אני אנסה להאיר כאן כמה דברים באור אולי קצת אחר, במטרה להראות זווית ראייה אחרת. לא חייב להסכים.
א. אני לא אוהבת את השימוש במונח "שמור" - מהי המילה הנגדית?
באיזה קטגוריה היית מכניס גרושה\אלמנה?
האם אתה מוכן לצאת עם מישהי כנ"ל, בהנחה שהיא עונה על כל ההגדרות שלך?
ומישהי של"ע כנגד רצונה לא "שמורה"?
האם יש חילוק בין אקטיביות לפאסיביות?
שיהיה ברור, זאת לא האשמה, ואני לא מצפה מכל אחד להסכים לכך. רק להיזהר במונחים, ומה הם אומרים על אנשים. (קח בחשבון שגם בקהל כאן ישנם כאלה).
ב. כל אדם שנבחר להתחתן איתו, יש לו עבר שלא נהיה מודעים אליו. אנחנו לעולם לא נדע כל דבר שעבר עליו, ולהפך. תמיד יהיו הפתעות. עד כמה שנפתח שיח ותקשורת עם האדם השני של כנות ואמון - אפילו האדם השני לא לגמרי מכיר את עצמו במאה אחוז.
ג. גם מי שאתה מברר אצלו לא בטוח ידע. הרבה פעמים לא מדובר במשהו שנעשה בחוצות העיר. כשאני מבררת על מישהו, אני רוצה לדעת על שמירת ההלכה הכוללת שלו, ופחות לשאול על כל פרט ופרט.
ד. צריך להיזהר גם בסטיגמות שלנו - לא כל אדם שחוזר בתשובה, משמעו שעשה דברים כאלה ואחרים. אי אפשר להניח שהתנהג כמו אדם שומר תו"מ, אבל לא צריך להניח שמדובר בקיצונות השנייה. יש לחלק גם בין אדם שחזר בתשובה בגיל תיכון, לבין גילאים מבוגרים יותר, לדוגמה.
ה. אני לא מכירה אותך ולא יודעת שום דבר עליך, אבל יש מצב שאם היינו מנהלים שיחה שבה היית מברר על מישהי, ושואל שאלות בניסוחים מסוימים, הייתי ממליצה לה להתרחק מאוד - כי נראה שאתה קרוב מאוד להראות סימנים של אדם שיקיים מערכת יחסים אלימה. תסתכל על רשימה של סימני אזהרה, ותראה למה אני מתכוונת. שוב, אני מדגישה, אני מוסיפה פה נורת אזהרה תיאורטית - מה אנשים יכולים להבין ממה שאתה מציג זה לא בהכרח מה שאתה רוצה שיבינו.
ו. מבחינה הלכתית אין שום בעיה, ואפילו יש מעלה לחוזרים בתשובה. לא נמנעו רבני ישראל מלשאת חוזרות בתשובה (וגיורות).
ז. מעניין אותי למה זה "נורא נורא" חשוב לך. האם יש דברים אחרים שנורא נורא חשובים לך? נניח אם היא היית בריון בכיתה ג', והציקה פיזית ונפשית לילדות אחרות, למרות שהיום היא במקום אחר לגמרי - זה היה מפריע לך? אתה מברר על התנהגות ביסודי?
[גם את המונח "מצפה לקבל" לא אהבתי - זה לא שאנחנו עומדות על מדפים ומחלקים אותנו. אני מצפה לבנות קשר זוגי עם מישהו, לא לקבל מוצר מוגמר ממדף. אני מאמינה בהשתדלות וביגיעה שלנו, ומאמינה שההבנה שלנו של מה שמגיע או לא מגיע לנו זה ככל הנראה לא מה שהקב"ה מבין, כך שלא תמיד הציפיות שלנו מתאימות].