הסבים שלי, מעולם לא החליפו טיטול ולא שמרו על הילדים לבד, גם לא כשהסבתות הלכו ללדת.
זה אומר שהם לא היו אחראיים על הילדים? זה אומר שבחלוקת התפקידים *המוסכמת* בין בני הזוג האמא לקחה את הטיפול בילדים, והאבא את הפרנסה.
יש עוד דברים בגידול ילדים כמו לימוד וחינוך, ותשומת לב וכו', גם מי שלא מספיק מרוכז כדי להשגיח על פעוטות לבד עדיין יכול להיות הורה מצוין.
החלוקה צריכה להתאים לכישורים של כל אחד. אם בני זוג רואים שאחד מבני הזוג מתקשה באופן מיוחד (ולא צריך בשביל זה שום אבחנה) באחד מן התפקידים בבית, למה שלא יחשבו ביחד איך לחלק את התפקידים בצורה שמתאימה להם?
כמובן שאדם יכול להגדיל את הכישורים שלו, ולקחת ריטלין אם צריך, וללכת לריפוי בעיסוק לטיפול בהפרעת קשב ולשים שעון מעורר ותזכורות ואלף ואחד דברים שיאפשרו לו להיות אחראי לבד על הילדים שלו, אבל זו צריכה להיות בחירה שלו כי אחרת זה פשוט לא עובד. (גם אני מתקוממת בתוכי, מה זאת אומרת, אי אפשר לסמוך עליו! הוא אבא שלהם! ואז אני נזכרת שגם אני שולחת למעון, וגם אני לא אסע לבד עם כמה קטנים באוטובוס, כלומר, גם אני לא תמיד סומכת על עצמי לבד בכל סיטואציה ומי החליט מה כן "חובה" ומה לא)
אני כמוך לא מתחברת לגישה המקטינה גברים ומצפה מהם ציפיות נמוכות באופן אוטומטי. אבל זו לא הקטנה, להיפך, זה אמון והקשבה! בעיני כל עוד אדם אכפתי ואוהב ורוצה להיות שותף לזוגתו, וכנ"ל אשתו, אין סיבה שלא ידברו ביחד (אולי עם בעל מקצוע, שיכול לעזור שכל הצדדים ישמעו, שאין בעיה אמיתית שמפספסים, ויוודא שיש רצינות ואכפתיות) מתוך כנות ואמון ברצון של השני בטובת הבית, ויחשבו איך נכון להתנהל יחד עם מגבלות או קשיים שיש לכל אחד מבני הזוג.
בעיני השאלה המרכזית היא מה הכוונה, ואם יש כוונות טובות ואין אדישות, למרות שאפשר עד מחר לתלוש את השיערות מרוב עצבים ש"אם היית מספיק רוצה היית יכול", לא מכירה אנשים שזה מה שהניע אותם לפתח בעצמם כלים, אבל כן אפשר לראות איפה הכלים כן כבר מפותחים ולשים דגש עליהם ואחרי שיש הערכה למה שאפשר ושחרור של ה"חייב", להציע את הכיוון של ההתפתחות- כי הרי אתה בעצמך רוצה להיות שותף גם ב___, לא?.
ומאוד מסכימה שהשיח צריך לראות את צרכי שני הצדדים, כי אישה לא אמורה להרגיש ש"הכל עליה כל הזמן" או שהיא "בייביסיטר של בעלה", אבל הדרך לשם היא דרך פתיחה של האפשרויות לנהל בית וזוגיות ויצירתיות בפתרונות, ולא לקבע תמונה ספציפית שאולי נכונה וצודקת, אבל תגבה מחיר... (אנחנו תמיד אומרים בבית, שהמטרה בבית היא שלום, לא צדק, טוב סובייקטיבי ולא אמת)