יש איזו מדינה בעולם שמבינה שאמא צריכה לגדל את הילדפה לקצת
שלה עד גיל 3 לפחות ותומכת בזה?
שאפשר לחיות בה עם משכורת אחת?
או אולי עדיף מדינה שנותנת חופשת לידה של שנה בתשלום

אני לא מסוגלת להתמודד עם המחשבה שמישהי אחרת תגדל לי את הילדים
לא מסוגלת לשחרר את הגדול שכבר איתי בבית שנה ו8 חודשים וזה כנראה יהיה לו קשה
לא מסוגלת לשחרר את בן החצי שנה שמזהה אותנו ושמח לקראתנו
לא מסוגלת לשחרר תינוק בן 3 וחצי חודשים שלפני שנייה נולד
לא מסוגלת ללכת לעבוד בעבודה שתצריך אותי לדאוג שבייביסיטר תוציא אותם מהגן ואולי גם תהיה איתם עוד כמה זמן עד שאחזור
לא מסוגלת לקבל את זה שאישה אחרת תהיה עם הילדים שלי יותר שעות ממני ותצבור איתם את כל החוויות
לא מסוגלת להבין את זה שילד לא גדל עם אמא שלו בגיל כל כך צעיר.

איך אתן עושות את זה?
כל פעם שמתחילה להתחיל להתגנב לי מחשבה על לשים אותם בגן ולצאת לעבוד אני נהיית חסרת שקט.
חיבוק..מנגואית
אני ממש מבינה אותך..
(אני כן שלחתי מגיל קטן יחסית ליום קצר)

בעלך עובד?
כי אם מתפשרים על כל מיני דברים (כמו מקום מגורים), אפשר לחיות ממשכורת אחת.

אם זה לא מה שרצית לשמוע אז תתעלמי...

שולחת לך חיבוק
תודה על ההבנה!פה לקצת
כן, בעלי עובד

אבל הוא אומר, ובצדק, שאם אנחנו רוצים להצליח לחסוך ולקנות דירה יום אחד אז צריך עוד משכורת.

ואז אנחנו חושבים על זה שלשים 2 ילדים במעון פרטי (לא התקבלו לתמת כי אין לי תלושים) יאכל את רוב המשכורת שאכניס אז מה הרווחנו?!
אולי לפתוח משפחתון?אפונה
לפחות עד סוף השנה.. יש הרבה אמהות שצריכות לחזור לעבודה עכשיו ותקועות עם סידור לילדים.

ובאופן כללי לא חושבת שזה קשור למדינה... לא ריאלי לפרנס משפחות כמה שנים אחרי כל לידה - בסוף זה מכספי משלם המיסים...
אין לי כח לילדים אחרים...פה לקצת
הבעיה זה לא שצריך לפרנס משפחותקורדיליה

הבעיה שמשפחות בקושי מסוגלות לפרנס את עצמן.

שהחיים כ"כ יקרים ביחס למשכורות...

שהיום אין סיכוי כמעט להסתדר עם משכורת אחת.

שאין סיכוי שנוכל לתת לילדים מה שקיבלנו מההורים, שחיו בכבוד עם משכורת אחת...

זה נכוןאפונה
אבל אם המדינה תממן חל"ד בתשלום במשך שנה, החיים יהיו יקרים הרבה יותר.
אבל לא תמידסליל
יהיו לכם ילדים במעון, ובגן המחיר יותר שפוי.

השאלה בשביל מה את יוצאת לעבוד, בשביל עצם העבודה, או בשביל להביא כסף הביתה. שניהם לגיטימיים, אני למשל לומדת כדי שאעבוד ואוכל לעשות את שניהם. אבל אם אין לך רצון לעבוד במשהו, וזה נטו בשביל לקנות דירה, הייתי אולי הולכת לאיזשהו ייעוץ כלכלי כדי להבין כמה את צריכה להכניס, בשביל שרכישת דירה תהיה אופציה. להבין האם אפשר להתנהל ללא משכורת אחת, מה ההשלכות של זה מעבר לרכישת דירה (למשל פנסיה), ואז לפי השיקול הכלכלי לטווח הארוך והקצר עושה את ההחלטה
בשנים הקרובות אני מקווה שיהיו בעז"הפה לקצת
אולי גם לי יעשה טוב לצאת קצת; כשאני איתם בבית זה לא משאיר לי רגע לעצמי.

וגם אני חושבת שלגדול יהיה טוב להיות קצת עם חברה בחלק מהיום.
אולי אפשר לנסות להכניס למסגרת עד 2, יש דבר כזה?
זה בטח יהיה זול יותר
אני מניחה שישסליל
אולי לחפש מישהי שמקבלת לפי שעות, ואז תשלמי פחות.
אבל זה תלוי איפה את גרה.
אצלינו רוב המסגרות עד 13:30אמא טובה---דיה!

אין מצב שהילדים לא יהיו איתי מהשעה הזאת.

לדעתי ילדים צריכים אימא וזה אמור להיות רוב היום שלהם.

אני גאה בזה מאוד וזה ממש חשוב לי.

מעון זה זמני, עכשיו זה אוכל את כל המשכורת אבלכי לעולם חסדו
בינתיים את צוברת וותק.
השאלה אם שווה לי לעבוד שנה שלמה בלי להרוויח בשבילפה לקצת
הותק, לא בטוחה
תלוי במה העבודהסליל
שזה אומר?פה לקצת
לא מספיקסליל
יודעת לפרט לך לגבי הרבה סוגי מקצועות.
אבל אם את הולכת להיות מורה, יש משמעות לוותק למשל.
אם את הולכת להיות מוכרת בחנות, זה פחות משמעותי.

יש מקצועות שהכל שתצברי וותק, השכר יעלה, המקצועיות שלך תעלה ועוד.

וכמובן שביל הפנסיה, רצוי להתחיל לעבוד כמה שיותר מוקדם, לא משנה באיזו עבודה
הבנתי שבקנדה הם נדיבים עם החופשת לידה.פנסאי
ואם אני לא טועה גם שבדיה או נורווגיה. (לא בטוחה מאה אחוז)

אבל זה אחד הדברים המבאסים באמת!
מבאס ממש ממש! וקשה.פה לקצת
מצד שני כל אישה יולדת שם ילד אחד או שניים ...סופי123
אי אפשר לעשות את זה במדינה שבה יש אוכלוסיות שלמות שיוצאות לחופשות לידה פעם בשנה וחצי...
זכור לי ששמעתי שבצרפת חופשת לידה היא שנתיים...מתואמת
לא יודעת אם זה באמת כך.
בכל אופן, את באמת רוצה לעזוב את הארץ בשביל זה? (לא שואלת מתוך ביקורת, אלא באמת. אולי באמת הערך של גידול הילדים בבית עדיף על פני הערך של מגורים בארץ ישראל...)
בכל אופן, אולי הכיוון צריך להיות של חיפוש עבודה מהבית, שתאפשר לך להשאיר את הילדים בבית עד גיל מסוים? או שלפחות למצוא עבודה שמסתיימת מוקדם כל יום, ואז לפחות רוב היום את עם הילדים...
העבודות האלה לא מכניסות הרבה בדרך כלל, אבל אולי אם הבעל כן עובד בעבודה טובה זה יכול להספיק בשביל להצליח לחסוך...
ברור שהערך של גידול ילדים חשוב לי יותר!פה לקצת
מה שווה, ליישב את הארץ ושהילדים יגדלו עם אומנת?

אבל אני לא באמת אעזוב את הארץ בשביל זה.
סתם מפנטזת ובעלי חושב שאין דבר כזה אז ידעתי שלכן יהיו תשובות.
ועל הדרך פרקתי את התסכול שלי מהמצב הזה.

חשבתי על עבודה מהבית אבל זה לא מעשי עם ילדים כאלה פיצקים.

והאמת שזה גם בשביל הילדים, מרגיש לי שהגדול יכול להנות מאוד עם חברה.
אני באמת נשארת עם הילדים בבית עד גיל שנה וחצי בערךמתואמת
ואז שולחת אותם למסגרת חלקית (יומיים-שלושה) בשבוע. זה גם בשבילי - כי בגיל הזה קשה יותר לעבוד כשהם נמצאים, וגם בשבילם - כי הם כבר זקוקים לקצת חברה.
אבל לקח לי זמן עד שהגעתי ל"נוסחה" הזו... ועד שנהייתה לי עבודה מסודרת מספיק בשביל לעבוד מהבית... אז אני מבינה ממש את התסכול שלך עכשיו.
(בכל אופן, לי באופן אישי לעזוב את הארץ זו לא אופציה בכלל, אפילו לרגע אחד. אז לכן המחשבה הזו ספציפית לא עלתה לי בכלל...)
קחו בחשבון שכל הארצות שמפרגנות בחופשת לידה שווהמיואשת******
הממוצע שם הוא ילד אחד או שניים
אז נגיד החופשות לידה שלכן במצטבר הן יותר זמן מהם
נגיד היו אומרים לך סבבה תקבלי שנתיים לכל ילד עד שתי ילדים ואחר כך בלי חופשה בכלל, שווה לך? לא ממש.
אני סתם אומרת את זה רק שאנשים יקבלו פרופורציות ולא יגידו פיכסה איזה מדינה ארץ ממשלה מגעילה יש לנו כי זה לא פייר…
יום אחד יבוא המשיח וכולנו נלד כמה שבא לנו בקלות בלי בחילות ובלי לעבוד רק ישרתו אותנו כל היום. 💕
בדיוק... מדיניות חופשות הלידה מתאימה את עצמהמתואמת
למדינה הספציפית.
וב"ה שאנחנו חיים במדינה שבה הילודה גבוהה!
(ובאמת, מבחינה סוציאלית אחרת לא קל לחיות בצרפת... לדודתי בצרפת יש ילד אוטיסט, ומגיל צעיר הם צריכים לשלם עליו למסגרות פרטיות כי אין שם מערך חינוך מיוחד מפותח כמו פה... והיא באה לארץ כמה פעמים כדי ללמוד איך לטפל בצרכים של ילדים ומבוגרים עם אוטיזם, כדי לממש זאת במסגרת הפרטית שהיא פתחה בעצמה בסוף...)
ואווו! סיפור מעורר השראה!אם_שמחה_הללויה
מוסיפה עוד משהו. אם חופשת הלידה בארץ ארוכהבתי 123
יותר למעסיקים לא היה שווה בכלל להעסיק נשים. וגם ככה יש פער גדול והפלייה
אוי כמה אני מבינה אותךמחכה להריון

אני עם הילדים בבית עד שהם נכנסים לגן עייריה כי בעלי עובד ומפרנס

וגם זה לא תמיד כזה פשוט כי חיים בצמצום..מסכימה איתך לגמרי

בנתיים שתי הצפופים שלי גדלו איתי בבית

ועכשיו אני בהריון ולא יודעת אם גם הפעם אני יוכל להשאיר בבית עד גיל 3

כנראה שאצטרך לצאת לעבוד..כי אם שלושה זה כבר יותר קשה לפרנס לבד

לגמרי. הלוואי שנעשה את זה בלב שלם ושלילדים ולנופה לקצת
יהיה טוב
לא עושה את זהמוריה
אצלנו הילדים נשארים בבית עד גיל הגן.
מקווה שגם אצלנו זה מה שיהיה (:פה לקצת
בע"ה.מוריה
לפעמים זה אפשרי.
היי יקרה מבינה ממש לליבךבתי 123
אני לא יודעת אם את רוצה רק הבנה וחיבוק או שהיית רוצה לשמוע שאפשר גם אחרת (לא שזה פשוט).
יש באמת מדינו שנותנות המון אבל בעיקר באירופה שגם ככה ילד אחד במקרה הטוב.
חברה שלי חזרה לארץ אחרי שנים בארה"ב היא אמרה לי שאין כמעט דבר כזה שם שאמא (יהודיה)יוצאת לעבוד. אין מעון מסובסד כמו בארץ ואפשר לחיות ממשכורת אחת של הבעל שלרוב מאוד גבוהה.
מצער שבארץ לא רואים את החשיבות
בארץסליל
זה לא באמת אפשרי, אם יש בממוצע לאישה שלושה ילדים, ויש משפחות שזה הרבה יותר.

בארצות הברית יכול להיות שיש משכורות גבוהות יותר, אבל בהתאמה הכל הרבה יותר יקר ומי שלא מצליח להסתדר, יכול למצוא את עצמו ברחוב פשוטו כמשמעו.

לכל שיטה כלכלית יש מחיר.
אם היה בארץ קפיטליזם טהור, היו משפחות שהיו יכולות באמת להרשות לעצמן שהאמא תישאר בבית, אבל היו משפחות שלא היה להם מה לאכול. לא חושבת שאנחנו רוצים להגיע לזה במדינה יהודית.

גם למימון מלא של חופשת לידה ארוכה, יש מחירים. בסופו של דבר מישהו צריך לשלם את זה, וזה נופל על האזרחים.

בסוף אין מתנות חינם, כל דבר יבוא על חשבון משהו אחר.
גם בארץ הגבר יכול ללכת לעבוד בחברת הייטק, אם הוא טוב בזה הוא יכול להרוויח סכומים גבוהים שמאפשרים לאשתו להישאר בבית, אבל יש לזה את המחירים של זה. אז זה לא כל כך ורוד
בארהב הכל יותר יקר?אני10
חוץ מביטוח בריאות וחינוך פרטי לא יכולה לחשוב על משהו יקר יותר מפה, בטח לא משמעותית.
מאז אובאמה יש את הביטוח הבסיסי וחינוך יש גם פאבליק בחינם ובמקומות מסוימים הוא אחלה ממש..
התכוונתיסליל
לבריאות וחינוך בעיקר.

לא יודעת להגיד לך לגבי דברים אחרים, אבל ההוצאות של בריאות וחינוך בן כל כך גדולות, כך שזה לגמרי מתגמד בעיניי.

את באמת שמה שניסיתי להגיד, זה שהכי קל לחשוב שבמקום אחר יהיה טוב יותר.
אבל אין גישה כלכלית מושלמת, ולכל גישה יש יתרונות וחסרונות. וגם אם בארצות הברית המשכורות גבוהות יותר, לא הייתי רוצה לחיות שם. וזה עוד לפני שנכנסתי את השיקול של לגור בארץ ישראל, אני מדברת נטו כהשקפת עולם כלכלית
מסכימה זה באמת ענין של השקפת עולםאני10
גם כלכלית ולטעמי גם מוסרית,
ואף מקום לא מושלם זה ברור, השאלה אם חוסר שלמות אומר שעדיף שנשאר במקום שגורם לנו להרגיש שאנחנו עושים דבר שמנוגד לחלוטין לרצונות שלנו רק כי גם במקום שיהיה לנו יותר טוב יש חסרונות..
וגם כן, בלי להכנס לשאלה של מגורים בארץ או בחול.

לגבי בריאות וחינוך (עונה גם ל @מיקי מאוס )זה ממש ממש תלוי בעיניי.. כאילו אם את בעבודה טובה יש לך ביטוח בריאות מצוין, אם את גרה באזורים מסוימים את יכולה גם לשלוח לפאבליק סקול והרבה יהיו יהודים אז תכלס גם על זה אין הוצאות.
בקיצור כמו כל מקום הרבה תלוי לאיזה מעמד אתה משתייך ובאיזה אזור אתה גר, אבל התשובה לשאלה האם קל יותר לחיות שם ממשכורת אחת היא הרבה פעמים חיובית, ואז זה מאפשר לאמהות להיות בבית.

כמובן תלוי אזור, מעמד סוציו אקונומי וכו וכו.

בכל מקרה אני חושבת שדור ראשון להגירה הוא במקרים מעטים מצליח להגיע לרמות של החיים הטובים במדינה החדשה. לרוב עושים את זה כדי שלילדים יהיה עתיד טוב יותר וגם זה חשוב לדעת.
תלוי איפה בארהב, מוצרי צריכה יותר זולים זה ברורמיקי מאוס
מגורים למשל יכולים להיות זולים מאוד בפריפריות אבל מרכזי הערים מאוד יקרים

ומי שרוצה חינוך יהודי וכמובן לגור באזור יהודי זה כבר גורר הוצאות ממש גדולות
חוץ מזה שילדים שם הרבה פחות עצמאיים זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון
אמתפנסאי
אזורים יהודיים יקרים משמעותית מאיזורים ללא קהילות ובתי כנסת באיזור.

אוכל כשר יקר משמעותית ואוכל לא כשר (בטח זה שמיובא מהארץ)

חינוך יהודי יקר ממש ממש ופבליק סקול, גם אם לומדים בו הרבה יהודים אינו חינוך יהודי… זה חינוך להתבוללות וההפך מאמונה בה׳…

סך ההוצאות שלנו על חינוך ואוכל כשר שווה ואולי כשליש יותר מההוצאה על בית והחשבונות הנלווים.

ביטוח בריאות במשך שנים לא היה לנו כי זו היתה הוצאה שלא יכולנו לאפשר לעצמינו, וגם הילדים שלנו- אלו שלא היתה להם אזרחות אמריקאית לא היו זכאים לביטוח הממשלתי.

אגב, להרבה אזרחים אין פה ביטוח בריאות גם אחרי השינויים של אובמה כי הם נופלים בין הכסאות- כדי לקבל את ביטוח הבריאות של אובמה אתה צריך להגיע להכנסה מסויימת מינימלית- ואם לא אינך זכאי. ואתה מועבר למערכת הבריאות החינמית לגמרי- שבהרבה מדינות מבטחת רק ילדים ומבוגרים מעל גיל 65. ככה שיוצא שהרבה מאוד אנשים ונשים בין הגילאים 21-65 נשארים ללא כיסוי ביטוחי אלא אם ישלמו טבין ותקילין…
איך אפשר אחרת?פה לקצת
אפשר אםחולת שוקולד
לא מביאים יותר מ4-6 ילדים
גרים בחורים
מצטמצמים

לרוב האנשים זה לא משתלם, מה שאומר- אי אפשר😒
אז אי אפשר.פה לקצת
אני מכירה הרבה אמהות שהחליטו להשאר בביתבתי 123
גם אני בשנים מסויימות נשארתי בבית
זו לא החלטה פשוטה בכלל. המון ויתורים
אם הבעל עובד ובתכנון נכון זה מתאפשר כלכלית. הכוונה שהבעל צריך לעבוד יותר או לחפש משרה אחרת ואם חא אז חייבים להצטמצם.
יש נשים שמרויחות משכורות ממש גבוהות אז באמת קשה לותר . אישית אני עובדת בחינוך אז עם חישוב של מעונות צהרונים הסעות בייביסיטר יצא שהמשכורת שלי היא בעיקר השלייה ובעיקר תקווה שהוותק בעבודה עוד כך וכך שנים יהיה שווה את ההקרבה.
אני שלמתי מחיר אישי למען המשפחה וכדי לאפשר לבעלי להתפתח. אבל זו היתה החלטה שלי. זו גם לא עבודה קלה להיות בבית הרבה יותר קל לעבוד בעבודה מספקת ולקבל את הילדים בבית בכיף אחרי שאכלו בצהרון. מצד שני יורד הלחץ של להכניס תינוק קטן למעון ולחטוף התקף לב כל פעם שלילד יש חום וצריך להודיע למנהלת או יותר גרוע כשמתקשרים מהגן באמצע היום.
אני לא הצלחתי לעמוד בזה לעבוד מאה אחוז וגם להיות אמא מאה אחוז
בקיצור הכל אפשרי לכל דבר יש מחיר גם מאוד תלוי בחלוקה בינך לבין בעלך
ממש נכוןדבורית
אם בן הזוג עובד בעבודה מכניסה אפשר משכורת אחתמיקי מאוס
תחזרי לשרשורים של הכנסות והוצאות
היו הרבה שההוצאות שלהם היו קטנות ממשכורות של אנשים בעבודה טובה.
הבעיה שכדי להגיע למשרה מכניסה צריך השקעה- צריך אוניברסיטה וכמה שנים של נסיון.
ונדיר שמי שכן זוכה למשכורות גבוהות מסתפק באורח חיים של מגורים בפריפריה וחסכנות לרוב רוצים 2 משכורות ולנהל אורח חיים יותר מותאם לסביבה שלהם

אורח החיים התורני של 5 שנות ישיבה, של לימודים במכללות, של להביא את הילדים לפני הלימודים פחות מאפשר לרכוש עבודה כזו...
כנ"ל לאמא- כשלומדים וצוברים נסיון אפשר למצוא עבודות מעולות מהבית שמאפשרות גם לגדל את הילדים לפחות בחצי יום שבו בן הזוג בעבודה ולהכניס כסף גם בלי לשלוח למעון

ברור שיש ערך לבחירה להביא ילדים בגיל צעיר ולהביא אותם צפופים, ולא להשקיע בקריירה יותר מדי, אבל יש לזה גם מחיר.... ונכון שלא כל אחד יכול להגיע לעבודה ממש מכניסה גם אם ישקיע את הזמן אבל רוב גדול של האנשים יכולים (ממש לא רק הייטק. בכל תחום כשרון כמעט מי שיזם ומשקיע ומתפתח יכול לקבל שכר גבוה)
רק אומרתאפונה
שאי אפשר "להדביק" הוצאות נמוכות של משפחה אחת עם הכנסה גבוהה של משפחה אחרת, ולא רק בגלל שאנשים רוצים לחיות טוב.

לגבי כל השאר אני מסכימה.
אויש, זה לא כל כך מדוייק בכלל!פנסאי
אני גרה בארהב גם- אולי במדינה אחרת והמצב פה עוד יותר גרוע מהארץ בעניין חופשות לידה!

אישה שבחרה/צריכה לעבוד- אפילו בחינוך- מקבלת חודש- בהרבה מקומות- אפילו בית ספר יהודיים (קרה לי אישית) עם אפשרות הארכה לשישה שבועות- ובהרבה מיקרים ללא תשלום- לא על החודש הראשון ולא על השבועיים הנוספים.

במקרה שלי, נתנו לי חודש, ולא איפשרו לי להאריך אפילו לעוד שבוע כי לא הרגשתי טוב… ומדובר היה בגן יהודי שהמנהלת שלו עברה 6-8 לידות ויודעת מה זה אישה אחרי לידה…

וגם להגיד שרוב הנשים לא עובדות זה לא מדוייק. חשבתי ככה כשגרתי באיזור מסויים ואז כשעברתי דירה גיליתי ששם רוב הנשים עובדות, ואין מישרה מותאמת לאימהות…
דבר ראשון זה מה שהיא סיפרה לא אמרתי שזובתי 123
עובדה.
וכן ארה"ב גדולה ברור שמדובר באיזורים מסויימים ואוכלוסיות מסויימות
ושם זה לא נובע מחופשת לידה מפנקת אלא להיפך אין שום תנאים סוציאלים לכן גם לא משתלם להן לצאת לעבוד כשיש ילדים קטנים
צודקת פנסאי
אמאלה! היית צריכה אחרי חודש לעבוד?עלה למעלה
וואי נוראי
האמת, עזבתי את העבודה… אפילו לא קיבלתיפנסאי
דולר מענק לידה שהבטיחו לי
דולר? מענק לידה דולר אחד?בתאל1
או שמשהו נקטע במה שכתבת...
לא קיבלתי כלום מענק לידה, זו היתה הכוונה.פנסאי
הם רצו לתת לי סכום שהיה שווה חצי מהמשכורת החודשית שלי או קצת יותר. אבל מכיוון שלא חזרתי לעבוד הם חזרו בהם…
מה זאת אומרת? אם הבטיחו הם מחוייבים, לא?אני10
אין לך תיעוד של ההבטחה?
לא, ככה זה עסק פרטי… בעל המאה הוא בעל הדיעה…פנסאי
מאז השתנו שם הרבה דברים, וגם ההנהלה, אבל זה די רווח במוסדות חינוך יהודיים שהם מוסדות פרטיים שאין חוקים וכל אחד מחליט את החוקים שלו בעצמו…

יש אנשים עם יותר אתיקה מקצועית ויש פחות… ב״ה עברנו את זה, ולמדתי מזה דבר או שניים לחיים, אבל בסיטואציה עצמה זה לא היה נעים כל כך.
וואו מעצבן ממש.אני10
מבינה שזה מאחורייך, אבל להבא תבדקי אולי כן יש לך זכויות במידה ויש תיעוד של ההתחייבות.
אני רואה סביבי המון אנשים שלא מודעים לזכויות החוקיות שלהם ומנוצלים בגלל זה עי אנשים/מוסדות (גם ממשלתיים) עם כוח וכסף. זה ממש מרתיח..
אמנם אני בארץ, ובארהב יש הרבה פחות רגולציה אבל התחייבות של מעסיק נשמעת לי עדיין כמו משהו שאפשר לאכוף 🤷‍♀️
שבת שלום! ופה עדיין כמובן לא שבת…פנסאי

תודה יקרה, זה באמת חשוב לדעת את הזכויות שלנו…
מבינה לליבך ממשThank-u-Hashem
אני המכניסה היחידה בבית
בעלי אברך

אני מבינה מאוד לתסכולך מובן בהחלט
ולדעתי וזו דעתי האישית בלבד
אם הבעל מפרנס וזה מספיק - תנצלי את ההזדמנות בשתי ידיים תהני כמה שיותר מהילדים והיכולת להעניק להם כ"כ הרבה שעות איכות עם אמא שלהם

אני נקרעת מזה שבבוקר אני רק רואה אותם ישנים
ובצהריים מאז שחוזרים מהמסגרת עד שהולכים לישון זה לא המון זמן
למדתי לשחרר ומצד שני שחשבתי על להיות כל היום בבית עם הילדים סביר שאני אתחרפן ולא אתן את כל כולי לילדים כל היום - כי יש גבול.... (כנראה אצלך זה לא המצב!)
אז בכמה שעות שאני איתם משתדלת נורא לתת את כל כולי מלוא הסבלנות והחשק וכמובן בסופי השבוע

בהצלחה ממש וחיבוק- מקווה בשבילך שתחיי את החלום שלי להישאר בבית עם הילדים ולא תצטרכי לצאת לעבוד
כמובן במידה שזה לא מה שאת רוצה

זה קשה ממש!פה לקצת
וואי כל כך מזדהה..הילושש

ככ קשה שהבעל אברך.. 

זה נוגע לנו בנקודות הרגישות בתור אימהות.. 

גם אצלי זה מתפרץ וחוזר לשגרה.. עד הפעם הבאה.. 

לפעמים יוצאת לעבודה עם דמעות.. 

קשה קשה קשה.. 

מזדהה ממש...קורדיליה

לא מבינה באיזה עולם אנחנו חיים שככ הגיוני שאמא צריכה להיפרד מהתינוקות שלה בגיל כ"כ קטן... 

ממש!פה לקצת
בגיל 3 וחצי חודשים אני עוד לא קולטת שילדתי וכבר לשחרר אותו?!
אנחנו חיים בעולםחולת שוקולד
שמשפחות חיות בבתי אבן עם כמה חדרים ולא באוהל משפחתי

שרכב אחד לפחות הוא מצרך בסיסי

שילדים לומדים בבי"ס תיכון ורוכשים השכלה

שאוכלים יותר מלחם עם חמאה ומים

שיש אפשרות לקנות בכסף דברים שבעבר פשוט לא היו, עם או בלי כסף

היום יש לנשים בחירה אם לא לעבוד ולחיות ברמת חיים נמוכה או לעבוד ולעלות ברמת החיים, פעם היתה רק את האםשרות הראשונה
ההבדל הוא שפעם היה ברור שהבעל מפרנסקורדיליה

היום זה לא כזה ברור ולפעמים ניטלת מהאישה האפשרות לבחור.

זה לא רק עניין של רמת חיים.

וההבדל היותר גדול הואקורדיליה

שלפני דור או שניים לא חיו באוהלים, ולא אכלו לחם וחמאה ולמדו בבתי הספר.

ומשכורת אחת הספיקה בהחלט לחיות בכבוד.

היום אין סיכוי.

לא צריך להגיע ללחם וחמאהאם מאושרת
אפשר לא לצאת לנופש,לא להחזיק רכב,לחפש בגדים ביד 2.

אבל מסכימה איתך שלרוב הנשים אין באמת בחירה,אלא הן תלויות ציבור ומגזר.
( אבל עם עמוד שדרה חזק אולי כן אפשר לפרוץ את זה ולחיות בדרך שאתם מאמינים בה?)
לא אמרתי שצריך להגיע ללחם וחמאהקורדיליה

הגבתי להשוואה של חולת שוקולד.. 

שאמרה שאמנם נשים יוצאות לעבוד ומשאירות תינוקות אבל מצד שני לא צריכות לגור באוהל ולאכול לחם וחמאה כמו פעם.

ואני אומרת שזה לא צריך להיות או או, או לעבוד או לאכול לחם וחמאה - ועובדה שלפני דור או שניים מפרנס אחד הספיק ונשים לא היו חייבות לעבוד כדי לחיות ברמת חיים מכובדת - אז באמת הייתה להן בחירה.

הנקודה שלי היא דבר ראשון על היוקר, שאין ויכוח על כך שעולה בצורה מבהילה

וגם על זה שדרך העולם הטבעית איכשהו התהפכה, כבר לא טבעי לרוב האנשים לחשוב שתינוק אמור להיות עם אמא שלו... אישה מרגישה שצריכה להתנצל ולתרץ את עצמה אם היא רוצה להישאר בבית או להאריך חופשת לידה וכו... כשזה אמור להיות הדבר הכי נורמלי.

וזה לא רק עניין של עמוד שדרה, למשל לפעמים כושר ההשתכרות שלה פשוט יותר גבוה ואין לה באמת בחירה, לפעמים הבעל בעצמו לא מאמין בזה (שוב כי היום זה ככ ברור שגם אישה עובדת)

ואני לא נגד זה שנשים יעבדו - ממש לא, זה טוב שאשה יכולה לדאוג לעצמה, ולפתח את עצמה, רק מרגיש לי שהעולם כאילו לקח את זה צעד אחד יותר מדי.

אז שוב העניין הוא בעיקר מקובלות חברתיתאם מאושרת
כשאמא שלי וסבתא שלי לא עבדו היה להם בבקרים הרבה חברה בגינה.
כשאני בבקר הולכת לגינה יש שם רק גננים של העירייה...

כשהם לא עבדו- הנשים העובדות "קינאו בהן"
ועלי מסתכלים היום כעל מסכנה שלא ממשת את עצמה...

אז אם אנחנו נהיה חזקות- גם לא תפריע לנו רמת החיים שלהן.
ומסכימה איתך לגמרי שזה לא תלוי רק ברצון האישה- שזה נכון ועצוב מאד- מרוב שקידמו את מעמד האישה - היא איבדה את חרותה😣

האידיאל הוא שאשה תעשה מה שמתאים לה ולביתה. אם להישאר בבית ואן לצאת לעבוד
מסכימה עם מה שכתבתקורדיליה

ומזדהה מאד עם המשפט -

"מרוב שקידמו את מעמד האישה - היא איבדה את חרותה"

ממצה את כל מה שניסיתי להגיד...

ניסוח ממש מדוייק. ועצוב..בארץ אהבתי
אבלאם מאושרת
השרשור המדהים שפתחת אמש על התודה
פותח את העיניים להודות לה' על מה שאנחנו כן מצליחות
וואו איזה מדוייקת!!!!!אוהבת את השבת
רק הערה קטנהרק טוב!
דור אחד אחורה- קצבאות הילדים היו הרבה יותר גדולות והיו נחשבים כמו עוד משכורת.
יש פה התרפקות נוסטלגית שלא מותאמת לעובדות...מיקי מאוס
כדי לחיות ברמת חיים שבה חיו לפני דור או שניים עם משכורת אחת אפשר גם היום עם משכורת אחת.

אני לא יודעת מה הדוגמא שלך
מי שאני מכירה יצאו לעבוד בגיל מאוד צעיר כולל לפני ואחרי צבא סדיר ולא עשו הסדר 5 שנים
ועבדו המון שעות ביום, מי שפרנס לבד לא חזר הביתה אחרי 9 שעות
הרבה נשים כן יצאו לעבוד ומחוסר ברירה
ולכולם רמת החיים היתה יותר נמוכה בכל המובנים לא רק טיסות לחו"ל

נכון שיוקר המחיה עולה
אבל ממש לא כמו שמוכרים לנו בתשקורת וממש לא לעומת 50 שנה אחורה
גם משכורות עלו בזמן הזה
ספציפית דיור כרגע הולך ומתייקר בגלל ההתנהלות של המדינה ביחס לקרקעות ולבניה אבל מחיר הצריכה ירד

פשוט הסל ה"בסיסי" התרחב מאוד, פתאום רכב זה בסיסי ודירת 2 חדרים שפעם הספיקה למשפחה עם 8 נפשות זה כבר לא אופציה
וללמוד באוניברסיטה נראה לנו כמו משהו שהמדינה צריכה לממן לנו

הדבר העיקרי לדעתי שהיה שונה בדורות קודמים זה שיותר סבתות היו פנויות לשמור כשהאמהות יצאו לעבוד, מעון היה דבר יותר מורכב יקר ונדיר, היום אורח החיים הוא כזה שסבתות יותר עובדות או רחוקות או סתם לא במקום שמתאים לזה ומצד שני מעון יותר נגיש..
ממש מסכימהסליל
אח של סבתא שלי לא סיים תיכון, כי הוא יצא לעבוד. ולא בשביל פינוקים, אלא כדי שהמשפחה תוכל סוף סוף לעבור לדירה חדר וחצי בערך משל עצמה. כי לפני כן הם גרו בדירה קטנטנה בערך שלוש משפחות.

וכשסבתא שלי התחתנה ועבדה, ואחרי זה נולדו הילדים, לא היו מעונות. והם ידעו שבשלב הזה בחיים, כמעט כל המשכורת שלה הולכת בשביל לשלם למטפלת שתגיע אליהם לבית. זה מה שהיה מקובל אז.
ממש לא התרפקות נוסטלגיתקורדיליה

עובדות לגמרי, שאני מכירה.

רק תעשי חשבון כמה משכורות היה צריך בעבר כדי לקנות דירה, וכמה היום.

זה משפיע המון.

אני לא באתי לפתוח פה דיון על היוקר, הנקודה שלי מלכתחילה הייתה על איך שההסתכלות החברתית כ"כ השתנתה, שהיום טבעי יותר לעולם שאישה עוזבת את התינוק ויוצאת לעבוד מאשר שהיא תרצה להישאר איתו.

כתבתי שדירות ספציפית התייקרו. זה לא נכון בכללימיקי מאוס
בפן החברתי את לגמרי צודקת
אז כל אחת צריכה לחשוב לעצמה איפה היא רוצה להיות לא חייבים לקחת את השינוי הזה יש חברות בישראל שעדיין מאוד מקובל שהאישה בבית והם בד"כ חברות שחיות ברמת חיים נמוכה

הדבר היחיד שמפריע לי פה וחוזר שוב ושוב (לא דווקא את סליחה אם זה יצא אישי, ממש לא הכוונה, רק הגבתי לטיעון שלך ) זה מן תלונה כזו שאין לה בסיס.
כל אחת בוחרת איך ומתי להקים משפחה
כל אחת בוחרת איך ומתי לעבוד
וכמה להיות עם הילדים
איפה לגור
ובאיזה רמת חיים

ברור שמותר להתבאס שבכל בחירה יש הרבה ויתורים אחרים, זה באמת מתסכל שאנחנו חייבים לבחור בין הרבה ערכים שכולם חשובים
אבל לפעמים הטון הוא כאילו מישהו לא בסדר או שהעולם לא הוגן או שהמדינה לא מספיק נותנת וזה חסר שחר
- המצב *היום* ובמדינה שלנו הוא טוב ביחס לרוב האפשרויות גם אם עוד לא מושלם... ויש לנו המון המון בחירה והשפעה מה שכמעט אף פעם לא היו ברירות

בעיני חשוב להעריך ולהודות
אבל את יכולה לא לקבל את זה אם לא שכנע אותך....
מסכימה מאוד עם מה שכתבתהמקורית
למעשה, הבחירה תמיד ביד שלנו
ואם אנחנו בחרנו, מה לנו להלין על התוצאות?
זה קשה לעיכול בגלל שאם חושבים על זה, הרבה בחירות אנחנו עושים על 'אוטומט' ובמין תחושה שאין לנו בחירה באמת, אבל גם לוותר על דברים מסוימים בחיים כמו דירה או מקום מגורים או הכנסה נוספת או רמת חיים זו בחירה.
זה לא מדויקאני10
יוקר המחיה בישראל עלה מאד לאורך השנים.
מדד יוקר המחיה לא בודק רמת חיים, ולא מותרות ולא בחירה. זו בדיקה של הצרכים הכי בסיסיים של האדם - כמה הם עולים לעומת המשכורות במדינה.
וכאן ישראל זינקה והגיעה למקום מאד לא פשוט.
נכון, יש גם בחירה, אבל יקר פה מאד מאד מאד בלי קשר, וכן יותר קשה לקנות דירה, וכן יותר קשה להתקיים ממשכורת אחת. גם אם מדברים על הבסיס.
אלא אם בחירה בעינייך זה אם לאכול..
ולא, אי אפשר לא לשלוח ילדים לבית ספר כי ככה עשו לפני 50 שנה, כי יש חוק חינוך חובה ותשלומי חובה לבית הספר.
וקצבאות הילדים נמוכות משמעותית מפעם.
ויש עוד הרבה אלמנטים שהפכו הכל לקשה יותר.

ואגב לגבי גודל הדירה שגרים בה, שזה גם עלה כאן בשרשור - פעם משפחות גרו בדירות 2 חדרים, אבל כל חדר היה ענק והיתה אפשרות לשכן בחדר אחד 4 ילדים ויותר. היום בונים חדרים כל כך קטנים שבשביל אותו מספר ילדים חייבים יותר חדרים.
וזה רק דוגמא קטנה נוספת לאיך דברים נשמעים כאילו אנחנו מפונקים יותר אבל בעצם המציאות השתנתה מאד
סליחה על הנצלו"ש המתמשך🤭 אבל בדיוק ראיתימיקי מאוס
גרף שעשה תום שדה (שמעתי עליו קצת אבל לא באמת מכירה) עבור עומר מואב שהוא כלכלן רציני ואמין (מה שאומר שיש לזה בסיס)

הוא מראה שאפילו מחירי השכירות שלכאורה רק עולים הם בעצם די נשמרים ואפילו יורדים כשלוקחים בחשבון כמה אחוזים מהמשכורת המשפחתית הולכים למ"ר של דירה.
השכירות עלתה אבל גם השכר וגם התמורה שמקבלים עבור "אותה" דירת 4 חדרים

האם זה מוכיח משהו חד משמעי? ברור שלא
אבל בכללי רוב הנתונים והעובדות מצביעות בכיוון הזה שהכלכלה והאיכות חיים שלנו רק עולים
וכל האמירות ההפוכות הם בעיקר תלונות ולא מבוססות מספיק (אולי משיקולים פוליטיים, אולי כי אנשים אוהבים להתלונן, בסוף הרוב המוחלט פשוט מקבלים מידע מהתקשורת אבל התקשורת מאוד מוטית גם בנושא הזה)

עדיין עצוב מאוד שבאופן כללי הצמיחה בישראל די איטית, שזה הזוי לאור מעצמת ההייטק וההשכלה שלנו, הסיבה העיקרית היא מגזר ציבורי מנופח שרק הולך ומתרחב ומדיניות רווחה לא הגיונית (כל מי שרוצה חופשת לידה לשנה על חשבון הציבור הפרודוקטיבי.... בסוף זה פוגע בכולם מבחינה כלכלית)

גרף נחמדאני10
עבר עריכה על ידי אני10 בתאריך י"ב באייר תשפ"ב 05:50
בדיוק ראיתי סרטון של שאול אמסטרדמסקי שמסביר למה האמירות האלה הן מניפולציה. (לא נגדך חלילה, במובן הנייטרלי של המילה).
הוא אומר שעם השנים בונים רק דירות גדולות יותר ועם יותר חדרים ודירות קטנות זה פשוט משהו שלא בנמצא, כך שאנשים לא בהכרח בוחרים לגור בדירה גדולה יותר אלא נאלצים לעשות את זה.

וכשמדובר באילוץ אז העובדה שהמחיר גבוה יותר כן משמעותית, גם אם לכאורה מקבלים יותר תמורה. כי זה תמורה שהיית מויתרת עליה לו יכולת.

שימי לב שגם בגרף גודל הדירה הוא הגורם העיקרי לשמירה כביכול על רמת המחירים. ושוב, אם הגודל נובע מאילוץ ולא מבחירה אז הוא לא רלוונטי ונשארנו עם עליה במחירים שמקשה על תשלומים אחרים.

ואם לא ניתפס לדוגמת הדירה, ישראל דורגה לאחרונה אאלט שישית במדד יוקר המחיה. זה דירוג משוגע וגם מראה עליה 'אובייקטיבית' ביוקר המחיה (אובייקטיבית במובן שבודקים את אותם פרמטרים ומתקנים וכו).. אני ממש מנסה להבין מה במצב הזה עדיין גורם לך לראות את הקושי הכלכלי של אנשים כפינוק ומרמור חסר סיבה. אשמח ממש להבין מאיפה את באה כי אני פשוט לא מצליחה לראות את הדברים כמוך..
ממש! כתבת יפה!אם מאושרת
וכשהבחירה נעשית בשמחה גם הילדים יהנו מהבחירה הזו.
צריך לדעת להתעלם מהסביבה ואז מצליחים לראות את העושר בבחירה הזו.
יורדות לי דמעות...כי לעולם חסדו
הלוואי שזה היה אפשרי.
מי שיכולה להרשות לעצמה זו ברכה אמיתית!
תאמיני לי שגם לי יורדות דמעותThank-u-Hashem
הנושא הזה ממש טעון אצלי

פה ושם משתחרר הקפיץ של העצבים והתסכול ויוצא החוצה
אבל אני מזכירה לעצמי סדרי עדיפויות וממשיכה הלאה😔
מה עם לעבוד חצי משרה?קופצת
זה לא יכסה לי את המעון...פה לקצת
אבל בחצי משרה גם לא תצטרכי מעון.קופצת
אני עובדת כל יום משמונה עד אחת.
מפזרת את הילדים בבוקר, אוספת בצהריים.
נוכחת (יותר מידי לטעמי😅) כל שעות אחה"צ בבית...
על הקטנה משלמת 700 שקל משבע וחצי עד אחד וחצי.
ברוב המקומות משלמים הרבה יותרחולת שוקולד
700 שח זה ממש מעט, ברוב המקומות משלמים יותרכי לעולם חסדו
וגם לא כל כך נפוצות עבודות משמונה עד אחת.
נכון. נפוץ מאוד במקומות חרדיים.קופצת
חופרת על זה פה בפורום 😅
שווה ליסוע גם לשכונה/עיר סמוכה בשביל זה..
אז איפה אשים אותם בזמן העבודה?פה לקצת
וכמה בערך מרויחים בחצי משרה?

כמה אצלכם משלמים עד 4?
את מדברת על עבודה בשכר מינימום?קופצת
אין לי מושג כי גם אין לי מושג במה אני רוצה לעבודפה לקצת
רק שמבחינתי לא שווה לצאת לעבוד ולשים את הילדים אצל מישהי אחרת בשביל 1000 שקל

בתחילת שנה ייצא לי למעון בסביבות 4200 ובהמשך זה יהפוך ל6300 אם לא יותר.
איפה ארויח בסכום שיהיה שווה לי את היציאה לעבודה למרות התשלום למטפלת?
זה מעון פרטי או תמת?מנגואית
בתמת אין עליית מחירים באמצע שנה (אלא אם שינוי בדרגה).
פרטי.פה לקצת
בתמת כתבו לי שהם לא יעלו לועדות קבלה בלי תלושים של האמא
למה המחיר עולה באמצע שנה?מנגואית

בכל אופן , בקשר למעון תמת - עבדת לפני הלידה הראשונה? אם כן תגידי להם תלושים מהתקופה הזאת ותגידי להם שאת כרגע בבית עם הילדים ולכן אין לך תלושים. ושאת רוצה לעבוד בספטמבר.

במקביל הייתי יושבת עם עצמי ומחליטה מה אני רוצה .. להישאר בבית עם הילדים לשנה הבאה (זאת לא החלטה לכל החיים) או לעבוד בשנה הזאת (כנ"ל)

הרבה בהצלחה
לא עבדתי גם לפני הלידה הראשונהפה לקצת
עבדתי לפני החתונה אבל זה רחוק מידי

זאת באמת החלטה קשה...
לדעתי תגישי את מה שיש לךמנגואית
בתוספת משהו כתוב שמסביר

זה שווה לך לנסות כי אם כן תרצי לצאת לעבוד זה הפרש גדול במחיר אני מניחה
כבר מאוחר מידי להגישפה לקצת
גם הם שלחו לי את ההודענ הזאת כמה שעות בודדות לפני שסגרו את האופציה להגיש והם כבר היו סגורים אז אפילו לא יכולתי להתקשר לנסות לדבר איתם. השגחה פרטית
נשמע לי מוזרעלה למעלה
אצלנו זה ממש לא ככה
הרבה נרשמות למעון ומתחילות לעבוד רק אחרי שהילד במעון.
אולי יתאים לך לעשות משפחתון סבב אמהות לגדול ולהשאר עם הקטן?
🤷‍♀️ זה התמתפה לקצת
אולי את גרה בישוב ובו אין הרבה נרשמים למעון וכולם מתקבלים?

אני לא מכירה פה אף אחד ולא בטוחה שאמצא פה מישהו כלבבי מבחינה רוחנית כדי להביא אליו את הילד
המעון פה מפוצץץעלה למעלה
ואין משפחתונים של תמת אולי בעיר שלך?
אבל את מדברת על סכומים של המעון בלי הנחה.קופצת
אם תעבדי משרה מלאה - את זכאית להנחה.
ואז נשאר לך סכום יפה ביד...
אם לא מקבלים אותם למעון של תמתפה לקצת
אני כנראה לא אוכל לקבל הנחה אחרי שאצא לעבוד, לא?
אצלי היו שניםבתאל1
שעבדתי ממש מעט משהו כמו שליש משרה. והיתה פעם אחת שלא עבדתי כלל אלא חתמתי אבטלה. פשוט לא היה משתלם לצאת לעבוד עם תשלומים כאלה גבוהים למעון ..
אז לא תמיד חייב לצאת לעבוד ואפשר תמיד לשקול כל שנה מה מתאים
אנחנו מחשבים את המשכורת שלינתחילמחדש
לפי כמה חוסכים על מעון.
כלומר, שני ילדים במעון זה נגיד 4000 שקל. אז אם הם נשארים איתי, זו המשכורת שלי.
אם הפער בין זה לבין המשכורת האמיתית שלי שווה את זה, אני יוצאת לעבוד. אם לא, לא שווה לי. ואכן עם חלק מהילדים נשארתי בבית עד גן עירייה..

אבל באופן אישי אוהבת להיות בבית ולא לעבוד. זה לא מתאים לכולן. וגם לא כולן יכולות לוותר על כל כך הרבה זמן בעבודה ואז להצליח לחזור...

ואכן חלק מהשיקולים שלי זה שאני לא מוכנה שמישהו זר יגדל לי את הילדים... ואני עושה את הבחירות האישיות והכלכליות שלי בהתאם לזה...

בהצלחה רבה!!!
אחלה הסתכלותפה לקצת
מהיום אומרת שאני מרוויחה 4200
ועם כל ילד אוסיף עוד 2000 ומשהו שקל חח
ושכחת את התשלום על הארוחות שתבשליאם_שמחה_הללויה
על הבית הנקי, הכביסות, הפסיכולוגית וכו'...
ואו! כתבת כל כך מהלב! עשית לי צמרמורת!אם_שמחה_הללויה
הדעה שלי לא כל כך רווחת. אבל אני חושבת שהחשיבה ש" אי אפשר להסתדר רק עם משכורת אחת" מאוד מצמצמת.
שמעתי פעם משפט חכם: "זה לא משנה כמה (שעות/אנשים) עובדים. מה שחשוב שהעבודה תהיה יעילה ותביא תוצאות (רווח).
הכל אפשרי. התודעת שפע היא בראש. אף פעם אל תחשבי שאי אפשר.
פשוט צריך לשבת עם עצמך ולחשוב אם זה מתאים לבעלך? מה הוא חושב בעניין?לקחת בחשבון שאולי בתקופה ראשונה קצת תצמצמו הוצאות וגם להיות בבית דורש סבלנות, וכו'..
אני יכולה לספר לך באופן אישי שבזמן שעבדתי בעלי עבד בעבודה פשוטה יותר ודווקא זה שנשארתי בבית דחף אותו להצליח והיום הוא עובד בתחום ששכר בו יותר גבוה ויש יותר אפשרויות. ואני חושבת שזה הרבה בזכות שנשארתי בבית ודווקא לא מרגישה בזה ויתור, ההצלחה שלו זה ההצלחה שלי.

האמת שאת צודקתפה לקצת
תודה על זה!
עוד אחזור לקרוא את התגובה שלך
לצערי אם שנינו לא נעבוד אז נצטרך הרבה יותר מקצתכי לעולם חסדו
להצטמצם.
לא מסכימה האמת 😏😏
אבל היא אמרה שאחד עובד, לא?פה לקצת
ועל זה עניתי.כי לעולם חסדו
אם שנינו לא נעבוד = אם רק אחד מאיתנו יעבוד
אולי יש מקרים שזה לא אפשריאם_שמחה_הללויה
כל מקרה לגופו.
אבל לפעמים זה אפשרי. והמחשבות שלנו הם אלה שמצמצמות אותנו, כמו "במדינה שלנו זה לא אפשרי" וכו'.
כי ככה כולם אומרים. וזה מצמצם ולא נותן למח לחשוב על כל האפשרויות שיש.
נכון כ"כ!טל אורות

מאד התחברתי לתגובה שלך!קמה ש.
יש מדינות. בא לי שנצליח לתקן פה.אורוש3
כנראה שזה לא יקרה...פה לקצת
כ"כ כ"כ מבינה אותך ומסכימה.השם בשימוש כבר
לשאלתך על מדינותמהלכת בדרכה
אז כן גרמניה ושוודיה לא בגלל שהן מבינות שזה טוב אלא בגלל מצב הילודה שם הם תעשנה הכל כדי לעודד ילודה. ואם תהייה פה חופשת לידה מלאה בשכר 3 שנים מעסיקים פשוט לא יקחו נשים, ובטח לא נשים דתיות נשואות בגיל פריון.
וכדאי לזכור שיציאה לעבודה, מעבר למשכורת, מטרתה גם להישאר מעודכנים בתחום ולצבור זכויות לקראת פנסיה. וכן אני יודעת שהקב"ה אחראי על מזונותיו של אדם אבל גם אנחנו פה איננו יכולים לנקוט בגישת "שב ואל תעשה"
ככ מבינה אותךבתאל1
גם לי זה ממש קשה...
כי כנראה שזה לא נכון עבורך ולא עבורם כרגעדבורית
אישית אני מבינה עם השנים
שעשיתי טעות עם הגדולים
כשחסמתי את הרגש הטבעי הזה
שאמר לי
שאני לא מסוגלת
והייתי צריכה להקשיב לו יותר
היום מנסה למצוא פתרונות אחרים
מסגרות בייתיות וחלקיות מאוד
כמה שניתן
קשה למצוא את האיזון בין הצרכים של האמא, של המשפחה, ושל הילדים. באמת זה קשה
מדינת הילדים של יאנוש קורצ'אק...בת 30

סתם...

אני סופר מבינה אותך.

גם בגיל שנה וחצי קשה לי לשים תינוק אצל מטפלת ליום בשבוע.

אבל, מאיך שאני רואה את הדברים:

תמיד תמיד יש סדרי עדיפויות. בכל מצב שהוא. אישה אחת תעדיף להתמודד עם הקושי הזה של פרידה מהילד ועם העובדה שמישהי אחרת בעצם מגדלת אותו, כדי שהיא תוכל לעבוד בצורה מסודרת, וככה עם השנים תתפתח בעצמה ותגדיל הכנסות כדי שכשהילד יהיה בן 15 היא תוכל באמת לספק את צרכיו ואת כל צרכי האחים שנולדו לו מאז, וגם לשלוח את כולם לאולפנות וישיבות (זה בכלל עסק יקר,ה' ישמור) ולחתן את כולם בנחת. 

אישה אחרת תעדיף לקחת את השנים הראשונות שבהן יש הרבה ילדים קטנים בבית, ולעבוד במשרה חלקית מאוד או לא לעבוד, או לעבוד לסירוגין, ולהתחיל את פרק הפרנסה בחייה בשלב מאוחר יותר. והיא תתמודד עם קושי כלכלי מסוים ובאופן כללי יכול להיות שהיכולת הכלכלית לא תהיה בשמיים. אא"כ בעלה עובד בהייטק במשכורת מטורפת. 

מה נכון? 

אין נכון ולא נכון.

את מתארת קושי כ"כ מהותי ומובנה בחיים המודרניים שלנו שפשוט אין ברירה אלא להתמודד איתו, ולקבל החלטה (שאגב יכולה להשתנות לפי הנסיבות המשתנות בחיים), ולהנות מהיתרונות שלה בלי להתבאס מידי מהחסרונות שלה.

יכולה לספר על עצמי שמעולם לא השארתי תינוק קטני אצל מטפלת. הכי מוקדם היה בגיל 8 חודשים וזה גם היה עד 2 ורק 3 ימים בשבוע.

עם תינוקות אחרים זה היה גם בגיל שנה או שנתיים או יותר.

מצד אחד אני מאוד שמחה בזה, יודעת שאלו שנים קריטיות לתינוקות, שהקשר בינינו וכל הבסיס הנפשי והרגשי נבנה בשנים האלה.

מצד שני משלמת מחיר כלכלי...וגם מחיר אישי של תסכול מסוים מכך שמבחינת תעסוקה אני במקום רחוק מהיכולות האמיתיות שלי ויקח לי כמה שנים כנראה להגיע למה שאני רוצה. 

יכול להיות שיש לי חברה שכל השנים עבדה ויש לה משכורת נהדרת עם כל ההשלכות של זה, אבל היא מתבאסת מזה מאוד ומפגישה שהיא פספסה משהו משמעותי בחיים שלה בתור אמא.

אז אין פתרון לדבר הזה.

זה פשוט חלק מהחיים שלנו.

וכל אחת צריכה למצוא את האיזון המאוד מסויים שלה שמתאים לה, למשפחה שלה, לצורך הכלכלי שלה.

בהצלחה...

מצטרפת ^דבורית
וזה כל כך קשה
כל שנה אנחנו מחפשים את האיזון הזה מחדש
ולא רק הכלכלי
גם מבחינת, כמו שכתבת, ההתפתחות האישית שמשלמים עליה מחיר, והצורך באיוורור, ומנגד איזו מסגרת יכולה לתת את המענה החלקי שאנחנו מחפשים עבור הקטן התורן
וזה באמת פלונטר קשה בחיים המודרנים
ונושא מחירים לכל כיוון
ממש מתחברת למה שכתבתבארץ אהבתי
גם אני שולחת למטפלת לא לפני גיל 8 חודשים (אבל לצערי גם לא הרבה אחרי. לא יצא לי להישאר עם תינוק בן יותר משנה..), ושולחת ל-4 ימים עד 2, ובוחרת מטפלת שלוקחת פחות ילדים (4 או 5, כשמתאפשר לי).
ועובדת במשרד החינוך (למרות שיש לי אפשרות להרוויח יותר אם אעבוד פרטי) כדי להיות בחודשים עם הילדים.
ויש מחיר כלכלי, אבל ב"ה באמת יש לנו מה שאנחנו צריכים, ומאמינה שגם בהמשך החיים הקב"ה ידאג לנו למה שאנחנו צריכים.
אם את בוחרת להיות בבית זו בחירה שלךים...
זה גם בסדר, אם בעלך מרוויח מספיק אז למה לא.
אני רואה הרבה שבוחרות לעבוד חצי משרה. בעבודה שלי יש לא מעט. למרות שאני לא מבינה מה כבר יוצא להם מזה כי המשכורות אצלנו די נמוכות...
אני דווקא ברחתי מהבית ברגע שהחופשת לידה שלי הסתיימה. היה לי קשה ובעלי נשאר איתם בשנה הראשונה. ןבאמת בהתחלה היה לי קשה לשים אותם במעון. הרגיש לי שהמטפלות נכנסות במקומנו בחיים של הילדים. אבל זה ממש לא ככה ויש הרבה יתרונות במעון.
והיום אני כבר מחכה לרגע שיוכלו ללכת לבד לבית הספר. שבימי שישי אוכל להמשיך לישון ולא אצטרך לקום מוקדם כדי לקחת אותם למעון בשביל כמה שעות של שקט חחח
אמא שלי תמיד הייתה בבית איתנואמא טובה---דיה!

ב"ה לא חיינו בצמצום והילדות המדהימה שווה את זה לגמרי בעיני!

ולדעתי ברור שאפשר לחיות עם משכורת אחת. אנחנו עושים את זה. אפילו עם פחות ממשכורת.

בעלי אברך ואני עובדת חצי משרה. (עכשיו ב"ה אני בבית והוא בצבא).

מאוד קשה לי להיות עם ילדים קטנים בביתסטלה100אחרונה
אני נשארת איתם עד גיל שנה, שזה המקסימום בשבילי מבחינת כוחות נפשיים....
מעריכה מאוד מאוד כל אלה שכיף להם עם הילדים רוב הזמן בבית. להעסיק אותם, להשגיח כל שנייה, לשים לב שלא ירביצו אחד לשני .. פשוט מתיש אותי הרבה יותר מעבודה. אוקיי יש כמובן רגעים חמודים. לא הרבה אצלי.
מעדיפה לשלם ולקבל אותם עם חיוך בשעה 4.
אולי הילדים שלי אנרגטיים מאוד יחסית? יכול להיות. כי הם לא ישנים הרבה, והופכים כל פינה בבית במהירות הבזק. שיהו בריאים,ושהמטפלת שלהם תהיה בריאה גם חחח
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח