מתי הולכים לרופא?5+
אני תמיד שואלת את עצמי מתי צריך ללכת לרופא? הילד לא מרגיש טוב, אולי עלה לו קצת החום אולי לא, איך מחליטים אם זה יעבור לבד או שצריך להבדק?
היו פעמים שהילדים היו חולים ברמות מפחידות, חום גבוה, חולשה. למשל היה פעם שהקטן נשם בקושי רב, השתעל, חום, ישן המון, הייתי בטוחה שאיך שנגמר החג שהיה, אני לוקחת אותו ישר לרופא, היה ממש נראה כמו דלקת ריאות. אלא שיום למחרת הוא התעורר כמו חדש. אין חום, הרגיש מצויין הכל טוב. וזה קורה לפעמים.
פעם אחרת אחד הילדים התלונן על כאב גרון, בלי חום, הרגיש בסדר חוץ מזה, אמרתי טוב נחכה קצת, אולי סתם כאב מעונת מעבר או משהו, אחרי איזה 3 ימים שלא עבר הלכנו למרפאה, משטח גרון יצא חיובי. נתנו לו אנטיביוטיקה.
שלא לדבר על מצבים שבאים כבר לרופא והוא אומר זה יעבור או משהו כזה וזה לא עובר ואתה לא יודע אם ללכת לרופא אחר או לחזור לרופא או לחכות בסבלנות שיעבור.
היתה פעם שהלכנו לרופא ילדים עם אחד הילדים בגלל משהו, הוא אמר שכדאי לבדוק את זה אבל זה לא משהו דחוף, גם הרופא שנשלחנו אליו לבדוק את העניין אמר אותו דבר. מפה לשם הדבר הזה הפך למשהו מאוד לא טוב שדרש אישפוז של כמה ימים ולאחר שנה של גיחות למיון מידי פעם וכל מיני בדיקות נשלחנו לניתוח שסיים את הסיפור בצורה טובה ב"ה.
אז אני אף פעם לא יודעת, מתי זה באמת דחוף ללכת לרופא, מתי אפשר לחכות שיעבור לבד, לא אוהבת ללכת לרופא ולהרגיש סתם אמא היסטרית או להפוך את ילדי להיסטרים. מצד שני גם לא רוצה להזניח.
איך אתן מחליטות אם ללכת לרופא או לא?
זה הרבה לפי הלב...מתואמת
אני מחכה לפחות יומיים של חום לפני שאני הולכת לרופא, בדרך כלל, וגם אז - תלוי כמה אני מרגישה שזה נורא...
או שיש משהו שבאמת חריג בעיניי, ואז אני לפחות מתייעצת טלפונית עם רופא.
אבל באופן כללי אני לא אמא היסטרית. רק שני דברים מכניסים אותי לחרדה: הקאות של הילדים וקרבה שלהם למקום מים. אבל זה בגלל טראומות שעברתי בעניינים האלה... אז בדרך כלל אני עובדת על עצמי דווקא לא להילחץ...
תודה5+
לפי האינטואיציהואילו פינו
ולפי הילד..
נגיד הבת שלי הייתה עם דלקות אוזניים חוזרות. ונתנו לנו אנטיביוטיקה שתהיה בבית אם היא מתלוננת על כאבים ולהתחיל לתת לה ולהגיע לרופא כמה שיותר מוקדם שיאשר שזה דלקת. פעמיים היא התלוננה והגענו לרופאה שאמרה שזה לא דלקת לדעתה אלא לחכות. אם תמשיך להתלונן עוד יום- יומיים אז לתת ואם לא אז לא לתת. פה הלב שלי לא נתן לי להביא לה אנטיביוטיקה בלי אישור של רופא לזה..

היה לנו פעם ששתי הבנות היו חולות, עם חום גבוה יחסית והרופא צחק עלינו שהגענו. שזה סתם וירוס, לתת אקמול וזהו.
אחרי יומיים היינו אצל רופאה אחרת שאמרה שיש להם דלקות רציניות (גרון אוזניים) ומעולה שהגענו..
מאז לא חוזרת לרופא ההוא...
אויש5+
הדבר שהכי קשה לי איתו זה הרופאים שמוציאים אותך אמא הסטרית 'למה באת לבזבז לי את הזמן?!'
לכן אני תמיד בחשש של ללכת או לא.
הבן שלי הקטן שכבר לא כזה קטן, חולה בממוצע פעמיים בחודש...
עם הזמן למדתי מתי ללכת..ואילו פינו
עם ההיכרות שלי עם הבנות..
להבין מתי זה רק חום ומתי יש עוד משהו.. תלוי כמה זמן החום..
אחרי יום פלוס של חום שעולה אחרי אקמול אני אקח לרופאה..
אבל באמת רק לרופאה שמכבדת את זה שהגעתי ולא לרופא ההוא..

היה לנו סיטואציה שפשוט לא הצלחנו לגלות מה יש לבת שלי.. התלוננה על כאב בטן, צרחות בלילה, גירודים בטוסיק וחום.
חשבנו תולעים.. חשבו לשלוח אותנו לאולטרסאונד בטן..
בסוף קראתי קצת באינטרנט והיה נשמע לי שזה דלקת בדרכי השתן (כל פעם שעשתה פיפי בחיתול צרחה או התכופפה קדימה עם ידיים לרצפה וישבן לתקרה)
הצעתי לרופאה והיא הייתה ממש פתוחה לבדוק. אבל לא הצלחנו לקחת שתן ממנה לבדיקה.
ואז היא אמרה אינטואיציה של אמא היא חזקה מהכל. אני סומכת על התסמינים שאת אומרת. ניתן אנטיביוטיקה לדלקת בשתן. אם זה לא עוזר תוך 3 מנות זה כנראה לא זה וצריך לבדוק שוב רחב. אם עוזר אז תמשיכו את האנטיביוטיקה. וזה באמת עזר.
כמה ורמוקס היא קיבלה לפני.. כי חשבו שזה פשוט תולעים..
אם הוא חולה כל כך הרבהמתואמת

אולי כדאי לטפל מהשורש?

ברפואה אלטרנטיבית...

אני מהלא לחוצים בכלל.לא מחוברת
בד״כ מתקשרת לרופא (קרוב משפחה)
או לאמא מנוסה.
אחרי שלוש ימים/ יומיים וחצי תמיד הולכת
גם כדאי לא לבוא מוקדם מידי, כי היה יכול לצאת משטח גרון שלילי ואחרי כמה ימים חיובי (מנסיון)
שאלה יפהבת 30

אגיד לך את האמת, אני משתדלת להימנע ככל האפשר מללכת לרופא. 

ב99 אחוז מהפעמים שאני הולכת זה מתגלה כמיותר.

בעצם, אני הולכת כשאני יודעת מה אני רוצה מהרופא- אם זה משטח גרון ואנטיביוטיקה או משהו כזה.

יחד עם זה, פיתחתי לי רפרטואר נחמד של תרופות טבעיות, ביתיות ולא מאוד יקרות, שנותנות מענה כמעט לכל המחלות ה"שוטפות" כמו צינון, וירוס בטן, וירוס חום, דלקת גרון, כאבי אזניים, וכו' .

כך שיוצא שב"ה כמעט תמיד יש לנו אפשרות לטפל בבית בקלות ובאופן מיידי, וזה לרוב חוסך ממילא יציאה למרפאה.

מתי בכל זאת אלך לרופא? אם יש חשש לדלקת ריאות- חום יחד עם שיעול מתמשך. האמת, במקרה כזה אני הולכת ישר לטרם כי ככה אני מרוויחה צילום ריאות על המקום, והרבה פעמים הרופא לא מזהה את זה רק בשמיעה. 

אם יש חום של יותר מ3 ימים אצל תינוק או פעוט

ואם יש מצב של קוצר נשימה ח"ו אז גם - ישר לרופא או לטרם. 

זהו.

מקווה שעזרתי...

תודה5+
מעניין איזה תרופות ביתיות יש לכל הדברים שהזכרת. אם את מוכנה לשתף בדברים שעוזרים.
(רק שעם חיידקים אני נותנת אנטיביוטיקה, אם רופא אומר שצריך. לא משחקת עם זה. מכירה מקרוב כאלה שלא מוכנים לקחת ומנסים כל מיני תרופות טבעיות ורק שהמצב כבר חמור ממש הם נכנעים לאנטיביוטיקה. זה פשוט נורא בעיני. עם דלקות לא מתמהמהים.)
בד"כ עם וירוס בטן אני לא הולכת לרופא, כי אין במילא מה לעשות חוץ מלמנוע התייבשות.
אני אסביר לך מה עומד מאחורי זהלא מחוברת
בעלי היה לו דלקות גרון כרוניות משהו הזוי
כל כמה חודשים שלחו אותו לכל הבדיקות.
עד שאמא שלי אמרה לו לפסיק לקחת אנטיביוטיקה (היא האלה) הוא הפסיק היה לו פעמים
ועכשיו היה לו הפסקה של שנתיים וחצי מהדלקת האחרונה!! היה לו עכשיו עוד אחד שהוא כן לקח..
אבל בעיקרון רופאים כן קצת דוחפים ואפשר להסתדר בלי.. והגוף באמת מפתח חוסן נגדם עד שהם כבר לא משפיעים .
אני אישית לילדים כן נותנת לא בעד שיסבלו..
אבל מבוגר שיכול להתמודד לא רואה למה סתם לדחוף..
אני ברוך ה לקחתי אנטיביוטיקה פעם אחת בחיים, אז לא באמת יודעת איך אני אגיב אם יהיה לי..
רק אומרת5+
שחברה שלי שעובדת בטיפול נמרץ אומרת שאליה מגיעים כאלה שלא לקחו אנטיביוטיקה בדלקת גרון. סטרפטוקוקוס ידוע כחיידק שעלול לפגוע בלב ולכן ממהרים למגר אותו עם אנטיביוטיקה. נכון שלא כל מי שלא מטפל באנטיביוטיקה נפגע בלב, אבל אין לדעת. זה לא רק עניין של כמה אתה סובל.
טיפולים אלטרנטיביים וחיזוק אפשר לתת במקביל.
האמת שלמדתי בעברי תחום כלשהו ברפואה אלטרנטיבית והמרצה אמרה שאנטיביוטיקה לוקחים. סיפרה כל מיני סיפורים על הורים שלא נתנו אנטיביוטיקה מאידיאולוגיות שונות, והילדים שלהם הגיעו למצבים ממש לא טובים בגלל זה. (אחד גם נפטר מדלקת ריאות)
ואילא מחוברת
כתבתי שאנטיביוטיקה לילד נותנים.
וגם אם המצב חמור ממש נותנים, אבל לפעמים אפשר לחכות כמה ימים ואם יש מגמת שיפור אז לא תמיד צריך.
גם יש הבדל בין אנטיביוטיקה פעם ב ולאנטיביוטיקה כל כמה חודשים- שזה גם ממש לא בריא ובטוחה שיש בזה נזקים.
👍5+
בשמחהבת 30

מי שבא לה, אני גם מעבירה סדנא נחמדה כזאת בתחילת החורף..

אני רק רוצה להגיד לגבי "אין מה לעשות" שזו בדיוק התפיסה שאני לא מסכימה איתה. יש הרבה מה לעשות, כמעט בכל מצב. רק שרופא רגיל לא מכיר ולא למד את כל הדברים שיש לעשות..הוא יודע לאבחן ויודע לתת אנטיביוטיקה או לא לתת. 

אז ככה-

וירוס בטן:

1. להחזיק בבית מיורן מיובש (קונים בחנות תבלינים או בשוק, 5 ש"ח ל100 גר'...) איך שילד מתלונן על כאב בטן, או מקיא, או סתם עומס בבטן אחרי שבת- מכינים כוס תה מכפית גדושה של מיורן. מסננים, מוסיפים מעט דבש ושותים. אחרי שעה עוד כוס. אצלי, אין ילד ששתה את זה והקיא פעם שניה. 

2. תה מרווה. אפשר לגדל מרווה בעציץ או לקנות עלים מיובשים.

3. ערק. מעט ערק מהול במים- לשתיה. או עיסוי של הבטן עם ערק.

דלקת גרון- חייבת להגיד שאני שנים חשבתי כמוך לגבי אנטיביוטיקה לדלקת גרון, עד שהיה לי סרט שלם עם אחת הבנות, כתבתי על זה פעם. סבלה משמונה דלקות בתוך שנה וחצי. כל חודש וחצי אנטיביוטיקה...ברור שזה הרס לה את הפלורה הטבעית במעיים וברור שזה השפיע על מערכת החיסון..בכל אופן, אחרי הפעם השמינית החלטתי שחאלאס. הייתי בהיכון..ובפעם הבאה שזה התחיל (זיהיתי את זה מקילומטר...אחרי 8 דלקות כבר לא היה צריך משטח כדי לזהות את זה) ישר נתתי לה תה צמחים שאני קונה בחורף ממישהי באיזור מודיעין. ומיד אח"כ כדור פרופוליס שלוש פעמים ביום. זו היתה הדלקת האחרונה, והיא נעלמה תוך יום. במשך שנה אח"כ הייתי נותנת לה פרופוליס כל פעם שהתלוננה על כאב ראש ובטן (אצלה אלו היו התסמינים העיקריים. הגרון הגיע אח"כ) וזהו. הבריאות חזרה.

אגב, טיפות פרופוליס גם פתרו לנו בעיה של נוזלים באזניים וירידה בשמיעה אצל הבן שלי..ובאופן כללי פרופוליס מועיל מאוד למלחמה נגד וירוסים לא רצויים.

מה עוד? לכאבי אזניים אני מכינה שמן פיגם, ולמי שאין לה פיגם, גם שמן זית עם שום (אחרי שמסננים את השום) זה מאוד מאוד יעיל.

דלקת חניכיים- גרגור במרתח עלי טיון דביק. עובד כמו קסם.

עקיצות כואבות- שמן לוונדר

פטריה- חומץ תפוחים

כאבי מפרקים- לישון עם מגבת ספוגה בחומץ תפוחים סביב המפרק

חתכים עמוקים- פלסטר עם כורכום

כוויות- עלה אלוורה

שיעול- עיסוי בית החזה עם ערק ושמן זית ואכילת דבש בבצל

וכו' וכו'

יש המון פתרונות, כמעט לכל דבר.

והענין הוא, שאם תופסים משהו ממש בהתחלה שלו ומטפלים, ולא רק מחכים לראות אם יחמיר ואז הולכים לרופא, אז לרוב הטיפול יעיל ובאמת המצב לא מחמיר ולא צריך ללכת לרופא..

תודה רבה על הפירוטעוד תשובה
כמה ידע! תודה רבה על השיתוף! אתן אוצר!אם_שמחה_הללויה
תודה על זה! החכמתיהמקורית
בשמחה יקרות!!בת 30

חלום שלי שכמה שיותר אמהות ידעו לטפל בילדיהן ולא יהיו חסרות אונים עד שיגיעו לרופא.

לפני הרבה שנים, הייתי עם שתי בנות קטנות, בעלי טס לאומן ובאותו ערב בת ה3 התעוררה בלילה עם כאב אזניים נוראי. למחרת הייתי צריכה לנסוע להורים לחג...ולא ידעתי מה אני עושה...

אז קבעתי לה תור ב8:00 בבוקר לרופא, נתתי לה אקמול להרגיע את הכאב, ושמתי לה טיפה אחת של שמן פיגם באוזן הכואבת.

בבוקר היא קמה כמו חדשה, היינו אצל הרופא והוא בדק ואמר "כן, היתה לה דלקת..רואים. נשארה רק מעט אדמומית, יעבור לבד..."

המקרה הזה הפיל לי את האסימון...כמה אנחנו מסוגלות לטפל בילדים שלנו עוד הרבה לפני שמגיעים לרופא. 

מה זה שמן פיגם?דבורית
איפה משיגים?
ולגבי מיורן, בניצת הדובדבן יהיה לדעתך?
מנסה לחשוב איפה יכולה לקנות
מיורן יש להשיג בחנות תבלינים, זה צמח תבליןנפש חיה.
פיגם הוא גם צמח
מניחה שהכוונה היא לחמם אותו יחד עם שמן ולהשאיר להתקרר.
ואז השמן שמתקבל הוא שמן פיגם.

@בת 30
תודה רבהדבורית
אני לא יודעת איפה יש פה חנות תבלינים... אנסה לחפש
ככהבת 30

פיגם- זה שיח שאני מגדלת בעציץ או בחצר. אפשר לקנות בכל משתלה. הפלוס שלו הוא שהעלים שלו אהובים על הזחלים של פרפר זנב הסנונית, וככה אנחנו גם מרוויחים תצפית על זחלים צבעוניים ושמנמנים. הם מחסלים את כל העלים אבל עלים חדשים גדלים מהר.

אף פעם לא ניסיתי לקנות עלי פיגם, אבל יש מצב שאולי בחנויות טבע משוכללות יהיה. קוראים לזה בערבית רודא או רוטא. 

לגבי ניצת הדובדבן- נשמע לי שכן. אבל אני פחות מכירה.

איך מכינים מזה שמן?דבורית
כמו כל שמן תשריתבת 30

לוקחים צנצנת זכוכית בגודל הרצוי, ממלאים עד החצי בשמן זית, דוחסים פנימה את העלים הרצויים עד למילוי הצנצנת.

אפשר להניח בשמש לשבועיים

או לשים על הפלטה למשך הלילה.

אחרי שמתקרר, מוציאים את העלים ונשאר שמן עם ריח אופייני מאוד חזק. 

(אני מכינה ככה גם שמן טיון דביק)

תודה!דבורית
אף פעם לא הכנתי
לעקיצותתלמים
הכוונה לשמן לוונדר אתרי? איך את שמה אותו?
תודה רבה!
כןבת 30

עקרונית לא אמורים לשים אותו כמו שהוא, אבל אני כן שמה...

פעם נעקצתי מנדל ארסי, ושמן לוונדר היה הדבר היחיד שממש עזר. מרחתי טיפה או שתיים כל חצי שעה בערך

וואו תודה. טוב לדעתתלמים
איזה מדהים! תודה!מתואמת
את יכולה לפרט קצת על שמן הזית עם השום? איך בדיוק עושים את זה?
לצערי סובלים אצלנו הרבה מכאבי אוזניים, ואני אף פעם לא מצליחה לטפטף להם שמן זית לאוזן... (הם מתנגדים)

ולוקחת גם את הטיפ של המיורן המיובש (בתקווה שאצליח לקנות) - יחסוך לי הרבה לחצים מילדים מקיאים...
יש שתי דרכים עקרוניתבת 30

א. להכין מראש- לחתוך כמה שיני שום ולהשרות כשבועיים בצנצנת זכוכית עם שמן זית. עדיף להניח בשמש. 

ב. להכין באופן מיידי- מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים שן שום כתושה וכשהשום טיפה נשרף מכבים, מקררים ומוציאים את כל חתיכות השום, גם הקטנות.

אפשר לקנות טפי ולטפטף לאוזן ואפשר להספיג חתיכה קטנה של צמר גפן ולהכניס לאוזן.

תודה! השום מוסיף מאוד לסגולת הריפוי?מתואמת
כי אני לא מחזיקה שום בבית... (לא אוהבים)
ואני מבינה שבכל מקרה צריך שהשמן ייכנס לאוזן... הם תמיד לא מסכימים לזה
לשום יש חומר פעיל שכנראה ההשפעה שלו עוזרתנפש חיה.
מקווה שדייקתינפש חיה.
מניחה שכן...בת 30

השום הוא אנטידלקתי חזק.

גם שמן זית בפני עצמו יעיל.

תודה לשתיכן!מתואמת
לא מחזיקה שום בבית??דבורית
זה חומר חיטוי טבעי
גם לתולעים ובכלל
תנסו להתרגל קודם למבושל ואחכ לטרי
אנחנו לא אוהבים את הטעם של שום (וגם את הריח)מתואמת
אבל אולי כן נתחיל לקנות, בתור תרופה...
(האמת שהבן הגדול שלי כן אוהב שום, אבל אני לא כל כך אוהבת שהוא מתעסק איתו כי הוא משאיר ככה ריח בכל המטבח...)
איזה קטעדבורית
אצלנו רבים על השום
במרק, בסלטים בשבת
נחשב לממתק...
נשמע שהבן שלי היה מסתדר אצלכם מתואמת
הוא אוהב להכין לעצמו כל מיני מתכונים מוזרים וחריפים מאוד... (אפילו חריפים מדי בשביל הטעם של בעלי - שאוהב מאוד לאכול חריף...)
גם אצלינו השום רץ...בת 30

שום הוא כמו אנטיביוטיקהבאר מרים
כדאי להיזהר עם צמר גפןבארץ אהבתי
בתור ילדה היתה תקופה שסבלתי מדלקות אוזניים, ואמא שלי היתה שמה לי צמר גפן עם שמן זית ושום. בדרך כלל אחר כך הוצאנו אותו, אבל מסתבר שחלק מהחתיכות לפעמים נכנסו פנימה. כשהגענו לרופא א.א.ג הוא שלף כמה חתיכות מתוך תעלת האוזן... מאז אמא שלי היתה רק מטפטפת כמה טיפות אבל בלי הצמר גפן.
וואלהבת 30

האמת שאני שמה רק לכמה דקות ולא שמה עמוק.

רק אומרת אם יש חשש לנקב בעור התוף ממש אסוראורוש3
נכוןבת 30

הבת שלי משתעלת עכשיואם_שמחה_הללויה
אני מעסה לה את החזה עם שמן זית ושמן הדס.
ראיתי שכתבת שמן זית וערק. מה בעצם ערק עושה?
ואם יש לך עוד תרופות סבתא לשיעול תרשמי ליייי בבקשה. כבר כמה ימים מתעוררת עם שיעול.
תודה♡♡♡
בצל חתוך בדבשדבורית
לתת לבצל להגיר קצת נוזלים בדבש
ואז לקחת מזה כפית פעמיים ביום
אבל @בת 30 מוזמנת לדייק...
גם זרעי פשתן טחונים במים רותחים
לתת לזה להתקרר ולשתות (זה טעים אגב)
אנסה!! מקווה שיסכימו לאכול!אם_שמחה_הללויה
כרגע שלושתן משתעלות...
אצלנו הם ממש אוהבים את זהבארץ אהבתי
קוראים לזה 'דבש-בצל', וגם מי שלא משתעל מבקש...🙂
חחחחח דיייי!!!אם_שמחה_הללויה
כשאני נותנת לבן שלי טיפות של פרופוליס...בת 30

בדר"כ עם מיץ ענבים אבל אם נגמר הוא מבקש עם בירה לבנה...

תודה!אם_שמחה_הללויה
איפה קונים פרופוליס? בבית מרחקת או חנות טבע?
בית מרקחת טבעיבת 30

וגם חנות טבע שמחזיקה תוספי תזונה

זה ממש עוזרבת 30

אני פשוט קוצצת חצי בצל גדול, מכסה אותו בדבש. ואז כשהדבש נהיה נוזלי מהמיץ של הבצל, כף פעם בשעה.

גם אצלנובאר מרים
אשמח להשתתף בזום אם תעשי 😃דבורית
ואיך לא הזכרת את החבר הכי טוב שלי?
כורכום!!!
כמה דלקות שהוא ריפא אצלי לא יתואר
סינוסיטיס, דלקת בוריד, דלקת מההנקה ועוד
עשרות פעמים ויותר שנחסך ממני לקחת אנטיביוטיקה
בסט פרנד שלי!!!
לגבי הכורכום- כדאי לדעתנפש חיה.
כדי שהחומר הפעיל בכורכום- כורכומין (שבכורכום למאכל קיים אבל בכמות מעטה)
יוכל להיספג בגוף יותר טוב,
מאד כדאי להוסיף לו קצת פלפל שחור כדי שהחומר הפעיל שבו -הפפרין ישפיע לספיגה מיטבית.
התבלין הפשוט עושה עבודה מצוינת!!!דבורית
ואם רוצים אפשר להשקיע ולקנות טבליות גל עם פלפל שחור
נכוןבת 30

שימי לב , שבכל המתכונים המרוקאיים שיש בהם כורכום, קבוע יש בהם גם פלפל שחור

איך את משתמשת?באר מרים
בעלי עם דלקת בכתף כבר הרבה זמן.
זה יכול לעזור?

הוא מאלה שקשה לשכנע אותם לקחת תרופות..
בטח יעזור, בעז"הדבורית
כפית כורכום בקצת מים שלוש פעמים ביום
החל מהמנה השלישית אמור להיות שיפור
בגלל שאת אומרת שזה כבר הרבה זמן ככה אז לא יודעת. אני משתדלת לתפוס את הדלקת בתחילתה.
מה שכן, חשוב לשתות הרבה
כי התכונה של הכורכום שהוא סופח נוזלים.

אם מגעיל אותו התבלין, יש בכדורים, זה קצת יקר
חומץ תפוחים יכול להקלבת 30

גם לישון עם מגבת ספוגה בחומץ. זה מסריח תופת...כדאי לעטוף בשקית כדי שלא כל הבית יסריח...

וגם לשתות כף חומץ כל בוקר

דווקא הזכרתי אותו, בהקשר של איחוי חתכיםבת 30

לא סובלת זומים...בת 30

אני עושה סדנה פנים אל פנים...

האמתבת 30

שאף פעם לא ניסיתי אותו בהקשר של דלקת. אבל אני אתחיל כבר היום...

מעולה! תודה5+
יש כל מיני שמנים טבעיים שניסיתי כמה פעמים ולא עזרו לכל מיני דברים. אבל ננסה את מה שהצעת, ז"א מקווה שלא נצטרך...
בדכ אני מחכה כמה ימיםדבורית
לרוב זה וירוס שעובר לבד...
אלך רק אחרי כמה ימי חום, אם אם הילד קטן
אם את רואה שהילד מושך באוזן וצורח בלילה
חוסר שקט גם כשהחום יורד
יש סימנים לפעמים לדלקת שאז כדאי לגשת לרופא בלי ךחכות
אבל לוקח זמן לפתח את המיומנות הזו
לכן, עדיף בהתחלה כשלא בטוחים לבוא יותר
עד שמפתחים ניסיון
גם כשאני הייתי אמא צעירה הלכתי בתדירות גבוהה לרופא
תודה5+
האמת שאני אמא ותיקה (נראה לי... 20 שנה 🙄)
אבל הקטן שלנו חולה יותר מכל האחים שלו ביחד...
עושה לי בי"ס.
אולי כדאי לחזק אותו באופן קבועבת 30

ויטמין סי, ברזל אם צריך.

אה חחחדבוריתאחרונה
גם אני 16 שנה... אבל הילדים היו חולים הרבה לצערי
רפואה שלמה!!!
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך