במיוחד שבתקופה האחרונה התקבצו כמה וכמה קשיים לילדים שלנו שדורשים את טיפולנו, וכל הזמן אנחנו בחששות שנפספס ולא נטפל כמו שצריך בכולם...
ובכל זאת:
תמיד חלמתי על משפחה גדולה. גם גדלתי במשפחה כזו, וזה היה לי מאוד כיף וטוב. (אני הבכורה - אז מצד אחד זו אחריות גבוהה, מצד שני גם "מעמד" מכובד)
היום, עם כל הקושי והבלגן, זה משמח אותי לראות את העליזות שלהם ואת החיים שלהם ואת הקרבה ביניהם. כמעט לא יקרה מצב שמישהו מהם משועמם לבד, כי כמעט תמיד יהיה עוד אח לשחק איתו ולפטפט איתו.
זה גם מיוחד לראות את ההתפתחות שלהם, כל אחד בנפרד וכולם ביחד. זה מדגיש לי כמה כל אדם הוא עולם ומלואו - אם אפילו בין הילדים הפרטיים שלי אין אף ילד שהוא העתק של אחיו (כן, אפילו התאומים הם לא העתק-הדבק

).
ואני חושבת גם שככה יש לי יותר הזדמנויות לחוש את קרבת ה': כשיש לי קושי עם ילד, אני פונה לשותף השלישי בו, ומתפללת לה' שיצליח אותו ואותנו כהוריו. כשיש הרבה ילדים - יש הרבה הזדמנויות לתפילות כאלה ולקרבת ה'...
וגם במובן הפשוט - ה' בעצם שיתף אותי ואותנו בבריאת עולמו, כי כל ילד שהוא נתן לנו הוא חלק בעולם הזה, ואם יש לנו הרבה ילדים - יש לנו הרבה חלקים בעולם...
במובן האישי שלי - אני בכל מקרה לא טיפוס של "אשת קריירה", ומאוד מתאים לי להיות בבית, אז הגיוני ש"על הדרך" גם אלד ילדים ואגדל אותם...
יש הרבה מה לחשוב על זה ולקבל חיזוקים. ויש כמובן הרבה לאן להתקדם ולהשתפר.
בינתיים אני כותבת לך - ומחזקת את עצמי...
(ולפני כמה זמן כתבתי שיר בנושא, אחרי שיחה עם חברה יקרה. אני צריכה לקרוא גם אותו שוב כדי להתחזק...)