האם נשים אוהבות גברים רעים?simple man

תשובה: לא

האם נשים אוהבות גברים בטוחים בעצמם, מישהו שהוא לא נזקק ולא תלותי?
תשובה: בדרך כלל כן
אם אישה תראה גבר תלותי, שלא יכול כלום בכוחות עצמו, וכל הסיבה שהוא לא מתאבד (אני מקצין) היא רק בזכות האישה, אז זה מפעיל לחץ עצום ואחריות כבדה מדי על מערכת היחסים על האישה, כך שהגיוני שזה יוריד לה ממנו מאוד.

עכשיו, אישה יכולה לקבל אינדיקציה לכך שהגבר לא תלותי בה ואושרו לא תלוי בה, על ידי שהיא תראה גבר בטוח בעצמו, יודע מה הוא רוצה מעצמו, מרוצה בזכות עצמו ומעוניין להעניק וכו', כך היא יכולה להרגיש רגועה שהאחריות על מערכת היחסים לא תיפול עליה.

אפשר לקבל את האינדיקציה לכך בצורה יותר מפורשת, והכי מפורש זה אם הגבר מדגיש כל הזמן כמה שהוא לא צריך אותה, מתעלם ממנה חופשי, ובאופן כללי מראה כל רגע כמה שמבחינתו היא יכולה לעזוב מתי שבא לה זה לא ישפיע עליו כלום, כאן האישה כבר נמצאת במצב של אפס לחץ ואפס אחריות על מערכת היחסים, כך שאישה קצת יותר חלשת אופי ועם פחות יכולות תקשורת תרגיש דוקא כאן הרבה יותר רגועה ומשוחררת, לא מצופה ממנה שום דבר, היא יכולה פשוט לבוא כמו שהיא למערכת היחסים וזהו. וזה המודל שרואים בסרטים הרבה פעמים.

כמובן, שאף אחת לא בעצם אוהבת מישהו רע, אבל כן הגיוני לאהוב מישהו שלמרות שהוא היה יכול להיות רע, כי הוא באמת לא נזקק, בכל אופן הוא בוחר להיות טוב, לא בגלל שהוא נזקק אלא בגלל שהוא טוב ושהוא רוצה להעניק.

זאת התיאוריה שלי, מוזמנים להסכים, לחלוק, לקלל או מה שבא לכם.

אין שמץ של קשר בין הדבריםפשוט עייף

אני בטוח בעצמי. מאוד. זה לא מונע ממני להתייחס למישהי בצורה טובה. עזוב טובה, נורמלית.

זה לא הופך אותה לחלשת אופי או כל דבר אחר.

מנסה לחבר בין התגובה שלך למה שכתבתי ולא מצליחsimple man

בקצרהפשוט עייף

אני לא מצליח לחבר בין חלקי התגובה שלך.

אוקי עכשיו הצלחתיsimple man

מה?מה?מה?ברוקולי

חחחחסבכי החשתי
אהבתי את הכותרת של השאלה,
ואני לא יודע אם לומר שאני מסכים איתך, אני כן יכול לומר שאני נוטה לדעתך
תודהsimple man

תאוריה מעניינת.חתולה ג'ינג'ית

ורק משהו אחד,

נשים היום מבינות יותר שגם לגברים יש צרכים רגשיים. וגם הם נזקקים לפעמים והן רוצות ומחפשות את זה.

אף אחת לא מעוניינת להנשא לרובוט.

הכל עניין של איזונים.

האמת?פשוט עייף

נתקלתי גם בכאלו. ממה שראיתי בד"כ היה להם אבא מנותק רגשית (מתנצל על ההכללה).

למה זה קשור?חתולה ג'ינג'ית

לא נזקקים ברמת התלות.

אישה בריאה בנפשה לא מעוניינת להיות המטפלת הרגשית של האיש שלה.

אבל היא כן יכולה להבין שהוא חלש מדי פעם.

התכוונתי לחלק של ה"רובוט"פשוט עייף

פשוט חיפשו מישהו סגור רגשית (כל אחת לפי המדד שלה).

מרגיע לדעת את זהסבכי החשתי
כאילו, אני כן רוצה להיות הסלע, הגזע, היתד נאמן. אבל טוב לדעת שיש נשים שיודעות שגם לזה יש גבולות
אני לא רואה סתירהפשוט עייף

אני מצפה להיות כל הנ"ל. זה שיש\יהיו צרכים כאלו ואחרים לא סותר את זה.

אני מסכים איתךסבכי החשתי
אבל עדיין לא רואה את זה, יעני, עדיין לא יודע איך אפשר גם להיות הצד היציב והחזק בקשר וגם לחשוף חולשה בלי לאבד את התדמית החזקה, ולא רק בקטע של תדמית, בקטע שזה האמת. שאני חזק בפני עצמי, ושתראה שאני טנק מרכבה סימן 4, אבל לא סותר את זה שהחיילים בפנים לפעמים שבורים ורוצים הביתה
פשוט רואה את זה כ2 דברים מקביליםפשוט עייף

אתה תמיד הסלע החזק, גם כשקשה לך ואתה צריך אותה.

מוזר לי רצחסבכי החשתי
תוכל להסביר איך זה לא סותר? כי מבחינתי זה שני הפכים, ומאחר ואני אוחז בהווא אמינא הגיונית סך הכל שבדרך כלל תכונות הופכיות סותרות אחת השניה, עליך מוטלת החובה להוכיח כי כאן זה לא המקרה.

מודה על ההבנה, אם כן, הבמה שלך
למה אתה רואה אותן כהופכיות?פשוט עייף

אה..סבכי החשתי
חזק וחלש, די הופכי, כמו גבוה ונמוך
אני רואה את זהפשוט עייף

כחזק תמיד בשבילה וחלש בדברים אחרים כלפי עצמו (אם בכלל). רואה את זה יותר כיציבות והובלה, פחות כ"חלש וחזק".

זה בסדר שתהיהekselion

טנק מרכבה סימן 4

אבל צריך גם שהיא תהיה ה-'מעיל רוח'

יפה!פשוט עייף
למרות שאולי הייתי מדמה אותה למצבר.
חחחחחחחסבכי החשתי
מעניין מה הבנות כאן חושבות על הדימויים האלה😆

ומעניין גם אם הן מסכימות עם הנמשל
בסוף זה שאלה של מינוןכבר לא ישיבישער

יהודה גזבר כתב על זה פעם קטע יפה, הרעיון היה שגבר יכול לגלות חולשה אבל אסור לו להתפרק.

נכוןsimple man

ודאי שיש את זה, אבל דומני שאפשר לומר עדיין ככלל שיש ציפייה שעל הגבר תהיה קצת יותר אחריות על המערכת יחסים, ושהוא יהיה יותר במקום של נותן, את לא חושבת?

חושבת. מה זה חושבת?חתולה ג'ינג'ית

מצפה.

חושבת שזו הציפייה הרווחתsimple man

שבעיקרון מצופה מגבר להיות יציב יותר ותומך יותר מבחינה רגשית, אני חושב שזה תואם לאופי של גבר וזה ממילא מצופה ממנו יותר.

או שאת לא מסכימה שיש ציפייה כזאת בכלל

מסכימה.חתולה ג'ינג'ית

פשוט התיאור שלך היה קיצוני.

אז הבאתי קונטרה לאיזון.

ואגבחתולה ג'ינג'ית

התיאור הקיצוני שלך מתאים לבנות עם דפוסי התקשרות לא בריאים בכלל. (וגם לבנים האמת)

אני לא מביןekselion

אתה מציג את זה : "והכי מפורש זה אם הגבר מדגיש כל הזמן כמה שהוא לא צריך אותה, מתעלם ממנה חופשי, ובאופן כללי מראה כל רגע כמה שמבחינתו היא יכולה לעזוב מתי שבא לה זה לא ישפיע עליו כלום"

כהתנהגות אידיאלית?

זה נשמע לי ממש מגעיל ואנכי, הרי בסופו של יום זוגיות אמורה להתבסס על נתינה. 

ולפי שאתה תיארת נראה שכל צד חושב על עצמו, ולא מושפע מהאחר. זה ממש מגעיל לדעתי.

לא ברור לי אם הצגת את זה כמצב קיים, או כאידיאל. 

בטח שלא כמצב אידיאליsimple man

אלא כסיבה למה זה יכול להיות התנהגות שתמשוך מישהי חלשת אופי.
פשוט בשרשור השני היו גברים שפשוט הציגו את זה כעובדה "יש נשים שנמשכות לגברים רעים, עובדה, לא יודע להסביר אבל עובדה". וכל הנשים כמובן התווכחו ואמרו שאין תופעה כזאת, אני רק הסברתי למה יתכן שמישהו ראה מצב כזה (ברור שבסרטים יש את זה המון) כי זה הרי לכאורה סותר ממש את השכל הישר, למה שאישה תתחתן עם גבר רע

אגבחתולה ג'ינג'ית

מאמינה שיש לזה עוד הרבה סיבות.

בעיקר בהקשר לטיב הקשר עם דמות האב בחייהן.

לאיזה כיוון?simple man

שאם הוא היה מנותק רגשית או אפילו אלים אז הן יחפשו גם בעל כזה או ההיפך?

כל מיני כיווניםחתולה ג'ינג'ית

זו לא משוואה חד משמעית.

וכן זה עלול להיות לשני הכיוונים.

יש היגיון במה שאתה אומרחושבת בקופסא

ומבחינת הסרטים כנראה מה שמושך ברעיון זה לפנטז על אפס אחריות, על גבר שלא מוגבל בכלום (ממה ששמעתי בסרטים האלו הם גם עשירי עולם עם טונות זמן פנוי) גם לא בחוקי מוסר אנושי סביר,  שלגמרי יכול להסתדר בלעדייך ולא צריך ממך כלום, אבל עדיין רוצה אותך בלי שום דבר בתמורה.

ושוב, זה עדיין מודל ממש לא בריא ולא מציאותי שיכול להוביל רק לזוגיות מתעללת שכל הכוח בה נמצא רק בצד אחד. וממש לא כדאי לעודד את המודל הזה, להציג אותו, לגרום לבנות להודות שהן רוצות אותו, לנרמל אותו, או כל דבר אחר שיגביר את הנוכחות שלו.

אמ:לק- יש לרעיון הזה בסיס פסיכולוגי מסויים, אבל הוא לא בריא וממש לא צריך לתת לו מקום.

צודקתsimple man

אבל אפשר להבין את הצורך הפסיכולוגי הזה בשביל לדעת איך להשתמש בו לצורה טובה, לא לנסות להפיל אף פעם על הצד השני את כל האחריות, לגרום לו להרגיש שכל המערכת יחסים תלויה בו וכו'.

עשירי עולם זה טובחופשיה לנפשי
ככה לכל הפחות יש בית(הבעיה האחרת היא שהבית הזה כולל עוד בני משפחה חוץ ממנו)
לא, הוא כזה עשיר שיש לו את כל היום לבלות איתךחושבת בקופסא

ביאכטה פרטית, בית חוף רומנטי או מסעדת פאר, וכל הפוקוס שלו עלייך כל הזמן למלא כל גחמה שלך. תמיד.

מסכימה לגמרי שזה נשמע מלחיץ ולחלוטין לא בריא.

נשמע מעיק. גם בני זוג צריכים קצת חופש אחד מהשנייעל מהדרום
קשה לנ"ו לדמיין את זהפשוט עייף

לא שהם לא חייבים אחד לשני כלוםsimple man

הוא מחוייב אליה, כי הוא רוצה. אבל היא לא מחוייבת לו כלום

אם כבר סרטיםחושבת בקופסא

זה כנראה גם הבסיס של הרעיון הגועלי של משולש אהבה.

ברוב המוחלט של המקרים זה שני בחורים רודפים אחרי מישהי. אם קהל היעד הוא גברים היא הופכת לחפץ חסר אישיות עד שהיא אשכרה גביע לזוכה בתחרות בניהם.

ואם קהל היעד הוא נשים אחד הוא טיפוס רע כזה ואחד הוא טיפוס טוב ושניהם מטורפים עליה בלי שום מאמץ מצידה חוץ מלבחור איזה מהאפשרויות בתפריט בא להוד מעלתה הנחשקת והיפה. גם גברים עוברים החפצה ככה.

מסקנהפשוט עייף

להוציא את כל מה שקשור לזבל הזה מהראש. סרטים בפרט וההסתכלות של הגויים על קשר בכלל.

הרב צבי יהודה פעם אמר "למה שהם (הגויים) קוראים אהבה אנחנו קוראים חייבי כריתות ומיתות בית דין".

וואוסבכי החשתי
חריף ונכון בו זמנית עד כדי עילפון
לגמרי נכוןחושבת בקופסא

אבל אני רציתי לענות על השאלה הראשונה!חופשיה לנפשי
בכל אופן גם אני לא נזקקת(מלכתחילה) לגבר אני פה כי אני אוהבת אותו ורוצה אותו בחיים שלי(אגב "בחיים שלי" לא מחייב דווקא זוגיות אבל זה מורכב לי מידי להסביר) ולהפך, הוא פה כי הוא אוהב אותי ורוצה אותי בחיים שלו.

לאף אחד לא נוח עם תלותיות או נזקקות

אבל כן יש קטע נוראי כזה בסרטים לפעמים
אני חושבת שהנקודה שלו היא שאם זה מוצג בסרטיםחושבת בקופסא

יש כנראה ביקוש או משיכה מסוימת לרעיון הזה כי הסרטים האלו מצליחים כ"כ, וצריך לברר על מה היא יושבת ואיך להתמודד איתה בצורה הטובה ביותר.

הסיבה שהסרטים האלה מצליחים זה בעיקר כי אנשיםחופשיה לנפשי
אוהבים טראש
ובאופן כללי קשה עם הפלת האחריות הזאת על הצד השני, יש פה שני אנשים לא אחד+נספח
אני דווקא חושב אחרתסבכי החשתי
ניראלי זה מצליח כי אנשים מזדהים עם זה, בחברה מעורבת ללא תורה או דרך ברורה דברים כאלה קורים באופן שכיח, תחושות הכאב, התסכול, הבלבול והערגה אלה רגשות שאפשר הרבה להעמיק בהן כשאתה חי מציאות דומה
אולי זאת הסיבה שיש מעט מאוד סרטים רומנטיים שאניחופשיה לנפשי
אוהבת
זה כי אין מספיק אנשים יראי שמייםסבכי החשתי
שיוצרים כאלה סרטים, שיתעוררו על עצמם וילכו אחרי החלומות שלהם, יעשה הרבה נחת רוח לכולנו
אשכרה הזכרת לי.חתולה ג'ינג'ית

פעם היה לי חלום להיות תסריטאית אבל חשבתי על זה שכ"כ קשה להביא תכנים אמיתיים בצורה נכונה (או בצורה שתתקבל במגזר)

שהרמתי ידיים.

(טוב היו לזה עוד כמה סיבות)

היחיד שמותר לו להרים ידיים זה משהסבכי החשתי
וגם אז זה היה למען עם ישראל במלחמה עם העמלקים. אז תתעוררי על החיים שלך ולכי על זה!
בודאיsimple man

סרטים מבטאים תרבות מסויימת והלך רוח

רק שבמקרה הנ"ל זה לא רק סרטים, בחורים בשרשור הסמוך העידו על עצמם שהם מכירים בחורות שהן ככה רק שהם לא יודעים להסביר, תקראי בעצמך

מעניין מה שאת אומרתסבכי החשתי
לא הייתי אומר שאישה שרוצה להשען על הגבר שלה היא תלותית או נזקקת בהכרח, אם היא יכולה להסתדר לבד, והיא מרשה לעצמה לעשות את זה כי בחרה בזה אני חושב שזה אחרת. יוצא שאני קצת מסגביר כי את גברת ואני אותו הדבר רק בלי ת'(🤭🥁), אני אומר את זה רק כי מישהי אמרה לי את זה פעם, וזה מאוד התישב לי על הלב כי יש בזה הגיון.

ותופתעי כמה שגבר רוצה שישענו עליו, לפחות רוב החברה שאני מכיר, ואת זה אני מעיד גם על עצמי
לא אמרתי שבהכרח יש תלותיותחופשיה לנפשי
אמרתי שכשזה המצב זה לא בריא גם בתוך זוגיות
כןתילי חורבות

זה גם המון עניין של ביטחון עצמי.

מממ פחות התחברתיממלא כל עלמין

למרות שצודק שקיימת התסמונת הזאת שנמשכת לגברים פצוצים מערך עצמי אצל כל מיני בנות

אבל אל תבנה על התאוריה הזאת היא בעיקר בסרטים

או שאני חיה בסרט

בכל מקרה הסרט שלי יותר יפה

אני לא עושה לזה אידיאליזציהsimple man
ביטחון עצמי היא בבירור תכונה מושכת, אני חושב שכולם יסכימו עם זה, אני רק מסביר שמה שיש בזה בעומק זה מימד של רוגע בזה שאתה יודע שלשני אין תלות בך.
אבל לך יש תלות עצומה בו...חושבת בקופסא

שזה דבר שיותר מפריע לגבר מאשר לאישהsimple man
בגלל שגבר חותר להיפרדות ואישה חותרת להתקשרות, בדרך כלל אישה מוכנה יותר להיות תלויה במישהו אחר מאשר גבר.
ואצל אנשים חלשי אופי ועם דימוי עצמי נמוך אז עוד יותר יש להם נטייה לתלות במישהו חזק
וואי התבלבלתימיונז

זה מעניין מה שכתבת, שביטחון עצמי מושך בגלל שבעומק זה מרגיע שאין לו תלות בי.

באמת זה לא נעים לחוות שהוא שמח וחי רק 'בגללך' ושאין לו שום קיום או ערך עצמי שלא קשור אלייך..זה מכביד ובאמת מוריד... אבל מצד שני זה גם לא נעים להרגיש שהוא בכלל לא תלוי.. שבכלל לא אכפת לו ממך.. (תלותיות בריאה כזו... יש דבר כזה? אולי תלותיות זו לא המילה אלא אכפתיות? שותפות?)

קיצר מודה שקצת התבלבלתי

או שפשוט כמו כל דבר בחיים האלה זה פשוט איזונים?

אגב, לתאור בתגובה הפותחת לא היתי קוראת ביטחון עצמי.. נשמע יותר כמו נרקסיזם או משהו כזהמטורלל

לא אכפת לו שתעזוב? מתעלם ממנה? מדגיש כמה לא צריך אותה? בעע.

צודקת. אנסה לחלק את זה לשלושה סוגיםsimple man

1. בהחלט, התיאור בתגובה הפותחת היא נרקסיזם וכו' או איך שתרצי לקרוא לזה, היא חוסר תלותיות לא בריאה בעליל.

2. תלות מוחלטת

3. תלותיות בחירה

מה שאת קוראת בעצם תלותיות בריאה, אני מסביר מה הכוונה, שאין כאן תלותיות לא נשלטת מתוך חוסר ברירה, אלא תלותיות מתוך מקום שבו אתה נותן מעצמך אל השני, אתה מרצון בוחר להרפות משליטה מוחלטת ואנוכית על עצמך ולתת את עצמך לשני, זאת זוגיות בריאה לדעתי כי המשמעות שלה היא מכוח זה שיכלת להישאר בתוך עצמך ובכל אופן יצאת מעצמך החוצה. בשונה מתלות מוחלטת שהיא לא בחירה אלא כפויה, שאז אתה בכלל בלי אחריות על עצמך אלא כאילו נכנס למערכת חיצונית שנכפית עליך בלי שליטה, זה מקום שמדכא את הנפש, אבל הוא עלול לפתות הרבה פעמים וכך נוצרת תלותיות לא בריאה.

בקיצור, מצבים 1 ו2 הם שליליים בהחלט (במקום מסוים מאותה סיבה, בשניהם בעצם יש כאן מישהו שלא יוצא מעצמו בכלל, אלא נשאר באותו מקום אנוכי בלי לתת מעצמו שום דבר אקטיבי באמת)

מצב 3 הוא מה שאת מתכוונת תלותיות בריאה אם אני מבין נכון.

זה די נכון מגובלת-

שמח לשמוע שהתחברתsimple man

אישה לא אוהבת גבר שמתעלם ממנההפי
בכלל לא
למעשה זה הדבר הראשון של מה לא לעשות

יש כמה חלקים שכן נכונים ..
אבל גם באיזון נכון
אף אחת לא רוצה בחור שמסתדר לבד לגמרי
יש נשים שכןפשוט עייף

זה נשמע הזוי אבל זה המצב.

קשה לי להאמין שאישה רוצההפי
בחור שיסתדר בלעדיה לגמרי
מה אין לה צורך
להעניק לו ?
כאילו זה נשמע לי מרושע
תסתדר בלעדי לגמרי

לא יודע אם זו ההגדרהפשוט עייף

אבל כן, יש כאלו שרודפות אחרי מי שתמעלם מהן ומתעלמות ממי שמעוניין בהן. נתקלתי.

זה לא לאהוב את ההתעלמותמגובלת-

זה שפשוט לא יהיה אכפת מזה...
בגבול מסוים

על המשפט הראשון -נשים מחפשות גברים שהם גם רעיםאוויל מחריש
יש לנשים תכונה בסיסית והגיונית לחפש גבר שיש גם מה שעשוי להיות מכונה רוע, על מנת שיוכל להגן מרוע אמיתי ויותר גדול.
מה הכוונה?simple man
מה זה משהו שמכונה רוע? ברור שהגיוני לחפש גבר שיודע להרביץ למשל, אבל אם הוא מרביץ לחפים אז זה נקרא רוע ואם הוא מרביץ כשצריך אז זה טוב. איך אפשר להגן מרוע על ידי רוע? או שלא לזה התכוונת.
במקור זה אגרסיביות אבל זה רעיון דומהאוויל מחריש
ללכת מכות זה יכולת חשובה, אבל אגרסיביות זו תכונה שמתבטאת בעוד תחומים ולאו דווקא מכות. אבל הרעיון הכללי הוא שאדם שאין לו כוחות חיים חזקים ושליטה בהם הוא כנראה פחות שלם ממי שרותם את כל הכוחות.
לא חושב שאגרסיביות בפני עצמה אנשים מחשיבים רועsimple man

זה תלוי איך משתמשים בה

מה אתה מחשיב רוע?אוויל מחריש
מעשים רעים. לא תכונותsimple man

אנשים שפוגעים אקטיבית בסביבה זה רוע.

יש תכונות שהן רעות בפני עצמןחושבת בקופסא

כי התוצאות שלהן יכולות להיות רק רעות- שתלטנות, פיוז קצר, התמסכנות, גאוותנות, קמצנות, ועוד כל מיני.

לא מדוייקפשוט עייף

כל תכונה נמצאת על סקאלה (מלבד כעס).

שתלטנות=הובלה.

התמסכנות=ענווה, הסתפקות במועט.

גאוותנות=בטחון עצמי.

קמצנות=חשבון לעתיד, ריאליות.

צריך לדעת להגיע למידת האמצע של כל כוח שקיים בנו.

גאווה היא דווקא ההפך מביטחון עצמיsimple man

לאפשוט עייף

למרות שיש אנשים חסרי בטחון עצמי שמתנהגים בצורה גאוותנית. עדיין גאווה מגיעה ממקום של "אני ואפסי עוד" ושייכת לצד של בטחון עצמי.

בכל מקרה - אלו רק דוגמאות.

שלוש הראשונות הן לא תכונות לדעתיsimple man

הן יושבות על תכונות יסודיות יותר

גאוותנות אני נוטה להסכים איתך

קמצנות אני לא חושב שהיא יכולה להיות רק רעה

במילים אחרות חוסר מוסריותאוויל מחרישאחרונה
כן אני מסכים לגבי זה
עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

כפי שכתבתי לך - מעט מוזמנים. זה הכי משפיעמרגול

אגב, אאלט בהר המור (או ליד?) יש אולם שהם נותנים בחינם בתנאי שתביא אוכל שעולה מקסימום x לאדם (מעט מאוד, משהו כמו 60 ש"ח, פשוט לא זוכרת בדיוק)

זה לא יספיק לקייטרינג, אבל כן לבופה, נניח הולי בייגל או משהו.

בעיניי אם יש לכם אפשרות לעשות משהו דומה בדשא של יישוב/קיבוץ - מהמם ומה טוב.

סטייל חתונת קורונה/מלחמה, אבל עם יותר אנשים…

דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגע
"חולדה. סתם.."
לא צריכה להיות תשובה מוכנה לשום דבריהודי שואף לטוב

חוץ מהשם שלך. והגיל, והמספר במשקפיים. ולמה בחרת ללמוד דווקא ביו-כימיה, איסטלציה וגיל הרך. וגם אם היית זברה באיזה צבע של משחת נעליים היית קוראת לילד הקטן-חמוד-נושך שנולד לדוב-גריזלי-מחמד של פינגווין השמירה שלך.

ואולי גם ל'התנשאי לי'.

אבל חוץ מאלו, בנחת.

ועכשיו ברצינות.

בנחת.

את לא במבחן.

דייט זה לא מבחן.

זו הזדמנות להכיר אנשים נחמדים.

מקסימום יצא מזה משהו טוב.

או טוב מאד מאד מאד.

אני מבין, ומכיר, וחושש, את החשש משתיקה.

אני חושב שזה נכון בעיקר בשתיקה של אין נושא.

וגם זה בסדר, לא נעים אבל גם לא נורא.

אך יש שתיקות טובות.

שתיקה של יחד זה נהדר.

אין מילים ולא צריך מילים.

הלוואי שנזכה.

שתיקה של זמן חשיבה היא מצויינת.

היא מייצרת קשר אמיתי.

קשר עם רוגע.

זה לא פסיכומטרי.

לא למהר לענות.

היא מייצרת כנות.

חשבתי באמת על השאלה שלך, והשתדלתי להביא את עצמי כמה שיותר מדויקת.

דייט זה לא בית משפט. אז לא שופטים. לא את, מקווה שם לא הוא.

בטח שזה לא כיתת יורים. אז לא יורים תשובות. אם לא יורים אז גם לא צריך לדרוך מראש. לא צריך לחפש את כל רשימות השאלות האפשריות באינטרנט ולחשוב בבית מה אני עונה.

(אולי גם לא צריך להכין שאלות? נקודה למחשבה. זה נועד למנוע את השתיקות המביכות של חוסר בנושא. כדאי להכין נושאים אבל חשוב גם לזרום ולהתגלגל. נשמע שהוא הכין שאלה מראש, תראי איך סיבך אותך. אגב, הנה עוד נושא שיחה)

תשובה לדוגמא:

'וואו. שאלה יפה. צריכה לחשוב, תן לי רגע. __שתיקה (זמן נהדר בשבילו לגרד את האוזן. הוא חיכה לזה הרבה. זהו, הוא סיים לגרד, עוד רגע שלא יחשוב שחיכית לגירוד שלו. עכשיו)__. אני לא זוכרת את כל התנ"ך בעל פה, אבל ממה שעלה לי כרגע נראה לי שהכי התחברתי לפרנך, אבא של אליצפן, נשיא מטה זבולון בתקופת הכיבוש וההתנחלות. קודם כל מאד התחברתי לשם. בנוסף, אני מעריכה אותו על שהצליח לגדל בן לתפארת בתוך מציאות מורכבת שכזו. אני חושבת שאקרא על שמו את כל 18 הילדים שיהיו לנו, ואולי אבקש גם ממך לשנות את השם'

אם את שולטת ב'חומר', אולי אפשר עוד להעמיק בצד שלו. 'גם פלוני אלמוני מייצג לדעתי את התכונות עליהן הצבעת בירמיהו. למה התחברת יותר אל ירמיהו?'

בהצלחה.

תגובה יפה וחכמה.נקדימוןאחרונה
בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavender

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

יפהאנימהאחרונה
ההתקדמות נגרמה מהבנה או מרגש?
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודה רבה, אמןארץ השוקולד
אז יש מבט מיוחד שאנשים יפים יודעים לעשות והוא כובשכְּקֶדֶם
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 9:06

ליתר דיוק אנשים עם ביטחון במראה שלהם, לא חייב בהכרח יופי.

בערך זה הולך ככה

אתה מתמקד על מקום מסוים לצד או למעלה

ואז אתה עוצם עיניים מפנה את הראש למי שאתה יודע שמסתכל עליך ופותח לאט

אני חושף לכם כאן סודות מקצוע כדי שתשתמשו בזה להתחתן כבר

שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

רמה תורניתאביעד מילוא

ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו.  בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט.  אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם

2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות

אשמח לשמעו את דעתכם

מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת

בס"ד

אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.

אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן

אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.

אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.

לפרטים נוספים:

משמחים בחתונות - משמחי דוד

תודה!

קפוץנפש חיה.אחרונה

אולי יעניין אותך