*לא כולל תפילות של אנשים שבאמת מכירים את החולה
ואחרי המשפט המעט פרובוקטיבי הזה, אסביר את כוונתי:
אני נתקל פעמים רבות בבקשות לעזור לאנשים חולים, אנשים העומדים לפני ניתוח, אנשים שהרופאים נאבקים על חייהם וכו'.
הבקשות מתחלקות לשני סוגים:
* כסף
* תפילות
שמתי לב למשהו מעניין:
את הבקשות לכסף אפשר למצוא בפרסומים שעלו הון עתק: כאן באתר של ערוץ 7 יש בלי סוף מודעות כאלה, בפרסומות ביוטיוב, בפוסטים ממומנים בפייסבוק ועוד כהנה וכהנה.
הרציונל ברור:
אדם אחד לא יכול להצליח להעניק את כל העזרה הנדרשת (וגם לא משפחתו וחבריו), אבל אם יהיו למשל 100,000 איש שייחשפו לסיפור ומתוכם 5,000 יבחרו באמת לעזור - זה כבר מספיק.
לעומת זאת, את הבקשות לתפילות אני מקבל אך ורק בצורה שהשולח לא צריך להתאמץ ולא צריך להכניס את היד לכיסו. הודעות שרשרת בוואצאפ, הודעות בפורום, פוסטים לא ממומנים בפייסבוק וכו'. אני כמובן לא מדבר רק על ילדים/נערים שאין להם אפשרות לממן פרסום נרחב, אלא גם על מבוגרים שבהחלט יכולים להרשות לעצמם הפצת מודעה באינטרנט.
אם פלוני היה יודע ש-5,000 תפילות יכולות להציל את אמא שלו (או לכל הפחות הסיכוי של 5,000 תפילות להציל אותה יהיה גבוה יותר מהסיכוי של 10 תפילות), הוא היה משקיע ממון כדי שעוד ועוד אנשים ייחשפו לסיפור וירצו להתפלל למענה.
לאחרונה ראיתי בפייסבוק פרסום של מישהו מהיישוב שלי. במשך שנים הוא מעלה פרסומים ממומנים לעסק שלו (יעוץ משכנתא), ובגלל שהוא עושה זאת זמן רב אני מניח שהוא יודע בוודאות שחלק מלקוחותיו מגיעים דרך הפרסומים האלה. אם הם לא היו מביאים לו לקוחות, הוא היה מפסיק לזרוק את כספו לעבר צוקרברג. אבל דווקא את הפוסט שבו הוא ביקש תפילות על קרוב משפחה שחלה, הוא בחר לפרסם בלי מימון כלשהו כך שהתפוצה תהיה מאוד קטנה (לכאורה הייתי חושב שהוא פשוט לא רוצה להפיץ את הסיפור ולכן מעדיף שרק חבריו הקרובים יידעו, אלא שהוא סיים את הפוסט במילים "בבקשה שתפו" - כלומר הוא כן רוצה להגיע לתפוצה רחבה רק שהוא לא מוכן לשים על זה שקל).
המסקנה שאני מגיע אליה מכל זה, היא שאנשים אומרים "וואלה תפילות זה נחמד, ובטח שלא יכול להיגרם שום נזק מתפילות" - אבל לא באמת מאמינים בכך שריבוי תפילות יגרום לשינוי כלשהו במצב החולה.
change my mind.
(הבהרה חשובה: אני בכלל בכלל לא נכנס כאן לשאלה האם תפילות עוזרות או לא)