תתפללו עלי שאני אצליח להשכיב הלילה בצורה נורמליתבארץ אהבתי
אתמול היה סיוט. שני ילדים שהשתוללו והלהיטו אחד את השני, ושום ניסיון שעשיתי כדי להרגיע או כדי להפריד לא עבד. בסוף הקטנים נרדמו סביב 10 וחצי, והגדולה נכנסה למיטה רק קרוב ל-11 ונרדמה אחרי 11.

היום בעלי חוזר מאוחר.
ניסיתי לדבר עכשיו עם הגדולה (בת 8 וחצי) על מה שהיה אתמול, כדי לנסות לחשוב איך אפשר שיהיה הפעם אחרת. (אם היא תהיה רגועה, זה יפתור את רוב הבעיה...).
אבל השיחה היתה הכי גרועה שאפשר. התחלתי בלשאול אותה איך היא הרגישה אתמול, והיא ישר התחילה להאשים אותי שאני כעסתי עליה כשלא היה צורך, ושאחר כך כעסתי עליה אבל לא על אח שלה שעשה אותו דבר, ועוד האשמות בלי סוף (חלקן נכונות, אבל עם סיבה - כי מילדה יותר גדולה אני כן מצפה קצת יותר שליטה, ובעיקר כשאני יודעת שאם היא תירגע זה ישפיע על כולם, וחלקן בכלל לא נכונות - כמו הטענה שעל אח שלה לא כעסתי בכלל, כשבהחלט כעסתי גם עליו, גם אם לא באותה מידה).
ואני לא הצלחתי לקבל את מה שהיא אומרת. לא הצלחתי לשמוע את הרגשות שלה מאחורי הדברים ולתת להם מקום. ישר התווכחתי איתה והסברתי לה למה אני צודקת (למה מה שהיא מתארת לא נכון, או למה הייתי צריכה לפעול איך שפעלתי).
ועכשיו שתינו עצבניות, אני ברחתי לחדר להירגע קצת. לא יצאנו עם שום מסקנה מהשיחה הזאת, רק כעס ועצבים.
אני מרגישה שאני לא יודעת לדבר איתה. אף פעם לא מצליחה לנהל איתה שיחה על משהו לא נעים שהיה, באופן שנצא מזה בהרגשה טובה. תמיד זה הופך לוויכוח. גם כשאני מנסה להבין את הצד שלה ולתת לו מקום, זה אף פעם לא מספיק. ואף פעם אי אפשר להגיע לצד שלי, שהיא תבין גם שמה שהיה מצידה לא היה בסדר.
אני מתוסכלת ממש...
בהצלחהאבןישראל
מתפללת עליך..!
הרדמות לפעמים זה ממש קשה במיוחד בחופש.
יכולה לשתף שגם אצלנו יש ערבים כאלה ובמיוחד אם בעלי לא כאן..
הרבה סיעתא דשמיא
תודה על ההזדהות, ממש הייתי צריכה את זה...בארץ אהבתי
ברור לי שזה לא מה שאת מחפשתאורוש3
והמח שלי בריקנות כרגע. אבל אולי פשוט להפריד כוחות. או את הגדולה יותר מאוחר. או אחד מהם שירדם אצלכם ואח''כ תעבירו.
כרגע כששתיכן טעונות פחות יעבוד שיח רגשי אני חושבת. תשמרי לזמן טוב. או כשאת איתה לבד בסיבוב או ברכב. או במכולת. או ממש לקבוע זמן. עם משהו טעים והרבה אהבה.
אולי לפתוח בזה שתודה שהיא סיפרה לך מה היא הרגישה ושחשוב לך מאוד לשמוע את זה. הייתי מנסה להתמקד בשיחה בה. לומר לה שאת מול אחיה זה שלך ושלו. ושאת רוצה להתמקד בה. לחשוב יחד על פתרונות להרגע, פתרונות טכניים בעיקר- עיסוי, מוזיקה וכו'. או מה היא חושבת שכדאי כשאת מחליטה שיש יותר מדי השתוללות? להפריד כוחות? ספר? וכו'.
אבל לא היום. בשיחה רגועה ומעט מרחק מהאירוע.
הלוואי שהיתה לי אפשרות להפריד כוחותבארץ אהבתי
זו האופציה הראשונה שהייתי בוחרת בה עכשיו, אבל בעלי לא בבית, והיא מפחדת להיות לבד בלילה.
הבעיה שהיא נכנסה למצב רוח משוגע, דאי אפשר לדבר איתה. רוב הזמן התעלמתי, עד למצבים שהיא התחילה להציק לאחים שלה ושם הייתי חייבת לעצור את זה.
איכשהו הצלחתי להקריא להם סיפור בלי שהשטויות שלה הפריעו יותר מידי (וב"ה שהפעם הקטנים לא נגררו אחריה). עכשיו הצעתי לה לקרוא ספר (זה הדבר היחידה שבאמת מרגיע אותה במצב כזה), והקטן התחיל להתעקש שגם הוא חייב ספר. אבל לפחות עכשיו היא התחילה סוף סוף לקרוא, אז יש תקווה שהיא תירגע מהמצב רוח המשוגע הזה. רק שנקין עכשיו התחיל.
לא יודעת איך נסיים פה ומתי...😣
ב"ה עכשיו כבר נרגעו הרוחותבארץ אהבתי
הקטנים שוכבים בשקט, הקטן יותר כבר נרדם.
והגדולה קוראת, כבר בלי שטויות...

חלק מהקושי הוא גם זה שלאחרונה גמלתי את הקטן מהנקה (שכבר די גדול, אבל רק עכשיו הגענו לזה...🙂). עד עכשיו הוא לא הוסיף לבלגן כי ההנקה הרגיעה אותו. עכשיו הוא פנוי להצטרף להשתוללות, וזה ממש מקשה. היו לילות שעברו ממש בסדר, אבל אתמול והיום היה קשה.
אבל זה כנראה חלק מהתהליך של השינוי שצריך להסתגל אליו ביחד וללמוד איך מתנהלים עם הנתונים החדשים.
לגמריאורוש3
בטח שמשפיע. יחד עם חופש וחוסר שגרה.
היא לא תסכים להיות במיטה שלך עם אור קטן?
בהחלט במצבי הרוח המשוגעים אין עם מי לדבר. מכירה.
אם ספר מרגיע אולי תתחילי השכבה עם זה שכל אחד בוחר ספר ונכנס למיטה. ואז את מקריאה לקטנים ואם היא בעניין שתקשיב ואם לא אז שתקרא.
וחיבוק.
תודה על החיבוק, וגם על העצותבארץ אהבתי
היא לא תסכים להיות במיטה שלי. יש לה פחד מהפסקות חשמל כשחושך בחוץ, וזה לא כל כך נדיר פה, אז יש בסיס לפחד הזה... (ב"ה כשהיא במיטה שלה אני כבר יכולה לצאת מהחדר גם אם היא לא נרדמה, אחרי תהליך ארוך שעברנו בנושא. אבל היא לא תסכים להיות מחוץ לחדר כשאני משכיבה, אם בעלי לא בבית).

זה רעיון להתחיל אחרת את ההשכבה.
זה קצת קשה כי גם ככה אנחנו מגיעים למיטות מאוחר (בחופש אפילו יותר מתמיד).
ומה שאני מקריאה זה לא סתם סיפור, אלא לימוד ביחד של ספרי הנ"ך (מתוך ספר שמותאם לילדים, וגם מהפסוקים), והיא כן רוצה להיות חלק מהלימוד, אז היא לא תרצה לקרוא בזמן הזה.
אבל ננסה באמת לחשוב על איזה שינוי אפשר לעשות כדי להתחיל יותר ברוגע. תודה על כיווני המחשבה שאת מוסיפה.

ותודה גם על מה שכתבת קודם על הכיוונים לשיחה יותר מועילה.
אני מרגישה שבאמת מאוד קשה לי להתמודד עם כל ההשוואות שהיא עושה מול האחים. אבל מבחינתה זה חלק מהותי שהיא לא מוכנה לא לדבר עליו. היא ממש כועסת על זה שאני לא כועסת עליהם כמו שהיא היתה רוצה, וכל פעם השיחה הולכת למקומות האלו. ואני לא יודעת להגיב לזה נכון. זה תמיד מתפוצץ משם.

(ואני חייבת להגיד שהיא ילדה מתוקה ומהממת, מוכשרת וחכמה, אבל כרגע היו לנו כמה סיטואציות שהדגישו את האתגרים שלי מולה...)
אצלנו כנ''ל הפסקות חשמלאורוש3
תאורת חרום מחוברת בכל החדרים וגם במטבח. ברגע שנכבה החשמל זה נדלק.
נשמע שהפסקת ההשוואה לאחים זה חלק מהתהליך שצריך לעבור מולה. לומר שאת האמא של כל ילד. והיא אחראית לעצמה ולא לאחיה. זה מורכב מול בכורים. שלי חושב שהוא הורה של אחותו ומטריף אותה עם הערות ונסיונות ''חינוך'' בלתי פוסקים בנושאים מסויימים. אני משתדלת לשדר שאני אמא שלה ואני מטפלת בדברים מולה ושאם יד לו בעיה שיפנה אלי. לא שזה פוסק. אבל זה השדר. אצלך זה שונה כי היא באה אליך עם הטענות שלה. וטוב תמיד בעיני להתייחס באופן חיובי לכל שיתוף רגשי של הילדים כדי שנצליח להיות כתובת. אז משם נראה לי להתחיל. אבל כן לחלחל לאט לאט שאת מול האח זה שלכם. יחד עם הערכה לשיתוף שלה והתייחסות לתחושות שלה.
תודה על כיווני החשיבהבארץ אהבתי
זה באמת נשמע שמורכבת יותר מול בכורים.
גם מה שאת כותבת קיים אצלנו. אבל באמת רוב העניין זה מולי - עכשיו את חייבת לכעוס עליו, למה לא כעסת עליו?, למה את כועסת עלי ועליו לא? וכו'.
וזה באמת הופך את זה למורכב - מצד אחד לתת מקום לשיתוף שלה (מה שמאוד קשה לי), ומצד שני לשים את הגבול שזה לא העניין שלה (מה שלא ממש הצלחתי לעשות עד עכשיו, למרות שכן ניסיתי לתת את השדר הזה).
תודה על חידוד הדברים, עזרת לי לסדר את הדברים בראש. אני צריכה עוד ללמוד איך לעשות את זה בפועל טוב יותר.
אני חושבת שפה צריך גבולות ברוריםהמקורית
ולהסביר לה שיש דברים שהיא לא צריכה להתערב בהם.
יש לה כנראה חוש צדק מפותח, גם לי יש כזה, וגם לבן שלי. אבל צריך להגיד לה שדרך החינוך שלך מחוץ לתחום כי יש דברים שהיא לא מבינה ורואה בצורה שאת רואה. אולי אם תשקפי מורכבות זה יעזור אבל לצורך העברת המסר ולא כשיתוף תמידי כי בעיניי זה לא נכון לתת לילדים מקום להתערב, בטח לא מול אחים שלהם. זה גם עלול ליצור תחושה לא נעימה מצד האחים הקטנים מולה שהיא כביכול מתריסה אותך נגדם
תודה על זהבארץ אהבתי
יכול להיות שאני באמת צריכה לשנות את התגובות שלי אליה בנושא. תודה על הארת הדברים.
נתפסתי לזה שהיא מפחדת לבד בלילהמתואמת
יכול להיות שיש לה חרדות?
יש לי ילד אחד שלאחרונה סובל נורא מחרדות (ממחבלים) והוא גם לא מוכן לישון לבד בחדר בלי "מישהו גדול" (שזה אומר - התאום שלו או האח הגדול, כלומר, האח הקטן לא מספיק).
והוא פיתח לאחרונה עצבנות נוראית ואגרסיביות ("נדלק" מכל דבר קטן) וזה קשה נורא...
אז אנחנו יודעים מה הבעיה שלו (ומחפשים לה טיפול), אבל זה לא הופך את ההתמודדות לקלה יותר...
אולי כדאי שתבררו בכיוון הזה אצל הבת שלך... ובכל מקרה - לבי איתך! זה ממש קשה!

בכל אופן, אפשר לנצל את זה שהיא הבכורה ולהעצים אותה בכיוון הזה.
אני זוכרת פעם כשהייתי ילדה - אמא שלי נזפה בי על משהו ונעלבתי נורא. ואז היא כתבה לי מכתב, ונתנה בו משל של אור במקום שחור - האור בולט מאוד על רקע השחור, וככה גם אצל ילד שתמיד מתנהג טוב - אם הוא פתאום מתנהג רע זה בולט מאוד. לילד שכמעט תמיד מתנהג רע אין טעם להעיר, אבל לילד שכשל פעם אחת - מעירים, כי יודעים שהטוב שבו יכול לגבור על המעשה הלא טוב.
אז אפשר לדבר איתה על זה - כמה את מעריכה אותה ורואה שהיא טובה, ודווקא בגלל זה את מצפה ממנה ליותר.
אפשר "למתג" אותה כעוזרת שלך בשעת ההשכבה, ואולי זה כבר יוציא ממנה את החשק לעשות שטויות בזמן הזה...

ועוד פתרון פרקטי - להבטיח משהו למי שישכב במיטה בזמן... או סיפור לפני השינה, או למשל משהו טעים בבוקר.
את אמא מדהימה! והיא ילדה קטנטונתאם מאושרת
בת שמונה וחצי!!! זה אפילו לא גיל חינוך,
מדהים שאת חותרת להגיע לכאלה שיחות עומק.
אני הייתי מחכה עוד קצת שתגדל.
אין לה עדיין את המסוגלות הנפשית לזה.
בעז"ה היא עוד תגיע לגיל שתשחנשו, בעיתו ובזמנו.

ב"ה ,איזה כיף שהלילה עבר לך בשלום. שימשיך כך!
מסכימה עם הכל , רק-אביול
גיל שמונה וחצי זה הרבה אחרי גיל חינוך..
בפן ההלכתי- יש כמה דיעות שונות לגיל חינוךיעל מהדרום
לק"י

אבל גם לפי הדיעה שגיל 9 הוא גיל חינוך, הילדה לא רחוקה משם.
התכוונתי לגיל שאפשר לצפות מילדאם מאושרת

@אביול ו@יעל מהדרום צודקות , סליחה, כתבתי סתם גיל חינוך בלי להסביר על מה חשבתי...

קראתי פעם הסבר של הרבי מלובביץ (כותבת בגדול מה שאני זוכרת, מקווה שמצליחה לדייק) 

למה אי אפשר לדרוש מילד לא לאכול לפני התפילה -

לחנך כן , אבל לדרוש זה אי אפשר כי אין לו יצר טוב, אלא רק יצר רע, ואם היצר הקיומי שלו (שזה בעצם היצר הרע) רוצה לאכול אין לו את היכולת להתגבר כמו מבוגר שיש לו יצר טוב,

אני לא זוכרת איזה גיל הרבי כתב שכן אפשר לדרוש,

אבל חשבתי על זה עכשיו בהקשר של תענית שעות בתשעה באב - שהגבול זה גיל 9.

לכן אני מחשיבה ילד מתחת גיל 9 כילד קטן. אין לו את היכולת להבין צרכים / רגשות של מישהו אחר. 

ברור שמגיל 0 אנחנו מחנכים להרגיש את השני , להבין אותו , לוותר לו וכו' אבל זה יותר אילוף מאשר חינוך, אין לו את הכלים בזמן אמת להתנהג כמבוגר - גם אם הרבה פעמים הוא מצליח. 

תודה על ההסבר!יעל מהדרום
לק"י

אבל פחות התחברתי.
ילד בן 7-8 כן מסוגל לראות את האחרים ולהבין אותם. אולי תלוי באופי של הילד.
מעניין...אביול
יש לך את המקור? נשמע לי קצת מוזר שאין להם יצר טוב
לא הכרתי את הדעה של גיל 9...אביול
חשבתי שזה 4-5... אוקי
תודה...בארץ אהבתי
העניין זה לא להגיע לשיחות עומק לשם השחנ"ש.

העניין הוא שהיתה השכבה נוראית, ואני לא רוצה שזה יקרה שוב. אז חשבתי שאולי יעזור לדבר על זה מראש ולחשוב איך אפשר להתנהל בצורה חכמה יותר שתהיה נעימה יותר לכולנו (גם לה זה לא נעים כשכועסים עליה...).
אבל למעשה השיחה רק החמירה את המצב. היה ממש לא פשוט גם הלילה. אבל לפחות הפעם זה היה רק היא רוב הזמן, ואיכשהו הצלחתי להתמודד בצורה סבירה. ובסוף כשהיא קראה ספר היא הצליחה להירגע (אני יודעת שזה הפתרון שהכי עוזר לה, אבל אני לא יכולה להכריח אותה לקרוא כשהיא לא רוצה...).
בני כמה קטנים?פליונקה
אם אין הפרש גדול מאוד בגיל, באמת כדאי להשתדל לתת יחס שוויוני יותר.
אולי תשאלי מישהו אחר שמכיר אותך עד כמה יש צדק בדבריה ? אם היא מרגישה מקופחת , אמירה שזה לא עניינה לא תפתור את הבעייה.
העניין הוא לא שהיא מרגישה מקופחתבארץ אהבתי
אלא שהיא מרגישה שכועסים עליה יותר.
הקטנים יותר בני 6 ו3.5.
מעשית באמת יוצא שכועסים עליה יותר, כי היא מאתגרת אותנו יותר. אבל התגובה היא על פי ההתנהגות (אני גם משתדלת לא תמיד להגיב בכעס כשיש לי אפשרות אחרת. אבל לא תמיד זה עובד, ולא תמיד אני מצליחה).
המחשבה שלך ממש יפה ונכונה!אם מאושרת
התכוונתי שבגלל שהבת זוג לשיחה היא ילדה ,אין מה להתאכזב כשזה לא הולך.

ולגבי הספר- איזה טוב שיש משהו שמרגיע אותה.
כשהייתי ילדה קנו לי מנורת לילה קטנה,וגם כשלא רציתי לישון,הייתי צריכה להיות במיטה בשעה מסויימת ,ויכלתי לקרוא.
אולי אפילו אפשר מנורת חירום קטנה,ואז גם אם תהיה הפסקת חשמל,היא לא תפחד?

בהצלחה! ממש זכתה הבת שלך באמא שכ'"כ חושבת עליה! אשריכן!
תודה...❤️בארץ אהבתי
הבעיה שזה לא רק השיחה הזאת. יוצא הרבה שאני מנסה לדבר איתה, כששתינו רגועות, על משהו שהיה, ואני מרגישה שכמעט אף פעם השיחות האלו לא נגמרות בצורה של קרבה. לרוב היא מתעצבנת עלי בשיחות האלו. וזה אומר שמשהו שם לא מתנהל נכון. שאני לא מצליחה להוביל את השיחה בצורה נכונה.
אם זה היה רק פעם אחת, אז זה היה מבאס אבל לא נורא. באמת היא ילדה ולא תמיד יוצאים משיחות כמו שתכננו. אבל אם זה כמעט כל פעם, זה אומר שיש לי משהו לשנות פה, ואני עדיין לא מספיק יודעת איך לעשות את זה נכון.
היום היתה לי שוב שיחה איתה על משהו אחר, וניסיתי לבוא בגישה אחרת, בהשראת דברים שכתבו פה, ועדיין זה לא עבד טוב. לא נגמר בפיצוץ, כי הפסקתי כשראיתי שזה לא עובד, אבל עדיין היה מאכזב.
אני חושבת שאת צריכה להסתכל על זה כתהליךהמקורית
גם אם נגמר עכשיו פחות טוב, תשמרי את השיטה.
באמת כמו שכתבו, ייתכן והסמכות שלך מולה קצת מעורערת. והאמת, אני בגישה שלא כל הזמן ילדים צריכים לצאת משיחה איתנו כשהם מרוצים. ילדים הם מאוד אנוכיים ומרוכזים מעצמם, אז אם יש מסר שחשוב לי להעביר - אעשה זאת גם אם לא יהיו מרוצים. אבל כן הייתי מדגישה אהובים ורצויים. בעיניי גבולות ואהבה הולכים רק ביחד
תודה על כיוון החשיבה הזהבארץ אהבתי
אלו דיוקים חשובים...
אז אני הייתי מחכה שתגדלאם מאושרת

לא נראה לי שלך יש משהו לשנות, חוץ מלתת לה לגדול ולהבשיל.

(אבל אני מבינה מתגובות אחרות, שלא אצל כולן זה ככה, אז מה שאני כותבת- מתאים לי, לא בהכרח לאחרות)

יכול להיות שבאמת זה מה שצריך... תודה!בארץ אהבתי
היא לא קטנטונת, ויש ילדים בגיל הזה שאפשר לדון איתםיעל מהדרום
לק"י

הבן שלי בן 7.5 ודוקא נראה לי שאפשר לדון איתו בעומק מסויים על ההתנהגות.
אני רק - 🧡קמה ש.
בס״ד

לפעמים הכל קשה כל-כך איתם...!
ממש מזדהה עם חוסר האונים הגדול שממלא אותנו במצבים מסוימים. כשהם מדי מטורללים, כשאנחנו מדי בקצה, כששום דבר מכל הניסיונות המפוארים שלנו לא מצליח... הייתי בזה ככ הרבה פעמים בימים האחרונים. כאילו ההסתגלות לדבר הזה שנקרא ״חופש גדול״ פשוט לא מתרחשת!!! וזה משפיע על הדימוי העצמי שלנו כאימהות, ואנחנו נחלשות עוד ועוד... ואת עוד היית לבד!!!

טוב שכתבת!
טוב שהערב נגמר וששרדת!
ומחר יום חדש בע״ה, והלוואי והוא יהיה מלא בכל טוּב 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
תודה על ההזדהות...בארץ אהבתי
פה זה לא ממש הסתגלות לחופש הגדול. אנחנו כבר עמוק בתוכו (לא שלחתי לקייטנות...).
אבל אנחנו בסוף שבועיים וחצי של סמסטר קיץ עמוס של בעלי (רוב הימים הוא בבית מהזום, שזה קצת יותר קל כי אפשר לשלוח ילדים שיהיו לידו, אבל עדיין אני די לבד איתם).
וגם אנחנו בדיוק אחרי גמילה של הקטן (הדי גדול כבר..) מללכת לישון בהנקה. אז זה גם משנה קצת את הסדרים (הוא נגמל מעצמו ובצורה ממש חלקה, ב"ה, אבל עכשיו כבר אני לא יכולה להרגיע אותו על ידי הנקה, וכל אחד מגיב לשני וזה מתסיס את כולם. היום הוא דווקא היה יותר רגוע רוב הזמן, אבל זה ברור לי שזה חלק מהגורם לקושי).
מצדיעה לך על כל החופש שכבר עברתם ועל כל התהליכיםקמה ש.
בס״ד

שהובלת במהלכו!!! וכל זה כשאת בגדול לבד עליהם!

התכוונתי שזה מוכר לי גם אם הנסיבות אצלי שונות מאצלך (ההסתגלות היא לדברים שונים).

מקווה שמכאן ואילך ימשיך לך בטוב ובקלות!
תודה!❤️בארץ אהבתי
ובהצלחה גם לך...
וואו נשמע קשוחתהילה 3>
זה מאד טבעי שכשנמצאים באיזשהי סערת רגשות מתקשים להכיל את הרגשות של הצד השני.

מזכירה לך שאת האמא והיא הילדה, וזה נשמע שיש כאן קצת חוסר סדר בעניין הזה.

המפתח ליכולת להקשיב ולהכיל אחרים היא קודם כל להיות בהקשבה והכלה מול עצמך. היה לך מאד קשה ומתסכל, ובכללית
נשמע שיש לך מורכבות מולה ולכן מאד בקלות עלול להגיע מצב שאת במצב שלא פנוי כל כך להכלה שלה, בטח כשהיא מאשימה אותך.

אני מציעה לך לא להאשים את עצמך ולהלקות את עצמך❤
אלא ללמוד להתנהל נכון בצורה רגשית, ולא ליזום שיחות מורכבות כשאין לך פניות נפשית גדולה אליהן.

ומהצד השני, להיות במקום סמכותי מול הילדה לפעמים.
עת לדבר ולשוחח על למה קרה מה שקרה, ועת להבהיר שלא מקובל עלייך שההשכבה תתנהל בצורה שבה היא התנהלה, ולהציב גבול.

זה נפלא באמת להקשיב להכיל ולשוחח, כשזה באמת אפשרי מצידך.
אחרת כולם יוצאים מופסדים וזה ממש חבל❤

כך או אחרת חיבוק על האתגרים והתחושות..
תודה על הדבריםבארץ אהבתי
עזרת לי לחדד לעצמי כמה דברים.
אני עוד צריכה לחשוב על איך היה נכון יותר להתנהל לכתחילה. לא בטוחה שאני יודעת איך לנהל מולה את השיחה המכילה כמו שצריך, וגם לא את השיחה הסמכותית שמציגה גבולות (ז"א, אני יכולה להגיד באופן ברור מה לא היה מתאים ולמה אני מצפה, אבל זה לא אומר שהיא תבחר להקשיב, ובעיקר לא כשהיא נכנסת למצב רוח הזה שאין עם מי לדבר...).
נראה ליתהילה 3>
שזה קודם כל נקודה להפנמה;
את אמא שלה ואת המבוגר האחראי
היא זקוקה ממך לאהבה וגם לגבולות. זה לא חייב להתנהל דווקא בשיחה
גבולות יכולים להיות משפט פשוט כמו אמרתי שעכשיו הולכים לישון.
הכלה יכולה להיות גם משפט פשוט כמו "זה באמת קשה" או אני מבינה שאת מעדיפה עכשיו לקרוא,
ואפילו אני רואה שזה לא נעים לך שאני כועסת עלייך.

שיחה הייתי עושה במטרה באמת להקשיב לה. להגיד לה אני רואה שיש משהו שמפריע לך ללכת לישון,
אני אשמח לשמוע למה. כמובן בזמן שאת פנויה לזה.
וגם בשיח ביניכן בעיני נכון שיהיו גבולות של כיבוד הורים לדוגמא צעקות והאשמות זה דבר שכדאי לחשוב עד איזה גבול נכון להכיל.
בסופו של דבר את האמא והיא הילדה.

ואם בא לך לקרוא עוד קצת על גבולות והצבה נכונה שלהם אז יש גם במדריך שבחתימה שלי
כתבת דברים נכוניםבארץ אהבתי
אבל במציאות זה לא כזה פשוט.
להציב גבול של 'אמרתי שעכשיו הולכים לישון' זה נשמע כמו חלום שזה באמת יעבוד.
בסדר יום הרגיל פשוט הולכים לישון כי זה מה שקורה, ובדרך כלל זה עובד בסדר. אבל כשהיא עושה שטויות, אין סיכוי שזה שאני אגיד 'אמרתי שעכשיו הולכים לישון' ישנה משהו. (לא שלא ניסיתי. אבל זה ממש לא עזר...)

ואת המשפטים של ההכלה שכתבת אני גם אומרת. אולי זה כן עוזר לה. אני מרגישה שהיא לא פנויה באמת להקשיב.

בכל מקרה, מה שכתבת על השיחה זה כיוון נכון. אני צריכה לראות איך אני אעשה את זה בזמן טוב.

וקראתי את המדריך שלך. יש בו הרבה דברים טובים. אולי באמת אני אחזור אליו עכשיו כדי להיזכר בדברים שיכולים לעזור לי... תודה!
בהצלחה יקרהתהילה 3>
אז תקראי שוב את הנושא של הגבולות❤
זה אמור לעזור לזמנים רגילים, ואם יש כאן איזשהו משהו מעבר, אז באמת שיחה שבה תנסי להבין:
א. מה מפריע לה
ב. מה יעזור לה

מקווה שהיום זה יעבור יותר בקלות❤
תודה רבה!בארץ אהבתי
לעניות דעתיפרצוף כרית

אולי אני מדברת שטויות.... אולי לא מתאים למקרה שלך, ואם לא אז אל תקחי... רק נותנת כיוון למחשבה שאולי מתאים לך ולא בהכרח.....

לענ"ד,

יש פה משהו מתחת לפני השטח הרבה יותר עמוק,

הילדה מצפה לקבל ממך סטוקים וכמויות של אהבה וזה ירגיע את הכל

נגיד שתגידי לה - "אני אוהבת אותך ואת מקסימה ואת תמיד כל כך אחראית ואת יותר אחראית ממנו לכן אני מצפה ממך להרגיע אותו" משהו כזה

אני בתור ילדה כשבכיתי להורים שלי, יכולה להגיד לך שמתחת לפני השטח חיכיתי למחמאות ומילים טובות וזה מה שהיה חסר לי , וכשלא נותנים לך את זה - אתה ממשיך לבכות/להתווכח/להרגיש ריק

(כל הקטע - זה שיתנו לך מיוזמתם, לכן "אסור" לה לפי הכללים שלה להגיד לך - "תגידי לי שאני טובה ושאת אוהבת אותי" כי כל הקטע זה שהיא מנסה "לבחון" אותך שתגידי את זה מיוזמתך, שאת באמת מרגישה את זה)

ואגב בארץ אהבתי, תמיד את כותבת דברים יפים ואת אשת חינוך גדולה פה בפורום,  אז הערכתי אליך

ממש תודה לךבארץ אהבתי
על כיוון החשיבה, אני חושבת שיש בזה הרבה אמת.

ותודה גם על המחמאות בסוף. לא חושבת שאני אשת חינוך גדולה, יש לי עוד הרבה מה ללמוד, אבל שימח אותי לקרוא...🙂
בשמחה ואגבפרצוף כרית

קבלי הזדהות זה קורה בכל הבתים הכי טובים אני מאמינה.... רק נתתי טיפ אבל חלילה לא שום שמץ של אשמה, ברור שזה דבר שקורה, וילדים עושים שטויות וכו' וזה מבאס וקשה להרדים אותם והם משתוללים, מוכר מאוד....... 

תודה❤️בארץ אהבתי
גם לי היה משהו דומה אתמול...😕אור123456
הבן 12 הץעצבן עלי כשרציתי ב9 פלוס קצת שקט בסלון ושהוא יעשה משהו אחר חוץ ממחשב...התעצבן עלי והלך לישון מחומם...מבאס אבל גם אנחנו בני אדם
באמת מבאס.. תודה על ההזדהות!בארץ אהבתי
תודה לכל העוזרות והמייעצות, ולכל מי שהתפללה עליבארץ אהבתיאחרונה
היום היה ממש טוב, ב"ה.
מקווה שימשיך ככה... (היום גם היה היום האחרון של הלימודים של בעלי, אז זה כבר יהיה יותר קל מהבחינה הזאת).
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך