פותחת שרשור חדש בעקבות תת השרשור על החינוך לצניעותמתואמת
אתן מחמיאות לילדים שלכן על היופי שלהם?
כלומר - נותנות לו דגש מיוחד? מחמיאות במיוחד לאלה שיפים יותר מהאחים האחרים שלהם?
ואם אתן מחמיאות על היופי - האם זה באופן כללי: "איזה יפה אתה!" או שאתן משבחות נתונים ספציפיים של יופי, כמו: "איזה שיער ארוך ושופע יש לך"/"אילו עיניים גדולות ובעלות צבע מיוחד יש לך"?
מעלה את זה כרגע בתור נקודה לדיון, בלי לכוון לבעד ונגד מסוימים.
אשמח לשמוע אתכן
כן בטחמתמטיקס
אומרת להם המון כמה הם יפים ואיזה עיניים מעלפות (עיניים חומות רגילות אבל בעיני יפות😏)
לא נראה לי שיש לי ילד שיפה באופן מיוחד
הם שונים אבל יפים כל אחד בדרכו
אני לא אובייקיטיבת כמובן ❤️
כן, לא כל היום, אבל לפעמיםיעל מהדרום
לק"י

נראה לי שבעיקר לאמצעית, שיש לה שיער יפה.
כןזמני לשליש1
בעיקר לבת עם בעיה רפואית שהיא גם חיצונית..
ברור שמחמיאה!מאוהבת בילדי

על אורך השיער (במיוחד בזמן שאנ ימסרקת, זה קצת מסיח את דעתם)

על סוג השיער

על איך שיפה לה להיות מסודרת ונקיה

לשניה שלי יש פרצוף של בובה, (והיא גם התחפשה לבובה) אז כל היום קוראים לה בובה בבית והיא ממש אוהבת את זה...

מעניין. האמת שלאריבוזום
למרות שיש על מה בעיניי. אבל אני גם לא מחמיאה על חכמה (למרות שהם חכמים) או על דברים אחרים שהם תכונות שהם לא עשו עבורם כלום - אני משתדלת להחמיא על מאמץ, על התגברות, מעשה טוב.
באופן כללי אומרת כל הזמן שהם חמודים, מתוקים, יקרים, אהובים - אלה לא מחמאות אלא מילים שמביעות אהבה.
אולי כן כדאי להחמיא על יופי? - צריכה לחשוב על זה...
מחמיאה יותר לאלו שפחות מיואשת******
מי שמאד יפה מקבלת המון מהסביבה
כמובן גם ממני, אבל דווקא האחרת צריכה יותר חיזוקים בנושא הזה.
בניגוד לכל מתנה אחרת שמקבלים מהקבה , יופי הוא דבר חולף
השיער יכוסה
הפנים יתקמטו
הגוף ישמין
ונזדקן
להפוך את זה להיות נקודת חוזק משמעותית באישיות של הבנות שלנו היא טעות איומה בעיני.
אם השווי והערך העצמי תלוי ביוםי חיצוני בר חלוף, כשיעלם היופי, והוא יעלם, מה יקרה לתחושת הערך העצמי? לא ארצה שהיא תפחת אפילו בחמש אחוז.
אז יש משמעות למה אומרים ואיך ומה השדר שעובר וכמה זה חשוב להיות אשה יפה (לא מדבר על מטופחת או נעימה, מסודרת ונאה. יפה בלבד) ולמה זה חשוב ולמה אמא שלי כל היום מחמיאה לי על משהו שלא טרחתי עבורו ?
מכיון שהעולם שם דגש על יופי כן חשוב לתת לכל ילדה הרגשה שהיא הכי יפה בעולם אבל ממקום של ביטחון בעצמה ולא ממקום שאמא שלה מעריצה את כמה שהיא יפה ואת מתנת השמים שניתנה לה וחושבת שזה משהו שצריך להדגיש להבליט להתפאר או להשתמש בו

אלו השנקל שלי ליום שישי עמוס לא מספיק ברור
אשמח להעמיק בזה שבוע הבא
יש לי הגדרה כלשהימיואשת******
חשוב לי שהילדה שלי תהיה בטוחה בעצמה ותרגיש יפה כדי שלא תרגיש *פחות* מאף אחת אחרת- זה שדר שהיא תקבל מהסביבה אם לא אתן לה את הביטחון ביופיה.
במקביל חשוב לי מאד שיהיה לה ברור שהיופי שלה לא הופך אותה לשווה *יותר* מאף אחת שפחות יפה ממנה. וזה שדר שהיא מקבלת ממני.
אני מאמינה שכשהיא מרגישה שהיופי שלה הוא מתנה מקסימה אבל לא מקנה לה שום זכויות יתר (מעבר לדוגמנית) היא לא תשתמש בו בצורה לא מתאימה ולא תחפש להחצין אותו בדווקא
זה הבדל בין ביטחון עצמי בעצמך לשוויצריות בלתי נסבלת - וזה נכון גם לחכמה או כשרון אחר כלשהו. רק ליופי יש נוכחות מאה אחוז מהזמן ולכן כשמשוויצים בו זה מאד נוכח (לעומת חכמולוגים שתמיד יבואו לספר לך כמה קידמו אותם בעבודה ואיך לא ידעת שבים התיכון יש עשרים וחמש אלף שבע מאות ושתיים סוגי דגים אבל הם צריכים ממש להכיר אותך ולפתוח את הפה לעשות את זה ובחורה יפה מספיק שתעבור בצד השני של הרחוב כדי שתוכל להשוויץ בשיער הארוך שלה)
אוהבת לקרוא אותךזמני לשליש1
ברורמתחדשת11
חשוב שישמעו שהם יפים בעינינו ולא רק צדיקים וטובים 🥰
זה תורם לבטחון ומעצים אותם
כןקמה ש.
בס״ד

פה ושם נותנת מחמאה ספציפית אבל לרוב מחמיאה על היופי הכללי שלהם. אומרת הרבה ״ה׳ נתן לך כאלה פנים וגוף יפים!!״ או ״כמה את/ה יפה!!!!״. זה הרבה קורה בהקשר של כשהם לבושים יפה / לשבת / סתם בגדים חדשים / סתם התארגנו עם שיער מסודר כזה / רעננים אחרי מקלחת...

אצלי בעיניי כל אחד ניחן ביופי מיוחד משלו. לפעמים זה מתגלה יותר ולפעמים פחות. לפעמים אני מרגישה שזה קשור לאיזה מבט אני מפעילה. יש תקופות שהם נראים לי ״פחות יפים״ (נגיד בגיל 4 היופי והמתיקות בולטים לי ממש, בעוד שבגיל 7-8 פחות, כשכבר רואים שהשיניים צריכות יישור והשיער כבר לא שיער משי של תינוקות) ואז אני צריכה קצת לעשות התבוננות, להרגיל את העין לראות את היופי — ובסוף מוצאת אותו ב״ה 🙂

פעם הייתי אומרת ״איזה יפה!!!״ ותזכור תמיד שיופי זאת מתנה מדהימה אבל הכי חשוב זה לב טוב, ולך ב״ה יש את שניהם. זה נבע מכך שרציתי שידעו מה באמת חשוב בעולם. אבל זה משהו שהפסקתי. משבחת את הלב הטוב שלהם. ומשבחת את היופי. בלי קשר בין השניים ובלי הדגשת סדר העדיפויות. לפעמים אומרת ״איזה כיף, אתה גם עם לב טוב וגם עם פנים כאלה מהממות״, אבל שוב, בלי להגיד מה יותר חשוב ממה.

תודה יקרה!קמה ש.
אהבתי ממשדפני11
גם את הנקודה שלפעמים צריך לאמץ מבט על היופי (חכי לגיל ההתבגרות...... חחח שמע ישראל)
וגם את זה שהיית אומרת לילדים שיזכרו שהכי חשוב זה הלב הטוב, ביחד עם המחמאה על היופי.
זה ממש חשוב.
תודה יקרה 🤍. זהו - שדווקא הפסקתי עם זה...קמה ש.
בס״ד

הרגשתי שזה מסבך משהו.

קשה לי קצת להסביר,
אבל בתוך הלב-האינטואיציה שלי הרגשתי שמשהו שם לא נכון. שלא נכון להחמיא ולסייג את המחמאה בכך שיש משהו עוד יותר חשוב (גם אם הייתי מוסיפה שיש להם גם וגם). שמשהו שם עושה את השיח לכבד ו״חינוכי״ ופוגע בזרימה ובטבעיות הפשוטה של ההתפעלות שלי בתור אמא מהיופי שלהם. שלא כל הזדמנות צריכה להיות עם לבוש חינוכי. שבקשר בין הורה לילד צריך להיות מקום גם לסתם אמירות, ככה מהלב, כמו שיש מקום לסתם הבעות של אהבה, לסתם חיבוקים ולסתם צחוקים, בלי פואנטה ערכית בסוף.

בסוף אני מאמינה שהם מקבלים את הדירוג הזה (שלב טוב ומידות טובות הרבה יותר חשובים מכל דבר אחר) מעצם החיים איתנו. אני מאמינה שמכיוון שאנחנו משתדלים לחיות חיים ערכיים, עם מידות טובות ולב טוב, זה כבר יעבור אליהם בלי צורך בתזכורות מהסוג הזה. חוץ מזה שאנחנו מאד משבחים אותם כשהם עושים דברים טובים למען האחרים.
אניoo
מחמיאה באופן ספונטני ולא משהו מתוכנן. באופן כללי יוצא לי הרבה להחמיא על מראה/ לבוש, זה דבר שתופס לי את העין, ואם זה יפה אני מחמיאה. מחמאה ספציפית על מה שיפה.
משתדלתטארקו
אין לי ילדים אחרים להשוות אליהם וגם חושבת שזה לא נכון להשוות בין יופי של ילדים
אבל מאוד משתדלת להחמיא על יופי ועל דברים ספציפיים

למשל החולצה שלך מהממת עם העיניים, השיער שלך יושב יפה היום וכו.. גם לאחיות שלי הקטנות

אני חושבת שזה סופר חשוב
מחמיאה הרבהדיליה

אני רוצה שהם יאהבו את היופי שלהם. 

אני גדלתי באווירה שיופי הוא רדוד במקרה הטוב ולר צנוע במקרה הפחות טוב.

ממש לקחת לי זמן בנישואים לתת לבעלי להנות מהיופי שלי וללמוד לטפח אותו.

אז כן ממש חשוב לי שיהנו מזה.

תודה על כל התגובות המדהימות ומעוררות המחשבה!מתואמת
המחשבות על כך החלו לי בעיקר לאחרונה, גם כי קלטתי כמה לבכורה שלי (בעיקר) חשוב לשמוע שהיא יפה (או "מהממת", בשפתה), וגם - כי נולדה לי תינוקת, שבניגוד לכל אחיה היא בעלת עיניים כחולות וכנראה בעלת מראה מתוק ויפה במיוחד (כי בחודשים המעטים של חייה כבר הספקתי לקבל כמה וכמה תגובות מתפעלות עליה, כולל שתי קופאיות במקס סטוק שהתחילו "לריב" אצל מי מהן אעשה את החשבון, כדי שיוכלו להביט בה עוד. ואני חשבתי שתגובות התפעלות כאלה שמורות לתאומים... ופתאום אני חושבת שאולי התפעלו לא רק מהתאומות שלהם אלא גם מצבע שערם הנדיר...)
בקיצור - זה קצת מטריד אותי שאולי היא תאפיל על שאר האחים (ובעיקר האחיות) שלה. (וטוב שכרגע היא הכי קטנה, וגם הכי "עצבנית"...)
אז חשבתי להתחיל להחמיא יותר במודע על היופי של ילדיי, אף שהנטייה הטבעית שלי היא להחמיא על מעשים טובים והתנהגות טובה, ולפעמים גם על כישרונות (למזלי כולם מוכשרים מאוד, אפילו בכמה דברים ).
אבל עדיין מתלבטת אם להחמיא באופן כללי - "איזו יפה את!" או באופן ספציפי - "איזה שיער חלק יש לך!", "אילו תלתלים מתוקים יש לך!", "איך יפה לך השמלה הזו!" "אתה נראה כמו חתן בבגדים האלה!"
אני נוטה לחשוב שעדיף להחמיא בפרטים. זה ידרוש ממני להתאמץ, כי אני לא תמיד מבחינה בפרטים שקשורים ביופי, בעיקר לא כאלה שקשורים בבגדים...
בעיני הפרטים הרבה יותר כדאיטארקו
גם זה יותר משמעותי, זה פחות באוויר ויותר אמין.
צודקת. תודה!מתואמת
פרטים זה חשוב אבל לטעמי פחות הבגדיםמיואשת******
אם כי כמובן למה לא
אבל יותר חשוב לילד לשמוע על דברים שהם באמת שלו
שיער מהמם
עיניים יפות
אני מחמיאה הרבה על חיוך אגב כי בעיני זה אחד הדברים הכי חשובים ויפים באמת
אני מחמיאה על דברים שפחות מקובלים, למשל נמשים זה מהמם בעיני ואני בהחלט יכולה לומר איזה אוזניים חמודות גם למתבגרת, האצבעות שלך עדינות, דברים כאלו
ואפשר לשלב באישיות
העיניים שלך מהממות רואים את הלב והחכמה שלך בהם
כשאת מחייכת החדר מאיר
וכו
אני בהחלט מחמיאה גם כשהבגד יפה ואיך את נראית טוב אבל יותר חשוב בעיני להחמיא על הגוף ממש
אבל בגדים כן ממש יכולים להיות אישייםטארקו
פחות איזו חצאית מהממת, אבל כן איך החצאית הזו יושבת עלייך יפה, הצבע של החולצה ממש מחמיא לך לפנים וכו..
נכון צודקתמיואשת******
בהרגשה שלי החמאה על הגוף עצמו יותר משמעותית
אבל גם מחמאות כאלו זה נחמד
איזה יפה - להחמיא על חיוך! אימצתי!מתואמת
אצלנו נמשים הם דווקא מיוחדים ועניין למחמאה בהחלט (לרובם יש נמשים קטנטנים וחמודים כאלה)
אבל אנחנו מחמיאים ומתלהבים גם מהבליטות (הלא טבעיות) שיש לבת הקטנה בצוואר - וזה בהחלט לא שגרתי
את יכולהoo
לחשוב אצל כל ילד על משהו יפה שבולט אצלו.

אצלי לאחד יש אצבעות של פסנתרן, אחד מאד גבוה וחתיך, אחד עם עיניים יפיפיות, ואחד עם תלתלים מהממים. אז כל אחד מקבל על זה מחמאות באופן קבוע (ממני ומהסביבה)

וגם כשמתלבשים למשל לשבת או לאירוע, אז בדר״כ כולם יפים וחתיכים, או שלובשים בגד חדש, זה טבעי וקל להחמיא.

מה שחשוב במחמאות שזה נאמר בכנות, מחמאות מאולצות לא ממש שוות.
ואם אין משהו מיוחד ממש?מתואמת
כלומר - לא משהו שמקבלים עליו מחמאות מהסביבה... (כמו שכתבתי, רק עם התינוקת פתאום אני מתחילה לקבל מחמאות על יופי... וגם עם התאומים קצת, וקצת גם על הילד שהיום בן חמש)
לכל אחדoo
יש משהו יפה/ מיוחד/ שמוצא חן בעיניך, תתבונני ותחפשי אותו.
מבחינתי ברור שהם יפים!מתואמת
ואני בהחלט יכולה למצוא משהו מיוחד אצל כל אחד. אבל הוא יהיה מיוחד רק בעיניי - והשאלה אם הם לא יחשבו שאני "סתם אומרת" שהדבר הזה אצלם יפה, כי הרי מאחרים הם לא שמעו מחמאות על זה...
אם את מחמיאה בכנותoo
הם יאמינו לזה. זה לא חייב להיות יפה יותר מאחרים, מספיק שזה יפה ומוצא חן בעיניך.
תודה!מתואמת
אני הייתי הולכת על גם וגםקמה ש.
בס״ד

גם להתפעל בכלליות מהיופי הכללי שלהם.
וגם לפרט מתי ששמים לב למשהו מיוחד אצלם.

בתגובה הראשונה שלי כתבתי שאני בעיקר מחמיאה באופן כללי. אחרי שקראתי את התגובות, נזכרתי שאני גם לגמרי מחמיאה גם על פרטים כמו מבט / ידיים / שיער / חיוך / אף / גומת חן וכו׳

כבר הסבירו יפה את המעלות של מחמאות ספציפיות - זה כאילו יותר ״אמין״. בדומה למה שאומרים שבמקום להגיד לילדה סתם ״איזו חכמה״, עדיף משהו מפורט יותר עם ״הוכחה״ - ״פתרת את התרגיל הזה, זה לא פשוט, זה מראה שיש לך ראש טוב!״.

אבל אני מרגישה שיש מעלה *גם* בכך שילד יוכל להרגיש שהוא יפה בכללי, לטובת ביטחון העצמי שלו. שזה לא רק שיש לו ידיים יפות או שיער יפה. אלא שהוא נעים למראה, ככה סתם, בהופעה הכללית שלו, גם בלי שנתעמק ביד או בשיער שלו.

לגבי מה ש@מיואשת****** הזכירה על היופי שהוא דבר חולף, זאת נקודה חשובה וזאת אחת הסיבות שבעיניי חשוב שיהיה איזון נכון בין מחמאות על המראה החיצוני לבין מחמאות על האיכויות הפנימיות של הילד. אמא שכל/רוב הזמן תשבח רק/בעיקר על היופי של ילדיה בהחלט תעשה להם עוול.

לעניות דעתי, אמא שמחמיאה *גם* על היופי, כשבמכלול הדברים, ברור *לה* (לאמא) שיש עוד הרבה ערכים שהם הרבה יותר חשובים, ומימלא הדברים משודרים (גם בלי כל הסבר מילולי) לילדיה - איך שאני רואה את זה, אמא כזאת עוזרת לילדים לפתח יחס בריא לגוף שלהם ולאיך שהם נראים.

אני חושבת שזה חשוב מבחינת הביטחון העצמי שלהם בכללי. נדמה לי שיותר קל להרגיש ״גם מוכשר, גם אדם טוב וגם יפה״ מאשר להרגיש ״מוכשר, אדם טוב אבל לא כל-כך יפה״.

ואני חושבת שזה חשוב גם בגלל עניין נוסף - הקשר הבריא והשמח בין הילדים שלנו לבין החלק הגופני שלהם. שזה דבר שעשוי להיות בעל חשיבות גדולה כשהם יגדלו ויתחננו בע״ה. אנחנו מדברים עם הילדים שלנו על מוגנות. אנחנו מדברים על סכנות. אנחנו מדברים על צניעות ועל מה לשמור לעצמינו פנימה. לע״ד חשוב באותה המידה שהילדים שלנו יכירו גם את המעלות של הגוף שלהם (ולא רק את היכולת המופלאה להביא ילדים לעולם ושאר עובדות מדעיות מופלאות על הגוף שלנו. גם, אבל לא רק). חשוב בעיניי שהם ירגישו שהם נבראו על-ידי אומן האומנים, ושהגוף והפנים שלהם באמת יפים ונעימים למראה.

ועוד משהו, אני חושבת שבהחלט יופי הוא דבר שמשתנה עם השנים ועם הגיל. יש יופי מיוחד בשנות הנעורים, זה ברור. אבל בעיניי יופי הוא לאו דווקא דבר חולף. הוא דבר מתפתח ומשתנה אבל שבהחלט יכול להמשיך גם בגילאים המבוגרים יותר. אימא לכמה ילדים, שהגוף והפנים שלה התעגלו עם השנים, בהחלט יכולה להיות יפיפיה. כנ״ל לגבי סבתא צעירה וכנ״ל לגבי אשה ממש מבוגרת. אני חושבת לדוגמה על קרובת משפחה בת 65, אמא לכמה, ובעודף משקל מסוים. והיא פשוט יפיפיה!!! היא מתלבשת, מתאפרת ומסדרת את עצמה יפה (וכמובן שגם כל המידות הטובות שלה קורנות החוצה ומוסיפות לתמונה הכללית) ואני כל פעם מחדש מתפעלת מיופייה החיצוני...

לכן אני לא בטוחה שילדה שמפתחת ידיעה שהיא יפה תרגיש ביום מן הימים שזהו, היה לה, ועכשיו זה נעלם. אולי, אם נשכיל להגיד לאותה הילדה את הדברים הנכונים, היא תאהב את איך שהיא נראית היום, ותאהב את איך שהיא תיראה גם מחר, בעוד 20, 30 ו-40 שנים... ❤️
כתבת ממש מקסים! והרבה נקודות "מקוריות" וחשובות!מתואמת
תודה ❤️קמה ש.
כתבת מהמםקצתצפוף
תודה!
תודה יקרה 🤍קמה ש.
אני מחמיאה וגם בעלי מחמיא להןאם_שמחה_הללויה
ומתפעל מהיופי שלהן. מרגש לראות אותן שמחות ומתלהבות מזה.
אה ואם אחת מהן עושה מעשה טובאם_שמחה_הללויה
אז מתפעלים: "ואו תראה היא נהייתה אפילו ייתר יפה מקודם"
אפשר רגע להתפעל מכולנו?מיואשת******
אני חושבת על הדיון הזה
מסתכלת על האנשים שאני עובדת איתם
מבינה שבחיים (רובם) לא יקיימו דיון כזה
ודיון של חיצוניות ופנימיות, של מקום היופי בחיינו, החשיבות, הדבר ה״פעוט״ של איזה מחמאות לתת הופך לדיון חשוב
וזה מפעים
מרגש
מדהים
ואיזה אושר שזכיתי להיות חלק מקהילה ואנשים כאלו שזה משהו שממש מעסיק אותם בחיים.
אני פשוט מתרגשת
שתדעו
❣️
מקסימה! איזה כיף שנתת לנו את העין הטובה הזו!!מתואמת
מהממת! ממש ממש מסכימה...💕אמא לאוצר❤
מעניינות התמימות דעים כאן בתגובותדפני11
אני בחורה יפה, לפחות כך גדלתי בתודעה של "אני אחת היפות אם לא הכי" (תיכף אכתוב איפה זה פוגש אותי היום)
אבל אמא שלי מעולם מעולם לא אמרה לי שאני יפה....
לפחות לא זכור לי שום דבר בסגנון הזה.
היתה מחמיאה מאוד על בגדים, איך הבגד הזה יפה לך, (אולי כן באופן כללי אחרי מקלחת לשבת כשכולם לבושים יפה היתה אומרת כמה יפים אתם), איך הצבע הזה יפה ומאיר אותך.. אבל לא זכורה לי שום סיטואציה שבה היא אמרה לי משהו על העיניים או השיער או כל דבר אחר בגוף שלי שהוא יפה. נדמה לי שפשוט היתה תודעה ברורה של "אתם ילדים טובים מוכשרים ומקסימים וגם יפים" אבל בכלל בכלל לא כמשהו ששים עליו דגש. פשוט גדלנו באווירה שאנחנו באופן כללי טובים ומעולים וכיף להיות איתנו ובחברתנו ושיש לנו הרבה מה להציע לעולם וזהו.

אז איך גדלתי בתודעה של כמה שאני יפה?
לא יודעת. כנראה מהסביבה. סבתות, דודות. כאלה.
זוכרת אפילו סיטואציה בכיתה ט שהיה איזה שבעה במשפחה ועזרתי ועברתי עם כיבוד בין כולם ואז שמעתי מלא מלא דיבורים על כמה שאני יפה... ברמה שנבהלתי מזה שיעשו לי עין הרע😅
ואז דיברתי על זה עם אמא שלי.
והיא הרגיעה אותי ואמרה לי לא לפחד. וסיפרה לי שכשהייתי קטנה כל הזמן אמרו שאני יפה והיא אמרה להם לא לומר לי את זה כדי להרגיל אותי לא לעשות מזה עניין ולפתח את הבפנים שלי... ולימדה אותי גם כמה עניינים על עין הרע שהרגיעו אותי על הדרך.
בקיצור מאוד הסכמתי איתה. שאין עניין לפמפם לילד כל היום כמה הוא יפה. כי זה זמני, וזה גם מתנת שמים, לא משהו שעמלים עליו... מתחברת מאוד לגישה של מיואשת.
מצד שני אולי זאת גישה שמתאימה לילדים יפים,שגם ככה מקבלים מסר מהסביבה על כמה הם יפים. וילדים פחות יפים צריכים חיזוקים יותר תכופים.
למרות ששוב, עיקר החיזוקים צריכים להיות על פנים האישיות... כי אישיות חזקה זה מה שמקרין וחשוב באמת בחיים.

ולסיכום ההירהורים, אוסיף,
שמזל שאמא שלי לא עשתה עניין מהיופי שלי.
כי היום
אחרי 3 לידות תודה לאל, הגוף שלי כבר לא ממש מה שהיה פעם. וגם היופי.... איך לומר... גיליתי שיש יפות ממני והרבה פעמים המצב רוח שלי מתבאס מזה.
כי אני רגילה ככ להיות מהממת. ויפה. ושמחמיאים לי כל היום.
ופתאום שכבר לא מחמיאים כל היום (אולי בכלל זה רק עניין של גיל? שלילדים מחמיאים יותר ולמבוגרים לא?) אני מודה שזאת התמודדות עבורי.
להתאמץ לפתח את הפנימיות, את ההשגים שלי האמיתיים ולא לתלות שום דבר על היופי.

ואם אמא שלי היתה עושה מזה עניין.... חושבת שבכלל הייתי בקרשים היום. כי הייתי רגילה שכל היום רק מרימים לי....

אז טוב שלא עשתה מזה עניין. ולימדה אותי כמה אני שווה בזכות מה שיש בי. ואל דאגה, היום היא זאת שמעודדת אותי כמה אני יפה למרות הכל.... וכמה זה לא העיקר בחיים.

אז אין לי מסקנה סופית.
ברור לי שיש עניין שהילד יגדל מתוך תחושה שהוא נעים לסביבה. שהוא אהוב ורצוי וגם הגוף שלו אהוב ורצוי וטוב ונהנים ממנו ובמחיצתו.
ויש גם עניין מאוד גדול שילדה תחשוב שהיא יפה. זה ברור לי.
ומצד שני לא כזה ברור לי שזה צריך להיות בדיבןרים של האמא.... לא יודעת. עוד חושבת.
מדהימה!!! ממש שימחת אותי בכל מה שכתבתמתואמת
ושלא חתכת לכאן או לכאן. נשמע שאמא שלך לימדה אותך בבריאות נפשית להכיר בערך עצמך מצד אחד, אבל לא להפוך את זה לעיקר בחיים...
אוסיף גם מהמקום של ילדה יפה שזה ממש לא דובר בביתאו ר
שכשהגעתי למשפחה של בעלי ראיתי שאצלם בניגוד למשפחה המקורית שלי כן מאוד מתעסקים בחיצוניות בלבוש מתוקתק ובמחמאות על יופי. ולא הבנתי את הקטע בכלל, כי כילדה בבית לא אמרו לי אף פעם למרות שכן ידעתי מהסביבה, ונבהלתי אבל למה להחמיא על זה, לגרום לילד עוד יותר להתעסק בחיצוניות, גם ככה כל היום מסתכלים על עצמם במראה ומסדרים את הבלורית.
וגיסתי אמרה לי שצריך להרגיל אותם לשמוע את זה מהבית שלא יחפשו את זה בחוץ. שהבת תתרגל שאוהבים אותה ואומרים לה שהיא יפה כדי שלא תיפול לרגליו של הבחור הראשון שיאמר לה איזו יפה את.
ומוסיפה שכן כשבגרתי, והתיפיפתי נגיד לצאת עם מי שיהיה לימים בעלי, אז אבא שלי היה קורץ או שורק.
וכן כשקניתי חולצה, הראיתי להורים והחמיאו..
וכן צילמו, ועם פרחים וכו.
אבל זה באמת לא היה אישיו. כי זה היה עובדה, משפחה יפה, זהו אין מה לדסכס עוד. וגדלתי באמת שאין מה להתלהב, אבל מרגישה טוב עם עצמי.
מעניין... נתת לי נקודות למחשבה...מתואמת
אני חושבתפצלושון

שמהצד של הילדה שהייתי, שנראית טוב אבל יחסית לאחים קצת פחות

זה חשוב כל כך שילד ישמע שהוא יפה, פשוט יפה. באופן כללי, לא רק משו מסוים
(ובמיוחד שהוא לא ישמע שאמא אומרת את זה בעיקר לאחים המהממים )

וגם אם הוא כאילו לא יאמין, הוא ידע שבשביל ההורים שלו הוא באמת הכי יפה בעולם, ובגילאים גדולים יותר זה יעזור לו להאמין שגם בזמן המתאים הוא ימצא את החצי השני והוא יהיה בשבילו הכי יפה בעולם

וברור שהפנימיות הרבה יותר חשובה מהחיצוניות, אבל כמו שאמרו עדיף שילד יחשוב שהוא גם יפה למרות שזה לא הכי חשוב בעולם, מאשר שיחשוב שהוא לא הכי יפה אבל לא נורא אמרו לו כל החיים שזה לא חשוב

וכל ילד הוא בריה מדויקת שה' ברא, הוא באמת הכי יפה בעולם

צודקת ממש! לא לשכוח להחמיא לכל הילדים בשווה...מתואמת
בטח שמחמיאהrotem12

אישית, אני מרגישה שהעולם שלנו השתגע. כדי לבנות דימוי גוף חיובי צריך להיות לביאה. עם אומץ, ובטחון עצמי והרבה הרבה חיזוקים מרגע הלידה.

כבר שאני מחליפה להם טיטולים אני מתייחסת לכל טיטול כאילו הוא המתנה הכי גדולה שיש (בזכות אמא שלי האלופה שגם עשתה את זה). עם התלהבות מהפפי הטוב הזה, אמא הכי אוהבת את הפולקעסים האלה.. כי זו הפעם הראשונה שהם מקבלים פידבק מהגוף שלהם. וממש חשוב לי שזה יהיה פידבק משמח, שהגוף שלהם בריא, וטוב והצרכים שלו חשובים.

וגם אח"כ, כשאני קוראת להם 'טליוש המתוקה' 'רבקוש היפה' האהובה, היקרה, נשמה של אמא, אוצר טוב.. שישמעו על עצמם דברים טובים. הם באמת המתנות הכי טובות שיש. 

וגם מחמאות על יופי- לשאלתך, ברור שכן, אבל במידה.

הגומות שלך מתוקות ומלאות חן, יש לך גוונים יפיפיים בשיער, החיוך שלך מאיר את כל מי שסביבך.

וואו, מקסים!מתואמת
נגעת בנקודה חשובה - לא להיגעל מהחלפת החיתולים לילדים, כדי שהם לא יקבלו שדר שלילי על הגוף... (מזל שבתחילת חייו של התינוק אני לא בהיריון וככה החלפת טיטול לא גורמת לי לבחילה נוראית ולרצון להקיא )
חח.. לגמרי. זה עבודה להסתכל על טיטול כמתנהrotem12

יש לי חברה שהייתה אומרת לתינוקות שלה:מתואמת
"בוא נראה איזו הפתעה עשית לנו בטיטול!"
ומאז לגמרי ניסיתי לאמץ את זה...
אהבתי!rotem12

לאפרצוף כרית

מחמיאה יותר על תכונות פנימיות 

כמו - חסד, ויתור, שמחה וכן הלאה

כי ככה גם גדלתי בבית

אבל כן - איך אתה נקי ומסודר, אם התארגן יפה לגן וכו'

וכשסבתא שלי פעם אמרה לנו לבנות, בילדות - איזה בנות יפיפיות כולנו - 

היה לי מוזר, כאילו מה יש להחמיא בזה? זה לא תלוי בי... אבל ברור שלקחנו את המחמאה באהבה, פשוט לא רגילה למחמאות על משהו חיצוני ( חוץ מבין בעל לאשתו - ודאי שזה שונה)

אבל מי שמחמיאה וככה רגילה מהבית - נשמע לי סבבה... לא רואה בזה פגם , אע"פ שלא גדלתי ככה וכן ברור שחשוב להראות יפה ומטופח וכו' 

כן אמא שלי מחמיאה לי על בגד מסוים שיפה לי 

אבל לא על היופי שלי החיצוני... כאילו מיותר כזה, לא?

אני חושבת שצריך להיזהר עם זהבארץ אהבתי
אמא שלי חשבה ככה. היא אף פעם לא החמיאה לנו על היופי שלנו. מתוך עיקרון - שזה לא הדבר הכי חשוב, ואין מה 'להתגאות בזה' כי זה לא תלוי בנו.
לחלקנו זה היה בסדר. אבל פעם אחת האחיות שלי שיתפה אותי שזה היה לה ממש חסר, שאין לה ביטחון במראה שלה והיא לא מספיק אוהבת איך שהיא נראית (והיא מהממת, אבל לא רואה את עצמה ככה).
ויש גם מקרים שבנות נופלות עם בנים שמחמיאים להן על המראה שלהן, כי זה חסר להן בבית והן מחפשות את זה בחוץ.

ברור שלא לכל אחת זה ישפיע ככה.
וברור שזה לא צריך להיות העיקר. וחלק מהחינוך הוא גם ללמד מה יותר חשוב, ולמה אנחנו מעריכים מידות טובות יותר מאשר יופי.
וגם כשמחמיאים על יופי - זה לא ממש 'מחמאה' במובן של 'כל הכבוד על זה'. זה יותר במובן של 'תודה לה' על היופי שהוא נתן לך, זו מתנה טובה ומשמחת'.
אבל לדעתי זה כן חשוב שילד יגדל בהרגשה טובה עם הגוף שלו, שהוא ידע שההורים שלו אוהבים את המראה שלו. (וזה לדעתי לגמרי רק תפקיד של ההורים להחמיא לילדים שלהם על זה. לא חושבת שזה צריך לבוא מכל הסביבה).
לי זה גם פחות טבעי, אבל משתדלת כן להכניס את זה בכל זאת. בעיקר לבת שלי, כי אני מרגישה שלה זה במיוחד משמעותי, יותר מאשר הבנים.
שאלה- איך נזהרים שזה לא יתנקם בבת אחר כך?אם מאושרת
תודה לכל הכותבות! שרשור ממש חשוב ומרגש כהגדרתה היפה של @מיואשת******!!!
למדתי המון מכולכן.
מבין התגובות עולה הרבה שחשוב להחמיא ליופי בשביל שהיא תגדל שיהיה לבעל וכו',

קרה לי עכשיו מקרה מעצבן שעורר בי את השאלה איך עושים את זה בצורה בטוחה שלא תתנקם בבת אחר כך?
ניסיתי להציע לחברה שלי בחור, על הנייר זה בדיוק מה ששניהם מחפשים- ובגלל הגיל הלא צעיר לא רציתי לטרטר אותם סתם . אז עשיתי עבודת מחקר רצינית- דיברתי עם כמה חברים משותפים וכולם אמרו שזה מתאים. שלחתי לגברת את הפרטים - היא התלהבה מאד. בדיוק מה שהיא מחפשת!
ביקשה תמונה ומיד שלחה שזה לא הטעם שלה ביופי ואין מה לדבר😞.
וזה בכלל לא הפעם הראשונה שזה קורה לי.דו צדדי- גם מצד הבנים וגם מצד הבנות.
דוסיים תורניים מאד-אבל חשוב להם מאד החיצוניות.
וכמובן שהבחור ממש לא דוחה/שמן/מכוער.
אז קצת מפחיד אותי איך מוצאים את האיזון בין הרוח שנשבה כאן מהתשובות לבין לא להגיע למצב כזה חלילה? ( כמובן שמדגישים את הדברים החשובים בחיים- ומחמיאים על התכונות החיוביות והמעשים הטובים,אבל בגלל שיופי זה דבר מאד גשמי וחיצוני הוא עלול לסחוף,אז איך מונעים את הסחף הזה?)
מסכימה איתךפרצוף כרית

כשמחשיבים את היופי החיצוני , זה בא לידי ביטוי בעוד מקומות בחיים... 

נכון וזה מפחיד...אם מאושרת

זו שאלה טובה, ואני שמחה שהעלית אותה פהבארץ אהבתי
הנושא של השרשור הזה מתמקד ביחס של ההורים ליופי של הילדים, וכשקוראים אותו אפשר לקבל תחושה שזה צריך להיות משהו עיקרי בקשר בין ההורים לילדים.
אבל אני חושבת שלמרות שכן יש חשיבות לתת לזה מקום, וכן חשוב שילד ירגיש וידע שההורים שלו אוהבים גם את המראה שלו, צריך לשים את זה ביחס הנכון לעומת נושאים אחרים בחיים.

באופן אישי, אני חושבת שרוב המחמאות וההתייחסות שלנו לילדים צריכה להיות על מידות טובות, על השקעה, על מאמץ שהם עושים, על שינויים שהם עושים - על דברים שהם עבדו עליהם ולא על מתנות השמיים שבורכו בהם (שזה כולל גם יופי וגם כשרונות אחרים כמו חכמה, תפיסה מהירה, כשרון בציור/כתיבה/ריקוד, יכולות גופניות וכו').
אני חושבת שגם חשוב שילד יגדל עם ההבנה שהוא לא נמדד על פי המקום בו הוא נמצא, אלא על פי המאמץ והדרך שהוא מצליח לעשות. והדרך בה הוא משתמש בכישורים שהקב"ה נתן לו.

אבל ביחד עם זה, ילד צריך להכיר בערך עצמו, לדעת מה הכישורים שהקב"ה נתן לו, לא בשביל להתגאות בהם, אלא קודם כל כדי שיהיה לו ביטחון עצמי, שהוא ירגיש טוב עם עצמו, ומתוך כך שהוא יכיר טובה לקב"ה על מה שהוא קיבל וידע שהקב"ה נתן לו את הכוחות האלו כדי להשתמש בהם לטובה.
והרבה מהתפיסה של הילד על עצמו באה דרך ההורים שלו. ולכן כהורים חשוב שנדע לתת את זה לילדים שלנו. גם מתוך כך שאנחנו רואים אותם ככה, אבל גם דרך אמירה מפורשת. כי לא תמיד זה עובר מספיק טוב בלי שזה נאמר בקול.

אני חושבת שבסופו של דבר *כמה להגיד* ו*איך להגיד* זה תלוי בסגנון של ההורים, ואין פה כללים מוחלטים. אבל בגדול - אני חושבת שצריך להקפיד שעיקר היחס יהיה לדברים שתלויים בילד, ופחות לכשרונות וליופי שלו. ואני גם מרגישה שלי יותר נכון להגיד את זה בצורה שמדגישה שזה מתנה מה' שאנחנו מודים עליה. לא כמו מחמאה שאני מחמיאה לילד, אלא כמשהו שאני מציינת ושמחה יחד איתו, ומודה לה' שנתן לו את היופי/הכשרון הזה.

ובגיל גדול יותר אפשר גם לדבר על זה בפירוש - על היחס בין מתנות שמקבלים מה', לבין דברים שמשיגים על ידי השקעה ומאמץ.
לדעתי כשמדבקים על אנשים אחרים, בכלל לא צריך לתת משקל ליופי שלהם. כשאנחנו מעריכים אנשים אחרים, אנחנו מעריכים על דברים שרואים להערכה, ולא על המתנות שה' נתן להם, שיכולים רק לעורר קנאה.
אפשר גם לדבר על האחריות של האדם להשתמש במתנות שה' נתן לו לטובה. איך יש אנשים שרק קלקלו והשתמשו בחכמה שלהם כדי לפגוע באחרים, וכו'.
ואם הילד כן נותן מקום ליופי, אז אולי כדאי גם לדבר על היחס בין אדם יפה בלי מידות טובות לאדם טוב אבל פחות יפה, ולהבין איפה העיקר. (אבל לכתחילה לא בטוחה שצריך לפתוח את זה, כי אני חושבת שקודם כל צריך לחנך את הילדים שכשמסתכלים על אחרים אז היופי הוא לא המדד שנסתכל עליו בכלל).

את כל זה אני כותבת מהרהורי ליבי, אבל אשמח לשמוע עוד דעות. עוד לא יודעת האם זה יעבוד אצלנו (והאם אני בכלל אצליח ליישם הכל בצורה מדויקת ונכונה…).
תודה! כתמיד כתבת יפה כ"כאם מאושרת

הרהורי ליבך התיישבו על ליבי.

בעז"ה מתפללת שנמצא את הדרך הנכונה והמאוזנת לחינוך הבנות.

וסליחה שכתבתי את שאלתי בתגובה אלייך, זה היה בטעות, התכוונתי להגיב כתגובה לכל השרשור ויצא לי בטעות אלייך.

אני לא רואה את מה שכתבת כקשורמיואשת******
אנשים הם בררנים, ימי שהגיעה לגיל מבוגר ופוסלת על תמונה כי זה לא הטעם שלה (לא תגידי מכוער העולם, ענין של טעם בלבד) ולא רוצה אפילו לתת צ’אנס לדבר איתו אז יש לה קצת בעיה בעיני של רצון להתחתן ומוכנות ובשלות לענין.
מילא בגיל 18 לצפות לאביר על סוס לבן זה אולי קשור לאידיאל היופי
בגיל שלושים או מתקרב אם כל הבירורים טובים והיא מורידה על טעם בלי להיפגש, יש לה סתם בעיה אחרת
אני כן מבינה למה זה יכול להיות קשורבארץ אהבתי
אני חושבת שאם נותנים יותר מידי דגש על יופי, זה כן יכול לגרום לערכים מבולבלים, ולשימת דגש על דברים לא מהותיים.
זה לא אומר שזה מה שעלול להיגרם לכל מי שתנהג לפי מה שנכתב פה בשרשור. זה שאמא נותנת לילדים שלה את הביטחון במראה שלהם זה חשוב וטוב, וממש לא שווה לדגש מוגזם על יופי.
אבל פה בשרשור היה אולי חסר איזון מול הדברים האחרים שאנחנו רוצים לפתח בילדים שלנו. ואם זה נשאר העיקר, אז זה כן יכול להביא למקומות בעייתיים.
בגדול כן, ברורמיואשת******
גם אני כתבתי על האיזון הזה.
אבל חיפוש היופי באחר יותר נובע לדעתי מהאווירה הכללית ועודף מחמאות על יופי מההורים בלי שימת דגש על דברים אחרים יגרום לריקנות עצמית ולהערכה עצמית שגויה- התפארות ביופי מול חוסר בפיתוח אישיות
זה מאד לא טוב וברור שצריך להיות איזון ולשים דגש יותר על אישיות ומידות.
פשוט התכוונתי שדווקא התופעה שתוארה פה בעיני לא קשורה ספציפית לענין המחמאות מההורים
אולי כן?
טוב. לא בטוחה בעצמי כבר
זה כזה טמטום ושטחיות בגיל מתבגר להוריד על סמך תמונה … אולי זה כן קשור
את באמת התייחסת יפה לאיזון הזהבארץ אהבתי
ומאוד אהבתי את מה שכתבת. גם פה וגם בשרשור השני. חלק ממה שכתבתי פה נכתב בהשראת הדברים שלך...

אבל זה באמת איזון שצריך לשים אליו לב.
כי יש באמת בעיה הפוכה של משקל גדול מידי למראה וליופי.
לא יודעת אם זה נוצר רק ממחמאות מוגזמות על יופי, בלי להתייחס לצדדים נוספים באישיות. אבל לדעתי זה עלול לקרות. בטח בשילוב עם עוד מאפיינים של התרבות היום שנותנת דגש גדול מידי למראה חיצוני.
וזה באמת עצוב שזה קורה...
אבל בעיה נוצרת לפי רוח של דוראם מאושרת

מסכימה איתך שזו בעיה, אבל אם הבעיה הזו רווחת, כנראה זה נובע מרוח שמנשבת בדורנו. (היום בשידוכים זה בעיקר סביב התמונות ומראה חיצוני )

לכן עלה בי החשש איך למצוא את האיזון הנכון בדור כזה

(ותודה על הפרגון - עברתי את ה30 לפני כמה שנים   )

אין קשר בכללקפה הפוך

בתור "רווקה" שהתחתנה בגיל לא צעיר במיוחד

להפך -

ככל שיותר ויותר אהבתי איך שאני נראית, כמו שאני, אחרי עבודה עצמית רבה (כי נניח אמא שלי לא אמרה לי שאני יפה), אז זה רק עשה לי טוב בדייטים ובקשרים שהיו לי.

תחשבי, האם משהו שחושב על עצמו שהוא סבבה איך הוא יצפה שמשהו אחר שלא מכיר אותו גם ירצה אותו ויאהב אותו? אם את לא אוהבת את הגוף שלך, איך תרצי שבעלך יאהב אותו?

השדר צריך להיות עם בטחון בעצמי, גם פנימית וגם חיצונית (שמושפעים אחד עם השנ

(וכמובן ענווה אבל זה לא דברים מנוגדים - ענוה וגאוה זה ניגוד, בטחון עצמי טוב ומאוזן זה הדבר הכי בסיסי בזוגיות)

ודרך אגב, אם משהי מחליטה לא לשמוע הצעה בגלל סיבה של יופי/מראה זה ממש ממש לא נובע מזה שהיא חושבת שהיא הכי יפה בעולם.... זה נובע מתפיסות שונות, ואגב בלי קשר - זה זכותה והחלטה שלה עם המחירים שהיא תשלם עליהם (כמו שיקח לה זמן למצוא)

אני חושבת שהנקודה היא איזה משקל נותנים ליופיבארץ אהבתי
נשמע לי שכולן פה מסכימות שחשוב להיות עם ביטחון עצמי ביחס למראה, שכל אחד יאהב את המראה שלו וירגיש טוב עם עצמו.

אבל כשמגיעים לתפיסה שנותנת משקל גדול מידי למראה חיצוני, זה מביא למצב שפוסלים על מראה בקלות רבה מידי. (ונכון שזה זכותה והחלטתה, אבל זה עצוב. בעיקר כשזה רק על פי התמונה, בלי לתת שום צ'אנס למראה עיניים של היכרות ממש, עם בן אדם חי ולא עם תמונה. והרבה פעמים יש הבדל משמעותי בין תמונה לראייה אמיתית).

וכשהורים מחמיאים לילדים על המראה שלהם, זה כן צריך להיות במודעות - איפה זה ביחס לדברים אחרים. איך לא הופכים את זה לעיקר.
וודאי שזכותה,לא באתי לשפוט אף אחד,אלא לחפש בשביליאם מאושרת

מה היא הדרך הנכונה שיבור לו האדם...

שאלת שאלה מעניינת - האמת שלא חשבתי על הגוף שלי במובן של לאהוב אותו או לשנוא,וגם לא נראה לי שבעלי חשב על זה ( נפגשנו בחורף עם פליזים ) .

מה שכתבת יפה ממש מתחבר לי לאהבת האדם - שזה לא חיצוני. 

גם בתקופות שונות בחיי כשלדוג' פחות אהבתי את המשקל שלי לא שייכתי את זה לאהבה , יותר לאכזבה,שאיפות אבל אהבת עצמי לא היתה תלויה בזה.

כתבת שזה נובע מתפיסות שונות, זה בדיוק מה שאני מחפשת איך לא לעצב את התפיסות האלה?

לדעתי זה הרבה מעבר למחמאותמיואשת******
הילדים שלנו יתפסו יופי כמו שאנחנו נתפוס אוצו, אבל באמת
זה איך אנחנו מתייחסים לאנשים אחרים, האם משפטים כמו איזה יפה ואיזה מכוער על אנשים אחרים נאמרים אצלינו הרבה
האם שומעים הערכה אצלינו לאנשים יפים רק בגלל יופיים
האם אנינו מדברים על בני משפחה במושגי יופי
ועוד
לקחתי איתי!אם מאושרת

מאד אהבתי את הכוון שלך.

להקפיד לדבר דיבורים טובים ונכונים על אנשים אחרים!תודה רבה!

לגבי - איך ילדינו ידעו במה לשים את הפוקוס?קמה ש.
בס״ד

נראה לי שדרך טובה היא לאחל להם כל הזמן איחולים כמו -

* איזה לב טוב! איזה כיף יהיה לאשתך!
* את כזאת טובה בלפרגן, איזה כיף זה יהיה לבעלך!
* אמא ככ אוהבת אותך! שיהיו לך תמיד חיים דבש ושתזכי לבעל טוב עם מידות מעולות!
* עשית מעשה מה זה יפה / אצילי / טוב עכשיו! אני מתפללת שה׳ ישלח לך בעל עם מידות מעולות כמו שלך, כי זה הכי חשוב!

וגם להאיר את המידות הטובות של בן הזוג לילדים:

* ילדים, שמתם לב כמה אבא דאג לכם היום? איך הוא קנה לכם במיוחד X כי הוא ידע שזה חשוב לכם? איך הוא הגיע במיוחד למסיבת הסיום ההיא? איזה אבא איכפתי קיבלתם! אני מתפללת שגם בני הזוג שלכם יהיו כאלה טובי לב ואיכפתיים (ואפשר להחליף הענווים / אמיצים / בעלי חסדים / צדיקים לפי ההקשר).

אני לא בטוחה מה הסיבות שהובילו את אותה הבחורה לענות לך ככה אבל אני לא בטוחה שזה קשור למחמאות שהיא כן/לא קיבלה בבית על המראה החיצוני שלה.

יתכן שהסירוב שלה יושב על דברים עמוקים הרבה יותר ממה שנדמה לנו. אולי הפנים שלו הזכירו לה חוויה קשה מול מישהו אחר והיא לא מסוגלת? אולי מחסום פנימי אמיתי שה׳ שלח כדי להגן עליה מזוגיות שלא הייתה יכולה להצליח בסופו של דבר?

ואולי כן, זאת הייתה פסילה שכל הסיבה שלה זה התרבות המבולבלת כל-כך של הדור הזה. הסרטים, הדיאטות, בובות התצוגה בחנויות והניתוחים הפלסטיים על ימין ועל שמאל?

מסיימת עם סיפור. בנערותי התארחו אצלנו כל מיני סטודנטים/יות רווקים. ההורים שלי עמלו קשה על שידוך שעל פניו היה נראה מושלם. שני רווקים שכבר לא היו צעירים והיה נראה שזה בול מה שכל אחד חיפש. אבל אחד מהצדדים סירב. זה היה ממש מאכזב... ובעיקר הייתה תחושב שהוא מפספס את הזדמנות חייו להתחתן כי הרכבת לא תחכה עוד הרבה... אבל במציאות, הצד הזה התחתן אח״כ עם משהי אחרת והקים משפחה יפיפיה! וגם היא מצאה מישהו מדהים אחר והקימה משפחה נהדרת... אז מה אנחנו יודעים, בסופו של דבר?... אנחנו רק משתדלים... ולה׳ הפתרונות...

ולך @אם מאושרת יקרה! את אלופה שאת ככה משקיעה מחשבה, זמן וכוח כדי לנסות שעוד בתים יקומו ושעוד יהודים יקרים יזכו לישועה הפרטית שלהם. שה׳ ישלם לך את שכרך בכפל כפליים והלוואי ותזכי והרבה זוגות יקימו את ביתם בישראל בזכותך! ❤️

(אהבתי את מה ש@קפה הפוך הזכירה, שאפילו התורה מציינת את הדמויות שהיו יפות תואר או טובות מראה...)
יש פירוש מאד יפה על שקר החן והבל היופימיואשת******
סליחה שאני לא זוכרת בשם מי
אבל נאמר
שקר החן והבל היופי, אשה יראת ה היא תתהלל
אז הפירוש הולך שאם כל מה שיש לאשה זה יופי וחן, אז שקר והבל הם. הם לא שווים כלום לבד
אבל אם אשה היא יראת ה, אז היא תתהלל ביופי ובחן שיש לה
וגם התנ״ך מזכיר נשים שהיו יפות ויראות שמים, בכריכה אחת, ההערכה היא לאשה שהיא יראת שמים וגם יפה, יופי כשהוא לבד לא שווה כלום.
👍🏼👍🏼 (דיברתי על הילדים שלנוקמה ש.
בס״ד

שבוודאי שהם לא רק יפים, אלא גם טהורים, צדיקים ומלאים בטוב!

כתבתי את ההערה הזאת כתוספת כללית לדיון על האם נכון / ראוי / טוב להזכיר לילדים שלנו שהם יפים)

🤍
כתבת מהמם ואני רק ניסיתי להוסיף לדברייך החכמים מיואשת******
❤️❤️❤️ תודה מיואשת יקרה, הסמקתי כאן...קמה ש.
פרוש מיוחד !ממש מזכיר לנו את האיזון הנכוןאם מאושרת

תודה שכתבת את זה! והזכרת לנו!

(פרוש של הגר"א, הרצי"ה מביא אותו הרבה בשיחות שלו)

התחברתי מאדאם מאושרת

בפרט לרעיון להחמיא לבן הזוג בקול.

כתבת כ"כ טוב נתת לי כלים מה אני יכולה לעשות בתור אמא, ועזרת לי לדון לכף זכות. ממש תודה רבה! 

(ואמן לברכתך,תמיד טוב להתברך, אבל לגבי השידוכים אני לא מרגישה שאני עושה משהו מיוחד ,תמיד מרגישה שאני לא עושה מספיק ,יש לי כ"כ הרבה חברות יקרות ומדהימות, שאני כ"כ מחכה שיתחתנו, ואני רואה בזה ממש נס שאני כן זכיתי להתחתן, חסד ה' , אז זה משהו מינימלי להציע הצעות...) 

❤️ משמח ממש שזה עזר ב״ה!קמה ש.
בס״ד

תודה על המילים אם מאושרת יקרה!

והלוואי ותראי מלא פירות מתוקים מכל ההשתדלות החשובה כ״כ הזאת!!!!!
עשי איך שאת מרגישהפרצוף כרית

אני חושבת שהחינוך שחינכו אותי היה טוב ונכון

זה פשוט נושא מעט רגיש, כי מוזר להחמיא לילדה על המראה שלה, זה קצת מרגיש סטיה, לא?

תלוי איך עושים את זה... השאלה - איך?

אפשר להחמיא שיש לה פנים חמודות אבל לא הרבה יותר מזה... לא יודעת שאלה טובה...

סטיה??? להחמיא לבת שלך שהיא יפה?מיואשת******
אפשר לדון אם זה מרגיש נכון חינוכית או לא
אבל סטיה?
אפילו צל צל של קרוב לסטיה?
נשמע לי סוג של סטיה לחשוב שזה סטיה להחמיא לבת שלך שהיא נאה וחתיכה
או שלא הבנתי מה את מתכוונת
מסכימהריבוזום
לגמרי לא סטיה! וגם גננת שמחמיאה לבת שלי "איזו יפה" זה ממש מקובל והגיוני ובשום אופן לא סטיה.

(אחרי שכתבתי מוקדם יותר בשרשור שאני לא מחמיאה על יופי שמתי לב שאני כן קצת - בעיקר יחד עם בגדים: השמלה הזו ממש יפה לך; כמה אתה חגיגי ויפה!
ועוד דברים שהם לא בדיוק מחמאות על יופי אלא יותר התיחסות נעימה לגוף שלהם, כמו: בואי נאסוף את השיער היפה שלך; בוא נסבן את הבטן החמודה שלך; המגבת ממש רוצה "לאכול" את הידיים המתוקות שלך; הנה הרגליים החמודות של ..., הגרביים ממש מחכות לחבק אותן. כאלה...)
כנראה שאני פשוט לא רגילה לזהפרצוף כרית

הרגשתי מאמא שלי תמיד שאני נראית יפה וכו'

אבל לא אמרה לי ישירות לגבי הגוף - יותר לגבי איך שהבגד נראה עלי, אם רזיתי או אם אני נראית מסודרת וכו' 

שוב, זה ענין של מנטליות

סליחה אם נקטתי במילה קיצונית, צודקת,

לא התכוונתי, פשוט נשמע לי מוזר שאמא שלי תגיד לי שהעינים שלי יפות, לא רגילה לזה, זה הכל

מה?קפה הפוך

את יודעת כמה בעיות ביחסי אישיות היו נפתרות אם רק היה לבת דימוי גוף חיובי שמתחיל מהאמא מגיל קטן? (את יכולה לשאול מדריכות כלות/יועצות מיוניות וכ')

את יודעת כמה אנורקסיות / הפרעות אכילה היינו נחסכים אם רק היו מחמיאים לבת שהיא יפה כמו שהיא, מגיל קטן ושלא תלמד את זה ממקומות חיצוניים?

מה סטיה?

אז את חושבת שגם התנ"ך סוטה כי שם מוזכרים הרבה "יפי תואר"?

אני רקבימבה אדומה
ה' לא סתם ברא אותנו עם יופי וחן פנימי וגם חיצוני... כמו שכתוב שדירה נאה, אשה נאה וכלים יפים מרחיבים דעתו של אדם. יש משמעות ליופי. וכמובן כמו שאנחנו מכירים מעולם האישותי הזוגי שלנו את המשמעות. אז שוב לתת לו את המדרג הנכון ביחס לפנימיות, אבל להתעלם ממנו זה אולי חסר...

קחי מזה מה שבאלך.
לא ככ. כשלובשים בגד חדש נניח כן, או מסתפריםסופי123
יש להם תכונות מהממות אחרות שעליהם אנחנו מחמיאים המון, לא מרגישה שהמראה החיצוני שלהם הוא כלי שאמור לחזק את הביטחון העצמי שלהם. גם כי שואפת לייצר ביטחון ודימוי עצמי פנימי יותר וגם כי למרות שבעיני הם מהממים ומתוקים נורא המראה שלהם סהכ סטנדרטי.
אבל אני כן רואה שלשניה שעל סף גיל ההתבגרות חשוב יותר ויותר לשמוע חיזוקים גם בכיוון הזה...
לחזק את זהפרצוף כרית

לפעמים יוצא לי לפגוש 2 נשים מעולמות שונים לחלוטין (נגיד אחת מהמשפחה ואחת מהעבודה - לא באותו גיל.. הפרש של 15 שנה נניח...) 

ורואים שיש להן אותו אופי

ולא אותו מראה בכלל

מה זה אומר? שיש חשיבות רבה לנפש/אופי /נשמה

והיופי החיצוני נמשך גם אחרי האופי לעתים..

למה לא?קפה הפוך

לא קראתי הכלבת 30אחרונה

אבל ברור שאני מחמיאה להם, גם וגם.

ילדה יפה שלי

איך השיער שלך יפה

השמלה הזאת ממש יפה לך

וכו' וכו'

למה לא, בעצם?

איך נכון להגיב לדיבור עצבני של מתבגרים?אנונימית באהב"ה

הגדולה שלנו מתחילה את גיל ההתבגרות, ואני מרגישה שכהורים אנחנו לא תמיד יודעים להגיב לה נכון.

מרגישה שבעלי לפעמים קשה איתה יותר מידי. ולא בטוחה איך נכון להתמודד (איך נכון להגיב לה באופן אידאלי, וגם איך נכון להתמודד מולו כשהוא קשה איתה מידי).

הרבה פעמים כשאנחנו אומרים לה משהו, היא מגיבה בטון עצבני או מרימה קצת את הקול. לרוב המילים שהיא אומרת הן בסדר, אבל הטון עצבני או מזלזל (נגיד שאומרים לה שהיא יותר מידי זמן בפלאפון אז היא מרימה את הקול ועונה כזה 'בסדר' עצבני).

לבעלי זה מאוד מאוד מפריע כשהיא מדברת ככה. הוא כועס עליה ודורש ממנה לא להרים עליו את הקול.

אבל זה לא באמת עוזר ההערות שלו, בפועל היא ממשיכה עם זה, והוא כל פעם מתעצבן יותר (כי היא כבר 'היתה אמורה להבין' שככה לא מדברים להורים).

היום היא ענתה לו איזה 'בסדר' עצבני כזה (והוא היה עם עמוס בגלל דברים אחרים), והוא ממש כעס עליה וקרא לה בכינויים שממש לא אהבתי (נפלט לו מרוב כעס, זו ממש לא השפה שלו בדרך כלל).

אז קודם כל, אני אשמח לשמוע מאמהות מנוסות שעברו את הגיל הזה עם הילדות שלהן -

האם נכון להקפיד שלא ידברו ככה להורים? יש מקום לצפות שילדים בגיל ההתבגרות ילמדו לדבר תמיד בצורה מכבדת כלפי ההורים?

או שיש לנו פה עבודה להבין שלפעמים היא תדבר ככה, וזה חלק מהרגיל, ולהילחם בזה רק ירחיק אותה מאיתנו?

ואיך נכון להגיב מול בעלי כשהוא כועס עליה? (בעיני בצורה קשה ולא תואמת לסיטואציה. גם אם יש מקום להגיב, שגם על זה אני לא בטוחה - בעיני הוא מגזים בכעס שלו).

בעצםoo

הוא דורש ממנה יותר ממה שהוא דורש מעצמו

כי כשהוא עצבני הוא אומר כינויי גנאי

והיא לא יכולה לומר בסדר בטון שלא נראה לו

חסר הגיון לחלוטין

הרי הוא המבוגר והיא הילדה

באופן כללי אני לא מייחסת חשיבות לטון של מתבגרים

אחרי ההבנה שזה סגנון דיבור תואם גיל

וגם לא מייחסת חשיבות גדולה לתוכן כל עוד זה לא משהו חריג

וגם לא מחפשת כבוד מהילדים אלא קשר נעים וטוב

הכבוד מגיע לבד בלי שדורשים אותו

ע"י דוגמא אישית

אם מתנהלים בכבוד עם הילד הוא לומד להתנהל בכבוד

יש סיטואציות בין בעלי והילדים שאני מתערבת

משתדלת שזה לא יקרה לעיתים קרובות ושזה יהיה בצורה מועילה 

למעשה את צודקתאנונימית באהב"ה

ואני הרבה פעמים אומרת לו את זה כשהוא כועס עליה.

(וגם לא בטוחה שפועלת נכון בזה. כי להגיד לו ביקורת בפני הילדים זה גם לא הכי חינוכי, במיוחד כשאני בעצם מבטלת את מה שהוא אמר כרגע לילדה).

אין צורך להגיד לו מול כולםעל הנס

אפשר לדבר על זה ברגוע בהזדמנות אחרת אחד על אחד,בשום אופן לא מול הילדה,

גם אני לא מתייחסת לטון,אבל כמו שהייתי מדברת על זה עם בעלי בנחת ב4 עיניים גם איתה הייתי בהזמנות מדברת בארבע עניים,ואז יורדת מזה לחלוטין,

ונכון שככל שתדרשו כבוד זה פשוט לא יעזור אלא רק יחמיר את המצב.

כדאיooאחרונה

לדבר איתו בנפרד

לא בזמן אמת

לשקף לו שהדרישה שלו לא הגיונית ולבקש ממנו לא להתייחס לכל טון שלא נראה לו

ילדים מתבגריםתהילה 3>

זה דבר קצת מבלבל.

מצד אחד יש בהם משהו הודף, ולפעמים חצוף ומתריס, ומצד שני, לא פחות ואף יותר הם זקוקים לאהבה, לתחושה שהם רצויים, לקשר בריא

והקשר משנה צורה בגיל הזה וצריך להסתגל אליו מחדש ולהעביר אותו שלב.

לכן א:

פינוי המרחב הרגשי שלכם:

לדבר יחד או לעבד לבד את התסכול מההתנהלות שלה, ואצלך גם שלו.

כשמגיעים טעונים לסיטואציה די בקלות מגיעיל לשיח קשה ורחוק וחבל.

כשמגיעים נינוחים יותר, ניתח להעמיד גבול בצורה נינוחה.

לדוגמא; אני מבינה שזה קצת עצבן אותך, בבית שלנו לא מרימים קול/מדברים בחוסר כבוד להורים.

הרעיון הוא-

לתת שם להרגשה והכרה בתחושה שלה

להציב גבול- להגיד שזה לא מקובל עליכם

לעשות את זה באופן ענייני ובלי בעצמכם לדבר באופן לא מכבד.

בהחלט מאתגר וצריך ללמוד את זה.. בהצלחה

יש לך פה בעצם שתי שאלות:מתואמת

1. איך מתייחסים למתבגר שמדבר לא יפה.

2. איך מסבירים לבעל שצריך להגיב בצורה מותאמת ולא עצבנית.

אני מציעה שתשבו שניכם יחד ברגע של נחת, ותנסו *יחד* ליצור גישה מתאימה לגיל ההתבגרות שנכנס לפתחיכם. את יכולה בשיחה להוביל אותו בעדינות לכך ש"כמים הפנים לפנים", ושאם אתם תדברו בנחת, יכול להיות שגם המתבגרת תספוג את האווירה ותדבר בנחת. אבל גם אם לא - עדיין התפקיד שלכם כהורים הוא להראות לה איך מתנהגים ואיך מדברים בנחת.

בכל אופן, אנחנו לא עוברים בשתיקה רק כשמדובר בחוצפה ממש, מילים שלא אומרים להורים. על טון דיבור אנחנו יותר מחליקים, מקסימום אומרים: "לא נעים לנו לשמוע טון דיבור כזה, אולי תנסה לענות בנחת?"

(והאמת שגם אנחנו - בעיקר אני - לא תמיד מצליחים לדבר אליהם בנחת...)

לא יודעת את מי לשאול אז שואלת כאןכל היופי

הבת שלי בגיל ההתבגרות, כנראה על הרצף בתפקוד מאוד גבוה.

(לא מאובחנת רשמית עדיין כי התורים ארוכים מאוד)

סובלת מחרדה ספציפית (ועוד כמה חרדות נלוות בעצימות יותר נמוכה).

הייתה תקופה בטיפול רגשי כולל cbt שזה הטיפול הקלאסי לחרדות.

לא עזר בכלל למרות שהיא מאוד רצתה שינוי והמטפלת מקסימה.

הטיפול זלג לכל מיני נושאים אחרים, והיא גם מאוד נוטה לנבור שכלית בדברים אבל זה לא נוגע לרמת הרגש כמו אצל רוב בני האדם.

כלומר היא יכולה לנתח ולהסביר ולהבין אבל זה לא מזיז לרגש, זה מישור אחר לגמרי.

חשבתי על נוירופידבק, שזה כביכול עוקף את השכל ומאמן את המוח להתכוונן לגלי מוח אחר ופחות להיות בחרדה.

אחוזי ההצלחה הם 70-80 אחוז לפי מחקרים של כמה עשרות שנים, וזה ללא תרופות וזה נשמע לי כיוון טוב בשבילה.

הבעיה היא שמי שפניתי אליה אומרת שלפני שרואים שינוי צריך סביב ה10 מפגשים. וכדי שיהיה שינוי משמעותי צריך 30-40 מפגשים. ואולי היא מה20-30 אחוז שזה לא עוזר להם.

זו הוצאה מאוד משמעותית לפני שאני יכולה לדעת בכלל אם זה הכיוון.

אני מניחה שיש עוד אופציות אבל לא יודעת מה באמת יעזור.

מה הייתן עושות?

הייתי רצה מהר עם האבחוןעוד מעט פסח
עבר עריכה על ידי עוד מעט פסח בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ו 20:57

אחרי האבחון תוכלי לקבל קצבה מבט''ל, שהיא מעל ל-3 אש''ח בחודש, ויהיה לך קל יותר להוציא עליה כספים...

חוץ מזה שבאבחון יעזרו לך לחשוב מה יכול להתאים לה.

אם תרצי המלצות למאבחנים פרטיים - מוזמנת בפרטי.

קודם כדאי לעשות אבחון נכוןמתיכון ועד מעון

ואז יהיה יותר קל למצוא את הטיפול המדויק עבורה

מצטרפת לקודמותיי - אחרי האבחון תוכלו להתאים להמתואמת

טיפול מדויק יותר, ואולי גם המאבחנים יוכלו להמליץ על סוג טיפול מתאים.

אם את מרגישה שהיא יכולה עוד "לסחוב" בלי טיפול, אז תחכו לאבחון בקופה. היתרון הוא שבדרך כלל הם גם מסדרים את העניין מול ביטוח לאומי, ואתם לא צריכים להתעקש על זה בעצמכם...

אבל אם את כן מרגישה שהיא חייבת כבר תמיכה, אז באמת כדאי ללכת לאבחון פרטי. זה לא זול בכלל-בכלל...

אני יכולה להמליץ לך על פסיכולוגית בירושלים שמאבחנת אוטיזם.

תודה לכןכל היופי

אז באמת זו גם המסקנה שהגענו אליה, לא לחכות לקופה אלא לחפש אבחון פרטי למרות שזו הוצאה.

אשמח להמלצות שלכן.

תודה

דינה זלזניק. אם לא תמצאי מספר ברשת אכתוב לך באישי.מתואמת
רק מדייקתמתיכון ועד מעון

אבחון אוטיזם במידה ואכן יש אבחנה דורש אבחון כפול-פסיכולוגי ורפואי.

ממליצה כמו @מתואמת להתחיל בפסיכולוגי

נכון.מתואמת
גם אם הולכים לפרטייראת גאולה
תדברי לפני כן עם המזכירות במרפאה, שיתנו לכם החזר כי אתם ממתינים כבר הרבה זמן.
תודה לכן, מחפשת מכון אבחוןכל היופי

כדי לקבל אבחון כפול כמו שהמליצה @מתיכון ועד מעון במקום אחד.

יש המלצה למישהי?

מעדיפה באזור השרון...

יש את המכון של ד''ר דיצה צחורמתיכון ועד מעון
נראה לי בבי''ח אסף הרופא שעושים שם אבחון כולל
אם אריאל רלוונטיעוד מעט פסח

אני יודעת שבמרכז התפתחות הילד שבאוניברסיטה עושים אבחון משולב.

ואמור להיות אפשרי דרך קופ''ח, או עם החזר.

שווה לברר.

וגם 'בית אחד'עוד מעט פסח
בכפר סבא מומלץ.
ממליצה לך לעבור על הרשימה הנ"לאנונימית בהו"ל

זה מתוך קבוצת הפייסבוק 'מרוצפות' של נשים על הרצף.

מאגר המאבחנים.ות המעודכן של מרוצפות - אוטיסטיות כותבות

אנחנו הלכנו מתוך הרשימה לפסיכולוגית ופסיכיאטר בנפרד, בחרנו רק לפי זמינות של תורים, ושניהם היו אנשי מקצוע מעולים ממש.

אני לא אמליץ לך ישירות עליהם בגלל שביקשת מקום שעושה גם וגם, אבל יש ברשימה גם מקומות כאלה.

התבלבלת בניק. לפורום הזה יש ניק אנונימי אחריעל מהדרום
זהב טהור שמת פהכל היופיאחרונה
תודה רבה לך!!
עזרה בטיפולים רגשיים מהקופהילד מתוק וטהור

יש לנו ילד עם קשיים רגשיים משמעותיים שהתפרצו בשנה וחצי האחרונות (ברמה שהוא מוגדר עם נכות 50% בבט"ל).

מזמן הומלץ לנו לפנות לטיפולים רגשיים, היינו בהמתנה דרך הקופה, היינו באבחון תקשורת דרך הקופה (זה לא תקשורת זה רגשי- הייתה המסקנה, אבל ההתנהלות בהחלט הייתה מזכירה בעיות תקשורת).

גם בתום האבחון נאמר לנו שיצרו איתנו קשר מהקופה והתפתחות הילד/בריאות הנפש לטיפולים רגשיים...

בינתיים אנחנו רק במעקב פסחכיאטרי בקופה, שזה יפה אך לא מספק... אין אף ספק שהילד זקוק להם, כולם הפנו אותו, אך אין מענה מהקופה.

בינתיים כמובן שלחנו לטיפולים שונים, והדרכת הורים פרטיים, והוצאנו סכומים גבוהים מאד....

נשמע לי ממש מוזר שאנחנו לא מקבלים מענה מהקופה, ואם אין להם תורות עבורנו, שנים, לפחות שיתנו לנו החזרים..

מישהי יודעת אם ניתן לקבל דבר כזה, ואיך?

הייתי מתחילהכל היופי

בישיבה מול המזכירה בקופה בניסיון להבין איך אפשר לקדם.

ואם היא לא יכולה לעזור ללכת לרופאת ילדים,להסביר לה את הדחיפות ושהיא תלחץ.

יש בקופות הרבה אופציות לטיפולים רגשייםמתחדשת111

באומנות

הידרותרפיה

ועוד..

אל תחכי שיצרו קשר. כדאי שתפנו לרופא המשפחה ותשלחו טפסים רלונטים

תיצרי קשר עם המזכירותאיזמרגד1אחרונה
של בריאות הנפש או התפתחות הילד, או גם וגם ותשאלי אותם... בדרך כלל הם יודעות איך אפשר לקבל החזרים. מניחה שזה תלוי בן כמה הילד ובאיזה קופה אתם.
גם אני בשאלות בת מצווהעוד מעט פסח

אשמח לעזרתכן בתכנון הלו'ז.

אנחנו רוצים לקיים אירוע אחד גם עם החברות וגם עם המשפחה, אבל שיהיה זמן בנפרד (מה שאני חושבת עליו כרגע זה שהחברות יגיעו מוקדם יוצאו מוקדם).

אשמח שתעזור לי לחשוב באיזה סדר לנהל את האירוע, כמה זמן בערך דברים לוקחים ומתי להזמין את החברות ולמתי המשפחה.

בתוכנית-

-יצירה (שאמורה להיות לחברות + אופציה לבני משפחה שרוצים)

- ריקודים (אפשר רק לבנות, דווקא יהיה לי יותר נוח מבחינת צניעות)

- טקס ברכות (שהילדה רוצה שהחברות *לא* יהיו בו)

- וכמובן אוכל, שעוד לא ברור לי כמה מנות יהיו ומתי.

הבנות יגיעו בזמן שנגיד (מגיעות מקרוב, רובן ברגל), המשפחה תגיע לאט לאט לאורך שעה בערך...

איך הייתן בונות את האירוע?

מנסה לחשובמתיכון ועד מעון

אולי להתחיל עם יצירה והרקדה לבנות ואז אוכל לכולם, שבזמן האוכל המשפחה מגיעה ואז החברות הולכות ונשארת המשפחה לברכות.

נשמע הגיוני?

זהו, שאני לא כל כך יודעתעוד מעט פסח

בגלל שהמשפחה תבוא ב'טפטופים', זה לא כל כך מסתדר לי עם האוכל המרכזי (באירוע רגיל עושים סוג של קבלת פנים בשביל זה. למשוך את הזמן עד שכולם מגיעים).

חשבתי אולי לעשות-

אוכל לבנות

הרקדה

יצירה - ואז בנות שסיימו הולכות הביתה, ומשפחה שרוצים באים מוקדם להשתתף

מנה ראשונה למשפחה

ברכות

מנה שנייה למשפחה

אולי זה גם יצא לי יותר זול, כי לבנות אפשר להביא דברים זולים, ולמשפחה אוכל ברמה יותר גבוהה.

אבל אין לי מושג איך זה יעבוד, ואיך לתכנן את הלו''ז.

באירועים שאני הייתימתיכון ועד מעון
משותפים לחברות ומשפחה אז החברות הגיעו לפני ליצירה אבל כל היתר היה משותף, אז נשמע לי שיותר נכון או להפריד לגמרי או לעשות ביחד אחרת זה ממש בלאגן (בעיני)
בטוח לא שווה להפריד?שלומית.
לא חושבת שזה יעלה ככ את העלות או את הכאב ראש... ממה שאני ראיתי אירועים נפרדים לחברות ומשפחה יותר מוצלחים לכל הצדדים 
שאלה טובהעוד מעט פסח

מעניין כמה זה באמת עוד כאב ראש.

בעלות זה בטוח מוסיף, כי זה לשכור אולם פעמיים.

ואיפור, ושיער לילדה...

לחברות בטוח צריך אולם?שלומית.

אולי יש לכם מקום בבית? אולי אולם בבי"ס? לפעמים יש עוד פתרונות חוץ מאולם ממש.

מודה שאצלינו לא מתאפרים לבת מצוה ( הן קטנות!) והשיער זו לא הוצאה משמעותית אבל כנראה מקובל אחרת אצלכם...

אם במקרה אתם בירושלים יש לי המלצה למישהי אלופה וזולה לתסרוקת (לא עושה איפור)

לי אישית נשמע שלעשות אירוע ארוך ומתגלגל זה המון כאב ראש ויותר קשה לדייק את הצרכים 

התכוונתי איפור ליעוד מעט פסח

ושיער לילדה.

קצת קשה לי לדמיין את המצב של אירוע לחברות בלבד, אבל אולי באמת כדאי לשקול את זה ברצינות.

לחברות זה לא "אירוע אירוע"שלומית.

אלא יותר בסגנון "ערב כיתה" ארוחה טעימה שמתאימה לבנות בגילן, יצירה, ריקודים, ואיזה משחק של ברכות לכלת השמחה.

הכי כיפי ומותאם

מה שעולה ליבורות המים

יצירה

אוכל וריקודים לחברות

ואס ארוע משפחה-

אוכל למשפחה

ברכות

ריקודים למשפחה

למה בעצם את רוצה להפריד?אר

אפשר להוביף יצירה או סדנא לחברות לפני שכולם מגיעים

אם חשוב לכם

אבל בדרכ החבאות נשארות עם המשפחה

לדרשה ברכות וריקודים

בסוף הן עושות שמח ..

שתי סיבות-עוד מעט פסח

1. היחס הוא בערך חצי/חצי. חברות עושות שמח אבל גם באלגן, וזה פחות מתאים לאופי של חלק מהמשפחה.

2. הילדה ממש ממש לא רוצה לומר דרשה בפני החברות. ומתפדחת ממש גם שישמעו את הברכות של הסבתות ושלנו ההורים. מבחינתה, היא מעדיפה שלא תהיה בת מצווה ולא לדבר בפניהן.

האמת שאני ממש מבינה את הבת שלךעל הנס

אני גם הייתי מעדיפה שלא יהיה ארוע מאשר לדרוש לפני החברות שלי.

אצל אחת הבנות שלי עשיתי בוקר על על חשבון בית הספר בשיתוף עם המורה,ארוחת בוקר יצירה פעילות שהמורה הכינה,ריקודים בסוף,הבנות יצאו מרוצות עד השמיים,

ולמשפחה עשינו משהו כמו ערב סופגניות בחנוכה.

לא מאד רשמי,יצא ממש מוצלח,

רעיון נוסף,לעשות שני ארועים באותו יום צהריים חברות ואז בערב משפחה זה יכול להתיש מאד לכן ממש חשוב לתכנן הכל בצורה נכונה.

לא חייבים לדרוש בכלל....יעל מהדרום

לק"י

אם זה השיקול המרכזי.

אם יש עוד סיבות, אז אולי באמת עדיף להפריד.

עוד אין לי ניסיון בנושא, אז אין לי כ"כ איך לעזור.

ומזל טוב!!

מוסיפה עוד אפשרות לחלוקת האירועים:מתואמת

כשאני חגגתי בת מצווה - לחברות עשיתי טיול/סיור עם עוד חברה. ריקודים לא היו, אבל זה התאים לי מאוד... וגם דרשה לא הייתה.

למשפחה עשינו אירוע בחצר, ואמרתי דרשה - אבל דרשה בחרוזים בליווי מצגת תמונות, אז זה היה קליל יותר. (אולי זה משהו שיתאים לבת שלך גם מול החברות?)

עונה לשלושתכן יחדעוד מעט פסח

לנו חשוב המעמד של הדרשה, דווקא בגלל שזו ילדה עם פחד במה, ואנחנו מאמינים שיעשה לה טוב להתמודד עם הפחד וכן לדבר, בסביבה מאוד תומכת ומחזקת.

מצד שני, אני לא רוצה לדחוק אותה מדי, וגם פחות בטוחה שהחברות יפרגנו, ולכן יהיה טוב בעיניי שהיא כן תאמר דרשה, אבל רק למשפחה.

אהבתי ממש את הרעיון של לשלב מצגת שתקל עליה. תודה!!

בהצלחה!!יעל מהדרום
רק הערה קטנה לגבי הדרשהעל הנס

אני עם פחד קהל וההורים שלי דרשו ממני לדרוש לא רק שזה לא עזר גם הבת מצוה שלי זכורה כדבר שלילי בעבורי,רק בגלל הדרשה הזו,

בסוף אתם ההורים ומחליטים.

אבל את הבת שלי ממש זרמתי איתה

תודה ששיתפתעוד מעט פסח
אקח לתשומת ליבי שתהיה לה חוויה טובה.
היא מבינה את הרעיון הזה?מתואמת

של הצורך להתמודד בדווקא עם הפחד?

כי אם זה לא בא ממנה - לא נראה לי שזה יעזור, אלא רק יגביר לה את הפחד...

בכל אופן, מעניין שדווקא המשפחה המורחבת היא סביבה תומכת ולא החברות זה אומר שיש לכם אווירה טובה במשפחה!

בגדול, היא מבינהעוד מעט פסח

היא עדיין מאוד מפחדת, אבל יודעת שמול המשפחה זה יעבור בטוב ולכן מוכנה להתאמץ לעשות את זה.

מול חברות לא מוכנה ויהי מה.

וכן, ב''ה זכינו במשפחות מפרגנות שירימו לה לא משנה מה יהיה (והיא יודעת את זה).

אז נשמע שזה באמת יעשה לה טובמתואמתאחרונה
רק שימו לב גם בזמן אמת שהיא מצליחה לזרום עם זה באמת ולא נסגרת ברגע האחרון...
אוכל למתבגריםרק טוב!

מחפשת רעיונות לאוכל שנוער אוהבים. לילדים שמחפשים כל הזמן מה לאכול... לאו דווקא שיא הבריאות... (מושקע או מהיר הכנה)

דברים מסוג:

פיצה

פלאפל

שניצל פירה/ציפס

קוסקוס עם מרק

פריקסה

תנו עוד רעיונות

בעיקר לארוחות ערב. אבל גם לדברים שאפשר לקחת לארוחת צהריים ללימודים (עדיף בלי מיקרוגל)

חזה עוף צלוי, קבב, המבורגרשופטים

בוריקיטס ביתיים

בורקס פיצה

פסטה/תפוחי אדמה מוקרמים

כמה רעיונות:שדמות בחולות

אורז

פתיתים

פסטה בולונז

פסטה עגבניות

פרגיות

שיפודי חזה עו

כנפיים קריספיות

סלמון בתנור

קציצות טונה מטוגנות

מלאווח עם ביצה ורסק

טורטיות ממולאות השר/ גבינות/ חביתה

חביתות עם תוספות

בוריקה

אצלי אוהביםכל היופי

מה שמשביע.

שזה אומר הרבה בשרי מבושל ולא ארוחות ערב קלות.

(ומתאים גם לצהריים כמובן)

עם עדיפות ללא עצמות...

שניצלים, פרגיות, קציצות עם או בלי רוטב, בקר בבישול ארוך (אם נשאר משבת), בורקס בשר, פאי רועים וכד'.

מניחה שיהיו מתבגרים שיזרמו גם על כרעיים ואז מאוד קל להכין בתנור עם אורז או תפו"א.

וכמובן פחמימות וירקות כמו פתיתים, פסטה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ברוטב, אנטיפסטי, סלט כרוב, ירקות חתוכים.

אם לא מתחשק לי או שאין בבית בשרי, אני מכינה קציצות טונה כשבא לי להשקיע, או תבשיל מהיר ומשביע של טונה, חצילים, פלפלים, עגבניות או כל ירק אחר שיש בבית ומתאים. מתייחסת לטונה כמו כל דג מבחינת תבלינים וכו' (תחשבי למשל על חריימה או דג מרוקאי עם טונה)

גם שקשוקה הולך טוב, עם אורז, פתיתים או קוסקוס.

הדגש הוא על כמויות ולא על אוכל הכי מושקע.

נגיד מלוואח פחות יהיה, כי יותר קשה לשחק עם הכמויות וזה הכנה אחד אחד (אני משווה להכנה של סיר אורז נגיד)

שלא לדבר על עניין הבריאות.

ועוד משהוכל היופיאחרונה
מי שפחות מתחבר לבשרי ובעיקר בנות, יזרמו יותר על חלבי כמו פשטידות, לזניה, פנקייקים, פסטה ברוטב שמנת וכו'
איך את נוהגת בנוגע לצורך של המתבגרותמתחדשת111

לקנות "שטויות"?

אסביר. ביתי לומדת באולפנא אקסטרנית. היא כמעט מידי יום שואלת אם תוכל לקנות ממתק/ מעדן/ גלידה וכו.. כמובן כל זה בנוסף לאוכל שהיא מביאה מהבית

לרוב אני מסכימה. אבל מרגיש לי שזה מוגזם.. וגם מאוד לא בריא

מנגד כמתבגרת יש צורך גם בזה, ורעב- כמעט תמידי וזה מה שזמין להן (מהשמיני וכו..)

מצד שני לפעמים זה איזשהי הסחפות חברתית. אבל גם לזה לא בטוח שנכון לסרב כדי שלא תרגיש "אווט"

איך אתן נוהגות?

אין לי בנות בגיל הזהלפניו ברננה!

וגם לא בנים..

הגדול שלי בן 8

אבל בפשטות הייתי נותנת לה תקציב חודשי (מה שנקרא דמי כיס..) לשטויות כאלה שתתנהל איתו בעצמה. זה יכול להיות חינוך טוב לכלכלה. ולדבר איתה על תזונה נכונה. שלא תוציא את כל הסכום על שטויות של אוכל אלא שתקנה לעצמה פה ושם גם תכשיט מטופטן או דברים אחרים שהיא *רוצה*.

באופן כללי בעיני הורים אחראים לתת לילד את כל מה שהוא *צריך* ויכולים לפרגן גם במה שהוא *רוצה* אבל פה יש להם גם אפשרות להתחיל לחנך אותו להתנהלות כלכלית נכונה.

השאלה היאמתחדשת111
האם להתנות את דמי הכיס במשהו? כי אם לא יוצא שזה בעצם הכסף שלנו כהורים. ובאופן הזה לא בטוח שיהיה חשוב לה לשמור ולהתנהל איתו נכון..
אנחנו נותנים לשני הגדולים (ביסודי) דמי כיס שבועייםיעל מהדרום

לק"י

אני כן אומרת להם (וגם לקטנים, שיש להם כסף מדמי פורים וכדומה), שגם אם זה הכסף שלהם, לא כדאי לקנות הרבה ממתקים.

אצלינו הם קטנים יותר, אז זה שונה. אבל בעיקרון פעם בשבוע אני הולכת איתם לקנות ממתק. ובעלי גם לפעמים לוקח פעם בשבוע.

בגיל גדול יותר הייתי משחררת כנראה. אבל כן מדברת על זה שלא כדאי וזה לא בריא לאכול יותר מידי שטויות (יש לנו בבית חטיפים ושוקולדים, ואני אומרת להם את זה. שלא יגזימו).

אישית חושבת שלא צריךלפניו ברננה!

כי היא יודעת שיש לה תקציב מוגבל.

והתקציב הוא כי זיהית אצלה *צורך* בכסף ל*רצונות*.

אז את נותנת לה מענה על הצורך. כמובן שאת גם יכולה לעודד אותה לעשות בייביסיטר כדי שיהיה לה יותר כסף לרצונות שלה.

אבל בסופו ש דבר האינטרס פה הוא לתת לה להוציא בתבונה. ואת ז היא תלמד ע"י ניהול התקציב הקטן שתתנו לה. ובחודששיגמר לה הכסף אחרי שבועיים היא תבין שפשוט אין עוד..

כמובן בשיח נכון שמלווה את התהליך 

מקסיםמתחדשת111
בעיני לאפלספנית

בעזהי"ת

זה לא כסף שהוא צ'ופר מבחינתי אלא צורך, וצורך אני נותנת לילדים שלי- כמו שאני נותנת להן אוכל, בית ובגדים ללא תמורה. וכמו שאני לא אגיד לבת שלי 'היום לא סידרת את החדר אז אין ארוחת ערב', אני לא אגיד לה 'לא עזרת אז לא תקבלי דמי כיס'. 

כן להגדיר מה הסכום שהוא צורך ולא אקסטרה.. אני כן חושבת שהיכולת לקנות מידי פעם פינוקים פה ושם בשליטה של המתבגרת זה צורך.

אניoo

מעודדת תזונה נכונה גם כשקונים משהו טעים (נניח להעדיף יוגורט מפנק)

כשהילדים היו ביסודי נתתי כסף מדי פעם כשהיו מבקשים

ילד אחד היה מבקש הרבה

לפעמים הייתי מפנה אותו לקחת חטיף מהארון ולא לקנות

כשהם יצאו לישיבות נתתי להם לנהל לבד את התקציב

כשהם הבינו את המשמעות של ניהול כלכלי ע"י כרטיס אשראי/ מזומן

הם גם למדו פחות לבזבז

הכסף היה שלהם?מתחדשת111

כתלות בעבודה/ משו אחר?

לא שלהםoo
אבל דברנו על תקציב הגיוני לשבוע/ חודש והם עמדו בתקציב
אני נותנת...חרות

לא יודעת אם זה טוב או לא...

כן מנסה להגיד לה לקנות אוכל, ולא כל יום ממתק... אלא מידי פעם.

אבל לא יודעת כמה מתוך זה עובד.

לא יודעת אם אני נוהגת נכון, ככה מרגיש לי...

אני נותנת סכום מוגדר פעם בפרק זמן קבועמתיכון ועד מעון

והם יודעים בדיוק מתי וכמה יקבלו, זה לא מותנה בשום דבר ובכסף הזה אני לא מתערבת במה הם קונים.

מעבר לזה משתדלת שבבית יהיה שפע של אוכל וגם של שטויות אבל דברים ביתיים כמו עוגות עוגיות ממתקים ביתיים שלפחות יהיה אפשר לנשנש דברים פחות גרועים 

אהבתי את הרעיוןמתחדשת111
היא קונה מהכסף שלהרוני 1234
היא עושה הרבה בייביסיטר אז יש לה כסף ויש לה חשבון פייבוקס יאנג שדרכו היא קונה.
ולפני שהיה לה כסף משלה, נתת לה?מתחדשת111
לא כל כך…רוני 1234
רק לעתים רחוקות.

היא עושה בייביסיטר מגיל מאד צעיר וגם יש לה כסף ממתנות וחגים.

לפעמים קונה אם זה לא מוגזם, אבל יש דמי כיסאור123456
של 100 שקל לשטויות כאלה ואז היא חושבת פעמיים אם היא באמת רוצה 
וואו זה המון..מתחדשת111
לחודש? זה יפה, אבל לא ככ המוןפלספנית

בעזהי"ת

מספיק שהן יוצאות פעם בחודש לאוכל שהוא יותר מפיצה וזה כבר רוב התקציב. 

הבת שלי עוד לא לגמרי בגיל (הגדולה בכיתה ו'), נתנו להן עשרה שקלים לחודש מתחילת כיתה א' אבל מודה שאנחנו לא ממש עומדים בזה כי לא זוכרים וגם להן אין ממש צורך בזה אז דיי הפסקנו, כשהן מבקשות הן מקבלות וזה עוד סכומים מזעריים אז זה סבבה לנו (נניח שני שקלים לקנות ממתק במכולת אחת לחודש, נו שויין). 

עכשיו למשל יש חודש ארגון ויש קיוסק בסניף, נתנו לכל אחת מהגדולות (ד' וו') 20 שקלים לכל החודש בתחילת החודש ולבחירתן מה לעשות עם זה ואיך לחלק. 

אני כן רואה שחברות של הגדולה מתחילות לרצות וכשהיא תגיע, בטח נתחיל מ50 בכיתה ז' אבל יש לה חברות שמקבלות הרבה יותר.. 

וואי, מוזר לי השרשורעוד מעט פסח

אצלי אני לא מביאה להן שקל לשטויות.

הבנות שלי עובדות, מרוויחות יפה, ומוזמנות להשתמש בכסף כראות עיניהן. אחת באמת קונה איתו מדי פעם גומי וכאלה- אבל זה נדיר למדי.

ויש בבית יש אוכל בשפע, וגם פינוקים שאפשר לקחת לאולפנא (ונקנו בזול בסופר/ב'משנת', ולא במחירים של השמיני...). אז למה שאביא להן כסף נוסף?

כשהגדול שלי למד בישיבה ולא היה מסוגל לאכול את האוכל של חדר האוכל, כן הייתי מציידת אותו בסכום קבוע מראש כל יום, שהיה אמור להספיק לאוכל- והוא יכל לבחור מה לאכול ואיך להשתמש בכסף- כי הישיבה היתה צמודה למרכז מסחרי.

אבל שוב, זה היה כסף לארוחת צהריים. לא ל'שטויות'. 

הבת שלי עוד לא בגיל שיכולה לעבודמתחדשת111

ובאולפנה יש את השמיני- שמוכרות כל מיני מתוקים. וגם חנות קרובה ולפעמים היא רוצה להתפנק. לא רואה בזה בעיה כשזה במידה. כילדה אני זוכרת שלא היה לי כסף מהבית וההורים סמכו על מה שאקבל באולפנא, והייתי ממש מרגישה קושי לראות חברות נהנות לקנות דברים בין הארוחות גם אם זה נחשב שטויות ולי לא היתה היכולות.

ובכלל כמתבגרת זכורה לי תחושת הרעב הגדולה..

כנראה אנחנו חיות בחברה שונה מאודעוד מעט פסח
לבת ה-11 שלי כבר יש חסכון של מאות שקלים מעבודה כבייביסיטרית.
מעולהמתחדשת111

אני לא מסכימה לה להכנס לבתים בגיל הזה..

גרים בעיר.

מבינה שאתם בישוב ולכן השוני

לפעמיםתהילה 3>

דווקא בתיכון, כשהלימודים עמוסים יותר, ובטח אם יש פנימיה הדרכה וכו יש פחות זמן לעבוד מבכיתה ו'.

לפחות אצלנו זה ככה

זה גילתהילה 3>

שכבר אפשר לעבוד בו, ומצד שני באמת ההוצאות גדולות.

בעיני 2 כיוונים:

1. מדי פעם לפנק באיזה שטר באהבה אבל לא כל יום..

2. לתת דמי כיס שמבחינתכם כוללים גם אופציה לקניות האלה, וככה היא תחשב בעצמה מה איך וכמה.

אישית כן מתחברת לאופציה א' שמאפשרת ככה לפנק בכיף כשמתאים, מצד שני יש צדדים לכאן ולכאן..

מוסיפהתהילה 3>
נזכרת שיש מצבים שבהם זה ממש האוכל בהגדרה ולכן נותנת סכום קבוע כל בקר לקנות אוכל לא מדי תעשייתי ודי מוגדר פלוס פינוק. אבל זה מצב קצה יחסית, וגם גיל צעיר יותר. 
כתבת מאוד יפהמתחדשת111
תודה יקרה❤️תהילה 3>אחרונה
מחפשת שדכן או שדכנית טוביםמתחדשת111

עבור אחותי.

לא דתיה

אבל מחוברת ועושה דברים חלקית.

אשמח להצעות

טיפול ב"טיק" לילדהפלפלונת

לבת שלי בגיל 6 יש "טיק" ואני מנסה להוציא אותה מזה.

הטיק זה שנוגעת באף וזה לא נעים וכבר איזה שנתיים לא עבר.

חשבתי אולי לק או מדבקת לק יעזרו, אבל זה קצת יקר ולא ידעתי אם לא מזיק לציפורניים (לא מבינה בזה בכלל) ואם יועיל בכלל. או איזה משחק לאצבע. אשמח לעיצות.

עד כמה שאני מבינה, הערות לא עוזרותיעל מהדרום
לק"י

אולי הפוך....

אכן ראיתי שזה לא מועיל. מה כן יכול לעזור?פלפלונת
נראה לי שנוירולוג הוא הכתובתיעל מהדרום
אני לא ממש מבינה בזההשם שלי

נראה לי מה שאפשר לעשות,

זה לנסות להחליף את הטריק, למשהו אחר שפחות מפריע.

לא יודעת איך עושים את זה.

אפשר לפנות לנוירולוג.

ננסה נוירולוג בע"ה. אם יש עוד עיצות, אשמח.פלפלונת
את יכולה לפרט מה הטיק? כי לא בדיוק הבנתיקופצת רגע

איך מדבקות על הציפורניים יעזרו לנגיעות באף?

נראה לי שיש הבדל בין הרגלים לא טובים (כמו חיטוט באף, כסיסת ציפורניים, גרוד גלדים וכדו') ובין טיקים ממש שהם הרבה פעמים נראים כתנועות לא נשלטות כל כך כמו מצמוצים בעיניים, העוויות מוזרות בפרצוף, תנועות חוזרות.

למה את מתכוונת?

כי אני חושבת שהטיפול שונה.

בהרגלים לא טובים ( כמו חיטוט באף), אפשר להסביר לילד את החסרונות של ההרגל( עושה פצעים בתוך האף ואז עוד יומיים מגרד, לא נעים להסתכל על זה וכו') ולהציע התנהגות חלופית או מקובלת חברתית( ללכת לכיור לקנח ולשטוף, להעסיק את האצבעות במשהו אחר כששמים לב).

אבל לגבי טיקים זה לא יעבוד, יש לי ילד שהיו לו תקופות של טיקים מתחלפים, לדעתי אצלו קשור לחרדה, אחר כך גם אובחן על הרצף אולי קשור. כאן שיחה ישירה לא תעזור והכי טוב להתעלם, ולנסות  להפחית חרדה ולעזור להרגע באופן כללי בלי קשר ישיר לטיק. ואולי באמת ללכת לנוירולוג להתייעץ...

אצלי הבן הנ"ל הצליח להפסיק או להפחית מאוד הרגלים לא טובים כשהבין את החסרונות שלהם והייתה לו מוטיבציה עצמית להפסיק. אבל טיקים לרוב עוברים מעצמם אצלנו אחרי תקופה... 

תודה על ההסבר והפירוט. אז אצלה זה הרגל.פלפלונת
הזמנתי כמה משחקים לידיים, מקווה שיעזור.
קודם כל - להתעלםחוזרתאחרונה

ככל שמתייחסים לזה יותר - זה יחמיר

אח''כ - בירור נוירולוגי

אם לא עוזר - פסיכולוגי / פסיכיאטרי

אולי יעניין אותך