ליל טבילה ומריבהתאיר הודיה
תינוק בן כמעט חמישה חודשים, ואפשר לספור על כף יד אחת את הפעמים שהיינו יחד מאז שנולד.
דימום ארוך, ואז התקן..
הנישואים שלנו כל הזמן חווים עליות ומורדות אבל הפעם זה השיא.
הלילה ליל טבילה, משהו ששנינו חיכינו לו די הרבה, ועד אתמול הכל היה מדהים, אפילו יצאנו ביחד בערב כדי שבאמת באמת הכל יהיה רגוע היום.
והיום הכל השתנה. הוא עשה משהו שלא יעשה מבחינתי, ואני לא רוצה ללכת לטבול. באמת. לא בקטע של להעניש אותו, פשוט בקטע של - אם הוא מסוגל לעשות את מה שעשה, למה אני איתו בכלל ?
הוא לא האדם שיבוא ויתנצל והאמת שאני לא בטוחה שאני רוצה התנצלות. כרגע אני בסערת רגשות ולא רוצה להמשיך את היחסים האלה.
זו לא בקשה לעצה, כי אני לא מסוגלת באמת לדחות ליל טבילה וכן אלך לטבול. לגבי מגע, לא נראה לי שזה יקרה הלילה. מקווה שאין עם זה בעיה.
סתם הייתי צריכה לפרוק כנראה.
איזה קשהסליל
חיבוק גדול גדול לך.

אין לי כל כך מילים לכתוב.
רק אגיד לגבי טבילה,
אני תמיד מעדיפה לטבול. בלי קשר למה שיקרה אחר כך.
לא רואה קשר מחייב בין טבילה למשהו אינטימי בין בני הזוג.
הרבה פעמיפ זה קורה, כי זה טבעי שיהיה רצון מצד שני בני הזוג.
אבל זה ממש לא מחייב.

ולגבי כל המתיחות, לידה זו ממש טלטלה לכולם.
אם את מרגישה שזה בתחום הסביר, ואתם במגמת שיפור - מצויין.
אבל אם לא, אולי כדאי ללכת לייעוץ זוגי בתחום כדי לא להעמיק את הפערים ביניכם
עונהבתי 123
מבחינה הלכתית אין חיוב של האישה להיות עם בעלה בליל המקווה. זה חיוב שלו ומצווה של שניכם. בודאי שאסור שיהיה בכוח גם אם זה רק בלב.
לא רשמת מה היה בדיוק אבל הרב פעמים מגיעים למצב שנראה שסוף העולם ואין מוצא ואחרי שמדברים על הדברים אולי מתייעצים עם איש מקצוע או עובר זמן אפשר למצוא פתרון.
טוב שאת הולכת לטבול בכל מקרה
יצר הרע שלפני הטבילה מחרחר ריביםהמקורית
ודואג שזה יהיה בדיוק לפני גם אם עד עכשיו הכל היה בסדר
זה בדיוק המקום הזה שאומר - למה אני איתו
רוב הריבים והמחלוקות בני הזוג הם פתירים, רק שעכשיו את אחרי לידה, לפניי טבילה, הכל השתנה לכם ואתם עוד מסתגלים למצב החדש והכל מאוד רגיש.
זה לא בא להקטין מהקושי שלך או מהפגיעה חלילה, רק להאיר לך נקודה נוספת שקשורה
חיבוק
כל כך נכון!!!!!תותית ואגסית
זה יצר הרע מיוחד שנשלח בתפקיד מטכלי לחרחר ולעשות רע.
חיבוק יקרה. הלוואי ותצליחו להתגבר 💃❤️
אני חושבת שכדאי שתטבלי קודם כל בשביל ההרגשה שלךהיושים
וגם כי מחר יום שישי ועדיף לך לסיים עם זה היום
אני בטוחה שבתוך תוכו הוא מאוד לא רוצה שתדחי את הטבילה ולא רק בגלל האינטימיות אלא בגלל עצם העובדה שאת אחרי
מאמינה שהזמן יעשה את שלו
נסי לשתף אותו ולדבר על מה שאת מרגישה מבינה אותך באמת לא פשוט ומסעיר
אני כן אטבול היוםתאיר הודיה
נשואים כבר כמה שנים ותמיד היו באגנים, בעיקר בלילות טבילה .. ותמיד טבלתי ובדרך כלל גם השלמנו וסלחתי.
אבל זו בדיוק הבעיה.. אני כל הזמן סולחת לו. לא משנה מה הוא עושה בסוף אני סולחת. והיום הוא היה חסר אחריות באופן מטורף , השארתי אותו עם הילדים והשכנה התקשרה להגיד שהם הסתובבו לבד והיא לקחה אותם אליה. הוא ישן! אפילו לא האכיל אותם. מהבוקר.
כשאמרתי לו משהו על זה הוא התחיל ממש לצרוח שזו אשמתי ולמה השארתי אותו איתם. ליד הילדים, בבית של ההורים שלי.
כמובן שזה על קצה המזלג. אבל זה גרם לי להבין שעם הבנאדם הזה אני לא רוצה להיות. עם הבנאדם שהוא יכול להיות כשהוא רוצה- ברור. אבל לאחרונה אין הרבה ימי רצון כאלה ונמאס לי.
איזה קשה😔 אי אפשר להצדיק אותובתי 123
תחשבי על טובת עצמך ועל טובת הילדים
יש בו גם דברים טובים מעבר לחוסר אחריות הזו?
זה מובן מאליו שאבא צריך לקחת אחריות ולהיות שותף אבל אם כשאת חושבת על פרידה את צריכה לחשוב שגם לא תהיה לך עזרה עם הילדים וגם לא יהיו עוד דברים שהוא כן בסדר בהם.
יש לך אפשרות לקבל עזרה עם הילדים מבייביסיטר או מההורים?
הוא בדרך כלל בסדרתאיר הודיה
אבל הייתה כבר פעם אחת שהשארתי אותו איתם ככה והם יצאו לבד. למזלי זה היה לזמן קצר מאוד וישר קלטתי.
כשהוא ישן זה בעייתי, כי הוא לא ממש שומע גם כשמדבר לעניין. והוא ישן..
ברור שיש בו צדדים טובים אבל כבר נמאס לי להצדיק אותו בעיניי עצמי, המשפחה שלי ושלו. מאמינה שלה' היו סיבות.
כרגע אני כועסת, מחר זה יעבור לי. אבל אני לא בטוחה שרוצה שזה יעבור, כי אז שוכחים והוא מבין שהכל בסדר איתו.
אם זו לא פעם ראשונה אני ממש לא חושבת שצריךבתי 123
להבליג. ואם את מאוד כועסת בודאי שאי אפשר לקיים את המצווה.
אבל כן לשבת ולחשוב על פתרון הוא אבא וזו חלק מהאחריות שלו. אם קשה לו והוא לא מסוגל הוא צריך לעזור למצוא פתרון אחר.
אני חושבת אחרתהמקורית
מ@בתי 123
אם הוא לא יכול לשמור עליהם - אז אל.
תחפשי פתרונות אחרים כאילו הוא לא אופציה
ודווקא כי זה מוכר לי, גם בעלי כזה.
אם אני משאירה איתו ילדים בבית - הכל יכול לקרות
ואם הוא יוצא איתם זה אחרת. אז להוציא אותם אני סומכת מאוד כי הוא זהיר ולא ירדם ברחוב, הכי הרבה יקח אותם להורים שלו ויישן, ולהיות איתם בבית פחות כי הוא עייף ועובד קשה והמיטה קוסמת לו והוא בטוח שהוא רק ישים ראש וישכב בלי להירדם.. והוא לא מכיר את עצמו כמו שאני מכירה אותו.
יש לו קשב וריכוז וזה לא מכוונה רעה.

גם אני סמכתי פעם פעמיים והבנתי שזה לא מתאים, במקום לשנות אותו התאמתי את עצמי למציאות ואני ניסרת בו בדברים אחרים אם כי הוא השתפר ובימים שהוא עובד מהבית בבוקרהכי הרבה יהיה בלאגן כי הוא לא יירדם, אז את זה אני סופגת
קשב וריכוזoo
זו לא סיבה מספקת להרדם ולהזניח ילדים.

מי שיש לו ילדים חייב ללמוד להיות אחראי עליהם. נקודה. אין דרך אחרת.
ולא, לא צריך לעזור לו להיות אחראי, זה נטו ענין של רצון ומי שלא מספיק רוצה את זה, הוא בבעיה רצינית.
חייב וצריך זו מילים מגבילות בעיניי ואינדיבידואליותהמקורית
לכל אחד יש את החייב והצריך שלו
החייב והצריך שלי זה לא להפוך את בעלי להיות מה שהוא לא, בטח לא בכח, בטח לא בלצפות ממנו לדברים שהוא לא מסוגל ואז להתפוצץ עליו כל פעם ולחוות מפחי נפש, הייתי שם. לא עוזר לא לטבול, ולא עוזר לצרוח עד השמיים זה גורם לאולקוס ולשבץ בטווח רחוק ולכאבי בטן וראש בטווח הקרוב
אלא לדאוג שהילדים שלי יהיו בטוחים היכן שהם נמצאים שלא בהשגחתי, ומנגד לשמור על הבית.

אם בעלי לא מסוגל - אז לא חייב שזה יהיה הוא.
ואםoo
הוא לא היה נזהר בחוץ וחלילה היה קורה משהו, גם אז רק את היית לוקחת אותם? איפה הקו האדום שלך?

אצלי בבטיחות הילדים ובשמירה עליהם בזמנים שסיכמנו עליהם זה קו אדום. לא בצעקות, באמירה ברורה בלי פשרות.

בעיני לא שומרים על הבית בכל מחיר, אפשר להתפשר, לא בנושאים שהם קו אדום מבחינתי.
אז את היית מתגרשת אולי. סבבה לגמריהמקורית
בחירה שלך.
אני בוחרת לראות עוד דברים.
בדגש על - בחירה.
אני בוחרת להתנהל כך כי אני רואה שזה מה שטוב במכלול.. כי כשהתנהגתי כמו שהצעת והענשתי אותו, המצב רק החמיר. והענשתי גם את עצמי על הדרך. לריב עם הבעל ולא לסלוח זה רע גם לך.לא לטבול זה רע גם לך. וזה לא נשק להשתמש בו, אף פעם.

ואני בוחרת לנסות לשנות כי לא רק אני פה, יש פה גם ילדים שחשובה הבריאות הנפשית שלהם, ויש פה גם אותי שלא רוצה להיאבק ובוחרת לנסות לפעול מנקודת מבט אחרת. ובואי נגיד שבמשמורת משותפת עם חסרון כזה לא בטוח שאת יכולה להיות רגועה.
היןם אחרי שהתאמצי ציפיות למציאות החיים שלי טובים ורגועים הרבה יותר, ושמתי לב אפילו שבעלי עושה לקראתי הרבה יותר מקודם. אז הוא לא שומר הרבה בתוך הבית ובאמת אתמול ביטלתי יציאה, אבל כמכלול - בגלל שהוא רואה שאני רואה אותו ומבינה אותו ומכילה אותו ובאה לקראתו ולא מחפשת לשנות אותו ו'להשתלט עליו' שזה משו שהוא היה אומר לי הרבה - גם הוא בא לקראתי.
וואו! לגמרי. כל מילה.אנונימית בהו"ל
אני חשובת שזה תהליך הבנה שעוברים עם הזמן.
להבין מה הנק חולשות של כל אחד ואיתם לעבוד.
אם היה מדובר כאן באדם רע שמטרתו להתעלל זה משהו אחד. אבל זה לא הסיפור בכלל בכלל.

כמה דברי חכמה את כותבת 🙂
נכון, מסכימה.המקורית
וגם באמת לא כל אחת חווה את הקושי כי לפעמים יש בני זוג שהם מאוד דומים בהלך הרוח המחשבתי.
תודה ❤️
היי יקרה, רק לשים לב, לא לזה נועד האנונימיחצילוש
בכללי אני מסכימה איתךoo
אבל עד שזה מגיע לקווים אדומים, שאז ויתור ומציאת פתרונות עוקפים, בסוף פוגעים באופן בלתי הפיך בזוגיות.

לא לסלוח ולא לטבול, זה לא נשק, זו הגנה בזמן מצוקה, זה דגל אדום שיש בעיה רצינית שאת לא מוכנה להבליג עליה.
אז נסכים שלא להסכים ואסבירהמקורית
1. יש לא תיקום ולא תיטור. אישה שלא טובלת כ'עונש' עוברת על זה. ואם היא גם מגדילה לעשות ולא מדברת עם בעלה יותר מ3 ימים, עוברתתגם על 'לא תשנא את אחיך בלבבך'. אנחנו לא יותר חכמים מהתורה הקדושה.
2. קווים אדומים הם לא תורה מהשמיים, בשונה ממה שאנשים חושבים, הם קווים דמיוניים שהצבנו בראש שלנו כנגסרת ממוסכמות חברתיות שנחפשנו אליהן בכל מיני מקומות ואפשר להזיז אותם לכל מקום, ורצוי להזיז אותם בכל הנוגע לשלום בית. לאיפה? כל אחת ולאן שהיא רוצה להגיע
3. ויתור שכזה לא נקרא לפגוע בזוגיות, אלא להכיר במה שיש ולעבוד עם המציאות ולא לנסות לשנות אותה בכח. מה עדיף לך כאישה, שבעלך יפחד ממך לעשות דברים שאת לא מרוצה מהם שמא לא תטבלי ולא תסלחי, או להרגיש בנח להיות מי שהוא?

לשמירה על הילדים יש תחליף שאולי יעלה כסף, למשקעים שנובעים מציפיות לא מותאמות ולנקמות ולעונשים בזוגיות יש מחיר נפשי כבד שעולה על הכלכלי.
אני לא חושבת שלהיות צודקת בכל מחיר זה מה שנכון, הפוך - זו הבעיה.
איך כתוב בירשולמי? לא נחרבה ירושלים אלא על שדנו בה דין תורה. מה הכוונה? ייקוב הדין את ההר, רק מה ש*צריך* ולא לפנים משורת הדין. שום גמישות מחשבתית לקראת האחר. אישה שמתעקשת להיות צודקת, מחריבה את הבית שלה. גורמת לבעלה לפחד ממנה ולסלוד ממנה ולא להרגיש בנח לידה. וממילא זה משפיע על כל ההתנהלות הזוגית
את יכולה לא להסכים איתי אבל כך אני רואה את הדברים בכל אופן
אני איתך לגמרידיליה

מסכימה שלא להסכיםoo
בעלי (עם בעית קשב) למד לקחת אחריות על הילדים, בלי פחד ממני, בהבנה שהוא אבא שלהם ואחראי עליהם.

אין רק שתי אפשרויות: לוותר ולמצוא פתרונות עוקפים או לפחד מהאישה.

אפשר לדבר שוב ושוב על קווים אדומים.

קווים אדומים קיימים לא בגלל שקיים מושג כזה שצריך ליצוק לתוכו תוכן. הם קיימים כדי לדעת מתי אסור לוותר. זה לא צריך להיות רק אלימות.

תארי לך את צריכה חלילה לקבל טיפול רפואי דחוף ולהשאיר את הילדים תחת אחריותו, זה הרי לחץ היסטרי שאת *יודעת* שאי אפשר לסמוך עליו אבל אין לך ברירה.

להשאיר מצב שאי אפשר לסמוך על הבעל בפעולה בסיסית, זה לקחת ריזיקה ולכן לא הייתי מוותרת.

אבל בסדר מקבלת שיש דעה אחרת, מאד חשוב לי להדגיש שיש דרכים אחרות ואפשר בכל רגע נתון לבחור בדרך אחרת.
תראיהמקורית
גם בעלי עם הזמן לומד לקחת אחריות על הילדים. לא מדברת רק על לשמור.
רק שאני מרככת לו ולי את הדרך.
זה לא סוד שהדינמיקה הזוגית בינינו התחילה ברע, בחוסר מודעות מוחלט למצב וצברנו הרבה תסכולים.
זה לא האישיו רק של קשב וריכוז, זה מכלול שלהם של התנהלות זוגית. שבתוכה עדיין לדעתי טעות חמורה מאוד לא לטבול.
אולי אם לכתחילה הייתי במקום רגשי יותר טוב מולו ומול עצמי והייתי יותר מודעת לדברים, והתקשורת שלנו הייתה טובה, היה קורה שינוי גם אחרת. השינוי שאני עושה ייתכן והוא בדיעבד כרגע.
אבל זה לא משנה את הסייפא של הדברים מבחינתי. את היית בוחרת שלא לטבול ולכעוס עד שהוא יבין את העונש ויתנהג כמצופה ממנו, שזה בעיניי אילוף וכל הדברים שכתבתי קודם, ואני בוחרת להתייחס לשורש הדברים
זה לא עונשoo
ולא עד שיבין.
זה עד ש*אני* ארגע ואוכל לסלוח וגם לטבול.

זה לא אנושי לחשוב שאישה או כל בנאדם חייב לסלוח או להמשיך את החיים כאילו כרגיל (נניח לטבול) אם התרחש אירוע חמור.

דווקא לעצור רגע את החיים הרגילים ולתת מקום להבנת המצוקה והבעיה, זו הדרך הנכונה בעיני.
ייתכןהמקורית
ובעינייך זו הדרך להירגע, אבל התורה אומרת לנו אחרת.
ובמחילה, אבל אני בוחרת בתורה

אישה יכולה להיות רגועה גם אם היא טבלה כי זה לא אומר שהיא חייבת לקיים יחסים.
על הבעל לרצות ולפייס אותה, וזו הדרך שלה גם להירגע. רק בטוב, בלי הכרזות פומפוזיות ודרמטיות. הטבילה היא בראש ובראשונה בשביל האישה. ומי שמונעת מעצמה את הריצוי והפיוס - חבל.
גבר שאישה דוחה ליל טבילה בגלל ריב יכול להגיע להרגשות קשות מאוד כלפיה. כאילו רק אחרי שהוא מפייס אותה היא עושה לו טובה וטובלת? זה מאבקי כוחות בעיניים של גבר.
ולכן אף אחד לא יגיד לאישה פגועה לקיים אישות, אבל גם אי אפשר להכריז בקול גדול שאת מתנערת מטבילה ועד שלא תגיעו להסכמות ותירגעי זה לא יקרה. קוראים לזה אולטימטום
לא דברתי על ריבoo
דברתי על משבר עמוק בזוגיות.

אני חושבת שהרבה בעיות בזוגיות מתבססות על הנחת יסוד שחייבים להמשיך התנהלות רגילה בכוח.

לא חייבים וגם רצוי לעצור רגע ולעשות חושבים. לא כאולטימטום, אפשר גם בהסכמה.

זוגיות היא למשך שנים ארוכות וצריך להסתכל לטווח ארוך לאן רוצים להגיע, לא רק איך יהיה בסדר מחר, אלא האם זה שלב נכון בדרך.
נכוןהמקורית
אבל לא לטבול זה לשבור כלים.
את יכולה לא לקיים יחסים עד שיעבור השבר
מבחינתך, מה הקשר לטבילה? ברגע שאת קובעת בראש שלך שהטבילה מיוחסת רק לבעלך ורק שאתם בטוב, זו בעיה בעיניי.
ודווקא ומאחר וזוגיות היא לטווח רחוק, ותהליכים זה לטווח רחוק, זה פסול. כי לאנשים לוקח זמן להשתנות באמת. לא כתחפושת.
אז הוא אמר לך דאת צודקת והבטיח לך שלעולם לא ירדם והתפייסתם והסכמת לטבול ואז חודש הבא שוב נרדם, לא תטבלי עוד פעם? ועכשיו לנצח כי לא לעולם חוסן? תיפרדו? מה, אין אפשרות לטעות בלי שזה 'יעלה'?
החיבור בין בני הזוג מרכך את הטעויות לפעמים ומרפא, למשברים לוקח זמן לעבור כי משבר הוא הזדמנות לצמיחה שלוקחת זמן ורוב הזוגות מתחתנים כדי להישאר. אז למה להימנע מיחסים לגמרי? אולי אצלך זה מעלה דחייה מסוימת, אני רואה את זה כהזדמנות לקרבה בתוך השבר שגם ככה מפלג, כל עוד האישה מבינה שהיא ובעלה לא בחזית נגדית אחד מול השני, וכל עוד היא רוצה אותו ואוהבת אותו
זה לא רק לא לטבולoo
אם משהו בעייתי קורה שוב ושוב אז היחסים הכללים עולים על שרטון, רבים שוב ושוב ויש קרע גדול בזוגיות. את מי מענין באותו רגע טבילה ויחסים?

הטבילה היא לא אישו בעיני, היא רק סימפטום למצב בין בני הזוג. יותר חשוב למצוא פתרונות לפני שמדברים על טבילה.
נכון, זה סימן לשבר מסויםהמקורית
ואני אומרת, אם משו עולה ושוב ושוב ולא הצלחת לפתור אותו בדרך שאת מכירה ורוצה- תוותרי על כל הטוב שיש לזוגיות הזו להציע? תשברי את הכלים? תפרקי את הבית?
זה מעיד על משו פנימי יותר שלא ייפתר ב- תעשה כך ויהיה בסדר. כי עובדה, הוא לא עשה ולא בסדר וכשיש משו שורשי, הוא נוגע בעוד תחומים. ואני אומרת שהוא נוגע בנורמות ובקווים אדומים שניתן להזיז הרבה פעמים.
זה מה שעושים בייעוץ זוגי אגב, מקבלים כיווני חשיבה אחרים.
וזה אחד מהם. זה הכל.
כל אחת תחליט מה לעשות עם זה, אבל זה כיוון שהוא בהחלט לגיטימי במקרים בהם הזוגיות נסובה סביב אי הבנות כאלה, שמקורן בעיניי בחוסר יכולת להבין את המציאות כהוויתה ולמשוך כל אחד לכיוון הרצונות שלו.
ושוב, טבילה היא לגמרי חלק מהעניין בעיני. לא לטבול עד שנושא מסוים נפתר, זה אולטימטום. אי אפשר להניח את הזוגיות בהולד בגלל כל ציפייה שלא התממשה כרצוני.
תלוי מה לא מצליחים לפתורoo
אני נשואה כמעט 2 עשורים ויש דברים שהנחנו בצד לא פתורים, אולי נפתור אותם יום אחד ואולי לא.

אלו דברים שניתן להניח להם/ לוותר עליהם. יש דברים שלא.

נכון, כל אחד מחליט מהם הדברים שאי אפשר להניח להם ויכול להיות שבתקופה מסוימת נראה שאפשר לוותר על נושא מסוים ובתקופה אחרת לא.

ויש אנשים (שרובם נשים) שמוכנים לעשות הכל ע״מ לשמור ולהמשיך כרגיל את הזוגיות.

אני לא כזו ויש לי דרישות שבעיני בסיסיות. גם לבעלי. שנינו דעתנים מאד. עברנו משבר כדי להגיע להבנה מי מקבל ואלו דרישות.

לא יכלנו להמשיך כרגיל בחיים לפני שהגענו להבנות, כי הפערים היו גדולים. רק שעצרנו את החיים ובדקנו אם אפשר לגשר מצאנו את הדרך.

אז אני מדברת מנסיון, אבל גם את ואני לא פוסלת כלום, אני רק אומרת שתמיד יש עוד דרכים ולא כדאי לעשות טאבו על שום דבר. אין חובה על שום דבר ותמיד יש בחירה שעתית יומית.
נכון. בזה אנחנו מסכימותהמקורית
רק שכנראה הבסיס שלך הוא לא הבסיס שלי
אני קובעת את הבסיס שלי לפי מה שישים בשטח לרוב. זה מאוד מקל עליי. ואז ממילא מה שבאמת מבחינתי קו אדום עובר לי חלק בנושאים שבעיניי מהותיים לי הרבה יותר
רק לומר שאת מתנסחת וואו ומרתק לקרואאין ייאוש בעולם
תודה רבה 🌺המקוריתאחרונה
אני חושבת שהיא לא התכוונה שיש רק 2 אופציותמחפשת המלצות
וברור שלדבר ולדבר ולדבר זה הפתרון האמיתי
אבל במקביל ללדבר ולברר ולהסביר ולשתף וכו

ללכת במלחמות זה לא מקדם באמת זוגיות
ולא פותר מהשורש
רק מעמיק את הריחוק הנפשי ולא רותם את הבעל לשינוי אמיתי

לקיחת אחריות זה משהו שאתה צריך לבחור בו ולהיות על זה
מסנקציות זה לא יקרה באמת לאורך זמן

וכן.העניין זה להיות חכם ולא צודק. בזוגיות וגם בכלל

ואם לא יודעים לבד איך אפשר להעזר מקצועית
אני אגיד לך משהו:קופצת
קודם כל - קטונתי אחותי, קטונתי כ"כ!!

את ממש אישה השראה בכל התובנות והמסע שעברת!

אני חושבת שדרך הפעולה שתיארת גאונית ומסוכנת גם יחד.
לך - שנשמע שעשית עבודה קשה עם עצמך, והגעת לתובנות האלה "על בשרך" מה שנקרא - חכם מאוד להתנהל ככה.

כקוראת מהצד, ואולי עוד נשים שלא נמצאות במקום התודעתי כמוך - התנהלות כמו שאת מתארת יכולה להיות מתכון בדוק לצבירת מרירות פנימית.

חשוב מאוד מאוד לשמוע את מה שאת אומרת! זה כלל נכון להרבה מערכות יחסים בחיים.
במערכת יחסים זוגית - חשוב מאוד מאוד שזה ייעשה מבחירה ולא "עוד ויתור" כי זה מה יש..
נכון. ולכן ציינתי שזה מבחירההמקורית
ודווקא פה אני אומרת שאין לי שום חרטה ומרירות. הפוך.
אני מגלה יכולות חדשות בעצמי, מותחת את קווי הנורמה שלי, ורואה שטוב לי.
הכל מבחירה.
מבחינתי גדלתי באלף קומות. ורק בזכות זה.
הייתי בכיוון השני ולא עבד. לא לכולם זה עובד. לא כולם יודעים איך לגרום לזה לעבוד ואין רק דרך אחת שבה דברים צריכים לעבוד, אני כופרת בתאוריה הזו.
וכשמשו לא עובד ומנסים שוב ושוב וכבר נגרם נזק, בעיניי עדיף לפני, הדרך הנכונה היא לבחור בכיוון אחר. אבל לעשות בחירה מודעת.
ואני שוב אומרת, הבחירה המודעת שלי היא בחירה בטוב. זה מה שטוב לי במערכת היחסים האינדיבידואלית שלי, שמסתבר ואולי תופתעי - דומה להרבה מערכות יחסים סביבי מבחינת הצורך בשינוי כיוון וגמישות מחשבתית . הוויתור הזה הוא לא וויתור כי זה מה שיש, הוא בחירה לראות איך אני חיה בטוב עם המצב הנתון. וההבדל בין ויתור לבחירה חשוב מאוד בהסתכלות על הדברים

ממש מסכימהאורוש3
@המקורית רק את יכולה לדעת מה עברת ומה טוב לך. ואת ממש מיוחדת. וגם מה שאת אומרת על משמורת עם מישהו שאי אפשר לסמוך עליו עם הילדים נכון ומפחיד. אבל גם בעיני זו לא הדרכה לכלל בשום צורה.
כהדרכה בלי להכיר לעומק זה ממש מכוון לצבירת זעם פנימי, להפוך לאישה מרצה, מיואשת, אולי אפילו כמו אישה מוכה גם אם רק נפשית.
זה מהמם שאת משתפת בדרך שלך. אבל צריך ממש לסייג את זה.
זו הדרכה לכתחילה בעינייהמקורית
וחבל שלא ידעתי עליה לפני.
והגישה הזו קיימת כלכתחילה בכל נושא בערך, כשמה שעומד מאחוריה הוא ערך עצמי גבוה ומודעות פנימית גבוהה.
אם אישה יודעת שבעלה אוהב אותה ולא עושה לה בכוונה, אין לה מה להרגיש ממורמרת. היא תראה את הדברים האחרים שיש בקשר ביניהם וגם אם אלף נשים סביבה שמות את הבעל עם הילדים כל החופש הגדול, היא לא תתמרמר. כי בעלה הוא לא רק בייביסיטר לילדים, הוא עוד דברים. והוא גם חזק בדברים שאין לחברות שלה.
את עכשיו מדברת על נושא רגיש כמו שמירה על ילדים, ואולי זה טאבו להרבה מכן, אבל זה נגזרת להלך רוח. ושוב אני אומרת, ותשימי לב, בעלי לא שומר על הילדים בזמנים מסוימים לא כל הזמן. אני לומדת אותו כדי לדעת איפה נקודות התורפה ולהימנע מהן. לא מביאה אותנו לידי ניסיון. זה שונה מלקרוא את זה כ- מוותרת לגמרי על בייביסיטר לילדים מצדו (וגם אמרתי שהוא יותר בא לקראתי בדברים אחרים כי הוא רואה שאני מבינה אותו וגם שהוא משתפר עם הזמן).
שזה גם אגב בסדר מבחינתי. בדיוק באותה צורה שהייתי מתייחסת לדברים אחרים שבעלי לא מצליח לעשות.
מסכימה שאין עניין תמידאורוש3
לחפש להתנגש בנקודות החולשה של השני.
אבל לא לכולן יש ערך עצמי גבוה ומודעות פנימית גבוהה כמו שלך.
ובמקרה כזה של אישה שתוותר ותוותר ותתפשר ותתפשר העיקר לא להתנגש בו, לא לצפות ממנו, לא להעזר בו. היא יכולה להגיע למקומות מאוד קשים. אז בעיני זה ממש לא לכתחילה. אלא לגמרי מסוייג בזה שהאשה לא תאבד את עצמה.
זה לכתחילה כי מבחינתיהמקורית
זה לא ויתור.
והלוואי שלכל אישה יהיה ערך עצמי גבוה כדי להבין שזה לא וויתור בקונוטציה שממתכוונים עליה פה. וחבל לי על זה שאין לנו.
אז אולי לא הוספתי את זה במה שכתבתי למעלה, אבל זה לגמרי לכתחילה בעיניי.
תודה על החידוד
ולי גם לא היה כזה, עבדתי עליו וקניתי אותו בזיעה, בכי ומאמצים רבים.
בהחלט מעריכה אותךאורוש3
גםאני אותך ❤️המקורית
אותי זה היה חונקשוקולד פרה.

כי אני מאוד רגשית,

ואני בקלות מגיעה לכעס אם אני מרגישה שבעלי רוצה להתנהל רק לפי הכללים שלו.

גם בעלי איש חזק,

והרבה פעמים יש בינינו מאבקי כוח,

אבל למדתי שכשאני כועסת אני מסמנת גבולות ברורים.

ואז לאט לאט הוא מפנים שהוא צריך לשנות אצלו משהו.

כמו כשהוא כועס

זה גורם לי להרהר ולהשתנות בעצמי.

אני לא יודעת.

מרגיש לי שאת עושה ניתוח מעקפים

במקום להיות ישירה ולהתעמת אתו.

גם הוא צריך ללמוד אותך. לא רק את אותו. 

ומותר להביע כעס. ומותר לצפות ממנו שישתנה בכמה דברים.

לא עכשיו, לא מיד,

אבל- כן.

להתאים את עצמו אלייך.

לשנות הרגלים כי זה חשוב לך.

לא אמרתי שזה חד צדדי הענייןהמקורית
נראה שיש פה אי הבנה
הצעד הראשוני הוא חד צדדי, להבין אותו. הוא לא מסוגל. הוא לא עושה בכוונה.
עשיתי מעקף.
מתוך זה שהבנתי אותו, גם הוא מבין אותי יותר. כשחא הבנתי אותו וצעקתי עליו והטחתי בו האשמות או דרשתי ממנו דברים לא ריאליים הוא היה מתנתק ובורח. או עושה,נכשל ושוב משבר.

סתם כדי שתביני, היום למשל הוא לקח את הילדים ל3 שעות כדי שאוכל לנוח. כי הוא יודע שלהיות איתם הרבה זה לא קל. וזה לא חד פעמי.
ההצעה הזו היא צוהר שמזמין תגובה נגדית חיובית.
אני אומרת עד כאן בדברים שנוגעים אליי אישית, לא בדברים שנוגעים אליו. בייביסיטר הוא לא אישיו בלעדי שרק הבעל יכול לעשות. זו הגמישות המחשבתית שאני מדברת עליה, לא לקחת הכל על עצמי ולשבת להתמרמר שאיזה בעל יש לי שלא מסוגל לשמור על הילדים שלו בעצמו, אלא לחזק אמלו דברים אחרים שיש בו ולא להעצים נקודות חולשה ומפה הטוב מתגבר. כי מי שרואים בו טוב רוצה להיות טוב
ואם מבינים בנאדם לעומק ונותנים לו להרגיש שמבינים אותו, הוא רוצה לעשות לך טוב. ככה אני רואה את זה בכל אופן.
את כל כךסליל
מיוחדת. באמת

אני מאוד מאמינה במה שאת אומרת, אבל באמת חושבת שקצת קשה להעביר את זה בפורום.
כי חלק מהעניין, זה שאין כלל מסוים שנכון להתנהגות מסוימת.

אלא שכל אחת צריכה למצוא את הדרך שלה.
זה ממש לימוד, שכולל בתוכו ניסוי וטעיה ותהיה. וזה קשה להגיע לזה, והדרך יכולה להיות ארוכה מאוד. וכן צריך לשים לב איך עושים את זה בצורה נכונה שנותנת כוח ולא מנמיכה אותנו.

אבל אם מצליחים, זה לגמרי נכון בעיניי
הצלחת להבין אותיהמקורית
אכן קשה להסביר את זה בכמה מילים, זה משו שאני לומדת ב3 השניםהאחרונות ובשנה האחרונה ממש נכנסתי לתוך הדברים עקב הקושי האישי שלי, וזה נושא ענק מדי כדי לדון בו רק בכמה מילים (גם אם יצאו הרבה), אבל אני חושבת שזה טוב לחשוף את הכיוון הזה כי אני לא הייתי מודעת אליו ובעיניי זו דרך המלך, שחוסכת הרבה עוגמת נפש, אם עושים אותה נכון ומתוך עמדה נפשית נכונה ויציבה, שהיא הבסיס הרעיוני לכל הדבר הזה, שיש לו כללים בסיסיים ועקרוניים, שחוץ מהם - הכל חופשי

והאמת, אני לא מרגישה מיוחדת, רק מאוד מאוד מבורכת.
בלי להיחשף לדברים האלה ככל הנראה הייתי מתגרשת, או חיה חיים מאוד אומללים כדי לא להתגרש. וזכיתי במתנה בידע נדיר בעיניי שמקיף את כל תחומי החיים ושינה את שלי לחלוטין.

מרגש מאודבימבה אדומה
מדהימה!
אין ליסליל
מילים להגיד כמה אני מעריכה אותך ואת הגישה והדרך שבה את חיה.
אבל תדעי שאני מתרגשת מלקרוא אותך❤️
איזה מרגשות אתן..!המקורית
באמת.
תודה לכולכן על המילים הטובות, זה ממש עושה הרגשה טובה לקבל פידבק חיובי. ומעבר לפידבק, פשוט להעביר טוב למישו אחר. מדהימות בעצמכן.
@סליל
@בימבה אדומה
@לפניו ברננה!
@קופצת
@אורוש3
@חצילוש
❤️❤️❤️
👑👑👑👑👑👑לפניו ברננה!
פשוט אין לי מילים
את השראה
המקורית, את מדהימה ממש!מכחול
אני חושבת שיש הרבה חוכמה במה שאת כותבת, ומעריצה אותך על ההתנהלות החכמה שלך!
אני פה מרפרפת לעיתיםתותית ואגסית
אשמח, אם תסכימי, שתשתפי מהו הידע הנדיר ששינה את חייך לחלוטין. ❤️
אני כל כך מסכימה איתךמיקי מאוס
מגיבה פה אבל מתייחסת לגישה שלך לאורך השרשור...

זה משחרר כל כך הרבה מתחים, לרדת מהצריך והרצוי שיש לנו בראש ולעבור למיצוי אופטימלי של מה שיש במסגרת הקיימת.

לי היה ברור שהוא צריך להיות שותף מלא, ושלא יהיו תפקידים מגדריים בבית והוא גם הסכים איתי וניסה אבל נוצרו כל כך הרבה מתחים כי הוא לא באמת מאמין בזה ולא באמת בנוי לזה
אז היום אני היחידה שמבשלת והיחידה שקמה לילדים בלילה (כי אחרת זה להתעורר, להעיר אותו איכשהו, ואז להתעצבן שהוא לא באמת עירני מספיק לתפקד נכון)
וגם מטפלת בתינוקות קטנטנים עד גיל מסוים (חוץ ממקרי אין ברירה)

ויש תחומים אחרים שאני מתעקשת שישחרר אותי מהם (בירוקרטיה למשל)

והדברים זורמים הרבה יותר חלק...
ממש מסכימהבארץ אהבתי
גם אצלנו זה ממש דומה למה שתיארת.
ואני מרגישה שהחכמה להבין מה אפשר ומה לא מתאים פותרת המון מתחים, וגם מאפשרת את זה שהוא ינסה לבוא לקראתי כשבאמת צריך.

@המקורית - את ממש מדהימה, ותודה על כל הדברים פוקחי העיניים שאת כותבת...❤️
תודה רבה על החיזוק המקורית
@בארץ אהבתי @מיקי מאוס

מצרפת פה סרטון קצר שראיתי של הרב קוצר שנוגע קצת בדבר
נהניתי לשמוע אותו וזה גם היה חידוש עבורי העניין עם רחל ולאה
זה מענין למה את רואה חשיבותקופצת
לערך עצמי גבוה דווקא במערכת יחסים כמו שאת מתארת.
כי כמו שאני רואה את הדברים, אם יש לי ערך עצמי ואני יודעת מה אני שווה - הרבה יותר קשה לי כביכול לוותר על כ"כ הרבה נקודות אצל בן הזוג.
בבוטות: "וואלה, מגיע לי הרבה יותר מזה"

לא?
מרשב לעצמיסליל
גם להגיב.
שזו בדיוק הנקודה.

לא להסתכל בעליונות על בן הזוג, ולהגיד מגיע לי הרבה יותר.

אני פעם חשבתי שאני הרבה יותר טובה, ומגיע לי יותר.
עד שבחרתי ללכת בדרך שדומה למה שהמקורית מתארת. והבנתי שאני מדהימה, אבל בעלי לא פחות.
פשוט למדתי להסתכל על זה בדרך אחרת

יש לי המון מה לתת, אבל יש חי גם המון מה ללמוד.
אבל אני אצליח בזה, רק אם אני אסכים להכיר בחולשות של בעלי ובחוזקות שלו ובאותה מידה גם בשלי
מסכימה מאודהמקורית
ערך עצמי גבוה זה לא התנשאותהמקורית
אלא ענווה
ולמה מה שאמרת זה התנשאות כביכול? כי מה זה 'מגיע לך יותר?' מה, השם טעה בבן הזוג שנתן לך?
הוא טעה בהתמודדויות ששלח לך? הרי בן הזוג ובעצם כל התמודדות עם סיטואציה כזו או אחרת היא ניסיון שהשם שלח והוא השליח. אז מה התלונה?
אם זה הניסיון שקיבלת, לא מגיע לך יותר כרגע. כפשוטו.
ומהי ענווה, חוץ ממה שכתבתי על הניסיונות מהשם ולא מהבעל? לדעת מה מקומי. מה הדברים הטובים שישי בי והחוזקות,ולהעצים אותם, וגם במה אני פחות טובה.
ברגע שאני עושה עבודה אמיתית מתוך התבוננות עמוקה, ברור לי שגם לצד השני יש מגרעות. אבל גם יתרונות. אם אני בוחרת להאיר בשני את הדברים הטובים במחשבה דיבור ומעשה, אז ממילא מתקיימת אמרת האור החיים הקדוש: הלבבות ישכילו בנעלם אם לאהוב אם לשנוא, כי כפי אשר יכין האדם לבו לאהוב חברו, כמו כן יתבונן לב חברו לאהוב אותו".
ויש בזה עוד פרטים, אבל אם לתמצת ממש ממש בקצרה, פה הדברים עומדים.
וואו!!!YNZS
איזו תגובה מדהימה!!
והקשר שלך לתורה ולאמיתות התורה מרגשת אותי כל כך.
התרגשתי עד דמעות♥️

הלוואי ואזכה גם אני
התרגשתי בעצמי רק מלקרוא אותךהמקורית
תודה אהובה ❤️
מה מקור של מה שכתבת ב-1?כמהה ליותר

על זה שאם 3 ימים לא מדברים אז זה "לא ישנא אחיך בלבבך"? ולמה 3 ימים? מי קבע את הגבול הזה ל-3?

הגמרא בסנהדריןהמקורית
דברי המשנה במסכת סנהדרין: "והשונא, כל שלא דיבר עמו שלושת ימים באיבה" (ג', ה'), כשאדם לא מדבר עם חברו שלושה ימים מחמת שנאה, הוא עובר על הלאו של לא תשנא את אחיך בלבבך
מסייגת מקרים בהם בריא להתרחקהמקורית
זה משו שנאמר לי במפורש על ידי רב בשאחה אישית ושמעתי לא פעם גם בפומבי
🙂🙂🙂לפניו ברננה!
את פשוט מדהימה
נהנית כל כך לקרוא אותך
בעיני הגיון מאוד מאוד בריא
"חכמת נשים בנתה ביתה"
אשת חיל של ממש!! מגיע לך כתר 👑👑👑
❤️❤️❤️❤️
אף אחד לא יתן משמורת משותפת למיסופי123
שנוהג להרדם כשהילדים מופקרים לנפשם. ככ הרבה אסונות יכולים לקרות. שומר פתאים ה'. הילדים שלה יכלו להפגע בתאונה או שמישהו פחות נחמד מהשכנה היה לוקח אותם.
אין פה מקום לסלחנות על מה שהיה, הוא חייב להבין שקרה מקרה חמור ומסוכן. בקשר לעתיד אישית לא הייתי משלימה עם זה שבעלי לא מסוגל לשמור על הילדים שלנו אבל זה כבר דיון אחר.
וואורק לרגע 123

זה שזה היה מסוכן מאוד אין חולק, אבל זה שאין מקום לסלחנות, ושזה חמור, אני ממש לא מסכימה!

בהחלט צריך לעשות חישוב מסלול מחדש כזוג כדי שזה לא יקרה שוב, אבל אם הוא לא שמע או היה חצי רדום כשהיא יצאה, איך הוא בדיוק אמור היה להשגיח? (אני יכולה לישון עם עין אחת פתוחה ולקפוץ מכל שיעול, אבל זה יכולת ש ל י)  

גם לי זה קרה לצערי (שהילדים הסתובבו כשחשבתי שהוא משגיח).  

אצל בעלי מדובר במחלה, אבל עדיין לקח לי המון זמן להבין מה בדיוק הוא יכול ומה הוא לא יכול. 

מאז שהבנתי שאני חייבת לוודא שהוא מסוגל כרגע לשמור על הילדים, הילדים הרבה יותר בטוחים ומטופלים, ואני הרבה יותר שמחה!

אני לא מצפה מה שאי אפשר, הוא למד שהוא אומר כן זה כן ולא אז לא, ולא להגיד כן כשבעצם הוא לא לגמרי מסוגל, אני נהנית מאוד מכל מה שכן (ויש המון) אני נעזרת בבעלי בהרבה דברים קטנים עם הילדים (כי דווקא אותם הוא כן יכול), נעזרת המון בבייביסיטר, ואני לא לוקחת עבודה שמתחילה בשעה מוקדמת מדי (כי רק אני יכולה להוציא את הילדים בבוקר למסגרות).  

וזה לא סותר את הטיפול המקצועי והעבודה שהוא עושה כדי שהיכולות יגדלו והוא יוכל לתפקד יותר כאבא וכבעל. 

את קוראת לא נכון את התמונההמקורית
לא מדובר בבעל שאף פעם לא מסוגל לשמור על הילדים, את זה גם אני וגם הפותחת אמרנו את זה, למרות שגם כאלה יש. יש בעלים עם נכות, יש בעלים עם בעיות נפשיות ויש בעלים עם רמת מסוגלות נמוכה בסיטואציות מסוימות שלא ישימו לב אותו דבר כמוני וכמוך. מבחינתי זה היינו הך.
בשום צורה לא אמרתי לא לדבר על זה, במידה וזה יכול לעזור. במידה וזה לא עוזר- לא רואה עניין להתקע על זה ולהגיד כמה זה חמור ולא לסלוח. ובטח שאני לא רואה עניין לתת לו לשמור עליהם אם זה לא משו שהוא יכול לעשות ואז לריב על זה
מחפשים פתרון ועוברים הלאה.
אני רוצה להוסיףרק לרגע 123

הסבים שלי, מעולם לא החליפו טיטול ולא שמרו על הילדים לבד, גם לא כשהסבתות הלכו ללדת. 

זה אומר שהם לא היו אחראיים על הילדים? זה אומר שבחלוקת התפקידים *המוסכמת* בין בני הזוג האמא לקחה את הטיפול בילדים, והאבא את הפרנסה. 

יש עוד דברים בגידול ילדים כמו לימוד וחינוך, ותשומת לב וכו', גם מי שלא מספיק מרוכז כדי להשגיח על פעוטות לבד עדיין יכול להיות הורה מצוין.

החלוקה צריכה להתאים לכישורים של כל אחד. אם בני זוג רואים שאחד מבני הזוג מתקשה באופן מיוחד (ולא צריך בשביל זה שום אבחנה) באחד מן התפקידים בבית,  למה שלא יחשבו ביחד איך לחלק את התפקידים בצורה שמתאימה להם?

כמובן שאדם יכול להגדיל את הכישורים שלו, ולקחת ריטלין אם צריך, וללכת לריפוי בעיסוק לטיפול בהפרעת קשב ולשים שעון מעורר ותזכורות  ואלף ואחד דברים שיאפשרו לו להיות אחראי לבד על הילדים שלו, אבל זו צריכה להיות בחירה שלו כי אחרת זה פשוט לא עובד. (גם אני מתקוממת בתוכי, מה זאת אומרת, אי אפשר לסמוך עליו! הוא אבא שלהם! ואז אני נזכרת שגם אני שולחת למעון, וגם אני לא אסע לבד עם כמה קטנים באוטובוס, כלומר, גם אני לא תמיד סומכת על עצמי לבד בכל סיטואציה ומי החליט מה כן "חובה" ומה לא) 

אני כמוך לא מתחברת לגישה המקטינה גברים ומצפה מהם ציפיות נמוכות באופן אוטומטי.  אבל זו לא הקטנה, להיפך, זה אמון והקשבה! בעיני כל עוד אדם אכפתי ואוהב ורוצה להיות שותף לזוגתו, וכנ"ל אשתו, אין סיבה שלא ידברו ביחד (אולי עם בעל מקצוע, שיכול לעזור שכל הצדדים ישמעו, שאין בעיה אמיתית שמפספסים, ויוודא שיש רצינות ואכפתיות) מתוך כנות ואמון ברצון של השני בטובת הבית, ויחשבו איך נכון להתנהל יחד עם מגבלות או קשיים שיש לכל אחד מבני הזוג. 

בעיני השאלה המרכזית היא מה הכוונה, ואם יש כוונות טובות ואין אדישות, למרות שאפשר עד מחר לתלוש את השיערות מרוב עצבים ש"אם היית מספיק רוצה היית יכול", לא מכירה אנשים שזה מה שהניע אותם לפתח בעצמם כלים, אבל כן אפשר לראות איפה הכלים כן כבר מפותחים ולשים דגש עליהם ואחרי שיש הערכה למה שאפשר ושחרור של ה"חייב", להציע את הכיוון של ההתפתחות- כי הרי אתה בעצמך רוצה להיות שותף גם ב___, לא?.   

ומאוד מסכימה שהשיח צריך לראות את צרכי שני הצדדים, כי אישה לא אמורה להרגיש ש"הכל עליה כל הזמן" או שהיא "בייביסיטר של בעלה", אבל הדרך לשם היא דרך פתיחה של האפשרויות לנהל בית וזוגיות ויצירתיות בפתרונות, ולא לקבע תמונה ספציפית שאולי נכונה וצודקת, אבל תגבה מחיר... (אנחנו תמיד אומרים בבית, שהמטרה בבית היא שלום, לא צדק, טוב סובייקטיבי ולא אמת)

יפה ממש ממש מה שכתבתלפניו ברננה!
כל מילה בסלע
התחברתי במיוחד למשפט האחרון
תראי, זה יכל להגמר באסון.סופי123
ילדים שנמצאים עם אבא שלהם לא אמורים להיות חשופים לאסונות. חלוקת תפקידים כישורים וכו'- הכל בסדר, אני אף פעם לא אגיד למי שמרוצה מהחיים שלה שהיא לא חיה נכון בשם אג'נדה שלי.
אבל ילדים עם הורה צריכים להיות בטוחים. ואם זה לא קורה זה חמור, וזה רע וזה דורש שינוי מיידי לטווח מיידי ולטווח ארוך .
אין שום קשר לטבילה בעיני (ובטח שאף אחת לא צריכה לקיים יחסים כשהיא כועסת ומרוחקת) אבל המקרה שתואר פה הוא קיצוני.
כל מילה! כתבת מדהים. מתחברת מאודהמקורית
מקסים ממשבימבה אדומה
תובנה ממש חשובה!!! על זוגיות בכללי וגם על עבודה אישית של ללמוד שלא לצפות דברים מסויימים, ללמוד את הסיטואציה ולהפיק ממנה את המירב...
תודה יקרה❤️המקורית
עברתי דרך ארוכה וסבלתי הרבה עד לתובנות האלה, אז אם זה יכול להועיל למישהי אני פה כדי להשמיע את הקול הזה
ממש. כל כך כיף לקרוא מה שאת כותבת..חצילוש
תודה חצילוש ❤️המקורית
גם לבעלי ישתאיר הודיה
הפרעות קשב וריכוז חמורות.
האמת שלא חשבתי שיש קשר ועכשיו אני מבינה שכן.
באמת בחוץ הוא הכי אחראי בעולם, יוצא איתם לבד לכל מקום ואני רגועה לגמרי.
תודה נתת לי נקודה למחשבה.
בשמחה ❤️המקורית
את באמת מתארת סיטואציה שקרתה אצלנו בבית אחד לאחד.
אם הוא במיטה ולא על הרגליים מבחינתי הוא עוד ישן.
לא יודעת אם הוא לא מכיר את עצמואין ייאוש בעולם
כמו שאולי הוא משכנע את עצמו שהפעם הוא חא ירדם למרות שמכיר את הנטיה שלו?
ייתכוהמקורית
הוא באמת אופטימי חסר תקנה
אני חושבתoo
שמה שהוא עשה ממש מוגזם. אני לא הייתי טובלת וגם לא סולחת.

בגלל שזה דבר שאי אפשר לסלוח עליו בלי תיקון משמעותי שלו וגם בגלל שהוא צריך להבין את החומרה של הענין.

לפעמים שממשיכים בחיים כרגיל אחרי אירוע בעייתי, זה מוריד מחומרת הענין, לפעמים צריך לעצור ולהגיד עד כאן.
את יצאת מהבית כשבעלך עדיין ישן?צהוב

כי אם כן, זה לא כזה חוסר אחריות מצידו.

הערתי אותותאיר הודיה
כמה וכמה פעמים. שעה וחצי לפני שיצאתי. ממש רגע לפני נתתי לילדים סוכריה כדי שיתנו לו לקום בנחת ואמרתי שאני הולכת ושיקום לטפל בהם. הוא פתח את העיניים, אמר לי בסדר גמור ונתן לי תחושה שהכל טוב.
עכשיו הוא טוען שכן ישן. אבל איך אני אמורה לדעת את זה ? מבחינתי הוא היה במיטה אמנם אבל ער.
אני מדברת מתוך שינה.. ולא זוכרת כלום!!מקום בעולם
בעלי למד את זה על בשרו לצערי.
אבל מאז- כל עוד אני לא עומדת על הרגליים ופותרת לו תרגיל מתמטי- אני בגדר ישנה..
גם אני לפעמים ככהבארץ אהבתי
וגם אצלנו לפתור תרגיל מתמטי זו הדרך לעורר אותי באמת כמו שצריך ולהיות בטוח שבאמת התעוררתי🙂
עכשיו את גם יכולה להבין גם אותוצהוב

יש אנשים שישנים עמוק יותר מאחרים.

דוגמא לסיטואציה שאין בה אשמים.

וואו איזה קשה, נשמע שהוא בדיכאוןאין ייאוש בעולם
ואולי צריך איזה טיפול לחיזוק הערך העצמי שלו?
כל הכבוד לך שאת הולכת לטבול!!דיליה

זה מה שאומר לך כעת.

יש לי עוד רעיונות ותובנות אבל אני מרגישה שה לא הזמן עבורך.

אז רק אומר שלדעתי יש מה לעשות ובהמשך אולי תצליחי לחשוב.

בינתיים באמת הוא כנראה לא הפתרון כדי לשמור על הילדים.

אשמח לשמועתאיר הודיה
כי אנחנו חייבים לשפר את המצב הזה
משתפת ממקום אישי..אנונימית בהו"ל
שיצא לי פעם לא לטבול בזמן בגלל פגיעה.

אח"כ היתה לי שיחה עם איזה רבנית ואז היא עשתה לי סויצ' בראש. הכניסה לי את הנק' שמצוות הטבילה היא שלי מול ה'. כמובן שזה בשביל הביחד והזוגיות. אבל לא משנה מה המצב בינינו אף אחד לא לוקח לי את המצווה הזאת.

זה עזר לי לנטרל המון התנגדויות, כי אם אני בעמדה שזה בשבילו אז יצר הרע נכנס כאן חזק. אני טיפוס עקשן, אז אם אני נכנסת לפינה הזאת קשה להזיז אותי.

ברגע שהחלטתי שזה שלי מול ה' זה פשוט ביטל לי את ההתנגדות מול בעלי. הוריד כ"כ הרבה עניין סביב זה.

זה לא אומר שאתם צריכים להיות ביחד. זה לא מחייב אותך כלום. זה רק נותן פתח להתפייסות. אל תקחי את זה לעצמך. תהיי בבחירה. במקום שאם את תרצי את הקירבה יש לך את האפשרות. כי באמת באמת בלב פנימה אנחנו הכי רוצות. פשוט פגועות. וזה בסדר להיות פגועה. זה פתח לדיבור וקירבה יותר גדולה.

מותר לך להיות פגועה. אבל אם זה יהפוך לכלי ביניכם זה לא יהיה טוב ויהפוך לכלי הרס ביניכם.

בקיצור תהיי מלכה. בשביל עצמך. את לא טובלת למשהו ולא "לא טובלת" למשהו. את עושה את זה כי זה שלך מול ה' ואף אחד לא יקח לך את זה.

מקווה שהמסר שלי הועבר בצורה נכונה והצלחתי להעביר אץ הדברים נכון...

מקסימה שאת!!דיליה

ממש מרגש!!

לטבול אני אלךתאיר הודיה
בדיוק בגלל מה שאמרת. זו מצווה שלי ולא שלו..
לגבי אחר כך אני באמת לא חושבת שיהיה משהו וגם הבהרתי לו את זה.
אני יודעת שזו דעה לא פופולריתמקרמה
אבל בעיני הנפש שלנו הנשים חשובה יותר מההתניה הזו שלייל טבילה= יחסי אישות.

יחסים מקיימים מאהבה, כשהגוף והנפש נמצאים באותו המקום.
לקיים יחסים כשהנפש לא שם זה מתכון להרס עצמי.
אז אם את לא שם, לא בכח.

לעניין המריבה שלכם. אני חושבת שיכול להיות שהתגובה שלו ל'תוכחה' שלך נובעת ממצפון.
הוא נבהל מעצמו וממה שקרה שכרע הכל יוצא עליך...

אם יש לך את הכוחות
כשתהיי אחרי הסערת רגשות תנסי לדבר איתו.

את יכולה להגיד שאת יודעת שזה לא נעשה בכוונה (אני מניחה... )
אבל יש פה אחריות של שניכם וברור שאמירה כזו שאי אפשר להשאיר את הילדים עם אבא שלהם היא לא פתרון.
איך הוא מציע לפתור את הבעיה?
תגלגלי אליו את הכדור ושהוא יגיד איך ניתן לעזור לו

ותקנו מנעול לדלת....

לגמרי מנעול רק שאם היו עושים משהו מסוכןאורוש3
בפנים שאין מי שיכול להתריע כמו השכנה זה גם מלחיץ אם הם צעירים.
אני אחרי מספר שנים של נישואיםסיה
למדתי שאין מה לעשות שיש דברים מסכנים חיים בקשר לילדים שכאשר צריכים שמירה מיוחדת ממש אני לוקחת את זה על עצמי
אז אם יש תינוק זוחל אני לא אשאיר אותו כי אני רואה דברים קטנים בריצפה ובעלי לא
ואם מפחדת שישכח תינוק קטן באוטו אני אקח למטפלת
ולא אשאיר רגע לבד מים בבריכה או תינוק באמבטיה אם אני יודעת שלא אני שומרת,
לעומת זאת הורדתי אחריות מהרבה דברים אחרים שהם לא סכנה לילדים, כמו להכין להם אוכל, אז מקסימום לא יאכלן לא יקרה כלום, כמו בלאגן בבית וכ
את צריכה לעשות הפרדה לא אכלו זה לא אומר יצאו מהבית ויכלו להגיע למצב מסכן חיים,
אני הייתי נועלת את הדלת מבחוץ,נועלת חדרים שאולי יש בהם סכנה, סוגרת חלונות וכו,
לא שווה כל מריבה עם הבעל כשהוא לא ער לדברים כמוך כשבסוף מדובר בחיים של ילדים
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגולאחרונה

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''אחרונה
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידהאחרונה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''אחרונה
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

את נשמעת כמו מורהחנוקהאחרונה

שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט

ולמערכת החינוך בכלל

להתברך בה...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקהאחרונה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אולי יעניין אותך