איך מבשלים בכמויות??מתואמת
נשואה כמעט 16 שנים, הילדים באו בהדרגה יחסית (חוץ משניים ) - ועדיין לא למדתי איך לבשל בכמויות מספיקות...
אני מדברת בעיקר על האוכל לשבת, שאוכלים ממנו לפעמים גם בחמישי-שישי.
אני פשוט אוהבת לתקתק את הבישולים, ואין לי כוח לעמוד ולקלף הררים של תפו"א וכדומה... (כן יוצא שאני מקלפת הרבה וחותכת הרבה, אבל כנראה שזה לא מספיק...)
מצד שני - לפעמים נשאר חלק מהאוכל שאני מחממת בשבת... אז אני כבר לא יודעת כמה באמת צריך להכין!

אשמח לטיפים...
נקודות חשובות:
אנחנו צמחוניים,
חלק מהילדים בררניים נורא...

מתייגת את האם ברוכת הילדים, ברשותך: @באר מרים אבל אשמח שכולן יגיבו מניסיונן...
מהרהרתיראת גאולה
אולי לנהל רישום במשך שבת או שתיים, ולנסות לפי הרישום?
אצלנו למשל שמתי לב לכמה דברים,
לדוגמא אם יש רוטב לאורז בשישי בצהריים, אז בעלי אוהב לאכול, וגם הילדים באים בשמחה, ואז אין מספיק לשבת בצהריים... אז לוקחת את זה בחשבון.
לתת לילדים לאכול בערך בזמן הדלקת נרות זה ממש מוצלח. אחרת הם רעבים, ואז לוקחים לחמניות ממש לפני הקידוש, ואז זה כל החסרונות יחד: כמות הלחמניות לא מספיקה, בסעודה הם לא אוכלים ונשאר אוכל, וקשה להביא אותם לקידוש כי הם שבעים ועסוקים במשחק.
אם יש מאכל שזו השקעה מבחינתי, אני לא נותנת ממנו ביום שישי. מצד שני, יש מאכלים שאני רואה שלא שווה "להתקמצן" עליהם ביום שישי כי אח''כ תמיד נשאר וזה כבר לא טעים כמו טרי.
מנסה להבין מה את שואלת:באר מרים
האם את רוצה לדעת
איך לבשל כמויות גדולות בקלות?
איך לתכנן מראש את הכמויות המתאימות?
מה לעשות עם השאריות?

אנזה קצת לענות אבל אם תדייקי אותי אתמקד יותר:

לגבי בישול של הרבה ומהר:
חייבים קיצורי דרך או לוותר על דברים!
(לא מביאה דוגמאות בשריות..כי כתבת שאתם צמחונים)
תפוחי אדמה - לא מקולפים - או שהילדים מקלפים.
קטניות קונים בדוקות בוואקום. משרים כל פעם לפחות קילו.
אורז, פסטה וכו - לבשל לפחות קילו כל פעם.

לגבי ירקות- מעבד מזון!!! גם אם זה על חשבון הצורה ואפילו המרקם - מקצר משמעותית זמן.

לגבי תיבול - לבדוק היטב מתי שווה להשקיע בבצל ושום חתוכים ומטוגנים טרי ומתי אפשר לקצר עם אבקת שום או בצל בפירורים.
כנ"ל לגבי שימוש ברטבים מוכנים וכאלה..
להשתמש באוכל חצי מוכן: ירקות קפואים, פירה אינסטנט, אבקת פלאפל..

לגבי כמויות מדוייקות:
אי אפשר לנצח את זה.. האכילה מאוד משתנה.
מה שעוזר לי זה לתכנן מראש "מה אני עושה עם מה שנשאר":
אחד הפתרונות הלא מוצלחים הוא להגיש שוב למחרת מה שנשאר - כי אף אחד לא רוצה לאכול את השאריות של אתמול.
פתרונות שיותר עובדים:
דברים שמתאימים להקפאה - להקפיא ולהפשיר בשבוע הבא כשכבר לא זוכרים שזה "שידור חוזר.."
לפעמים אפשר להקפיא ולהפשיר בשינוי (אורז, למשל, פחות טעים מהפשרה, אבל אפ מוסיפים לו ירקות או רוטב או משתמשים בו למילוי הוא חוזר להיות טעים)
יש מאכלים שאפשר להכין מהם למחרת וריאציה (מרק עם חתיכות ירק גדולות יכול למחרת להיות מרק טחון, קציצות יכולות להפוך לבולונז..)

לגבי חמישי שישי:
מה שלי עוזר זה ממש לספור כל ארוחה.
לא להניח שינשנשו מהאוכל של שבת אלא להיות מתוכננת מה מתאים לכל ארוחה.
אצלי בחמישי בערב הרבה פעמים מתאים לי אוכל שלא עובדים עליו ולא מלכלך סירים. אז אוכלים אוכל הכי "פושטי" חצי מוכן או מהקפאה:
ציפס ופלאפל (מוכנים שמחממים בתנור)
קוסקוס ונקניקיות טבעול
פיצה קנייה מהקפאה
כי חשוב לי שיאכלו בלי שאצטרך להיות עם סירים שמוקדשים לזה..

שישי בצהריים אצלנו אוכלים פיתה עם חומוס-חמוצים-פסטרמה.
את יכולה לוותר על הפסטרמה או לשים טונה במקום.
היה חשוב לי שיהיה משהו משביע, אבל שהם יכולים להכין לעצמם לבד, בלי חימום ולא מלכלך (בחורף לפעמים מקלחים את הכי קטנים לשבת ממש כשהם חוזרים מהגן והם אוכלים כבר בבגדי שבת, אז לא הסכמתי שיאכלו עם קטשופ או מטבוחה..)
מסכימה עם @יראת גאולה שלפחות בקיץ ממש חשוב לתת ארוחה סמוך לכניסת השבת וזה פותר המון בעיות בשולחן שבת מאוחר. בחורף מספיקה עוגה. אבל גם את זה אני סופרת: עוגה יבשה ולא מלכלכת שאפשר לאכול לבד בכניסת שבת ולא אכפת לי שהיא תיגמר כבר בהדלקת נרות.
הדבר היחיד שאןכלים אצלנו משישי לשבתהמקורית
זה אורז או בורקס בשר (לא רלוונטי לך בשר אז אולי מילוי אחר)
אני מבשלת לכל יום בנפרד
ובשבת מתכננת לפי ארוחות
אז לא יודעת כמה זה יעזור לך..
אתם אוכלים את אותם דברים מחמישי לשבת?
אם כן, אז הייתי מחלקת לסירים נפרדים או תבניות נפרדות בתנור ורושמת על כל תבנית לאיזו ארוחה היא מיועדת (כך אני עושה בחגים, כי אני לא מבשלת בחג)

אני ממש לא מרשה לאכול מהאוכל של שבת בחמישי-שישיחילזון 123
גם לא תוך כדי הבישולים.
מה שבושל לשבת ארוז סגור במקרר.

אם נגיד הכנתי המון אורז וזה יותר ממה שצריך בשבת אז כן אתן כמובן. אבל מה שלשבת אשים בצד בקופסא/תבנית אחרת.

בקשר לכמויות אני מזדהה עם זה שקשה לקלוע בצורה מדוייקת.
אני מעדיפה שיהיה קצת יותר ממה שצריך, שלא יהיה חסר בשבת, ואז אנחנו אוכלים מה שנשאר גם ביום ראשון.
ומן הסתם זה עניין של ניסוי וטעיה של המשפחה הספציפית שלכם. אם נשאר ממש הרבה תדעי לפעם הבאה לקחת תבנית קצת קטנה יותר... או להפך...
מבשלת המון אוכל לשבתאם מאושרת
כדי שגם אם יבואו אורחים לא מתוכננים יהיה מה לאכול.
ככה זה היה גם אצל ההורים שלי,לשבת מכינים יותר ממה שצפוי, אז אני ממשיכה את ההרגל הזה.ובאמת זה הוכיח את עצמו והרבה פעמים באים אורחים שלא תיכננו מראש.

אבל אנחנו אוכלים מזה גם אחרי שבת.
למה את לא אוהבת לחמם שוב? הילדים לא יאכלו את זה?
זה גם נוח שביום ראשון בדרך כלל אני לא צריכה להכין אוכל אלא רק לחמם, כי ביום ראשון יש תמיד יותר עבודה אחרי שבת ,אז זה מוריד מכמות המשימות...

אולי שלא יאכלו מהאוכל של שבתבת 30

או, שמה שאוכלים ממנו תכיני מראש כמות כפולה.

נניח, אני לפעמים מכינה סיר ענק של אורז (ענק יכול להיות גם 9 כוסות אורז...) ואז זה מספיק לצהריים ביום שישי עם עוד משהו ליד, וגם לליל שבת או שבת בבוקר וגם לקטנים אם הם רעבים לפני הקידוש. 

אצלי ביום שישי יש ארוחת צהריים מסודרת ומשביעה, ובדר"כ, בימי שישי ארוכים אני גם מכינה מרק שהם אוכלים שעה לפני שבת וככה אין תלונות על רעב...

מה עוד?

מצטרפת לבאר מרים- לא צריך לקלף תפו"א...שלי דווקא יותר אוהבים עם קליפה, ובכל מקרה בקליפה יש לפחות קצת ערך תזונתי...

וזהו, פשוט מגדילים כמויות עד שרואים כמה מספיק.

תשע כוסות🙄בוקר אור
ואני חשבתי שכשאני מכינה שלוש זה הרבה
תלוי כמה אוכליםהמקורית
אצלי לפעמים גם כוס וחצי נזרקת 🥴
אצלנו לא זורקים אוכל בהגדרהבוקר אור
מקסימום משדרגים בראשון. אני בדכ מכינה שתי. כוסות לשבת, אבל לפעמים נגיד מכינה גם לארוחה של חמישי או בונה על זה לראשון ואז מכינה שלוש
אצלי כן 😐 לצערי ומשתדלת מאוד שלאהמקורית
אבל אורז זה לא משו שאוהבים פה מאוד
רק עם תוספות מאוד מסוימות. וגם לא תמיד.
מאז למדתי להפחית כמויות ולהכין נודלס, את זה אוכלים גם בראשון לעומת האורז
מעולהבוקר אור
אצלנו בעלי הוא אוכל כל וגם ממש חשוב לו שלא יהיה חסר אוכל
אז תמיד הוא אומר לי להכין הרבה ומקסימום הוא יאכל מה שישאר
גם בעלי. זה מהבית אצלםהמקורית
אבל עם השנים הוא סיגל לעצמו גזרות גבול חדשות והתחיל להתפנק
אני מכינה קילובאר מרים
קילו נשמע לי פחות מתשע כוסותבוקר אור
וגם עם המשפחה שלך בלי עין הרע..
יכול מאוד להיות..באר מרים
.
נכון, בקילו אורז יש כחמש כוסותטארקו
טוב, קוראת אתכןמתואמת
ורואה שתכל'ס אין לי הרבה מה לשנות...
ירקות לא קלופים - הילדים לא יאכלו (ניסיתי פעם...)
ירקות קצוצים קטן - כנ"ל (הם אוהבים לדוג לעצמם חתיכות של הירקות הספציפיים שאוהבים)
קטניות בדוקות - משתמשת מאז ומתמיד (אבל גם ככה זה בעיקר משמעותי באורז, כי את שאר הקטניות הם בקושי אוהבים)
מלכתחילה אני מתכננת שבארוחת ערב של יום חמישי הם יאכלו מהמרק של שבת, כי ככה זה חוסך לי הכנת ארוחה, אבל לפעמים הם לוקחים לעצמם יותר מדי מנות, ואז אני מגלה שלא נשאר מספיק לשבת...
חמין - אני מעדיפה להכין מדוד בדיוק, כי אחרי שבת אף אחד לא נוגע בו, אבל מדי פעם מפשלת...
אולי התסכול הנוכחי שלי נבע מזה שהכנתי טופו לשבת, והוא מלכתחילה בא בכמות מדודה וקטנה (ויקרה), ובעלי לא שם לב ואכל יותר מדי ממנו...
והתסכול הכללי שלי נובע מזה שאני לא סובלת לבשל, לפחות לא לאורך זמן, אז לכן כנראה אין סיכוי שאצליח להגדיל כמויות...
תודה לכולן!!
באמת נשמע שהפתרון היחיד הוא להגדיל כמויותטארקו
כי להגביל את האכילה זה מאוד בעייתי, גם מבחינת היחס לאוכל ולגוף, זה יכול לגרום לצרות ויש לך כבר כמה מתבגרים וסמי-מתבגרים...

אולי מראש להעמיד 2 סירי מרק במקביל למשל
לא להכין דברים שהכמות לא מספיקה בהם ואם כן אז להגיש אותם בצורה אישית ולא במנה מרכזית...

ומציעה לגייס את הילדים לקילוף ירקות. זו לא משימה קשה ונשמע שזה מה שהכי מקשה עלייך...
הפתרון הוא לדעתי להכין סיר אחד ליום חמישיהמקורית
ואחד לשבת.
והכי הרבה מה שנשאר מחמישי להעביר לסיר של שבת. הם יאכלו את זה עם לחם? זה יעזור להם לשבוע
ולגבי מה שכתבת על הטופו - כנראה צריך להגדיל כמויות או להוסיף לחם וסלט עם מתבלים אפילו קנויים או ירקות או שימורי ירקות.
לא רואה מנוס מכך לפי מה שאת מתארת.
אבל זה באמת נשמע שקשה לך עם זה אז אולי כדאי לגייס את הילדים לעזרה או לקנות אותה בכסף
רק מנסה להבין..באר מרים
אם אתם צמחונים ולא אוכלים קטניות, איך בונים תפריט מאוזן מבחינת חלבונים?
את מתכוונת שהטופו נאכל לפני שבת?חילזון 123
כי דברים מיוחדים כדאי בהגדרה לשמור לשבת ולא לטעום...
וכמו שכתבו מרק לחלק ל2 סירים. ככה גם הירקות בסיר של שבת יהיו יותר יפים ושלמים.
אולי אפשריראת גאולה
אחרי הארוחה של יום חמישי לבדוק אם חסר, ואז להוסיף מים וקצת ירקות ולבשל שוב? (לא ניסיתי... נשמע לי הגיוני...). אם זה יקרה לך עוד פעם או פעמיים, כבר תדעי מלכתחילה איזו כמות צריך, לא?

נראה לי מה שהכי מתסכל זה שאי אפשר לצפות אותם, יום אחד כולם רעבים ואוכלים בכמויות, ויום אחד לא נוגעים באוכל והכל נשאר 😏

חמין - זה המאכל כמעט היחיד שאנחנו זורקים, אבל באמת מכינה מעט יותר ממה שאוכלים (לפי מה שאני רגילה), לפעמים נגמר ולפעמים נשאר כמה כפות שנזרקות.
אה ובקשר לחמיןחילזון 123
נראה לי שזה המאכל שהכי נזרק...
קשה למצוא לו כמות מדוייקת וגם לא ככ טעים בחימום חוזר. אין מה לעשות...
שוב תודה לכולן!מתואמת
מנסה לענות לכן:
להיעזר בילדים - אני לפעמים עושה את זה, אבל לא תמיד הם מסכימים... (אולי כי אני עושה להם משטר של ניקוי ידיים רציני ) וחוץ מזה אני מעדיפה לבשל בשקט, כשהם לא נמצאים ועומדים לי על הראש...
להגביל את האוכל המיוחד לשבת - כנראה שאני צריכה לסכם את זה עם בעלי... כי הוא זה שאוכל ממנו הכי הרבה... (מסכן, עד שיש אוכל נורמלי בבית - הוא עט עליו )
וזהו, פשוט כנראה אשאר בתסכול הזה של "אני לא מצליחה לכוון את הכמויות המדויקות בכל פעם" (יצטרף לשאר התסכולים שלי במטבח )

@באר מרים - התחליפים שלנו לבשר זה ביצים, טופו וקטניות. אבל קטניות הילדים ברובם לא אוהבים, אז לפעמים אני "מחביאה" אותן במרקים וכו' ולפעמים הם פשוט לא אוכלים...
פשוט אל תחשבי שרק לך זה קורה...חילזון 123
התסכולים האלו קורים לבשלניות הכי טובות לדעתי
איזה משפט חכם!יראת גאולה
תודה! זה באמת מנחם לדעת את זה...מתואמת
אבל למה לא פשוט להגדיל כמויות?דפני11
נשמע שזה מה שצריך...
סירים יותר גדולים....
ומה שנשאר משבת- להקפיא! והרי לך מנה לאמצע שבוע הבא, מוכנה וטעימה.
אני מקפיאה כמעט הכל. באמתדפני11
אורז
מרק
(כל הבשרי- עופות קציצות בולונז פאי רועים... אבל כתבת שאתם לא אוכלים)

מחמותי למדתי שהיא אפילו מקפיאה מקרוני, בחיי זה יוצא לה מושלםםם!!!

אז בעיני זה הפתרון הכי פשוט- כמי שלא חובבת מטבח כמוך- ממה שאני מכינה, להכין הרבה.
זה לא דורש יותר התעסקות- רק עוד טיפה כמויות.
למשל עוד כמה תפוחי אדמה, עוד כמה כוסות אורז. עוד כמה כוסות אפונה...
אני גם ככה מבשלת אותו תבשיל. פשוט להגדיל כמות..
ןאז גם נשאר לי מנות למשך השבוע- ואני לא צריכה לבשל שוב....
הדבר היחיד שאני לא מקפיאהדפני11
זה תפוחי אדמה

(ופסטות חחח זה רק חמותי מצליחה. אני לא מעיזה..)
אבל האוכל שלנו מורכב בעיקרו מתפו"א מתואמת
אבל בכל מנה יש תפוא?דפני11
כמעט בכולן...מתואמת
לא מקפיאה כמעט כלום..בדרך ככל מה שנכנסאור123456
להקפאה נזרק אח"כ.
מקפיאה אולי מטבוחה לכמה שבתות
וקציצות בשר מטוגנות ואח"כ מוסיפה לזה רוטב..כמעט רק את זה
למה? חבל.... איכות חיים מטורפת להקפיאדפני11
מסכימההמקורית
אבל זה קשה לי!מתואמת
מעדיפה לתקתק את זמן הבישולים כמה שיותר מהר ולברוח מהמטבח... רציתי נוסחות קסם כלשהן, אבל כנראה שאין...
מה קשה לך?דפני11
לקלף עוד כמה בטטות או תפוחי אדמה?

אולי כדאי לעשות אוכל יותר פשוט, אבל העיקר שיהיה בכמויות מספיקות?

אין מה לעשות, ב"ה נשפחה גדולה גם דורשת הרבה אוכל.....

ואני מאוד מבינה לליבך, כאמור גם אני לא אוהבת בכלל לבשל...
אבל אין מה לעשות.
זה חלק מהמשימות החשובות שלנו כאמהות...
שהילדים לא ירגישו שחסר או שמתקמצנים או שאין מספיק אוכל בסעודה זה ממש חשוב בשבילי... ממש לא רוצה שזאת תהיה החוויה של הילדים שלי...
אז מעדיפה אוכל פשוט ביותר, עם מספר מנות מינימלי ביותר - אורז, עוף ואפונה. וזהו זה.
והעיקר שיהיה בכמות גדולה....
שאף אחד לא יצא רעב....
אני עושה אוכל הכי פשוט שיש...מתואמת
וכן, הקילוף די קשה לי...
אני מכינה בכל מקרה ממש מעט מנות - מרק לסעודה ראשונה, חמין לשנייה ועוד שלושה דברים קטנים לסעודה שלישית. וגם סלטים אני מכינה או שקונים.
אני מבשלת לשבת במשך שעה או שעה וחצי - וזהו. לא מסוגלת יותר...
חייבת רק לומר 2 דברים שלא לגמרי קשורים לשאלה שלך..באר מרים
אתם צמחוניים וחש לך חובה כלפי הילדים שלך לוודא שהם מקבלים תזונה מזינה ומלאה.
לא הבנתי איפה אתם מצליחים לאכול מספיק חלבונים אם אוכלים טופו כמעט רק בשבתות ולא מרבים בקטניות. ביתה לבד זה ממש לא מספיק..
מציעה לך אולי למצוא מחשבון תזונתי ולבדוק האם התזונה שלכם באמת מלאה..

תפוחי אדמה לא יכולים להיות מרכי מרכזי יומיומי בתזונה. הם פחמימה די ריקה..
ההמלצה התזונאית היא לצריך בערך 2 תפוחי אדמה בשבוע..

אולי כדאי לך לגוון?
תפוחי אדמה מצריכים המון התעסקות לעומת פחמימות אחרות: פסטה, אורז, קוסקוס, פתיתים וכו...

וכמו שהציעו: לא מומלץ שהילדים יחוו בבית תחושת צמצום ו חסור.
הציעו לך כמה כיוונים:
מנות נפרדות לארוחות שונות
להגדיל כמויות
להקפיא

את חייבת להגיע למצב שיש שם אוכל ולא מתקמט לך הלב כשמישהו מנשנש עוד משהו (גם לא בעלך..)

דרך אגב:
דגים אתם אוכלים?
מוצרי חלב?
הם יכולים להיות פתרון גם תזונתי כמקור לחלבונים וגם לגיוון וארוחות מהירות..
הבנתי...דפני11
אם ככה נשמע לי שבאמת אין מנוס חוץ מאשר להגדיל כמויות בכל זאת.
ילדים זקוקים לאוכל בבית.....

מנסה עוד כיוונים.
ירקות קפואים? שעועית/כרובית/אפונה זה ממש טעים עם שמן זית ומלח, וזה רק לשים בתבנית ולתנור.. אפילו בלי לערבב.
אם גם זה לא רלוונטי מבחינתך, או בכל מצב, מציעה ממש מהלב לקנות אוכל מוכן.
מרק זה לא מספיק משביע בעיני לארוחת ערב.... אז אם לא אוהבים לבשל, והבעל או הילדים לא בעניין- אפשר פשוט לקנות....
ואז את קונה בכמות, גם יש עוד קצת גיוון (שזה גם טוב בקטע תזונתי לילדים) וגם את לא עובדת קשה
אני מוחה! חילזון 123
מרק יכול להיות מאד משביע
תלוי מה הוא מכיל וכמה אוכלים ממנו

באאוחת ערב או צהריים ביום חול הרבה פעמים אנחנו אוכלים מרק כתום או מרק ירקות (עם שקדי מרק כמובן), כל אחד אוכל כמה מנות שבא לו וזה לגמרי מספיק ומשביע.

בערב שבת אם אני מכינה מרק עוף עם הרבה ירקות אף אחד לא נוגע בשום דבר אחר כך. כל הפעמים שהכנתי עוד משהו זה נשאר על הפלטה אז הפסקתי להכין....
מכינה מרק עם עוף, תפוא, בטטה, גזר, בצל, קישוא, דלעת, ירוקים, כל אחד לוקח כמעט מכל הירקות והעוף. מה לא משביע בזה?

אז אצל מתואמת אולי אין עוף אבל מן הסתם יש קטניות או עוד פחממה. בטח שזה משביע.
מסכימה איתךיעל מהדרום
לק"י

אפשר גם לשים עדשים במרק, שזה גם חלבונים וגם מנפח את המרק ומשביע.
ועם שקדי מרק זה משביע בהחלט.
גם אני מסכימה. מרק זה מעולההמקורית
אם רק היו אוכלים אותו אצלי 🤷
לשמחתי זה משהו שדוקא כולם אוהבים פהיעל מהדרום
חחח טוב אני רואה שאני בדעת מיעוטדפני11
אני מכירה את זה מהמשפחה המורחבת שלי שאוכלים מרק כארוחה...
לי זה אף פכם לא הספיק.
אני צריכה מנה של פחמימה חלבון וירקות בצלחת.... מרק בקערה (גם אם מכיל את כל אלו) לא מספק אותי..... ונחשב בשבילי מנת גיבוי...
אבל מקבלת שיש כאלה שזה מספיק להם
מסכימהאהבתחינם
אצלנו למרק תמיד יהיה עוד מנה בשרית פחמימה וירק מבושל
ומרק זה סגירת פינה..
לגמרי מסכימה!אור123456
בחיים לא הבנתי איך מרק משביע..
מתואמת היקרה! מעריצה אותך על היכולתהמקורית
להגיד את הדברים בלי להתנצל. באמת.
ועם זאת, אני מסכימה עם @באר מרים ו@דפני11.
ילדים צריכים אוכל, ורצוי מגוון. וגם בעלך. בטח אם לא אוכלים אצלכם עוף ודגים. ובכמות שתספיק.
זה לא נעים לא לך ולא להם שאין מספיק, אני בטוחה ❤️ כשקראתי אותך שקשה לך עלתה לי בראש התמונה של הילדה שלי רוקעת ברגליים נוכח דברים שהיא לא רוצה לעשות וצריך. אבל באמת, לא תמיד עושים רק מה שאנחנו רוצים. Duty calls, מה שנקרא 🤷
אם את לא רוצה להכין את לא חייבת ואפשר גם לקנות.
אם תרצי רעיונות בשמחה
עוד כיווןשירה לב
אולי כדי לא להרגיש שאת רוצה לברוח מהמטבח- למצוא דברים שכיף לך ושעוזרים, כמו למשל- את כל החיתוכים והקילופים לעשות בישיבה, לשים מוזיקה שאת אוהבת או לשמוע שיעור או פודקאסט- הזמן עף! או לשמור לזמנים האלה שיחות טלפון...
עושה את זה, באמת מתואמת
אבל שיעור הוא בדרך כלל בסביבות שעה, אז זה לא מספיק למעבר...
ועדיין זה לא מצליח להחזיק אותי יותר מדי זמן בבישולים...
אז אולי שבעלך יכנס למטבח? משהו או שניים פשוטיםמיקי מאוס
את הדברים שהוא אוהב אפשר ללמד, כל אחד יכול חבשל אם זה חשוב לו
שיהיה אחראי להכין ולנקות אחריו
וככה יהיה לו ולכולם בשפע
זה קורה לפעמים. אבל יש לו הרבה פחות זמן מאשר לי...מתואמת
זמן זה לא הפרמטר היחיד.....מיקי מאוס
אולי אפילו תגבי אותו בתפקיד אחר שלו בבית
וגם אם לא- זה חשוב לו
את מצידך מסתדרת עם לבשל קצת ולהצטמצם

אז הכי הגיוני שתעבירי את הכדור בשלב הזה אליו ושינהל את סדרי העדיפויות שלו...אולי הוא יחליט לקנות או לאכול משהו אחר במקום או לוותר על משהו בשביל לבשל או להפעיל את הילדים- מה שהוא יחליט

הוא אדם בוגר והאחריות על הבית היא גם שלו (למרות שברור לי שהחלוקת תפקידים הזו ביניכם היא מקובלת ורצויה, היא לא חיבת להיות טוטאלית) ובאמת לא הגיוני שבגלל שהוא רוצה לאכול יותר ממאכלים מסוימים את נכנסת למצב שלא טוב לך בו
כמובן שזה מהמם לבשל עבורו יותר , אם תצליחי להגיע לשם זה הכי פשוט (אולי טופו שמגיע במצב שיותר מוכן לאכילה ולא חומר גלם?) , אבל בסיטואציה שלך- לא מתאים לך.

לדעתי כדאי להעלות מולו את הדברים באופן מלא (הקושי שלך, התסכול שהוא אוכל יותר ממה שתכננת ושיש לך כח להכין)... תראי לאן זה יוביל
הוא יודע את הקושי שלימתואמתאחרונה
ובאמת כשיש לו זמן הוא מכין אוכל.
אבל אי אפשר שזה יהיה סידור קבוע...
(תפקידים שלו? לאחרונה אני באמת מדיחה כלים, אף שלכאורה זה התפקיד שלו. לזרוק את הזבל אני לא יכולה - כבד לי מדי. לפעמים שולחת את הבן הגדול לזרוק, כשהוא נמצא. מעבר לזה - כשהוא חוזר הביתה אני לרוב מעדיפה שהוא יהיה עם הילדים, גם בשבילם וגם בשבילי...)
תודה על העצות!
שוב תודה לכולן!מתואמת
נתתן לי נקודות למחשבה (שחשבתי עליהן לא מעט בעבר, בלי רעיון למוצא...)
רק אומרת שאין לי טעם להכין יותר סוגים של אוכל, כי זה פשוט לא ייאכל. רק בעלי ואולי הבת הגדולה שלי יאכלו דברים נוספים מעבר למרק והחמין... (לפעמים כן משקיעה ומכינה עוד, אבל לרוב זה לא בכוחותיי)
לגבי הירקות הקפואים - בעיקרון אנחנו אוכלים וחלק מהילדים אוהבים. אבל מאז הריקול שסנפרוסט עשו אני לא מעיזה לקנות דברים שלהם... (ואין עוד חברה של ירקות קפואים בהכשר טוב בשבילנו)
ואוכל מוכן - זה לא פתרון מבחינתי, אחרי שנכווינו פעם עם עובש באוכל מוכן שקנינו... (מה גם שאת הרוב הילדים פשוט לא יאכלו...)
לגבי האוכל הקנוידפני11
זה שקניתם פעם משהו עם עובש זה ממש לא מביא למסקנה שיותר לא כדאי לקנות אוכל מוכן. ממש לא.
זה מראה שפשוט קנית במקום לא טוב.
זה ממש לא משהו נפוץ. להפך. זה די נדיר.
אולי קנית משהו זול.
אולי קנית רק כי זה מה שנשאר ברגע האחרון.
זה ממש משהו חריג ואי אפשר להקיש ממנו לכל האוכל הקנוי. חבל שאת משליכה בגלל זה על כל האוכל הקנוי ובגלל זה נשארת בסבל שלך (=עומדת במטבח ומבשלת, או לחילופין אין מספיק אוכל בבית). ממש חבל.

בעיני
ברגע שתחליטי ותביני שאכן אין מנוס מאשר הגדלת כמויות- אבל כאמור זה עניין של תובנה ובחירה - את תרימי את העיניים ותראי שיש חנויות ממש טובות עם אוכל מעולה טרי ונקי. בטוחה שתוכלי לקנות שם דברים שהילדים אוהבים- כמו למשל תפוחי אדמה, אורז מוכן ודברים כאלו. ואז את פשוט קונה בכמויות גדולות, ובא לציון גואל....

זה לא כזה מסובך כמו שזה אולי נשמע לך.
זה הכי פשוט בעולם.
כותבת בקבוצת ווטספ של חברות- היי למי יש המלצה לקייטרינג נקי איכותי וטעים באיזור?
מקבלת המלצות
מרימה טלפון ועושה הזמנה
ובעלך הולך לאסוף ביום חמישי.

קלי קלות.
בלי לקום מהספה.
ויש שפע אוכל בלי שאת נשארת יותר מידי במטבח ובלי ילדים שנשארים רעבים ובלי כאבי לב שלך שמישהו אוכל.... לבריאות! שיאכלו ויגדלו....
העניין הוא שהמקום שממנו קנינו בעיקרון מומלץמתואמת
וגם אנחנו נהננו ממנו תקופה ארוכה לפני שגילינו את זה...
ואוכל מוכן גם צריך ללכת להביא, זה לא קשה פשוט... (שלא לדבר כל המחיר של כל פשטידה פצפונת...)
לדעתי אם תזיעי ותגווניבאר מרים
בהתחלה רר בעלך והבת שלך יאכלו אבל לאט לאט תגלי שיש עוד טועמים ומצטרפים.

אבל תלכי רק על מנות שאפשר להכין מהן המון. אל תיפלי שוב למקום של מנות קטנות עם הרבה עבודה.

מנסה להציע מהקטניות:
סיר אורז לבן ולצידו שעושית לבנה ברוטב עגבניות
מג'דרה מעדשים שחורות עם המון בצל
תבשיל חומוס ברוטב צהוב ולצידו קוסקוס
תודה רבה על הרעיונות!מתואמת
וואי סליחה על השגיאות כתיב..באר מרים
רק עכשיו רואה..
התכוונתי תשקיעי ותגווני.. לא תזיעי..
אפשר מתכון של התבשיל חומוס?מנגואית
ברוטב צהוב..
נשמע דומה למשהו שטעמתי פעם והיה טעים
תודה!
מנסה..באר מרים
לבשל חומוס עד ריכוך אחרי השריה.

לרוטב:
לטגן לדקה או שתיים שום, כוסברה, אפשר גם עלי סלרי וחתיכות גמבה קטנות.
להוסיף פפריקה וכורכום ולטגן עוד חצי דקה.
להוסיף קופסאה ממש קטנה של רסק עגבניות, מלח ופלפל ואת החומוס המבושל ומים לכיסוי החומוס.
לבשל עד שרוב המים מתאדים.

תודה! מה כמות החומוס?מנגואית
לפי כמה שיאכלו אצלכם..באר מרים

אצלי יגמרו גם קילו בקלות...
אנחנו גם עושים ככה רק לא צהוב ומקופסאת שימוריםבוקר אור
יאמיי
מה עם לצרף את הילדים אליך למטבח?טל..
עבר עריכה על ידי טל.. בתאריך ט' באלול תשפ"ב 14:25
אחלה זמן איכות עם ילד או שניים
מדברים בנחת ומקלפים תפוא.
או אפילו בלעדיך -
תני להם משימות מוגדרות - למשל קילוף תפוא וירקות,
טיגון בצל
ברירת אורז
שטיפת כלים.
הם מספיק גדולים כדי לקחת חלק, זה תלוי איך זה ישווק להם...

יש לך סירים מספיק גדולים וקופסאות אחסון גדולות ונוחות? זה ממש משפיע על החשק והנוחות לבשל.

לקנות מוכן מה שאפשר:
ירקות קפואים - אתם אוכלים רק בדץ העדה? כי אם לא אני בטוחה שיש עוד חברות שאפשר לקנות. לא חייבים כרובית וברוקולי, יש חומוס, אפונה, גזר גמדי, שעועית ירוקה וצהובה, תירס וגם חבילות של לקט מעורבב.
אם את מפשירה 2 חבילות כאלו - יש לך מנה בכמות גדולה בכלום עבודה.
)אפונה אפשר עם תיבול מינימאלי, שעועית ירוקה אפשר סילאן אבקת שום וקצת שומשום. תירס כנל בלי כלום... גזר גמדי.. את יודעת בטח יותר טוב ממני.
בנוסף אפשר להכין סיר גדול של אורז/כוסמת/קינואה ואז לערבב עם או להגיש ליד 2 חבילות מופשרות של תירס/אפונה/לקט ירקות. כמות גדולה במעט עבודה.

ועדיין אם ירקות קפואים לא מתאימים לך - אפשר לקנות שימורים. כל הנל כמעט יש לך גם בשימורים פשוט תצטרכי לפתוח יותר חבילות.

באופן כללי ילדים בררנים זה טוב בקטע הזה, צאיך להכין אוכל פשוט. בדכ מה שמסבך אותי בבישול זה התיבול, גירוד, גיוון. אם לא צריך את כל זה אז סיר אורז/אורז מלא/קינואה/כוסמת/פסטה/ספגטי/אטריות אורז - זה פשוט לשים 2 חבילות בסיר וזהו. שיאכלו עם קטשופ או רוטב עגבניות קנוי.
בעיקר את צריכה לומר לעצמך שאת לא מכינה פחות מכמות מסויימת של אורז/תפוא/ אחר, או אחרי שאת שמה בסיר תמיד תוסיפי עוד קצת.

פתיתי סויה/בונזו סויה. יותר זול מטופו ומזין ואפשר להכין סיר עם כמות גדולה... (תכיני ברוטב עגבניות ותגישי עם אורז)

עוד אפשרויות- תפוא על מלח גס בתנור. דמים עם קליפה, יוצא כמו תפוא ממדורה. ממש טעים ואין פה מה להכין.

מוצרי טבעול - יש להם מגוון ממש יפה, סדרה של קציצות מירקות שונים. חושבת שבכשרות מחזיקי הדת (אין באושר עד, אבל במקומות אחרים יש). זה גם יכול להיות פתרון קנוי מזין וטעים. אמנם קצת יקר, אבל לכבוד שבת או שיהיה בפריזר למדי פעם. (אפילו רק לבעלך/ללא בררנים/בשבילך בעת הצורך).

אם שלב הברירה הוא מה שמקשה עליך אז תקני קטניות בואקום. יצא יותר זול מאוכל מוכן...

לגבי החימום בשבת- אז מה אם חיממת? אפשר לאכול את זה גם אחרי חימום...

עוד דבר: להשתמש בבצל מטטגן קפוא גם יכול לחסוך חלק מזמן המטבח

כתבתי די מבולגן, אבל מקווה שאולי חלק מהרעיונות יעזרו..

בהצלחה!

תודה רבה! רעיונות מצוינים!מתואמת
לגבי הילדים במטבח - אוהבת לבשל בשקט ובקצב שלי... לפעמים הם מכינים בעצמם לגמרי דברים, אבל רק הגדולה יודעת באמת להכין דברים טובים...
בשביל ללמוד להכין, צריך לנסות😉איזמרגד1
ובקשר לכמויות- אפשר להכין ארוחה מבוססת פחמימות, כלומר אורז, פסטה, קוסקוס, פתיתים שזה דברים שאין כל כך הבדל באיזה כמות מכינים אותם (אורז כדאי לקנות בוואקום.) ואז אם נשאר מכינים תבשיל חדש- חביתת פסטה, פסטה ברוטב, מג'דרה
תודה!מתואמת
אני נותנת להם להתנסות, אבל לא בזמנים קריטיים...
אוליאיזמרגד1
לתת לילדים הגדולים יותר מאכל ספציפי לכל אחד שהם צריכים להכין לבד, וכל ערב שבת הם מכינים משהו. אפשר להגדיר שהם מכינים בזמן שאת לא מבשלת.
זו באמת אפשרות.מתואמת
לפני שבועיים ביקשתי מהבנים הגדולים שיכינו משהו לשבת - שניים מהם התנדבו, ושניהם רצו להכין את אותו דבר (מרק) וכל אחד מהם רצה להכין לחוד... (התוצאה הייתה שני מרקים לא מספיק אכילים )
אולי אם נקבע מראש מה כל אחד מכין - אז יהיה יעיל יותר...
תודה!
אצלי היתה תקופה בסוף אחד ההריונות שליבאר מרים

כשהייתי ממש חלשה שלימדתי כל ילד מהגדולים לבשל מאכל אחד לשבת. וכל אחד הכין באופן קבוע את המאכל "שלו" - זה ממש הקל עלי כי הבסיס של השבת היה מוכן ואני הוספתי השלמות.
אפשר גם ללמד אותםאיזמרגד1
להכין בפעם הראשונה באמצע שבוע ואז לקראת שבת אין לך לחץ.
ועוד רעיון שלא ראיתי שהזכירו פה- שימורים. תירס, שעועית ברסק עגבניות, כאלה זה תוספת נחמדה לארוחה שלא דורשת שום עבודה
תודה רבה! באמת רעיון ללמד אותם באמצע שבוע.מתואמת
לגבי שימורים - צריך לבדוק אותם, ועם כל הנוזל זה קשה יותר...
אתם בודקים שימורים?טל..

גם אם קונים בכשרות מהודרת?

חידשת לי!

כן, כך כתוב עליהם...מתואמת
גם קפואים של סנפרוסט אנחנו בודקים, חוץ מברוקולי וכרובית שעליהם כתוב בפירוש שהם מגידול נקי מחרקים.
מענייןטל..
חידשת לי!
שאלתם רב על זה?
כי אני יודעת שיש דברים שכתוב עליהם שיש לבדוק וברור לכולם שזה כסתח ורוב העולם נוהג לאכול גם בלי לבדוק.
כושרות כותבים שבכשרויות מהודרות אין צורך לבדוק.
אשאל את בעלי על כך...מתואמת
בכל אופן - בשעועית ירוקה (של סנפרוסט) יצא לי לראות כמה פעמים (מעט יחסית) חורים שמעידים על תולעים/חרקים, אז כנראה שבאמת יש עניין בבדיקה כשכתוב שיש לבדוק...
שווה לשאול אצל מישהו שמבין בזהיראת גאולה
אולי הרב ויא? מה בדיוק צריך לבדוק.

באפונה וגזר/ אפונה, לפי הידוע לי,
צריך לבדוק שאין בין החלקים גופים זרים כמו חלזונות (או כמו נחש 🙄), ולא את המאכל עצמו. ככה שהבדיקה היא די קלילה.
ואני מתאפקת מלכתוב כאן דוגמאות נוספות, כדי שלא יגרמו לך להימנע ממאכלים נוספים 😶
תכל'ס באמת מגעיל אותי לפעמים לאכול מאכליםמתואמת
שצריך לבדוק...
איושהי מחשבה אחרתאם מאושרת
השרשור הזה עשה לי לא טוב. לא ידעתי איך לכתוב,מקווה שאצליח להסביר מה אני מרגישה.

מאד הפריע לי שהרבה "יצאו " על הפותחת שהיא חייבת לבשל. (כן היו קצת "מקלות" שיעצו לקנות אוכל קנוי...)
וכשפותחים שרשור בנושאים אחרים - נגיד נקיון- אז הרוח הנושבת היא- לא חייבים לנקות כל יום,אפשר להחליף פחות וכדו'
או נגיד טיפול בילדים- את חייבת לקחת בייביסיטר,שלא עול הילדים יהיה רק עלייך,את צריכה זמן לעצמך וכדו'

אז רק רציתי לכתוב שניהול בית מורכב מהרבה תחומים- שמירה על ילדים,נקיון,כביסה,עשיית ש"ב, חינוך,בישול.
אני מכירה מקרוב אשה מאד מאד "גדולה" וצדיקה. בעלה רב גדול יש לה משפחה מרובת ילדים - באמת מיוחדת מאד.
והיא אומרת שאחרות מביאות מנקה / בייביסיטר לכמה שעות בשבוע, והיא התחום הפחות אהוב עליה זה מטבח, אז היא מביאה מבשלת כמה שעות בשבוע- והיא מבשלת להם לשבוע.
היתרון הגדול לעומת אוכל קנוי זה שהיא אומרת לה בדיוק מה הילדים אוהבים, זה בריא ולא מתועש.
וגם הרבה פחות יקר...

לא משנה מה כל אישה בוחרת לעשות, העיקר שנזכה להכיר במעלותינו ובמעלת חברותינו,
ולהעריך את הכישרונות שה' נתן לנו
תודה על המילים שלך! הן עשו לי טוב...מתואמת
לגמרי מסכימה שזה יכול להיות פתרון מצויין!באר מרים
העיקר שיש בבית אוכל ובכמות מתאימה.
נראה לי שלזה היתה רוב ההתייחסות..
לא התכוונתי להציע רעיוןאם מאושרת
אלא להזכיר לעצמנו שהחיים מורכבים מהרבה תחומים.
אני בטוחה שגם אם הפותחת היקרה פחות מתחברת לבישול הילדים שלה מקבלים הרבה בתחומים אחרים,
ומההודעות של הפותחת בפורום לא עולה תמונה של משפחה גוועת ברעב, ( משפחה שהילדים רעבים- זה משליך על הרבה תחומים-יש הרבה מריבות,לא מצליחים בלימודים ועוד).אז גם אם אוכלים בשבת יותר חלה מאשר חמין - באמת לא נורא.
לכן התכוונתי שראוי להתייחס לנושא ולהעלות רעיונות בפרופורציות הנכונות. כמו אם זו היתה שאלה בענייני נקיון/ כביסה/בייביסיטר
הסתכלות ממש יפה!מאוהבת בילדי

אני עובדת בזה- מבשלת בבית של האישה לפי מה שהיא מבקשת.

זה באמת מקל עליה ואני ממש נהנית כי אני אוהבת את המטבח.

וואי באמת?קופצת
אני שוקלת כזה דבר ברצינות.
כמה עולה כזה דבר? ואיך מוצאים מישהי כזאת? יש שם/ הגדרה למקצוע הזה?

ו@מתואמת, תני כיף של אחות לצרה.
גם אני שונאאאאת את המטבח... ממש הזדהיתי עם התיאור שלך שאחרי שעה בורחת מהמטבח😅

משלמים לי לפי שעהמאוהבת בילדי

זה די עובר מפה לאוזן. חיפשתי המון זמן עבודה בתחום הבישול וה' שלח לי..

לא נראה לי שיש שם, כי לא למדתי את זה בתור מקצוע (ואם הייתי לומדת הייתי לוקחת הרבה יותר...)

אני פשוט ה"מבשלת"

הרבה מהעבודה שלי היא הכנות לבישולים- קילופים וקיצוצים והשריה במרינדה, תיבולים וכו'.

יש כאלו שאוהבות גם את העוגות שלי ואז בכלל כיף לי... (אלא אם כן הן בדיאטה)

אשמח לעבוד אצלך. בירושלים 

אני רחוקה מירושלים ממש...קופצת
יכולה להגיד לי בערך כמה זה לשעה?
אפשר גם בפרטי אם יותר נוח. אם כי אף פעם לא מצליחה לפתוח שם😏

האמת שהיתה תקופה שעשיתי הסכם כזה עם אחותי. היא מבשלת ואיפה לח ואני מנקה לה - היה מושלם!
אבל עכשיו אין לי זמן לזה...
רעיון ממש מוצלחמאוהבת בילדי

השיתוף פעולה בינך ובין אחותך...

איזה כיף לך שהקשר שלכן מאפשר את זה...

לגבי התשלום- 60 שחלשעה. לדעתי אני יכולה להעלות קצת את הסכום. אבל התחלתי די תמימה...

זה ממש זול!אהבתחינם
אני לוקחת 110.
גם אני רוצה לעבוד בזההההמקורית
כן. זה באמת זולמאוהבת בילדי

אבל אני די מתחילה ואין לי אומץ להעלות...

שמחה לשמוע שאני לא היחידה!מתואמת
אם היה לי זמן פנוי בחייםבאר מרים
גם אני הייתי שמחה לעבוד בזה.

ממש אוהבת לבשל!
וואי לגמריבוקר אור
נשמע לי ממש מגניב
רק שפדיחה לעבוד במטבח של אישה אחרת
למה פדיחה?מאוהבת בילדי

לוקח זמן להתרגל.

כי כל אישה אוהבת תיבולים שונים

ויש לה כלים שונים (ומשונים...)

והמטבח בנוי אחרת

ועד שזוכרים מה פרווה ומה בשרי ומה חלבי...

בפעמים הראשונות אנחנו עודות יחד ואח"כ אני כבר נשארת לבד...

לפעמים משאירים מתכונים ולפעמים אני מבשלת איך שאני יודעת.

(למשל אורז- אז זה מתכון שלי, לא של האישה)

מאוד אהבתי מה שכתבתבארץ אהבתי
אני ממש מסכימה איתך...

ובעקבות מה שכתבת על מבשלת בבית, זה הזכיר לי משהו שחברה שלי סיפרה לי שהיא עושה - יש לה נערה קבועה שמגיעה אליה ביום חמישי ועוזרת לה בבישולים. היא לא מבשלת לבד הכל, אבל היא נמצאת ביחד איתה במטבח כדי לעזור בכל העניינים שצריך סביב הבישול - קילוף ירקות, שטיפת כלים, וכו'.
מן הסתם זה במחיר הרבה יותר נמוך מאשר לשלם למישהו שתבשל הכל, ועדיין זה יכול להיות עזרה גדולה (ואולי יותר נוחה לחלק מהנשים - שעדיין הבישול הוא בדיוק כמו שהיא אוהבת ורוצה כי הוא תחת אחריותה, אבל יש פחות עבודה טכנית)..
(אצלי זה ממש עוזר לי כשבעלי עושה את זה. לפעמים יש לו יותר זמן, או שהוא רואה שאני מידי בעומס, והוא מבקש שאני אכתוב לו רשימה של כל הירקות שצריך לקלף, ואז הוא מקלף הכל באופן מרוכז. וזה ממש מקל לי על ההכנה אחר כך. וגם הרבה פעמים ביום שישי כל כמה זמן הוא מגיע למטבח כדי לארגן ולפנות את הכישורים מהכלים שהצטברו, וזה ממש מקל על המשך העבודה במטבח).
באמת נשמע רעיון מעולהבאר מרים
אני מאד אוהבת לבשל והבן 12 שלי בעינייןאור123456
וכשמבשלים יחד זה ממש ממש עוזר לי..אנשים לא מאמינים שזה באמת עוזר אבל כבר הרבה זמן הוא במטבח וממש מסתדר ( מטגן אופה מתבל )
תנסי לעבור את השלב ההתחלתי הקשה של להכניס ילד למטבח ואולי תגלי שאחד מהם אןהב והוא יקח על עצמו את התפקיד
גם אצלי הבכור היה מבשל ממש בגילאים האלהבאר מרים
כיום הוא הרבה יותר גדול וכמעט לא בבית..

אבל בהריונות האחרונים הוא ממש עזר לי והחליף אותי במטבח.
איך נכון להגיב לדיבור עצבני של מתבגרים?אנונימית באהב"ה

הגדולה שלנו מתחילה את גיל ההתבגרות, ואני מרגישה שכהורים אנחנו לא תמיד יודעים להגיב לה נכון.

מרגישה שבעלי לפעמים קשה איתה יותר מידי. ולא בטוחה איך נכון להתמודד (איך נכון להגיב לה באופן אידאלי, וגם איך נכון להתמודד מולו כשהוא קשה איתה מידי).

הרבה פעמים כשאנחנו אומרים לה משהו, היא מגיבה בטון עצבני או מרימה קצת את הקול. לרוב המילים שהיא אומרת הן בסדר, אבל הטון עצבני או מזלזל (נגיד שאומרים לה שהיא יותר מידי זמן בפלאפון אז היא מרימה את הקול ועונה כזה 'בסדר' עצבני).

לבעלי זה מאוד מאוד מפריע כשהיא מדברת ככה. הוא כועס עליה ודורש ממנה לא להרים עליו את הקול.

אבל זה לא באמת עוזר ההערות שלו, בפועל היא ממשיכה עם זה, והוא כל פעם מתעצבן יותר (כי היא כבר 'היתה אמורה להבין' שככה לא מדברים להורים).

היום היא ענתה לו איזה 'בסדר' עצבני כזה (והוא היה עם עמוס בגלל דברים אחרים), והוא ממש כעס עליה וקרא לה בכינויים שממש לא אהבתי (נפלט לו מרוב כעס, זו ממש לא השפה שלו בדרך כלל).

אז קודם כל, אני אשמח לשמוע מאמהות מנוסות שעברו את הגיל הזה עם הילדות שלהן -

האם נכון להקפיד שלא ידברו ככה להורים? יש מקום לצפות שילדים בגיל ההתבגרות ילמדו לדבר תמיד בצורה מכבדת כלפי ההורים?

או שיש לנו פה עבודה להבין שלפעמים היא תדבר ככה, וזה חלק מהרגיל, ולהילחם בזה רק ירחיק אותה מאיתנו?

ואיך נכון להגיב מול בעלי כשהוא כועס עליה? (בעיני בצורה קשה ולא תואמת לסיטואציה. גם אם יש מקום להגיב, שגם על זה אני לא בטוחה - בעיני הוא מגזים בכעס שלו).

בעצםoo

הוא דורש ממנה יותר ממה שהוא דורש מעצמו

כי כשהוא עצבני הוא אומר כינויי גנאי

והיא לא יכולה לומר בסדר בטון שלא נראה לו

חסר הגיון לחלוטין

הרי הוא המבוגר והיא הילדה

באופן כללי אני לא מייחסת חשיבות לטון של מתבגרים

אחרי ההבנה שזה סגנון דיבור תואם גיל

וגם לא מייחסת חשיבות גדולה לתוכן כל עוד זה לא משהו חריג

וגם לא מחפשת כבוד מהילדים אלא קשר נעים וטוב

הכבוד מגיע לבד בלי שדורשים אותו

ע"י דוגמא אישית

אם מתנהלים בכבוד עם הילד הוא לומד להתנהל בכבוד

יש סיטואציות בין בעלי והילדים שאני מתערבת

משתדלת שזה לא יקרה לעיתים קרובות ושזה יהיה בצורה מועילה 

למעשה את צודקתאנונימית באהב"ה

ואני הרבה פעמים אומרת לו את זה כשהוא כועס עליה.

(וגם לא בטוחה שפועלת נכון בזה. כי להגיד לו ביקורת בפני הילדים זה גם לא הכי חינוכי, במיוחד כשאני בעצם מבטלת את מה שהוא אמר כרגע לילדה).

אין צורך להגיד לו מול כולםעל הנס

אפשר לדבר על זה ברגוע בהזדמנות אחרת אחד על אחד,בשום אופן לא מול הילדה,

גם אני לא מתייחסת לטון,אבל כמו שהייתי מדברת על זה עם בעלי בנחת ב4 עיניים גם איתה הייתי בהזמנות מדברת בארבע עניים,ואז יורדת מזה לחלוטין,

ונכון שככל שתדרשו כבוד זה פשוט לא יעזור אלא רק יחמיר את המצב.

כדאיoo

לדבר איתו בנפרד

לא בזמן אמת

לשקף לו שהדרישה שלו לא הגיונית ולבקש ממנו לא להתייחס לכל טון שלא נראה לו

תודה. דיברתי איתו וזה באמת היתה שיחה טובה ומועילהאנונימית באהב"ה
ילדים מתבגריםתהילה 3>

זה דבר קצת מבלבל.

מצד אחד יש בהם משהו הודף, ולפעמים חצוף ומתריס, ומצד שני, לא פחות ואף יותר הם זקוקים לאהבה, לתחושה שהם רצויים, לקשר בריא

והקשר משנה צורה בגיל הזה וצריך להסתגל אליו מחדש ולהעביר אותו שלב.

לכן א:

פינוי המרחב הרגשי שלכם:

לדבר יחד או לעבד לבד את התסכול מההתנהלות שלה, ואצלך גם שלו.

כשמגיעים טעונים לסיטואציה די בקלות מגיעיל לשיח קשה ורחוק וחבל.

כשמגיעים נינוחים יותר, ניתח להעמיד גבול בצורה נינוחה.

לדוגמא; אני מבינה שזה קצת עצבן אותך, בבית שלנו לא מרימים קול/מדברים בחוסר כבוד להורים.

הרעיון הוא-

לתת שם להרגשה והכרה בתחושה שלה

להציב גבול- להגיד שזה לא מקובל עליכם

לעשות את זה באופן ענייני ובלי בעצמכם לדבר באופן לא מכבד.

בהחלט מאתגר וצריך ללמוד את זה.. בהצלחה

יש לך פה בעצם שתי שאלות:מתואמת

1. איך מתייחסים למתבגר שמדבר לא יפה.

2. איך מסבירים לבעל שצריך להגיב בצורה מותאמת ולא עצבנית.

אני מציעה שתשבו שניכם יחד ברגע של נחת, ותנסו *יחד* ליצור גישה מתאימה לגיל ההתבגרות שנכנס לפתחיכם. את יכולה בשיחה להוביל אותו בעדינות לכך ש"כמים הפנים לפנים", ושאם אתם תדברו בנחת, יכול להיות שגם המתבגרת תספוג את האווירה ותדבר בנחת. אבל גם אם לא - עדיין התפקיד שלכם כהורים הוא להראות לה איך מתנהגים ואיך מדברים בנחת.

בכל אופן, אנחנו לא עוברים בשתיקה רק כשמדובר בחוצפה ממש, מילים שלא אומרים להורים. על טון דיבור אנחנו יותר מחליקים, מקסימום אומרים: "לא נעים לנו לשמוע טון דיבור כזה, אולי תנסה לענות בנחת?"

(והאמת שגם אנחנו - בעיקר אני - לא תמיד מצליחים לדבר אליהם בנחת...)

תודה על העצות. וגם על השיתוף של מה שקורה אצלכםאנונימית באהב"ה
כשהילדה השביעית שלי הגיעה לגיל הזה זה כבר הצחיק אואורי8
לאחרונה הילדה השביעית שלי הגיעה לגיל והתחילה לענות ככה, בדיוק כמו שאת מתארת. בשלב הזה זה בכר מצחיק אותי. כי היא ספציפית תמיד היתה ילדה נוחה וטובה. ואפילו היא עונה ככה... ממש מראה שזה הגיל ...לגדולים היינו מעירים ועם חלקם זה הגיע לויכוחים וכו.. כי הם המשיכו לענות ואנחנו המשכנו לנסות לחנך...לא זוכרת באיזה שלב התחלתי להתעלם מזה. כרגע עם כמה מצבגרים בבית כשזה כמו שתארת אנחנו מעבירים. אם זה מרגיש לנו מוגזם, אומרים שלא נעים לנו הדיבור הזה וממשיכים הלאה. בכללי לא מועיל בדרך כלל לריב עם מתבגרים. כמובן הם גם צריכים גבולות, רצוי ממש גבולות בנןעם ועם הקשבה להם.  
זה ממש משמעותי לשמוע את זה, תודה!אנונימית באהב"ה
ומהניסיון שלך - מתי זה עובר?
תלוי בילד...אורי8אחרונה
עם הילדה שהכי אתגרה אותי אני מרגישה שזה עבר( כמעט( ממש לפני כמה חודשים בגיל 20 ( ואחרי שמצאה ב"ה את האחד שלה...). אבל הערנו לה המון... אולי אם היינו מעירים פחות היה עובר מהר יותר. חלק מילדי כבר ב יא- יב ידעו לכבד. באופן כללי לפי דעתי עד גיל 14 - 15 בערך זה החלק הקשה של גיל ההתבגרות. הם חושבים שהם גדולים ןויכולים לדבר בצורה מעצבנת ממש להורים ולאחים. בערך מכיתה יא נכנס יותר שכל ומודעות, עדין גיל ההתבגרות. אבל בעיני הם בוגרים יותר . 
כמה שאלות המשך (אחרי כמה תאקלים מולה בשישי)אנונימית באהב"ה

1. איך הכי נכון להגיב כשהיא מתעקשת כל הזמן להעיר לאחים שלה על דברים שהם עושים (או יותר נכון - לא עושים. שלא עוזרים מספיק וכדו') - דברים שבעיקרון לא משפיעים ישירות עליה, אבל נורא חשוב לה להגיד כמה זמן מעצבן (וכמובן לגרום להם להיעלב ועוד יותר לא לעזור...)?

כמה שאני מנסה להסביר לה שהדיבורים האלו לא מועילים ורק מפריעים יותר (ואם זה ממש דחוף לה להגיד - אז שתגיד לי באופן אישי ולא כשהם שומעים) - היא פשוט לא מקבלת וממשיכה, וזה ממש מעצבן אותי כל פעם מחדש.

2. כשאני עצבנית וכועסת בגלל משהו שהיה מולה, לפעמים אני מבקשת ממנה עכשיו לא לדבר איתי. אני אומרת לה שאני עכשיו כועסת מידי וזה לא זמן טוב לדבר איתי, ואני צריכה כמה דקות להירגע ואז נוכל לדבר שוב.

והיא ממש לא יודעת לכבד את הבקשה שלי. ומנסה שוב ושוב לדבר איתי, ואני מתעצבנת מזה שהיא לא מוכנה לתת לי כמה דקות של שקט, וצועקת עליה, וזה מסלים ונהיה גרוע מאוד.

ואני באמת לא יודעת איך להתנהל. אני באמת צריכה כמה דקות של שקט כדי להצליח לאסוף את עצמי. זו לא בקשה לגיטימית? מה אני יכולה לעשות כדי שהיא תבין שזה לטובתה ושהיא יכולה ללמוד לכבד את זה? או שבאמת אין לה את היכולת לחכות כמה דקות ואני צריכה לוותר על הבקשה הזו?

3. כמה פעמים כשניסיתי לשאול אותה שאלה פשוטה, או להעיר משהו קטן - התגובה שלה היתה ממש עצבנית כאילו אני אמא מעצבנת שרודה בה כל היום. וזה באמת היה דברים קטנים שאף פעם לא גרמו לה לתגובה כזו.

זה אומר שאני צריכה לשנות משהו בפניות שלי אליה? או שאני פשוט צריכה להתרגל שהתגובות שלה יכולות להיות ממש מעצבנות בלי קשר לכמה שאני אשתדל להיות בסדר איתה?

לא יודעת את מי לשאול אז שואלת כאןכל היופי

הבת שלי בגיל ההתבגרות, כנראה על הרצף בתפקוד מאוד גבוה.

(לא מאובחנת רשמית עדיין כי התורים ארוכים מאוד)

סובלת מחרדה ספציפית (ועוד כמה חרדות נלוות בעצימות יותר נמוכה).

הייתה תקופה בטיפול רגשי כולל cbt שזה הטיפול הקלאסי לחרדות.

לא עזר בכלל למרות שהיא מאוד רצתה שינוי והמטפלת מקסימה.

הטיפול זלג לכל מיני נושאים אחרים, והיא גם מאוד נוטה לנבור שכלית בדברים אבל זה לא נוגע לרמת הרגש כמו אצל רוב בני האדם.

כלומר היא יכולה לנתח ולהסביר ולהבין אבל זה לא מזיז לרגש, זה מישור אחר לגמרי.

חשבתי על נוירופידבק, שזה כביכול עוקף את השכל ומאמן את המוח להתכוונן לגלי מוח אחר ופחות להיות בחרדה.

אחוזי ההצלחה הם 70-80 אחוז לפי מחקרים של כמה עשרות שנים, וזה ללא תרופות וזה נשמע לי כיוון טוב בשבילה.

הבעיה היא שמי שפניתי אליה אומרת שלפני שרואים שינוי צריך סביב ה10 מפגשים. וכדי שיהיה שינוי משמעותי צריך 30-40 מפגשים. ואולי היא מה20-30 אחוז שזה לא עוזר להם.

זו הוצאה מאוד משמעותית לפני שאני יכולה לדעת בכלל אם זה הכיוון.

אני מניחה שיש עוד אופציות אבל לא יודעת מה באמת יעזור.

מה הייתן עושות?

הייתי רצה מהר עם האבחוןעוד מעט פסח
עבר עריכה על ידי עוד מעט פסח בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ו 20:57

אחרי האבחון תוכלי לקבל קצבה מבט''ל, שהיא מעל ל-3 אש''ח בחודש, ויהיה לך קל יותר להוציא עליה כספים...

חוץ מזה שבאבחון יעזרו לך לחשוב מה יכול להתאים לה.

אם תרצי המלצות למאבחנים פרטיים - מוזמנת בפרטי.

קודם כדאי לעשות אבחון נכוןמתיכון ועד מעון

ואז יהיה יותר קל למצוא את הטיפול המדויק עבורה

מצטרפת לקודמותיי - אחרי האבחון תוכלו להתאים להמתואמת

טיפול מדויק יותר, ואולי גם המאבחנים יוכלו להמליץ על סוג טיפול מתאים.

אם את מרגישה שהיא יכולה עוד "לסחוב" בלי טיפול, אז תחכו לאבחון בקופה. היתרון הוא שבדרך כלל הם גם מסדרים את העניין מול ביטוח לאומי, ואתם לא צריכים להתעקש על זה בעצמכם...

אבל אם את כן מרגישה שהיא חייבת כבר תמיכה, אז באמת כדאי ללכת לאבחון פרטי. זה לא זול בכלל-בכלל...

אני יכולה להמליץ לך על פסיכולוגית בירושלים שמאבחנת אוטיזם.

תודה לכןכל היופי

אז באמת זו גם המסקנה שהגענו אליה, לא לחכות לקופה אלא לחפש אבחון פרטי למרות שזו הוצאה.

אשמח להמלצות שלכן.

תודה

דינה זלזניק. אם לא תמצאי מספר ברשת אכתוב לך באישי.מתואמת
רק מדייקתמתיכון ועד מעון

אבחון אוטיזם במידה ואכן יש אבחנה דורש אבחון כפול-פסיכולוגי ורפואי.

ממליצה כמו @מתואמת להתחיל בפסיכולוגי

נכון.מתואמת
גם אם הולכים לפרטייראת גאולה
תדברי לפני כן עם המזכירות במרפאה, שיתנו לכם החזר כי אתם ממתינים כבר הרבה זמן.
תודה לכן, מחפשת מכון אבחוןכל היופי

כדי לקבל אבחון כפול כמו שהמליצה @מתיכון ועד מעון במקום אחד.

יש המלצה למישהי?

מעדיפה באזור השרון...

יש את המכון של ד''ר דיצה צחורמתיכון ועד מעון
נראה לי בבי''ח אסף הרופא שעושים שם אבחון כולל
אם אריאל רלוונטיעוד מעט פסח

אני יודעת שבמרכז התפתחות הילד שבאוניברסיטה עושים אבחון משולב.

ואמור להיות אפשרי דרך קופ''ח, או עם החזר.

שווה לברר.

וגם 'בית אחד'עוד מעט פסח
בכפר סבא מומלץ.
ממליצה לך לעבור על הרשימה הנ"לאנונימית בהו"ל

זה מתוך קבוצת הפייסבוק 'מרוצפות' של נשים על הרצף.

מאגר המאבחנים.ות המעודכן של מרוצפות - אוטיסטיות כותבות

אנחנו הלכנו מתוך הרשימה לפסיכולוגית ופסיכיאטר בנפרד, בחרנו רק לפי זמינות של תורים, ושניהם היו אנשי מקצוע מעולים ממש.

אני לא אמליץ לך ישירות עליהם בגלל שביקשת מקום שעושה גם וגם, אבל יש ברשימה גם מקומות כאלה.

התבלבלת בניק. לפורום הזה יש ניק אנונימי אחריעל מהדרום
זהב טהור שמת פהכל היופיאחרונה
תודה רבה לך!!
עזרה בטיפולים רגשיים מהקופהילד מתוק וטהור

יש לנו ילד עם קשיים רגשיים משמעותיים שהתפרצו בשנה וחצי האחרונות (ברמה שהוא מוגדר עם נכות 50% בבט"ל).

מזמן הומלץ לנו לפנות לטיפולים רגשיים, היינו בהמתנה דרך הקופה, היינו באבחון תקשורת דרך הקופה (זה לא תקשורת זה רגשי- הייתה המסקנה, אבל ההתנהלות בהחלט הייתה מזכירה בעיות תקשורת).

גם בתום האבחון נאמר לנו שיצרו איתנו קשר מהקופה והתפתחות הילד/בריאות הנפש לטיפולים רגשיים...

בינתיים אנחנו רק במעקב פסחכיאטרי בקופה, שזה יפה אך לא מספק... אין אף ספק שהילד זקוק להם, כולם הפנו אותו, אך אין מענה מהקופה.

בינתיים כמובן שלחנו לטיפולים שונים, והדרכת הורים פרטיים, והוצאנו סכומים גבוהים מאד....

נשמע לי ממש מוזר שאנחנו לא מקבלים מענה מהקופה, ואם אין להם תורות עבורנו, שנים, לפחות שיתנו לנו החזרים..

מישהי יודעת אם ניתן לקבל דבר כזה, ואיך?

הייתי מתחילהכל היופי

בישיבה מול המזכירה בקופה בניסיון להבין איך אפשר לקדם.

ואם היא לא יכולה לעזור ללכת לרופאת ילדים,להסביר לה את הדחיפות ושהיא תלחץ.

יש בקופות הרבה אופציות לטיפולים רגשייםמתחדשת111

באומנות

הידרותרפיה

ועוד..

אל תחכי שיצרו קשר. כדאי שתפנו לרופא המשפחה ותשלחו טפסים רלונטים

תיצרי קשר עם המזכירותאיזמרגד1אחרונה
של בריאות הנפש או התפתחות הילד, או גם וגם ותשאלי אותם... בדרך כלל הם יודעות איך אפשר לקבל החזרים. מניחה שזה תלוי בן כמה הילד ובאיזה קופה אתם.
גם אני בשאלות בת מצווהעוד מעט פסח

אשמח לעזרתכן בתכנון הלו'ז.

אנחנו רוצים לקיים אירוע אחד גם עם החברות וגם עם המשפחה, אבל שיהיה זמן בנפרד (מה שאני חושבת עליו כרגע זה שהחברות יגיעו מוקדם יוצאו מוקדם).

אשמח שתעזור לי לחשוב באיזה סדר לנהל את האירוע, כמה זמן בערך דברים לוקחים ומתי להזמין את החברות ולמתי המשפחה.

בתוכנית-

-יצירה (שאמורה להיות לחברות + אופציה לבני משפחה שרוצים)

- ריקודים (אפשר רק לבנות, דווקא יהיה לי יותר נוח מבחינת צניעות)

- טקס ברכות (שהילדה רוצה שהחברות *לא* יהיו בו)

- וכמובן אוכל, שעוד לא ברור לי כמה מנות יהיו ומתי.

הבנות יגיעו בזמן שנגיד (מגיעות מקרוב, רובן ברגל), המשפחה תגיע לאט לאט לאורך שעה בערך...

איך הייתן בונות את האירוע?

מנסה לחשובמתיכון ועד מעון

אולי להתחיל עם יצירה והרקדה לבנות ואז אוכל לכולם, שבזמן האוכל המשפחה מגיעה ואז החברות הולכות ונשארת המשפחה לברכות.

נשמע הגיוני?

זהו, שאני לא כל כך יודעתעוד מעט פסח

בגלל שהמשפחה תבוא ב'טפטופים', זה לא כל כך מסתדר לי עם האוכל המרכזי (באירוע רגיל עושים סוג של קבלת פנים בשביל זה. למשוך את הזמן עד שכולם מגיעים).

חשבתי אולי לעשות-

אוכל לבנות

הרקדה

יצירה - ואז בנות שסיימו הולכות הביתה, ומשפחה שרוצים באים מוקדם להשתתף

מנה ראשונה למשפחה

ברכות

מנה שנייה למשפחה

אולי זה גם יצא לי יותר זול, כי לבנות אפשר להביא דברים זולים, ולמשפחה אוכל ברמה יותר גבוהה.

אבל אין לי מושג איך זה יעבוד, ואיך לתכנן את הלו''ז.

באירועים שאני הייתימתיכון ועד מעון
משותפים לחברות ומשפחה אז החברות הגיעו לפני ליצירה אבל כל היתר היה משותף, אז נשמע לי שיותר נכון או להפריד לגמרי או לעשות ביחד אחרת זה ממש בלאגן (בעיני)
בטוח לא שווה להפריד?שלומית.
לא חושבת שזה יעלה ככ את העלות או את הכאב ראש... ממה שאני ראיתי אירועים נפרדים לחברות ומשפחה יותר מוצלחים לכל הצדדים 
שאלה טובהעוד מעט פסח

מעניין כמה זה באמת עוד כאב ראש.

בעלות זה בטוח מוסיף, כי זה לשכור אולם פעמיים.

ואיפור, ושיער לילדה...

לחברות בטוח צריך אולם?שלומית.

אולי יש לכם מקום בבית? אולי אולם בבי"ס? לפעמים יש עוד פתרונות חוץ מאולם ממש.

מודה שאצלינו לא מתאפרים לבת מצוה ( הן קטנות!) והשיער זו לא הוצאה משמעותית אבל כנראה מקובל אחרת אצלכם...

אם במקרה אתם בירושלים יש לי המלצה למישהי אלופה וזולה לתסרוקת (לא עושה איפור)

לי אישית נשמע שלעשות אירוע ארוך ומתגלגל זה המון כאב ראש ויותר קשה לדייק את הצרכים 

התכוונתי איפור ליעוד מעט פסח

ושיער לילדה.

קצת קשה לי לדמיין את המצב של אירוע לחברות בלבד, אבל אולי באמת כדאי לשקול את זה ברצינות.

לחברות זה לא "אירוע אירוע"שלומית.

אלא יותר בסגנון "ערב כיתה" ארוחה טעימה שמתאימה לבנות בגילן, יצירה, ריקודים, ואיזה משחק של ברכות לכלת השמחה.

הכי כיפי ומותאם

מה שעולה ליבורות המים

יצירה

אוכל וריקודים לחברות

ואס ארוע משפחה-

אוכל למשפחה

ברכות

ריקודים למשפחה

למה בעצם את רוצה להפריד?אר

אפשר להוביף יצירה או סדנא לחברות לפני שכולם מגיעים

אם חשוב לכם

אבל בדרכ החבאות נשארות עם המשפחה

לדרשה ברכות וריקודים

בסוף הן עושות שמח ..

שתי סיבות-עוד מעט פסח

1. היחס הוא בערך חצי/חצי. חברות עושות שמח אבל גם באלגן, וזה פחות מתאים לאופי של חלק מהמשפחה.

2. הילדה ממש ממש לא רוצה לומר דרשה בפני החברות. ומתפדחת ממש גם שישמעו את הברכות של הסבתות ושלנו ההורים. מבחינתה, היא מעדיפה שלא תהיה בת מצווה ולא לדבר בפניהן.

האמת שאני ממש מבינה את הבת שלךעל הנס

אני גם הייתי מעדיפה שלא יהיה ארוע מאשר לדרוש לפני החברות שלי.

אצל אחת הבנות שלי עשיתי בוקר על על חשבון בית הספר בשיתוף עם המורה,ארוחת בוקר יצירה פעילות שהמורה הכינה,ריקודים בסוף,הבנות יצאו מרוצות עד השמיים,

ולמשפחה עשינו משהו כמו ערב סופגניות בחנוכה.

לא מאד רשמי,יצא ממש מוצלח,

רעיון נוסף,לעשות שני ארועים באותו יום צהריים חברות ואז בערב משפחה זה יכול להתיש מאד לכן ממש חשוב לתכנן הכל בצורה נכונה.

לא חייבים לדרוש בכלל....יעל מהדרום

לק"י

אם זה השיקול המרכזי.

אם יש עוד סיבות, אז אולי באמת עדיף להפריד.

עוד אין לי ניסיון בנושא, אז אין לי כ"כ איך לעזור.

ומזל טוב!!

מוסיפה עוד אפשרות לחלוקת האירועים:מתואמת

כשאני חגגתי בת מצווה - לחברות עשיתי טיול/סיור עם עוד חברה. ריקודים לא היו, אבל זה התאים לי מאוד... וגם דרשה לא הייתה.

למשפחה עשינו אירוע בחצר, ואמרתי דרשה - אבל דרשה בחרוזים בליווי מצגת תמונות, אז זה היה קליל יותר. (אולי זה משהו שיתאים לבת שלך גם מול החברות?)

עונה לשלושתכן יחדעוד מעט פסח

לנו חשוב המעמד של הדרשה, דווקא בגלל שזו ילדה עם פחד במה, ואנחנו מאמינים שיעשה לה טוב להתמודד עם הפחד וכן לדבר, בסביבה מאוד תומכת ומחזקת.

מצד שני, אני לא רוצה לדחוק אותה מדי, וגם פחות בטוחה שהחברות יפרגנו, ולכן יהיה טוב בעיניי שהיא כן תאמר דרשה, אבל רק למשפחה.

אהבתי ממש את הרעיון של לשלב מצגת שתקל עליה. תודה!!

בהצלחה!!יעל מהדרום
רק הערה קטנה לגבי הדרשהעל הנס

אני עם פחד קהל וההורים שלי דרשו ממני לדרוש לא רק שזה לא עזר גם הבת מצוה שלי זכורה כדבר שלילי בעבורי,רק בגלל הדרשה הזו,

בסוף אתם ההורים ומחליטים.

אבל את הבת שלי ממש זרמתי איתה

תודה ששיתפתעוד מעט פסח
אקח לתשומת ליבי שתהיה לה חוויה טובה.
היא מבינה את הרעיון הזה?מתואמת

של הצורך להתמודד בדווקא עם הפחד?

כי אם זה לא בא ממנה - לא נראה לי שזה יעזור, אלא רק יגביר לה את הפחד...

בכל אופן, מעניין שדווקא המשפחה המורחבת היא סביבה תומכת ולא החברות זה אומר שיש לכם אווירה טובה במשפחה!

בגדול, היא מבינהעוד מעט פסח

היא עדיין מאוד מפחדת, אבל יודעת שמול המשפחה זה יעבור בטוב ולכן מוכנה להתאמץ לעשות את זה.

מול חברות לא מוכנה ויהי מה.

וכן, ב''ה זכינו במשפחות מפרגנות שירימו לה לא משנה מה יהיה (והיא יודעת את זה).

אז נשמע שזה באמת יעשה לה טובמתואמתאחרונה
רק שימו לב גם בזמן אמת שהיא מצליחה לזרום עם זה באמת ולא נסגרת ברגע האחרון...
פעם שביעית בחודשיים דלקת אוזנייםטוב גדול

לבן ה10 חודשים.

לפי מה שהבנתי הפיתרון זה או לתת בחורף אנטיביטיקה פעם ביום קבוע ולחכות עד גיל שנה לניתוח כפתורים.

מישהי ניסתה משהו אחר ויש המלצות או דיס המלצות?

להפחית חלב עוזר?

לתת מטרנה צמחית במקום חלבית?

אני לא יודעת מה לעשות והנסיך ואני סובלים בינתיים.

לי פעם אמר רופאהשם שלי

שהדלקות נובעות מצינון שמגיע לאוזן.

אז צריך לטפל בצינון.

הוא נתן לי תרסיס של מי מלח לאף.

תודה, והרגשת שזה מפחית את הדלקות?טוב גדול
בהחלט הייתי בודקת אם הגודש שלו מתגובה אלרגית לחלבלפניו ברננה!
בנוסף, באופן קבוע לשים כל יום שמן לוונדר לא מדולל מאחורי התנוך של האוזן ולעסות שם. טיפה לכל אוזן. אולי אפילו פעמיים ביום בבוקר ובערב.

ואפשר גם לנסות רפלקסולוגיה. 

תודה, אבדוק.טוב גדול

כי זה התחיל גם בגיל 8 חודשים שהתחלתי להפחית משמעותית את ההנקה.

ומה הלוונדר עושה?טוב גדול
בגדול מאוד יש לו תכונות מרפאות..לפניו ברננה!
שעוזרות שלא תתפתח דלקת
בוקר טוב, השאלה שלך מתאימה לפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

פורום אמהות מיועד לגילאים גדולים יותר, סביב בית ספר יסודי ומעלה.

רפואה שלמה לילדון!

תודה, אעביר לשם!טוב גדול
מניסיון של ילדה רגישה מאודכרם ענבים

לילדים רגישים צריך לחכות שיגדלו זה הפתרון היחיד - 

יש תעלה חסומה באוזן וככל שגדלים התעלה גודלת ואז התעלה פתוחה ואין לחץ על האוזן

עברתי לצמחי, תרסיס של מי מלח לפני השינה , שינה עם כרית בלילה

הלכתי לשערי צדק לד"ר אטל (מנהל מחלקת אאג ילדים) והתייעצתי עם הרבה מומחים

לקראת גיל שנה וחצי אפילו לפני עבר לגמרי ב"ה

טוב לשמועטוב גדול

וד גיל שנה וחצי, הדברים שהזכרת עזרו?

להאכיל רק כשהוא יושבחוזרת
בעיקר בקבוק...
היה לנו משהו דומהגפן36אחרונה

שנגמר אחרי ארבעה סבבים, ובלי ניתוח כפתורים.

קודם כל- הפסקה מיידית של חלב ומוצריו לחלוטין!!

ויש דבר נוסף שהוא קצת אאוטינג אז את מוזמנת בפרטי

אוכל למתבגריםרק טוב!

מחפשת רעיונות לאוכל שנוער אוהבים. לילדים שמחפשים כל הזמן מה לאכול... לאו דווקא שיא הבריאות... (מושקע או מהיר הכנה)

דברים מסוג:

פיצה

פלאפל

שניצל פירה/ציפס

קוסקוס עם מרק

פריקסה

תנו עוד רעיונות

בעיקר לארוחות ערב. אבל גם לדברים שאפשר לקחת לארוחת צהריים ללימודים (עדיף בלי מיקרוגל)

חזה עוף צלוי, קבב, המבורגרשופטים

בוריקיטס ביתיים

בורקס פיצה

פסטה/תפוחי אדמה מוקרמים

כמה רעיונות:שדמות בחולות

אורז

פתיתים

פסטה בולונז

פסטה עגבניות

פרגיות

שיפודי חזה עו

כנפיים קריספיות

סלמון בתנור

קציצות טונה מטוגנות

מלאווח עם ביצה ורסק

טורטיות ממולאות השר/ גבינות/ חביתה

חביתות עם תוספות

בוריקה

אצלי אוהביםכל היופי

מה שמשביע.

שזה אומר הרבה בשרי מבושל ולא ארוחות ערב קלות.

(ומתאים גם לצהריים כמובן)

עם עדיפות ללא עצמות...

שניצלים, פרגיות, קציצות עם או בלי רוטב, בקר בבישול ארוך (אם נשאר משבת), בורקס בשר, פאי רועים וכד'.

מניחה שיהיו מתבגרים שיזרמו גם על כרעיים ואז מאוד קל להכין בתנור עם אורז או תפו"א.

וכמובן פחמימות וירקות כמו פתיתים, פסטה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ברוטב, אנטיפסטי, סלט כרוב, ירקות חתוכים.

אם לא מתחשק לי או שאין בבית בשרי, אני מכינה קציצות טונה כשבא לי להשקיע, או תבשיל מהיר ומשביע של טונה, חצילים, פלפלים, עגבניות או כל ירק אחר שיש בבית ומתאים. מתייחסת לטונה כמו כל דג מבחינת תבלינים וכו' (תחשבי למשל על חריימה או דג מרוקאי עם טונה)

גם שקשוקה הולך טוב, עם אורז, פתיתים או קוסקוס.

הדגש הוא על כמויות ולא על אוכל הכי מושקע.

נגיד מלוואח פחות יהיה, כי יותר קשה לשחק עם הכמויות וזה הכנה אחד אחד (אני משווה להכנה של סיר אורז נגיד)

שלא לדבר על עניין הבריאות.

ועוד משהוכל היופיאחרונה
מי שפחות מתחבר לבשרי ובעיקר בנות, יזרמו יותר על חלבי כמו פשטידות, לזניה, פנקייקים, פסטה ברוטב שמנת וכו'
איך את נוהגת בנוגע לצורך של המתבגרותמתחדשת111

לקנות "שטויות"?

אסביר. ביתי לומדת באולפנא אקסטרנית. היא כמעט מידי יום שואלת אם תוכל לקנות ממתק/ מעדן/ גלידה וכו.. כמובן כל זה בנוסף לאוכל שהיא מביאה מהבית

לרוב אני מסכימה. אבל מרגיש לי שזה מוגזם.. וגם מאוד לא בריא

מנגד כמתבגרת יש צורך גם בזה, ורעב- כמעט תמידי וזה מה שזמין להן (מהשמיני וכו..)

מצד שני לפעמים זה איזשהי הסחפות חברתית. אבל גם לזה לא בטוח שנכון לסרב כדי שלא תרגיש "אווט"

איך אתן נוהגות?

אין לי בנות בגיל הזהלפניו ברננה!

וגם לא בנים..

הגדול שלי בן 8

אבל בפשטות הייתי נותנת לה תקציב חודשי (מה שנקרא דמי כיס..) לשטויות כאלה שתתנהל איתו בעצמה. זה יכול להיות חינוך טוב לכלכלה. ולדבר איתה על תזונה נכונה. שלא תוציא את כל הסכום על שטויות של אוכל אלא שתקנה לעצמה פה ושם גם תכשיט מטופטן או דברים אחרים שהיא *רוצה*.

באופן כללי בעיני הורים אחראים לתת לילד את כל מה שהוא *צריך* ויכולים לפרגן גם במה שהוא *רוצה* אבל פה יש להם גם אפשרות להתחיל לחנך אותו להתנהלות כלכלית נכונה.

השאלה היאמתחדשת111
האם להתנות את דמי הכיס במשהו? כי אם לא יוצא שזה בעצם הכסף שלנו כהורים. ובאופן הזה לא בטוח שיהיה חשוב לה לשמור ולהתנהל איתו נכון..
אנחנו נותנים לשני הגדולים (ביסודי) דמי כיס שבועייםיעל מהדרום

לק"י

אני כן אומרת להם (וגם לקטנים, שיש להם כסף מדמי פורים וכדומה), שגם אם זה הכסף שלהם, לא כדאי לקנות הרבה ממתקים.

אצלינו הם קטנים יותר, אז זה שונה. אבל בעיקרון פעם בשבוע אני הולכת איתם לקנות ממתק. ובעלי גם לפעמים לוקח פעם בשבוע.

בגיל גדול יותר הייתי משחררת כנראה. אבל כן מדברת על זה שלא כדאי וזה לא בריא לאכול יותר מידי שטויות (יש לנו בבית חטיפים ושוקולדים, ואני אומרת להם את זה. שלא יגזימו).

אישית חושבת שלא צריךלפניו ברננה!

כי היא יודעת שיש לה תקציב מוגבל.

והתקציב הוא כי זיהית אצלה *צורך* בכסף ל*רצונות*.

אז את נותנת לה מענה על הצורך. כמובן שאת גם יכולה לעודד אותה לעשות בייביסיטר כדי שיהיה לה יותר כסף לרצונות שלה.

אבל בסופו ש דבר האינטרס פה הוא לתת לה להוציא בתבונה. ואת ז היא תלמד ע"י ניהול התקציב הקטן שתתנו לה. ובחודששיגמר לה הכסף אחרי שבועיים היא תבין שפשוט אין עוד..

כמובן בשיח נכון שמלווה את התהליך 

מקסיםמתחדשת111
בעיני לאפלספנית

בעזהי"ת

זה לא כסף שהוא צ'ופר מבחינתי אלא צורך, וצורך אני נותנת לילדים שלי- כמו שאני נותנת להן אוכל, בית ובגדים ללא תמורה. וכמו שאני לא אגיד לבת שלי 'היום לא סידרת את החדר אז אין ארוחת ערב', אני לא אגיד לה 'לא עזרת אז לא תקבלי דמי כיס'. 

כן להגדיר מה הסכום שהוא צורך ולא אקסטרה.. אני כן חושבת שהיכולת לקנות מידי פעם פינוקים פה ושם בשליטה של המתבגרת זה צורך.

אניoo

מעודדת תזונה נכונה גם כשקונים משהו טעים (נניח להעדיף יוגורט מפנק)

כשהילדים היו ביסודי נתתי כסף מדי פעם כשהיו מבקשים

ילד אחד היה מבקש הרבה

לפעמים הייתי מפנה אותו לקחת חטיף מהארון ולא לקנות

כשהם יצאו לישיבות נתתי להם לנהל לבד את התקציב

כשהם הבינו את המשמעות של ניהול כלכלי ע"י כרטיס אשראי/ מזומן

הם גם למדו פחות לבזבז

הכסף היה שלהם?מתחדשת111

כתלות בעבודה/ משו אחר?

לא שלהםoo
אבל דברנו על תקציב הגיוני לשבוע/ חודש והם עמדו בתקציב
אני נותנת...חרות

לא יודעת אם זה טוב או לא...

כן מנסה להגיד לה לקנות אוכל, ולא כל יום ממתק... אלא מידי פעם.

אבל לא יודעת כמה מתוך זה עובד.

לא יודעת אם אני נוהגת נכון, ככה מרגיש לי...

אני נותנת סכום מוגדר פעם בפרק זמן קבועמתיכון ועד מעון

והם יודעים בדיוק מתי וכמה יקבלו, זה לא מותנה בשום דבר ובכסף הזה אני לא מתערבת במה הם קונים.

מעבר לזה משתדלת שבבית יהיה שפע של אוכל וגם של שטויות אבל דברים ביתיים כמו עוגות עוגיות ממתקים ביתיים שלפחות יהיה אפשר לנשנש דברים פחות גרועים 

אהבתי את הרעיוןמתחדשת111
היא קונה מהכסף שלהרוני 1234
היא עושה הרבה בייביסיטר אז יש לה כסף ויש לה חשבון פייבוקס יאנג שדרכו היא קונה.
ולפני שהיה לה כסף משלה, נתת לה?מתחדשת111
לא כל כך…רוני 1234
רק לעתים רחוקות.

היא עושה בייביסיטר מגיל מאד צעיר וגם יש לה כסף ממתנות וחגים.

לפעמים קונה אם זה לא מוגזם, אבל יש דמי כיסאור123456
של 100 שקל לשטויות כאלה ואז היא חושבת פעמיים אם היא באמת רוצה 
וואו זה המון..מתחדשת111
לחודש? זה יפה, אבל לא ככ המוןפלספנית

בעזהי"ת

מספיק שהן יוצאות פעם בחודש לאוכל שהוא יותר מפיצה וזה כבר רוב התקציב. 

הבת שלי עוד לא לגמרי בגיל (הגדולה בכיתה ו'), נתנו להן עשרה שקלים לחודש מתחילת כיתה א' אבל מודה שאנחנו לא ממש עומדים בזה כי לא זוכרים וגם להן אין ממש צורך בזה אז דיי הפסקנו, כשהן מבקשות הן מקבלות וזה עוד סכומים מזעריים אז זה סבבה לנו (נניח שני שקלים לקנות ממתק במכולת אחת לחודש, נו שויין). 

עכשיו למשל יש חודש ארגון ויש קיוסק בסניף, נתנו לכל אחת מהגדולות (ד' וו') 20 שקלים לכל החודש בתחילת החודש ולבחירתן מה לעשות עם זה ואיך לחלק. 

אני כן רואה שחברות של הגדולה מתחילות לרצות וכשהיא תגיע, בטח נתחיל מ50 בכיתה ז' אבל יש לה חברות שמקבלות הרבה יותר.. 

וואי, מוזר לי השרשורעוד מעט פסח

אצלי אני לא מביאה להן שקל לשטויות.

הבנות שלי עובדות, מרוויחות יפה, ומוזמנות להשתמש בכסף כראות עיניהן. אחת באמת קונה איתו מדי פעם גומי וכאלה- אבל זה נדיר למדי.

ויש בבית יש אוכל בשפע, וגם פינוקים שאפשר לקחת לאולפנא (ונקנו בזול בסופר/ב'משנת', ולא במחירים של השמיני...). אז למה שאביא להן כסף נוסף?

כשהגדול שלי למד בישיבה ולא היה מסוגל לאכול את האוכל של חדר האוכל, כן הייתי מציידת אותו בסכום קבוע מראש כל יום, שהיה אמור להספיק לאוכל- והוא יכל לבחור מה לאכול ואיך להשתמש בכסף- כי הישיבה היתה צמודה למרכז מסחרי.

אבל שוב, זה היה כסף לארוחת צהריים. לא ל'שטויות'. 

הבת שלי עוד לא בגיל שיכולה לעבודמתחדשת111

ובאולפנה יש את השמיני- שמוכרות כל מיני מתוקים. וגם חנות קרובה ולפעמים היא רוצה להתפנק. לא רואה בזה בעיה כשזה במידה. כילדה אני זוכרת שלא היה לי כסף מהבית וההורים סמכו על מה שאקבל באולפנא, והייתי ממש מרגישה קושי לראות חברות נהנות לקנות דברים בין הארוחות גם אם זה נחשב שטויות ולי לא היתה היכולות.

ובכלל כמתבגרת זכורה לי תחושת הרעב הגדולה..

כנראה אנחנו חיות בחברה שונה מאודעוד מעט פסח
לבת ה-11 שלי כבר יש חסכון של מאות שקלים מעבודה כבייביסיטרית.
מעולהמתחדשת111

אני לא מסכימה לה להכנס לבתים בגיל הזה..

גרים בעיר.

מבינה שאתם בישוב ולכן השוני

לפעמיםתהילה 3>

דווקא בתיכון, כשהלימודים עמוסים יותר, ובטח אם יש פנימיה הדרכה וכו יש פחות זמן לעבוד מבכיתה ו'.

לפחות אצלנו זה ככה

זה גילתהילה 3>

שכבר אפשר לעבוד בו, ומצד שני באמת ההוצאות גדולות.

בעיני 2 כיוונים:

1. מדי פעם לפנק באיזה שטר באהבה אבל לא כל יום..

2. לתת דמי כיס שמבחינתכם כוללים גם אופציה לקניות האלה, וככה היא תחשב בעצמה מה איך וכמה.

אישית כן מתחברת לאופציה א' שמאפשרת ככה לפנק בכיף כשמתאים, מצד שני יש צדדים לכאן ולכאן..

מוסיפהתהילה 3>
נזכרת שיש מצבים שבהם זה ממש האוכל בהגדרה ולכן נותנת סכום קבוע כל בקר לקנות אוכל לא מדי תעשייתי ודי מוגדר פלוס פינוק. אבל זה מצב קצה יחסית, וגם גיל צעיר יותר. 
כתבת מאוד יפהמתחדשת111
תודה יקרה❤️תהילה 3>אחרונה
מחפשת שדכן או שדכנית טוביםמתחדשת111

עבור אחותי.

לא דתיה

אבל מחוברת ועושה דברים חלקית.

אשמח להצעות

אולי יעניין אותך