התחלות חדשות וייאוש מלראות שינויים 🙂קמה ש.

בס''ד

בוקר טוב אהובות,

כולם מחוץ לבית פתאום, והלב מלא עד גדותיו...

ומכל מה שמציף אותי כרגע, רציתי לדבר איתכן על משהו אחד:

אני מרגישה שיש בי משהו שקצת התייאש מחהצליח להטמיע ולראות שינויים.

אני כבר אסייג את עצמי ואגיד שיש דווקא כל מיני שינויים שהצלחתי להכניס לאורך חיי ולהתמיד בהם ב''ה. בכללי אני אפילו רואה את עצמי כאדם בעל יכולת התמדה גבוהה.

אבל יש גם דברים שמרוב זה שעדיין לא הצלחתי איתם לאורך זמן, אני כבר מיואשת שאצליח אי פעם. זה פוגש אותי בצורה חזקה עכשיו בכל מה שקשור לללכת לישון מוקדם בלילה, לקום בזמן, להעיר את הילדים מוקדם ולדאוג שהם ייצאו בזמן למסגרות. כל שנה, אני מצליחה למשך תקופה, ואז משהו מתפקשש לי. לפעמים זה הריון. ולפעמים סתם עייפות מצטברת שלא נותנת לי להשמיך בקצב הזה.

אני חושבת ששנה שעברה הצלחתי לאורך הכי הרבה זמן, אולי עד אמצע השנה אפילו. אבל אחרי זה, זה התרופף לי והחודשים האחרונים של השנה התאפיינו בבקרים לחוצים וביציאה מאוחרת מהבית.

הבוקר ב''ה כולם יצאו בזמן אבל משהו בלב כבר אומר לי ''חכי, חכי, עוד X חודשים ושוב תקומי מאוחר, את הרי אף פעם לא הצלחת להחזיק את זה לאורך כל השנה'' ומאייש אותי עוד לפני שהתחלנו.

*

אבל זאת גם תחושה כללית יותר, לגבי כל החיים. אני מרגישה ייאוש מסוים שהחיים באמת ישתנו למשהו שלו יותר, רגוע ונינוח יותר.

וגם כאן כבר אסייג את עצמי ואגיד שאני יודעת שהצלחנו להטמיע הרבה מאד דברים טובים בבית, במשפחה. שיש שינויים שקרו ושבהחלט מחזיקים לאורך השנים. שיש מפתחות שמצאנו והם יעילים עד היום.

אבל לצד הסיוג הזה, אני כבר כמה שבועות מסתובבת עם תחושה עייפה של אדם זקן ו''מפוקח''. עם תחושה של ''אין חדש תחת השמש''. השרשור של @סליל בפורום השכן על איך מצליחים לחוות אימהות נינוחה ממש מתחבר לי לנקודה הזאת. אני שנים מחפשת, ועדיין יש עומסים גדולים, פנימיים וחיצוניים והרבה תסכול נלווה. שאני לא במקום של השאיפות והחלומות שלי. כלומר, יש הרבה רגעים שאני כן. אבל יש גם מלא רגעים שאני לא. 

ואני יודעת שאדם צריך לדעת לחיות עם הפער הזה, בין הרצוי למצוי.

שהפער הזה הוא גם זה שעושה את החיים למעניינים, כי תמיד יש איך להתקדם עוד.

ואני זוכרת את המשל של האיש שעולה בסולם, והראש שלו שתמיד גבוה יותר מהרגליים, @בארץ אהבתי.

וזה מתחבר גם למה ש@כתבתנו כתבה יפה כל-כך בשרשור הנ''ל של סליל, שעדיין טעם העץ לא כטעם הפרי

ואני יודעת שכל רגע הוא בריאה חדשה והזדמנות חדשה.

אבל כמה שהשכל מבין ומסכים, הלב חווה יאוש. 

שתמיד יהיו מריבות בין הילדים.

שההתחצפויות ימשיכו.

שאמשיך להרגיש עומס ולחץ בחיים.

שאמשיך לא להצליח לקום בזמן לאורך כל השנה כולה...

ושכל מה שאעשה בכלל לא יועיל אם לא תהיה הסכמה מלמעלה שהדברים יעבדו (נקודה רגישה אצלי בזמן האחרון).

אולי כי - משקיעים כל-כך כדי להצליח את החיים האלה שרוצים, פשוט, להצליח אותם?

ואולי אני פשוט עייפה מאד בתקופה הזאת? (זה סביר ++++).

*

אני כותבת את כל הדברים האלה לא ממקום של לשפוט את עצמי או את האמא שאני.

אני ממש מרגישה שאני עושה את המיטב שאני יכולה, 

שיש כמה חבילות לא פשוטות שקיבלנו ושכל הכבוד לנו (לבעלי ולי) שאנחנו מתמודדים

ושבסך הכל אני די בסדר ואפילו טובה ב''ה.

ויש בי באופן כללי גם המון הודיה והכרת הטוב על כל הברכה המקופלת בכל יום ויום.

זה יותר תהיה כללית על החיים

על הטעם של להמשיך להשתדל

וזאת אולי בקשה לעידוד ולתזכורת

שכשמתמידים, יש סיכוי טוב כן להצליח לבנות את החיים שחולמים עליהם בסוף...

ושהכי חשוב, זה להמשיך גם כשהייאוש קצת מרים את הראש?

תודה שקראתן חברות יקרות.

מקווה שהצלחתי לכתוב בצורה מובנית מספיק.

והלוואי ואקבל מכן יהלומים טובים, צידה לדרך לשנה הזאת ❤

אוהבת ומבולבלת,

קמה

נב - התיוגים לא עבדו לי

נב2 - טרם הצלחתי להגיב בשרשור על גיל ההתבגרות, תודה לכל מי שענתה, בע''ה אצטרף ברגע שיסתייע לי.

יש לי הרבה מחשבות בנושאבארץ אהבתי
ואין לי בכלל זמן לכתוב עכשיו.
אבל רק רוצה להגיד שמזדהה עם השאלות. גם לי יש את המקומות שאני מנסה לעבוד כבר שנים, וקצת מיואשת מעצמי.
וזה ממש מתאים לדון על זה בחודש אלול. אז תודה על העלאת השאלה החשובה הזו...
נכון חשבתי על זה גם אח״כ שזה לגמרי ״אלולי״ 😉קמה ש.
בס״ד

תודה בארץ אהבתי יקרה!
(ומחכה לך לכשיהיה לך זמן ❤️)קמה ש.
אולי לעשות "איתחול מחדש"?אם מאושרת
כמו תמיד כתבת מדהים! מרגישים שזה יצא מהלב שלך ואת החכמת חיים הרגישה והמיוחדת שלך!

בעז"ה אקרא יותר מאוחר שוב ואתעמק יותר,
רק בינתיים אכתוב בקצרה-
לא תמיד מטרתנו בחיים זה לחפור באותו בור שוב ושוב.
לפעמים החכמה זה לדעת לנסוע בכביש עוקף.
אבל בעצם לא נכון לקרוא לזה עוקף אלא כביש אחר- חדש!
ממש מרגש לקרוא מה שכתבת בסוף על ההתמודדויות שלכם וראיית הטוב.
אולי במקום לנסות תמיד לחתור חזרה לחיים שילמנו עליהם,כדאי לעשות איתחול. לבנות חלום חדש עפ"י התנאים שלכם ושהעבודת חיים תהיה על החלום החדש.
בהצלחה לכולנו💞💞💞

תודה אם מאושרת יקרה!! צריכה להתבונן במה שכתבת.קמה ש.
בס״ד

זה קצת עמוק לי 🥰 ולא בטוחה שאני ממש מבינה עד הסוף או שאני מבינה איך זה יכול לבוא לידי ביטוי במציאות... (מאד יכול להיות כי אני גמורה בימים האלה אז המוח שלי בהתאם).

אם תרצי להרחיב ולהתעמק עוד כמו שכתבת, אשמח מאד לקרוא עוד!!

ותודה רבה על המילים המפרגנות כמו תמיד, איזה נחמד זה לקבל, אשרייך ❤️
מרחיבהאם מאושרת
התכוונתי שיש לנו כיצורים אנושיים נקודות חולשה,וכמה שנעבוד על עצמנו וכל שנה באלול נקבל על עצמנו להשתפר בנקודה הזו,באלול שנה הבאה נמצא את עצמנו באותו מקום ועם צער ששוב לא הצלחנו.
זה נראה לי כמו בור שתמיד ניפול בו,
אז אולי כדאי לא כל שנה לחפור בו שוב,אלא לנסות לסלול כביש עוקף מסביבו.
בדוגמא שהבאת על לישון ולקום מוקדם -
אני ראיתי שלא תמיד זה אפשרי אז חוץ מכאב לב עצמי בסוף שנה זה לא נתן לי כלום,
אז סללתי כביש עוקף עם כמה נתיבים-
זה הנתיבים שהתאימו לנו- תחפשי איזה נתיבים יתאימו לכם.
* שיר בבקר-אני שמה שירים.
כשבבית יש אווירה שמחה ( גם אם זה מתחיל מלאכותי זה מדבק) זה ממריץ לקום וגם פחות נעים למריבות להתחיל.
* לישון עם בגדים בלילה ואז זה לא יותר מדי התארגנות בבקר.
* עוגיה מיוחדת לבקר- מי שמוכן מקבל,זה גם פת שחרית וגם תמריץ להיות מוכנים מהר וגם פרידה באווירה טובה.

אז בסופו של דבר ב"ה יש אווירה טובה בבקר והגענו למטרה בלי לעבור בבור ולנפול בו!

ולגבי מה שכתבת על החיים שחלמנו- אני אוהבת "לתקן את החלומות" ולהכין לעצמי חלומות חדשים בהתאם למציאות הקיימת- בהתאם למתנות שמיים שה' נתן לי. לזה התכוונתי "איתחול מחדש".
כתבת שאת יודעת שהטמעתם דברים טובים בבית, אבל את שואפת להגיע לחיים שחלמת עליהם.
אז אני אוהבת למחוק מהחלום את הרצוי, ולבנות חלום חדש מכל המצוי,בחלום הזה אני משלבת גם את הדברים הטובים שאני יודעת שיש אצלנו- ואז אני גם נהנית ממימוש החלום וגם יותר יודעת שאני יכולה להתקדם הלאה במימוש החלום.
סליחה,הסתבכתי להסביר את עניין החלום... מקווה שהובנתי בכל זאת.

ותודה רבה לך- בזכותך התחלתי לטוות לי חלומות לשנה החדשה. שנזכה לחלומות טובים וסייעתא דשמיא בהגשמתם.
תודה רבה אם מאושרת יקרה!!.קמה ש.
בס״ד

אני ממש מעריכה שלקחת את הזמן לכתוב לי יותר באריכות ככה!!! לגבי הבוקר, עזרת לי וחיזקת מחשבות שהיו לי. (רק שאלה טכנית לגבי העוגיה המיוחדת של הבוקר - יוצא שכולם מקבלים? או רק מי שמוכן עד שעה X? מתלבטת מה נכון ומה הכי יעזור לנו).

לגבי החלום - זאת הנקודה שהכי רציתי שתפתחי. זה עדיין קצת אמורפי לי אבל אני מרגישה שמשהו מחלחל פנימה. לא בדיוק מצליחה לשים את האצבע אבל יש כאן התחלה של תובנה... תודה רבה!!!!

💗
עונהאם מאושרת
לגבי העוגיה- מי שמספיק- אוכל בבית ומי שלא מספיק- אני אורזת לו בשקית ולוקח איתו.

לגבי החלום זה באמת אמורפי, ( התחברתי למילה).מנסה לכתוב דוגמא שעשיתי -
יש לנו ילד שעד שעשה כל שלב בחיים לקח לו הרבה זמן- וכמובן שלקחנו להתפתחות הילד ועשינו מה שצריך,והייתי במקום נפשי טוב עם הקצב שלו,אבל בלב הציק לי כל הזמן שהילד שאחריו עושה במהירות מה שהוא עוד לא עשה,זה לא בא לידי ביטוי מעשי אבל בלב שלי כאילו בושה פנימית כזו בכל מקום שהלכנו.
עד שיום אחד ישבתי בגינה והתיישבה לידי נערה ששמרה על אחים שלה ופטפטנו ,ושוב לי בלב מאד בלט שהקטן עוקף את הגדול, והיא סיפרה לי בתמימות שממש כיף לי שכאילו יש לי תאומים, ותמיד נהנים מכל הצחוקים של טעויות בדיבור כשילד מתחיל לדבר או ללכת ולנפול,ולי יש שני צחוקים כאלה ביחד.
דווקא בגלל שהיא דיברה בתמימות ולא כמו כל הנשים הספסל בגינה ( שהיו שואלות אם כבר ניסינו את השיטה הזו והזו, לכל אחת הרי יש את המטפלת שאם רק נלך אליה כל הקסמים יקרו).
נתפסתי למילים שלה והחלטתי לעשות "עצור" על המחשבות שלי עד אז ולבנות לי חלום חדש. מאז באמת נפסקה לי בלב ההשוואה בין הילדים ,
וזה לא שאני חושבת - "טוב ,יש לנו פער בין הילדים אבל אני גם זוכרת את הדברים הטובים שיש לנו" אלא המחשבות שלי הם "איזה בית מלא שמחת חיים יש לנו! רק אצלנו הסיטואציה הזו יכולה לקרות. ממש כיף שככה וככה..."
( כמובן שמאז גם את החלום הזה חלמתי מחדש כמה פעמים בהתאם למצב)
וואו כתבת כל כך יפה!פרצוף כרית
גם אני מרגישה כך -בכללי הפער ביןמה שרוצים לבין מה שהושג-
וזה מנחם שכנראה זה תהליך טבעי של כל אדם בשלב זה בחייו של גידול ילדים וכו'
וזה טוב שיש לך שאיפות
ותקין שלא כולן התממשו
והחיים הם מסע ותהליך, ודברים לא קורים בזבנג וגמרנו, וזה היופי בחיים האלו-שכל יום מחדש מרגש ומפתיע
ואם הכל היה כל כך צפוי מראשמציבים מטרה ומשיגים אותה-והכל כה מסודר ומתוכנן- אין ספק שהחיים היו משעממים!

אז מצד אחד לשאוף לתכנון סדר ומשטר הצבת מטרות 'קפדני'
ומאידךלקחת בחשבון שהמון יתפקשש בטוח, ולפחות בזכות תכנון המטרות-חלק התממש!
והרבה דברים טובים וניסים באים דווקא מחוסר תכנון ובהפתעה! וטוב שכך!
תודה חיזקת אותי שאני לא היחידה שמרגישה לפעמים ייאוש מחוסר השגת יעדים מסוימים.....
תודה על התגובה יקרה!קמה ש.
בס״ד

וגם על המילים הטובות!!

מה שכתבת הזכיר לי את הפתגם ״תכוונו לירח. כך ש גם אם תחטיאו, תגיעו לכוכבים״. ויש בזה חכמה גדולה באמת, כי זה אכן מביא ליותר הצלחות ותוצאות טובות מאשר אם לא הייתי מנסה בכלל... צריכה לשנן את זה לעצמי 🙂

❤️
מסכימה לגמרי אולי תחומי התסכול קצת שוניםאור123456
אבל מבינה...תקופה מסוימת מאד משקיעה ומנסה ואז נשברת וחוזר חלילה...
❤️ תודה על ההזדהות, זה יקר!קמה ש.
וואיתהילה 3>
ממש מבינה ומכירה מה שאת מתארת.

אבל כן יכולה ממרום גילי לומר, שזה לגמרי אפשרי, פשוט לא בדרך שלימדו את רובנו.

זה מתבטא בכמה נקודות עיקריות:
1. יש תפיסה רווחת שכדי לשנות משהו צריך לשבור בעצמנו איזשהו הרגל, או איזשהי מידה, ולהסתכל עליו כאיזשהו שורש רע שצריך לעקור, ואם זה לא הולך בכח-פשוט צריך בעוד יותר כח,
ואם זה לא הולך בעזרת כלי כזה, אז לנסות בעזרת כלי אחר.

אבל האמת בעיני היא שונה.

קודם כל להסתכל אל עצמנו בעין טובה.

בא ניקח לדוגמא מצב שבו הולכים לישון מאוחר משהיינו רוצות (סתם כי זה משהו שאני מזדהה איתו מדי פעם ובחופש הגדול יותר מתמיד).
אפשר להסתכל על זה בביקורתיות של מה יהיה איתי, למה אני לא ישנה מוקדם,
שוב לא יהיה לי כח וכו'
שיש בה כמה בעיות; א. היא לא מחזקת אלא מחלישה, ובמקום לתת לנו כח לקום ולעשות מעשה, היא בסופו של דבר גורמת לנו להנמכת הרוח והערך העצמי,
ומתוך כך גם הנמכת האנרגיות.
ב. לרוב התוצר שלה הוא איזשהו קיבוע עצמי של אני כן כזאת וכזאת (עצלנית/דחיינית וכו) ולא כזאת ואחרת (חרוצה, זריזה תקתקנית)
ג.. היא לא נוגעת לשורש. אני למשל ישנה מאוחר כשהצורך שלי בשקט ובמנוחה לא התאפשר מספיק לפני זה. ואני זקוקה לשקט הזה, לזמן לעצמי, לזמן זוגי.
אני לא הולכת לישון מאוחר כי אני עצלנית או דחיינית, אלא כי הצורך שלי בשקט הוא משמעותי וחזק, וטוב שכך.

אז אם אני רוצה גם לישון מוקדם בנוסף, אני אבדוק איך לדאוג לעצמי לשקט בזמן אחר ככה שאהיה פנויה יותר לישון מוקדם.
או לחילופין אני אקבל באהבה ובהבנה את הצורך שלי ואחליט כמה מקום לתת לו מול הדבר השני שחשוב לי.

זה בכללי לגבי שינויים מעשיים, אבל נכון גם לגבי שינויים התנהגותיים רק באופן עמוק יותר.
/>
העיקרון הוא זהה- להסתכל על העומק והשורש ולא על הסימפטום החיצוני, כי כל עוד השורש שם, לרוב לא יעזור לנסות לכסח את הסימפטום (ב"ה. לא היינו רוצות לחיות בלי להיענות לצרכים מהותיים כל כך שלנו.)

ובאופן כללי למקום הזה של ההלקאה עצמית יש שורש פנימי שבגגע שיודעים איך להסתכל אליו נכון אין בה עוד צורך, ולאט לאט הוא מתנער מעלינו

וגם בהקשר הרגשי. הרבה מהעייפות, יאוש, חוסר אנרגיות, עצבות,
דכאון, כעס, באסה עצבים ועוד ועוד, נובעים מניהול לא נכון של אנרגיה רגשית. וכשלומדים איך להתנהל נכון עם עצמנו, מגלים דברים משמחים ומפתיעים.

אחד המשפטים שאני אוהבת לומר לנשים שאני מלווה ובכלל, זה את הכי טובה כשטוב לך.

כנשים, אנחנו כל כך רגילות לשים את עצמנו בסוף הרשימה, ומתפלאות שאנחנו כבויות, חסרות אנרגיה וחיות,
ממורמרות, מתוסכלות וכן הלאה.

תנסי להזכר בזמנים שהיית מלאה, שהיה לך טוב?
האנרגיות מעיפות אותנו קדימה בלי להתאמץ בכלל.
ובמצב הפוך, צריך טרקטור כדי להתגרד מהספה וגם זה לא תמיד יעזור לנו לפעול...
ככל שנבין נכון את המנגנונים שלנו, נבין שהחיים לא רק שיכולים להיות טובים ולא סתם סבירים,
אלא שהם באמת נועדו להיות כאלה, וזו עבודת ה' ממש ממש.

תשובה אמיתית מביאה לשמחה ולא לעצבות, הרב קוק מדבר על זה הרבה.

אז אני מעודדת אותך לא להרים ידיים, ולזכור שיש תקווה ואופק,
ולמצוא את הדרך לשם❤️
תודה תהילה! התסכול שאני חשה לא ככ מופנה כלפי עצמיקמה ש.
בס״ד

אלא כלפי ״המציאות״. אני מרגישה שאני מבינה למה אני לא מצליחה כך וכך ולומדת זכות על עצמי (בדרך כלל. יכולה כמובן גם ליפול להאשמה עצמית לעיתים אבל זה פחות מה שמנהל אותי באופן כללי).

זה יותר תסכול של ״כמה שאני מנסה, את זה אני לא מצליחה״. וזה קשה לי לא בגלל שאני מרגישה פחות מוצלחת - אלא כי זה משבש לי את החיים בפועל. בקרים לחוצים, זה משבש. קושי עם ילד מסוים (סתם דוגמה), זה משבש. חוסר שינה, זה משבש. זה משבש = יש לזה מחירים של חוסר נוחות, של עייפות, של עצבים, של שימוש רב מדי באנרגיות וכו׳.

את מבינה?

ודווקא אני מאד דואגת למלא את עצמי, זה ממש אחד הדברים שמקבלים אצלי ואצלנו את התיעדוף הכי גבוה, אם לא הגבוה ביותר. כי אני יודעת שרק ככה אני הכי טובה לכולם (ולעצמי). אבל למלא את עצמי לא פותר את הכל לצערי 🙂...
מבינה אותך מאודהמקורית
זה חלק מעניין של ניהול זמן בעיניי
וקצב שנכון לכל אחד
כשהבוקר לחוץ כל היום נראה אחרת וגם אני שונאת את זה. זה או שהזמן מנהל אותך או שאת מנהלת אותו.

אני הבנתי על עצמי שלא נכון לי להיות כל הזמן בעשייה מאסיבית יומיומית, זה מכבה אותי. אני צריכה זמן לעצמי בשפע ובפניות וכך עשיתי מאז שאני צעירה ודאגתי לא לעבוד במשרה מלאה או לקחת הרבה חופש כדי לא להישאב למסלול הלחוץ הזה.
עכשיו כשהילדים במסגרות זה קשה וא"א לא לקום מוקדם, אז אני כן חושבת שאתחיל לישון צהריים כדי שיהיה לי את הזמן הזה בלילה. כי העייפות היא עקב אכילס שלי ומאוד משבשת אותי ומשפיעה עליי.
מקווה שתצליחי למצוא את הדרך שלך להתנהל בתוך השגרה שתהיה נכונה לך, ושתדעי שבעיניי קצב החיים המשוגע הזה שאנשים חיים בו הוא ממש לא אידאלי ולא לכתחילה בעיניי, אז זה לא את שחריגה. את פשוט רגישה וערה לחסרונות שלו.
תודה יקרה! אהבתי את מה שאמרת על ניהול הזמן 👍🏼קמה ש.
בס״ד

זמן לעצמי ובפניות, זה באמת חלק מהלו״ז שלי באופן כללי. תודה על כל ההבנה ❤️
אהבתי מה שכתבתפרצוף כרית
מבינה לגמריתהילה 3>
זה הרבה פעמים לכאורה לא תלוי בנו.

למעשה רוב ככל החיים ה' מדבר אלינו דרך המציאות, ודרכה מפגיש אותנו איתנו ואיתו.

זה הילד או הבעל או האוטובוס שאיחר או אלף ואחד דברים, הנקודה המהותית היא שכל מקרה כזה,
שגורם לנו יאוש או תסכול או כל תחושה אחרת בעצם הוא בעצם מציף בנו תחושות,
שיכולות לכבות, לבאס, להוריד,
ויכולות להפגיש אותנו עם עצמנו ולעזור לנו לא רק שלא להפוך כבדות מיואשות ומבואסות (שזה באמת טבעי ומתבקש) אלא להתמיר את זה למקום טוב.

ולמלא את עצמנו זה חשוב ממש. לגמרי.
וכדי שיהיה לי טוב, במובן האמיתי והעמוק, זה עוד צעד פנימה.
תודה רבה על הנקודה הזאת, אני לוקחת אותה איתי!קמה ש.
איזה כיף❤️תהילה 3>אחרונה
כתבת יפהפרצוף כרית
מנצלשת- תמיד לא אהבתי שצוחקים או לועגים לנשים 'מסכנות' /'מוזנחות'-
ומעולם לא הבנתי את התפיסה הזו-שהרי הן מתמודדות כרגע כנראה עם איזושהוא קושי -ומה יש לתייג אותן ככאלה? זה לא נכון...
וזה בול מה שאמרת, במילים אחרות
אהבתי תודה רבה
-לא ממש קשור לשרשור המקורי
אני לא מפרידה בין רצוי למצויoo
כי מה שקורה לי במציאות הוא מה שבחרתי לעשות. כלומר יש דברים שאינם לבחירתי ושליטתי, ועדין יש לי את הבחירה איך לנהוג איתם ואיך הם ישפיעו עלי.

אני לא מחלקת את המעשים שלי להצלחות וכשלונות, אני רואה בכל מעשה שלי בחירה שמושפעת מהרבה גורמים.

בכל יום נתון יש לי עשרות בחירות, כמו מתי לקום/ איך להגיב בכל סיטואציה/ מה לאכול/ להאכיל את הילדים וכו׳

אני לא מסתכלת על שום בחירה כאילוץ, כי זה לא נכון, אף אחד לא מכריח אותי לעשות שום דבר, זו אך ורק הבחירה שלי, ואם דברים מסוימים בחיים, גורמים לי לבחירות שאני מצטערת עליהם שוב ושוב, אני בודקת איך לשנות את אותם הדברים.

ההבנה והאמונה הזו, היא המפתח והדרך לעשות שינויים, להגיע למצב שהרצוי הוא המצוי.

יש גם את הטכניקה איך מצליחים לבחור נכון: לעשות סימולציה של הסיטואציה ולהתאמן על הבחירה הרצויה. לאחר מעשה לנתח ולהפיק לקחים לפעם הבאה.

שמגיעים רגעים קשים, אני מרשה לעצמי להרפות, לבחור בספונטניות, לחמול על עצמי ולסלוח על בחירות לכאורה שגויות ואנוכיות. כי מחר יגיע יום חדש עם עשרות הבחירות שלו, ואז אם אני ארגיש יותר טוב, אז אולי יהיה לי כוח לבחור נכון יותר.
מנצלשת-אהבתי 'עשרות בחירות'פרצוף כרית
כתבת יפה... באמת ההחלטות האלו 'גוזלות זמן' וצריך לדעת להחליט נכון ובעיקר מהר... לא ממש קשור לשרשור המקורי מה שאהבתי אבל היתי חיבת, זה ממש יפה מה שכתבת! תודה על זה ❤❤
תודה oo, אני חושבת שאנחנו רואות את הדברים אותו דברקמה ש.
בס״ד

בסך הכל. דיברתי על ״לא מצליחה״ אבל הכוונה למה ש״תקוע לי״. שלמרות שאני משקיעה חשיבה ומאמץ איך לשנות כדי שבפעם הבאה זה יהיה יותר נכון, זה עדיין לא עובד לי.

על דבריםoo
שתקועים לי במשך תקופה ממושכת, אני מסתכלת כ׳בעיות כרוניות׳. כי זה לא משנה מה הסיבה שהם תקועים, עדין המצב הנתון שהם תקועים.

בבעיות כרוניות אני מטפלת כמו שמטפלים במחלה כרונית: תרופות לסימפטומים, תרופות מניעה, השלמה עם המצב ותקווה שאולי היא תעבור יום אחד.

מה שהכי חשוב עם בעיות כאלו, לא להתייאש ולא לתת להם לנהל את החיים.

יש זמנים שמצליחים לעמוד באתגר ויש זמנים שאין כוח אפילו להסתכל על האתגר, ואז הכישלון מעצבן וצריך להתמודד עם העצבים ועם הדברים הנלווים, לפעמים יש כוח להתמודד ולפעמים אין, אז אפשר לא לעשות כלום ולתת לגל לעבור לבד.
תודה רבה יקרה!קמה ש.
וואוו אני מרגישה שכתבת גם בשבילינפש חיה.
❤️ תודה על ההזדהות!קמה ש.
בדיוק הבן שלי דיבר על זהמתואמת
"אני כל הזמן מחליט להשתנות ולקבל על עצמי החלטות טובות - וזה פשוט לא מחזיק מעמד לאורך זמן!" (אלה פחות או יותר היו המילים שלו )
אז הוא עכשיו מתחיל להבין את מה שאנחנו, כנשים בוגרות, עוד לא מספיק מצליחות להבין...
וכנראה שזו עבודת החיים שלנו - ברגע שנצליח להיות מושלמים בלי נפילות, כבר לא יהיה טעם לקיומנו בעולם הזה...
וכן, זה מייאש, אבל אולי אם נבין שזה מחזיק אותנו בחיים, זה מה שמחזיק אותנו בהתקדמות ובעלייה - קצת נתעודד יותר...

(מודה שלא קראתי לעומק כל פרט בהודעתך - אבל דבריו של בן העשר שלי הזכירו לי אותה, ורציתי להגיב בקצרה... מן הסתם פספתי נקודות בדברים שלך, אז סליחה!)
איזה מתוק וצדיק! וכתבת דברים נכונים מאד,תודה יקרה💗קמה ש.
כמה דברים:למה לא123

1. הבעיה שלך שאת מסתכלת יותר מידי קדימה, ולכן מתייאשת

תחווי כל יום ביומו, היום הצלחת לקום מוקדם, כל הכבוד לך, אתמול לא הצלחת ,מחר לא תצליחי? מה אכפת לך? היום הצלחת!!!!

אנשים נוטים לחיות בעבר או בעתיד, תחיי את ההווה, את העכשיו!!!

2. כשאת מצליחה לעמוד במשימה ,תעופי על עצמך, תחמיאי לעצמך, אין עלייך!!!

3. אבל כשלא, תצניעי את זה, קרה ,לא הצלחת, אז מה? אנחנו לא מלאכים, מחר ננסה שוב..

4. מישהי כתבה פה פעם, שתהליך זה מלשון "הליכה", דברים לוקחים זמנים, שינויים דורשים זמן, מה שבא מהר הולך מהר!

5. אם לפעמים זה לא עובד, ויש נפילות, את נורמלית, 7 ייפול צדיק וקם, משמע את צדיקה רק אם נפלת, אבל את חייבת להתנער ולקום

כל הבעיות שלנו, הן מהדיבורים דיבורים בלי סוף בתוך הראש

ומלא נקיפות מצפון

לנקיפות מצפון תפקיד אחד, לגרום לנו לשנות משהו בעצמינו, אם זה גורם לנו רק לאכול את הלב או את הראש, תדעי שזה בא מהיצר הרע שבא להחליש אותך!

בהצלחה

כתבת יפה תודהפרצוף כרית
אהבתי. נהניתי לקרוא. היטבת לתארהמקורית
תודה יקרה! 💗 תודה על התזכורת שתהליך הוא תהליך...קמה ש.
בס״ד

זה גם נכון ממש שלהישאר בהווה זה אחד המפתחות העיקריים של חיים טובים בעולם הזה. בחיפוש הגדול הזה שלי אני חוזרת לנקודה הזאת הרבה. חושבת על דברים כמו מיינדפולנס לדוגמה. אולי. נראה... 🙂

(כתבתי כבר בתגובות אחרות, הנקודה שאני מדברת עליה היא פחות על איך אני רואה את עצמי. בגדול אני ב״ה לא כזאת שטובעת ברגשות אשמה ומצפון. אני בדרך כלל משתדלת לציין את ההצלחות, להחליק את מה שלא הולך ולהסתכל קדימה. הנקודה שאני מדברת עליה היא נקודה של משהו תקוע, שלא משתפר (או לא משתפר מספיק) למרות מאמצים מאד גדולים. של משהו חסום. והמשהו הזה מפריע לי ומעציב אותי, לי לא בגלל שהוא פוגע בערך שלי בעיני עצמי - אלא כי משבש לי דברים מאד קונקרטיים בחיים...)

ממש מזדהה.תיתי2
אין לי מחשבות יותר מדי מסודרות, רק מתחברת לדברים שעולים גם אצלי בימים האחרונים...
הנקודות שמחזקות אותי בדרך:
א. אני יודעת עם מה אני מתמודדת, ויודעת שהאתגרים שלי לא קלים. אני יודעת כמה מאמצים אני צריכה להשקיע בשביל כל צעד קטן של המשפחה שלנו. וכמה כוחות נפש אני אוזרת, גם אם יש הרבה מאוד כשלונות.
אני מסתכלת אחורה על מה שכן השגתי, גם על הדברים "המובנים מאליהם" שהם בכלל, אבל בכלל, לא מובנים. זוגיות, הריונות, לידות, תפקוד של בית, עבודה. אני אישה פשוטה וכולנו יודעות כמה מאתגר זה להיות "עוד אישה פשוטה".
ועל העתיד - אני יודעת מה המשמעות של כל רגע סבלנות, כל ארוחת צהריים נינוחה, כל השקעה קטנה בזוגיות. אני יודעת שאפשר להרוס נפשות, ואני לא הורסת כנראה ב"ה - אז כל הכבוד לי. ועם הרבה תפילות... והמון מחשבות, ואומץ, לבנות בצעדים קטנים.

ב. אם ניסיתי משהו הרבה פעמים והוא לא מצליח, אני מאמינה שזו הזדמנות לגלות משהו חדש... קראת לזה "מפתחות", מפתח אחר ללב, שמצליח לחולל את השינוי.
אז על זה בדיוק חשבתי אתמול. נזכרתי שהיו לי כמה שנים של "יובש" רוחני כזה, הרגשתי שמיציתי את הקיים, שלא מרים אותי ולא מחדש לי. יש הרבה מה ללמוד, אבל משהו שם לא נגע בי כבר ברמה שהייתי זקוקה לה כאמא עמוסה ומוטרדת...
וחיפשתי הרבה... הייתי מוכנה ללכת רחוק כדי למצוא. והצטערתי שגם כאשר חיפשתי רחוק, לא מצאתי שום הבטחה עבורי...
ואז התחיל להיפתח משהו, האמת בעקבות הקורונה והזום, התנסויות שונות, שפתחו לי פתח לשינויים שתמיד רציתי וחיפשתי.
זה לא קסם ולא קרה עדיין לגמרי, רק מצאתי את המפתח והסולם שנכון לי לעכשיו. וההתקדמות ההדרגתית והאיטית נותנת משמעות וכוח.
אני זוכרת כמה קשה ומעייף להיות במקום שמחפש את המפתח, יש עדיין רגעים כאלה למשל בעבודה. ואני מחזיקה לעצמי את התקווה - שיש מפתח, והוא יגיע, ובעקבותיו גם השינוי יהיה פשוט וטבעי יותר.

מתחברת אלייך...

שנה טובה ומתוקה!
תודה רבה תיתי יקרה,קמה ש.
בס״ד

ממש הרגשתי שהבנת אותי ואת הנקודות שהעליתי. זה ממש נכון שלפעמים מחפשים ומחפשים וזה נראה חסר תועלת - עד שזה פשוט נפתח לנו. כמו לנסות הרבה דברים כדי להביא ילד לעולם ולא להצליח, עד שיום אחד הנס קורה, וזה כן מצליח...

ותודה גם שכתבת על הדבדים שמחזקים אותך. אני מרגישה שדיברת מהלב, וזה התיישב גם על הלב שלי.

שנה טובה ומתוקה גם לך, ובהצלחה רבה בכל מישור ומישור בע״ה ❤️
טוב, זה ממש ככה כמו שאת כותבת...כתבתנו
לפעמים אני חושבת לעצמי- אין חדש תחת השמש,
לפעמים יש רגע או יום או אפילו כמה ימים שמתוך הלב נובט איזה ציץ חדש, לפעמים הוא הדבר, לפעמים הוא לא מספיק השריש כדי לשרוד...

תוך כדי שאני כותבת לך, אני חושבת שאולי זה מאפיין נשים על סף ה40 שלהן, לקראת סוף תקופת הילדים הקטנים שדורשים מאיתנו איזה התמסרות ברמות שכשחושבים על זה קשה להאמין שהן אפשריות. שהיום יום שלהן מורכב מכל כך הרבה סנדויצ'ים/ טיטולים/ סדינים להחלפה/ טיפול רגשי/ הסעות לחוגים/ תזכורות/ כיורים מלאים/ אסיפות הורים/ עוד פעם שבת הגיעה וצריך להתכונן והרשימה עוד ארוכה ארוכה. ואולי הדרך האחרת- של בית של גדולים או אפילו בית בלי הילדים מתחילה לנגן את הניגון שלה ומעוררת אותנו אפילו לא במודע לספור מלאי, להתחיל לברוא את עצמנו מחדש עם רשימה הולכת ומתקצרת מהנ"ל, וששואלת את עצמה מה עוד? אילו חלומות ובירורים וחוויות אני אזמן לעצמי ואילו זיווגים ה' יזווג לי...

בכל מקרה, גם אני מוצאת את עצמי חוזרת לזה שוב ושוב, ובאמת יש בתקופה הזו של השנה איזו חויה שרק לאחרונה עמדתי עליה: כשנדרשנו לאחרונה באופן משפחתי לעשות שינוי גדול בחיים שלנו, הרגשתי ממש חזק שזה טיימינג כזה, שבו אני יכולה להחליט שמעכשיו יקרה כך וכך, או נתנהל באופן כזה בענייני סדר וניקיון או בשבתות, או שעת השינה- וזה יהיה כל כך קל וכמעט טבעי כי השינוי שעשינו ממילא הביא איתו המון חידושים במציאות היומיומית שלנו. ופתאום הבנתי שזה (חלק מ)מה שראש שנה ושמחת תורה מעוררים אותנו לעשות- לחוש במחשבה דיבור ומעשה שהכל כל כך חדש- כדי שיהיה לנו קל יותר לעלות על הגל הזה ולהגיד לעצמנו מהיום אני משהו חדש, אני היום מתחילה מבראשית.

לא יודעת אם בכלל עניתי לך משהו, נראה לי יותר ניצלשתי כדי לשתף בהגיגים, אבל אם זה פותח עוד כוון קטן שלא היה כאן קודם, אני מקוה שזה היה שווה..

שנה טובה קמה יקרה, שנה טובה לכל אחת ואחת פה ובכל מקום שאתן עצמכן.
דבר ראשון - את כותבת יפה כל-כך!!!! 🧡קמה ש.
בס״ד

אני מרגישה שלקחת אותי אל העולמות שלך. הבית, המחשבות...

לגבי הגיל והשלב של החיים, זאת מחשבה מאד מעניינת. אצלי ספציפית אני מרגישה שזה יושב על משהו אחר, על קושי מוחשי מול דברים שעדיין לא עובדים לנו מספיק ומסבים עצבים או צער. אבל לגמרי יכולתי להבין את מה שאת אומרת.

הנקודה הבאה שכתבת ממש דיברה אלי! גם אנחנו בתוך שינוי גדול, כבר כמה חודשים, ועוד שינוי אחד גם גדול יחסית, שהתחיל עם תחילת שנת הלימודים, וזה ממש נכון שזה משפיע, בלי שציפינו לזה, על עוד כל מיני תחומים צדדיים. זה אפילו קצת נראה שחלק מהדברים שהיו תקועים הרבה זמן פתאום הופכים לאפשריים בע״ה... חיזקת אותי עם השיתוף הזה שלך, תודה רבה!! (וגם סיקרנת )

כבר מזמן אני רוצה לענות לך בהרחבהבארץ אהבתי
ורק עכשיו סוף סוף מוצאת את הזמן לכתוב בנחת.

אז כמו שכתבתי קודם, אני מאוד מזדהה עם השאלה.
גם לי יש את המקומות שאני מצליחה לראות את השינויים שעשיתי, ולזהות שאני כבר במקום אחר.
ויש את המקומות שאני מרגישה שגם אחרי שנים של עבודה, אני פחות או יותר באותו מקום. גם אם יש תקופה של הצלחה, אחר כך שוב יש נסיגה, ולאורך זמן אני ממשיכה 'לדשדש במקום' בלי להצליח לשנות באמת.

אז קודם כל אני רוצה ממש להודות לך על פתיחת השרשור הזה. כי עצם העלאת השאלה למודעות כבר פותח פתחים למחשבות שאני לא מגיעה אליהן סתם ככה.
באופן טבעי, גם אני קצת מרגישה את הייאוש הזה, ולפעמים אפילו קצת מזניחה את העבודה על המקומות האלו, והם ממשיכים להפריע לנו בחיים, אבל אני כבר לא באמת מנסה לשנות כי אני מרגישה חסומה שם.
אבל עצם העלאת השאלה עוררה אותי לחשוב על זה (אני כבר הרבה זמן במחשבות, גם אם רק עכשיו אני כותבת סוף סוף…), וזה עזר לי להבין שאני רואה את הדברים אחרת, ולכן גם רוצה להתייחס לזה אחרת במציאות.
וכמובן, נהניתי מאד גם לקרוא את כל דברי החכמה של כל האחרות שכתבו פה בשרשור, ולפתוח את המחשבה לעוד כיוונים.

אז אני כותבת עכשיו את מה שאני חושבת שנכון, ומקווה שבזכות הכתיבה אני אצליח ליישם את זה יותר גם בעצמי.

קודם כל, חשוב לזכור ולהפנים, שהסיבה שאנחנו פה בעולם היא בשביל לעבוד ולהתקדם.
האדם לא נמדד על פי המקום בו הוא נמצא, אלא על פי הדרך שהוא עשה.
אם נפתח פה את משל הסולם שהזכרת, אז יכול להיות אדם שהתחיל במקום גבוה יחסית בסולם הקרבה לה' (רקע תורני, בלי יותר מידי משיכה לדברים שאסורים, וכו'), אבל במקומות שבהם כן קשה לו הוא נשאר כל הזמן במקום בלי להתאמץ ולשנות.
ולעומתו יכול להיות אדם שנמצא במקום הרבה יותר נמוך. במעשים שלו הוא עושה הרבה יותר חטאים מהראשון, אבל הוא גם מצליח הרבה פעמים להתגבר על הדחפים שלו, ולעצור את עצמו מלחטוא, ויש לו רצון גדול להתקרב לה' שהוא מצליח בעזרתו לאט לאט לעשות שינוי בעצמו.
וברור שה' לא ימדוד את האנשים האלו על פי כמות החטאים של כל אחד מהם, אלא על פי הדרך והמאמץ שלהם.
אני חושבת שזה אולי אחד ההסברים לזה שה' מדקדק עם הצדיקים כחוט השערה. שבעצם הכוונה היא שלחטאים של הצדיקים יש יותר משקל מאשר לאנשים שנמצאים במקום נמוך יותר, כי מצופה מהם לעבוד דווקא על המקומות שבהם יש להם קושי, וכשהם מפספסים שם - אז ה' מדקדק איתם יותר.
זה מזכיר לי שפעם אבא שלי סיפר משהו שהוא שמע (לא זוכרת בשם מי), שאפשר להסביר שבעצם כל אדם צריך לראות את עצמו כאילו חציו חייב וחציו זכאי (כמו שכותב הרמב"ם), לא במובן הפשוט כאילו יש לו מספר שווה של מצוות לעומת חטאים (שזה די נדיר שאדם באמת יהיה בשיווין כזה), אלא שבאמת כל אדם נמצא כל הזמן במצב מאוזן ביחס לעצמו - כי ככל שאדם צדיק יותר, אז החטאים שלו שוקלים יותר לעומת לזכויות שלו, וככל שאדם רחוק יותר, אז דווקא לזכויות שלו יש יותר משקל לעומת החטאים שלו. ובעצם מה שקובע זה לא הכמות של הזכויות לעומת החטאים, אלא כיוון התנועה של האדם. המצב הנוכחי שלו נחשב מאוזן, כאילו שני הצדדים שווים, ומה שיכריע זה האם הוא מצליח להוסיף לצד של הזכויות, ולעשות שינוי לטובה, או שהוא עכשיו מוסיף לצד של החטאים, ומתרחק מה'. ולכן לכל מעשה יש משקל קריטי, כי באמת כל מעשה מכריע את הכף, כי הוא קובע את כיוון התנועה של האדם.

[ובגלל שכבר הזכרת את ההמשך שהבאתי פעם בשם הרב ראובן ששון, אז אני רוצה לפרט עליו, למי שלא מכירה. לי זה היה ממש משמעותי ללמוד ולהבין את זה.
אז מה שחשוב לזכור, זה שהאדם עצמו גם כן לא נמצא רק בשלב אחד של הסולם, אלא הוא מתפרש על פני כמה שלבים - הראש גבוה יותר מהרגליים.
ובעצם זה אומר שלכל אחד יש רגעים שהוא מחובר יותר לחלק העליון שלו, שהוא נמצא יותר קרוב לרצונות ולשאיפות שלו, ויש רגעים של ריחוק, שהכל יותר קשה והניסיונות גדולים יותר. וזה לא עליה וירידה בין המצבים, אלא שכל אחד מבטא חלק אחר מהמקום בו הוא נמצא.
ואנחנו צריכים לעבוד על שינוי של הכל - מצד אחד להעלות את הרגליים, להשתדל גם ברגעים של הקושי לעשות צעד קטן קדימה, להתגבר קצת יותר. ומהצד השני - להעלות גם את הראש, שבזמנים שיותר קל ויותר זורם, האדם יצליח לעלות יותר, להוסיף עוד טוב, להעלות את השאיפות והרצונות שלו, ואת החיבור שלו אליהם.
והעבודה בכל רגע נגזרת מהמקום בו הקב"ה שם אותנו, וזה לרוב לא תלוי בשליטה שלנו. כשאנחנו ב'רגליים', זה לא שנפלנו, אלא שעכשיו הקב"ה רוצה שנעבוד על הצדדים של הקטנוּת שלנו, על המקומות שבמיוחד קשים לנו. וזו העבודה שלנו עכשיו, גם אם זה לא המקום בו היינו רוצים להיות.]

אחרי האריכות הזו, אני רוצה לחזור לשאלה שאת שאלת. על מה קורה כשבנושא מסויים אנחנו נשארים במקום (עם עליות לפעמים, אבל זמניות ולא יציבות מספיק).
ואני חושבת שהשאלה הזו מחדדת עוד נקודה.
שבעצם מה שחשוב הוא לא רק כמה תנועה האדם הצליח לעשות. אלא גם מול אילו כוחות נגד הוא היה צריך להתמודד.
ולפעמים אנחנו רוצים לעשות שינוי, ומשקיעים בזה מאמץ וניסיונות לשנות, וזה לא עובד. ואנחנו מנסים שוב, ועדיין לא מצליחים. ומנסים שוב עם דרכים אחרות וכלים חדשים, וגם זה לא מצליח להחזיק.
וזה לא אומר שלא היה טעם במאמץ. להיפך, כנראה יש פה מקום שדורש יותר עבודה שלנו, וכל מאמץ שלנו בכיוון, גם אם הוא לא נושא פירות שנראים לעין, הוא עדיין מקום של עבודה, של גיוס כוחות מול משהו שקשה לנו. וזה מקום שממלא אותנו בזכויות, גם אם מבחוץ נראה שאנחנו נשארים במקום.
כי מה שבאמת חשוב זו העבודה שלנו, העמל שלנו. ודווקא כשלא רואים פירות, ומדשדשים במקום, אבל עדיין רוצים לשנות וחוזרים לזה שוב ושוב מכיוונים שונים, זו התגברות שלא קל לעמוד בה. וזה בוודאי מוסיף זכויות גדולות.

בפועל אין לי פה את הסוד איך מגיעים לשינוי אמיתי.
השורה התחתונה של הדברים שלי היא שיש טעם להמשיך להתאמץ, בדרכים שונות, גם אם לא רואים פירות. ויש משמעות למאמץ הזה, גם אם בעולם שלנו ובראייה שלנו זה נראה מאמץ עקר.

מה שאני כן יכולה להציע בפן המעשי, זה כלים שלמדתי באימון האישי שעשיתי. ששם גיליתי דרכים שעזרו לי להגיע לשינויים במקומות שפעם לא הצלחתי לעשות בהם שינוי משמעותי.
זה לא קסם, וגם זה לא עזר לי בהכל (אולי כי לא התמדתי מספיק, יכול להיות שאם הייתי לוקחת את זה יותר רציני, זה היה מצליח להביא פירות גם במקומות שאני יותר תקועה בהם).
אבל בעזרת האימון באמת הרגשתי שנפתחות לי דרכים חדשות לשינוי פנימי.
אז אם יש סיכוי שזה מעשי בשבילך לתת לעצמך מתנה וללכת לאימון אמיתי, בו תבחרי להתמקד בשינויים האלו שאת רוצה לעשות (קצת בשונה מאימון רגיל שעשוי לכוון לשינויים יותר חיצוניים ונראים לעין), אני חושבת שזה יכול לפתוח לך כיוונים חדשים שאולי יעזרו.
ואני מקווה שאולי בהמשך אני אמצא זמן לכתוב על איך שאני עובדת עם הכלים שלקחתי משם, גם בלי מאמנת שמלווה אותי. זה ממש לא אותה רמה של תועלת, ומאמנת אמיתית יכולה להוסיף המון לתהליך (ובכלל, עוברים תהליך מלא יותר מעבר לשינויים שרוצים לעשות, וזה גם מוסיף ונותן כוח להגיע לשינויים למעשה). אבל יכול להיות שזה כן משהו שיכול בכל זאת לפתוח פתח חדש.

יצא ממש ארוך, מקווה שהכיוון שכתבתי יוסיף לך…
וסליחה שלקח לי כל כך הרבה זמן להגיע לזה ולענות לך באריכות.
נראה לי שפספסת את התגובה שלי...בארץ אהבתי
@קמה ש.
(את כמובן אף פעם לא חייבת להגיב, אבל בגלל שאת תמיד משקיעה להגיב לכל אחת, אז אני מנחשת שפשוט לא ראית...)
בארץ אהבתי יקרה!!קמה ש.
בס״ד

לא שכחתי ולא פספסתי יקרה 🤍, אני פשוט בימים עמוסים ונמצאת מעט בפורום יחסית. התכוונתי לחכות שיהיה לי קצת זמן פנוי כדי להגיב לך.

לפני הכל, תודה גדולה שוב על ההזדהות שלך, היא, וההזדהות של אחרים מאד עוזרת, מקלה ומעודדת.

את הדברים שכתבת קראתי ביום שישי מוקדם בבוקר, בלי שהייתה לי אפשרות להגיב. ואז בהמשך היום, היה איזשהו קושי עם הילדה שלי ומצאתי את עצמי מסבירה לה על משל הסולם, ושזה ממש בסדר שהיא לא מצליחה להיות איפה שהיא רוצה ושהעיקר לא להתייאש, כי אמנם הרגליים נגררות מאחור, הרבה אחרי הראש, אבל הגוף כן מטפס, לאט-לאט. יותר מאוחר היא ניגשה אלי ואמרה לי ״אמא, הדברים שאמרת לי עזרו לי״. לא הספקתי לדבר איתה על החשיבות של המאמץ, ושהוא זה שקובע וכו׳. אבל ההודעה שלך לגמרי ליוותה אותי באותה השיחה ובכלל.

אז תודה רבה רבה רבה על ההשקעה ועל כל הדברים החכמים והטובים שכתבת ❤️❤️❤️
את כזאת מקסימה...❤️בארץ אהבתי
ותודה על התגובה, איזה כיף שהדברים עזרו לך ולבת שלך...
🧡🧡🧡קמה ש.
אמהות לבנים מתבגרים- עדיף לבן בכור. האם אתם מעיריםאביגיל ##

לתפילה??

אצלנו הנהגתי כלל בבית שקמים עד השעה 8:15

לכולם. גם למתבגרים וגם לקטנים יותר. כמובן גם לעצמי (זה מאוד מפתה להשאר במיטה בחופשים)

אבל את הבן המתבגר הגדול- בן 15 אני צריכה להעיר מלאא פעמים וזה מתיש אותי וגם מכניס אווירה לא טובה בנינו

מצד שני אם אני אעזוב אותו ואתן לו לקום בשעות מאוחרות, ברור שכולם בעקבותיו...

אשמח לשמוע מה קורה אצלכן

אצלנוoo

הגדול מגיל צעיר קם מעצמו בזמן לתפילות (יש מנינים גם ב9 פלוס ככה ש8:15 זה די מוקדם)

ודווקא הבא אחריו שהוא בן 15 לא תמיד קם מעצמו לתפילה

בעלי מעיר אותו

לפעמים כמה פעמים

אבל בגלל שהוא רגיל לקום (בזמני שיגרה) מוקדם לישיבה

אז לא קשה לו לקום ב8+

כשאנחנו מעירים אותו לישיבה

זה יכול להיות הרבה פעמים

אבל למדנו להישאר עם אווירה טובה גם כשזה לוקח הרבה פעמים

(סבלנות+ התאמת הציפייה למציאות)

בן הגדול תמיד קם לבדפילה

לבן שני בגיל של הבן שלך יש קושי , אז בעלי מעיר אותו אבל לא כל יום. בכוונה העברתי את הכבוד לבעלי מכל מיני סיבות.

בנות מתבגרות ביום חול קמות לבד, בשבת ובחופש יכולות לקום מאוחר . אני לא מעירה.

את ילדה בכיתה ו מעירה בימי חול , בשבת לא.

את קטנים מעירה ביום חול , בשבת לא .

אנחנו מעירים אותםמתואמת

אבל לא יותר מכמה פעמים. (יש לנו בת בכורה ואז שלושה בנים מעל בר מצווה)

לא חושבת שזה נותן דוגמה אישית לאחים הקטנים, לכאן או לכאן... כל אחד עם האופי שלו (והמורכבויות שלו), וכולם יודעים שלא כל האחים אותו דבר...

לא בן בכור אבל יש כמה בנים בגילאי 15-22אורי8אחרונה

אחרי הרבה ניסוי ותהיה ובנים באופי שונה . החלטנו שלא מעירים. כן אומרים בוקר טוב. מעירים את מי שאנחנו יודעים שחשוב לו לקום. לא חופרים. חלק מהבנים שלנו קמים מוקדם לתפילה וחלק לא, מתפללים במנין מאוחר ולפעמים גם בבית כי אין כבר מנין. החלטנו שיותר טוב להשאיר את זה להתמודדות שלהם עם עצמם ומול הקב"ה ולא מולנו. זה גם לא קשור לכמה הילד תורני. מי שקשה לו לקום זו התמודדות שלו, לא מאבק מולנו. אנחנו רוצים שיקום לתפילה מתוך רצון ובחירה שלו. וראינו שאם זה מולנו זה הופך את זה לענין מולנו. אני לא רואה שזה משפיע על האחים אצלנו. יש 2 בנים שקמים מוקדם ו 2 שקשה להם יותר. והאח בן ה 11 הוא באופי של הקמים מוקדם וזה שאחיו ישן לא קשור אליו. היה נראה לנו שחבל על המלחמות בנושא. ובנות מתבגרות שקמות מאוחר בימי חופש אני לא מעירה. אלא אם כן הגזימו( השעה 12 והן עוד ישנות... )

מחנך שצועקנשימה עמוקה

כבר איזה כמה שבועות שאני מרגישה שהבן שלי בן ב9 לא כהרגלו. הוא קצת יותר משתובב ומתחצף, יש לו מין תיקים כאלו בעיניים ואפילו קרה שהגבתי על משהו בצורה לא הכי מכילה והוא התחיל לבכות.

מדובר בילד סופר מתוק וחברותי, שנראה שהכל טוב לו ולא נותן לדברים להשפיע עליו. הוא אהוב על החברים שלו ויש לו קסם אישי. הוא תמיד מסתדר עם הדברים ולעולם לא מקטר.

כששואלים אותו איך היה בבית הספר/בפעילויות תמיד עונה סבבה ונראה מבסוט. לכן היה לי ברור שמשהו עובר עליו.

לקחתי אותו לשיחה אחד על אחד ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא כהרגלו וכמה שאני אוהבת אותו ואשמח לשמוע מה קורה איתו כי אני יודעת שגם לו פחות נחמד במצב הזה ואני רוצה לעזור לו.

הוא סיפר שיש שני דברים שמפריעים לו. יש 3 ילדים בכיתה שלוקחים לו דברים וזורקים אותם מאחד לשני. הם קרעו לו מחברת וחטפו לו את הכיפה וזרקו מעליו כמו קוף באמצע. הוא ממש היה עצוב כששיתף את זה וזה ממש עשה לי כווץ' ענק בלב והרגשתי את תחושת ההשפלה שלו. טען שהוא לא עשה להם כלום מראש והם עושים את זה בלי סיבה. הוא יודע גם להשתובב עם חברים אבל אף פעם לא עושה דברים כאלו שפוגעים בילדים.

הדבר השני שסיפר היה שהמחנך שלו בשבועות האחרונים ממש צועק. תיאר שהמחנך צעק על הילד שיושב לידו כי הוא דיבר בתפילה ואמר שהוא ממש פחד מזה ואחר כך ביקש לצאת לשירותים כי הרגיש שהוא צריך להירגע. הוא לא צועק עליו ישירות, אלא על חברים אחרים. הוא סיפר את זה עם דמעות בעיניים ואמר שזה גורם לו לפחד מהמחנך.

עכשיו, הנטייה הטבעית שלי במקרים כאלו שעולים בכיתה היא לפנות למחנך ולדבר איתו ישירות על מנת שיהיה מודע ויתערב באירוע. אבל עכשיו אני תקועה. לא יודעת אם נכון לפנות למחנך ולומר לו שהבן שלי מפחד כי הוא צועק. וגם לא בטוחה שהבן שלי ישתף פעולה עם המחנך לגבי הילדים שקשה לו איתם, בגלל שהוא לא סומך על המחנך ככה.

כמובן שלבינתיים אמרתי לו כמה אני שמחה ששיתף אותי ועכשיו אני יודעת מה עובר עליו. ניסיתי לחזק אותו כמה הוא חזק בפני עצמו ולהשתתף איתו ברגשות הקשים שעולים מתוך הסיפורים שלו.

אבל אני ממש רוצה לעזור לו מעבר ואשמח להצעות מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. לפנות לרב? לפנות להורים של הילדים הספציפיים? ליועצת?

קשה לשמוע שהילד שלנו עובר דברים כאלה...מתואמת

נהגת ממש בחוכמה, וכל הכבוד גם לו ששיתף אותך ככה.

נראה לי שהכי חכם לפנות ליועצת. אבל לא עכשיו, רק כשתסתמן חזרה לשגרה, כדי שהיא תוכל לדבר בדברים האלה בזמן אמת.

איך הוא עכשיו, כשהוא נמצא בבית ולא באזור הפעולה הקשה? איך הוא מושפע מהמצב?

הייתי5+אחרונה

כן מדברת עם המחנך. המחנך בבעיה, הוא צריך להשליט סדר בכיתה וללמד. זה מאוד מאוד קשה. בנוסף יש מורים שהקול שלהם גבוה יותר ממורים אחרים ונשמע יותר מאיים. הם לא תמיד מודעים לזה. גם בגלל שתלמידים לא ממש מקשיבים, הם נאלצים לצעוק לפעמים. יש ילדים רגישים (גם לי יש כאלו, וגם אני כזאת) שצעקות מלחיצות אותם. במיוחד רואים את זה שהם נבהלים מצעקות על מישהו אחר. כי אם זה היה עליהם זה היה מובן, אבל על מישהו אחר זה כבר רגישות גבוהה יותר.

שיחה כנה עם המחנך, יכולה להועיל, גם כדי להכיר את המחנך ודרכי הפעולה שלו, גם שהמחנך יהיה יותר מודע לילד שיושב בכיתה ומפחד ממנו, וזה בטח לא הכוונה שלו. (בד"כ, לא מכירה). לפעמים פיתוח של קשר אישי עם המחנך יכול לעזור ליותר קרבה והרגשה יותר בטוחה.

להסב את תשומת ליבו של המחנך לילד השקט בכיתה, זה חשוב. וחשוב גם לשתף אותו במה שקורה בין הילדים. המורים לא נמצאים עם הילדים כל רגע וממש חשוב שמחנך ידע גם מה קורה בהפסקה.

אפשר לאמר לו שתשמחו שידבר בכיתה על נושא כזה או אחר בלי להזכיר שמות של ילדים. האירוע נשמע כמו התחלה של בריונות, כדאי לגדוע אותה כבר עכשיו.

אבל נראה בכלל מתי יחזרו ללימודים...

(הבן שלי בתחילת השנה שמע מי יהיה המחנך שלו וממש התבאס ולא רצה ללכת ללימודים כל יום. היו לו דעות ממש גרועות עליו בגלל שפעם הוא לימד אותו וגער בו, או משהו כזה. אבל כמה שיחות שלי עם המחנך ויותר תשומת לב אישית של המחנך לבן שלי והתיחסות אליו בכיתה בצורה שמותאמת לו, באמת שינו את היחס של הבן  שלי למורה הזה. לפני כמה זמן המחנך יצא למילואים ועכשיו הבן שלי מתלונן על המורה המחליף ומתגעגע למחנך 😆). בהצלחה ממש, רוב המורים הם אנשים טובים שרק מנסים לעשות את העבודה שלהם. זו אחת העבודות הכי קשות שיש (מניסיון). לפעמים הם גם עושים קצת טעויות. כדאי לבא בעין טובה על המחנך וממקום כזה לשוחח איתו.

בהצלחה

כמה אתן משלמות על משלוחי מנות לגדולים?1289

בעקבות דיון עם הגדולים יותר בבית (שלוש עשרה וחצי ו11)

כמה אתן מסכימות לשלם על משלוחי מנות לילד?

היה כאן דיון מעניין

ונשים רגע בצד את האופציה של הכסף שלהם…

ועל מה זה יושב כי אני יודעת על מה…

לא יודעת בדיוק כמהoo

כי אני לא מתעסקת עם זה

אבל מגיל צעיר הם מכינים משלוח שכולל

שקית מעוצבת כלשהי

פחית/ טרופית

חטיף כלשהו

כמה ממתקים קטנים

הם מחלקים בין 5-15 משלוחים כאלה

תלוי גיל/ ילד

תלוי כמה משלוחים יש בסך הכליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ו' באדר תשפ"ו 9:27

לק"י

אצלינו לארבעה ילדים יצאו בערך 20 משלוחים,

כך שמבחינתי גם 10 למשלוח זה בסדר. השנה יצא פחות. נראה לי סביב 6-7.

אנחנו לרוב קונים משלוחי מנות עבור מה שנותנים בכיתהבארץ אהבתי

שזה בא עם הגבלה של כמה ממתקים מותר לשים שם (2 או 3 בד"כ).

בפורים עצמו הם מביאים הרבה משלוחי מנות (הבת שלי בת 12 מן הסתם תכין לכל החברות בשבט ולמדריכות). אז אני מעדיפה להתבסס על משהו שמגיעים בבית (עוגיות מכמה סוגים), ומוסיפים לזה חטיפים/ממתקים שאנחנו מקבלים במשלוחים שמביאים לנו (גם ככה נשאר לנו אחר כך הר של ממתקים...)

זה אומר שצריך להכין כמויות אסטרונומיות של עוגיות,שופטים
לא? 🤔

אני בדרך כלל מכינה בצק פריךבארץ אהבתי

מהמתכון השני בחתימה של @יעל מהדרום, ומכינים מזה הרבה עוגיות מכמה סוגים - עוגיות בצורות (עם קורצנים), עוגיות ספירלה (צובעים חלק מהבצק בחום עם קקאו בשביל זה), אם יש כוח אז גם עוגיות דובים (דורש יותר השקעה אבל הילדים אוהבים).

ולפעמים הגדולה שלי מכינה גם עוגיות שוקולד צ'יפס.

בדרך כלל שמים בכל משלוח מנות כ-4-5 עוגיות, אורזים יפה בשקית צלופן, ולפעמים גם מוסיפים משהו מהממתקים/חטיפים שקיבלנו.

לפעמים אורזים כמו סוכריית טופי (בשקית צלופן ארוכה, קושרים משני הצדדים כמו סוכריה גדולה), ולפעמים הילדים מכינים לפני פורים מארזים למשלוחים שלהם בצורת ליצן, כמו פה -

זה לא יוצא משלוח ענק, אבל כן כזה שכיף לקבל. והילדים אוהבים את ההכנות, זה חלק מאווירת חודש אדר...

אוי זה מתוקשופטים

איך עושים את הליצן? הוראות לידיים שמאליות בבקשה 😅

מתי את מכינה ומתי אורזת? 

פה יש קצת יותר פירוטבארץ אהבתי

משלוח מנות קטן עם המון יצירה | נעמה ואני רעיונות לעיצובים מתוקים

לא חייבים לעשות בדיוק כמו שם.

בגדול העיקר זה ריבוע/מלבן לגוף הליצן, עיגול לראש (מציירים פרצוף, אפשר להדביק עיניים זזות), משולש לכובע, ומלבנים ארוכים לידיים שמחבקות את הכוס (אפשר להוסיף בקצה כפות ידיים, בעיני יוצא חמוד גם בלי צורה ברורה של ידיים..). לא צריך להיות מוכשרים בשביל שיצא טוב.

בדרך כלל את העוגיות אנחנו מכינים בשבוע שלפני פוריםבארץ אהבתי

צריכים למצוא לזה יום השבוע.

את הליצנים הילדים מכינים בעיקר לבד, לפעמים אני קצת עוזרת להם לגזור את החלקים. (בפעם הראשונה עשינו ביחד, אבל עכשיו הם כבר מנוסים...)

בערך 5 אולי טיפה פחותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ו' באדר תשפ"ו 17:55

נניח שקית שוקו ועוגיות ביתיות (היה עכשיו 8 שקיות ב15)

או פחית/בקבוק מיץ (משהו מהמבצעים) וחטיף ממארז או חטיף שוקולד קטן

או כמה חטיפים/ממתקים ממארזים

לא זוכרת בדיוקמתואמת
אבל עקרונית אנחנו קונים מארזים של ממתקים, ומסכמים איתם שהם יכולים להשתמש בזה, ואם הם רוצים להוסיף (למשלוח גדול יותר או לכמות גדולה יותר של משלוחים) הם יכולים להכין בעצמם מאכלים (כמו פופקורן, עוגיות וכדומה) ולהוסיף למשלוחים.
10 שח למשלוחאשת מקצוע
ישלי בת 11.5 ובת 10פלספנית

בעזהי"ת

קונה דברים שנחשבים בעיניהן 'שווים' בהזדמנויות משתלמות, כך שהמשלוח יוצא שווה ובעלות נמוכה. 

בד"כ סביב 4-5 שקלים, השנה הגענו ל6.5 וזה כולל את הכל (אריזה וכו'). 

ספציפית השנה לכל משלוח יש כוס ובו ממתק שווה של מקלות גומי עם ג'ל לטבילה וסוכריות קטנות לציפוי, חטיף קטן פשוט, סוכריה על מקל מהסוג השווה, סוכריות קופצות, שעון סוכריות, ובתוך המכסה של הכוס- סקוושי קטן ויד נדבקת (לגדולה במקום היד הנדבקת יש מחזיק מפתחות חמוד של דובי). 

זה יצא 4.5 שקלים למשלוח, אבל הן נורא רצו להביא גם בקבוק שתיה קטן אז זה עוד שני שקלים למשלוח.. 

יש שנים שהן עשו ביתי, נדמה לי ששנה שעברה הן הכינו כמה סוגים של עוגיות וארזו יפה, הייתה שנה שהן הכינו עוגות אישיות (בתבנית אינגליש-מיני) ואת השם של החברה משוקולד, כל פעם משתנה.. אבל זה סדר הגודל של העלויות.

הנשה הסתבכתי עם זה באמתפה משתמש/ת

כי הזמנתי מראש בזול מארזי חטיפים וֶסוכריות ומיני שוקולדים לכולם.

ואז הגדולה החליטה שהיא רוצה יותר מזה

אז נתתי לה עוד חטיף מיוחד בנוסף וגם זה כנראה לא היה נראה לה מספיק והיא רוצה להביא ללפחות 11 בנות רק היא.

אז את הפחית שרצתה להוסיף- היא קנתה מכספה. הרגשתי 'שה לא נכון להרגיל אותה לכזה רף גבוה ורק לה ואז בהמשך כולם יצפו להצטרף לרף הזה וגם ככה הז חג כהז יקררר

אז התלבטתי אם זה היה הגיוני שקנתה את הפחיות מכספה

באמת התלבטותיעל מהדרום
לק"י

אני כן מבינה שבשלב מסויים לגדולים מתאימים דברים אחרים. אפשר להחליט שבמקום 2 דברים זולים- לשים משהו אחד יקר יותר/ יותר מיוחד.

לדעתי זה הגיונירוני 1234אחרונה

אני השנה קניתי לגדולה פחיות כי היא נתנה רק ל-4 חברות אבל החבאנו את זה מהקטנים…

בעבר אמרתי לה שאני מוכנה לקנות רק X ממתקים בכל משלוח ואת השאר היא השלימה ממשלוחים שקיבלה 

דילמת יום הפיג'מות השנתית124816

כבכל שנה הגענו ליום הפיג'מות ואיתו הדילמה הקבועה.

מה יותר פאדיחה?

ללכת לבית הספר עם פיג'מה או ללכת לבית הספר עם בגדים רגילים ביום פיג'מות?

הצעת הפשרה של ללבוש מכנסי פוטר וחולצת גלופה, נפסלה באמירה נחרצת:"או פיג'מה פיג'מתית או בגדים רגילים"

ואולי הפתרון לשבת על הספה ולהתלבט עד שיסתיים יום הלימודים?

*פיג'מה, לאלו שפחות מכירות את המושג, הוא בגד שנועד במקורו לשינה, אך משמש בעיקר ליום פיג'מות, כי למה לא לישון עם הבגדים...

אהבתי את הכתיבה😂יעל מהדרום

לק"י

היו שנים שבאמת קניתי לילדים פיג'מות במיוחד לכבוד היום הזה, כי הם ישנים עם בגדים מאידיאל😅

(האידיאל שלי כמובן).

עדכון מהשטח124816

יצא סוף סוף לבית הספר,

הפתרון:

פיג'מה ועליה בגדי יום יום, כלומר לדחות את הדילמה להמשך...

יפה. חשיבה יצירתית😅יעל מהדרום
ועכשיו, למי יש מקלט ולא ממ"דמתואמת

יש מסיבת פיג'מות קבועה פעמיים-שלוש בלילה😅

(גם אצלנו לא לכולם יש פיג'מות אמיתיות, וזה אכן פדיחה כשצריך להציג את הפיג'מה לראווה...)

עברנו לפני מספר שנים מדירה עם מקלט לדירה עם ממד124816

באזעקות הראשונות אחרי המעבר, לילדים היה חסר ממש המפגש עם השכנים.

השבת עשינו קצת השלמה, כשירדנו למקלט של בית הכנסת, המשמש גם את השכנים, באזעקה שהיתה מיד בסיום קריאת זכור ושרנו שם שירי פורים בצותא, כולל פועלי בניין מהודו שמתגוררים ליד, וגם הצטרפו לשירה.

😅 ממש מהודו ועד כוש היה לכם!מתואמת
🤣יעל מהדרוםאחרונה
מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטיםאחרונה

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

סקר על בנים בגילאי יסודיאבןישראל

בנים בגילאי 6-10

באיזה שעה הם חוזרים מהבית ספר/ תלמוד תורה?

ומה הם עושים אחרי צהרים/ איזה עיסוקים יש להם?

האם כל הפעילויות שלהם אחרי צהרים עם חברים או לא דווקא?

תודה ממש לעונות

זה יעזור לי ממש

רגילאבןישראל
ב8
מתלבטת בקשר לקשר של הבת שלי עם חברה שלהשופטים

שתי נערות בגיל 13, חברות מגיל אפס, צמד חמד בלתי נפרד..

לאחרונה משהו בחברה (שהיא מבית טוב וילדה טובה ) נראה קצת חשוד, לא יודעת לשים את האצבע על הנקודה הספציפית, גם לבעלי לא הצלחתי להסביר.

משהו בסגנון דיבור, בהתלחששויות ביניהן לא מוצא חן בעיני, אבל שוב לא משהו קונקרטי..

מתלבטת אם להעלות את זה מול הבת שלי, ואם כן איך.

למה לדעתכן אני צריכה לשים לב, מתי כן להתערב.

הבת שלי קצת חסרת ביטחון והחברה עזרה לה מאוד, אבל אני גם מפחדת מתלות וגם מפחדת שהבת שלי לא פתוחה לקשרים אחרים שאולי יוכלו להיטיב איתה יותר. 

אולי הן פשוט גדלו ויותר חשובה להן הפרטיות?יעל מהדרום

לק"י

ובכלל הגיוני שסגנון הדיבור משתנה עם הגיל.

את יכולה לשאול את הבת שלך על מה הן אוהבות לדבר. לא לעשות חקירה, סתם להתעניין.

יכול להיות, יש לי בת יותר גדולה ואני לא חווהשופטים
את אותו דבר בכלל
אני חושבת שלאמא יש אינסטינקטים בריאיםלפניו ברננה!

ואם משהו נראה לך לא תקין אז חשוב שתנסי לברר אותו.

לא הייתי שואלת את הבת ישירות כי זה עלול לעורר מגננה והסתרת יתר.

יותר מלברר מה קורה- חשוב שתתני לבת שלך תחושה שהיא תמיד אהובה ורצויה ושאת כתובת, וגם כלים מה לעשות במקרה של חברות שלא מיטיבה/במקרה שהיא דואגת לחברה שלה שעובר עליה משהו לא טוב - איך היא תוכל לעזור לה בלי להתערבב בפנים.. בנושא הזה יש את יעלה אדרי שמתעסקת בנושא, היא הייתה נערה בסיכון והשתקמה והיום עוסקת בליווי להורים למתבגרים מתוך שליחות. שווה לעקוב אחרי התכנים שלה.

תודה! צפיתי בראיון איתה והיה מאוד מענייןשופטים

אני לא חושבת שזה ברמה כזאת בכלל ב"ה

בגלל זה תוהה אם צריך "לטפל" בזה או שזה המקום לסמוך על הילד וכמו שאמרת לחזק את הקשר בתקווה שאם תגיע לצומת תבחר בטוב

אני חושבת שהיא לא עובדת דווקא עם הורים לנוער בסיכולפניו ברננה!

אלא מנסה לתת כלים כדי שלא יגיעו למקום כזה..

בסופו של דבר כל אחד חווה התמודדות ויש צורה מיטבית יותר או מיטבית פחות להתמודד עם זה

זה לא אומר שכל אחד שלא מקבל מענה מיטבי הופך לנוער בסיכון, זה יכול להיות טריגר..

קצת עקבתי אחרי התכנים שלה, לא בהתעמקות כי לי עדיין אין מתבגרים (אגב גם לה אין..) השיח עם מתבגרים הופך להיות שונה מאשר מול ילדים ושם היא מנסה לעבוד..

מצטרפת, גם אני חושבת שאם את חשה במשהומתואמת

כנראה שיש משהו...

אני דווקא חושבת שכן כדאי לדבר עם הבת שלך, אבל בעקיפין. לדבר איתה באופן כללי על גיל ההתבגרות, ועל כך שלפעמים השינויים שעוברים מתבגרים גורמים גם לשינוי בחברויות. ולפעמים השינויים האלה עלולים להפוך גם חברות שהייתה פעם מיטיבה לחברות פחות טובה. ושכדאי לשים לב לחברים שלנו, לראות אם עובר עליהם משהו, ואם כן אז להתייעץ עם מבוגר איך לעזור להם, ולחשוב אם החברות במתכונת הנוכחית לא מזיקה לנו.

את כל זה את יכולה בטפטופים, לא דווקא בשיחה אחת שעלולה להבהיל.

ועוד נקודה - אם יש לך קשר קרוב עם אמה של החברה, כדאי להסב את תשומת לבה בעדינות שנראה שמשהו עובר על הבת שלה...

את צודקת לגבי השיחות הכלליותשופטים

אני צריכה יותר לטפטף על זה בבית..

אם הייתי בטוחה הייתי מדברת עם האמא, אבל אני לא בטוחה שזה משהו "שעובר" עליה או אופי יותר פתוח ממה שהייתי רוצה לבת שלי..

בהצלחה❤️ את אמא קשובה ומדהימה!מתואמת
תודה!שופטיםאחרונה
אני בעד להקשיב לאינסטינקטים5+

אבל, לשים לב שאת לא מלבישה על הבנות מחשבות ורגשות שלך מהחוויות שלך בחיים, ומדמיינת שזה קורה אצלן. ז"א להסתכל עליהן במבט נקי ולראות אם באמת ההתנהגות שלהן היא משהו לא תקין/ לא טוב באווירה שלו.

קרה לי עם הילדים שלי כמה פעמים שהיו חברים שפחות אהבתי, בעיקר בגלל ההתנהגות שלהם. עם חלק ניסיתי לשכנע ללכת ולהתחבר עם ילדים אחרים ועם חלק הבלגתי ובסופו של דבר הילדים גדלו קצת ולמדו להבחין לבד מי מיטיב איתם. אחת הבנות שלי שהיתה בתקופת ההתבגרות שלה חברה ממש טובה של מישהי, שגם משהו בקשר בינהן לא עשה לי טוב. פחדתי שהיא משפיעה עליה לרעה. אבל ממש ניסיתי לראות את הטוב בחברה, החברה היתה בת של חברים שלנו.  בסופו של דבר לא ברור לי מי השפיע על מי. אמרתי לעצמי, האם הייתי רוצה שהורים של החברות של הבת שלי יסתכלו עליה ויגידו לבנות שלהן להתרחק מהבת שלי? הבת שלי באמת בחרה בדרך אחרת, ואף אחת לא הפנתה לה עורף ממש. מטבע הדברים והגיל כל החברות קצת התרחקו ונשארה רק החברה ההיא שלא הייתי שלמה עם החברות איתה. היום החברה נשואה וגרה רחוק ועדיין הן כל היום מדברות בטלפון ונפגשות כשיכולות וזה פשוט מרגש לראות את הקשר העמוק שלהן.

לפעמים אני חושבת שיש עלינו ההורים יותר מדי אחריותשופטים

גם בגלל שזה בנות ובעלי פחות מבין בקטע הזה פחות שם לב לניואנסים, אני מרגישה שאין לי עם מי להתלבט בשביל כמו שאמרת לבדוק אם זו נקודה מבט נקיה או שאני מגזימה..

בסוף בסוף יש ביניהן קשר מאוד מאוד חזק, לא רוצה לומר תלותי, אבל זה כל מה שהבת שלי מכירה.. היא לי טיפוס של חבורות. אז ברור שאם אני בטוחה שהקשר לא מיטיב אני יכולה לדבר איתה ולהסביר לה, אבל אני לא רוצה לערער אותה ואת החיים שלה בשביל ספק

אם הקשר ככ ככ חזקאוהבת את השבת

כן הייתי פותחת איתה ומדברת איתה על קשר שהיה *לך*, בכלל לא לדבר על הקשר שלה אלא לשתף בחוויה שלך, שהיתה לך יברה מאוד מאוד טובה אבל הקשר היה קצת תלותי ולא בריא או נגיד לספר שהיה חונק והרגשת לא בנוח לפתח קשרים עוד חברות ואחרי כמה זמן הרגשת שזה לא טוב לך ושחררת את זה בצורה x..

כשאת מספרת עלייך זה גם מעניין, גם נותן הרגשה נוחה וגם לא מרגעש שיפוטי והיא יכולה לקחת מזה מה שהיא רוצה...

מה שאני רוצה להגיד שגם אם אין בחברה משהו בעייתי זה לא בריא קשר כזה ולכן זה פותר לך את ההתלבטות..

לא שצריך לחצול אבל כן לעורר מודעות שכדאי לאוורר ולהיפתח לעוד כיוונים חברתיים

בהצלחה גדולה!!

ילדים זה כל הזמן התמודדויות חדשות...

תודה!שופטים
עוד התייעצות על מתבגרת צעירה (בכיתה ז')אנונימית באהב"ה

הבת שלי בכיתה ז' לא הכי מתחברת לסגנון של באולפנא. יש לה שם כמה חברות שהיא הגיעה איתן וטוב לה איתן. ונשמע שהיא הכירה קצת מהבנות החדשות אבל עוד לא יצרה ממש קשרי חברות. הסגנון שם קצת שונה ממה שהיא רגילה אליו, ובאופן כללי היא ילדה שקטה יחסית לוקח לה זמן להסתגל וליצור קשרי חברות.

הלימודים שם כן דורשים השקעה, וכל שיעור שהיא מפסידה היא צריכה להשלים, אז היא לא אוהבת להחסיר סתם ביום רגיל של לימודים.

אבל כל פעם שיש פעילות שהיא לא לימודים - לא בא לה. היא הרבה פעמים מבקשת להישאר בבית, בכל מיני תירוצים.

אותי זה מבאס, כי בעיני דווקא הפעילויות שהן לא 'לימודים' יכולות להוסיף הרבה (אם באים מתוך רצון ומוכנות לקבל). אבל אני לא כופה עליה ללכת. כן נותנת לה את הבחירה וכשהיא רוצה להישאר בבית אני מרשה לה.

רק שאני אומרת לה בפירוש מה דעתי על זה.

וגם היום - המורה שלחה הודעה על פעילות שתהיה להן לכבוד ט"ו בשבט, עם בקשה שנשלח אישור הורים. לי זה נשמע ממש נחמד, אבל היא התחילה לחפש תירוצים למה היא לא רוצה ללכת. 'חם לי ללכת לשם' 'זה לא אטרקציה בשבילי ללכת לשם כי זה קרוב מידי לבית'.

אז אמרתי לה שלי זה נשמע כמו תירוצים. אני מבינה שלא בא לה, ואני לא אכריח אותה ללכת, אבל אני לא רוצה שהיא תשכנע אותי למה לא שווה ללכת לשם עם תירוצים לא באמת משכנעים...

ואמרתי גם שאני שמה לב שכל פעילות שהיא לא לימודים היא לא אוהבת.

והיא ממש כעסה עלי על מה שאמרתי. צעקה שלא רוצה לשמוע אותי וברחה לחדר....

וזה מתסכל. מה היא מצפה ממני? לא רק להרשות לה לא ללכת, אלא גם להסכים איתה שלא שווה ללכת?

באמת לא מבינה איך הייתי אמורה להגיב...

אשמח שתאירו את עיני.

הי יקרהתהילה 3>

נתחיל מהסוף, נשמע שדרכת בנקודה וזה מה שהפעיל אותה וגרם לה להגיב מתוך כאב.

נשמע שהיא כאובה על זה שכנראה היא לא מוצאת את מקומה מבחינה חברתית, שלא טוב לה, שלא כיף לה.

במקום לנסות לדחוק בה (נשמע שאת לא כופה ומאפשרת לא להגיע,

אבל פחות הייתי מתייחסת לזה בהאשמה ויותר מנסה ליצור שיח רגשי אם יש ביניכן קשר שמאפשר.

גם כאן נשמע שהיא יחסית מכונסת אז לא לכשות את זה באופן שפולש לה לפרטיות, אלא לנסות לפתח בעדינות כשאתן מדברות בכללית, ולאט לאט להרחיב

לדוגמא:

היא אומרת שזה לא אטרקציה, להגיד שזה באסה שזה עדיין לא מספיק כיף עם החברות החדשית מתוך השתתפות ולא בשיפוט, ולראות אם היא תזרום לדבר עוד)

לנסות להבעץין שזה מצב לא כיפי ולא נעים בטח עבור בת ביישנית להרגיש עוד לא חלק ולא למצוא מקום, ולהיות יחד איתה במקום מולה ❤️

תודה על הכיוון הזהאנונימית באהב"ה

את באמת עוברת לי להבין יותר את התגובה שלה.

האמת שבפעמים אחרות שניסיתי לפרש מה עומר מאחורי ולדבר על הקושי שלה (בדברים אחרים) היא ממש כעסה ולא היתה מוכנה לשמוע.

אולי אני כן אצליח עם זה הפעם. יש לי תחושה שהיא להדוף ולא תרשה לי להיכנס לדיבורים כאלו.

אבל אפילו לשנות את הדיבור הפנימי עליה שלי אולי יעשה משהו..

זה באמת חשובתהילה 3>

אפילו היכולת לנסות להבין את המקום שלה מייצרת בנו אמפתיה, ואני מניחה שהשדר יעבור גם בהתנהלות או במילים.

ואפשר גם לתמוך, או פשוט להביע הבנה

ולהגיד לה שזה בסדר שלוקח זמן ולכל אחת יש את הקצב שלה ולהגיל את זה שזה קשה ומכאיב

בעיניי הפוךפילה

כן להסכים שהפעילות לא כיפית אבל לא תמיד להרשות להישאר בבית.

בסופו של דבר פעילויות הן חלק מדרישות אולפנה והרבה פעמים הן סתם חובה מעצבנת. בנות שלי גם לא אוהבות חלק ניכר מפעילויות , זה הגיל.

כמו שהעבודה תכריח אותך ללכת לפעילות שלא בא לך כדי להתגבש עם כולם...

זה כיוון מעניין. אני אחשוב על זה...אנונימית באהב"ה
בעבודה אם זה לא מתאים לא חייבים ( למשל כשזה מעורב)נפש חיה.
מה עם אחרי צהריים? יושבת בבית או נפגשת ופעילה?שופטים

לדעתי התגובה שלה מראה שהיא נמצאת בסוג של לחץ תמידי באולפנא והאירועים החברתיים הם רק סוג של קצה הקרחון.. כי ילדה שלא מעוניינת בפעילויות, ולאף אחד לא אכפת שלא מגיעה? זה אומר ששאר הימים היא סובלת והולכת רק בשביל הפן הלימודי, וזה הרבה מאוד ימים להעביר ככה לדעתי..

יש אפשרויות נוספות באיזור?

לא חושבת שהיא סובלת שם כל כךאנונימית באהב"ה

אבל אני אנסה למצוא הזדמנות לדבר איתה בנחת ולשמוע ממנה יותר איך היא מרגישה שם.

אחה"צ היא מעסיקה את עצמה בבית לרוב. לפעמים יוצאת כשיש פעילות בסניף או לנוער בישוב.

אבל היא היתה ככה גם קודם. טוב לה ככה...

הייאוסיללה

הרגשתי חובה לכתוב לך!!

אני בחורה בי"ב וגם לי היה מאד קשה בתחילת בתיכון למורת שאני מאד חבורתית.

ונסיתי להמנע מכל הפיעלויות החברתיות שהיו ,

וכן רציתי לקבל אישור מאמא שלי שבאמת עדיף שלא אלך והיא לא עשתה את זה.

אני לא חושבת שאת צריכה להסכים איתה שכדאי לה להמנע מפעילויות כאלה אבל להבין שזה כל כך קשה בשביל בת להיות נוכחת במקומות כאלה בחברה.

בעצם שאת לא מסיכמה איתה את מצפה ממנה ללכת למקום שהוא סבל עבורה ולכן היא הגיבה ככה.

מסיכמה איתך שהמנעות זה לא הפתרון והיא בטח גם מבינה את זה ומאמינה שהזמן יעשה את שלו  (כמו שהיה אצלי)

תודה שכתבתאנונימית באהב"ה

האמת שאני דווקא לא ציפיתי ממנה ללכת. אמרתי לה שאני לא מתכוונת להכריח אותה, רק שבעיני זה הפסד לא ללכת.

אני מבינה שהיא כנראה ניסתה לתרץ תירוצים כי היה לה קשה להגיד לי שהיא לא מרגישה בנוח עם החברות שם ולכן קשה לה. ואולי תסכל אותה שלא קראתי בין השורות את הקושי האמיתי שלה? (כי להסביר שלא בא לה ללכת כי יהיה לה חם, כשאנחנו באמצע החורף, לא נשמע לי משכנע בכלל... אבל כנראה שבאמת זה רק תירוץ)

אולי כדאי לנסות לעבוד איתה על קשרים חברתייםלפניו ברננה!

אחת על אחת?

לבקש מהמורה שתיתן לה פרוייקט עם בת שנראית לה מתאימה ולהזמין אותה אליכם הביתה לעבוד ביחד, או שאפילו יצאו מכמה שיעורים כדי לעבוד על זה?

לדעתי ככל שזה יהיה פרוייקט יותר מתמשך זה יותר יחזק את החברות ויעזור לה למצוא מקום במארג הכיתתי.

ובמקביל לחזק את הביטחון העצמי שלה שתרגיש בטוב להביא את האיכויות שלה בכיתה.

ועוד משהו - לוודא שאין משהו קשה שקורה לה חברתית. זה יכול להיות אפילו ברמה של חברה טובה שעזבה אותה לטובת מישהי אחרת, בגיל הזה זה כואב מאוד ויכול להביא לפחד מיצירת קשר חדש ולחוסר רצון להשתתף באירועים חברתיים כי היא לא מוצאת את עצמה

תודה! אני אנסה אולי לדבר עם המורהאנונימית באהב"ה

האמת שלאחרונה היה קטע לא נעים מול המחנכת שלה, שנתנה לה ציון נמוך על עבודה בצורה מאוד לא הוגנת.

דיברתי עם המורה, והיא קיבלה את הדברים ואמרה שתתקן. ובפועל הבת שלי אמרה שהמורה לא נתנה לה ציון חדש אבל אמרה שהיא נתנה לה 100 בתעודה במקצוע הנ"ל.

אבל היא עדיין אומרת הרבה שהמורה הזו מעצבנת בגלל מה שהיא עשתה לה. והאמת שאני ממש מבינה אותה...

(כשפניתי למורה, אמרתי לה שזה לא רק עניין הציון, אלא כל היחס שלהן נפגע בגלל הדבר הזה, כי היא הרגישה שנעשה לה פה עוול. אמרתי למורה שכדאי שתדבר איתה, והיא אמרה שהיא תדבר איתה. אבל נראה שהיא לא הצליחה ממש לתקן את הפגיעה...).

לא חושבת שזה הרקע היחיד למה שהיה עכשיו. כי גם לפני כן היא לא הכי התלהבה מפעילויות שעשו להן. אבל אולי זה מוסיף..

ואוו זה ממש מוריד ומאוד משפיעלפניו ברננה!

לבן שלי בתחילת השנה הייתה בעיה של יצירת אמון מול המחנך החדש

וזה היה ממש קשה לו

הוא ממש לא שמח ללכת לבית הספר וגם הייתה לו תקופה לא טובה מבחינה חברתית.

לדעתי זה היה קשור אחד בשני איכשהו.. אולי גם אצלכם?

יכול להיות שזה באמת גורם משמעותי בענייןאנונימית באהב"ה

אני אנסה באמת לדבר שוב עם המורה.

מקווה שהיא תצליח לעזור לה...

אולי לשבת איתה בלי קשר לנושאמתיכון ועד מעון

לשאול אותה איך הולך לה באולפנה? איך היא מרגישה באופן כללי? רק להקשיב, בלי לבקר, בלי לתת עצות, בלי להגיב, רק לשמוע. זו משימה שנשמעת קלה אבל בפועל היא קשה ממש להקשיב בלי לשפוט. בהזדמנות אחרת אחרי שממש הקשבת לה לנסות להעלות ולחשוב ביחד איתה על פתרון.

בהצלחה, נשמע לא קל!

רק משתפת פהאנונימית באהב"ה

שדיברתי בסוף עם המורה שלה.

דבר ראשון - היא אמרה שעל הפעילות הזו היתה אווירה כללית בכיתה שזה לא כזה כיף והרבה בנות אמרו שהן לא יגיעו (חלק גם לא הגיעו באותו יום בגלל הנטיעות בסניף), אז זה לגמרי משנה את התמונה...

אבל בכל מקרה דיברנו קצת על המצב החברתי שלה והמורה חשבה מה לעשות כדי לעזור לה להשתלב יותר (אבל גם אמרה שהיא כן רואה שיש לה כמה חברות שכן טוב לה איתן).

וגם ביקשתי ממנה לסגור יותר יפה את העניין של העבודה עם הציון הלא פייר.

בינתיים עוד לא הצלחתי להגיע לשיחה פתוחה עם הבת שלי על איך היא מרגישה באולפנא וכו', אבל ננסה להגיע גם לזה...

וואו כל הכבוד!!אוהבת את השבתאחרונה
ןמתחברת לדברים של תהילה, שזה מאוד קשה, אבל כדאי לפתח שיח רגשי עמוק עם הבת.. לנסות תשרגי שבנוח לשתף אותך מה היא מרגישה.. זה זמן מצויין לבנות את זה לפני שיא גיל ההתבגרות וזה..

בהצלחה לכולנו בזה כי זה לא פשוט בכלל...

אולי יעניין אותך