תעזרו לי להגיב נכון, ככ מתוסכלת...פצלשית עם שאלה

יצא ארוך אבל ממש אשמח לעזרתכן... אני ממש נסערת...

שלשום קיבלתי שיחה מהמחנכת של הבן שלי בכיתה ד', ילד מקסים עם המון איכויות ולב זהב... וגם קצת קושי רגשי (מטופל) ועניין של ויסות חושי. המורה הייתה די נסערת והיא רצתה שאבוא לאסוף אותו באמצע היום כי הוא לא הקשיב לה כבר שני שיעורים, סירב לעבוד, להוציא יומן וגם פטפט בסוג של התרסה כשהיא ביקשה את תשומת ליבו. בכנות, אלולא השרשור של @באר מרים מלפני כמה שבועות והגובות שהיו, כנראה שהייתי עוזבת הכל ואוספת אותו. אבל במקום זה אמרתי שאם זאת החלטה סופית, אגבה אותה ואגיע אבל כן תמהתי על חומרת העונש (הילד לא עודכן שהוא צריך לחזור הביתה. היא קודם רצתה לבדוק איתי שאני יכולה לבוא לאסוף אותו). היא שאלה אותי במהירות איזו תגובה אני מציעה במקום ואמרתי שזאת שאלה טובה ושכדאי שנשוחח בנחת על מה שהיה כדי שנגיע לתגובה הכי מתאימה. היא הייתה בתורנות חצר ומיהרה ודי דחפה שאני אשלוף פתרון חילופי. ואני ביקשתי שוב שנדבר על הכל כשיהיה לה זמן.

בצהריים דיברתי עם הילד. הוא סיפר את הדברים השונים שהיו והסביר לי למה הוא הגיב כמו שהוא הגיב. הוא סירב לעבוד כי המורה שמה ברקע נעימות ש'שיגעו אותי' ולא נתנו לו להתרכז. הוא סירב להוציא את היומן כי לפני כמה חודשים נשכחו תפוחים בתיק שלו שנרקבו על חלק מהיומן ומאז הוא נגעל ממנו. שיקפתי לו את כל מה שהמורה ניסתה לבוא לקראתו: היא נתנה לו לעבוד בחוץ במקום בכיתה (אבל הוא עדיין שמע את הנעימות..) ובסוף היא אמרה לו להשלים בבית. זה אומנם היה בסוג של ייאוש, אבל בשלב הזה היא עדיין ניסתה להכיל את הסיטואציה. היא ביקשה להוציא את היומן כדי שהוא ירשום שהוא צריך להשלים את העבודה בבית. הסברתי לבן שלי שאם יש משהו שמפריע לו יש לו שתי אופציות. או להסביר למורה מה מפריע לו כמו להגיד שהוא לא אוהב לגעת ביומן כי הוא התלכלך פעם. או לציית למה שהיא מבקשת. אבל לסרב לעשות את מה שהיא אומרת בלי להסביר למה, זה דבר שנתפס כחוסר כבוד למורה וזה לא עובד ככה. ביקשתי שהוא יחשוב על הדברים.

הילד כתב פתק התנצלות וישב להשלים את העבודה. הוא עבד בחדר שלו למשך שעה שלמה, בריכוז וכתב שני עמודים במקום אחד. זה היה נראה שהוא מאד מסופק מהתהליך שהוא עשה.

תוך כדי, המחנכת התקשרה ודיברתי איתה. הסברתי לה את מה שהבן שלי הסביר לי וסיפרתי לה מה עניתי לו לגבי החשיבות של לתקשר את מה שהוא מרגיש במקום לסרב בלי לתת הסבר. הזכרתי לה שהוא ילד שמתמודד עם קשיים רגשיים ועם ויסות חושי. וגם שבאותו הלילה הוא ישן מעט שעות כי היינו בדיוק אחרי פסח והוא הלך לישון מאוחר יחסית, עד שכל הילדים התקלחו וכולי. וגם שידוע לכולנו שהוא פחות חזק במעברים, כולל מעברים מחופשה לשגרה. ושצריך לזכור שכשהילד חוזר לבית הספר, הוא גם מתמודד עם כל מיני דברים בקשר לחברים. ב''ה הוא ילד מקובל בסך הכל אבל לדוגמה לאחרונה יש שני ילדים שמפריעים לו ואומרים לו דברים לא יפים. המורה ביקשה לדעת מי הילדים ובהתחלה היה לי קשה להגיד לה בלי לבקש רשות מהבן שלי. כשהיא אמרה שזה חשוב וכו' אמרתי לה מה השמות וביקשתי ממנה שהיא תטפל בזה ממש בדיסקרטיות. המורה הציעה שאני אשכנע את הבן שלי לפנות אליה ושהוא יספר מעצמו, וככה היא תוכל לטפל בזה בלי חשש. אהבתי מאד את הפתרון וסיכמנו ככה. היא עדיין רצתה לתת תוצאה לבן שלי ושאלה מה אני מציעה. עניתי שנגבה כאמור כל תוצאה אבל כדאי לחשוב מה אפשר לעשות כדי שהמשך השנה תעבור בצורה טובה, בעיקר לאור העובדה שהוא כתב פתק התנצלות והשלים את השיעורים. בסוף היא סיימה את השיחה ב''טוב, אני מקבלת. בסדר גמור'' ואני הודיתי לה מאד על כל העבודה שלה. יצאתי מהשיחה עם רווחה ממש גדולה. איך מכמעט פיצוץ הייתה לנו שיחה איכותית ככה. איך אני הצלחתי לשמור על קור רוח ואיך היא שיתפה פעולה איתי בצורה כזאת. שמחתי והודיתי לשם.

חזרתי לבן שלי ואמרתי לו שאני מבקשת בכל לשון של בקשה שעד סוף השנה, הוא יעשה מאמץ מאד גדול להתנהג כמו שצריך מול המורה. אמרתי לו שאני מבינה שזה לא קל ושאני רוצה לעודד אותו. ולכן אני מוכנה לעשות לו מבצע עם תחנה בסוף כל חודש. הזכרתי לו משהו שהוא רצה ואמרתי לו שאני מוכנה לקנות לו אחרי החודש הראשון. הסברתי שזה לא יהיה כ'תלשום' אלא כדי לעודד אותו. הוא הסכים והיה נראה מוכן להתאמץ. ואז אמרתי לו שהזכרתי בשיחה עם המחכנת שהוא מתמודד פה ושם עם עניינים עם החברים ושהמורה מזמינה אותו לספר לה כדי שהיא תעזור לו. הבן שלי היה נבוך כי מדובר בקללות ולכן הוא ביקש ממני אם אני יכולה לכתוב מייל בשמו למורה עם הפרטים של מה הילדים עשו. הוא ביקש מהמורה שהיא לא תגלה לאחד הילדים שהבן שלי הלשין עליו כי אותו הילד סוג של הכריח אותו לכרות ברית שאוסר על שניהם להשלין למורים והוא לא רוצה להסתבך איתו. המתוק הזה היה ממש נבוך ואמר לי שהוא יודע שלא כורתים בריתות כאלה אבל הוא לא ידע איך לצאת מהסיטואציה. כתבתי למורה מייל עם הבקשה של הבן שלי, וגם סיפרתי לה שהוא עשה את כל העבודה בחריצות ואפילו כתב יותר מהנדרש. בסוף גם הצעתי לה את הרעיון של המבצע ושאלתי אותה אם היא תהיה מוכנה לחתום על מחברת קשר באופן יומי. הבן שלי הלך לישון עם תחושת הקלה ענקית מכל מה שהיה. ממש יכולתי לראות איך הוא שמח שהעניינים הסתדרו ובעיקר שהמורה הולכת לעזור לו מול אותם הילדים. הוא הודה לי ויכולתי לראות כמה זה עושה לו טוב להרגיש שהדברים מטופלים.

ואז.. הכל סוג של התהפך. המורה לא הגיבה למייל שלי

בכיתה הבן שלי הגיש לה את העבודה והיא שאלה איפה הדבר השני שהיה עליו להכין. הבן שלי לא ידע במה מדובר והיא ענתה לו ''אתה רואה? בגלל זה צריך לכתוב ביומן''. ואז שלחה אותו ועוד חבר שגם היה צריך להשלים עבודה לעונש על העבודה החסרה בכיתה המקבילה כדי שהם ישלימו את העבודה השנייה. 

ולגבי הסיפור עם החברים, הוא ניגש לשני הילדים (כולל הילד שהבן שלי כ''כ רצה שהוא לא יידע שהמידע ממנו) ודיבר איתם בצורה גלויה ואז קבעה שהשלושה, הבן שלי והשניים, צריכים לעבוד על פרויקט משותף. בתכלס, הבן שלי אמר לי שההצקות פסקו לעת עתה ושהם שוב חברים. אבל מצד שני, הוא סיפר לי הרגיש פגיעה באמון שהיא לא כיבדה את הבקשה שלו, שכ''כ הדגשנו. 

ואני? אני רותחת האמת..

ממש כואב לי שהיא לא ענתה למייל שלי, כולל להצעה שלי שנעשה מבצע. שהיא הענישה את הילד שלי על העבודה החסרה, במקום לראות את המאמצים הגדולים שהוא עשה כדי להתיישר. וכמובן שהיא לא כיבדה את הבקשה מהילד שפתח לה את ליבו ושבמקום לשמור על דיסקרטיות גילתה הכל לחבר. ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות. יש בי חלק שרוצה להתקשר או להיפגש איתה פנים אל פנים כדי ללבן את הדברים וגם להראות שאני עוקבת אחרי מה שקורה. לנסות להבין מה שהיה שגרם לה לפעול ככה כי אולי יש הסבר. ואם אין הסבר משכנע אז לבטא שזה מאד מתסכל אותי. זה צד שרוצה להגן על הילד ולנסות עוד קצת לפעול כדי שהגישה שלה אליו תשתנה.

מצד שני, אני קצת מרגישה שאם היא לא הפנימה את הדברים עד עכשיו, זה כנראה חסר סיכוי. ושזה עלול רק להחריף את הדברים. אולי כמה שהיא זרמה איתי בשיחה בסופו של דבר (וזה לא מובן מאליו כאמור כי יש לה אופי די חזק), בלב זה נורא עצבן אותה שאני לא ממלאה אחרי דרישותיה בקלות ומזמינה אותה ככה לראות גם את הצדדים האחרים. ואם זה ככה, אני מפחדת שאם אני אצור קשר איתה כדי לברר מה היה ואיך זה שהיא הפרה את הדברים שסיכמנו, אז בסוף זה יתנקם ביחס שלה לבן שלי. יש בי מקום שמרגיש שמכסת הדיבורים שהיא יכולה להכיל נגמרו ושעוד שיחה איתי לא תבוא לה בטוב.

אני מרגישה שאני ממש נקרעת בין שתי האופציות האלה.

כל הסיפור הזה עושה אותי עצבנית, כועסת. מאוכזבת. וגם דואגת לגבי מה יהיה עד סוף השנה.

מה הייתן עושות במקומי?

(ואפשר גם סתם חיבוק, תכלס).

וואי אהובה אין לי שמץ..רק חיבוק גדול!אמא לאוצר❤
נשמע לי מתסכל ומורכב😕
הלוואי שיסתדרו העיניינים...
את מהממת איך שאת ככה רואה מצד אחד ממש את הבן שלך ומהצד השני גם מבינה את המורה...
❤❤❤❤
איזה מותק. תודה!פצלשית עם שאלה

אני אגיד משהו שבטוח יסכלו אותי..אור123456
אבל בגלל השכר הנמוך ובגלל כמות החופשות אחוז גדול ממי שהולך להוראה לצערי ממש לא משהו ( מכירה כמה שממש על גבול בעיית תקשורת)

כמובן כמובן שלא כולם ויש הרבה מורים מדהימים שעושים עבודת קודש!!

אבל בזמן האחרון פחות ופחות אנשים איכותיים לומדים הוראה מתוך שליחות אלא מהסיבות הלא נכונות ועד שהממשלה לא תתעורר אלו התוצאות וחבל ☹
תודה.. יש לך רעיון מה לעשות הלאה?פצלשית עם שאלה

אשמח שלא נמשיך לדון בטיב המורים היום כי כמו שכתבת, זה נושא די טעון ולא הייתי רוצה שזה יסית את השרשור לשם...🙏🏼🙏🏼

אני חושבת שבציבור הדתי לפחות הרבה הולכות מאידאלרינת 23
כמעט כל המורות של הילדים שלי מדהימות ממש.
קצת דחוף לי לקבל תשובות...🙏🏻🌸פצלשית עם שאלה
לא יהיה רלוונטי יותר אם יעבור זמן משמעותי.. תודה נשים יקרות!
איזה מקרה מורכב...בארץ אהבתי
את נשמעת אמא באמת מדהימה, איך שהצלחת לנהל את הסיטואציה בצורה שמכבדת גם את המורה וגם את הילד. ושהצלחת גם לתקן את הטעויות שהמורה עשתה עם הילד, ולנווט אותו למקום שרוצה לתקן ולהצליח.

אני מאוד מבינה את התסכול שלך ממה שקרה בסוף.
וגם מאוד מבינה את ההתלבטות שלך, אם לפתוח את הדברים או שזה רק יפגע בקשר וביחס שלה לבן שלך.
אני חושבת שצריך קודם כל להבין מה המטרה של שיחה כזאת. ואז לחשוב איך להשיג את המטרה בצורה שזה באמת יקרה.
כי לפעמים כשמשהו מתסכל ומכעיס אותנו, חלק מהרצון להגיד את זה, הוא כדי לפרוק את התסכול, להראות שאנחנו לא מרוצים. אבל ברור שההשלכות של זה רק יפגעו בילד.
אני הייתי חושבת אם יש משהו שאת רוצה שתכלס יקרה בעקבות השיחה. כי במה שכתבת, את כותבת שהיית רוצה לדבר איתה כדי 'ללבן את הדברים וגם להראות שאני עוקבת אחרי מה שקורה', ו'לבטא שזה מאד מתסכל אותי. זה צד שרוצה להגן על הילד ולנסות עוד קצת לפעול כדי שהגישה שלה אליו תשתנה'.
ומצד שני, בהמשך הדברים הסברת למה אם תדברי איתה שוב, יש יותר סיכוי שזה יפגע ביחס שלה לילד, ולא יגרום לה לשנות עוד את הגישה שלה. וזה שהיא תראה שאת עוקבת אחרי מה שקורה - אני חושבת שהיא כבר מודעת לזה שאת עוקבת ופועלת, אבל השאלה אם שיחה כזאת תוסיף לעניין או דווקא תפגע.
אני לא מכירה את המורה ואת הדינמיקה מולה. אבל לפי מה שכתבת, נשמע שאת חושבת ששיחה כזאת לא תעשה טוב.

ומצד שני, כן אפשר לחשוב מה בכל זאת אפשר לעשות.
נשמע לי ממה שאת כותבת, שאת מרגישה שאי אפשר לסגור כך את הדברים, ושאת צריכה לעשות משהו.
אני הייתי מנסה לחשוב מה למעשה חשוב לך שיקרה עכשיו, מה חשוב לך שיקרה מול המורה, מה חשוב שהמורה תדע, או אולי שאת רוצה לבקש מהמורה. ואחרי שתגדירי לעצמך את הדברים, יהיה אפשר לחשוב איך לעשות את זה בצורה שבאמת תשיג את המטרה (כשמה שברור לי שיכול לעזור, זה לפנות למורה עם הרבה פרגון. להראות לה קודם כל כמה את מעריכה את כל מה שהיא היתה מוכנה לבוא לקראתך, ואת העבודה בשיתוף פעולה ביניכן, וכמה את רואה שההקשבה שלה והגמישות שלה עושות טוב לילד, וכו', ורק מתוך כך אפשר לפנות למה שהיית רוצה שעוד ישתנה).

מקווה שהדברים שכתבתי היו בכיוון. מוזמנת לקחת רק מה שמתאים...
וחיבוק❤️❤️
את ממש צודקת בכל מה שכתבת! תודה רבההפצלשית עם שאלה

זה קצת הקושי שלי. אני לא יודעת מה אני רוצה שיקרה מעכשיו. את חושבת שתוכלי לעזור לי לדייק את עצמי כדי שאוכל לשים את האצבע על מה חשוב לי? לפרוק זה נהדר אבל אולי כבר עשיתי את זה פה ואולי זה יספיק לי. מקווה לפחות..

תוכלי אולי לתת לי דוגמאות של דברים שהייתי רוצה שיקרו איתה? ואנסה לזהות איפה אני מול האפשרויות השונות של רצונות... זאת בקשה קצת מוזרה, אני מקווה שהיא יוצאת ברורה..

מנסה לחשוב תוך כדי כתיבהבארץ אהבתי
אם אני מבינה נכון, את כותבת על כמה דברים שהפריעו לך:
1. עצם זה שהמורה לא הגיבה למייל
2. חוסר התגובה שלה לרעיון שלך של המבצע
3. זה שאחרי כל המאמץ של הבן שלך, היא לא פרגנה וכעסה על החלק שלא נעשה
4. זה שהיא לא כיבדה את הבקשה שלכם בעניין החברתי שהעליתם מולה, ופגעה באמון של הבן שלך

אני חושבת שכדאי לחשוב באילו מהדברים יש חשיבות לדבר איתה עכשיו, ובאילו מהם את צריכה להסיק לעצמך מסקנות לפעם הבאה, ושיחה איתה עליהם לא תועיל בשלב הזה.
אני מתייחסת לנקודות שכתבתי קודם אחת אחת, לפי מה שנשמע לי. כמובן שאת יכולה לתקן אותי ולהגיד איך הדברים מרגישים עבורך.

1. זה שהמורה לא הגיבה למייל - האם זה אומר שזו דרך תקשורת פחות נוחה מולה? יצא לכם קודם לתקשר דרך מייל? באופן אישי אני יודעת על עצמי שלא פעם קרה לי שקיבלתי מייל ולא הגבתי עליו מיד, ואחר כך הוא נעלם לתחתית הדף מהר מידי ופשוט שכחתי להגיב עליו.
יכול להיות שאת יכולה להסיק מזה בעצמך שעדיף להתנהל מול המורה בדרך אחרת - שיחה ישירה, או אולי וואטסאפ.
או יכול להיות שזה כן נושא שחשוב לך לבדוק מולה - להגיד לה ששמת לב שהיא לא ענתה לך למייל, והיית רוצה לדעת איך הכי נוח לה שתפני אליה.

2. חוסר היחס שלה לרעיון של המבצע - כאן יש עניין מעשי. את רוצה לעשות את המבצע, ויש לך תלות מסויימת בתשובה שלה. בלי לדעת אם היא מוכנה לשתף פעולה או לא, את לא יודעת אם את יכולה לעשות את המבצע במתכונת שתכננת.
פה גם את יכולה לבחור. אם את חושבת שזה שהיא לא ענתה זה כי זה לא מתאים לה, או שאת מרגישה שלא מתאים לך לפנות אליה שוב, אפשר להחליט לעזוב את החלק שלה, ולעשות את המבצע בצורה שלא תלויה בשיתוף הפעולה שלה (יכול להיות שאפשר לסמוך על הילד שהוא יגיד לך בכל פעם האם מגיע לו לקבל נקודה? וכמובן שאם את שומעת מהמורה משהו אחר - אז זה מה שקובע?).
אבל אפשר גם להחליט כן לחזור עם זה למורה, להגיד לה שחשוב לך לדעת האם תהיה לה אפשרות לשתף פעולה, ובאיזה אופן יהיה לה נוח (אולי מחברת קשר זה מסורבל בשבילה? אולי עדיף שתשלחי לה הודעה כל יום לשאול איך היה והיא רק תצטרך לענות? או שלה יהיה רעיון שמתאים לה יותר?).

3. על הכעס שלה על הבן שלך - קודם כל, אני מסכימה לגמרי עם הגישה שלך. אחרי כל הרקע שהיה, לדעתי בהחלט לא היה צריך לכעוס עליו, גם אם היה משהו שהוא פספס ולא עשה.
אבל פה אני חושבת שזה עניין של גישה חינוכית שקשה לשנות אצל אחרים. נשמע שהעניין של היומן גם היה עקרוני לה, וזה שהוא לא זכר בגלל שלא הסכים לכתוב ביומן גרם לה לרצות להדגיש לו את החשיבות של הכתיבה ביומן, ולכן היא כעסה עליו.
אני באופן אישי חושבת שלא הייתי פותחת את זה מולה, כי מהתיאור שלך נשמע שהיא רק תקבל את זה בתור ביקורת שמערערת על הגישה שלה, וזה יכעיס אותה ולא יגרום לה לשנות גישה.
כן הייתי חושבת איך לפתור את העניין של היומן (אולי אפילו לקנות מחברת שבה הוא יוכל לכתוב את שיעורי הבית. אולי כדאי לוודא עם המורה שזה בסדר מצידה).
ואולי גם לעתיד, כדי למנוע ממצב כזה לקרות שוב - כדאי לשים לב להיות מתואמת עם המורה על כל הפרטים. כי זה באמת פספוס שאחרי כל השיחות שדיברתם, לא היה תיאום לגבי מה הוא צריך להשלים, והיה צריך לסמוך רק על הזיכרון של הבן שלך…

4. הפגיעה באמון של הבן - גם פה אני מתלבטת מה נכון לעשות. כי ברור לי שאת צודקת שזה לא היה נכון לעשות מה שהיא עשתה. ומצד שני, נשמע שלא היו לה כלים להגיב אחרת, והיא ניסתה לפתור את הבעיה בדרכים שהיא מכירה, ולא הצליחה למצוא דרך יצירתית לעשות את זה באופן שביקשתם.
סה"כ הכוונה שלה היתה לעזור, וזה היה לה חשוב. ולמעשה היא באמת הצליחה לעזור, וזה שהיא עשתה את זה באופן הזה בכל זאת לא פגע בבן שלך (מצד החבר).
אז גם פה אני לא בטוחה שנכון לפתוח את זה מולה.
אבל אולי כדאי לדבר על זה עם הבן, כדי לשקם את האמון שלו. וגם אם הוא כבר לא יסמוך עליה באותה מידה ולא ירגיש בטוח לפנות אליה עם קשיים, חשוב שלפחות האמון שלו בך לא יפגע, והוא ירגיש בטוח לשתף אותך בלי חששות.
אז הייתי משקפת לו קודם כל את הרצון של כולם לעזור לו. וגם משקפת לו את זה שבסופו של דבר המורה כן הצליחה לעזור, וזו היתה הדרך שלה לעזור, וכנראה שהיא ידעה שזה יהיה בסדר והחבר לא יפגע בו למרות ה'ברית' ולכן היא עשתה את זה באופן הזה.
והייתי גם אומרת לו שבכל מקרה הדבר הכי חשוב הוא שהוא ישתף אותך בקשיים שיש לו, ואם יהיה עוד מצב כזה שוב, אתם כבר תחשבו ביחד איך ואת מי לשתף (אולי אפשר בפעם אחרת לשתף את היועצת ושהיא תנחה את המורה איך להתנהל?)

כתבתי פה הרבה כיוונים. מקווה שהדברים קלעו. קחי רק מה שמתאים לך….
וואו ממש ממש תודה, עשית ממש סדרפצלשית עם שאלה

ותודה שכתבת ליד כל נקודה איפה את באופן אישי היית מעלה משהו ואיפה היית בוחרת להחליק את הנושא. התגובה שלך ממש עוזרת לי. מעריכה ממש שלקחת את כל הזמן הזה בשבילי. ה' יברך אותך!

בשמחה! באמת שמחה שזה עוזר לךבארץ אהבתי
בהצלחה רבה!
את באמת אמא משקיעה ומיוחדת. הבן שלך זכה...
אני קוראת ומתפעלת ממשריבוזום

מהחכמה וההתייחסות הבהירה לבעיה כל-כך מתסכלת. ובעיקר מההשקעה והחשיבה הרבה בשביל לעזור כל-כך לאמא אנונימית אחרת שמעבר למסך...!

תודה לך❤️בארץ אהבתי
הפורום הזה הוא באמת מקום של חסד אמיתי. לפעמים אני מהמקבלות, ושמחה להיות גם מהנותנות... וכיף שמעריכים
בארץ אהבתי!נגמרו לי השמות

וואו!

אני קוראת אותך ומתפעמת ממש!

איזו אישה טובה את, איזו יכולת ניתוח מופלאה, יכולת דיוק מופלאה, יכולת הסברה ברהיטות ובבהירות את הדברים, שמסודרים בצורה כזו נפלאה ומתיישבים בדיוק גם על הראש וגם על הלב.

דעי לך שיש לך יכולות מיוחדות ונדירות מאוד מאוד ואני מאוד מעריכה אותך ❤

איזו זכות לקבל ממך כאלו מחמאות❤️בארץ אהבתי
תודה רבה!
גם אני תמיד אוהבת לקרוא אותך, עם המילים המדויקות שלך, ההכלה וההקשבה שיש לך, והנתינה האינסופית שלך פה בפורום...😍
❤❤נגמרו לי השמות

ותודה גם לך יקרה על כל המילים הטובות 🙏❤

את אמא מהממת! זהו.אהבתחינם
בהצלחה בהכל😳
התכוונתי לעשות לב ❤️אהבתחינם
בטעות יצא לי 😳
תודה אהובה!!פצלשית עם שאלה
וואותהילה 3>
קודם אני חושבת שמה עשית מדהים ומשמעותי
גם אני נתקלת בלא מעט מורים שהנושא של שילוב ולפעמים הכוונה מההורים באיך להתמודד עם הילדים שלהם
ממש משמעותי ועוזר.

למורה הספציפית הזאת כן הייתי חוזרת לנסות להבין מה היה בסוף עם מה שסיכמתם ולבקש קודם לשמוע מה היה מצידה.
אחרי זה להעביר את החוייה של הבן ושלך ולנסות לשים דגש על דברים משמעותיים.
אם ילך מה טוב, ואם לא תתעודדי שסוף השנה מתקרב...

לדעתי שווה עוד צ'אנס ולו כדי לדעת שעשית מה שביכולתך.
תודה רבהפצלשית עם שאלה
על הפרגון ועל שיתוף זווית הראייה שלך. אני פשוט חוששת שהיא לא תגיב לזה טוב. זה נראה לי התסריט הסביר יותר לצערי. אבל מעניין אותי: למה כתבת שלמורה הספציפית הזאת כן היית מדברת? מה מתוך מה שכתבתי נתן לך את ההרגשה הזאת?
היתהילה 3>
קודם כל היה נשמע שזו מורה שכן מנסה ללמוד להיות בקשר ויש לה קשב.
נראה שבנית הרבה על המייל שאם היא לא הגיבה אליו יש סיכוי רב שהיא בכלל לא ראתה אותו ולא קראה אותו ולא בהכרח יודעת מה כתוב בו...
(וזה שהיא התנהלה איך שהתנהלה רק מוסיף לכיוון הזה).

ובכל מקרה אני מאמינה ביחסים על השולחן.
קודם כל- באמת לנסות לברר, יכול להיות שהיא באמת לא קראה וזו לא דרך תקשורת טובה לדברים חשובים ובהולים (אולי לשלוח במקביל ווטסאפ שבו תכתבי ששלחת מייל חשוב ותשמח שתקרא).
יכול להיות שהיא שכחה או שבאמת היא התעלמה.
חשוב מאד לדעת מה בדיוק קרה בשביל הבן שלך ובשביל לדעת איך להתנהל איתה נכון להבא.

וכן, זה חשוב לתת משוב ותוקף לסיכומים שיש עם מורים. בסוף למורים יש כוונות טובות אבל גם הרבה על הראש ולא תמיד זוכרים או מספיקים הכל.
כשיש ילד שהעניין שלו במעקב ובתקשורת הם לרוב ישימו לב יותר לעניינים שלו.
הבנתי מה את אומרתפצלשית עם שאלה
היא ככל הנראה קיבלה את המייל, אם היא הלכה לדבר עם הילדים... אבל אני מתחברת לדברים שכתבת בכללי, תודה!
בהצלחה רבהתהילה 3>
את נשמעת אמא נפלאה
תודה על החיזוק!פצלשית עם שאלה
קודם כל חיבוקפליונקה
עברת חוויה לא נעימה. ומאוד מעריכה אותך שאת קודם כל בצד של ילד שזה הכי חשוב.
מצד שני יש לי כמה נקודות שאולי כדאי שתחשבי עליהן.
1. גם אם ילד לא אוהב מנגינה מסוימת הוא לא יכול להפסיק להשתתף בכיתה. תמיד יש רעשי רקע , אם לא מנגינה אז ילדים אחרים או אפילו כתה אחרת או שיפוץ מעבר לכביש.
2. לגבי יומן. קצת מוזר שעברו כמה חודשים והוא המשיך להסתובב עם יומן נגוע רקבון תפוחים. אתם לא ניקיתם תיק לפסח? מי אחראי על סדר בתיק שלו?
כנראה הוא צריך עזרה בזה. מה לגבי שאר ציוד?
נראה שאת או בעלך צריכים לעקוב ולעזור לו לסדר תיק בערב, לבדוק אם עשה ש''ב , האם יש את כל הציוד, להוציא אוכל מהתיק, לא לתת אוכל שהוא לא אוהב.
3. לגבי חבר. אם זה ריב בינהם כנראה אי-אפשר לפתור את זה בלי להזכיר את הבן שלך. אולי זה די ברור שהוא זה שסיפר כי הוא היה שם.
יכול להיות גם שחברים פירשו את המצב קצת אחרת.
או מורה רואה את זה קצת אחרת.
היה לי מקרה עם בן שלי בכיתה ד' שהוא חזר כולו שרוט , רק שלא ידעתי שילד שני חזר הביתה עם כמה חבורות.
גם אני וגם אמא של ילד אחר ראינו רק את הילד שלנו כמובן וכל אחת מאיתנו כעסה מאוד על הילד השני.

4. לא נראה לי שמורה יכולה לעמוד במחברת קשר יומית. כנראה זה עמוס לה מדי. את יכולה לעשות מבצע גם בלי השתתפות של המורה.

הייתי בודקת עם מורה האם יש פער בחומר לימוד, אולי עדיף לו לשבת עם חבר אחר בכיתה , אולי מחליטים מה עושים במקרים דומים. עד כמה ילד צריך לקחת אחריות בעצמו . האם הוא יכול לעשות את זה?
לגבי התפוחים, לא מה פתאום!😅פצלשית עם שאלה
א. זה לא היה האוכל שלו וזה לא היה בתא של האוכל.
ב. התינוקת הכניסה פעם תפוח לתיק שלו, בתא של הספרים. גילינו אחרי כמה ימים וכמובן שניקינו הכל מיד.
ג. אבל לילד עם ויסות חושי וכו׳ זה עדיין מעורר בו גועל מסוים, המחשבה שפעם תפוחים נרקבו לא רחוק מהיומן.

לגבי החברים, תודה שהעלית את הנקודה הזאת אבל לא נראה לי שזה מה שקרה בסיפור הספציפי הזה. נוכחתי לראות הרבה מאד פעמים שהוא מאד מדייק כשהוא מספר דברים וכאן הייתה הצקה די חד צדדית.

לגבי מחברת הקשר, לא מדובר במחברת לעדכונים על הפן הלימודי אלא רק לחתום פעם ביום באם היום עבר בסדר מבחינת התנהגות כללית כלפי המורה... 🤷🏻‍♀️

קראתי הכל. את אמא מדהימה!!יראת גאולה
איך הצלחת לקחת מצב מורכב כל כך לנקודת זינוק! הלוואי אצליח להגיב כמוך 🤭

לגבי הנקודה שכתבת מכאן הכל התהפך -
א. יכול להיות שהמורה בכלל לא קראה / קיבלה את המייל? (סליחה אם התייחסת לזה בתגובות, לא קראתי תגובות)

ב. לגבי הדיבור הפתוח עם הילדים - לא הייתי לוקחת את זה קשה כל כך. ייתכן שהמורה פספסה כאן (לא יפה, לא נעים, אבל אפשר לדון אותה לכף זכות), אבל איכשהו נשמע לי שהיא כן 'הסוותה' את הפניה שלה. ולא בטוח שהילדים האחרים תפסו את זה כמו שהבן שלך חושש. הוא רק ילד, לא בטוח שקלט את הסיטואציה מכל הכיוונים, אולי כדאי להתקשר להתעניין אצל המורה באמת ממקום מתעניין ושואל.
יש לך ניסיון איתה עם שיחות 'רציניות' כבר מלפני כן? אני מאוד מקווה שמורים נורמליים לא מתנקמים בילדים כי ההורים משוחחים איתם... גם אם השיחה לא באה להם בטוב... או שאולי התכוונת שגם עם מידע אחר היא עלולה להתנהל בצורה שגויה שבסופו של דבר תפגע בילד?

את נשמעת אמא מהממת אכפתית מעורבת מרגישה את הילד שלה ומנהלת שיח בריא ופתוח עם הילד, עם כזו אמא הוא עוד יגיע רחוק 💖💖
תודה ממשפצלשית עם שאלה

על כל הכוח שנתת לי עם התגובה הזאת. המשפט האחרון שלך עשה לי ככ הרבה טוב.. 

א. היא ככל הנראה קיבלה את המייל, היות שהיא הלכה לדבר עם הילדים. 

לגבי ב., תודה על מה שכתבת, זה עזר לי לראות את הדברים קצת אחרת ובאמת להפעיל יותר עין טובה על כל ההתנהלות.

מבחינת ניסיון קודם של שיחות איתה, כבר דיברנו כמה פעמים מתחילת השנה. לרוב יצאתי עם הרגשה מעורבת. פחות התכווונתי שהיא הייתה מתנקמת באופן מודע חלילה. יותר שהיא כבר תהיה עם 'בטן מלאה' ועם פחות סבלנות כלפיו. אבל באמת התחברתי לעניין של לדון לכף זכות ואני מרגישה שקידמת אותי עם המילים האלה.

וואו איזו אמא מדהימה את נשמעתנגמרו לי השמות

זה הדבר הכי מרכזי שכ"כ בלט לי מכל ההודעה שלך,

שאת פשוט אמא מתנה!

זכה ילדך וזכו ילדייך!

התחלתי לקרוא קצת תגובות וראיתי שענו לך כ"כ כ"כ מדהים,

אז רק אכתוב נקודות קצרות שעלו לי מן הקריאה:

א. משהו בתקשורת בינך לבין המורה טלפונית היה הרבה יותר יעיל ומקדם ביניכן מאשר תקשורת דרך המייל.

יכול להיות שסוג התקשורת הספציפי הזה (מייל) לא כ"כ מוציא מהמורה את כל הפן הרחב של הדברים, לכן לנסות ללמוד מכך ומכל הקושי למצוא נקודות שניקח אותן כלימוד (כמובן שהתסכול מובן הכי הכי והוא במקום לגמרי, זה לא במקומו, אלא כנדבך נוסף עליו).

אולי במקרים שיש דחיפות בעניין - לנסות לתקשר יותר ישירות כאשר יש אפשרות גם למורה להגיב מיידית ולשמוע מיידית.

ב. הבן שלך כזה מדהים.

אני חושבת על מה הוא עבר וחשב  בכל ההתנהלות הזו - ודעי לך שהדבר הראשון שניכר לי לפחות מן הקריאה - זה שבנך חש בצורה הכי חזקה שלו שאמא שלו איתו!

שיש לו תמיד כתובת!

שהוא יכול לשתף!

שיש לו הקשבה!

שיש לו הבנה!

שמנסים יחד איתו לחתור גם לפתרונות!

וזה מדהים מדהים וכל כך חשוב בעיניי!

ג. גם המקרה עצמו מראה אישיות רגישה וטובה כ"כ של בנך, הוא לא "סתם" עושה דברים, ובטח שלא "כדי לעצבן את המורה" (לא שאת חושבת זאת כמובן, אלא אולי לפעמים המחשבה יכלה לעבור אצל המורה אולי), אלא הוא פועל *בשביל טובתו*

אם לא נעים או יש ריח של מקולקל - לא אשתמש ביומן כי זה לא נעים לי

אם החבר הזה לא נעים לי - אתרחק

אם יש מנגינה שלא נעימה לי - אנסה להיות בקשיבות לעצמי ולנהוג בהתאם.

ז"א שכל "חטאו" של הבן המתוק שלך זה שהוא קשוב לעצמו...

וזו תכונה נפלאה! וכמה חשוב לכולנו ללמוד ממנה לפעמים!

אז לראות את השורש הטוב הזה שבכל ההתנהלות שלו זה גם נפלא וחשוב

ד. להתחזק בסמכות שלך כאמא.

לצאת מתוך נקודת הנחה שאת לא "מטריחה" את המורה או חלילה תגרמי להרעה בטיב הקשר בינה לבין בנך (על אף שאני מבינה מאוד מאוד את החשש וכמובן יש לו מקום!!!)

אלא להתחזק בכך שאת מכירה הכי טוב את הילד שלך,

את אמא שלו

וזה הכי הכי לגיטימי ומעולה ליצור תקשורת רציפה עם המורה בכל הנוגע אליו.

כן, גם אם תשלחי הודעות סמס כל יום של איך היה

הרבה פעמים למורים שעושים עבודת קודש אין פניות לזכור כל דבר ודבר, ודווקא כאשר ההורה מעורב הם מעריכים אותו וגם זוכרים יותר לשים לב לדברים הספציפיים.

כך שקשר רציף עם המורה, בצורה מכובדת כמובן - הוא מעולה בעיניי.

ה. התקשורת בינך לביןם ילדך מקסימה

ואיך שאת משקפת לו דברים

והפתיחות ביניכם

וכל מה שנעשה - זה פשוט מרגש אותי

וכן, כתבתי את את זה קודם אבל מרגישה צורך לכתוב זאת שוב

ו. לגבי השורה המדהימה הזו:

"הילד כתב פתק התנצלות וישב להשלים את העבודה. הוא עבד בחדר שלו למשך שעה שלמה, בריכוז וכתב שני עמודים במקום אחד. זה היה נראה שהוא מאד מסופק מהתהליך שהוא עשה." -

וואו!

לקרוא אותה שוב ושוב ולראות איזה איזה ילד מדהים!

לוקח אחריות

מביע התנצלות!

יושב להשלים!

שעה שלמה!

כותב שני עמודים במקום אחד

וממש ניכר שהוא מסופק מהתהליך שעשה!

טוב זו שורה של נחת כזו גדולה אפילו לי, אז בטח שלך כאמא של האוצר הזה איזה כיף! ב"ה!!!

ז. גם השיחה בינך לבין המורה משקפת *כל כך* הרבה איכויות ***בך*** כאמא וכאדם!

ממש כל מילה שכתבת, כל הדקויות ששמת לב אליהן אצל ילדך, כל ההשפעה של המעברים, השינויים ויתר הדברים -מראים גם על רגישות ועומקים אדירים גם אצלך אז עכשיו מובן יותר מאיפה בנך ירש את כל הנ"ל ואת פשוט מדהימה!!!

(אולי אני נשמעת "מתלהבת" כזו, אבל זה בכנות מרגש אותי)

ח.  אני חושבת, שבעיקר לאור כל האיכויות הללו שבך, אין רק שתי אפשרויות של או לשוחח עם המורה והיא תכעס ותתנקם בבנך חלילה, או לשתוק ולספוג הכל -

אלא יש כאן בעיניי בהחלט דרך שלישית מעולה!

כיוון שאת כזו מדהימה

וכיוון שאם יש מישהי שיכולה להתנסח בצורה הכי מכבדת שיש, הכי עדינה שיש, ויחד עם זאת הכי ברורה ובהירה ומקדמת שיש -

אני בהחלט חושבת שלקבוע פגישה פנים מול פנים (או לכל הפחות טלפונית) - מאוד מאוד יכול להועיל ולקדם גם עבורך, גם עבור בנך וכמובן עבור המורה.

ואין לך יקרה כלל על מה להתנצל!

הלא רק טובתו של בנך אל מול ולנגד עינייך בכל שנייה ושנייה ומתוך כך את פועלת!

אם תצרי קשר עם המורה ותדברי איתה ככה, מהלב המדהים שלך, אני בטוחה שרע זה לא יעשה!!!

מחזקת אותך בכל מי שאת ובכל ההתנהלות המדהימה שלך,

אם תרצי לעדכן כאן מה ואיך קרה ממש אשמח לשמוע

חיבוק ענקי ואלף כוחות 🙏❤

וואו תודה רבה יקרהפצלשית עם שאלה

איזה הודעה! ממש תודה על כל הטוב שהדגשת.. זה ממש מרגש ונותן כוחות. קראתי פעמיים את התגובה המעצימה הזאת שלך 🌷

כרגע למעשה היא חותמת על המחברת שהבן שלי מביא לה. בסוף, החלטתי להחליק את שאר הדברים כי אני לא חושבת שזה מאד יעזור להתעכב על זה וכי אני ממשיכה לחשוב שזה כן עלול להרגע. אני חושבת לשלוח וואצאפ השבוע ולשאול איך הולך מאז השיחה שהייתה, בעיקר כדי להראות שאני עוקבת. 

וואו את אמא פשוט מדהימה מדהימה מדהימהדפני11
השארת אותי פעורת פה.
אין לי משהו חכם להגיד (אולי עוד אחשוב על משהו) אבל כרגע אני רק מאחלת לעצמי להיות אמא לביאה מחנכת ומגנה על הילדים שלי כמוך! אשרייך
ממש תודהפצלשית עם שאלה
את לא יודעת כמה חיזקת.

בעיקר שהיום היה עוד משהו 😢. קבענו פגישה, מקווים שיועיל...
בהצלחה ענקית!דפני11
פגישה עם מי?
תודה! עם המחנכת..פצלשית עם שאלה

מתפללת שיהיה מועיל

את כל כך איכותיתסוסה אדומהאחרונה
קודם כל שולחת לך חיבוק. את משקיעה את כל כולך, עם הרבה הבנה ורצון טוב עבור הילד שלך, ואת חווה גישה מעט שונה מצד המחנכת שלו. זה לא כיף...

אני חושבת שעם כמה שהיא חזקה ודעתנית, גם את יכולה לבחור להיות כזאת.
אלו מקרים שמותר בהם להתחנף.
מצד אחד תעמדי על שלך, ומצד שני תעשי את זה בסוג של פוליטיקלי קורקט...

בסופו של דבר גם לה חשוב למצוא חן בעיני אלו שמעליה. היא רק המורה שלו, היא לא המנהלת של העולם.
והיא במובן מסויים שליחה שלך.
כבדי אותה, העבודה שלה קשה, אבל גם למילים ולדעות שלך יש מקום.

שלחי לה הודעה ששלחת לה מייל ותשמחי לתגובה שלה.
אל תבואי בגישה שהיא עושה לך טובה. אתן בעלות אותו מעמד, כל אחד מהמקום שלה. ❤
מקווה שזה פורום מתאים, אבל אני קרובה מידי למאה.שימושית

וזה לא מאה שמח כי זה מאה קילו

אז חשבתי אולי לפתוח שרשור דיאטה יעזור לי, ובשרשור הזה נשתף-

שעשינו פעילות גופנית

שאכלנו בהתאם לרצוי

נשתף/ נבקש רעיונות לפתירת אתגרים שעומדים בדרכינו

וניתן כח ועידוד להתמיד בשינוי ולהפוך את הדיאטה לאורח חיים.

אלופה! נשמע שאת בשוונג טובשמשית123

אני מנסה לחזור למסלול כי הימים האחרונים היו פחות בכיוון

טקס בת מצווהגלי מטר

שלום לכן!

אנחנו לקראת בת מצווה ראשונה ב"ה ואשמח לשמוע רעיונות לתוכן משמעותי. הכוונה היא לא הפעלה אלא טקס מרגש שבו יש תוכן משמעותי שעוסק במהות היום.

עלה לי רעיון לבקש מהדודים שכל אחד יבחר איזו מצווה ויכתוב עליה קטע קצר שבו הוא מסביר מה מיוחד בעיניו במצווה הזו ומברך את בת המצווה שתתחבר אליה ותזכה לעסוק בה. ואולי יתן איזו מתנה סמלית שקשורה לעניין.

הרעיון מוצא חן בעיניי אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד טוב כי ב"ה יש 9 דודים ועוד סבא וסבתא משני הצדדים, זה יוצא כבר 11 אנשים שידברו וזה נשמע לי כבד וארוך מדי, ומצד שני אי אפשר להזמין רק חלק מהדודים לברך.

אני מציינת שבמסיבה יהיו משפחה וחברות.

אם יש לכם רעיונות איך לשכלל את הקונספט הזה ולהתאים אותו או שיש לכן רעיונות אחרים לטקס משמעותי ומעניין אני ממש אשמח לשמוע.

אני מרגישה בצורך בטקס כזה כי לא יהיו ריקודים, הילדה לא רוצה. תהיה יצירה בהתחלה שמיועדת לכולם, אז חשוב לי שחוץ מזה ומאוכל יהיה משהו משמעותי מורגש.

תודה מראש!

אולי לפי אותיות השם?מאוהבת בילדי

למשל שרה-

ש- שלום

ר- ראיית הטוב

ה- התמדה

ואז לקרוא לדודים להקריא ברכה ולתת מתנה.

ובטח שאת יכולה לקרוא רק לחלק מהדודים.- נגיד את הדוד הגדול או נציג מכל צד, אולי רק סבא וסבתא.

תלוי כמה אותיות או רעיונות יש לך

אהבתי את ההצעה שלך 👍שימושית

זה רעיון נחמד אבל קצר לנו מדיגלי מטר

יש לה רק 3 אותיות בשם ורציתי שהחלק הזה יהיה יותר מ5 דקות. אז אפשר את זה ועוד משהו בנוסף, או ללכת לכיוון אחר...

תודה על ההצעה!

אשמח לשמוע עוד רעיונות

אפשר עם שם המשפחה..טארקו

הייתי בבת מצוה שהיה קליפ יפהפהשימושית

שהסריטו את נערת בת המצוה ב'מסע גילוי' איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את ה'

לא זוכרת מה בדיוק היה בסרטון, אבל היה שיחה של הבת עם סבים- סבתות שלה, המורה בבית ספר, חברה, דודים אחים

וכן הסרטה שלה אורזת מצרכים בארגון חסד, ועורכת שולחן שבת, זה היה מיוחד.

כיוון מעניין, תודה!גלי מטר

לחשוב איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את השם. הבת שלי ממש תתפדח אם נרצה לעשות לה סרטון כזה, היא לא תשתף פעולה, אבל אפשר אולי לכתוב ברכות ולתת מתנה סמלית לפי כל תכונה.

אני חושבת יחד אתכן, אולי להכין מצגת ולחפש סרטון קצרצר או תוכן אחר לפי כל תכונה ואז להסביר איך זה מחבר אותה למצוות

היא תתפדח מהרעיון שהיא מסורטת או מהתוכן?שימושית

עם התוכן היא תסתדרגלי מטר

היא פשוט לא תרצה להסריט את עצמה. אבל אולי אפשר להסריט את הדודים שידברו על מצווה מסויימת ויחברו אותה אליה, בסרטון נוכל לעשות את זה קליל וככה כל הדודים יוכלו לקחת חלק. נשמע שאפשר לפתח את הכיוון הזה

אולי אפשרעוד מעט פסח

שהיא רק תקריא טקסט, ושבסרטון עצמו יראו דברים אחרים (שקשורים לטקסט, אבל לא רוצה עצמה)?

עוד רעיון של סרטון שעשינו לשבע ברכותשימושית

אבל יכול להתאים גם לבת מצוה, הסרטנו דודים ובני דודים שנזרק אליהם אליהם דף מכווצץ לכדור, וכשהם פותחים את זה יש הודעה שאיקס- וואי מתחתנים (להמיר את זה שלאיקסית יש בת מצוה)

ואז הם מאחלים משהו בצורה חמודה (נניח אחד רץ מהר הביתה לקרוא לאשתו ולילדים, והקריא בצורה דרמטית את ההודעה ואז כולם הסתכלו אחד על השני כאילו הם ממש בשוק ואמרו במקהלה- זה סופי? אז נשאר לנו רק לאחל מזל טוב ושהבית שתבנו יחד יהיה מלא בצחוק, בחום ואהבה!)

איזה מושקעגלי מטר

נשמע מאוד חמוד, תודה

עשו לנו משהו כזה לקראת החתונהחושבת בקופסא

אבל בלי הודעה שמתחתנים. כל קרוב משפחה טפס בסרטון נייר מקומט, פתח אותו, והיה כתוב שם מילה או משפט עם גימטריה שזהה לשם שלנו ולפיה היה צריך לברך. בסוף הברכה המברך קימט של הדף וזרק לצד השני, ככה שבסרטון הבא נראה כאילו הם תפסו את אותו הדף מהמברך הקודם.

זה היה ממש חמוד, והגימטריות היו מעניינות וחלקן הזויות.

דווקא לבת מצווה נראה לי שטקס ארוך ומיגע עם דבר תורה ארוך מכל הדודים יכול לא להתאים לקהל של הבנות. אולי באמת אם משלבים את זה בקלילות והומור בלי לאבד את התוכן?

מסכימהגלי מטר

בזכות הרעיונות שלכן הבנתי שלהכין סרטון ערכי מהדודים זה הרבה יותר מתאים

אולי ליצור מזה סרטון?יעל...

כלומר, שלא בכל פעם יקום דוד וידבר. אלא להסריט מראש. לערוך את זה באופן יפה וכייפי. ככה גם מקצרים ומדייקים את הנאמר.. אפשר להוסיף תמונות שלה או סרטון שקשור למצווה שנאמרה..

נשמע מגניב, גם אני בדיוק חשבתי על זהגלי מטר

באמת יש כאן הרבה אפשרויות כשהופכים את זה לסרטון. אני מחפשת איך לעשות את זה קליל ולהוסיף אולי גם הומור וקטעים מיוחדים.

איזה כיף שאתם עוזרות לי, כל הצעה נוספת בכיוון תתקבל בברכה!

מה שאנחנו עשינופלספנית

בעזהי"ת

בסרטון.

עשינו בסגנון 'סליחה על השאלה': כתבנו מראש כמה שאלות- חלקן נוגעות לילדה (מה אתם מאחלים לה, איזה תכונה טובה אתם רואים בה, מה הדבר הראשון שעולה לכם לראש כשאתם חושבים עליה) וחלקן נוגעות בתוכן של האירוע (למשל אם זה על חסד- איפה החסד פוגש אותך ביומיום, אם זה על הודיה- על מה אתה מודה בחיים שלך, אם זה על שמחה- מה הדבר שמשמח אותך, אם זה על תפילה- לאיזה חלק בתפילה אתה הכי מחובר.. כאלה).

את הסבים והסבתות הסרטתי בעצמי עונים על כל 6 השאלות. מהדודים ביקשתי שמי שרוצה ישלח סרטון קצר שבו הם עונים על שאלה אחת או שתיים מתוך הרשימה, לבחירתם, והזמנתי גם לצלם בני דודים/אחיינים עונים על שאלה אחת, אפשר גם בזוגות.

בגלל האופי של הסרטון הזה, יש לך שליטה על האורך והטקסט. למשל אם מישהו ענה תשובה ארוכה, את יכולה לחתוך רק קטע קצר.. ככה בסופו של דבר יצא סרטון של נגיד 7 דקות (לשש שאלות), אבל משתתפים בו 6 סבים וסבתות באופן משמעותי, ועוד 4 דודים, ועוד 3 אחים של ילדת בת המצווה, ועוד 16 בני דודים משתי הצדדים, וגם נתתי אופציה לכוווווווווולם פשוט לא כולם ניצלו את ההזדמנות. אבל אין פה עניין של להעלב כי בסוף כולם קיבלו הזדמנות.

רעיון ממש מיוחד, תודה!גלי מטר

אנחנו נתנו למשפחה ערכיםמתיכון ועד מעון

כל אחד בחר ערך ונתן עליו מתנה קטנה והסבר קצר, היה יפה לטעמי

בבר מצווה שהייתיעוד מעט פסח

ביקשו מכל דוד לתת מתנה סביב ערך מסוים שההורים רצו.

ואז בשבת כל אחד הביא את המתנה והסבירו איך היא מתקשרת.

אבל בגלל שזה היה שבת, פיצלו את זה ל-3 חלקים. כי באמת יש אנשים שלא יודעים לקצר ומטריחים את הציבור...

הייתי מציעה רק לסבא ולסבתארינת 24אחרונה

4 זה מספר מעולה.

והרעיון הזה מקסים!!!

(אם בכל זאת את רוצה גם דודים את יכולה לרשום בוואטסאפ המשפחתי שאת מחפשת 2-3 מתנדבים ואז זה לא יוצא "לא נעים" שלא הזמנת מישהו)

מקווה וילדים גדוליםשימושית

שלום,

אני מתחילה את שלב ההתבגרות של הילדים (לא גדולים ממש אבל 8-10) וזה ממש מאתגר אותי ביום של המקוה.

השינה המאוחרת, הנוכחות שלהם כל הזמן שאני מתארגנת והשאלות למה אני יוצאת וכו'

בהתחלה עניתי שאני הולכת לסידורים, אבל זה רק מסקרן אותם יותר (והם רוצים לבוא איתי, ותלכי בדרך לפה ולשם...) ויוצר לי מתח פנימי ועצבנות.

אשמח לעצות איך מתנהלים נכון איתם ועם זמנים שצריך פרטיות ומרחב אישי גם בלי להינעל בחדר.

(אין לנו יחידת הורים אז כל ההכנות אני מרגישה שיש לי שותפים ועוקבים)

תודה.

הרגלתי אותם שלפעמים אני יוצאת בערבפרח חדש

לסידורים אישיים שלי

לפעמים זה ארוע

לפעמים התעמלות

לפעמים קניות

ולפעמים מקווה

ואני לא מרחיבה כל פעם לאן בדיוק יצאתי

שאלה חרושה- יום בירושליםמתיכון ועד מעון

נהיה שבוע הבא באחד הימים בירושלים, רק אנחנו ו4 הקטנים (12-4)

אחה"צ נהיה אצל חברים, אבל רציתי להגיע בבוקר מאוחר או צהריים מוקדם, להספיק להגיע לכותל.

כמה עמוס בצהריים התחילת אלול בכותל, הקטנה שלנו פחות אוהבת המון (והגדול ביותר מרחף ברמות ...)?

ומה עוד כדאי לעשות או באיזור הרובע או במקום אחר עם חנייה נגישה ללא עלות או בעלות נמוכה/ הנחות אשמורת?

אנחנו היינו שבוע שעבר בירושלים עם בני 4-11 ותינוקמותק 27

והלכנו בערב המאוחר לכותל....

אמנם לפני אלול, לא היה כזה מפוצץ..

היינו במופע הללויה אש ומים בעיר דוד ולאחר מכן לכותל... היה נחמד.

לפני זה עשינו איתם סיבוב בשוק מחניודה וקצת בעיר...

למחרת נסענו איתם למוזיאון המדע, גם נחמד ממש. ובערב טיילנו איתם בגאולה

לגבי חניה- לנו היה הכי מוצלח לחנות בחניון נחל צופיטארקו

ומשם לקחת רכבת

לכותל ירדנו ברגל, בחזור לקחנו אוטובוס לרכבת כי כבר היו עייפים(וזה גם ככה עם המעבר)

מבחינת עומס לדעתי יהיה מלא רגיל אבל לא עמוס מאוד.. סיורי סליחות וכאלה הם בדכ בערב ויותר סמוך לר"ה.

בעיקרון בשעות הצהריים לא עמוס כל כךמתואמת

אפשר לטייל סתם בעיר העתיקה. אנחנו עשינו לפני כשבועיים מסלול חווייתי ואתגרי עם משימות בדרך. אם תרצי, אשלח לך את הדפים שהכנו בשביל זה.

אני אשמח! יתאים גם לסוכות?רחללי

כן, יכול להתאים (איכשהו פספסתי את ההודעה שלך)מתואמת

שולחת לך באישי. (תצטרכו לעשות בו התאמות למשפחה שלכם, כי זה מיועד למשפחה עם שמונה ילדים שיודעים לדבר)

מתאים גם למשפחות קטנות? (3 ילדים מדברים)שימושית

אפשר לנסות להתאים את זהמתואמת

הרעיון שבנינו הוא שעוברים בשמונה תחנות, ובכל תחנה אנחנו לוחשים לאחד הילדים מילה מתוך פסוק. בסיום מחברים בין המילים ויוצרים יחד את הפסוק השלם.

אז אפשר ללחוש לכל ילד כמה מילים מהפסוק, ואפשר גם לבחור פסוק או משפט אחר שקשור לירושלים וללחוש את המילים שלו רק בחלק מהתחנות.

מקווה שמובן...

נשמע רעיון יפה!שימושית

המילים שלחשתם כל אחד זכר עד התחנה האחרונה? ואני אשמח לשמוע על התחנות

כן, הם זכרו יפה, אפילו בת הארבעמתואמת

כמובן, הבאנו לה מילה קלה...

התחנות: כיכר ספרא, מגדל דוד, הקארדו, בית כנסת החורבה, החומה הרחבה, כיכר בתי מחסה, גן בית השלום, הכותל.

אפשר אולי, באותו רעיון, לתת פתקיראת גאולה

נכון (אף שזה רק למי שיודע לקרוא)מתואמת

זה גם אתגר - לשמור את הפתק בשלמותו עד הסוף

(ואולי זה דווקא טוב שהם לא יסתכלו בפתק כשמקבלים אותו - אצלנו הבן הגדול ניחש די מהר את הפסוק הסופי רק בעזרת המילה שקיבל...)

רעיון ממש מוצלחשימושית

אפשר גם להחביא בכל תחנה את הפתק והילדים צריכים למצוא ולהכניס למעטפה.

בסוכות אנחנו אוהבים ללכת לכותל ועם התחנות האלה זה יוצא טיול מושלם

נשמע מקסים!אר

אשמח גם אם מתאים לך

שולחת לך.מתואמתאחרונה

גם אני אשמחguest

תודה

שולחת לך.מתואמת

באלול העומס מתחיל רק בערברקאני

מהבחינה הזאת תהיי רגועה

האמת לא כדאי להגיע לשם עם רכב

אם כן אז חניון בתשלום קרתא או ממילא

יש גם את הר ציון אבל קשה למצוא שם חניות

אבל הכי טוב כמו שטארקו אמרה

לחנות בנחל צופים ולקחת רכבת

מכון המקדש או עיר דוד (נקבת השילוח)שוקולד לבן

לא רכבאנוני.מית

להשאיר את האוטו בשולי הרכבת הקלה (יש כמה חניונים שהם בחינם) ומשם ברק"ל. אם הילדים שלכם אוהבים רכבת זה אטרקציה בפני עצמה.

שנים לא הייתי פה...מחפשת רעיונות למתנות...בת 30

הגדולה יוצאת לשנת שירות, השניה יוצאת לחווה, בא לי לתת להן משהו קטן , לא יקר, אבל שימושי ושיתן תחושה של אבא ואמא אוהבים אותך

אשמח לרעיונות!

תודה לכן

איזה שלב מרגש!יראת גאולה

אולי משהו רקום, מגבת או חלוק מגבת, כרית / ציפית עם הדפס של תמונה וכיתוב,

בחנויות של הדפסות ומתנות יש הרבה דברים כאלו, החל מדובי, שעון, מעמד למכשירי כתיבה, או חריטה על נגן, עט ...

איזה מרגשנברשת

בקבוק חם (הכי כיף עם כיסוי פרוותי)

כרבולית מפנקת אפשר עם שרוולים וכובע

חלוק מגבת

קפוצון עם הדפסה של משפט וציור שקשור למשפחה.

תלוי באופי של הילדה וההרגלים.

אם מתאים לה אז יומן ועט לכתוב חוויות

או כוסות קפה (טבולות!) עם מלא שוקולדים לשעות הקטנות של הלילה עם החברות

או סט כלים למטבח אם היא מחובבות הבישול

בלוק עץ עם תמונה משפחתיתחילזון 123

שקית כביסה עם תמונה

קופסא לעוגיות מהבית עם משפט כלשהו

כל דבר שימושי כמו מצעים, מגבת, חלוק, בקבוק חם וכו'

אני עשיתי לבת שלימתיכון ועד מעון

קולאז של תמונות מהמשפחה, יצא ממש יפה.

עשיתי אותו דבר לבת קודמת שיצאה

הי לך 🙂oo

טוב לראות אותך

אני אוהבת לקנות חפצים שימושיים

כי זה כיף להשתמש במתנה באופן יומיומי

לבנים קניתי ארנק/ מזוודה/ מצעים

לבנות אפשר גם

או תכשיט / תיק

היי, ברוכה השבה!מתואמת

אצלי השנה (לראשונה!) יוצאים שלושה ילדים מהבית (אחת למדרשה ושניים לישיבה קטנה), והאמת שלא ממש חשבתי על הרעיון של צ'ופר כזה🙈

ברגע האחרון, ביום שבו התאומים שלי יצאו לישיבה (זה היה אתמול, אבל כבר נראה לפני נצח), קניתי להם חבילת עטים סמלית והדבקתי פתק: "עת לחבוק ועט לרחוק מחבק - שתזכה להרגיש את חיבוקה של התורה, וגם את חיבוקם של אבא ואמא".

אבל אולי באמת לבת שלי (שנוסעת בעוד כשבועיים) כדאי שאשקיע יותר... אז אעקוב פה אחר הרעיונות...

יופי, תודה לכן!!בת 30

שק כביסה זה רעיון נחמד מאוד! וגם עוד דברים פה נתנו לי כיוון. תודה יקירותי!! (ניפגש עוד כמה שנים...)

משהו עם הדפסתהילה 3>אחרונה

כרית, מנורת לילה, בקבוק שווה, תחשבי מה יהיה להן שימושי. לי עזר בזמנו להסתכל באתר של מוצרים להדפסה שהיה נגיש לי ולבחור משהו

הי, אשמח לתמונות של שולחן בת מצווה מי שהכינהמותק 27

מתכוונת לשולחן קינוחים,

לא שולחן ממתקים..

תודה מראש

מקפיצה לך. אולי בגוגל יש רעיונות?יעל מהדרום

בפרוג יש הרבה רעיונותבית פרטיאחרונה

מתכונים ותמונות

חפשי 'בר מתוקים בר/בת מצווה פרוג' ויהיו לך הרבה תוצאות

מזל טוב ובהצלחה!

רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754

שלום

מקווה שזו במה מתאימה..

אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (או גם פחות קטנים) ושימושיים (חשוב) לבית..

דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'

ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.

תודה רבה לכולם

שלום, לפי הכרטיס אתה גבר, וזה פורום אמהותיעל מהדרום

לק"י

אז נבקש שלא תכתוב פה בבקשה.

ואם טעיתי וזה ניק של שני בני זוג או משהו, אז תכתבו לי באישי ואשחרר את ההודעה.

מזל טוב!

מנסהטארקואחרונה

בגדול כל דבר אפשר לקשר אז מציעה לקפוץ לסטוק עם תקציב מסוים ולזרום עם זה..

אבל בכל זאת כמה רעיונות-

כלי לסבון

ספלים

מחבת

תבנית, אפשר בצורות ולקשר לצורה

סמרטוט מגב דלי וכו

מגבות, מצעים

שלט שאפשר לעשות לדלת

צידנית קטנה

מחצלת

משחקי קופסא

צריכה עזרה, המלצה לקניית צלחות וסכום חדפ לבת מצווהמותק 27

מאזור ירושלים

אשמח להמלצות למקומות זולים אבל מעוצבים יפה

מזל טוב!! ומלא בהצלחה באירגונים(:ניגון🌿

יש את "זול פעמי" בתלפיות זכור לי שיש שם מלא מבחר, ודברים יפים(:

אה והייתי שם לפני כמה שניםניגון🌿

אז אולי השתנה שם..

תודהההמותק 27

באושר עדיראת גאולה

זה לא מגוון ואפשרויות של חנויות חד פעמי,

אבל יש שם כמה אפשרויות יפות.

תודההמותק 27

יש בכנפי נשריםמאוהבת בילדי

חנות ל חד פעמי, זולה ומגוונת.

יש גם בגאולה ברחוב הישיבה

יש מאחורי מרכז כלל את גינדי- אבל לא הייתי אומרת שהיא הכי זולה

תודהמותק 27

מכירה אולי חנויות בגדים מומלצות במלכי ישראל?

בגדים למי?מאוהבת בילדי

כשאני הולכת אני נכנסת לכל החנויות...

יש ברחוב בית הדפוסשלומית.

את "שגעון של שולחן" חנות מעולה

בירושלים?מותק 27

אם יש לך זמןעוד מעט פסח

ב'משנת' יש לפני החגים דברים יפים בזול.

אם מעניין אותך, אז תדעי שיש גם גמ''חים שנותנים כלים רב פעמיים במחירים יותר נמוכים מחד פעמי שווה (אנחנו באירוע אחד לקחנו מגמ''ח חינמי לגמרי. באירוע אחר שילמנו 5 ש''ח לסועד (צלחת+סכו''ם+כוס. וכלי הגשה קיבלנו תוספת חינם).

אה,עוד מעט פסח

ויש גם אופציה לקנות מחו''ל.

אני הזמנתי מפיות ממש יפות משיין, בשליש מכמה שהיה עולה בארץ.

לא יודעת על חד''פ כי כאמור השתמשתי ברב פעמי.

הזמנתי משיין מפיות ועוד כלמיני דברים ספציפייםמותק 27

אבל כלי ארוחה חיפשתי פה בארץ

יפההמותק 27

בגאולה ישרקאני

חנות עם מלא מבחר וזולה

ליד מרכז האלקטרוניקה

מעדכנת, רכשתי בסוף בירושלים בחנות ברחוב יפו.מותק 27

נראלי קוראים לה גאולה...

סכום מוזהב, צלחות שקופות עם פס זהב, כוסות באותו עיטור

כלי הגשה לקינוחים שאכין בעז"ה

קונפטי לפזר על השולחנות,

שלט גדול של בת מצווה 12

ואולי כוד כמה פריטים ששכחתי.. יצא לי קרוב ל300 שח

חנות שקוראים לה גאולה ברחוב יפו?שמה לב

את מתכוונת אולי לג'ינה? מתחת מאפה נאמן?

וכמה קנית מכל דבר? כמה צלחות/ כוסות וכו?

יש שם באמת חנות חד"פ שממליצים עליהמתואמת

ליד הדווידקה. לא זוכרת איך קוראים לה... יורדים אליה במדרגות אם אני זוכרת נכון.

נכון. יורדים אליה במדרגותמותק 27

איך סחבת הכול?מתואמת

אף פעם לא קניתי שם, כי החנות לא נגישה לרכב, וקשה לסחוב ברכבת כמות כזו של דברים...

היינו לילה במלון בירושלים, הגענו עם מזודהמותק 27

ועוד תיק צידנית אוכל יחסית גדול, דאגנו לרוקן אותו ואז היה תיק ריק לאחסון וגם במזוודה התפנה מקום

אה, יפה! (בעצם אפשר גם עם עגלה, כחושבים על זה)מתואמת

כן, תלינו גם על העגלהמותק 27

נכון. זה סניף של החנות שיש גם בגאולהמאוהבת בילדי

אם אני זוכרת נכון, קוראים לה גאולה.מותק 27

לא ג'ינה.. ולא קרוב למאפה נאמן, ממול, בצד השנימותק 27

קניתי נראלי 8 מארזים של צלחות (צלחת גדולה וקטנה) וסכו"ם - מזלגות וסכינים מוזהבים.

כוסות חדפ

עוד מפיות של 12

שלט גדול של בת מצווה 12

מוזהבים לפזר על השולחנות

וכל מיני כלי הגשה לקינוחים שעתידה להכין בעזרת ה'

רק מפות לא קניתי..

הי אשמח לשמוע איפה בדיוק החנות ממוקמתשמה לב

בעיקרון ממש ליד תחנת הרכבת של הדווידקה.מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך