נתניהו וליברמןבינייש פתוח
מהיכן מגיעה שנאת המוות של האחרון כלפי הראשון?
נתניהו העלה את ליברמן שהיה סטודנט אנונימי לגדולות, וליברמן משך ימינה את מצביעי אנשי ברית המועצות לשעבר בברית שאפשרה את שלטון הימין לנצח, והיה ביניהם שנים ארוכות של שיתוף פעולה פורה...
מה קרה בשנתיים האחרונות?? שהגיעו לשפל חסר תקדים שבו ליברמן משווה את נתניהו לגרוע מבין חברי המפלגה הנאצית?
ואיך האיש שהקריב את תפקידו בממשלה בגלל התנגדותו לתכנית ההתנתקות, בוגד במחנה הימין? השווה את המיליציות בסוריה ועיראק לבני הישיבות הסדר והמכינות הדתיות? היה חבר מרכזי בממשלה הקודמת שהיתה תלויה בתומכי טרור?
אולי השאלה צריכה להיות שונה...ספק

למה כמעט כל מי שעבד עם ביבי לא מסוגל לסבול אותו? 

רובי ריבלין, אהוד ברק, בוגי יעלון, אביגדור ליברמן, נפתלי בנט, צביקה האוזר, סילבן שלום, גדעון סער, יאיר לפיד, משה כחלון, דן מרידור, לימור לבנת, ציפי לבני, בני בגין, אריק שרון, יצחק שמיר, עזר ויצמן, מאיר דגן, יובל דיסקין והרשימה עוד ארוכה. 

מימין, משמאל, אנשי ביטחון ופוליטיקאים - כמעט כל מי שעבד צמוד אליו, לא סובל אותו. 

למה? 

מה נסגר איתך? 🤦בינייש פתוח
עבר עריכה על ידי בינייש פתוח בתאריך י"ז באלול תשפ"ב 11:59
לרשום את ציפי לבני שמחליפה מפלגות בתדירות של אישה שמחליפה בגדים ונעלים? וברק שלא שונה ממנה? ועוד שורה של פוליטיקאים שבסך הכל יש להם חילוקי דעות עם נתניהו ופשוט החליטו שסיימו את הקריירה הפוליטית שלהם? (או הקריירה הבטחונית שלהם אם עבדו בגופי הביטחון השונים)
אחרי עריכה: גם אם נתניהו מושחת גדול, זה לא מצדיק להשוות אותו לגבלס ובטח לא מצדיק להשוות בני ישיבות ומכינות לארגוני טרור
מה נסגר איתך?ספק

כוווווולללללם מטורללים שלא סובלים את ביבי אבל הבעיה היא לא ביבי... מה פתאום?... 

אלו לא פוליטיקאים שיש להם חילוקי דעות עם ביבי - אלו אנשים ששונאים אותו. 

כל האנשים שציינתי התבטאו לגביו בצורה שלא מותירה הרבה מקום לספק. 

ואני לא יודע מה מצדיק להשוות מה למי ולא ראיתי שליברמן השווה בני מכינות לארגוני טרור - אבל הקמפיין הפוליטי של ביבי בהחלט משתמש בשיטות שמזכירות את גבלס. 

אולי לא היה חכם מצד ליברמן לומר את זה, אבל יש בזה הרבה מן האמת. 

ממש ממש לאבינייש פתוח
לא כולם שונאים את נתניהו. ואני ציינתי בדיוק את האנשים ששונאים אותו אך ברור שהבעיה אצלם.
ולא זכור לי שנתניהו פרסם תורת גזע.
לגבי ליברמן, מוזמן לקרוא בעצמך
ליברמן תקף את המכינות הקדם צבאיות; נתניהו: "הוא צריך להתבייש"
שכחתי את הדבר הכי חשובבינייש פתוח
הזכרתי שחלק מהרשימה נוכלים ושכחתי את גדול הנוכלים- נפתלי בנט.
כולם נוכלים - רק ביבי איש הגון וישר...ספק

נו, באמת - לא קם נוכל קמו ביבי בפוליטיקה העולמית. 

הביביסט הכי שרוף לא יקנה ממנו רכב משומש. 

ממש לא אמרתי שביבי הוא מפגן של יושרבינייש פתוח
אבל ביחס לקריירה כל כך ארוכה בפוליטיקה הוא לא שיקר הרבה
הוא לא שיקר הרבה??? הוא השקרן הכי גדול בהיסטוריהספק

של הפוליטיקה!

אפילו עכשיו, כל הקמפיין שלו עמוס שקרים על גבי שקרים - עובדתיים. לא כאלה שנתונים לפרשנות. 

אתמול הוא העלה סרטון שקרי על תקן ישראלי לתנור שליברמן וקארה ביטלו כבר לפני חצי שנה... 

כמה הוא שקרן? 

כשבני גנץ חתם אתו על הסכם רוטציה, לא היה כמעט אף פרשן שחשב שביבי יקיים אותה. 

נקודת המוצא של כולם היא שהוא משקר בכל מילה שהוא מוציא מהפה. 

אתה יודע כמה פעמים חברי הממשלהבינייש פתוח
התגאו בהישגים של ממשלות בראשות בנימין נתניהו?
הרבה פחות מהפעמים בהם ביבי התגאה בהישגים של אחריםספק

חוץ מזה, ביבי לא התגאה בזה, אלא או שהוא אפילו לא ידע שהתקן בוטל או שהוא ידע אבל אמר שהוא יבטל אותו כי הוא חשב שזה יועיל לו פוליטית. 

אבל זה לא משנה - רשימת השקרים שלו היא בלתי נגמרת. 

כל הקמפיין הנוכחי שלו מבוסס על שקרים. 

גיא זוהרבינייש פתוח
חושף שוב ושוב איך המששלה הנוכחית מתגאה בהישגים של נתניהו. שנה שלמה שהוא עושה את זה שוב ושוב ושוב
חבל שאת האייטמים על ביבי פספסת...ספק

תבדוק כמה פעמים ביבי התגאה בדברים שאחרים עשו - אפילו ה"הישגים" הכי גדולים שלו: הגז וקבלת ישראל ל-oecd הם למעשה הישגים של אחרים. 

ביבי כבר עושה את זה 12 שנים. 

אלו דברים שקרו בממשלתובינייש פתוח
ועוד נתת בתור דוגמא דברים של יובל שטייניץ, עושה דברו של בנימין נתניהו.
הם לא "קרו בממשלתו" - הם דברים שאחרים עשוספק

את עיקר העבודה או אפילו את כולה והוא רק היה שם בזמן לקטוף את הפירות. 

ולא יובל שטייניץ עשה את הדברים הללו: הקבלה ל-oecd היא הישג של אולמרט והגז, ובכן, אתה לא תאהב את זה, אבל עיקר הקרדיט הוא לאהוד ברק... מה לעשות?... 

אם תרצה פרטים, אז אפשר להיכנס אליהם. 

איפה אתה חי בן אדם...בינייש פתוח
ברור שoecd זה שטייניץ. זה קרה בתקופתו. אחרי שהממשלה הושבעה ב2009 מאמר בynet כתב שישראל תצטרף לoecd כשהמשיח יגיע, אז מה אתה תולה את זה בראש ממשלה קודם...
ומה הקשר בין ברק לגז??
ושר לא עושה מה שבא לו בלי ראש ממשלה שמתווה מדיניות
ישראל התקבלה כחברה על תנאי ב-2007. תבדוק.ספק

קבלה על תנאי הוא שלב הכרחי בדרך לקבלה קבועה והוא נמשך לפחות שנתיים ובד"כ שלוש. 

אין ולו מדינה אחת שהתקבלה על תנאי ושלא התקבלה כחברה מלאה לאחר מכן כשהממוצע הוא, כאמור, 3 שנים לאחר מכן. (ברזיל התקבלה כחברה על תנאי אבל בחרה שלא להמשיך בתהליך). 

לגבי הגז, כל מתווה חיפוש הגז הוא של אהוד ברק. הוא חתם על ההסכמים הראשונים עם החברות לחיפוש גז בים. 

בשנת 2000 כבר נמצא מאגר גז אחד שנעשה בו שימוש עד שהוא נגמר ב-2012. בלי מור"קים ובלי סיפורי גבורה. 

בתקופה של ביבי, התגלו עוד שני מאגרי גז הודות ליוזמה הזאת של אהוד ברק - ובכל מדינה בעולם שבה מתגלה מאגר גז, משתמשים בו. 

ביבי עוד הצליח לדפוק את הסיפור הזה עם ועדת שישינסקי שאחריה, אף חברה לא היתה מוכנה לחפש יותר גז במים של ישראל במשך כמעט עשור!

מכרז אחרי מכרז לקבלת זכיונות קידחו נסגרו בגלל היעדרו היענות.  

אז לא, ה-oecd לא קשור לביבי (אולי לתקופה שלו כשר האוצר) ומתווה הגז, הוא לא דבר שיש להתגאות בו ואת הבסיס לחיפוש ופיתוח מאגרי הגז בישראל, הניח אהוד ברק. 

אם כך מה ההסבר שלךבינייש פתוח
לכך שבynet הניחו עוד בתקופת ביבי שישראל לא תתקבל לoecd לעולם ועד?
אם הייתי העורך של ynet אז אולי היתה לי תשובה...ספק

כיוון שאני לא, אני רק יכול להגיד לך את העובדות... 

גדול הנוכלים???ארץ השוקולד
במה בנט נוכל גדול יותר מבגין שנע משתי גדות לירדן להסכם שדיבר על אוטונומיה לפלסטינים ביהודה ושומרון, שיצר תקדים של פינוי יישובים יהודים (ועוד בממשלת ימין), שהמשיך את הסכם השילומים שיצא בחריפות נגדו.

או אולי איך הוא נוכל גדול יותר מנתניהו שדיבר על כך ששחרור מחבלים עוזר לטרור ושיחרר מחבלים רבים תמורת גלעד שליט וגם סתם כמחווה, שנע מהתנגדות לויתור על הגולן לפניה לאסד עם ויתור על חלק גדול מהגולן, נע מהתנגדות לאוסלו וחתימה על אוסלו ב, דיבר על ימין והקפיא בנייה בירושלים מעבר לקו הירוק. (שקד לדוגמא השבוע אישרה את גבעת השקד שזו שכונה שרבין ניסה לקדם ב95, אבל נתניהו יחד עם הערבים הצליח למנוע אותה והתוכנית הוקפאה עד עכשיו)

או משרון, שהבטיח לדאוג לאנשי ימית ובמקביל שיכנע את בגין לפנות אותם, נע מהבטחת דין נצרים כדין תל אביב ופינה את גוש קטיף.

העיקר בנט הוא גדול הנוכלים.
מזכיר את הבדיחה על הפוליטיקאי שצועק את הטיעונים הגרועים בנאום, גם כאן בגלל שהיו נוכלים גדולים מהרבה מבנט ולא ברור מה הנזק הגדול שהיה אז צריך להוסיף כינויים כדי לשכנע.
בנט משקר כמו שהוא מדברבינייש פתוח
והוא בלי סוף מוציא מההקשר אמירות של שמאלנים כדי להוציא אותם בוגדים.
וכמות המים שאנחנו שואבים מיהודה ושומרון לפי בנט כפולה מהכמות שאנחנו היינו שואבים אז מהכינרת (השנה היתה 2013, לפני עידן ההתפלה)
לגבי בגין, שני רבנים ראשיים פסקו שסיני אינה ארץ ישראל
אתה באמת משווה את בנט לביבי מבחינת שקרים?ספק

נו, באמת. 

מנהל שלי בתיכון אמר ליבינייש פתוח
שמי שטוען שאחד ועוד אחד שווה שלוש, אולי אפשר לשכנע אותו.
אבל מי שטוען שאחד ועוד אחד שווה בטטה, אין בסיס משותף לדיון.
אם אתה טוען שנתניהו שקרן יותר מבנט, ויש לך כאן עוד טענות שיצא לי לפרט שרק השד יודע מאיפה אתה מביא אותם, אין לנו על מה לדון...
בוא, אתן לך את ההבטחות שלו לפני הממשלהארץ השוקולד
האחרונה שהוא הקים.
1. לספח את הבקעה.
2. למנות את ברקת לשר אוצר.
3. למנות את פייגלין לשר.

ועוד,

אתה רוצה לומר לי איזו הבטחה נתניהו קיים בכלל?
2 הבטחות למינויים לא רלוונטייםבינייש פתוח
כי התנאי לקיומם היה שנתניהו ירכיב ממשלה וזה לא קרה והלכנו לבחירות חוזרות
הוא הקים ממשלה אזארץ השוקולד
ההבטחות הללו היו לפני הממשלה שלו עם גנץ. יותר מזה, משרד האוצר ושר במשרד האוצר היו אצל הליכוד.
כדאי שתבדוק שוב
הדבר המקסים אצל נתניהו, תמיד יש תירוץארץ השוקולד
למה הפעם הוא לא יכול לקיים את מה שהוא הבטיח...

וזה אפילו לא משנה אם ברור שהעובדות לא מסתדרות עם התירוץ
למה ללכת להבטחות פוליטיות? קח את הקמפיין שלו...ספק

בשנת 2012, מחירי הדלק עלו ואז, מה ביבי אמר? 

שמחירי הדלק הוא דבר שהוא לא יכול לשלוט ואפילו אובאמה לא יכול לשלוט בו. 

פתאום, בקמפיין הנוכחי שלו, זו אשמת הממשלה שמחירי הדלק עולים. 

זה לא "שקר פוליטי" - זה שקר עובדתי. 

כל הקמפיין שלו רצוף שקרים כאלה. 

אתה טועהבינייש פתוח
הוא אמר שהוא לא שולט על מחיר הדלק אבל הוא כן שולט על המס- והוריד את המס ואיתו את המחיר הסופי. בדיוק כמו שעשתה הממשלה הנוכחית, רק בלי מנהיג אופוזיציה חזק שנושף בעורף
אני רואה שנתניהו אכן הוריד מעט את המס אזארץ השוקולד
לצערי בזה גם הוא וגם הממשלה הנוכחית עברו לפופוליזם.

נתניהו עשה זאת בשל הלחץ הציבורי.
טוב לדעת שגם הפעם נתניהו דחף להחלטות פופוליסטיות.
וגם ליברמן הוריד את המס - יותר מכפול מאשר נתניהוספק

למרות שהמחיר של הדלק אצל ביבי היה גבוה יותר.

בכל מקרה, ביבי מקשקש בקמפיין השקרים שלו על עליית מחירי הדלק - כשהוא יודע שזה לא קשור בשום צורה שהיא לממשלה. 

יותר מזה, הוא גם משקר בנוגע להעלאות הריבית:

1. הריבית עכשיו היא לא הגבוהה מזה 20 שנים. זה קשקוש. 

2. העלאת ריבית לא קשורה לליברמן אלא לנגיד בנק ישראל - אותו אגב, מינה ביבי. 

ויש עוד ועוד שקרים של ביבי בקמפיין הזה. למען האמת, קשה למצוא משפט אחד נכון באסופת השקרים שהוא מפרסם. 

וגם שהעלאת הריבית היא מהלך חכם כעתארץ השוקולד
וכלל עולמי.

אבל לצערנו נתניהו החליט לדבר הפוך ממה שהוא הבין כשר אוצר.
אולי כי הוא הגיע למסקנה שעדיף פוליטית להזיק לכלכלת המדינה במקום לעזור לה.
הדיבורים של נתניהו בקמפייןברגוע
לא מזיקים לכלכלה
ההסכם שהוא עשה בין החרדים מזיקארץ השוקולד
לכלכלה. (הן לכל המדינה והן לדור הבא של חסידות בעלזא שבהם הוא פגע באופן ספציפי)

השאר, התכוונתי לכך שהוא מבטיח ומציע רעיונות שיזיקו כלכלית ויפעלו הפוך ממה שהוא עשה כשר אוצר, אם הם ייושמו הם יזיקו אבל הם כנראה לא כי נתניהו ואמינות לא הולכים יחד.
ברגוע
אתה באמת חושב שבלי נתניהו בעלז היו לומדים לימודי ליבה ברמה גבוהה?
זה מה שהם סיכמו מול משרד החינוך והאוצרארץ השוקולד
אתה מנסה לומר שהם שיקרו בהסכם?

הנחתי שהם דיברו אמת כשהם חתמו הסכם.
מדובר על רמה מינימלית, ככה שבחורים יוכלו להצליח ללמוד מקצוע שדורש מתמטיקה או אנגלית ברמה מינימלית. (או יוכלו להצליח במכינה)

עריכה: מוסיף קישור לגבי ההסכם.
בשורה חרדית: מוסדות יתוקצבו לפי כמות לימודי חול - בחדרי חרדים
בדיוק! רמה מינימליתברגוע
זה לא היה גורם ליותר חרדים לצאת לעבוד. מי שרוצה לצאת לעבוד יוכל להשלים את הרמה המינימלית הזאת בקלות, ומי שלא רוצה לצאת לעבוד הלימודי ליבה האלה לא ישפיעו עליו.
הרמה המינימלית הזאת עוזרת מאודארץ השוקולד
בתור אחד שעזר לעשרות סטודנטים חרדים, ברור לי שההבנה המינימלית באנגלית ומתמטיקה היו חוסכים להם את הצורך בסיוע צמוד באקדמיה כדי להבין משפט אחד באנגלית, סדר פעולות חשבון או משוואה בנעלם אחד, דבר שסטודנטים חרדים רבים מתקשים בו גם אחרי שנת מכינה.

עשרות אחוזים מבין הסטודנטים החרדים נכשלים בלימודיהם באקדמיה, תחשוב על המשפחות של חרדים בגילך עוד דור שיצטרכו ללמוד שנה נוספת כדי לרכוש מקצוע מכניס בצורה טובה.
כמה מהם יוותרו על הלימודים בגלל זה?
כמה מהם ייאלצו לחיות בדוחק עוד שנה?
...ברגוע
אי אפשר להכריח אף אחד ללמד משהו שהוא לא רוצה. בעלז רצו כסף, לא לימודי ליבה. גם אם ההסכם היה יוצא לפועל הוא לא היה משנה יותר מידי.
גם היום ת"ת מחוייבים ללמד קצת לימודי ליבה, אבל בפועל זה לא קורה.
אין לי מושג מה בעלז רצוארץ השוקולד
אני יודע שהתוצאה הייתה עוזרת לילדים שלהם כיום להתפרנס בכבוד כשיגדלו.
(וכנראה הייתה מעודדת אחרים גם להצטרף לתוכנית)
נתניהו החליט לבטל את התוכנית אם הוא יהיה ראש ממשלה ובכך לפגוע בילדים הללו כשיגדלו (ובנו כמדינה כי יהיו פחות הכנסות למדינה ממיסים ויותר אנשים שיצטרכו סיוע)
מה?ברגוע
נתניהו החליט לבטל את התוכנית??
אתה לא יודע מה בעלז רצו?
זה נראה שלא עקבת אחרי המחלוקת בין בעלז לדגל התורה בחודשים האחרונים.
נתניהו הציע לבעלז ודגל פשרהארץ השוקולד
שבה בעלז יוותרו על התוכנית בתמורה לכך שהוא יתקצב אותם יותר.
כלומר, הוא יתן להם כסף עכשיו והדור הבא יתקשה להתפרנס בכבוד כדי להגדיל את סיכוייו להיות ראש ממשלה כעת.

אצרף פה צילום, תקרא את סעיף 2.

הסיפור הואברגוע
שבעלז קיבלו פחות כסף מהליטאים למוסדות שלהם, לכן הם רצו את ההסכם עם משרד החינוך (לא כי הם באמת רצו לימודי ליבה), אבל דגל אמרו שהם לא מסכימים לרוץ איתם. בעלז אמרו: אין לנו בעיה לוותר על ההסכם עם משרד החינוך, בתמורה לזה שאתם תכניסו אותנו ל"חינוך העצמאי", אבל דגל לא הסכימו לזה. קרי- בעלז בסה"כ רצו כסף.
בשלב הזה נתניהו בא (או שבאו אליו), והבטיח להם להשוות את התקציב שלהם לליטאים.

לכן
א. ההסכם עם משרד החינוך ירד בגלל דגל, לא בגלל שנתניהו בא וביטל את התוכנית.
ב. לומר שאתה לא יודע מה בעלז באמת רצו זאת קצת תמימות..
אוקיי, אז הם נדחפו לזהארץ השוקולד
בכל מקרה, נעשה צעד חיובי לילדיהם ולמדינה ולצערי הם ינסו לבטל אותו אם הם יקימו ממשלה.
(אפשר להוסיף לרשימת החסרונות בממשלת ימין, יש חסרונות בכל אפשרות, אני תוהה מה פחות גרוע.)

ב. זה לא מצד התמימות, זה מצד שזה לא משנה, העובדה היא שהם הסכימו להסדר שהיה עוזר לילדיהם ולמדינה, דגל דחפו ונתניהו תמך בהסכם שיפגע בהם ובמדינה.
(מה עוד שהבנתי שחסידי בעלזא עובדים, ככה שסביר שהם היו בסדר עם לימודי ליבה שיעזרו לילדיהם להתפרנס בכבוד כשיגדלו.)
...ברגוע
א. אתה מעדיף ממשלה עם הרשימה המשותפת לעומת החסרון שבעלז לא ילמדו לימודי ליבה?
כי אם נגיד גנץ יקים ממשלה עם החרדים בלי המשותפת ברור שהוא יסכים לכל הדרישות שלהם.

ב. זה כן משנה, כמו שכתבתי- אם הם לא באמת רוצים לימודי ליבה לא יהיו באמת לימודי ליבה, אולי רק משהו סימלי.
...ארץ השוקולד
א. לא, אבל זה בהחלט חיסרון גדול.
מקווה שתקום ממשלה אחרת מהאפשרויות שהצעת.
וזה אחד החסרונות מההסכמה הרשמית של נתניהו כעת, שגנץ או לפיד יצטרכו להסכים לאותו דבר.

ב. תלוי ברמת האכיפה שהייתה, הוסכם שתהיה אכיפה נורמלית.
האם לדעתךבינייש פתוח
מי שמתמודד בתקופה שצריך נניח להעלות מיסים והוא מבטיח להוריד מיסים, הוא שקרן פתולוגי חסר מעצורים או שזה שקר שכל פולטיקאי אי פעם עושה ואי פעם יעשה?
והאם השקר עצמו יפגע בכלכלה?
לא, אני מאמין שפוליטיקאים צריכיםארץ השוקולד
לראות מה נכון בבואם להחליט.
מדוע אתה לא מחיל זאת על בנט?
(בעיקר כשנתניהו, שרון ובגין שיקרו עוד יותר ועל דברים מרכזיים ומזיקים יותר)

תלוי מה נעשה בפועל, אבל לפעמים הבטחות משמשות תנאי פתיחה להמשך שמחייב עלות גבוהה.

העניין הוא שאם נתניהו יקיים את הבטחותיו הכלכליות עכשיו זה יהיה נזק עצום לכלכלת המדינה.
זה מדהים שכאשר מביאים טיעונים עובדתייםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך י"ט באלול תשפ"ב 15:56
אתה פשוט מתעלם.

ואם מדובר על הבטחות להזיק (שרובם יזיקו רק אם יקויימו) אז אוטומטית אתה מניח שנתניהו משקר בהבטחותיו. (ואיכשהו למרות שההנחה שנתניהו משקר בהבטחותיו ברורה לך ואתה מניח אותה, בנט הוא נוכל ונתניהו לא.)
אני רק אומר שנתניהו משקר כמו פוליטיקאי ממוצעבינייש פתוח
וברור שהוא לא יפגע בכלכלה
כלומר, יותר מבנט...ארץ השוקולד
לא ידעתי שפוליטיקאי ממוצע מבטיח לא לשחרר מחבלים ומשחרר, מבטיח לקדם את אוסלו רק אם יהיה שקט ומקדם את אוסלו.
מבטיח ימין מדיני ומפסיק בנייה במזרח ירושלים (בשיתוף פעולה עם הערבים).
מבטיח לשמור על הגולן ושולח את רון לאודר להציע לאסד חלק גדול מהגולן. (עד קו המצוקים)
מבטיח למנות אנשים לשרים ומתעלם מהבטחתו למרות שיכל לקיים בלי בעיה.
מבטיח להחיל ריבונות ולא עושה זאת.
שאמשיך?
זה הרבה אבלבינייש פתוח
יחסית לפוליטיקאי ויחסית לקריירה של מעל 20 שנה זה לא עד כדי כך הרבה
יש עוד הרבה שלא פירטתיארץ השוקולד
פשוט לא היה לי כח להמשיך ולפרט.
לא מבין למה ברור לך שהוא לא יפגע בכלכלה?ארץ השוקולד
אם לא שמת לב, בעשור האחרון הוא פגע בכלכלה המון.
1. מחיר למשתכן, לקיחת כסף גדול מהציבור לטובת פופוליזם במקום לטפל במחירי הדיור.
2. מינוי כחלון ולפיד כשרי אוצר.
3. העלייה העצומה במדד המחירים לצרכן ביחס לעולם בעשור האחרון.
לא מתערב בדיון שלכםברגוע
רק מעניין אותי לשאול: למי אתה מתכוון להצביע בבחירות הקרובות?
נכון לעכשיוארץ השוקולד
לא בטוח שאצביע, אבל אני חושב שבשנה האחרונה שקד פעלה באופן עדיף מסמוטריץ.

תוסיף לזה שבדת ומדינה שקד בעד מה שאני רוצה וסמוטריץ רוצה להזיק להבנתי. (לסמוטריץ ושקד ולרבים מהמפלגות אכפת מהזהות היהודית, פשוט חולקים מה הזהות הרצויה)
ובכלכלה קארה הכי עדיף, אבל שקד גם בסדר ועדיפה בהרבה על סמוטריץ.
לא תומך באופן מוחלט בנתניהו ולא רוצה התחייבות לשבת תחתיו.
אני למדתי מהשנה האחרונה שממשלה גם עם השמאל (כולל מרצ) היא רעיון טוב.
(אבל נגד ממשלה עם רע"מ)

ולכן אני תומך בשקד .
(אפשר לדון על זה בפרטי, לא מתכוון לדון על כך בפומבי פה בפורום כי יש פה אנטי עצום וחוסר כבוד למי שתומך בימינה)
"ממוצע"... בכל מערכת בחירות יש לו איזו הבטחהספקאחרונה

למוטט את החמאס (2009), להחיל ריבונות (2019), לסגור את מכון התקנים (2016, 2022), להוריד את יוקר המחיה, להוריד את מחירי הדיור, להביא ביטחון, למנוע איראן גרעינית (זו הבטחה נפלאה... היא פשוט לא נגמרת...) - ואלו רק ההבטחות. 

כל הקמפיין שלו מבוסס על שקרים עובדתיים - לא הבטחות, אלא שקרים מוחלטים שמגובים במספרים. 

ביבי לא משקר כמו פוליטיקאי ממוצע - הוא משקר כמו שהוא נושם. 

אני לא חושב שהיה נוכל גדול ממנו בפוליטיקה העולמית. 

צודק, אפשר גםארץ השוקולד
זה באמת הזיה איך אנשים קוראים לבנט גדול הנוכלים ושוכחים את מי הוא החליף שהקשר בינו לאמת מקרי
אז אתה למעשה מודה שאני צודק.ספק

אוקיי,ארץ השוקולד
אז בנט אמר שקרים רבים, אבל ביבי, בגין ושרון פגעו באנשים רבים הרבה יותר ושיקרו לא פחות.
אבל בנט הוא המפלצת ולא אלה שפינו אלפי יהודים מבתיהם או שגרמו לרצח יהודים לטובתם הפוליטית. (עם שחרור המחבלים כשאפילו אולמרט נמנע מלעשות זאת)
מקבלבינייש פתוח
אבל אני מסכים רק בהנחה שההתנתקות היתה בשביל לברוח ממשפט.
זמביש האמין בזמנו לשרון ששינה את דעתו.
אמנם הוא פעל בדורסנות, עבר מקצה לקצה במהירות האור, לא התייעץ ופתאום רץ הכי מהר שהוא יכול עם המיזם שלו, מה שמאוד מתאים למי שרוצה לברוח מהר ממשפט, אבל ההתנהגות ההיא תמיד אפיינה את שרון
שמח שאתה מקבלארץ השוקולד
גם אם הוא עשה זאת כתוצאה משינוי אידיאולוגי, בפועל שרון, בגין ונתניהו עברו שינוי אידיאולוגי הרבה יותר משמעותי מבנט. (למרות שהם התחילו ממקום פחות ימני)

ומדובר בנוכלות מכיוון שהם הבטיחו דבר אחר לבוחר.
ולגבי סיני, פרס צעק על בגין שהוא יוצר תקדיםארץ השוקולד
לפינוי יישובים קיימים.

אני מבין שהפיתרון הוא להתעלם משאר שינויי העמדה המהותיים אצל בגין, שרון ונתניהו?
בן גוריון פינה ישובים ואת כל סיני ראשוןבינייש פתוח
אלו יישובים בן גוריון פינה?ארץ השוקולד
אני מדבר על יישובים יהודים קיימים, על זה פרס צעק.
אתה רוצה רשימות של ציטוטים?ספק

כמעט כל מי שעבד אתו, לא סובל אותו. 

הוא לא פרסם תורת גזע וגם גבלס לא - אבל האשמות שקריות חסרות שחר הן אסטרטגיה שבה גבלס בהחלט נקט. 

קראתי בעצמי ובשום מקום לא ראיתי משהו שמזכיר את הדברים שייחסת לו.

אני מניח שאין כמו חודש אלול לקצת הוצאת לשון הרע ושקרים על אדם...  

אמירה נכונה לדעתיארץ השוקולד
לא יודע מה נתניהו עושה לא נכון ביחס לאנשים שהוא עובד מולם, אבל משהו גורם לו להסתכסך עם בערך כל מי שעבד איתו, עד כדי שהם העדיפו לאבד תפקידים/להצטרף לממשלה/למפלגה עם אידיאולוגיה שונה.

לחשוב שזה נובע מאחרים זה מוזר
אני מניח שזה נובע מהמון זמן בתפקידבינייש פתוח
לכן במצטבר יוצא שהוא רב עם המון אנשים
עבדתי בחיי עם המון אנשיםספק

אני מכיר הרבה אנשים בתפקידי ניהול בכירים שנמצאים בהם כבר שנים - חלקם ניהלו אותי בעבודה - מעולם לא ראיתי מנהל שכמעט כל מי שעבד אתו או תחתיו שונא אותו. 

גם יש המון פוליטיקאים שנמצאים בתפקידי מפתח במשך שנים - ולאף אחד מהם אין רקורד כזה של כ"כ הרבה אנשים שממש מתעבים אותו. 

כן, פה ושם יש פוליטיקאים ששונאים אחד את השני - אבל אדם אחד שבערך כולם לא סובלים ברמה הזאת?

אני לא בטוח שקיים עוד אחד כזה בפוליטיקה העולמית. 

על מה אתה מדבר?בינייש פתוח
אחרי הרבה זמן פוליטקאים עוזבים והוא נשאר והם לא בהכרח שונאים אותו שנאת מוות כמו שאתה מתאר.
פוליטיקאים נוטים לשנוא אחד את השני, ואחרי קריירה ארוכה מאוד ברור שיהיה במצטבר יותר כאלה...
אתה באמת לא רואה שמנהלי הלשכה והעוזרים שלארץ השוקולד
נתניהו והבכירים תחתיו שונאים אותו?
ליברמן, סער, בנט, שקד, הנדל, האוזר, יעלון, גנץ, אשכנזי ועוד.

משהו שם בעייתי באופן ברור.
יש כמה בעיות עם כמה שמותבינייש פתוח
אשכנזי- רמטכל מושחת שחתר תחת שר הביטחון. מסמך הרפז מכיר?
יעלון- לקח המון שנים להבין שנתניהו מושחת? ואין קשר שהוא מיהר להרשיע את אלאור עזריה בלי משפט מול כל המדינה?
בנט- משקר כמו שהוא מדבר כמו שתיארתי.
ליברמן- משווה אותו לגרועים שבנאצים, משווה בני ישיבות ומכינות לארגוני טרור
טוב שיש תירוץ לחלקםארץ השוקולד
במקום ההסתכלות הפשוטה והברורה שכנראה ויש מכנה משותף.
יש פוליטיקאים שנמצאים בסביבה לא פחות ממנו.ספק

ואלה שציינתי שונאים אותו. מתעבים אותו. 

ולא, פוליטיקאים ממש לא נוטים לשנוא אחד את השני - אפילו היריבים הפוליטיים הכי מרים יכולים להיות חברים טובים. 

אצל ביבי, זה פתולוגי. 

כמעט כל מי שעבד בצמוד אליו, מתעב אותו. 

זה מדהים. 

רובנו לא מצליחים להסתכסך עם כמעט כל מי שעבד איתנוארץ השוקולד
בוא נשווה לאנשים שבילו שנים רבות בתפקיד:ארץ השוקולד
בן גוריון, האם מנהלי הלשכה שלו, העוזרים הפרלמנטריים שלו ובכירי מערכות הביטחון שנאו אותו?
בגין, האם ראש הלשכה שלו, העוזרים הפרלמנטריים שלו ובכירי מערכת הביטחון שנאו אותו?

תרצה להסתכל בעולם ולומר לי אם אובמה, בוש, צ'רצ'יל או אדוארד הית' או מרגרט תאצ'ר הצליחו להסתכסך עם בערך כל מנהלי לשכתם, העוזרים הפרלמנטריים שלהם ובכירי מערכות הביטחון שם?

זה לא רק השנים, עובדה שאצל האחרים זה לא קרה.
סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

יכול להיות שאמיר אוחנה נמצא שם.איתן גיל

אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.

הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.

והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.

ממש לא מביןשבור לרסיסים

בעצם, עדיף שלא תסביר

אוחנה הוא סימפטוםshaulreznik

גם בלעדיו מדינת ישראל נרמלה ומנרמלת מגוון עבירות שהעונש בגינן הוא גלות.

עונש של גלות זה רק כשהכלל חוטא בזה. עובדהקעלעברימבאר
ש400 שנה בתקופת השופטים עשו משכב זכר ולא גלינו. עד שהמלכים מיסדו זאת
אסביר: זה לא בשבילך להביןאיתן גיל

על הושבת אמיר אוחנה בין השופטים בחידון התנ"ך לנוער, נאמר: נזם זהב באף חזיר... מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי.

הצטרפתי לשידור החידון באמצעות ערוץ 7, וכעבור 10 שניות הקאתי על המקלדת ויצאתי החוצה.

בהגיעו ל- 120 הוא יטמא את עפר הר הרצל, שהוגדר בפי הרב שלמה זלמן אוירבך: מקום קדוש.

אין מה להתגאות בוhamedinai
ביבי התגאה שהיה הראשון למנות הומו לשר. ואז קרה האסון הגדול בהיסטוריה – מירון, הכשלון במשרד שאמיר אוחנה אחראי לו.

אחר כך התגאו שבחרו הומו ליו"ר הכנסת, ואז לראשונה אסון של סרבנות צבאית, כי סירבו לקבל את חקיקת הכנסת, והתוצאה: טבח 7/10.

אנחנו לא מבינים את דרכי ה' אבל זה כל כך בולט.

שכר שיחה נאה מגיע לערוץ 14איתן גיל

שהראה לפרופסור שיצא מהארון את הדלת החוצה.

חסרי תועבה אנחנו?

אפשר להיעזר בו, כמו שנעזרים ברופא. אבל לא להרעיףhamedinai

נעזרים ברופא וכל מומחה אחר בלי לחםש מי הוא בחיי הפרטיים.

אבל לא להרעיף עליו שבחים בתור הומו. לא להגיד שהנה הומו עשה איזהמשהו מועיל.

הטעות עם אוחנה שהתגאו שהוא היה ההומו הראשון להיות שר, ואחר כך התגאו שהוא ההומו הראשון להיות יו"ר הכנסת.

יו"ר כנסת זה תפקיד סמלי. איןקעלעברימבאר
לי בעיה שאוחנה יהיה שר.

אבל יור כנסת סמלי יותר ולכן אסןר למנות אדם כזה.

מה יאמרו בטקסים? "כבוד יור הכנסת ובן זוגו"?

למה עצרת שם??הסטורי
יחזקאל ל"ו:

לָכֵ֞ן אֱמֹ֣ר לְבֵֽית־יִשְׂרָאֵ֗ל כֹּ֤ה אָמַר֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה לֹ֧א לְמַעַנְכֶ֛ם אֲנִ֥י עֹשֶׂ֖ה בֵּ֣ית יִשְׂרָאֵ֑ל כִּ֤י אִם־לְשֵׁם־קׇדְשִׁי֙ אֲשֶׁ֣ר חִלַּלְתֶּ֔ם בַּגּוֹיִ֖ם אֲשֶׁר־בָּ֥אתֶם שָֽׁם׃ כג וְקִדַּשְׁתִּ֞י אֶת־שְׁמִ֣י הַגָּד֗וֹל הַֽמְחֻלָּל֙ בַּגּוֹיִ֔ם אֲשֶׁ֥ר חִלַּלְתֶּ֖ם בְּתוֹכָ֑ם וְיָדְע֨וּ הַגּוֹיִ֜ם כִּֽי־אֲנִ֣י ד' נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה בְּהִקָּדְשִׁ֥י בָכֶ֖ם לְעֵינֵיהֶֽם׃ כדוְלָקַחְתִּ֤י אֶתְכֶם֙ מִן־הַגּוֹיִ֔ם וְקִבַּצְתִּ֥י אֶתְכֶ֖ם מִכׇּל־הָאֲרָצ֑וֹת וְהֵבֵאתִ֥י אֶתְכֶ֖ם אֶל־אַדְמַתְכֶֽם׃ כבכהוְזָרַקְתִּ֧י עֲלֵיכֶ֛ם מַ֥יִם טְהוֹרִ֖ים וּטְהַרְתֶּ֑ם מִכֹּ֧ל טֻמְאוֹתֵיכֶ֛ם וּמִכׇּל־גִּלּ֥וּלֵיכֶ֖ם אֲטַהֵ֥ר אֶתְכֶֽם׃ כווְנָתַתִּ֤י לָכֶם֙ לֵ֣ב חָדָ֔שׁ וְר֥וּחַ חֲדָשָׁ֖ה אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וַהֲסִ֨רֹתִ֜י אֶת־לֵ֤ב הָאֶ֙בֶן֙ מִבְּשַׂרְכֶ֔ם וְנָתַתִּ֥י לָכֶ֖ם לֵ֥ב בָּשָֽׂר׃ כזוְאֶת־רוּחִ֖י אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וְעָשִׂ֗יתִי אֵ֤ת אֲשֶׁר־בְּחֻקַּי֙ תֵּלֵ֔כוּ וּמִשְׁפָּטַ֥י תִּשְׁמְר֖וּ וַעֲשִׂיתֶֽם׃ כחוִישַׁבְתֶּ֣ם בָּאָ֔רֶץ אֲשֶׁ֥ר נָתַ֖תִּי לַאֲבֹֽתֵיכֶ֑ם וִהְיִ֤יתֶם לִי֙ לְעָ֔ם וְאָ֣נֹכִ֔י אֶהְיֶ֥ה לָכֶ֖ם לֵאלֹהִֽים׃ כטוְהוֹשַׁעְתִּ֣י אֶתְכֶ֔ם מִכֹּ֖ל טֻמְאֽוֹתֵיכֶ֑ם וְקָרָ֤אתִי אֶל־הַדָּגָן֙ וְהִרְבֵּיתִ֣י אֹת֔וֹ וְלֹא־אֶתֵּ֥ן עֲלֵיכֶ֖ם רָעָֽב׃ לוְהִרְבֵּיתִי֙ אֶת־פְּרִ֣י הָעֵ֔ץ וּתְנוּבַ֖ת הַשָּׂדֶ֑ה לְמַ֗עַן אֲ֠שֶׁ֠ר לֹ֣א תִקְח֥וּ ע֛וֹד חֶרְפַּ֥ת רָעָ֖ב בַּגּוֹיִֽם׃ לאוּזְכַרְתֶּם֙ אֶת־דַּרְכֵיכֶ֣ם הָרָעִ֔ים וּמַעַלְלֵיכֶ֖ם אֲשֶׁ֣ר לֹֽא־טוֹבִ֑ים וּנְקֹֽטֹתֶם֙ בִּפְנֵיכֶ֔ם עַ֚ל עֲוֺנֹ֣תֵיכֶ֔ם וְעַ֖ל תּוֹעֲבוֹתֵיכֶֽם׃ לבלֹ֧א לְמַעַנְכֶ֣ם אֲנִֽי־עֹשֶׂ֗ה נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה יִוָּדַ֖ע לָכֶ֑ם בּ֧וֹשׁוּ וְהִכָּֽלְמ֛וּ מִדַּרְכֵיכֶ֖ם בֵּ֥ית יִשְׂרָאֵֽל׃

מפורש כאן שתהליך התשובה יהיה בארץ, כהמשך לנבואת הקץ המגולה.

ובכלל, מציע להיות עסוק בללמד זכות על ישראל ולא בחיפוש קטרוגים "הקב"ה שונא את מי שמקטרג על בניו"

עלתה לי מחשבה אתמול שתחילת פרק ל בדברים שמדברנוגע, לא נוגע
על חזרה בתשובה לפני ההגעה לא"י, מדבר בעצם על חזרה בתשובה ביחס לא"י. וזה מסתדר יפה עם המשך הפרק וגם עם סוף הפרק בזכריה יג (כלומר רועי ועמיתי הם מנהיגי העם שלא דחפו לעלות לא"י).
כיוונת לדעתו של הרב שרקינקדימון
איפה שמעת? בסדרה או בשיעור היומי על דברים?נוגע, לא נוגע
שיעור כלשהו ששמעתי בעבר כמדומנינקדימון

אםשרות שניה היא באחד המאמרים על תשובה (אולי באתר שלו, אולי באחד הספרים).

הרב שרקי מפזר את דבריו וחוזר עליהם במגוון הקשרים שוב ושוב, כידוע.

תודהנוגע, לא נוגע
אני מכיר את הרעיון הזה. שכחתי לכתוב בתגובה שמה שהתחדש לי זה שמלשון הפסוקים שם משמע שהפנייה היא קודם כל לצדיקים ושומרי התומ"צ. התורה אומרת להם- אתם צריכים להתאמץ לקיים את כל המצוות. וממילא מה שחסר בהיותם בגלות זו מצוות ישוב א"י (והמצוות שבאות בעקבותיה)
יש לי בעיה אישית עם נביאי ישראלshaulreznik

דבריהם נראים סתורים ולעיתים קרובות הזויים (כמו תאוריו של זכריה את השטן, שזאת לגמרי השפעה בבלית, בתורה השטן הוא מכשול פיזי בלבד או לכל היותר, יריב פוליטי ולא איזו דמות שמיימית). מעדיף את ההבטחות המפורשות של התורה שהתקיימו לא פעם ולא פעמיים. אפשר לשיר עד מחר "ה' יתברך תמיד אוהב אותי", אבל העובדות מדברות בעד עצמן: מדינת ישראל הופכת למקוטבת, עם שני עמים, היהודי והמתיוון, וההצלחות הצבאיות האדירות שהיו נחלת העבר, לא חוזרות על עצמן. טבח שמיני עצרת הוא אות אזהרה די עוצמתי.

קודם כל - כפי שציינתי, הדברים שמבוארים ביחזקאלהסטורי
מופיעים בצורה פחות מבוארת בפרשת ניצבים. מפורש שאחרי שיבואו הברכות והקללות תהיה תשובה וגאולה וגם שם יש שלבים, שלבים. בהתחלה תשובה עד ד' (משמע ולא עד בכלל) ובהמשך, כשכבר נמצאים בארץ, יש תשובה אל ד' ויש סיום של טוב.

שנית - התורה עצמה הבטיחה שד' יקים לנו נביאים וחייבה לשמוע להם.

שלישית - הבטחות הגאולה של הנביאים בכלל ושל יחזקאל בפרט, התקיימו/מתקיימות במאה וחמישים השנים האחרונות בצורה מופלאה ונגד כל הסיכויים וחוקי ההסטוריה. אתה יכול להיות קצת עניו מול הנביאים וחז"ל.

האם אתה שיכור?צדיק יסוד עלום
עיין באורות ארץישראל,קעלעברימבאר
שהגאולה מגיעה רק כשהכלל נטהר מהזלותיו הטמאות.

זה כבר קרה טהרה זאת לפני 200 שנה.

כל החטאים בימינו לא מטמאים את הכלל, כי נובעים מדרישות רוחניות גבוהות כמו שכתוב במאמר הדור

אנחנו אורתודוקסים, לא קראים ולא רפורמיםנקדימון
ולכן נאמנים עלינו דברי הנביאים ודברי חזל שלאחריהם. הארץ לא תקיא שוב, אלא יוסר לב האבן ויותן לב בשר. ואם לא ירצו אזי "בחמה שפוכה אמלוך עליכם". עד ש"כולם ידעו אותי..  כמים לים מכסים".
"הארץ לא תקיא שוב", כי?shaulreznik

כי 3 זה מספר טיפולוגי? אם לפני כמה שנים הייתי מעלה אפשרות של טבח שמיני עצרת (יוני בן מנחם פרסם את התרחיש עוד ב-2018), גם אז היו אומרים שאסור לקטרג ושזה לא ייתכן במדינתנו שקמה אחרי 2000 שנות גלות, בלה בלה בלה.

באשר לחז"ל, איזה מזל שהמדעים לא מתפתחים מתוך אמונה כזאת עיוורת שאין לה שום מנגנון לתיקון. משה טעה, דוד המלך טעה, אבל חזקה עלינו שחז"ל לא טעו מעולם, ואם האמינו בשדים והשתמשו בתרופות סבתא, זה כי "נשתנו הטבעים". ואם הבטיחו שתורה מגנא ומצלא, וזה לא ממש עזר לא בשואה ולא בק"ק בני ברק בעת שיגורי הרקטות מאיראן, זה כי... כי אייפון ודומיו או חטא לשון הרע.

כי ה' אמר "ולא ינטשו עוד מעל אדמתם"נקדימון

היות וזכותו של האל למסור מידע לנביאיו (עיין חומש דברים), והוא אכן החליט למסור, ממילא מי שמאמין בחומש בהכרח נובע שהוא מאמין גם בשאר הנביאים. הראשון גורר את השני. אם תרצה לוותר על השני, תצטרך לוותר על הראשון.

ייתכן ואתה חולק על הזיהוי של התקופה שלנו ככזו שנמצאת בתוך תהליך הגאולה, ואז זה דיון אחר. כרגע אני מבין שאתה חולק על עצם מושג הגאולה, וזה ידידי, מנוגד למה שה' עצמו אמר. ואז יש לך כבר עסק איתו ולא איתי.

לגבי חז"ל, זה איש קש יפה לפחות במרחב הדיון שמתנהל בפורומים כאן. אם אתה מתכווח איתנו, אז ביחס אלינו מדובר באיש קש.

בכל הנוגע למדע, כבר רבי יהודה הנשיא שיקע במשנה את הקביעה "חוכמה בגויים תאמין", ואף הגמרא עצמה מביאה דיונים בין חכמי ישראל לחכמי הגויים ומסכימה לדעתם. אפילו בתוך ישראל האמורא 'רב' אמר על עצמו ש"שמונה עשר חדשים גדלתי אצל רועה בהמה לידע איזה מום קבוע ואיזה מום עובר", כלומר הבהיר בהחלט שיש דברים שבהם צריך עובדות של ממש (ואם העובדה תשתנה הדין ישתנה וכו).

ובעניין "מגנא ומצלא" אז קודם כל מומלץ ללמוד את מלוא הגמרא שם ולא לגזור ממנה מה שנוח להתנגחות שלך. שנית, מומלץ לפתוח פרשנים שם כדי לראות מה אומרת היהדות האורתודוקסית.

שורה תחתונה, או שאתה בור וחסר ידע - ובמקרה כזה כדאי לרוץ ללמוד ולמלא את החסר, או שאתה כן יודע אבל רשע להכעיס - ובמקרה כזה כדאי להודיע לכולם שאתה טרול.

אני בהחלט חולק על זיהוי התקופהshaulreznik

עמוס מדבר בקונטקסט של ממלכת ישראל של ירבעם בן יואש: לא לעולם חוסן, בגלל חטאיכם תיענשו, אבל בסופו של דבר, ה' יציל אתכם, יחזיר לא"י ולא יגרש שוב. להחיל זאת על מדינת ישראל המודרנית נראה די מאולץ.

אין קשר בין האמונה בתורה שניתנה מן השמיים, לבין האמונה בנכונות של כל היגד בנ"ך (שאינו אלא אסופה שקובצה בידי חז"ל, בהתאם להשקפתם ולצנזורה שלהם). אין לנו כלים לקבוע אם נביא כזה או אחר היה נביא אמת, האם באמת אמר את כל הנבואות שמופיעו במגילה אשר הגיעה לידיהם של חז"ל ועוד. אי לכך, אישית אני מעדיף להסתמך על רשימת החטאים ה"מכאנית" המופיעה בתורה, מאשר על חזיונות אחרית הימים.

לחז"ל לא הייתה ודאות לא רק לגי תחומי המדע, אלא אף בנוגע לתחומים שהם לב ליבה של עבודת ה': עובי הקרשים במשכן, כיסוי היריעות. כך שקשה להתייחס אליהם כאל אלה שקיבלו מסורת מהר סיני בלי שום הפסק או תקלה באמצע. 

פ'סדר, התורה מגנא ומצלא מפני יצר הרע, ואז הרבנים החרדים, יורשיהם הרוחניים של חז"ל, הפכו את המימרה ל"עזבו אתכם מכיפת ברזל, הישיבות שלנו הן הן כיפת הברזל האמיתית". מה עם "שלוחי מצווה אינן ניזוקין", כמה ירושלמים נרצחו בטרמפיאדות בדרכם לישיבות ולכוללים?

הארץ לא תקיא שוב כי אנו כברקעלעברימבאר
מחוסנים להדרדרות רוחנית טוטלית שמצריכה גלות
מי אמר?shaulreznik

מה זה בכלל "מחוסנים להדרדרות"? ה' יעשה לנו הנחות, על אף נרמול העבירות הרבות? ישלים עם היתר מכירה ולא ישלח אותנו לגלות על ביטול השמיטות?

לא נכון. כבר חזל דיברו עלקעלעברימבאר
אפשרות של מות משיח בן יוסף. אך אמרו שגלות נוספת כבר לא תהיה
אין צורך בזה. הכלל נטהר כבר. כמובן יכולהקעלעברימבאר
 להיות מות משיח בן יוסף. אבל לא גלות.

אין צורך לחימה שפוכה, כי לכל הדור יש במילא דרישות רוחניות גבוהות וגם החילונים בדורינו אידאליסטים, מתחת לתחפושת הפוסטמודרניזם

מסכחם איתך מאוד!!!!!!שלג דאשתקד

מדינה שמתקיימים בה דברים כאלה זה ממש מאפיל ומעפיל על כל דבר טוב או הגיוני.

היה הכי טוב עם ד"ר יעקב ישראל דהאן היה מקים לנו מדינה ועומד בראשה. במדינה של דהאן היו מוציאים להורג כל חד מיני (רגע, בעצם זה מה שעשו, לא?!)

אתה רומז על מה ש דה האן עצמו עשה?קעלעברימבאר
וקוראים לו דה האן, הולנדי לא מרוקאי
ברור שלזה רמזתישלג דאשתקד
ותודה על התיקון, האיש הזה ככ מסקרן אותי שממש חשוב לי לדייק בשם קדשו
לטעון שקראו לו דהן, זה כמו לומרקעלעברימבאר

שיחימוביץ זה בן חמו

בקטנה, סך הכל 5 שעות הפרש. ביןקעלעברימבאר
מרוקאי להולנדי
אתה מתכווןשלג דאשתקד
5 דקות טיסה,או 5 דקות בתנור? 😆
ההבדל שדה האן לא הכריז על זה בפומבי, ואילוקעלעברימבאר
אוחנה כן.

זה כמו הגמרא שאומרת שהגוים לפחות לא מתקנין כתובה לזכרים

הלוואי שהיית צודק...שלג דאשתקד
אל תתיראי לא מן ה... ולא מן ה... אלא מן הצבועיםהסטוריאחרונה

שעושים מעשה כזימרי ומבקשים שכר כפנחס...

משום מה בחוגי 'העדה' בכלל ונטורי קרתא בפרט, מתייחסים כמרטיר, לאחד שכלפי חוץ 'חזר בתשובה' ובסתר קיים קשרים עם נערים ערבים והמשיך לכתוב רומנים כאלו, גם בשנותיו כקנאי כביכול.

לא שהוא חוסל בגלל זה, הוא היה סתם 'מוסר' לפי גדרי ההלכה.

ייתכן מאוד שוועדת חקירה לאסון מירון היה הטריגרhamedinai

קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.

​1. ועדת מירון כמודל פוליטי

​התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.

​2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית

​למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

​3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה

​כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.

​4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון

​על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:

* ​האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.

* ​הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".

* ​התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.

​לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.

ואני חשבתי שכלי ai הם הרבה יותר חכמים...שלג דאשתקד

מר מדינ-ai יקר, יש כמה בעיות בתיאוריה שלך, ואכתוב לפי הסדר של המספרים:

1. הכלי של ועדת חקירה ממלכתית לא התגלה ככלי רב עוצמה אלא להיפך. הרי למרות מסקנות הועדה לא קרה כלום, לא בדעת הקהל ותוצאות הבחירות, לא בפיטורין וכו' בפועל.

2. הציבור החרדי לא היה קונה את זה בכל מקרה, כי יודעים היטב מי האשמים לאסון מירון... הם הרי יודעים איך מתנהלות עצרות והילולות והם נהנו מזה כבר בלווית הרב וואזנר וכל קדושים עמו.

3. מה יעזור לשסות את תושבי העוטף? הרי הם שנאו את ביבי עוד קודם והם בכל מקרה מיעוט קטן במדינה.

4. אתה מתכוון שגם אסון מירון וגם הטבח בשמחת תורה תוכננו מראש נגד ביבי? זה כבר מעניין מדי...

5. על הסיכום וגם על ההקדמה: הרבה יותר כדאי לומר את התיאוריה הזו, בהנחה שבשני המקרים זו רשלנות ולא בגידה...

אבל כל הכבוד על היצירתיות. אני לא הייתי מצליח להוציא כזה מאמר יפה מהai.

עלה והצלח!!

הAI עזר בשגיאות כתיב ותחבירhamedinai

וזה גם לא משנה, קבל את האמת ממי שאמרו. 

ועל השאלה הראשונה עניתי בגוף הכתבה:

הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

ועל יתר השאלות, אם תחשוב קצת תוכל לענות לבד.

מצטער, לא אוכל לענות להצעתךשלג דאשתקד
אין לי את הכלים לחשוב, אפילו לא קצת 😉

ותודה על תגובתך

"איך את נראית בלי איפור?"hamedinai

מספרת אישה על התקופה כאשר נפגשה לשידוכים, שהיה בחור ששאל אותה "איך את נראית בלי איפור?" היא לא נבהלה וענתה "עוד יותר יפה".

אם אתה רוצה לראות את הכתבה לפני השיפוצים של AI. הנה...

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון.. - אקטואליה וחדשות

אכן, הרבה יותר יפה!שלג דאשתקדאחרונה
חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר

אבל למה הוא לא מדמם?

"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים

למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?

הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר

אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי

כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))
אולי הוא כבר סיים את תקופת הגיהנום שהוקצבה לו?קעלעברימבאר
לא אין מצב. עם כל הנזק שהוא עשה, יש לו עוד הרבה..ל המשוגע היחידי
לא בטוח שהזמן בעולמות הרוחניים עוברקעלעברימבאר

בקצב של הזמן של העולם שלנו.

אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.

כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.

והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.

ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו

יש עדותשלג דאשתקד
של נשים שראו אותו צוחק מהבדיחה הזו
לא רק של רחל אימנו?קעלעברימבאר
צדיק אתהשלג דאשתקדאחרונה

ניסיתי לרמוז לעדויות של נשים שהסיקו שיש"ו יצא מקברו.

כנראה ללא הצלחה 🙈

אני לא מסכים עם הכתבה הזאתרועישםטוב

אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר

הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות 

אויש תנוחאיתן גילאחרונה

כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.

איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.

שם רשעים ירקב.

האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?hamedinai

האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?

​המונח "שנאת חינם" מוכר לכולנו כסיבה לחורבן הבית, אך לעיתים קרובות אנחנו מרגישים שהשנאה שלנו "מוצדקת". אנחנו בטוחים שיש לנו סיבות הגיוניות, עובדות ונתונים. אך בתורת חסידות חב"ד מוסבר שהסדר הוא הפוך: השורש הוא קודם כל שנאה, וההסברים השכליים מגיעים רק אחר כך כדי להצדיק אותה.

​כדי להבין את זה לעומק, כדאי לבחון את המציאות האקטואלית סביבנו:

​המקרה החרדי: סטיגמה מול עובדות

​השנאה כלפי הציבור החרדי מבוססת בדרך כלל על הטענות שהם "לא מתגייסים" ו"לא עובדים". אבל כשבוחנים את הפרטים, התמונה משתנה:

* ​בחזית הלחימה: חרדים רבים משרתים בצה"ל. גדוד "נצח יהודה" הוא דוגמה חיה ללוחמים שמתמודדים באומץ מול טרור. מפקדים בולטים מהמגזר (כמו זרביב) הובילו שיטות לחימה מול מחבלים המסתתרים בבתי אזרחים, ובכך הצילו חיים של חיילים רבים.

* ​במנועי הכלכלה: הציבור החרדי הוא עמוד השדרה של ענפים קריטיים, כמו בורסת היהלומים – אחד מענפי הייצוא החזקים של ישראל.

​* ובראיה רחבה: ביטחון המדינה הוא לא רק צבא. ללא הניצחון במאבק הדמוגרפי, לא היה ערך לניצחונות צבאיים.

באותו אופן, כלכלה אינה רק "ידיים עובדות" אלא גם חוסן חברתי: אחוזי הפשיעה, הרצח והתמכרות לסמים במגזר החרדי הם כמעט אפסיים. המדינה חוסכת הון עתק בזכות העובדה שכמעט אין פשיעה חרדית.

​מי שבוחר להתעלם מהנתונים הללו ועדיין לשנוא, מוכיח שהשנאה שלו לא נובעת מחוסר ידע, אלא מהחלטה מוקדמת לשנוא.

​המבחן הכפול: חרדים מול ערבים

​ההוכחה החזקה ביותר לכך שהשנאה מחפשת תירוצים נמצאת בהשוואה ליחס לאוכלוסייה הערבית.

​רבים מאלו שמרבים להאשים את החרדים ולחפש סיבות להשניא אותם, משנים את גישתם לחלוטין כשמדובר במגזר הערבי. למרות שאחוז הפשיעה והרצח שם גבוה עשרות מונים, הם לא יאשימו את האוכלוסייה עצמה אלא ימצאו הסברים חיצוניים כמו "הזנחה של המדינה".

​השורה התחתונה:

זהו הפרדוקס של שנאת חינם. כשאנחנו רוצים לשנוא, אנחנו הופכים לחוקרים פרטיים שמחפשים "סיבות". כשאנחנו רוצים לאהוב, אנחנו מוצאים את הדרך להבין ולסלוח. בסוף, הכל תלוי בשאלה מה אנחנו באמת רוצים להרגיש כלפי מי שעומד מולנו.

האיש שלנו בטהרןחתול זמני
חח אבל הוא בדיוק הרצה אתמול בכנס למזרחנות בבר אילןקעלעברימבאראחרונה

כי ידוע שקאאני זה ד"ר מרדכי קידר 

בואו נדבר על הקרטל התקשורתיhamedinai

מדברים על קרטל חברות המזון?  

ומה עם **הקרטל התקשורתי**?  

הרי הכול מתחיל מהתקשורת. בלי תקשורת חופשית ומגוונת – לא היינו יודעים בכלל שיש בעיות.

כן, יש קרטל תקשורתי.  

שתי דוגמאות קטנות לידיעות שהיו רעש ענק ברשתות החברתיות, ובתקשורת הממוסדת – **איפול מלא**. אפילו גוגל חדשות לא מעלה אותן:

1. "800 טלפונים נגנבו" – מופיעה רק בערוץ 14. כשרק ערוץ אחד מדווח, הוא נראה תמהוני, מפסיק לפרסם ומתחיל "לזרום" עם כולם.

2. הסיפור של **אסף שמואלביץ' ובית הקפה** – לא פורסם בכלל. גם לא בערוץ 14.

כל מילהשבור לרסיסיםאחרונה

הנדסת תודעה

לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודייםhamedinai

לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודיים

​הטרגדיה הנוראה של השביעי באוקטובר חייבת להפוך למצפן הביטחוני החדש של מדינת ישראל. כדי ש"לעולם לא עוד" לא תהיה רק סיסמה, עלינו להפנים שלושה לקחים קיומיים:

​1. מרחב ביטחון הוא לא מותרות – הוא תנאי לשרידות

​אי אפשר להגן על מדינה כשהאויב נמצא במרחק נגיעה מהגדר. אם מערכי ההגנה של צה"ל קרסו מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק כי האויב תפס אותנו לא מוכנים – איך נוכל להגן על 700 ק"מ של גבול שחוצה את לב המדינה?

​הלקח: ללא "פרימטר" ומרחב חיץ משמעותי, כל קו הגנה סופו להיפרץ.

​2. אשליית הנסיגה התנפצה

​ב-7 באוקטובר קיבלנו הוכחה כואבת: נסיגה עד הסנטימטר האחרון לא מביאה שלום, היא מביאה מלחמה בתנאים גרועים יותר. נסוגנו מעזה עד הגרגיר האחרון, וקיבלנו בתמורה בסיס טרור מפלצתי.

מי שמאמין שמסירת שטחי יהודה ושומרון לאלו שקוראים לעצמם "פלסטינים" תספק אותם, מתעלם מהמציאות. המטרה שלהם היא לא קווי 67', אלא השמדת ישראל. נסיגה נוספת רק תקרב את הטבח הבא למרכז הארץ.

​3. יוזמה התקפית: להכות ראשונים

​הקונספציה של "הכלה" ו"הגנה פאסיבית" קרסה. הוכח שגם צבא עם הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם לא יכול לעמוד בבלימה מוחלטת כשהאויב הוא זה שקובע את זמן ושיטת התקיפה.

אויב שחמוש בנשק פשוט וטילי נ"ט יכול לשתק מדינה שלמה אם נותנים לו ליזום.

​הלקח: צה"ל חייב לחזור להיות צבא שתוקף, יוזם ומשמיד את האיומים בעודם קטנים, ולא לחכות לספיגת המכה הראשונה.

​במדינה דמוקרטית, הכוח לשנות נמצא אצל העם. ההיגיון הזה חייב לחלחל לכל בית בישראל כדי שנוכל לדעת איך מגיעים לביטחון אמיתי.

​שתפו!

אולי יעניין אותך