תתפללו עלי שאני אצליח להשכיב הלילה בצורה נורמליתבארץ אהבתי
אתמול היה סיוט. שני ילדים שהשתוללו והלהיטו אחד את השני, ושום ניסיון שעשיתי כדי להרגיע או כדי להפריד לא עבד. בסוף הקטנים נרדמו סביב 10 וחצי, והגדולה נכנסה למיטה רק קרוב ל-11 ונרדמה אחרי 11.

היום בעלי חוזר מאוחר.
ניסיתי לדבר עכשיו עם הגדולה (בת 8 וחצי) על מה שהיה אתמול, כדי לנסות לחשוב איך אפשר שיהיה הפעם אחרת. (אם היא תהיה רגועה, זה יפתור את רוב הבעיה...).
אבל השיחה היתה הכי גרועה שאפשר. התחלתי בלשאול אותה איך היא הרגישה אתמול, והיא ישר התחילה להאשים אותי שאני כעסתי עליה כשלא היה צורך, ושאחר כך כעסתי עליה אבל לא על אח שלה שעשה אותו דבר, ועוד האשמות בלי סוף (חלקן נכונות, אבל עם סיבה - כי מילדה יותר גדולה אני כן מצפה קצת יותר שליטה, ובעיקר כשאני יודעת שאם היא תירגע זה ישפיע על כולם, וחלקן בכלל לא נכונות - כמו הטענה שעל אח שלה לא כעסתי בכלל, כשבהחלט כעסתי גם עליו, גם אם לא באותה מידה).
ואני לא הצלחתי לקבל את מה שהיא אומרת. לא הצלחתי לשמוע את הרגשות שלה מאחורי הדברים ולתת להם מקום. ישר התווכחתי איתה והסברתי לה למה אני צודקת (למה מה שהיא מתארת לא נכון, או למה הייתי צריכה לפעול איך שפעלתי).
ועכשיו שתינו עצבניות, אני ברחתי לחדר להירגע קצת. לא יצאנו עם שום מסקנה מהשיחה הזאת, רק כעס ועצבים.
אני מרגישה שאני לא יודעת לדבר איתה. אף פעם לא מצליחה לנהל איתה שיחה על משהו לא נעים שהיה, באופן שנצא מזה בהרגשה טובה. תמיד זה הופך לוויכוח. גם כשאני מנסה להבין את הצד שלה ולתת לו מקום, זה אף פעם לא מספיק. ואף פעם אי אפשר להגיע לצד שלי, שהיא תבין גם שמה שהיה מצידה לא היה בסדר.
אני מתוסכלת ממש...
בהצלחהאבןישראל
מתפללת עליך..!
הרדמות לפעמים זה ממש קשה במיוחד בחופש.
יכולה לשתף שגם אצלנו יש ערבים כאלה ובמיוחד אם בעלי לא כאן..
הרבה סיעתא דשמיא
תודה על ההזדהות, ממש הייתי צריכה את זה...בארץ אהבתי
ברור לי שזה לא מה שאת מחפשתאורוש3
והמח שלי בריקנות כרגע. אבל אולי פשוט להפריד כוחות. או את הגדולה יותר מאוחר. או אחד מהם שירדם אצלכם ואח''כ תעבירו.
כרגע כששתיכן טעונות פחות יעבוד שיח רגשי אני חושבת. תשמרי לזמן טוב. או כשאת איתה לבד בסיבוב או ברכב. או במכולת. או ממש לקבוע זמן. עם משהו טעים והרבה אהבה.
אולי לפתוח בזה שתודה שהיא סיפרה לך מה היא הרגישה ושחשוב לך מאוד לשמוע את זה. הייתי מנסה להתמקד בשיחה בה. לומר לה שאת מול אחיה זה שלך ושלו. ושאת רוצה להתמקד בה. לחשוב יחד על פתרונות להרגע, פתרונות טכניים בעיקר- עיסוי, מוזיקה וכו'. או מה היא חושבת שכדאי כשאת מחליטה שיש יותר מדי השתוללות? להפריד כוחות? ספר? וכו'.
אבל לא היום. בשיחה רגועה ומעט מרחק מהאירוע.
הלוואי שהיתה לי אפשרות להפריד כוחותבארץ אהבתי
זו האופציה הראשונה שהייתי בוחרת בה עכשיו, אבל בעלי לא בבית, והיא מפחדת להיות לבד בלילה.
הבעיה שהיא נכנסה למצב רוח משוגע, דאי אפשר לדבר איתה. רוב הזמן התעלמתי, עד למצבים שהיא התחילה להציק לאחים שלה ושם הייתי חייבת לעצור את זה.
איכשהו הצלחתי להקריא להם סיפור בלי שהשטויות שלה הפריעו יותר מידי (וב"ה שהפעם הקטנים לא נגררו אחריה). עכשיו הצעתי לה לקרוא ספר (זה הדבר היחידה שבאמת מרגיע אותה במצב כזה), והקטן התחיל להתעקש שגם הוא חייב ספר. אבל לפחות עכשיו היא התחילה סוף סוף לקרוא, אז יש תקווה שהיא תירגע מהמצב רוח המשוגע הזה. רק שנקין עכשיו התחיל.
לא יודעת איך נסיים פה ומתי...😣
ב"ה עכשיו כבר נרגעו הרוחותבארץ אהבתי
הקטנים שוכבים בשקט, הקטן יותר כבר נרדם.
והגדולה קוראת, כבר בלי שטויות...

חלק מהקושי הוא גם זה שלאחרונה גמלתי את הקטן מהנקה (שכבר די גדול, אבל רק עכשיו הגענו לזה...🙂). עד עכשיו הוא לא הוסיף לבלגן כי ההנקה הרגיעה אותו. עכשיו הוא פנוי להצטרף להשתוללות, וזה ממש מקשה. היו לילות שעברו ממש בסדר, אבל אתמול והיום היה קשה.
אבל זה כנראה חלק מהתהליך של השינוי שצריך להסתגל אליו ביחד וללמוד איך מתנהלים עם הנתונים החדשים.
לגמריאורוש3
בטח שמשפיע. יחד עם חופש וחוסר שגרה.
היא לא תסכים להיות במיטה שלך עם אור קטן?
בהחלט במצבי הרוח המשוגעים אין עם מי לדבר. מכירה.
אם ספר מרגיע אולי תתחילי השכבה עם זה שכל אחד בוחר ספר ונכנס למיטה. ואז את מקריאה לקטנים ואם היא בעניין שתקשיב ואם לא אז שתקרא.
וחיבוק.
תודה על החיבוק, וגם על העצותבארץ אהבתי
היא לא תסכים להיות במיטה שלי. יש לה פחד מהפסקות חשמל כשחושך בחוץ, וזה לא כל כך נדיר פה, אז יש בסיס לפחד הזה... (ב"ה כשהיא במיטה שלה אני כבר יכולה לצאת מהחדר גם אם היא לא נרדמה, אחרי תהליך ארוך שעברנו בנושא. אבל היא לא תסכים להיות מחוץ לחדר כשאני משכיבה, אם בעלי לא בבית).

זה רעיון להתחיל אחרת את ההשכבה.
זה קצת קשה כי גם ככה אנחנו מגיעים למיטות מאוחר (בחופש אפילו יותר מתמיד).
ומה שאני מקריאה זה לא סתם סיפור, אלא לימוד ביחד של ספרי הנ"ך (מתוך ספר שמותאם לילדים, וגם מהפסוקים), והיא כן רוצה להיות חלק מהלימוד, אז היא לא תרצה לקרוא בזמן הזה.
אבל ננסה באמת לחשוב על איזה שינוי אפשר לעשות כדי להתחיל יותר ברוגע. תודה על כיווני המחשבה שאת מוסיפה.

ותודה גם על מה שכתבת קודם על הכיוונים לשיחה יותר מועילה.
אני מרגישה שבאמת מאוד קשה לי להתמודד עם כל ההשוואות שהיא עושה מול האחים. אבל מבחינתה זה חלק מהותי שהיא לא מוכנה לא לדבר עליו. היא ממש כועסת על זה שאני לא כועסת עליהם כמו שהיא היתה רוצה, וכל פעם השיחה הולכת למקומות האלו. ואני לא יודעת להגיב לזה נכון. זה תמיד מתפוצץ משם.

(ואני חייבת להגיד שהיא ילדה מתוקה ומהממת, מוכשרת וחכמה, אבל כרגע היו לנו כמה סיטואציות שהדגישו את האתגרים שלי מולה...)
אצלנו כנ''ל הפסקות חשמלאורוש3
תאורת חרום מחוברת בכל החדרים וגם במטבח. ברגע שנכבה החשמל זה נדלק.
נשמע שהפסקת ההשוואה לאחים זה חלק מהתהליך שצריך לעבור מולה. לומר שאת האמא של כל ילד. והיא אחראית לעצמה ולא לאחיה. זה מורכב מול בכורים. שלי חושב שהוא הורה של אחותו ומטריף אותה עם הערות ונסיונות ''חינוך'' בלתי פוסקים בנושאים מסויימים. אני משתדלת לשדר שאני אמא שלה ואני מטפלת בדברים מולה ושאם יד לו בעיה שיפנה אלי. לא שזה פוסק. אבל זה השדר. אצלך זה שונה כי היא באה אליך עם הטענות שלה. וטוב תמיד בעיני להתייחס באופן חיובי לכל שיתוף רגשי של הילדים כדי שנצליח להיות כתובת. אז משם נראה לי להתחיל. אבל כן לחלחל לאט לאט שאת מול האח זה שלכם. יחד עם הערכה לשיתוף שלה והתייחסות לתחושות שלה.
תודה על כיווני החשיבהבארץ אהבתי
זה באמת נשמע שמורכבת יותר מול בכורים.
גם מה שאת כותבת קיים אצלנו. אבל באמת רוב העניין זה מולי - עכשיו את חייבת לכעוס עליו, למה לא כעסת עליו?, למה את כועסת עלי ועליו לא? וכו'.
וזה באמת הופך את זה למורכב - מצד אחד לתת מקום לשיתוף שלה (מה שמאוד קשה לי), ומצד שני לשים את הגבול שזה לא העניין שלה (מה שלא ממש הצלחתי לעשות עד עכשיו, למרות שכן ניסיתי לתת את השדר הזה).
תודה על חידוד הדברים, עזרת לי לסדר את הדברים בראש. אני צריכה עוד ללמוד איך לעשות את זה בפועל טוב יותר.
אני חושבת שפה צריך גבולות ברוריםהמקורית
ולהסביר לה שיש דברים שהיא לא צריכה להתערב בהם.
יש לה כנראה חוש צדק מפותח, גם לי יש כזה, וגם לבן שלי. אבל צריך להגיד לה שדרך החינוך שלך מחוץ לתחום כי יש דברים שהיא לא מבינה ורואה בצורה שאת רואה. אולי אם תשקפי מורכבות זה יעזור אבל לצורך העברת המסר ולא כשיתוף תמידי כי בעיניי זה לא נכון לתת לילדים מקום להתערב, בטח לא מול אחים שלהם. זה גם עלול ליצור תחושה לא נעימה מצד האחים הקטנים מולה שהיא כביכול מתריסה אותך נגדם
תודה על זהבארץ אהבתי
יכול להיות שאני באמת צריכה לשנות את התגובות שלי אליה בנושא. תודה על הארת הדברים.
נתפסתי לזה שהיא מפחדת לבד בלילהמתואמת
יכול להיות שיש לה חרדות?
יש לי ילד אחד שלאחרונה סובל נורא מחרדות (ממחבלים) והוא גם לא מוכן לישון לבד בחדר בלי "מישהו גדול" (שזה אומר - התאום שלו או האח הגדול, כלומר, האח הקטן לא מספיק).
והוא פיתח לאחרונה עצבנות נוראית ואגרסיביות ("נדלק" מכל דבר קטן) וזה קשה נורא...
אז אנחנו יודעים מה הבעיה שלו (ומחפשים לה טיפול), אבל זה לא הופך את ההתמודדות לקלה יותר...
אולי כדאי שתבררו בכיוון הזה אצל הבת שלך... ובכל מקרה - לבי איתך! זה ממש קשה!

בכל אופן, אפשר לנצל את זה שהיא הבכורה ולהעצים אותה בכיוון הזה.
אני זוכרת פעם כשהייתי ילדה - אמא שלי נזפה בי על משהו ונעלבתי נורא. ואז היא כתבה לי מכתב, ונתנה בו משל של אור במקום שחור - האור בולט מאוד על רקע השחור, וככה גם אצל ילד שתמיד מתנהג טוב - אם הוא פתאום מתנהג רע זה בולט מאוד. לילד שכמעט תמיד מתנהג רע אין טעם להעיר, אבל לילד שכשל פעם אחת - מעירים, כי יודעים שהטוב שבו יכול לגבור על המעשה הלא טוב.
אז אפשר לדבר איתה על זה - כמה את מעריכה אותה ורואה שהיא טובה, ודווקא בגלל זה את מצפה ממנה ליותר.
אפשר "למתג" אותה כעוזרת שלך בשעת ההשכבה, ואולי זה כבר יוציא ממנה את החשק לעשות שטויות בזמן הזה...

ועוד פתרון פרקטי - להבטיח משהו למי שישכב במיטה בזמן... או סיפור לפני השינה, או למשל משהו טעים בבוקר.
את אמא מדהימה! והיא ילדה קטנטונתאם מאושרת
בת שמונה וחצי!!! זה אפילו לא גיל חינוך,
מדהים שאת חותרת להגיע לכאלה שיחות עומק.
אני הייתי מחכה עוד קצת שתגדל.
אין לה עדיין את המסוגלות הנפשית לזה.
בעז"ה היא עוד תגיע לגיל שתשחנשו, בעיתו ובזמנו.

ב"ה ,איזה כיף שהלילה עבר לך בשלום. שימשיך כך!
מסכימה עם הכל , רק-אביול
גיל שמונה וחצי זה הרבה אחרי גיל חינוך..
בפן ההלכתי- יש כמה דיעות שונות לגיל חינוךיעל מהדרום
לק"י

אבל גם לפי הדיעה שגיל 9 הוא גיל חינוך, הילדה לא רחוקה משם.
התכוונתי לגיל שאפשר לצפות מילדאם מאושרת

@אביול ו@יעל מהדרום צודקות , סליחה, כתבתי סתם גיל חינוך בלי להסביר על מה חשבתי...

קראתי פעם הסבר של הרבי מלובביץ (כותבת בגדול מה שאני זוכרת, מקווה שמצליחה לדייק) 

למה אי אפשר לדרוש מילד לא לאכול לפני התפילה -

לחנך כן , אבל לדרוש זה אי אפשר כי אין לו יצר טוב, אלא רק יצר רע, ואם היצר הקיומי שלו (שזה בעצם היצר הרע) רוצה לאכול אין לו את היכולת להתגבר כמו מבוגר שיש לו יצר טוב,

אני לא זוכרת איזה גיל הרבי כתב שכן אפשר לדרוש,

אבל חשבתי על זה עכשיו בהקשר של תענית שעות בתשעה באב - שהגבול זה גיל 9.

לכן אני מחשיבה ילד מתחת גיל 9 כילד קטן. אין לו את היכולת להבין צרכים / רגשות של מישהו אחר. 

ברור שמגיל 0 אנחנו מחנכים להרגיש את השני , להבין אותו , לוותר לו וכו' אבל זה יותר אילוף מאשר חינוך, אין לו את הכלים בזמן אמת להתנהג כמבוגר - גם אם הרבה פעמים הוא מצליח. 

תודה על ההסבר!יעל מהדרום
לק"י

אבל פחות התחברתי.
ילד בן 7-8 כן מסוגל לראות את האחרים ולהבין אותם. אולי תלוי באופי של הילד.
מעניין...אביול
יש לך את המקור? נשמע לי קצת מוזר שאין להם יצר טוב
לא הכרתי את הדעה של גיל 9...אביול
חשבתי שזה 4-5... אוקי
תודה...בארץ אהבתי
העניין זה לא להגיע לשיחות עומק לשם השחנ"ש.

העניין הוא שהיתה השכבה נוראית, ואני לא רוצה שזה יקרה שוב. אז חשבתי שאולי יעזור לדבר על זה מראש ולחשוב איך אפשר להתנהל בצורה חכמה יותר שתהיה נעימה יותר לכולנו (גם לה זה לא נעים כשכועסים עליה...).
אבל למעשה השיחה רק החמירה את המצב. היה ממש לא פשוט גם הלילה. אבל לפחות הפעם זה היה רק היא רוב הזמן, ואיכשהו הצלחתי להתמודד בצורה סבירה. ובסוף כשהיא קראה ספר היא הצליחה להירגע (אני יודעת שזה הפתרון שהכי עוזר לה, אבל אני לא יכולה להכריח אותה לקרוא כשהיא לא רוצה...).
בני כמה קטנים?פליונקה
אם אין הפרש גדול מאוד בגיל, באמת כדאי להשתדל לתת יחס שוויוני יותר.
אולי תשאלי מישהו אחר שמכיר אותך עד כמה יש צדק בדבריה ? אם היא מרגישה מקופחת , אמירה שזה לא עניינה לא תפתור את הבעייה.
העניין הוא לא שהיא מרגישה מקופחתבארץ אהבתי
אלא שהיא מרגישה שכועסים עליה יותר.
הקטנים יותר בני 6 ו3.5.
מעשית באמת יוצא שכועסים עליה יותר, כי היא מאתגרת אותנו יותר. אבל התגובה היא על פי ההתנהגות (אני גם משתדלת לא תמיד להגיב בכעס כשיש לי אפשרות אחרת. אבל לא תמיד זה עובד, ולא תמיד אני מצליחה).
המחשבה שלך ממש יפה ונכונה!אם מאושרת
התכוונתי שבגלל שהבת זוג לשיחה היא ילדה ,אין מה להתאכזב כשזה לא הולך.

ולגבי הספר- איזה טוב שיש משהו שמרגיע אותה.
כשהייתי ילדה קנו לי מנורת לילה קטנה,וגם כשלא רציתי לישון,הייתי צריכה להיות במיטה בשעה מסויימת ,ויכלתי לקרוא.
אולי אפילו אפשר מנורת חירום קטנה,ואז גם אם תהיה הפסקת חשמל,היא לא תפחד?

בהצלחה! ממש זכתה הבת שלך באמא שכ'"כ חושבת עליה! אשריכן!
תודה...❤️בארץ אהבתי
הבעיה שזה לא רק השיחה הזאת. יוצא הרבה שאני מנסה לדבר איתה, כששתינו רגועות, על משהו שהיה, ואני מרגישה שכמעט אף פעם השיחות האלו לא נגמרות בצורה של קרבה. לרוב היא מתעצבנת עלי בשיחות האלו. וזה אומר שמשהו שם לא מתנהל נכון. שאני לא מצליחה להוביל את השיחה בצורה נכונה.
אם זה היה רק פעם אחת, אז זה היה מבאס אבל לא נורא. באמת היא ילדה ולא תמיד יוצאים משיחות כמו שתכננו. אבל אם זה כמעט כל פעם, זה אומר שיש לי משהו לשנות פה, ואני עדיין לא מספיק יודעת איך לעשות את זה נכון.
היום היתה לי שוב שיחה איתה על משהו אחר, וניסיתי לבוא בגישה אחרת, בהשראת דברים שכתבו פה, ועדיין זה לא עבד טוב. לא נגמר בפיצוץ, כי הפסקתי כשראיתי שזה לא עובד, אבל עדיין היה מאכזב.
אני חושבת שאת צריכה להסתכל על זה כתהליךהמקורית
גם אם נגמר עכשיו פחות טוב, תשמרי את השיטה.
באמת כמו שכתבו, ייתכן והסמכות שלך מולה קצת מעורערת. והאמת, אני בגישה שלא כל הזמן ילדים צריכים לצאת משיחה איתנו כשהם מרוצים. ילדים הם מאוד אנוכיים ומרוכזים מעצמם, אז אם יש מסר שחשוב לי להעביר - אעשה זאת גם אם לא יהיו מרוצים. אבל כן הייתי מדגישה אהובים ורצויים. בעיניי גבולות ואהבה הולכים רק ביחד
תודה על כיוון החשיבה הזהבארץ אהבתי
אלו דיוקים חשובים...
אז אני הייתי מחכה שתגדלאם מאושרת

לא נראה לי שלך יש משהו לשנות, חוץ מלתת לה לגדול ולהבשיל.

(אבל אני מבינה מתגובות אחרות, שלא אצל כולן זה ככה, אז מה שאני כותבת- מתאים לי, לא בהכרח לאחרות)

יכול להיות שבאמת זה מה שצריך... תודה!בארץ אהבתי
היא לא קטנטונת, ויש ילדים בגיל הזה שאפשר לדון איתםיעל מהדרום
לק"י

הבן שלי בן 7.5 ודוקא נראה לי שאפשר לדון איתו בעומק מסויים על ההתנהגות.
אני רק - 🧡קמה ש.
בס״ד

לפעמים הכל קשה כל-כך איתם...!
ממש מזדהה עם חוסר האונים הגדול שממלא אותנו במצבים מסוימים. כשהם מדי מטורללים, כשאנחנו מדי בקצה, כששום דבר מכל הניסיונות המפוארים שלנו לא מצליח... הייתי בזה ככ הרבה פעמים בימים האחרונים. כאילו ההסתגלות לדבר הזה שנקרא ״חופש גדול״ פשוט לא מתרחשת!!! וזה משפיע על הדימוי העצמי שלנו כאימהות, ואנחנו נחלשות עוד ועוד... ואת עוד היית לבד!!!

טוב שכתבת!
טוב שהערב נגמר וששרדת!
ומחר יום חדש בע״ה, והלוואי והוא יהיה מלא בכל טוּב 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
תודה על ההזדהות...בארץ אהבתי
פה זה לא ממש הסתגלות לחופש הגדול. אנחנו כבר עמוק בתוכו (לא שלחתי לקייטנות...).
אבל אנחנו בסוף שבועיים וחצי של סמסטר קיץ עמוס של בעלי (רוב הימים הוא בבית מהזום, שזה קצת יותר קל כי אפשר לשלוח ילדים שיהיו לידו, אבל עדיין אני די לבד איתם).
וגם אנחנו בדיוק אחרי גמילה של הקטן (הדי גדול כבר..) מללכת לישון בהנקה. אז זה גם משנה קצת את הסדרים (הוא נגמל מעצמו ובצורה ממש חלקה, ב"ה, אבל עכשיו כבר אני לא יכולה להרגיע אותו על ידי הנקה, וכל אחד מגיב לשני וזה מתסיס את כולם. היום הוא דווקא היה יותר רגוע רוב הזמן, אבל זה ברור לי שזה חלק מהגורם לקושי).
מצדיעה לך על כל החופש שכבר עברתם ועל כל התהליכיםקמה ש.
בס״ד

שהובלת במהלכו!!! וכל זה כשאת בגדול לבד עליהם!

התכוונתי שזה מוכר לי גם אם הנסיבות אצלי שונות מאצלך (ההסתגלות היא לדברים שונים).

מקווה שמכאן ואילך ימשיך לך בטוב ובקלות!
תודה!❤️בארץ אהבתי
ובהצלחה גם לך...
וואו נשמע קשוחתהילה 3>
זה מאד טבעי שכשנמצאים באיזשהי סערת רגשות מתקשים להכיל את הרגשות של הצד השני.

מזכירה לך שאת האמא והיא הילדה, וזה נשמע שיש כאן קצת חוסר סדר בעניין הזה.

המפתח ליכולת להקשיב ולהכיל אחרים היא קודם כל להיות בהקשבה והכלה מול עצמך. היה לך מאד קשה ומתסכל, ובכללית
נשמע שיש לך מורכבות מולה ולכן מאד בקלות עלול להגיע מצב שאת במצב שלא פנוי כל כך להכלה שלה, בטח כשהיא מאשימה אותך.

אני מציעה לך לא להאשים את עצמך ולהלקות את עצמך❤
אלא ללמוד להתנהל נכון בצורה רגשית, ולא ליזום שיחות מורכבות כשאין לך פניות נפשית גדולה אליהן.

ומהצד השני, להיות במקום סמכותי מול הילדה לפעמים.
עת לדבר ולשוחח על למה קרה מה שקרה, ועת להבהיר שלא מקובל עלייך שההשכבה תתנהל בצורה שבה היא התנהלה, ולהציב גבול.

זה נפלא באמת להקשיב להכיל ולשוחח, כשזה באמת אפשרי מצידך.
אחרת כולם יוצאים מופסדים וזה ממש חבל❤

כך או אחרת חיבוק על האתגרים והתחושות..
תודה על הדבריםבארץ אהבתי
עזרת לי לחדד לעצמי כמה דברים.
אני עוד צריכה לחשוב על איך היה נכון יותר להתנהל לכתחילה. לא בטוחה שאני יודעת איך לנהל מולה את השיחה המכילה כמו שצריך, וגם לא את השיחה הסמכותית שמציגה גבולות (ז"א, אני יכולה להגיד באופן ברור מה לא היה מתאים ולמה אני מצפה, אבל זה לא אומר שהיא תבחר להקשיב, ובעיקר לא כשהיא נכנסת למצב רוח הזה שאין עם מי לדבר...).
נראה ליתהילה 3>
שזה קודם כל נקודה להפנמה;
את אמא שלה ואת המבוגר האחראי
היא זקוקה ממך לאהבה וגם לגבולות. זה לא חייב להתנהל דווקא בשיחה
גבולות יכולים להיות משפט פשוט כמו אמרתי שעכשיו הולכים לישון.
הכלה יכולה להיות גם משפט פשוט כמו "זה באמת קשה" או אני מבינה שאת מעדיפה עכשיו לקרוא,
ואפילו אני רואה שזה לא נעים לך שאני כועסת עלייך.

שיחה הייתי עושה במטרה באמת להקשיב לה. להגיד לה אני רואה שיש משהו שמפריע לך ללכת לישון,
אני אשמח לשמוע למה. כמובן בזמן שאת פנויה לזה.
וגם בשיח ביניכן בעיני נכון שיהיו גבולות של כיבוד הורים לדוגמא צעקות והאשמות זה דבר שכדאי לחשוב עד איזה גבול נכון להכיל.
בסופו של דבר את האמא והיא הילדה.

ואם בא לך לקרוא עוד קצת על גבולות והצבה נכונה שלהם אז יש גם במדריך שבחתימה שלי
כתבת דברים נכוניםבארץ אהבתי
אבל במציאות זה לא כזה פשוט.
להציב גבול של 'אמרתי שעכשיו הולכים לישון' זה נשמע כמו חלום שזה באמת יעבוד.
בסדר יום הרגיל פשוט הולכים לישון כי זה מה שקורה, ובדרך כלל זה עובד בסדר. אבל כשהיא עושה שטויות, אין סיכוי שזה שאני אגיד 'אמרתי שעכשיו הולכים לישון' ישנה משהו. (לא שלא ניסיתי. אבל זה ממש לא עזר...)

ואת המשפטים של ההכלה שכתבת אני גם אומרת. אולי זה כן עוזר לה. אני מרגישה שהיא לא פנויה באמת להקשיב.

בכל מקרה, מה שכתבת על השיחה זה כיוון נכון. אני צריכה לראות איך אני אעשה את זה בזמן טוב.

וקראתי את המדריך שלך. יש בו הרבה דברים טובים. אולי באמת אני אחזור אליו עכשיו כדי להיזכר בדברים שיכולים לעזור לי... תודה!
בהצלחה יקרהתהילה 3>
אז תקראי שוב את הנושא של הגבולות❤
זה אמור לעזור לזמנים רגילים, ואם יש כאן איזשהו משהו מעבר, אז באמת שיחה שבה תנסי להבין:
א. מה מפריע לה
ב. מה יעזור לה

מקווה שהיום זה יעבור יותר בקלות❤
תודה רבה!בארץ אהבתי
לעניות דעתיפרצוף כרית

אולי אני מדברת שטויות.... אולי לא מתאים למקרה שלך, ואם לא אז אל תקחי... רק נותנת כיוון למחשבה שאולי מתאים לך ולא בהכרח.....

לענ"ד,

יש פה משהו מתחת לפני השטח הרבה יותר עמוק,

הילדה מצפה לקבל ממך סטוקים וכמויות של אהבה וזה ירגיע את הכל

נגיד שתגידי לה - "אני אוהבת אותך ואת מקסימה ואת תמיד כל כך אחראית ואת יותר אחראית ממנו לכן אני מצפה ממך להרגיע אותו" משהו כזה

אני בתור ילדה כשבכיתי להורים שלי, יכולה להגיד לך שמתחת לפני השטח חיכיתי למחמאות ומילים טובות וזה מה שהיה חסר לי , וכשלא נותנים לך את זה - אתה ממשיך לבכות/להתווכח/להרגיש ריק

(כל הקטע - זה שיתנו לך מיוזמתם, לכן "אסור" לה לפי הכללים שלה להגיד לך - "תגידי לי שאני טובה ושאת אוהבת אותי" כי כל הקטע זה שהיא מנסה "לבחון" אותך שתגידי את זה מיוזמתך, שאת באמת מרגישה את זה)

ואגב בארץ אהבתי, תמיד את כותבת דברים יפים ואת אשת חינוך גדולה פה בפורום,  אז הערכתי אליך

ממש תודה לךבארץ אהבתי
על כיוון החשיבה, אני חושבת שיש בזה הרבה אמת.

ותודה גם על המחמאות בסוף. לא חושבת שאני אשת חינוך גדולה, יש לי עוד הרבה מה ללמוד, אבל שימח אותי לקרוא...🙂
בשמחה ואגבפרצוף כרית

קבלי הזדהות זה קורה בכל הבתים הכי טובים אני מאמינה.... רק נתתי טיפ אבל חלילה לא שום שמץ של אשמה, ברור שזה דבר שקורה, וילדים עושים שטויות וכו' וזה מבאס וקשה להרדים אותם והם משתוללים, מוכר מאוד....... 

תודה❤️בארץ אהבתי
גם לי היה משהו דומה אתמול...😕אור123456
הבן 12 הץעצבן עלי כשרציתי ב9 פלוס קצת שקט בסלון ושהוא יעשה משהו אחר חוץ ממחשב...התעצבן עלי והלך לישון מחומם...מבאס אבל גם אנחנו בני אדם
באמת מבאס.. תודה על ההזדהות!בארץ אהבתי
תודה לכל העוזרות והמייעצות, ולכל מי שהתפללה עליבארץ אהבתיאחרונה
היום היה ממש טוב, ב"ה.
מקווה שימשיך ככה... (היום גם היה היום האחרון של הלימודים של בעלי, אז זה כבר יהיה יותר קל מהבחינה הזאת).
אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).

בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.

אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

וואי אני רקDoughnut
איזו אמא משקיענית! הציפיות שלי הן רק לעבור את החופש בשפיות😅
כמה רעיונות שעשיתי שנים קודמותעל הנס

*לימדתי את כולם לסרוג גם את הבנים,זה עבד יופי אצלי.

*יצירה מושקעת לסוכות.

*גם קישוט לשולחן לראש השנה

*כנל גם לשבת,עשינו אגרטלים מצנצנות ריקות למשל,חבקים מגלילי נייר סופג,בירכונים,קופות צדקה וכ'ד חילקנו גם לסבתות.

*חיפשנו קרשים מפורקים ברחוב ובנינו אדניות פשוטות,שרפרפים,לא הכל יצא מוצלח אבל הם ממש נהנו.גם נתן להם קצת מושגים

*כולם אצלי שותפים במטבח. מכינים סלטים, מבשלים,שוטפים כלים.

נושאיםמדברה כעדן.

חגים (כרטיסי שנה טובה, קישוטים לסוכה, לימוד הלכות?)

אקולוגיה (ללמוד על זה, להכין יצירות בצורה אקולוגית, ליצור עציצים בצורה אקולוגית)

גמילות חסדים(ללכת להתנדב, להכין עוגיות וברכות לחיילים/אנשים עריריים לפני שבת)

בין אדם לחברו (ביקור חולים, כיבוד הורים) 

כמה רעיונות:הגברת מהירח

חוגים:

אומנות (ציור/ פיסול/ צילום)

מלאכות יד (נגרות/ קדרות/צורפות/ רקמה/ סריגה/תפירה)

בישול/אפיה

טיול

חיות

התעמלות

דרמה/ תיאטרון

נושאים:

חקלאות/ גינון (איך מגדלים חסה ואיך מוסקים זיתים ומכינים שמן זית...)

מדע/ טבע (לצפות בכוכבים, לחקור את החרקים בוואדי הסמוך לבית...)

היסטוריה/ גיאוגרפיה של ארץ ישראל

וואו, זה נשמע השקעה ממש!! כל הכבוד לך!! בהצלחה!!

חוג ברייקדאנס למתחילים ביוטיובביו
יש לי 2 מקורות - מקווה שיעזורhameiri13
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ו 16:11

זה בבית אבל אפשר לעשות גם בבית ספר

משחקי קלפים ודימיון 

משחקים חינוכיים

הפורום הזה נועד לנשים בלבד.מתואמתאחרונה

והוא לא נועד לפרסומות (או להבאת קישורים מכל מיני מקומות).

אולי יעניין אותך