סקר מתארחים בסופ"ש/ חגיםהמקורית
טוב בהמשך לשרשור אחר שהיה פה השבוע
מעניין אותי לדעת אם
1. אתם מתארחים אצל ההורים בשבת? באיזו תדירות?
2. האם החוויה הכוללת נוחה לכם? (בכל היבטים - יחסי אנוש, תנאי אירוח, לוגיסטיקה והתנהלות עם הילדים)
3.. אם הייתם יכולים לוותר על הנסיעה לשבת ולפגוש את ההורים בהזדמנות אחרת לכמה שעות באמצע שבוע, זה היה יותר טוב לכם? לא מדברת על מה בפועל, אלא על היתכנות היפותטית לצורך הענין

עונהציפיפיצי

1.פעם בחודש/חודשיים אצל חמותי. 

פעם בשנה אצל אח/אחות של בעלי.

2. אצל חמותי בדר"כ כן. אלא אם כן עמוס מדי ושמים אותנו בחדר פיצי כולם יחד.

אצל אחים וכו' בכלל לא. בדר"כ זה בבית קטן קטן ושירותים 1 משותפים גם כן למלא אנשים

ואותי אישית זה מגעיל.

3. לא. שמחה שזה בשבתות/חגים כי אמצא שבוע תמיד נורא עמוס ולחוץ ובשבת אפשר יותר

להיות ברוגע ונחת. וגם הילדים יכולים ללכת לישון מאוחר ולקום מתי שבא להם.

שבת שלום

עונהסמיילי12
1. כן. אחת לשבועיים בממוצע. אצל ההורים שלי.
2. כשאנחנו לבד, בלי אחי הנשוי, אז שמים את הילדים שלי בחדר נפרד ובעלי ואני בחדר לבד עם התינוק. מסדרים לנו את החדר. ובגדול טוב לנו. אוכל בשפע שומרים על הילדים ומאפשרים לנו לנוח.
3.לא.אוהבת את השבתות. כן הייתי מעדיפה לגור קרוב אליהם ואז לישון בבית שלי..כי כמה שהם משתדלים נורא שיהיה לנו נוח אין כמו המיטה בבית שלך🙂
וואו פעם בשבועיים.. מהמם.המקורית
נכון אין כמו המיטה שלנו
חח מסיבה פחות מהממתסמיילי12
משעמם לנו פה מאד!
אז כשיש שבת ישיבה לבעלי, שזה פעם בשבועיים בממוצע, אנחנו פה.
כשאין שבת ישיבה, בגדול משתעממים אז נוסעים😅
אין לנו חצר או מרפסת. זה קשוח 😅
האמת שהמרפסת אצלנו לא מהווה מקור ענייןהמקורית
חצר זה באמת משו אחר כנראה.. אבל לא ניסיתי
כן אבל לפחות אפשר להיות באוויר הפתוח😅סמיילי12
אפילו לשים גיגית מים, משהו.
האמת שבהתחלה באמת הייתי עושה את זההמקורית
אבל מאז מצבי החמיר ואני סובלת מחום הרבה יותר והילדים כבר פחות מבקשים למזלי
אבל אני חריגה בקטע הזה באמת
אני גם ממש סובלת מחום🥺סמיילי12
ויש מצב זה כי התרגלת😅
כמו שלהורים שלי יש חצר והם כבר בקושי יושבים בה..
וכשהילדים שלי שם הם משתוללים מלא בחוץ😅
אולי. זוכרת את עצמי באמת כשלא הייתה לי מרפסתהמקורית
עורגת לה..
אנחנו כבר הרבה פחות מתארחיםמתואמת
שולחים הרבה פעמים חלק מהילדים (רק להורים שלי).
אצל ההורים של בעלי לא התארחנו בשבת מאז תחילת הקורונה (גם כי הם כבר מבוגרים). אצל ההורים שלי מתארחים בהרכב מלא פעם בכמה חודשים/חצי שנה (בעיקר כי זו לוגיסטיקה בשבילנו לנסוע - לא כולם נכנסים ברכב - וזו לוגיסטיקה להורים שלי לארח אותנו).
בכל אופן - אצל ההורים של בעלי זה היה ממש פנסיון מלא: שני חדרים עם שירותים צמודים שעומדים לשירותינו, אוכל טעים ובשפע שחמותי הכינה, נוחות מכל הכיוונים.
אצל ההורים שלי - אנחנו מקבלים חדר נוח עם שירותים קרובים והילדים מתפזרים בחדרי הבית (לפעמים ביחד עם אחיי הצעירים). הכי כיף אצלם זה הבייביסיטר וההפעלות שאחיי מספקים להם (אם כי זה היה משמעותי יותר בעבר, כשהילדים שלנו עצמם עוד לא יכלו לשמש בייביסיטר...)
בשנים האחרונות נהיה לי "באג" שאני אוהבת לישון במיטה שלי דווקא, אז באמת נוח לי יותר לבקר באמצע שבוע. אבל מצד שני - ככה לא מספיקים למצות את הביקור...
אצל ההורים שלי אני אוהבת להתארח כשלפחות עוד אח אחד נשוי נמצא, כדי לתפוס שני ציפורים במכה...
מסכימה שאין כמו המיטה שלנו המקורית
ונשמע מהמם החוויה הזו שלכם אצל ההורים!!
באמת זכינו, ב"ה!מתואמת
עונהאן אליוט
1. אצל ההורים שלי לא, כי גרים קרוב, אבל אוכלים ביחד כמעט כל שבת. אצל ההורים של בעלי פעם בחודש/ חודש וחצי
2. כן, מאוד נחמד. קשה קצת עם הנסיעה, והאריזה וכו', אבל זה שווה את זה
3. לא. יש הבדל גדול בין שבת שרגוע לאמצע שבוע שמאוד עסוקים. בשבת יש,זמן לדבר, וההילדים משחקים ואין הסחת דעת של מסכים. וגם נחמד שבת בסגנון קצת אחר מדי פעם
תשובותoo
1. לא
2. בעבר שהתארחנו לא היה נוח ולכן הפסקנו
3. זה מה שאנחנו עושים עם ההורים שלי. חמותי מתארחת אצלנו בשבת מידי פעם.
עונהאיזמרגד1
1.אצל ההורים שלי כמעט כל שבת, אצל ההורים של בעלי בערך פעם בחודשיים
2. אצל ההורים שלי מעולה, אצל ההורים של בעלי פחות- הנסיעה לשם מורכבת ממש ואנחנו בלי רכב, והחדרים שם אחד בלי דלת ואחד עם דלת שלא נסגרת... בקיצור לא נוח
3. גם וגם🙂 אצל ההורים שלי אני מבקרת בד''כ באמצע שבוע גם, (גרים ממש קרוב), ההורים של בעלי יותר נוח לי שבת חוץ מסוף ההריון שלא התחשק לי לנסוע אליהם אז הזמנו אותם אלינו.
כן מתארחים די הרבה אבל תלוי בתקופותבוקר אור
בתקופות 'גרה בערך פעם בחודש אצל ההורים שלי ופעם בחודש וחצי אצל ההורים של בעלי
אצל ההורים שלי אני יותר אוהבת את התנאים..אצל ההורים של בעלי הרבה פעמים מתארחים בחדר בלי שירותים צמוד ואז באסה
וגם פחות אוהבת את האוכל
והנסיעה ארוכההה
אבל הם מתוקים
ולא
עונהכמהה ליותר

1. פעם ב-3 חודשים בערך אנחנו מתארחים אצל ההורים שלי, שבת אחר כך אצל ההורים של בעלי, ושוב 3 חודשים בבית...

2. החוויה אצל שניהם בסדר, כי אנחנו לא מצפים גם ליותר מידי. ברור שהכי נח וכיף לנו בבית.

3. זה באמת נישמע אופציה יותר נעימה ונוחה.

עונהריבוזום
1. אצל ההורים שלו - זה לכל השבת - אולי פעם בחודש? אולי פחות מזה
אצל ההורים שלי - זה לסעודה כי הם קרובים. במשך המון זמן בקורונה לא היינו בכלל. אז קשה לי לומר עכשיו מה הרגיל. רק לאחרונה ממש כל הנוגעים בדבר נדבקו אז השתחרר... אבל נראה לי לסעודה נניח פעם בשלושה שבועות, ולקפוץ אחה"צ בשבת יכול לקרות יותר. זה יכול לקרות גם ביום חול. לפני הקורונה היינו באים יותר.
2. אצל ההורים שלי לי נוח... נראה לי שגם לבעלי. אבל זה לא לכל שבת. אצל ההורים שלו בסך הכל נוח, נעים ונחמד. מטבע הדברים זה לא הבית שלי ולא של ההורים שלי אז הרגשה טיפה פחות טבעית. אבל בעיקר אני צריכה לסגל יותר גמישות ולקבל שדברים לא בדיוק לפי הסדרים והכללים שלי עם הילדים כשהם אצל סבא וסבתא. ומבט יותר סלחני להערות / ביקורת / השוואות אמיתיות או מדומינות (המעט מעט אמיתיות מזינות את המדומינות. אבל אני חושבת שיש גם נטיה כזו לדמיין שמובנת ביחסים של כלה עם החמות ומשפחת הבעל בכלל. מנסה להתגבר על זה).
3. לא חושבת שזה היה משנה מבחינתי. יש גם יתרונות לנסוע שבת... ועבור הילדים זו חוויה טובה וחשובה בעיניי.
עונה-אנונימיות
1. תלוי תקופה בערך פעם בחודש- חודשיים אצל כל אחד מההורים אבל מאוד דינמי (לפעמים תדירות גבוהה יותר)
2. אממ... תנאי אירוח- אצל שניהם לא וואו.
אצל ההורים שלי מיטות נוחות אבל חבר נפתחת ואצל ההורים שלו היירייזר שתופסת את הגב. הבנות איתנו אצל שניהם וזה צפוף קצת. לי יותר נח אצל ההורים שלי כי לפחות כדי לצאת בלילה לשירותים אני לא צריכה להתלבש לגמרי לגמרי.
עזרה עם הילדים אצל ההורים שלי ממש ממש עוזרים אצל שלו לא כל כך וזה גם קשה כי להעסיק את הגדולה לבד שבת שלמה לא בבית זה קשה.
3. עם ההורים שלי אני נפגשת המון גם באמצע שבוע (בלי בעלי לרב) עם ההורים שלו זה יכל להיות נחמד אבל לא קורה תכלס ולא רואה את מכניס דבר כזה ללוז.
עונהאחתפלוס
1.פעם בשנה בערך מתארחים אצל ההורים שלי. במשך השנה מארחים.
2.נוחה וכיפית אבל זה באמת לא מדד נכון כי הארוח קורה לעיתים רחוקות כאמור.
3.אם כבר להתארח-לי עדיף בשבת-חוסך כח וכסף ויש יותר פניות נפשית וגשמית.
עונהפרצוף כרית
1. כן, משתנה-יש תקופות יותר ופחות.. בערך פעם ב-3 שבועות
2. כן בכללי
קצת משעמם
לפעמים יש הערות מעצבנות אבל ממש בקטנה ולעיתים נדירות
אבל בגדול כיף וממלא, נותן כח שמתלהבים מהילדות, מקבלים עזרה, אוכל טעים, העברת חוויות, והמון חום ואהבה והתלהבות ונותן אנרגיות להמשך השבוע

מעדיפה לא להיות שם כשאחיות/אחים אחרים מגיעים אלא רק אנחנו לבד ( לא תמיד מצליחה להתחמק) מפאת הסנוביות..
3. לא, דווקא נחמד, מעביר את השבת, מגוון
עונהאם מאושרת
1. עד הקורונה פעם בחודש אצל כל צד.
מהקורונה אחרי תקופה ארוכה שלא נסענו בכלל
( הביאו הביתה את הסבא וסבתא המבוגרים ושומרים עליהם מהקורונה)
לפי גלי הקורונה התחלנו לחזור לפעם בחודש.
אבל בזכות עצה טובה שקראתי כאן בפורום איך לא לפספס מצוות כיבוד הורים,
משתדלת מאד לבוא (אני לבד עם הילדים,בעלי לא פנוי אחרי צהריים) יום קבוע כל שבוע.

2. נוחות? נוסעים בשביל כיבוד הורים,
צד אחד יש בית גדול אז פיזית נוח שיש חדר פרטי.
אבל זה גם אומר לשמור כל השבת שלא יהרסו שום דבר
צד שני יש בית קטן אז מקבלים מצעים ומזרון וישנים ברחבי הסלון.

3.. כמו שכתבתי אצל צד אחד עושים את זה בזכות הפורום! זה היה נהדר לשנתיים עכשיו כבר כן התחילו לבקש שנבוא שבת כי הגברים ( בעלי והסבא) שלא נמצאים אחרי צהריים מפספסים אותנו...
את ממש מיוחדת! את יודעת?!מאוהבת בילדי

לא אני- ההורים שליאם מאושרת
שהכניסו לבית קטן סבא וסבתא,
ואנחנו רואים את המסירות שלהם,
ומקבלים שיעור חי במה זה כיבוד הורים,
אני מרגישה תמיד כל כך צריכה להשתפר בכיבוד הורים,
שלישון על הרצפה זה באמת החלק הקל.

וזה דווקא את המיוחדת - לגור קרוב ממש להורים זה נסיון תמידי בכיבוד הורים!אשרייך שאת זוכה לזה בתדירות גדולה כ"כ💗
( יותר קל לי "לבלוע צפרדעים" כשאני יודעת שעכשיו צריך להשתדל במצוות ביקור הורים למשך ביקור מוגדר ).

ועוד משהו- ככה גדלנו כשהיינו נוסעים בתור ילדים לסבא וסבתא גם לא קיבלנו חדר פרטי,וזה היה כזה כיף וחוויתי הלחפש מקום מעניין לישון
אז זה פשוט טבעי

עונהאני זה א
נוסעים פעם בכמה חודשים להורים שלי
חמי וחמותי גרים באותה עיר שלנו אז זה לא לנסוע..
כבר כמעט לא מתארחים אצלם כי קשה להם אפילו שזה רק סעודה אחת ובלי לינה. אם מגיעים מביאים איתנו את האוכל.
אצל ההירים שלי מאוד כייף לנו וגם ממש משתדלים להתחשב בנו בהכל.
קצת קשה הנסיעות גם כי קשה לי אישית לישון מחוץ לבית וגם קשה לי עם הנסיעות לשם כי גרים במקום מסוכן ..
אם לא היה את עניין הסכנה של איפה שגרים הייתי נוסעת יותר.
נפגשים באמצע שבוע הרבה יחסית .. הם מגיעים לביקורים
עונהמחי
1. בשבתות כמעט אף פעם. בחגים מתארחים לחלק מהימים/סעודות, מנסים שיהיה בלי לינה
2. החדרים נחמדים, לא כמו בבית כמובן. אצל ההורים שלו הילדים ישנים איתנו בחדר ואצל ההורים שלי נותנים לנו 2 חדרים.
חמותי עוזרת הרבה עם הילדים, אמא שלי לא.
יחסי אנוש - אצל ההורים שלו משעמם לי, אין שיחות נורמליות עם הגיסות ובכלל הרגשה של ריחוק כזה, אפילו שחמותי ממש מנסה לתת הרגשה טובה. אצל ההורים שלי כייף וזורם וכולם מסתדרים ביניהם ב"ה (האמת שרק בזכות הפורום התחלתי להעריך את זה יותר, לפני זה מבחינתי זה היה מובן מאליו), רק חבל שאנחנו נמצאים שם לעתים כל כך רחוקות
עונהאזדרכת5
אנחנו פחות אוהבים להתארח כי ב"ה יש לא מעט ילדים. אצל ההורים שלי מתארחים לשבת שלמה פעם בכמה חודשים אבל נפגשים הרבה גם באמצע השבוע וגם בשבתות בצהריים.
להורים של בעלי הולכים בערך לשבת פעם בשנה או שנה וחצי.
נפגשים הרבה פחות ומידי כמה חודשים מארחים אצלנו.

נסיעה לשבת בדרכ מסורבלת לנו אבל הילדים מאוזד נהנים וגם אנחנו מהפינוק ללכת להורים אז מידי פעם זה שוו את זה.
כשקשה לי עם האריזות אנע מזכירה לעצמי כמה הילדים וההורים שלי אוהבים את הילדים שמתעוררים בבית של סבא וסבתא לעוגה משותפת אז זה שווה את זה.

אנחנו משתדלים להיפגש עם ההורים בצד שלי דיי הרבה, גם גרים קרוב וגם זה חשוב לשני הצדדים, הרבה פעמים ההורים עוזרים עם הילדים כך שיש מפגשים באמצע שבוע ובשבת. אצל ההורים של בעלי נפגשים לפעמים באמצע שבוע אבל מעט יחסית, לפעמים שבתות משפחתיות.
עונהשומשומ
1. המווון! כמעט כל שבת.. בדרך כלל לארוחה ונשארים לישון אחר הצהריים בשביל הבייביסיטר של הדודות

2. מאוד נוח לנו. ב״ה להורים משני הצדדים יש מקום מרווח ומלא טאקט..

3. בגדול אנחנו המון גם וגם! בעיקר אצל ההורים שגרים בעיר, רבל גם מחוץ לעיר אנחנו משתדלים לקפוץ כשיש הזדמנות
עונה גם..ואילו פינו
1. גרים קרוב להורים שלי אז מתארחים אצלם ארוחה אחת בשבת לרוב. לפעמים הם לוקחים את הילדים ונותנים לנו ארוחה לבד שזה ממש נחמד.
להורים של בעלי פעם בחודש-חודש וחצי. וזה משתנה לפי מתי שנוח להם ולאיך שחמותי מרגישה.
2. עונה לגבי ההורים של בעלי כי אצל ההורים שלי זה רק ארוחה. באופן כללי זה נחמד מאוד. הנסיעה לשם ארוכה וסיוטית ולפעמים עוצרים בכנרת בדרך. תלוי בכוחות.
אז לרוב מגיעים לשם כבר עייפים מהנסיעה שזה מבאס קצת.
יש חדר לנו עם שירותים קרובים אבל שעדיין צריך להתלבש כדי לצאת, וחדר לבנות שהוא טיפה רחוק מהחדר שלנו אז אני תמיד בחשש שיתעוררו ולא נשמע. אבל הגדולה יודעת לבוא אלינו לקרוא לנו אז זה סביר.
כשאני מגיעה לשם בדרכ אני מסדרת את המיטות עם מצעים שלהם. מגבות גם מהם.
בדרכ מביאה איתי קצת אוכל ותמיד מביאה עוגות. אבל מהבחינה הזאת זה נוח לרוב.
עם הילדים זה דורש הרבה- זה לא המקום הרגיל שלהם, לפעמים חמי וחמותי צריכים את השקט. אבל לרוב מנסים לחלק את הזמן בינינו כדי להקל קצת וגם חמותי אוהבת לצאת איתם לטיולים מידי פעם אז זה נחמד ממש.
סכה נעים ונחמד שם ממש. כיף להיות איתם והם שמחים שאנחנו מגיעים. גם הבנות עם הזמן יותר ויותר נהנות לנסוע.
3. יכול להיות שהיו תקופות שזה היה עדיף. אבל זה לא ריאלי בכלל כי הם גרים 3 שעות נסיעה ממנו. בחופש מנסים להגיע ליותר משבת..
עונהמתחדשת11
1.כבר לא..
2. לא מכל הבחינות
3. בהחלט. זה מה שאנחנו עושים ולכן כבר לא מגיעים לשבתות
עונה גםכבתחילה

ההורים שלי וההורים של בעלי גרים באותה עיר, במרחק של רבע שעה הליכה. לכן כל פעם שאנחנו נוסעים להורים אנחנו מתחלקים בשבת(חלק סעודות פה וחלק סעודות שם) וישנים כל פעם בתורנות- פעם הם ופעם הם.

2. האם החוויה הכוללת נוחה לכם? (בכל היבטים - יחסי אנוש, תנאי אירוח, לוגיסטיקה והתנהלות עם הילדים)

כן. 

מבחינת עזרה- מושלםםם. עוזרים לנו עם הבייבי הכל מהכל- אוכל, טיטול, מקלחת, שינה- לפעמים ישן עם האחים/ההורים ולא איתנו. צריכים להוציא אחים מהחדר כל פעם שמגיעים אבל סך הכל הכל בסדר.

3.. אם הייתם יכולים לוותר על הנסיעה לשבת ולפגוש את ההורים בהזדמנות אחרת לכמה שעות באמצע שבוע, זה היה יותר טוב לכם? לא מדברת על מה בפועל, אלא על היתכנות היפותטית לצורך הענין

הייתי שמחה שזה יקרה. הבעיה היא המרחק הגדול שיש ביננו- כ3 שעות נסיעה. 

אז ככהמצטרפת למועדון
1. מתארחים אצל ההורים שלי בתדירות של פעם ב3 שבועות ולעיתים יכול להיות שבועיים רצופים שנהיה שם(גרים מרחק הליכה מאתנו אבל כשאנחנו שם זה כולל שינה בגלל הקומה הגבוהה שבה אנחנו גרים).
אצל ההורים של בעלי בערך פעם בחודש וחצי.
2.החויה הכללית תלוי מצד מי ואצל מי. אצל ההורים שלי נח לי מאד. לבעלי קצת קשה מבחינת הסגנון של המשפחה שלי וגם מבחינת תנאים מפריע לו לפעמים החוסר נוחות של המיטה. לי אצל ההורים שלו די סבבה בהפרשים שאנחנו מגיעים. יש תנאים טובים סהכ.
3. חושבת ששבת זה משהו אחר בשונה מיום חול. כמה שנפגש ביום חול אין אותו גיבוש ומשפחתיות שיש בשבת.. עם ההורים שלי נפגשת הרבה ביום חול ועדין זקוקה לשבתות אצלם. מה גם שזה מקל עלי כלכלית וטכנית.
אצלינו יש את 2 האופציותשחר אבקשך
אצל צד אחד-
1.מתארחים רק בשבתות- קורה אחת לכמה חודשים טובים..גרים רחוק+הרבה ילדים..

2.החויה הכללית טובה -משפחה מתוקה מאוד משתדלים עבורנו. ככה שגם אם ישצפעמים פחות נוחות או מוצלחות-אני מסננת כי בכללי טוב

3. שבת הרבה יותר כיף, מאפשר נחת ויותר זמן לדבר ופשוט להיות וגם להתאוורר מהשגרה
מפגש קצר אמצע שבוע- לא אופציה בגלל מרחק

צד ב'

1. האופציה היחידה זה ביקור קצר . קורה אחת לחודשיים +-

2. בביקור קצר זה נחמד אבל לא ממצה בכלל..נחמד אבל השקעה מאוד גדולה

3. להפך..הלוואי והיתה אופציה לבא שבת

עונה גםמאוהבת בילדי

מתארחים, כן.

אנונח גרים ממש קרוב לשני ההורים, אז הרבה פעמים רק לסעודה אצל כל צד. בכללי מעדיפים להתארח בלילה, וביום להיות בבית...

נחמד לנו מאד להתארח. אצל ההורים שלי יותר קליל כזה. ויש מלא אוכל (ולוקחים גם לראשון- שני בד"כ). אצל חמותי יש אוכל טעיםםםםם, אבל כשנגמרת הסעודה אז אנחנו כאילו לא קיימים ומחכים שנלך... הרגשה כזו... בעלי אומר שזה בראש שלי...

וחוץ מזה שאם גיסתי אצל חמותי אז הרבה פחות נחמד לי...

אנחנו נפגשים גם וגם... גרים קרוב וקופצים לביקור הרבה פעמים...

איזו היענות מרשימה בנות!!המקורית
תודה לכן שחלקת את החוויות שלכן
החכמתי מאוד מהתשובות למרות שלא עניתי לכולכן אחת אחת
תודה!
1. מתארחים בתדירות של פעם בחודש וחצי פחות או יותרהשם בשימוש כבר
בחופשים זה יכול להיות מחמישי עד ראשון, וגם בחגים נוהגים להתארח
2. בגדול כן.
בפירוט..
קשה לי עם צפיפות ו2 הבתים לא גדולים, אז כשיש עוד אחים שמתארחים זה קצת מאתגר. ולבקש לבוא לבד זה גם מאתגר.. אז פעם ביקשתי לבוא לבד והיה ממש כיף. עכשיו אני כבר לא מבקשת את זה ואם אני באה אחרי שבוע עמוס פשוט מקווה שנהיה לבד, או לפחות שיבואו רק לסעודות וילכו לישון בביתם-למי שמתאפשר..ואם לא מתאפשר, משתדלת ממש לזרום.
3. אנחנו עושים גם את זה אם כי לעיתים נדירות. באחד מימי החנוכה או באוגוסט למשל. באים לאמצש וחוזרים או כן נשארים עד סופ"ש, תלוי..

כמעט ולא מתארחים.מקום בעולם
פעם החודש בממוצע..
מצליחים לפגוש אותם לפעמים באמצע שבוע, אבל ממש לא כל שבוע..
בלי ילדים כרגע. אבל לא חושבת שישתנה דרסטית.
פעם בחודש = כמעט ולא?? בעיני פעם בחודש זה הרבה 🤔קופצת רגע
פעם בחודש לאחד הצדדים. משמע כל חודשיים..מקום בעולם
וכזוג בלי ילדים, הרוב נמצאים בקושי 2 שבתות בחודש בבית חחח
עונהעלמא22
1. אין כ"כ תדירות קבועה, היה שלב כלשהו שהשתדלנו לעשות שבת בבית - שבת אצל צד אחד - שבת בבית - שבת בצד השני, אבל עכשיו זה השתבש מכל מיני סיבות, יש גם כל מיני אילוצים כאלה ואחרים (נגיד, ימי הולדת, שבתות משפחתיות וכאלה).

2. ממ.. לא תמיד (אצל אמא שלי לפעמים יש הרבה אנשים וילדים, וזה לא פשוט, ואצל ההורים של בעלי.. זה סיפור בפני עצמו), אבל סה"כ מנסים לפנק ומתגעגעים אלינו (אולי יותר לבת שלי.. חח..)

3. בעיקרון יש לנו אפשרות כזאת, כי אנחנו לא גרים מאוד רחוק, אבל יש משהו בשבת שלימה שאין באמצ"ש. אם יש תקופה ארוכה שאנחנו לא מגיעים לשבת, אז כן ננסה לפחות לקפוץ במהלך השבוע מתישהו, אבל מעדיפה שבת
אאוצ... נושא כאובמקרמה
ההורים שלי מזדקנים...
עד לפני שנה היינו מגיעים אחת לחודש.
היו לנו תנאים מעולים מעולים מעולים!
ברמה שעשינו שם סגרים
וחופשים בקיץ
והיו לנו שם דברים קבועים.

לפני שנה במסגרת ההכנות לזקנה הבית עבר שינוי
ואיתו גם אנחנו
כבר כמעט ולא מגיעים ללינה.
כן מקפידה לנסוע לפחות 3 פעמים בחודש באמצע שבוע
והם באים אלינו לשבתות

וכל כך חסר לי בית ילדותי
חיבוק גדול!❤בתנועה מתמדת
חיבוק יקירה❤️ סליחה שנגעתי בנקודה רגישההמקורית
כשאני מתגעגעת לבית ילדותי ומתאפשר אני הולכת לבד לכמה שעות. זה בוסט אחר של אנרגיה
אני יו-עת שכנראה התרגלת למשהו כזה טובשחר אבקשך
ומבינה שקשה להסתגל למשהו אחר

אבל..וואי זה נשמע עדיין ממש ממש מתנה !
הם אצלך בשבתות לפעמים! יש לך אפשרות לבקר באמצע שבוע!

זה ממש לא מובן מאליו

אני כותבת את זה ככה לא כי אני לא מבינה את הקושי בלעכל הבית משתנה כשההורים מתבגרים..

אני הכי מבינה!
(לי אגב האופציה היחידה שיש לי בכלל לראות את ההורים שלי שגם כבר מבוגרים .. זה אחת לחודשיים לשעתיים ותו לא..וזה עצוב לי מאוד..)

אבל מרגישה שדוקא בתהליך שלנו מול זקנה של ההורים צריך להשתדל לשמוח בכל מה שעדיין אפשר וממש לייקר את זה!
כי להתגעגע למה שכבר לא יחזור או מה 'רואים אצל חברות עם הורים צעירים..זה רק מחלישש
אבל לייקר את כל מה שעדיין אפשרי ..
זה לא מובן מאליו!
וגם..זה מכניס לפרופורציות אחרות
ולרצון יותר לחוות את המהות של הקשר ביננו
ופחות את הרווח האישי שלי שם..

עונה.לא מחוברת
1. כן, ההורים שלי השנה היו פחות פנויים מכל מיני סיבות אז הלכנו פעם בחודשים שלוש. (באמצע שבוע המון אבל לא לישון)
להורים שלו פעם בחודש-חודש וחצי, שמבחינתי זה המון.
2. אצל ההורים שלי כרגע לא הבית עובר שיפוצים אבל בד״כ מצליחים להסתדר אבל זהו ממש עוד כמה ימים מסיימים ומאמינה שזה ישפיע גם על כמות ההגעות שלנו.
אצל ההורים שלו בעיקרון לא ככ רלוונטי לישון שם, יש תמיד מלחמות עולם מי יוותר על החדר וזה ממש לא נעים אז הם משתדלים למצוא לנו דירה. ובדירה כן זה אחלה זה הרבה יותר טוב, קצת צפוף אבל בגדול לגמרי בסדר.
3. אני מהיום שהתחתנתי אומרת שחייב לשנות את ההרגל הקדוש הזה של לבוא שבת. חמותי בדרך כלל קורסת מהאירוח בסוף כולם משתגעים וזה ממש ממש חבל, ביום חול אפשר להגיע רגועים ונינוחים אפשר לבוא וללכת מתי שרוצים ולא לספור דקות עד מוצאש.
וואו קשוח. לפחות מצאו לכם פתרוןהמקורית
עונההשקט הזה
אתם מתארחים אצל ההורים בשבת? באיזו תדירות?
אצל ההורים שלו יחסית הרבה.. נע בין פעם בחודש לפעם בשבועיים😅 בגדול כל פעם שאין לי כוח או זמן לבשל לשבת אז אנחנו אצלם.. לפעמים מגיעים אליהם לארוחה אחת (בערך 40 דק הליכה)
אצל ההורים שלי שגרים רחוק, פעם בחודש וחצי חודשיים
כן.מאד. זכינו ב"ה..

ממ.. לא הייתי מוותרת על שבת אבל הלוואי שהייתי יכולה לפגוש את ההורים שלי גם באמצע שבוע..
עונהשיח סוד
1. לעיתים נורא רחוקות, תקף לשניהם. פעם ב3 חודשים בממוצע. שלו אפילו הרבה יותר.
(שלי גרים 5 דקות נסיעה, שלו שעה נסיעה)
כי אנחנו בגדול פשוט אוהבים להיות בבית במרחב שלנו כבר מאז החתונה. (נשואים כ-3 שנים פלוס ילדה)

2. אצל ההורים שלי נוח מבחינת הכל, חברתי, אוכל, ילדים וכו. אצל שלו זוועה מבחינת הכל, אין עזרה עם הילדה אין יחס טוב, אין מקום ופשוט לא כיף בכלל. (גם לדעת בעלי)

3.כן וודאי! פגישה שכזו זה רחוק מלהתקע עם אנשים במשך שבת שאין מה לעשות ולישון אצלם ולהרגיש זרים במקרה של ההורים שלו. ועם שלי לא ממש משנה לי.
הגיע הזמן שלי לענותהמקורית
1. לא מתארחים אצל ההורים שלי כבר כמה שנים
אצל ההורים שלו כן כי הם גרים קרוב, ללא לינה, הוחכים לארוחה וחוזרים.
2. החוויה- בגלל שלהורים שלי זה נסיעה ויש קושי ושוני מהותי באורח החיים שלא הצלחנו לגשר עליו בטוב ובנעימים, וויתרנו
להורים שלו - החוויה בדרכ טובה, הם מארחים נפלאים ומכבדים מאוד, ועדיין הרבה פעמים סביב האירוח יש ריבים וויכוחים אז מפחיתים כמה שניתן.
3. כן. לגמרי. וכך אנחנו עושים. עם 2 הצדדים.
מקווה שנוכל להמשיך להתמיד.

ואי על 2לא מחוברתאחרונה
איזה באסה זה. מכירה את זה מהבית ההורים שלי חזרו בתשובה וסבתא שלי פשוט לא הייתי מסוגלת לקבל את זה. אף פעם לא נסענו/או שהיא באה שבת נפגשנו רק רק רק בימי חול.
מקווה בשבילכם שאתם לא מתבאסים מידי.. ולפחות יש צד שני!
עונהמותק 27
אנחנו מתארחים שבתות וחגים רק אצל הוריי. פעם בחודש, חודש וחצי שבת אצל הוריי. חגים תלוי איזה. ראש השנה בבית, ליל הסדר בבית.. כל חג ומה שהוא..

לא פשוט.. מבחינת הילדים. כי רגילים לסדר שלהם.. בבית יש להם את התהילים, יש תפילות שהם הולכים עם אבא.. אצל הוריי לא הולכים לתפילות, ממש רחוק.. הם בני 5 ו7..
גם מבחינת כשרות, לבעלי לא קל.. תמיד חושש...
למרות שבשבילנו קונים מחפוד. אבל גם ירקות עליים חושש מבחינת הניקיון שלהם..
גם צניעות של האחיות במשפחה..
גם חדר השינה לא מאורגן תמיד עבורינו.. אז אני צריכה לארגן..

לפעמים יותר נחמד באמצע שבוע, לפעמים לא.. דווקא המפגש עם כולם סביב השולחן זה נחמד ומשפחתי.. אווירה אחרת.

ואם נגיע באמצע השבוע, אז יש טלוויזיה ולא ככ מתאים לנו..
אובדת עצות- חום אחרי ניתוחshiran30005

בת 2.5 רביעי שעבר בבוקר עברה הקטנת שקדים, שקד שלישי וכפתורים. מיום שישי בבוקר היא עם חום. בשישי בערב נבדקה במיון עשינו רק צילום חזה שיצא תקין ושחררו. אמרו שאם עד יום ראשון עדיין יהיה חום לחזור ונעשה בירור יותר. היום היינו שוב במיון כי החום ממשיך התלבטו ובסוף אמרו שאין צורך לבצע בדיקות דם כי זה רק יום 3 לחום , הניתוח נראה בסדר והם לא רואים צורך כרגע. מה גם שהיא שותה "יחסית" בסדר.

החום עדיין ממשיך והיא פתאום מסרבת לקחת אקמול או נורופן גם,נר היא ממש בןכה וגם פולטת את זה החוצה. ככה היא נרדמה

מה עושים במקרה כזה? נתנו לה במיון אופטלגין היום בכוח וכנראה בגלל זה היא לא מוכנה לקחת כלום עכשיו

לא יןדעת מה לעשות איתה, ולמה הרופאים לא עשו בירור כבר?

היא ממש עקשנית לתרופות וזה כל הקושי. היא גם חכמה שלא מוכנה לשתות פטל/מיץ/מים כלום עכשיו.

גם אנטיביוטיקה לא נתנו בטענה שהם לא יודעים מה המקור של החום ולכל דבר יש סוג אחר של אנטיביוטיקה 

אוףףף. מה עם ליצור קשר עם המחלקה של הניתוחאורוש3
לבקש שיעבירו שאלה לרופא?
היינו במיון איפה שעשתה ניתוחshiran30005

הם התייעצו עם אאג

סתם מעצבן ומלחיץ 

ממש, שיעבור מהרראורוש3
נר אקמול או נר נורופן!התייעצות הריון
נר היא מוציאהshiran30005
כנראה לוחצת אחכ חזק וזה יוצא..
איזה מוזרשושנושי

אנחנו עשינו ניתוח שקדים ושקד שלישי - ומראש קיבלנו המלצה לקחת אנטיביוטיקה.

שכנתי לחדר עשתה רק כפתורים ואני זוכרת ממש איך הרופא אמר לה בשחרור - להתחיל להביא אנטיביוטיקה ברגע שמתחיל חום.

איזה קטע שלא קיבלתם המלצה כזאת.

אני ממש מקווה איתך לטוב. 

גם אחותי עשתה שקדים וקיבלה מראשshiran30005

אנטיבייטיקה למקרה שיתחיל חום

אבל פה הם לא מןכנים לתת, רופא ילדים לא לוקח סיכון ושולח למיון, גם מוקד שולח למיון

לדעתי, את חייבת להתעקש על ברור יותר רציני. לא לוותנק-ניק
בעיני זה משהו שצריך לנדנד לרופאים למצוא את מקור הבעיה ולא שהפתרון שלהם זה לתת אופטלגין בכח
אמרו שכנראה נדבקה בלי קשר במשהו ולכןshiran30005

הבירור הוא מהיום ה 5 לחום, היום זה היום ה 3

נכון מוזר? מצד שני היינו בביח גדול תל השומר והם התייעצו עם עוד רופאים

ממה שאני גם יודעת נותנים די בקלות אנטיביוטיקהאורוש3

אחרי ניתוח. לנו נתנו מוקסיפן כשיצא ריח כזה לא טוב מהפה שלו.

גם לה יש ריח נוראי מהפה אבלshiran30005

אמרו שזה תהליך תקין של אחרי ניתוח

כדאי מחר ללכת שוב ולהתעקש על בדיקות או משהו? במידה והחום ממשיך או לחכות לשלישי כבר

הייתי מבקשת מהרופא ילדים שייתן מוקסיפן ושלוםאורוש3אחרונה
יוצאות עם הילדים לנופש?מולהבולה

בעלי ממש לא אוהב את זה....אומר שזה קשוח.אנחנו עם קטנים

ולפני שנתיים יצאנו והילדים היו בחוויה מה זה טובה !!!!!

אשמח לשמוע מכם לאן אתן יוצאות אם כן

לא בתי מלון כי זה סופר יקר

בעבר יצאנו לקמפינגרוני 1234

השנה לקחנו דירת איירביאנד בי

היו גם שנים שנשארנו בבית אבל כל יום יצאנו לאנשהו (מעין, מוזיאון וכו).

זה באמת עבודה קשה עם קטנים אבל אנחנו מאד נהנים בכל זאת.

אנחנו פחות, יותר טיולים של יוםשיפור
זה הרבה עבודה, הרבה כסף, הילדים לא תמיד ישנים טוב מחוץ לבית, יותר נוח לי לחזור בסוף יום מעייף איתם למקום המוכר והידוע.
וואי זה סגנון אישיואני שר

כילדה יצאנו כל שנה ל3 ימים,

שינה בבית ספר שדה בעיקר

והתוכנית היתה מסלולים...

ההורים שלי תמיד אמרו שדווקא כשהיינו קטנים היה יותר קל כי הלכנו יפה וכשגדלנו התחלנו להתלונן  😅

אני היום כאמא פחות אעשה את זה כי מסלולים זה פחות בשבילי ואז אם הילדים לא מתרגלים זה באמת לא הכי מתאים...

עדיין אפשר לחשוב על מקומות לא יקרים מדי (למרות שאולי עכשו זה שלב די מאוחר) - בית ספר שדה, אנא, מקומות אירוח אולי לא במקומות קלאסיים של הצפון שמבוקשים מאוד ולבנות תוכנית באיזור - ים, מעין, מסלול קטן... תלוי מה האופי שלכם.

מניסיון משפחתי בשנים האחרונות (כשיוצאים עם ההורים שלי ואנחנו כבר נשואים עם ילדים אז זה נהיה שבט) - באמת המקומות הפשוטים באיזורים לא מבוקשים מאוד הופכים את המחיר לריאלי יותר - הבית הארחה בהר ברכה, בסוסיא וכאלה... זה לא צפון כמו שמדמיינים קיץ אבל מאפשר.

וגם לצאת לימים בודדים זה פתרון.

אני חושבת שכדאי לעשות תכנון של הקיץ ככה שלכם ולילדים יהיה מול העיניים למה לצפות.

אצלנו היו שנים שכן והיו שנים שלאמתואמת

בעיקרון כל עוד הרכב הכיל את כולנו - יצאנו כמעט כל שנה לצימר. היו פעמים שהיה מוצלח, והיו פעמים שפחות...

אחר כך עשינו הפסקה ארוכה בנופשים העצמיים שלנו (כן הצטרפנו למשפחה שלי לנופש משפחתי מורחב, שלפעמים בכלל היה אצל ההורים שלי בבית), ולפני שנה הרגשנו שהמשפחה האישית שלנו חייבת את זה, ויצאנו שוב לנופש משלנו בצימר. (בחרנו מקום נגיש בתחבורה ציבורית, כדי שנוכל לנסוע וגם להתנייד במהלך הנופש)

היה לנו טוב מאוד, אבל גם מתיש... כך שאני מבינה את בעלך ומבינה גם אותך.

השנה אנחנו חושבים לצאת לקמפינג, גם מבחינת המחיר וגם כדי שלא נצטרך להתארגן על זה מראש יותר מדי. נקווה שיהיה טוב...

אני חושבת שיש בזה משהו שמאוד מאחד משפחתית, לצאת לנופש משותף. מצד שני, אפשר גם ליצור חוויות משפחתיות מאחדות אחרות, שכוללות לינה בבית... (אנחנו למשל כמה פעמים הפכנו את הבית לבית מלון, וזה היה כיף מאוד לילדים ומגבש)

אני רקאורוש3

קמפינג בלי להתארגן יותר מדי?? 🫣😁

סתם הבנתי שהתכוונת ללסגור מראש. אבל זה יצא מבדר. 

נכון, התכוונתי שלא צריך לקבוע את זה מראשמתואמת
מתכננים ללכת למקום חינמי... נצטרך כמובן לקנות כל מיני דברים, אבל אפשר לעשות זאת שבוע מראש.
קמפינג זה טונות התארגנות....אורוש3
טוב שאת מזהירה אותנו🙈מתואמת
בכל אופן, מתכוונים ללכת למקום לא רחוק מאוד מהבית, אז "מקסימום" נוכל לחזור הביתה אם נשכח דברים...
היינו השבת בנופש במושב "רחוב"שוקולד פרה.

בצפון.

אז לא ישנו ברחוב...

ישנו בצימר. היה מאוד מאוד נחמד. הילדים שלו בברכה ביום שישי, ובשבת עצמה היו בג'קוזי בלי להפעיל אותו.

הכל כולל אוכל מוכן עלה לנו- 1350.

הלכנו לבית הכנסת, לגן השעשועים, טיילנו באזור של בננות, יש גם מתחם לצימר עם טניס שולחן, כדורסל, נדנדות.

ברוך ה' שמחנו מאוד

הוא רצה 1100שוקולד פרה.

שזה תשלום יחסית נמוך לשבת, אבל זה כי היינו בצימר הזוגי ופשוט הוספנו מיטה, מזרון ולול.

בסוף שילמנו 1200 כי הוא רצה מזומן והיה לנו רק ביט

יש לך מספר?יערת דבש
דוד אוחנהשוקולד פרה.
0584464698
לאDoughnut
עם ילדים מעדיפה לצאת לטיולים של יום ולחזור בלילה להתארגן בבית בנוחות שלנו. אולי כשיגדלו...
כן לוקחים דירה בצפוןאמאשוני

עולה 3500-4000 ל3 לילות, אפילו פחות. סוגרים כבר בחורף, מחפשים המלצות בבוקינג.

3 חדרי שינה פחוס סלון פלוס מטבח פחוס שני חדרי רחמה לפחות. אנחנו צריכים 6 מיטות אבל תמיד היה יותר.

עד היום הדירות היו ממש טובות (בסטדרטים שלנו)

מטיילים באתרי שמורות הטבע, אוכלים בעיר, עושים קניות בסופר גדול באיזור (רמי לוי וכאלה)

מביאים מהבית כלים לבשל.

שווה לקחת דירה עם מכונת כביסה, מאוד נוח שאפשר לכבס מגבות ובגדי ים ובגדים שהילדים אוהבים לטיולים. מחליפים הרבה בטיולים האלו,

כי אנחנו אוהבים להיכנס לנחלים, מעיינות, הכינרת וכו' וגם טיולעם יבשים מלכלכים.

תבדקו קירבה לבתי כנסת.

שני רכבים.

כתבו אותי ואת בעלי בעצם 🙂מולהבולה

חלק כתבו שלא מעדיפים לישון בבית בסוף יום-בעלי

וחלק כתבו שכן לוקחים צימר ונהנו-מה שאני אומרת

ברור שהכי כיף לישון בסוף בבית

אבל זו החוויה יותר לילדים,הם כל הזמן מתבאסים שכל החברים יוצאים

בחופש לכמה ימים ואנחנו כמעט ולא...,

ברור לי שלא כולם יוצאים,זה יקר וקשוח לכולם

השאלה אם טיולים יומיים לא יוצא כבר יותר יקר מכמה לילות בצימר...כי החופש ארוך 🤦

אז תעשו שנה-שנהרוני 1234
או נופש עם לינה בחוץ רק פעם בשלוש שנים. ככה זה מאזן את הצורך בחוויות עם ההוצאה הכספית הגדולה וה"התשה" להורים.
לדעתי לינה בבית זה לא בר השוואהאמאשוני

זו חוויה אחרת. כשיש רק קטנטנים וזו המון עבודה להיות מחוץ לבית, באמת עדיף טיולים יומיים.

כשהילדים גדלים, בשביל להיפתח ולהתנתק ולהחליף אווירה עדיף לצאת כמה ימים (אם יש אפשרות כלכלית)

טיולים יומיים כשיש גם בנים וגם בנות, גם גדולים וגם קטנים,

זה אומר שרוב הסיכויים שחלק לא יבואו. זה גם שיקול מבחינתי.

נסיעה לצפון הרחוק יותר, אני לא אעשה בנסיעות יומיות..

אבל מה שטוב לכם 🙂

יוצאים כל שנה לפעמיים פעמיים בשנהעדיין טרייה

בשנתיים האחרונות גם התחלנו לצאת לטיול משפחתי בחו"ל (במקום חופשה אחת בארץ. לצערי בארץ צפון היה יחסית בעייתי בתקופה האחרונה).

מבחינתי אני לא אצא בלי הילדים (מקסימום לילה אחד עם בעלי במקום קרוב) אז נופש זה רק כולנו יחד. בתחושה שלי זה מאוד מגבש ונזכרים תמיד בחוויות שהיו לנו יחד. כמובן שזה תלוי תקציב היו תקופות שהיינו הולכים לקמפיינג או מתאימים את החופשה למשהו פשוט יותר תלוי תקציב. בארץ אנחנו הכי נהנים מצימר עדיף עם בריכה פרטית שם אנחנו מתארגנים על על האש/ארוחות בוקר ורוב היום מטיילים בחוץ. מרגיש לי יותר זורם עם ילדים בניגוד למלון (מה גם שחדר במלון מוגבל בדרך כלל להורים +2 ילדים).

אשמח להמלצה לצימר עם בריכהרוני 1234
אפשר גם בפרטי
ממה שאני זוכרתעדיין טרייה

היינו פעם ברוח ברמה ברוכים קלע אלון המקום היה ממש מהמם חיסרון אחד שהבריכה לא מגודרת יש רק אפשרות לנעול את הצימר עצמו (עם ילדים קטנים ולא שוחים יותר בעייתי)

באילת היינו ביאלרנט דירות אפרסמון זה בריכה לאיזה 3-4 דירות אבל למזלנו זה היה אנחנו ועוד משפחה והתחלקנו בשעות על הבריכה.

היינו גם ביאלרנט במגדל עם בריכה

לרוב יותר קל למצוא צימר עם ג'קוזי פרטי בריכות יש בדרך כלל למתחם של 2 צימרים ומעלה זה היינו הרבה פעמים עם עוד משפחה אחת שנסענו יחד. כבר לא זוכרת את השמות של המקומות.

נראה לי שכל הקונספט של ילדים זה קשוחהבוקר יעלה

אבל אין מצב לוותר על נופש, כל שנה בשביל הילדים.

מתיש נכון אבל כ"כ חשוב להם לביחד ושלא ינטרו לך טינה בגיל גדול, לא חשוב איך אני יודעת 😉 

אנחנו יוצאים עם עוד משפחהשומשומ

מתאמים עם האחים (לפעמים ממש מאורגן כולם  לפעמים יותר ספונטני)  ואז כל נושא הילדים פחות קשוח 😉

יש להם חברה ותעסוקה

וגם להורים כיף

בקיצור קונספט מומלץ ממש 

אשמח להמלצות של צימריםמולהבולה

וגם טיולים יומיים אם יש לכן

ממש תודה על התגובות! החכמתן אותי

תצאו לסגנון טיול שמתאים לכם ואתם נהנים ממנו...חילזון 123

מצד שני אני כן חושבת שיש מקום גם לצאת לטייל למשהו שאתם לא מאד נהנים ממנו כדי שלילדים תהיה חוויה של טיול וזמן איתכם.

אז צריך לאזן ולנסוע למשהו שמתאים לכם אבל לא לצפות שזה יהיה נופש של רגל על רגל...

אנחנו אוהבים קמפינג וטיולים בטבע

אם את מחפשת במחיר יותר זול ממחיר בדר'כקנמון

יש בצפת קבוצות וואטצפ של אנשים שמשכירים את הדירה שלהם במחיר יותר זול מצימר.

כמובן התנאים הם לא תנאים של צימר (אין בריכה, אין ג'קוזי) וגם צריך להיות זהירים ליפול על בית נקי (להתבונן היטב בתמונות!)

אבל זה נחמד

ולילדים קטנים החוויה של בית אחר עם משחקים אחרים (במידה שהמארחים מאשרים לשחק בהם) היא חוויה ממש נחמדה.

אם מוצאים בית בעתיקה זה בכלל שווה.

חלק מציעים גם צימרים ממש..

קיצר שווה להכנס לקבוצה כזו ולבדוק אופציות.

אולי למישהי פה יהיה קישור עדכני לקבוצה כזו

כן. אבל זה לא נופשמקרמה

אנחנו יוצאים פעמיים בשנה

כי זה חשוב לנו

זה צבירת חוויות עם הילדים

ואנחנו עובדים קשה מאוד בזמן הזה

וחוזרים עייפים

אבל זה שווה לנו

אוהבים מאוד את אנ"א

אנחנו יוצאים לא בהכרח לנופשאפונה

אבל בעיני הדגש הוא על פניות.

לצאת כולל לינה זה ממש קשוח, לפעמים אנחנו עושים את זה אבל לא כל שנה,

ולפעמים ישנים אצל חמותי או אחים שלנו שזה יותר קל מבחינה לוגיסטית.

יציאות יומיות הרבה יותר קל, זול, ומועיל לנו. זה ממש לא צריך להיות מפוצץ.

זה מעיין שלא מכירים, פארק שווה, בישול בשטח, לפעמים מסלול (לצערי לא לקחנו את הילדים כ"כ למסלולי הליכה, אנחנו צריכים להכיר להם את זה יותר). מזרקות, אתרי עתיקות/מורשת...

פעם ב... אטרקציה בתשלום כמו קיר טיפוס וכאלה.

צריך להיות על זה, להגיע מאורגנים ולדעת לאן הולכים ומה עושים, להצטייד כמו שצריך - בעיקר אוכל אבל גם משחקים לשטח - אפילו ברמת הכדור/מטקות/צלחת מעופפת. אפשר להשקיע יותר עם מחצלת, ערסל, ציליה, ועוד ועוד זה כיף ממש. העיקר הפניות וההנאה שלנו ההורים שאנחנו על זה, במצב רוח טוב, שמחים, פתוחים להתנסות ומשחק.

גם לנו זה קשוח האמתהמקורית

אבל עד עכשיו יצאנו, בעיקר לבתי מלון

לא יוצאים ליותר מלילה גג שניים. ממצים לגמרי מבחינתו

השנה לא קבענו כלום האמת. עדיין.

כן יוצאיםבשורות משמחותאחרונה

ליצור חוויות של טיול פעם-פעמיים בשנה זה השקעה משפחתית חשובה לדעתי גם אם זה מורכב

יוצאים לטיולים של 3 ימים במהלך השבוע/חמשוש

דירת אירוח, צימר, אירוח כפרי מכבד לא להתכלב אבל כן ברמה נורמלית

במקומות שמתאים לילדים להסתובב חופשי ומרחבים שהם יכולים לשחק אז לעניין הזה מלון ממילא לא רלוונטי בעיני

קמפינג אני לא אוהבת אז פחות בקטע, אבל כן עושים להם פעילויות שטח כמו סאג', מדורה, יצירות מהטבע וכד'

ריפלוקס סמוי והנקהאן#שרלי

שלום לכולן, אשמח לכמה שאלות

1. תינוקת בת חודש וחצי כנראה עם ריפלוקס סמוי, נותנים תרופה עדיין ללא השפעה מספקת. רציתי לשאול איך מניקים תינוק ככה? היא אוכלת בחוסר נוחות גדול, מתחברת ומתנתקת גם עם הבקבוק, לוקחת שלוק וצורחת.. יוצא שפשוט אני כמעט לא מניקה כי לא פיצחתי את השיטה.. קשה לי לדחוף לה את השד כל פעם לשלוק ושהמאבק הזה קורה בגוף שלי.  ומאוד הייתי רוצה לעבור משאיבות להנקה. (היא יודעת לינוק בסדר, אני נותנת לה עדיין לפעמים לכמה דקות כשהיא רגועה). אשמח מאד לטיפים או אפילו הזדהות, להרגיש נורמלית. נראה לי כאילו כולן סביבי מניקות בסבבה ורק אני מסתבכת..

2. איחור בנטילת סרזט - של שלוש וחצי שעות. לקחתי מיד כשנזכרתי.  את הגלולה הבאה צריך לקחת בשעה הרגילה או בשעה החדשה שנזכרתי?

3. כמה משמעותי שאיבות (או הנקות) בדיוק בזמן כדי למנוע דימומים עם הגלולות?

תודה רבה לכן!!

עונההשם שלי

לגבי 1, אין לי ניסיון. אולי כדאי לנסות להניק בתנוחות שונות, ולמצוא איך הכי נח לה.

2. תמשיכי בשעה הרגילה.

3. לא שמעתי שיש קשר לזמנים הנקה ושאיבה.

אני יודעת שזמן לקחתי הגלולות יכול להשפיע.

לי אישית לא היו כתמים, גם כשלא הקפדתי על השעה. וגם עם הנקות ושאיבות לא דווקא בשעות בלי קשר לזמנים.

אני רק אזדהה בקשר לקושי בהנקה...מתואמת

לי למזלי היו כמה וכמה הנקות מוצלחות לפני כן, אז ידעתי שה"בעיה" לא בי...

אני לא יודעת אם באמת היה לה רפלוקס סמוי או לא (הרופא לא שלל ולא אישר, וגם לא נתן תרופה) - רק יודעת לומר לפי הרופא שצריך להיניק כשהתינוק כמה שיותר בישיבה (לא יודעת איך עושים את זה תכל'ס🙄 אבל אולי תנסי), ואחרי ההאכלה להניח אותו באלכסון (בטרמפולינה זה הכי טוב. הוצאנו מהמחסן את הטרמפולינה שקיבלנו בילד השני ולא באה לידי שימוש, והבת שלי חצי גרה שם...)

עוד דבר שכדאי לבדוק הוא לשון קשורה. לבת שלי הייתה מסתבר לשון קשורה, שאף אחד (מהרופאים בבית החולים ועד לרופא הילדים) לא זיהה רק יועצת הנקה שהגעתי אליה בגיל עשרה חודשים זיהתה את זה...

ואם גם בבקבוק היא מסתבכת - מציעה לנסות את הבקבוק של לנסינו. זה הבקבוק היחיד שהבת שלי הסכימה לקחת.

בהצלחה יקרה! זה באמת קשה ומתסכל❤️

תודה רבה על הנירמולאן#שרלי

לשים בטרמפולינה לישון פשוט?

בסהכ מה שהיא עושה רוב היום זה לאכול ולישון הרי.

ולגבי הבקבוק

חשבתי שזה הגיוני שגם עם הבקבוק לא נעים לה לאכול, כי זה כואב /צורב במידה דומה להנקה, לא? היא אוכלת מהבקבוק ותוך כדי מתחילה להתפתל אז לא חשבתי שזו בעיה עם הבקבוק דווקא כי אנחנו משתמשים בכמה סוגים.. אבל אולי אני טועה?

כרגע תשכיבי אותה לישון (וקודם כדי שתעשה גרפס)מתואמת

בהמשך היא תתחיל גם קצת לשחק שם.

ולא יודעת לומר בקשר לבקבוק, בעצם... יכול להיות שאצלנו היא לא הסתדרה עם בקבוקים אחרים בגלל הלשון הקשורה, וזה לא קשור לרפלוקס שאולי היה לה ואולי לא.

בכל אופן, את יכולה לנסות להאכיל אותה בבקבוק כשהיא שוכבת בטרמפולינה, אני חושבת שזה גם יכול לעזור.

תודה רבהאן#שרלי
ההמלצה היא להניק בתנוחות זקופותאנונימית בהו"ל
נגיד התנוחה הפיזיולוגית

כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה ברמה גבוהה, יכולה לעזור למצוא פתרונות 

האמת שהייתי בייעוץ עם מישהי ממש נחשבת וטובהאן#שרלי

אבל לעניין הזה בינתיים לא מצאתי פתרון

כי גם אם אני מניקה בתנוחה זקופה, אם היא לא נינוחה היא פשוט זורקת את הראש אחורה ומקשיתה את הגב וצורחת מרעב וכאב

קיבלת הנחיה מהרופא שרשם את התרופהקופצת רגע

מה לעשות אם זה לא עוזר?

נראה לי שצריך לחזור אליו, לא? 

רק ממליצה לבדוק לשון קשורהצלולה

אצלי זה היה קשור באופן ישיר לריפלוקס. וזה מאוד משפיע על היכולת להתחבר כמו שצריך בהנקה.

צריך לבדוק אצל רופא שמבין בזה, המון רופאי ילדים לא יודעים לזהות לשון קשורה אחורית (אצלי שלושה רופאים אמרו לי שאני טועה, עד שלקחתי לרופאה מומחית וראיתי ישועות).

וואו. שני רופאים בדקו אותהאן#שרלי

וגם יועצת הנקה שנחשבת מאד מקצועית. אבל עכשיו אני דואגת שאולי כן יש לשון קשורה ולא עלו על זה?

מה שם הרופאה אם אפשר לשאול?

יש רופא שמומחה לזה - ד"ר רפאל יודסיןמתואמת

ויועצת ההנקה שבדקה את הבת שלי היא אודליה גור אריה.

שניהם בירושלים, אם נגיש לך.

יש מרפאת לשון קשורה באיכילובאנונימית בהו"ל

תפני אליהם

יעל דובסטר גם נחשבת מעולה

נכון על מי שכתבו לךצלולה

אני מאוד התרשמתי מד''ר יעל דובסטר.

גם ד''ר בוצר אמור להיות מקצועי מאוד בתחום.

באיזה אזור נוח לך?

אזור ירושליםאן#שרלי
אז באמת ד''ר יודסיןצלולהאחרונה
אני חושבת שהוא יודע לזהות. בעיני אין על ד''ר דובסטר (שהיא זאת שזיהתה את הלשון הקשורה האחורית של הקטנה שלי ועשתה התרה יסודית, בהשוואה לחוויה שלי אצל ד''ר יודסין) אבל נראה לי שגם ד''ר יודסין יודע לזהות.
אוסתאופתאפונה

הציל אותנו ככל הנראה מריפלוקס סמוי, אמנם ההנקה הרגיעה אותה אבל היא לא היתה רגועה בשום מצב אחר חוץ מהנקה ו/או מנשא.

ממליצה על יעקב דרמון מירושלים.

בטיפול הראשון כאילו לא קרה כלום, בטיפול השני פשוט קסם, אי אפשר להסביר.

באיזה שבוע סיפרתם על ההריון?אנונימית בהו"ל

מלתבטת כזה מה לעשות..

תלוי למיאיזמרגד1

להורים סיפרנו בהריון הראשון מיד בבדיקה החיובית, בשני אחרי אולטרסאונד עם דופק

אחיות שלי ראו עלי ממש בהתחלה, הרבה לפני שסיפרתי. מצידי הייתי מספרת כנראה בחודש שלישי- רביעי כזה

לחברות בחודש רביעי- חמישי

עונהמולהבולה

להורים סוף שלישי

לאחים חודש חמישי

תחילת רביעישיפור
חח וואיואני שר

מרוב שהייתי בחרדות שזה יגמר לא העזתי לספר

להורים סיפרנו אחרי סקירה ראשונה

ואח"כ לאט לאט לאחים

לחברות קרובות

בעבודה

לא חושבת שיש בזה נכון ולא נכון (חוץ מבעבודה שיש חוק),

אתם צריכים להרגיש בנוח

זהו הייתי כבר בסקירהאנונימית בהו"ל

ואני תוהה מתי לספר

נגיד בעבודה מתחשק לי למשוך עד שבוע 20+

אבל מסביב אני מתלבטת 

למעסיק צריך עד שבוע 20ואני שר

בגדול הייתי מספרת למי שחשוב לי לפני שרואים

כי אז זה כבר מתחיל להיות קצת מביך

החלטות טובות!

שבוע 16 השבוע פרסמתי לכולםהרמה
גם רואים עלי למרות כל המאמץ שלי להסתיר..
תלוימתיכון ועד מעון

בהריון ראשון לאמא שלי ממש ממש בהתחלה, קצת אחרי שגיליתי, ביתר ההריונות קצת יותר מאוחר סביב שבוע 10, לחמותי טיפה אח"כ, ולאחים מתי שהסתדר.

לחברות טובות מתי שהתחשק לי, לרוב מוקדם מאוד, בהתאם לתמיכה שהייתי זקוקה לה. לחברות פחות טובות מתי שראו, לא טרחתי לספר.

בעבודה- ממש מוקדם, הרבה לפני שצריך.

תלוי באיזה הריון..רק טוב=)

ממש השתנה.

לאמא שלי בדרך כלל ספרתי אחרי הדופק או לפני אם הרגשתי ממש לא טוב,  להורים של בעלי בהריון הראשון בשבוע 9 ובשבוע 13 חמותי סיפרה לכולם אז מאז אנחנו מספרים לה רק אחרי סקירה ראשונה

לאמא שלי- אחרי הדופקהשקט הזה

לחמי וחמותי אזור שבוע 10 כזה

לאחים וכו אחרי סקירה ראשונה

ולשאר העולם בדכ נותנת לגלות לבד😅

לאמא שלי מספרת מיד אחרי הבדיקה הביתיתכחלאחרונה

מבחינתי גם שבעלי יספר להורים שלו באותו זמן, לא רואה הבדל בין ההורים

ואכן סיפר להם בערך ככה או ממש כמה ימים אחרי, אבל סתם בלי סיבה מיוחדת לא יצא שסיפר ממש מיד..

לאחים והאחיות מספרים בתחילת חודש חמישי (למרות שהאחיות הקרובות שלי חשדו לפני🤭)

לשאר העולם, נותנת לגלות לבד, ומשוחחת על זה חופשי מחודש חמישי 

אתן מצליחות לשתות מים בתחילת ההריון? ממש מענייןפומלה
אותי
כשלא הצלחתי- שתיתי מים עם תרכיז וכדומהיעל מהדרום
ממשלאשירה_11
בעיקר שתיה מוגזת.. או שלוקים קטנים של מים...ליני(:
תודה לכן!! ממש קשוחפומלה
או מים עם מלא קרח או עם מיץ אחרת לא שותה....דיאן ד.
בקושירק טוב!אחרונה

שתיה מוגזת

תה

מים קרים

קרטיבים

גלידה

במצטבר היה יכול לצאת פחות מ4 כוסות ביום. לפעמים חלק מזה היה יוצא בהקאות..

ממש ממש מחפשת שיעורים טובים בנושא חינוך ילדיםרק טוב=)

בעיקר בנושא כעס על ילדים ואיך להיות איתם יותר סבלניים.

בתקופה האחרונה אנחנו ממש עמוסים ומרגישה שאנחנו במקום לא טוב איתם

ההמלצה הקבועה שלימדברה כעדן.

פודקאסט של אפרת וקסלר.

הכעס מגיע כתוצאה מהשורש.... בהצלחה 

תודה רבה!!רק טוב=)
אני לא מוצאת את הפודקאסט הזה..הילושש

תוכלי לשלוח לי קישור בבקשה?

מענין אותי גם אז חיפשתיאונמר

זה האתר שלה ארכיון Podcasts - אפרת וקסלר - הורות מגדלת ומובילה

וזה בספוטיפיי https://open.spotify.com/show/3a5OZ3OiuK5kTOQOqgTuyV

לאחרונההילושש

התחברתי לשיעורים של הרבנית מיטל דאודי- ביוטיוב.. 

תודה!!רק טוב=)
שיעורים ששמעתי בעבר ואהבתי:מתואמת

של הרבנית חבצלת סולטין ושל הרבנית דינה ראפ.

לא זוכרת אם יש שם התייחסות ספציפית לנושא הכעס...

הרבנית חבצלת מעולה, שמעתי את כל הסדרה..רק טוב=)
הרבנית דינה לא יצא לי, נבדוק.. תודה רבה!
יכולה לשרשר לי את הסדרה? רק אם לא קשה לךנפש חיה.
תודה מראש
אני ממליצה ללמוד על ויסות רגשיאפונהאחרונה

הרי הסיפור הוא לא הילדים ומה שהם עושים אלא היכולת שלנו לנהל את האנרגיות הרגשיות שלנו.

סליחה שאני לא מציעה מקור מידע ספציפי, אוכל לחפש לך בהמשך, אולי מחר, אבל אצטרך תזכורת.

הרגשה אחרי הפלהכמהה ליותר

מאוד התלבטתי אם לשאול ואיך לשאול, אבל ממש בוער בי.

אני רואה פה בפורום, וגם מסביבי, שהפלה היא אירוע מאוד קשה לאישה, שזה דבר שממש מרסק נפשית, שנשים בוכות אחר כך הרבה, במשך תקופה לא מפסיקות לחשוב על האובדן, ושזה ממש קשה להם.

כמו ששיתפתי, ביום ראשון האחרון גילינו שאין דופק, וביום חמישי החרון עברתי גרידה. שבוע 13+3.

כמובן שהיה לי ממש הלם וקשה כהודיעו שאין דופק, אבל לא פרציתי בבכי או משהו כזה , וגם בהמשך חוותי את זה בצורה די קלילה.
וזה לא שלא חיכיתי להריון, חיכיתי מאוד, התרגשתי מאוד, כשראיתי דופק פעם ראשונה, ממש בכיתי. דיברתי אל העובר, תיכננתי כבר שמות אם זה יהיה בן ואם זה יהיה בת, קניתי עגלה חדשה, הייתי ממש בהתרגשות סביב זה.
אבל מרגע שנודע לי שאין דופק, לא נשברתי ולא התרסקתי בשום צורה. בכיתי טיפה, אבל בעיקר הרגשתי אדישות, הרגשתי סוג של תחושה של "הייתי בטוחה שזה יקרה לי, לא באמת מגיע לי עוד תינוק".
אני מרגישה מצויין מבחינה נפשית, אני מרגישה שמחה, אני מאושרת שזכיתי שיש לי כבר שני ילדים. אני ממש מרגישה ומשדרת אושר.

אני לא מבינה אם משהו דפוק בי שאני לא מקבלת את זה כל כך קשה.
אני מרגישה שהמשפחה והחברות שלי, מקבלות את הידיעה הזאת על זה שאני כבר לא בהריון, בצורה הרבה יותר קשה ממני.
כשהודענו לחמי וחמותי, חמי ממש בכה, בדמעות. כאב לי הלב הלב בשבילו, לא הבנתי איך הוא מקבלת את זה יותר קשה ממני.

בעלי לא אומר לי כלום, אבל מתחת לפני השטח, אני מרגישה כאילו הוא מצפה ממני להגיב אחרת ממה שאני מגיבה.
הוא לא מבין למה אני כל כך שמחה, למה כל מי ששואל אותי איך אני מרגישה, אני אומרת לו שהכל בסדר, שאני מרגישה מעולה.

היום החלטתי לחזור לעבוד, אני בסך הכל עובדת מהבית בעבודה מחשבית, לקחתי חופש כבר מיום שני האחרון, והרגשתי שזה די והותר, במיוחד שאני מרגישה מצוין, פיזית ונפשית, 
ובעלי די הזדעזע מההחלטה, הוא לא מבין למה אני לא מנצלת את זה שאמרו לי בבית חולים לקחת 3 ימי חופשת מחלה, בהוא ממש משדר לי כאילו אני אוצה לרצות את כולם ואת העבודה על חשבון עצמי, אבל אני ממש לא מרגישה שזה על חשבוני, כי אני באמת מרגישה מצויין.

תודה למי שקראה עד עכשיו, כתבתי ממש הרבה, ומבולגן, ונראה לי שחזרתי על עצמי עשרות פעמים, ואני גם לא ממש יודעת מה אני רוצה ממכם 🤷‍♀️
אולי סתם לשמוע מה אתם חושבות. השיחה עם בעלי הבוקר ממש עירערה אותי, ואני תוהה אם משהו בי באמת לא נורמלי שאני רוצה לחזור לעבוד יומיים אחרי גרידה.

אניoo

לא עברתי הפלה

אבל

הכי נורמלי בעולם להקשיב למה שאת מרגישה ולרצות לחזור לשגרה

אף אחד לא אמור להגיד לך איך את מרגישה

זה הגוף שלך

את עברת את זה

אחרים עברו את זה יותר ממרחק

שלא יתערבו לך

ואם הם כן מתערבים

תבקשי מהם שלא

את נורמלית לגמרידיאן ד.

אין שום ספר הדרכות איך להרגיש אחרי הפלה ולכן כל אחת יכולה להרגיש ולחוש איך שמתאים לה.

אני גם לא חושבת שכולן חוות הפלה בצורה כל כך קשה כמו שנראה לך.

פשוט מי שחווה את זה בצורה מאוד קשה אז נוטה יותר לשתף את זה כאן או בחיים האמיתיים.

אני ראיתי את אחיות שלי שמאוד קרובות אלי שעברו הפלות בשבועות מוקדמים יחסית

אצל אף אחת זה לא היה טראומטי במיוחד, כן עצוב וכואב אבל נורא מהר חזרו לשגרה.

(רק אחת מהן שעברה הפלה אחרי שחיכתה הרבה שנים להריון אז זה באמת היה ממש ממש כואב ועצוב)

את מדהימהרוני 1234

כנראה יש לך חוסן אישי מאד גבוה וזה מעולה.

תקשיבי ללב שלך ותהי הכי כנה עם עצמך (נראה שדוקא במקרה הזה לרצות אחרים יהיה להיות שבורה "בכח").

לפעמים גם האסימון נופל באיחור והעצב מגיע אחרי כמה שבועות/חודשים וזה גם בסדר, תמשיכי להיות קשובה לעצמך.

אגב, פה בפורום הכי טבעי שהנשים שלקחו את זה יותר קשה יכתבו פה בניגוד לנשים האחרות. מי שלא לקחה את זה קשה פחות תרגיש צורך לשתף ולחפש תמיכה.

אני עברתי הפלהעדינה אבל בשטח
אחרי ציפייה מאוד גדולה טארוכה, ואכן נשברתי מזה ממש. אני מניחה שאם הייתי עוברת הפלה בתקופת פוריות רגילה וללא המתנה, כנראה הייתי עוברת את זה יותר בקלות. כל אחת והסיפור שלה, כל אחת ומבנה הנפש שלה, כל אחת והמצב הרגישי שהיא נמצאת בו לאותה נקודת זמן, אף אחד לא יכול להגיד לאף אחת איך להרגיש בשום מצב. רגש זה רגש. אולי את אופטימית מטבעך, אותי מלאת אמונה, ואולי חזקה, אותי את אחת שנאחזת בדברים הטובים, הכל יכול להיות. ואם את מרגישה טוב, למה להישאר בבית. כל מה שאת מרגישה לגיטימי לגמרי, תרגישי טוב בגוף ובנפש, בשורות טובות תמיד ♥️
נשמע לי ממש תקיןמתיכון ועד מעון

הייתה לי הפלה בעבר, בשלב קצת יותר מוקדם ממה שתיארת. הצטערתי, התבאסתי, ועברתי הלאה. ממש לא חוויתי את זה באופן דרמטי.

ולגבי לקחת חופשת מחלה, תעשי מה שטוב לך! אני יכולה לספר לך שעברתי בעבר הפלה בשלב מאוחר בהריון וקיבלתי חל"ד מלא וניצלתי רק 9 שבועות במקום 15 ומלא אנשים העירו לי שזה טעות, אבל עבורי זה היה הרבה יותר מתאים.

אין נכון או לא נכון, על אחת ומה שמתאים לה, זה לא אומר עליך שום דבר רע!!!

גם אני לא הרגשתי אבל כשעברתי הפלהמתואמת

(היו לי תחושות קשות אחרות, שנבעו מהטראומה שצפה לי מבתי חולים)

אבל העובר הפסיק להתפתח בשלב מוקדם מאוד, וממהתחלה הייתה הרגשה שההיריון לא תקין. והוא גם הגיע קצת בהפתעה, שנה וקצת אחרי הולדת תאומים, ובדיעבד אני שמחה שלא נולד לי אז תינוק, כי זה היה צפוף מדי עם התאומים.

אז לא יודעת מה לומר עלייך, אם התחושות שלך כרגע נורמליות או לא. יכול להיות שהן נובעות מבריאות נפשית - של עיכול והבנה שאם כבר אין, אז אין מה לבכות, כי זה לא יעזור.

אבל יכול להיות גם שזו מעין הדחקה, ולכן אני חושבת שכדאי לך לשים לב לעצמך בהמשך, כי אולי תחושות האבל יצופו פתאום בעוד חודש-חודשיים, ואז תצטרכי לתת להן מקום אף שלכאורה כבר התקדמת הלאה...

בשורות טובות❤️

כאחת שעברה לצערי ארבע הפלות בשבועות כאלהשמיכת פוך

יכולה לומר לך מניסיוני שכנראה את עדיין לא מעכלת.. את עדיין בהדחקה.

באיזה שהוא שלב יפול לך האסימון ותרגישי את הכאב הזה.

יש הרבה טריגרים שיכולים לגרום לך לכאוב... זה יכול להיות לפני המקווה או כשתקבלי מחזור שוב או כשתראי נשים בהריון בשלב שלך.

אל תלחיצי את עצמך עכשיו להתאבל. אבל כשזה יגיע תתני מקום להתאבל ולבכות. אל תדחיקי את זה.

חיבוק גדול ממני❤️❤️❤️

את עדיין קרובה לאירועאמאשוני

יכול להיות שבהמשך תחווי תחושת פספוס או אובדן. תהיי קשובה לעצמך, לעבוד מהבית נשמע מעולה, להיות בחוסר מעש זה גם לא בריא.

אם בהמשך תרגישי שאת צריכה אוורור תתני לעצמך את זה, ולכן חשוב לדעתי להשאיר את התגובה שלך לאירוע לא סופית עדיין, אלא לפעול לפי מה שמרגיש לך נכון באותו זמן.

חיבוק. בעיני יש פער גדול בין התחושה שציינתירושלמית במקור

של "לא מגיע לי תינוק", לתחושות של השלמה או אפילו המונח אושר בו נקטת. תשהי עוד קצת בפער הזה...

(ובלי קשר, רבות חשות מגוון של עוצמות ביחס להרגשות שלהן, בטח סביב הפלה. אישית ההרגשה בהפלה הראשונה שלי היתה של אכזבה קלה, יחד עם ציפיה ותקווה, ובכל הפלה נוספת - היו 3 רצופות - ההרגשה החמירה)

סך הכל נשמע לי ממש הגיוני חוץ מ"לא מגיע לי תינוק"שיפור
על זה נראה לי כדאי להתעכב, שאת כן ראויה. וזה שקרה ככה לא מראה שאת לא ראויה. 
גם אני כמוך. הצטערתי על הפוטנציאל שלא זכהכתבתנו

להגיע למימוש, אבל מצד שני לא בכיתי, לא הרגשתי רגשות אשמה, זה היה נראה לי די טבעי וחלק מחבילת הפוריות של העידן הזה.

השתדלתי לשמור על מנוחה בהתאם לכוחות שלי בימים שאחרי, אבל לא נמנעתי נגיד מארוע משפחתי שהיה למחרת הגרידה. לא רקדתי כמובן.

גם לא היו רגשות שליליים שהופיעו מאוחר יותר, אבל תהיי קשובה לעצמך ואם את רואה שכן מגיעות תחושות יותר של דאון, לא להתנגד להן. תני מקום, תשהי בהן כמה שהן מבקשות ממך כדי שיעלמו ברגע הנכון ולא ימשיכו לזמזם כשאנחנו לפעמים בהתנגדות לחוויה כלשהי. תרגישי טוב, ובעיקר תרגישי טוב עם עצמך בכל תחושה שעולה לך, את ממש נורמלית.

זה בסדר גמור, כל אחת חווה את זה אחרתמחיאחרונה
הדבר היחיד שבלט לי זו המחשבה שלא מגיע לי תינוק. מה? למה?
אשמח לרעיונות איזה מאכלים לתת לתינוקתבכינוי אחר

בת 8 חודשים,

היא אוהבת ביצה,

נתתי לה גם לטעום דג סלמון

וגם בטטה ותפו"א ממרק קוסקוס.

אני רוצה שתהיה לה ארוחה אחת קבועה ביום.

מה אפשר להוסיף לביצה שיתאים לארוחת בוקר?

כרגע אסור לה מוצרי חלב.

תודה 🙏

קוואקר.מוריה
סתכלי באתר 'המתכוניה'רק טוב!

אתר מתכונים לתינוקות. אפשר לחפש לפי גיל, מרקם, רגישויות וכו.

מפעילה אותו תזונאית תינוקות וילדים. 

תודה, האמת שהסתכלתיבכינוי אחר
ולא מצאתי לגיל שלה, אם יש לך אפשרות לצלם מסך אשמח. תודה 
את רוצה דווקא לארוחת בוקר?מישהי מאיפשהו

אני התחלתי עם מרק טחון (ירקות ועוף והודו)

ואחכ גם מנה של פירות טחונים

אבוקדו/ תפואהמקורית
אבוקדו, טחינה, חביתה עם קצת מיץ של עגבניהראשונית

בננה מעוכה

אם היא אוכלת סלמון אז אולי טונה מתאים

להחליף ממש ארוחהמדברה כעדן.

זה לפי התגובה שלה... שאת רואה שהיא לא צריכה השלמת הנקה/תמ"ל אחרי הארוחה....

טונה

אבוקדו

חביתה/ביצים קשות מעוכות עם מלח ושמן זית

פשטידות

דייסת קוואקר (עם מים, כך אני תמיד עושה)

מרקים

קציצות טונה וקינואה

פירות מעוכים/ טחונים עם טחינה/ חמאת בוטניםיעל מהדרום

לק"י

חתיכות קטנות של לחם עם אבוקדו/ טחינה/ חומוס. עם זה אפשר גם חביתה.

לחם מטוגן

החלק הפנימי של המלפפון מגורד. או לתת לה רצועות מלפפון עם הקליפה, שתכרסם את הפנים שלו. רק לשים לב שהיא לא חותכת חתיכות גדולות.

ירקות מעוכים. אפשר להוסיף עם עוף או קציצות רכות.

אני מועכת הכל במזלג.

תודה לכולן על כל הרעיונות!בכינוי אחר
זה ממש משתנה מילד לילדרק טוב=)

יש לי ילדים שבגיל הזה אכלו רק גרבר, והתינוק הנוכחי למשל כבר אוכל הכל כמעט..

בבוקר- חתיכות לחם קטנטנות טבולות בטחינה וחביתה

צהריים- אורז וקציצות מרוסק גס, קוסקוס ומרק (בגדןל מה שאנחנו אוכלים אא"כ זה לא מתאים עדיין אז משתדלת שיהיה לו מרק טחון)

ערב- משתנה. מרק/ לחם מטוגן/ פנקייק מקמח מלא/ שאריות מא. צהריים/ ביצה קשה מרוסקת עם טחינה/ פשטידה כלשהיא/ אבוקדו

אני מוסיפה אבוקדו לביצהמולהבולהאחרונה
או ביצה עם קוטג'

אולי יעניין אותך