איך מבשלים בכמויות??מתואמת
נשואה כמעט 16 שנים, הילדים באו בהדרגה יחסית (חוץ משניים ) - ועדיין לא למדתי איך לבשל בכמויות מספיקות...
אני מדברת בעיקר על האוכל לשבת, שאוכלים ממנו לפעמים גם בחמישי-שישי.
אני פשוט אוהבת לתקתק את הבישולים, ואין לי כוח לעמוד ולקלף הררים של תפו"א וכדומה... (כן יוצא שאני מקלפת הרבה וחותכת הרבה, אבל כנראה שזה לא מספיק...)
מצד שני - לפעמים נשאר חלק מהאוכל שאני מחממת בשבת... אז אני כבר לא יודעת כמה באמת צריך להכין!

אשמח לטיפים...
נקודות חשובות:
אנחנו צמחוניים,
חלק מהילדים בררניים נורא...

מתייגת את האם ברוכת הילדים, ברשותך: @באר מרים אבל אשמח שכולן יגיבו מניסיונן...
מהרהרתיראת גאולה
אולי לנהל רישום במשך שבת או שתיים, ולנסות לפי הרישום?
אצלנו למשל שמתי לב לכמה דברים,
לדוגמא אם יש רוטב לאורז בשישי בצהריים, אז בעלי אוהב לאכול, וגם הילדים באים בשמחה, ואז אין מספיק לשבת בצהריים... אז לוקחת את זה בחשבון.
לתת לילדים לאכול בערך בזמן הדלקת נרות זה ממש מוצלח. אחרת הם רעבים, ואז לוקחים לחמניות ממש לפני הקידוש, ואז זה כל החסרונות יחד: כמות הלחמניות לא מספיקה, בסעודה הם לא אוכלים ונשאר אוכל, וקשה להביא אותם לקידוש כי הם שבעים ועסוקים במשחק.
אם יש מאכל שזו השקעה מבחינתי, אני לא נותנת ממנו ביום שישי. מצד שני, יש מאכלים שאני רואה שלא שווה "להתקמצן" עליהם ביום שישי כי אח''כ תמיד נשאר וזה כבר לא טעים כמו טרי.
מנסה להבין מה את שואלת:באר מרים
האם את רוצה לדעת
איך לבשל כמויות גדולות בקלות?
איך לתכנן מראש את הכמויות המתאימות?
מה לעשות עם השאריות?

אנזה קצת לענות אבל אם תדייקי אותי אתמקד יותר:

לגבי בישול של הרבה ומהר:
חייבים קיצורי דרך או לוותר על דברים!
(לא מביאה דוגמאות בשריות..כי כתבת שאתם צמחונים)
תפוחי אדמה - לא מקולפים - או שהילדים מקלפים.
קטניות קונים בדוקות בוואקום. משרים כל פעם לפחות קילו.
אורז, פסטה וכו - לבשל לפחות קילו כל פעם.

לגבי ירקות- מעבד מזון!!! גם אם זה על חשבון הצורה ואפילו המרקם - מקצר משמעותית זמן.

לגבי תיבול - לבדוק היטב מתי שווה להשקיע בבצל ושום חתוכים ומטוגנים טרי ומתי אפשר לקצר עם אבקת שום או בצל בפירורים.
כנ"ל לגבי שימוש ברטבים מוכנים וכאלה..
להשתמש באוכל חצי מוכן: ירקות קפואים, פירה אינסטנט, אבקת פלאפל..

לגבי כמויות מדוייקות:
אי אפשר לנצח את זה.. האכילה מאוד משתנה.
מה שעוזר לי זה לתכנן מראש "מה אני עושה עם מה שנשאר":
אחד הפתרונות הלא מוצלחים הוא להגיש שוב למחרת מה שנשאר - כי אף אחד לא רוצה לאכול את השאריות של אתמול.
פתרונות שיותר עובדים:
דברים שמתאימים להקפאה - להקפיא ולהפשיר בשבוע הבא כשכבר לא זוכרים שזה "שידור חוזר.."
לפעמים אפשר להקפיא ולהפשיר בשינוי (אורז, למשל, פחות טעים מהפשרה, אבל אפ מוסיפים לו ירקות או רוטב או משתמשים בו למילוי הוא חוזר להיות טעים)
יש מאכלים שאפשר להכין מהם למחרת וריאציה (מרק עם חתיכות ירק גדולות יכול למחרת להיות מרק טחון, קציצות יכולות להפוך לבולונז..)

לגבי חמישי שישי:
מה שלי עוזר זה ממש לספור כל ארוחה.
לא להניח שינשנשו מהאוכל של שבת אלא להיות מתוכננת מה מתאים לכל ארוחה.
אצלי בחמישי בערב הרבה פעמים מתאים לי אוכל שלא עובדים עליו ולא מלכלך סירים. אז אוכלים אוכל הכי "פושטי" חצי מוכן או מהקפאה:
ציפס ופלאפל (מוכנים שמחממים בתנור)
קוסקוס ונקניקיות טבעול
פיצה קנייה מהקפאה
כי חשוב לי שיאכלו בלי שאצטרך להיות עם סירים שמוקדשים לזה..

שישי בצהריים אצלנו אוכלים פיתה עם חומוס-חמוצים-פסטרמה.
את יכולה לוותר על הפסטרמה או לשים טונה במקום.
היה חשוב לי שיהיה משהו משביע, אבל שהם יכולים להכין לעצמם לבד, בלי חימום ולא מלכלך (בחורף לפעמים מקלחים את הכי קטנים לשבת ממש כשהם חוזרים מהגן והם אוכלים כבר בבגדי שבת, אז לא הסכמתי שיאכלו עם קטשופ או מטבוחה..)
מסכימה עם @יראת גאולה שלפחות בקיץ ממש חשוב לתת ארוחה סמוך לכניסת השבת וזה פותר המון בעיות בשולחן שבת מאוחר. בחורף מספיקה עוגה. אבל גם את זה אני סופרת: עוגה יבשה ולא מלכלכת שאפשר לאכול לבד בכניסת שבת ולא אכפת לי שהיא תיגמר כבר בהדלקת נרות.
הדבר היחיד שאןכלים אצלנו משישי לשבתהמקורית
זה אורז או בורקס בשר (לא רלוונטי לך בשר אז אולי מילוי אחר)
אני מבשלת לכל יום בנפרד
ובשבת מתכננת לפי ארוחות
אז לא יודעת כמה זה יעזור לך..
אתם אוכלים את אותם דברים מחמישי לשבת?
אם כן, אז הייתי מחלקת לסירים נפרדים או תבניות נפרדות בתנור ורושמת על כל תבנית לאיזו ארוחה היא מיועדת (כך אני עושה בחגים, כי אני לא מבשלת בחג)

אני ממש לא מרשה לאכול מהאוכל של שבת בחמישי-שישיחילזון 123
גם לא תוך כדי הבישולים.
מה שבושל לשבת ארוז סגור במקרר.

אם נגיד הכנתי המון אורז וזה יותר ממה שצריך בשבת אז כן אתן כמובן. אבל מה שלשבת אשים בצד בקופסא/תבנית אחרת.

בקשר לכמויות אני מזדהה עם זה שקשה לקלוע בצורה מדוייקת.
אני מעדיפה שיהיה קצת יותר ממה שצריך, שלא יהיה חסר בשבת, ואז אנחנו אוכלים מה שנשאר גם ביום ראשון.
ומן הסתם זה עניין של ניסוי וטעיה של המשפחה הספציפית שלכם. אם נשאר ממש הרבה תדעי לפעם הבאה לקחת תבנית קצת קטנה יותר... או להפך...
מבשלת המון אוכל לשבתאם מאושרת
כדי שגם אם יבואו אורחים לא מתוכננים יהיה מה לאכול.
ככה זה היה גם אצל ההורים שלי,לשבת מכינים יותר ממה שצפוי, אז אני ממשיכה את ההרגל הזה.ובאמת זה הוכיח את עצמו והרבה פעמים באים אורחים שלא תיכננו מראש.

אבל אנחנו אוכלים מזה גם אחרי שבת.
למה את לא אוהבת לחמם שוב? הילדים לא יאכלו את זה?
זה גם נוח שביום ראשון בדרך כלל אני לא צריכה להכין אוכל אלא רק לחמם, כי ביום ראשון יש תמיד יותר עבודה אחרי שבת ,אז זה מוריד מכמות המשימות...

אולי שלא יאכלו מהאוכל של שבתבת 30

או, שמה שאוכלים ממנו תכיני מראש כמות כפולה.

נניח, אני לפעמים מכינה סיר ענק של אורז (ענק יכול להיות גם 9 כוסות אורז...) ואז זה מספיק לצהריים ביום שישי עם עוד משהו ליד, וגם לליל שבת או שבת בבוקר וגם לקטנים אם הם רעבים לפני הקידוש. 

אצלי ביום שישי יש ארוחת צהריים מסודרת ומשביעה, ובדר"כ, בימי שישי ארוכים אני גם מכינה מרק שהם אוכלים שעה לפני שבת וככה אין תלונות על רעב...

מה עוד?

מצטרפת לבאר מרים- לא צריך לקלף תפו"א...שלי דווקא יותר אוהבים עם קליפה, ובכל מקרה בקליפה יש לפחות קצת ערך תזונתי...

וזהו, פשוט מגדילים כמויות עד שרואים כמה מספיק.

תשע כוסות🙄בוקר אור
ואני חשבתי שכשאני מכינה שלוש זה הרבה
תלוי כמה אוכליםהמקורית
אצלי לפעמים גם כוס וחצי נזרקת 🥴
אצלנו לא זורקים אוכל בהגדרהבוקר אור
מקסימום משדרגים בראשון. אני בדכ מכינה שתי. כוסות לשבת, אבל לפעמים נגיד מכינה גם לארוחה של חמישי או בונה על זה לראשון ואז מכינה שלוש
אצלי כן 😐 לצערי ומשתדלת מאוד שלאהמקורית
אבל אורז זה לא משו שאוהבים פה מאוד
רק עם תוספות מאוד מסוימות. וגם לא תמיד.
מאז למדתי להפחית כמויות ולהכין נודלס, את זה אוכלים גם בראשון לעומת האורז
מעולהבוקר אור
אצלנו בעלי הוא אוכל כל וגם ממש חשוב לו שלא יהיה חסר אוכל
אז תמיד הוא אומר לי להכין הרבה ומקסימום הוא יאכל מה שישאר
גם בעלי. זה מהבית אצלםהמקורית
אבל עם השנים הוא סיגל לעצמו גזרות גבול חדשות והתחיל להתפנק
אני מכינה קילובאר מרים
קילו נשמע לי פחות מתשע כוסותבוקר אור
וגם עם המשפחה שלך בלי עין הרע..
יכול מאוד להיות..באר מרים
.
נכון, בקילו אורז יש כחמש כוסותטארקו
טוב, קוראת אתכןמתואמת
ורואה שתכל'ס אין לי הרבה מה לשנות...
ירקות לא קלופים - הילדים לא יאכלו (ניסיתי פעם...)
ירקות קצוצים קטן - כנ"ל (הם אוהבים לדוג לעצמם חתיכות של הירקות הספציפיים שאוהבים)
קטניות בדוקות - משתמשת מאז ומתמיד (אבל גם ככה זה בעיקר משמעותי באורז, כי את שאר הקטניות הם בקושי אוהבים)
מלכתחילה אני מתכננת שבארוחת ערב של יום חמישי הם יאכלו מהמרק של שבת, כי ככה זה חוסך לי הכנת ארוחה, אבל לפעמים הם לוקחים לעצמם יותר מדי מנות, ואז אני מגלה שלא נשאר מספיק לשבת...
חמין - אני מעדיפה להכין מדוד בדיוק, כי אחרי שבת אף אחד לא נוגע בו, אבל מדי פעם מפשלת...
אולי התסכול הנוכחי שלי נבע מזה שהכנתי טופו לשבת, והוא מלכתחילה בא בכמות מדודה וקטנה (ויקרה), ובעלי לא שם לב ואכל יותר מדי ממנו...
והתסכול הכללי שלי נובע מזה שאני לא סובלת לבשל, לפחות לא לאורך זמן, אז לכן כנראה אין סיכוי שאצליח להגדיל כמויות...
תודה לכולן!!
באמת נשמע שהפתרון היחיד הוא להגדיל כמויותטארקו
כי להגביל את האכילה זה מאוד בעייתי, גם מבחינת היחס לאוכל ולגוף, זה יכול לגרום לצרות ויש לך כבר כמה מתבגרים וסמי-מתבגרים...

אולי מראש להעמיד 2 סירי מרק במקביל למשל
לא להכין דברים שהכמות לא מספיקה בהם ואם כן אז להגיש אותם בצורה אישית ולא במנה מרכזית...

ומציעה לגייס את הילדים לקילוף ירקות. זו לא משימה קשה ונשמע שזה מה שהכי מקשה עלייך...
הפתרון הוא לדעתי להכין סיר אחד ליום חמישיהמקורית
ואחד לשבת.
והכי הרבה מה שנשאר מחמישי להעביר לסיר של שבת. הם יאכלו את זה עם לחם? זה יעזור להם לשבוע
ולגבי מה שכתבת על הטופו - כנראה צריך להגדיל כמויות או להוסיף לחם וסלט עם מתבלים אפילו קנויים או ירקות או שימורי ירקות.
לא רואה מנוס מכך לפי מה שאת מתארת.
אבל זה באמת נשמע שקשה לך עם זה אז אולי כדאי לגייס את הילדים לעזרה או לקנות אותה בכסף
רק מנסה להבין..באר מרים
אם אתם צמחונים ולא אוכלים קטניות, איך בונים תפריט מאוזן מבחינת חלבונים?
את מתכוונת שהטופו נאכל לפני שבת?חילזון 123
כי דברים מיוחדים כדאי בהגדרה לשמור לשבת ולא לטעום...
וכמו שכתבו מרק לחלק ל2 סירים. ככה גם הירקות בסיר של שבת יהיו יותר יפים ושלמים.
אולי אפשריראת גאולה
אחרי הארוחה של יום חמישי לבדוק אם חסר, ואז להוסיף מים וקצת ירקות ולבשל שוב? (לא ניסיתי... נשמע לי הגיוני...). אם זה יקרה לך עוד פעם או פעמיים, כבר תדעי מלכתחילה איזו כמות צריך, לא?

נראה לי מה שהכי מתסכל זה שאי אפשר לצפות אותם, יום אחד כולם רעבים ואוכלים בכמויות, ויום אחד לא נוגעים באוכל והכל נשאר 😏

חמין - זה המאכל כמעט היחיד שאנחנו זורקים, אבל באמת מכינה מעט יותר ממה שאוכלים (לפי מה שאני רגילה), לפעמים נגמר ולפעמים נשאר כמה כפות שנזרקות.
אה ובקשר לחמיןחילזון 123
נראה לי שזה המאכל שהכי נזרק...
קשה למצוא לו כמות מדוייקת וגם לא ככ טעים בחימום חוזר. אין מה לעשות...
שוב תודה לכולן!מתואמת
מנסה לענות לכן:
להיעזר בילדים - אני לפעמים עושה את זה, אבל לא תמיד הם מסכימים... (אולי כי אני עושה להם משטר של ניקוי ידיים רציני ) וחוץ מזה אני מעדיפה לבשל בשקט, כשהם לא נמצאים ועומדים לי על הראש...
להגביל את האוכל המיוחד לשבת - כנראה שאני צריכה לסכם את זה עם בעלי... כי הוא זה שאוכל ממנו הכי הרבה... (מסכן, עד שיש אוכל נורמלי בבית - הוא עט עליו )
וזהו, פשוט כנראה אשאר בתסכול הזה של "אני לא מצליחה לכוון את הכמויות המדויקות בכל פעם" (יצטרף לשאר התסכולים שלי במטבח )

@באר מרים - התחליפים שלנו לבשר זה ביצים, טופו וקטניות. אבל קטניות הילדים ברובם לא אוהבים, אז לפעמים אני "מחביאה" אותן במרקים וכו' ולפעמים הם פשוט לא אוכלים...
פשוט אל תחשבי שרק לך זה קורה...חילזון 123
התסכולים האלו קורים לבשלניות הכי טובות לדעתי
איזה משפט חכם!יראת גאולה
תודה! זה באמת מנחם לדעת את זה...מתואמת
אבל למה לא פשוט להגדיל כמויות?דפני11
נשמע שזה מה שצריך...
סירים יותר גדולים....
ומה שנשאר משבת- להקפיא! והרי לך מנה לאמצע שבוע הבא, מוכנה וטעימה.
אני מקפיאה כמעט הכל. באמתדפני11
אורז
מרק
(כל הבשרי- עופות קציצות בולונז פאי רועים... אבל כתבת שאתם לא אוכלים)

מחמותי למדתי שהיא אפילו מקפיאה מקרוני, בחיי זה יוצא לה מושלםםם!!!

אז בעיני זה הפתרון הכי פשוט- כמי שלא חובבת מטבח כמוך- ממה שאני מכינה, להכין הרבה.
זה לא דורש יותר התעסקות- רק עוד טיפה כמויות.
למשל עוד כמה תפוחי אדמה, עוד כמה כוסות אורז. עוד כמה כוסות אפונה...
אני גם ככה מבשלת אותו תבשיל. פשוט להגדיל כמות..
ןאז גם נשאר לי מנות למשך השבוע- ואני לא צריכה לבשל שוב....
הדבר היחיד שאני לא מקפיאהדפני11
זה תפוחי אדמה

(ופסטות חחח זה רק חמותי מצליחה. אני לא מעיזה..)
אבל האוכל שלנו מורכב בעיקרו מתפו"א מתואמת
אבל בכל מנה יש תפוא?דפני11
כמעט בכולן...מתואמת
לא מקפיאה כמעט כלום..בדרך ככל מה שנכנסאור123456
להקפאה נזרק אח"כ.
מקפיאה אולי מטבוחה לכמה שבתות
וקציצות בשר מטוגנות ואח"כ מוסיפה לזה רוטב..כמעט רק את זה
למה? חבל.... איכות חיים מטורפת להקפיאדפני11
מסכימההמקורית
אבל זה קשה לי!מתואמת
מעדיפה לתקתק את זמן הבישולים כמה שיותר מהר ולברוח מהמטבח... רציתי נוסחות קסם כלשהן, אבל כנראה שאין...
מה קשה לך?דפני11
לקלף עוד כמה בטטות או תפוחי אדמה?

אולי כדאי לעשות אוכל יותר פשוט, אבל העיקר שיהיה בכמויות מספיקות?

אין מה לעשות, ב"ה נשפחה גדולה גם דורשת הרבה אוכל.....

ואני מאוד מבינה לליבך, כאמור גם אני לא אוהבת בכלל לבשל...
אבל אין מה לעשות.
זה חלק מהמשימות החשובות שלנו כאמהות...
שהילדים לא ירגישו שחסר או שמתקמצנים או שאין מספיק אוכל בסעודה זה ממש חשוב בשבילי... ממש לא רוצה שזאת תהיה החוויה של הילדים שלי...
אז מעדיפה אוכל פשוט ביותר, עם מספר מנות מינימלי ביותר - אורז, עוף ואפונה. וזהו זה.
והעיקר שיהיה בכמות גדולה....
שאף אחד לא יצא רעב....
אני עושה אוכל הכי פשוט שיש...מתואמת
וכן, הקילוף די קשה לי...
אני מכינה בכל מקרה ממש מעט מנות - מרק לסעודה ראשונה, חמין לשנייה ועוד שלושה דברים קטנים לסעודה שלישית. וגם סלטים אני מכינה או שקונים.
אני מבשלת לשבת במשך שעה או שעה וחצי - וזהו. לא מסוגלת יותר...
חייבת רק לומר 2 דברים שלא לגמרי קשורים לשאלה שלך..באר מרים
אתם צמחוניים וחש לך חובה כלפי הילדים שלך לוודא שהם מקבלים תזונה מזינה ומלאה.
לא הבנתי איפה אתם מצליחים לאכול מספיק חלבונים אם אוכלים טופו כמעט רק בשבתות ולא מרבים בקטניות. ביתה לבד זה ממש לא מספיק..
מציעה לך אולי למצוא מחשבון תזונתי ולבדוק האם התזונה שלכם באמת מלאה..

תפוחי אדמה לא יכולים להיות מרכי מרכזי יומיומי בתזונה. הם פחמימה די ריקה..
ההמלצה התזונאית היא לצריך בערך 2 תפוחי אדמה בשבוע..

אולי כדאי לך לגוון?
תפוחי אדמה מצריכים המון התעסקות לעומת פחמימות אחרות: פסטה, אורז, קוסקוס, פתיתים וכו...

וכמו שהציעו: לא מומלץ שהילדים יחוו בבית תחושת צמצום ו חסור.
הציעו לך כמה כיוונים:
מנות נפרדות לארוחות שונות
להגדיל כמויות
להקפיא

את חייבת להגיע למצב שיש שם אוכל ולא מתקמט לך הלב כשמישהו מנשנש עוד משהו (גם לא בעלך..)

דרך אגב:
דגים אתם אוכלים?
מוצרי חלב?
הם יכולים להיות פתרון גם תזונתי כמקור לחלבונים וגם לגיוון וארוחות מהירות..
הבנתי...דפני11
אם ככה נשמע לי שבאמת אין מנוס חוץ מאשר להגדיל כמויות בכל זאת.
ילדים זקוקים לאוכל בבית.....

מנסה עוד כיוונים.
ירקות קפואים? שעועית/כרובית/אפונה זה ממש טעים עם שמן זית ומלח, וזה רק לשים בתבנית ולתנור.. אפילו בלי לערבב.
אם גם זה לא רלוונטי מבחינתך, או בכל מצב, מציעה ממש מהלב לקנות אוכל מוכן.
מרק זה לא מספיק משביע בעיני לארוחת ערב.... אז אם לא אוהבים לבשל, והבעל או הילדים לא בעניין- אפשר פשוט לקנות....
ואז את קונה בכמות, גם יש עוד קצת גיוון (שזה גם טוב בקטע תזונתי לילדים) וגם את לא עובדת קשה
אני מוחה! חילזון 123
מרק יכול להיות מאד משביע
תלוי מה הוא מכיל וכמה אוכלים ממנו

באאוחת ערב או צהריים ביום חול הרבה פעמים אנחנו אוכלים מרק כתום או מרק ירקות (עם שקדי מרק כמובן), כל אחד אוכל כמה מנות שבא לו וזה לגמרי מספיק ומשביע.

בערב שבת אם אני מכינה מרק עוף עם הרבה ירקות אף אחד לא נוגע בשום דבר אחר כך. כל הפעמים שהכנתי עוד משהו זה נשאר על הפלטה אז הפסקתי להכין....
מכינה מרק עם עוף, תפוא, בטטה, גזר, בצל, קישוא, דלעת, ירוקים, כל אחד לוקח כמעט מכל הירקות והעוף. מה לא משביע בזה?

אז אצל מתואמת אולי אין עוף אבל מן הסתם יש קטניות או עוד פחממה. בטח שזה משביע.
מסכימה איתךיעל מהדרום
לק"י

אפשר גם לשים עדשים במרק, שזה גם חלבונים וגם מנפח את המרק ומשביע.
ועם שקדי מרק זה משביע בהחלט.
גם אני מסכימה. מרק זה מעולההמקורית
אם רק היו אוכלים אותו אצלי 🤷
לשמחתי זה משהו שדוקא כולם אוהבים פהיעל מהדרום
חחח טוב אני רואה שאני בדעת מיעוטדפני11
אני מכירה את זה מהמשפחה המורחבת שלי שאוכלים מרק כארוחה...
לי זה אף פכם לא הספיק.
אני צריכה מנה של פחמימה חלבון וירקות בצלחת.... מרק בקערה (גם אם מכיל את כל אלו) לא מספק אותי..... ונחשב בשבילי מנת גיבוי...
אבל מקבלת שיש כאלה שזה מספיק להם
מסכימהאהבתחינם
אצלנו למרק תמיד יהיה עוד מנה בשרית פחמימה וירק מבושל
ומרק זה סגירת פינה..
לגמרי מסכימה!אור123456
בחיים לא הבנתי איך מרק משביע..
מתואמת היקרה! מעריצה אותך על היכולתהמקורית
להגיד את הדברים בלי להתנצל. באמת.
ועם זאת, אני מסכימה עם @באר מרים ו@דפני11.
ילדים צריכים אוכל, ורצוי מגוון. וגם בעלך. בטח אם לא אוכלים אצלכם עוף ודגים. ובכמות שתספיק.
זה לא נעים לא לך ולא להם שאין מספיק, אני בטוחה ❤️ כשקראתי אותך שקשה לך עלתה לי בראש התמונה של הילדה שלי רוקעת ברגליים נוכח דברים שהיא לא רוצה לעשות וצריך. אבל באמת, לא תמיד עושים רק מה שאנחנו רוצים. Duty calls, מה שנקרא 🤷
אם את לא רוצה להכין את לא חייבת ואפשר גם לקנות.
אם תרצי רעיונות בשמחה
עוד כיווןשירה לב
אולי כדי לא להרגיש שאת רוצה לברוח מהמטבח- למצוא דברים שכיף לך ושעוזרים, כמו למשל- את כל החיתוכים והקילופים לעשות בישיבה, לשים מוזיקה שאת אוהבת או לשמוע שיעור או פודקאסט- הזמן עף! או לשמור לזמנים האלה שיחות טלפון...
עושה את זה, באמת מתואמת
אבל שיעור הוא בדרך כלל בסביבות שעה, אז זה לא מספיק למעבר...
ועדיין זה לא מצליח להחזיק אותי יותר מדי זמן בבישולים...
אז אולי שבעלך יכנס למטבח? משהו או שניים פשוטיםמיקי מאוס
את הדברים שהוא אוהב אפשר ללמד, כל אחד יכול חבשל אם זה חשוב לו
שיהיה אחראי להכין ולנקות אחריו
וככה יהיה לו ולכולם בשפע
זה קורה לפעמים. אבל יש לו הרבה פחות זמן מאשר לי...מתואמת
זמן זה לא הפרמטר היחיד.....מיקי מאוס
אולי אפילו תגבי אותו בתפקיד אחר שלו בבית
וגם אם לא- זה חשוב לו
את מצידך מסתדרת עם לבשל קצת ולהצטמצם

אז הכי הגיוני שתעבירי את הכדור בשלב הזה אליו ושינהל את סדרי העדיפויות שלו...אולי הוא יחליט לקנות או לאכול משהו אחר במקום או לוותר על משהו בשביל לבשל או להפעיל את הילדים- מה שהוא יחליט

הוא אדם בוגר והאחריות על הבית היא גם שלו (למרות שברור לי שהחלוקת תפקידים הזו ביניכם היא מקובלת ורצויה, היא לא חיבת להיות טוטאלית) ובאמת לא הגיוני שבגלל שהוא רוצה לאכול יותר ממאכלים מסוימים את נכנסת למצב שלא טוב לך בו
כמובן שזה מהמם לבשל עבורו יותר , אם תצליחי להגיע לשם זה הכי פשוט (אולי טופו שמגיע במצב שיותר מוכן לאכילה ולא חומר גלם?) , אבל בסיטואציה שלך- לא מתאים לך.

לדעתי כדאי להעלות מולו את הדברים באופן מלא (הקושי שלך, התסכול שהוא אוכל יותר ממה שתכננת ושיש לך כח להכין)... תראי לאן זה יוביל
הוא יודע את הקושי שלימתואמתאחרונה
ובאמת כשיש לו זמן הוא מכין אוכל.
אבל אי אפשר שזה יהיה סידור קבוע...
(תפקידים שלו? לאחרונה אני באמת מדיחה כלים, אף שלכאורה זה התפקיד שלו. לזרוק את הזבל אני לא יכולה - כבד לי מדי. לפעמים שולחת את הבן הגדול לזרוק, כשהוא נמצא. מעבר לזה - כשהוא חוזר הביתה אני לרוב מעדיפה שהוא יהיה עם הילדים, גם בשבילם וגם בשבילי...)
תודה על העצות!
שוב תודה לכולן!מתואמת
נתתן לי נקודות למחשבה (שחשבתי עליהן לא מעט בעבר, בלי רעיון למוצא...)
רק אומרת שאין לי טעם להכין יותר סוגים של אוכל, כי זה פשוט לא ייאכל. רק בעלי ואולי הבת הגדולה שלי יאכלו דברים נוספים מעבר למרק והחמין... (לפעמים כן משקיעה ומכינה עוד, אבל לרוב זה לא בכוחותיי)
לגבי הירקות הקפואים - בעיקרון אנחנו אוכלים וחלק מהילדים אוהבים. אבל מאז הריקול שסנפרוסט עשו אני לא מעיזה לקנות דברים שלהם... (ואין עוד חברה של ירקות קפואים בהכשר טוב בשבילנו)
ואוכל מוכן - זה לא פתרון מבחינתי, אחרי שנכווינו פעם עם עובש באוכל מוכן שקנינו... (מה גם שאת הרוב הילדים פשוט לא יאכלו...)
לגבי האוכל הקנוידפני11
זה שקניתם פעם משהו עם עובש זה ממש לא מביא למסקנה שיותר לא כדאי לקנות אוכל מוכן. ממש לא.
זה מראה שפשוט קנית במקום לא טוב.
זה ממש לא משהו נפוץ. להפך. זה די נדיר.
אולי קנית משהו זול.
אולי קנית רק כי זה מה שנשאר ברגע האחרון.
זה ממש משהו חריג ואי אפשר להקיש ממנו לכל האוכל הקנוי. חבל שאת משליכה בגלל זה על כל האוכל הקנוי ובגלל זה נשארת בסבל שלך (=עומדת במטבח ומבשלת, או לחילופין אין מספיק אוכל בבית). ממש חבל.

בעיני
ברגע שתחליטי ותביני שאכן אין מנוס מאשר הגדלת כמויות- אבל כאמור זה עניין של תובנה ובחירה - את תרימי את העיניים ותראי שיש חנויות ממש טובות עם אוכל מעולה טרי ונקי. בטוחה שתוכלי לקנות שם דברים שהילדים אוהבים- כמו למשל תפוחי אדמה, אורז מוכן ודברים כאלו. ואז את פשוט קונה בכמויות גדולות, ובא לציון גואל....

זה לא כזה מסובך כמו שזה אולי נשמע לך.
זה הכי פשוט בעולם.
כותבת בקבוצת ווטספ של חברות- היי למי יש המלצה לקייטרינג נקי איכותי וטעים באיזור?
מקבלת המלצות
מרימה טלפון ועושה הזמנה
ובעלך הולך לאסוף ביום חמישי.

קלי קלות.
בלי לקום מהספה.
ויש שפע אוכל בלי שאת נשארת יותר מידי במטבח ובלי ילדים שנשארים רעבים ובלי כאבי לב שלך שמישהו אוכל.... לבריאות! שיאכלו ויגדלו....
העניין הוא שהמקום שממנו קנינו בעיקרון מומלץמתואמת
וגם אנחנו נהננו ממנו תקופה ארוכה לפני שגילינו את זה...
ואוכל מוכן גם צריך ללכת להביא, זה לא קשה פשוט... (שלא לדבר כל המחיר של כל פשטידה פצפונת...)
לדעתי אם תזיעי ותגווניבאר מרים
בהתחלה רר בעלך והבת שלך יאכלו אבל לאט לאט תגלי שיש עוד טועמים ומצטרפים.

אבל תלכי רק על מנות שאפשר להכין מהן המון. אל תיפלי שוב למקום של מנות קטנות עם הרבה עבודה.

מנסה להציע מהקטניות:
סיר אורז לבן ולצידו שעושית לבנה ברוטב עגבניות
מג'דרה מעדשים שחורות עם המון בצל
תבשיל חומוס ברוטב צהוב ולצידו קוסקוס
תודה רבה על הרעיונות!מתואמת
וואי סליחה על השגיאות כתיב..באר מרים
רק עכשיו רואה..
התכוונתי תשקיעי ותגווני.. לא תזיעי..
אפשר מתכון של התבשיל חומוס?מנגואית
ברוטב צהוב..
נשמע דומה למשהו שטעמתי פעם והיה טעים
תודה!
מנסה..באר מרים
לבשל חומוס עד ריכוך אחרי השריה.

לרוטב:
לטגן לדקה או שתיים שום, כוסברה, אפשר גם עלי סלרי וחתיכות גמבה קטנות.
להוסיף פפריקה וכורכום ולטגן עוד חצי דקה.
להוסיף קופסאה ממש קטנה של רסק עגבניות, מלח ופלפל ואת החומוס המבושל ומים לכיסוי החומוס.
לבשל עד שרוב המים מתאדים.

תודה! מה כמות החומוס?מנגואית
לפי כמה שיאכלו אצלכם..באר מרים

אצלי יגמרו גם קילו בקלות...
אנחנו גם עושים ככה רק לא צהוב ומקופסאת שימוריםבוקר אור
יאמיי
מה עם לצרף את הילדים אליך למטבח?טל..
עבר עריכה על ידי טל.. בתאריך ט' באלול תשפ"ב 14:25
אחלה זמן איכות עם ילד או שניים
מדברים בנחת ומקלפים תפוא.
או אפילו בלעדיך -
תני להם משימות מוגדרות - למשל קילוף תפוא וירקות,
טיגון בצל
ברירת אורז
שטיפת כלים.
הם מספיק גדולים כדי לקחת חלק, זה תלוי איך זה ישווק להם...

יש לך סירים מספיק גדולים וקופסאות אחסון גדולות ונוחות? זה ממש משפיע על החשק והנוחות לבשל.

לקנות מוכן מה שאפשר:
ירקות קפואים - אתם אוכלים רק בדץ העדה? כי אם לא אני בטוחה שיש עוד חברות שאפשר לקנות. לא חייבים כרובית וברוקולי, יש חומוס, אפונה, גזר גמדי, שעועית ירוקה וצהובה, תירס וגם חבילות של לקט מעורבב.
אם את מפשירה 2 חבילות כאלו - יש לך מנה בכמות גדולה בכלום עבודה.
)אפונה אפשר עם תיבול מינימאלי, שעועית ירוקה אפשר סילאן אבקת שום וקצת שומשום. תירס כנל בלי כלום... גזר גמדי.. את יודעת בטח יותר טוב ממני.
בנוסף אפשר להכין סיר גדול של אורז/כוסמת/קינואה ואז לערבב עם או להגיש ליד 2 חבילות מופשרות של תירס/אפונה/לקט ירקות. כמות גדולה במעט עבודה.

ועדיין אם ירקות קפואים לא מתאימים לך - אפשר לקנות שימורים. כל הנל כמעט יש לך גם בשימורים פשוט תצטרכי לפתוח יותר חבילות.

באופן כללי ילדים בררנים זה טוב בקטע הזה, צאיך להכין אוכל פשוט. בדכ מה שמסבך אותי בבישול זה התיבול, גירוד, גיוון. אם לא צריך את כל זה אז סיר אורז/אורז מלא/קינואה/כוסמת/פסטה/ספגטי/אטריות אורז - זה פשוט לשים 2 חבילות בסיר וזהו. שיאכלו עם קטשופ או רוטב עגבניות קנוי.
בעיקר את צריכה לומר לעצמך שאת לא מכינה פחות מכמות מסויימת של אורז/תפוא/ אחר, או אחרי שאת שמה בסיר תמיד תוסיפי עוד קצת.

פתיתי סויה/בונזו סויה. יותר זול מטופו ומזין ואפשר להכין סיר עם כמות גדולה... (תכיני ברוטב עגבניות ותגישי עם אורז)

עוד אפשרויות- תפוא על מלח גס בתנור. דמים עם קליפה, יוצא כמו תפוא ממדורה. ממש טעים ואין פה מה להכין.

מוצרי טבעול - יש להם מגוון ממש יפה, סדרה של קציצות מירקות שונים. חושבת שבכשרות מחזיקי הדת (אין באושר עד, אבל במקומות אחרים יש). זה גם יכול להיות פתרון קנוי מזין וטעים. אמנם קצת יקר, אבל לכבוד שבת או שיהיה בפריזר למדי פעם. (אפילו רק לבעלך/ללא בררנים/בשבילך בעת הצורך).

אם שלב הברירה הוא מה שמקשה עליך אז תקני קטניות בואקום. יצא יותר זול מאוכל מוכן...

לגבי החימום בשבת- אז מה אם חיממת? אפשר לאכול את זה גם אחרי חימום...

עוד דבר: להשתמש בבצל מטטגן קפוא גם יכול לחסוך חלק מזמן המטבח

כתבתי די מבולגן, אבל מקווה שאולי חלק מהרעיונות יעזרו..

בהצלחה!

תודה רבה! רעיונות מצוינים!מתואמת
לגבי הילדים במטבח - אוהבת לבשל בשקט ובקצב שלי... לפעמים הם מכינים בעצמם לגמרי דברים, אבל רק הגדולה יודעת באמת להכין דברים טובים...
בשביל ללמוד להכין, צריך לנסות😉איזמרגד1
ובקשר לכמויות- אפשר להכין ארוחה מבוססת פחמימות, כלומר אורז, פסטה, קוסקוס, פתיתים שזה דברים שאין כל כך הבדל באיזה כמות מכינים אותם (אורז כדאי לקנות בוואקום.) ואז אם נשאר מכינים תבשיל חדש- חביתת פסטה, פסטה ברוטב, מג'דרה
תודה!מתואמת
אני נותנת להם להתנסות, אבל לא בזמנים קריטיים...
אוליאיזמרגד1
לתת לילדים הגדולים יותר מאכל ספציפי לכל אחד שהם צריכים להכין לבד, וכל ערב שבת הם מכינים משהו. אפשר להגדיר שהם מכינים בזמן שאת לא מבשלת.
זו באמת אפשרות.מתואמת
לפני שבועיים ביקשתי מהבנים הגדולים שיכינו משהו לשבת - שניים מהם התנדבו, ושניהם רצו להכין את אותו דבר (מרק) וכל אחד מהם רצה להכין לחוד... (התוצאה הייתה שני מרקים לא מספיק אכילים )
אולי אם נקבע מראש מה כל אחד מכין - אז יהיה יעיל יותר...
תודה!
אצלי היתה תקופה בסוף אחד ההריונות שליבאר מרים

כשהייתי ממש חלשה שלימדתי כל ילד מהגדולים לבשל מאכל אחד לשבת. וכל אחד הכין באופן קבוע את המאכל "שלו" - זה ממש הקל עלי כי הבסיס של השבת היה מוכן ואני הוספתי השלמות.
אפשר גם ללמד אותםאיזמרגד1
להכין בפעם הראשונה באמצע שבוע ואז לקראת שבת אין לך לחץ.
ועוד רעיון שלא ראיתי שהזכירו פה- שימורים. תירס, שעועית ברסק עגבניות, כאלה זה תוספת נחמדה לארוחה שלא דורשת שום עבודה
תודה רבה! באמת רעיון ללמד אותם באמצע שבוע.מתואמת
לגבי שימורים - צריך לבדוק אותם, ועם כל הנוזל זה קשה יותר...
אתם בודקים שימורים?טל..

גם אם קונים בכשרות מהודרת?

חידשת לי!

כן, כך כתוב עליהם...מתואמת
גם קפואים של סנפרוסט אנחנו בודקים, חוץ מברוקולי וכרובית שעליהם כתוב בפירוש שהם מגידול נקי מחרקים.
מענייןטל..
חידשת לי!
שאלתם רב על זה?
כי אני יודעת שיש דברים שכתוב עליהם שיש לבדוק וברור לכולם שזה כסתח ורוב העולם נוהג לאכול גם בלי לבדוק.
כושרות כותבים שבכשרויות מהודרות אין צורך לבדוק.
אשאל את בעלי על כך...מתואמת
בכל אופן - בשעועית ירוקה (של סנפרוסט) יצא לי לראות כמה פעמים (מעט יחסית) חורים שמעידים על תולעים/חרקים, אז כנראה שבאמת יש עניין בבדיקה כשכתוב שיש לבדוק...
שווה לשאול אצל מישהו שמבין בזהיראת גאולה
אולי הרב ויא? מה בדיוק צריך לבדוק.

באפונה וגזר/ אפונה, לפי הידוע לי,
צריך לבדוק שאין בין החלקים גופים זרים כמו חלזונות (או כמו נחש 🙄), ולא את המאכל עצמו. ככה שהבדיקה היא די קלילה.
ואני מתאפקת מלכתוב כאן דוגמאות נוספות, כדי שלא יגרמו לך להימנע ממאכלים נוספים 😶
תכל'ס באמת מגעיל אותי לפעמים לאכול מאכליםמתואמת
שצריך לבדוק...
איושהי מחשבה אחרתאם מאושרת
השרשור הזה עשה לי לא טוב. לא ידעתי איך לכתוב,מקווה שאצליח להסביר מה אני מרגישה.

מאד הפריע לי שהרבה "יצאו " על הפותחת שהיא חייבת לבשל. (כן היו קצת "מקלות" שיעצו לקנות אוכל קנוי...)
וכשפותחים שרשור בנושאים אחרים - נגיד נקיון- אז הרוח הנושבת היא- לא חייבים לנקות כל יום,אפשר להחליף פחות וכדו'
או נגיד טיפול בילדים- את חייבת לקחת בייביסיטר,שלא עול הילדים יהיה רק עלייך,את צריכה זמן לעצמך וכדו'

אז רק רציתי לכתוב שניהול בית מורכב מהרבה תחומים- שמירה על ילדים,נקיון,כביסה,עשיית ש"ב, חינוך,בישול.
אני מכירה מקרוב אשה מאד מאד "גדולה" וצדיקה. בעלה רב גדול יש לה משפחה מרובת ילדים - באמת מיוחדת מאד.
והיא אומרת שאחרות מביאות מנקה / בייביסיטר לכמה שעות בשבוע, והיא התחום הפחות אהוב עליה זה מטבח, אז היא מביאה מבשלת כמה שעות בשבוע- והיא מבשלת להם לשבוע.
היתרון הגדול לעומת אוכל קנוי זה שהיא אומרת לה בדיוק מה הילדים אוהבים, זה בריא ולא מתועש.
וגם הרבה פחות יקר...

לא משנה מה כל אישה בוחרת לעשות, העיקר שנזכה להכיר במעלותינו ובמעלת חברותינו,
ולהעריך את הכישרונות שה' נתן לנו
תודה על המילים שלך! הן עשו לי טוב...מתואמת
לגמרי מסכימה שזה יכול להיות פתרון מצויין!באר מרים
העיקר שיש בבית אוכל ובכמות מתאימה.
נראה לי שלזה היתה רוב ההתייחסות..
לא התכוונתי להציע רעיוןאם מאושרת
אלא להזכיר לעצמנו שהחיים מורכבים מהרבה תחומים.
אני בטוחה שגם אם הפותחת היקרה פחות מתחברת לבישול הילדים שלה מקבלים הרבה בתחומים אחרים,
ומההודעות של הפותחת בפורום לא עולה תמונה של משפחה גוועת ברעב, ( משפחה שהילדים רעבים- זה משליך על הרבה תחומים-יש הרבה מריבות,לא מצליחים בלימודים ועוד).אז גם אם אוכלים בשבת יותר חלה מאשר חמין - באמת לא נורא.
לכן התכוונתי שראוי להתייחס לנושא ולהעלות רעיונות בפרופורציות הנכונות. כמו אם זו היתה שאלה בענייני נקיון/ כביסה/בייביסיטר
הסתכלות ממש יפה!מאוהבת בילדי

אני עובדת בזה- מבשלת בבית של האישה לפי מה שהיא מבקשת.

זה באמת מקל עליה ואני ממש נהנית כי אני אוהבת את המטבח.

וואי באמת?קופצת
אני שוקלת כזה דבר ברצינות.
כמה עולה כזה דבר? ואיך מוצאים מישהי כזאת? יש שם/ הגדרה למקצוע הזה?

ו@מתואמת, תני כיף של אחות לצרה.
גם אני שונאאאאת את המטבח... ממש הזדהיתי עם התיאור שלך שאחרי שעה בורחת מהמטבח😅

משלמים לי לפי שעהמאוהבת בילדי

זה די עובר מפה לאוזן. חיפשתי המון זמן עבודה בתחום הבישול וה' שלח לי..

לא נראה לי שיש שם, כי לא למדתי את זה בתור מקצוע (ואם הייתי לומדת הייתי לוקחת הרבה יותר...)

אני פשוט ה"מבשלת"

הרבה מהעבודה שלי היא הכנות לבישולים- קילופים וקיצוצים והשריה במרינדה, תיבולים וכו'.

יש כאלו שאוהבות גם את העוגות שלי ואז בכלל כיף לי... (אלא אם כן הן בדיאטה)

אשמח לעבוד אצלך. בירושלים 

אני רחוקה מירושלים ממש...קופצת
יכולה להגיד לי בערך כמה זה לשעה?
אפשר גם בפרטי אם יותר נוח. אם כי אף פעם לא מצליחה לפתוח שם😏

האמת שהיתה תקופה שעשיתי הסכם כזה עם אחותי. היא מבשלת ואיפה לח ואני מנקה לה - היה מושלם!
אבל עכשיו אין לי זמן לזה...
רעיון ממש מוצלחמאוהבת בילדי

השיתוף פעולה בינך ובין אחותך...

איזה כיף לך שהקשר שלכן מאפשר את זה...

לגבי התשלום- 60 שחלשעה. לדעתי אני יכולה להעלות קצת את הסכום. אבל התחלתי די תמימה...

זה ממש זול!אהבתחינם
אני לוקחת 110.
גם אני רוצה לעבוד בזההההמקורית
כן. זה באמת זולמאוהבת בילדי

אבל אני די מתחילה ואין לי אומץ להעלות...

שמחה לשמוע שאני לא היחידה!מתואמת
אם היה לי זמן פנוי בחייםבאר מרים
גם אני הייתי שמחה לעבוד בזה.

ממש אוהבת לבשל!
וואי לגמריבוקר אור
נשמע לי ממש מגניב
רק שפדיחה לעבוד במטבח של אישה אחרת
למה פדיחה?מאוהבת בילדי

לוקח זמן להתרגל.

כי כל אישה אוהבת תיבולים שונים

ויש לה כלים שונים (ומשונים...)

והמטבח בנוי אחרת

ועד שזוכרים מה פרווה ומה בשרי ומה חלבי...

בפעמים הראשונות אנחנו עודות יחד ואח"כ אני כבר נשארת לבד...

לפעמים משאירים מתכונים ולפעמים אני מבשלת איך שאני יודעת.

(למשל אורז- אז זה מתכון שלי, לא של האישה)

מאוד אהבתי מה שכתבתבארץ אהבתי
אני ממש מסכימה איתך...

ובעקבות מה שכתבת על מבשלת בבית, זה הזכיר לי משהו שחברה שלי סיפרה לי שהיא עושה - יש לה נערה קבועה שמגיעה אליה ביום חמישי ועוזרת לה בבישולים. היא לא מבשלת לבד הכל, אבל היא נמצאת ביחד איתה במטבח כדי לעזור בכל העניינים שצריך סביב הבישול - קילוף ירקות, שטיפת כלים, וכו'.
מן הסתם זה במחיר הרבה יותר נמוך מאשר לשלם למישהו שתבשל הכל, ועדיין זה יכול להיות עזרה גדולה (ואולי יותר נוחה לחלק מהנשים - שעדיין הבישול הוא בדיוק כמו שהיא אוהבת ורוצה כי הוא תחת אחריותה, אבל יש פחות עבודה טכנית)..
(אצלי זה ממש עוזר לי כשבעלי עושה את זה. לפעמים יש לו יותר זמן, או שהוא רואה שאני מידי בעומס, והוא מבקש שאני אכתוב לו רשימה של כל הירקות שצריך לקלף, ואז הוא מקלף הכל באופן מרוכז. וזה ממש מקל לי על ההכנה אחר כך. וגם הרבה פעמים ביום שישי כל כמה זמן הוא מגיע למטבח כדי לארגן ולפנות את הכישורים מהכלים שהצטברו, וזה ממש מקל על המשך העבודה במטבח).
באמת נשמע רעיון מעולהבאר מרים
אני מאד אוהבת לבשל והבן 12 שלי בעינייןאור123456
וכשמבשלים יחד זה ממש ממש עוזר לי..אנשים לא מאמינים שזה באמת עוזר אבל כבר הרבה זמן הוא במטבח וממש מסתדר ( מטגן אופה מתבל )
תנסי לעבור את השלב ההתחלתי הקשה של להכניס ילד למטבח ואולי תגלי שאחד מהם אןהב והוא יקח על עצמו את התפקיד
גם אצלי הבכור היה מבשל ממש בגילאים האלהבאר מרים
כיום הוא הרבה יותר גדול וכמעט לא בבית..

אבל בהריונות האחרונים הוא ממש עזר לי והחליף אותי במטבח.
קרסתי בערב.עוד מעט פסח

מצאתי את עצמי אוכלת לחם עם קוטג' לארוחת ערב, אז החלטתי לפנק את עצמי, להכין סלט טעים לשבת ולאכול ממנו קצת כבר הערב.

הכנתי את הסלט עם הילדים סביבי, ואז שמתי לקטנים שירים בטלפון וישבתי לאכול במטבח.

חוזרת הביתה הגברת בת ה-15 (שקמה ב-12 וכל היום היתה עם חברות), אומרת לי- 'לכבוד מה הם רואים סרט?'.

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

היא אומרת לי- 'אה, אבל להכין סלט מושקע יש לך כח? בגלל זה הם יצאו ככה מופרעים'.

מצאתי את עצמי בורחת לחדר, מקללת אותה בלב.

חצופה ומנותקת, שלא מבינה שמינית ממה שעובר על הורים בימים האלה.

ואני כל כך כועסת עליה על כל הימים האלה, שאני בקריסה והיא לא עושה כמעט כלום בבית (מתבכיינת שעה על זה שביקשתי ממנה לקחת את הכביסה של עצמה!!! לחדר).

ועוד באה בהערות מתנשאות.

עכשיו הקץ' המעצבן, זה שלדעתי זו אמא של החברה שלה שקצת מורידה אותה נגדי. מין אמא כוסמת-חינוך ביתי-טיטול רב פעמי כזאת, שכל היום מספרת כמה כולם נחותים לעומתה.

אוף.

בא לי לצרוח.

יואו! מחרפן בהחלטיעל מהדרום
לק"י

אני מבינה שזה חלק מגיל ההתבגרות, אבל זה לא הופך לנחמד יותר.

🫂

הפתח לאמירה שלהoo

זה ההסבר שלך

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

אני לא נותנת הסברים שמצדיקים את ההחלטות שלי

גם כי אין צורך וגם כי זה פותח אפשרות דיון לא רצויה

הייתי עונה בסתמיות 'רואים' 'ככה'

או מתעלמת מהשאלה

תלוי בטון שהיא נשאלה

נשמע מדויקמתיכון ועד מעון

בדיוקכך.

הבעיה שאנחנו המון פעמים מתנצלות, ממה שאני קוראת אותך את לא חיה את חייך כך ואת צודקת לגמרי, אבל רובינו כן

כןoo

רוב האנשים מצטדקים וגם מתנצלים כששואלים אותם (ובמיוחד נשים)

כדי להגיב אחרת

צריך להיות מודעים להשלכות התגובה ולהתאמן להגיב אחרת

(זו יכולת נרכשת)

בשיח הורה ילד

זה הכי משמעותי

כי ההשפעה של ההורה על השיח היא כמעט מוחלטת

(בניגוד לשיח בין מבוגרים

ששם ל2 אנשים יש השפעה על השיחה

ותגובה אחרת עוזרת

אבל השיח תלוי גם בצד השני)

ממש מזדהה. חיבוק ענקקדם
עבר עריכה על ידי קדם בתאריך א' בניסן תשפ"ו 20:49

משפט כזה היה מוציא אותי מדעתי, כל הכבוד שהלכת לחדר ולא צעקת עליה, אני לא הייתי מצליחה.

מאוד קשה לי שהמתבגרות שלי לא עוזרות בבית בכלל. ברמות שמזעזעות אותי. אצלנו שיחות הבהרה עוזרות, לצערי לזמן קצר מדי...

מציעה לשבת איתה לשיחה ולשקף את המצב מהצד שלך, למשל מה את עשית מהבוקר ומה היא. וכמה היא מקבלת מהבית ולא נותנת. (ארוחות, שימוש בכלים שמישהו צריך אח''כ לשטוף, קניות, הסעות, כביסות וכו') האמת שבעיני זה משפט כל כך חצוף, שהייתי מבהירה בהזדמנות קרובה באופן חד משמעי שלא מדברים ככה לאמא. ושלראות סרט זה הרבה פחות חמור מגאווה וחוצפה... אבל איך שאת מכירה אותה ואת הדינמיקה בבית, תעשו מה שנכון לכם

ווא, נעתקו לי המיליםמתואמת

את אמא מדהימה, שהצלחת לא להגיב לה! אני בטוח הייתי מתפרצת מיד...

האמת, שאולי במצב כזה לא נכון להתאפק, וכן צריך להעמיד אותה במקום מיד - לא מתוך התנצחות, אלא פשוט כהעמדת גבולות, שלא מדברים ככה לאמא בשום אופן.

מניחה שזו לא פעם ראשונה שהיא אומרת פנינים כאלה... חיבוק לך❤️ אולי אחרי המלחמה כדאי לשקול הדרכת הורים, כדי לדעת איך להתמודד מולה...

חיבוק על זה, לא נעים בכללשופטים

אני כן חושבת שצריך לדבר ולשתף, אם קשה בשיחה אפשר במכתב, בסוף אנחנו אחראים על החינוך ואם לא תספרי לה שנפגעת ושזה ממש לא היה במקום איך היא תלמד?

כשהיה לי מקרה דומה והייתי עצבנית ביקשתי מה AI לנסח מכתב ודייקתי אותו עד שהיה נראה לי קולע.

לא בהכרח שזה יעזור ויהפוך אותה 180 מעלות אבל אותי זה הרגיע שעשיתי את ההשתדלות שלי, כי למרות שאני טיפוס  שנמנע מויכוחים יש מצבים שזה הכרחי..

ואי אין לי מתבגרת אבל מעלה לי את הסעיף רק לקרוא🩷לפניו ברננה!

תקראי לה לחדר לשיחה ותלמדי אותה

שכדי ליצור אמא רגועה עם כוחות

אמהות צריכות לאכול אוכל איכותי גם אם זה במחיר סרט.

ושאם יש לה ביקורת שתתכבד ותשמור על האחים או שתעזור קצת כדי שלא תקרסי כשהפרינססה מסתובבת עם חברות.

סתם. לא יודנת כמה חכם להגיד את זה אבל אני מבינה אותך כל כך ושולחת חיבוק.

תודה לכולכן!עוד מעט פסח

הייתי בהדרכת הורים ספציפית עליה, כי היא באמת ילדה שמאתגרת אותי באופן מיוחד (בעלי טוען שזה בגלל 'היא ממש דומה לי. אני לא רואה את זה, אבל כן מעריכה את הדעה שלו, אז כנראה שיש בזה משהו).

אולי אני צריכה לחזור, כי זה כן הועיל לתקופה מסוימת, ועכשיו אני מרגישה ששוב אנחנו מתרחקות.

וכמובן שהחופש הזה שלה, מול כמות העבודה שלי, לא מוסיף רוגע. זה מתסכל ברמות.

אני חושבת שאולי כן יש מקום להודיע לה שהיא לא אורחתלפניו ברננה!
בבית ושמצופה ממנה איקס דברים מסויימים בכל יום (נראה לי עדיף מוגדרים שחוזרים על עצמם, כמו לדוג ארוחת ערב, או כלים וכביסות, ככה את מנטרלת ויכוחים) ואם מולך זה יתפוצץ אז שאבא יקח אותה לשיחה..
הלוואיעוד מעט פסח

אבא שלה באמת מצליח לגרום לה לעשות דברים.

אבל כשהוא לא כאן, אני לא.

היה לה בעקרון תפקיד מוגדר, היא פשוט לא היתה עושה אותו. כשהיינו מתעקשים, היתה עושה עקום בצורה שיותר פוגעת ממועילה.

הקטע שבעלי מצליח להוציא ממנה קצת עזרה (עם תלונות, אבל לפחות משהו), לכן ברור לי שהנקודה היא הדינמיקה ביני לבינה.

גם לי קרה משהו כזה פה ושם כמעט עם כל ילדפילה

אנחנו כהורים אשמים בזה.

אנחנו כל הזמן משדרים להם כמה דברים בעייתיים

1) הורה צריך להכיל כל הזמן

2) הורה הביא ילדים לעולם כך שכל התחזוקה היא בעייה שלו והוא צריך להתמודד עם זה

3) מותר להשתגע בגיל ההתבגרות

4) הורה צריך להיות תמיד חינוכי, נחמד וכספומט

5) אין ילד רע, יש ילד שרע לו

6) הורה צריך להיראות טוב ,לשדר שמחה ולהיות מוכן לכל תרחיש

7) העיקר שילד ישתף אותנו

8) מערכת החינוך לא טובה

9) מורה צריך למצוא גישה לכל ילד ולתת יחס אישי

10) צריך לאהוב את הילד בלי תנאי

יוצא שילדים מקבלים מסר שהם לא אשמים בכלום אף פעם , לא אחראים על שום דבר והורה צריך לשמוח כשבכלל משתפים אותו. וגם אם הם עושים בעיות , הורה עדיין חייב להם כי הוליד אותם.

ומה טוב בכלל בחינוך ביתי או חיתול רב-פעמי? 

הכיוון שלך נכוןמתואמת

אבל פחות אהבתי את הקביעה של "אנחנו ההורים אשמים בזה"...

אשמה עצמית לא תוביל לשום מקום בשום מצב.

יש דברים שאפשר לשנות בהתנהלות ובדינמיקה כדי לנסות לשנות, אבל יש גם אופי מולד של ילד, שההורה לא אשם בו... (וגם הילד לא, כמובן, וצריך לעזור לו ולכוון אותו לטוב - ככל האפשר)

..הרמוניה

נכון זה לא אשמת ההורים זה אשמת התרבות

ההורים שלי לא שידרו לי את רוב הדברים שהיא כתבה, בכל זאת איכשהו קיבלתי את זה מהסביבה

והתפיסות האלו יצרו לי ביקורות שונות על ההורים שלי (מודה בצער)

אין ספק שאם גם ההורים מושפעים מהחשיבה הזאת זה יותר רציני

..הרמוניה

סליחה על הפלישה, תגובה גאונית. ומאד מעוררת מחשבה

תראי יקרההפי

קודם כל כואב לקרוא את זה , ואין ספק שאת חשובה קודם כל ורק שתשקיעי בעצמך יהיה לך את הסבלנות להשקיע באחר(:

אז לא להזניח את עצמך תמיד לחשוב עליך , גם בנקיונות גם בבאלגן .

5 דק קפה לפני עם עוגה .. לשבת בחוץ לשמוע רגע שיר שאת אוהבת .. זה לא חייב להיות הפסקות של חצי יום. ( וגם זה מותר )

לגבי הבת שלך 2 דברים

1. היא מנסה לדבר איתך ( גם אם עקום , היא רוצה תשומת לב , לפעמים ילדים עוקצים דווקא במקום שכואב , כי כואב לה משהו , בדרך כלל זה שלא רואים אותה מספיק .. תנסי מתי שאת נינוחה ואין לך עומס לדבר איתה ככה בכיף. . ובלי מגננות .

2. יש פה גם חוסר כבוד , זה לא אומר שהיא רעה זה בדרך כלל אומר שעובר עליה משהו , אבל זה לא צריך לצאת עליך .

תגידי לה אני מבינה שחשוב לך החינוך שלהם ( באמת ולא בציניות) עם זאת תביני שאת מתנהגת בחוסר כבוד את קודם כל מזלזלת בעצמך ובי כאמא 

( גילוי נאות אמא אני לא , אבל עבדתי מלא עם ילדים ונוער עם בעיות התנהגות)

תודה לךעוד מעט פסח

באמת אחרי שנת לילה אני מבינה שהיא רצתה לקבל קצת זמן של קשר ויחס.

אולי היא קיוותה ששמתי לאחים שלה סרט כדי שאוכל לדבר איתה רגוע, והתאכזבה שלא זו היתה הסיבה...

האמת שמהחוצפה עצמה אני כבר לא מתרגשת.

מבחינתי זה כמו שלקטן בורח לפעמים פיפי- מתחלקות לה אמירות פוגעניות, אני הולכת עד יעבור זעם.

היא יודעת מה מותר להגיד ומה לא, ובדרך כלל אני לא כזה מתרגשת מפליטות פה שלה (אבל, כמו שכתבתי למעלה, זה גם היה משהו קיצוני, וגם היא תפסה אותי בזמן שגם ככה הייתי על הקצה).

לפחות עברנו את השלב שהיא אומרת את זה בצרחות...

את מדהימה באמתהפי
זה נשמע שאת בעין טובה ומכילה את הסיטואציה יותר מכל עצה טובה שאפשר לתת 
קשוח עכשיו, קשוח עוד יותר עם מתבגריםמתיכון ועד מעון

בטח בזמן הזה. היו לנו לא מעט פיצוצים קולניים עם המתבגרים (בעיקר אחת מהם) כולל בדיוק בשנייה שאחותי הגיעה לקחת משהו ושמעה צרחות הדדיות, זה לא ממקום שאומר שזה בסדר, רק לנרמל שזה קורה ולכולם, כולנו על הקצה

אני חושבת שטוב שאת דואגת לעצמך, וזה גם אולי לא סבבה שהיא קמה מאוחר, אבל הרבה נוער בגילה קם סופר מאוחר.

צריך למצוא זמן רגוע לדבר איתה לשמוע מה יושב עליה ולמסות למצוא דרך להציב דרישה וגם לראות אותה.

בהצלחה יקרה!!!

אני באמת מרגישה שהיא מתפספסת ליעוד מעט פסח

יש כל כך הרבה דברים הישרדותיים, sos שחייבים לעשות בדחיפות- שאין זמן לילדים שהם לכאורה עצמאיים ומסתדרים לבד.

אולי זאת היתה קריאת השכמה לראות אותה יותר.

מצד שני, בכנות, איפה אני מכניסה גם את זה ללו''ז???

אוף.

קשה להיות הורים במלחמה.

לגמרי קשהמתואמת
ואל תאשימי את עצמך על מה שאת לא מצליחה... תנסי לבדוק מה סדר העדיפויות הנכון לך עכשיו (אולי למשל אפשר לוותר על הלימודים של האמצעיים כדי שתוכלי לשים לב יותר למתבגרת? אולי איכשהו יש מקום להוריד סטנדרטים בסדר של הבית? אולי אפשר לשלב בין דברים, ודווקא תוך כדי שאת מסדרת להזמין אותה לדבר איתך? מה שנראה לך שתהיי מסוגלת לו עכשיו❤️)
זה ממש לא נאמר בשיפוטיות, מקווה שזה ברורמתיכון ועד מעון

אם תצליחי למצוא אפילו כמה דקות, רצוי בשעות הלילה שהקטנים כבר לא מסביב, לדבר איתה טיפה, ובעיקר להקשיב לה, זה מצוין. תנסי, רק אם יתאפשר.

זה באמת באמת קשוח

כל כך מכירה את זהאורי8
קרה לי עם חלק מהמתבגרים. זה מעצבן ופוגע ברמות אחרות... הגדולים שלי מעל גיל 20 ויש חי כבר נשואים. וטם זה מעודד אני יכולה לומר שזה מאוד מתעדם בהמשך, והם מתחילים בשלב כלשהו לראות אותך...ושאני ממש מנסה לעבד על עצמי לא להפגע אישית).לא תמיד מצליחה... רק בשבוע שעבר היה לח ענין דומה עם הבן שלי) . אני כן חושבת שכדאי לדבר איתה בזמן רגוע( אולי את ובעלך יחד) על איפה היא יכולה להיות שותפה בבית . ואחרי שנרגעת מהפגיעה הכל כך מוצדקת גם להיות המבוגר האחראי ולהמשיך את הקשר ולהיות אמא שלה  אפשר גם לנסות לומר שמה שאמר פגע בך כי את עובדת קשה ומותר לך לפנק את עצמך בלי להכנס לדיון על זה. ואז פשוט להמשיך הלאה ושזה לא יגרר לעוד ברוגז ןכעסים.  בהצלחה יקרה, זה לא קל , יכולה לומר שיש לי בת מהממת שדומה לי מאוד והתנהגה בדיוק כך בגיל 15. היתי נפגעת ממנה מאוד ותמיד אמרתי לה מה אני מרגישה אפילו שזה יכל להמשיך את המריבה כי לפי דעתי היא צריכה להבין שאמא היא בן אדם עם רגשות ולמילים שלה יש כח ויכולת לפגוע. אבל תמיד הקפדתי להמשיך הלאה ואחרי שנרגענו להיות אמא שלה לדאוג לה להיות אכפתית. לא נתתי למריבות להגרר .  ב"ה היום היא נשואה ואנחנו במקום אחר לגמרי. 
וואי קשוחתהילה 3>אחרונה

קודם כל נשמע מתסכל ומקומם

הקושי של הזמן הזה והעומס

זה שהגדולה מרוכזת בעצמה, וגם מבקרת, ולא מושיטה עזרה

תחושה שהאמא השניה מורידה אותך

ממש ממש קשוח.

בסוף הכל יושב על החוויה שלנו בתוך עצמנו,תחושה שאולי לא הצלחתי או לא הייתי אמא מספיק טובה היוםוהיא מכאיבה, ועוד יותר אם מישהו מגרד אותה, ופי כמה כשמסובבים את הסכין.

תחבקי את עצמך, תכאבי את התחושה,

ותזכרי שלמרות שזה מה שאת מרגישה כרגע,

הכל בע"ה יעבור ואת בוודאי אמא נהדרת ומשקיעה.

אחרי שתעבדי את מה שנגע בך וטלטל אותך, נשמע ששווה לתפוס שיחה עם הבת על הציפיה שלך ממנה, ובכללי על התחושה ואולי גם על האמירה הזאת (נשמע שגם לה יש תסכולים מסויימים, ושווה אולי לאפשר לה לשוחח על זה כשתהיי פנויה לשמוע)

אבחון פסיכודיאנוסטימשתדלת פלוס
מי מופנה לאבחון פסיכודיאנטסטי?

איך מתבצע?

מה בודקים?

מי מבצע אבחון זה?

בדרך כלל פסיכולוגים קלינייםמתיכון ועד מעון

עושים אולי גם שיקומיים, לא בטוחה

לרוב שיש שאלה רגשית עמוקה

עושים אבחון עם כלים רגשיים וגם מבחן אינטליגנציה 

תודה רבהמשתדלת פלוס
האם זה קשור לאוטיזם?
יש אבחון פסיכולוגי לאוטיזםמתיכון ועד מעון

ספציפי לאוטיזם עם כלים מותאמים.

שזה נערך ע''י התפתחותיים, קליניים של הילד וגם שיקומיים החינוכיים שעברו הכשרה 

מוסיפה שלצורך אבחנה של אוטיזםמתיכון ועד מעון
צריך גם אבחון רפואי של רופא התפתחותי או פסיכיאטר 
אצלנו קיבלנו הפניה בגלל חשד לאוטיזםמתואמתאחרונה

אבל בפועל האבחון הזה לא אבחן אוטיזם (צריך אבחון אדוס בשביל זה).

כך שאם זה החשד אצלכם - עדיף ללכת ישירות לאבחון אדוס אצל פסיכולוג שמומחה בזה... (וצריך גם לאבחן אצל פסיכיאטר)

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11אחרונה
אמיתי המספר
אמהות לבנים מתבגרים- עדיף לבן בכור. האם אתם מעיריםאביגיל ##

לתפילה??

אצלנו הנהגתי כלל בבית שקמים עד השעה 8:15

לכולם. גם למתבגרים וגם לקטנים יותר. כמובן גם לעצמי (זה מאוד מפתה להשאר במיטה בחופשים)

אבל את הבן המתבגר הגדול- בן 15 אני צריכה להעיר מלאא פעמים וזה מתיש אותי וגם מכניס אווירה לא טובה בנינו

מצד שני אם אני אעזוב אותו ואתן לו לקום בשעות מאוחרות, ברור שכולם בעקבותיו...

אשמח לשמוע מה קורה אצלכן

אצלנוoo

הגדול מגיל צעיר קם מעצמו בזמן לתפילות (יש מנינים גם ב9 פלוס ככה ש8:15 זה די מוקדם)

ודווקא הבא אחריו שהוא בן 15 לא תמיד קם מעצמו לתפילה

בעלי מעיר אותו

לפעמים כמה פעמים

אבל בגלל שהוא רגיל לקום (בזמני שיגרה) מוקדם לישיבה

אז לא קשה לו לקום ב8+

כשאנחנו מעירים אותו לישיבה

זה יכול להיות הרבה פעמים

אבל למדנו להישאר עם אווירה טובה גם כשזה לוקח הרבה פעמים

(סבלנות+ התאמת הציפייה למציאות)

בן הגדול תמיד קם לבדפילה

לבן שני בגיל של הבן שלך יש קושי , אז בעלי מעיר אותו אבל לא כל יום. בכוונה העברתי את הכבוד לבעלי מכל מיני סיבות.

בנות מתבגרות ביום חול קמות לבד, בשבת ובחופש יכולות לקום מאוחר . אני לא מעירה.

את ילדה בכיתה ו מעירה בימי חול , בשבת לא.

את קטנים מעירה ביום חול , בשבת לא .

אנחנו מעירים אותםמתואמת

אבל לא יותר מכמה פעמים. (יש לנו בת בכורה ואז שלושה בנים מעל בר מצווה)

לא חושבת שזה נותן דוגמה אישית לאחים הקטנים, לכאן או לכאן... כל אחד עם האופי שלו (והמורכבויות שלו), וכולם יודעים שלא כל האחים אותו דבר...

לא בן בכור אבל יש כמה בנים בגילאי 15-22אורי8

אחרי הרבה ניסוי ותהיה ובנים באופי שונה . החלטנו שלא מעירים. כן אומרים בוקר טוב. מעירים את מי שאנחנו יודעים שחשוב לו לקום. לא חופרים. חלק מהבנים שלנו קמים מוקדם לתפילה וחלק לא, מתפללים במנין מאוחר ולפעמים גם בבית כי אין כבר מנין. החלטנו שיותר טוב להשאיר את זה להתמודדות שלהם עם עצמם ומול הקב"ה ולא מולנו. זה גם לא קשור לכמה הילד תורני. מי שקשה לו לקום זו התמודדות שלו, לא מאבק מולנו. אנחנו רוצים שיקום לתפילה מתוך רצון ובחירה שלו. וראינו שאם זה מולנו זה הופך את זה לענין מולנו. אני לא רואה שזה משפיע על האחים אצלנו. יש 2 בנים שקמים מוקדם ו 2 שקשה להם יותר. והאח בן ה 11 הוא באופי של הקמים מוקדם וזה שאחיו ישן לא קשור אליו. היה נראה לנו שחבל על המלחמות בנושא. ובנות מתבגרות שקמות מאוחר בימי חופש אני לא מעירה. אלא אם כן הגזימו( השעה 12 והן עוד ישנות... )

כשאני מעירה אותו, הוא בסוף קם והולך. רק שזה התפקידאביגיל ##

שלי

ואת זה אני לא אוהבת 

תודה לכל מי שענתה! קראתי מזמן, אבל שכחתי את הסיסמאאביגיל ##

ולקח לי זמן להתחבר

אני שואלת האם בכלל להעיר את המתבגרים, זה בהכרח נכון?

ברור שהוא מעדיף לישון עד שעות הבוצר

מצד שני כן חשוב לי הגבולות, ולשמור על סדר יום ברור.

לקום בשעה נורמלית

מתלבטת בעניין 

כל מקרה לגופופילה

ברור שצריך לשאוף לנפרדות ולהעביר אחריות לילד. אבל לפעמים זה לא מתאים.

אם הבחירה בין להעיר או להגיע למצב שילד קם מאוחר , מפסיד חלק מיום לימודים , אז ברור שעדיף להעיר.

ממה שאני רואה כאמא לכמה מתבגרים , יש היום המון נשירה מבית ספר. גם מלחמה תרמה לזה

אני מדברת על החופש.. שאז הוא לא קם מעצמואביגיל ##אחרונה

בישיבה אני מתארת לעצמי שהוא כן קם בזמן

אני נוטה יותר להמשיך לעמוד על זה, פשוט הוא אומר לי שאת כל החברים שלו לא מכירים ומאפשרים להם לקום מתי שבא להם

אני באמת שומעת דעה כזאת פופולורית

מחנך שצועקנשימה עמוקה

כבר איזה כמה שבועות שאני מרגישה שהבן שלי בן ב9 לא כהרגלו. הוא קצת יותר משתובב ומתחצף, יש לו מין תיקים כאלו בעיניים ואפילו קרה שהגבתי על משהו בצורה לא הכי מכילה והוא התחיל לבכות.

מדובר בילד סופר מתוק וחברותי, שנראה שהכל טוב לו ולא נותן לדברים להשפיע עליו. הוא אהוב על החברים שלו ויש לו קסם אישי. הוא תמיד מסתדר עם הדברים ולעולם לא מקטר.

כששואלים אותו איך היה בבית הספר/בפעילויות תמיד עונה סבבה ונראה מבסוט. לכן היה לי ברור שמשהו עובר עליו.

לקחתי אותו לשיחה אחד על אחד ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא כהרגלו וכמה שאני אוהבת אותו ואשמח לשמוע מה קורה איתו כי אני יודעת שגם לו פחות נחמד במצב הזה ואני רוצה לעזור לו.

הוא סיפר שיש שני דברים שמפריעים לו. יש 3 ילדים בכיתה שלוקחים לו דברים וזורקים אותם מאחד לשני. הם קרעו לו מחברת וחטפו לו את הכיפה וזרקו מעליו כמו קוף באמצע. הוא ממש היה עצוב כששיתף את זה וזה ממש עשה לי כווץ' ענק בלב והרגשתי את תחושת ההשפלה שלו. טען שהוא לא עשה להם כלום מראש והם עושים את זה בלי סיבה. הוא יודע גם להשתובב עם חברים אבל אף פעם לא עושה דברים כאלו שפוגעים בילדים.

הדבר השני שסיפר היה שהמחנך שלו בשבועות האחרונים ממש צועק. תיאר שהמחנך צעק על הילד שיושב לידו כי הוא דיבר בתפילה ואמר שהוא ממש פחד מזה ואחר כך ביקש לצאת לשירותים כי הרגיש שהוא צריך להירגע. הוא לא צועק עליו ישירות, אלא על חברים אחרים. הוא סיפר את זה עם דמעות בעיניים ואמר שזה גורם לו לפחד מהמחנך.

עכשיו, הנטייה הטבעית שלי במקרים כאלו שעולים בכיתה היא לפנות למחנך ולדבר איתו ישירות על מנת שיהיה מודע ויתערב באירוע. אבל עכשיו אני תקועה. לא יודעת אם נכון לפנות למחנך ולומר לו שהבן שלי מפחד כי הוא צועק. וגם לא בטוחה שהבן שלי ישתף פעולה עם המחנך לגבי הילדים שקשה לו איתם, בגלל שהוא לא סומך על המחנך ככה.

כמובן שלבינתיים אמרתי לו כמה אני שמחה ששיתף אותי ועכשיו אני יודעת מה עובר עליו. ניסיתי לחזק אותו כמה הוא חזק בפני עצמו ולהשתתף איתו ברגשות הקשים שעולים מתוך הסיפורים שלו.

אבל אני ממש רוצה לעזור לו מעבר ואשמח להצעות מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. לפנות לרב? לפנות להורים של הילדים הספציפיים? ליועצת?

קשה לשמוע שהילד שלנו עובר דברים כאלה...מתואמת

נהגת ממש בחוכמה, וכל הכבוד גם לו ששיתף אותך ככה.

נראה לי שהכי חכם לפנות ליועצת. אבל לא עכשיו, רק כשתסתמן חזרה לשגרה, כדי שהיא תוכל לדבר בדברים האלה בזמן אמת.

איך הוא עכשיו, כשהוא נמצא בבית ולא באזור הפעולה הקשה? איך הוא מושפע מהמצב?

הייתי5+אחרונה

כן מדברת עם המחנך. המחנך בבעיה, הוא צריך להשליט סדר בכיתה וללמד. זה מאוד מאוד קשה. בנוסף יש מורים שהקול שלהם גבוה יותר ממורים אחרים ונשמע יותר מאיים. הם לא תמיד מודעים לזה. גם בגלל שתלמידים לא ממש מקשיבים, הם נאלצים לצעוק לפעמים. יש ילדים רגישים (גם לי יש כאלו, וגם אני כזאת) שצעקות מלחיצות אותם. במיוחד רואים את זה שהם נבהלים מצעקות על מישהו אחר. כי אם זה היה עליהם זה היה מובן, אבל על מישהו אחר זה כבר רגישות גבוהה יותר.

שיחה כנה עם המחנך, יכולה להועיל, גם כדי להכיר את המחנך ודרכי הפעולה שלו, גם שהמחנך יהיה יותר מודע לילד שיושב בכיתה ומפחד ממנו, וזה בטח לא הכוונה שלו. (בד"כ, לא מכירה). לפעמים פיתוח של קשר אישי עם המחנך יכול לעזור ליותר קרבה והרגשה יותר בטוחה.

להסב את תשומת ליבו של המחנך לילד השקט בכיתה, זה חשוב. וחשוב גם לשתף אותו במה שקורה בין הילדים. המורים לא נמצאים עם הילדים כל רגע וממש חשוב שמחנך ידע גם מה קורה בהפסקה.

אפשר לאמר לו שתשמחו שידבר בכיתה על נושא כזה או אחר בלי להזכיר שמות של ילדים. האירוע נשמע כמו התחלה של בריונות, כדאי לגדוע אותה כבר עכשיו.

אבל נראה בכלל מתי יחזרו ללימודים...

(הבן שלי בתחילת השנה שמע מי יהיה המחנך שלו וממש התבאס ולא רצה ללכת ללימודים כל יום. היו לו דעות ממש גרועות עליו בגלל שפעם הוא לימד אותו וגער בו, או משהו כזה. אבל כמה שיחות שלי עם המחנך ויותר תשומת לב אישית של המחנך לבן שלי והתיחסות אליו בכיתה בצורה שמותאמת לו, באמת שינו את היחס של הבן  שלי למורה הזה. לפני כמה זמן המחנך יצא למילואים ועכשיו הבן שלי מתלונן על המורה המחליף ומתגעגע למחנך 😆). בהצלחה ממש, רוב המורים הם אנשים טובים שרק מנסים לעשות את העבודה שלהם. זו אחת העבודות הכי קשות שיש (מניסיון). לפעמים הם גם עושים קצת טעויות. כדאי לבא בעין טובה על המחנך וממקום כזה לשוחח איתו.

בהצלחה

כמה אתן משלמות על משלוחי מנות לגדולים?1289

בעקבות דיון עם הגדולים יותר בבית (שלוש עשרה וחצי ו11)

כמה אתן מסכימות לשלם על משלוחי מנות לילד?

היה כאן דיון מעניין

ונשים רגע בצד את האופציה של הכסף שלהם…

ועל מה זה יושב כי אני יודעת על מה…

לא יודעת בדיוק כמהoo

כי אני לא מתעסקת עם זה

אבל מגיל צעיר הם מכינים משלוח שכולל

שקית מעוצבת כלשהי

פחית/ טרופית

חטיף כלשהו

כמה ממתקים קטנים

הם מחלקים בין 5-15 משלוחים כאלה

תלוי גיל/ ילד

תלוי כמה משלוחים יש בסך הכליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ו' באדר תשפ"ו 9:27

לק"י

אצלינו לארבעה ילדים יצאו בערך 20 משלוחים,

כך שמבחינתי גם 10 למשלוח זה בסדר. השנה יצא פחות. נראה לי סביב 6-7.

אנחנו לרוב קונים משלוחי מנות עבור מה שנותנים בכיתהבארץ אהבתי

שזה בא עם הגבלה של כמה ממתקים מותר לשים שם (2 או 3 בד"כ).

בפורים עצמו הם מביאים הרבה משלוחי מנות (הבת שלי בת 12 מן הסתם תכין לכל החברות בשבט ולמדריכות). אז אני מעדיפה להתבסס על משהו שמגיעים בבית (עוגיות מכמה סוגים), ומוסיפים לזה חטיפים/ממתקים שאנחנו מקבלים במשלוחים שמביאים לנו (גם ככה נשאר לנו אחר כך הר של ממתקים...)

זה אומר שצריך להכין כמויות אסטרונומיות של עוגיות,שופטים
לא? 🤔

אני בדרך כלל מכינה בצק פריךבארץ אהבתי

מהמתכון השני בחתימה של @יעל מהדרום, ומכינים מזה הרבה עוגיות מכמה סוגים - עוגיות בצורות (עם קורצנים), עוגיות ספירלה (צובעים חלק מהבצק בחום עם קקאו בשביל זה), אם יש כוח אז גם עוגיות דובים (דורש יותר השקעה אבל הילדים אוהבים).

ולפעמים הגדולה שלי מכינה גם עוגיות שוקולד צ'יפס.

בדרך כלל שמים בכל משלוח מנות כ-4-5 עוגיות, אורזים יפה בשקית צלופן, ולפעמים גם מוסיפים משהו מהממתקים/חטיפים שקיבלנו.

לפעמים אורזים כמו סוכריית טופי (בשקית צלופן ארוכה, קושרים משני הצדדים כמו סוכריה גדולה), ולפעמים הילדים מכינים לפני פורים מארזים למשלוחים שלהם בצורת ליצן, כמו פה -

זה לא יוצא משלוח ענק, אבל כן כזה שכיף לקבל. והילדים אוהבים את ההכנות, זה חלק מאווירת חודש אדר...

אוי זה מתוקשופטים

איך עושים את הליצן? הוראות לידיים שמאליות בבקשה 😅

מתי את מכינה ומתי אורזת? 

פה יש קצת יותר פירוטבארץ אהבתי

משלוח מנות קטן עם המון יצירה | נעמה ואני רעיונות לעיצובים מתוקים

לא חייבים לעשות בדיוק כמו שם.

בגדול העיקר זה ריבוע/מלבן לגוף הליצן, עיגול לראש (מציירים פרצוף, אפשר להדביק עיניים זזות), משולש לכובע, ומלבנים ארוכים לידיים שמחבקות את הכוס (אפשר להוסיף בקצה כפות ידיים, בעיני יוצא חמוד גם בלי צורה ברורה של ידיים..). לא צריך להיות מוכשרים בשביל שיצא טוב.

בדרך כלל את העוגיות אנחנו מכינים בשבוע שלפני פוריםבארץ אהבתי

צריכים למצוא לזה יום השבוע.

את הליצנים הילדים מכינים בעיקר לבד, לפעמים אני קצת עוזרת להם לגזור את החלקים. (בפעם הראשונה עשינו ביחד, אבל עכשיו הם כבר מנוסים...)

בערך 5 אולי טיפה פחותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ו' באדר תשפ"ו 17:55

נניח שקית שוקו ועוגיות ביתיות (היה עכשיו 8 שקיות ב15)

או פחית/בקבוק מיץ (משהו מהמבצעים) וחטיף ממארז או חטיף שוקולד קטן

או כמה חטיפים/ממתקים ממארזים

לא זוכרת בדיוקמתואמת
אבל עקרונית אנחנו קונים מארזים של ממתקים, ומסכמים איתם שהם יכולים להשתמש בזה, ואם הם רוצים להוסיף (למשלוח גדול יותר או לכמות גדולה יותר של משלוחים) הם יכולים להכין בעצמם מאכלים (כמו פופקורן, עוגיות וכדומה) ולהוסיף למשלוחים.
10 שח למשלוחאשת מקצוע
ישלי בת 11.5 ובת 10פלספנית

בעזהי"ת

קונה דברים שנחשבים בעיניהן 'שווים' בהזדמנויות משתלמות, כך שהמשלוח יוצא שווה ובעלות נמוכה. 

בד"כ סביב 4-5 שקלים, השנה הגענו ל6.5 וזה כולל את הכל (אריזה וכו'). 

ספציפית השנה לכל משלוח יש כוס ובו ממתק שווה של מקלות גומי עם ג'ל לטבילה וסוכריות קטנות לציפוי, חטיף קטן פשוט, סוכריה על מקל מהסוג השווה, סוכריות קופצות, שעון סוכריות, ובתוך המכסה של הכוס- סקוושי קטן ויד נדבקת (לגדולה במקום היד הנדבקת יש מחזיק מפתחות חמוד של דובי). 

זה יצא 4.5 שקלים למשלוח, אבל הן נורא רצו להביא גם בקבוק שתיה קטן אז זה עוד שני שקלים למשלוח.. 

יש שנים שהן עשו ביתי, נדמה לי ששנה שעברה הן הכינו כמה סוגים של עוגיות וארזו יפה, הייתה שנה שהן הכינו עוגות אישיות (בתבנית אינגליש-מיני) ואת השם של החברה משוקולד, כל פעם משתנה.. אבל זה סדר הגודל של העלויות.

הנשה הסתבכתי עם זה באמתפה משתמש/ת

כי הזמנתי מראש בזול מארזי חטיפים וֶסוכריות ומיני שוקולדים לכולם.

ואז הגדולה החליטה שהיא רוצה יותר מזה

אז נתתי לה עוד חטיף מיוחד בנוסף וגם זה כנראה לא היה נראה לה מספיק והיא רוצה להביא ללפחות 11 בנות רק היא.

אז את הפחית שרצתה להוסיף- היא קנתה מכספה. הרגשתי 'שה לא נכון להרגיל אותה לכזה רף גבוה ורק לה ואז בהמשך כולם יצפו להצטרף לרף הזה וגם ככה הז חג כהז יקררר

אז התלבטתי אם זה היה הגיוני שקנתה את הפחיות מכספה

באמת התלבטותיעל מהדרום
לק"י

אני כן מבינה שבשלב מסויים לגדולים מתאימים דברים אחרים. אפשר להחליט שבמקום 2 דברים זולים- לשים משהו אחד יקר יותר/ יותר מיוחד.

לדעתי זה הגיונירוני 1234אחרונה

אני השנה קניתי לגדולה פחיות כי היא נתנה רק ל-4 חברות אבל החבאנו את זה מהקטנים…

בעבר אמרתי לה שאני מוכנה לקנות רק X ממתקים בכל משלוח ואת השאר היא השלימה ממשלוחים שקיבלה 

דילמת יום הפיג'מות השנתית124816

כבכל שנה הגענו ליום הפיג'מות ואיתו הדילמה הקבועה.

מה יותר פאדיחה?

ללכת לבית הספר עם פיג'מה או ללכת לבית הספר עם בגדים רגילים ביום פיג'מות?

הצעת הפשרה של ללבוש מכנסי פוטר וחולצת גלופה, נפסלה באמירה נחרצת:"או פיג'מה פיג'מתית או בגדים רגילים"

ואולי הפתרון לשבת על הספה ולהתלבט עד שיסתיים יום הלימודים?

*פיג'מה, לאלו שפחות מכירות את המושג, הוא בגד שנועד במקורו לשינה, אך משמש בעיקר ליום פיג'מות, כי למה לא לישון עם הבגדים...

אהבתי את הכתיבה😂יעל מהדרום

לק"י

היו שנים שבאמת קניתי לילדים פיג'מות במיוחד לכבוד היום הזה, כי הם ישנים עם בגדים מאידיאל😅

(האידיאל שלי כמובן).

עדכון מהשטח124816

יצא סוף סוף לבית הספר,

הפתרון:

פיג'מה ועליה בגדי יום יום, כלומר לדחות את הדילמה להמשך...

יפה. חשיבה יצירתית😅יעל מהדרום
ועכשיו, למי יש מקלט ולא ממ"דמתואמת

יש מסיבת פיג'מות קבועה פעמיים-שלוש בלילה😅

(גם אצלנו לא לכולם יש פיג'מות אמיתיות, וזה אכן פדיחה כשצריך להציג את הפיג'מה לראווה...)

עברנו לפני מספר שנים מדירה עם מקלט לדירה עם ממד124816

באזעקות הראשונות אחרי המעבר, לילדים היה חסר ממש המפגש עם השכנים.

השבת עשינו קצת השלמה, כשירדנו למקלט של בית הכנסת, המשמש גם את השכנים, באזעקה שהיתה מיד בסיום קריאת זכור ושרנו שם שירי פורים בצותא, כולל פועלי בניין מהודו שמתגוררים ליד, וגם הצטרפו לשירה.

😅 ממש מהודו ועד כוש היה לכם!מתואמת
🤣יעל מהדרוםאחרונה
סקר על בנים בגילאי יסודיאבןישראל

בנים בגילאי 6-10

באיזה שעה הם חוזרים מהבית ספר/ תלמוד תורה?

ומה הם עושים אחרי צהרים/ איזה עיסוקים יש להם?

האם כל הפעילויות שלהם אחרי צהרים עם חברים או לא דווקא?

תודה ממש לעונות

זה יעזור לי ממש

רגילאבןישראל
ב8

אולי יעניין אותך