לא יודעת מה הכי נכון לעשות.
קודם כל - מול הסבתות, אם יש בעיה שאין שם אוכל שהיא מוכנה לאכול, אז בהחלט הגיוני לשתף. אבל הייתי בוחרת במילים שמשדרות את הגישה שאני רוצה שהיא והסביבה יקבלו - 'x כרגע בתקופה שהיא לא כל כך אוכלת מהדברים הבשריים, יעזור לנו אם יהיו יותר תוספות לא בשריות כדי שהיא לא תצא רעבה מהסעודה'.
ואולי גם הייתי מבקשת בפירוש מהסבתות לא לעשות מזה עניין - לא להדגיש איזה אוכל הוכן במיוחד בשבילה, לא לעקוב מה וכמה בדיוק היא אוכלת, להשאיר את זה ביניכן בלי לעשות מזה עניין גדול.
ולגבי ההתנהלות בבית -
האם להציע מהבשרי בכל ארוחה? אני חושבת שזה צריך להיות בחכמה. כמו ש
@oo כתבה, גם להציע יותר מידי יכול לעשות מזה עניין שאת לא רוצה.
הייתי בעיקר עובדת על הגישה הפנימית שלי, שתהיה כזאת שזה בסדר שהיא תבחר מה היא רוצה לאכול, אבל זה לגמרי הגיוני אם פעם היא כן תרצה לטעום קצת מהבשר. אז לא חייבים להציע כל פעם לטעום (בעיקר אם כרגע זה לא שהיא לא אוכלת כי לא טעים לה, אלא כי הרעיון מגעיל אותה, אז אין פה עניין של לטעום). אבל אולי כן לשאול אותה בכל פעם מה לשים לה על הצלחת, להשאיר את זה פתוח. אולי אפשר מידי פעם גם להציע בפירוש, בעיקר כשזה משהו שאת יודעת שהיא אוהבת (קציצות למשל), אבל בלי לחץ.
לגבי תחליפים לחלבון - באופן אישי לא חושבת שהייתי דואגת לה לתחליף בכל ארוחה, בעיקר כשאת אומרת שגם ככה היא לא אוכלת מהרוב.
הייתי אולי עושה לפעמים ארוחה פרווה/חלבית לכולם, ושם הייתי מנסה להכניס חלבונים אחרים. וגם שם - בלי לחץ שהיא תאכל מכל המאכלים, אבל כן הייתי מציעה לטעום לפחות. וגם מספרת (לכל הילדים, לא רק לה) שתמיד כדאי לטעום דברים חדשים, ואפילו לטעום כמה פעמים, כי לפעמים לוקח ללשון שלנו קצת זמן להתרגל, אבל אחרי כמה פעמים פתאום מגלים שזה דווקא טעים.
ואפשר גם להכין ביחד, כמו ש
@בימבה אדומה הציעה. הרבה פעמים זה ממש מוסיף למוטיבציה ולרצון לטעום אחר כך.
ולגבי המולטיויטמין -
יכול להיות שכן הייתי עושה איתה איזו שיחה, ומדברת איתה על קשת המזון, על המרכיבים השונים שצריכים להיות בתזונה שלנו, על זה שאי אפשר לאכול אותו דבר כל הזמן ולהישאר בריא, כי הגוף לא יקבל כל מה שהוא צריך.
(אפשר לראות ביחד את קשת המזון פה, עם קצת הסברים -
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/dietary-guidelines?chapterIndex=1)והייתיי אומרת לה שאני לא רוצה להכריח אותה לאכול מה שלא טעים לה, ואני מכבדת את זה שלפעמים יש דברים על השולחן שהיא לא רוצה (תכלס, לא מדובר רק בדברים בשריים, זה גם התחליפים שניסית להכין לה שגם אותם היא לא רוצה לאכול).
אבל בגלל שאני אמא שלה וחשוב לי לדאוג לבריאות שלה ושלא יהיה חסר לה דברים חשובים בגוף, אז כל עוד אני רואה שעדיין יש הרבה דברים שהיא לא אוכלת, בעיקר בגזרת החלבונים (מהחי ומהצומח), אז חשוב לי שהיא תשלים את זה בדרך אחרת, וזה מה שהכדור עושה.
אחרי השיחה הזאת, לא צריך לחזור על זה כל פעם. אם היא מנסה להתווכח כשאת מביאה לה את הכדור - את יכולה להזכיר לה - 'זוכרת מה שדיברנו? אני רוצה לדאוג לגוף שלך שיקבל כל מה שהוא צריך, והכדור הזה משלים לגוף שלך את מה שהוא צריך במקום מה שאת לא אוהבת לאכול' (לא חייב בניסוח הזה, אבל זה השדר שאני חושבת שצריך להיות).
מקווה שהכיוונים שכתבתי יתאימו לכם. תקחי רק מה שמתאים לך...
הרבה בהצלחה!