איך הורים יכולים לשלוח את הילדה שלהם לבית הספר,יו0י

במציאות כזאת?

וזה לא משנה מי הצודק..

הילד הטרנסג'נדר בממ"ד בגבעת שמואל: "המורים אובדי עצות, הילדה מסתובבת לבד בהפסקות" | ערוץ 7

'הילדה מסתובבת לבד בהפסקות, די בודדה, מתלחשים עליה. כל התלמידים מודעים לסיפור הזה, אם לא כולם אז רובם המוחלט. זו סיטואציה מאוד לא נעימה.' (מתוך הכתבה)

שלא לדבר על הורים שמפגינים 'נגדה'..

בהחלט הקורבן הראשי בסיפור הוא הילדהחושבת בקופסא
ההורים שלה ובית הספר עשו לה עוול פסיכולוגי- נפשי עצום, עוד לפני שהפרשה נחשפה.
מה ילדה בכיתה ג' יודעת על להיות בן כדי להחליט שהיא כזאת? פשוט דחפו לה רעיונות לראש, באמת מסכנה.
אבל עדיין גם הילדים האחרים נפגעו מסיבוך הזה וההפגנות של ההורים מוצדקות.
מה שהיה צריך לקרות זה שההורים שלה היו שולחים אותה לפסיכולוג טוב שהיה מטפל בצורה מקצועית באילו דיספוריות מגדריות שלא היו לה.
שהרווחה תתערב ותוציא אותה מחזקת האמא המרשעת שלהחצילוש
ששיכנעה ילדה בכיתה א' שהיא בן, סיפרה אותה, שמה לה כיפה וציצית, עשתה סיפור שלם והטילה סוד כבר על כתפיה של המסכנה, שיגעה את שאר הילדים הרכים האלה ושרטה להם את הנפש לכל החיים, וכמובן כל המטורללים ההזויים מהחמ"ד שזרמו עם אותה אישה שמתעללת בקטינה חסרת ישע וגוזרת עליה אומללות קשה. ועוד מסרבת להעביר אותה מהמוסד לאחר כל הבלאגן שעשתה.
לא סביר שזה הגיע מהאמא,מן הסתם הילדה עצמה רצתה זאתפשוט אני..

מתי ילד קטן מודע לרצונות ותחושות פסיכולוגיות?נפש חיה.
הרבה טראנג'נדרים מתארים שזה התחיל בגיל גןפשוט אני..
אני מכירה שאומרים שכל הסיפור מתחילנפש חיה.
מבעיות במערכת היחסים ההורית-ילד
(בשפה פשוטה אם יש מערכת לא בריאה של האמא עם הילד וכאלה)
אכן, כך באמת חשבו לפני מאות שניםפשוט אני..
ומה קרה מאז?נפש חיה.
נראה לי שהתיאוריה הזאת עדיין נכונה
רק שאולי כל מיני בעלי רפורמות או ניו אייג' למיניהם , פירשו את הדבר הזה לראות עיניהם
וזה מה שיצא.

אולי השלב הבא יהיה לתכנת אלגוריתם שיודע לסנכרן את רצון ה' יחד עם ההבנה של אותו ילד.
או אלגוריתם שיודע לנבא את דעתו של העובר על עצמו מרגע היווצרו תוך 40 יום ....
מאז הגיע מדע מבוסס ראיותפשוט אני..
אם הזכרת מדענפש חיה.
הפסיכולוגיה נותנת מידע על שלבי התפתחות הילד מקטנות עד הבגרות.

לפי מה שאתה אומר
אולי אין מקום לטענה שאומרת שיש צורך בשלבים לצורך ההתפתחות התקינה של הילד?
כי גם ככה אנחנו לא יודעים מה יצא ממנו בסוף?

מחילה
נשמע לי לא הגיוני...
ככה באמת עובד הרעיון המגדרי הזהחושבת בקופסא
ילדים לפני גיל ההתבגרות נותנים להם "חוסמי גיל ההתבגרות" עד שיחליטו איזה מגדר הם רוצים ואז בכיף מזריקים להם הורמונים של המין השני, אפילו בלי הודעה (קל וחומר אישור) להורים. ואפילו מגיע במקרים מסוימים לניתוח כריתת שדיים לילדות בנות 14.
יש מקרים מתועדים מלפני מאות שנים של טרנסג'נדרים ?אלפיניסטית

אני מבין איך אפשר להסתכליו0י

על העבר ולהצביע על השלב שבו התחילו לראות נטיה למגדר אחר, אבל לתת לזה משקל משמעותי כ"כ כבר בגיל הזה? 

קשה לי למצוא לזה מקום. גם מהעין החילונית לגמרי.

אדרבה, זה מונע מהאדם לתת לנפש שלו להתפתח ולעבור את השלבים החשובים האלה בטבעיות.

לא אמרתי שאני מסכים עם האמאפשוט אני..
אבל אין לי ספק שהיא לא שכנעה את הילדה, אלא נכנעה לילדה
אין ספק? יש לך כוחות על של חיזוי?בינייש פתוח
לא היו מאפשרים לה אם זה לא היה מגיע מהילדהפשוט אני..
זה תהליך שבוודאות דרש פסיכולוגים ואנשי חינוך וכו', והם בטוח דיברו עם הילדה וגם עם הוריה כדי להבין את המצב לאשורו
סביר בעיניי הרבה יותר שזה הגיע מהאמאבייניש אנונימי

ילדה בת חמש וחצי לא היתה חושבת על זה, גם לא ילדה בת 8, וגם אם כן אם לאמא שלה היתה טיפת אחריות היא היתה מסבירה לה על זה בצורה מסודרת ולא מאפשרת לשטות הזו לקרות...

וואו, נשמע שאתה מכיר המון טרנסג'נדריםפשוט אני..
בגיל 5.5 בהחלט אפשר לחשוב על זה
התחרטתיאנמונימי
לפי ההתנהלות העיקשת שלה, לא הייתי חותם על זה..יו0י

ובכל זאת, גם אם זה הגיע מהילדה עצמה, היא היתה בערך בת 5 וחצי!

איך ילדה בת 5 יכולה להחליט שהיא לא בגוף הנכון? אולי פיית השיניים סיפרה לה על אפשרות כזאת..

זה ההורים שמחליטים כמה חשיבות לתת לכל התנהגות של הילדה, ומתי שמים את הגבולות..

טוב.. אז כשהייתי בת 6.5חצילוש
רציתי לנהוג על פורש חדשה ברחובות תל אביב. או לעשות פירסינג בלשון. או לעשות סמים על חושה בסיני עם חבורת שיח'ים מסעודיה, איזו חצופה ולא מכילה אמא שלי שלא נתנה לי! (לא באמת, אבל אותו דבר. זה טירוף.)
זה מגוחך. בגיל 15 יש חבר'ה שמבולבלים סביב הנטייהחצילוש
המינית שלהם, והרבה פשוט מתאזנים איפשהו על הסקאלה באופן טבעי כי ההורמונים נרגעים והגיל עושה את שלו (ויש כאלה שגם לא, וזה בסדר, וזו כבר התמודדות לא ברת השוואה) אבל ילדה בת 6. בחיאת. היא לא מפותחת לא קוגנטיבית מספיק כדי להבין בכלל מה היא ומי היא, לא הורמונלית, לא פיזית.. היא לא התחפשה לבד לבן ורשמה את עצמה לבית ספר דתי בכוחנות ובשושו תחת זהות בדויה.
זה ממש ממש לא אותו דבר, מדובר כאן במצוקה גדולהפשוט אני..
יכול להיות. אז במצוקה מטפליםחצילוש
לאחרונה היה ביפור של מורה מחנכת שניהלה לטענתה "קשר זוגי רומנטי" אם תלמידה מהכיתה שלה בת 14. בתכלס כולנו מבינים שזה ניצול נורא והמורה הזאת היא פדופילית, נכון? גם אם הילדה רצתה וביקשה ובהתחלה השתוללה כשאמא שלה גילתה את הקשר ופנתה לגורמים. זו גם מצוקה גדולה, אבל אין ספק שהמורה פגעה בילדה גם אם נחשוב עד מחר שאםילדה בת 14 רוצה להיות בקשר זוגי ואינטימי לחלוטין עם מורה בת 30+, זה לא משנה מה היא רוצה, זה משנה מה סביר והגיוני שיהיה, ולא סביר לא להעמיד לדין מורה פדופילית כי הילדה גם חשבה שהמורה היא בת הזוג שלה. אותו דבר. אשמת האמא נטו. ילדה בכיתה א' לא מבשלת דייסה כזו לבד ויש דרך לטפל במצוקות. זו לא אישה בוגרת שהחליטה שהיא גבר, זו אשכרה ילדה פיצית שגם כביש אסור היה לה עוד לחצות לבד.
לא אמרתי בשום מקום שהאמא בסדרפשוט אני..
רק אמרתי שזה לא שהיא שכנעה את הילדה שהיא ילד
בטח שהיא שכנעה אותהחצילוש
לילדה בת 6 היה איזשהו מחשבה בראש שאולי היא אוהבת מכוניות ולא ברביות ומעדיפה לשחק עם הבנים (מה היא עוד מבינה מעבר לזה?) והאמא עשתה את כל השאר
נורא שהסיפור הזה התפרסםadvfb

היה צריך לטפל בזה בצורה נקודתית.

עדיף שיתפרסם, אחרת זה יהרוס כל חלקה טובהבייניש אנונימי

זה חלק מאג'נדה רחבה מאוד של ארגונים בעלי הרבה מאוד אמצעים, ואם לא יהיה פרסום לתועבות האלו נצטרך להתמודד עוד כמה שנים עם אלפי מקרים כאלה ולא אחד פה ואחד שם

^^^ תודה לה' שהנושא הוצףהָיוֹ הָיָה

אתה רוצה להלחם נגד תרבות הרסנית? - מעולה!advfb

מעולה. תנסה לדרוך על כמה שפחות אנשים בדרך.

זה הכי פחות שיש.הָיוֹ הָיָה
מעולה, כל עוד יש רגישות זה העיקרadvfb

המחלוקת על המציאות פחות מעניינת אותי.

הבעיה היא מה אנחנו מגדירים כרגישותחושבת בקופסא
האם מה שרגיש הוא לתת לילדה לחיות באשליה שהיא בן ולסתום את הפה לכל מי שמתנגד בצעקות שהוא טארנפוב?
מי אמר לך איך אני מגדיר רגישות?advfb

לא אמרתי מה הפתרון לעניין הזה, רק להבין שיש פה קונפילקט.

בודאי שזה עניין נפשי. וככל בעיה נפשית כדאי שהדבר הזה יפתר בדלתיים סגורות עם כמה שפחות אנשים בפנים.

דלתיים סגורות זאת גישה מסוימת לפתרוןחושבת בקופסא
ברור שצריך לשים לב להשפעות הנפשיות של הילדה שבהחלט סבלה מספיק, אבל זה לא אומר שאין פה מאבק ציבורי מול החדירה של הגישה לבתי ספר (דתיים!)
מי אמר שהמקרה הספציפי הזה מאפיין הלך רוח?advfb

יכול להיות שצריך להתייחס אליו רק באופן נקודתי.

ברור שהוא כחלק מעניין שלם כולל שמתרחש בעולם ובישראל אבל לא חושב שמחוייב שהמאבק יהיה דווקא דרך המקרה הזה.

אם יש לך דרך פרקטית רלוונטית כרגע לזעזע את הציבורהָיוֹ הָיָה
תציע.
אגב, כן יש לי דרךחושבת בקופסא
לראות מה קורה בחו"ל. שם בית הספר יכול להזריק בית מרקחת שלם של הורמונים לילדים ולשנות את שמם ואת לבושם אפילו בלי להודיע להורים.
מקרה בקנדה של הורים גרושים כשהאבא לא רצה להעביר את הילדה והוא ישב בכלא כמה חודשים על "פניה במגדר הלא נכון" שזאת עברה פלילית שם, ואיבד כל משמורת על הילדה שבנתיים אפילו עברה את הניתוח המלא.
יש המון המון דוגמאות, המקרה הזה הוא פשוט הפתח לשטויות המזיקות האלו בישראל.
רחוק מהעין רחוק מהלב...הָיוֹ הָיָה
עובדה. הנה הסיפור הזה זיעזע הרבה יותר...
למה? אני אזרח פשוט. אני אקח את מה שרלוונטיadvfb

עבור החיים האישיים שלי ביחס לסוגיה הזאת.

רגישות ועמידה על העקרונות הם שני דברים שנראה אקח ביחס לכך.

למה שאצטרך לחשוב על נושא שאין לי מספיק כלים להתייחס אליו ובמילא אין השפעה בו?

חכמה גדולה באמתהָיוֹ הָיָה
אנשים פועלים בזירה הציבורית ואתה מטיף להם מוסר, וכששואלים אותך אם לדעתך יש דרך אחרת לפעול בזירה הציבורית אתה עונה "אני עוסק בחיים האישיים שלי"

אז שכוייח לך מכל הלב, ובאמת לצורך החיים האישיים שלך לא היה צורך להציף את הסיפור, אבל יש כאן כמה יהודים צדיקים שדואגים לחיים האישיים של עוד אנשים, ועושים את מה שצריך בשביל להועיל בזירה הזו
נראה לי שהבעתי פה עמדה לגיטימית,advfb

גם אם היא לא נכונה, למה אתה בוחר לפרש אותה כהטפת מוסר? לא מחזיק מעצמי כרגע כראוי להטיף פה למישהו...

אני מבין שאתה מפרש את דברי בתור אגואיזם אבל זה לא מה שניסיתי להעביר. הרבה פעמים אני מרגיש שהעיסוק ב'זירה הציבורית' הוא עיסוק עקר. לא יודע אם יש לי את היכולת להציע אלטרנטיבה וגם אם אני יכול לחשוב על כך לא בטוח שיהיה לי את הכוח לממש את אותה מחשבה.

מה כן בטוח? שראוי שנשים לב למה שהולך אצל עמ"י והעולם. שחשוב שנקח מכך דברים למציאות היום יומית שאנו חיים בה. לכן כתבתי שאני לוקח מפה את העניין של רגישות ושל עמידה על העקרונות ואנסה להכריע ולשלב את שניהם בחיי האישיים ביחסי לסביבה. לא בחיים הציבוריים שאין לי.

אף אחד לא העמיד אותך על במה ציבוריתחושבת בקופסא
אין שום קהל גדול שמחכה למצוא פיך שאתה צריך לדחות פה.
יש כאן סוגיה ציבורית, לא רוצה באופן אינדיבידואלי להתעסק בה? תבלה.
רק אל תסתור את עצמך בכך שבו זמנית תחלק עצות למי שכן רוצה להתעסק איתה.
למה את בוחרת לפרש את דברי כהטפה?advfb

אנסה לתאר את רצף ההתרחשות של הדיון מהצד שלי -

אני טענתי שחשוב לחשוב גם על כך שזה עניין אישי של אותה ילדה ולכן זה מחיר שאנחנו משלמים אם מתעסקים בזה בריש גלי. מעבר לכך - לא כל כך משמעותי לי.

@נשמה כללית הציע לי להעמיד אלטרנטיבה וסירבתי והסברתי גם למה זה לא חשוב לי.. מה לא בסדר בזה? מה לא לגיטימי בעמדה שלי? מי אמר לך לא לדבר על זה...?

מה שמוזר שהפכת את הדיון למדבר עליך באופן אישיחושבת בקופסא
מדברים על נושא, כל אחד אומר דעתו. אתה אומר משהו, אני מגיבה על, אתה אומר שלך באופן אישי זה לא חשוב. אומרים לך שזה חשוב לאנשים אחרים והדיון ממשיך, ואתה ממשיך לומר שלך באופן אישי לא חשוב בפעילות הציבורית הזאת.
מי פנה לדעתך האישית הציבורית כמנהיג מדיניות דגול? יש לך משהו לומר, תאמר אותו, אין לך- אל. ה-"לי באופן אישי" הזה לא רלוונטי. יוצא שמה שיש לך לומר זה כמה הנושא לא חשוב, ואז עם זה יש לאנשים פה בעיה.
נשמה כללית שאל את דעתי ביחס לנושא הכלליadvfb

שלא מעניין אותי ואז למעשה הדיון באמת עבר ל"מה הדעה שלי" ועל כך עניתי.

אם תסתכלי ותביטי בשרשור טוב - מעבר לכך, לא דיברתי על עצמי ועל איפה זה פוגש אותי.

לגבי תוכן דבריו של @נשמה כללית

אני לא חושב שהשאלה שלו מעמידה בספק את העובדה שאנחנו משלמים מחיר כבד עבור אותה ילדה.

כל מקרה כזה הוא חלק מאג'נדהבייניש אנונימי

ואפשר לעצום עיניים ולהגיד 'זה נקודתי', אבל ו הטעות הכי גדולה שאפשר לעשות עכשיו, כי מחר אנחנו נראה שכל המקרים האלה הם חלק מרשת אחת של קורי עכביש שיש להם מטרה ברורה- ללכוד אותך. כל הנקודות האלה מציירות ציור מאוד ברור, ומי שלא רואה את זה טומן את ראשו בחול.

כתבת בצורה מאוד מסוגננת רצף של טענתadvfb

אבל  לא כתבת ראיה אחת להוכיח את דבריך ולכן לא נראה לי שטענותיך מוסיפות עניין לדיון.

מה שאתה כתבת זה שאין לך יכולת לענות עליהןחושבת בקופסא
כמובן שהשאלה המתבקשת היא למה שמת את עצמך בעמדה נגדית לטענות האלו מלכתחילה?
באמת כדאי שתחליט- אתה לא מעוניין אישית לפעול במאבק הזה אבל אין בעיה שאחרים יעשו זאת, או שיש לך בעיה כלשהי עם המאבק שאתה יודע שאין לה בסיס אז אתה ממציא תירוצים קלושים שלא נוגעים בבסיס הדיון?
אין פה אפשרות לדלתיים סגורותחצילוש
מהרגע ששרטו קשה שכבה שלמה של ילדים בכיתה ג', ושיקרו למורים בבית הספר שלא ידעו שמדובר בילדה, ולא נתנו להם את זכות הבחירה להחליט האם זה מתאים להם בכלל.
דבר אחד אמור להיות בטוח לכולםבינייש פתוח
ולא משנה מה היחס לטראנס ואיך נחנך את שאר הכיתה להתייחס אליה.
מה שבטוח הוא שהכל היה אמור להיות גלוי ושקוף לכולם, וכך לכל הורה היה הדרך להבהיר לילד שלו איך לנהוג, וללבן את הסוגיה עם בית הספר.
ולכן לא היה שום מקום להסתרה
כל ילד בכיתה צריך לדעת על בעיה רפואית של האחר?בייניש אנונימי

בוודאי שזה לא אותו דבר, הבעיה פה היא בהחלט היחס לילדה הזו שלובשת ציצית וחובשת כיפה...

כמו שאתה אמרת, זה לא אותו דברבינייש פתוח
הם רואים שזו בת, ושהיא מציגה את עצמה כבן. דבר מאוד מבלבל, בניגוד לרגישות ללקטוז.
(למרות שעדיף שהיו מכירים את זה ולא חושבים שיש לי מחלה נפשית שבאה ביחד עם התנגדות לחיסונים וחיבוק לעצים שחושבים שאני עושה...)
יש שיחנכו להתייחס בכל מיני צורות, או שידרשו כל מיני דברים מבית הספר. וצריך להיערך מראש, להחליט האם המדיניות של בית הספר מתאימה וכו'
יצא ארוך, אבל בעיניי כדאי לקרוא עד הסוףבייניש אנונימי

הבעיה היא בכלל לא הבלבול של הילדים. זה קודם כל. הבעיה היא הילדה הזו, כלומר מי שדחף אותה לזה ואפשר את זה, כל מי שידע ונתן לזה להמשיך לקרות, בלי קשר לשקיפות או לא.

שקיפות זה כסף קטן לעומת זה... זו רמה הרבה יותר גבוהה. הלהט"ב מנסים להכניס את התועבות שלהם לכל מקום, כמו שכל מי שיש לו עיניים הצליח לראות כבר, ואנחנו מתעלמים מזה, וחושבים שהבעיה היא חוסר בשקיפות של בית הספר... 

הבעיה היא גם ה'תרבות' שמכניסים לנו בכל כיוון, גם מצוות העשה מדאורייתא שהתפתחה בשנים האחרונות של 'הכלה', ועוד דברים רבים כאלה. אני חושב שגם אתה מתעלם מהבעיה המהותית שמתחבאת פה, והיא הניסיון להשפיע על החיים שלנו מכל כיוון אפשרי... להפוך מישהי שכביכול החליפה את המגדר שלה (מה זה בכלל מגדר? מה המקור של המילה, מה התועלת שלה? זה עוד ניסיון של הלהט"ב להנדס תודעה, שגם אנחנו נגיד שיש הבדל בין מין ביולוגי למגדר...) וזה נורמלי, הנה הצלחתם להיות חברים של*ו*... 

זה מגיע בסדרות וסרטים, גם כאלה שכביכול 'נקיים', יש בהם את השטויות האלה, זה מתבטא בהשתקה (תוך תשלום מאות אלפי שקלים פיצויים אחר כך) של המתנגדים למצעד ה'גאווה' (אפילו אימוץ המילה הזו, 'גאווה', כאילו מה הבעיה בזה, חודר אלינו בלי לשים לב...), זה מגיע בעידוד של כל מיני תומכים בהם כולל סיוע כספי מאוד גבוה וכבוד לכאלה שתומכים בהם (אם אתה מעודכן, מי שנבחרה לייצג את ישראל באירוויזיון השנה במקרה גם הוציאה שיר שכל מהותו תמיכה בהם, וזו רק דוגמה אחת מני רבות...), זה מסע צלב תקשורתי לכל מתנגדיהם, והם מעדיפים את בן גביר על פני נעם בדיוק בגלל זה- נעם צועקים רק על זה. ומי שלא מבין שזו בעיה שהולכת וגדלה ומתעלם ממנה יפקח את העיניים עוד כמה שנים, אולי חודשים אפילו אם ח"ו תהיה להם את האפשרות אחרי הבחירות הקרובות, ויגלה שכל העולם כבר כזה והוא החשוך היחיד והבחירה תהיה בין להתבדל כמו החרדים לבין להיות כזה. וזה המזל בזה שהסוגייה פרצה בחמ"ד אפילו בגבעת שמואל, כי במורשה היו מעיפים את הילדה הזו בלי למצמץ וזלא היו מגיעים לדבר על זה. 

חוסר השקיפות של הצוות זה נחמד וכיף לתלות בזה את הבעיה, אבל מי שעושה את זה לא מבין שהוא גורם נזק עצום ואפילו יותר מזה בטווח הקצר והרחוק, לא מבין שהבעיה האמיתית שלנו היא לא הפגיעה באמון שיכול להשתקם מאוד מהר, עיקר הבעיה שלנו היא בעצם האפשרות של דבר כזה להתרחש במקומות שהם "שלנו"... 

זה לא אומר שאם יש לי חבר כזה אני צריך לנתק איתו כל קשר, זה אומר שכל מי שעושה משהו בשביל שהתועבות האלה יהיו לגיטימיות, בטח ובטח כדי שהם יהיו משהו שמנפנפים בו בראש כל חוצות, ועוד מקבלים על זה כסף ופרסום, אני צריך להילחם איתו כמה שיותר. 

וזה נכון גם על ה'כתב הרב מגדרי', על הנקודה המגדרית... והכל מנוסח מאוד יפה. גם ווצאפ לפני כמה זמן שינו את הטקסט כשאתה יוצא מקבוצה אם שמת לב, במקום 'אינך יכול... מפני שאינך משתתף/ת בה יותר", זה '"מפני שאינך חלק ממנה יותר". והנה, נעלם ה/, בלי שתהיה נקודה ובלי שזה יתפוס כותרת... 

אני מניח שזה גם חלק מהחלפת השם של פייסבוק, אבל זה כבר מגדלים פורחים באוויר בלי שיש לי כרגע איך לבסס את זה. 

שכויעךנפש חיה.
לא אמרתי שחוסר שקיפות היא הבעיה היחידהבינייש פתוח
אבל אני אומר שחוסר שקיפות היא הבעיה כלפי שאר הילדים בכיתה.
ואני גם אומר שלא משנה מה עמדתך בתחום, עד כמה היא שמרנית או לחלופין ליברלית פרוגרסיבית, אתה אמור להתנגד להסתרה בשביל לדעת לחנך את הילד שלך בדרכך ולהיערך מראש בצורה טובה
גם אם אתה מתייחס רק לילדים בכיתהבייניש אנונימי

עדיין הבעיה הגדולה היא לא חוסר שקיפות. גם מי שתולה את הבעיה בזה, זה שקר מוחלט. פוליטיקאי שלוקח שוחד הבעיה היא לא שהוא לא אמר לנו... 

אני מתנגד להסתרה? כן. אבל אני לא הופך עולמות על זה שהסתירו ממני משהו. אני הופך עולמות על זה שמשקרים לי כדי לחנך את הילד שלי לתועבות שהתורה אוסרת מכל וכל. 

לא הבנתיבינייש פתוח
"אני הופך עולמות על זה שמשקרים לי"
כלומר הבעיה היא בהסתרה.
אם ההורים היו יודעים הכל מראש הם היו יכולים להיערך מראש לדעת מה להסביר לילד שלהם, או להעביר אותו בית ספר.
הבעיה גם בהסתרה וגם במעשה עצמוחושבת בקופסא
גם לא ספרו להורים של הילדים האחרים על המצב של ה"תלמיד" הזה וגם שקרו לילדה עצמה שהיא בן. שני הדברים האלו בעייתיים מאוד.
אמת לאמיתה אבלבינייש פתוח
זה לא מתאים עבור מי שפרוגרסיבי, חלק מהמסר שלך, לפיו הילדה היא ילדה וההורים שלה לא אמורים לשתף פעולה עם הדמיון שלה.
אבל, גם עבור פרוגרסיבי וגם עבור קווניק שמצביע נעם, אין מקום להסתרה, בשביל להיערך נכון איך לחנך את הילד, לא משנה מה תרצה לחנך אותו.
אבל אני לא מדבר לפרוגרסיבי, אני מדבר למנהל/ת...בייניש אנונימי

לפרוגרסיבי אני אתייחס אחר כך, באופן אחר לגמרי. כמו שאני כועס על גנב אבל הרבה יותר מזה אם הפקדתי אצל מישהו כסף והוא מעל בו, ככה אני כועס יותר על צוות ביה"ס ולא על הפרוגרסיבים. הם יחכו לזמן אחר...

לדעתי קודם כל נלחם בהסתרהבינייש פתוח
ונשתף פעולה כולם יחד כולל הפרוגרסיבים.
ורק אחר כך נלחם במחלות וביחסי הציבור החיובים שהם קיבלו.
אני לא משתף איתם פעולה. לא עולה בדעתי אפילובייניש אנונימיאחרונה

להילחם בהם אחרי ששיתפתי איתם פעולה זה לא יעיל ולא עובד

ציטוט חלקי...בייניש אנונימי

"אני הופך עולמות על זה שמשקרים לי כדי...", לא סתם משקרים לי

מזעזע ממש. כל האירוע הזה.לב אדום.
זה מוזראנוני.מית

להגיד שאני נהנית מזה שהבעל עבד קודם מהבית והיה פה כל היום והחליף תפקיד לכזה שהוא צריך ליסוע לעבודה?

דיברו פה על זה בעברריבוזום
היו הרבה נשים שכתבו שקשה להן הערבוב שהוא בבית. שזה מוביל לציפיות לשותפות כלשהיא בענייני הבית (הפסקות קצרות במקרים דחופים וכו'), ולמתח סביב זה.

בעלי עובד מהבית חלק מהשבוע וחלק נוסע ואני מעדיפה את הימים שהוא בבית, אבל לדעתי הוא ממש ממש חריג ביכולת שלו לעבוד תוך כדי ההמולה של הבית ולשלב הפסקונות כשהוא רוצה, יכול ומרגיש שזה חיוני. (אני לא חושבת שהייתי יכולה, אני חושבת שהייתי מסתגרת בחדר ועדיין עצבנית שמרעישים לי...)

הייתי בטוחה שאני בהו"ל :-Oריבוזום
(אז לא דיברו על זה פה, דיברו על זה שם...)
הגיוני לגמרי ולא מוזר בכללזמירות
יש דברים בגו… 
יש פורומים אחרים לנושאי זוגיותפשוט אני..אחרונה
בעיקר נשואים טריים והריון ולידה
מתחיל עבודה חדשהאריק מהדרום

יום ראשון שלי בעבודה.

השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי.

הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום

בהצלחה רבהזיויק
בהצלחה! מאחל שכישוריך המקצועיים והחברתיים יצעידופ.א.
אותך מעלה ותצליח ותתקדם!
בהצלחה!משה
ושיהיה מוצלח גם לך וגם למנהלים שלך.
אבל קודם כל..לך!נחלת
זה בא ביחדמשה

מנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו.

בהצלחה!פשוט אני..
ו... למה צריך מזומן בשביל לעלות על מונית?

איך משלמים במוניות בימינו?יעל מהדרום
כמו בכל מקום אחר, אשראיפשוט אני..
לא הכרתי. ואני נוסעת די הרבה במוניותיעל מהדרום
לק"י

אני אשאל בפעם הבאה. תודה!

למה שלא כל נהגי המוניות אמינים. כך הבנתי.נחלת
סיבה מעולה לא לעבוד במזומןפשוט אני..
בהצלחה רבה!שלג דאשתקד
קורה שאנחנו מפספסים ויוצאחם קצת צולעים. ההצלחה טמונה ביכולת להתעשת ולחזור מהר לעמוד על הרגליים.
המון בהצלחה!!!ארץ השוקולד
באסה על ההתחלה הזו, מקווה שיצאת בכך ידי חובת ייסורים אם הייתה חובה כזו.

מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע.

בו"ה!אשר ברא
מחכים לשמוע איך היה...
אם אפשר ללמוד חוסן ממישהו כאן זה אתהנקדימון

זה לפחות הרושם שלי מהפעילות שלך בפורום.

לכן אני לא דואג לך שיהיה לך בהצלחה רבה!

חוסן? מאן דכר שמיה?אריק מהדרום
יפה!נחלת
בהצלחה ! אנוני.מיתאחרונה
הגשמת חלומותאשר ברא

האם אתם חושבים שיש לזה גיל? סטטוס?

לדוג'-

ללמוד משהו מסויים רק כאשר מגיעים לגיל ספציפי.

לשדך רק אם כבר נשואים..

וכו'.

לא, ומבחינתי זאת נקודה חשובה.אני:)))))
כן, בוודאי - כפי שהגדיר היטב שלמה המלך:פ.א.

א לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם:

ב עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ:

ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת:

ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד:

ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק:

ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ:

ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר:

ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם:

ט מַה יִּתְרוֹן הָעוֹשֶׂה בַּאֲשֶׁר הוּא עָמֵל:

י רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ:

יא אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף:

>> הכל עשה יפה, בעתו!!!!

השאלה אם מה שנראה בעינייאשר ברא
כמו זמן מתאים ובעיניי אחרים לא, אמור להשפיע?
הזמן המתאים הוא בהחלט אינדיבידואליפ.א.
גיל הנישואים הוא דוגמא מובהקת לשוני לזמן המתאים בין מגזרים שונות, בין אורחות חיים שונים.  
שלמה המלך לא מדבר על חלומותLavender

לכל דבר יש את הזמן שלו

אבל הגשמת חלומות לא תלויה בשום דבר לעניות דעתי.

ג

אם לכל דבר יש את הזמן שלו, ויש דברים שיותר תואמיפ.א.
גיל - אז ברור שהגשמת חלומות כן עשויה להיות תלויה בזמן או בגיל…

(למשל - מי שמגיל צעיר חלם להיות רופא, להיות טייס, להיות דיין, לזכות בפרס נובל…   לוקח זמן להגיע להגשמה של חלום שכזה, לא?)

אני חושבת שהגשמת חלום תלויה אך ורק בכוח הרצוןLavender

אני חושבת שאין דבר שעומד בפני הרצון, ואלו שהצליחו הם אלו שלא עמדו נואש וכנגד כל הסיכויים עשו את שעשו

יכולה לצטט לך אלפי משפטי מוטיבציה שמצדדים בדעה שלי.

יש דברים שיותר תואמי גיל, אבל לעולם לא לומר אי אפשר...

ואם נצמד לדוגמאות שלך אז לא חושבת שייעוץ למשל תואם גיל של בחורונת מתוקה בת 18, אבל מכירה כמה בחורות כאלו... בסוף יש ויש.

ואני רווקה ושידכתי את אחת החברות שלי

ובהחלט מאמינה שהכל אפשרי ותלוי רק בנו!

ממה שאני רואהאני בעצמי זה

ככל שהגיל גבוה יותר -

קל יותר להגשים חלומות.

כי נפתחים עוד אפשרויות ואופציות

והרבה פעמים גם כלכלית יותר קל

אבל בטח זה שונה מאחד לשני ולמסלול חיים

וודאיאשר ברא
השאלה האם מלכתחילה אדם ימנע מעצמו?
למה שימנע?אני בעצמי זה
להפך
אני נתקלתיאשר ברא

באיזה שהיא סיטואציה, שמבחינתי אני על הגל של הגשמת חלום ספציפי.. שנראה "פחות רלוונטי" לסיטואציה שלי מבחינת אחרים.

אבל אני מרגישה שזה לא מפריע לי..

הרבה פעמים אנשים אומרים שצריך לעשות כל דבר לפני הגיל והסטטוס המתאימים, אבל לא מרגיש לי ככה..

ובסיטואציה כזאת דיי מנסים למנוע מהאדם לפעול ככה 

אוי..אני בעצמי זה

מסכים איתך לגמרי,

וחבל שככה הורידו לך.

(מכיר אישית על שידוכים שעשו אנשים צעירים ממש שהצליחו)

ובכלל, היום העולם כבר יודע שגיל זה רק מספר 

אפשר לעשות שידוכים בכל גיל. מה הקשר?נחלת

אפילו בחורון צעיר בישיבה קטנה יכול לעשות שידוך. כן!

כלומר, להציע וזה בהחלט עשוי להיות מוצלח. בכלל לא תלוי גיל.

אז נכון שאם היתה לי שאיפה דוחקת להטיס מסוק

ועד עכשיו לא הגשמתי אותה, אז כבר אין סיכוי...

אבל ללמוד? לפתח כשרון שעד עתה היה עטוף

בקורי עכביש, לטוס למזרח הרחוק או להיכן

שלא יהיה (טוב, אז לירח לא...) -

אני, כבר סבתא, ועדיין יש לי חלום

לראות לוויתנים במקומם הטבעי,

ולצייר, ואולי ללמוד לפרוט על פסנתר

או משהו...

איך כתבה כאן lavender - זה עניין של רצון.

ודאי, בגיל מבוגר יותר, יש אולי פחות כוחות,

אבל לצייר, לצלם, לטוס לאנטרטיקה למשל -

מה הבעיה?.....

חברים, אפילו האסקימוסים כבר לא מוותרים על

הקשישים שלהם (אני מניחה) ושולחים אותם לשבת

בהשלמה על ערימת שלג קרובה ולצפות לדב

הרעב הבא (זה שפספס את הקשיש הקודם)

אל תגזימו.

לראות לוויתנים במקומם הטבעי >> יש מגוון של פתרונותפ.א.אחרונה

בטיול לארצות הברית, לדרום אפריקה, לאיסלנד - יש הפלגות יומיות הזמינות לכל אדם, לצפייה בלווייתנים.  

לא צריך להוציא הון על טיול ליעדים אקזוטיים.  

...ל המשוגע היחידי

אני גולל בשרשורים מלפני 10 שנים ומעלה

זה נותן מחשבות על החיים

כאילו אנשים היו אז בני 25 ואיפה הם היום

כל אחד עבר וצמח

איפה אני יהיה עוד 10 שנים?

מכניס אותי קצת לעצבות על החיים

(יש לי נטיה כזאת מדי פעם כשיש זמנים מיוחדים להיכנס להרהורים עצובים על החיים)

נכון מאודאני:)))))
ובמיוחדל המשוגע היחידי

שעכשיו אני בשלב קצת מבולבל בחיים שלי

אז עוד יותר מרגיש ככה

פעםנחלת

אמרתי משהו בסגנון לאדם גדול שהכרתי והוא ענה לי:

אני חי מהבוקר עד הערב כל יום (משהו כזה) - ברוך השם.

חושבת שטבעי שכבני אדם איננו יכולים לחיות כמו...פרה

למשל, ויש מחשבות וחששות ותקוות, אבל איך אומר

ד"ר הררי (אתר התבוננות פנימית) - אם המחשבות

אינן מהסוג שנושא פרי, לסלק אותן.

לא קל, אבל באמת, אם חושבים, החיים עוברים

כל כך מהר (מגילוכד' 40 בערך)....

כן. קל לדבר. בראש ובראשונה, אני מדברת

זאת לעצמי.

אאל"ט (אם אני לא טועה, אין לי כח לכתוב

זאת כל פעם מחדש), ד"ר אדהאן אומרת

לעטוף את המחשבה/חרדה הזו

עם נייר עטיפה נחמד, לקשור בסרט

נחמד ולהעיף אותה (אפשר עם בלון...)

למעלה.

ה ו א  יקבל זאת באהבה, בהבנה,

בחיוך, בליטוף רך על הראש:

הכל בסדר, בני היקר, ויהיה

עוד יותר ועוד יותר ועוד....

ולדבר עם מישהו וכו' וכו'....

אתה שיא הצעיר. שיא!

עוד כל כך הרבה דברים

טובים עוד נכונו לך, בעזה"ש!

יודעת שאינך זקוק לנחמה,

סתם...

נחמה זה מנחם מסתבר ל המשוגע היחידיאחרונה

וגם להזכיר לי שאני עוד צעיר,

כי בקטעים האלה אני תמיד מרגיש כאילו יש הרבה

דברים שיכולתי לעשות בשנים שעברו ולא עשיתי

ואז זה גם מעציב

..אנימה

נראה לי זה עצוב לקרוא את זה מבחוץ, אבל יש מצב שהאנשים המדוברים שמחים עם התהליך שהם עוברים בחייהם.

מכירה את הרהורים העצובים.

דבר ראשון הם עוברים, נמצאים בהם קצת ואז עוברים הלאה להרהורים מסוגים אחרים.

דבר שני זה משהו שעוזר למצוא את הכיוון בחיים בעיקר בשלב שיש עוד הרבה החלטות לפניך. זה טוב לחוות את החיים גם מהזוויות האלה וזה עוזר להבין עם הזמן מה עושה לך טוב ומה נכון לך.

נכון. הרבה יותר עמוק וחושב ממה שכתבתי.יש"כנחלת
תודה, זה באמת עוזרל המשוגע היחידי

רק צריך לזכור לא לשקוע בזה...

היי, מחפשת אפליקציה של ספרים מוקלטיםלומדת כעת

אפשר בתשלום.

אשמח להמלצות מנסיון. 

סטוריטל ועבריתתמיד בבטחהאחרונה

אפשר גם לקבל קודים מהספריה להשאלה

יש גם ליבי

אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

איך זה אצלך? מה אתה יכול לשתף?פ.א.
ישoo

מדדים להצלחה באופן כללי

בריאות הגוף/ הנפש

איכות השינה

שלוות נפש

בטחון עצמי

אהבה עצמית

ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו

מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים

לקום לבוא לעבודה בכיף

לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים)

ועוד

בטוחה שזה הדברים העיקריים?זיויק
אז איך הולך בינתיים?
אמoo

מדדים הם פר יעדים

אלה היעדים שלי

אני בינתיים בדרך הנכונה 

נראה לינתקה

שאדם מצליח להזדהות עם דמות או רעיון שמתאימ\ה לו 

ולהצליח ליישם אותה

תסבירזיויק
אח שלי קבל את זהנתקה

קבל את זה כמו שזה

דוגמא אישית 

אין לי איך לעזורך

שבוע טובנתקה
היום הבנתי ששמחה והסתפקות במה שיש זה העיקרארץזיתשמןודבש

כל השאר לא שווה באמת, זה אחיזת עיניים.

מנסה לעבוד על זה

מקסיםזיויק
... וְאַל תַּאֲמֵן בְּעַצְמְךָ עַד יוֹם מוֹתְךָאלעזר300

השאיפה היא להצליח לפעול טוב ככל יכולתנו בכל מצב שאנחנו נקלעים אליו.

אין לי שום ביטחון שאצליח להמשיך כך עד סוף ימי, אבל כל עוד אני יודע שהשתדלתי כמיטב יכולתי, אני רגוע.

לדעתיעוד מעט פסח

להצליח לשמוח במקום שיש לי, ובו זמנית לרצות להתקדם ולהשתפר.

שהדחיפה קדימה לא תבוא מתוך מרמור, אלא מתוך רצון להגדיל את האור.

לא יודעת אם זו 'הצלחה', אבל זו השאיפה שלי. אני די שם, ברוב התחומים, לצערי עוד לא בכולם. עובדים על זה...

נפלא!נחלת
רק על עצמי לספר ידעתיאני בעצמי זה

שאפשר לומר שהגעתי ל'מסלול', אני עובד כבר כמה שנים בחברה יציבה, ובתפקיד טוב.

אבל עכשיו כבר יש הרהורים,

אולי לעבוד פחות כי זה בא על חשבון המשפחה.

לפעמים יש רצון שכזה שיפטרו אותי..

קיצור, החיים מורכבים.

וכל 'פסגה' שמגיעים אליה היא רק נקודת מחשבה למקום הבא שיהיה

יפהזיויקאחרונה
קצת מקוממים אותי...אלעזר300
עבר עריכה על ידי אלעזר300 בתאריך י"ז באייר תשפ"ו 19:08

משפטים של "שתיקה היא לא נייטרליות, היא עמדה".
כמה חזק אני אמור לצעוק בשבילך?

"גיניתי במשרד" ~ אורי אורבך, שם שם

מי ער?מעייןאהבה

יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו

לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה

"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜

יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח

מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו

אני לא זוכרתמעייןאהבה
בשם כל הפורום, אני נוזף בך.חתול זמני

זהו, עכשיו את נזופה.

אבל אני עדין ערה עכשיו זה בסדר?מעייןאהבה
אני מאשרתLavender

@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?

אבל זה מאוחרמעייןאהבה
כן, גם עכשיו מאוחר...ל המשוגע היחידי
זמנית בלבד.חתול זמני
כן, ודאיריבוזום

היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00

חדמשפצל"פ
היו זמנים
וואי זה משמח להיזכרהרמוניה

אהבתי את השירשורים הסתמיים האלה

בטחרקאני

אני הייתי פה

בניק אחר

כצופה או ניק פעיל?הרמוניה
הייתי פעילה יותר בנוג"הרקאני

זה היה הגיל 😉

יואווהרמוניה

זה מצמרר אותי.... 

אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי)

בכרטיס שלךרקאני

כתוב שהניק קיים מאז תשע"ז

לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈

בגדול הגעתי לכאן בקורונה

גם אני הגעתי באמת בקורונההרמוניה

הכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי. 

אז יש לנו אותו ותקרקאני

רק שאני עשיתי הפסקה באמצע

וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה

ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח

אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז

היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב

הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ

כן זה היה כיף... לדעתי בעיקר בגלל הגיל והתמימות.הרמוניה

אני חייבת לתייג את הניק הזה אל תשאלו שאלות שלא תשמעו שקרים

@חידוש

אם אתה יודע למה תייגתי אותך תכתוב לי

(מה הסיכוי שהוא באמת יראה את זה)