האם את רוצה לדעת
איך לבשל כמויות גדולות בקלות?
איך לתכנן מראש את הכמויות המתאימות?
מה לעשות עם השאריות?
אנזה קצת לענות אבל אם תדייקי אותי אתמקד יותר:
לגבי בישול של הרבה ומהר:
חייבים קיצורי דרך או לוותר על דברים!
(לא מביאה דוגמאות בשריות..כי כתבת שאתם צמחונים)
תפוחי אדמה - לא מקולפים - או שהילדים מקלפים.
קטניות קונים בדוקות בוואקום. משרים כל פעם לפחות קילו.
אורז, פסטה וכו - לבשל לפחות קילו כל פעם.
לגבי ירקות- מעבד מזון!!! גם אם זה על חשבון הצורה ואפילו המרקם - מקצר משמעותית זמן.
לגבי תיבול - לבדוק היטב מתי שווה להשקיע בבצל ושום חתוכים ומטוגנים טרי ומתי אפשר לקצר עם אבקת שום או בצל בפירורים.
כנ"ל לגבי שימוש ברטבים מוכנים וכאלה..
להשתמש באוכל חצי מוכן: ירקות קפואים, פירה אינסטנט, אבקת פלאפל..
לגבי כמויות מדוייקות:
אי אפשר לנצח את זה.. האכילה מאוד משתנה.
מה שעוזר לי זה לתכנן מראש "מה אני עושה עם מה שנשאר":
אחד הפתרונות הלא מוצלחים הוא להגיש שוב למחרת מה שנשאר - כי אף אחד לא רוצה לאכול את השאריות של אתמול.
פתרונות שיותר עובדים:
דברים שמתאימים להקפאה - להקפיא ולהפשיר בשבוע הבא כשכבר לא זוכרים שזה "שידור חוזר.."
לפעמים אפשר להקפיא ולהפשיר בשינוי (אורז, למשל, פחות טעים מהפשרה, אבל אפ מוסיפים לו ירקות או רוטב או משתמשים בו למילוי הוא חוזר להיות טעים)
יש מאכלים שאפשר להכין מהם למחרת וריאציה (מרק עם חתיכות ירק גדולות יכול למחרת להיות מרק טחון, קציצות יכולות להפוך לבולונז..)
לגבי חמישי שישי:
מה שלי עוזר זה ממש לספור כל ארוחה.
לא להניח שינשנשו מהאוכל של שבת אלא להיות מתוכננת מה מתאים לכל ארוחה.
אצלי בחמישי בערב הרבה פעמים מתאים לי אוכל שלא עובדים עליו ולא מלכלך סירים. אז אוכלים אוכל הכי "פושטי" חצי מוכן או מהקפאה:
ציפס ופלאפל (מוכנים שמחממים בתנור)
קוסקוס ונקניקיות טבעול
פיצה קנייה מהקפאה
כי חשוב לי שיאכלו בלי שאצטרך להיות עם סירים שמוקדשים לזה..
שישי בצהריים אצלנו אוכלים פיתה עם חומוס-חמוצים-פסטרמה.
את יכולה לוותר על הפסטרמה או לשים טונה במקום.
היה חשוב לי שיהיה משהו משביע, אבל שהם יכולים להכין לעצמם לבד, בלי חימום ולא מלכלך (בחורף לפעמים מקלחים את הכי קטנים לשבת ממש כשהם חוזרים מהגן והם אוכלים כבר בבגדי שבת, אז לא הסכמתי שיאכלו עם קטשופ או מטבוחה..)
מסכימה עם
@יראת גאולה שלפחות בקיץ ממש חשוב לתת ארוחה סמוך לכניסת השבת וזה פותר המון בעיות בשולחן שבת מאוחר. בחורף מספיקה עוגה. אבל גם את זה אני סופרת: עוגה יבשה ולא מלכלכת שאפשר לאכול לבד בכניסת שבת ולא אכפת לי שהיא תיגמר כבר בהדלקת נרות.