פותחת שרשור חדש בעקבות תת השרשור על החינוך לצניעותמתואמת
אתן מחמיאות לילדים שלכן על היופי שלהם?
כלומר - נותנות לו דגש מיוחד? מחמיאות במיוחד לאלה שיפים יותר מהאחים האחרים שלהם?
ואם אתן מחמיאות על היופי - האם זה באופן כללי: "איזה יפה אתה!" או שאתן משבחות נתונים ספציפיים של יופי, כמו: "איזה שיער ארוך ושופע יש לך"/"אילו עיניים גדולות ובעלות צבע מיוחד יש לך"?
מעלה את זה כרגע בתור נקודה לדיון, בלי לכוון לבעד ונגד מסוימים.
אשמח לשמוע אתכן
כן בטחמתמטיקס
אומרת להם המון כמה הם יפים ואיזה עיניים מעלפות (עיניים חומות רגילות אבל בעיני יפות😏)
לא נראה לי שיש לי ילד שיפה באופן מיוחד
הם שונים אבל יפים כל אחד בדרכו
אני לא אובייקיטיבת כמובן ❤️
כן, לא כל היום, אבל לפעמיםיעל מהדרום
לק"י

נראה לי שבעיקר לאמצעית, שיש לה שיער יפה.
כןזמני לשליש1
בעיקר לבת עם בעיה רפואית שהיא גם חיצונית..
ברור שמחמיאה!מאוהבת בילדי

על אורך השיער (במיוחד בזמן שאנ ימסרקת, זה קצת מסיח את דעתם)

על סוג השיער

על איך שיפה לה להיות מסודרת ונקיה

לשניה שלי יש פרצוף של בובה, (והיא גם התחפשה לבובה) אז כל היום קוראים לה בובה בבית והיא ממש אוהבת את זה...

מעניין. האמת שלאריבוזום
למרות שיש על מה בעיניי. אבל אני גם לא מחמיאה על חכמה (למרות שהם חכמים) או על דברים אחרים שהם תכונות שהם לא עשו עבורם כלום - אני משתדלת להחמיא על מאמץ, על התגברות, מעשה טוב.
באופן כללי אומרת כל הזמן שהם חמודים, מתוקים, יקרים, אהובים - אלה לא מחמאות אלא מילים שמביעות אהבה.
אולי כן כדאי להחמיא על יופי? - צריכה לחשוב על זה...
מחמיאה יותר לאלו שפחות מיואשת******
מי שמאד יפה מקבלת המון מהסביבה
כמובן גם ממני, אבל דווקא האחרת צריכה יותר חיזוקים בנושא הזה.
בניגוד לכל מתנה אחרת שמקבלים מהקבה , יופי הוא דבר חולף
השיער יכוסה
הפנים יתקמטו
הגוף ישמין
ונזדקן
להפוך את זה להיות נקודת חוזק משמעותית באישיות של הבנות שלנו היא טעות איומה בעיני.
אם השווי והערך העצמי תלוי ביוםי חיצוני בר חלוף, כשיעלם היופי, והוא יעלם, מה יקרה לתחושת הערך העצמי? לא ארצה שהיא תפחת אפילו בחמש אחוז.
אז יש משמעות למה אומרים ואיך ומה השדר שעובר וכמה זה חשוב להיות אשה יפה (לא מדבר על מטופחת או נעימה, מסודרת ונאה. יפה בלבד) ולמה זה חשוב ולמה אמא שלי כל היום מחמיאה לי על משהו שלא טרחתי עבורו ?
מכיון שהעולם שם דגש על יופי כן חשוב לתת לכל ילדה הרגשה שהיא הכי יפה בעולם אבל ממקום של ביטחון בעצמה ולא ממקום שאמא שלה מעריצה את כמה שהיא יפה ואת מתנת השמים שניתנה לה וחושבת שזה משהו שצריך להדגיש להבליט להתפאר או להשתמש בו

אלו השנקל שלי ליום שישי עמוס לא מספיק ברור
אשמח להעמיק בזה שבוע הבא
יש לי הגדרה כלשהימיואשת******
חשוב לי שהילדה שלי תהיה בטוחה בעצמה ותרגיש יפה כדי שלא תרגיש *פחות* מאף אחת אחרת- זה שדר שהיא תקבל מהסביבה אם לא אתן לה את הביטחון ביופיה.
במקביל חשוב לי מאד שיהיה לה ברור שהיופי שלה לא הופך אותה לשווה *יותר* מאף אחת שפחות יפה ממנה. וזה שדר שהיא מקבלת ממני.
אני מאמינה שכשהיא מרגישה שהיופי שלה הוא מתנה מקסימה אבל לא מקנה לה שום זכויות יתר (מעבר לדוגמנית) היא לא תשתמש בו בצורה לא מתאימה ולא תחפש להחצין אותו בדווקא
זה הבדל בין ביטחון עצמי בעצמך לשוויצריות בלתי נסבלת - וזה נכון גם לחכמה או כשרון אחר כלשהו. רק ליופי יש נוכחות מאה אחוז מהזמן ולכן כשמשוויצים בו זה מאד נוכח (לעומת חכמולוגים שתמיד יבואו לספר לך כמה קידמו אותם בעבודה ואיך לא ידעת שבים התיכון יש עשרים וחמש אלף שבע מאות ושתיים סוגי דגים אבל הם צריכים ממש להכיר אותך ולפתוח את הפה לעשות את זה ובחורה יפה מספיק שתעבור בצד השני של הרחוב כדי שתוכל להשוויץ בשיער הארוך שלה)
אוהבת לקרוא אותךזמני לשליש1
ברורמתחדשת11
חשוב שישמעו שהם יפים בעינינו ולא רק צדיקים וטובים 🥰
זה תורם לבטחון ומעצים אותם
כןקמה ש.
בס״ד

פה ושם נותנת מחמאה ספציפית אבל לרוב מחמיאה על היופי הכללי שלהם. אומרת הרבה ״ה׳ נתן לך כאלה פנים וגוף יפים!!״ או ״כמה את/ה יפה!!!!״. זה הרבה קורה בהקשר של כשהם לבושים יפה / לשבת / סתם בגדים חדשים / סתם התארגנו עם שיער מסודר כזה / רעננים אחרי מקלחת...

אצלי בעיניי כל אחד ניחן ביופי מיוחד משלו. לפעמים זה מתגלה יותר ולפעמים פחות. לפעמים אני מרגישה שזה קשור לאיזה מבט אני מפעילה. יש תקופות שהם נראים לי ״פחות יפים״ (נגיד בגיל 4 היופי והמתיקות בולטים לי ממש, בעוד שבגיל 7-8 פחות, כשכבר רואים שהשיניים צריכות יישור והשיער כבר לא שיער משי של תינוקות) ואז אני צריכה קצת לעשות התבוננות, להרגיל את העין לראות את היופי — ובסוף מוצאת אותו ב״ה 🙂

פעם הייתי אומרת ״איזה יפה!!!״ ותזכור תמיד שיופי זאת מתנה מדהימה אבל הכי חשוב זה לב טוב, ולך ב״ה יש את שניהם. זה נבע מכך שרציתי שידעו מה באמת חשוב בעולם. אבל זה משהו שהפסקתי. משבחת את הלב הטוב שלהם. ומשבחת את היופי. בלי קשר בין השניים ובלי הדגשת סדר העדיפויות. לפעמים אומרת ״איזה כיף, אתה גם עם לב טוב וגם עם פנים כאלה מהממות״, אבל שוב, בלי להגיד מה יותר חשוב ממה.

תודה יקרה!קמה ש.
אהבתי ממשדפני11
גם את הנקודה שלפעמים צריך לאמץ מבט על היופי (חכי לגיל ההתבגרות...... חחח שמע ישראל)
וגם את זה שהיית אומרת לילדים שיזכרו שהכי חשוב זה הלב הטוב, ביחד עם המחמאה על היופי.
זה ממש חשוב.
תודה יקרה 🤍. זהו - שדווקא הפסקתי עם זה...קמה ש.
בס״ד

הרגשתי שזה מסבך משהו.

קשה לי קצת להסביר,
אבל בתוך הלב-האינטואיציה שלי הרגשתי שמשהו שם לא נכון. שלא נכון להחמיא ולסייג את המחמאה בכך שיש משהו עוד יותר חשוב (גם אם הייתי מוסיפה שיש להם גם וגם). שמשהו שם עושה את השיח לכבד ו״חינוכי״ ופוגע בזרימה ובטבעיות הפשוטה של ההתפעלות שלי בתור אמא מהיופי שלהם. שלא כל הזדמנות צריכה להיות עם לבוש חינוכי. שבקשר בין הורה לילד צריך להיות מקום גם לסתם אמירות, ככה מהלב, כמו שיש מקום לסתם הבעות של אהבה, לסתם חיבוקים ולסתם צחוקים, בלי פואנטה ערכית בסוף.

בסוף אני מאמינה שהם מקבלים את הדירוג הזה (שלב טוב ומידות טובות הרבה יותר חשובים מכל דבר אחר) מעצם החיים איתנו. אני מאמינה שמכיוון שאנחנו משתדלים לחיות חיים ערכיים, עם מידות טובות ולב טוב, זה כבר יעבור אליהם בלי צורך בתזכורות מהסוג הזה. חוץ מזה שאנחנו מאד משבחים אותם כשהם עושים דברים טובים למען האחרים.
אניoo
מחמיאה באופן ספונטני ולא משהו מתוכנן. באופן כללי יוצא לי הרבה להחמיא על מראה/ לבוש, זה דבר שתופס לי את העין, ואם זה יפה אני מחמיאה. מחמאה ספציפית על מה שיפה.
משתדלתטארקו
אין לי ילדים אחרים להשוות אליהם וגם חושבת שזה לא נכון להשוות בין יופי של ילדים
אבל מאוד משתדלת להחמיא על יופי ועל דברים ספציפיים

למשל החולצה שלך מהממת עם העיניים, השיער שלך יושב יפה היום וכו.. גם לאחיות שלי הקטנות

אני חושבת שזה סופר חשוב
מחמיאה הרבהדיליה

אני רוצה שהם יאהבו את היופי שלהם. 

אני גדלתי באווירה שיופי הוא רדוד במקרה הטוב ולר צנוע במקרה הפחות טוב.

ממש לקחת לי זמן בנישואים לתת לבעלי להנות מהיופי שלי וללמוד לטפח אותו.

אז כן ממש חשוב לי שיהנו מזה.

תודה על כל התגובות המדהימות ומעוררות המחשבה!מתואמת
המחשבות על כך החלו לי בעיקר לאחרונה, גם כי קלטתי כמה לבכורה שלי (בעיקר) חשוב לשמוע שהיא יפה (או "מהממת", בשפתה), וגם - כי נולדה לי תינוקת, שבניגוד לכל אחיה היא בעלת עיניים כחולות וכנראה בעלת מראה מתוק ויפה במיוחד (כי בחודשים המעטים של חייה כבר הספקתי לקבל כמה וכמה תגובות מתפעלות עליה, כולל שתי קופאיות במקס סטוק שהתחילו "לריב" אצל מי מהן אעשה את החשבון, כדי שיוכלו להביט בה עוד. ואני חשבתי שתגובות התפעלות כאלה שמורות לתאומים... ופתאום אני חושבת שאולי התפעלו לא רק מהתאומות שלהם אלא גם מצבע שערם הנדיר...)
בקיצור - זה קצת מטריד אותי שאולי היא תאפיל על שאר האחים (ובעיקר האחיות) שלה. (וטוב שכרגע היא הכי קטנה, וגם הכי "עצבנית"...)
אז חשבתי להתחיל להחמיא יותר במודע על היופי של ילדיי, אף שהנטייה הטבעית שלי היא להחמיא על מעשים טובים והתנהגות טובה, ולפעמים גם על כישרונות (למזלי כולם מוכשרים מאוד, אפילו בכמה דברים ).
אבל עדיין מתלבטת אם להחמיא באופן כללי - "איזו יפה את!" או באופן ספציפי - "איזה שיער חלק יש לך!", "אילו תלתלים מתוקים יש לך!", "איך יפה לך השמלה הזו!" "אתה נראה כמו חתן בבגדים האלה!"
אני נוטה לחשוב שעדיף להחמיא בפרטים. זה ידרוש ממני להתאמץ, כי אני לא תמיד מבחינה בפרטים שקשורים ביופי, בעיקר לא כאלה שקשורים בבגדים...
בעיני הפרטים הרבה יותר כדאיטארקו
גם זה יותר משמעותי, זה פחות באוויר ויותר אמין.
צודקת. תודה!מתואמת
פרטים זה חשוב אבל לטעמי פחות הבגדיםמיואשת******
אם כי כמובן למה לא
אבל יותר חשוב לילד לשמוע על דברים שהם באמת שלו
שיער מהמם
עיניים יפות
אני מחמיאה הרבה על חיוך אגב כי בעיני זה אחד הדברים הכי חשובים ויפים באמת
אני מחמיאה על דברים שפחות מקובלים, למשל נמשים זה מהמם בעיני ואני בהחלט יכולה לומר איזה אוזניים חמודות גם למתבגרת, האצבעות שלך עדינות, דברים כאלו
ואפשר לשלב באישיות
העיניים שלך מהממות רואים את הלב והחכמה שלך בהם
כשאת מחייכת החדר מאיר
וכו
אני בהחלט מחמיאה גם כשהבגד יפה ואיך את נראית טוב אבל יותר חשוב בעיני להחמיא על הגוף ממש
אבל בגדים כן ממש יכולים להיות אישייםטארקו
פחות איזו חצאית מהממת, אבל כן איך החצאית הזו יושבת עלייך יפה, הצבע של החולצה ממש מחמיא לך לפנים וכו..
נכון צודקתמיואשת******
בהרגשה שלי החמאה על הגוף עצמו יותר משמעותית
אבל גם מחמאות כאלו זה נחמד
איזה יפה - להחמיא על חיוך! אימצתי!מתואמת
אצלנו נמשים הם דווקא מיוחדים ועניין למחמאה בהחלט (לרובם יש נמשים קטנטנים וחמודים כאלה)
אבל אנחנו מחמיאים ומתלהבים גם מהבליטות (הלא טבעיות) שיש לבת הקטנה בצוואר - וזה בהחלט לא שגרתי
את יכולהoo
לחשוב אצל כל ילד על משהו יפה שבולט אצלו.

אצלי לאחד יש אצבעות של פסנתרן, אחד מאד גבוה וחתיך, אחד עם עיניים יפיפיות, ואחד עם תלתלים מהממים. אז כל אחד מקבל על זה מחמאות באופן קבוע (ממני ומהסביבה)

וגם כשמתלבשים למשל לשבת או לאירוע, אז בדר״כ כולם יפים וחתיכים, או שלובשים בגד חדש, זה טבעי וקל להחמיא.

מה שחשוב במחמאות שזה נאמר בכנות, מחמאות מאולצות לא ממש שוות.
ואם אין משהו מיוחד ממש?מתואמת
כלומר - לא משהו שמקבלים עליו מחמאות מהסביבה... (כמו שכתבתי, רק עם התינוקת פתאום אני מתחילה לקבל מחמאות על יופי... וגם עם התאומים קצת, וקצת גם על הילד שהיום בן חמש)
לכל אחדoo
יש משהו יפה/ מיוחד/ שמוצא חן בעיניך, תתבונני ותחפשי אותו.
מבחינתי ברור שהם יפים!מתואמת
ואני בהחלט יכולה למצוא משהו מיוחד אצל כל אחד. אבל הוא יהיה מיוחד רק בעיניי - והשאלה אם הם לא יחשבו שאני "סתם אומרת" שהדבר הזה אצלם יפה, כי הרי מאחרים הם לא שמעו מחמאות על זה...
אם את מחמיאה בכנותoo
הם יאמינו לזה. זה לא חייב להיות יפה יותר מאחרים, מספיק שזה יפה ומוצא חן בעיניך.
תודה!מתואמת
אני הייתי הולכת על גם וגםקמה ש.
בס״ד

גם להתפעל בכלליות מהיופי הכללי שלהם.
וגם לפרט מתי ששמים לב למשהו מיוחד אצלם.

בתגובה הראשונה שלי כתבתי שאני בעיקר מחמיאה באופן כללי. אחרי שקראתי את התגובות, נזכרתי שאני גם לגמרי מחמיאה גם על פרטים כמו מבט / ידיים / שיער / חיוך / אף / גומת חן וכו׳

כבר הסבירו יפה את המעלות של מחמאות ספציפיות - זה כאילו יותר ״אמין״. בדומה למה שאומרים שבמקום להגיד לילדה סתם ״איזו חכמה״, עדיף משהו מפורט יותר עם ״הוכחה״ - ״פתרת את התרגיל הזה, זה לא פשוט, זה מראה שיש לך ראש טוב!״.

אבל אני מרגישה שיש מעלה *גם* בכך שילד יוכל להרגיש שהוא יפה בכללי, לטובת ביטחון העצמי שלו. שזה לא רק שיש לו ידיים יפות או שיער יפה. אלא שהוא נעים למראה, ככה סתם, בהופעה הכללית שלו, גם בלי שנתעמק ביד או בשיער שלו.

לגבי מה ש@מיואשת****** הזכירה על היופי שהוא דבר חולף, זאת נקודה חשובה וזאת אחת הסיבות שבעיניי חשוב שיהיה איזון נכון בין מחמאות על המראה החיצוני לבין מחמאות על האיכויות הפנימיות של הילד. אמא שכל/רוב הזמן תשבח רק/בעיקר על היופי של ילדיה בהחלט תעשה להם עוול.

לעניות דעתי, אמא שמחמיאה *גם* על היופי, כשבמכלול הדברים, ברור *לה* (לאמא) שיש עוד הרבה ערכים שהם הרבה יותר חשובים, ומימלא הדברים משודרים (גם בלי כל הסבר מילולי) לילדיה - איך שאני רואה את זה, אמא כזאת עוזרת לילדים לפתח יחס בריא לגוף שלהם ולאיך שהם נראים.

אני חושבת שזה חשוב מבחינת הביטחון העצמי שלהם בכללי. נדמה לי שיותר קל להרגיש ״גם מוכשר, גם אדם טוב וגם יפה״ מאשר להרגיש ״מוכשר, אדם טוב אבל לא כל-כך יפה״.

ואני חושבת שזה חשוב גם בגלל עניין נוסף - הקשר הבריא והשמח בין הילדים שלנו לבין החלק הגופני שלהם. שזה דבר שעשוי להיות בעל חשיבות גדולה כשהם יגדלו ויתחננו בע״ה. אנחנו מדברים עם הילדים שלנו על מוגנות. אנחנו מדברים על סכנות. אנחנו מדברים על צניעות ועל מה לשמור לעצמינו פנימה. לע״ד חשוב באותה המידה שהילדים שלנו יכירו גם את המעלות של הגוף שלהם (ולא רק את היכולת המופלאה להביא ילדים לעולם ושאר עובדות מדעיות מופלאות על הגוף שלנו. גם, אבל לא רק). חשוב בעיניי שהם ירגישו שהם נבראו על-ידי אומן האומנים, ושהגוף והפנים שלהם באמת יפים ונעימים למראה.

ועוד משהו, אני חושבת שבהחלט יופי הוא דבר שמשתנה עם השנים ועם הגיל. יש יופי מיוחד בשנות הנעורים, זה ברור. אבל בעיניי יופי הוא לאו דווקא דבר חולף. הוא דבר מתפתח ומשתנה אבל שבהחלט יכול להמשיך גם בגילאים המבוגרים יותר. אימא לכמה ילדים, שהגוף והפנים שלה התעגלו עם השנים, בהחלט יכולה להיות יפיפיה. כנ״ל לגבי סבתא צעירה וכנ״ל לגבי אשה ממש מבוגרת. אני חושבת לדוגמה על קרובת משפחה בת 65, אמא לכמה, ובעודף משקל מסוים. והיא פשוט יפיפיה!!! היא מתלבשת, מתאפרת ומסדרת את עצמה יפה (וכמובן שגם כל המידות הטובות שלה קורנות החוצה ומוסיפות לתמונה הכללית) ואני כל פעם מחדש מתפעלת מיופייה החיצוני...

לכן אני לא בטוחה שילדה שמפתחת ידיעה שהיא יפה תרגיש ביום מן הימים שזהו, היה לה, ועכשיו זה נעלם. אולי, אם נשכיל להגיד לאותה הילדה את הדברים הנכונים, היא תאהב את איך שהיא נראית היום, ותאהב את איך שהיא תיראה גם מחר, בעוד 20, 30 ו-40 שנים... ❤️
כתבת ממש מקסים! והרבה נקודות "מקוריות" וחשובות!מתואמת
תודה ❤️קמה ש.
כתבת מהמםקצתצפוף
תודה!
תודה יקרה 🤍קמה ש.
אני מחמיאה וגם בעלי מחמיא להןאם_שמחה_הללויה
ומתפעל מהיופי שלהן. מרגש לראות אותן שמחות ומתלהבות מזה.
אה ואם אחת מהן עושה מעשה טובאם_שמחה_הללויה
אז מתפעלים: "ואו תראה היא נהייתה אפילו ייתר יפה מקודם"
אפשר רגע להתפעל מכולנו?מיואשת******
אני חושבת על הדיון הזה
מסתכלת על האנשים שאני עובדת איתם
מבינה שבחיים (רובם) לא יקיימו דיון כזה
ודיון של חיצוניות ופנימיות, של מקום היופי בחיינו, החשיבות, הדבר ה״פעוט״ של איזה מחמאות לתת הופך לדיון חשוב
וזה מפעים
מרגש
מדהים
ואיזה אושר שזכיתי להיות חלק מקהילה ואנשים כאלו שזה משהו שממש מעסיק אותם בחיים.
אני פשוט מתרגשת
שתדעו
❣️
מקסימה! איזה כיף שנתת לנו את העין הטובה הזו!!מתואמת
מהממת! ממש ממש מסכימה...💕אמא לאוצר❤
מעניינות התמימות דעים כאן בתגובותדפני11
אני בחורה יפה, לפחות כך גדלתי בתודעה של "אני אחת היפות אם לא הכי" (תיכף אכתוב איפה זה פוגש אותי היום)
אבל אמא שלי מעולם מעולם לא אמרה לי שאני יפה....
לפחות לא זכור לי שום דבר בסגנון הזה.
היתה מחמיאה מאוד על בגדים, איך הבגד הזה יפה לך, (אולי כן באופן כללי אחרי מקלחת לשבת כשכולם לבושים יפה היתה אומרת כמה יפים אתם), איך הצבע הזה יפה ומאיר אותך.. אבל לא זכורה לי שום סיטואציה שבה היא אמרה לי משהו על העיניים או השיער או כל דבר אחר בגוף שלי שהוא יפה. נדמה לי שפשוט היתה תודעה ברורה של "אתם ילדים טובים מוכשרים ומקסימים וגם יפים" אבל בכלל בכלל לא כמשהו ששים עליו דגש. פשוט גדלנו באווירה שאנחנו באופן כללי טובים ומעולים וכיף להיות איתנו ובחברתנו ושיש לנו הרבה מה להציע לעולם וזהו.

אז איך גדלתי בתודעה של כמה שאני יפה?
לא יודעת. כנראה מהסביבה. סבתות, דודות. כאלה.
זוכרת אפילו סיטואציה בכיתה ט שהיה איזה שבעה במשפחה ועזרתי ועברתי עם כיבוד בין כולם ואז שמעתי מלא מלא דיבורים על כמה שאני יפה... ברמה שנבהלתי מזה שיעשו לי עין הרע😅
ואז דיברתי על זה עם אמא שלי.
והיא הרגיעה אותי ואמרה לי לא לפחד. וסיפרה לי שכשהייתי קטנה כל הזמן אמרו שאני יפה והיא אמרה להם לא לומר לי את זה כדי להרגיל אותי לא לעשות מזה עניין ולפתח את הבפנים שלי... ולימדה אותי גם כמה עניינים על עין הרע שהרגיעו אותי על הדרך.
בקיצור מאוד הסכמתי איתה. שאין עניין לפמפם לילד כל היום כמה הוא יפה. כי זה זמני, וזה גם מתנת שמים, לא משהו שעמלים עליו... מתחברת מאוד לגישה של מיואשת.
מצד שני אולי זאת גישה שמתאימה לילדים יפים,שגם ככה מקבלים מסר מהסביבה על כמה הם יפים. וילדים פחות יפים צריכים חיזוקים יותר תכופים.
למרות ששוב, עיקר החיזוקים צריכים להיות על פנים האישיות... כי אישיות חזקה זה מה שמקרין וחשוב באמת בחיים.

ולסיכום ההירהורים, אוסיף,
שמזל שאמא שלי לא עשתה עניין מהיופי שלי.
כי היום
אחרי 3 לידות תודה לאל, הגוף שלי כבר לא ממש מה שהיה פעם. וגם היופי.... איך לומר... גיליתי שיש יפות ממני והרבה פעמים המצב רוח שלי מתבאס מזה.
כי אני רגילה ככ להיות מהממת. ויפה. ושמחמיאים לי כל היום.
ופתאום שכבר לא מחמיאים כל היום (אולי בכלל זה רק עניין של גיל? שלילדים מחמיאים יותר ולמבוגרים לא?) אני מודה שזאת התמודדות עבורי.
להתאמץ לפתח את הפנימיות, את ההשגים שלי האמיתיים ולא לתלות שום דבר על היופי.

ואם אמא שלי היתה עושה מזה עניין.... חושבת שבכלל הייתי בקרשים היום. כי הייתי רגילה שכל היום רק מרימים לי....

אז טוב שלא עשתה מזה עניין. ולימדה אותי כמה אני שווה בזכות מה שיש בי. ואל דאגה, היום היא זאת שמעודדת אותי כמה אני יפה למרות הכל.... וכמה זה לא העיקר בחיים.

אז אין לי מסקנה סופית.
ברור לי שיש עניין שהילד יגדל מתוך תחושה שהוא נעים לסביבה. שהוא אהוב ורצוי וגם הגוף שלו אהוב ורצוי וטוב ונהנים ממנו ובמחיצתו.
ויש גם עניין מאוד גדול שילדה תחשוב שהיא יפה. זה ברור לי.
ומצד שני לא כזה ברור לי שזה צריך להיות בדיבןרים של האמא.... לא יודעת. עוד חושבת.
מדהימה!!! ממש שימחת אותי בכל מה שכתבתמתואמת
ושלא חתכת לכאן או לכאן. נשמע שאמא שלך לימדה אותך בבריאות נפשית להכיר בערך עצמך מצד אחד, אבל לא להפוך את זה לעיקר בחיים...
אוסיף גם מהמקום של ילדה יפה שזה ממש לא דובר בביתאו ר
שכשהגעתי למשפחה של בעלי ראיתי שאצלם בניגוד למשפחה המקורית שלי כן מאוד מתעסקים בחיצוניות בלבוש מתוקתק ובמחמאות על יופי. ולא הבנתי את הקטע בכלל, כי כילדה בבית לא אמרו לי אף פעם למרות שכן ידעתי מהסביבה, ונבהלתי אבל למה להחמיא על זה, לגרום לילד עוד יותר להתעסק בחיצוניות, גם ככה כל היום מסתכלים על עצמם במראה ומסדרים את הבלורית.
וגיסתי אמרה לי שצריך להרגיל אותם לשמוע את זה מהבית שלא יחפשו את זה בחוץ. שהבת תתרגל שאוהבים אותה ואומרים לה שהיא יפה כדי שלא תיפול לרגליו של הבחור הראשון שיאמר לה איזו יפה את.
ומוסיפה שכן כשבגרתי, והתיפיפתי נגיד לצאת עם מי שיהיה לימים בעלי, אז אבא שלי היה קורץ או שורק.
וכן כשקניתי חולצה, הראיתי להורים והחמיאו..
וכן צילמו, ועם פרחים וכו.
אבל זה באמת לא היה אישיו. כי זה היה עובדה, משפחה יפה, זהו אין מה לדסכס עוד. וגדלתי באמת שאין מה להתלהב, אבל מרגישה טוב עם עצמי.
מעניין... נתת לי נקודות למחשבה...מתואמת
אני חושבתפצלושון

שמהצד של הילדה שהייתי, שנראית טוב אבל יחסית לאחים קצת פחות

זה חשוב כל כך שילד ישמע שהוא יפה, פשוט יפה. באופן כללי, לא רק משו מסוים
(ובמיוחד שהוא לא ישמע שאמא אומרת את זה בעיקר לאחים המהממים )

וגם אם הוא כאילו לא יאמין, הוא ידע שבשביל ההורים שלו הוא באמת הכי יפה בעולם, ובגילאים גדולים יותר זה יעזור לו להאמין שגם בזמן המתאים הוא ימצא את החצי השני והוא יהיה בשבילו הכי יפה בעולם

וברור שהפנימיות הרבה יותר חשובה מהחיצוניות, אבל כמו שאמרו עדיף שילד יחשוב שהוא גם יפה למרות שזה לא הכי חשוב בעולם, מאשר שיחשוב שהוא לא הכי יפה אבל לא נורא אמרו לו כל החיים שזה לא חשוב

וכל ילד הוא בריה מדויקת שה' ברא, הוא באמת הכי יפה בעולם

צודקת ממש! לא לשכוח להחמיא לכל הילדים בשווה...מתואמת
בטח שמחמיאהrotem12

אישית, אני מרגישה שהעולם שלנו השתגע. כדי לבנות דימוי גוף חיובי צריך להיות לביאה. עם אומץ, ובטחון עצמי והרבה הרבה חיזוקים מרגע הלידה.

כבר שאני מחליפה להם טיטולים אני מתייחסת לכל טיטול כאילו הוא המתנה הכי גדולה שיש (בזכות אמא שלי האלופה שגם עשתה את זה). עם התלהבות מהפפי הטוב הזה, אמא הכי אוהבת את הפולקעסים האלה.. כי זו הפעם הראשונה שהם מקבלים פידבק מהגוף שלהם. וממש חשוב לי שזה יהיה פידבק משמח, שהגוף שלהם בריא, וטוב והצרכים שלו חשובים.

וגם אח"כ, כשאני קוראת להם 'טליוש המתוקה' 'רבקוש היפה' האהובה, היקרה, נשמה של אמא, אוצר טוב.. שישמעו על עצמם דברים טובים. הם באמת המתנות הכי טובות שיש. 

וגם מחמאות על יופי- לשאלתך, ברור שכן, אבל במידה.

הגומות שלך מתוקות ומלאות חן, יש לך גוונים יפיפיים בשיער, החיוך שלך מאיר את כל מי שסביבך.

וואו, מקסים!מתואמת
נגעת בנקודה חשובה - לא להיגעל מהחלפת החיתולים לילדים, כדי שהם לא יקבלו שדר שלילי על הגוף... (מזל שבתחילת חייו של התינוק אני לא בהיריון וככה החלפת טיטול לא גורמת לי לבחילה נוראית ולרצון להקיא )
חח.. לגמרי. זה עבודה להסתכל על טיטול כמתנהrotem12

יש לי חברה שהייתה אומרת לתינוקות שלה:מתואמת
"בוא נראה איזו הפתעה עשית לנו בטיטול!"
ומאז לגמרי ניסיתי לאמץ את זה...
אהבתי!rotem12

לאפרצוף כרית

מחמיאה יותר על תכונות פנימיות 

כמו - חסד, ויתור, שמחה וכן הלאה

כי ככה גם גדלתי בבית

אבל כן - איך אתה נקי ומסודר, אם התארגן יפה לגן וכו'

וכשסבתא שלי פעם אמרה לנו לבנות, בילדות - איזה בנות יפיפיות כולנו - 

היה לי מוזר, כאילו מה יש להחמיא בזה? זה לא תלוי בי... אבל ברור שלקחנו את המחמאה באהבה, פשוט לא רגילה למחמאות על משהו חיצוני ( חוץ מבין בעל לאשתו - ודאי שזה שונה)

אבל מי שמחמיאה וככה רגילה מהבית - נשמע לי סבבה... לא רואה בזה פגם , אע"פ שלא גדלתי ככה וכן ברור שחשוב להראות יפה ומטופח וכו' 

כן אמא שלי מחמיאה לי על בגד מסוים שיפה לי 

אבל לא על היופי שלי החיצוני... כאילו מיותר כזה, לא?

אני חושבת שצריך להיזהר עם זהבארץ אהבתי
אמא שלי חשבה ככה. היא אף פעם לא החמיאה לנו על היופי שלנו. מתוך עיקרון - שזה לא הדבר הכי חשוב, ואין מה 'להתגאות בזה' כי זה לא תלוי בנו.
לחלקנו זה היה בסדר. אבל פעם אחת האחיות שלי שיתפה אותי שזה היה לה ממש חסר, שאין לה ביטחון במראה שלה והיא לא מספיק אוהבת איך שהיא נראית (והיא מהממת, אבל לא רואה את עצמה ככה).
ויש גם מקרים שבנות נופלות עם בנים שמחמיאים להן על המראה שלהן, כי זה חסר להן בבית והן מחפשות את זה בחוץ.

ברור שלא לכל אחת זה ישפיע ככה.
וברור שזה לא צריך להיות העיקר. וחלק מהחינוך הוא גם ללמד מה יותר חשוב, ולמה אנחנו מעריכים מידות טובות יותר מאשר יופי.
וגם כשמחמיאים על יופי - זה לא ממש 'מחמאה' במובן של 'כל הכבוד על זה'. זה יותר במובן של 'תודה לה' על היופי שהוא נתן לך, זו מתנה טובה ומשמחת'.
אבל לדעתי זה כן חשוב שילד יגדל בהרגשה טובה עם הגוף שלו, שהוא ידע שההורים שלו אוהבים את המראה שלו. (וזה לדעתי לגמרי רק תפקיד של ההורים להחמיא לילדים שלהם על זה. לא חושבת שזה צריך לבוא מכל הסביבה).
לי זה גם פחות טבעי, אבל משתדלת כן להכניס את זה בכל זאת. בעיקר לבת שלי, כי אני מרגישה שלה זה במיוחד משמעותי, יותר מאשר הבנים.
שאלה- איך נזהרים שזה לא יתנקם בבת אחר כך?אם מאושרת
תודה לכל הכותבות! שרשור ממש חשוב ומרגש כהגדרתה היפה של @מיואשת******!!!
למדתי המון מכולכן.
מבין התגובות עולה הרבה שחשוב להחמיא ליופי בשביל שהיא תגדל שיהיה לבעל וכו',

קרה לי עכשיו מקרה מעצבן שעורר בי את השאלה איך עושים את זה בצורה בטוחה שלא תתנקם בבת אחר כך?
ניסיתי להציע לחברה שלי בחור, על הנייר זה בדיוק מה ששניהם מחפשים- ובגלל הגיל הלא צעיר לא רציתי לטרטר אותם סתם . אז עשיתי עבודת מחקר רצינית- דיברתי עם כמה חברים משותפים וכולם אמרו שזה מתאים. שלחתי לגברת את הפרטים - היא התלהבה מאד. בדיוק מה שהיא מחפשת!
ביקשה תמונה ומיד שלחה שזה לא הטעם שלה ביופי ואין מה לדבר😞.
וזה בכלל לא הפעם הראשונה שזה קורה לי.דו צדדי- גם מצד הבנים וגם מצד הבנות.
דוסיים תורניים מאד-אבל חשוב להם מאד החיצוניות.
וכמובן שהבחור ממש לא דוחה/שמן/מכוער.
אז קצת מפחיד אותי איך מוצאים את האיזון בין הרוח שנשבה כאן מהתשובות לבין לא להגיע למצב כזה חלילה? ( כמובן שמדגישים את הדברים החשובים בחיים- ומחמיאים על התכונות החיוביות והמעשים הטובים,אבל בגלל שיופי זה דבר מאד גשמי וחיצוני הוא עלול לסחוף,אז איך מונעים את הסחף הזה?)
מסכימה איתךפרצוף כרית

כשמחשיבים את היופי החיצוני , זה בא לידי ביטוי בעוד מקומות בחיים... 

נכון וזה מפחיד...אם מאושרת

זו שאלה טובה, ואני שמחה שהעלית אותה פהבארץ אהבתי
הנושא של השרשור הזה מתמקד ביחס של ההורים ליופי של הילדים, וכשקוראים אותו אפשר לקבל תחושה שזה צריך להיות משהו עיקרי בקשר בין ההורים לילדים.
אבל אני חושבת שלמרות שכן יש חשיבות לתת לזה מקום, וכן חשוב שילד ירגיש וידע שההורים שלו אוהבים גם את המראה שלו, צריך לשים את זה ביחס הנכון לעומת נושאים אחרים בחיים.

באופן אישי, אני חושבת שרוב המחמאות וההתייחסות שלנו לילדים צריכה להיות על מידות טובות, על השקעה, על מאמץ שהם עושים, על שינויים שהם עושים - על דברים שהם עבדו עליהם ולא על מתנות השמיים שבורכו בהם (שזה כולל גם יופי וגם כשרונות אחרים כמו חכמה, תפיסה מהירה, כשרון בציור/כתיבה/ריקוד, יכולות גופניות וכו').
אני חושבת שגם חשוב שילד יגדל עם ההבנה שהוא לא נמדד על פי המקום בו הוא נמצא, אלא על פי המאמץ והדרך שהוא מצליח לעשות. והדרך בה הוא משתמש בכישורים שהקב"ה נתן לו.

אבל ביחד עם זה, ילד צריך להכיר בערך עצמו, לדעת מה הכישורים שהקב"ה נתן לו, לא בשביל להתגאות בהם, אלא קודם כל כדי שיהיה לו ביטחון עצמי, שהוא ירגיש טוב עם עצמו, ומתוך כך שהוא יכיר טובה לקב"ה על מה שהוא קיבל וידע שהקב"ה נתן לו את הכוחות האלו כדי להשתמש בהם לטובה.
והרבה מהתפיסה של הילד על עצמו באה דרך ההורים שלו. ולכן כהורים חשוב שנדע לתת את זה לילדים שלנו. גם מתוך כך שאנחנו רואים אותם ככה, אבל גם דרך אמירה מפורשת. כי לא תמיד זה עובר מספיק טוב בלי שזה נאמר בקול.

אני חושבת שבסופו של דבר *כמה להגיד* ו*איך להגיד* זה תלוי בסגנון של ההורים, ואין פה כללים מוחלטים. אבל בגדול - אני חושבת שצריך להקפיד שעיקר היחס יהיה לדברים שתלויים בילד, ופחות לכשרונות וליופי שלו. ואני גם מרגישה שלי יותר נכון להגיד את זה בצורה שמדגישה שזה מתנה מה' שאנחנו מודים עליה. לא כמו מחמאה שאני מחמיאה לילד, אלא כמשהו שאני מציינת ושמחה יחד איתו, ומודה לה' שנתן לו את היופי/הכשרון הזה.

ובגיל גדול יותר אפשר גם לדבר על זה בפירוש - על היחס בין מתנות שמקבלים מה', לבין דברים שמשיגים על ידי השקעה ומאמץ.
לדעתי כשמדבקים על אנשים אחרים, בכלל לא צריך לתת משקל ליופי שלהם. כשאנחנו מעריכים אנשים אחרים, אנחנו מעריכים על דברים שרואים להערכה, ולא על המתנות שה' נתן להם, שיכולים רק לעורר קנאה.
אפשר גם לדבר על האחריות של האדם להשתמש במתנות שה' נתן לו לטובה. איך יש אנשים שרק קלקלו והשתמשו בחכמה שלהם כדי לפגוע באחרים, וכו'.
ואם הילד כן נותן מקום ליופי, אז אולי כדאי גם לדבר על היחס בין אדם יפה בלי מידות טובות לאדם טוב אבל פחות יפה, ולהבין איפה העיקר. (אבל לכתחילה לא בטוחה שצריך לפתוח את זה, כי אני חושבת שקודם כל צריך לחנך את הילדים שכשמסתכלים על אחרים אז היופי הוא לא המדד שנסתכל עליו בכלל).

את כל זה אני כותבת מהרהורי ליבי, אבל אשמח לשמוע עוד דעות. עוד לא יודעת האם זה יעבוד אצלנו (והאם אני בכלל אצליח ליישם הכל בצורה מדויקת ונכונה…).
תודה! כתמיד כתבת יפה כ"כאם מאושרת

הרהורי ליבך התיישבו על ליבי.

בעז"ה מתפללת שנמצא את הדרך הנכונה והמאוזנת לחינוך הבנות.

וסליחה שכתבתי את שאלתי בתגובה אלייך, זה היה בטעות, התכוונתי להגיב כתגובה לכל השרשור ויצא לי בטעות אלייך.

אני לא רואה את מה שכתבת כקשורמיואשת******
אנשים הם בררנים, ימי שהגיעה לגיל מבוגר ופוסלת על תמונה כי זה לא הטעם שלה (לא תגידי מכוער העולם, ענין של טעם בלבד) ולא רוצה אפילו לתת צ’אנס לדבר איתו אז יש לה קצת בעיה בעיני של רצון להתחתן ומוכנות ובשלות לענין.
מילא בגיל 18 לצפות לאביר על סוס לבן זה אולי קשור לאידיאל היופי
בגיל שלושים או מתקרב אם כל הבירורים טובים והיא מורידה על טעם בלי להיפגש, יש לה סתם בעיה אחרת
אני כן מבינה למה זה יכול להיות קשורבארץ אהבתי
אני חושבת שאם נותנים יותר מידי דגש על יופי, זה כן יכול לגרום לערכים מבולבלים, ולשימת דגש על דברים לא מהותיים.
זה לא אומר שזה מה שעלול להיגרם לכל מי שתנהג לפי מה שנכתב פה בשרשור. זה שאמא נותנת לילדים שלה את הביטחון במראה שלהם זה חשוב וטוב, וממש לא שווה לדגש מוגזם על יופי.
אבל פה בשרשור היה אולי חסר איזון מול הדברים האחרים שאנחנו רוצים לפתח בילדים שלנו. ואם זה נשאר העיקר, אז זה כן יכול להביא למקומות בעייתיים.
בגדול כן, ברורמיואשת******
גם אני כתבתי על האיזון הזה.
אבל חיפוש היופי באחר יותר נובע לדעתי מהאווירה הכללית ועודף מחמאות על יופי מההורים בלי שימת דגש על דברים אחרים יגרום לריקנות עצמית ולהערכה עצמית שגויה- התפארות ביופי מול חוסר בפיתוח אישיות
זה מאד לא טוב וברור שצריך להיות איזון ולשים דגש יותר על אישיות ומידות.
פשוט התכוונתי שדווקא התופעה שתוארה פה בעיני לא קשורה ספציפית לענין המחמאות מההורים
אולי כן?
טוב. לא בטוחה בעצמי כבר
זה כזה טמטום ושטחיות בגיל מתבגר להוריד על סמך תמונה … אולי זה כן קשור
את באמת התייחסת יפה לאיזון הזהבארץ אהבתי
ומאוד אהבתי את מה שכתבת. גם פה וגם בשרשור השני. חלק ממה שכתבתי פה נכתב בהשראת הדברים שלך...

אבל זה באמת איזון שצריך לשים אליו לב.
כי יש באמת בעיה הפוכה של משקל גדול מידי למראה וליופי.
לא יודעת אם זה נוצר רק ממחמאות מוגזמות על יופי, בלי להתייחס לצדדים נוספים באישיות. אבל לדעתי זה עלול לקרות. בטח בשילוב עם עוד מאפיינים של התרבות היום שנותנת דגש גדול מידי למראה חיצוני.
וזה באמת עצוב שזה קורה...
אבל בעיה נוצרת לפי רוח של דוראם מאושרת

מסכימה איתך שזו בעיה, אבל אם הבעיה הזו רווחת, כנראה זה נובע מרוח שמנשבת בדורנו. (היום בשידוכים זה בעיקר סביב התמונות ומראה חיצוני )

לכן עלה בי החשש איך למצוא את האיזון הנכון בדור כזה

(ותודה על הפרגון - עברתי את ה30 לפני כמה שנים   )

אין קשר בכללקפה הפוך

בתור "רווקה" שהתחתנה בגיל לא צעיר במיוחד

להפך -

ככל שיותר ויותר אהבתי איך שאני נראית, כמו שאני, אחרי עבודה עצמית רבה (כי נניח אמא שלי לא אמרה לי שאני יפה), אז זה רק עשה לי טוב בדייטים ובקשרים שהיו לי.

תחשבי, האם משהו שחושב על עצמו שהוא סבבה איך הוא יצפה שמשהו אחר שלא מכיר אותו גם ירצה אותו ויאהב אותו? אם את לא אוהבת את הגוף שלך, איך תרצי שבעלך יאהב אותו?

השדר צריך להיות עם בטחון בעצמי, גם פנימית וגם חיצונית (שמושפעים אחד עם השנ

(וכמובן ענווה אבל זה לא דברים מנוגדים - ענוה וגאוה זה ניגוד, בטחון עצמי טוב ומאוזן זה הדבר הכי בסיסי בזוגיות)

ודרך אגב, אם משהי מחליטה לא לשמוע הצעה בגלל סיבה של יופי/מראה זה ממש ממש לא נובע מזה שהיא חושבת שהיא הכי יפה בעולם.... זה נובע מתפיסות שונות, ואגב בלי קשר - זה זכותה והחלטה שלה עם המחירים שהיא תשלם עליהם (כמו שיקח לה זמן למצוא)

אני חושבת שהנקודה היא איזה משקל נותנים ליופיבארץ אהבתי
נשמע לי שכולן פה מסכימות שחשוב להיות עם ביטחון עצמי ביחס למראה, שכל אחד יאהב את המראה שלו וירגיש טוב עם עצמו.

אבל כשמגיעים לתפיסה שנותנת משקל גדול מידי למראה חיצוני, זה מביא למצב שפוסלים על מראה בקלות רבה מידי. (ונכון שזה זכותה והחלטתה, אבל זה עצוב. בעיקר כשזה רק על פי התמונה, בלי לתת שום צ'אנס למראה עיניים של היכרות ממש, עם בן אדם חי ולא עם תמונה. והרבה פעמים יש הבדל משמעותי בין תמונה לראייה אמיתית).

וכשהורים מחמיאים לילדים על המראה שלהם, זה כן צריך להיות במודעות - איפה זה ביחס לדברים אחרים. איך לא הופכים את זה לעיקר.
וודאי שזכותה,לא באתי לשפוט אף אחד,אלא לחפש בשביליאם מאושרת

מה היא הדרך הנכונה שיבור לו האדם...

שאלת שאלה מעניינת - האמת שלא חשבתי על הגוף שלי במובן של לאהוב אותו או לשנוא,וגם לא נראה לי שבעלי חשב על זה ( נפגשנו בחורף עם פליזים ) .

מה שכתבת יפה ממש מתחבר לי לאהבת האדם - שזה לא חיצוני. 

גם בתקופות שונות בחיי כשלדוג' פחות אהבתי את המשקל שלי לא שייכתי את זה לאהבה , יותר לאכזבה,שאיפות אבל אהבת עצמי לא היתה תלויה בזה.

כתבת שזה נובע מתפיסות שונות, זה בדיוק מה שאני מחפשת איך לא לעצב את התפיסות האלה?

לדעתי זה הרבה מעבר למחמאותמיואשת******
הילדים שלנו יתפסו יופי כמו שאנחנו נתפוס אוצו, אבל באמת
זה איך אנחנו מתייחסים לאנשים אחרים, האם משפטים כמו איזה יפה ואיזה מכוער על אנשים אחרים נאמרים אצלינו הרבה
האם שומעים הערכה אצלינו לאנשים יפים רק בגלל יופיים
האם אנינו מדברים על בני משפחה במושגי יופי
ועוד
לקחתי איתי!אם מאושרת

מאד אהבתי את הכוון שלך.

להקפיד לדבר דיבורים טובים ונכונים על אנשים אחרים!תודה רבה!

לגבי - איך ילדינו ידעו במה לשים את הפוקוס?קמה ש.
בס״ד

נראה לי שדרך טובה היא לאחל להם כל הזמן איחולים כמו -

* איזה לב טוב! איזה כיף יהיה לאשתך!
* את כזאת טובה בלפרגן, איזה כיף זה יהיה לבעלך!
* אמא ככ אוהבת אותך! שיהיו לך תמיד חיים דבש ושתזכי לבעל טוב עם מידות מעולות!
* עשית מעשה מה זה יפה / אצילי / טוב עכשיו! אני מתפללת שה׳ ישלח לך בעל עם מידות מעולות כמו שלך, כי זה הכי חשוב!

וגם להאיר את המידות הטובות של בן הזוג לילדים:

* ילדים, שמתם לב כמה אבא דאג לכם היום? איך הוא קנה לכם במיוחד X כי הוא ידע שזה חשוב לכם? איך הוא הגיע במיוחד למסיבת הסיום ההיא? איזה אבא איכפתי קיבלתם! אני מתפללת שגם בני הזוג שלכם יהיו כאלה טובי לב ואיכפתיים (ואפשר להחליף הענווים / אמיצים / בעלי חסדים / צדיקים לפי ההקשר).

אני לא בטוחה מה הסיבות שהובילו את אותה הבחורה לענות לך ככה אבל אני לא בטוחה שזה קשור למחמאות שהיא כן/לא קיבלה בבית על המראה החיצוני שלה.

יתכן שהסירוב שלה יושב על דברים עמוקים הרבה יותר ממה שנדמה לנו. אולי הפנים שלו הזכירו לה חוויה קשה מול מישהו אחר והיא לא מסוגלת? אולי מחסום פנימי אמיתי שה׳ שלח כדי להגן עליה מזוגיות שלא הייתה יכולה להצליח בסופו של דבר?

ואולי כן, זאת הייתה פסילה שכל הסיבה שלה זה התרבות המבולבלת כל-כך של הדור הזה. הסרטים, הדיאטות, בובות התצוגה בחנויות והניתוחים הפלסטיים על ימין ועל שמאל?

מסיימת עם סיפור. בנערותי התארחו אצלנו כל מיני סטודנטים/יות רווקים. ההורים שלי עמלו קשה על שידוך שעל פניו היה נראה מושלם. שני רווקים שכבר לא היו צעירים והיה נראה שזה בול מה שכל אחד חיפש. אבל אחד מהצדדים סירב. זה היה ממש מאכזב... ובעיקר הייתה תחושב שהוא מפספס את הזדמנות חייו להתחתן כי הרכבת לא תחכה עוד הרבה... אבל במציאות, הצד הזה התחתן אח״כ עם משהי אחרת והקים משפחה יפיפיה! וגם היא מצאה מישהו מדהים אחר והקימה משפחה נהדרת... אז מה אנחנו יודעים, בסופו של דבר?... אנחנו רק משתדלים... ולה׳ הפתרונות...

ולך @אם מאושרת יקרה! את אלופה שאת ככה משקיעה מחשבה, זמן וכוח כדי לנסות שעוד בתים יקומו ושעוד יהודים יקרים יזכו לישועה הפרטית שלהם. שה׳ ישלם לך את שכרך בכפל כפליים והלוואי ותזכי והרבה זוגות יקימו את ביתם בישראל בזכותך! ❤️

(אהבתי את מה ש@קפה הפוך הזכירה, שאפילו התורה מציינת את הדמויות שהיו יפות תואר או טובות מראה...)
יש פירוש מאד יפה על שקר החן והבל היופימיואשת******
סליחה שאני לא זוכרת בשם מי
אבל נאמר
שקר החן והבל היופי, אשה יראת ה היא תתהלל
אז הפירוש הולך שאם כל מה שיש לאשה זה יופי וחן, אז שקר והבל הם. הם לא שווים כלום לבד
אבל אם אשה היא יראת ה, אז היא תתהלל ביופי ובחן שיש לה
וגם התנ״ך מזכיר נשים שהיו יפות ויראות שמים, בכריכה אחת, ההערכה היא לאשה שהיא יראת שמים וגם יפה, יופי כשהוא לבד לא שווה כלום.
👍🏼👍🏼 (דיברתי על הילדים שלנוקמה ש.
בס״ד

שבוודאי שהם לא רק יפים, אלא גם טהורים, צדיקים ומלאים בטוב!

כתבתי את ההערה הזאת כתוספת כללית לדיון על האם נכון / ראוי / טוב להזכיר לילדים שלנו שהם יפים)

🤍
כתבת מהמם ואני רק ניסיתי להוסיף לדברייך החכמים מיואשת******
❤️❤️❤️ תודה מיואשת יקרה, הסמקתי כאן...קמה ש.
פרוש מיוחד !ממש מזכיר לנו את האיזון הנכוןאם מאושרת

תודה שכתבת את זה! והזכרת לנו!

(פרוש של הגר"א, הרצי"ה מביא אותו הרבה בשיחות שלו)

התחברתי מאדאם מאושרת

בפרט לרעיון להחמיא לבן הזוג בקול.

כתבת כ"כ טוב נתת לי כלים מה אני יכולה לעשות בתור אמא, ועזרת לי לדון לכף זכות. ממש תודה רבה! 

(ואמן לברכתך,תמיד טוב להתברך, אבל לגבי השידוכים אני לא מרגישה שאני עושה משהו מיוחד ,תמיד מרגישה שאני לא עושה מספיק ,יש לי כ"כ הרבה חברות יקרות ומדהימות, שאני כ"כ מחכה שיתחתנו, ואני רואה בזה ממש נס שאני כן זכיתי להתחתן, חסד ה' , אז זה משהו מינימלי להציע הצעות...) 

❤️ משמח ממש שזה עזר ב״ה!קמה ש.
בס״ד

תודה על המילים אם מאושרת יקרה!

והלוואי ותראי מלא פירות מתוקים מכל ההשתדלות החשובה כ״כ הזאת!!!!!
עשי איך שאת מרגישהפרצוף כרית

אני חושבת שהחינוך שחינכו אותי היה טוב ונכון

זה פשוט נושא מעט רגיש, כי מוזר להחמיא לילדה על המראה שלה, זה קצת מרגיש סטיה, לא?

תלוי איך עושים את זה... השאלה - איך?

אפשר להחמיא שיש לה פנים חמודות אבל לא הרבה יותר מזה... לא יודעת שאלה טובה...

סטיה??? להחמיא לבת שלך שהיא יפה?מיואשת******
אפשר לדון אם זה מרגיש נכון חינוכית או לא
אבל סטיה?
אפילו צל צל של קרוב לסטיה?
נשמע לי סוג של סטיה לחשוב שזה סטיה להחמיא לבת שלך שהיא נאה וחתיכה
או שלא הבנתי מה את מתכוונת
מסכימהריבוזום
לגמרי לא סטיה! וגם גננת שמחמיאה לבת שלי "איזו יפה" זה ממש מקובל והגיוני ובשום אופן לא סטיה.

(אחרי שכתבתי מוקדם יותר בשרשור שאני לא מחמיאה על יופי שמתי לב שאני כן קצת - בעיקר יחד עם בגדים: השמלה הזו ממש יפה לך; כמה אתה חגיגי ויפה!
ועוד דברים שהם לא בדיוק מחמאות על יופי אלא יותר התיחסות נעימה לגוף שלהם, כמו: בואי נאסוף את השיער היפה שלך; בוא נסבן את הבטן החמודה שלך; המגבת ממש רוצה "לאכול" את הידיים המתוקות שלך; הנה הרגליים החמודות של ..., הגרביים ממש מחכות לחבק אותן. כאלה...)
כנראה שאני פשוט לא רגילה לזהפרצוף כרית

הרגשתי מאמא שלי תמיד שאני נראית יפה וכו'

אבל לא אמרה לי ישירות לגבי הגוף - יותר לגבי איך שהבגד נראה עלי, אם רזיתי או אם אני נראית מסודרת וכו' 

שוב, זה ענין של מנטליות

סליחה אם נקטתי במילה קיצונית, צודקת,

לא התכוונתי, פשוט נשמע לי מוזר שאמא שלי תגיד לי שהעינים שלי יפות, לא רגילה לזה, זה הכל

מה?קפה הפוך

את יודעת כמה בעיות ביחסי אישיות היו נפתרות אם רק היה לבת דימוי גוף חיובי שמתחיל מהאמא מגיל קטן? (את יכולה לשאול מדריכות כלות/יועצות מיוניות וכ')

את יודעת כמה אנורקסיות / הפרעות אכילה היינו נחסכים אם רק היו מחמיאים לבת שהיא יפה כמו שהיא, מגיל קטן ושלא תלמד את זה ממקומות חיצוניים?

מה סטיה?

אז את חושבת שגם התנ"ך סוטה כי שם מוזכרים הרבה "יפי תואר"?

אני רקבימבה אדומה
ה' לא סתם ברא אותנו עם יופי וחן פנימי וגם חיצוני... כמו שכתוב שדירה נאה, אשה נאה וכלים יפים מרחיבים דעתו של אדם. יש משמעות ליופי. וכמובן כמו שאנחנו מכירים מעולם האישותי הזוגי שלנו את המשמעות. אז שוב לתת לו את המדרג הנכון ביחס לפנימיות, אבל להתעלם ממנו זה אולי חסר...

קחי מזה מה שבאלך.
לא ככ. כשלובשים בגד חדש נניח כן, או מסתפריםסופי123
יש להם תכונות מהממות אחרות שעליהם אנחנו מחמיאים המון, לא מרגישה שהמראה החיצוני שלהם הוא כלי שאמור לחזק את הביטחון העצמי שלהם. גם כי שואפת לייצר ביטחון ודימוי עצמי פנימי יותר וגם כי למרות שבעיני הם מהממים ומתוקים נורא המראה שלהם סהכ סטנדרטי.
אבל אני כן רואה שלשניה שעל סף גיל ההתבגרות חשוב יותר ויותר לשמוע חיזוקים גם בכיוון הזה...
לחזק את זהפרצוף כרית

לפעמים יוצא לי לפגוש 2 נשים מעולמות שונים לחלוטין (נגיד אחת מהמשפחה ואחת מהעבודה - לא באותו גיל.. הפרש של 15 שנה נניח...) 

ורואים שיש להן אותו אופי

ולא אותו מראה בכלל

מה זה אומר? שיש חשיבות רבה לנפש/אופי /נשמה

והיופי החיצוני נמשך גם אחרי האופי לעתים..

למה לא?קפה הפוך

לא קראתי הכלבת 30אחרונה

אבל ברור שאני מחמיאה להם, גם וגם.

ילדה יפה שלי

איך השיער שלך יפה

השמלה הזאת ממש יפה לך

וכו' וכו'

למה לא, בעצם?

קרסתי בערב.עוד מעט פסח

מצאתי את עצמי אוכלת לחם עם קוטג' לארוחת ערב, אז החלטתי לפנק את עצמי, להכין סלט טעים לשבת ולאכול ממנו קצת כבר הערב.

הכנתי את הסלט עם הילדים סביבי, ואז שמתי לקטנים שירים בטלפון וישבתי לאכול במטבח.

חוזרת הביתה הגברת בת ה-15 (שקמה ב-12 וכל היום היתה עם חברות), אומרת לי- 'לכבוד מה הם רואים סרט?'.

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

היא אומרת לי- 'אה, אבל להכין סלט מושקע יש לך כח? בגלל זה הם יצאו ככה מופרעים'.

מצאתי את עצמי בורחת לחדר, מקללת אותה בלב.

חצופה ומנותקת, שלא מבינה שמינית ממה שעובר על הורים בימים האלה.

ואני כל כך כועסת עליה על כל הימים האלה, שאני בקריסה והיא לא עושה כמעט כלום בבית (מתבכיינת שעה על זה שביקשתי ממנה לקחת את הכביסה של עצמה!!! לחדר).

ועוד באה בהערות מתנשאות.

עכשיו הקץ' המעצבן, זה שלדעתי זו אמא של החברה שלה שקצת מורידה אותה נגדי. מין אמא כוסמת-חינוך ביתי-טיטול רב פעמי כזאת, שכל היום מספרת כמה כולם נחותים לעומתה.

אוף.

בא לי לצרוח.

יואו! מחרפן בהחלטיעל מהדרום
לק"י

אני מבינה שזה חלק מגיל ההתבגרות, אבל זה לא הופך לנחמד יותר.

🫂

הפתח לאמירה שלהoo

זה ההסבר שלך

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

אני לא נותנת הסברים שמצדיקים את ההחלטות שלי

גם כי אין צורך וגם כי זה פותח אפשרות דיון לא רצויה

הייתי עונה בסתמיות 'רואים' 'ככה'

או מתעלמת מהשאלה

תלוי בטון שהיא נשאלה

נשמע מדויקמתיכון ועד מעון

בדיוקכך.

הבעיה שאנחנו המון פעמים מתנצלות, ממה שאני קוראת אותך את לא חיה את חייך כך ואת צודקת לגמרי, אבל רובינו כן

כןoo

רוב האנשים מצטדקים וגם מתנצלים כששואלים אותם (ובמיוחד נשים)

כדי להגיב אחרת

צריך להיות מודעים להשלכות התגובה ולהתאמן להגיב אחרת

(זו יכולת נרכשת)

בשיח הורה ילד

זה הכי משמעותי

כי ההשפעה של ההורה על השיח היא כמעט מוחלטת

(בניגוד לשיח בין מבוגרים

ששם ל2 אנשים יש השפעה על השיחה

ותגובה אחרת עוזרת

אבל השיח תלוי גם בצד השני)

ממש מזדהה. חיבוק ענקקדם
עבר עריכה על ידי קדם בתאריך א' בניסן תשפ"ו 20:49

משפט כזה היה מוציא אותי מדעתי, כל הכבוד שהלכת לחדר ולא צעקת עליה, אני לא הייתי מצליחה.

מאוד קשה לי שהמתבגרות שלי לא עוזרות בבית בכלל. ברמות שמזעזעות אותי. אצלנו שיחות הבהרה עוזרות, לצערי לזמן קצר מדי...

מציעה לשבת איתה לשיחה ולשקף את המצב מהצד שלך, למשל מה את עשית מהבוקר ומה היא. וכמה היא מקבלת מהבית ולא נותנת. (ארוחות, שימוש בכלים שמישהו צריך אח''כ לשטוף, קניות, הסעות, כביסות וכו') האמת שבעיני זה משפט כל כך חצוף, שהייתי מבהירה בהזדמנות קרובה באופן חד משמעי שלא מדברים ככה לאמא. ושלראות סרט זה הרבה פחות חמור מגאווה וחוצפה... אבל איך שאת מכירה אותה ואת הדינמיקה בבית, תעשו מה שנכון לכם

ווא, נעתקו לי המיליםמתואמת

את אמא מדהימה, שהצלחת לא להגיב לה! אני בטוח הייתי מתפרצת מיד...

האמת, שאולי במצב כזה לא נכון להתאפק, וכן צריך להעמיד אותה במקום מיד - לא מתוך התנצחות, אלא פשוט כהעמדת גבולות, שלא מדברים ככה לאמא בשום אופן.

מניחה שזו לא פעם ראשונה שהיא אומרת פנינים כאלה... חיבוק לך❤️ אולי אחרי המלחמה כדאי לשקול הדרכת הורים, כדי לדעת איך להתמודד מולה...

חיבוק על זה, לא נעים בכללשופטים

אני כן חושבת שצריך לדבר ולשתף, אם קשה בשיחה אפשר במכתב, בסוף אנחנו אחראים על החינוך ואם לא תספרי לה שנפגעת ושזה ממש לא היה במקום איך היא תלמד?

כשהיה לי מקרה דומה והייתי עצבנית ביקשתי מה AI לנסח מכתב ודייקתי אותו עד שהיה נראה לי קולע.

לא בהכרח שזה יעזור ויהפוך אותה 180 מעלות אבל אותי זה הרגיע שעשיתי את ההשתדלות שלי, כי למרות שאני טיפוס  שנמנע מויכוחים יש מצבים שזה הכרחי..

ואי אין לי מתבגרת אבל מעלה לי את הסעיף רק לקרוא🩷לפניו ברננה!

תקראי לה לחדר לשיחה ותלמדי אותה

שכדי ליצור אמא רגועה עם כוחות

אמהות צריכות לאכול אוכל איכותי גם אם זה במחיר סרט.

ושאם יש לה ביקורת שתתכבד ותשמור על האחים או שתעזור קצת כדי שלא תקרסי כשהפרינססה מסתובבת עם חברות.

סתם. לא יודנת כמה חכם להגיד את זה אבל אני מבינה אותך כל כך ושולחת חיבוק.

תודה לכולכן!עוד מעט פסח

הייתי בהדרכת הורים ספציפית עליה, כי היא באמת ילדה שמאתגרת אותי באופן מיוחד (בעלי טוען שזה בגלל 'היא ממש דומה לי. אני לא רואה את זה, אבל כן מעריכה את הדעה שלו, אז כנראה שיש בזה משהו).

אולי אני צריכה לחזור, כי זה כן הועיל לתקופה מסוימת, ועכשיו אני מרגישה ששוב אנחנו מתרחקות.

וכמובן שהחופש הזה שלה, מול כמות העבודה שלי, לא מוסיף רוגע. זה מתסכל ברמות.

אני חושבת שאולי כן יש מקום להודיע לה שהיא לא אורחתלפניו ברננה!
בבית ושמצופה ממנה איקס דברים מסויימים בכל יום (נראה לי עדיף מוגדרים שחוזרים על עצמם, כמו לדוג ארוחת ערב, או כלים וכביסות, ככה את מנטרלת ויכוחים) ואם מולך זה יתפוצץ אז שאבא יקח אותה לשיחה..
הלוואיעוד מעט פסח

אבא שלה באמת מצליח לגרום לה לעשות דברים.

אבל כשהוא לא כאן, אני לא.

היה לה בעקרון תפקיד מוגדר, היא פשוט לא היתה עושה אותו. כשהיינו מתעקשים, היתה עושה עקום בצורה שיותר פוגעת ממועילה.

הקטע שבעלי מצליח להוציא ממנה קצת עזרה (עם תלונות, אבל לפחות משהו), לכן ברור לי שהנקודה היא הדינמיקה ביני לבינה.

גם לי קרה משהו כזה פה ושם כמעט עם כל ילדפילה

אנחנו כהורים אשמים בזה.

אנחנו כל הזמן משדרים להם כמה דברים בעייתיים

1) הורה צריך להכיל כל הזמן

2) הורה הביא ילדים לעולם כך שכל התחזוקה היא בעייה שלו והוא צריך להתמודד עם זה

3) מותר להשתגע בגיל ההתבגרות

4) הורה צריך להיות תמיד חינוכי, נחמד וכספומט

5) אין ילד רע, יש ילד שרע לו

6) הורה צריך להיראות טוב ,לשדר שמחה ולהיות מוכן לכל תרחיש

7) העיקר שילד ישתף אותנו

8) מערכת החינוך לא טובה

9) מורה צריך למצוא גישה לכל ילד ולתת יחס אישי

10) צריך לאהוב את הילד בלי תנאי

יוצא שילדים מקבלים מסר שהם לא אשמים בכלום אף פעם , לא אחראים על שום דבר והורה צריך לשמוח כשבכלל משתפים אותו. וגם אם הם עושים בעיות , הורה עדיין חייב להם כי הוליד אותם.

ומה טוב בכלל בחינוך ביתי או חיתול רב-פעמי? 

הכיוון שלך נכוןמתואמת

אבל פחות אהבתי את הקביעה של "אנחנו ההורים אשמים בזה"...

אשמה עצמית לא תוביל לשום מקום בשום מצב.

יש דברים שאפשר לשנות בהתנהלות ובדינמיקה כדי לנסות לשנות, אבל יש גם אופי מולד של ילד, שההורה לא אשם בו... (וגם הילד לא, כמובן, וצריך לעזור לו ולכוון אותו לטוב - ככל האפשר)

..הרמוניה

נכון זה לא אשמת ההורים זה אשמת התרבות

ההורים שלי לא שידרו לי את רוב הדברים שהיא כתבה, בכל זאת איכשהו קיבלתי את זה מהסביבה

והתפיסות האלו יצרו לי ביקורות שונות על ההורים שלי (מודה בצער)

אין ספק שאם גם ההורים מושפעים מהחשיבה הזאת זה יותר רציני

..הרמוניה

סליחה על הפלישה, תגובה גאונית. ומאד מעוררת מחשבה

תראי יקרההפי

קודם כל כואב לקרוא את זה , ואין ספק שאת חשובה קודם כל ורק שתשקיעי בעצמך יהיה לך את הסבלנות להשקיע באחר(:

אז לא להזניח את עצמך תמיד לחשוב עליך , גם בנקיונות גם בבאלגן .

5 דק קפה לפני עם עוגה .. לשבת בחוץ לשמוע רגע שיר שאת אוהבת .. זה לא חייב להיות הפסקות של חצי יום. ( וגם זה מותר )

לגבי הבת שלך 2 דברים

1. היא מנסה לדבר איתך ( גם אם עקום , היא רוצה תשומת לב , לפעמים ילדים עוקצים דווקא במקום שכואב , כי כואב לה משהו , בדרך כלל זה שלא רואים אותה מספיק .. תנסי מתי שאת נינוחה ואין לך עומס לדבר איתה ככה בכיף. . ובלי מגננות .

2. יש פה גם חוסר כבוד , זה לא אומר שהיא רעה זה בדרך כלל אומר שעובר עליה משהו , אבל זה לא צריך לצאת עליך .

תגידי לה אני מבינה שחשוב לך החינוך שלהם ( באמת ולא בציניות) עם זאת תביני שאת מתנהגת בחוסר כבוד את קודם כל מזלזלת בעצמך ובי כאמא 

( גילוי נאות אמא אני לא , אבל עבדתי מלא עם ילדים ונוער עם בעיות התנהגות)

תודה לךעוד מעט פסח

באמת אחרי שנת לילה אני מבינה שהיא רצתה לקבל קצת זמן של קשר ויחס.

אולי היא קיוותה ששמתי לאחים שלה סרט כדי שאוכל לדבר איתה רגוע, והתאכזבה שלא זו היתה הסיבה...

האמת שמהחוצפה עצמה אני כבר לא מתרגשת.

מבחינתי זה כמו שלקטן בורח לפעמים פיפי- מתחלקות לה אמירות פוגעניות, אני הולכת עד יעבור זעם.

היא יודעת מה מותר להגיד ומה לא, ובדרך כלל אני לא כזה מתרגשת מפליטות פה שלה (אבל, כמו שכתבתי למעלה, זה גם היה משהו קיצוני, וגם היא תפסה אותי בזמן שגם ככה הייתי על הקצה).

לפחות עברנו את השלב שהיא אומרת את זה בצרחות...

את מדהימה באמתהפי
זה נשמע שאת בעין טובה ומכילה את הסיטואציה יותר מכל עצה טובה שאפשר לתת 
קשוח עכשיו, קשוח עוד יותר עם מתבגריםמתיכון ועד מעון

בטח בזמן הזה. היו לנו לא מעט פיצוצים קולניים עם המתבגרים (בעיקר אחת מהם) כולל בדיוק בשנייה שאחותי הגיעה לקחת משהו ושמעה צרחות הדדיות, זה לא ממקום שאומר שזה בסדר, רק לנרמל שזה קורה ולכולם, כולנו על הקצה

אני חושבת שטוב שאת דואגת לעצמך, וזה גם אולי לא סבבה שהיא קמה מאוחר, אבל הרבה נוער בגילה קם סופר מאוחר.

צריך למצוא זמן רגוע לדבר איתה לשמוע מה יושב עליה ולמסות למצוא דרך להציב דרישה וגם לראות אותה.

בהצלחה יקרה!!!

אני באמת מרגישה שהיא מתפספסת ליעוד מעט פסח

יש כל כך הרבה דברים הישרדותיים, sos שחייבים לעשות בדחיפות- שאין זמן לילדים שהם לכאורה עצמאיים ומסתדרים לבד.

אולי זאת היתה קריאת השכמה לראות אותה יותר.

מצד שני, בכנות, איפה אני מכניסה גם את זה ללו''ז???

אוף.

קשה להיות הורים במלחמה.

לגמרי קשהמתואמת
ואל תאשימי את עצמך על מה שאת לא מצליחה... תנסי לבדוק מה סדר העדיפויות הנכון לך עכשיו (אולי למשל אפשר לוותר על הלימודים של האמצעיים כדי שתוכלי לשים לב יותר למתבגרת? אולי איכשהו יש מקום להוריד סטנדרטים בסדר של הבית? אולי אפשר לשלב בין דברים, ודווקא תוך כדי שאת מסדרת להזמין אותה לדבר איתך? מה שנראה לך שתהיי מסוגלת לו עכשיו❤️)
זה ממש לא נאמר בשיפוטיות, מקווה שזה ברורמתיכון ועד מעון

אם תצליחי למצוא אפילו כמה דקות, רצוי בשעות הלילה שהקטנים כבר לא מסביב, לדבר איתה טיפה, ובעיקר להקשיב לה, זה מצוין. תנסי, רק אם יתאפשר.

זה באמת באמת קשוח

כל כך מכירה את זהאורי8
קרה לי עם חלק מהמתבגרים. זה מעצבן ופוגע ברמות אחרות... הגדולים שלי מעל גיל 20 ויש חי כבר נשואים. וטם זה מעודד אני יכולה לומר שזה מאוד מתעדם בהמשך, והם מתחילים בשלב כלשהו לראות אותך...ושאני ממש מנסה לעבד על עצמי לא להפגע אישית).לא תמיד מצליחה... רק בשבוע שעבר היה לח ענין דומה עם הבן שלי) . אני כן חושבת שכדאי לדבר איתה בזמן רגוע( אולי את ובעלך יחד) על איפה היא יכולה להיות שותפה בבית . ואחרי שנרגעת מהפגיעה הכל כך מוצדקת גם להיות המבוגר האחראי ולהמשיך את הקשר ולהיות אמא שלה  אפשר גם לנסות לומר שמה שאמר פגע בך כי את עובדת קשה ומותר לך לפנק את עצמך בלי להכנס לדיון על זה. ואז פשוט להמשיך הלאה ושזה לא יגרר לעוד ברוגז ןכעסים.  בהצלחה יקרה, זה לא קל , יכולה לומר שיש לי בת מהממת שדומה לי מאוד והתנהגה בדיוק כך בגיל 15. היתי נפגעת ממנה מאוד ותמיד אמרתי לה מה אני מרגישה אפילו שזה יכל להמשיך את המריבה כי לפי דעתי היא צריכה להבין שאמא היא בן אדם עם רגשות ולמילים שלה יש כח ויכולת לפגוע. אבל תמיד הקפדתי להמשיך הלאה ואחרי שנרגענו להיות אמא שלה לדאוג לה להיות אכפתית. לא נתתי למריבות להגרר .  ב"ה היום היא נשואה ואנחנו במקום אחר לגמרי. 
וואי קשוחתהילה 3>אחרונה

קודם כל נשמע מתסכל ומקומם

הקושי של הזמן הזה והעומס

זה שהגדולה מרוכזת בעצמה, וגם מבקרת, ולא מושיטה עזרה

תחושה שהאמא השניה מורידה אותך

ממש ממש קשוח.

בסוף הכל יושב על החוויה שלנו בתוך עצמנו,תחושה שאולי לא הצלחתי או לא הייתי אמא מספיק טובה היוםוהיא מכאיבה, ועוד יותר אם מישהו מגרד אותה, ופי כמה כשמסובבים את הסכין.

תחבקי את עצמך, תכאבי את התחושה,

ותזכרי שלמרות שזה מה שאת מרגישה כרגע,

הכל בע"ה יעבור ואת בוודאי אמא נהדרת ומשקיעה.

אחרי שתעבדי את מה שנגע בך וטלטל אותך, נשמע ששווה לתפוס שיחה עם הבת על הציפיה שלך ממנה, ובכללי על התחושה ואולי גם על האמירה הזאת (נשמע שגם לה יש תסכולים מסויימים, ושווה אולי לאפשר לה לשוחח על זה כשתהיי פנויה לשמוע)

אבחון פסיכודיאנוסטימשתדלת פלוס
מי מופנה לאבחון פסיכודיאנטסטי?

איך מתבצע?

מה בודקים?

מי מבצע אבחון זה?

בדרך כלל פסיכולוגים קלינייםמתיכון ועד מעון

עושים אולי גם שיקומיים, לא בטוחה

לרוב שיש שאלה רגשית עמוקה

עושים אבחון עם כלים רגשיים וגם מבחן אינטליגנציה 

תודה רבהמשתדלת פלוס
האם זה קשור לאוטיזם?
יש אבחון פסיכולוגי לאוטיזםמתיכון ועד מעון

ספציפי לאוטיזם עם כלים מותאמים.

שזה נערך ע''י התפתחותיים, קליניים של הילד וגם שיקומיים החינוכיים שעברו הכשרה 

מוסיפה שלצורך אבחנה של אוטיזםמתיכון ועד מעון
צריך גם אבחון רפואי של רופא התפתחותי או פסיכיאטר 
אצלנו קיבלנו הפניה בגלל חשד לאוטיזםמתואמתאחרונה

אבל בפועל האבחון הזה לא אבחן אוטיזם (צריך אבחון אדוס בשביל זה).

כך שאם זה החשד אצלכם - עדיף ללכת ישירות לאבחון אדוס אצל פסיכולוג שמומחה בזה... (וצריך גם לאבחן אצל פסיכיאטר)

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11אחרונה
אמיתי המספר
אמהות לבנים מתבגרים- עדיף לבן בכור. האם אתם מעיריםאביגיל ##

לתפילה??

אצלנו הנהגתי כלל בבית שקמים עד השעה 8:15

לכולם. גם למתבגרים וגם לקטנים יותר. כמובן גם לעצמי (זה מאוד מפתה להשאר במיטה בחופשים)

אבל את הבן המתבגר הגדול- בן 15 אני צריכה להעיר מלאא פעמים וזה מתיש אותי וגם מכניס אווירה לא טובה בנינו

מצד שני אם אני אעזוב אותו ואתן לו לקום בשעות מאוחרות, ברור שכולם בעקבותיו...

אשמח לשמוע מה קורה אצלכן

אצלנוoo

הגדול מגיל צעיר קם מעצמו בזמן לתפילות (יש מנינים גם ב9 פלוס ככה ש8:15 זה די מוקדם)

ודווקא הבא אחריו שהוא בן 15 לא תמיד קם מעצמו לתפילה

בעלי מעיר אותו

לפעמים כמה פעמים

אבל בגלל שהוא רגיל לקום (בזמני שיגרה) מוקדם לישיבה

אז לא קשה לו לקום ב8+

כשאנחנו מעירים אותו לישיבה

זה יכול להיות הרבה פעמים

אבל למדנו להישאר עם אווירה טובה גם כשזה לוקח הרבה פעמים

(סבלנות+ התאמת הציפייה למציאות)

בן הגדול תמיד קם לבדפילה

לבן שני בגיל של הבן שלך יש קושי , אז בעלי מעיר אותו אבל לא כל יום. בכוונה העברתי את הכבוד לבעלי מכל מיני סיבות.

בנות מתבגרות ביום חול קמות לבד, בשבת ובחופש יכולות לקום מאוחר . אני לא מעירה.

את ילדה בכיתה ו מעירה בימי חול , בשבת לא.

את קטנים מעירה ביום חול , בשבת לא .

אנחנו מעירים אותםמתואמת

אבל לא יותר מכמה פעמים. (יש לנו בת בכורה ואז שלושה בנים מעל בר מצווה)

לא חושבת שזה נותן דוגמה אישית לאחים הקטנים, לכאן או לכאן... כל אחד עם האופי שלו (והמורכבויות שלו), וכולם יודעים שלא כל האחים אותו דבר...

לא בן בכור אבל יש כמה בנים בגילאי 15-22אורי8

אחרי הרבה ניסוי ותהיה ובנים באופי שונה . החלטנו שלא מעירים. כן אומרים בוקר טוב. מעירים את מי שאנחנו יודעים שחשוב לו לקום. לא חופרים. חלק מהבנים שלנו קמים מוקדם לתפילה וחלק לא, מתפללים במנין מאוחר ולפעמים גם בבית כי אין כבר מנין. החלטנו שיותר טוב להשאיר את זה להתמודדות שלהם עם עצמם ומול הקב"ה ולא מולנו. זה גם לא קשור לכמה הילד תורני. מי שקשה לו לקום זו התמודדות שלו, לא מאבק מולנו. אנחנו רוצים שיקום לתפילה מתוך רצון ובחירה שלו. וראינו שאם זה מולנו זה הופך את זה לענין מולנו. אני לא רואה שזה משפיע על האחים אצלנו. יש 2 בנים שקמים מוקדם ו 2 שקשה להם יותר. והאח בן ה 11 הוא באופי של הקמים מוקדם וזה שאחיו ישן לא קשור אליו. היה נראה לנו שחבל על המלחמות בנושא. ובנות מתבגרות שקמות מאוחר בימי חופש אני לא מעירה. אלא אם כן הגזימו( השעה 12 והן עוד ישנות... )

כשאני מעירה אותו, הוא בסוף קם והולך. רק שזה התפקידאביגיל ##

שלי

ואת זה אני לא אוהבת 

תודה לכל מי שענתה! קראתי מזמן, אבל שכחתי את הסיסמאאביגיל ##

ולקח לי זמן להתחבר

אני שואלת האם בכלל להעיר את המתבגרים, זה בהכרח נכון?

ברור שהוא מעדיף לישון עד שעות הבוצר

מצד שני כן חשוב לי הגבולות, ולשמור על סדר יום ברור.

לקום בשעה נורמלית

מתלבטת בעניין 

כל מקרה לגופופילה

ברור שצריך לשאוף לנפרדות ולהעביר אחריות לילד. אבל לפעמים זה לא מתאים.

אם הבחירה בין להעיר או להגיע למצב שילד קם מאוחר , מפסיד חלק מיום לימודים , אז ברור שעדיף להעיר.

ממה שאני רואה כאמא לכמה מתבגרים , יש היום המון נשירה מבית ספר. גם מלחמה תרמה לזה

אני מדברת על החופש.. שאז הוא לא קם מעצמואביגיל ##אחרונה

בישיבה אני מתארת לעצמי שהוא כן קם בזמן

אני נוטה יותר להמשיך לעמוד על זה, פשוט הוא אומר לי שאת כל החברים שלו לא מכירים ומאפשרים להם לקום מתי שבא להם

אני באמת שומעת דעה כזאת פופולורית

מחנך שצועקנשימה עמוקה

כבר איזה כמה שבועות שאני מרגישה שהבן שלי בן ב9 לא כהרגלו. הוא קצת יותר משתובב ומתחצף, יש לו מין תיקים כאלו בעיניים ואפילו קרה שהגבתי על משהו בצורה לא הכי מכילה והוא התחיל לבכות.

מדובר בילד סופר מתוק וחברותי, שנראה שהכל טוב לו ולא נותן לדברים להשפיע עליו. הוא אהוב על החברים שלו ויש לו קסם אישי. הוא תמיד מסתדר עם הדברים ולעולם לא מקטר.

כששואלים אותו איך היה בבית הספר/בפעילויות תמיד עונה סבבה ונראה מבסוט. לכן היה לי ברור שמשהו עובר עליו.

לקחתי אותו לשיחה אחד על אחד ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא כהרגלו וכמה שאני אוהבת אותו ואשמח לשמוע מה קורה איתו כי אני יודעת שגם לו פחות נחמד במצב הזה ואני רוצה לעזור לו.

הוא סיפר שיש שני דברים שמפריעים לו. יש 3 ילדים בכיתה שלוקחים לו דברים וזורקים אותם מאחד לשני. הם קרעו לו מחברת וחטפו לו את הכיפה וזרקו מעליו כמו קוף באמצע. הוא ממש היה עצוב כששיתף את זה וזה ממש עשה לי כווץ' ענק בלב והרגשתי את תחושת ההשפלה שלו. טען שהוא לא עשה להם כלום מראש והם עושים את זה בלי סיבה. הוא יודע גם להשתובב עם חברים אבל אף פעם לא עושה דברים כאלו שפוגעים בילדים.

הדבר השני שסיפר היה שהמחנך שלו בשבועות האחרונים ממש צועק. תיאר שהמחנך צעק על הילד שיושב לידו כי הוא דיבר בתפילה ואמר שהוא ממש פחד מזה ואחר כך ביקש לצאת לשירותים כי הרגיש שהוא צריך להירגע. הוא לא צועק עליו ישירות, אלא על חברים אחרים. הוא סיפר את זה עם דמעות בעיניים ואמר שזה גורם לו לפחד מהמחנך.

עכשיו, הנטייה הטבעית שלי במקרים כאלו שעולים בכיתה היא לפנות למחנך ולדבר איתו ישירות על מנת שיהיה מודע ויתערב באירוע. אבל עכשיו אני תקועה. לא יודעת אם נכון לפנות למחנך ולומר לו שהבן שלי מפחד כי הוא צועק. וגם לא בטוחה שהבן שלי ישתף פעולה עם המחנך לגבי הילדים שקשה לו איתם, בגלל שהוא לא סומך על המחנך ככה.

כמובן שלבינתיים אמרתי לו כמה אני שמחה ששיתף אותי ועכשיו אני יודעת מה עובר עליו. ניסיתי לחזק אותו כמה הוא חזק בפני עצמו ולהשתתף איתו ברגשות הקשים שעולים מתוך הסיפורים שלו.

אבל אני ממש רוצה לעזור לו מעבר ואשמח להצעות מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. לפנות לרב? לפנות להורים של הילדים הספציפיים? ליועצת?

קשה לשמוע שהילד שלנו עובר דברים כאלה...מתואמת

נהגת ממש בחוכמה, וכל הכבוד גם לו ששיתף אותך ככה.

נראה לי שהכי חכם לפנות ליועצת. אבל לא עכשיו, רק כשתסתמן חזרה לשגרה, כדי שהיא תוכל לדבר בדברים האלה בזמן אמת.

איך הוא עכשיו, כשהוא נמצא בבית ולא באזור הפעולה הקשה? איך הוא מושפע מהמצב?

הייתי5+אחרונה

כן מדברת עם המחנך. המחנך בבעיה, הוא צריך להשליט סדר בכיתה וללמד. זה מאוד מאוד קשה. בנוסף יש מורים שהקול שלהם גבוה יותר ממורים אחרים ונשמע יותר מאיים. הם לא תמיד מודעים לזה. גם בגלל שתלמידים לא ממש מקשיבים, הם נאלצים לצעוק לפעמים. יש ילדים רגישים (גם לי יש כאלו, וגם אני כזאת) שצעקות מלחיצות אותם. במיוחד רואים את זה שהם נבהלים מצעקות על מישהו אחר. כי אם זה היה עליהם זה היה מובן, אבל על מישהו אחר זה כבר רגישות גבוהה יותר.

שיחה כנה עם המחנך, יכולה להועיל, גם כדי להכיר את המחנך ודרכי הפעולה שלו, גם שהמחנך יהיה יותר מודע לילד שיושב בכיתה ומפחד ממנו, וזה בטח לא הכוונה שלו. (בד"כ, לא מכירה). לפעמים פיתוח של קשר אישי עם המחנך יכול לעזור ליותר קרבה והרגשה יותר בטוחה.

להסב את תשומת ליבו של המחנך לילד השקט בכיתה, זה חשוב. וחשוב גם לשתף אותו במה שקורה בין הילדים. המורים לא נמצאים עם הילדים כל רגע וממש חשוב שמחנך ידע גם מה קורה בהפסקה.

אפשר לאמר לו שתשמחו שידבר בכיתה על נושא כזה או אחר בלי להזכיר שמות של ילדים. האירוע נשמע כמו התחלה של בריונות, כדאי לגדוע אותה כבר עכשיו.

אבל נראה בכלל מתי יחזרו ללימודים...

(הבן שלי בתחילת השנה שמע מי יהיה המחנך שלו וממש התבאס ולא רצה ללכת ללימודים כל יום. היו לו דעות ממש גרועות עליו בגלל שפעם הוא לימד אותו וגער בו, או משהו כזה. אבל כמה שיחות שלי עם המחנך ויותר תשומת לב אישית של המחנך לבן שלי והתיחסות אליו בכיתה בצורה שמותאמת לו, באמת שינו את היחס של הבן  שלי למורה הזה. לפני כמה זמן המחנך יצא למילואים ועכשיו הבן שלי מתלונן על המורה המחליף ומתגעגע למחנך 😆). בהצלחה ממש, רוב המורים הם אנשים טובים שרק מנסים לעשות את העבודה שלהם. זו אחת העבודות הכי קשות שיש (מניסיון). לפעמים הם גם עושים קצת טעויות. כדאי לבא בעין טובה על המחנך וממקום כזה לשוחח איתו.

בהצלחה

כמה אתן משלמות על משלוחי מנות לגדולים?1289

בעקבות דיון עם הגדולים יותר בבית (שלוש עשרה וחצי ו11)

כמה אתן מסכימות לשלם על משלוחי מנות לילד?

היה כאן דיון מעניין

ונשים רגע בצד את האופציה של הכסף שלהם…

ועל מה זה יושב כי אני יודעת על מה…

לא יודעת בדיוק כמהoo

כי אני לא מתעסקת עם זה

אבל מגיל צעיר הם מכינים משלוח שכולל

שקית מעוצבת כלשהי

פחית/ טרופית

חטיף כלשהו

כמה ממתקים קטנים

הם מחלקים בין 5-15 משלוחים כאלה

תלוי גיל/ ילד

תלוי כמה משלוחים יש בסך הכליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ו' באדר תשפ"ו 9:27

לק"י

אצלינו לארבעה ילדים יצאו בערך 20 משלוחים,

כך שמבחינתי גם 10 למשלוח זה בסדר. השנה יצא פחות. נראה לי סביב 6-7.

אנחנו לרוב קונים משלוחי מנות עבור מה שנותנים בכיתהבארץ אהבתי

שזה בא עם הגבלה של כמה ממתקים מותר לשים שם (2 או 3 בד"כ).

בפורים עצמו הם מביאים הרבה משלוחי מנות (הבת שלי בת 12 מן הסתם תכין לכל החברות בשבט ולמדריכות). אז אני מעדיפה להתבסס על משהו שמגיעים בבית (עוגיות מכמה סוגים), ומוסיפים לזה חטיפים/ממתקים שאנחנו מקבלים במשלוחים שמביאים לנו (גם ככה נשאר לנו אחר כך הר של ממתקים...)

זה אומר שצריך להכין כמויות אסטרונומיות של עוגיות,שופטים
לא? 🤔

אני בדרך כלל מכינה בצק פריךבארץ אהבתי

מהמתכון השני בחתימה של @יעל מהדרום, ומכינים מזה הרבה עוגיות מכמה סוגים - עוגיות בצורות (עם קורצנים), עוגיות ספירלה (צובעים חלק מהבצק בחום עם קקאו בשביל זה), אם יש כוח אז גם עוגיות דובים (דורש יותר השקעה אבל הילדים אוהבים).

ולפעמים הגדולה שלי מכינה גם עוגיות שוקולד צ'יפס.

בדרך כלל שמים בכל משלוח מנות כ-4-5 עוגיות, אורזים יפה בשקית צלופן, ולפעמים גם מוסיפים משהו מהממתקים/חטיפים שקיבלנו.

לפעמים אורזים כמו סוכריית טופי (בשקית צלופן ארוכה, קושרים משני הצדדים כמו סוכריה גדולה), ולפעמים הילדים מכינים לפני פורים מארזים למשלוחים שלהם בצורת ליצן, כמו פה -

זה לא יוצא משלוח ענק, אבל כן כזה שכיף לקבל. והילדים אוהבים את ההכנות, זה חלק מאווירת חודש אדר...

אוי זה מתוקשופטים

איך עושים את הליצן? הוראות לידיים שמאליות בבקשה 😅

מתי את מכינה ומתי אורזת? 

פה יש קצת יותר פירוטבארץ אהבתי

משלוח מנות קטן עם המון יצירה | נעמה ואני רעיונות לעיצובים מתוקים

לא חייבים לעשות בדיוק כמו שם.

בגדול העיקר זה ריבוע/מלבן לגוף הליצן, עיגול לראש (מציירים פרצוף, אפשר להדביק עיניים זזות), משולש לכובע, ומלבנים ארוכים לידיים שמחבקות את הכוס (אפשר להוסיף בקצה כפות ידיים, בעיני יוצא חמוד גם בלי צורה ברורה של ידיים..). לא צריך להיות מוכשרים בשביל שיצא טוב.

בדרך כלל את העוגיות אנחנו מכינים בשבוע שלפני פוריםבארץ אהבתי

צריכים למצוא לזה יום השבוע.

את הליצנים הילדים מכינים בעיקר לבד, לפעמים אני קצת עוזרת להם לגזור את החלקים. (בפעם הראשונה עשינו ביחד, אבל עכשיו הם כבר מנוסים...)

בערך 5 אולי טיפה פחותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ו' באדר תשפ"ו 17:55

נניח שקית שוקו ועוגיות ביתיות (היה עכשיו 8 שקיות ב15)

או פחית/בקבוק מיץ (משהו מהמבצעים) וחטיף ממארז או חטיף שוקולד קטן

או כמה חטיפים/ממתקים ממארזים

לא זוכרת בדיוקמתואמת
אבל עקרונית אנחנו קונים מארזים של ממתקים, ומסכמים איתם שהם יכולים להשתמש בזה, ואם הם רוצים להוסיף (למשלוח גדול יותר או לכמות גדולה יותר של משלוחים) הם יכולים להכין בעצמם מאכלים (כמו פופקורן, עוגיות וכדומה) ולהוסיף למשלוחים.
10 שח למשלוחאשת מקצוע
ישלי בת 11.5 ובת 10פלספנית

בעזהי"ת

קונה דברים שנחשבים בעיניהן 'שווים' בהזדמנויות משתלמות, כך שהמשלוח יוצא שווה ובעלות נמוכה. 

בד"כ סביב 4-5 שקלים, השנה הגענו ל6.5 וזה כולל את הכל (אריזה וכו'). 

ספציפית השנה לכל משלוח יש כוס ובו ממתק שווה של מקלות גומי עם ג'ל לטבילה וסוכריות קטנות לציפוי, חטיף קטן פשוט, סוכריה על מקל מהסוג השווה, סוכריות קופצות, שעון סוכריות, ובתוך המכסה של הכוס- סקוושי קטן ויד נדבקת (לגדולה במקום היד הנדבקת יש מחזיק מפתחות חמוד של דובי). 

זה יצא 4.5 שקלים למשלוח, אבל הן נורא רצו להביא גם בקבוק שתיה קטן אז זה עוד שני שקלים למשלוח.. 

יש שנים שהן עשו ביתי, נדמה לי ששנה שעברה הן הכינו כמה סוגים של עוגיות וארזו יפה, הייתה שנה שהן הכינו עוגות אישיות (בתבנית אינגליש-מיני) ואת השם של החברה משוקולד, כל פעם משתנה.. אבל זה סדר הגודל של העלויות.

הנשה הסתבכתי עם זה באמתפה משתמש/ת

כי הזמנתי מראש בזול מארזי חטיפים וֶסוכריות ומיני שוקולדים לכולם.

ואז הגדולה החליטה שהיא רוצה יותר מזה

אז נתתי לה עוד חטיף מיוחד בנוסף וגם זה כנראה לא היה נראה לה מספיק והיא רוצה להביא ללפחות 11 בנות רק היא.

אז את הפחית שרצתה להוסיף- היא קנתה מכספה. הרגשתי 'שה לא נכון להרגיל אותה לכזה רף גבוה ורק לה ואז בהמשך כולם יצפו להצטרף לרף הזה וגם ככה הז חג כהז יקררר

אז התלבטתי אם זה היה הגיוני שקנתה את הפחיות מכספה

באמת התלבטותיעל מהדרום
לק"י

אני כן מבינה שבשלב מסויים לגדולים מתאימים דברים אחרים. אפשר להחליט שבמקום 2 דברים זולים- לשים משהו אחד יקר יותר/ יותר מיוחד.

לדעתי זה הגיונירוני 1234אחרונה

אני השנה קניתי לגדולה פחיות כי היא נתנה רק ל-4 חברות אבל החבאנו את זה מהקטנים…

בעבר אמרתי לה שאני מוכנה לקנות רק X ממתקים בכל משלוח ואת השאר היא השלימה ממשלוחים שקיבלה 

דילמת יום הפיג'מות השנתית124816

כבכל שנה הגענו ליום הפיג'מות ואיתו הדילמה הקבועה.

מה יותר פאדיחה?

ללכת לבית הספר עם פיג'מה או ללכת לבית הספר עם בגדים רגילים ביום פיג'מות?

הצעת הפשרה של ללבוש מכנסי פוטר וחולצת גלופה, נפסלה באמירה נחרצת:"או פיג'מה פיג'מתית או בגדים רגילים"

ואולי הפתרון לשבת על הספה ולהתלבט עד שיסתיים יום הלימודים?

*פיג'מה, לאלו שפחות מכירות את המושג, הוא בגד שנועד במקורו לשינה, אך משמש בעיקר ליום פיג'מות, כי למה לא לישון עם הבגדים...

אהבתי את הכתיבה😂יעל מהדרום

לק"י

היו שנים שבאמת קניתי לילדים פיג'מות במיוחד לכבוד היום הזה, כי הם ישנים עם בגדים מאידיאל😅

(האידיאל שלי כמובן).

עדכון מהשטח124816

יצא סוף סוף לבית הספר,

הפתרון:

פיג'מה ועליה בגדי יום יום, כלומר לדחות את הדילמה להמשך...

יפה. חשיבה יצירתית😅יעל מהדרום
ועכשיו, למי יש מקלט ולא ממ"דמתואמת

יש מסיבת פיג'מות קבועה פעמיים-שלוש בלילה😅

(גם אצלנו לא לכולם יש פיג'מות אמיתיות, וזה אכן פדיחה כשצריך להציג את הפיג'מה לראווה...)

עברנו לפני מספר שנים מדירה עם מקלט לדירה עם ממד124816

באזעקות הראשונות אחרי המעבר, לילדים היה חסר ממש המפגש עם השכנים.

השבת עשינו קצת השלמה, כשירדנו למקלט של בית הכנסת, המשמש גם את השכנים, באזעקה שהיתה מיד בסיום קריאת זכור ושרנו שם שירי פורים בצותא, כולל פועלי בניין מהודו שמתגוררים ליד, וגם הצטרפו לשירה.

😅 ממש מהודו ועד כוש היה לכם!מתואמת
🤣יעל מהדרוםאחרונה
סקר על בנים בגילאי יסודיאבןישראל

בנים בגילאי 6-10

באיזה שעה הם חוזרים מהבית ספר/ תלמוד תורה?

ומה הם עושים אחרי צהרים/ איזה עיסוקים יש להם?

האם כל הפעילויות שלהם אחרי צהרים עם חברים או לא דווקא?

תודה ממש לעונות

זה יעזור לי ממש

רגילאבןישראל
ב8

אולי יעניין אותך