קצו כל הקיצים! חייב עזרה!יותרת הכבד
אז ככה, מקווה שלא תשפטו יותר מידי
אני מצד אחד מציג את עצמי כדוס, שומר הלכה, שקדן בתורה, מביע את דעתי בנושאים שקשורים לרוח ארץ ישראל ועבודת ה', רוב העולם תופס ממני צדיק, בעיקר חברים חילונים, אבל..
אני מחלל שבת בסתר, ולא מקפיד על תפילות תמיד, לא תמיד מניח ועוד כל מיני דברים שאני מתבייש בהם. אני מאוד מתקשה לשמור על ההלכה, אני באמת מנסה אבל מאוד קשה לי, אני בעליות וירידות מאז גיל מאוד צעיר. הסיבה שאני עוד מציג את עצמי כדוס זה כי אני מרגיש שזה שומר עלי, עוד נותן לי פתח להשתפר, כי אם אומר את זה לאנשים אני חושש שזה יתקבע ויהיה לי קשה עוד יותר להשתפר כשאני נתפס כדתי לייט/מסורתי/וואט אבר ואף גרוע מזה יתכן מאוד שאדרדר עוד יותר. וזה רק ההתחלה של התסביך, זה רק משתפר.

אני ממש אבל ממש רוצה להתחתן, ועם אחת דוסית גם, כזאת שאוכל לבנות איתה בית של תורה כשההלכה היא נר לרגלינו, שנעבוד את ה' יחד ונתמוך אחד בשניה בעניין.
אני לא אוכל לעשות את זה עם דתייה לייט.. היא תדרדר אותי עוד יותר, או שתתקע אותי במקום. נראה לחלקכם אולי שאין לי עמוד שדרה כשזה נוגע להלכה, עד כדי כך שהאישה עלולה להשפיע עליי ככה, אבל זו המציאות שאני מתמודד איתה ומפסיד פעם אחר פעם.

אני ממש מתקשה למצוא כאלה שנמצאות במקום שלי, אינלי בעיה עם אחת שקשה לה אבל שואפת גבוה מעל גבוה. הבעיה שהרבה בנות בגילי שפחות מקפידות על ההלכה כמוני כבר התקבעו על אורח חיים מסוים וכבר אין להן שאיפות גבוהות, או שהן בתסביכי אמונה, או מאמינות בכל מיני תפיסות ליברליות שכמה שזה נשמע מצחיק אני מתנגד אליהם בכל התוקף. אז מה, להמשיך לצאת עם דוסיות? עם כל זמן שאני נמצא בעולם הדייטים ונפגש עם דוסיות אני מרגיש יותר ויותר רע עם עצמי, אני משקר להן ומתעלם מהאמת הפנימית שלי שצועקת לי שוב ושוב שאני שקרן ומוליך אותן שולל, מילא לגנוב את דעת הבריות אבל את דעתן של בנות שסך הכל רוצות לבנות בית של תורה ואם היו יודעות לא היו אפילו חושבות על לצאת איתי..
אם הייתי בן 16 היה קל יותר, הייתי פשוט מנסה לעבוד על השמירה על ההלכה, אבל אני כבר בן 23 וזה בוער לי, רוצה זוגיות, כזאת שדוחפת לעבודת ה', להקפדה על ההלכה, ללימוד תורה בכל הכוח. רוצה כבר חברה טובה, רוצה לתת, רוצה מישי שנעריך אחד את השניה, לא רוצה להיות לבד, אבל אני תקוע ברמות שאין לתאר. אני מצד אחד רוצה להיות צדיק מינימום כמו יוסף הצדיק, אבל מצד שני לא מתנהג ככה, מי תוכל להכיל מורכבות כזאת ובכל זאת לשאוף גבוה כמוני??
אני יודע שזה נשמע רע, יודע שאני ראוי לביקורת, אני פשוט חייב עצה...
כי מצד אחד אני חייב להפסיק לצאת.
אבל מצד שני חייב להמשיך לצאת.
לא יודע מה לעשות כל כך😢

(כמה זמן האצבע הייתה מעל ה-"שלח")
אתה תמצאראשיתך
תצא, תחפש את מה שאתה רוצה ושואף אליו והדברים יסתדרו.
עוד משהו...ראשיתך
שמעתי סיפור על הבעש"ט, שפעם אחת נקלע עם חסידיו לשבת אצל כפרי פשוט, שלא הסכים להם לדבר דברי תורה בשבת, והסבל שלו היה גדול ולא ידע למה זה. הכפרי החזיק אותם אצלו עד יום רביעי, כשביום רביעי יצאה מחדר צדדי אישה, שסיפרה שבעלה צדיק נסתר, והיא היתה יתומה שגדלה אצל הבעש"ט, ופעם זלזלו בכבודה והבעש"ט לא מחה, ונגזר עליו לאבד את העולם הבא שלו.
היא רצתה לעזור לו לכפר על זה, כדי שלא יאבד את העולם הבא שלו, והם זכו לעזור לו באופן כזה, שיסבול בשבת ללא דברי תורה, וכך לא יהיה לו עונג שבת ויתכפר לו.

להבדיל, אנחנו הקטנים, אני חושבת שמי שחוטא בשבת, זה משהו שנמצא בסבל, שהוא לא מרגיש את העונג מהשבת. שהשבת לא מזינה אצלו את התענוג מהיום הזה. הסבל משבת ללא תענוג, עד כדי כך שמגיעים לחטא, זה סבל כזה עמוק, שהוא בבחינת כפרה. ואני מאמינה שכך ה' מסתכל עלינו, מבין אותנו למקום הכי עמוק ולנקודה הכי פנימית שלנו שמשם החטא נובע, והוא זוכר שהחטא בעל כרחינו, בגלות העמוקה הזו, שלא מרגישים את אור ה', שאם כן מובן שלא היינו נוטים לחטא.
מעצם הרצון לקרבה, המאבק וההתמודדות, זה יקר אצל ה'.

(וכמו שמסופר על רבי לוי יצחק מברדיצוב, סנגורן של ישראל, שקונה את החטאים שלנו מהשטן, ובסוף ה' "קונה הכל" ופודה אותנו ומביא גואל..)

תסתכל על הסבל הזה כעל משהו זמני, ולכן תמשיך לחפש את מה שאתה שואף לחיות אותו.
~~דעתן מתחיל
אח אהוב ~
אשריך ממש על השאיפות והרצונות הטובים! אל תאייש עצמך מהם, הם שלך ובידייך ממש. כי קרוב אליך הדבר. מאוד.

עזוב רק לרגע את הדמות הצדיקה אותה אתה מציג. מי אתה? מי אתה כעת, מי היית רוצה להיות? לייט או צדיק? היה נשמע שכבר בחרת.

אז לפני זוגיות. אתה מרגיש שיפור והתקדמות? מרגיש בעבודה מתמדת ובהצלחה גם אם איטית בדרך ה'? כי אם לא, אולי כדאי להניח בצד לרגע את הרצון הטוב הזוגי. הרי את הקונפליקט הצגת, אם תמשיך לדשדש בו כנראה ימשיך הוא איתך. הנח לו לזמן מועט כדי לחזור אליך בכוחות שלימים יותר, מדויקים ונכונים יותר.

ואם כן, אם יש התקדמות ושיפור לעבודה מוצלחת, נפלא! נראה לי שכשיש כיוון ושאיפה ויש דרך ועבודה, אפשר להמשיך לשלב נוסף, זוגי. והרי אנו בעבודה מתמדת, לא?
שווה לנסות לכוון לבנות שנפגשות איתך בדרך העבודה - למשל חוזרות בתשובה ומתחזקות. אולי כאלו שמעט פחות "דוסיות" מרצונך אבל בעבודה להיות במקום בו היית רוצה. במקום לחפש מישהי במקום שלך כי היא יורדת מלמעלה למטה, חפש מישהי קרובה אליך כי היא עולה מלמטה למעלה.

ו-היי, תהיה חזק. אל תתייאש. אל תוריד מעצמך. יש נפילות, ונפילות חמורות ממש, אך כשמן כן הן - נפילות. כמו תרמילים שעפים מצד הנשק לקרקע בעוד הכדורים עצמם חודרים למטרה. כן, אתה בוחר בה' יתברך בכל פעם מחדש למרות הנפילות. אל תפחית מחומרתן, אך אל תזלזל בטוב שיש, ויש כל כך הרבה, הרבה יותר ממה שתוכל לדמיין.

הרצון הזוגי מציף את הצורך בעבודת ה' באופן חזק הרבה יותר, לולי הוא אולי עוד יכולנו להמשיך בשתי הסעיפים ללא מחויבות ובחירה בטוב. אך טוב שהגיע הרצון, לחייב אותנו להשתפר ולעבוד, לחייב אותנו למצוא את הזיז הבא בטיפוס, זה שיתן לנו קונטרה כלפי מעלה.

ואולי משתלם גם לבטוח קצת בה', שכתמיד הוא יתברך מוביל אותנו בדרך המדויקת ביותר עבורנו. דרך שלא יכולנו לבחור טובה ממנה בעצמנו.
~ ~

ואם ישיגוני עוונותי אברח ממך אליך
אל מי אברח מעוונותי אם לא אליך
יוצר גופי ונשמתי יוצר הכל ממך אליך
אל מי אפנה אם לא אליך
אבי צורי וישועתי

מלאכי השלום פרשו כנפיכם עלי
סוככו עלי העתירו בעדי
הביאו לי פרישת שלום מה' שלום

~ ~
אז איך מתחזקים ?
...אנכי22
היי לך,
אפתח בזה שאין לי שומדבר חכם לומר לך,
למען האמת אני גם לא כותבת פה בד"כ...
ועדין, מאתמול בלילה המילים שלך נשארו לי בראש אז אמרתי יאללה תכתבי, ואולי, אולי אפילו תשלחי.
אז כותבת..

כמו הרבה אנשים גם אני לא אוהבת הגדרות, אבל כשצריך להגדיר מגדירים, ואז כמובן החיים מסתבכים.
מה שמנסה לומר זה שקצת מכירה את המקום שלך, כי גם אני שם..
דוסית, בטח שדוסית, עבדתי כ"כ הרבה להיות מי שאני, מאמינה בדרך הזאת ורוצה לראות את החיים שלי באמונה ובאורח חיים הזה.
אבל, יש אבל, התרחקתי מה', וזה קורה שמתרחקים בלב, אבל יש לזה ביטוי במציאות, בשקט כמובן, בסתר (מילה קשה קצת)..
זה סתירה פנימית כ"כ מתסכלת.
וגם, בערך כמו שאמרת במילים אחרות, זה כבר לא גיל ההתבגרות, זה שלב שמחפש יציבות, שרוצה קשר בריא, זוגיות.
ואיך הלב יכול להיפתח למישהו באמת שיושב עליו סוד כזה?

טוייב, אני לא מעודדת במיוחד..
ובכל זאת, רוצה לומר לך שמעריכה אותך
קודם כל על האומץ לכתוב על זה, ויותר מזה על האומץ להסתכל למציאות בעיניים, להתייחס לדברים כמו שהם בכנות ורגישות.
ובסוף אתה תמצא, גם את המקום שנכון לך בחיים וגם את השותפה שתחלוק איתך את המסע ביחד.
יש בך רצון בוער לזה, אז זה יקרה מתישהו.
ומאחלת לך שיהיה בשמחה, בפשטות ובבהירות.
ותודה לך...
מה מונע ממך לשמור שבת? (באמת שואלת לא מתקיפות)הפי
אתה מתאר התנהגות של חוזר בתשובה אולי תמצא מישהי שחוזרת בתשובה ותתנו כוח אחד לשני ביחד.

(בנוגע לבחור לייט/ בחורה לייט , הן כן שומרות על דברים בסיסים ושבת הוא אחד מהם קשה לי להאמין שהם/ן חיללו שבת היה נשמע לי קצת זילזול אז ..)
מה עם לקחת שנה הפסקהתפוחית 1
להיכנס למכון מאיר (למשל) להתחזק, לחזור להקפיד ואז שוב להיפגש?
בנוסף, כרגע כשזה המצב לדעתי זה מסוג הדברים שממש אסור להסתיר בפגישות. אני לא רב, ואתה יכול לשאול רב מתי ואיך לספר, אבל לדעתי האישית זה לא יכול להיות מוסתר לאורך זמן.

רק שתדע שיש גם בנות כאלה, שחיללו שבת למשל אבל בחרו ללכת למדרשה ולהתחזק, ועכשיו כבר מקפידות.
בהצלחה ממש!!
כל יום הוא אופציה לשינוי
ן
אח יקראם רק נאמין
נראה לי קודם כל חשוב שתגיע למצב של איזשהו שלום עם עצמך. כן אתה בסטטוס נדיר, בינך לבין ה' עוד לפני שזה בינך לבין החברה. נשמע לי שהפער באישיות ובהתנהגות הוא גדול אבל כן ניתן להכלה. הייתי ממליץ לך בחום להתייעץ עם רב גדול בעל עין טובה ושאתה סומך עליו, קודם כל להתייעץ על איך להסתכל על עצמך ומה הכיוונים האפשריים שיש לך כדי להתקדם ולבנות עם עצמך משהו יציב, שמתגבר על תחושת הסתירה הבלתי פוסקת בחיים (סתם עולה לראש, לדבר עם הרב שמואל אליהו או עם הרב יהושע שפירא).

כשיהיה ברור לך יותר איך להסתכל על עצמך תוכל גם להגיד איך אתה רוצה שאשתך תסתכל עליך, ומה צריך להיות באישיות שלה כדי שתהיה לכך היתכנות.

ונשמע שאתה רוצה לקדם את זה מהר, אז לברר מספר של הרב ולהרים טלפון בזריזות

בהצלחה רבה!!
אולי אתה צריך מישהי מתחזקת..מבקש אמונה

ככה היא תהיה ברמה שלך פחות או יותר עם שאיפה לעלות משם..

ואז תבינו אחד את השני ותעלו ביחד.

חבר שלי לדוגמא הוא מרקע דתי ואוהב את הקב"ה אבל מתקשה בקימה לתפילות ועיתים לתורה וכו'

הוא התחתן עם מישהי שרק התחילה לחזור בתשובה, ככה שניהם מתחזקים והיא לא עושה לו סרטים או מאוכזבת על מה שקשה לו לקיים

..הָיוֹ הָיָה
וואו, כואב ונוגע ממש.
וכל כך אשריך על זה שאתה לא עושה אידאולוגיה מהנפילות, ושאתה לא משלה את עצמך ומרמה אלא מכיר באמת ומודה בה.
ושזה חשוב לך, ואכפת לך, ואתה מנסה ומנסה ולא רוצה להשלים עם זה...
באמת אשריך.

ראוי לתגובה ארוכה ומושקעת, אבל אני לא כ"כ יכול עכשיו.

אז רק חשוב לי לומר בקצרה:
לדעתי, תוציא מהראש את הנושא של זוגיות לפרק זמן מסויים, ותתמקד בהתקדמות בשמירת מצוות וכו'. אבל תשים לב: לא מספיק לחלום ולפנטז על "כמה אני רוצה להתחזק", ולא טוב "לירות לכל הכיוונים" בנסיונות התחזקות. דברים כאלו בדרך כלל לא מחזיקים מעמד ולא מביאים יציבות, ואז תמצא את עצמך בעוד חצי שנה נמצא באותו מקום שאתה עכשיו.
מה שצריך לעשות זה תכנית ברורה ומוגדרת עם יעדים, להתקדם בכל שבוע כך וכך. כשיש לך מטרה מוגדרת שאמורה לפי הקצב הזה להגיע בעוד זמן מסויים.
ואז להתמקד ביישום התכנית הזו. וגם אם אתה נופל במהלכה ולא עומד בה במלואה - תתעלם, תמשיך הלאה!
אולי יהיה חכם לעשות את זה גם עם יומן/פנקס וכדו', תלוי באופי שלך.

כל זה, כשאתה בהפסקה גמורה מדייטים. גם כי אין היגיון לצאת בחוסר יציבות - כמו שהיטבת לכתוב, וגם כי זה יתיש ויחלק את תשומת הלב. (וסיבה שלישית: כי חשוב שזה יהיה עבודה בפני עצמה ולא רק "היכי תמצי" ליכולת להתחתן)
אתה צריך להתמקד בזה, לקחת את זה כפרוייקט. ושוב: מוגדר, מסודר, מתוכנן. לא חלומות של וואי וואי צריך להתחזק...
רק ככה זה יוכל לעבוד.

וכן, אני מבין שקשה להחליט לקחת פסקזמן בשעה שאתה כל כך רוצה להתחתן. אבל צריכים לדעת לקבל אחריות כאלו מתוך ראיה אסטרטגית ומקיפה, הסתכלות ארוכת טווח.
ובאמת, לחשוב על הפסקה לחצי שנה נגיד, בידיעה שזה לא סתם שאננות אלא זמן שיטפח ויגדל את היכולת שלך לצאת אחר כך, זה לא כזה נורא. חצי שנה, ביג דיל.
אז מה הקושי בכל זאת? הקושי הוא בדיוק בגלל מה שהדגשתי לעיל: כשמדובר ב"חלומות" על התחזקות, ובנסיונות לא סדירים של יריה לכל הכיוונים, אתה בעצם יודע במעמקי הלב שזה לא יעשה כלום, והרי אתה מנוסה כבר.. ואז הדחיה מרגישה כ"אין לדבר סוף", ובזה קשה לעמוד.
אבל אם תעשה את הסוויצ' הזה, תחליט על עבודה מסודרת עם יעדים, עם דד ליין לסיום ותחנות לכל אורך הדרך, ותאמין שאתה הולך לעשות עכשיו שינוי מהותי ויעיל שאחריו תוכל באמת להגיע אל המנוחה ואל הנחלה, זה בוודאי הרבה יותר קל ונותן תקווה, ועצם העיכוב לא יציק לך כל כך. אני בטוח.

כמובן, שאת עצם העבודה צריך לעשות על ידי הרבה שיקול דעת וקירקוע והתייעצות וחיזוקים וכו', כדי שהיא לא תתנפץ לסלע. אבל זה כבר נושא נפרד.

בהצלחה אח יקר, תהיה חזק, ותנצח! כולנו איתך...
די מסכיםארץ השוקולד
וואו. קודם כל אני חייבת חייבת לומרחצילוש
שניכר ממש מהכתוב שאתה נשמה גדולה, מלא ברגשי קודש למרות המורכבות עם קיום ההלכה ומלא ברצון ואהבה לתת לאישתך לעתיד בע"ה.

אני אגיד לך משהו, שאולי ישמע שוביניסטי קצת, אבל מנסיוני הוא מה שנכון לרוב. הבעל הוא עמוד התווך ההלכתי של הבית, והאישה היא יותר חיה בטבעיות הדברים, אבל חשוב מאוד הייציבות התורנית של הגבר בבית, זה מחזיק הכל, גבר ש"מתפזר" זה בהכרח גורם גם לאישה "להתפזר" במידה מסויימת, גם אם לא לגמרי, יש לזה כל מיני הסברים שנטועים במבנה הנפש הנשית ביחס לנפש הגברית ואין לי כוח לנקוב בדוגמאות מסויימות שיקפצו עלי עם הסתייגויות פמיניסטיות שנשמעות יותר pc.

באמת אני נוטה לומר שעד שהעניין הזה מתברר ומתבסס בעבודה שהיא באמת פנימית, לא כדאי להמשיך להיפגש למטרת חתונה, ואומר בעדינות שזו אולי גם סוג הונאת דברים. אבל אני לא באמת מכירה אותך, וזה באמת מאוד מאוד עדין, לכן באמת כדאי שתתייעץ עם דמות תורנית רגישה שמכירה את נפשך או דמות מהרבנים שציינו פה למעלה. חזק ואמץ. עוד יהיה לך בית קדוש ומתוק בע"ה
נשמע שאתה "אנוס דתי"תילי חורבות

ואתה חייב לבחור לאיזה עולם תרצה להשתייך.
מוזמן לפרטי.

מתקשה להאמין שיש אנשים עם ערכים ואמונה. אה?הָיוֹ הָיָה
מדהים. בפוסט ארוך ומפורט שוטח הבחור את כאבו ואת שאיפתו האמיתית והכנה לחיי קודש, ואדון דתל"ש "מאבחן" אותו בחצי שורה ורומז לו לעזוב את הדת... איכס.

@יותרת הכבד, אמנם הצדיק שמעלי לא טרח, אז אכתוב אני את הגילוי הנאות בשמו: כשהיה כאן סקר השתייכות דתית הוא הגדיר את עצמו כלייט על גבול הדתל"ש.
תבין לבד איך להתייחס לעצות שלו...
(ומוזמן לפרטי...)
לא . הוא יהודי גאה ביהדותובנות רבות עלי
אסתפק בכותרת.
וואו ממש ממש לאאלפיניסטית

'אנוס' (איזה שימוש מגעיל במילה שאמורה לתאר אנשים שקיימו מצוות בסתר...) לא היה מדבר ככה בחיים, הוא אדם עם אמונה ורצון לעבוד את ה',

אממה, יש לו קשיים ונסיונות..

מענייןקונז

אני לא רוצה לייעץ לא נכון לכל הצדדים אבל תגיד,

1.  יש עוד נושאים שיש לך כאלה מצבים?

2.  באיזה חברה אתה חי?

פשוט לי נשמע שלחלל שבת (הארד קור) בסביבה דתית ולמי שגדל דתי כשאתה לא רוצה לחלל נשמע בעיה שהיא אולי לא רק הלכתית אלא יותר נפשית.

אבל אם אין את הבעיה הזאת, אז נשמע לי שאתה אדם דתי לגמריי לפי התיאור.

מישהו הציע פה רעיון של חוזרת בתשובה אולי יהיה לה יותר קל להכיל אותך? אבל אני חושב שגם בחורה דוסה לגמריי, אולי יהיה לה קשה להכיל, אבל לא בטוח שבמישור הדתי זה דווקא נכון (נניח כמו גר). רק תשאל רב מתי להודיע אם בכלל צריך(?).

לא רוצה להטעות אבל זה התחושה שלי.

נשמע מאוד לא פשוטארץ השוקולד
אני חושב שקריטי שתמצא מישהי שתכיל את המורכבות הזאת שאתה מתקשה בכך.
אתה מנסה וזה מוערך מאוד, אבל לא נכון ולא תוכל להסתיר זאת מאשתך אז חשוב שהיא תהיה מסוגלת לעבוד איתך.

המון בהצלחה ומעריך את הרצון.

כמובן שכדאי לשקול מאוד בחיוב את ההפסקה כדי שתחזור למסלול בו אתה רוצה שאשתך תהיה. (וזה בסדר שיקח זמן, בחור בן 23 הוא די צעיר ויש לך כמה שנים מן הסתם עד שתהיה בעל מקצוע בכל מקרה.)
טוב אני בעיקר באתי לומר דבר אחד -אנונימי בלנ"ו

שאתה לא היחיד ... @יותרת הכבד

ובתור מישהי שבתוך זה, אני יודעת כמה זה משמעותי לדעת שיש עוד אנשים כמוני, שאני לא המשוגע היחיד, ואולי יש סיכוי שמישהו ירצה אותי ככה ויכיל את השגעת הזאת שעוברת עליי...

אז אני גם שם ומכירה ומבינה איזה סיוט ומתסכל הסתירות האלה, להרגיש בפנים עדיין דוס אבל להיות עם פלאפון בשבת..ועוד כל מיני דברים כאלה.. 

והתסכול שכולם סביב כבר מתחתנים, וכולם יש להם את היציבות שלהם...

ואנשים בחוץ לא מבינים. הם באמת לא מבינים. 'תיסגר על עצמך ודי, מה הבעיה שלך?' 'פשוט תבחרי לאן את שייכת'....

וזהו, שזה לא ממש פשוט. זה לגמרי בבחינת 'זר לא יבין זאת'

אין לך מושג כמה אני מזדהה על העניין הזה של 'אם היתי בת 16 אז עוד ניחא..לגיטימי להתבלבל'

זה באמת נורא מתסכל להגיע לגיל שאתה מחפש בו כבר יציבות ונינוחות אבל פתאום מרגישים כאילו נחתנו לגיל ההתבגרות חזרה והכל מתבלגן..

כתבו לך פה לקחת הפסקה.. ישמצב שזה מה שנכון לך, רק אתה יכול לדעת.

אבל מהמקום שלי, אני רוצה להציע אופציה נוספת - להמשיך לצאת. אני אסביר גם למה..

אני עשיתי הפסקה וניסיתי להתייצב וזה לא עבד וראיתי שזה תהליך שלוקח שנים ולא משהו שהולך להיפתר בכמה חודשים במכון אורה או משהו כזה, ולכן אם אתה רואה שבשאר התחומים בחיים שלך אתה אדם בוגר, אדם שמוכן לקחת אחריות על בית, משפחה, להיות במקום של תהליכים ותקשורת בריאה, אז אולי שווה כן להמשיך לצאת ולנסות למצוא מישהי שנמצאת במקום שלך או שתכיל את זה..

אומרת מראש, זה קשה, כי באמת זה מרתיע אחרים, ובצדק (בעיקר כי זה באמת לא ממש מצליח להיות מובן לאחרים מה זו הסתירה המוזרה הזו.. אנשים דוסים לרוב לא ממש מבינים את זה)

וגם כשנדמה שיש כאלה ומצאת אז זה הרבה ניואנסים לפה ולשם  - זאת לא דוסית בגלל ערעורים באמונה, זאת לא דוסית בגלל פמיניסטיות יתר, זאת לא דוסית מאידיאל, אבל היי אני בכלל לא מסכים עם זה כי באידיאל אני כן רוצה להיות דוס..

אז אולי יהיה קשה למצוא בדיוק את ה'לא דוסית בגללל ****' שבדיוק תזדהה איתה... אבל עדיין שווה לנסות.

ולא לגמרי הצלחתי להבין איפה אתה מונח... אז מוסיפה לך כמה שאלות לעצמך..אתה יכול לענות גם פה ואז זה יעזור לאחרים לדייק את התשובות..

למה בעצם אתה לא מקפיד? יש לך שאלות אמוניות וחוסר אמונה בזה או שאתה מאמין אבל פשוט קשה לך לקיים? אם זו אופציה ב - זה באמת חוסר אמונה או שפשוט גדלת במקום חונק ואתה צריך תקופת אורור.. 'לבחור מחדש'.. ? 

אתה שומר על החזות הדוסית כי אתה מפחד שזה יפגע לך בשידוכים ומפחד לצאת החוצה כי זה עולם לא מוכר ותצטרך לבנות הכל מחדש ועדיף לך להישאר בפנים? או כי באמת אתה רוצה להישאר שם?

וואי בהצלחה ממש.. מאחת שגם מסתבכת עם זה בלי הפסקה ומבינה מאוד מאוד מאוד את הכאב והתסכולים.

ואם תרצה לדבר באישי או משו שארחיב אז אני אפתח פצלש. בהצלחה רבה. אל תתייאש.

מזדהה עם חלק..ורוד פוקסיה

ומה שאני באה להגיד- זה שאתה תקבל מישהי שמתאימה לך, אבל בדיוק

כי בטוח שאיפשהו יש בחורה בדילמות שלך ונראית דוסית כמוך 

ויש לה נפילות כמוך ושאיפות כמוך.

כי גם לי יש פחד זהה, אני נראית הרבה יותר "צדיקה" ממה שאני באמת, שוב-

כדי לעשות לעצמי גדרות, כי הלב שלי נמצא שם וגם אם אני כרגע בתקופה מבולבלת ונפלתי המון שם אני רוצה להיות

ויודעת ששידוכים זה משמיים ואני אקבל מישהו שאולי נראה חיצונית כמוני אבל כנראה גם פנימית כמוני.. שידוך זה לפי המעשים אי אפשר לברוח מזה.. ויש מלא סיפורים על זה

ושנינו נבנה את החיים ביחד ונתאמץ ביחד

השאלה באמת מה אתה רוצה. ואם אתה רוצה לעבוד את ה' הוא יעזור לך אל תדאג..

וואו.דבר ראשון תרשה לי לומר אשרייך שאתה רוצה לעלותבימאית דמיונותאחרונה

אתה נלחם ומנסה 

ואתה צודק לגמרי שהאישה משפיעה בקטע הזה, וברמות.

אין לי כל כך עצות, אני לא ממש מכירה... אבל האנשים שסביבך ושמשדכים לך מודעים למצב?

כי אולי הם יכירו בנות שגם נלחמות בערך באותה מערכה כמו שלך...

בהצלחה ממש, עוד תנצח!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך