לקראת פתיחת השנה - על עזרה בלימודים לילדיםבארץ אהבתי
הבל שלי שונאת חשבון.
בסופו של דבר היא די בסדר מבחינה אובייקטיבית. בתעודה היא קיבלה 100, היא סה"כ מצליחה להתקדם יחסית בקצב של הכיתה ולהבין את מה שלומדים. אבל זה לא בא לה בקלות. היא צריכה להתאמץ בשביל להבין.
ובשאר המקצועות ב"ה מאוד קל לה, אז זה מוסיף פה קושי, כי היא לא רגילה להתאמץ, ונהיית מתוסכלת די מהר כשהיא לא מבינה.

ברור שזה טוב שיש לה גם מקצוע כזה, שדורש ממנה יותר. וההתמודדות איתו זו הזדמנות בשבילה ללמוד להתאמץ גם כשקשה, שזה דבר חשוב לחיים.
אבל למעשה זה יוצא די מתסכל.
עכשיו אנחנו משלימות את החוברת של שנה שעברה (המורה בשנה שעברה נתנה לכל אחת להתקדם בקצב שלה, אז בסוף השנה יצא שנשארו עוד כ-40 עמודים כדי לסיים את החוברת. עבדנו על זה בתחילת החופש, ואז קצת שכחנו מזה, ועכשיו נזכרנו ואני מנסה לעזור לה לסיים).
אבל מה שקורה זה שהיא מתחילה כבר במצב רוח של 'אני לא יודעת, תגלי ליד, וכועסת כשאני מנסה לשאול אותה שאלות שאמורות לעזור לה להבין את הדברים ולהגיע לתשובה. גם כשאני מנסה להיות ממש סבלנית (וזה לא קל לי..) היא מתעצבנת עלי ולא רוצה להקשיב להסברים, לא מוכנה לחשוב ולחשב גם בדברים שאני יודעת שהיא יודעת, וגם אחרי שאנחנו מסיימות היא עוד עצבנית וכועסת כאילו הכל באשמתי.
(בסופו של דבר היא כן נענתה לי והתאמצה קצת יותר ממה שרצתה, והצלחנו להתקדם עוד כמה עמודים, אבל זה היה מלווה בהרבה תסכול, והיא נשארה כועסת בסוף).

כשראיתי שקשה לה לקבל את איך שאני מנסה לעזור לה, חשבתי להציע שייקח מורה פרטית. כי ברור לי שאת כל המשחקים שהיא עושה איתי היא לא תעשה עם מורה פרטית, ושם היא לשתף פעולה יותר בלי עצבים. אבל כשהצעתי לה היא ממש נעלבה מזה ואמרה שהיא לא מוכנה והיא פשוט לא תלך.

אשמח לשמוע מאמהות מנוסות מה עזר לכם במצבים כאלו (אם זה קורה לעוד מישהי...).
וכמובן כל אחת שיש לה מה להוסיף, גם אם לא היתה במצב כזה - אשמח לשמוע...
מזכירה לי קצת אותי...מתואמת
חשבון ומתמטיקה זה עד היום עקב האכילס שלי... (ברמה שאני לא מסוגלת כמעט לעזור לילדים שלי, גם בחשבון פשוט...)
מעריצה את אמא שלי על ההתמדה בישיבה איתי ובהסברים שנתנה לי. אני די בטוחה שלא מעט פעמים הגבתי כמו הבת שלך...
בסופו של דבר הלכתי לשיעורים פרטיים - אבל רק בתיכון, כשאימת הבגרויות התקרבה... (וכל מה שלמדתי אז - שכחתי רגע אחרי הבגרות )

בקשר לבת שלך - ניסית לברר איתה למה היא לא מוכנה ללכת למורה פרטית? יש סיכוי שזה בגלל ה"סטיגמה", ואז אולי יעזור לה להראות תלמידים/אנשים מוצלחים שהולכים למורים פרטיים...
בכל אופן, יצא לך לדבר עם המורה שלה לחשבון? כדי לדעת אם יש לה עיכוב וחוסר הבנה משמעותיים יחסית לנדרש בגילה?
הבת שלי, שסיימה א', מתקשה מאוד בחשבון (וגם בקריאה), והיא מקבלת הוראה מתקנת בבית הספר. והיא דווקא נהנית מזה - אצלן זה נחשב למעין חוג אקסלוסיבי... אולי גם אצלכם בבית הספר יש משהו כזה?
ורעיון נוסף (שקיבלתי גם מהמורה לחשבון של הבת שלי וגם מחברה שלי שעוסקת בהוראה מתקנת לחשבון) - להפוך את החשבון למשחקים. מדי פעם במהלך היום למצוא תרגילים בחיים ולפתור אותם בתור אתגר ומשחק. (לצערי אין לי דוגמאות ספציפיות, אף שקיבלתי כאלה - מרוב שקשה לי עם חשבון המוח שלי לא מספיק קלט אותם...)
בהצלחה! (גם לנו, עם הבת שלי...)
לאיזה כיתה היא עולה?רינת 23
בגדול אני בעד לשחרר ולתת לה את האחריות.
אל תנסי להאכיל אותה עם כפית כי זה פוגע לכן בקשר.

האם היא רוצה בכלל לסיים את החוברת? האם זה הכרחי? אולי אפשר לעשות רק את העמודים הזוגיים?
אולי אפשר שלא תשבי לידה בזמן שהיא עובדת והיא רק תפנה אלייך עם שאלות ספציפיות?
אולי עם אבא שלה הדינמיקה תהיה שונה?
התכוונת להגיב לבארץ אהבתי, נכון?מתואמת
נכון… סליחהרינת 23
יש לך את כח העל לסדר את השרשור?
אין לנו דרך כזאת...לא נוראיעל מהדרום
ממש מזדההאן אליוט
גם עם הגדולה שלי זה היה ככה. כשהיא נכנסת למוד של אנטי, שום דבר לא יעזור. היא בגישה שהיא לא יודעת וזהו.
הגענו למצב שממש היינו צועקים, ומתעצבנים, כי כל דבר קטן היה מסיח את דעתה, והיינו משתגעים.
בסוף שלחנו אותה למורה להוראה מתקנת. אמנם בעיקר בעברית אבל לפני המבחנים גם בחשבון, וזה עזר.
גם הפחית צעקות וגם נתן לה בטחון. לדעתי מאוד מומלץ.
אבל שלי הייתה בכיתה ג', אני לא יודעת בת כמה שלך, והגיל כן משנה.
שלי לא ששה לרעיון, אבל הסברתי שאני לא מורה, ולא יודעת ללמד, ואנחנו רק מתעצבנות שתינו. ופשוט קבעתי עובדה. לילדה גדולה אולי זה לא יזרום כ"כ
כשהילדיםoo
שלי היו זקוקים לעזרה לימודית, תמיד פנינו למורה פרטי/ת, כי ללמוד עם ההורה באמת יוצר תסכולים.
הם גם קצת התנגדו, אבל הסברנו שכדאי לקבל עזרה מקצועית והם השתכנעו.

יש ילד שאני מתאמנת איתו בקריאה בבית, כי הוא כבר לא צריך מורה, אלא רק לקרוא כדי להגיע לקריאה יותר שוטפת. גם הקריאה המשותפת יצרה תסכולים, אז עברתי לשיטה שהעברתי את השליטה והבחירה אליו. כשמגיע הזמן שקבענו לקרוא, אני שואלת אותו אם הוא רוצה לקרוא, נותנת לו לבחור מה קוראים וכמה. זה הולך נהדר בלי תסכולים בכלל.
עונה לכולכן, ותודה לכל אחת על התשובה...בארץ אהבתי
באמת שכחתי לציין את הגיל שלה. היא עולה לכיתה ד', וקטנה בשנתון (עוד לא בת 9).

אני רואה שבסופו של דבר כולכן כותבות בעד מורה פרטית.
אני עוד מתלבטת לגבי זה.
כי מבחינה אמיתית, אני בהחלט יכולה ללמד אותה. אני לימדתי את אחיות שלי הקטנות ועזרתי להן בשיעורי בית (אם כי להן זה היה יותר זורם), ולכל החברות שלי עשיתי שיעורים פרטיים (בחינם), ותקופה קצרה גם נתתי שיעורים פרטיים בתשלום (לגיל גדול יותר, אבל להסביר אני יודעת די טוב, וגם איתה, כשהיא מוכנה להתרכז, זה כן עובד בדרך כלל).
הקושי הוא לא שאני לא יודעת איך ללמד, אלא שבגלל שאני אמא שלה, היא מכניסה את כל הרגשות שלה לתוך הלימוד, ומרשה לעצמה להתעצבן עלי כשהיא לא מצליחה. ובעצם הסיבה היחידה לקחת מורה פרטית זה כדי להפוך את הלימוד ליותר 'נקי'.
ואני מתלבטת אם זה הפתרון היחיד, כשגם לי זו הוצאה, וגם היא לא רוצה את זה.
אבל אולי באמת זה הפתרון. לא יודעת...

האמת שבמשך השנה אני חושבת שזה לא היה כל כך נורא. כי באמת האחריות על השיעורי בית היא עליה, והיא זו שפונה אלי לבקש עזרה (עדיין יש גם אז תסכולים, אבל נראה לי שלא ברמה שהיתה לנו עכשיו. ואולי גם זה שהיא צריכה ללמוד בתוך החופש הגדול מוסיף לתסכול ולקושי).

ואני לא חושבת שהיא ברמה שיתנו לה הוראה מתקנת. הציונים שלה סה"כ טובים. (לא דיברתי עם המורה, באופן כללי הייתי פחות מרוצה מאופן הלמידה בכיתה, כשכל בת בקצב אחר. אבל כשדיברתי עם המחנכת על הקושי בחשבון, היא אמרה שנראה שהיא תלמידה טובה, וסה"כ היא צריכה קצת יותר להתאמץ ממה שהיא רגילה).

בינתיים הזמנו את אחותי ליום אחד, שהיא תנסה לעזור לה. אני מאמינה שמולה היא פחות תתעצבן ויותר תשתף פעולה (היא ממש התלהבה מהפתרון הזה ומצפה לזה).

לא בטוחה כמה נכון להוריד ממנה עמודים. בסוף זה חומר שהיא צריכה ללמוד ולדעת. להתחיל את כיתה ד' עם חומר שחסר לה לא נשמע לי כמו התחלה מומלצת. במיוחד לא במקצוע שקשה לה יותר.
אם היא היתה יודעת וזה רק היה מעיק עליה, אז בהחלט הייתי מורידה מהדרישות. אבל דווקא בגלל שקשה לה אני מרגישה שיותר חשוב שהיא כן תתאמץ ללמוד ולהפנים את הדברים, כדי שכשילמדו בכיתה את ההמשך, לפחות מה שכבר נלמד ישב לה טוב.
אולי אפשרעוד תשובה
להגדיר זמן מסוים לעבודה, ולהחליט שהוא זמן נטו, אפשר עם צ'ופר בסופו, ובסיום מיד לעצור.
אצלינו יש לפעמים "אתגר השוקולד והבצל" שעוזר לתחום משימות קשות מאתגרות. (אולי אמרתי לך פעם...)

אני פעם נתתי לבת שלי (שנבהלה מהכמות שהצטברה, לא מהקושי) לפתור תרגילים לסירוגין.
במקרה שלך- אולי אפשר גם להגדיר לפי נושאים- על מה יותר חשוב לשים דגש, ולהשאר
בנושאים האלה.

זו באמת בעיה לפעמים עם ילדים חכמים, שרגילים שהכל בא בקלות, ואז קשה להם להתאמץ כשפתאום יש קושי, ובאמת במכלול זו הנקודה שצריך לעבוד איתם עליה, ולא רק בחשבון או אנגלית, אלא בכללי, על המאמץ וההתגברות.
יכול להית גם שזה המקום הרגשי שאת מרגישה שמתפרץ מולך בעבודה בחשבון. מורה פרטית יכולה לנטרל אותו מהחשבון, כך שתהיה למידה אפקטיבית, אבל בפועל יהיה צורך להתמודד איתו בעוד תחומים.

ומשהו אחרון, קצת להרגיע- אני גם לא אוהבת התקדמות עצמאית בחוברת, בטח בחשבון, שבו יש נושאים שצריך ללמוד באופן ישיר עם מורה, אבל אם זה היה המצב בכיתה, סביר להניח שלא כולן התקדמו כמו שצריך (בטח שלא בחופש🤭) ובתחילת השנה המורה בכ"מ תצטרך לעשות יישור קו בכיתה.

בהצלחה רבה רבה❤❤
זה באמת מוזר שמצפים שההורים ילמדו בחופשיעל מהדרום
לק"י

מילא לתרגל מה שכבר למדו.
אבל חומר חדש נשמע לי ממש מוזר לצפות מהם ללמד.
באופן כללי אני מלמדת אותה הרבהבארץ אהבתי
כבר מהסגרים של הקורונה - כשתקופה ארוכה היו שולחים סרטון של שתי דקות עם הסבר קצר על העמודים שצריך לעשות, אבל בפועל אני הייתי צריכה ללמד אותה את החומר.
וגם השנה - אני באמת לא יודעת מה המורה לימדה בכיתה, לא מבינה איך אפשר ללמד כיתה שלמה כשכל אחת נמצאת בעמוד אחר. (אני מניחה שכן היו דברים שהיא לימדה, אבל בסופו של דבר הייתי צריכה להסביר הרבה בבית).
האמת שחלק גדול מהשנה בכלל למדנו מהבית כי אנחנו לא שלחנו למסגרות בגלל הקורונה. ותכלס מכילה א' לא היתה לה שנה אחת נורמלית שהיא למדה בצורה רציפה בכיתה, אז לאורך השנים חלק ניכר מהחומר אני לימדתי אותה. היו תקופות שזה הלך בצורה טובה (בחלק מהזמן הצלחתי גם להכניס משחקים כדי לעזור להפנים את החומר), אבל כן היו תקופות שזה גרם להרבה תסכול...
(וב"ה שרק בחשבון אנחנו צריכים להתמודד עם זה, ובשאר המקצועות זורם לה חלק והיא כמעט לא צריכה שום עזרה, אחרת באמת לא יודעת איך הייתי מתמודדת).
זה טוב שאת מסוגלת ללמד בעצמךיעל מהדרום
לק"י

אבל נשמע לי מוזר שמורה מצפה שהורים ילמדו.
לא כולם יודעים לעשות את זה.
מסכימה איתך מאוד...בארץ אהבתי
זה בהחלט מעצבן.
שאלתי את הבת שלי איך הן למדו בכיתה, היא אמרה שפשוט כל הבנות התקדמו בחוברת, כל אחת מאיפה שהיא היתה, ולמי שהיתה שאלה - היתה יכולה לפנות למורה. והשיעורי בית היו להתקדם עוד 3 עמ' כל פעם מאיפה שהבת הגיעה (ואם יש חומר חדש בעמודים שצריך להתקדם בהם - אז ההורים הם אלו שיצטרכו להסביר). באמת לא ממש הגיוני.
אוי לא🫤עוד תשובה
אולי כדאי לפנות לבית הספר מראש בענין?
הלוואי שיעזור
את בטוחה שלזה המורה התכוונה?יעל מהדרום
לק"י

אולי הבת שלך לא הבינה נכון?
למרות שהיא גדולה.

כי הבן שלי בכיתה א' גם אמר משהו כזה פעם, ואז הסתבר שהוא לא הבין נכון.
(למרות שבשלב מסויים נראה לי שגם הם התקדמו בקצב שלהם. אבל לא בחומר חדש אני חושבת).
יכול להיות שזה לא היה בדיוק ככהבארץ אהבתי
בכל מקרה השנה כבר הסתיימה אז זה כבר חסר טעם לחזור אליה.
בשנה הבאה אני אנסה להיות בקשר ישיר עם המורה, אם יהיה צורך...
תודה על מה שכתבתבארץ אהבתי
לא זוכרת שסיפרת לי על אתגר השוקולד והבצל, יכולה לפרט על זה?
יכול להיות שזה באמת יעזור לה לתחום זמן. לפעמים זה מה שאני עושה, אבל אז זה עוד יותר מעצבן אותי כשהיא מורחת זמן תוך כדי הלמידה על 'אין לי כוח לחשוב' לבינתיים הזמן עובר ובקושי התקדמנו...
אני ניסיתי להגדיר מראש כמה עמודים אנחנו עושות, כדי שזה יהיה תחום ולא בלי הגבלה, אבל זה לא מספיק עזר לה.

מאוד התחברתי למה שכתבת על זה שהיא בכל מקרה תצטרך ללמוד להתמודד עם המציאות הזו של תסכול כשפוגשים קושי.
יש לך עצות איך לעזור לה ללמוד את זה בלי שזה יהיה עם כל כך הרבה עצבים של שתינו? אני מרגישה שאני לא מספיק מצליחה לעזור לה ללמוד את זה בצורה נכונה. וזו באמת הזדמנות 'על אמת' ללמוד איך להתמודד, רק שאני לא יודעת איך לעזור לה בזה בצורה נכונה.

ותודה גם על ההרגעה בסיום, זה בהחלט הגיוני מה שאת אומרת... מקווה שהמורה שהיא תקבל בשנה הבאה תצליח ללמד בצורה טובה ולעזור לכל הבנות ליישר קו כמו שצריך.
אבל היא באמת לא יודעת?טארקו
אולי תציעי לה שתעשו רק הקניה להיזכר ומבדק- ואם תראי שבמבדק היא סבבה היא לא תצטרך להשלים את הנושא?
זה רעיון, תודה!בארץ אהבתי
הספר הזה די קופץ מנושא לנושא, אז זה לא ממש נושא אחד ממוקד שהיא צריכה לחזור עליו.
אבל יכול להיות שבתוך נושא שלומדים, אני יכולה לבדוק אם היא הבינה ולאפשר לה לעקוף על חלק מהתרגילים אם אני רואה שהיא קלטה את העניין. (היא גם יותר אוהבת לפתור תרגילים שאני נותנת לה, אז זה גם יכול להקל).
בול הבת שלי!!פפרינה
עולה ל ג', וגם לה אמרו לסיים את החוברת... אני אמרתי לה 3 עמודים ביום, לצערינו לא כזה עומדים בזה. גם אני מתעצבנת נורא וזה סתם יוצר חיץ ביננו.
מצאתי משחקי חשבון לגילה באחד האתרים, אז בתמורה למס עמודים שהיא עושה היא מקבלת את הטלפון שלי לשחק קצת.
לא תמיד זה עובד אבל יש פעמים שזה ממש מדרבן אותה
זה רעיון טוב, אולי ננסה גם משהו כזהבארץ אהבתי
תודה! ובהצלחה גם לך...
האם המורה אמרה שחייבים לסיים את החוברת בחופש?רינת 23
כי אם לא, נשמע שאת מכניסה את עצמך למקום שאת לא אמורה להיות בו (מורה שהיא אמא) וחבל שזה פוגע בקשר ביניכן.
המורה אמרה כמה ימים לפני סוף הלימודיםבארץ אהבתי
שצריך לסיים את החוברת.
או לפחות זה מה שהבת שלי דיווחה.
נשארו לה אז כ-40 עמודים, אז אמרתי שאנחנו לא צריכות להילחץ ולסיים אותם עד סוף השנה, אבל כן ננסה לסיים אותם במהלך החופש.

בכל מקרה, היום אחותי באה אלינו כדי לעזור לה עם זה, וזה ממש שינה את כל האווירה. היא עבדה יפה, כמעט לא היתה צריכה הסברים, והתקדמה מצוין.
והצלחנו גם קצת לדבר על למה זה חשוב להשקיע ולהתאמץ גם כשלא זורם מיד, ולמה זה יהיה לה טוב לסיים את החוברת, ט לפחות להתקדם בה כמה שיותר.
מקווה שההמשך יהיה טוב יותר, אחרי השינוי שהיה היום.
ברול ה', איזנ כיף לשמועאביול
נשמע שהיא לא צריכה עזרה חיצונית שח מורה פרטית וכדומה, כי הציונים שלה גבוהים. היא צריכה יותר חוויות הצלחה. נגיד לתת לה בהתחלה תרגילים קלים יותר , שתרגיש חווית הצלחה. לצ'פר אותה מדי פעם. אולי לתת לה לתרגל עם חברות מדי פעם...
בהצלחה
את ממש צודקתבארץ אהבתי
נראה לי שזה שאחותי באה היה הפתרון המושלם להפעם. בעיקרון חילקנו את העמודים שנשארו לימים שנותרו לנו לעבוד בבוקר (יש כמה בקרים שאני לא אהיה, אז לא ספרנו אותם).
היום יצא שאחותי עדיין היתה אצלנו (היא ישנה אצלנו בלילה, התכנון היה שתצא מוקדם בבוקר אבל בסוף היא נשארה יותר זמן בגלל שינוי בתכניות שלה), והבת שלי ניצלה את ההזדמנות והתקדמה המון עמודים, יותר ממה שהקצבנו. נשארו לה רק עוד 5.5 עמודים לסיים בשבוע הבא...🙂
איזה כיף! בהצלחה!אביול
האמתדבורית
אני לא יודעת אם זה נכון לעשות
אבל כדי להפסיק את המעגל השלילי
שבו איך שאתן מתיישבות על חשבון היא כבר נעשית עצבנית ו "אני לא יודעת, תגלי לי"
אני לפעמים פשוט מגלה להם את התשובות
או 99% מהתשובה
בהתחלה בעיקר
נותנת להם ממש התחלה קלה
חווית הצלחה כבר מההתחלה
ואז מנסה טיפה פחות
ובהדרגה מצמצמת את העזרה שלי למינמום
בעלי לא אוהב את השיטה הזאת
הוא אוהב לתסכל אותם
אני גם חושבת שחשוב לאתגר
אבל פשוט עושה את זה באופן מאוד הדרגתי לעומתו 😜

וגם בראש שלי מנסה לזכור
שמותר להם
באמת מותר להם שיהיה להם תחום שהם פחות טובים בו
ושמישהו יעשה להם חיים קלים שם...
בסוף הם ייצור שלם של מלא תכונות וכשרונות
למה חייבים להיות טובים בהכל?
תודה רבה על מה שכתבתבארץ אהבתי
איך שכתבת שאת פועלת זה ממש שינוי תפיסה מבחינתי, אבל האמת שזה נשמע לי שזה יכול באמת להיות נכון יותר בשבילה. אני חושבת שאנסה את זה...

רק לגבי הסוף אני קצת בתהיה - מצד אחד, בררו שמותר שיהיה משהו שלא טובים בו.
אבל מצד שני, זה המקום היחיד שהיא צריכה באמת להתאמץ בו (בהקשר הלימודי). וזה לא שהיא לא מסוגלת, היא פשוט צריכה להתרכז יותר, ולאמץ קצת יותר את החשיבה שלה. זה לא יזיק לה אם אני אקל עליה גם שם? זה לא שאני מנסה בכוח להקשות עליה. אבל נראה לי שלא בריא שילד לא לומד שלפעמים צריך גם להתאמץ, ושאיפה שקשה לו אז מוותרים לו יותר. לא?
אז זהו שהחיים שלנו מורכבים לא רק מלימודיםדבורית
וחוץ מהמקצועות בביהס יש עוד לא מעט תחומים נוספים...
ברור שכדאי שילד ילמד גם להתאמץ
השאלה איך להרגיל אותו
מה שתיארת פשוט הזכיר לי מין חסימה רגשית כזו
כי כמו שאת מתארת היא מסוגלת
פשוט מיד חוסמת את עצמה
ולכן דווקא פה הייתי מנסה לשבור את המעגל השלילי
ומזמנת לה חווית הצלחה בתחילת הלימוד
הגזמתי עם לתת את התשובה
אבל לפעמים אני ממש מקלה עליהם בהתחלה
כדי לגרום להם להתחיל
ואחר כך זה כבר זורם להם יותר
ברור שיש לשיטה הזו חסרונות
אבל זה יכול מאוד לעזור בהתחלה
לפרק את המשימה המורכבת הזאת
ולהפוך אותה למדורגת...
אני ממש אוהבת איך שאת כותבתבארץ אהבתי
תודה על כיוון החשיבה הזה...
❤️דבוריתאחרונה
אני לא אענה פרקטית כי כבר יש הרבה עצות טובותכתבתנו
לגבי הנק' העקרונית, העצבים, האם כן או לא מורה פרטית- אני חושבת שבמקרים מהסוג הזה מה שאני אומרת לילדים זה, יש לך כתלמיד מטלות לעמוד בהן. זה יכול לבוא בקלות וזה יכול להיות יותר קשה. ברוך ה', רוב הזמן דברים הולכים לך מאוד בקלות וזו בהחלט מתנה שה' צ'יפר אותך בה. אבל מה עושים כשקשה? אפשר לבחור לעצום עיניים, להתעלם, לא לעמוד במשימות, והמחיר של זה הוא שלא ניסית להתגבר על משהו שקשה לך, ואם היית אמור לקבל ציון על זה, לא תקבל כלום. וזו בחירה שאפשר לעשות, אבל יש לה את המחירים הנ"ל. ויש אפשרות כשמשהו קשה, לחשוב רגע לבדוק- מישהו פה רוצה לעשות לי משהו רע ולכן הטיל עלי את המשימה הזו, או שדוקא המשימה הזו אמורה לקדם אותי ולתת לי כלים טובים להמשך החיים. לצורך העניין, לדעת לעשות חשבונות קצת יותר פשוטים או אפילו יותר מורכבים יחסית בקלות. לחדד את היכולות השכליות שלי. אם יש הבנה שזה לא נגדי, אין פה מה להתעצבן. לא צריך לאהוב את זה, לא חייבים לשמוח מזה, אבל להכיר בעובדה שהמשימה דוקא מקדמת אותי. זה עוזר להבין שלא המורה ולא אמא רק מנסים לעצבן כל הזמן. ואם בחרת שכן ניגשים למטלה הזו, תדעי שאני מאוד אשמח להסביר לך איפה שאת נתקעת לבד. לפעמים למורה בכיתה עם הרבה תלמידים קשה להסביר בדרך שבה כל אחד מבין, אבל אם היא היתה יושבת בנפרד עם כל תלמיד כנראה היית מבינה הרבה יותר טוב והיה הולך לך בקלות, [זה גם קצת מוריד את האחריות מהילדה שלא הבינה אם כאילו השתמע שמשהו *אצלה* לא בסדר] אבל הנה בשביל זה אני כאן ואשמח לנסות להסביר איפה שההסבר של המורה לא היה מספיק, ותראי שכשאת תביני יש אפילו הנאה מההצלחה. שוב, את לא צריכה לאהוב, ולא צריכה להנות. אבל תדעי שלא לעצור ברגע שקשה, מאפשר לעבור את החיים בדרך שהיא יותר טובה. כי כשמתייאשים אז שום פיתרון הוא לא טוב, אבל כשמנסים שוב מגלים שדוקא יש פתרונות מוצלחים שאפשר בזכותם להיות יותר חזקים ויותר חכמים.
בהצלחה!
כתבת מעולה, תודה רבה!בארץ אהבתי
מגיבה כדי לקרא אח''כ. מזדההאורוש3
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך