אני לחלוטין מבינה את הרציונל שמאחורי הדברים של
@00 ושל
@המקורית , אבל זה כנראה מתאים לאופי ולסגנון החיים שלהן.
אני, למשל, בלאגניסטית באופיי.
אם הייתי מרגישה מחייבת לסדר את הבית לגמרי בסוף כל יום הייתי נכנסת לדיכאון ומתייאשת מהמצב.
זה לא מתאים לאופי שלי.
לדעתי כמו שיש מי שמעדיפה לקנות אוכל קנוי כמ להעמיד מלא סירים מלחיץ ומדכא אותה, ויש מי שמעדיפה להישאר בבית בנחת עם הילדים ולהצטמצם כלכלים כי שילוב בית ועבודה מלחיץ אותה, יש גם נשים שעיסוק תמידי בסידור הבית מלחיץ ומדכא אותן.
אני כזאת.
ולקח לי הרבה שנים להבין את זה ולהשלים עם זה ולהפסיק להילחם בזה..
(מוסיפה: הרבה שנים התביישתי בזה, הרגשתי לא מוצלחת, כלומר כעקרת בית והייתי מלאה דימוי עצמי שלילי בגלל זה. עד שיום אחד אמרתי לעצמי: באר מרים, את מאוד מוכשרת ב x,y,z.. יצירתי, עם ציונים גבוהים וכישרון עצום בתחומים מסויימים בחייך, אבל לא בסדר וניקיון.
כמו שמי שגרועה במתמטיקה והוציאה ציון בינוני בברגות לא מסתובבת כל חייה בתחושת כישלון אלא ממצה את עצמה באפיקים אחרים, אז גם אני - כנראה שאם אשקיע את כל זמני ומרצי בסידור הבית התוצאה תמיד תהיה בינונית אבל בטוח שאני פשוט אהיה בדיכאון והילדים לא יקבלו ממני את הטוב שבי.
אז הפסקתי.
הרפיתי וויתרתי על החלום של "בית מסודר תמיד".
אימצתי חלום אחר של "בית מסודר ברמה שמספיק נעים להיות בו"
הבנתי שמ שיגרום לבית להיות מסודר זה לא אני.
מכיוון שאין לנו תקציב לעוזרת וגם לא מתאים לי להכניס מישהי זרה הביתה, העברתי את רוב משימות הסדר והניקיון של הבית לבעלי ולילדים (הסתדר, דרך אגב, שבעלי מוצלח בזה הרבה יותר ממני ולא נכנס מזה לדכאון..).
הבית לא נראה כמו החלום האידאלי שלי, אבל אני יוצקת לתוכו את התחומים שבהם האימהות שלי באה לידי ביטוי בצורה מוצלחת: אוכל טעים מגוון ובשפע, יצירתיות והמון יצירות אומנות, יציאות לטיולים עם הילדים, משחקי דמיון מודרך, שנשים, עזרה בלימודים ועוד הרבה דברים שממלאים את הבית בטוב שיש לי לתת.
כנראה שזה יותר טוב לילדים מאשר בית נקי ואמא מדוכאת...