תעזרו לי להגיב נכון, ככ מתוסכלת...פצלשית עם שאלה

יצא ארוך אבל ממש אשמח לעזרתכן... אני ממש נסערת...

שלשום קיבלתי שיחה מהמחנכת של הבן שלי בכיתה ד', ילד מקסים עם המון איכויות ולב זהב... וגם קצת קושי רגשי (מטופל) ועניין של ויסות חושי. המורה הייתה די נסערת והיא רצתה שאבוא לאסוף אותו באמצע היום כי הוא לא הקשיב לה כבר שני שיעורים, סירב לעבוד, להוציא יומן וגם פטפט בסוג של התרסה כשהיא ביקשה את תשומת ליבו. בכנות, אלולא השרשור של @באר מרים מלפני כמה שבועות והגובות שהיו, כנראה שהייתי עוזבת הכל ואוספת אותו. אבל במקום זה אמרתי שאם זאת החלטה סופית, אגבה אותה ואגיע אבל כן תמהתי על חומרת העונש (הילד לא עודכן שהוא צריך לחזור הביתה. היא קודם רצתה לבדוק איתי שאני יכולה לבוא לאסוף אותו). היא שאלה אותי במהירות איזו תגובה אני מציעה במקום ואמרתי שזאת שאלה טובה ושכדאי שנשוחח בנחת על מה שהיה כדי שנגיע לתגובה הכי מתאימה. היא הייתה בתורנות חצר ומיהרה ודי דחפה שאני אשלוף פתרון חילופי. ואני ביקשתי שוב שנדבר על הכל כשיהיה לה זמן.

בצהריים דיברתי עם הילד. הוא סיפר את הדברים השונים שהיו והסביר לי למה הוא הגיב כמו שהוא הגיב. הוא סירב לעבוד כי המורה שמה ברקע נעימות ש'שיגעו אותי' ולא נתנו לו להתרכז. הוא סירב להוציא את היומן כי לפני כמה חודשים נשכחו תפוחים בתיק שלו שנרקבו על חלק מהיומן ומאז הוא נגעל ממנו. שיקפתי לו את כל מה שהמורה ניסתה לבוא לקראתו: היא נתנה לו לעבוד בחוץ במקום בכיתה (אבל הוא עדיין שמע את הנעימות..) ובסוף היא אמרה לו להשלים בבית. זה אומנם היה בסוג של ייאוש, אבל בשלב הזה היא עדיין ניסתה להכיל את הסיטואציה. היא ביקשה להוציא את היומן כדי שהוא ירשום שהוא צריך להשלים את העבודה בבית. הסברתי לבן שלי שאם יש משהו שמפריע לו יש לו שתי אופציות. או להסביר למורה מה מפריע לו כמו להגיד שהוא לא אוהב לגעת ביומן כי הוא התלכלך פעם. או לציית למה שהיא מבקשת. אבל לסרב לעשות את מה שהיא אומרת בלי להסביר למה, זה דבר שנתפס כחוסר כבוד למורה וזה לא עובד ככה. ביקשתי שהוא יחשוב על הדברים.

הילד כתב פתק התנצלות וישב להשלים את העבודה. הוא עבד בחדר שלו למשך שעה שלמה, בריכוז וכתב שני עמודים במקום אחד. זה היה נראה שהוא מאד מסופק מהתהליך שהוא עשה.

תוך כדי, המחנכת התקשרה ודיברתי איתה. הסברתי לה את מה שהבן שלי הסביר לי וסיפרתי לה מה עניתי לו לגבי החשיבות של לתקשר את מה שהוא מרגיש במקום לסרב בלי לתת הסבר. הזכרתי לה שהוא ילד שמתמודד עם קשיים רגשיים ועם ויסות חושי. וגם שבאותו הלילה הוא ישן מעט שעות כי היינו בדיוק אחרי פסח והוא הלך לישון מאוחר יחסית, עד שכל הילדים התקלחו וכולי. וגם שידוע לכולנו שהוא פחות חזק במעברים, כולל מעברים מחופשה לשגרה. ושצריך לזכור שכשהילד חוזר לבית הספר, הוא גם מתמודד עם כל מיני דברים בקשר לחברים. ב''ה הוא ילד מקובל בסך הכל אבל לדוגמה לאחרונה יש שני ילדים שמפריעים לו ואומרים לו דברים לא יפים. המורה ביקשה לדעת מי הילדים ובהתחלה היה לי קשה להגיד לה בלי לבקש רשות מהבן שלי. כשהיא אמרה שזה חשוב וכו' אמרתי לה מה השמות וביקשתי ממנה שהיא תטפל בזה ממש בדיסקרטיות. המורה הציעה שאני אשכנע את הבן שלי לפנות אליה ושהוא יספר מעצמו, וככה היא תוכל לטפל בזה בלי חשש. אהבתי מאד את הפתרון וסיכמנו ככה. היא עדיין רצתה לתת תוצאה לבן שלי ושאלה מה אני מציעה. עניתי שנגבה כאמור כל תוצאה אבל כדאי לחשוב מה אפשר לעשות כדי שהמשך השנה תעבור בצורה טובה, בעיקר לאור העובדה שהוא כתב פתק התנצלות והשלים את השיעורים. בסוף היא סיימה את השיחה ב''טוב, אני מקבלת. בסדר גמור'' ואני הודיתי לה מאד על כל העבודה שלה. יצאתי מהשיחה עם רווחה ממש גדולה. איך מכמעט פיצוץ הייתה לנו שיחה איכותית ככה. איך אני הצלחתי לשמור על קור רוח ואיך היא שיתפה פעולה איתי בצורה כזאת. שמחתי והודיתי לשם.

חזרתי לבן שלי ואמרתי לו שאני מבקשת בכל לשון של בקשה שעד סוף השנה, הוא יעשה מאמץ מאד גדול להתנהג כמו שצריך מול המורה. אמרתי לו שאני מבינה שזה לא קל ושאני רוצה לעודד אותו. ולכן אני מוכנה לעשות לו מבצע עם תחנה בסוף כל חודש. הזכרתי לו משהו שהוא רצה ואמרתי לו שאני מוכנה לקנות לו אחרי החודש הראשון. הסברתי שזה לא יהיה כ'תלשום' אלא כדי לעודד אותו. הוא הסכים והיה נראה מוכן להתאמץ. ואז אמרתי לו שהזכרתי בשיחה עם המחכנת שהוא מתמודד פה ושם עם עניינים עם החברים ושהמורה מזמינה אותו לספר לה כדי שהיא תעזור לו. הבן שלי היה נבוך כי מדובר בקללות ולכן הוא ביקש ממני אם אני יכולה לכתוב מייל בשמו למורה עם הפרטים של מה הילדים עשו. הוא ביקש מהמורה שהיא לא תגלה לאחד הילדים שהבן שלי הלשין עליו כי אותו הילד סוג של הכריח אותו לכרות ברית שאוסר על שניהם להשלין למורים והוא לא רוצה להסתבך איתו. המתוק הזה היה ממש נבוך ואמר לי שהוא יודע שלא כורתים בריתות כאלה אבל הוא לא ידע איך לצאת מהסיטואציה. כתבתי למורה מייל עם הבקשה של הבן שלי, וגם סיפרתי לה שהוא עשה את כל העבודה בחריצות ואפילו כתב יותר מהנדרש. בסוף גם הצעתי לה את הרעיון של המבצע ושאלתי אותה אם היא תהיה מוכנה לחתום על מחברת קשר באופן יומי. הבן שלי הלך לישון עם תחושת הקלה ענקית מכל מה שהיה. ממש יכולתי לראות איך הוא שמח שהעניינים הסתדרו ובעיקר שהמורה הולכת לעזור לו מול אותם הילדים. הוא הודה לי ויכולתי לראות כמה זה עושה לו טוב להרגיש שהדברים מטופלים.

ואז.. הכל סוג של התהפך. המורה לא הגיבה למייל שלי

בכיתה הבן שלי הגיש לה את העבודה והיא שאלה איפה הדבר השני שהיה עליו להכין. הבן שלי לא ידע במה מדובר והיא ענתה לו ''אתה רואה? בגלל זה צריך לכתוב ביומן''. ואז שלחה אותו ועוד חבר שגם היה צריך להשלים עבודה לעונש על העבודה החסרה בכיתה המקבילה כדי שהם ישלימו את העבודה השנייה. 

ולגבי הסיפור עם החברים, הוא ניגש לשני הילדים (כולל הילד שהבן שלי כ''כ רצה שהוא לא יידע שהמידע ממנו) ודיבר איתם בצורה גלויה ואז קבעה שהשלושה, הבן שלי והשניים, צריכים לעבוד על פרויקט משותף. בתכלס, הבן שלי אמר לי שההצקות פסקו לעת עתה ושהם שוב חברים. אבל מצד שני, הוא סיפר לי הרגיש פגיעה באמון שהיא לא כיבדה את הבקשה שלו, שכ''כ הדגשנו. 

ואני? אני רותחת האמת..

ממש כואב לי שהיא לא ענתה למייל שלי, כולל להצעה שלי שנעשה מבצע. שהיא הענישה את הילד שלי על העבודה החסרה, במקום לראות את המאמצים הגדולים שהוא עשה כדי להתיישר. וכמובן שהיא לא כיבדה את הבקשה מהילד שפתח לה את ליבו ושבמקום לשמור על דיסקרטיות גילתה הכל לחבר. ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות. יש בי חלק שרוצה להתקשר או להיפגש איתה פנים אל פנים כדי ללבן את הדברים וגם להראות שאני עוקבת אחרי מה שקורה. לנסות להבין מה שהיה שגרם לה לפעול ככה כי אולי יש הסבר. ואם אין הסבר משכנע אז לבטא שזה מאד מתסכל אותי. זה צד שרוצה להגן על הילד ולנסות עוד קצת לפעול כדי שהגישה שלה אליו תשתנה.

מצד שני, אני קצת מרגישה שאם היא לא הפנימה את הדברים עד עכשיו, זה כנראה חסר סיכוי. ושזה עלול רק להחריף את הדברים. אולי כמה שהיא זרמה איתי בשיחה בסופו של דבר (וזה לא מובן מאליו כאמור כי יש לה אופי די חזק), בלב זה נורא עצבן אותה שאני לא ממלאה אחרי דרישותיה בקלות ומזמינה אותה ככה לראות גם את הצדדים האחרים. ואם זה ככה, אני מפחדת שאם אני אצור קשר איתה כדי לברר מה היה ואיך זה שהיא הפרה את הדברים שסיכמנו, אז בסוף זה יתנקם ביחס שלה לבן שלי. יש בי מקום שמרגיש שמכסת הדיבורים שהיא יכולה להכיל נגמרו ושעוד שיחה איתי לא תבוא לה בטוב.

אני מרגישה שאני ממש נקרעת בין שתי האופציות האלה.

כל הסיפור הזה עושה אותי עצבנית, כועסת. מאוכזבת. וגם דואגת לגבי מה יהיה עד סוף השנה.

מה הייתן עושות במקומי?

(ואפשר גם סתם חיבוק, תכלס).

וואי אהובה אין לי שמץ..רק חיבוק גדול!אמא לאוצר❤
נשמע לי מתסכל ומורכב😕
הלוואי שיסתדרו העיניינים...
את מהממת איך שאת ככה רואה מצד אחד ממש את הבן שלך ומהצד השני גם מבינה את המורה...
❤❤❤❤
איזה מותק. תודה!פצלשית עם שאלה

אני אגיד משהו שבטוח יסכלו אותי..אור123456
אבל בגלל השכר הנמוך ובגלל כמות החופשות אחוז גדול ממי שהולך להוראה לצערי ממש לא משהו ( מכירה כמה שממש על גבול בעיית תקשורת)

כמובן כמובן שלא כולם ויש הרבה מורים מדהימים שעושים עבודת קודש!!

אבל בזמן האחרון פחות ופחות אנשים איכותיים לומדים הוראה מתוך שליחות אלא מהסיבות הלא נכונות ועד שהממשלה לא תתעורר אלו התוצאות וחבל ☹
תודה.. יש לך רעיון מה לעשות הלאה?פצלשית עם שאלה

אשמח שלא נמשיך לדון בטיב המורים היום כי כמו שכתבת, זה נושא די טעון ולא הייתי רוצה שזה יסית את השרשור לשם...🙏🏼🙏🏼

אני חושבת שבציבור הדתי לפחות הרבה הולכות מאידאלרינת 23
כמעט כל המורות של הילדים שלי מדהימות ממש.
קצת דחוף לי לקבל תשובות...🙏🏻🌸פצלשית עם שאלה
לא יהיה רלוונטי יותר אם יעבור זמן משמעותי.. תודה נשים יקרות!
איזה מקרה מורכב...בארץ אהבתי
את נשמעת אמא באמת מדהימה, איך שהצלחת לנהל את הסיטואציה בצורה שמכבדת גם את המורה וגם את הילד. ושהצלחת גם לתקן את הטעויות שהמורה עשתה עם הילד, ולנווט אותו למקום שרוצה לתקן ולהצליח.

אני מאוד מבינה את התסכול שלך ממה שקרה בסוף.
וגם מאוד מבינה את ההתלבטות שלך, אם לפתוח את הדברים או שזה רק יפגע בקשר וביחס שלה לבן שלך.
אני חושבת שצריך קודם כל להבין מה המטרה של שיחה כזאת. ואז לחשוב איך להשיג את המטרה בצורה שזה באמת יקרה.
כי לפעמים כשמשהו מתסכל ומכעיס אותנו, חלק מהרצון להגיד את זה, הוא כדי לפרוק את התסכול, להראות שאנחנו לא מרוצים. אבל ברור שההשלכות של זה רק יפגעו בילד.
אני הייתי חושבת אם יש משהו שאת רוצה שתכלס יקרה בעקבות השיחה. כי במה שכתבת, את כותבת שהיית רוצה לדבר איתה כדי 'ללבן את הדברים וגם להראות שאני עוקבת אחרי מה שקורה', ו'לבטא שזה מאד מתסכל אותי. זה צד שרוצה להגן על הילד ולנסות עוד קצת לפעול כדי שהגישה שלה אליו תשתנה'.
ומצד שני, בהמשך הדברים הסברת למה אם תדברי איתה שוב, יש יותר סיכוי שזה יפגע ביחס שלה לילד, ולא יגרום לה לשנות עוד את הגישה שלה. וזה שהיא תראה שאת עוקבת אחרי מה שקורה - אני חושבת שהיא כבר מודעת לזה שאת עוקבת ופועלת, אבל השאלה אם שיחה כזאת תוסיף לעניין או דווקא תפגע.
אני לא מכירה את המורה ואת הדינמיקה מולה. אבל לפי מה שכתבת, נשמע שאת חושבת ששיחה כזאת לא תעשה טוב.

ומצד שני, כן אפשר לחשוב מה בכל זאת אפשר לעשות.
נשמע לי ממה שאת כותבת, שאת מרגישה שאי אפשר לסגור כך את הדברים, ושאת צריכה לעשות משהו.
אני הייתי מנסה לחשוב מה למעשה חשוב לך שיקרה עכשיו, מה חשוב לך שיקרה מול המורה, מה חשוב שהמורה תדע, או אולי שאת רוצה לבקש מהמורה. ואחרי שתגדירי לעצמך את הדברים, יהיה אפשר לחשוב איך לעשות את זה בצורה שבאמת תשיג את המטרה (כשמה שברור לי שיכול לעזור, זה לפנות למורה עם הרבה פרגון. להראות לה קודם כל כמה את מעריכה את כל מה שהיא היתה מוכנה לבוא לקראתך, ואת העבודה בשיתוף פעולה ביניכן, וכמה את רואה שההקשבה שלה והגמישות שלה עושות טוב לילד, וכו', ורק מתוך כך אפשר לפנות למה שהיית רוצה שעוד ישתנה).

מקווה שהדברים שכתבתי היו בכיוון. מוזמנת לקחת רק מה שמתאים...
וחיבוק❤️❤️
את ממש צודקת בכל מה שכתבת! תודה רבההפצלשית עם שאלה

זה קצת הקושי שלי. אני לא יודעת מה אני רוצה שיקרה מעכשיו. את חושבת שתוכלי לעזור לי לדייק את עצמי כדי שאוכל לשים את האצבע על מה חשוב לי? לפרוק זה נהדר אבל אולי כבר עשיתי את זה פה ואולי זה יספיק לי. מקווה לפחות..

תוכלי אולי לתת לי דוגמאות של דברים שהייתי רוצה שיקרו איתה? ואנסה לזהות איפה אני מול האפשרויות השונות של רצונות... זאת בקשה קצת מוזרה, אני מקווה שהיא יוצאת ברורה..

מנסה לחשוב תוך כדי כתיבהבארץ אהבתי
אם אני מבינה נכון, את כותבת על כמה דברים שהפריעו לך:
1. עצם זה שהמורה לא הגיבה למייל
2. חוסר התגובה שלה לרעיון שלך של המבצע
3. זה שאחרי כל המאמץ של הבן שלך, היא לא פרגנה וכעסה על החלק שלא נעשה
4. זה שהיא לא כיבדה את הבקשה שלכם בעניין החברתי שהעליתם מולה, ופגעה באמון של הבן שלך

אני חושבת שכדאי לחשוב באילו מהדברים יש חשיבות לדבר איתה עכשיו, ובאילו מהם את צריכה להסיק לעצמך מסקנות לפעם הבאה, ושיחה איתה עליהם לא תועיל בשלב הזה.
אני מתייחסת לנקודות שכתבתי קודם אחת אחת, לפי מה שנשמע לי. כמובן שאת יכולה לתקן אותי ולהגיד איך הדברים מרגישים עבורך.

1. זה שהמורה לא הגיבה למייל - האם זה אומר שזו דרך תקשורת פחות נוחה מולה? יצא לכם קודם לתקשר דרך מייל? באופן אישי אני יודעת על עצמי שלא פעם קרה לי שקיבלתי מייל ולא הגבתי עליו מיד, ואחר כך הוא נעלם לתחתית הדף מהר מידי ופשוט שכחתי להגיב עליו.
יכול להיות שאת יכולה להסיק מזה בעצמך שעדיף להתנהל מול המורה בדרך אחרת - שיחה ישירה, או אולי וואטסאפ.
או יכול להיות שזה כן נושא שחשוב לך לבדוק מולה - להגיד לה ששמת לב שהיא לא ענתה לך למייל, והיית רוצה לדעת איך הכי נוח לה שתפני אליה.

2. חוסר היחס שלה לרעיון של המבצע - כאן יש עניין מעשי. את רוצה לעשות את המבצע, ויש לך תלות מסויימת בתשובה שלה. בלי לדעת אם היא מוכנה לשתף פעולה או לא, את לא יודעת אם את יכולה לעשות את המבצע במתכונת שתכננת.
פה גם את יכולה לבחור. אם את חושבת שזה שהיא לא ענתה זה כי זה לא מתאים לה, או שאת מרגישה שלא מתאים לך לפנות אליה שוב, אפשר להחליט לעזוב את החלק שלה, ולעשות את המבצע בצורה שלא תלויה בשיתוף הפעולה שלה (יכול להיות שאפשר לסמוך על הילד שהוא יגיד לך בכל פעם האם מגיע לו לקבל נקודה? וכמובן שאם את שומעת מהמורה משהו אחר - אז זה מה שקובע?).
אבל אפשר גם להחליט כן לחזור עם זה למורה, להגיד לה שחשוב לך לדעת האם תהיה לה אפשרות לשתף פעולה, ובאיזה אופן יהיה לה נוח (אולי מחברת קשר זה מסורבל בשבילה? אולי עדיף שתשלחי לה הודעה כל יום לשאול איך היה והיא רק תצטרך לענות? או שלה יהיה רעיון שמתאים לה יותר?).

3. על הכעס שלה על הבן שלך - קודם כל, אני מסכימה לגמרי עם הגישה שלך. אחרי כל הרקע שהיה, לדעתי בהחלט לא היה צריך לכעוס עליו, גם אם היה משהו שהוא פספס ולא עשה.
אבל פה אני חושבת שזה עניין של גישה חינוכית שקשה לשנות אצל אחרים. נשמע שהעניין של היומן גם היה עקרוני לה, וזה שהוא לא זכר בגלל שלא הסכים לכתוב ביומן גרם לה לרצות להדגיש לו את החשיבות של הכתיבה ביומן, ולכן היא כעסה עליו.
אני באופן אישי חושבת שלא הייתי פותחת את זה מולה, כי מהתיאור שלך נשמע שהיא רק תקבל את זה בתור ביקורת שמערערת על הגישה שלה, וזה יכעיס אותה ולא יגרום לה לשנות גישה.
כן הייתי חושבת איך לפתור את העניין של היומן (אולי אפילו לקנות מחברת שבה הוא יוכל לכתוב את שיעורי הבית. אולי כדאי לוודא עם המורה שזה בסדר מצידה).
ואולי גם לעתיד, כדי למנוע ממצב כזה לקרות שוב - כדאי לשים לב להיות מתואמת עם המורה על כל הפרטים. כי זה באמת פספוס שאחרי כל השיחות שדיברתם, לא היה תיאום לגבי מה הוא צריך להשלים, והיה צריך לסמוך רק על הזיכרון של הבן שלך…

4. הפגיעה באמון של הבן - גם פה אני מתלבטת מה נכון לעשות. כי ברור לי שאת צודקת שזה לא היה נכון לעשות מה שהיא עשתה. ומצד שני, נשמע שלא היו לה כלים להגיב אחרת, והיא ניסתה לפתור את הבעיה בדרכים שהיא מכירה, ולא הצליחה למצוא דרך יצירתית לעשות את זה באופן שביקשתם.
סה"כ הכוונה שלה היתה לעזור, וזה היה לה חשוב. ולמעשה היא באמת הצליחה לעזור, וזה שהיא עשתה את זה באופן הזה בכל זאת לא פגע בבן שלך (מצד החבר).
אז גם פה אני לא בטוחה שנכון לפתוח את זה מולה.
אבל אולי כדאי לדבר על זה עם הבן, כדי לשקם את האמון שלו. וגם אם הוא כבר לא יסמוך עליה באותה מידה ולא ירגיש בטוח לפנות אליה עם קשיים, חשוב שלפחות האמון שלו בך לא יפגע, והוא ירגיש בטוח לשתף אותך בלי חששות.
אז הייתי משקפת לו קודם כל את הרצון של כולם לעזור לו. וגם משקפת לו את זה שבסופו של דבר המורה כן הצליחה לעזור, וזו היתה הדרך שלה לעזור, וכנראה שהיא ידעה שזה יהיה בסדר והחבר לא יפגע בו למרות ה'ברית' ולכן היא עשתה את זה באופן הזה.
והייתי גם אומרת לו שבכל מקרה הדבר הכי חשוב הוא שהוא ישתף אותך בקשיים שיש לו, ואם יהיה עוד מצב כזה שוב, אתם כבר תחשבו ביחד איך ואת מי לשתף (אולי אפשר בפעם אחרת לשתף את היועצת ושהיא תנחה את המורה איך להתנהל?)

כתבתי פה הרבה כיוונים. מקווה שהדברים קלעו. קחי רק מה שמתאים לך….
וואו ממש ממש תודה, עשית ממש סדרפצלשית עם שאלה

ותודה שכתבת ליד כל נקודה איפה את באופן אישי היית מעלה משהו ואיפה היית בוחרת להחליק את הנושא. התגובה שלך ממש עוזרת לי. מעריכה ממש שלקחת את כל הזמן הזה בשבילי. ה' יברך אותך!

בשמחה! באמת שמחה שזה עוזר לךבארץ אהבתי
בהצלחה רבה!
את באמת אמא משקיעה ומיוחדת. הבן שלך זכה...
אני קוראת ומתפעלת ממשריבוזום

מהחכמה וההתייחסות הבהירה לבעיה כל-כך מתסכלת. ובעיקר מההשקעה והחשיבה הרבה בשביל לעזור כל-כך לאמא אנונימית אחרת שמעבר למסך...!

תודה לך❤️בארץ אהבתי
הפורום הזה הוא באמת מקום של חסד אמיתי. לפעמים אני מהמקבלות, ושמחה להיות גם מהנותנות... וכיף שמעריכים
בארץ אהבתי!נגמרו לי השמות

וואו!

אני קוראת אותך ומתפעמת ממש!

איזו אישה טובה את, איזו יכולת ניתוח מופלאה, יכולת דיוק מופלאה, יכולת הסברה ברהיטות ובבהירות את הדברים, שמסודרים בצורה כזו נפלאה ומתיישבים בדיוק גם על הראש וגם על הלב.

דעי לך שיש לך יכולות מיוחדות ונדירות מאוד מאוד ואני מאוד מעריכה אותך ❤

איזו זכות לקבל ממך כאלו מחמאות❤️בארץ אהבתי
תודה רבה!
גם אני תמיד אוהבת לקרוא אותך, עם המילים המדויקות שלך, ההכלה וההקשבה שיש לך, והנתינה האינסופית שלך פה בפורום...😍
❤❤נגמרו לי השמות

ותודה גם לך יקרה על כל המילים הטובות 🙏❤

את אמא מהממת! זהו.אהבתחינם
בהצלחה בהכל😳
התכוונתי לעשות לב ❤️אהבתחינם
בטעות יצא לי 😳
תודה אהובה!!פצלשית עם שאלה
וואותהילה 3>
קודם אני חושבת שמה עשית מדהים ומשמעותי
גם אני נתקלת בלא מעט מורים שהנושא של שילוב ולפעמים הכוונה מההורים באיך להתמודד עם הילדים שלהם
ממש משמעותי ועוזר.

למורה הספציפית הזאת כן הייתי חוזרת לנסות להבין מה היה בסוף עם מה שסיכמתם ולבקש קודם לשמוע מה היה מצידה.
אחרי זה להעביר את החוייה של הבן ושלך ולנסות לשים דגש על דברים משמעותיים.
אם ילך מה טוב, ואם לא תתעודדי שסוף השנה מתקרב...

לדעתי שווה עוד צ'אנס ולו כדי לדעת שעשית מה שביכולתך.
תודה רבהפצלשית עם שאלה
על הפרגון ועל שיתוף זווית הראייה שלך. אני פשוט חוששת שהיא לא תגיב לזה טוב. זה נראה לי התסריט הסביר יותר לצערי. אבל מעניין אותי: למה כתבת שלמורה הספציפית הזאת כן היית מדברת? מה מתוך מה שכתבתי נתן לך את ההרגשה הזאת?
היתהילה 3>
קודם כל היה נשמע שזו מורה שכן מנסה ללמוד להיות בקשר ויש לה קשב.
נראה שבנית הרבה על המייל שאם היא לא הגיבה אליו יש סיכוי רב שהיא בכלל לא ראתה אותו ולא קראה אותו ולא בהכרח יודעת מה כתוב בו...
(וזה שהיא התנהלה איך שהתנהלה רק מוסיף לכיוון הזה).

ובכל מקרה אני מאמינה ביחסים על השולחן.
קודם כל- באמת לנסות לברר, יכול להיות שהיא באמת לא קראה וזו לא דרך תקשורת טובה לדברים חשובים ובהולים (אולי לשלוח במקביל ווטסאפ שבו תכתבי ששלחת מייל חשוב ותשמח שתקרא).
יכול להיות שהיא שכחה או שבאמת היא התעלמה.
חשוב מאד לדעת מה בדיוק קרה בשביל הבן שלך ובשביל לדעת איך להתנהל איתה נכון להבא.

וכן, זה חשוב לתת משוב ותוקף לסיכומים שיש עם מורים. בסוף למורים יש כוונות טובות אבל גם הרבה על הראש ולא תמיד זוכרים או מספיקים הכל.
כשיש ילד שהעניין שלו במעקב ובתקשורת הם לרוב ישימו לב יותר לעניינים שלו.
הבנתי מה את אומרתפצלשית עם שאלה
היא ככל הנראה קיבלה את המייל, אם היא הלכה לדבר עם הילדים... אבל אני מתחברת לדברים שכתבת בכללי, תודה!
בהצלחה רבהתהילה 3>
את נשמעת אמא נפלאה
תודה על החיזוק!פצלשית עם שאלה
קודם כל חיבוקפליונקה
עברת חוויה לא נעימה. ומאוד מעריכה אותך שאת קודם כל בצד של ילד שזה הכי חשוב.
מצד שני יש לי כמה נקודות שאולי כדאי שתחשבי עליהן.
1. גם אם ילד לא אוהב מנגינה מסוימת הוא לא יכול להפסיק להשתתף בכיתה. תמיד יש רעשי רקע , אם לא מנגינה אז ילדים אחרים או אפילו כתה אחרת או שיפוץ מעבר לכביש.
2. לגבי יומן. קצת מוזר שעברו כמה חודשים והוא המשיך להסתובב עם יומן נגוע רקבון תפוחים. אתם לא ניקיתם תיק לפסח? מי אחראי על סדר בתיק שלו?
כנראה הוא צריך עזרה בזה. מה לגבי שאר ציוד?
נראה שאת או בעלך צריכים לעקוב ולעזור לו לסדר תיק בערב, לבדוק אם עשה ש''ב , האם יש את כל הציוד, להוציא אוכל מהתיק, לא לתת אוכל שהוא לא אוהב.
3. לגבי חבר. אם זה ריב בינהם כנראה אי-אפשר לפתור את זה בלי להזכיר את הבן שלך. אולי זה די ברור שהוא זה שסיפר כי הוא היה שם.
יכול להיות גם שחברים פירשו את המצב קצת אחרת.
או מורה רואה את זה קצת אחרת.
היה לי מקרה עם בן שלי בכיתה ד' שהוא חזר כולו שרוט , רק שלא ידעתי שילד שני חזר הביתה עם כמה חבורות.
גם אני וגם אמא של ילד אחר ראינו רק את הילד שלנו כמובן וכל אחת מאיתנו כעסה מאוד על הילד השני.

4. לא נראה לי שמורה יכולה לעמוד במחברת קשר יומית. כנראה זה עמוס לה מדי. את יכולה לעשות מבצע גם בלי השתתפות של המורה.

הייתי בודקת עם מורה האם יש פער בחומר לימוד, אולי עדיף לו לשבת עם חבר אחר בכיתה , אולי מחליטים מה עושים במקרים דומים. עד כמה ילד צריך לקחת אחריות בעצמו . האם הוא יכול לעשות את זה?
לגבי התפוחים, לא מה פתאום!😅פצלשית עם שאלה
א. זה לא היה האוכל שלו וזה לא היה בתא של האוכל.
ב. התינוקת הכניסה פעם תפוח לתיק שלו, בתא של הספרים. גילינו אחרי כמה ימים וכמובן שניקינו הכל מיד.
ג. אבל לילד עם ויסות חושי וכו׳ זה עדיין מעורר בו גועל מסוים, המחשבה שפעם תפוחים נרקבו לא רחוק מהיומן.

לגבי החברים, תודה שהעלית את הנקודה הזאת אבל לא נראה לי שזה מה שקרה בסיפור הספציפי הזה. נוכחתי לראות הרבה מאד פעמים שהוא מאד מדייק כשהוא מספר דברים וכאן הייתה הצקה די חד צדדית.

לגבי מחברת הקשר, לא מדובר במחברת לעדכונים על הפן הלימודי אלא רק לחתום פעם ביום באם היום עבר בסדר מבחינת התנהגות כללית כלפי המורה... 🤷🏻‍♀️

קראתי הכל. את אמא מדהימה!!יראת גאולה
איך הצלחת לקחת מצב מורכב כל כך לנקודת זינוק! הלוואי אצליח להגיב כמוך 🤭

לגבי הנקודה שכתבת מכאן הכל התהפך -
א. יכול להיות שהמורה בכלל לא קראה / קיבלה את המייל? (סליחה אם התייחסת לזה בתגובות, לא קראתי תגובות)

ב. לגבי הדיבור הפתוח עם הילדים - לא הייתי לוקחת את זה קשה כל כך. ייתכן שהמורה פספסה כאן (לא יפה, לא נעים, אבל אפשר לדון אותה לכף זכות), אבל איכשהו נשמע לי שהיא כן 'הסוותה' את הפניה שלה. ולא בטוח שהילדים האחרים תפסו את זה כמו שהבן שלך חושש. הוא רק ילד, לא בטוח שקלט את הסיטואציה מכל הכיוונים, אולי כדאי להתקשר להתעניין אצל המורה באמת ממקום מתעניין ושואל.
יש לך ניסיון איתה עם שיחות 'רציניות' כבר מלפני כן? אני מאוד מקווה שמורים נורמליים לא מתנקמים בילדים כי ההורים משוחחים איתם... גם אם השיחה לא באה להם בטוב... או שאולי התכוונת שגם עם מידע אחר היא עלולה להתנהל בצורה שגויה שבסופו של דבר תפגע בילד?

את נשמעת אמא מהממת אכפתית מעורבת מרגישה את הילד שלה ומנהלת שיח בריא ופתוח עם הילד, עם כזו אמא הוא עוד יגיע רחוק 💖💖
תודה ממשפצלשית עם שאלה

על כל הכוח שנתת לי עם התגובה הזאת. המשפט האחרון שלך עשה לי ככ הרבה טוב.. 

א. היא ככל הנראה קיבלה את המייל, היות שהיא הלכה לדבר עם הילדים. 

לגבי ב., תודה על מה שכתבת, זה עזר לי לראות את הדברים קצת אחרת ובאמת להפעיל יותר עין טובה על כל ההתנהלות.

מבחינת ניסיון קודם של שיחות איתה, כבר דיברנו כמה פעמים מתחילת השנה. לרוב יצאתי עם הרגשה מעורבת. פחות התכווונתי שהיא הייתה מתנקמת באופן מודע חלילה. יותר שהיא כבר תהיה עם 'בטן מלאה' ועם פחות סבלנות כלפיו. אבל באמת התחברתי לעניין של לדון לכף זכות ואני מרגישה שקידמת אותי עם המילים האלה.

וואו איזו אמא מדהימה את נשמעתנגמרו לי השמות

זה הדבר הכי מרכזי שכ"כ בלט לי מכל ההודעה שלך,

שאת פשוט אמא מתנה!

זכה ילדך וזכו ילדייך!

התחלתי לקרוא קצת תגובות וראיתי שענו לך כ"כ כ"כ מדהים,

אז רק אכתוב נקודות קצרות שעלו לי מן הקריאה:

א. משהו בתקשורת בינך לבין המורה טלפונית היה הרבה יותר יעיל ומקדם ביניכן מאשר תקשורת דרך המייל.

יכול להיות שסוג התקשורת הספציפי הזה (מייל) לא כ"כ מוציא מהמורה את כל הפן הרחב של הדברים, לכן לנסות ללמוד מכך ומכל הקושי למצוא נקודות שניקח אותן כלימוד (כמובן שהתסכול מובן הכי הכי והוא במקום לגמרי, זה לא במקומו, אלא כנדבך נוסף עליו).

אולי במקרים שיש דחיפות בעניין - לנסות לתקשר יותר ישירות כאשר יש אפשרות גם למורה להגיב מיידית ולשמוע מיידית.

ב. הבן שלך כזה מדהים.

אני חושבת על מה הוא עבר וחשב  בכל ההתנהלות הזו - ודעי לך שהדבר הראשון שניכר לי לפחות מן הקריאה - זה שבנך חש בצורה הכי חזקה שלו שאמא שלו איתו!

שיש לו תמיד כתובת!

שהוא יכול לשתף!

שיש לו הקשבה!

שיש לו הבנה!

שמנסים יחד איתו לחתור גם לפתרונות!

וזה מדהים מדהים וכל כך חשוב בעיניי!

ג. גם המקרה עצמו מראה אישיות רגישה וטובה כ"כ של בנך, הוא לא "סתם" עושה דברים, ובטח שלא "כדי לעצבן את המורה" (לא שאת חושבת זאת כמובן, אלא אולי לפעמים המחשבה יכלה לעבור אצל המורה אולי), אלא הוא פועל *בשביל טובתו*

אם לא נעים או יש ריח של מקולקל - לא אשתמש ביומן כי זה לא נעים לי

אם החבר הזה לא נעים לי - אתרחק

אם יש מנגינה שלא נעימה לי - אנסה להיות בקשיבות לעצמי ולנהוג בהתאם.

ז"א שכל "חטאו" של הבן המתוק שלך זה שהוא קשוב לעצמו...

וזו תכונה נפלאה! וכמה חשוב לכולנו ללמוד ממנה לפעמים!

אז לראות את השורש הטוב הזה שבכל ההתנהלות שלו זה גם נפלא וחשוב

ד. להתחזק בסמכות שלך כאמא.

לצאת מתוך נקודת הנחה שאת לא "מטריחה" את המורה או חלילה תגרמי להרעה בטיב הקשר בינה לבין בנך (על אף שאני מבינה מאוד מאוד את החשש וכמובן יש לו מקום!!!)

אלא להתחזק בכך שאת מכירה הכי טוב את הילד שלך,

את אמא שלו

וזה הכי הכי לגיטימי ומעולה ליצור תקשורת רציפה עם המורה בכל הנוגע אליו.

כן, גם אם תשלחי הודעות סמס כל יום של איך היה

הרבה פעמים למורים שעושים עבודת קודש אין פניות לזכור כל דבר ודבר, ודווקא כאשר ההורה מעורב הם מעריכים אותו וגם זוכרים יותר לשים לב לדברים הספציפיים.

כך שקשר רציף עם המורה, בצורה מכובדת כמובן - הוא מעולה בעיניי.

ה. התקשורת בינך לביןם ילדך מקסימה

ואיך שאת משקפת לו דברים

והפתיחות ביניכם

וכל מה שנעשה - זה פשוט מרגש אותי

וכן, כתבתי את את זה קודם אבל מרגישה צורך לכתוב זאת שוב

ו. לגבי השורה המדהימה הזו:

"הילד כתב פתק התנצלות וישב להשלים את העבודה. הוא עבד בחדר שלו למשך שעה שלמה, בריכוז וכתב שני עמודים במקום אחד. זה היה נראה שהוא מאד מסופק מהתהליך שהוא עשה." -

וואו!

לקרוא אותה שוב ושוב ולראות איזה איזה ילד מדהים!

לוקח אחריות

מביע התנצלות!

יושב להשלים!

שעה שלמה!

כותב שני עמודים במקום אחד

וממש ניכר שהוא מסופק מהתהליך שעשה!

טוב זו שורה של נחת כזו גדולה אפילו לי, אז בטח שלך כאמא של האוצר הזה איזה כיף! ב"ה!!!

ז. גם השיחה בינך לבין המורה משקפת *כל כך* הרבה איכויות ***בך*** כאמא וכאדם!

ממש כל מילה שכתבת, כל הדקויות ששמת לב אליהן אצל ילדך, כל ההשפעה של המעברים, השינויים ויתר הדברים -מראים גם על רגישות ועומקים אדירים גם אצלך אז עכשיו מובן יותר מאיפה בנך ירש את כל הנ"ל ואת פשוט מדהימה!!!

(אולי אני נשמעת "מתלהבת" כזו, אבל זה בכנות מרגש אותי)

ח.  אני חושבת, שבעיקר לאור כל האיכויות הללו שבך, אין רק שתי אפשרויות של או לשוחח עם המורה והיא תכעס ותתנקם בבנך חלילה, או לשתוק ולספוג הכל -

אלא יש כאן בעיניי בהחלט דרך שלישית מעולה!

כיוון שאת כזו מדהימה

וכיוון שאם יש מישהי שיכולה להתנסח בצורה הכי מכבדת שיש, הכי עדינה שיש, ויחד עם זאת הכי ברורה ובהירה ומקדמת שיש -

אני בהחלט חושבת שלקבוע פגישה פנים מול פנים (או לכל הפחות טלפונית) - מאוד מאוד יכול להועיל ולקדם גם עבורך, גם עבור בנך וכמובן עבור המורה.

ואין לך יקרה כלל על מה להתנצל!

הלא רק טובתו של בנך אל מול ולנגד עינייך בכל שנייה ושנייה ומתוך כך את פועלת!

אם תצרי קשר עם המורה ותדברי איתה ככה, מהלב המדהים שלך, אני בטוחה שרע זה לא יעשה!!!

מחזקת אותך בכל מי שאת ובכל ההתנהלות המדהימה שלך,

אם תרצי לעדכן כאן מה ואיך קרה ממש אשמח לשמוע

חיבוק ענקי ואלף כוחות 🙏❤

וואו תודה רבה יקרהפצלשית עם שאלה

איזה הודעה! ממש תודה על כל הטוב שהדגשת.. זה ממש מרגש ונותן כוחות. קראתי פעמיים את התגובה המעצימה הזאת שלך 🌷

כרגע למעשה היא חותמת על המחברת שהבן שלי מביא לה. בסוף, החלטתי להחליק את שאר הדברים כי אני לא חושבת שזה מאד יעזור להתעכב על זה וכי אני ממשיכה לחשוב שזה כן עלול להרגע. אני חושבת לשלוח וואצאפ השבוע ולשאול איך הולך מאז השיחה שהייתה, בעיקר כדי להראות שאני עוקבת. 

וואו את אמא פשוט מדהימה מדהימה מדהימהדפני11
השארת אותי פעורת פה.
אין לי משהו חכם להגיד (אולי עוד אחשוב על משהו) אבל כרגע אני רק מאחלת לעצמי להיות אמא לביאה מחנכת ומגנה על הילדים שלי כמוך! אשרייך
ממש תודהפצלשית עם שאלה
את לא יודעת כמה חיזקת.

בעיקר שהיום היה עוד משהו 😢. קבענו פגישה, מקווים שיועיל...
בהצלחה ענקית!דפני11
פגישה עם מי?
תודה! עם המחנכת..פצלשית עם שאלה

מתפללת שיהיה מועיל

את כל כך איכותיתסוסה אדומהאחרונה
קודם כל שולחת לך חיבוק. את משקיעה את כל כולך, עם הרבה הבנה ורצון טוב עבור הילד שלך, ואת חווה גישה מעט שונה מצד המחנכת שלו. זה לא כיף...

אני חושבת שעם כמה שהיא חזקה ודעתנית, גם את יכולה לבחור להיות כזאת.
אלו מקרים שמותר בהם להתחנף.
מצד אחד תעמדי על שלך, ומצד שני תעשי את זה בסוג של פוליטיקלי קורקט...

בסופו של דבר גם לה חשוב למצוא חן בעיני אלו שמעליה. היא רק המורה שלו, היא לא המנהלת של העולם.
והיא במובן מסויים שליחה שלך.
כבדי אותה, העבודה שלה קשה, אבל גם למילים ולדעות שלך יש מקום.

שלחי לה הודעה ששלחת לה מייל ותשמחי לתגובה שלה.
אל תבואי בגישה שהיא עושה לך טובה. אתן בעלות אותו מעמד, כל אחד מהמקום שלה. ❤
איך נכון להגיב לדיבור עצבני של מתבגרים?אנונימית באהב"ה

הגדולה שלנו מתחילה את גיל ההתבגרות, ואני מרגישה שכהורים אנחנו לא תמיד יודעים להגיב לה נכון.

מרגישה שבעלי לפעמים קשה איתה יותר מידי. ולא בטוחה איך נכון להתמודד (איך נכון להגיב לה באופן אידאלי, וגם איך נכון להתמודד מולו כשהוא קשה איתה מידי).

הרבה פעמים כשאנחנו אומרים לה משהו, היא מגיבה בטון עצבני או מרימה קצת את הקול. לרוב המילים שהיא אומרת הן בסדר, אבל הטון עצבני או מזלזל (נגיד שאומרים לה שהיא יותר מידי זמן בפלאפון אז היא מרימה את הקול ועונה כזה 'בסדר' עצבני).

לבעלי זה מאוד מאוד מפריע כשהיא מדברת ככה. הוא כועס עליה ודורש ממנה לא להרים עליו את הקול.

אבל זה לא באמת עוזר ההערות שלו, בפועל היא ממשיכה עם זה, והוא כל פעם מתעצבן יותר (כי היא כבר 'היתה אמורה להבין' שככה לא מדברים להורים).

היום היא ענתה לו איזה 'בסדר' עצבני כזה (והוא היה עם עמוס בגלל דברים אחרים), והוא ממש כעס עליה וקרא לה בכינויים שממש לא אהבתי (נפלט לו מרוב כעס, זו ממש לא השפה שלו בדרך כלל).

אז קודם כל, אני אשמח לשמוע מאמהות מנוסות שעברו את הגיל הזה עם הילדות שלהן -

האם נכון להקפיד שלא ידברו ככה להורים? יש מקום לצפות שילדים בגיל ההתבגרות ילמדו לדבר תמיד בצורה מכבדת כלפי ההורים?

או שיש לנו פה עבודה להבין שלפעמים היא תדבר ככה, וזה חלק מהרגיל, ולהילחם בזה רק ירחיק אותה מאיתנו?

ואיך נכון להגיב מול בעלי כשהוא כועס עליה? (בעיני בצורה קשה ולא תואמת לסיטואציה. גם אם יש מקום להגיב, שגם על זה אני לא בטוחה - בעיני הוא מגזים בכעס שלו).

בעצםoo

הוא דורש ממנה יותר ממה שהוא דורש מעצמו

כי כשהוא עצבני הוא אומר כינויי גנאי

והיא לא יכולה לומר בסדר בטון שלא נראה לו

חסר הגיון לחלוטין

הרי הוא המבוגר והיא הילדה

באופן כללי אני לא מייחסת חשיבות לטון של מתבגרים

אחרי ההבנה שזה סגנון דיבור תואם גיל

וגם לא מייחסת חשיבות גדולה לתוכן כל עוד זה לא משהו חריג

וגם לא מחפשת כבוד מהילדים אלא קשר נעים וטוב

הכבוד מגיע לבד בלי שדורשים אותו

ע"י דוגמא אישית

אם מתנהלים בכבוד עם הילד הוא לומד להתנהל בכבוד

יש סיטואציות בין בעלי והילדים שאני מתערבת

משתדלת שזה לא יקרה לעיתים קרובות ושזה יהיה בצורה מועילה 

למעשה את צודקתאנונימית באהב"ה

ואני הרבה פעמים אומרת לו את זה כשהוא כועס עליה.

(וגם לא בטוחה שפועלת נכון בזה. כי להגיד לו ביקורת בפני הילדים זה גם לא הכי חינוכי, במיוחד כשאני בעצם מבטלת את מה שהוא אמר כרגע לילדה).

אין צורך להגיד לו מול כולםעל הנס

אפשר לדבר על זה ברגוע בהזדמנות אחרת אחד על אחד,בשום אופן לא מול הילדה,

גם אני לא מתייחסת לטון,אבל כמו שהייתי מדברת על זה עם בעלי בנחת ב4 עיניים גם איתה הייתי בהזמנות מדברת בארבע עניים,ואז יורדת מזה לחלוטין,

ונכון שככל שתדרשו כבוד זה פשוט לא יעזור אלא רק יחמיר את המצב.

כדאיooאחרונה

לדבר איתו בנפרד

לא בזמן אמת

לשקף לו שהדרישה שלו לא הגיונית ולבקש ממנו לא להתייחס לכל טון שלא נראה לו

ילדים מתבגריםתהילה 3>

זה דבר קצת מבלבל.

מצד אחד יש בהם משהו הודף, ולפעמים חצוף ומתריס, ומצד שני, לא פחות ואף יותר הם זקוקים לאהבה, לתחושה שהם רצויים, לקשר בריא

והקשר משנה צורה בגיל הזה וצריך להסתגל אליו מחדש ולהעביר אותו שלב.

לכן א:

פינוי המרחב הרגשי שלכם:

לדבר יחד או לעבד לבד את התסכול מההתנהלות שלה, ואצלך גם שלו.

כשמגיעים טעונים לסיטואציה די בקלות מגיעיל לשיח קשה ורחוק וחבל.

כשמגיעים נינוחים יותר, ניתח להעמיד גבול בצורה נינוחה.

לדוגמא; אני מבינה שזה קצת עצבן אותך, בבית שלנו לא מרימים קול/מדברים בחוסר כבוד להורים.

הרעיון הוא-

לתת שם להרגשה והכרה בתחושה שלה

להציב גבול- להגיד שזה לא מקובל עליכם

לעשות את זה באופן ענייני ובלי בעצמכם לדבר באופן לא מכבד.

בהחלט מאתגר וצריך ללמוד את זה.. בהצלחה

יש לך פה בעצם שתי שאלות:מתואמת

1. איך מתייחסים למתבגר שמדבר לא יפה.

2. איך מסבירים לבעל שצריך להגיב בצורה מותאמת ולא עצבנית.

אני מציעה שתשבו שניכם יחד ברגע של נחת, ותנסו *יחד* ליצור גישה מתאימה לגיל ההתבגרות שנכנס לפתחיכם. את יכולה בשיחה להוביל אותו בעדינות לכך ש"כמים הפנים לפנים", ושאם אתם תדברו בנחת, יכול להיות שגם המתבגרת תספוג את האווירה ותדבר בנחת. אבל גם אם לא - עדיין התפקיד שלכם כהורים הוא להראות לה איך מתנהגים ואיך מדברים בנחת.

בכל אופן, אנחנו לא עוברים בשתיקה רק כשמדובר בחוצפה ממש, מילים שלא אומרים להורים. על טון דיבור אנחנו יותר מחליקים, מקסימום אומרים: "לא נעים לנו לשמוע טון דיבור כזה, אולי תנסה לענות בנחת?"

(והאמת שגם אנחנו - בעיקר אני - לא תמיד מצליחים לדבר אליהם בנחת...)

לא יודעת את מי לשאול אז שואלת כאןכל היופי

הבת שלי בגיל ההתבגרות, כנראה על הרצף בתפקוד מאוד גבוה.

(לא מאובחנת רשמית עדיין כי התורים ארוכים מאוד)

סובלת מחרדה ספציפית (ועוד כמה חרדות נלוות בעצימות יותר נמוכה).

הייתה תקופה בטיפול רגשי כולל cbt שזה הטיפול הקלאסי לחרדות.

לא עזר בכלל למרות שהיא מאוד רצתה שינוי והמטפלת מקסימה.

הטיפול זלג לכל מיני נושאים אחרים, והיא גם מאוד נוטה לנבור שכלית בדברים אבל זה לא נוגע לרמת הרגש כמו אצל רוב בני האדם.

כלומר היא יכולה לנתח ולהסביר ולהבין אבל זה לא מזיז לרגש, זה מישור אחר לגמרי.

חשבתי על נוירופידבק, שזה כביכול עוקף את השכל ומאמן את המוח להתכוונן לגלי מוח אחר ופחות להיות בחרדה.

אחוזי ההצלחה הם 70-80 אחוז לפי מחקרים של כמה עשרות שנים, וזה ללא תרופות וזה נשמע לי כיוון טוב בשבילה.

הבעיה היא שמי שפניתי אליה אומרת שלפני שרואים שינוי צריך סביב ה10 מפגשים. וכדי שיהיה שינוי משמעותי צריך 30-40 מפגשים. ואולי היא מה20-30 אחוז שזה לא עוזר להם.

זו הוצאה מאוד משמעותית לפני שאני יכולה לדעת בכלל אם זה הכיוון.

אני מניחה שיש עוד אופציות אבל לא יודעת מה באמת יעזור.

מה הייתן עושות?

הייתי רצה מהר עם האבחוןעוד מעט פסח
עבר עריכה על ידי עוד מעט פסח בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ו 20:57

אחרי האבחון תוכלי לקבל קצבה מבט''ל, שהיא מעל ל-3 אש''ח בחודש, ויהיה לך קל יותר להוציא עליה כספים...

חוץ מזה שבאבחון יעזרו לך לחשוב מה יכול להתאים לה.

אם תרצי המלצות למאבחנים פרטיים - מוזמנת בפרטי.

קודם כדאי לעשות אבחון נכוןמתיכון ועד מעון

ואז יהיה יותר קל למצוא את הטיפול המדויק עבורה

מצטרפת לקודמותיי - אחרי האבחון תוכלו להתאים להמתואמת

טיפול מדויק יותר, ואולי גם המאבחנים יוכלו להמליץ על סוג טיפול מתאים.

אם את מרגישה שהיא יכולה עוד "לסחוב" בלי טיפול, אז תחכו לאבחון בקופה. היתרון הוא שבדרך כלל הם גם מסדרים את העניין מול ביטוח לאומי, ואתם לא צריכים להתעקש על זה בעצמכם...

אבל אם את כן מרגישה שהיא חייבת כבר תמיכה, אז באמת כדאי ללכת לאבחון פרטי. זה לא זול בכלל-בכלל...

אני יכולה להמליץ לך על פסיכולוגית בירושלים שמאבחנת אוטיזם.

תודה לכןכל היופי

אז באמת זו גם המסקנה שהגענו אליה, לא לחכות לקופה אלא לחפש אבחון פרטי למרות שזו הוצאה.

אשמח להמלצות שלכן.

תודה

דינה זלזניק. אם לא תמצאי מספר ברשת אכתוב לך באישי.מתואמת
רק מדייקתמתיכון ועד מעון

אבחון אוטיזם במידה ואכן יש אבחנה דורש אבחון כפול-פסיכולוגי ורפואי.

ממליצה כמו @מתואמת להתחיל בפסיכולוגי

נכון.מתואמת
גם אם הולכים לפרטייראת גאולה
תדברי לפני כן עם המזכירות במרפאה, שיתנו לכם החזר כי אתם ממתינים כבר הרבה זמן.
תודה לכן, מחפשת מכון אבחוןכל היופי

כדי לקבל אבחון כפול כמו שהמליצה @מתיכון ועד מעון במקום אחד.

יש המלצה למישהי?

מעדיפה באזור השרון...

יש את המכון של ד''ר דיצה צחורמתיכון ועד מעון
נראה לי בבי''ח אסף הרופא שעושים שם אבחון כולל
אם אריאל רלוונטיעוד מעט פסח

אני יודעת שבמרכז התפתחות הילד שבאוניברסיטה עושים אבחון משולב.

ואמור להיות אפשרי דרך קופ''ח, או עם החזר.

שווה לברר.

וגם 'בית אחד'עוד מעט פסח
בכפר סבא מומלץ.
ממליצה לך לעבור על הרשימה הנ"לאנונימית בהו"ל

זה מתוך קבוצת הפייסבוק 'מרוצפות' של נשים על הרצף.

מאגר המאבחנים.ות המעודכן של מרוצפות - אוטיסטיות כותבות

אנחנו הלכנו מתוך הרשימה לפסיכולוגית ופסיכיאטר בנפרד, בחרנו רק לפי זמינות של תורים, ושניהם היו אנשי מקצוע מעולים ממש.

אני לא אמליץ לך ישירות עליהם בגלל שביקשת מקום שעושה גם וגם, אבל יש ברשימה גם מקומות כאלה.

התבלבלת בניק. לפורום הזה יש ניק אנונימי אחריעל מהדרום
זהב טהור שמת פהכל היופיאחרונה
תודה רבה לך!!
עזרה בטיפולים רגשיים מהקופהילד מתוק וטהור

יש לנו ילד עם קשיים רגשיים משמעותיים שהתפרצו בשנה וחצי האחרונות (ברמה שהוא מוגדר עם נכות 50% בבט"ל).

מזמן הומלץ לנו לפנות לטיפולים רגשיים, היינו בהמתנה דרך הקופה, היינו באבחון תקשורת דרך הקופה (זה לא תקשורת זה רגשי- הייתה המסקנה, אבל ההתנהלות בהחלט הייתה מזכירה בעיות תקשורת).

גם בתום האבחון נאמר לנו שיצרו איתנו קשר מהקופה והתפתחות הילד/בריאות הנפש לטיפולים רגשיים...

בינתיים אנחנו רק במעקב פסחכיאטרי בקופה, שזה יפה אך לא מספק... אין אף ספק שהילד זקוק להם, כולם הפנו אותו, אך אין מענה מהקופה.

בינתיים כמובן שלחנו לטיפולים שונים, והדרכת הורים פרטיים, והוצאנו סכומים גבוהים מאד....

נשמע לי ממש מוזר שאנחנו לא מקבלים מענה מהקופה, ואם אין להם תורות עבורנו, שנים, לפחות שיתנו לנו החזרים..

מישהי יודעת אם ניתן לקבל דבר כזה, ואיך?

הייתי מתחילהכל היופי

בישיבה מול המזכירה בקופה בניסיון להבין איך אפשר לקדם.

ואם היא לא יכולה לעזור ללכת לרופאת ילדים,להסביר לה את הדחיפות ושהיא תלחץ.

יש בקופות הרבה אופציות לטיפולים רגשייםמתחדשת111

באומנות

הידרותרפיה

ועוד..

אל תחכי שיצרו קשר. כדאי שתפנו לרופא המשפחה ותשלחו טפסים רלונטים

תיצרי קשר עם המזכירותאיזמרגד1אחרונה
של בריאות הנפש או התפתחות הילד, או גם וגם ותשאלי אותם... בדרך כלל הם יודעות איך אפשר לקבל החזרים. מניחה שזה תלוי בן כמה הילד ובאיזה קופה אתם.
גם אני בשאלות בת מצווהעוד מעט פסח

אשמח לעזרתכן בתכנון הלו'ז.

אנחנו רוצים לקיים אירוע אחד גם עם החברות וגם עם המשפחה, אבל שיהיה זמן בנפרד (מה שאני חושבת עליו כרגע זה שהחברות יגיעו מוקדם יוצאו מוקדם).

אשמח שתעזור לי לחשוב באיזה סדר לנהל את האירוע, כמה זמן בערך דברים לוקחים ומתי להזמין את החברות ולמתי המשפחה.

בתוכנית-

-יצירה (שאמורה להיות לחברות + אופציה לבני משפחה שרוצים)

- ריקודים (אפשר רק לבנות, דווקא יהיה לי יותר נוח מבחינת צניעות)

- טקס ברכות (שהילדה רוצה שהחברות *לא* יהיו בו)

- וכמובן אוכל, שעוד לא ברור לי כמה מנות יהיו ומתי.

הבנות יגיעו בזמן שנגיד (מגיעות מקרוב, רובן ברגל), המשפחה תגיע לאט לאט לאורך שעה בערך...

איך הייתן בונות את האירוע?

מנסה לחשובמתיכון ועד מעון

אולי להתחיל עם יצירה והרקדה לבנות ואז אוכל לכולם, שבזמן האוכל המשפחה מגיעה ואז החברות הולכות ונשארת המשפחה לברכות.

נשמע הגיוני?

זהו, שאני לא כל כך יודעתעוד מעט פסח

בגלל שהמשפחה תבוא ב'טפטופים', זה לא כל כך מסתדר לי עם האוכל המרכזי (באירוע רגיל עושים סוג של קבלת פנים בשביל זה. למשוך את הזמן עד שכולם מגיעים).

חשבתי אולי לעשות-

אוכל לבנות

הרקדה

יצירה - ואז בנות שסיימו הולכות הביתה, ומשפחה שרוצים באים מוקדם להשתתף

מנה ראשונה למשפחה

ברכות

מנה שנייה למשפחה

אולי זה גם יצא לי יותר זול, כי לבנות אפשר להביא דברים זולים, ולמשפחה אוכל ברמה יותר גבוהה.

אבל אין לי מושג איך זה יעבוד, ואיך לתכנן את הלו''ז.

באירועים שאני הייתימתיכון ועד מעון
משותפים לחברות ומשפחה אז החברות הגיעו לפני ליצירה אבל כל היתר היה משותף, אז נשמע לי שיותר נכון או להפריד לגמרי או לעשות ביחד אחרת זה ממש בלאגן (בעיני)
בטוח לא שווה להפריד?שלומית.
לא חושבת שזה יעלה ככ את העלות או את הכאב ראש... ממה שאני ראיתי אירועים נפרדים לחברות ומשפחה יותר מוצלחים לכל הצדדים 
שאלה טובהעוד מעט פסח

מעניין כמה זה באמת עוד כאב ראש.

בעלות זה בטוח מוסיף, כי זה לשכור אולם פעמיים.

ואיפור, ושיער לילדה...

לחברות בטוח צריך אולם?שלומית.

אולי יש לכם מקום בבית? אולי אולם בבי"ס? לפעמים יש עוד פתרונות חוץ מאולם ממש.

מודה שאצלינו לא מתאפרים לבת מצוה ( הן קטנות!) והשיער זו לא הוצאה משמעותית אבל כנראה מקובל אחרת אצלכם...

אם במקרה אתם בירושלים יש לי המלצה למישהי אלופה וזולה לתסרוקת (לא עושה איפור)

לי אישית נשמע שלעשות אירוע ארוך ומתגלגל זה המון כאב ראש ויותר קשה לדייק את הצרכים 

התכוונתי איפור ליעוד מעט פסח

ושיער לילדה.

קצת קשה לי לדמיין את המצב של אירוע לחברות בלבד, אבל אולי באמת כדאי לשקול את זה ברצינות.

לחברות זה לא "אירוע אירוע"שלומית.

אלא יותר בסגנון "ערב כיתה" ארוחה טעימה שמתאימה לבנות בגילן, יצירה, ריקודים, ואיזה משחק של ברכות לכלת השמחה.

הכי כיפי ומותאם

מה שעולה ליבורות המים

יצירה

אוכל וריקודים לחברות

ואס ארוע משפחה-

אוכל למשפחה

ברכות

ריקודים למשפחה

למה בעצם את רוצה להפריד?אר

אפשר להוביף יצירה או סדנא לחברות לפני שכולם מגיעים

אם חשוב לכם

אבל בדרכ החבאות נשארות עם המשפחה

לדרשה ברכות וריקודים

בסוף הן עושות שמח ..

שתי סיבות-עוד מעט פסח

1. היחס הוא בערך חצי/חצי. חברות עושות שמח אבל גם באלגן, וזה פחות מתאים לאופי של חלק מהמשפחה.

2. הילדה ממש ממש לא רוצה לומר דרשה בפני החברות. ומתפדחת ממש גם שישמעו את הברכות של הסבתות ושלנו ההורים. מבחינתה, היא מעדיפה שלא תהיה בת מצווה ולא לדבר בפניהן.

האמת שאני ממש מבינה את הבת שלךעל הנס

אני גם הייתי מעדיפה שלא יהיה ארוע מאשר לדרוש לפני החברות שלי.

אצל אחת הבנות שלי עשיתי בוקר על על חשבון בית הספר בשיתוף עם המורה,ארוחת בוקר יצירה פעילות שהמורה הכינה,ריקודים בסוף,הבנות יצאו מרוצות עד השמיים,

ולמשפחה עשינו משהו כמו ערב סופגניות בחנוכה.

לא מאד רשמי,יצא ממש מוצלח,

רעיון נוסף,לעשות שני ארועים באותו יום צהריים חברות ואז בערב משפחה זה יכול להתיש מאד לכן ממש חשוב לתכנן הכל בצורה נכונה.

לא חייבים לדרוש בכלל....יעל מהדרום

לק"י

אם זה השיקול המרכזי.

אם יש עוד סיבות, אז אולי באמת עדיף להפריד.

עוד אין לי ניסיון בנושא, אז אין לי כ"כ איך לעזור.

ומזל טוב!!

מוסיפה עוד אפשרות לחלוקת האירועים:מתואמת

כשאני חגגתי בת מצווה - לחברות עשיתי טיול/סיור עם עוד חברה. ריקודים לא היו, אבל זה התאים לי מאוד... וגם דרשה לא הייתה.

למשפחה עשינו אירוע בחצר, ואמרתי דרשה - אבל דרשה בחרוזים בליווי מצגת תמונות, אז זה היה קליל יותר. (אולי זה משהו שיתאים לבת שלך גם מול החברות?)

עונה לשלושתכן יחדעוד מעט פסח

לנו חשוב המעמד של הדרשה, דווקא בגלל שזו ילדה עם פחד במה, ואנחנו מאמינים שיעשה לה טוב להתמודד עם הפחד וכן לדבר, בסביבה מאוד תומכת ומחזקת.

מצד שני, אני לא רוצה לדחוק אותה מדי, וגם פחות בטוחה שהחברות יפרגנו, ולכן יהיה טוב בעיניי שהיא כן תאמר דרשה, אבל רק למשפחה.

אהבתי ממש את הרעיון של לשלב מצגת שתקל עליה. תודה!!

בהצלחה!!יעל מהדרום
רק הערה קטנה לגבי הדרשהעל הנס

אני עם פחד קהל וההורים שלי דרשו ממני לדרוש לא רק שזה לא עזר גם הבת מצוה שלי זכורה כדבר שלילי בעבורי,רק בגלל הדרשה הזו,

בסוף אתם ההורים ומחליטים.

אבל את הבת שלי ממש זרמתי איתה

תודה ששיתפתעוד מעט פסח
אקח לתשומת ליבי שתהיה לה חוויה טובה.
היא מבינה את הרעיון הזה?מתואמת

של הצורך להתמודד בדווקא עם הפחד?

כי אם זה לא בא ממנה - לא נראה לי שזה יעזור, אלא רק יגביר לה את הפחד...

בכל אופן, מעניין שדווקא המשפחה המורחבת היא סביבה תומכת ולא החברות זה אומר שיש לכם אווירה טובה במשפחה!

בגדול, היא מבינהעוד מעט פסח

היא עדיין מאוד מפחדת, אבל יודעת שמול המשפחה זה יעבור בטוב ולכן מוכנה להתאמץ לעשות את זה.

מול חברות לא מוכנה ויהי מה.

וכן, ב''ה זכינו במשפחות מפרגנות שירימו לה לא משנה מה יהיה (והיא יודעת את זה).

אז נשמע שזה באמת יעשה לה טובמתואמתאחרונה
רק שימו לב גם בזמן אמת שהיא מצליחה לזרום עם זה באמת ולא נסגרת ברגע האחרון...
אוכל למתבגריםרק טוב!

מחפשת רעיונות לאוכל שנוער אוהבים. לילדים שמחפשים כל הזמן מה לאכול... לאו דווקא שיא הבריאות... (מושקע או מהיר הכנה)

דברים מסוג:

פיצה

פלאפל

שניצל פירה/ציפס

קוסקוס עם מרק

פריקסה

תנו עוד רעיונות

בעיקר לארוחות ערב. אבל גם לדברים שאפשר לקחת לארוחת צהריים ללימודים (עדיף בלי מיקרוגל)

חזה עוף צלוי, קבב, המבורגרשופטים

בוריקיטס ביתיים

בורקס פיצה

פסטה/תפוחי אדמה מוקרמים

כמה רעיונות:שדמות בחולות

אורז

פתיתים

פסטה בולונז

פסטה עגבניות

פרגיות

שיפודי חזה עו

כנפיים קריספיות

סלמון בתנור

קציצות טונה מטוגנות

מלאווח עם ביצה ורסק

טורטיות ממולאות השר/ גבינות/ חביתה

חביתות עם תוספות

בוריקה

אצלי אוהביםכל היופי

מה שמשביע.

שזה אומר הרבה בשרי מבושל ולא ארוחות ערב קלות.

(ומתאים גם לצהריים כמובן)

עם עדיפות ללא עצמות...

שניצלים, פרגיות, קציצות עם או בלי רוטב, בקר בבישול ארוך (אם נשאר משבת), בורקס בשר, פאי רועים וכד'.

מניחה שיהיו מתבגרים שיזרמו גם על כרעיים ואז מאוד קל להכין בתנור עם אורז או תפו"א.

וכמובן פחמימות וירקות כמו פתיתים, פסטה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ברוטב, אנטיפסטי, סלט כרוב, ירקות חתוכים.

אם לא מתחשק לי או שאין בבית בשרי, אני מכינה קציצות טונה כשבא לי להשקיע, או תבשיל מהיר ומשביע של טונה, חצילים, פלפלים, עגבניות או כל ירק אחר שיש בבית ומתאים. מתייחסת לטונה כמו כל דג מבחינת תבלינים וכו' (תחשבי למשל על חריימה או דג מרוקאי עם טונה)

גם שקשוקה הולך טוב, עם אורז, פתיתים או קוסקוס.

הדגש הוא על כמויות ולא על אוכל הכי מושקע.

נגיד מלוואח פחות יהיה, כי יותר קשה לשחק עם הכמויות וזה הכנה אחד אחד (אני משווה להכנה של סיר אורז נגיד)

שלא לדבר על עניין הבריאות.

ועוד משהוכל היופיאחרונה
מי שפחות מתחבר לבשרי ובעיקר בנות, יזרמו יותר על חלבי כמו פשטידות, לזניה, פנקייקים, פסטה ברוטב שמנת וכו'
איך את נוהגת בנוגע לצורך של המתבגרותמתחדשת111

לקנות "שטויות"?

אסביר. ביתי לומדת באולפנא אקסטרנית. היא כמעט מידי יום שואלת אם תוכל לקנות ממתק/ מעדן/ גלידה וכו.. כמובן כל זה בנוסף לאוכל שהיא מביאה מהבית

לרוב אני מסכימה. אבל מרגיש לי שזה מוגזם.. וגם מאוד לא בריא

מנגד כמתבגרת יש צורך גם בזה, ורעב- כמעט תמידי וזה מה שזמין להן (מהשמיני וכו..)

מצד שני לפעמים זה איזשהי הסחפות חברתית. אבל גם לזה לא בטוח שנכון לסרב כדי שלא תרגיש "אווט"

איך אתן נוהגות?

אין לי בנות בגיל הזהלפניו ברננה!

וגם לא בנים..

הגדול שלי בן 8

אבל בפשטות הייתי נותנת לה תקציב חודשי (מה שנקרא דמי כיס..) לשטויות כאלה שתתנהל איתו בעצמה. זה יכול להיות חינוך טוב לכלכלה. ולדבר איתה על תזונה נכונה. שלא תוציא את כל הסכום על שטויות של אוכל אלא שתקנה לעצמה פה ושם גם תכשיט מטופטן או דברים אחרים שהיא *רוצה*.

באופן כללי בעיני הורים אחראים לתת לילד את כל מה שהוא *צריך* ויכולים לפרגן גם במה שהוא *רוצה* אבל פה יש להם גם אפשרות להתחיל לחנך אותו להתנהלות כלכלית נכונה.

השאלה היאמתחדשת111
האם להתנות את דמי הכיס במשהו? כי אם לא יוצא שזה בעצם הכסף שלנו כהורים. ובאופן הזה לא בטוח שיהיה חשוב לה לשמור ולהתנהל איתו נכון..
אנחנו נותנים לשני הגדולים (ביסודי) דמי כיס שבועייםיעל מהדרום

לק"י

אני כן אומרת להם (וגם לקטנים, שיש להם כסף מדמי פורים וכדומה), שגם אם זה הכסף שלהם, לא כדאי לקנות הרבה ממתקים.

אצלינו הם קטנים יותר, אז זה שונה. אבל בעיקרון פעם בשבוע אני הולכת איתם לקנות ממתק. ובעלי גם לפעמים לוקח פעם בשבוע.

בגיל גדול יותר הייתי משחררת כנראה. אבל כן מדברת על זה שלא כדאי וזה לא בריא לאכול יותר מידי שטויות (יש לנו בבית חטיפים ושוקולדים, ואני אומרת להם את זה. שלא יגזימו).

אישית חושבת שלא צריךלפניו ברננה!

כי היא יודעת שיש לה תקציב מוגבל.

והתקציב הוא כי זיהית אצלה *צורך* בכסף ל*רצונות*.

אז את נותנת לה מענה על הצורך. כמובן שאת גם יכולה לעודד אותה לעשות בייביסיטר כדי שיהיה לה יותר כסף לרצונות שלה.

אבל בסופו ש דבר האינטרס פה הוא לתת לה להוציא בתבונה. ואת ז היא תלמד ע"י ניהול התקציב הקטן שתתנו לה. ובחודששיגמר לה הכסף אחרי שבועיים היא תבין שפשוט אין עוד..

כמובן בשיח נכון שמלווה את התהליך 

מקסיםמתחדשת111
בעיני לאפלספנית

בעזהי"ת

זה לא כסף שהוא צ'ופר מבחינתי אלא צורך, וצורך אני נותנת לילדים שלי- כמו שאני נותנת להן אוכל, בית ובגדים ללא תמורה. וכמו שאני לא אגיד לבת שלי 'היום לא סידרת את החדר אז אין ארוחת ערב', אני לא אגיד לה 'לא עזרת אז לא תקבלי דמי כיס'. 

כן להגדיר מה הסכום שהוא צורך ולא אקסטרה.. אני כן חושבת שהיכולת לקנות מידי פעם פינוקים פה ושם בשליטה של המתבגרת זה צורך.

אניoo

מעודדת תזונה נכונה גם כשקונים משהו טעים (נניח להעדיף יוגורט מפנק)

כשהילדים היו ביסודי נתתי כסף מדי פעם כשהיו מבקשים

ילד אחד היה מבקש הרבה

לפעמים הייתי מפנה אותו לקחת חטיף מהארון ולא לקנות

כשהם יצאו לישיבות נתתי להם לנהל לבד את התקציב

כשהם הבינו את המשמעות של ניהול כלכלי ע"י כרטיס אשראי/ מזומן

הם גם למדו פחות לבזבז

הכסף היה שלהם?מתחדשת111

כתלות בעבודה/ משו אחר?

לא שלהםoo
אבל דברנו על תקציב הגיוני לשבוע/ חודש והם עמדו בתקציב
אני נותנת...חרות

לא יודעת אם זה טוב או לא...

כן מנסה להגיד לה לקנות אוכל, ולא כל יום ממתק... אלא מידי פעם.

אבל לא יודעת כמה מתוך זה עובד.

לא יודעת אם אני נוהגת נכון, ככה מרגיש לי...

אני נותנת סכום מוגדר פעם בפרק זמן קבועמתיכון ועד מעון

והם יודעים בדיוק מתי וכמה יקבלו, זה לא מותנה בשום דבר ובכסף הזה אני לא מתערבת במה הם קונים.

מעבר לזה משתדלת שבבית יהיה שפע של אוכל וגם של שטויות אבל דברים ביתיים כמו עוגות עוגיות ממתקים ביתיים שלפחות יהיה אפשר לנשנש דברים פחות גרועים 

אהבתי את הרעיוןמתחדשת111
היא קונה מהכסף שלהרוני 1234
היא עושה הרבה בייביסיטר אז יש לה כסף ויש לה חשבון פייבוקס יאנג שדרכו היא קונה.
ולפני שהיה לה כסף משלה, נתת לה?מתחדשת111
לא כל כך…רוני 1234
רק לעתים רחוקות.

היא עושה בייביסיטר מגיל מאד צעיר וגם יש לה כסף ממתנות וחגים.

לפעמים קונה אם זה לא מוגזם, אבל יש דמי כיסאור123456
של 100 שקל לשטויות כאלה ואז היא חושבת פעמיים אם היא באמת רוצה 
וואו זה המון..מתחדשת111
לחודש? זה יפה, אבל לא ככ המוןפלספנית

בעזהי"ת

מספיק שהן יוצאות פעם בחודש לאוכל שהוא יותר מפיצה וזה כבר רוב התקציב. 

הבת שלי עוד לא לגמרי בגיל (הגדולה בכיתה ו'), נתנו להן עשרה שקלים לחודש מתחילת כיתה א' אבל מודה שאנחנו לא ממש עומדים בזה כי לא זוכרים וגם להן אין ממש צורך בזה אז דיי הפסקנו, כשהן מבקשות הן מקבלות וזה עוד סכומים מזעריים אז זה סבבה לנו (נניח שני שקלים לקנות ממתק במכולת אחת לחודש, נו שויין). 

עכשיו למשל יש חודש ארגון ויש קיוסק בסניף, נתנו לכל אחת מהגדולות (ד' וו') 20 שקלים לכל החודש בתחילת החודש ולבחירתן מה לעשות עם זה ואיך לחלק. 

אני כן רואה שחברות של הגדולה מתחילות לרצות וכשהיא תגיע, בטח נתחיל מ50 בכיתה ז' אבל יש לה חברות שמקבלות הרבה יותר.. 

וואי, מוזר לי השרשורעוד מעט פסח

אצלי אני לא מביאה להן שקל לשטויות.

הבנות שלי עובדות, מרוויחות יפה, ומוזמנות להשתמש בכסף כראות עיניהן. אחת באמת קונה איתו מדי פעם גומי וכאלה- אבל זה נדיר למדי.

ויש בבית יש אוכל בשפע, וגם פינוקים שאפשר לקחת לאולפנא (ונקנו בזול בסופר/ב'משנת', ולא במחירים של השמיני...). אז למה שאביא להן כסף נוסף?

כשהגדול שלי למד בישיבה ולא היה מסוגל לאכול את האוכל של חדר האוכל, כן הייתי מציידת אותו בסכום קבוע מראש כל יום, שהיה אמור להספיק לאוכל- והוא יכל לבחור מה לאכול ואיך להשתמש בכסף- כי הישיבה היתה צמודה למרכז מסחרי.

אבל שוב, זה היה כסף לארוחת צהריים. לא ל'שטויות'. 

הבת שלי עוד לא בגיל שיכולה לעבודמתחדשת111

ובאולפנה יש את השמיני- שמוכרות כל מיני מתוקים. וגם חנות קרובה ולפעמים היא רוצה להתפנק. לא רואה בזה בעיה כשזה במידה. כילדה אני זוכרת שלא היה לי כסף מהבית וההורים סמכו על מה שאקבל באולפנא, והייתי ממש מרגישה קושי לראות חברות נהנות לקנות דברים בין הארוחות גם אם זה נחשב שטויות ולי לא היתה היכולות.

ובכלל כמתבגרת זכורה לי תחושת הרעב הגדולה..

כנראה אנחנו חיות בחברה שונה מאודעוד מעט פסח
לבת ה-11 שלי כבר יש חסכון של מאות שקלים מעבודה כבייביסיטרית.
מעולהמתחדשת111

אני לא מסכימה לה להכנס לבתים בגיל הזה..

גרים בעיר.

מבינה שאתם בישוב ולכן השוני

לפעמיםתהילה 3>

דווקא בתיכון, כשהלימודים עמוסים יותר, ובטח אם יש פנימיה הדרכה וכו יש פחות זמן לעבוד מבכיתה ו'.

לפחות אצלנו זה ככה

זה גילתהילה 3>

שכבר אפשר לעבוד בו, ומצד שני באמת ההוצאות גדולות.

בעיני 2 כיוונים:

1. מדי פעם לפנק באיזה שטר באהבה אבל לא כל יום..

2. לתת דמי כיס שמבחינתכם כוללים גם אופציה לקניות האלה, וככה היא תחשב בעצמה מה איך וכמה.

אישית כן מתחברת לאופציה א' שמאפשרת ככה לפנק בכיף כשמתאים, מצד שני יש צדדים לכאן ולכאן..

מוסיפהתהילה 3>
נזכרת שיש מצבים שבהם זה ממש האוכל בהגדרה ולכן נותנת סכום קבוע כל בקר לקנות אוכל לא מדי תעשייתי ודי מוגדר פלוס פינוק. אבל זה מצב קצה יחסית, וגם גיל צעיר יותר. 
כתבת מאוד יפהמתחדשת111
תודה יקרה❤️תהילה 3>אחרונה
מחפשת שדכן או שדכנית טוביםמתחדשת111

עבור אחותי.

לא דתיה

אבל מחוברת ועושה דברים חלקית.

אשמח להצעות

טיפול ב"טיק" לילדהפלפלונת

לבת שלי בגיל 6 יש "טיק" ואני מנסה להוציא אותה מזה.

הטיק זה שנוגעת באף וזה לא נעים וכבר איזה שנתיים לא עבר.

חשבתי אולי לק או מדבקת לק יעזרו, אבל זה קצת יקר ולא ידעתי אם לא מזיק לציפורניים (לא מבינה בזה בכלל) ואם יועיל בכלל. או איזה משחק לאצבע. אשמח לעיצות.

עד כמה שאני מבינה, הערות לא עוזרותיעל מהדרום
לק"י

אולי הפוך....

אכן ראיתי שזה לא מועיל. מה כן יכול לעזור?פלפלונת
נראה לי שנוירולוג הוא הכתובתיעל מהדרום
אני לא ממש מבינה בזההשם שלי

נראה לי מה שאפשר לעשות,

זה לנסות להחליף את הטריק, למשהו אחר שפחות מפריע.

לא יודעת איך עושים את זה.

אפשר לפנות לנוירולוג.

ננסה נוירולוג בע"ה. אם יש עוד עיצות, אשמח.פלפלונת
את יכולה לפרט מה הטיק? כי לא בדיוק הבנתיקופצת רגע

איך מדבקות על הציפורניים יעזרו לנגיעות באף?

נראה לי שיש הבדל בין הרגלים לא טובים (כמו חיטוט באף, כסיסת ציפורניים, גרוד גלדים וכדו') ובין טיקים ממש שהם הרבה פעמים נראים כתנועות לא נשלטות כל כך כמו מצמוצים בעיניים, העוויות מוזרות בפרצוף, תנועות חוזרות.

למה את מתכוונת?

כי אני חושבת שהטיפול שונה.

בהרגלים לא טובים ( כמו חיטוט באף), אפשר להסביר לילד את החסרונות של ההרגל( עושה פצעים בתוך האף ואז עוד יומיים מגרד, לא נעים להסתכל על זה וכו') ולהציע התנהגות חלופית או מקובלת חברתית( ללכת לכיור לקנח ולשטוף, להעסיק את האצבעות במשהו אחר כששמים לב).

אבל לגבי טיקים זה לא יעבוד, יש לי ילד שהיו לו תקופות של טיקים מתחלפים, לדעתי אצלו קשור לחרדה, אחר כך גם אובחן על הרצף אולי קשור. כאן שיחה ישירה לא תעזור והכי טוב להתעלם, ולנסות  להפחית חרדה ולעזור להרגע באופן כללי בלי קשר ישיר לטיק. ואולי באמת ללכת לנוירולוג להתייעץ...

אצלי הבן הנ"ל הצליח להפסיק או להפחית מאוד הרגלים לא טובים כשהבין את החסרונות שלהם והייתה לו מוטיבציה עצמית להפסיק. אבל טיקים לרוב עוברים מעצמם אצלנו אחרי תקופה... 

תודה על ההסבר והפירוט. אז אצלה זה הרגל.פלפלונת
הזמנתי כמה משחקים לידיים, מקווה שיעזור.
קודם כל - להתעלםחוזרתאחרונה

ככל שמתייחסים לזה יותר - זה יחמיר

אח''כ - בירור נוירולוגי

אם לא עוזר - פסיכולוגי / פסיכיאטרי

אולי יעניין אותך