איך את מדמיינת אישה יפה? אני מדמיינת אותה קצת איטית, רפויה, שמחה עם עיניים בורקות, שהולכת או רוקדת בקצב שלה עם שמלה מבד קליל ונח, חיה לפי :"הקצב שהטבע הנשי מכתיב לה".
ההיפך מאישה לחוצה, עצבנית, מרירה,ממהרת, מנסה להספיק, חיה במרתון, מזניחה את הצרכים שלה.
בעיני להאט, לעשות דברים בנחת, בקצב שלך עושה ממש טוב לאישה. זה ממש משפיע על הבריאות הגופנית והנפשית שלה, עוזר לפריון שלה, עוזר לה במערכות יחסים. לעומת זאת, הלחץ הרסני בשבילה. זה לא אומר לא להיות זריזה או להיות עצלנית. אפשר להיות מאוד יעילה, אבל עדיין, בנחת.
גבר לעומת זאת טוב שיהיה קשוח עם עצמו, בעל משמעת ברזל ורק ככה יצליח .מאמץ יתר גופני רק בונה אותו ועושה אתו יותר חזק.
וזה ההבדל המהותי בין גבר לאישה.
זה ממש שוני בטבע שלנו.
אישה מתעייפת מהר יותר, צריכה יותר הפסקות, הגוף הנשי יותר עדין והיא צריכה להיות קשובה אליו ולא להגיע למאמץ יתר.
אם גבר יכולה לאכול רק 3 ארוחות ביום ולהיות שבע, אישה חייבת גם את הנשנושים שלה בשביל הנשמה. ומותר לה, כי זאת הדרך שלה להתמלא באנרגיה. (ואם זה לא יהיה בערב גם לא תשמין)
בפוסט קודם דיברתי על 3 דרכים לחידוש ובריאות הגוף, שהם: צום, מדיטציה וריצה/ הליכה.
וזה נכון גם לגבר וגם לאישה.
ההבדל שהאישה צריכה לעשות הכל לא בקיצוניות.
שתרוץ בקצב שלה ובכיף,
שתצום מדי פעם, אבל תקשיב לגוף,
שתקום מוקדם, אבל גם יהיו לה ימים של התפנקות.
♡עצירות קטנות בחיי היום יום.
גם אם את עובדת בחוץ את יכולה לייצר לעצמך את האי של רוגע בשגרה. ככה אני הייתי עושה כשעבדתי. הייתי קמה בבוקר לפני כולם, יושבת עם עצמי. או לפני עבודה יוצאת בכוונה יותר מוקדם קונה לעצמי הפוך ויושבת קצת לסדר את הראש, יוצאת להליכה בערב וכו'...ובכלל להאט בחיים, למרות הקצב המטורף של החיים,ללכת יותר לאט, להתבונן יותר בטבע.
להתייחס לעבודה יותר בקלילות. מרגישה שחייבת אוויר? לקחת חופש.
♡דווקא בזמן שאת מרגישה את הצורך לרוץ ויש עלייך ים מטלות זה הזמן להאט.
מה אפשר לעשות בזמן הזה?
לרשום על הנייר את כל המטלות ולהוציא אותן מהראש.
שהייה בטבע, מקלחת, שיחה עם חברה תמיד עושים טוב ועוזרים לחשב מסלול מחדש.
ומה עוזר לך להאט בקצב המטורף של החיים?
באהבה, מרים.