהדברים שכתבתי היו בכיוון. מוזמנת לקחת רק מה שמתאים...
וחיבוק❤️❤️
את ממש צודקת בכל מה שכתבת! תודה רבההפצלשית עם שאלה

זה קצת הקושי שלי. אני לא יודעת מה אני רוצה שיקרה מעכשיו. את חושבת שתוכלי לעזור לי לדייק את עצמי כדי שאוכל לשים את האצבע על מה חשוב לי? לפרוק זה נהדר אבל אולי כבר עשיתי את זה פה ואולי זה יספיק לי. מקווה לפחות..

תוכלי אולי לתת לי דוגמאות של דברים שהייתי רוצה שיקרו איתה? ואנסה לזהות איפה אני מול האפשרויות השונות של רצונות... זאת בקשה קצת מוזרה, אני מקווה שהיא יוצאת ברורה..

מנסה לחשוב תוך כדי כתיבהבארץ אהבתי
אם אני מבינה נכון, את כותבת על כמה דברים שהפריעו לך:
1. עצם זה שהמורה לא הגיבה למייל
2. חוסר התגובה שלה לרעיון שלך של המבצע
3. זה שאחרי כל המאמץ של הבן שלך, היא לא פרגנה וכעסה על החלק שלא נעשה
4. זה שהיא לא כיבדה את הבקשה שלכם בעניין החברתי שהעליתם מולה, ופגעה באמון של הבן שלך

אני חושבת שכדאי לחשוב באילו מהדברים יש חשיבות לדבר איתה עכשיו, ובאילו מהם את צריכה להסיק לעצמך מסקנות לפעם הבאה, ושיחה איתה עליהם לא תועיל בשלב הזה.
אני מתייחסת לנקודות שכתבתי קודם אחת אחת, לפי מה שנשמע לי. כמובן שאת יכולה לתקן אותי ולהגיד איך הדברים מרגישים עבורך.

1. זה שהמורה לא הגיבה למייל - האם זה אומר שזו דרך תקשורת פחות נוחה מולה? יצא לכם קודם לתקשר דרך מייל? באופן אישי אני יודעת על עצמי שלא פעם קרה לי שקיבלתי מייל ולא הגבתי עליו מיד, ואחר כך הוא נעלם לתחתית הדף מהר מידי ופשוט שכחתי להגיב עליו.
יכול להיות שאת יכולה להסיק מזה בעצמך שעדיף להתנהל מול המורה בדרך אחרת - שיחה ישירה, או אולי וואטסאפ.
או יכול להיות שזה כן נושא שחשוב לך לבדוק מולה - להגיד לה ששמת לב שהיא לא ענתה לך למייל, והיית רוצה לדעת איך הכי נוח לה שתפני אליה.

2. חוסר היחס שלה לרעיון של המבצע - כאן יש עניין מעשי. את רוצה לעשות את המבצע, ויש לך תלות מסויימת בתשובה שלה. בלי לדעת אם היא מוכנה לשתף פעולה או לא, את לא יודעת אם את יכולה לעשות את המבצע במתכונת שתכננת.
פה גם את יכולה לבחור. אם את חושבת שזה שהיא לא ענתה זה כי זה לא מתאים לה, או שאת מרגישה שלא מתאים לך לפנות אליה שוב, אפשר להחליט לעזוב את החלק שלה, ולעשות את המבצע בצורה שלא תלויה בשיתוף הפעולה שלה (יכול להיות שאפשר לסמוך על הילד שהוא יגיד לך בכל פעם האם מגיע לו לקבל נקודה? וכמובן שאם את שומעת מהמורה משהו אחר - אז זה מה שקובע?).
אבל אפשר גם להחליט כן לחזור עם זה למורה, להגיד לה שחשוב לך לדעת האם תהיה לה אפשרות לשתף פעולה, ובאיזה אופן יהיה לה נוח (אולי מחברת קשר זה מסורבל בשבילה? אולי עדיף שתשלחי לה הודעה כל יום לשאול איך היה והיא רק תצטרך לענות? או שלה יהיה רעיון שמתאים לה יותר?).

3. על הכעס שלה על הבן שלך - קודם כל, אני מסכימה לגמרי עם הגישה שלך. אחרי כל הרקע שהיה, לדעתי בהחלט לא היה צריך לכעוס עליו, גם אם היה משהו שהוא פספס ולא עשה.
אבל פה אני חושבת שזה עניין של גישה חינוכית שקשה לשנות אצל אחרים. נשמע שהעניין של היומן גם היה עקרוני לה, וזה שהוא לא זכר בגלל שלא הסכים לכתוב ביומן גרם לה לרצות להדגיש לו את החשיבות של הכתיבה ביומן, ולכן היא כעסה עליו.
אני באופן אישי חושבת שלא הייתי פותחת את זה מולה, כי מהתיאור שלך נשמע שהיא רק תקבל את זה בתור ביקורת שמערערת על הגישה שלה, וזה יכעיס אותה ולא יגרום לה לשנות גישה.
כן הייתי חושבת איך לפתור את העניין של היומן (אולי אפילו לקנות מחברת שבה הוא יוכל לכתוב את שיעורי הבית. אולי כדאי לוודא עם המורה שזה בסדר מצידה).
ואולי גם לעתיד, כדי למנוע ממצב כזה לקרות שוב - כדאי לשים לב להיות מתואמת עם המורה על כל הפרטים. כי זה באמת פספוס שאחרי כל השיחות שדיברתם, לא היה תיאום לגבי מה הוא צריך להשלים, והיה צריך לסמוך רק על הזיכרון של הבן שלך…

4. הפגיעה באמון של הבן - גם פה אני מתלבטת מה נכון לעשות. כי ברור לי שאת צודקת שזה לא היה נכון לעשות מה שהיא עשתה. ומצד שני, נשמע שלא היו לה כלים להגיב אחרת, והיא ניסתה לפתור את הבעיה בדרכים שהיא מכירה, ולא הצליחה למצוא דרך יצירתית לעשות את זה באופן שביקשתם.
סה"כ הכוונה שלה היתה לעזור, וזה היה לה חשוב. ולמעשה היא באמת הצליחה לעזור, וזה שהיא עשתה את זה באופן הזה בכל זאת לא פגע בבן שלך (מצד החבר).
אז גם פה אני לא בטוחה שנכון לפתוח את זה מולה.
אבל אולי כדאי לדבר על זה עם הבן, כדי לשקם את האמון שלו. וגם אם הוא כבר לא יסמוך עליה באותה מידה ולא ירגיש בטוח לפנות אליה עם קשיים, חשוב שלפחות האמון שלו בך לא יפגע, והוא ירגיש בטוח לשתף אותך בלי חששות.
אז הייתי משקפת לו קודם כל את הרצון של כולם לעזור לו. וגם משקפת לו את זה שבסופו של דבר המורה כן הצליחה לעזור, וזו היתה הדרך שלה לעזור, וכנראה שהיא ידעה שזה יהיה בסדר והחבר לא יפגע בו למרות ה'ברית' ולכן היא עשתה את זה באופן הזה.
והייתי גם אומרת לו שבכל מקרה הדבר הכי חשוב הוא שהוא ישתף אותך בקשיים שיש לו, ואם יהיה עוד מצב כזה שוב, אתם כבר תחשבו ביחד איך ואת מי לשתף (אולי אפשר בפעם אחרת לשתף את היועצת ושהיא תנחה את המורה איך להתנהל?)

כתבתי פה הרבה כיוונים. מקווה שהדברים קלעו. קחי רק מה שמתאים לך….
וואו ממש ממש תודה, עשית ממש סדרפצלשית עם שאלה

ותודה שכתבת ליד כל נקודה איפה את באופן אישי היית מעלה משהו ואיפה היית בוחרת להחליק את הנושא. התגובה שלך ממש עוזרת לי. מעריכה ממש שלקחת את כל הזמן הזה בשבילי. ה' יברך אותך!

בשמחה! באמת שמחה שזה עוזר לךבארץ אהבתי
בהצלחה רבה!
את באמת אמא משקיעה ומיוחדת. הבן שלך זכה...
אני קוראת ומתפעלת ממשריבוזום

מהחכמה וההתייחסות הבהירה לבעיה כל-כך מתסכלת. ובעיקר מההשקעה והחשיבה הרבה בשביל לעזור כל-כך לאמא אנונימית אחרת שמעבר למסך...!

תודה לך❤️בארץ אהבתי
הפורום הזה הוא באמת מקום של חסד אמיתי. לפעמים אני מהמקבלות, ושמחה להיות גם מהנותנות... וכיף שמעריכים
בארץ אהבתי!נגמרו לי השמות

וואו!

אני קוראת אותך ומתפעמת ממש!

איזו אישה טובה את, איזו יכולת ניתוח מופלאה, יכולת דיוק מופלאה, יכולת הסברה ברהיטות ובבהירות את הדברים, שמסודרים בצורה כזו נפלאה ומתיישבים בדיוק גם על הראש וגם על הלב.

דעי לך שיש לך יכולות מיוחדות ונדירות מאוד מאוד ואני מאוד מעריכה אותך ❤

איזו זכות לקבל ממך כאלו מחמאות❤️בארץ אהבתי
תודה רבה!
גם אני תמיד אוהבת לקרוא אותך, עם המילים המדויקות שלך, ההכלה וההקשבה שיש לך, והנתינה האינסופית שלך פה בפורום...😍
❤❤נגמרו לי השמות

ותודה גם לך יקרה על כל המילים הטובות 🙏❤

את אמא מהממת! זהו.אהבתחינם
בהצלחה בהכל😳
התכוונתי לעשות לב ❤️אהבתחינם
בטעות יצא לי 😳
תודה אהובה!!פצלשית עם שאלה
וואותהילה 3>
קודם אני חושבת שמה עשית מדהים ומשמעותי
גם אני נתקלת בלא מעט מורים שהנושא של שילוב ולפעמים הכוונה מההורים באיך להתמודד עם הילדים שלהם
ממש משמעותי ועוזר.

למורה הספציפית הזאת כן הייתי חוזרת לנסות להבין מה היה בסוף עם מה שסיכמתם ולבקש קודם לשמוע מה היה מצידה.
אחרי זה להעביר את החוייה של הבן ושלך ולנסות לשים דגש על דברים משמעותיים.
אם ילך מה טוב, ואם לא תתעודדי שסוף השנה מתקרב...

לדעתי שווה עוד צ'אנס ולו כדי לדעת שעשית מה שביכולתך.
תודה רבהפצלשית עם שאלה
על הפרגון ועל שיתוף זווית הראייה שלך. אני פשוט חוששת שהיא לא תגיב לזה טוב. זה נראה לי התסריט הסביר יותר לצערי. אבל מעניין אותי: למה כתבת שלמורה הספציפית הזאת כן היית מדברת? מה מתוך מה שכתבתי נתן לך את ההרגשה הזאת?
היתהילה 3>
קודם כל היה נשמע שזו מורה שכן מנסה ללמוד להיות בקשר ויש לה קשב.
נראה שבנית הרבה על המייל שאם היא לא הגיבה אליו יש סיכוי רב שהיא בכלל לא ראתה אותו ולא קראה אותו ולא בהכרח יודעת מה כתוב בו...
(וזה שהיא התנהלה איך שהתנהלה רק מוסיף לכיוון הזה).

ובכל מקרה אני מאמינה ביחסים על השולחן.
קודם כל- באמת לנסות לברר, יכול להיות שהיא באמת לא קראה וזו לא דרך תקשורת טובה לדברים חשובים ובהולים (אולי לשלוח במקביל ווטסאפ שבו תכתבי ששלחת מייל חשוב ותשמח שתקרא).
יכול להיות שהיא שכחה או שבאמת היא התעלמה.
חשוב מאד לדעת מה בדיוק קרה בשביל הבן שלך ובשביל לדעת איך להתנהל איתה נכון להבא.

וכן, זה חשוב לתת משוב ותוקף לסיכומים שיש עם מורים. בסוף למורים יש כוונות טובות אבל גם הרבה על הראש ולא תמיד זוכרים או מספיקים הכל.
כשיש ילד שהעניין שלו במעקב ובתקשורת הם לרוב ישימו לב יותר לעניינים שלו.
הבנתי מה את אומרתפצלשית עם שאלה
היא ככל הנראה קיבלה את המייל, אם היא הלכה לדבר עם הילדים... אבל אני מתחברת לדברים שכתבת בכללי, תודה!
בהצלחה רבהתהילה 3>
את נשמעת אמא נפלאה
תודה על החיזוק!פצלשית עם שאלה
קודם כל חיבוקפליונקה
עברת חוויה לא נעימה. ומאוד מעריכה אותך שאת קודם כל בצד של ילד שזה הכי חשוב.
מצד שני יש לי כמה נקודות שאולי כדאי שתחשבי עליהן.
1. גם אם ילד לא אוהב מנגינה מסוימת הוא לא יכול להפסיק להשתתף בכיתה. תמיד יש רעשי רקע , אם לא מנגינה אז ילדים אחרים או אפילו כתה אחרת או שיפוץ מעבר לכביש.
2. לגבי יומן. קצת מוזר שעברו כמה חודשים והוא המשיך להסתובב עם יומן נגוע רקבון תפוחים. אתם לא ניקיתם תיק לפסח? מי אחראי על סדר בתיק שלו?
כנראה הוא צריך עזרה בזה. מה לגבי שאר ציוד?
נראה שאת או בעלך צריכים לעקוב ולעזור לו לסדר תיק בערב, לבדוק אם עשה ש''ב , האם יש את כל הציוד, להוציא אוכל מהתיק, לא לתת אוכל שהוא לא אוהב.
3. לגבי חבר. אם זה ריב בינהם כנראה אי-אפשר לפתור את זה בלי להזכיר את הבן שלך. אולי זה די ברור שהוא זה שסיפר כי הוא היה שם.
יכול להיות גם שחברים פירשו את המצב קצת אחרת.
או מורה רואה את זה קצת אחרת.
היה לי מקרה עם בן שלי בכיתה ד' שהוא חזר כולו שרוט , רק שלא ידעתי שילד שני חזר הביתה עם כמה חבורות.
גם אני וגם אמא של ילד אחר ראינו רק את הילד שלנו כמובן וכל אחת מאיתנו כעסה מאוד על הילד השני.

4. לא נראה לי שמורה יכולה לעמוד במחברת קשר יומית. כנראה זה עמוס לה מדי. את יכולה לעשות מבצע גם בלי השתתפות של המורה.

הייתי בודקת עם מורה האם יש פער בחומר לימוד, אולי עדיף לו לשבת עם חבר אחר בכיתה , אולי מחליטים מה עושים במקרים דומים. עד כמה ילד צריך לקחת אחריות בעצמו . האם הוא יכול לעשות את זה?
לגבי התפוחים, לא מה פתאום!😅פצלשית עם שאלה
א. זה לא היה האוכל שלו וזה לא היה בתא של האוכל.
ב. התינוקת הכניסה פעם תפוח לתיק שלו, בתא של הספרים. גילינו אחרי כמה ימים וכמובן שניקינו הכל מיד.
ג. אבל לילד עם ויסות חושי וכו׳ זה עדיין מעורר בו גועל מסוים, המחשבה שפעם תפוחים נרקבו לא רחוק מהיומן.

לגבי החברים, תודה שהעלית את הנקודה הזאת אבל לא נראה לי שזה מה שקרה בסיפור הספציפי הזה. נוכחתי לראות הרבה מאד פעמים שהוא מאד מדייק כשהוא מספר דברים וכאן הייתה הצקה די חד צדדית.

לגבי מחברת הקשר, לא מדובר במחברת לעדכונים על הפן הלימודי אלא רק לחתום פעם ביום באם היום עבר בסדר מבחינת התנהגות כללית כלפי המורה... 🤷🏻‍♀️

קראתי הכל. את אמא מדהימה!!יראת גאולה
איך הצלחת לקחת מצב מורכב כל כך לנקודת זינוק! הלוואי אצליח להגיב כמוך 🤭

לגבי הנקודה שכתבת מכאן הכל התהפך -
א. יכול להיות שהמורה בכלל לא קראה / קיבלה את המייל? (סליחה אם התייחסת לזה בתגובות, לא קראתי תגובות)

ב. לגבי הדיבור הפתוח עם הילדים - לא הייתי לוקחת את זה קשה כל כך. ייתכן שהמורה פספסה כאן (לא יפה, לא נעים, אבל אפשר לדון אותה לכף זכות), אבל איכשהו נשמע לי שהיא כן 'הסוותה' את הפניה שלה. ולא בטוח שהילדים האחרים תפסו את זה כמו שהבן שלך חושש. הוא רק ילד, לא בטוח שקלט את הסיטואציה מכל הכיוונים, אולי כדאי להתקשר להתעניין אצל המורה באמת ממקום מתעניין ושואל.
יש לך ניסיון איתה עם שיחות 'רציניות' כבר מלפני כן? אני מאוד מקווה שמורים נורמליים לא מתנקמים בילדים כי ההורים משוחחים איתם... גם אם השיחה לא באה להם בטוב... או שאולי התכוונת שגם עם מידע אחר היא עלולה להתנהל בצורה שגויה שבסופו של דבר תפגע בילד?

את נשמעת אמא מהממת אכפתית מעורבת מרגישה את הילד שלה ומנהלת שיח בריא ופתוח עם הילד, עם כזו אמא הוא עוד יגיע רחוק 💖💖
תודה ממשפצלשית עם שאלה

על כל הכוח שנתת לי עם התגובה הזאת. המשפט האחרון שלך עשה לי ככ הרבה טוב.. 

א. היא ככל הנראה קיבלה את המייל, היות שהיא הלכה לדבר עם הילדים. 

לגבי ב., תודה על מה שכתבת, זה עזר לי לראות את הדברים קצת אחרת ובאמת להפעיל יותר עין טובה על כל ההתנהלות.

מבחינת ניסיון קודם של שיחות איתה, כבר דיברנו כמה פעמים מתחילת השנה. לרוב יצאתי עם הרגשה מעורבת. פחות התכווונתי שהיא הייתה מתנקמת באופן מודע חלילה. יותר שהיא כבר תהיה עם 'בטן מלאה' ועם פחות סבלנות כלפיו. אבל באמת התחברתי לעניין של לדון לכף זכות ואני מרגישה שקידמת אותי עם המילים האלה.

וואו איזו אמא מדהימה את נשמעתנגמרו לי השמות

זה הדבר הכי מרכזי שכ"כ בלט לי מכל ההודעה שלך,

שאת פשוט אמא מתנה!

זכה ילדך וזכו ילדייך!

התחלתי לקרוא קצת תגובות וראיתי שענו לך כ"כ כ"כ מדהים,

אז רק אכתוב נקודות קצרות שעלו לי מן הקריאה:

א. משהו בתקשורת בינך לבין המורה טלפונית היה הרבה יותר יעיל ומקדם ביניכן מאשר תקשורת דרך המייל.

יכול להיות שסוג התקשורת הספציפי הזה (מייל) לא כ"כ מוציא מהמורה את כל הפן הרחב של הדברים, לכן לנסות ללמוד מכך ומכל הקושי למצוא נקודות שניקח אותן כלימוד (כמובן שהתסכול מובן הכי הכי והוא במקום לגמרי, זה לא במקומו, אלא כנדבך נוסף עליו).

אולי במקרים שיש דחיפות בעניין - לנסות לתקשר יותר ישירות כאשר יש אפשרות גם למורה להגיב מיידית ולשמוע מיידית.

ב. הבן שלך כזה מדהים.

אני חושבת על מה הוא עבר וחשב  בכל ההתנהלות הזו - ודעי לך שהדבר הראשון שניכר לי לפחות מן הקריאה - זה שבנך חש בצורה הכי חזקה שלו שאמא שלו איתו!

שיש לו תמיד כתובת!

שהוא יכול לשתף!

שיש לו הקשבה!

שיש לו הבנה!

שמנסים יחד איתו לחתור גם לפתרונות!

וזה מדהים מדהים וכל כך חשוב בעיניי!

ג. גם המקרה עצמו מראה אישיות רגישה וטובה כ"כ של בנך, הוא לא "סתם" עושה דברים, ובטח שלא "כדי לעצבן את המורה" (לא שאת חושבת זאת כמובן, אלא אולי לפעמים המחשבה יכלה לעבור אצל המורה אולי), אלא הוא פועל *בשביל טובתו*

אם לא נעים או יש ריח של מקולקל - לא אשתמש ביומן כי זה לא נעים לי

אם החבר הזה לא נעים לי - אתרחק

אם יש מנגינה שלא נעימה לי - אנסה להיות בקשיבות לעצמי ולנהוג בהתאם.

ז"א שכל "חטאו" של הבן המתוק שלך זה שהוא קשוב לעצמו...

וזו תכונה נפלאה! וכמה חשוב לכולנו ללמוד ממנה לפעמים!

אז לראות את השורש הטוב הזה שבכל ההתנהלות שלו זה גם נפלא וחשוב

ד. להתחזק בסמכות שלך כאמא.

לצאת מתוך נקודת הנחה שאת לא "מטריחה" את המורה או חלילה תגרמי להרעה בטיב הקשר בינה לבין בנך (על אף שאני מבינה מאוד מאוד את החשש וכמובן יש לו מקום!!!)

אלא להתחזק בכך שאת מכירה הכי טוב את הילד שלך,

את אמא שלו

וזה הכי הכי לגיטימי ומעולה ליצור תקשורת רציפה עם המורה בכל הנוגע אליו.

כן, גם אם תשלחי הודעות סמס כל יום של איך היה

הרבה פעמים למורים שעושים עבודת קודש אין פניות לזכור כל דבר ודבר, ודווקא כאשר ההורה מעורב הם מעריכים אותו וגם זוכרים יותר לשים לב לדברים הספציפיים.

כך שקשר רציף עם המורה, בצורה מכובדת כמובן - הוא מעולה בעיניי.

ה. התקשורת בינך לביןם ילדך מקסימה

ואיך שאת משקפת לו דברים

והפתיחות ביניכם

וכל מה שנעשה - זה פשוט מרגש אותי

וכן, כתבתי את את זה קודם אבל מרגישה צורך לכתוב זאת שוב

ו. לגבי השורה המדהימה הזו:

"הילד כתב פתק התנצלות וישב להשלים את העבודה. הוא עבד בחדר שלו למשך שעה שלמה, בריכוז וכתב שני עמודים במקום אחד. זה היה נראה שהוא מאד מסופק מהתהליך שהוא עשה." -

וואו!

לקרוא אותה שוב ושוב ולראות איזה איזה ילד מדהים!

לוקח אחריות

מביע התנצלות!

יושב להשלים!

שעה שלמה!

כותב שני עמודים במקום אחד

וממש ניכר שהוא מסופק מהתהליך שעשה!

טוב זו שורה של נחת כזו גדולה אפילו לי, אז בטח שלך כאמא של האוצר הזה איזה כיף! ב"ה!!!

ז. גם השיחה בינך לבין המורה משקפת *כל כך* הרבה איכויות ***בך*** כאמא וכאדם!

ממש כל מילה שכתבת, כל הדקויות ששמת לב אליהן אצל ילדך, כל ההשפעה של המעברים, השינויים ויתר הדברים -מראים גם על רגישות ועומקים אדירים גם אצלך אז עכשיו מובן יותר מאיפה בנך ירש את כל הנ"ל ואת פשוט מדהימה!!!

(אולי אני נשמעת "מתלהבת" כזו, אבל זה בכנות מרגש אותי)

ח.  אני חושבת, שבעיקר לאור כל האיכויות הללו שבך, אין רק שתי אפשרויות של או לשוחח עם המורה והיא תכעס ותתנקם בבנך חלילה, או לשתוק ולספוג הכל -

אלא יש כאן בעיניי בהחלט דרך שלישית מעולה!

כיוון שאת כזו מדהימה

וכיוון שאם יש מישהי שיכולה להתנסח בצורה הכי מכבדת שיש, הכי עדינה שיש, ויחד עם זאת הכי ברורה ובהירה ומקדמת שיש -

אני בהחלט חושבת שלקבוע פגישה פנים מול פנים (או לכל הפחות טלפונית) - מאוד מאוד יכול להועיל ולקדם גם עבורך, גם עבור בנך וכמובן עבור המורה.

ואין לך יקרה כלל על מה להתנצל!

הלא רק טובתו של בנך אל מול ולנגד עינייך בכל שנייה ושנייה ומתוך כך את פועלת!

אם תצרי קשר עם המורה ותדברי איתה ככה, מהלב המדהים שלך, אני בטוחה שרע זה לא יעשה!!!

מחזקת אותך בכל מי שאת ובכל ההתנהלות המדהימה שלך,

אם תרצי לעדכן כאן מה ואיך קרה ממש אשמח לשמוע

חיבוק ענקי ואלף כוחות 🙏❤

וואו תודה רבה יקרהפצלשית עם שאלה

איזה הודעה! ממש תודה על כל הטוב שהדגשת.. זה ממש מרגש ונותן כוחות. קראתי פעמיים את התגובה המעצימה הזאת שלך 🌷

כרגע למעשה היא חותמת על המחברת שהבן שלי מביא לה. בסוף, החלטתי להחליק את שאר הדברים כי אני לא חושבת שזה מאד יעזור להתעכב על זה וכי אני ממשיכה לחשוב שזה כן עלול להרגע. אני חושבת לשלוח וואצאפ השבוע ולשאול איך הולך מאז השיחה שהייתה, בעיקר כדי להראות שאני עוקבת. 

וואו את אמא פשוט מדהימה מדהימה מדהימהדפני11
השארת אותי פעורת פה.
אין לי משהו חכם להגיד (אולי עוד אחשוב על משהו) אבל כרגע אני רק מאחלת לעצמי להיות אמא לביאה מחנכת ומגנה על הילדים שלי כמוך! אשרייך
ממש תודהפצלשית עם שאלה
את לא יודעת כמה חיזקת.

בעיקר שהיום היה עוד משהו 😢. קבענו פגישה, מקווים שיועיל...
בהצלחה ענקית!דפני11
פגישה עם מי?
תודה! עם המחנכת..פצלשית עם שאלה

מתפללת שיהיה מועיל

את כל כך איכותיתסוסה אדומהאחרונה
קודם כל שולחת לך חיבוק. את משקיעה את כל כולך, עם הרבה הבנה ורצון טוב עבור הילד שלך, ואת חווה גישה מעט שונה מצד המחנכת שלו. זה לא כיף...

אני חושבת שעם כמה שהיא חזקה ודעתנית, גם את יכולה לבחור להיות כזאת.
אלו מקרים שמותר בהם להתחנף.
מצד אחד תעמדי על שלך, ומצד שני תעשי את זה בסוג של פוליטיקלי קורקט...

בסופו של דבר גם לה חשוב למצוא חן בעיני אלו שמעליה. היא רק המורה שלו, היא לא המנהלת של העולם.
והיא במובן מסויים שליחה שלך.
כבדי אותה, העבודה שלה קשה, אבל גם למילים ולדעות שלך יש מקום.

שלחי לה הודעה ששלחת לה מייל ותשמחי לתגובה שלה.
אל תבואי בגישה שהיא עושה לך טובה. אתן בעלות אותו מעמד, כל אחד מהמקום שלה. ❤
קרסתי בערב.עוד מעט פסח

מצאתי את עצמי אוכלת לחם עם קוטג' לארוחת ערב, אז החלטתי לפנק את עצמי, להכין סלט טעים לשבת ולאכול ממנו קצת כבר הערב.

הכנתי את הסלט עם הילדים סביבי, ואז שמתי לקטנים שירים בטלפון וישבתי לאכול במטבח.

חוזרת הביתה הגברת בת ה-15 (שקמה ב-12 וכל היום היתה עם חברות), אומרת לי- 'לכבוד מה הם רואים סרט?'.

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

היא אומרת לי- 'אה, אבל להכין סלט מושקע יש לך כח? בגלל זה הם יצאו ככה מופרעים'.

מצאתי את עצמי בורחת לחדר, מקללת אותה בלב.

חצופה ומנותקת, שלא מבינה שמינית ממה שעובר על הורים בימים האלה.

ואני כל כך כועסת עליה על כל הימים האלה, שאני בקריסה והיא לא עושה כמעט כלום בבית (מתבכיינת שעה על זה שביקשתי ממנה לקחת את הכביסה של עצמה!!! לחדר).

ועוד באה בהערות מתנשאות.

עכשיו הקץ' המעצבן, זה שלדעתי זו אמא של החברה שלה שקצת מורידה אותה נגדי. מין אמא כוסמת-חינוך ביתי-טיטול רב פעמי כזאת, שכל היום מספרת כמה כולם נחותים לעומתה.

אוף.

בא לי לצרוח.

יואו! מחרפן בהחלטיעל מהדרום
לק"י

אני מבינה שזה חלק מגיל ההתבגרות, אבל זה לא הופך לנחמד יותר.

🫂

הפתח לאמירה שלהoo

זה ההסבר שלך

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

אני לא נותנת הסברים שמצדיקים את ההחלטות שלי

גם כי אין צורך וגם כי זה פותח אפשרות דיון לא רצויה

הייתי עונה בסתמיות 'רואים' 'ככה'

או מתעלמת מהשאלה

תלוי בטון שהיא נשאלה

נשמע מדויקמתיכון ועד מעון

בדיוקכך.

הבעיה שאנחנו המון פעמים מתנצלות, ממה שאני קוראת אותך את לא חיה את חייך כך ואת צודקת לגמרי, אבל רובינו כן

כןoo

רוב האנשים מצטדקים וגם מתנצלים כששואלים אותם (ובמיוחד נשים)

כדי להגיב אחרת

צריך להיות מודעים להשלכות התגובה ולהתאמן להגיב אחרת

(זו יכולת נרכשת)

בשיח הורה ילד

זה הכי משמעותי

כי ההשפעה של ההורה על השיח היא כמעט מוחלטת

(בניגוד לשיח בין מבוגרים

ששם ל2 אנשים יש השפעה על השיחה

ותגובה אחרת עוזרת

אבל השיח תלוי גם בצד השני)

ממש מזדהה. חיבוק ענקקדם
עבר עריכה על ידי קדם בתאריך א' בניסן תשפ"ו 20:49

משפט כזה היה מוציא אותי מדעתי, כל הכבוד שהלכת לחדר ולא צעקת עליה, אני לא הייתי מצליחה.

מאוד קשה לי שהמתבגרות שלי לא עוזרות בבית בכלל. ברמות שמזעזעות אותי. אצלנו שיחות הבהרה עוזרות, לצערי לזמן קצר מדי...

מציעה לשבת איתה לשיחה ולשקף את המצב מהצד שלך, למשל מה את עשית מהבוקר ומה היא. וכמה היא מקבלת מהבית ולא נותנת. (ארוחות, שימוש בכלים שמישהו צריך אח''כ לשטוף, קניות, הסעות, כביסות וכו') האמת שבעיני זה משפט כל כך חצוף, שהייתי מבהירה בהזדמנות קרובה באופן חד משמעי שלא מדברים ככה לאמא. ושלראות סרט זה הרבה פחות חמור מגאווה וחוצפה... אבל איך שאת מכירה אותה ואת הדינמיקה בבית, תעשו מה שנכון לכם

ווא, נעתקו לי המיליםמתואמת

את אמא מדהימה, שהצלחת לא להגיב לה! אני בטוח הייתי מתפרצת מיד...

האמת, שאולי במצב כזה לא נכון להתאפק, וכן צריך להעמיד אותה במקום מיד - לא מתוך התנצחות, אלא פשוט כהעמדת גבולות, שלא מדברים ככה לאמא בשום אופן.

מניחה שזו לא פעם ראשונה שהיא אומרת פנינים כאלה... חיבוק לך❤️ אולי אחרי המלחמה כדאי לשקול הדרכת הורים, כדי לדעת איך להתמודד מולה...

חיבוק על זה, לא נעים בכללשופטים

אני כן חושבת שצריך לדבר ולשתף, אם קשה בשיחה אפשר במכתב, בסוף אנחנו אחראים על החינוך ואם לא תספרי לה שנפגעת ושזה ממש לא היה במקום איך היא תלמד?

כשהיה לי מקרה דומה והייתי עצבנית ביקשתי מה AI לנסח מכתב ודייקתי אותו עד שהיה נראה לי קולע.

לא בהכרח שזה יעזור ויהפוך אותה 180 מעלות אבל אותי זה הרגיע שעשיתי את ההשתדלות שלי, כי למרות שאני טיפוס  שנמנע מויכוחים יש מצבים שזה הכרחי..

ואי אין לי מתבגרת אבל מעלה לי את הסעיף רק לקרוא🩷לפניו ברננה!

תקראי לה לחדר לשיחה ותלמדי אותה

שכדי ליצור אמא רגועה עם כוחות

אמהות צריכות לאכול אוכל איכותי גם אם זה במחיר סרט.

ושאם יש לה ביקורת שתתכבד ותשמור על האחים או שתעזור קצת כדי שלא תקרסי כשהפרינססה מסתובבת עם חברות.

סתם. לא יודנת כמה חכם להגיד את זה אבל אני מבינה אותך כל כך ושולחת חיבוק.

תודה לכולכן!עוד מעט פסח

הייתי בהדרכת הורים ספציפית עליה, כי היא באמת ילדה שמאתגרת אותי באופן מיוחד (בעלי טוען שזה בגלל 'היא ממש דומה לי. אני לא רואה את זה, אבל כן מעריכה את הדעה שלו, אז כנראה שיש בזה משהו).

אולי אני צריכה לחזור, כי זה כן הועיל לתקופה מסוימת, ועכשיו אני מרגישה ששוב אנחנו מתרחקות.

וכמובן שהחופש הזה שלה, מול כמות העבודה שלי, לא מוסיף רוגע. זה מתסכל ברמות.

אני חושבת שאולי כן יש מקום להודיע לה שהיא לא אורחתלפניו ברננה!
בבית ושמצופה ממנה איקס דברים מסויימים בכל יום (נראה לי עדיף מוגדרים שחוזרים על עצמם, כמו לדוג ארוחת ערב, או כלים וכביסות, ככה את מנטרלת ויכוחים) ואם מולך זה יתפוצץ אז שאבא יקח אותה לשיחה..
הלוואיעוד מעט פסח

אבא שלה באמת מצליח לגרום לה לעשות דברים.

אבל כשהוא לא כאן, אני לא.

היה לה בעקרון תפקיד מוגדר, היא פשוט לא היתה עושה אותו. כשהיינו מתעקשים, היתה עושה עקום בצורה שיותר פוגעת ממועילה.

הקטע שבעלי מצליח להוציא ממנה קצת עזרה (עם תלונות, אבל לפחות משהו), לכן ברור לי שהנקודה היא הדינמיקה ביני לבינה.

גם לי קרה משהו כזה פה ושם כמעט עם כל ילדפילה

אנחנו כהורים אשמים בזה.

אנחנו כל הזמן משדרים להם כמה דברים בעייתיים

1) הורה צריך להכיל כל הזמן

2) הורה הביא ילדים לעולם כך שכל התחזוקה היא בעייה שלו והוא צריך להתמודד עם זה

3) מותר להשתגע בגיל ההתבגרות

4) הורה צריך להיות תמיד חינוכי, נחמד וכספומט

5) אין ילד רע, יש ילד שרע לו

6) הורה צריך להיראות טוב ,לשדר שמחה ולהיות מוכן לכל תרחיש

7) העיקר שילד ישתף אותנו

8) מערכת החינוך לא טובה

9) מורה צריך למצוא גישה לכל ילד ולתת יחס אישי

10) צריך לאהוב את הילד בלי תנאי

יוצא שילדים מקבלים מסר שהם לא אשמים בכלום אף פעם , לא אחראים על שום דבר והורה צריך לשמוח כשבכלל משתפים אותו. וגם אם הם עושים בעיות , הורה עדיין חייב להם כי הוליד אותם.

ומה טוב בכלל בחינוך ביתי או חיתול רב-פעמי? 

הכיוון שלך נכוןמתואמת

אבל פחות אהבתי את הקביעה של "אנחנו ההורים אשמים בזה"...

אשמה עצמית לא תוביל לשום מקום בשום מצב.

יש דברים שאפשר לשנות בהתנהלות ובדינמיקה כדי לנסות לשנות, אבל יש גם אופי מולד של ילד, שההורה לא אשם בו... (וגם הילד לא, כמובן, וצריך לעזור לו ולכוון אותו לטוב - ככל האפשר)

..הרמוניה

נכון זה לא אשמת ההורים זה אשמת התרבות

ההורים שלי לא שידרו לי את רוב הדברים שהיא כתבה, בכל זאת איכשהו קיבלתי את זה מהסביבה

והתפיסות האלו יצרו לי ביקורות שונות על ההורים שלי (מודה בצער)

אין ספק שאם גם ההורים מושפעים מהחשיבה הזאת זה יותר רציני

..הרמוניה

סליחה על הפלישה, תגובה גאונית. ומאד מעוררת מחשבה

תראי יקרההפי

קודם כל כואב לקרוא את זה , ואין ספק שאת חשובה קודם כל ורק שתשקיעי בעצמך יהיה לך את הסבלנות להשקיע באחר(:

אז לא להזניח את עצמך תמיד לחשוב עליך , גם בנקיונות גם בבאלגן .

5 דק קפה לפני עם עוגה .. לשבת בחוץ לשמוע רגע שיר שאת אוהבת .. זה לא חייב להיות הפסקות של חצי יום. ( וגם זה מותר )

לגבי הבת שלך 2 דברים

1. היא מנסה לדבר איתך ( גם אם עקום , היא רוצה תשומת לב , לפעמים ילדים עוקצים דווקא במקום שכואב , כי כואב לה משהו , בדרך כלל זה שלא רואים אותה מספיק .. תנסי מתי שאת נינוחה ואין לך עומס לדבר איתה ככה בכיף. . ובלי מגננות .

2. יש פה גם חוסר כבוד , זה לא אומר שהיא רעה זה בדרך כלל אומר שעובר עליה משהו , אבל זה לא צריך לצאת עליך .

תגידי לה אני מבינה שחשוב לך החינוך שלהם ( באמת ולא בציניות) עם זאת תביני שאת מתנהגת בחוסר כבוד את קודם כל מזלזלת בעצמך ובי כאמא 

( גילוי נאות אמא אני לא , אבל עבדתי מלא עם ילדים ונוער עם בעיות התנהגות)

תודה לךעוד מעט פסח

באמת אחרי שנת לילה אני מבינה שהיא רצתה לקבל קצת זמן של קשר ויחס.

אולי היא קיוותה ששמתי לאחים שלה סרט כדי שאוכל לדבר איתה רגוע, והתאכזבה שלא זו היתה הסיבה...

האמת שמהחוצפה עצמה אני כבר לא מתרגשת.

מבחינתי זה כמו שלקטן בורח לפעמים פיפי- מתחלקות לה אמירות פוגעניות, אני הולכת עד יעבור זעם.

היא יודעת מה מותר להגיד ומה לא, ובדרך כלל אני לא כזה מתרגשת מפליטות פה שלה (אבל, כמו שכתבתי למעלה, זה גם היה משהו קיצוני, וגם היא תפסה אותי בזמן שגם ככה הייתי על הקצה).

לפחות עברנו את השלב שהיא אומרת את זה בצרחות...

את מדהימה באמתהפי
זה נשמע שאת בעין טובה ומכילה את הסיטואציה יותר מכל עצה טובה שאפשר לתת 
קשוח עכשיו, קשוח עוד יותר עם מתבגריםמתיכון ועד מעון

בטח בזמן הזה. היו לנו לא מעט פיצוצים קולניים עם המתבגרים (בעיקר אחת מהם) כולל בדיוק בשנייה שאחותי הגיעה לקחת משהו ושמעה צרחות הדדיות, זה לא ממקום שאומר שזה בסדר, רק לנרמל שזה קורה ולכולם, כולנו על הקצה

אני חושבת שטוב שאת דואגת לעצמך, וזה גם אולי לא סבבה שהיא קמה מאוחר, אבל הרבה נוער בגילה קם סופר מאוחר.

צריך למצוא זמן רגוע לדבר איתה לשמוע מה יושב עליה ולמסות למצוא דרך להציב דרישה וגם לראות אותה.

בהצלחה יקרה!!!

אני באמת מרגישה שהיא מתפספסת ליעוד מעט פסח

יש כל כך הרבה דברים הישרדותיים, sos שחייבים לעשות בדחיפות- שאין זמן לילדים שהם לכאורה עצמאיים ומסתדרים לבד.

אולי זאת היתה קריאת השכמה לראות אותה יותר.

מצד שני, בכנות, איפה אני מכניסה גם את זה ללו''ז???

אוף.

קשה להיות הורים במלחמה.

לגמרי קשהמתואמת
ואל תאשימי את עצמך על מה שאת לא מצליחה... תנסי לבדוק מה סדר העדיפויות הנכון לך עכשיו (אולי למשל אפשר לוותר על הלימודים של האמצעיים כדי שתוכלי לשים לב יותר למתבגרת? אולי איכשהו יש מקום להוריד סטנדרטים בסדר של הבית? אולי אפשר לשלב בין דברים, ודווקא תוך כדי שאת מסדרת להזמין אותה לדבר איתך? מה שנראה לך שתהיי מסוגלת לו עכשיו❤️)
זה ממש לא נאמר בשיפוטיות, מקווה שזה ברורמתיכון ועד מעון

אם תצליחי למצוא אפילו כמה דקות, רצוי בשעות הלילה שהקטנים כבר לא מסביב, לדבר איתה טיפה, ובעיקר להקשיב לה, זה מצוין. תנסי, רק אם יתאפשר.

זה באמת באמת קשוח

כל כך מכירה את זהאורי8
קרה לי עם חלק מהמתבגרים. זה מעצבן ופוגע ברמות אחרות... הגדולים שלי מעל גיל 20 ויש חי כבר נשואים. וטם זה מעודד אני יכולה לומר שזה מאוד מתעדם בהמשך, והם מתחילים בשלב כלשהו לראות אותך...ושאני ממש מנסה לעבד על עצמי לא להפגע אישית).לא תמיד מצליחה... רק בשבוע שעבר היה לח ענין דומה עם הבן שלי) . אני כן חושבת שכדאי לדבר איתה בזמן רגוע( אולי את ובעלך יחד) על איפה היא יכולה להיות שותפה בבית . ואחרי שנרגעת מהפגיעה הכל כך מוצדקת גם להיות המבוגר האחראי ולהמשיך את הקשר ולהיות אמא שלה  אפשר גם לנסות לומר שמה שאמר פגע בך כי את עובדת קשה ומותר לך לפנק את עצמך בלי להכנס לדיון על זה. ואז פשוט להמשיך הלאה ושזה לא יגרר לעוד ברוגז ןכעסים.  בהצלחה יקרה, זה לא קל , יכולה לומר שיש לי בת מהממת שדומה לי מאוד והתנהגה בדיוק כך בגיל 15. היתי נפגעת ממנה מאוד ותמיד אמרתי לה מה אני מרגישה אפילו שזה יכל להמשיך את המריבה כי לפי דעתי היא צריכה להבין שאמא היא בן אדם עם רגשות ולמילים שלה יש כח ויכולת לפגוע. אבל תמיד הקפדתי להמשיך הלאה ואחרי שנרגענו להיות אמא שלה לדאוג לה להיות אכפתית. לא נתתי למריבות להגרר .  ב"ה היום היא נשואה ואנחנו במקום אחר לגמרי. 
וואי קשוחתהילה 3>אחרונה

קודם כל נשמע מתסכל ומקומם

הקושי של הזמן הזה והעומס

זה שהגדולה מרוכזת בעצמה, וגם מבקרת, ולא מושיטה עזרה

תחושה שהאמא השניה מורידה אותך

ממש ממש קשוח.

בסוף הכל יושב על החוויה שלנו בתוך עצמנו,תחושה שאולי לא הצלחתי או לא הייתי אמא מספיק טובה היוםוהיא מכאיבה, ועוד יותר אם מישהו מגרד אותה, ופי כמה כשמסובבים את הסכין.

תחבקי את עצמך, תכאבי את התחושה,

ותזכרי שלמרות שזה מה שאת מרגישה כרגע,

הכל בע"ה יעבור ואת בוודאי אמא נהדרת ומשקיעה.

אחרי שתעבדי את מה שנגע בך וטלטל אותך, נשמע ששווה לתפוס שיחה עם הבת על הציפיה שלך ממנה, ובכללי על התחושה ואולי גם על האמירה הזאת (נשמע שגם לה יש תסכולים מסויימים, ושווה אולי לאפשר לה לשוחח על זה כשתהיי פנויה לשמוע)

אבחון פסיכודיאנוסטימשתדלת פלוס
מי מופנה לאבחון פסיכודיאנטסטי?

איך מתבצע?

מה בודקים?

מי מבצע אבחון זה?

בדרך כלל פסיכולוגים קלינייםמתיכון ועד מעון

עושים אולי גם שיקומיים, לא בטוחה

לרוב שיש שאלה רגשית עמוקה

עושים אבחון עם כלים רגשיים וגם מבחן אינטליגנציה 

תודה רבהמשתדלת פלוס
האם זה קשור לאוטיזם?
יש אבחון פסיכולוגי לאוטיזםמתיכון ועד מעון

ספציפי לאוטיזם עם כלים מותאמים.

שזה נערך ע''י התפתחותיים, קליניים של הילד וגם שיקומיים החינוכיים שעברו הכשרה 

מוסיפה שלצורך אבחנה של אוטיזםמתיכון ועד מעון
צריך גם אבחון רפואי של רופא התפתחותי או פסיכיאטר 
אצלנו קיבלנו הפניה בגלל חשד לאוטיזםמתואמתאחרונה

אבל בפועל האבחון הזה לא אבחן אוטיזם (צריך אבחון אדוס בשביל זה).

כך שאם זה החשד אצלכם - עדיף ללכת ישירות לאבחון אדוס אצל פסיכולוג שמומחה בזה... (וצריך גם לאבחן אצל פסיכיאטר)

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11אחרונה
אמיתי המספר
אמהות לבנים מתבגרים- עדיף לבן בכור. האם אתם מעיריםאביגיל ##

לתפילה??

אצלנו הנהגתי כלל בבית שקמים עד השעה 8:15

לכולם. גם למתבגרים וגם לקטנים יותר. כמובן גם לעצמי (זה מאוד מפתה להשאר במיטה בחופשים)

אבל את הבן המתבגר הגדול- בן 15 אני צריכה להעיר מלאא פעמים וזה מתיש אותי וגם מכניס אווירה לא טובה בנינו

מצד שני אם אני אעזוב אותו ואתן לו לקום בשעות מאוחרות, ברור שכולם בעקבותיו...

אשמח לשמוע מה קורה אצלכן

אצלנוoo

הגדול מגיל צעיר קם מעצמו בזמן לתפילות (יש מנינים גם ב9 פלוס ככה ש8:15 זה די מוקדם)

ודווקא הבא אחריו שהוא בן 15 לא תמיד קם מעצמו לתפילה

בעלי מעיר אותו

לפעמים כמה פעמים

אבל בגלל שהוא רגיל לקום (בזמני שיגרה) מוקדם לישיבה

אז לא קשה לו לקום ב8+

כשאנחנו מעירים אותו לישיבה

זה יכול להיות הרבה פעמים

אבל למדנו להישאר עם אווירה טובה גם כשזה לוקח הרבה פעמים

(סבלנות+ התאמת הציפייה למציאות)

בן הגדול תמיד קם לבדפילה

לבן שני בגיל של הבן שלך יש קושי , אז בעלי מעיר אותו אבל לא כל יום. בכוונה העברתי את הכבוד לבעלי מכל מיני סיבות.

בנות מתבגרות ביום חול קמות לבד, בשבת ובחופש יכולות לקום מאוחר . אני לא מעירה.

את ילדה בכיתה ו מעירה בימי חול , בשבת לא.

את קטנים מעירה ביום חול , בשבת לא .

אנחנו מעירים אותםמתואמת

אבל לא יותר מכמה פעמים. (יש לנו בת בכורה ואז שלושה בנים מעל בר מצווה)

לא חושבת שזה נותן דוגמה אישית לאחים הקטנים, לכאן או לכאן... כל אחד עם האופי שלו (והמורכבויות שלו), וכולם יודעים שלא כל האחים אותו דבר...

לא בן בכור אבל יש כמה בנים בגילאי 15-22אורי8

אחרי הרבה ניסוי ותהיה ובנים באופי שונה . החלטנו שלא מעירים. כן אומרים בוקר טוב. מעירים את מי שאנחנו יודעים שחשוב לו לקום. לא חופרים. חלק מהבנים שלנו קמים מוקדם לתפילה וחלק לא, מתפללים במנין מאוחר ולפעמים גם בבית כי אין כבר מנין. החלטנו שיותר טוב להשאיר את זה להתמודדות שלהם עם עצמם ומול הקב"ה ולא מולנו. זה גם לא קשור לכמה הילד תורני. מי שקשה לו לקום זו התמודדות שלו, לא מאבק מולנו. אנחנו רוצים שיקום לתפילה מתוך רצון ובחירה שלו. וראינו שאם זה מולנו זה הופך את זה לענין מולנו. אני לא רואה שזה משפיע על האחים אצלנו. יש 2 בנים שקמים מוקדם ו 2 שקשה להם יותר. והאח בן ה 11 הוא באופי של הקמים מוקדם וזה שאחיו ישן לא קשור אליו. היה נראה לנו שחבל על המלחמות בנושא. ובנות מתבגרות שקמות מאוחר בימי חופש אני לא מעירה. אלא אם כן הגזימו( השעה 12 והן עוד ישנות... )

כשאני מעירה אותו, הוא בסוף קם והולך. רק שזה התפקידאביגיל ##

שלי

ואת זה אני לא אוהבת 

תודה לכל מי שענתה! קראתי מזמן, אבל שכחתי את הסיסמאאביגיל ##

ולקח לי זמן להתחבר

אני שואלת האם בכלל להעיר את המתבגרים, זה בהכרח נכון?

ברור שהוא מעדיף לישון עד שעות הבוצר

מצד שני כן חשוב לי הגבולות, ולשמור על סדר יום ברור.

לקום בשעה נורמלית

מתלבטת בעניין 

כל מקרה לגופופילה

ברור שצריך לשאוף לנפרדות ולהעביר אחריות לילד. אבל לפעמים זה לא מתאים.

אם הבחירה בין להעיר או להגיע למצב שילד קם מאוחר , מפסיד חלק מיום לימודים , אז ברור שעדיף להעיר.

ממה שאני רואה כאמא לכמה מתבגרים , יש היום המון נשירה מבית ספר. גם מלחמה תרמה לזה

אני מדברת על החופש.. שאז הוא לא קם מעצמואביגיל ##אחרונה

בישיבה אני מתארת לעצמי שהוא כן קם בזמן

אני נוטה יותר להמשיך לעמוד על זה, פשוט הוא אומר לי שאת כל החברים שלו לא מכירים ומאפשרים להם לקום מתי שבא להם

אני באמת שומעת דעה כזאת פופולורית

מחנך שצועקנשימה עמוקה

כבר איזה כמה שבועות שאני מרגישה שהבן שלי בן ב9 לא כהרגלו. הוא קצת יותר משתובב ומתחצף, יש לו מין תיקים כאלו בעיניים ואפילו קרה שהגבתי על משהו בצורה לא הכי מכילה והוא התחיל לבכות.

מדובר בילד סופר מתוק וחברותי, שנראה שהכל טוב לו ולא נותן לדברים להשפיע עליו. הוא אהוב על החברים שלו ויש לו קסם אישי. הוא תמיד מסתדר עם הדברים ולעולם לא מקטר.

כששואלים אותו איך היה בבית הספר/בפעילויות תמיד עונה סבבה ונראה מבסוט. לכן היה לי ברור שמשהו עובר עליו.

לקחתי אותו לשיחה אחד על אחד ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא כהרגלו וכמה שאני אוהבת אותו ואשמח לשמוע מה קורה איתו כי אני יודעת שגם לו פחות נחמד במצב הזה ואני רוצה לעזור לו.

הוא סיפר שיש שני דברים שמפריעים לו. יש 3 ילדים בכיתה שלוקחים לו דברים וזורקים אותם מאחד לשני. הם קרעו לו מחברת וחטפו לו את הכיפה וזרקו מעליו כמו קוף באמצע. הוא ממש היה עצוב כששיתף את זה וזה ממש עשה לי כווץ' ענק בלב והרגשתי את תחושת ההשפלה שלו. טען שהוא לא עשה להם כלום מראש והם עושים את זה בלי סיבה. הוא יודע גם להשתובב עם חברים אבל אף פעם לא עושה דברים כאלו שפוגעים בילדים.

הדבר השני שסיפר היה שהמחנך שלו בשבועות האחרונים ממש צועק. תיאר שהמחנך צעק על הילד שיושב לידו כי הוא דיבר בתפילה ואמר שהוא ממש פחד מזה ואחר כך ביקש לצאת לשירותים כי הרגיש שהוא צריך להירגע. הוא לא צועק עליו ישירות, אלא על חברים אחרים. הוא סיפר את זה עם דמעות בעיניים ואמר שזה גורם לו לפחד מהמחנך.

עכשיו, הנטייה הטבעית שלי במקרים כאלו שעולים בכיתה היא לפנות למחנך ולדבר איתו ישירות על מנת שיהיה מודע ויתערב באירוע. אבל עכשיו אני תקועה. לא יודעת אם נכון לפנות למחנך ולומר לו שהבן שלי מפחד כי הוא צועק. וגם לא בטוחה שהבן שלי ישתף פעולה עם המחנך לגבי הילדים שקשה לו איתם, בגלל שהוא לא סומך על המחנך ככה.

כמובן שלבינתיים אמרתי לו כמה אני שמחה ששיתף אותי ועכשיו אני יודעת מה עובר עליו. ניסיתי לחזק אותו כמה הוא חזק בפני עצמו ולהשתתף איתו ברגשות הקשים שעולים מתוך הסיפורים שלו.

אבל אני ממש רוצה לעזור לו מעבר ואשמח להצעות מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. לפנות לרב? לפנות להורים של הילדים הספציפיים? ליועצת?

קשה לשמוע שהילד שלנו עובר דברים כאלה...מתואמת

נהגת ממש בחוכמה, וכל הכבוד גם לו ששיתף אותך ככה.

נראה לי שהכי חכם לפנות ליועצת. אבל לא עכשיו, רק כשתסתמן חזרה לשגרה, כדי שהיא תוכל לדבר בדברים האלה בזמן אמת.

איך הוא עכשיו, כשהוא נמצא בבית ולא באזור הפעולה הקשה? איך הוא מושפע מהמצב?

הייתי5+אחרונה

כן מדברת עם המחנך. המחנך בבעיה, הוא צריך להשליט סדר בכיתה וללמד. זה מאוד מאוד קשה. בנוסף יש מורים שהקול שלהם גבוה יותר ממורים אחרים ונשמע יותר מאיים. הם לא תמיד מודעים לזה. גם בגלל שתלמידים לא ממש מקשיבים, הם נאלצים לצעוק לפעמים. יש ילדים רגישים (גם לי יש כאלו, וגם אני כזאת) שצעקות מלחיצות אותם. במיוחד רואים את זה שהם נבהלים מצעקות על מישהו אחר. כי אם זה היה עליהם זה היה מובן, אבל על מישהו אחר זה כבר רגישות גבוהה יותר.

שיחה כנה עם המחנך, יכולה להועיל, גם כדי להכיר את המחנך ודרכי הפעולה שלו, גם שהמחנך יהיה יותר מודע לילד שיושב בכיתה ומפחד ממנו, וזה בטח לא הכוונה שלו. (בד"כ, לא מכירה). לפעמים פיתוח של קשר אישי עם המחנך יכול לעזור ליותר קרבה והרגשה יותר בטוחה.

להסב את תשומת ליבו של המחנך לילד השקט בכיתה, זה חשוב. וחשוב גם לשתף אותו במה שקורה בין הילדים. המורים לא נמצאים עם הילדים כל רגע וממש חשוב שמחנך ידע גם מה קורה בהפסקה.

אפשר לאמר לו שתשמחו שידבר בכיתה על נושא כזה או אחר בלי להזכיר שמות של ילדים. האירוע נשמע כמו התחלה של בריונות, כדאי לגדוע אותה כבר עכשיו.

אבל נראה בכלל מתי יחזרו ללימודים...

(הבן שלי בתחילת השנה שמע מי יהיה המחנך שלו וממש התבאס ולא רצה ללכת ללימודים כל יום. היו לו דעות ממש גרועות עליו בגלל שפעם הוא לימד אותו וגער בו, או משהו כזה. אבל כמה שיחות שלי עם המחנך ויותר תשומת לב אישית של המחנך לבן שלי והתיחסות אליו בכיתה בצורה שמותאמת לו, באמת שינו את היחס של הבן  שלי למורה הזה. לפני כמה זמן המחנך יצא למילואים ועכשיו הבן שלי מתלונן על המורה המחליף ומתגעגע למחנך 😆). בהצלחה ממש, רוב המורים הם אנשים טובים שרק מנסים לעשות את העבודה שלהם. זו אחת העבודות הכי קשות שיש (מניסיון). לפעמים הם גם עושים קצת טעויות. כדאי לבא בעין טובה על המחנך וממקום כזה לשוחח איתו.

בהצלחה

כמה אתן משלמות על משלוחי מנות לגדולים?1289

בעקבות דיון עם הגדולים יותר בבית (שלוש עשרה וחצי ו11)

כמה אתן מסכימות לשלם על משלוחי מנות לילד?

היה כאן דיון מעניין

ונשים רגע בצד את האופציה של הכסף שלהם…

ועל מה זה יושב כי אני יודעת על מה…

לא יודעת בדיוק כמהoo

כי אני לא מתעסקת עם זה

אבל מגיל צעיר הם מכינים משלוח שכולל

שקית מעוצבת כלשהי

פחית/ טרופית

חטיף כלשהו

כמה ממתקים קטנים

הם מחלקים בין 5-15 משלוחים כאלה

תלוי גיל/ ילד

תלוי כמה משלוחים יש בסך הכליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ו' באדר תשפ"ו 9:27

לק"י

אצלינו לארבעה ילדים יצאו בערך 20 משלוחים,

כך שמבחינתי גם 10 למשלוח זה בסדר. השנה יצא פחות. נראה לי סביב 6-7.

אנחנו לרוב קונים משלוחי מנות עבור מה שנותנים בכיתהבארץ אהבתי

שזה בא עם הגבלה של כמה ממתקים מותר לשים שם (2 או 3 בד"כ).

בפורים עצמו הם מביאים הרבה משלוחי מנות (הבת שלי בת 12 מן הסתם תכין לכל החברות בשבט ולמדריכות). אז אני מעדיפה להתבסס על משהו שמגיעים בבית (עוגיות מכמה סוגים), ומוסיפים לזה חטיפים/ממתקים שאנחנו מקבלים במשלוחים שמביאים לנו (גם ככה נשאר לנו אחר כך הר של ממתקים...)

זה אומר שצריך להכין כמויות אסטרונומיות של עוגיות,שופטים
לא? 🤔

אני בדרך כלל מכינה בצק פריךבארץ אהבתי

מהמתכון השני בחתימה של @יעל מהדרום, ומכינים מזה הרבה עוגיות מכמה סוגים - עוגיות בצורות (עם קורצנים), עוגיות ספירלה (צובעים חלק מהבצק בחום עם קקאו בשביל זה), אם יש כוח אז גם עוגיות דובים (דורש יותר השקעה אבל הילדים אוהבים).

ולפעמים הגדולה שלי מכינה גם עוגיות שוקולד צ'יפס.

בדרך כלל שמים בכל משלוח מנות כ-4-5 עוגיות, אורזים יפה בשקית צלופן, ולפעמים גם מוסיפים משהו מהממתקים/חטיפים שקיבלנו.

לפעמים אורזים כמו סוכריית טופי (בשקית צלופן ארוכה, קושרים משני הצדדים כמו סוכריה גדולה), ולפעמים הילדים מכינים לפני פורים מארזים למשלוחים שלהם בצורת ליצן, כמו פה -

זה לא יוצא משלוח ענק, אבל כן כזה שכיף לקבל. והילדים אוהבים את ההכנות, זה חלק מאווירת חודש אדר...

אוי זה מתוקשופטים

איך עושים את הליצן? הוראות לידיים שמאליות בבקשה 😅

מתי את מכינה ומתי אורזת? 

פה יש קצת יותר פירוטבארץ אהבתי

משלוח מנות קטן עם המון יצירה | נעמה ואני רעיונות לעיצובים מתוקים

לא חייבים לעשות בדיוק כמו שם.

בגדול העיקר זה ריבוע/מלבן לגוף הליצן, עיגול לראש (מציירים פרצוף, אפשר להדביק עיניים זזות), משולש לכובע, ומלבנים ארוכים לידיים שמחבקות את הכוס (אפשר להוסיף בקצה כפות ידיים, בעיני יוצא חמוד גם בלי צורה ברורה של ידיים..). לא צריך להיות מוכשרים בשביל שיצא טוב.

בדרך כלל את העוגיות אנחנו מכינים בשבוע שלפני פוריםבארץ אהבתי

צריכים למצוא לזה יום השבוע.

את הליצנים הילדים מכינים בעיקר לבד, לפעמים אני קצת עוזרת להם לגזור את החלקים. (בפעם הראשונה עשינו ביחד, אבל עכשיו הם כבר מנוסים...)

בערך 5 אולי טיפה פחותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ו' באדר תשפ"ו 17:55

נניח שקית שוקו ועוגיות ביתיות (היה עכשיו 8 שקיות ב15)

או פחית/בקבוק מיץ (משהו מהמבצעים) וחטיף ממארז או חטיף שוקולד קטן

או כמה חטיפים/ממתקים ממארזים

לא זוכרת בדיוקמתואמת
אבל עקרונית אנחנו קונים מארזים של ממתקים, ומסכמים איתם שהם יכולים להשתמש בזה, ואם הם רוצים להוסיף (למשלוח גדול יותר או לכמות גדולה יותר של משלוחים) הם יכולים להכין בעצמם מאכלים (כמו פופקורן, עוגיות וכדומה) ולהוסיף למשלוחים.
10 שח למשלוחאשת מקצוע
ישלי בת 11.5 ובת 10פלספנית

בעזהי"ת

קונה דברים שנחשבים בעיניהן 'שווים' בהזדמנויות משתלמות, כך שהמשלוח יוצא שווה ובעלות נמוכה. 

בד"כ סביב 4-5 שקלים, השנה הגענו ל6.5 וזה כולל את הכל (אריזה וכו'). 

ספציפית השנה לכל משלוח יש כוס ובו ממתק שווה של מקלות גומי עם ג'ל לטבילה וסוכריות קטנות לציפוי, חטיף קטן פשוט, סוכריה על מקל מהסוג השווה, סוכריות קופצות, שעון סוכריות, ובתוך המכסה של הכוס- סקוושי קטן ויד נדבקת (לגדולה במקום היד הנדבקת יש מחזיק מפתחות חמוד של דובי). 

זה יצא 4.5 שקלים למשלוח, אבל הן נורא רצו להביא גם בקבוק שתיה קטן אז זה עוד שני שקלים למשלוח.. 

יש שנים שהן עשו ביתי, נדמה לי ששנה שעברה הן הכינו כמה סוגים של עוגיות וארזו יפה, הייתה שנה שהן הכינו עוגות אישיות (בתבנית אינגליש-מיני) ואת השם של החברה משוקולד, כל פעם משתנה.. אבל זה סדר הגודל של העלויות.

הנשה הסתבכתי עם זה באמתפה משתמש/ת

כי הזמנתי מראש בזול מארזי חטיפים וֶסוכריות ומיני שוקולדים לכולם.

ואז הגדולה החליטה שהיא רוצה יותר מזה

אז נתתי לה עוד חטיף מיוחד בנוסף וגם זה כנראה לא היה נראה לה מספיק והיא רוצה להביא ללפחות 11 בנות רק היא.

אז את הפחית שרצתה להוסיף- היא קנתה מכספה. הרגשתי 'שה לא נכון להרגיל אותה לכזה רף גבוה ורק לה ואז בהמשך כולם יצפו להצטרף לרף הזה וגם ככה הז חג כהז יקררר

אז התלבטתי אם זה היה הגיוני שקנתה את הפחיות מכספה

באמת התלבטותיעל מהדרום
לק"י

אני כן מבינה שבשלב מסויים לגדולים מתאימים דברים אחרים. אפשר להחליט שבמקום 2 דברים זולים- לשים משהו אחד יקר יותר/ יותר מיוחד.

לדעתי זה הגיונירוני 1234אחרונה

אני השנה קניתי לגדולה פחיות כי היא נתנה רק ל-4 חברות אבל החבאנו את זה מהקטנים…

בעבר אמרתי לה שאני מוכנה לקנות רק X ממתקים בכל משלוח ואת השאר היא השלימה ממשלוחים שקיבלה 

דילמת יום הפיג'מות השנתית124816

כבכל שנה הגענו ליום הפיג'מות ואיתו הדילמה הקבועה.

מה יותר פאדיחה?

ללכת לבית הספר עם פיג'מה או ללכת לבית הספר עם בגדים רגילים ביום פיג'מות?

הצעת הפשרה של ללבוש מכנסי פוטר וחולצת גלופה, נפסלה באמירה נחרצת:"או פיג'מה פיג'מתית או בגדים רגילים"

ואולי הפתרון לשבת על הספה ולהתלבט עד שיסתיים יום הלימודים?

*פיג'מה, לאלו שפחות מכירות את המושג, הוא בגד שנועד במקורו לשינה, אך משמש בעיקר ליום פיג'מות, כי למה לא לישון עם הבגדים...

אהבתי את הכתיבה😂יעל מהדרום

לק"י

היו שנים שבאמת קניתי לילדים פיג'מות במיוחד לכבוד היום הזה, כי הם ישנים עם בגדים מאידיאל😅

(האידיאל שלי כמובן).

עדכון מהשטח124816

יצא סוף סוף לבית הספר,

הפתרון:

פיג'מה ועליה בגדי יום יום, כלומר לדחות את הדילמה להמשך...

יפה. חשיבה יצירתית😅יעל מהדרום
ועכשיו, למי יש מקלט ולא ממ"דמתואמת

יש מסיבת פיג'מות קבועה פעמיים-שלוש בלילה😅

(גם אצלנו לא לכולם יש פיג'מות אמיתיות, וזה אכן פדיחה כשצריך להציג את הפיג'מה לראווה...)

עברנו לפני מספר שנים מדירה עם מקלט לדירה עם ממד124816

באזעקות הראשונות אחרי המעבר, לילדים היה חסר ממש המפגש עם השכנים.

השבת עשינו קצת השלמה, כשירדנו למקלט של בית הכנסת, המשמש גם את השכנים, באזעקה שהיתה מיד בסיום קריאת זכור ושרנו שם שירי פורים בצותא, כולל פועלי בניין מהודו שמתגוררים ליד, וגם הצטרפו לשירה.

😅 ממש מהודו ועד כוש היה לכם!מתואמת
🤣יעל מהדרוםאחרונה
סקר על בנים בגילאי יסודיאבןישראל

בנים בגילאי 6-10

באיזה שעה הם חוזרים מהבית ספר/ תלמוד תורה?

ומה הם עושים אחרי צהרים/ איזה עיסוקים יש להם?

האם כל הפעילויות שלהם אחרי צהרים עם חברים או לא דווקא?

תודה ממש לעונות

זה יעזור לי ממש

רגילאבןישראל
ב8

אולי יעניין אותך