מתחילה לענות:
1. הייתי מתבגרת לא קלאסית בכלל. מחוברת מאוד להורים, לא מורדת בכלל, לא מאוד חברתית... (כשהיו רגעים שהתנהגתי כמתבגרת רגילה - אמא שלי שמחה

)
מצד שני - בהחלט התחילו לי מחשבות עמוקות על החיים, וגם מצבי רוח הורמונליים היו לי מדי פעם...
2. אצל כל ילד זה אחרת. הגדולה מתבגרת קצת יותר קלאסית (בעיקר בזה שהיא כל היום עם חברות), אבל עדיין מאוד מחוברת אליי ולא מרדנית בכלל. השני - ממש לא קלאסי (אבל מעולם הוא לא היה קלאסי). רק כשבא לו להיות עצבני על משהו הוא אומר בצחוק: "אמא, אני בגיל ההתבגרות!" התאומים אמנם בני עשר, אבל אני עדיין לא ממש מגדירה אותם מתבגרים. בכל אופן, כנראה שאחד מהם יהיה יותר "מרדן" והשני יותר צייתן. יש גם את הילדה שקרובה לגיל שמונה. אפשר כבר קצת לראות ניצני גיל ההתבגרות אצלה... (בטח היא תהיה מתבגרת קלאסית לגמרי

)
3. קשה לי לתמרן את הלב בין העובדה שהם כבר גדולים ומבוגרים למחצה לבין העובדה שהם בכל זאת ילדים שלי... מוצאת את עצמי מתבלבלת לפעמים ומשתפת את הגדולה בכל מיני עניינים כמו חברה, וזה לא כל כך טוב... או שאני מפקידה בידיהם אחריות גדולה מדי...
4. בהחלט יש. הפחד הגדול ביותר שחס וחלילה מישהו מהם יעזוב את הדרך... אבל גם בכלל - שלא אדע/נדע להיות בשבילם כמו שצריך במהלך סלילת דרכם אל הבגרות...
5. הברכה נמצאת בחששות: זה כיף שיש עוד מבוגרים צעירים בבית לדבר איתם ולחלוק איתם חוויות ובדיחות ותובנות. וזה מרתק לראות אותם גדלים ולדמיין איך הם יהיו כמבוגרים ממש...
6. חששתי שהבת שלי תהיה קצת יותר "מרדנית" והופתעתי לטובה ב"ה.
7. שילוב של הנקודות הנ"ל: לשמוח בזה שהם הגיעו לגיל המרתק הזה, שיוביל אותם בע"ה להיותם אדם בוגר. להיות בשבילם בכל קושי, גם אם הוא נראה לנו קטן ולא משמעותי (כמה זה קשה לי...). וגם ליהנות מהשיחה הבוגרת איתם...
8. אשתף אתכן בשיר שכתבתי כשהבנתי שזהו, הבת שלי נכנסה לגיל ההתבגרות (ומזל שבהמשך הדרמטיות הזו לא חזרה על עצמה הרבה פעמים בעוצמה כזו...):
בְּרוּכָה הַבָּאָה! אִמָּא יְקָרָה,
בַּשַּׁעַר הֶחָשׁוּב נִכְנַסְתְּ.
אָמְנָם שַׁעַר אַחֵר נִטְרַק בִּסְעָרָה,
מוֹתִירְךָ מֵאָחוֹר, מִתְנַשֶּׁפֶת כְּאִלּוּ נַסְתָּ -
וּבְכָל-זֹאת - הֲרֵי שָׁלָב עָבַרְתְּ
לֹא עוֹד אִמָּא לְטִיטוּלִים וּלְלִמּוּד אוֹתִיּוֹת,
וְכֵן, אֶת הַלֵּב שָׁבַרְתָּ -
כְּשֶׁגִּלִּיתָ שֶׁאִמָּא לְמִתְבַּגֶּרֶת הָפַכְתְּ לִהְיוֹת.
אָז נָכוֹן, הִיא רַק הָרִאשׁוֹנָה בְּשַׁרְשֶׁרֶת
וְאַתְּ מְשַׁקְשֶׁקֶת מִפַּחַד מֵהַבָּאוֹת
וְנָכוֹן - הָיִית עַל הַוִּכּוּחַ מְוַתֶּרֶת
הָיִית מַעֲדִיפָה אוֹתָהּ כָּאן, לְיָדְךָ, לִרְאוֹת -
וּבְכָל-זֹאת - אַל תְּוַתְּרִי, אַל תִּתְחַמְּקִי
נִשְׁמִי עָמֹק, הִכָּנְסִי אֶל הַשַּׁעַר
לְכִי אֵלֶיהָ, לָטְפִי, תְּחַבְּקִי,
רְאִי עַצְמְךָ לְצִדָּהּ בְּלִי פַּעַר.
בְּרוּכָה הַבָּאָה! אִמְרִי לָהּ בְּרֹךְ
וְחַבְּקִי גַּם עַצְמֵךְ לִקְרַאת הַמַּסָּע.
כִּי בַּמַּסָּע הַזֶּה אֵין לַעֲצֹר, לִדְרֹךְ -
אַתֶּן בְּיַחַד בָּזֶה, שְׁתֵּיכֶן מִתְבַּגְּרוֹת,
שְׁתֵּיכֶן
יַחְדָּיו
נוֹשְׂאוֹת הַמַּשָּׂא.