בקצרה: במה שונה שיחת טרמפ מדייט ראשון?
לפני כמה חודשים נהגתי ברכב, והסעתי טרמפיסט שהתאמץ נורא לקשור שיחה - ביקש ממני לכבות את השיעור שהאזנתי לו כדי שיוכל להגיד לי רק משפט אחד. אני מבינה שבעצם הוא רוצה לדבר, אז לוקחת את זה כחלק ממצוות הכנסת האורחים שלי. אני מכבה את השיעור, הוא אומר משפט ומבקש שאגיב עליו, ושאציג את עצמי, ושהוא רוצה להציג את עצמו ומה הוא עושה. אנחנו מנהלים שיחה של בערך חצי שעה עד שאנחנו מגיעים לצומת שהוא היה צריך. הוא סיפר לי מה הוא עושה בחייו, על המשפחה שלו, על זה שהוא רווק מבוגר ומחפש זוגיות וכמה שזה קשה, ומה הכי חשוב לו, ומה כדאי לי לחפש בבן זוג וכו'. הוא התעניין בעמדות שלי לגבי נושאים מסוימים, ומה אני עושה בחיי, ושכדאי לי לעשות דברים מסוימים וכו' וכו'.
ואז אני תוהה לעצמי -
זה סוג של דייט ראשון (אדגיש רגע - הוא שאל בהתחלה אם אני רווקה, אמרתי שכן - אבל הבהרתי לו שאני תפוסה...).
התוכן של דייט ראשון הוא פחות או יותר סטדרנטי - מה את\ה עושה בחיי היום יום, קצת על המשפחה, קצת על התחביבים והדברים שמעניינים אותך, קצת על השאיפות שלך. אולי בזמן הוא קצת יותר ארוך, אבל התוכן די דומה למה שהיה בשיחת הטרמפ. בשניהם (במקרה ו)מדובר באדם זר שמנהלים איתו שיחה מוגבלת בזמן (אולי על המדוייט\ת ביררת לפני, אולי הוא קרוב משפחה של השכנים ממול, ואולי הטרמפיסט למד עם בנדוד שלי בישיבה. חוק דתיים שלובים כזה).
וכאן אני חוזרת לשאלה בהתחלה - במה שונה שיחת טרמפ מדייט ראשון?
האם הם אמורים באמת להתנהל בצורה דומה, או שאתם מצפים שזה יהיה אחרת?
אם כן, איך אחרת? מאיזה בחינה?