רגישות לביקורתדבורית
אשמח לעזרתכן,
אני הולכת לפתוח פה את ליבי
מקווה שארגיש אהבה מהתגובות שלכן ❤️
אני סובלת מרגישות גבוהה לביקורת
יש לי תקופות טובות
שאני מסוגלת לסנן מה אנשים אומרים לי
להרגיש טוב עם עצמי
לכעוס פחות, להגיב פחות
וזה מקל על היחסים שלי עם חברות/עבודה/וכו
ויש תקופות שזה מחמיר
שאני מרגישה חשופה, מואשמת
וצורך בלתי פוסק לגונן על עצמי
להגיב, להציב גבולות,
באופן תכוף
ואני לא יודעת אם ההבדל בין התקופות
נובע משינוי ברגישות שלי
ואני נכנסת ליותר עימותים מול אנשים
או נובע מאוביקטיבית מקרים תכופים יותר של אנשים שמתנהגים כלפיי בחוסר רגישות, ואז נוצרת אצלח חרדה מעימות מולם.
למה אני כותבת לכן את כל זה?
1. אני מרגישה מוצפת ולא יודעת מה לעשות עם עצמי
2. אולי מישהי גם חווה משהו דומה?
3. אולי מהסתכלות שלכן מבחוץ תהיה לכן תובנה

😭😭😭
מתוקהנפש חיה.
אני ממש כמוך.
היום הייתה לי התפרקות שאחריה קיבלתי עיצה
לשים בדמיון כמו מסך כזה בין הדברה ענייני לשפר, לבין "אני העצמי" יעני
הטכני הוא לשפר את 123 , זה לא קשור אליי אישית לדבורית שמצד עצמה מעולה עם יכולות מטורפות.
וככה את יכולה לסנן רעשי רקע מיותרים וגם פחות להיפגע כי זה לא אלייך אישית
וגם לפעמים זה פשוט הסגנון של אנשים שיותר בוטה או גס (מבחינה רגשית הסגנון לא עדין)

אז את מעולה כמו שאת
ואת בנאדם טוב
הרגישות שלך זאת מתנה שאני בטוחה
שהילדים והמשפחה שלך מרוויחים ממנה!

לדעתי
כדי לצלוח את ההתמודדות
כדאי לך אולי לקרא את הספרים (או רק להציץ בהם)
"אדם רגיש מאד"/איילין איירון
וגם ספר בשם "בוחרים להרגיש טוב"/ דייויד ברמס

לי באופן אישי יש אותם כבר הרבה שנים
והם עזרו לי מאד .
תודה יקרה ❤️דבורית
אנסה אולי להשיג את הספרים
אצליoo
זה לא היה תקופות, אלא תמיד הייתי מונעת (בשורוק) מביקורות של כולם, הייתי מתנצלת/ מסבירה/ מנסה להשביע את רצון כולם וזה דיכא אותי.

עשיתי שינוי בהסתכלות על עצמי ובתגובות לאחרים.

בהסתכלות על עצמי: הכרתי לעצמי את היתרונות והחסרונות שלי. את היתרונות כדי להיות גאה בעצמי ואת החסרונות כדי שאף אחד לא יפגע בי דרכם.

למדתי לאהוב את עצמי עם החסרונות ולא לנסות כל הזמן לתקן אותם. (זה סבבה לתקן חסרונות, אם וכאשר מתאים לי, אבל לא בגלל שמישהו חושב שאני צריכה לתקן)

בתגובות לאחרים: למדתי להפסיק להתנצל ולהסביר באופן גורף. אם משהו מעביר ביקורת גלויה/ סמויה אני לרוב מתעלמת וגם אם זה פגע בי או מעסיק אותי, אני אחשוב ע״כ אח״כ עם עצמי ולא אגיב.

אני משאירה את האפשרות להתנצל רק על טעויות אמיתיות ואת האפשרות להסביר רק אם זה קריטי ממש כמו לילד/ בעל/ בוס שלא הבין אותי.

בכל פעם שקורה לי מקרה שכן התנצלתי או הסברתי משהו בגלל שיפוטיות ולא בגלל צורך אמיתי, אני חושבת עם עצמי מה הפעיל אותי ומנסה לחשוב לפעם הבאה איך למנוע את זה.
זו גבורה בעיניידבורית
להפסיק להתנצל להסביר להצטדק
במידה ואין צורך ממשי בזה
זה שיעור חשוב
מאד מאד כמוך...עבןדה עצמית על בטחון עצמיאור123456
אני קוראת על זה גם באינטרנט וגם בספרים
ומשתפרת לאט לאט
ומיידעת אנשים סביבי שקשה לי עם בקורת שיבינו

המנהל שלי לפני כל הערה כמה פרגונים וזה עובר יותר חלק 😁
למד...מעדיף לא לחטוף ממני 🙂
אשמח שתשלחי קישורים או שמות ספרים אם ישדבורית
תודה ובהצלחה גם לך ❤️
בספר מלחץ להצלחה שי כמה דפים בנושאאור123456
אנינאנסה להזכר איםה קראתי על זה עוד ואעדכן
תודה נשמע מענייןדבורית
מאוד מאוד מוכר ליהמקורית
אני בתהליך ארוך עם עצמי בנוגע לזה
את לא לבד בזה בכלל ❤️

אני יכולה לומר שאצלי זה נובע מכך שכילדה לא היתה לי הרבה לגיטימציה להביע רגשות. היו חוסמים אותי בכל מיני דרכים, אמא שלי לא ידעה להתמודד עם הרגישות שלי ככ ולתת לה מענה וזה היה גורם לי להרגיש שאני לא בסדר. כאילו בלי מילים היא הייתה מבקרת אותי, רק מעצם זה שהיא לא הצליחה להכיל. גדלתי כילדה שמפחדת להיות לא בסדר, מאוד מרצה, מפחדת ממנה קצת אפילו.
בשנים האחרונות רק הבנתי את זה וגם אני הייתי כמוך נכנסת לעימותים, מאוד מתגוננת, מאוד צודקת כל הזמן.. לא ידעתי לפתח בעצמי את היכולת הרגשית להסתכל על הדברים הטובים שיש בי ולהעריך את עצמי כמו שצריך וכל דבר היה מערער אותי כי הייתי נתונה לחסדי הסביבה מה שנקרא. אם אני מקבלת פידבקים חיוביים - אני בהיי
ואם לא - אז אני מתרסקת.

עבדתי הרבה עם עצמי כדי להגיע למצב שאני רואה את מה שטוב בי, שאני מאמינה בכוחות שלי. ובמקביל אני גם יודעת מה החולשות שלי. וזה לא נורא ואיום שיש בי דברים פחות טובים. זה נקרא ענווה.
ובמקביל - עבדתי על וויסות רגשי. כל הזמן הייתי מוצפת בדיוק כמו שאת אומרת. למדתי לאט לאט לבודד את המקרה שקרה מאיך שאני מרגישה ולהרחיק את זה מהאינדיבידואל שאני, מהטוב שאני, להבין שזה לא חזות הכל ובטח לא משקף את מי שאני ולהיות בפרופורציות. לשמור על בלאנס רגשי ששומר עליי קןדם כל, ועוזר לי להגיב בצורה בריאה. ממש להבין גם שלא הכל זה אני. יש דברים שהם של האדם האחר ואני לא צריכה לקחת אליי וקודם כל ולפני הכל מקשיבה לעצמי ולמה שטוב לי. זה לא מונע ממני לעשות חשבון נפש ולחשוב איך ואיפה אפשר לשפר אבל זה לא מגיע מהלקאה עצמית ומחולשה, זה מגיע ממקום של לרצות להיות טובה ולפעמים, הרבה פעמים, אין מה לשפר כי לא היה משו לא בסדר .

אצלי בשנים האחרונות זה היה גם בשילוב הורמונים שלא עשו לי טוב בכלל ומרגע שהפסקתי היה לי הרבה יותר קל. אבל ברור שזה רק העצים ולא היה מהות הבעיה.
החכמת תודה, ברור לי שזה מילדותדבורית
אבא שלי היה אדם ביקורתי מאוד מאוד מאוד
תוקפני משתלט אלים וחוצה גבולות
הוא גם אדם שנתן לי המון דברים טובים כמובן
ובמקביל אמא שלא הצליחה להכיל את העוצמות של הרגשות שהיית מביאה, והיתה סוג של "מכבה" אותי.
וזה ברור לי שזה משם
ואני אוהבת את הוריי.וכואבת במקביל את הילדות שלי
ויודעת שהם עשו מה שיכלו וידעו
תודה על השיתוף שלך

מה שכתבת בסוף לגבי "נתונה לחסדי הסביבה"
זה בדיוק זה
❤️המקורית
אני מאוד מבינה אותך. באמת.
וחולקת איתך את הרגשות המעורבים.
מזדהה, נראה לי תופעה נפוצהפרצוף כרית
עבר עריכה על ידי פרצוף כרית בתאריך י"ד בתמוז תשפ"ב 12:57

תרגישי בנוח.....

כולנו סופגים ביקורת מכל מי שסביבנו (גם רואים את זה בפורום - יש כאלו ישר ששופטים ומבקרים ועושים מבנאדם שכולם התיעץ - פושע.... וזה כואב לראות, אבל טוב לדעת שככה העולם , והבעיה בהם ולא בך )

- מההורים / עבודה/ חברים וכו'

לכעוס ולהגיב חזרה - בדרך כלל לא עוזר, רק מחמיר

להפנים שזה בעיה שלהם, להיות שלמה עם עצמך זה עבודת חיים

להפריד בין אם אמרו משהו נכון וצודק או סתם מוגזם בלי פרופורציות ולא נכון לגביך - להתעלם ולא לייחס לזה חשיבות, לחזק את עצמך שדברו שטויות

להתחבר לאנשים יותר תומכים ומחזקים שמסתכלים חיובי  ולא שופטים

המלצה שעוזרת לי :

1) להפריד בין הדברים -כשאת מפרידה ונותנת לעצמך מענה על כל דבר, זה מאוד עוזר

למשל דוגמא- עצוב שהתחיל לי מחזור - יש פה כמה נקודות : (1) כאב פיזי של מחזור (2) כאב על חוסר הריון (3) אין לך כח לטבול (3) פחד מהעתיד -שלא יהיו עוד ילדים  נניח חלילה (4) פחד מלחץ חברתי - לראות אנשים ש"עקפו" אותך (5) פחד שלא תהיי בחברה כי לא תוכלי לדבר עם חברות על הילדים (6) חוסר אמונה

2) אשמה/ נקיפות מצפון - 

מאחורי הרבה רגשות רעים, שמתי לב שעומדת האשמה שלי את עצמי - 

ואם חושבים על זה לעומק - אין טעם!

כי זה היה השלב שלי בחיים , ומותר לטעות, וזו הדרך הנורמלית, והחיים הם מסע ותהליך וכו' 

ממש תודה רבה לכל מי שהגיבהדבורית
אני קוראת אותכן וזה עוזר לי מאוד
אתן אומרות לעשות עם זה עבודה
ואני מרגישה שאני צריכה תוכנית עבודה יותר ספציפית
איך לומדים לווסת הצפה רגשית?
להרגיע חרדה?
בהרבה פעמים אני מצליחה למצוא את העוקץ של העניין, לשלוף אותו, ואז מרגישה ממש הרבה יותר טוב והמקרה "חולף מעל ראשי ולא נכנס אליי"
ויש םעמים, אפילו שטותיים
שנכנסים לי ללב
וזה כמו לופ אינסופי
שאני לא מצליחה לצאת ממנו
היתה לי תקופה ככ טובה בתחילת שנה
הרגשתי מרופדת כמו בענן ורוד כזה
הצלחתי להאיר פנים לאנשים
להרגיש אהובה מוערכת מוגנת בטוחה
גם כשאנשים ציפו/ ביקרו/העירו/דרשו
הייתי מסוגלת להגיב עניינית/ לא להגיב/ לתקשר חיובי איתם תוך הצבת גבולות ללא צורך בהצטדקות
ולהישאר מתוחמת
וזה עבר 😔 התפוגג לי הענן הורוד
אוף
שולחת לך בשיחה אישית משוהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך י"ד בתמוז תשפ"ב 20:19
ומוסיפה שכשאני עייפה ועמוסה הכל מתעצם ומתפספס לי העניין של החשיבה והניתוח של הדברים וזה מאוד משפיע על מצבי הנפשי
היום נגיד היתה לי התרסקות קלה שנבעה מיומיים רגישים ועייפות מטורפת. קורה 🤷
נראה ליפרצוף כרית
את צריכה להבין שלמרבה הצער, צריך כל אדם להפנים את העובדה שבעולם המבוגרים
רוב האנשים שתפגשי
הם עסוקים/טרודים בבעיותיהם/לא מספיק נחמדים/ גרוע מכך

ואז כשאת מוצאת חברה טובה שיש לך חיבור איתה והיא כיפית - זה כמו נקודת אור בתוך בעולם הזה
ככה לא תתאכזבי

גם אני התאכזבתי מאוד כשגיליתי כמה אנשים/חברות/משפחה לפעמים לא מספיק נחמדות כמו שציפיתי
ממש מוכרת התחושה, מבינה ללבך.....
אבל אם מתרגלים לזה, חיים עם זה טוב.....

ויש לזה הסבר הגיוני-אנשים עוברים קשיים ולכן מוציאים החוצה על אנשים החוצה, בלי קשר
ולכן לא שווה להגיב להם, זה לא עוזר, זה בעיות אישיות שלהם, על פי רוב
מקסימום לשאול נקודתית אם הפריע משהו ולבקש סליחה ולהרגיע, אבל אם מישהי בעבודה התפרצה עליך בצורה לא הגיונית ובלי פרופורציות -
תדעי שזה בגלל הקשיים שלה, רק תרחמי עליה
אבל זה לא בעיה שלך, ממילא לא פוגע וממילא אין צורך להגיב
מי שפוגעת בך-היא מוציאה את עצמה דפוק, לא את
זו תפיסה מעניינתדבורית
באופן כלליתהילה 3>
עבר עריכה על ידי תהילה 3> בתאריך י"ד בתמוז תשפ"ב 22:00

אני לא חושבת שיש אנשים שביקורת עושה להם טוב

לגבי השאלה שלך על רגישות, בדרך כלל כשמשהו מכאיב לנו,

זה בגלל שהוא נוגע בנקודה כאובה.
ככל שאנחנו במצב של בטחון ויציבות רגשית,

יהיה לנו קל יותר להתמודד עם דברים מבחוץ וזה פחות יערער אותנו.

כשאנחנו בתקופות שגם ככה יש לנו איזשהו עניין רגשי,
משהו שמעיב עלינו בין שאנחנו מודעות ובין שפחות,
יכול להיות בהחלט שכל דבר יערער אותנו יותר.

עוד דבר שיכול להשפיע על המצב זה הנושא ההורמונלי,

שיש תקופות שבהן אנחנו מרגישות טוב יותר ובטוח יותר,

ויש תקופות שבהן יש איזשהי התכנסות וכל רגש הופך למועצם הרבה יותר.

מה שיכול לעזור זה ללמוד להתנהל נכון מבחינה רגשית,
לבנות יציבות פנימית, לדעת לשמור על הגבולות שלך בצורה נכונה,
לדעת איך להתמודד עם סביבה שלא עושה לך טוב,
ובעיקר לבנות בטחון ועוגן פנימיים שיאפשרו לך את כל אלה❤

נכון, תודה רבה ❤️דבורית
קראתי את כל השרשור ❤קמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ב 14:58
בס״ד

דבוריתוש אהובה!

התחלתי לקרוא אתמול וכבר רציתי לשלוח לך חיבוק ענק!!!

והיום, אחרי שקראתי את הדברים שהוספת, עוד יותר! ❤❤❤

את יודעת מה אני הכי רוצה להגיד לך?

שבעיניי, זה בסדר להיות רגישים לביקורת! ❤ 

כי בעולם מתוקן, האנשים היו שומרים את הביקורות שלהם לעצמם.

ואם היה להם חשוב מאד לשתף אותנו במשהו, הם היו מוצאים דרך נעימה ומכבדת לעשות את זה.

כי בעולם מתוקן, היינו:

- מפעילים עין טובה והכרת הטוב, בראש ובראשונה

- מכירים בכך שאדם הוא יצור שמתמודד עם המון דברים, ושלרוב הוא עושה את הכי טוב שהוא יכול בכל רגע נתון

- היו זוכרים שמילים עלולות לפגוע, והם היו נזהרים לא לגרום צער למישהו אחר חלילה

- היו זוכרים שסתם 'ביקורת' היא בדרך כלל חסרת תועלת, בגלל העובדה שהיא ישר מעוררת אצל השני כל מניני מנגנוני הגנה

- היו מביעים את הבקשות שלהם או את התובנות שלהם בצורה אוהבת ומכבדת...

כי זה צו התורה

כי זה צו ההיגיון

כי כשאנחנו פועלים ככה, אנחנו אנשים טובים הרבה יותר...

מה שאני מנסה להגיד, זה שביקורת היא לרוב דבר לא טוב! ולכן אני לא רואה בעייה עם להיות רגישה לזה. זה מראה שאת מרגישה מה נכון ומה לא! שהחושים שלך יודעים לזהות משהו שהוא לא ראוי...

אבל כמובן שהעולם הוא לא בדיוק כזה... ויש ביקורות לא נעימות, לצערינו...

[וגם אני, כמו רוב האנשים חוטאה בזה לפעמים (בעיקר עם המעגל הקרוב, הילדים, בעלי... 😞)]

לגבי ההתמודדות מול ביקורות, אני באופן אישי לא חושבת שהעבודה שלנו היא ללמוד לספוג ביקורת בלי להתרגש. בוודאי לא באופן גורף.

בוודאי שללמוד להתמודד בצורה טובה עם ביקורת, זה משהו שיש בו עבודה רוחנית מסוימת. כנ''ל עם לנסות להבין על איזו נקודה רגישה זה דורך לנו ולבדוק איפה אנחנו יכולים לעבוד שם וכו'. (אגב, כלי חזק לעבודה כזאת היא 'העבודה' של קייטי ביירון). או להפנים שהכל-הכל מאת ה', ושהם רק שליחים...

אבל באופן אישי, אני מעדיפה להתמקד בעבודה רוחנית מסוג אחר. אני מעדיפה להתמקד בלאהוב את עצמי, בלשמור על עצמי ובלהגן על עצמי (''ואהבת לרעך ''כמוך*'' - משמע שיש מצווה לאהוב את עצמינו ולהתייחס לעצמינו בצורה טובה). בפועל, בהקשר הזה, זה אומר לדאוג לכך שהסביבה שלי תהיה סביבה נעימה ופוריה ולא חלילה להיפך. כי ככה אני יודעת שהסיכויים שלי עולים להיות אדם מאוזן יותר, שמח יותר ועם יותר כוחות למשפחה שלי ולעולם.

אז אני משתדלת להקיף את עצמי באנשים שמטיבים עמי ושמתייחסים אלי בצורה מכבדת. ככה אני בוחרת חברות. וככה אני גם מתרחקת מבנות שהשהות איתן לא עושה לי טוב. אולי זאת גם אחת הסיבות שאני עובדת כעצמאית (בוודאי לא הסיבה היחידה. אבל זה אולי תרם לדרך חיים הזאת. בכל מקרה עובדת עם אנשים). 

איפה שאין לי באמת יכולת בחירה (קרובי משפחה לדוגמה), אני משתדלת להגן על עצמי על-ידי מינון ששומר על עצמי. וכשאני חייבת להתמודד עם מינון קצת יותר גבוה ממה שטוב לי, אני מנסה לפצות את עצמי עם דברים שעושים לי טוב ומוסיפים לי שלווה לפני / אחרי / תוך כדי.

ועדיין ביקורות מגיעות פה ושם... לי חשוב בדרך כלל להגיד שזה לא לא היה לי נעים / שחשתי פגועה או אם זה מישהו שזה מתאפשר איתו - לנסות ללבן את מה שהיה כדי לנקות את אי הנוחות ואת התחושות הלא טובות. במקרים נדירים, זה לא עוזר לכלום 😐. ואז, כמו ש@פרצוף כרית כתבה, באמת שאין מה לעשות וזה רק מצביע על כך שזה ''שלהם''. אבל יש הרבה אנשים טובים שאם רק נפתחים אליהם ומסבירים איך הרגשנו בעקבות המשפט שנאמר - פותחים את הלב בחזרה / מנסים להבין / מסבירים למה הם התכוונו / משתדלים לתקן / מחפשים איך לאחות את הקשר בחזרה / קצת מכל זה יחדיו...

אם זה כיוון שמדבר אלייך, אולי אפשר להתבונן קצת ב:

- מי הם האנשים האלה שמתייחסים אלייך בצורה ביקורתית?

- האם אלה אנשים שאפשר אולי להתנתק מהם? או להפחית את מינון המפגשים איתם?

- איך אני יכולה לעזור לעצמי במפגשים שעלולים לזמן סיטואציות ביקורתיות? אלה דברים יוכלו להרגיע אותי / למלא אותי / לשמח אותי / לנחם אותי במידה וסיטואציה כזאת תקרה?

- האם יש אנשים שאפשר לשחרר מהחיים שלנו? או לפחות במידה רבה מאד?

- מיהם האנשים סביבנו שכן מתייחסים אלינו בצורה מכבדת ושכן טוב לנו להיות בקרבתם?

- האם יש אפשרות שאלמד לשמור על עצמי בכך שאלמד את עצמי להגיב עם משפטים כמו ''זה לא היה לי נעים לשמוע'' / ''אשמח שלא נדבר על הדבר הזה יותר'' וכו'?

- האם יש אפשרות ללמד את האנשים סביב שהעידן שאפשר היה להעיר לדבורית חופשי תם ונגמר?

- וכו'

את אישה כזאת יקרה דבורית!

הלוואי ותרגישי רק כבוד, הערכה ואהבה מהסביבה ❤

ושאם, בכל זאת, ביקורות יקפצו לביקור פה ושם, הן יהיו כאלה נדירות שיהיה לך את כל החוסן בעולם להתנהל מולן בצורה טובה ובריאה.

אוהבת אותך ושולחת לך חיבוק ענק שוב ❤❤❤❤

קמוש את מיוחדת ממשדבורית
תודה רבה אהובה על ההשקעה המפורטת ❤️❤️
דבורית את כזו מהממתבת 30

כשקראתי עלה לי שאולי כיוון של חיזוק הבטחון העצמי יכול לעזור. 

תודה אהובהדבורית
כן לעבוד על הבטחון העצמי, אכן זה
אני לומדת ימימה וזה מאוד עוזר לי. ממליצה לך גם.תיתי2
קשה לדמיין את החיים בלי לימודי ימימהדבורית
למדתי שנה וזה נתן לי כלים שלדעתי קשה מאוד לחיות בלעדיהם
את לומדת בזום/פיזית?
עכשיו בשיעור שבועיתיתי2
לעידית שלו יש הקלטה שבועית.
בעבר למדתי בלייב, אבל לא הסתדר עם הלו"ז.
תודה על ההמלצה!דבוריתאחרונה
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך