שאלה לבנות -פרידהכלי פשוט
היית בקשר ארוך ומשמעותי של יותר מחודשיים ושלב מתקדם. ונראה שהבחור מרוצה, וככה הוא אומר, ואפילו מקדם עוד ועוד את הקשר כולל בפגישה האחרונה.

הבחור החליט שלא מתאים לו והוא חותך. ככה בבום.
כדי לשמור על הלב שלו או בגלל הפדיחה או הפחד הוא לא נותן לך תשובות, אפילו לא אם משהו הפריע לו בך או מחסום אישי. גם לא אם זה הוא או את, אבל "זה לא את זה אני" זה משפט שממזמן איבד את האמינות שלו, כך שזה לא היה עוזר הרבה.

איך היית מרגישה? זה הגיוני שהוא ישמור על הלב שלו ולא ישתף אותך בכלל, רק יגיד שזהו, היה ממש כיף והוא מעריך מאוד, ויפרט מה הוא מעריך במיוחד,
ופשוט הוא מרגיש משהו לא ברור שגורם לו לחתוך?
(והוא לא יודע או רוצה להסביר מה הוא מרגיש - אבל לימדו אותו שחשוב להקשיב לרגשות?)

ואיך היית חוזרת לעצמך אחרי קשר כזה? ואיך היית מחזירה את האמון שלך בקשרים?
אם אני יוצאתיאללהמשיח

מתוך נקודת הנחה שהיה כנות בקשר שלכם ושיתפתם אחד את השני מה אתם מרגישים וגם על דברים שמפריעים לכם ולכן אתם מתלבטים אם להמשיך- סביר שהיא תבין לבד איזה סיבות יכולות להיות לזה שאתה נפרד.

אבל אם זה לא דובר- זה משאיר אצלה סימן שאלה גדול וקשה.

זה קרה לי בעבר שיצאתי עם מישהו תקופה, ופתאום ביום בהיר אחד הוא מתקשר ונפרד ממני בטלפון ולא אומר סיבה. 

היה לי קשה מאוד לסגור את המעגל הזה עם עצמי ולקחת זמן עד ששיחררתי.

אני חושבת שלשתף מה הפריע לך בה/ בקשר-- מאוד יכבד אותה, ובעיניי זה המינימום, לקשר שהיה רציני.

יש המון דרכים שאפשר להגיד בהם 'למה החלטתי להיפרד' בלי לפגוע. מכל האפשרויות לא מצאת דרך אחת?

ולשאלתך- זו חוויה קשה שלוקח זמן (לי לפחות) להירפא ממנה.

ובלי קשר אליה- כדאי מאוד שתבדוק עם עצמך ממה אתה ככ מפחד?

איך זה שאתה נפרד בבום שומר על הלב שלך?

ממה אתה בורח?

תודה. את יכולה לפרט יותר מה בדיוק הקושי?כלי פשוט
וגם, לדעתך - מגיע לך תשובות? גם אם זה על חשבון הלב/ הנוחות שלו? למה?

אני מחפש מילים להסביר גם לעצמי פשוט
עונהיאללהמשיח

הקושי- שזה מגיע בהפתעה ובלי הודעה מוקדמת

משאיר חלל גדול ומלא מחשבות: מה לא עשיתי בסדר, איפה טעיתי, אולי הכל היה שקר, איך נתתי לזה לקרות וכו

שוב, במידה והייתה כנות בקשר וכבוד- למה שלא יגיע לי לקבל תשובות?

הרי קשר מתנהל בין 2 אנשים, לא בינך לבין עצמך. היה פה עוד בנאדם. כל החלטה שאתה מקבל, ובטח ובטח אם להיפרד- משפיעה עליו. אז לא יכול להיות שלא תשתף..

ותראה, פרידה תמיד זה דבר כואב. אז ה'נוחות' שלה ממש לא תהיה. הולך לכאוב לה,

ומין הסתם גם לך. אז לפחות שתקבל תשובות ולא תאכל את עצמה במחשבות 

ואולי זאת הזדמנות בשבילך לצאת מאיזור הנוחות שלך ולעשות משהו שאף פעם לא עשית/ שאתה לא רגיל

מה הכי גרוע שיכול לקרות?

תודה. מסכים.כלי פשוט
וכאמור, זה אותו הדבר רק הפוך - אני במקום הזה שנשאר ללא תשובות.
יכול לקרות דבר ממש גרועmiksam kazavאחרונה

ואני אסביר.

במיוחד בקשר כזזה שהוא ארוך,

לפעמים הצד השני בוחר לגלות דברים דווקא בגלל שפתאום מתקרבים.

וזה יכול להיות דברים קריטיים מבחינתך.

למשל , הפרעות נפשיות/מחלה/שאתה לא מצליח לראות אותה בתור אשתך לעתיד

זה קשה לומר דבר כזה , במיוחד אם זה מישהו שניקשרת אליו, ואתה יכול לפחד שאתה תגרום לו הרבה נזק אם תאמר את הסיבה . ותגרום לו באמת להיכנס לתחושה כזאת שבגלל זה וזה אני לא ימצא וכו

ולפעמים זה כמה דברים ביחד שהצטברו שאתה אומר,זה קצת מפריע לי אבל לא נורא וזה קצת מפריע לי אבל לא נורא, ואם את תתחיל לפרט את כל הדברים שבגללם אתה לא רוצה זה יישמע כמו ביקורת נוראית על האישיות של האדם השני. ואז אתה אומר זה בגלל זה וגם זה וגם זה

וסה"כ זאת באמת הרגשה. כי לפעמים לא מחליטים רק משכל. וגם לו/ה זה לא ברור עד הסוף.

ואולי גם הצד השני בעצמו היה במצב קצת מסובך עם עצמו, וההגנה שלו הייתה לא לשתף את זה, כי לשתף דבר כזה זה משהו שעוד יותר יעצים את הקשר ואולי יגרום לו/ה אפילו לשכנע אותך לתת לזה עוד צ'אנס.

ואחרי כל זה, עכשיו שאמרת את זה אני רואה את זה מהצד השני ואולי את באמת צודק.

והאמת עדיפה מהכל.

בכל מקרה, מקווה שכתבתי מספיק ברגישות ושיהיה לכולנו בהצלחה

לא מתאיםחדשכאן
ולא שייך
יכול לפרט?כלי פשוט
האמת שאין כ"כ צורךחדשכאן
התנהלות והתנהגות כזו, זה לא רציני.
לא שייך.
קשר כזה אמור להיות כנה ועם הבנה.
פתאום לסגת במצב כזה, זה לא בוגר ולא מתאים.
אני אפילו לא מדבר על הפגיעה בצד השני.
זו פשוט התנהלות לא מתאימה.
האמת? קשה.חתולה ג'ינג'ית

מקווה שאצליח לחזור לפרט אח"כ

הופסחתולה ג'ינג'ית

עכשיו אני רואה שהסיטואציה בעצם הפוכה

התמודדות עם פרידה | ערוץ 7

כואב, קשה ולא נשמע תקין, במיוחד אם לא היו לזה שום רמזים מקדימים.

ה' ישלח ארוכה לליבך.

לא ראוי ולא שייךברוקולי

..kaparalay
אוף.
זה לא מתאים, ולא נעים, וזה מבאס.
והעובדה שאין סיבה אמיתית להיאחז בה מורידה את הבטחון, כי קשה שלא ליפול לניתוחי יתר של הקשר ושל 'איפה הייתי לא בסדר או מה בדיוק הוביל לשם'.

הגיוני שהצד השני ישמור על עצמו/יקשיב לרגשות שלו? אולי..
אבל אני כן חושבת שאפשר לעשות את זה ברגישות ומתוך התחשבות גם בצד השני.

לגבי השאלות האחרונות..
אין נוסחה באמת.
באופן אישי הייתי נוסעת להתפלל איפשהו, ואולי מנסחת לעצמי איזשהו משפט (או כמה משפטים) לקרוא ולחזור עליו בימים הקרובים.
משהו בסגנון של 'אני משחררת מ..', 'אני ראויה לטוב ובוחרת להתקדם הלאה','בעלי יזכה' וכו'..
ובאיזשהו שלב מנסה גם להתמקד בדברים שיכולים להאיר בדרך-
•העובדה שב''ה הצלחתי להגיע לקשר משמעותי. אמנם זאת לא מטרה אם זה לא מוביל לחתונה, אבל יש משהו מאוד מחזק בידיעה שזה אפשרי.
•מיקוד של מה שהיה לי טוב, ואיך להגיע לטוב כזה (או יותר) בפעם הבאה
ועוד..

שה' ישלח לך הרבה כוחות..(:
טוב צריך לומר שאכן הסיטואציה הפוכה. מה הרציונל?כלי פשוט
הרציונל הוא שהאם לדעתכן, כשזה הפוך - זה תקין? זה יותר הגיוני? בגלל שאני גבר אז כלפיי זה לגיטימי?
כי לבנות יש יותר לב? והוא יותר רגיש?

הנחתי שאקבל תגובות שזה לא רגיש או לגיטימי.
ועכשיו ארשה לעצמי לשאול, ואם זה כלפי הבחור, זה כבר מותר?
כי למדתן שצריך להקשיב לרגשות, ולשמור על הלב. שלא אכפת לכן מהצד השני כשהדברים מתנגשים?
אז זהו, כל הכנות והרגישות והקשר- הכל הלך? כבר לא רלוונטי?

ואני חושב כבר מזמן שכגבר אין לי שום זכויות בקשר. רק חובות כלפי הבחורות. וכשאני לא עושה את זה, אז יש הרבה דגים בים. ככה שאני חייב לקיים אותן,
זה לא מעיד על המידות שלי או על מי שאני. אלא על זה שאני גבר.
הכל מובן מאליו, ובחורה עושה לי טובה כשהיא מודה על זה או מפרגנת.
הייתי פה באמת 200%, אבל אני גבר. אפשר להשתמש ולזרוק.
כמה הנחות..חדשכאן
למה אתה חושב שאנשים היו מגיבים אחרת אם המקרה הפוך?
לא מניח בכלל. שואל. וזאת המטרה שלי פהכלי פשוט
עבר עריכה על ידי כלי פשוט בתאריך ז' בסיון תשפ"ב 15:19
ואני מבקש שתקשיב לכאב שלי. אני לא מגיע ממקום מאשים אלא ממקום כאוב. נסה להיכנס לסיטואציה

כואב מאודמאמינה-בטוב
ולא לגיטימי בעיניי, לא משנה מאיזה צד זה מגיע.

באופן אישי יכולה לומר שנעשה לי משהו מאוד דומה למה שתיארת, וזה באמת קשה.
עם זאת, ככל שהזמן עובר אפשר לצמוח ולגדול מהמקום הזה.
עם כמה שזה אולי נראה לך בלתי אפשרי להגיע לקשר כמו האחד שנגדע עם בחורה אחרת מחדש, זה אפשרי, ובעז"ה כשהקשר הנכון והמדוייק יגיע גם תרגיש שהוא עולה על הקשר הקודם בהרבה בחינות.
זה רק דורש זמן, ומרחב, לתת לעצמנו את האפשרות לסלוח ולהמשיך הלאה.

מקווה שעזרתי, הרבה הצלחה!
לא חשוב אבל לשמור על הלב? להקשיב לרגשות גם אם הןכלי פשוט
לא ברורים?

אפשר לשתף את זה ולדבר על זהחדשכאן
זה לא סיבה לחתוך ב"בום".

לגיטימי שהרגשות לא ברורים (אפילו שבעיני אחרי קשר משמעותי זה משהו שדורש בירור מקצועי), אבל זה לא סיבה לא לשתף ולדבר על זה.
מסכים.. השאלה מה בנות חושבות על זה..כלי פשוט
(אינלי מושג. אבל מפחיד אותי לדעת)
כואב שזה מה שאתה מרגיש.חתולה ג'ינג'ית

ואני את שלי כבר הגבתי... כשהבנתי שזו הסיטואציה.

שאלה לבנות -פרידה | ערוץ 7

ברור שגם מבחורה מצופה להתנהג באנושיות.

..תפארת.
זה כל כך כואב. ולא מגיע לך בכלל. ועוד שאתה באמת השקעת את כל כולך בקשר ופתאום מסיימים ככה בלי להסביר זה ממש מרגיש כמו שמשתמשים וזורקים. בלי רגישות ותשומת לב לצד השני שהיה שם כל כולו.
וזה מתקשר למקום רחב יותר של תחושה כללית שבנות לא מעריכות את האדם שמולן, והן חותכות ומעקמות פרצןף כלפי כל דבר שלא מסתדר להן ולא מוצא חן בעיניהן. וזה נותן תחושה שאם אתה לא תהיה מאה אחוז מה שהן מצפות לו, אז הן יניפו את ידן בביטול ויעברו הלאה.
ואני מבינה את התחושה שלך. היא באמת קשה! ומה שקרה לך רק מחדד את זה ומעצים. ואני מבינה גם למה אתה רואה את זה ככה. באמת היו בפורום כל מיני שרשורים שמחזקים את התחושה הזאת, של למה הוא לא כזה ולמה הוא לא כזה, למה הוא לא מציע לשלם, למה הוא לא מביא עוגיות לפגישה, למה הוא לא שולח הודעה, למה הוא לא מתקשר, למה הוא לא למה הוא לא..
וזה נותן תחושה שבודקים אותך על כל צעד ואם לא תהיה בדיוק לפי הספר שהן כתבו אז יעיפו אותך על טיל כי אתה לא עומד בכללים ובציפיות הדרושות ממך כגבר בדמיונן.

אני חושבת שאין דבר כזה שמישהי פתאום תבטל ותסיים בלי לומר מילה בלי להסביר, אחרי תקופה ארוכה של קשר ושהיא הראתה שהיא בעניין. כמו שאין דבר כזה שגבר יעשה את זה. זה פשוט לא. עם כל כמה שזה מה שהיא מרגישה, אי אפשר פתאום לקום וללכת, בלי להבין שיש פה צד שני, שהשקיע והביא את עצמו לקשר ונתן בה את אמונו. היא צריכה לעמוד מול מה שקרה פה.
וכל שאר הדברים- אישה היא קודם כל בן אדם. וגבר הוא קודם כל בן אדם. ולכן, אישה נורמלית בדר"כ תתייחס לגבר כמו אל בן אדם. שזה אומר-לתת ולא רק לצפות כל הזמן מהצד השני, להכיל ולא לחפש אותו בפינות, להעריך, לפרגן, להבין שהוא בן אדם שטועה לפעמים ולהיות רגישה כלפיו.
אין הבדל בזכויות הבסיסיות שכל צד אמור לקבל בקשר, בין אם הוא גבר ובין אם היא אישה.
ומי שלא מתייחס/ת בצורה כזאת- זה אולי מראה על משהו לא תקין במידות. וזה נשמע שנפגשת עד עכשיו עם כאלו.
ומהיכרות, יש גם הרבה בנות שכן מתייחסות ככה. ומאחלת לך שתכיר אותן.
תודה על תגובה רגישה מאוד שלא ציפיתי לקבל.כלי פשוט
מאדם, ק"ו שבחורה תכתוב את זה.
ובאשר למשפט האחרון -
פגשתי הרבה בחורות כאלה, הרגישות מחזיקה עד הרגע שחותכים. ועכשיו פגשתי אחת כזאת שאין סיכוי בעולם שהיא היתה עושה לי את זה. וכל זה נעלם כשהיא החליטה שזה נגמר. אחרי קשר די ארוך ומשמעותי, גם לה.
ב"ה, בשמחה.תפארת.
מצער לשמוע. זה ממש לא תקין. ומוזר. אולי צריך לחדד אצלה את התחושה שלך- שעד עכשיו היא קידמה את הקשר ושידרה משהו מסוים ונוצר פה אמון כלשהו, ושזה פשוט לא הגון לסיים בפתאומיות בלי התראה ובלי הסברים לצד השני, שמרגיש שקצת השלו אותו.
יכול להיות שעם כל הרגישות שלה היא פשוט לא הבינה את המצב המורכב ואתה צריך להפנות את תשומת ליבה לכך.
רגישות או לא רגישות- זה פשוט התנהלות אנושית בסיסית.
אני כבר לא יודע מה זה אנושיות בסיסית לגבי קשריםכלי פשוט

אני יודע שאני צריך להיות הכי רגיש בעולם. ואני פשוט אדם כזה. גם בלי שיאמרו לי. יש יאמרו - הרבה יותר מהממוצע.
אבל כלפיי - אני לא יודע כבר. לא יודע כלום ולא מצפה לקבל שום דבר

מובןתפארת.
אתה בעצם מרגיש שאתה עושה מה שצריך ומתנהג בצורה הטובה ביותר כלפי הצד השני, ולא מקבל את זה חזרה. לא נעים בכלל..
חוץ מהסיטואציה הזאת היו עוד מקרים שזה הרגיש ככה?

השאלה מה גורם לכך לקרות. והאם זה תחושה שעוד בחורים מרגישים או לא.
לחלוטין. כמעט תמיד. אבל פה, לא ציפיתי בשום צורהכלי פשוט

לא ממנה. ולא אחרי קשר כזה

אשרייך צדיקה!חדשכאן
חשבתי על זה קצת וממש תודה על התגובה הרגישה מאוד!כלי פשוט

רק רציתי להאיר נקודת מבט נוספת על הסוף-
לא תמיד חוסר יכולת לספק תשובה לצד השני, מגיע ממידות לא מתוקנות. אף אחד לא מגיע דף חלק לקשר, ולפעמים יכולים להיות מצבים שאדם רוצה מאוד להסביר, אבל אין לו איך. בין אם זה מילים לתאר ולהעביר מה שמרגיש ובין אם הבנה בעצמו מה בעצם קורה לו, אבל יש הרגשה שכרגע אי אפשר להתעלם ממנה מבחינתו ולהמשיך כרגיל. וזה יכול לקרות גם בקשרים מאוד פתוחים וכנים

נכון, דיוק חשוב.תפארת.
אתה חושב שאולי זו הסיבה להתנהלות הזאת מצידה?
אני לא יודע. אין לי שום הסבריםכלי פשוט

תכלס..תפארת.
וניסית לברר?
כן. מעדיף לא להרחיב יותר ממה שכתבתי כאןכלי פשוט

👍🏻תפארת.
שאלתי לא כדי לדעת אלא כי רציתי שיהיו לך תשובות, בשביל שלא תסחב את הכאב שבחוסר ידיעה.
בעז"ה שיהיה טוב גלוי!
אמן. תודה!!כלי פשוט

אני חושבחדשכאן
שבקשר מתקדם מוטל על הצד ש"חותך" להתאמץ להבין למה זה לא הולך. לא בשביל לחרטט אלא כי זה מחובתו.
במקרים קיצוניים שבאמת אין מושג מה עומד מאחורי זה, זה כבר עניין אחר. ועדיין חושב שזה דורש שיחה.
נכון.. מסכים 😔כלי פשוט

אוף כואב ממשאנמונימי
לא הוגן בכלל
שובר אמון ממש, איך אפשר להמשיך אח''כ, לתת אמון בקשר שלא משנה כמה הוא טוב, אתה יודע שיכול להיגמר ככה פתאום בלי שום הכנה ושום הסבר
בא לי לבכות איתך
לא מגיע לאף אדם. ולא קשור לבן/בת.
אני הייתי מבקשת פגישת פרידה, גם אם אין הסבר, ואין מילים למה, אז שתגיד את האין מילים האלה, לא לברוח ולהיעלם כאילו לא
היה כלום.
אוף אוף אוףף
למה העולם הזה ככ כואב. שולחת כוח
תדאג ללב שלך
תודה רבהכלי פשוט
כואב נורא, זה בטוחארץ השוקולד
אך עם זאת צריך לזכור שיש כאלה שמפרטים יותר ויש כאלה שמפרטים פחות.

מעריך שהיו סיבות רבות למה להמשיך, אבל היו מספר דברים קטנים שכמכלול שכנעו אותו שלא מתאים.

לוקח הפוגה, מנסה להבין את הסיטואציה, איך אני יודע טוב יותר מה אני רוצה ומפנים שזה לא שאני מישהו בעייתי אלא שיש חוסר התאמה. (ומוודא שאין משהו דורש תיקון בהתנהלות שלי)
אחרי כמה חודשים של קשר? זה תקין?כלי פשוט

פשוט להגיד שזה לא מתאים, לקום וללכת.כלי פשוט

בלי הסברים, בלי רגישות. בלי כלום

ברור שזה לא מתאיםארץ השוקולד
אז זה מה שהיה כאןכלי פשוט

ויותר מזה. הבחורה הראתה רצון לקדם את הקשר גם בפגישות האחרונות. גם באחרונה ממש

כואב מאודארץ השוקולד
מאחל רק טוב.

אבל אני בטוח שתצליח להתאושש מזה גם אם יקח זמן וזה בסדר שיקח זמן ויתכן שידרוש תהליך להבין איך לדאוג שלא יקרו דברים כאלה בקשרים הבאים
אני חושש שזה לא היה תלוי בי בקשר הזה.כלי פשוט

יתכן מאודארץ השוקולד
לכן אמרתי רק שיתכן ויש דרך להימנע
אני חושב שצריך לחלק בין הדברים:ארץ השוקולד
1. האם יש סיבה אחת מרכזית.
לדעתי, פרידה אחרי קשר מתקדם תהיה לעתים קרובות מתוך צבירה של דברים קטנים או רגש ולא סיבה אחת מרכזית.

2. שיחה גלויה בנושא.
אסור להיפרד בלי שיחה גלויה בנושא, מותר שהבחור יהיה בטוח במסקנה ולא מוכן לשנות את דעתו אבל חובה לנהל שיחה עם כנות ושיתוף למרות הקושי!

(רצוי לנהל שיחה בכנות כאשר מתלבטים וחושבים על הכיוון ועוד לא בטוחים גם לפני השיחה של הפרידה אם הוחלט להיפרד בסוף.
{ככה אני עשיתי, חשבתי שכנראה נכון להיפרד אחרי קשר ארוך, ניהלנו שיח בו העליתי את הדילמה, ניסינו בנושא והחלטתי בסוף להיפרד ואז ניהלנו שיחה בנושא.
אני מעריך שהיא נפגעה וזה כאב לי שהיא נפגעה ובאמת שאני מעריך אותה עד היום, אבל בסופו של דבר הבנתי שהקשר לא יהיה טוב לפחות מצידי וקשר צריך להיות טוב משני הצדדים.})
לא פשוטהפי
האמת שזה קרה לי וזה כואב לי עד היום
ולא הבנתי למה ועכשיו אני מבינה הסיבה מאוד פשוטה
-הדלת לא נסגרה כראוי ,ברגע שאדם קם והולך מבלי להסביר בצורה הגיונית אז בטח שזה יכאב,בטח אם הקשר היה מוצלח . (אגב בדרך כלל אנשים שעושים את זה יש להם מלחמה פנימית עם עצמם , חסם פנימי שלא בהכרח קשור לבן זוג שלהם אלא משהו שעובר עליהן נניח פחד מחתונה אבל זה יכול להיות עוד חסמים זה מאוד אינדיבידואלי.
לא תמיד אתה עשית משהו שגרם לו לא לרצות אותך לכן זה כל-כך בהפתעה .

למה זה כל-כך כואב , כי הרגשתם שכן הולך ואז מבחינתם יש את הקול של "האולי" אולי זה מתאים עדיין? אולי הוא רוצה ורק פוחד? אולי הוא לא הסתדר עם משהו? למה הוא לא אומר ?
מה עם הטוב שהיה כל-כך ממשי וכלכך קרוב להיות זה?
המון שאלות עולות ועליהן אין מענה
אין ספק שכל פעם שטוב לי מחדש עולה הספק בגלל אותו מקרה .
איך להחזיר את האמון? אין לי כל-כך איך חוץ מלהתפלל שהפעם האדם יהיה יותר בוגר וידע לבטא מה יש כי לקבל לא עם הסבר זה הרבה הרבה יותר פשוט מאשר בלי..
בטח במקרה שהצד השני באמת גילה הרבה חיבה אכפתיות וטוב לב , אז לגמרי בהחלט מפתיע .

מה עזר לי להתגבר?
להבין שאם הוא בחר לוותר למרות שנתתי מעל ומעבר זה שלו .. ואני לא מעוניינת במישהו שלא רוצה אותי או בוחר לחילופין לוותר לפחדים שלו בצורה כזאת לא בוגרת

תנחומי באמת מהלב לא מגיע לך

מדוייקפשוט עייף

עיקר העבודה היא פנימית - לדעת להצליח להפרד לחלוטין למרות שלא היתה "סגירת מעגל" ובמקביל לא לתת לניסיון המר לפגוע בקשרים עתידיים ובתמימות שלך.

אני ממש מרגיש ככה. פשוט כואב. היא הפסידה לדעתי.כלי פשוט
אפילו מאוד.
ויותר כואב לי, שהיא יודעת את זה. אין לי שום ספק בזה..
כואב לי עליה. כי אני באמת דואג לה.
אני ממש מזדהה איתךהפי
זה באמת כואב
ולא יודעת יש אנשים שאומרים שהזמן מרפה את הכאב לי זה עדיין כואב הכי בכנות(:
אבל ברור לי שבסוף הכל באמת יהיה לטובה כי ה' מתוק ואוהב אותי ואין לי ספק שהבחור שלי בסוף לגמרי יהיה מתאים הכי בעולם.

בהצלחה צדיק
תודה 🙏כלי פשוט
אני אגב חושבת שזה עדיין לא מאוחרהפי
ואתה יכול לעשות איתה סגירת מעגל יותר ראויה
לכל אחד מגיע ברגע שזה קשר רציני .
זה לא דייט אחד או שניים ..
גם אם אדם עדין מידיהפי
זה לא אומר שהוא צריך להיענש
כיוון שיש מקרים שלא צריך להגיד אמן אלא לשאול להבין ...(ולא בשביל הצד השני אלא בשבילך)
בוא ניקח מקרה אחר (לא קשור לדייטים ידוע שדייט זה לא עבודה אבל זה דוגמא טובה לצורך ההסברה)
אדם שנתן את כל כולו בעבודה
הבוס החליט שהוא מפטר אותו בלי להסביר.
מה אותו אדם יגיד ? אמן?
לא !הוא ישאל את הבוס אתה יכול להגיד לי מה קורה? מה מפריע לך?

אם אדם יגיד אני עדין מידי וטוב לאחרים הוא יפגע בעצמו איך אדם כזה מתנהג? הוא יגיד טוב תודיע לי אם תרצה אותי .. ולא ישאל רגע מה קורה פה?

הרי בסוף גם הטוב שהוא כלפי חוץ "הכל הסדר"
ולא אמיתי בפנים
כי בפנים האדם לא שלם עם זה וכואב לו
הוא מתפרץ
אבל אני עדיין דואג לה. ויכול מאוד מאוד להיותכלי פשוט
עבר עריכה על ידי כלי פשוט בתאריך ח' בסיון תשפ"ב 00:46
שהסיבה היא משהו מאוד כואב אצלה מהעבר.. שאני לא רוצה להוציא ממנה בכח.. וזה יכול להיות פה בהרבה כיוונים. ספציפית בקשר הזה אין לי הסבר יותר הגיוני.
ובכל זאתהפי
מגיע גם לך הסבר במקום לנחש..
נקד למחשבה
בהצלחה
אני גם חושב. אבל היא העדיפה לא לתת תשובות.כלי פשוט
ככה אמרה מפורש.
אני מכבד..
זאת גם תשובה...ultracrepidam

זאת אמירה שכל דבר שאפשר בקלות לנסח - זאת *לא* הסיבה

תשובה שנשאירה אותך באוויר לגמריכלי פשוט
סלח לי, זה לא נקרא תשובה.
זאת בריחה מתשובה.
אני אפילו לא יודע אם זה משהו בי, בקשר, או שלא קשור בכלל.

רק מדמיין איך היא היתה מתמודדת אם אני הייתי עושה לה את זה. מפחיד מאוד.
גם אם זאת בריחה, היא עדיין מסרה לך מידעultracrepidam

אתה יודע מה זה לא

ולמה תמיד ה"מה אם זה היה הפוך?"

אני לא יודע מה זה לא. כי אני לא מספיק מכירכלי פשוט
את הצדדים האלה אצלה,
של הפסקת קשר, ועל מה היא לא מדברת וכו.

ה"מה אם זה היה הפוך" עוזר לדבר על הנושא באופן מוסרי.
אם אתה מדבר באופן סובייקטיבי, אז היית שואל אותי מה אני מרגיש ולא קובע לי מה פה בסדר מבחינתה ומה לא.. (לגיטימי מאוד, כן?)
אז אני מבין שאנחנו מדברים על דרך כלל. ולכן השאלה מה אם זה היה הפוך רלוונטית ביותר
לא יודעת אם יש לך מה לעשות,תפארת.
אבל חשוב לי להגיד-
זה יפה שאתה מתחשב בה ורגיש אליה. זה לא מובן מאליו שאתה רואה את הצרכים שלה למרות הסיטואציה המורכבת לשניכם.

אני רוצה לומר, שלדעתי תשים לב שזה לא בא על חשבונך. שתבדוק שאתה באמת מקבל את זה בלב שלם שהיא לא מוכנה להגיד מעבר ולפתוח את זה. אני ממש מציעה לך מניסיון, להתמקד בלדאוג לעצמך ולהקשיב לנפש שלך. בסופו של דבר, עם כל הדאגה הנצרכת והאמיתית כלפיה, אתה עובר משהו קשה לא פחות ממנה, ובבקשה אל תתעלם מהצרכים שלך. ייתכן שהסיבה שלה לא לומר זה בגלל משהו כואב מהעבר, וזה מובן מאוד שהנטייה שלך זה להבין אותה ולדאוג לה וזה גם חשוב מאוד, אך אל תשכח שבסוף אתה נשאר עם הכאב לב הזה, וכל הסיבות הכי לגיטימיות שבעולם לא משכחות את הכאב והצער שנגרמים לך מזה. וכדי שהדאגה שלך כלפיה תהיה ממקום אמיתי ושלם אתה קודם כל צריך לדאוג לעצמך..
וחשוב לדעת שאם לא סוגרים את זה נכון, זה עלול להישאר לא פתור ועם ספקות שמלוות, ולעיתים עלולים להתווסף לכך גם רגשות של כעס ותסכול..
אני ממש מקווה שתהיה יותר בהירות והבנה הדדית ושתעשה את השיקולים הנכונים קודם כל עבורך
אני לא מצפה לקבל תשובות.כלי פשוט
פשוט אחת התובנות שלי מקשרים זה שלא מגיע לי כלום. כי אני לא בצד המגדרי הנכון.
ושאני כנראה סתם לוקח קשה במקום להיות גבר גבר..
לדעתי המסקנות האלה לא נכונותהפי
והם קרות בגלל שאתה יותר מידי נחמד במקום להגיד לצד השני מה הפריע לך ולמה זה לא בסדר (כמובן בצורה עדינה)
ואז אתה שומר שומר ומתפוצץ
זה קורה לכולם לפעמים אבל חשוב לשים לב לא לשתוק על עוול מוגזם שקורה לך כי אחרת זה ממשיך הלאה איתנו
תגובהתפארת.
רציתי להגיד לך שאני מכירה מקרים כאלה מהצד הנשי, אבל אתה מקשר את זה ליחס הכללי כלפי גברים ולתחושה שכל עוד אתה גבר לא מגיע לך כלום, אז לא ישנה שאני אכתוב את זה.
ואם זה מה שאתה מרגיש אין לי עניין להתווכח עם זה, כי אני מאמינה שאתה גם משתדל להסתכל על זה בצורה אובייקטיבית. ושמן הסתם חווית מספיק קשרים בשביל לאמת את התחושה הזאת.
אני לא יודעת מה אפשר לעשות כדי שהחוויה של היחס כלפיך כגבר תשתנה ותהיה טובה.
אבל מה שבטוח שזה מתסכל ברמות :/
גם אני מכירה סיפורים האלהתפוחית 1
שקרו לבנות
מאד מזדהה עם התחושות שלךultracrepidam

דווקא לא כל כך עם המחשבה שבגלל שאתה גבר פחות יגלו הבנה, אבל כן עם מכלול התחושות

וחשוב לי להאיר זווית אחרת - אם אין אני לי מי לי. גם אם בחורות אשמות שהן לא רצו אותך, והפורום לא בסדר כי הוא לא מתייחס יפה לגברים, וכו' וכו' - המטרה שלך היא לא לקבל אמפתיה אלא להצליח.

ולכן חשוב לא להתמכר לכאב אלא לנסות לראות את המציאות בצורה האופטימית ביותר שאפשר ולעבוד קשה על הפער משם ועד להצלחה

המקום ימלא חסרונך

היי, לא האשמתי אחרים. ותאמין לי שאני לוקח אחריותכלי פשוט
אין לך שמץ של מושג כמה.
המטרה שלי כרגע היא להבין. ולעכל את הכאב. ולבדוק אם אני צודק בחוויה ובכלל בעצם הציפיה לקבל תשובות ממנה. כי השדכן למשל אמר לי שלא.
מתנצלultracrepidam

אני לא מנסה לצער אותך

הייתי גם כן באותן נקודות

ואחרי זמן ראיתי שכשאני לוקח את העצה הזאת - גם להסתכל על הכל במבט חיובי, וגם להסתכל רק על העבודה שלי - זה הרבה יותר קל ונעים

לגבי הציפיה לקבל תשובות - בכל קשר אני מאמין שמי שמחליט לחתוך צריך לתת סיבות. חובה בעיני.

חשוב בעיני לתת סיבה כל עוד היא לא מעליבהתפוחית 1
כדי לסגור את זה גם אצל הבחורה
בעיניי זו התנהגות לא רגישה ולא מתאימה.מעלות
הצד שחתך מחוייב לדעתי לספק תשובות שיניחו את הדעת. גם אם קשה לו או שזה יושב על מקומות כואבים ורגישים, צריך להתגבר ולתת לצד השני אפשרות לשאול ולקבל תשובות.

קרה לי גם בעבר, ממש התעקשתי ולא וויתרתי עד שהוא הסכים לתת לי תשובות שיניחו את הדעת. ורק אז הסכמתי לעצמי לשחרר ולהכיר מישהו חדש.

מבינה שכאן המקרה הפוך, ואני ממש לא חושבת שאם אתה לא שייך למגדר הנשי לא מגיע לך לקבל תשובות. מגיע לך באותה מידה.
ואם זה חשוב לך ואתה יודע שיהיה לך קשה לשחרר אם לא תקבל תשובות, כדאי ושווה להתעקש על זה. כמובן שהכל בנעימות וכבוד.

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

אני כל הזמן מבקשת מבעלי שיקפיד על שיעורי תורהאורין

לא רואה בעיה בכך

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עליאחרונה

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין

לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?

^^ברוקוליאחרונה

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfbאחרונה

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה

מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?

ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם

חן חןאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באב תשפ"ו 22:59

אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.

הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17

העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.

השאלה שלך כאן מעוררת בי שאלההמגיד מרשש

האם אתה מספיק בוגר לקשר זוגי.

אסביר: שאלות כאלו לא מבררים אצל ההמון.

שאלות כאלו שואלים אצל אנשים שאתה יכול לסמוך עליהם.

בפורומים כאלו תקבל מגוון תשובות, ויכול להיות אפילו שמישהו יענה לך שהשאלה שלך מעידה על זה שאתה לא מספיק בוגר.

והוא בכלל לא מכיר אותך...

השאלה היא בסך־הכל אילו דברים אפשר לשאולחתול זמני

כדי לדעת שהיא בוגרת. אני מניח שלרוב הבנים הדתיים אין ניסיון עשיר מדי בדייטים בשלב הזה במיוחד לא בעניינים יותר נישתיםי.

לכן לא כזה נורא לשאול.

אתה רציני??אביבייי

3 שנתונים זה קלאסי

אני חושב שאפשר לחלק לג' חלקיםחתול זמניאחרונה

א' מה זה בדיוק בגרות בשבילך, מהבחינה שאתה מחפש? להיות סגורה על עצמה? מודעות כלכלית? יכולת לקחת אחריות? לא מפחדת מעבודה / מטלות? בגרות רגשית? חוסן נפשי? רצון להתבסס? יציבות? ברגע שזה יותר מוגדר / מפורק לגורמים יותר קל לבדוק.

ב' עד־כמה הגורמים הספציפיים חשובים לך, נניח אם היא בן־אדם מאוד יציב ובוגר רגשית אבל לא כזה סגורה על עצמה מבחינת לימודים כרגע ועדיין צריכה לחשוב, קריטי? או: אם היא פחות מבינה בפיננסים ויותר בקטע שאתה תנהל את החלק הזה, אבל כן יש לה כיוון ברור במה לעסוק? וכן הלאה וכן הלאה.

ג' ברמה הפרקטית מן־סתם יש דברים שאפשר לברר אצל אנשים (אדם צ'יל? או חרדתי ברמות? אחראית מעשית או קצת חולמנית כזאתי? חולמת על משפחה חתונה וילדים או עדיין רוצה להסתובב ולשוטט ברחבי דרום אמריקה? עושה דברים בבית או מחכה שמשהו יקרה?) ויש דברים שאפשר לברר איתה תוך־כדי תנועה (מה רוצה ללמוד/לעבוד? יותר מעניין אותה טיולים או השקעות ב-S&P500 או איך שלא קוראים לזה?)

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

אולי יעניין אותך