איך מעבירים אחריות מלאה לילדים בנוגע לדברים שלהם?מתואמת
הכוונה לסדר החדרים שלהם/המיטות שלהם, וגם לסדר בצעצועים ובבגדים שלהם.
המצב אצלנו בחודשים האחרונים הוא בלגן די תמידי עוד לא מספיק חזרתי לעצמי מהלידה - וממש לאחרונה תקפה אותי הקורונה...
בעבר הייתי מסדרת את המטבח-סלון כל ערב, ובזמנים טובים הייתי מסדרת קצת גם את החדרים וגם מדיחה כלים. היום אין לי כוחות לזה בכלל... פשוט קורסת לישון. רק ביום שישי מצליחה להכריח את עצמי לעבוד קשה ולהשתלט על כל הבית.
הייתי ממש רוצה שלפחות הדברים ששייכים לילדים יהיו באחריותם. כלומר - שאזכיר להם לעשות זאת, בצורה נעימה, ואז אשכח מזה. שגם אם בסופו של דבר החדרים שלהם לא יהיו מסודרים - אצליח לשחרר ולהבין שזו בעיה שלהם. אבל כמובן, הייתי שמחה להצליח לשכנע אותם שבאמת כדאי להם לסדר...

יש רעיונות בקהל?
מתייגת כאלה שנראה לי יוכלו לעזור:
@באר מרים
@oo
@קמה ש.
@קופצת

תודה!
עוקבתמאוהבת בילדי

שאלה טובה!

אצלי יש לילדים תפקידים ובכל זאת כמעט כל ערב צריך לעשות שיקום לבית... יבורך בעלי שעושה את זה, אבל הייתי שמחה אם הילדים יקחו קצת אחריות

איך לבעלך יש זמן וכוח?מתואמת
אני באמת לא יודעתמאוהבת בילדי

שה' ישמור לי אותו...

הוא הולך לישון ממש מאוחר כדי להספיק הכל וגם מוותר על הפסקת צהריים הרבה פעמים (ובזמן הזה עובד)

הנס שלי שממש מפריע לו הבלאגן והוא יודע ממש טוב לסדר ולנקות. אני גרועה בזה...

אז מה שאני מספיקה לעשות כשהילדים משחקים בצהריים- מספיקה. מה שלא- הוא עושה.

וכמובן סוף שבוע עמוס...

אז זה הענייןמתואמת
שלבעלי כנראה לא מספיק מפריע
אם אני מבקשת ממנו - ודאי שהוא ינקה ויסדר. אבל אין לי לב לבקש ממנו כשאני רואה כמה הוא עמוס ועייף...
מנסה קצת..באר מרים
מקדימה: אני בלאגניסטית כרונית והבית שלי צמיד מבולגן..

אז אין לי עצות איך יהיה תמיד מתוקתק כי אני ממש לא כזאת..

ובכל זאת..

1. בשביל להעביר אחריות צריך להוריד אותה!
כל תחום שאת מורידה - תורידי עד הסוף.
כמו שכתבת - תשחררי. אבל לגמרי..
ויכול להיות שאכן זה לא יהיה כמו שאת רוצה.
אבל זה לא יהיה על הראש שלך.

2. אחד היתרונות הגדולים שאני רואה בהורות לילדים גדולים זה שמרחב הבחירה שלי גדל.
כשכולם היו קטנטנים היו בחיים שלי המון "צריך" "חירום" "אין ברירה" ורק אני".
כיום יש הרבה פחות משתי סיבות:
קודם כל כי אני כרגע לא בהריון, לא מניקה ובלי תינוקות (הקטן שלי עולה לגן 3 - אני לא ממש מעכלת..) - את עוד לא שם..
ושנית - כי יש גדולים שיכולים לעשות דברים במקומי.

אז מה שעשיתי זה ככה:
ישבתי והכנתי את רשימת כל המטלות והדברים שצריכים להיעשות בבית (גם הטכניים אבל גם החינוכיים)
בשלב השני החלטתי מה מכל התחומים האלה חשוב לי שאני אהיה זאת שעושה. אם זה משימות חינוכיות שחשוב לי שיהיו מולי ואם זה משימות של הבית שחשוב לי שאני אבצע. - את כל הרשימה הזאת לקחתי לי ושיבצתי אותן בלוז השבועי שלי.
עם המשימות שנשארו חילקתי:
מה אני"מחלקת" לבעלי בתיאום איתו כמובן.. (גם בתחום החינוכי והלימודי - יש מקצועות מסויימים שהוא אחראי עליהם - קודש, תרגול קריאה בגן חובה וכתה א)
מה יש לי עזרה מבחוץ (אמא שלי מגיעה אלינו פעם או פעמיים בשבוע ובעצם נותנת לחלק מהילדים שלי שיעורים פרטיים בחשבון ואנגלית - אז יש מקצועות מסויימים שהעברתי לגמרי אליה את האחריות..)
ומה אני מצפה מהילדים לעשות.
אחרי שהגדרתי לעצמי, אני צריכה להחליט מה אני מחלקת לילד מסויים - ואז יושבת איתו להבהיר שזאת אחריותו, ומה אני משאירה כאחריות משותפת של כל הילדים - ואז אני מודיעה להם על זה.

אבל..
הכי חשוב..
מהרגע שהחלטתי על תחום מסויים שהוא לא שלי - יצאתי מהתמונה.
ואם זה לא מתבצע - הילדים יודעים שאין מצב שאני אעשה את זה.. הכי ראש קטן שאפשר..
אם "יגיעו מים עד נפש" יכול להיות שאעניש את מי שלא ביצע (לא עונש של להכאיב להם אלא עונשים מהסוג של איסור לצאת מהבית עד שהמשימה מבוצעת וכאלה..)

לדוגמא: שטיפת כלים ואיפוס הרצפה בבית הם לא באחריותי. בכלל.
אז אין מצב שאני אשטוף כלים או אבזבז את הזמן שלי לאפס את הסלון גם אם המצב מזעזע.
אני בהחלט יכולה להכריז שהיום לא יוצאים לחברים/לסניף עד שהסלון מבריק והכלים שטופים.
מצד שני - כביסה היא באחריותי הבלעדית ואני ממש ממעטת לבקש מהילדים עזרה בנושא הזה והם בהחלט רואים אמא שמשקיעה שעות בענייני בגדים... (כנל בישול וקניות שהם באחריותי..) - זאת אומרת חשוב שהם לא ירגישו שאמא עצלנית שרק דורשת מהם משימות כשהיא בעצמה נחה..

לדעתי כל עוד שהם יודעים שאם הם לא יעשו את המשימות שלהם מישהו אחר יעשה במקומם - הם לא עושים.

דבר נוסף שאצלי עובד - תורנות יומית היא כישלון גדול אצלי! משתי סיבות:
1. המשימות לא אחידות מיום ליום (יש ימים שבכלל לא אוכלים בשרי ויש ימים שגם אוכלים וגם היה בישול גדול והכיור הבשרי מפוצץ - אז אם כל יום ילד אחר אחראי עם כלים בשריים זה יוצא ממש לא פייר...)
2. יוצא שאם ילד אחד הבריז מהמשימה למחרת אחיו נתקע עם פי 2 וזה מתכון למריבות וחוסר שיתוף פעולה.

לכן חלוקת משימות היא על בסיס חודשי או דו חודשי. לאורך החודש אותו ילד אחראי על אותה משימה (ובינינו לא אכפת לי האם הילד שוטף כלים כל יום בכמה דקות או פעם בכמה ימים שוטף הר.. העיקר מבחינתי שביום חמישי הם משאירים לי שיש מבריק לבישול לשבת ובתחילת שבוע מאפסים את השיש משבת..)

יש לשיטה הזאת חסרונות כי לא תמיד הבית מבריק..
היתרון מבחינתי הוא שאני לא צריכה להיות שוטר.

יתרון נוסף היא שהיכולת הטכנית שלהם עולה ואם בעבר כשהבית היה ברמות מזעזעות הייתי יורדת עם הילדים לגינה ובעלי בינתיים היה מאפס את הבית וזה היה לוקח שעות או לחילופין שנינו היינו עובדים על הבית במקביל לילדים והרבה פעמים לא היינו גומרים- כיום אפשר לגייס את כולם ותוך שעה או שעתיים כל הבית מצוחצח כי הם ממש יודעים לנקות.

לגבי המשימות האישיות שלהם:
ניקוי חדרים, כביסה (לכל חדר יש סל ותפקידם להקפיד לאסוף את הבגדים שלהם לסל ולהביא לי כשהוא מלא..), תא של ספרי לימוד, ילקוט, מגירה אישית.. - זה לגמרי באחריותם ואני לא חופרת להם על ניקוי יומיומי. מי שרוצה שיחיה בזבל.. רק לפני שבת אני כן דורשת שטיפה של החדר..

לא יודעת האם זו שיטה מוצלחת מבחינת הניקיון- אם תשאלי את חמותי המצב אצלי בלתי נסבל...
אבל זו שיטה שמשאירה אות שפויה ומאפשרת לי להשקיע בדברים שבאמת חשובים לי.

בהצלחה!!

וואו... תודה רבה על הפירוט הגדול!מתואמת
עכשיו השאלה הגדולה - איך משחררים באמת? הרי זה מפריע *לי* כשאני נכנסת לחדר ורואה אותו מבולגן... שלא לדבר על הסלון והמטבח...
וגם - איך מחליטים מה התפקידים שלי ומה אני משאירה לאחרים? ואיך בפועל מטילים על אחרים את התפקיד? (לא מדברת על בעלי, כמובן...)
והכנסת לי ל"לו"ז" גם את התפקידים החינוכיים - עד עכשיו לא חשבתי על זה כתפקיד מוגדר...
אצלנו קבענו לאחרונה תורנות יומית - בכל יום ילד אחר עושה את התפקיד המסוים. לרוב זה לא עובד... אז את אומרת שצריך לוותר על הרעיון הזה לגמרי?
צריכה לקרוא את התגובה שלך עוד פעמים כדי להפנים... ולראות מתי יהיו לי כוחות לממש את הרעיונות האלו...
תודה רבה!!
מנסה קצת לעזור..באר מרים
לגבי המשחררים -
מבינים שהמחיר שאת משלמת על לנסות להחזיק את כל השליטה אצלך גבוה מהמחיר שהבית לא יראה כמו שאת חולמת..

לגבי איך מחליטים:
סדרי עדיפויות:
מה הכי חשוב לך?
מה את מרגישה שרק את יכולה לעשות?
מה את אוהבת וטובה בו?

לגבי הטלת תפקידים בפועל:
אצלי עוזר אסיפות משפחתיות
וגם סבב שיחות אישיות
תודה!מתואמת
אסיפות משפחתיות עשינו למכביר - הן הועילו לזמן קצר... אולי באמת שיחות אישיות יהיו יעילות יותר.
והלוואי שאצליח לשחרר באמת...
איזה אלופה וואואביול
בני כמה הם?רינת 23
אצלנו הגדולה בת 11 לבד בחדר והסדר שלו לגמרי אחריות שלה. כל השבוע אנחנו לא מתערבים אבל ביום שישי מותר לה במחשב רק אחרי שהחדר מסודר.
כולל להכניס לארונות את הכביסה המקופלת שהנחתי על השולחן שלה לאורך השבוע.

האחים הקטנים שלה עדיין לא אחראיים בלעדית על הסדר בחדר שלהם…

(אגב, איפה בן הזוג שלך? הוא לא לוקח חלק בנטל?)
הם בני חצי שנה (כמעט) עד 14.5מתואמת
בעלי כמובן שותף בכול, אבל הוא לא נמצא הרבה בבית, אז מבחינת "תפקידים" הוא אחראי על הכלים. וכמובן, הרבה-הרבה עם הילדים...
אצלנו (לפחות כרגע) אין חדרים פרטיים לילדים. השאלה אם אפשר את אותו דבר לעשות גם בחדרים משותפים לכמה ילדים...
אצליoo
לגבי המיטה- לא הייתה אצלי סיטואציה שילד הלך לישון עם מיטה מבולגנת.

לגבי משחקים- כשהם קטנים אנחנו עזרנו להם לאסוף וכשגדלו התרגלו לאסוף לבד, לפעמים אני צריכה להזכיר לילד לאסוף, בדר״כ הוא זוכר.

לגבי בגדים- הנקיים - אני אחראי לקפל/ לתלות ולשים בארון. המלוכלכים- כשהיו קטנים אנחנו שמנו, כשגדלו התרגלו לשים בכביסה לבד, לפעמים אני מתזכרת או לוקחת בעצמי לכביסה.

לגבי חפצים אישיים- אני מלמדת מגיל קטן להקצות לכל חפץ מקום כדי שלא יאבד, זה נקלט אצל הילדים חלקית, אם אני רואה חפץ חשוב זרוק באנשהו אני מרימה ושמה במקום שימצא.

באופן כללי מה שבעיקר גורם לילדים לשמור על הסדר, זו הדוגמא האישית שלי ושל בעלי, שנינו שומרים על הסדר והנקיון בצורה שוטפת ולילדים זה נכנס כהרגל.
המפתח שלך כנראה הוא הסוף...מתואמת
כי אני ובעלי בעצמנו די בלגניסטים
אז אין סיכוי בלי דוגמה אישית?
זהoo
לא רק דוגמא אישית, זה גם לימוד הטכניקה.

אני מגיעה מבית מסודר אז זה בא לי בטבעי.

בעלי מגיע מבית מבולגן ומלוכלך והוא פיתח סלידה מבלאגן ולכלוך. את הטכניקה איך שומרים על הסדר והניקיון הוא למד ממני.

בלי דוגמא אישית ולימוד טכניקה, קשה מאד לילדים לשמור על סדר.
אז איך לומדים את הטכניקה?מתואמת
אני באה ממשפחה ברוכת ילדים, אז בדרך הטבע היה בלגן. אבל נראה לי שלא הגיע לרמת הבלגן שאצלנו עכשיו...
בעלי מגיע ממשפחה קטנה עם אמא פדנטית ועוזרת צמודה. ולדעתי הוא פיתח קצת אנטי לניקיון המוגזם... (בכל אופן, שנות הפנימייה בישיבה השכיחו ממנו את תורת הניקיון )
בקווים כלליםoo
מאכסנים בבית רק חפצים שימושיים, את השאר מוסרים או זורקים.

לכל חפץ יש מקום ובגמר השימוש מחזירים אותו לשם.

פסולת מקומה בפח ולא משאירים אותה במקומות אחרים. כנ״ל כלים מלוכלכים לכיור.

לכלוך שאינו אבק מנקים מיד כשמתלכלך.

כביסה מלוכלכת מקומה בסל, כביסה נקיה מקומה בארון מקופלת/ תלויה.

באופן כללי- לסדר וניקיון שוטף אין זמן ספציפי, ועושים אותו לאורך כל היום כשהוא נצרך.

ולענין הכוחות הנצרכים לסדר וניקיון- יותר קשה לסדר ולנקות בית מבולגן ומלוכלך ויותר קשה שהילדים מבלגנים במקום לסדר, עדיף להשקיע כוחות בסדר שוטף, שגם מלמד את הילדים לסדר, מאשר לבזבז את כל הכוחות בלסדר את הבלאגן שהצטבר ושל הילדים.
תודה!מתואמת
אני פשוט לא רואה איך זה מתיישם אצלנו
אנחנו כנראה שונות מדי...
(באמת אין לי כוחות לרדוף אחרי הסדר כל היום... ולהוציא את הגרון בבקשות: "תזרוק את הנייר שגזרת לפח/תשים את הצלחת שלך בכיור" וכו'...)
אצל ההורים שליoo
זה היה להוציא את הגרון לבקש מהילדים (יותר בכיוון של לדרוש)

אצלי זה בעיקר שאני ובעלי עושים בעצמנו ומזה הילדים למדו.
אני בקושי מבקשת מהם לעשות, הם עושים מעצמם.
נשמע חלומי...מתואמת
את יכולהoo
להתחיל ממשהו אחד קטן, נניח לקחת (בעצמך) את הכלים המלוכלים לכיור כל פעם.
תעשי ניסוי כזה ותבדקי תוך כמה זמן מישהו מהילדים יתחיל לשים גם מעצמו.
נכון... אבל בשביל זה אני צריכה כוח מתואמת
בכל אופן - אני תמיד מקפידה להחזיר למקרר אוכל שאני מוציאה ממנו, וזה לא עבר לשאר בני הבית
גם אצליoo
פחות מחזירים למקרר, כנראה זו פעולה מורכבת מידי

בקשר לכח- מה קורה בפועל עם הכלים? בטח את מוציאה איזשהו כח באיזשהו שלב
אני לא מוציאה הרבה כוח במהלך היוםמתואמת
אבל כנראה השילוב של אחרי לידה ואחרי קורונה גורם לכל מאמץ קטן לשאוב ממני כוח...
בטח שאת מוציאהoo
מטפלת בתינוק מתנהלת עם הרבה ילדים, זה יותר כח ממה שאני אוציא ולא משנה מה אני אעשה.
לא כדאי להקטין את העשיה שלך, זה גם שואב כח..
צודקת... תודה!!מתואמת
אבל אם את עושה בעצמךקורדיליה

הם לא מתרגלים דווקא לא לעשות? 

שבסוף יש מישהו שעושה במקומם?

למשל אם יש איזה פסולת זרוקה בחדר שלהם (נייר / טישו / עטיפה ...) את תרימי ותזרקי או תבקשי ממי שזה שלו?

או איזה בגד שצריך לשים בכביסה (גרביים וכו..) - את תשימי או תבקשי?

אני מנסה להבין, כי אני כן מבקשת מהם וזה לפעמים גורם למתח (כי הם לא עושים), אבל פוחדת שאם אעשה בעצמי - הם יתרגלו לזה שאני עושה...

אםoo
הם לא עשו מעצמם, לרוב אני אעשה, לעיתים רחוקות אני מבקשת שיעשו.

טבע של ילד/ אדם לאהוב עשיה. יש ילדים שהרסו להם את הרצון לעשיה ע״י שדרשו והכריחו אותם לעשות.

אף פעם לא דרשתי מילד לעשות. ביקשתי פעם או אולי פעמיים וזהו. אם לא עשה עשיתי בעצמי.
לכן הילדים שלי עושים מעצמם.
וואו, זה מעניין..קורדיליה

הייתי חושבת שזה יהיה הפוך

שאם עושים במקומם במקרה שהם לא עושים - שהם ימשכו לא לעשות כי למה להתאמץ?

שווה לנסות.. מקווה שאצליח..

סליחה שאני אומרת אבל נשמע שב''החילזון 123
באמת ב''ה(!) בורכת בילדים לא מאד בלגניסטים. וגם את מאד מעשית ופרקטית...
זה לא רק שיהיה מקום לכל דבר צריך גם שיהיו כוחות ומוטיבציה לסדר למקום הזה.
כשלפעמים יש כח ולפעמים אין, ולא מכריחים אותם לסדר כמו שאת אומרת,
בסוף התוצאה היא הרבה בלאגן...
ואם לפעמים הילד עושה ולםעמים לא בסוף יש הרבה עומס על האמא שגם הכח שלה מוגבל...
כדי לדרוש מילדoo
גם צריך כח.

נניח דרשת מילד לסדר את החדר ובתום ויכוח הוא סידר אותו.

אז גם בזבזת כח בויכוח וגם קלקלת לילד את רצון העשיה הטבעית שלו.

יכול להיות שגם נגרמה אוירה לא נעימה בבית, אולי את צריכה עכשיו זמן להרגע מהויכוח ואולי הקשר עם הילד קצת נפגם.
כל זה המחיר של דרישה מהילד עד לעשיה.

מה הרווחת מהדרישה? חדר מסודר.
האם המחיר שווה את החדר המסודר?
לא יותר קל כהורה לסדר כמה דקות את החדר? וגם להרוויח על הדרך ילד שעושה לעיתים מעצמו.
כן זה קל. אני באמת עושה את זה רוב הזמןחילזון 123
מצויין גם ל''פריק קונטרול'' שבי...

אבל להציג את זה כמשהו נעים ונינוח ומביא לתוצאות שכולם פתאום יסדרו? ובית מאורגן ומסודר?
אני לא בטוחה...
אני חושבת שב''ה ב'מקרה' נתקלת בילדים כאלו שלא מייצרים לך בלאגן ומשתפים פעולה...
(אגב בני כמה הם?)
זהoo
נעים ונינוח כי אין ויכוחים סביב זה.

כולם פתאום יסדרו- לא פתאום, זו יכולת שמתפתחת בהתאם לגיל.

בית מוארגן ומסודר- כן, אם הם או אני מסדרים אז הוא מסודר.

הילדים שלי לא מלאכים שלא מיצרים בלאגן, הם למדו עם השנים גם לסדר וגם לשמור על הסדר.

הם כבר גדולים 12 ומעלה (חוץ מהתינוק) אבל אני מתנהלת ככה מאז שהם נולדו.

ברמת ההגיון הכי בסיסי- ילד שדורשים ממנו שוב ושוב לעשות, רמת שיתוף הפעולה שלו מרצון יורדת. זו תוצאה בלתי נמנעת.
יכול להיות, אבל עוד הגיון בסיסיחילזון 123
הוא שלא כל האנשים מסודרים,
לא כולם הראש שלהם עובד מסודר ומאורגן, לא כולם הם ממוקדי מטרה וחסרי בעיות קשב ועוד...
ולכן להגיד שהנה זה ממש טבעי להיות מסודר, קצת דוג' אישית והנה לא יהיו בעיות זה קצת מנותק מהמציאות.

אני לא כופרת בעצות שלך, שעובדות בשבילך, פשוט הן נשמעות לי קלות בתאוריה בלבד עבור חלק ניכר מהאנשים.
גםoo
אנשים שלא טבעי להם להיות מסודרים, יכולים ללמוד להיות מסודרים.
(יש לי 2 כאלו בבית: בעל וילד)

ויש אנשים עם בעיות קשב (כנ״ל שניהם)

זה לא קצת דוגמא אישית, זה דוגמא אישית קבועה של הורה שמסדר את הבית באופן שוטף.

זה לא עצות של אם תעשי כך וכך , תשיגי תוצאות כאלו ואחרות. זו דרך חיים שצריך להאמין בה ולרצות בה, היא גם מביאה תוצאות, אבל אני לא עושה את זה בשביל שהילדים יעשו מעצמם, אלא כי זו הדרך שאני רואה כנכונה ביותר עבורי ועל הדרך גיליתי שזה טוב עבור העשיה של הילדים.
את מהממת... לומדת ממך הרבה ❤️קמה ש.
תודה לךoo
אני חושבת שבגלל שזה דורשהמקורית
מאיתנו זה לא קל.
אני למשל כן רואה על עצמי את מה ש@oo כתבה - שאם דרשתי והתווכחתי זה הוציא ממני אנרגיות. ומנגד אם אני פשוט מסודרת בעצמי (פשוט😏, הלוואי ) אז כולם נרתמים לך. גם בעלי.
וגם אם יש ימים שהם פחות נרתמים, זה שלא הורדתי רגל מהגז והייתי עקבית עזר להמשיך את הרצף.
הגישה שלך ממש מעניינתטל..
גם בעניין הסדר וגם בכלל הגישה שלך לילדים.
תודה רבה! לומדת ממך
תודה לךoo
לא חושבת שזה תמיד נכוןאחת פשוטהאחרונה
אצלינו לדוגמא בבית לא היה שום לחץ סביב הסדר והנקיון..
שום דרישה ושום טענה..
ותמיד החדר שלי היה מבולגן, מידי פעם כשהבלאגן כבר הגיע למימדים רציניים אמא שלי היתה נכנסת ומסדרת בלי רעש וצילצולים..

לא יצאתי מהשיטה הזו מסודרת.
אני בלאגנסיטית כרונית עד היום.
לא יקרה שיהיה טישו ברצפה...זה כבר בדם שלהםאור123456
מפריע להם לא פחות ממני..
סיפור שממחיש..
כשהקטנה הייתה בת 3 אולי פחות הייתה אצלינו תינוקת שפלטה על הרצפה..האמא שלא הספיקה לקלוט והבת 3 שלי כבר רצה להביא מגבון וניקתה
לא אמרנו מילה...זה הפריע לה כמו שזה מפריע לי
אולי באמת מה שהכנסתי להם בדם
ואני בכורה מתוך 10 ילדים וממש ממש לא גדלתי ככה והפריע לי נורא...אם הילדים שלי ב"ה הצלחתי בעיניין הזה
בדיוק בקשתי מבת ה5 להניח את הגיגית עם הכביסהאור123456
המקופלת ליד המדרגות..והיא בלבוסטה קטנה הגדילה ראש והעלתה לקומה למעלה למקום ששם אני מפזרת אץ הכביסות
לא חשבתי לרגע להגיד לה להעלות את זה...זה די כבד
נכון והכל לעשות מיידאור123456
מורידים כביסה מקפלים מרימים
מסיימים לאכול מייד כלים ומנקים את השולחן
בעיקרון אני בעד השיטה הזומתואמת
אבל בפועל - בתקופות שאין כוח זה לא עובד... בקושי אני מקימה את עצמי עכשיו להכניס כביסה
רוצה לומר לך שזו תקופהאור עולה בבוקר
אח''כ תסתכלי אחורה ותיזכרי בזה, ותראי שהכל שונה , כמה הרבה יותר קל כשהקטנציק גדל , והכוחות חוזרים אחרי הקורונה וכו'. ואישית-עזר לי פלאים לקחת תוסף B12, פתאום אני מצליחה להגיע למשימות שהיו נראות לי כמו הר לפני כן . בהצלחה
אני ממש מקווה שהתקופה הזו תעבור!מתואמת
כי כרגע אני כבר זמן ארוך מדי סוחבת חוסר כוח וחוסר תפקוד נורמלי...
(B12 דווקא יש לי גבוה, מעל הטווח, לפי בדיקות הדם האחרונות. משתדלת לקחת ויטמינים מומלצים אחרים...)
תבדקי פריטין ...הכי חשוב..אני עם כמעט 0אור123456
מחר מקבלת עירוי ברזל בע"ה
בדקתי, הוא סביר... תודה! ותרגישי טוב...מתואמת
אין לי מושג איך הגענו לזה...אבל כל השבוע לא מסדריםאור123456
והבית ב"ה מסודר מאד
קודם כל בבית גדול שיש מקום לכל דבר קל יותר לשמור על סדר.
אצלנו אין משימה לסדר...הילדים יודעים שאם משהו נשאר על הרצפה/ הספה הוא יגיע מאד מהר לפח...קורה מידי פעם
אצלי כבר לא תינוקות..הקטנה בת 5 אבל לא זכור לי שהיה אחרת כשהיו קטנים יותר
אני מסיימת לעבוד ב4 ומייד עןשה דברים בבית...אם ישבתי זהו קשה לקום מהספה
יש כמה דברים שאני מבקשת מהילדים:
לרוקן אשפה
להוריד מצעים
יש אחד שמבשל איתי לפעמים
להוריד כביסה
ניקיון יסודי פעם בשבוע הגדולה איתי

כל השאר אני עושה די לבד אבל כמו שרשמתי לא מתבלגן יותר מידי

אה..הכי חשוב כל מה שאפשר לזרוק לזרוק!!
ככה הבית לא עמוס ואין בלאגן
זה ממש שונה כשהקטנה בת 5..באר מרים
אצלי יש 3 גילאי 6 ומטה והם עושים 85% מהלכלוך והבלגן..

ואם יש תינוק זוחל או יונק בבית זה ממש מוסיף לחוסר הפניות והיכולת שלי לנהל את הבלגן..
לגבי הפניות את צודקת הרבה יותר קשהאור123456
אבל לגבי הלא לשמור דברים מיותרים ולהרגיל לשים במקום מגיל 3 אני חושבת שאפשר
תודה! הלוואי...מתואמת
הדרך שלך נשמעת מעולהטל..
מה שמקשה עלי לאמץ אותה זה שאם כמוך אני עושה הכל מייד, אז תמיד יש משימות עוד ועוד ואז אני לא פנויה לילדים.
יכולה כל האחרצ לעבור ממשימה למשימה כביסה, כלים, גיהוץ, ארגון,
אבל אז איו פנאי לשבת לשחק עם הילדים.
ואני מעדיפה להיות פנויה אליהם לשחק איתם בנחת אחרי שכל היום לא ראיתי אותם.
אם יש נוסחת קסם לשלב אשמח ללמוד..
קטונתי מלייעץ. אבל אולי כמה כיוונים קטנים...קופצת
קודם כל אני באופי שלי מאוד מסודרת ונקיה וזה משהו שחשוב לי מאוד ומרכיב בסיסי מאוד לשמירת האיזון הנפשי שלי.

אז בגלל שזה כ"כ חשוב לי עד תחילת ההריון הנוכחי הייתי עושה הכל לבד. יודעת שזה לא נכון, טוב וחינוכי - אבל העדפתי לעשות לבד במקום להתחנן לעזרה ולהכנס ללופ הזה של בקשת עזרה - סירוב - כעס מצידי - אכזבה וכו'

ב"ה אני גם מאוד זריזה ותקתקנית אז זה הסתדר מצוין. בעלי פחות אהב את ( חוסר) הענין החינוכי, אבל זרם...

כשהתחיל ההריון הזה( שאגב לא רוצה להיגמר 😅), ולא תפקדתי בכלל בהתחלה. עבודה וישר למיטה וחוזר חלילה... בעלי לא שאל אותי הרבה ותפס יוזמה:
עכשיו ברור שכל מה שאתאר לך מתבסס על יחסים קיימים של דפוסי התנהגות ומשמעת אצלנו בבית. לכן זה יעזור לך (מקווה) חלקית בלבד.
הוא אסף אותם ל"אסיפה משפחתית" שזה זמן שמכריזים עליו מראש בו יושבים כולם לדבר על מה שהיו רוצים לשנות/ להוסיף בבית, והסביר להם את המצב שלאמא אין כוח לסדר ולנקות, ולכולנו לא נעים לחיות בכזה בית וכו'...
אח''כ הוא לוקח דף ועט ורושם את הרעיונות של כולם. ממש את כל הרעיונות לפתרון המצב.
אח''כ הוא מקריא כל רעיון ובוחנים אותו יחד האם הוא טוב/ ישים או לא. במקרה שיש חילוקי דעות, עושים הצבעה והרוב קובע.
בסוף הילדים עצמם הגיעו להחלטה של חלוקת תפקידים קבועה מידי ערב. כל אחד בחר מה הוא רוצה לעשות ועבר על הסדר יום שלו בערב איפה הוא רוצה להכניס את המשימה הזאת.
( הם כמובן יודעים שאם יהיה להם קשה/ ירצו להחליף תפקיד - הם יכולים לבקש ונתאסף לאספה חדשה על מנת לשנות...)

עכשיו מגיע היישום של זה בשטח ופה כמו שציינתי, זה מתבסס כבר על דפוס חינוך שקיים אצלנו. אבל כמה נקודות:
בהתחלה שני הבנות היו עושות תפקידן נאמנה והבן יותר זגזג. בעלי היה משאיר להם על השולחן במטבח לפעמים איזה סוכריה או חמצוץ עם פתק "תודה רבה ל.... על האחריות והדאגה לבית שלנו. אוהבים אבא ואמא". ולמי שלא סידר - לא השאיר פתק.
זה די נתן להם תמריץ לסדר כל יום שמא דווקא בבוקר למחרת אבא ישאיר ממתק על השולחן...

לאט לאט זה נכנס להם ממש כהרגל.
לא יודעת כ"כ איך להסביר מה הוא עושה כשמישהו לא מסדר... אבל מקווה שכמה נקודות כן דיברו אליך מכל המלל.

אם אפשר לתמצת ככה אז אני חושבת אולי שזה לשתף אותם בצורך/ קושי. להקשיב להם. לתת להם למצוא את הפתרון. לסמוך עליהם ויותר לתת משוב חיובי מאשר להתעסק בשלילי = מי שלא משתף פעולה..

בהצלחה!
נשמע מקסים!מתואמת
לוקחת ממך את הרעיון של לתת להם לבחור תפקידים, וגם את הרעיון של לתגמל בצורה קטנה אך מחמיאה.
מקווה שזה יעבוד!
מעניין האסיפה המשפחתיתקורדיליה

ממש יפה.

באילו גילאים מדובר?

מה הסיכוי שיתאים לגילאים קטנים? (שלא ממש בקטע של להתיישב לאסיפות...)

אצלי הולך מעולה!!באר מרים
באחת הפעמים עשיתי אסיפה משפחתית רק עם ה"קטנים" (6,4,2.5)
הכנתי להם כוסות שוקו
ציירתי על דף כל "החלטה" והם הרגישו ממש גדולים שהקשבתי להם וקיבלתי איתם ביחד החלטות..
וואו, ממש מענייןקורדיליה

תודה על התיוג! קוראת ומחכימה כמוך מהתשובות... 🙂קמה ש.
רק משתפת-פורקת על יום שישי האחרון:מתואמת
מכיוון שחדר הבנים+המרפסת שצמודה לו הגיעו למצב מזוויע, ומכיוון שהבנים היו בבוקר בלימודים - החלטתי להשתלט עליו בעצמי.
כשהבנים חזרו הודעתי להם שהיום אני סידרתי את החדר שלהם, אבל מכאן ואילך הוא באחריותם לבד, כי כך צריך להיות.
ומה ענה לי אחד מהשובבים האלה?
"אמא, גם על פינת המשחקים אמרת לנו את זה, שרק אנחנו אחראים לסדר אותה ואת לא, אבל היו כמה פעמים שבכל זאת סידרת אותה..."
(ובכלל היה קשה - ניסיתי לשכנע אותם לסדר באמת את פינת משחקים, ובקושי הלך... ואז חמישה ילדים נסעו לשבת לסבא וסבתא, ושני הילדים שנשארו בבית היו צריכים לסדר בעצמם את פינת המשחקים, בהבטחת פרסים וממתקים... נו, טוב, לפחות היא נשארה נקייה במהלך השבת בזכות הילדים שלא היו )

תוהה מתי יהיה נכון לכנס אותם לאספה בענייני הסדר של הבית... עכשיו אנחנו עומדים לפני החופש הגדול, בשבוע שעבר ערכנו אספה עם תוכניות לחופש - אולי לא נכון "לקלקל" להם את האווירה בעניינים שנואים כמו סדר וניקיון? ומצד שני - בחופש הכול מתבלגן יותר...)
ההפך.. זה הכי הזמן שבעולם!באר מרים
קודם כל לגבי ההתחלה - זה בדיוק מה שאמרתי.
שניים לא יכולים להיות אחראים במקביל.

כל עוד את מחזיקה שליטה על הסדר בחדרים שלהם הם לא יקחו אותה.

תשבי עם עצמך ותחליטי מה באמת עדיף לך:
לשחרר, אבל לגמרי.
או להיות אחראית בעצמך ואולי לתת להם משימות בתחומים אחרים.

לגבי החופש הגדול:
איך תהנו בחופש אם אין אחריות לעזרה במשימות?

אני הייתי קורסת..

אצלי ברור שבחופש אחראים לעזור יותר מתמיד.

כמה נקודות שאצלנו עוזרות:
1. הבוקר שאחרי תשעה באב - "יום שפ"ה" שיפור פני הבית. הרי הביית יהיה הפוך משפת ומיד אחריה צום, והצום יוצא מאוחר שעד שאוכלים ומתאוששים אין כח לכלום. אז בבוקר למחרת מדליקים מוסיקה טובה שסוף סוף אפשר וכוווולם ביחד מאפסים את הבית.אם מסיימים מוקדם - יוצאים אחרי הצהריים למעיין או פארק נחמד לחגוג את תחילת בין הזמנים ..

כללים נוספים של חופש:
כללי מטבח ברורים - כל אחד מנקה את מה שהוא מכין, תורנות כלים ברורה, כללים ברורים מה מותר לקחת לבד ומה חייבים לבקש רשות.

ביום שישי כולם מאפסים את הבית לשבת ואז בעלי לוקח אותם לסיבוב אופניים ונותן לי שעתיים להכין שבת בשקט.

כשיוצאים לפעילות משפחתית: כולם עוזרים בהתארגנות ליציאה 6כולם עוזרים בפריקה כשחוזרים.

נופש משפחתי - עוד יותר.. מדברים על זה מראש שכולם אחראים ואפילו מחלקים תפקידים. וגם תוך כדי הנופש - החוכמה היא להורים ככה שברור לכולם שזה לא שכשמגיעים הם ישר מתפזרים להיות ורק אמא ואבא פורקים ומסדרים אלא האחריות היא על כולם..

בהצלחה רבה!

אני לא מסוגלת לעבור חופש בלי עזרה משותפת מכולם..

תודה רבה רבה!!מתואמת
איפה את מציעה להכניס את הדיבור על הכללים האלה?
היה הכי מתאים לעשות את זה באספה שבה דנו על פעילויות לחופש, אבל כבר אבוד...
בכל אופן - אהבתי את הרעיון של יום שפ"ה אחרי תשעה באב. בהתחלה חשבנו שנעשה טיול ביום הזה, כדי לפתוח את החופש בטוב, אבל אז גילינו שיש לנו תור לאחת הבנות ביום הזה... בדיעבד זה יוצא טוב, כי כך באמת נוכל להשתלט על הבית אחרי הצום ולקראת החופש... אולי מתאים ביום הזה גם לעשות את האספה עם קביעת הכללים לחופש?
הגיוני שמתאים..באר מרים
אצלי הכי עובד לשקף להם שאם אני צריכה לארגן הכל לבד יהיו ממש מעט פעילויות ואם יש עזרה יוכלו להיות הרבה יותר
..
תודה על הרעיון! מקווה שיעבוד גם אצלנו...מתואמת
הכי מאתגרים אותי אלה שלושת האמצעיים - התאומים והבת שאחריהם. מצד אחד הם יודעים לסדר מקסים ולקחת אחריות בצורה נהדרת, אבל מצד שני - הם עוד לא מספיק גדולים (כנראה) בשביל להבין שאני באמת זקוקה לעזרה הזו... (שני הגדולים באמת יותר אחראיים ועוזרים, לפעמים גם מעצמם, אבל הם מתלוננים לפעמים שהאחריות נופלת עליהם יותר מדי...)
אני הודעתי פעםמ.א.
שאם אני מסדרת, אני מחליטה מה לשמור ומה לזרוק.
לילדים מסוימים זה איום די רציני.
הבעיה היא שאין לי לב באמת לזרוק להם דברים...מתואמת
לפעמים עושה את זה עם כל מיני יצירות או משחקים שנראים שבורים, וכשהם כועסים אני מסבירה להם שאם הם היו מסדרים הם היו יכולים לשמור את הדברים - אבל זה לא עוזר בשביל הלקח לפעם הבאה...
תראי איך הוא קולט השובב הזה..המקורית
הוא ראה שהורדת מהם את האחריות אז הם פשוט החזירו אותה אלייך..
זה באמת דורש כוחות אבל אני מסכימה מאוד עם מה ש@באר מרים כתבה למטה. אם לא יהיה שינוי יהיה לך עוד יותר קשה
כן, הם קולטים הכול...מתואמת
אני פשוט לא יודעת איך להסביר להם בצורה ברורה את האחריות שלהם
גם כשאני סתם מבקשת בסוף היום שיסדרו - הם כל כך שקועים במשחק, שהם פשוט לא שומעים אותי...
אני יכולה להגיד לך מה עבד אצלי..עד לא מזמןהמקורית
הייתי ממש מתוסכלת מזה.
הרמתי את כל המשחקים הנגישים עם החלקים הקטנים וריכזתי במקום אחד. לקל לי חצי יום עבודה אבל היה שווה, עדיף מאשר לאסוף כל יום מיליון משחקים ולמיין
והבהרתי להם שיש כלל חדש - אם הם לא אוספים משחק - לא מוציאים חדש. אני עוזרת להם לאסוף לפעמים כי הם עוד קטנים אבל בגדול הם קלטו את העניין מעולה ועכשיו כבר שבועיים מאז הם כמעט לא צריכים את העזרה שלי.
בנוסף, כדי לצאת לשחק בחוץ צריך שהבית יהיה מסודר.
הייתי ממש אסרטיבית ובינתיים זה עובד. הם מנסים אותי כל הזמן אבל אני לא מוותרת להם

זה קצת שונה מהגישה של @oo כי אני רק בהתחלה אבל השאיפה היא בסוף כן להגיע למקום שזה חלק מהשגרה בבית. ביום שישי האחרון נגיד, עשינו מבצע ניקיון לכבוד שבת קודש כי אנחנו מקבלים את השבת בהדלקת נרות כשהבית מצוחצח רק שאני בדרכ הייתי זו שעובדת קשה. השישי האחרון הם ממש נרתמו למצווה ואני משבחת אותם ואומרת שכמה כיף שנקי ומסודר ואיזה כיף לשחק כשהבית מסודר והם זורמים ב"ה
מה גם ששמתי לב שכשהם משחקים בכמה משחקים במקביל בגלל הבלאגן, הם לא מרוכזים מספיק. נראלי זה משפיע
תודה רבה!מתואמת
אצלנו זה קצת שונה, כי משחק אחד שלהם כולל הרבה משחקים... (הם בונים יישוב לפליימוביל. אז מלבד החלקים של הפליימוביל צריך גם מגנטים. וקפלות. וקליקס. ופלסטלינה. וניירות. וקופסאות. וארגזים. ועוד כל מיני פיצ'פקס קטנים. ובמקביל יש את הילדה שמעדיפה לבנות בתים לבובות. אז היא זקוקה לקרטונים. ולכלי מטבח. ולעגלות. ולבדים ושמיכות בשביל מיטה. ולבגדי בובות. ולחבל קפיצה שיהפוך להיות חבל תלייה לבגדים.
הבנת את הרעיון...)
אני מנסה לפחות לתחם את המשחקים שלהם לפינת המשחקים שבסלון, אבל גם זה לא תמיד הולך. (כי הפליימוביל הולכים להקים יישוב חדש! ומה יותר טוב מליישב את השממה שמתחת לשולחן המחשב? וגם הבובות עוברות דירה! ובשביל זה הכי טוב להשתלט על חדר האורחים...)
וזה עוד בלי לדבר על כמויות היצירות שהולכות פה כל יום... לפחות עכשיו הם מתחילים לקלוט שצריך לשמור על רצפה נקייה, לרגל התגלגלויותיה של התינוקת ברחבי הבית, אבל ייקח להם זמן ליישם...
אז להגביל לחדר אחד או מקום אחד בביתהמקורית
ואם הם לא אוספים לא לאפשר.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.. אני מבינה שחשוב לך לאפשר אבל זה משמעותי בלאגן בחדר או פינה אחת או בכל הבית. לדעתי גבולות כאלה יעשו שינוי
זה מה שאני עושה, אבל זה לא תמיד עובד...מתואמת
לא להתייאש 👍המקורית
אמן...מתואמת
תשמעי.. נשמע שהילדים שלך ממש יצירתייםבאר מרים
ומאוד מפתחים את הדמיון שלהם וזה מעולה!

יש אפשרות נוספת:
לזרום איתם ולהבין שכרגע בשבילכם התועלת במשחקי הדמיון המורחבים והמפותחים עולה על המחיר של הבלגן והעמידה על עקרונות סדר.

ואז אפשר רק לשים גבולות קצה:
למשל שבכל יום חמישי אוספים ומאפסים הכל ובין ראשון לחמישי את מרשה להמשיך לפתח את המשחק.
או למשל להגדיר חדר שבו מותר לבנות את כל היצירתיות הזאת...

ככה מצד אחד את נהנית מהיצירתיות ולא חוסמת אותה
מצד שני את לא משקיעה המון אנרגיות של סדר ואיסוף
ומצד שני תוחמת את הבלגן ואמפשרת לכם להתנהל בתוכו..
תודה! הם אכן יצירתיים מאוד, ואני ממש מברכת על זה!מתואמת
ובאמת תחמתי את המשחקים לפינה (יחסית גדולה) בסלון (פשוט הזזנו את הספה מהקיר, וכך נוצר מרחב מאחוריה בשביל לשחק), ובאמת הכלל הוא שבמשך השבוע הכול יכול להישאר שם כפי שהוא ורק בחמישי בערב מסדרים.
הבעיה מתחילה כשהם רוצים להתרחב ו"לעבור דירה", כמו שתיארתי...
וגם - ליצירות עוד לא מצאתי מקום מוגדר. הן מאוחסנות בחדר האורחים (שאנחנו כרגע בהתלבטות אם להפוך אותו לחדר של הגדולה), אבל אני לא רוצה שהם יעשו את היצירות שם, כדי לשמור על ניקיונו היחסי, וגם כי מאוחסנים שם עוד הרבה דברים שהם עלולים לפגוע בהם...

אולי באמת אני צריכה לומר לעצמי שככה זה, וזהו? שב"ה שיש לי ילדים יצירתיים (הלוואי שגם אני אצליח לבצע כמותם את היצירתיות שלי), ושכל עוד הם ילדים - הבית ייראה כמו שהוא נראה?
אבל כנראה באמת כדאי להגדיר גבולות גזרה... (אחרי אחת הלידות חמותי באה לעזור לנו ודי הזדעזעה... היא אמרה שזה לא בריא והיגייני לגדל ילדים ברמת בלגן ולכלוך כזו )
מה לדעתכן חייב שיהיה בבית נורמלי יחסית? אילו גבולות גזרה מבחינת הסדר והניקיון? (לא ברמה של חמותי, כמובן... שאגב גידלה שלושה ילדים עם עוזרת צמודה...)
אני חושבתoo
שיצירתיות לא יכולה לבוא על חשבון דברים אחרים וסדר ונקיון בסיסיים קודמים לכל יצירתיות.

אני מרשה ליצור מה שרוצים, אבל בסוף היום זה צריך להיות במקום מוגדר, נקי ושלא מפריע למהלך התקין של הבית.

אם מסדרים פעם בשבוע, מצטברת עבודה שקשה לעשות. כשמתרגלים לבלגן קשה לסדר ולשמור על סדר. כשמתרגלים לסדר מרגישים את הצורך בו וזה מרגיש יותר קל ופשוט לסדר.

תודה! זה מה שאני שואלת -מתואמת
מה נחשב בעינייך לסדר וניקיון בסיסיים...
לסדר ולנקותoo
כל יום את כל הבית.
לא חייב להיות מבריק או שיראה מוזיאון, אבל כל יום מראה כללי מסודר ונקי.
מתואמת
מה כולל הסדר? רצפה? שולחנות? מיטות מסודרות יפה? כלים מודחים?
ממש בכל הבית?
כןoo
כל הבית.
זה בסדר שמתפספסים לפעמים דברים קטנים פה ושם, אבל שהכיוון הכללי שמסדרים הכל כל יום.
תוהה כמה זמן ביממה נצטרך להקדיש לצורך זה...מתואמת
אגב, היום אמרתי להם שצריך לסדר חמישים דברים לפחות ברחבי הבית. לשם שינוי, הם גם הקשיבו לי. זה באמת תרם קצת למראה מסודר יותר, אבל לא מספיק...
אם מסדרים כל יוםoo
אז כל משימה לוקחת כמה דקות.

נניח לשטוף כלים של יום אחד או לטאטא רצפה של חדר או לשים מכונה או לקפל מכונה או לתלות או לסדר משחקים או לסדר חדר.

אם כל משימה לוקחת כמה דקות, אז סה״כ עובדים במצטבר נניח שעה ואם משהו חולק איתך את העבודה אז פחות.

אני חושבת שבבית מבולגן כולם עובדים יותר מאשר בית מסודר ועדין הבית נשאר מבולגן (עובדים בלחפש דברים, בלהזיז בלגן ולכלוך ממקום למקום, בלנסות להניע אחרים לסדר ולנקות), אבל כולם בטוחים שבית מסודר זה יותר עבודה (שזה כמובן לא נכון)
המ... אצלנו בתוך יום אחדמתואמת
כבר הבית הפוך כולו
בעבר - בשביל סדר בסיסי ממש בסלון-מטבח לקח לי לכל הפחות עשרים דקות. בשביל יותר מזה נזדקק לשעה לפחות, שכולם יחד עובדים, וזה לא כיף...
משימותoo
שעושים אותם כל יום, בדר״כ הזמן שלהם מתקצר מפעם לפעם.

אבל יכול להיות שיש לך יותר מידי עבודה שהילדים מייצרים, אין לי נסיון עם הרבה ילדים..
כנראה... מתואמת
את יודעת בית מבולגן זה לא דווקא כלים או כביסה...חילזון 123
זה משחקים, שאריות של יצירות, מבנים שהילדים בונים, תחםושות של משחקי דמיון, צינורות, פליימוביל, לגו, מגנטים, בובות קטנות, ניירות שעוזרים לפליימובילים לעשות כל מני דברים וכו וכו.
זה דברים שיכולים להגיע לבלאגן מושלם תוך שעתיים בבית שהעה מבריק...
במיוחד שכל קבוצת ילדים מתעסקת במשהו שונה ולהוסיף לזה תינוק שפתאום הסתובב בטעות עם ביסקויט ברגע של חוסר שימת לב...

אז אםשר להגיד בואו נוציא משחק אחד...
כשיש הרבה ילדים יצירתיים זה לא ממש ריאלי, וגם דורש הרבה יותר מדי תיווך של האמא.
בדיוק....הבעיה שלי אישית זה פחות הכביסה והכליםיעל מהדרום
לק"י

זה הסלון, שרצפתו זרועה במשחקים, טושים וכו'.

לי אין כח לרדוף אחרי זה כל יום. כן לפעמים מבקשת מהילדים לסדר לפני שממשיכים הלאה למה שרוצים, וגם עוזרת להם.
אבל הבלגן כן מפריע לי. כשמסודר יש לי הרבה יותר חשק לעשות דברים נוספים.
ורק אוסיף ש וסף על כל הנ"לבאר מרים
80% מהבלגן הוא מה שילדון בן שנתיים וחצי מצליח לעשות כשכולם עסוקים ולא שמים לב...
גם אצליoo
בן השנתיים מבלגן ומלכלך, אבל גם לנקות ולסדר אחריו זה מס׳ דקות לכל משימה ולא משהו ארוך וקשה.
כשיש לך זמן פנוי בליחילזון 123
להצטרך להתייחס לעוד מליון משימות וילדים
וכשהבלאגן שהוא עשה לא מתפזר בין שאר המשחקים וכו שמפורטים לעיל...
אםoo
מדובר בהרבה ילדים קטנים צפופים, אני מסכימה שזה עומס קשה.
גם הרבה גדולים יוצרים עומס..חילזון 123
עומס בבלגן?oo
עומס במשימות?
שניהם...חילזון 123
וכמה זמןoo
לוקח לסדר משחקים ויצירות פזורות?

ואם לא סידרת, כמה זמן את מבזבזת בלדלג על המכשולים וכמה בלגן זה עושה במוח ומפריע להתרכז בעשיה של דברים אחרים?

מניסיון שלי תמיד יותר קל לסדר מאשר לא לסדר, אי סדר מבזבז הרבה יותר אנרגיות ועצבים מלסדר.
בסדר הכל נכון בתאוריהחילזון 123
אני חושבת שמי שלא חווה את הכמויות פשוט לא יכול להבין.
וכן, זה לוקח הרבה זמן.
וכן, אין לי ערב פנוי שמתחיל ב7 וחצי.
לא היהoo
לי הרבה שנים ערב פנוי ב7 וחצי..
הקטן שלי הולך לישון ב9, אני מנקה ומסדרת אחריו בזמן שהוא ער.
בסדר כל הכבוד לך. באמת. מה שאני מנסה לומרחילזון 123
זה שקחי בחשבון שזה לא פשוט להשליך את ההצלחה לכל סיטואציה שלא תהיה.

היו תקופות שחשבתי שהכמה ילדים שלי מתנהגים בצורה X רק בגלל שחינכתי אותם ככה טוב. ואני מקשיבה להם וכו'.
ואז הגיעו תקופות אחרות וילדים אחרים עם אופי אחר, ועומס אחר וגיליתי שזה לא פשוט כמו שחשבתי...
לא אומרת שלא צריך לחשוב על רעיונות ולהשתכלל וללמוד אבל לשים את הדברים בפרופורציה.
אניoo
מכירה סיטואציות מורכבות בחיים, הן קיימות גם אצלי.

אני לא מאפשרת לסיטואציות לנהל לי את החיים, אלא אני מנהלת אותם במסגרת היכולות שלי.

יכול להיות שאם הייתי בוחרת להביא הרבה ילדים, הייתי נכנסת לעומס בלתי אפשרי שהיה מנהל אותי.

לי סדר נראה דבר בסיסי, שאין הרבה דברים שקודמים לו. אבל מקבלת שיש הרבה אנשים שלא רואים בו בסיס ומתעדפים משימות אחרות על פניו.
נכון, יש זמנים שזה באמת די מהר לסדריעל מהדרום
לק"י

(לפחות אצלינו. רוב הבלגן מתרכז בסלון).
אבל יש תקופות עייפות (כמי הריון) שאין כח לזוז.

וחוץ מזה, שנראה לי שהילדים נהנים לשחק דוקא כשהכל מסודר. והמשחקים נשלפים בחדווה
תודה שתיארת את מה שהולך אצלנו...מתואמת
חח 🙈כיוונתי לדעת גדולים...חילזון 123
דווקא את גדולה ממני מתואמת
מסכימההמקורית
בעינייהמקורית
וזה מה שאני עושה -
1. רצפה מפונה
משחקים בקופסאות ייעודיות
יצירות בשקיות או בקופסה המיועדת לכך
לא אמורים להישאר דברים מפוזרים ברצפה ולכל דבר צריך שיהיה יקום. מה שאין לו מקום מבחינתי צריך להיות בפח.
2. בגדים צריכים להיות בכביסה או בארון.
3. שולחן מפונה בלי כלים עליו עם שאריות של אוכל - ישר לזרוק לפח אחרי הארוחה
לא משאירים אוכל בחוץ
תודה רבה!מתואמת
בעצם מה שהייתי עושה בעבר. הלוואי שאצליח לחזור לזה...
(כלים - מותר מבחינתך שיישארו בכיור?)
לפני שהיה לי מדיח - כןהמקורית
לא משאירה עליהם שאריות של אוכל אלא מרוקנת לפח ושופכת עליהם מים וסבון וזה יכול לחכות למחר
טוב, זה באמת עקב האכילס שלנו מתואמת
חולמים על מדיח, אבל לא מצליחים לעשות את הצעדים הנדרשים בשביל זה... (למצוא מישהו שיבוא לראות אם בכלל אפשר לעשות אצלנו הכנה למדיח, לעשות את ההכנה עצמה, למצוא מדיח טוב שיתאים... וזה שבעלי לא מאמין שמדיח מנקה טוב באמת - לא תורם לזירוז העניינים...)
זה עניין של להרים טלפון ולשלםהמקורית
אם זה במסגרת היכולות הכלכליות שלכם.
האמת, זו פאסיביות שמזכירה לי קצת את ההורים שלי, אם יורשה לי. לא בביקורתיות- אלא כגישה לכל מיני דברים שאני שמה לב אליה.
מותר לך כמובן לחיות ככה , אבל בעיניי דברים יכולים להראות אחרת.
יש בזה משהומתואמת
אני פשוט קשה מאוד-מאוד עם טלפונים. אפשר לומר שזו מעין חרדת טלפונים
ובעלי עסוק מאוד... ועד שיש לו זמן לעשות טלפונים - אני מעדיפה שהוא יקבע תורים וכדומה...
זה לא תירוץ, אני יודעת, אבל זה המצב 🤷‍♀️
מבינה אותך ❤️המקורית
כמו שאמרתי, גם אמא שלי כזו אז אני רואה את הקטע הזה גם אצלה. ומאחר ואני מאוד דומה לה, נאלצתי בעצמי להתמודד עם זה. עבר בשלום ב"ה, אבל עם הרבה מאמץ יש לומר
אולי בהזדמנותמתואמת
אפתח שרשור של בקשת טיפים להתמודדות עם זה...
אני רואההמקורית
ש@בארץ אהבתי כתבה לך למטה כמה דברים טובים בתור התחלה
את מזכירה לי את עצמי מפעםבארץ אהבתי
היתה לי ממש חרדת טלפונים לפני החתונה.
ברמה שאמא שלי היתה מתקשרת למרפאת שיניים כדי לבקש מהם שיתקשרו אלי לקבוע לי תור (היא לא רצתה לקבוע לי כי לא ידעה תמיד את הלו"ז שלי..).

אבל אחרי החתונה לא היתה ברירה, כי גם בעלי לא אהב בכלל לעשות טלפונים. אז לא יכולתי להפיל את זה עליו. שנינו היינו חייבים לקפוץ למים ולהעיז להתקשר כשצריך.

בהתחלה היה לי ממש קשה.
עם הזמן זה נהיה יותר קל. היום מוזר לי בכלל להיזכר כמה זה היה קשה לי פעם.

מה שעזר לי (לפעמים עדיין עוזר לי):
- להזכיר לעצמי שמי שעונה לי אמור לתת לי שירות. אין לי מה להתבייש. הוא אמור לענות לטלפון שלי ולעזור לי במה שאני צריכה.
- לתכנן בראש (לפעמים גם בע"פ אם צריך) את המשפט הראשון שאיתו אני פותחת את השיחה.
- לקבוע לעצמי זמן שאני צריכה להתקשר, אם צריך - לעשות לעצמי תזכורת.
- תוך כדי שאני מחייגת, להתפלל לה' שיעזור לי שהכל ילך בקלות, שאני אדע מה להגיד ושהשיחה תזרום כמו שצריך.
- אם אני מרגישה שאני דוחה שיחה מסויימת יותר מידי זמן - אני מנסה לדבר עם בעלי ולבדוק ממה אני חוששת בשיחה הזאת. הרבה פעמים עצם הדיבור על הדברים עוזר לי לשים את האצבע על מה שמטריד אותי דווקא לקראת השיחה הזאת, ואז אחרי שמבררים את הדברים, אפשר לגשת לשיחה בלי הלחץ שהיה קודם.

היום אני בעיקר נופלת על הקטע של לקבוע זמן מתי להתקשר. בעיקר בטלפונים שצריך לחכות הרבה זמן המתנה, ושיש שעות מסויימות לשירות לקוחות, וכשאני עם הילדים או בעבודה זה לא שייך, ולא ממש נשאר זמן אחר.
יש הרבה שיחות שהייתי צריכה לעשות שנדחו ככה מלא זמן.
אבל באמת כשאני עוצרת ובודקת עם עצמי מתי אני כן יכולה לעשות את השיחה שצריך (וגם - אם יש עוד סיבה מתחת לפני השטח שבגללה אני דוחה את השיחה), אני מצליחה לקבוע זמן ולמצוא את התנאים שיאפשרו לי לעשות את השיחה הזאת ולסיים איתה...
תודה רבה על הטיפים!מתואמת
גם אני עברתי כברת דרך ארוכה מאז שהתחתנתי, אף שיש לי את בעלי שלא סובל מחרדת טלפונים כמעט. (בשירות לאומי - אמא שלי הייתה מתקשרת כדי לקבוע לי טרמפים להגעה לדירת השירות... היום - לפני בר המצווה של הבן שלי אני בעצמי התקשרתי לברר על דירות לאירוח...)
אבל עדיין קשות לי הרבה משיחות הטלפון. בעיקר כאלה שכוללות שיחה עם גברים או הסברים מפורטים בנושאים שאני לא מבינה בהם. ולכן - לחפש טכנאי למדיח זה דבר שבעלי חייב לעשות. קביעת תורים - חלק אני מסוגלת בעצמי, וחלק אני חייבת שבעלי יעשה...
מבינה אותךבארץ אהבתי
באמת שיחות עם דברים טכניים מסוג כזה הגיוני שהבעל יעשה, גם אצלנו זה בתחום האחריות שלו...
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה. מקווה שיסתדר לכם לטובה...
גם לי הייתהoo
חרדת טלפונים.
עם השנים זה עבר, בעיקר בגלל העבודה שלי שכוללת קשר עם הרבה אנשים בטלפון.
וואו... זו הסיבה שאני לא מסוגלת לעבודמתואמת
בעבודה שדורשת טלפונים... בעבודה שלי כיום מדי פעם אני צריכה לדבר בטלפון, ואני משקשקת מכל פעם כזו, ובדרך כלל מעדיפה שיתקשרו אליי ולא שאני אתקשר...
לי זה עבר בעקבות עבודההמקורית
עם טלפונית גם כן.
אבל בעיקר - למשל בדוגמה עם המדיח - גם אני טיפלתי בזה אצלנו בבית, קראתי הרבה בגוגל על הנושא וגם שאלתי מיליון שאלות (גם פה בפורום) ואחרי שקיבלתי מושג - בתכלס זה היה ממש קל. הבנתי מה צריך שיהיה כדי שלא יחרטטו אותי ועל השאר שילמתי (פירוק ארון, אינסטלציה, חשמל, המדיח עצמו)

גיליתי שכדי לגשת לנושא מסוים אני צריכה לעשות עבודה מטרימה שלי. אז אני עושה את זה. ויש דברים שעדיין רק בעלי עושה כמו להתמקח נגיד שזה הצד החזק יותר שלו
לדעתי זה ממש עניין של אופיבאר מרים
אני לחלוטין מבינה את הרציונל שמאחורי הדברים של @00 ושל @המקורית , אבל זה כנראה מתאים לאופי ולסגנון החיים שלהן.

אני, למשל, בלאגניסטית באופיי.
אם הייתי מרגישה מחייבת לסדר את הבית לגמרי בסוף כל יום הייתי נכנסת לדיכאון ומתייאשת מהמצב.
זה לא מתאים לאופי שלי.

לדעתי כמו שיש מי שמעדיפה לקנות אוכל קנוי כמ להעמיד מלא סירים מלחיץ ומדכא אותה, ויש מי שמעדיפה להישאר בבית בנחת עם הילדים ולהצטמצם כלכלים כי שילוב בית ועבודה מלחיץ אותה, יש גם נשים שעיסוק תמידי בסידור הבית מלחיץ ומדכא אותן.

אני כזאת.

ולקח לי הרבה שנים להבין את זה ולהשלים עם זה ולהפסיק להילחם בזה..

(מוסיפה: הרבה שנים התביישתי בזה, הרגשתי לא מוצלחת, כלומר כעקרת בית והייתי מלאה דימוי עצמי שלילי בגלל זה. עד שיום אחד אמרתי לעצמי: באר מרים, את מאוד מוכשרת ב x,y,z.. יצירתי, עם ציונים גבוהים וכישרון עצום בתחומים מסויימים בחייך, אבל לא בסדר וניקיון.
כמו שמי שגרועה במתמטיקה והוציאה ציון בינוני בברגות לא מסתובבת כל חייה בתחושת כישלון אלא ממצה את עצמה באפיקים אחרים, אז גם אני - כנראה שאם אשקיע את כל זמני ומרצי בסידור הבית התוצאה תמיד תהיה בינונית אבל בטוח שאני פשוט אהיה בדיכאון והילדים לא יקבלו ממני את הטוב שבי.

אז הפסקתי.
הרפיתי וויתרתי על החלום של "בית מסודר תמיד".
אימצתי חלום אחר של "בית מסודר ברמה שמספיק נעים להיות בו"
הבנתי שמ שיגרום לבית להיות מסודר זה לא אני.
מכיוון שאין לנו תקציב לעוזרת וגם לא מתאים לי להכניס מישהי זרה הביתה, העברתי את רוב משימות הסדר והניקיון של הבית לבעלי ולילדים (הסתדר, דרך אגב, שבעלי מוצלח בזה הרבה יותר ממני ולא נכנס מזה לדכאון..).
הבית לא נראה כמו החלום האידאלי שלי, אבל אני יוצקת לתוכו את התחומים שבהם האימהות שלי באה לידי ביטוי בצורה מוצלחת: אוכל טעים מגוון ובשפע, יצירתיות והמון יצירות אומנות, יציאות לטיולים עם הילדים, משחקי דמיון מודרך, שנשים, עזרה בלימודים ועוד הרבה דברים שממלאים את הבית בטוב שיש לי לתת.
כנראה שזה יותר טוב לילדים מאשר בית נקי ואמא מדוכאת...
האמת שמה שכתבתי זה לא מסודר לגמריהמקורית
בעיניי, אלא ברמת ה- 'מסודר כדי שיהיה נעים בו' כמו שכתבת.
אבל אני מבינה גם את המקום שלך כי אני גם מבולגנת באופיי. אבל אני בחרתי לא להשלים עם זה, בדרך שלי..
אבל יש לי 2 ילדים ומן הסתם הבלאגן הוא אחר מאשר במשפחה ברוכה ורב גילית.
ואני שמחה שאת שלמה עם עצמך ומרגישה בנח. סופו של דבר זה מה שחשוב.
אכן..באר מרים
זה לא שאני גאה בבלגן..

אבל הפסקתי להסתיר ולהתבייש בו.

מקבלת את עצמי שזאת חולשה שלי.
👍המקורית
השאלה היא האם מתואמת במקום הזה או לא כדי לשחרר..
@מתואמת
זו הבחירה שלה..באר מרים
אני כנראה צריכה לעשות את הצעדים לשם...מתואמת
תודה רבה!! מתחברת...מתואמת
מה כולל "בית שנעים להיות בו"?

(ו... מה עושים כשאני לא מוכשרת בשום דבר שקשור בבית? לא בסדר ובניקיון, לא בבישול, לא בהבאת פרנסה משמעותית... אני לכאורה טובה ביצירתיות, שיכולה להתבטא בקישוט הבית וביצירות כיפיות עם הילדים, אבל בפועל אני כמעט לא מגיעה לזה, כשאני מנסה להשתלט על כל הדברים האחרים שהבית דורש ממני...)
את מוכשרת בלהיות אמא לילדים שלךהמקורית
ולהוות עבורם בית. לב פועם. מענה רגשי. דרור ליצירתיות שלהם. חופש עשייה. מדריכה לחיים בדרך שבחרתם.
זה המון!
כל אמא ומה שהיא יכולה לתת.
את לא צריכה להיות שפית או סדרנית על. את צריכה להיות הגרסה הכי טובה של מתואמת.
תודה רבה על המילים החמות והנכונות!מתואמת
בשמחה יקירה המקורית
^^^^באר מרים
כל מילה!!

זה שתהיי עסוקה במה שאת אוהבת וטובה בו יתן לילדים שלך הרבה יותר מזה שתרדפי כל הזמן אחרי המקומות הפחות מוצלחים שלך...
הי הי הייראת גאולה
הגזמת! אני לא מסכימה לשמוע הקנטות על מתואמת הנפלאה!!
את אמא אלופה שיודעת לכתוב סיפורים ולהמציא לפי המצב והצרכים של הילדים, יודעת גם לצייר, מאפשרת לילדים מרחב התנסות ומרחב יצירתי, מעודדת אותם לעצמאות, משוחחת איתם, מקנה להם ערכים ומידות, מעודדת אותם לגדול ולהתקדם ומאפשרת תמיכה מהצד, מניקה הרבה, מצליחה לעבוד עם הילדים בבית, מחברת מזכרות מיוחדות לבר ובת מצווה, כותבת חידות וסיפורים כדי לשעשע ולעניין את הילדים בליל הסדר למשל,
בכל אלו אני מקנאה בך, ובטח בהמשך אזכר בעוד.
תודה, יקרה!מתואמת
אני לא מכחישה את מה שאת אומרת
ובכל זאת - בדברים הבסיסיים של ניהול בית ומשפחה אני לא טובה, וזו עובדה...
מי קבע מהם הדברים הבסיסיים?יראת גאולה
אני חושבת שהכי בסיסי זה חום ואהבה ויחס מגדיל.
לפרנס הרבה נשים משאירות לבעל, פשוט שכך (וגם אני😏),
לא קשה לתאר מקרה קיצון שבו אמא עובדת עד צאת הנשמה ואח"כ חסרת סבלנות לילדים. או לחילופין אמא ש'מכורה' לניקיון וסדר הבית עד כדי הגבלת הילדים ויצירת מתח בבית.
נכון, ישנן נשים שמצליחות להיות אמא טובה בבישול בניקיון או בסדר,
אבל היות שאין אדם מושלם, כנראה שמשהו אחר חסר אצלן,
ב"ה שכך, לכל אחד מאיתנו יש על מה לעבוד הלאה, עד שנסיים את תפקידנו בעולם
תודה!מתואמת
עכשיו השאלה שלי איך עובדים על הדברים שכן חסרים אצלי...
מבינה את ההעדפה שלךoo
בעיני ההשוואה בין בלגן לאוכל קנוי לא מדויקת.

כי אוכל קנוי יכול להשביע כמו אוכל ביתי, אבל בלגן ולכלוך יכול ליצור חסר אצל הילד.
אני גדלתי בבית די דומהבארץ אהבתי
למה שבאר מרים מתארת.
נשמע לי ממש כמו צורת החשיבה של אמא שלי...🙂
לא חושבת שזה יצר איזשהו חסך.
נכון, לא גדלנו עם הרגלי סדר טובים במיוחד. ובתעודה תמיד קיבלתי הערה טובה פחות בסעיף של 'ארגון וסדר'. והיום כשאני חיה בבית מסודר, לפעמים רמת הבלגן אצל ההורים שלי מרגישה לי מוגזמת.
אבל גדלתי בבית שמח, עם אווירה טובה, חונכתי למידות טובות. ואלו דברים שהרבה יותר קשה לפצות עליהם ולהשלים אותם אם הם חסרים. הרגלי סדר למדתי אחרי החתונה (יש דברים שעדיין לא ממש הצלחתי להתרגל, אבל הבית שלנו מתמודד עם זה בסדר....).

(לפעמים כשהייתי קטנה יותר התביישתי להזמין חברות לבית המבולבל שלנו, אז הייתי מסדרת לפני שהן באו. אבל באיזשהו שלב החלטתי שאין מה להתבייש אז הן גם הכירו את הבית שלנו כמבולגן, ועדיין אהבו לבוא אלינו).
כןoo
לא תמיד זה יוצר חסר.
אבל זה עלול ליצור, תלוי ברמת הבלגן, תלוי ברגישות הילד.

בעלי, אחים ואחיות שלו, גדלו בבית מאד מבולגן ומלוכלך. כולם בחסר משמעותי מזה.

זה לא אומר שזה החסר הכי משמעותי, ברור שלא, אני גדלתי בבית מסודר ויש לי חסרים גדולים ומשמעותיים בדברים אחרים.

אבל חשוב להבין שזה צורך של ילדים (וגם מבוגרים) וזה בין הצרכים הבסיסיים
אני חושבת שזה תלוי בתמונה השלמהבארץ אהבתי
לא יודעת מה הסיפור אצל המשפחה של בעלך.
אבל אני חושבת שלהגדיר סדר כצורך בסיסי זה קצת הגזמה.
יכול להיות שיש רמה של בלגן שזה מוגזם.
יכול להיות שזה פוגע יותר בילדים כשזה בא עם נתונים נוספים, אבל בנתונים אחרים זה לא יפגע.

אבל אני חושבת, שכמו שבאר מרים כתבה, יש אנשים שאם הם ינסו לשמור על סדר תמידי, יהיו לזה מחירים יותר קשים.

ובעיני הרבה יותר קל להגיע למחירים של לחץ ומתח סביב סדר, מאשר למחירים של יותר מידי בלגן. וזה תלוי מאוד באופי של ההורים, ובאמת הנטיה הטבעית שלהם לסדר.
לא צריך לחץoo
ומתח סביב הסדר כדי לסדר, אפשר לסדר בנחת.

הרבה מייחסים לסדר וניקיון לחץ/ מתח / אווירה לא נעימה, אבל זה ממש לא קשור לסדר, זה יכול לבוא סביב הרבה דברים ואפשר ללמוד להתנהל אחרת מבחינת התחושות ומה שמשדרים.
שוב, בעיני זה מאוד תלוי בנפשותבארץ אהבתי
יש אנשים שזה הרבה יותר זורם להם לשמור על סדר באווירה רגועה. אני למדתי להיות כזאת, אחרי החתונה. הבית שלנו בהחלט מסודר, אבל אני מרגישה שזה לא עם יותר מידי לחץ או מתח סביב זה (זה לא תמיד קל. לפעמים אני מרגישה שרצון לבית מסודר כן גורם ללחץ, ואני משתדלת לזהות את המקומות האלו ולשנות בהם את ההתנהלות).

אבל יש אנשים שהטבע שלהם שונה. ואצלם - שמירה על סדר מתמיד כן עלולה להביא להרבה מתח. זה לא אומר שהם לא מסדרים, הם כן, אבל ברמה ששומרת על איזשהו איזון של הבית. עם רף הרבה יותר נמוך ממי שחשוב לו לשמור על בית מסודר. וזה מה שמאפשר לשמור על אווירה נינוחה יותר.
(אני אומרת את זה מהיכרות אישית עם אמא שלי... יכול להיות שיש מקומות שהיא היתה יכולה לשפר בהם בלי שזה יביא למתח. אבל ברור לי שאם היא היתה מנסה לשמור על הרף שיש אצלנו בבית, זה היה בהחלט פוגע באווירה שהיתה לנו).
נכון...מתואמת
אם כי תמיד מתארים כמה חשוב שהילד יחזור לסירים מלאים בכל טוב, וכמה זה נותן תחושה של בית (מעבר לזה שזה יותר בריא) -
ואצל הילדים שלי זה קורה פעמיים בשבוע במקרה הטוב...
אשתף מאצלנו:יראת גאולה
באמת יש הרבה בלגן... יש משחקים שהם רוצים לשמור למחר, ולפעמים סתם לא מתאים לי לסדר לבד בלילה...
ובכל זאת,
אם מבקשים רשות להשאיר משחק בנוי (כלומר שלא אסדר אותו גם אני), אני שואלת אותם מהם גבולות הגזרה המדוייקים, ואת כל השאר הם צריכים לאסוף (זה תנאי הכרחי. כי אחרת אני עלולה לאסוף ואתבלבל מה חייב להישאר ומה לא).
כדי להוציא חומרי יצירה הם מבקשים רשות, והדרישה היא שהשולחן יהיה פנוי מכל מה שהיה עליו קודם. אז יחד אנחנו מסדרים את השולחן, או שהם מסדרים ושואלים אותי אם זה בסדר.
חלק מרשימת התארגנות ערב זו משימת איסוף משחקים. והם מאוד אוהבים לעבור על הרשימה ולהתארגן לפיה, ככה שבד"כ הם אוספים לפחות משהו.
כשאני רואה שהם 'עוברים דירה', או סתם פותחים משחק חדש ומחפשים לאן להתרחב, זה אומר לי שנגמר להם המקום לשחק. בד"כ כיוון שיש בו מדי הרבה בלגן, (במקרה כזה אם יש לי כוח, אלך לסדר, כי אחרת זה יחריף. אבל זה דרך אגב) אבל יכול להיות שבאמת מרחב המשחקים אינו תואם לצורך שלהם, במיוחד אם מדובר בכמה ילדים יצירתיים יחד. אמנם אני מפונקת בזה, יש לנו חדר משחקים רחב ידיים, ומותר לשחק גם בסלון, ואני יודעת שזו מתנה שאין בכל בית. עם זאת, ייתכן שכדאי לשקול להגדיר מחדש את מרחב המשחקים כך שיהיה תואם לצורך.
תודה רבה על כל הפירוט!מתואמת
אצלנו עושים יצירות על הרצפה, כי השולחן עמוס בדרך קבע (לא רק דברים של הילדים - גם דברים של הלימוד של בעלי, למשל...)
הייתי מתרחפנת מיצירות על הרצפהיראת גאולה
זה לא מגביל את אזור הבלגן, והפסולת מתערבת עם פריטים יקרים וחשובים שיצרו ובעיניי נראים לפסולת.... וכשיש תינוק זה בגלל מלחיץ, והוא גם יכול להפוך ולפזר.
למזלי אצלנו זה כלל ברור. גם ככה עבדתי על עצמי הרבה כדי לאפשר חומרי יצירה בבית 🙄🙄
דווקא אצלנו זה גם על הרצפה, וזה ממש בסדרבארץ אהבתי
הרצפה מסודרת לפני שמתחילים.
כשמסיימים - מרימים את כל מה שרוצים לשמור, את כל חומרי היצירה שנשארו מחזירים לסלסלה (אני עושה את זה, כדי לסדר אותה כמו שאני אוהבת), את כל הזבל עורמים בצד, ובסוף מטאטאים את כל הלכלוכים הקטנים. זה דווקא לא לוקח הרבה זמן לסדר.
(האמת שכרגע אין לנו תינוק קטן, אז זה אפשרי מהבחינה הזאת. אבל כשהיה לי תינוק, לרוב הייתי שמה אותו במנשא בזמנים כאלו. אולי כן עבדו לפעמים על השולחן, כבר לא זוכרת לגמרי...)

יש סוגים ספציפיים של יצירות שעושים על השולחן (של המטבח, של בפינת אוכל פשוט לא מתאים לזה מבחינתי). פלסטלינה, ברבצק, צבעי מים, אקריליק.
כל השאר - על הרצפה.
נכון, זה באמת מחרפןמתואמת
מצד שני - ככה השולחן לא ניזוק מהיצירות... (יש עליו מפה, אבל עדיין)
גם אצלנו יש משחקים כאלו...בארץ אהבתי
לא כל יום. את המשחקים שמוציאים את כל הבית הם שומרים לזמנים שיש יותר זמן לשחק משחק ארוך - חלק מהימים של החופש, אם אין פעילות מיוחדת אחרת, או שבתות.
וזה באמת יכול לייצר המון בלגן שלוקח הרבה זמן לסדר.

אצלנו זה ממש ברור מאליו שמסדרים בסוף היום (או בשבת - לפני סעודה שלישית).
לפעמים הם לא רוצים לפרק הכל, יש דברים שרוצים להמשיך בהם גם למחר. אבל גם אז - זה לא שמשאירים הכל מפוזר, אלא אוספים כל מה שאפשר, ורק מה שקיבל אישור מיוחד אפשר להשאיר. והכלל הוא שלא משאירים שום דבר במקום שעוברים בו או שמפריע להתנהלות בבית. על השטיח של הסלון בצד זה בסדר. בכל מקום אחר - אם אפשר אז מעבירים למקום שמותר, ואם לא - אז מפרקים.

והזמן שם הסדר הוא זמן שבו כולם צריכים להיות שותפים. אנחנו גם עוזרים, וביחד משתלטים על הכל.
לפעמים עוזר לסדר עם סטופר. לאחרונה יום אחד כשהיה ממש מבולגן אמרתי לילדים שכל אחד ישיר כמה זמן יקח לנו לסדר הכל, ונראה מי היה הכי קרוב לאמת. זה ממש דירבן אותם להזדרז יותר בסידור (בסוף יצא פחות מכל הניחושים - בערך 12 דקות. אבל באמת זה היה נראה יותר בלגן ממה שזה באמת. הרבה מהבלגן היה של כריות ושמיכות שתפסו הרבה מקום אבל לקח כמה שניות לסדר...).

יצירות זה יותר מורכב, כי אם זה יצירות בתלת מימד - צריך אחר כך מקום לאחסן אותן...
אצלנו גם אוהבים לעשות יצירות מהרבה חומרים (יש לנו סלסלת חומרי יצירה גדולה עם המון חומרים מיוחדים), אבל אני נותנת להם לעשות בעיקר יצירות דו-ממדיות (ציורים, שלטים, קישוטים לסוכה, כרטיסי ברכה לבני משפחה וכדו'). כשמסיימים את היצירה - כל החומרים חוזרים לסלסלה, ואת היצירה תולים על הדלת, או על הקיר החדר, או שומרים לסוכות, או שולחים למי שהכנו לו (או שומרים עד שנפגוש אותו).
יצירות תלת מימדיות אני מאפשרת לעשות כשהבת שלי למשל מקבלת משימה בכיתה לעשות עבודה יצירתית על משהו שלמדה שם, ואז כולם משתתפים ובסוף שולחים לכיתה (וכשזה חוזר הביתה אז זורקים. כמובן אחרי שצילמנו...).
מבחינתי מה שאין מקום לשים אותו זה משהו שאני לא רוצה להיתקע איתו, כי זה הכי מייצר בלגן. ולכן זו ההתנהלות שלנו בנושא.

אני משתפת במה שהולך אצלנו. רק כדי לתת כיווני חשיבה, אולי משהו מזה יוכל להתאים גם לכם.
אבל ברור שהבית שלכם אחרת, ומה שהולך אצלנו זה לא מה שצריך להיות אצלכם. תיקחי מה שמתאים לך, ותתאימי אליכם...
תודה רבה! נתת לי כיוונים למחשבה...מתואמת
תודה גם על התוספת בסוף. באמת צריכה לראות איך כל זה מתאים לנו...
איך נכון להגיב לדיבור עצבני של מתבגרים?אנונימית באהב"ה

הגדולה שלנו מתחילה את גיל ההתבגרות, ואני מרגישה שכהורים אנחנו לא תמיד יודעים להגיב לה נכון.

מרגישה שבעלי לפעמים קשה איתה יותר מידי. ולא בטוחה איך נכון להתמודד (איך נכון להגיב לה באופן אידאלי, וגם איך נכון להתמודד מולו כשהוא קשה איתה מידי).

הרבה פעמים כשאנחנו אומרים לה משהו, היא מגיבה בטון עצבני או מרימה קצת את הקול. לרוב המילים שהיא אומרת הן בסדר, אבל הטון עצבני או מזלזל (נגיד שאומרים לה שהיא יותר מידי זמן בפלאפון אז היא מרימה את הקול ועונה כזה 'בסדר' עצבני).

לבעלי זה מאוד מאוד מפריע כשהיא מדברת ככה. הוא כועס עליה ודורש ממנה לא להרים עליו את הקול.

אבל זה לא באמת עוזר ההערות שלו, בפועל היא ממשיכה עם זה, והוא כל פעם מתעצבן יותר (כי היא כבר 'היתה אמורה להבין' שככה לא מדברים להורים).

היום היא ענתה לו איזה 'בסדר' עצבני כזה (והוא היה עם עמוס בגלל דברים אחרים), והוא ממש כעס עליה וקרא לה בכינויים שממש לא אהבתי (נפלט לו מרוב כעס, זו ממש לא השפה שלו בדרך כלל).

אז קודם כל, אני אשמח לשמוע מאמהות מנוסות שעברו את הגיל הזה עם הילדות שלהן -

האם נכון להקפיד שלא ידברו ככה להורים? יש מקום לצפות שילדים בגיל ההתבגרות ילמדו לדבר תמיד בצורה מכבדת כלפי ההורים?

או שיש לנו פה עבודה להבין שלפעמים היא תדבר ככה, וזה חלק מהרגיל, ולהילחם בזה רק ירחיק אותה מאיתנו?

ואיך נכון להגיב מול בעלי כשהוא כועס עליה? (בעיני בצורה קשה ולא תואמת לסיטואציה. גם אם יש מקום להגיב, שגם על זה אני לא בטוחה - בעיני הוא מגזים בכעס שלו).

בעצםoo

הוא דורש ממנה יותר ממה שהוא דורש מעצמו

כי כשהוא עצבני הוא אומר כינויי גנאי

והיא לא יכולה לומר בסדר בטון שלא נראה לו

חסר הגיון לחלוטין

הרי הוא המבוגר והיא הילדה

באופן כללי אני לא מייחסת חשיבות לטון של מתבגרים

אחרי ההבנה שזה סגנון דיבור תואם גיל

וגם לא מייחסת חשיבות גדולה לתוכן כל עוד זה לא משהו חריג

וגם לא מחפשת כבוד מהילדים אלא קשר נעים וטוב

הכבוד מגיע לבד בלי שדורשים אותו

ע"י דוגמא אישית

אם מתנהלים בכבוד עם הילד הוא לומד להתנהל בכבוד

יש סיטואציות בין בעלי והילדים שאני מתערבת

משתדלת שזה לא יקרה לעיתים קרובות ושזה יהיה בצורה מועילה 

למעשה את צודקתאנונימית באהב"ה

ואני הרבה פעמים אומרת לו את זה כשהוא כועס עליה.

(וגם לא בטוחה שפועלת נכון בזה. כי להגיד לו ביקורת בפני הילדים זה גם לא הכי חינוכי, במיוחד כשאני בעצם מבטלת את מה שהוא אמר כרגע לילדה).

אין צורך להגיד לו מול כולםעל הנס

אפשר לדבר על זה ברגוע בהזדמנות אחרת אחד על אחד,בשום אופן לא מול הילדה,

גם אני לא מתייחסת לטון,אבל כמו שהייתי מדברת על זה עם בעלי בנחת ב4 עיניים גם איתה הייתי בהזמנות מדברת בארבע עניים,ואז יורדת מזה לחלוטין,

ונכון שככל שתדרשו כבוד זה פשוט לא יעזור אלא רק יחמיר את המצב.

כדאיoo

לדבר איתו בנפרד

לא בזמן אמת

לשקף לו שהדרישה שלו לא הגיונית ולבקש ממנו לא להתייחס לכל טון שלא נראה לו

תודה. דיברתי איתו וזה באמת היתה שיחה טובה ומועילהאנונימית באהב"ה
ילדים מתבגריםתהילה 3>

זה דבר קצת מבלבל.

מצד אחד יש בהם משהו הודף, ולפעמים חצוף ומתריס, ומצד שני, לא פחות ואף יותר הם זקוקים לאהבה, לתחושה שהם רצויים, לקשר בריא

והקשר משנה צורה בגיל הזה וצריך להסתגל אליו מחדש ולהעביר אותו שלב.

לכן א:

פינוי המרחב הרגשי שלכם:

לדבר יחד או לעבד לבד את התסכול מההתנהלות שלה, ואצלך גם שלו.

כשמגיעים טעונים לסיטואציה די בקלות מגיעיל לשיח קשה ורחוק וחבל.

כשמגיעים נינוחים יותר, ניתח להעמיד גבול בצורה נינוחה.

לדוגמא; אני מבינה שזה קצת עצבן אותך, בבית שלנו לא מרימים קול/מדברים בחוסר כבוד להורים.

הרעיון הוא-

לתת שם להרגשה והכרה בתחושה שלה

להציב גבול- להגיד שזה לא מקובל עליכם

לעשות את זה באופן ענייני ובלי בעצמכם לדבר באופן לא מכבד.

בהחלט מאתגר וצריך ללמוד את זה.. בהצלחה

יש לך פה בעצם שתי שאלות:מתואמת

1. איך מתייחסים למתבגר שמדבר לא יפה.

2. איך מסבירים לבעל שצריך להגיב בצורה מותאמת ולא עצבנית.

אני מציעה שתשבו שניכם יחד ברגע של נחת, ותנסו *יחד* ליצור גישה מתאימה לגיל ההתבגרות שנכנס לפתחיכם. את יכולה בשיחה להוביל אותו בעדינות לכך ש"כמים הפנים לפנים", ושאם אתם תדברו בנחת, יכול להיות שגם המתבגרת תספוג את האווירה ותדבר בנחת. אבל גם אם לא - עדיין התפקיד שלכם כהורים הוא להראות לה איך מתנהגים ואיך מדברים בנחת.

בכל אופן, אנחנו לא עוברים בשתיקה רק כשמדובר בחוצפה ממש, מילים שלא אומרים להורים. על טון דיבור אנחנו יותר מחליקים, מקסימום אומרים: "לא נעים לנו לשמוע טון דיבור כזה, אולי תנסה לענות בנחת?"

(והאמת שגם אנחנו - בעיקר אני - לא תמיד מצליחים לדבר אליהם בנחת...)

תודה על העצות. וגם על השיתוף של מה שקורה אצלכםאנונימית באהב"ה
כשהילדה השביעית שלי הגיעה לגיל הזה זה כבר הצחיק אואורי8
לאחרונה הילדה השביעית שלי הגיעה לגיל והתחילה לענות ככה, בדיוק כמו שאת מתארת. בשלב הזה זה בכר מצחיק אותי. כי היא ספציפית תמיד היתה ילדה נוחה וטובה. ואפילו היא עונה ככה... ממש מראה שזה הגיל ...לגדולים היינו מעירים ועם חלקם זה הגיע לויכוחים וכו.. כי הם המשיכו לענות ואנחנו המשכנו לנסות לחנך...לא זוכרת באיזה שלב התחלתי להתעלם מזה. כרגע עם כמה מצבגרים בבית כשזה כמו שתארת אנחנו מעבירים. אם זה מרגיש לנו מוגזם, אומרים שלא נעים לנו הדיבור הזה וממשיכים הלאה. בכללי לא מועיל בדרך כלל לריב עם מתבגרים. כמובן הם גם צריכים גבולות, רצוי ממש גבולות בנןעם ועם הקשבה להם.  
זה ממש משמעותי לשמוע את זה, תודה!אנונימית באהב"ה
ומהניסיון שלך - מתי זה עובר?
תלוי בילד...אורי8
עם הילדה שהכי אתגרה אותי אני מרגישה שזה עבר( כמעט( ממש לפני כמה חודשים בגיל 20 ( ואחרי שמצאה ב"ה את האחד שלה...). אבל הערנו לה המון... אולי אם היינו מעירים פחות היה עובר מהר יותר. חלק מילדי כבר ב יא- יב ידעו לכבד. באופן כללי לפי דעתי עד גיל 14 - 15 בערך זה החלק הקשה של גיל ההתבגרות. הם חושבים שהם גדולים ןויכולים לדבר בצורה מעצבנת ממש להורים ולאחים. בערך מכיתה יא נכנס יותר שכל ומודעות, עדין גיל ההתבגרות. אבל בעיני הם בוגרים יותר . 
כמה שאלות המשך (אחרי כמה תאקלים מולה בשישי)אנונימית באהב"ה

1. איך הכי נכון להגיב כשהיא מתעקשת כל הזמן להעיר לאחים שלה על דברים שהם עושים (או יותר נכון - לא עושים. שלא עוזרים מספיק וכדו') - דברים שבעיקרון לא משפיעים ישירות עליה, אבל נורא חשוב לה להגיד כמה זמן מעצבן (וכמובן לגרום להם להיעלב ועוד יותר לא לעזור...)?

כמה שאני מנסה להסביר לה שהדיבורים האלו לא מועילים ורק מפריעים יותר (ואם זה ממש דחוף לה להגיד - אז שתגיד לי באופן אישי ולא כשהם שומעים) - היא פשוט לא מקבלת וממשיכה, וזה ממש מעצבן אותי כל פעם מחדש.

2. כשאני עצבנית וכועסת בגלל משהו שהיה מולה, לפעמים אני מבקשת ממנה עכשיו לא לדבר איתי. אני אומרת לה שאני עכשיו כועסת מידי וזה לא זמן טוב לדבר איתי, ואני צריכה כמה דקות להירגע ואז נוכל לדבר שוב.

והיא ממש לא יודעת לכבד את הבקשה שלי. ומנסה שוב ושוב לדבר איתי, ואני מתעצבנת מזה שהיא לא מוכנה לתת לי כמה דקות של שקט, וצועקת עליה, וזה מסלים ונהיה גרוע מאוד.

ואני באמת לא יודעת איך להתנהל. אני באמת צריכה כמה דקות של שקט כדי להצליח לאסוף את עצמי. זו לא בקשה לגיטימית? מה אני יכולה לעשות כדי שהיא תבין שזה לטובתה ושהיא יכולה ללמוד לכבד את זה? או שבאמת אין לה את היכולת לחכות כמה דקות ואני צריכה לוותר על הבקשה הזו?

3. כמה פעמים כשניסיתי לשאול אותה שאלה פשוטה, או להעיר משהו קטן - התגובה שלה היתה ממש עצבנית כאילו אני אמא מעצבנת שרודה בה כל היום. וזה באמת היה דברים קטנים שאף פעם לא גרמו לה לתגובה כזו.

זה אומר שאני צריכה לשנות משהו בפניות שלי אליה? או שאני פשוט צריכה להתרגל שהתגובות שלה יכולות להיות ממש מעצבנות בלי קשר לכמה שאני אשתדל להיות בסדר איתה?

לגבי 2דיאט ספרייט

אולי פיספסתי בת כמה היא בדיוק.

לדעתי בגילאים הגדולים 16 ואילך כן אמורה להיות יכולת פחות או יותר של דחיית סיפוקים, מתחת לזה קצת פחות אבל כן צריך לתת כלים לניהול שיח תקין.

בכל מקרה,

במקרים כאלו אני לא רק אומרת שאני לא יכולה לדבר כרגע, אלא נוקבת בזמן שכן יהיה ניתן.

למשל: אחרי ארוחת ערב, בשעה 17:00 וכן הלאה.

היא יכולה בינתיים לכתוב לה את הדברים כדי שלא תשכח, זה גם עוזר לפריקה ועיבוד.

היא בת 12אנונימית באהב"ה

אני אמרתי לה בצורה ברורה שאני צריכה 5 דקות של שקט. זה לא לדחות בלי הגבלה. ואפילו לא לכזה הרבה זמן.

מו הסתם היה מועיל לי יותר זמן, אבל הרגשתי שבלי הפסקה של רגע אני באמת לא מסוגלת להתאפס על עצמי. והיא לא נתנה לי אפילו את זה...

(להציע לכתוב זה משהו שהייתי עושה פעם, כשהיא היתה קטנה יותר. ואז לפעמים היא הסכימה. אבל כבר מזמן היא דוחה את ההצעה הזו על הסף).

אין לי יותר מידי נסיון עם מתבגריםממצולות

רק עם 2 בנות 11,12

אבל אני חושבת שבסיתואציה כמו שתארת שהיא לא נותנת לך שקט

הייתי חוזרת כמו מנטרה

אני לא יכולה לדבר עכשיו

אדבר איתך עוד 5 דקות

ככה כמה פעמים

זה מעצבן ומתיש אבל זה יחלחל בסוף והיא תלמד

לכבד,

בכללי הבעיה של מתבגרים/ות

אני חושבת זה שהם.לא.תופסים

את ההורים בתור אנשים כמוהם

כביכול אנחנו הרבה יותר

אנחנו לא אמורים להעלב מהם

אנחנו אמורים לדעת לדחות סיפוקים

ואנחנו אמורים להצליח לשמור על קור רוח

בגלל זה הם לא חושבים שזה נורא להגיב כמו שהם מגיבים וכו...

מצטערת, אין לי עוד עצותדיאט ספרייט

אבל יכולה להגיד שאני ממש ממש מבינה את הצורך בחמש דקות של שקט ואני עצמי זקוקה גם ליותר מחמש דקות.

לפעמים אני נועלת את עצמי בחדר ולא עונה ולא יוצאת  (אחרי שהתרעתי, כמובן),

אבל לא יודעת אם זו עצה טובה.

אם יש קטנים בבית אולי זה מסוכן,

אבל אני באופן אישי מרגישה שאני מסוכנת בלי זה ....

בהצלחה 

האמת זה כל כך תואם גילעל הנס

לי אישית נשמע ששיחה רגועה בזמן רגוע בגובה העינים יכולה לעשות פלאים,

יש לי כמה מתבגרים וזה התנהגות קלאסית שלהם.

אחד בן 18 זרק הערה אתמול לאח שלו שפשוט הוציאה לי את השד מהבקבוק והגבתי בחריפות ממש.

הוא הרגיש כל כך רע.

ושיחה בגובה העיניים לא חייבת לבוא עם ביקורת אלא דיון מעמיק למה כל אדם מגיב כמו שהוא מגיב מה הוא מרגיש מה מעורר בו להגיב כמו שהוא מגיב...

האמת שזה ששיחות כאלה ממש עשו פלאים בהבנה שלהם,

אני גם לפעמים אומרת להם מפורש שגם אני לא תמיד מבינה למה אני מגיבה בצורה מסוימת ולמה זה מעורר אותי לחשוב מאיפה התגובה מגיעה לי.

ושגם אני בסך הכל לא מושלמת ויש לי עוד עבודה....בדרך כלל ההבנה מחלחלת ומרגיעה את המפלס.

וכן זה עבודה שלי ואתגר שלי בדיוק כמו שהוא שלהם.

היא ממש בתחילת גיל ההתבגרותמתואמת

אז נשמע לי שעדיין צריך לדבר אליה קצת בתקיפות, כמו שמדברים לילד צעיר יותר:

"את לא אמא של האחים שלך, ואני מבקשת ממך לא לדבר אליהם ככה."

"אני אדבר איתך בעוד חמש דקות, ועכשיו בבקשה תעזבי אותי." (ואולי להתרחק ממנה פיזית בעצמך)

"בסך הכול שאלתי שאלה פשוטה, אני מבקשת ממך שתעני לי בצורה מנומסת."

וזהו, לא לחפור יותר מדי בזמן אמת, כשההורמונים משתוללים בתוכה והיא עוד לא למדה איך לווסת אותם...

אפשר בזמן רגוע לדבר באופן כללי על השינויים שיש בגיל ההתבגרות (בהנחה שעל השינויים הפיזיים כבר דיברת איתה), ועל כך שהיא הופכת אט אט לאדם בוגר. זה קשה בהתחלה, ויש הרבה עצבים שמתרוצצים בפנים וקשה לנהל אותם, אבל זו עבודת המידות שלה עכשיו, ובזכות העבודה שתעשה עכשיו היא תגדל להיות בוגרת שנעים להיות איתה.

בעיקר תשדרי לה אמון שהיא מסוגלת להגיע לזה, ומצד שני - גם תמיכה, שאת שם בשבילה, לעזור לה בהתמודדות.

אם היא בעניין, את יכולה לסכם איתה על סימנים סודיים שאת תעשי לה כשהיא צריכה להרגיע את העצבים שבתוכה או שהיא תעשה לך כשהיא מרגישה ש"השד המתבגר" משתלט עליה. ככה זה יהפוך למעין משחק ולשותפות סוד ביניכן, שמן הסתם תחזק גם את הקשר ביניכן... (אבל כנראה שזה לא מתאים לכל מתבגרת...)

היה לי מתבגרת שבאמת שתפה פעולה עם זהעל הנס

השניה פשוט כעסה ממש הרגישה שזה חדירה לפרטיות שלה,

אני מההתחלה מדברת את השינויים ההורמונליים שגורמים לנו לסערה,

אני שואלת ומבררת מה כן יכול לעזור,

אני מצפה שעם שיח פתוח הרעיון יבוא מהן,

לי גם היה מתבגר ששיתף פעולה עם משהו כזהמתואמת
אבל אני כבר צופה שתהיה לי מתבגרת שלא תזרום על זה... לכן כתבתי שצריך לבדוק אם זה מתאים. 
על המתבגרים שלי זה לא יעבודאורי8
הם רואים בזה חפירה.... אני גם במקצוע טיפולי ולהן הדיבור הזה מוציא להם קוצים... משהו בסגנון של תפסיקי להיות היועצת שלנו. אולי יש מתבגרים שזה יעבד איתם. אצלי בגיל הזה ( יש לי בת 13 שמדברת ככה) עוזר או להעביר הלאה ולא לעשות ענין. או אם זה מרגיש לי מוגזם פשוט לומר שזה לא נעים לי הדיבור הזה.או לומר את המציאות, גם אם היא מעצבנת אותם... כמו: אני חייבת כמה דקות שקט ופשוט ללכת ... או- אני אמא שלהם( האחים המעצבנים שיש לו הערות עליהם, מתבגר אחר ..) ורק אני מעירה להם, בשלב הזה תהיה לו גם ביקורת על החינוך שלי ... לא נורא , יעבור. זה גיל לא קל ולפעמים הוא מוציא מאיתנו ההורים כעס ותסכול וגם אנחנו עונים להם בעצבים , ואז חגיגה... וגם זה בסדר, כי הם צריכים להבין שגם להורים יש רגשות והם יכולים להפגע. ולפעמים צריך להסביר להם את זה שוב ושוב. וכמובן כמו שכתבו םה , לצאת איתם מידי פעם לבד ולדבר על דברחם ברוגע עושה פלאים. 
לדעתיתהילה 3>

1. בזמן אמת אפשר לתווך; להגיד זה באמת מתסכל מאד להרגיש שאת עובדת לבד או מה שרלוונטי לעניין. ולהוסיף גבול- את האחים אנחנו מחנכים, את יכולה לנסות לדבר איתם בשיחה בוגרת או לפנות אלינו ואנחנו נטפל במידת הצורך.

אם זה אישיו קבוע, כדאי להקדים רפואה למכה, לדבר איתה בזמן נינוח של שתיכן, ולהגיד אני רואה שהנושא של האחים הקטנים ממש מתסכל אותך, לתת לה לפרוק דבר ראשון, כבר היא תהיה פחות טעונה וגם תרגיש שמישהו רואה אותה, שזה גם מקל. ואפשר להגיד שזה באמת לא פשוט, ולשאול אותה אם היא זוכרת איך היא הייתה בגיל הזה, ומה היה יכול לעזור לה ולתת לה מוטיבציה. ככה זה גם יתח לה משמעות וגם יכולת הסתכלות והבנה שהם במקום אחר משהיא היום וכו.

2. בעיני זו בקשה ממש לגיטימית וגם נכונה, שמאפשרת לך להיות בעיבוד ובשליטה ולא להגיד דברים שאת עלולה להתחרט עליהם.

מה עם להגיד אני צריכה ללכת לכמה דקות לחדר/לחצר/מקום אחר שלא יהיה לידה, ושם באמת להרגע ואז לצאת?

אם זה לא מספיק, אולי שווה לדבר על זה גם...

3. עולה מכל ההודעות וזו השיא, שהיא פשוט מאד טעונה. זה ממש טבעי, והרבה נשים ובטח שנערות לא יודעות לנהל את זה נכון.

מה עוזר במצב כזה?

א. הכרה- להגיד בזמן אמת- אני רואה שזה ממש קשה/לא זמן שמתאים לך עכשיו/לשאול אם הכל בסדר

ב. להקדים רפואה למכה- חום,אהבה, דאגה, חיבה, לראות אותה, להשתדל לתת לה תחושה טובה

ג. להקדים רפואה למכה 2- לדבר איתה, אפילו לצאת לאנשהו, לשאול מה קורה איתה, איך הולך, להגיד שאת מרגישה שהיא קצת מתוסכלת בזמן האחרון, ולנסות להבין מה מפריע לה. להציע אוזן קשבת, פינוק, לתת אפילו עצה- להגיד לה שכשאת רואה שאת מדי כעוסה או מתוסכלת, את מבקשת ללכת לחדר, להרגע, להאסף כדי שלא תגידי דברים שתתחרטי עליהם, אולי זה יעזור גם לכבד יותר בסעיף הקודם..

זה כן גיל טעון מהרגיל, אבל גם בו אפשר ליצור נינוחות שיח ושלווה לפחות בדרך כלל בהתנהלות נכונה.. בהצלחה❣️ 

אם אתם לא תרשו לעצמכם לדבר ככה גם היא לא תדבר ככהאור123456
זה קצת משפט חד, לומר דבר כזה...מתואמת

מתבגרים לומדים התנהגות מעוד מקומות, לא רק מהבית... ולפעמים אלה באמת תסמינים נטו של גיל ההתבגרות, ואין מה להאשים את ההורים.

(פעם קראתי איפשהו שאם יש לילדים לקויות כלשהן זה מכיוון שההורים לא בקשר טוב או לא שמרו על ההלכה הזוגית כמו שצריך. בתור אמא לילדים עם לקויות זה היה פוגע מאוד, וגם לגמרי לא נכון... אז צריך להיזהר מאוד לפני שאומרים דברים כאלה)

מסכימה שזה חד מידי..סליחהאור123456
אבל אני כן מאמינה שגם אם הם שומעים ביוץ וההורים לא מדברים ככה הם יבינו שמול ההורים לא מדברים ככה

לפחות אצלינו זה ככה

אשרייך כנראה יש לך מתבגרים עדיניםאורי8אחרונה
גם שלי ב"ה נפלאים ומוערכים בסניף ובבתי הספר. ומרשים לעצמם לדבר כמתבגרים מול ההורים, ולא נראה לי שאנחנו מדברים ככה. מה שכן אחרי המתבגר הראשון יש לילד עוד כמה דוגמאות חיות לאיך לדבר - האחים שלו. ממש רואה איך המתבגרים החדשים מחקים את אחיהם הגדולים. ומה שהבכורה לא העיזה לילד מס 5 נראה הגיוני. כך שחוץ מהבכור לשאר הילדים יש עוד כמה מתבגרים ללמוד מהם ולקבל לגיטימציה . נכון שאם ההורים לא מדברים בצורה מכבדת אז המצב יהיה קשה יותר ויגיע לרמות קשות יותר . אבל דברים בסגנון שהפותחת דיברה עליו זה לגמרי תואם גיל גם אם ההורים צדיקים ועדינים. 
לא חושבת שזה קשור להוריםאורי8
מדובר במתבגרים. הם לומדים התנהגויות מעוד מקומות  . וזה נובע גם מעמדה פנימית שיש בגיל הזה של קצת אנטי והתרסה ורצון לפתח עמדה עצמאית. מבטיחה לך ששמעתי מהמתבגרים שלי דברים וטון דיבור שהם לא שמעו מאיתנו. יש מתבגרים סוערים יותר ופחות . מה שהיא דיברה עליו זה די עדין, רק טון דיבור טיפה לא נעים, נדירים המתבגרים שזה לא'קרה להם אף פעם. מסכימה שכשההורים עונים להם באותו טון ומתחילים לריב איתם זה נהיה יותר גרוע. 
גם אני בשאלות בת מצווהעוד מעט פסח

אשמח לעזרתכן בתכנון הלו'ז.

אנחנו רוצים לקיים אירוע אחד גם עם החברות וגם עם המשפחה, אבל שיהיה זמן בנפרד (מה שאני חושבת עליו כרגע זה שהחברות יגיעו מוקדם יוצאו מוקדם).

אשמח שתעזור לי לחשוב באיזה סדר לנהל את האירוע, כמה זמן בערך דברים לוקחים ומתי להזמין את החברות ולמתי המשפחה.

בתוכנית-

-יצירה (שאמורה להיות לחברות + אופציה לבני משפחה שרוצים)

- ריקודים (אפשר רק לבנות, דווקא יהיה לי יותר נוח מבחינת צניעות)

- טקס ברכות (שהילדה רוצה שהחברות *לא* יהיו בו)

- וכמובן אוכל, שעוד לא ברור לי כמה מנות יהיו ומתי.

הבנות יגיעו בזמן שנגיד (מגיעות מקרוב, רובן ברגל), המשפחה תגיע לאט לאט לאורך שעה בערך...

איך הייתן בונות את האירוע?

מנסה לחשובמתיכון ועד מעון

אולי להתחיל עם יצירה והרקדה לבנות ואז אוכל לכולם, שבזמן האוכל המשפחה מגיעה ואז החברות הולכות ונשארת המשפחה לברכות.

נשמע הגיוני?

זהו, שאני לא כל כך יודעתעוד מעט פסח

בגלל שהמשפחה תבוא ב'טפטופים', זה לא כל כך מסתדר לי עם האוכל המרכזי (באירוע רגיל עושים סוג של קבלת פנים בשביל זה. למשוך את הזמן עד שכולם מגיעים).

חשבתי אולי לעשות-

אוכל לבנות

הרקדה

יצירה - ואז בנות שסיימו הולכות הביתה, ומשפחה שרוצים באים מוקדם להשתתף

מנה ראשונה למשפחה

ברכות

מנה שנייה למשפחה

אולי זה גם יצא לי יותר זול, כי לבנות אפשר להביא דברים זולים, ולמשפחה אוכל ברמה יותר גבוהה.

אבל אין לי מושג איך זה יעבוד, ואיך לתכנן את הלו''ז.

באירועים שאני הייתימתיכון ועד מעון
משותפים לחברות ומשפחה אז החברות הגיעו לפני ליצירה אבל כל היתר היה משותף, אז נשמע לי שיותר נכון או להפריד לגמרי או לעשות ביחד אחרת זה ממש בלאגן (בעיני)
אין שום בעיה לתת לבנות אוכל נפרד מאשר למשפחהחילזון 123

גם באותו הזמן.

לי נשמע לחוץ מדי לקיים בנפרד באותו ערב.

מה שראיתי שהרבה עושים

זה מזמינים את החברות שעה קודם ליצירה

ואחכ מגיעים המשפחה.

אפשר לשים שולחן ממתקים לקבלת פנים. זה יעסיק את החברות.

אחכ מתחילים בהרקדה.

אחכ אוכל. דבר תורה, סרטון אם יש וכו'

ושוב הרקדה. וקינוח.

משהו כזה בערך.

ובקשר לאוכל ברוב הבת מצוות שהייתי היה לחברות שולחנות נפרדים וגם אוכל נפרד.

אם זה בופה אז לחברות שולחן אחר בצד אחר של האולם.

הגיוני להביא לחברות שניצל/נקנקיות וציפס וירקות חתוכים נניח או כל אוכל שתחליטי שיוצא לך זול יותר.

בטוח לא שווה להפריד?שלומית.
לא חושבת שזה יעלה ככ את העלות או את הכאב ראש... ממה שאני ראיתי אירועים נפרדים לחברות ומשפחה יותר מוצלחים לכל הצדדים 
שאלה טובהעוד מעט פסח

מעניין כמה זה באמת עוד כאב ראש.

בעלות זה בטוח מוסיף, כי זה לשכור אולם פעמיים.

ואיפור, ושיער לילדה...

לחברות בטוח צריך אולם?שלומית.

אולי יש לכם מקום בבית? אולי אולם בבי"ס? לפעמים יש עוד פתרונות חוץ מאולם ממש.

מודה שאצלינו לא מתאפרים לבת מצוה ( הן קטנות!) והשיער זו לא הוצאה משמעותית אבל כנראה מקובל אחרת אצלכם...

אם במקרה אתם בירושלים יש לי המלצה למישהי אלופה וזולה לתסרוקת (לא עושה איפור)

לי אישית נשמע שלעשות אירוע ארוך ומתגלגל זה המון כאב ראש ויותר קשה לדייק את הצרכים 

התכוונתי איפור ליעוד מעט פסח

ושיער לילדה.

קצת קשה לי לדמיין את המצב של אירוע לחברות בלבד, אבל אולי באמת כדאי לשקול את זה ברצינות.

לחברות זה לא "אירוע אירוע"שלומית.

אלא יותר בסגנון "ערב כיתה" ארוחה טעימה שמתאימה לבנות בגילן, יצירה, ריקודים, ואיזה משחק של ברכות לכלת השמחה.

הכי כיפי ומותאם

מה שעולה ליבורות המים

יצירה

אוכל וריקודים לחברות

ואס ארוע משפחה-

אוכל למשפחה

ברכות

ריקודים למשפחה

למה בעצם את רוצה להפריד?אר

אפשר להוביף יצירה או סדנא לחברות לפני שכולם מגיעים

אם חשוב לכם

אבל בדרכ החבאות נשארות עם המשפחה

לדרשה ברכות וריקודים

בסוף הן עושות שמח ..

שתי סיבות-עוד מעט פסח

1. היחס הוא בערך חצי/חצי. חברות עושות שמח אבל גם באלגן, וזה פחות מתאים לאופי של חלק מהמשפחה.

2. הילדה ממש ממש לא רוצה לומר דרשה בפני החברות. ומתפדחת ממש גם שישמעו את הברכות של הסבתות ושלנו ההורים. מבחינתה, היא מעדיפה שלא תהיה בת מצווה ולא לדבר בפניהן.

האמת שאני ממש מבינה את הבת שלךעל הנס

אני גם הייתי מעדיפה שלא יהיה ארוע מאשר לדרוש לפני החברות שלי.

אצל אחת הבנות שלי עשיתי בוקר על על חשבון בית הספר בשיתוף עם המורה,ארוחת בוקר יצירה פעילות שהמורה הכינה,ריקודים בסוף,הבנות יצאו מרוצות עד השמיים,

ולמשפחה עשינו משהו כמו ערב סופגניות בחנוכה.

לא מאד רשמי,יצא ממש מוצלח,

רעיון נוסף,לעשות שני ארועים באותו יום צהריים חברות ואז בערב משפחה זה יכול להתיש מאד לכן ממש חשוב לתכנן הכל בצורה נכונה.

לא חייבים לדרוש בכלל....יעל מהדרום

לק"י

אם זה השיקול המרכזי.

אם יש עוד סיבות, אז אולי באמת עדיף להפריד.

עוד אין לי ניסיון בנושא, אז אין לי כ"כ איך לעזור.

ומזל טוב!!

מוסיפה עוד אפשרות לחלוקת האירועים:מתואמת

כשאני חגגתי בת מצווה - לחברות עשיתי טיול/סיור עם עוד חברה. ריקודים לא היו, אבל זה התאים לי מאוד... וגם דרשה לא הייתה.

למשפחה עשינו אירוע בחצר, ואמרתי דרשה - אבל דרשה בחרוזים בליווי מצגת תמונות, אז זה היה קליל יותר. (אולי זה משהו שיתאים לבת שלך גם מול החברות?)

עונה לשלושתכן יחדעוד מעט פסח

לנו חשוב המעמד של הדרשה, דווקא בגלל שזו ילדה עם פחד במה, ואנחנו מאמינים שיעשה לה טוב להתמודד עם הפחד וכן לדבר, בסביבה מאוד תומכת ומחזקת.

מצד שני, אני לא רוצה לדחוק אותה מדי, וגם פחות בטוחה שהחברות יפרגנו, ולכן יהיה טוב בעיניי שהיא כן תאמר דרשה, אבל רק למשפחה.

אהבתי ממש את הרעיון של לשלב מצגת שתקל עליה. תודה!!

בהצלחה!!יעל מהדרום
רק הערה קטנה לגבי הדרשהעל הנס

אני עם פחד קהל וההורים שלי דרשו ממני לדרוש לא רק שזה לא עזר גם הבת מצוה שלי זכורה כדבר שלילי בעבורי,רק בגלל הדרשה הזו,

בסוף אתם ההורים ומחליטים.

אבל את הבת שלי ממש זרמתי איתה

תודה ששיתפתעוד מעט פסח
אקח לתשומת ליבי שתהיה לה חוויה טובה.
היא מבינה את הרעיון הזה?מתואמת

של הצורך להתמודד בדווקא עם הפחד?

כי אם זה לא בא ממנה - לא נראה לי שזה יעזור, אלא רק יגביר לה את הפחד...

בכל אופן, מעניין שדווקא המשפחה המורחבת היא סביבה תומכת ולא החברות זה אומר שיש לכם אווירה טובה במשפחה!

בגדול, היא מבינהעוד מעט פסח

היא עדיין מאוד מפחדת, אבל יודעת שמול המשפחה זה יעבור בטוב ולכן מוכנה להתאמץ לעשות את זה.

מול חברות לא מוכנה ויהי מה.

וכן, ב''ה זכינו במשפחות מפרגנות שירימו לה לא משנה מה יהיה (והיא יודעת את זה).

אז נשמע שזה באמת יעשה לה טובמתואמת
רק שימו לב גם בזמן אמת שהיא מצליחה לזרום עם זה באמת ולא נסגרת ברגע האחרון...
במקום דרשה אפשר לצלם סירטון שבו היא מדברת ברקעחילזון 123אחרונה

או מצגת.

ולהקרין את זה.

הייתי גם בבת מצווה שהילדה לא דיברה אבל צילמה מראש סרט כזה עם אומנות בחול. ודיברה על משהו עם משמעות, אולי השם שלה וכו', לא סוכרת במדוייק. זה היה מאד יפה. אבל אולי יקר יחסית, לא יודעת

לא יודעת את מי לשאול אז שואלת כאןכל היופי

הבת שלי בגיל ההתבגרות, כנראה על הרצף בתפקוד מאוד גבוה.

(לא מאובחנת רשמית עדיין כי התורים ארוכים מאוד)

סובלת מחרדה ספציפית (ועוד כמה חרדות נלוות בעצימות יותר נמוכה).

הייתה תקופה בטיפול רגשי כולל cbt שזה הטיפול הקלאסי לחרדות.

לא עזר בכלל למרות שהיא מאוד רצתה שינוי והמטפלת מקסימה.

הטיפול זלג לכל מיני נושאים אחרים, והיא גם מאוד נוטה לנבור שכלית בדברים אבל זה לא נוגע לרמת הרגש כמו אצל רוב בני האדם.

כלומר היא יכולה לנתח ולהסביר ולהבין אבל זה לא מזיז לרגש, זה מישור אחר לגמרי.

חשבתי על נוירופידבק, שזה כביכול עוקף את השכל ומאמן את המוח להתכוונן לגלי מוח אחר ופחות להיות בחרדה.

אחוזי ההצלחה הם 70-80 אחוז לפי מחקרים של כמה עשרות שנים, וזה ללא תרופות וזה נשמע לי כיוון טוב בשבילה.

הבעיה היא שמי שפניתי אליה אומרת שלפני שרואים שינוי צריך סביב ה10 מפגשים. וכדי שיהיה שינוי משמעותי צריך 30-40 מפגשים. ואולי היא מה20-30 אחוז שזה לא עוזר להם.

זו הוצאה מאוד משמעותית לפני שאני יכולה לדעת בכלל אם זה הכיוון.

אני מניחה שיש עוד אופציות אבל לא יודעת מה באמת יעזור.

מה הייתן עושות?

הייתי רצה מהר עם האבחוןעוד מעט פסח
עבר עריכה על ידי עוד מעט פסח בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ו 20:57

אחרי האבחון תוכלי לקבל קצבה מבט''ל, שהיא מעל ל-3 אש''ח בחודש, ויהיה לך קל יותר להוציא עליה כספים...

חוץ מזה שבאבחון יעזרו לך לחשוב מה יכול להתאים לה.

אם תרצי המלצות למאבחנים פרטיים - מוזמנת בפרטי.

קודם כדאי לעשות אבחון נכוןמתיכון ועד מעון

ואז יהיה יותר קל למצוא את הטיפול המדויק עבורה

מצטרפת לקודמותיי - אחרי האבחון תוכלו להתאים להמתואמת

טיפול מדויק יותר, ואולי גם המאבחנים יוכלו להמליץ על סוג טיפול מתאים.

אם את מרגישה שהיא יכולה עוד "לסחוב" בלי טיפול, אז תחכו לאבחון בקופה. היתרון הוא שבדרך כלל הם גם מסדרים את העניין מול ביטוח לאומי, ואתם לא צריכים להתעקש על זה בעצמכם...

אבל אם את כן מרגישה שהיא חייבת כבר תמיכה, אז באמת כדאי ללכת לאבחון פרטי. זה לא זול בכלל-בכלל...

אני יכולה להמליץ לך על פסיכולוגית בירושלים שמאבחנת אוטיזם.

תודה לכןכל היופי

אז באמת זו גם המסקנה שהגענו אליה, לא לחכות לקופה אלא לחפש אבחון פרטי למרות שזו הוצאה.

אשמח להמלצות שלכן.

תודה

דינה זלזניק. אם לא תמצאי מספר ברשת אכתוב לך באישי.מתואמת
רק מדייקתמתיכון ועד מעון

אבחון אוטיזם במידה ואכן יש אבחנה דורש אבחון כפול-פסיכולוגי ורפואי.

ממליצה כמו @מתואמת להתחיל בפסיכולוגי

נכון.מתואמת
גם אם הולכים לפרטייראת גאולה
תדברי לפני כן עם המזכירות במרפאה, שיתנו לכם החזר כי אתם ממתינים כבר הרבה זמן.
תודה לכן, מחפשת מכון אבחוןכל היופי

כדי לקבל אבחון כפול כמו שהמליצה @מתיכון ועד מעון במקום אחד.

יש המלצה למישהי?

מעדיפה באזור השרון...

יש את המכון של ד''ר דיצה צחורמתיכון ועד מעון
נראה לי בבי''ח אסף הרופא שעושים שם אבחון כולל
אם אריאל רלוונטיעוד מעט פסח

אני יודעת שבמרכז התפתחות הילד שבאוניברסיטה עושים אבחון משולב.

ואמור להיות אפשרי דרך קופ''ח, או עם החזר.

שווה לברר.

וגם 'בית אחד'עוד מעט פסח
בכפר סבא מומלץ.
ממליצה לך לעבור על הרשימה הנ"לאנונימית בהו"ל

זה מתוך קבוצת הפייסבוק 'מרוצפות' של נשים על הרצף.

מאגר המאבחנים.ות המעודכן של מרוצפות - אוטיסטיות כותבות

אנחנו הלכנו מתוך הרשימה לפסיכולוגית ופסיכיאטר בנפרד, בחרנו רק לפי זמינות של תורים, ושניהם היו אנשי מקצוע מעולים ממש.

אני לא אמליץ לך ישירות עליהם בגלל שביקשת מקום שעושה גם וגם, אבל יש ברשימה גם מקומות כאלה.

התבלבלת בניק. לפורום הזה יש ניק אנונימי אחריעל מהדרום
זהב טהור שמת פהכל היופיאחרונה
תודה רבה לך!!
עזרה בטיפולים רגשיים מהקופהילד מתוק וטהור

יש לנו ילד עם קשיים רגשיים משמעותיים שהתפרצו בשנה וחצי האחרונות (ברמה שהוא מוגדר עם נכות 50% בבט"ל).

מזמן הומלץ לנו לפנות לטיפולים רגשיים, היינו בהמתנה דרך הקופה, היינו באבחון תקשורת דרך הקופה (זה לא תקשורת זה רגשי- הייתה המסקנה, אבל ההתנהלות בהחלט הייתה מזכירה בעיות תקשורת).

גם בתום האבחון נאמר לנו שיצרו איתנו קשר מהקופה והתפתחות הילד/בריאות הנפש לטיפולים רגשיים...

בינתיים אנחנו רק במעקב פסחכיאטרי בקופה, שזה יפה אך לא מספק... אין אף ספק שהילד זקוק להם, כולם הפנו אותו, אך אין מענה מהקופה.

בינתיים כמובן שלחנו לטיפולים שונים, והדרכת הורים פרטיים, והוצאנו סכומים גבוהים מאד....

נשמע לי ממש מוזר שאנחנו לא מקבלים מענה מהקופה, ואם אין להם תורות עבורנו, שנים, לפחות שיתנו לנו החזרים..

מישהי יודעת אם ניתן לקבל דבר כזה, ואיך?

הייתי מתחילהכל היופי

בישיבה מול המזכירה בקופה בניסיון להבין איך אפשר לקדם.

ואם היא לא יכולה לעזור ללכת לרופאת ילדים,להסביר לה את הדחיפות ושהיא תלחץ.

יש בקופות הרבה אופציות לטיפולים רגשייםמתחדשת111

באומנות

הידרותרפיה

ועוד..

אל תחכי שיצרו קשר. כדאי שתפנו לרופא המשפחה ותשלחו טפסים רלונטים

תיצרי קשר עם המזכירותאיזמרגד1אחרונה
של בריאות הנפש או התפתחות הילד, או גם וגם ותשאלי אותם... בדרך כלל הם יודעות איך אפשר לקבל החזרים. מניחה שזה תלוי בן כמה הילד ובאיזה קופה אתם.
אוכל למתבגריםרק טוב!

מחפשת רעיונות לאוכל שנוער אוהבים. לילדים שמחפשים כל הזמן מה לאכול... לאו דווקא שיא הבריאות... (מושקע או מהיר הכנה)

דברים מסוג:

פיצה

פלאפל

שניצל פירה/ציפס

קוסקוס עם מרק

פריקסה

תנו עוד רעיונות

בעיקר לארוחות ערב. אבל גם לדברים שאפשר לקחת לארוחת צהריים ללימודים (עדיף בלי מיקרוגל)

חזה עוף צלוי, קבב, המבורגרשופטים

בוריקיטס ביתיים

בורקס פיצה

פסטה/תפוחי אדמה מוקרמים

כמה רעיונות:שדמות בחולות

אורז

פתיתים

פסטה בולונז

פסטה עגבניות

פרגיות

שיפודי חזה עו

כנפיים קריספיות

סלמון בתנור

קציצות טונה מטוגנות

מלאווח עם ביצה ורסק

טורטיות ממולאות השר/ גבינות/ חביתה

חביתות עם תוספות

בוריקה

אצלי אוהביםכל היופי

מה שמשביע.

שזה אומר הרבה בשרי מבושל ולא ארוחות ערב קלות.

(ומתאים גם לצהריים כמובן)

עם עדיפות ללא עצמות...

שניצלים, פרגיות, קציצות עם או בלי רוטב, בקר בבישול ארוך (אם נשאר משבת), בורקס בשר, פאי רועים וכד'.

מניחה שיהיו מתבגרים שיזרמו גם על כרעיים ואז מאוד קל להכין בתנור עם אורז או תפו"א.

וכמובן פחמימות וירקות כמו פתיתים, פסטה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ברוטב, אנטיפסטי, סלט כרוב, ירקות חתוכים.

אם לא מתחשק לי או שאין בבית בשרי, אני מכינה קציצות טונה כשבא לי להשקיע, או תבשיל מהיר ומשביע של טונה, חצילים, פלפלים, עגבניות או כל ירק אחר שיש בבית ומתאים. מתייחסת לטונה כמו כל דג מבחינת תבלינים וכו' (תחשבי למשל על חריימה או דג מרוקאי עם טונה)

גם שקשוקה הולך טוב, עם אורז, פתיתים או קוסקוס.

הדגש הוא על כמויות ולא על אוכל הכי מושקע.

נגיד מלוואח פחות יהיה, כי יותר קשה לשחק עם הכמויות וזה הכנה אחד אחד (אני משווה להכנה של סיר אורז נגיד)

שלא לדבר על עניין הבריאות.

ועוד משהוכל היופי
מי שפחות מתחבר לבשרי ובעיקר בנות, יזרמו יותר על חלבי כמו פשטידות, לזניה, פנקייקים, פסטה ברוטב שמנת וכו'
אצלנו מאוד אוהבים בורקסדיאט ספרייט

תפו"א עם ביצה בפנים.

אוכלים עם מלפפון ועגבניה בצד. 

פרגיות,מוקפצים למינהם, דג בתנור או בסיראור123456אחרונה
קציצות, לחם בשר, ערייס
פעם שביעית בחודשיים דלקת אוזנייםטוב גדול

לבן ה10 חודשים.

לפי מה שהבנתי הפיתרון זה או לתת בחורף אנטיביטיקה פעם ביום קבוע ולחכות עד גיל שנה לניתוח כפתורים.

מישהי ניסתה משהו אחר ויש המלצות או דיס המלצות?

להפחית חלב עוזר?

לתת מטרנה צמחית במקום חלבית?

אני לא יודעת מה לעשות והנסיך ואני סובלים בינתיים.

לי פעם אמר רופאהשם שלי

שהדלקות נובעות מצינון שמגיע לאוזן.

אז צריך לטפל בצינון.

הוא נתן לי תרסיס של מי מלח לאף.

תודה, והרגשת שזה מפחית את הדלקות?טוב גדול
בהחלט הייתי בודקת אם הגודש שלו מתגובה אלרגית לחלבלפניו ברננה!
בנוסף, באופן קבוע לשים כל יום שמן לוונדר לא מדולל מאחורי התנוך של האוזן ולעסות שם. טיפה לכל אוזן. אולי אפילו פעמיים ביום בבוקר ובערב.

ואפשר גם לנסות רפלקסולוגיה. 

תודה, אבדוק.טוב גדול

כי זה התחיל גם בגיל 8 חודשים שהתחלתי להפחית משמעותית את ההנקה.

ומה הלוונדר עושה?טוב גדול
בגדול מאוד יש לו תכונות מרפאות..לפניו ברננה!
שעוזרות שלא תתפתח דלקת
בוקר טוב, השאלה שלך מתאימה לפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

פורום אמהות מיועד לגילאים גדולים יותר, סביב בית ספר יסודי ומעלה.

רפואה שלמה לילדון!

תודה, אעביר לשם!טוב גדול
מניסיון של ילדה רגישה מאודכרם ענבים

לילדים רגישים צריך לחכות שיגדלו זה הפתרון היחיד - 

יש תעלה חסומה באוזן וככל שגדלים התעלה גודלת ואז התעלה פתוחה ואין לחץ על האוזן

עברתי לצמחי, תרסיס של מי מלח לפני השינה , שינה עם כרית בלילה

הלכתי לשערי צדק לד"ר אטל (מנהל מחלקת אאג ילדים) והתייעצתי עם הרבה מומחים

לקראת גיל שנה וחצי אפילו לפני עבר לגמרי ב"ה

טוב לשמועטוב גדול

וד גיל שנה וחצי, הדברים שהזכרת עזרו?

להאכיל רק כשהוא יושבחוזרת
בעיקר בקבוק...
היה לנו משהו דומהגפן36אחרונה

שנגמר אחרי ארבעה סבבים, ובלי ניתוח כפתורים.

קודם כל- הפסקה מיידית של חלב ומוצריו לחלוטין!!

ויש דבר נוסף שהוא קצת אאוטינג אז את מוזמנת בפרטי

איך את נוהגת בנוגע לצורך של המתבגרותמתחדשת111

לקנות "שטויות"?

אסביר. ביתי לומדת באולפנא אקסטרנית. היא כמעט מידי יום שואלת אם תוכל לקנות ממתק/ מעדן/ גלידה וכו.. כמובן כל זה בנוסף לאוכל שהיא מביאה מהבית

לרוב אני מסכימה. אבל מרגיש לי שזה מוגזם.. וגם מאוד לא בריא

מנגד כמתבגרת יש צורך גם בזה, ורעב- כמעט תמידי וזה מה שזמין להן (מהשמיני וכו..)

מצד שני לפעמים זה איזשהי הסחפות חברתית. אבל גם לזה לא בטוח שנכון לסרב כדי שלא תרגיש "אווט"

איך אתן נוהגות?

אין לי בנות בגיל הזהלפניו ברננה!

וגם לא בנים..

הגדול שלי בן 8

אבל בפשטות הייתי נותנת לה תקציב חודשי (מה שנקרא דמי כיס..) לשטויות כאלה שתתנהל איתו בעצמה. זה יכול להיות חינוך טוב לכלכלה. ולדבר איתה על תזונה נכונה. שלא תוציא את כל הסכום על שטויות של אוכל אלא שתקנה לעצמה פה ושם גם תכשיט מטופטן או דברים אחרים שהיא *רוצה*.

באופן כללי בעיני הורים אחראים לתת לילד את כל מה שהוא *צריך* ויכולים לפרגן גם במה שהוא *רוצה* אבל פה יש להם גם אפשרות להתחיל לחנך אותו להתנהלות כלכלית נכונה.

השאלה היאמתחדשת111
האם להתנות את דמי הכיס במשהו? כי אם לא יוצא שזה בעצם הכסף שלנו כהורים. ובאופן הזה לא בטוח שיהיה חשוב לה לשמור ולהתנהל איתו נכון..
אנחנו נותנים לשני הגדולים (ביסודי) דמי כיס שבועייםיעל מהדרום

לק"י

אני כן אומרת להם (וגם לקטנים, שיש להם כסף מדמי פורים וכדומה), שגם אם זה הכסף שלהם, לא כדאי לקנות הרבה ממתקים.

אצלינו הם קטנים יותר, אז זה שונה. אבל בעיקרון פעם בשבוע אני הולכת איתם לקנות ממתק. ובעלי גם לפעמים לוקח פעם בשבוע.

בגיל גדול יותר הייתי משחררת כנראה. אבל כן מדברת על זה שלא כדאי וזה לא בריא לאכול יותר מידי שטויות (יש לנו בבית חטיפים ושוקולדים, ואני אומרת להם את זה. שלא יגזימו).

אישית חושבת שלא צריךלפניו ברננה!

כי היא יודעת שיש לה תקציב מוגבל.

והתקציב הוא כי זיהית אצלה *צורך* בכסף ל*רצונות*.

אז את נותנת לה מענה על הצורך. כמובן שאת גם יכולה לעודד אותה לעשות בייביסיטר כדי שיהיה לה יותר כסף לרצונות שלה.

אבל בסופו ש דבר האינטרס פה הוא לתת לה להוציא בתבונה. ואת ז היא תלמד ע"י ניהול התקציב הקטן שתתנו לה. ובחודששיגמר לה הכסף אחרי שבועיים היא תבין שפשוט אין עוד..

כמובן בשיח נכון שמלווה את התהליך 

מקסיםמתחדשת111
בעיני לאפלספנית

בעזהי"ת

זה לא כסף שהוא צ'ופר מבחינתי אלא צורך, וצורך אני נותנת לילדים שלי- כמו שאני נותנת להן אוכל, בית ובגדים ללא תמורה. וכמו שאני לא אגיד לבת שלי 'היום לא סידרת את החדר אז אין ארוחת ערב', אני לא אגיד לה 'לא עזרת אז לא תקבלי דמי כיס'. 

כן להגדיר מה הסכום שהוא צורך ולא אקסטרה.. אני כן חושבת שהיכולת לקנות מידי פעם פינוקים פה ושם בשליטה של המתבגרת זה צורך.

אניoo

מעודדת תזונה נכונה גם כשקונים משהו טעים (נניח להעדיף יוגורט מפנק)

כשהילדים היו ביסודי נתתי כסף מדי פעם כשהיו מבקשים

ילד אחד היה מבקש הרבה

לפעמים הייתי מפנה אותו לקחת חטיף מהארון ולא לקנות

כשהם יצאו לישיבות נתתי להם לנהל לבד את התקציב

כשהם הבינו את המשמעות של ניהול כלכלי ע"י כרטיס אשראי/ מזומן

הם גם למדו פחות לבזבז

הכסף היה שלהם?מתחדשת111

כתלות בעבודה/ משו אחר?

לא שלהםoo
אבל דברנו על תקציב הגיוני לשבוע/ חודש והם עמדו בתקציב
אני נותנת...חרות

לא יודעת אם זה טוב או לא...

כן מנסה להגיד לה לקנות אוכל, ולא כל יום ממתק... אלא מידי פעם.

אבל לא יודעת כמה מתוך זה עובד.

לא יודעת אם אני נוהגת נכון, ככה מרגיש לי...

אני נותנת סכום מוגדר פעם בפרק זמן קבועמתיכון ועד מעון

והם יודעים בדיוק מתי וכמה יקבלו, זה לא מותנה בשום דבר ובכסף הזה אני לא מתערבת במה הם קונים.

מעבר לזה משתדלת שבבית יהיה שפע של אוכל וגם של שטויות אבל דברים ביתיים כמו עוגות עוגיות ממתקים ביתיים שלפחות יהיה אפשר לנשנש דברים פחות גרועים 

אהבתי את הרעיוןמתחדשת111
היא קונה מהכסף שלהרוני 1234
היא עושה הרבה בייביסיטר אז יש לה כסף ויש לה חשבון פייבוקס יאנג שדרכו היא קונה.
ולפני שהיה לה כסף משלה, נתת לה?מתחדשת111
לא כל כך…רוני 1234
רק לעתים רחוקות.

היא עושה בייביסיטר מגיל מאד צעיר וגם יש לה כסף ממתנות וחגים.

לפעמים קונה אם זה לא מוגזם, אבל יש דמי כיסאור123456
של 100 שקל לשטויות כאלה ואז היא חושבת פעמיים אם היא באמת רוצה 
וואו זה המון..מתחדשת111
לחודש? זה יפה, אבל לא ככ המוןפלספנית

בעזהי"ת

מספיק שהן יוצאות פעם בחודש לאוכל שהוא יותר מפיצה וזה כבר רוב התקציב. 

הבת שלי עוד לא לגמרי בגיל (הגדולה בכיתה ו'), נתנו להן עשרה שקלים לחודש מתחילת כיתה א' אבל מודה שאנחנו לא ממש עומדים בזה כי לא זוכרים וגם להן אין ממש צורך בזה אז דיי הפסקנו, כשהן מבקשות הן מקבלות וזה עוד סכומים מזעריים אז זה סבבה לנו (נניח שני שקלים לקנות ממתק במכולת אחת לחודש, נו שויין). 

עכשיו למשל יש חודש ארגון ויש קיוסק בסניף, נתנו לכל אחת מהגדולות (ד' וו') 20 שקלים לכל החודש בתחילת החודש ולבחירתן מה לעשות עם זה ואיך לחלק. 

אני כן רואה שחברות של הגדולה מתחילות לרצות וכשהיא תגיע, בטח נתחיל מ50 בכיתה ז' אבל יש לה חברות שמקבלות הרבה יותר.. 

וואי, מוזר לי השרשורעוד מעט פסח

אצלי אני לא מביאה להן שקל לשטויות.

הבנות שלי עובדות, מרוויחות יפה, ומוזמנות להשתמש בכסף כראות עיניהן. אחת באמת קונה איתו מדי פעם גומי וכאלה- אבל זה נדיר למדי.

ויש בבית יש אוכל בשפע, וגם פינוקים שאפשר לקחת לאולפנא (ונקנו בזול בסופר/ב'משנת', ולא במחירים של השמיני...). אז למה שאביא להן כסף נוסף?

כשהגדול שלי למד בישיבה ולא היה מסוגל לאכול את האוכל של חדר האוכל, כן הייתי מציידת אותו בסכום קבוע מראש כל יום, שהיה אמור להספיק לאוכל- והוא יכל לבחור מה לאכול ואיך להשתמש בכסף- כי הישיבה היתה צמודה למרכז מסחרי.

אבל שוב, זה היה כסף לארוחת צהריים. לא ל'שטויות'. 

הבת שלי עוד לא בגיל שיכולה לעבודמתחדשת111

ובאולפנה יש את השמיני- שמוכרות כל מיני מתוקים. וגם חנות קרובה ולפעמים היא רוצה להתפנק. לא רואה בזה בעיה כשזה במידה. כילדה אני זוכרת שלא היה לי כסף מהבית וההורים סמכו על מה שאקבל באולפנא, והייתי ממש מרגישה קושי לראות חברות נהנות לקנות דברים בין הארוחות גם אם זה נחשב שטויות ולי לא היתה היכולות.

ובכלל כמתבגרת זכורה לי תחושת הרעב הגדולה..

כנראה אנחנו חיות בחברה שונה מאודעוד מעט פסח
לבת ה-11 שלי כבר יש חסכון של מאות שקלים מעבודה כבייביסיטרית.
מעולהמתחדשת111

אני לא מסכימה לה להכנס לבתים בגיל הזה..

גרים בעיר.

מבינה שאתם בישוב ולכן השוני

לפעמיםתהילה 3>

דווקא בתיכון, כשהלימודים עמוסים יותר, ובטח אם יש פנימיה הדרכה וכו יש פחות זמן לעבוד מבכיתה ו'.

לפחות אצלנו זה ככה

זה גילתהילה 3>

שכבר אפשר לעבוד בו, ומצד שני באמת ההוצאות גדולות.

בעיני 2 כיוונים:

1. מדי פעם לפנק באיזה שטר באהבה אבל לא כל יום..

2. לתת דמי כיס שמבחינתכם כוללים גם אופציה לקניות האלה, וככה היא תחשב בעצמה מה איך וכמה.

אישית כן מתחברת לאופציה א' שמאפשרת ככה לפנק בכיף כשמתאים, מצד שני יש צדדים לכאן ולכאן..

מוסיפהתהילה 3>
נזכרת שיש מצבים שבהם זה ממש האוכל בהגדרה ולכן נותנת סכום קבוע כל בקר לקנות אוכל לא מדי תעשייתי ודי מוגדר פלוס פינוק. אבל זה מצב קצה יחסית, וגם גיל צעיר יותר. 
כתבת מאוד יפהמתחדשת111
תודה יקרה❤️תהילה 3>אחרונה
מחפשת שדכן או שדכנית טוביםמתחדשת111

עבור אחותי.

לא דתיה

אבל מחוברת ועושה דברים חלקית.

אשמח להצעות

אולי יעניין אותך