קריאה שלישי(ת) - זמני תשובהמרדכי

בס"ד

- 7 שבועות לבחירות -

חודש אלול כבר מתקרב לסופו, והימים הנוראים כבר נושפים בעורפנו. זה כבר מספר שבועות שבני עדות המזרח קמים באשמורת בוקר לומר סליחות, ובשבוע הבא יצטרפו אליהם גם יוצאי אשכנז. אבל בתחילת השבוע הצטרפה אל מבקשי הסליחות אישה נוספת, איילת שקד. לאחר הבנה עמוקה שלעמדה המורכבת שהיא ניסתה להציג יחד עם יועז הנדל אין יותר מידי קליינטים, היא הבינה שיש לשנות גישה. מכאן הדרך לפרידה מהנדל והאוזר הייתה מהירה, וכך גם הניסיון שלה לחזור אל חיק הימין.

אחרי קרוב לשנה וחצי שבהם הייתה לאיילת שקד כל הזדמנות לחזור הביתה לחיק הימין, והיא פספסה את כולן בזו אחר זו, עכשיו שבעוד יומיים יסגרו הרשימות נפל לה סוף סוף האסימון. רק תחשבו מה היה קורה באותו בוקר בחודש אדר שהתעוררנו לבשורה שעידית סילמן עוזבת את הקואליציה. באותו הבוקר הובטחו לשקד וחבריה עולם ומלואו אילו רק יפרקו את הממשלה. אבל בשלב זה שקד עוד האמינה שזה מה שנכון לעם ישראל. בעוד יומיים היא תראה את חבריה למפלגה עמיחי שיקלי ועידית סילמן נרשמים אחר כבוד ברשימת הליכוד, והיא בחוץ. את ההזדמנות שלה היא פספסה.

כעת היא צריכה לקוות שהחיבור שלה עם הבית היהודי הוא זה שיציל אותה. עוד מוקדם להעריך כיצד השינוי הזה ישפיע על מערכת הבחירות, אומנם הבית היהודי עד כה נע בסקרים בין 0.0% לבין 0.2% בימים טובים יותר, אבל כפי שנאמר פה בשבוע שעבר, דווקא לאיחוד הזה יש את הפוטנציאל להביא בשורה עבור לא מעטים. בסקר של דיירקט פולס שפורסם באותו ערב של היום בו הגיעה הודעות של שקד והנדל על פירוק החבילה, נרשמה לשקד עלייה קלה, עם זאת אחוז החסימה עדיין עומד מעליה ויש לה עוד כברת דרך בשביל לעבור אותו. עם זאת סקר 'מאגר מוחות' שפורסם הבוקר בישראל היום, מביא לה שוב נתונים נמוכים מאוד של 0.9% בלבד.

בשיא תפילת ראש השנה, החזן ינעים את קולו ובלב שבור, בקטע המרגש ביותר בתפילה, נתפלל כולנו את תפילתו של רבי אמנון ממגנצא. "כי לא תחפוץ במות המת, אם בשובו מדרכו וחיה, ועד יום מותו תחכה לו אם ישוב מדרכו מיד תקבלו". זאת כנראה השאלה המרכזית שכרגע עומדת לנגד המחנה הימני-אמוני. בשלט חוצות שפורסם אתמול בירושלים שנושא את תמונתה נכתב 'הלב שלי בימין'. עם זאת נשאלת השאלה האם הפעם אפשר יהיה לסמוך על שקד שאם תעבור את אחוז החסימה היא תהיה נאמנה לגוש ולמטרה של הקמת ממשלת ימין, או ששוב נראה אותה נתקפת בכאבי הבטן ומפילה שוב את הגוש לטובת הרפתקאות חדשות. כנראה שתשובה לשאלה הזאת נקבל רק בזמן אמת, אבל יכול להיות שלשקד ולבית היהודי יש הרבה מה לתרום בדרך.

אם מסתכלים על הדור המבוגר יותר במגזר הציוני דתי, לא מעט מהם מצאו את ביתם במפלגת 'המחנה הממלכתי'. עצם העובדה שבעשרת המקומות הראשונים מוצבים שישה דתיים, גורמת להם להרגיש תחושת שייכות שאותה הם לא מוציאים במפלגת הציונות הדתית ובטח שלא בליכוד. כעת ששקד עזבה את הנדל ומקימה לתחיה מחדש את 'המפד"ל – הבית היהודי' יחד עם ברודני, התקווה היא שהקולות האלה יעזבו את המחנה הממלכתי ויעברו אליה. אם היא תצליח לעשות את המהלך הזה, הדרך להקמת ממשלת ימין-לאומית תהיה כבר קלה יותר. כרגע זה עוד נראה כמו הימור גדול, לכן אולי עוד מוקדם לקרוא לה לפרוש מההתמודדות ויש לחכות לראות כיצד הריצה שלה משפיעה על המערכת הפוליטית כולה.

שיעור במתמטיקה פשוטה, ובסכנה גדולה

נמשיך לעסוק במחנה הממלכתי, וסליחה שבהמשך אולי ימשיך לחזור על עצמו, אבל זה נעשה מתוך אמונה שהדברים האלה חייבים להיאמר בצורה ברורה. בשבוע שעבר חשפה מפלגת המחנה הממלכתי את קו הקמפיין שאיתו היא מתכוונת לרוץ בבחירות הקרובות. לא עוד קרב ראש בראש בין נתניהו ללפיד, אלא מבחינת גנץ הוא המועמד היחידי שיכול להקים כאן ממשלה אחרי הבחירות. לדבריו, דווקא הוא זה שיכול לאחד בין כולם ולהביא לממשלה יציבה בראשותו.

אם כך, בואו נכנס למספרים. כיום המחנה הממלכתי מונה בסביבות 12 מנדטים, כאשר מגמת הירדה נמשכת לאיטה. גם אם נניח שהם מצליחים להביא את הסיעות החרדיות, אז מהצד השני אנחנו צריכים להוריד את ישראל ביתנו, אבל גם מפלגת העבודה וגלעד קריב, וכנראה גם לא את זהבה גלאון ממרצ. מכאן נמשיך למפלגת הציונות הדתית, שבה חצי מוחרם בכלל על ידי חברי המחנה הממלכתי, והחצי השני לא ישב תחת גנץ, כאשר מהצד השני גם הרשימה המשותפת מוחרמת. נשארו רק שתי מפלגות, הליכוד ויש עתיד, ששתיהן מתמודדות על אותו התפקיד ועם הרבה יותר מנדטים. אף אחד מהם לא יחליט לוותר ולתת את ההובלה לגנץ. כך שמעבר לכל הסיסמאות היפות, אפשר לומר שנכון לשלב זה, למחנה הממלכתי אין שום סיכוי להרכיב את הממשלה הבאה בעצמם.

אחרי שאמרנו את זה, נחזור שוב לתפקיד החשוב שיכול להיות לשקד ולבית היהודי. בכנס הצגת הרשימה שנערך בשבוע שעבר פנה גנץ לציבור הדתי לאומי וקרא להם להצטרף ולהצביע למחנה הממלכתי. "אין לכם בית טוב אחר מהמחנה הממלכתי שבו אתם לא רק מיוצגים מספרית, אלא גם בערכי הגיוס, הנתינה והאהבת הארץ" אמר גנץ בנאומו. ערב לאחר מכן כבר פורסמו דבריו של אייזנקוט שמראים עד כמה במחנה הממלכתי מתאים לציבור הדתי לאומי. "אנשים שמובילים את הקו להתיישב בכל מקום וליצור מצב בלתי הפיך ולבטל את חוק ההתנקות ולהחזיר את התיישבות, אלו אנשים שמובילם לאסון" אמר אייזנקוט בכנס פעילים במטולה.

אסור להקל ראש בהתבטאות הזאת. אנשי התיישבות בכירים מאוד מביעים חשש כבד מהצטרפותו של אייזנקוט למערכת הפוליטית, מהתוכניות המדיניות שלו, ובעיקר מהשתיקה הרועמת של שותפיו החדשים שעד לא מזמן היו בימין כמו גדעון סער, זאב אלקין, שרן השכל ומתן כהנא. אומנם היה ניסיון להסביר שדבריו של אייזנקוט דיברו על החזרה לגוש קטיף, אבל כל מי שהקשיב היטב לדברים, מבין שזהו שקר. דבריו של הרמטכ"ל לשעבר ברורים היטב. לצד זה, הרעיון שלו להפוך את כל אזור צפון השומרון לאוטונומיה פלסטינית, מעלה בהתיישבות חשש כבד, במיוחד לאור הפיגועים האחרונים שיוצאים מאזור שכם וג'נין בחודשים האחרונים.

בינתיים נראה שהציבור הימני שמתנגד לנתניהו עוד לא הבין את גודל הבעיה במפלגה החדשה. זה כבר לא שאלה של פינוי חומש או גבעה בודדה בשומרון. נכון שמנגד זה גם לא פינוי ישובים כפי שנעשה בעבר, אם כי מבחינתו פינוי של הישוב מבוא דותן בהחלט נצרך, אבל עדיין מדובר במהלך שישנה את כל האזור כולו, ומי יודע אם זה מבחינתו רק צעד ראשון. בדיוק למטרה הזאת צריך את שקד. אם היא תצליח להוציא אותם מהמחנה הממלכתי ולהעביר אותם לבית היהודי, כוחם של המחנה הממלכתי יפגע עוד יותר וימשיך את מגמת הירידה האיטית שלהם. בין כך ובין כך, את הסכנה שבדבר המהלכים המסוכנים שרוצים לקדם במחנה הממלכתי, תוך שהם מתחבאים מאחורי כמה עלי תאנה ימניים, חייבים להדהד.

הערה לסיום

מהיום הראשון אנחנו מלווים באופן עקבי את הנעשה בתוך יהדות התורה בין המפלגה הליטאית לבין המפלגה החסידית. היום ככל הנראה כל הסיפור יגמר עם החלטתו הסופית של נשיא מועצת גדולי התורה בדגל התורה. עם זאת כבר כעת ניתן לומר שככל הראה הסיפור עומד להיגמר בריצה משותפת זאת לאחר התערבות של נתניהו שבמידה והוא יקים ממשלה הוא יגדיל את התקציבים לתלמודי התורה, ואם הוא חלילה לא ירכיב, אז לבעלז יהיה את הרשות ללכת ולהגיע להסדרים משל עצמם.

בנוגע לסדר הרשימה, מה שמסתמן נכון לפרסום שורות אלו זה שאגדות ישראל תקבל את הבכורה, כפי שהוסכם כבר במערכת הבחירות הקודמת. מדובר בהתקפלות משמעותית של דגל התורה שבאה להמחיש בעיקר נקודה אחת והיא שהחינוך לפני הכל. בסוף היום יוכלו בציבור הליטאי להתייצב ולומר שלא אגו ותפקידים היו אלו שהניעו אותם, אלא נטו הדאגה מהכניסה של החינוך הממלכתי אל תוך תלמודי התורה בציבור החרדי. בקיצור, עד לבחירות הבאות, נראה שלפחות הסיפור הזה מאחורינו.

שקד לא אמינה. נקודה. צריך לצעוק את זה בכל הכח!הסטורי
להצביע לשקד זה לזרוק את הקול לפח במקרה הטוב (והסביר) - שגם אחרי האיחוד המצחיק, היא לא תעבור את אחוז החסימה.

אבל, גם במקרה ההיפוטטי והלא סביר, שהאיחוד המצחיק עם הבית- תסמונת האשה המוכה- היהודי, שחוזר שוב לזו שהשתמשה בו וזרקה כבר כמה פעמים (כולל במערכת האחרונה), יגרום שחסידה השוטים+כמה מפד"לניקים בפנסיה שיצביעו ב' לא משנה מי יעמוד מאחורי הפתק, יעברו את אחוז החסימה - אי אפשר להאמין לאף מילה שיוצאת לה מהפה.

צריך לחזור שוב ושוב - הצעד שהיא היתה שותפה מלאה לו (גם אם כאבה לה הבטן) של הקמת ממשלת השמאל-ערבים, שלא היתה קיימת בלי האצבע שלה - הוא צעד שלא משאיר שום סיבה לתמוך בה.

קלמן ליבסקינד בתיאוריו המדוייקים ביסס היטב את הנקודה. זה לא עוד פוליטיקאי, שלא עמד בכל הבטחה ששיחרר מתישהו. זו הזניה מוחלטת של רצון הבוחרים.

העובדה, כמו שתיארת יפה, שהיו לה הרבה הזדמנויות לתקן והיא התעקשה להחזיק בחטא, רק מעצימה את הדברים. אגב, גם ההכרזות שנאמרות סוף סוף ביומיים האחרונים, הן לא יותר מ'טובל ושרץ בידו' כאשר עד לרגע זה, היא לא התפטרה מתפקידה בממשלת השמאל-ערבים.
אשר כהן. תומך מובהק לשעבר:הסטורי
ומועמד מטעם הרשימה.אריאל יוסף

אני מסכים עם כל מילה שאתה כותבמרדכי
בס"ד

יותר מזה שהיא הייתה האצבע ה-61, היא הייתה האדריכלית של הממשלה הזאת. ולכן כל מה שאתה כותב הוא נכון ביותר.

אבל אני רוצה לשאול שאלה פשוטה.
נניח אחרי הבחירות יש 60 מנדטים לימין ולשקד יש ארבעה מנדטים והיא כמובן רוצה להצטרף לממשלה, האם נקבל אותה או שגם נאמר שהיא לא אמינה?

אני ממש לא סובל את שקד, אבל מאוד יכול להיות שהיא זאת שיכולה להביא את אותם מנדטים שברחו לשמאל, ובעיקר למחנה הממלכתי. לכן אני רק מציע לחכות ולראות איך הריצה שלה משפיעה על הסקרים. אם היא ממשיכה להיות עם אותם הנתונים כמו היום, אז וודאי שהקמפיין שקורא לה לפרוש הוא נכון, בדיוק כפי שעשה כעת הנדל. אבל אם יש עוד סיכוי שזה הגרוש שישלים ללירה אז אולי יש מקום לסלוח לה.
העיסוק בהיפוטזות לא רלוונטי עכשיוהסטורי
אם וכו' - ברור שלא צריך להיות טהרנים. אבל אם זה יהיה תלוי בה, היא עלולה גם להיות זאת שתשלים ללפיד עם אחמד טיבי ובהמנעות של בל"ד.

בין כך ובין כך - הסבירות הסבירה היא שהיא לא תעבור. אולי, כמו שטוענים כמה ברוטר - היא עובדת בשירות שותפיה לממשלה, על לשרוף לימין קולות.

במקום לעסוק באם ואם - צריך לעסוק בהבהרה לכל מי שמוכן לשמוע, ששקד לא אמינה ולא עוברת. להבהיר לדתיים לייט, שאין ברירה. אני מאוד מבין או הקושי שלהם, השתדלתי לפי יכולתי שפייזר וצינקין יהיו ברשימה. אבל כרגע צריך לבחור מי מארבע מפלגות הגוש הכי קרובה לדעותיכם. כל הצבעה אחרת היא הצבעה לשמאל-ערבים.
סופר, וולדיגר, אוהד טל וסולומון לא מספיקים?נעה ונדה

לא מספיקים למה?הסטורי
בשביל אלו שבמשך עשור, ראו בבנט כמעט משיח בן דוד - אלו שכל השנים היו בתקומה/האיחוד הלאומי, ממש לא משכנעים.

צריך לשכנע אותם, שכמו אשר כהן, צריך להיות מציאותיים - הברירה היא להצביע לציונות הדתית/לליכוד, אם הם לא רוצים ממשלת עבס/טיבי בראשות לפיד.
זה מעצבן אותינעה ונדה

במשך שנים הציבור הדת"ל התורני סתם את האף והצביע לבית היהודי של בנט למרות שלאיחוד הלאומי היה ייצוג מאוד קטן בתוכו (רק אורי אריאל אני חושבת). עכשיו כשהציבור הזה גדל והמפלגה הדת"ל הגדולה שייכת לו, לאלו הליברלים יותר לא נאה להצביע לה.

ואל תגיד לי שהם יותר ממנו. המיינסטרים הוא הרוב והוא די סבבה גם עם בנט וגם עם סמוטריץ' עכשיו, הדת"ל התורני והליברלים הם מיעוט. אז המיעוט התורני כופף את עצמו בעבר, שהמיעוט הליברלי יתכבד לכופף את עצמו עכשיו.

אין מספיק ^^^^אריאל יוסף

מי מהם בעד פירוק המונופול של הרבנות הראשית?ארץ השוקולד
מי מהם תמך ברפורמת הכשרות של כהנא?
מי מהם בעד להחזיר את בתי הדין לגיור של הרב דרוקמן?

יש פה סוגיות כבדות משקל ביחסי דת ומדינה ויש 0 ייצוג לצד אחד מהמגזר (שמונה כמעט חצי מהמגזר) במפלגת הציונות הדתית.
הרב דרוקמן בעד המונופול של הרבנות הראשיתהסטורי
כל השינויים הספציפיים, שבצורה זו או אחרת הוא תומך בהם - זה רק דרך ובהסכמת הרבנות הראשית. הוא אמר את זה כל כך הרבה פעמים, שאין לי מושג, איך מתן כהנא מעז לנפנף בשם שלו.
מה זה משנה כאן מה עמדת הרב דרוקמן?ארץ השוקולד
הערת שיש כמה ליברלים במפלגה, שאלתי כמה מהם מייצגים דעה שבה מחזיקים רבים מהימין הליברלי או החילוני?

הם קוראים לעצמם ליברלים כמו שגנץ קרא לכחול לבן בסבבים הראשונים שיש בה גם ימין.
לא אני, נעה ונדה שאלההסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בחשון תשפ"ג 09:21
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בחשון תשפ"ג 09:20
אני עניתי לה שאכן הם לא מספיקים לליברלים, למעשה אני די מסכים אתך (כלומר, לא מסכים לדעות, אבל מסכים שזה מה שהאנשים חושבים). כבר כתבתי כאן לפני כמה שבועות, שלהבנתי הסיבה שבצלאל נאלץ לקבל את הדרישות של בן גביר - זה שתוצאות הפריימריז לא הביאו בשורה מבחינת הרחבת המעגלים, מה לי מנכ"ל עוצמה בהווה, מה לי המנכ"ל בדימוס.

כל מה שהערתי כאן זה על נקודה אחת ספציפית, שבה בעיני חלק גדול מהליברלים, אוחזים בפרדוקס וחמור מכך - בצביעות.

אי אפשר לנופף ברב מסויים בנושא אחד (ולתקוף את מתנגדיך שלכאו' לטענתך לא ישרו איתו קו) כשבשאר הנושאים, שאחוזים באותו נושא, אתה מצפצף על אותו רב. זה מאוד חורה לי, כי אצל שרידי מפלגת ימינה/הימין החדש, אני שומע את זה כל הזמן...

אישית, אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת בהודעה הבאה. אני לכל האורך הולך לפי רבנים אחרים ובמידה רבה - אני סומך במיוחד דווקא על אלו שכן טיפלו באומץ בפרשיות מעין אלו. אבל זה לא רלוונטי לנקודה עליה הערתי.
ולגבי הרב דרוקמן,ארץ השוקולד
מוזמן לחפש את המילים המדויקות ולראות מה בדיוק נאמר על ידו, אבל זה פשוט לא רלוונטי, אלא אם כן אתה חושב שהדתיים הלאומיים הליברלים או החילונים מרגישים מחוייבים לרב דרוקמן.

יסלחו לי באי הערוץ אבל אני לא סומך על השיקולים הציבוריים של הרב דרוקמן מאז הסיפור של מוטי אלון.
מכתב בחתימתו מספק? קח.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ב' בחשון תשפ"ג 18:07

@ארץ השוקולד

לא, כי לא הוא כתבארץ השוקולד
והאמת שזה לא משנה מה דעת הרב דרוקמן ספציפית בזה, כי ברור לשנינו שיש רבים שחושבים כך במגזר ויש להם 0 ייצוג במפלגה.
וחוץ מזה שים לב שהרב דרוקמן הוסיף בכתב ידארץ השוקולד
סיוג על הנאמר במכתב.
זה לא "סיוג" אלא הוספה. הוא חתם על כל מילה.אריאל יוסף

הוא גם תהה למה עליו לחתום ונענה שמדובר בסיכום של הישיבה על דעת כל המשתתפים בה ולכן חתם.

אבל הנה לך סרטון: video_player - סרוגים

הזמנת "לחפש את המילים המדויקות ולראות מה בדיוקאריאל יוסףאחרונה
כמעט חצי מהמגזר בין שליש לרבע ביום טוב.אריאל יוסף

אזרום איתך על המספריםארץ השוקולד
יש לקבוצה הזו שמונה יותר מרבע מהמגזר ייצוג של אפילו חמישית במפלגת הציונות הדתית?
מי מהמועמדים של הציונות הדתית מייחג את התפיסות הללו?

נ.ב. אם נסתכל על תוצאות סבב א,
הימין החדש קיבלו 138 אלף קולות.
איחוד מפלגות הימין (הבית היהודי, הציונות הדתית ובן גביר) קיבלו יחד 150 אלף קולות.

ההפרש במנדטים נבע בגלל הסף של אחוז החסימה והסכם עודפים, אבל ההפרש בכמות המצביעים היה קטן מאוד.
אז למה הם לא הצביעו בפריימריז?ברגוע
היו עכשיו פריימריז פתוחים לכולם. מי שבחר לא להשתתף בהם לא יכול לבוא בטענות שאין לו מספיק יצוג במפלגה.
כי אין אף אחד שהתמודד שמייצג אותםארץ השוקולד
אשמח שתגיד לי לגבי המתמודדים בפריימריז של הציונות הדתית, מי מהם מתאים לייצג את האנשים הללו?
מי מהם בעד פירוק המונופול של הרבנות הראשית? - אקטואליה וחדשות

התוצאות היו אמנם מוטות עוד יותר לכיוון התורני/חרד"לי, אבל מראש כל המתמודדים היו בלי גוון מסוים.
וחוץ מזה, אין סיכוי בפריימריז מול ח"כים מכהניםארץ השוקולד
כי להם יש תקצוב והשם שלהם מוכר.
לכן הם ניצחו.

אחרי האיחודים עם בן גביר ונעם תוצאות הפריימריז הפכו להיות חסרות משמעות ועוד יותר אחרי שסמוטריץ שיחק עם התוצאות, שריין אחד במקרה אחרי המכהנים ולא במיקום השריון הראשון ושינה את הסדר של התוצאות של הבאים.
אז בואו נזרוק לפח רבבות קולות כדי שהערכים שלנואריאל יוסף

בשום אופן לא יבואו לידי ביטוי ולא ייוצגו.

לפחות הם לא יזיקוארץ השוקולד
אני חושב שהסיכוי גדול יותר שמפלגת הציונות הדתית תזיק בדת ומדינה וכלכלה מכך שתצליח להשיג תוצאות טובות בביטחון או מערכת המשפט.
מדהים מה שאתה אומרברגוע
אין לך בעיה שתקום ממשלת שמאל עם הערבים (כולל חדש תעל), העיקר שלא יבטלו את הרפורמות של כהנא
והוא עוד חושב שחצי מהמגזר שם.אריאל יוסף

זה לא רק זהארץ השוקולד
ולא רק אלה שלא אכפת להם איזה ממשלה תקום.

ניסיתי בסך הכל להסביר את הרעיון מאחורי הריצה של שקד והבית היהודי למי שמאמין בסדר עדיפויות שונה מכם.
אבל זה הפך להיות דיון למה האחרים טועים, ברור שאין לי סיכוי לשכנע פה כי סדר העדיפויות שלכם שונה מאוד מאחרים שלא מיוצגים פה גם אם רשימת הערכים דומה, התעדוף שונה.

אז שכנעתם את עצמכם שהאחרים טועים, כפיים.
מעניין שחצי מגזר לא מצא אף אחד שיכול להתמודדאריאל יוסף

בפריימריז ולייצג אותו...

יש לזה הסבר מאוד טובארץ השוקולד
אנשים כאלה מראש לא אהבו את ההתנהלות של המפלגה בשנה האחרונה, אין סיבה שהם היו מנסים להתמודד כשאין להם סיכוי מצד אחד ומצד שני הם יביעו תמיכה במפלגה שהם לא תומכים בה.
ואת ההתנהלות של ימינה הם אהבו נורא.אריאל יוסף

לא, הם הרע במיעוטוארץ השוקולד
הם לא.אריאל יוסף

הם הרע ברובו. העלו ממשלת שמאל-ערבים.

ובכלל, "חצי המגזר" שלך משום מה מעדיף כנראה לזרוק קולות לפח מאשר לשלוח מישהו שייצג אותו במפלגה שעוברת...

כמה שאני לא מחזיק מהתבונה הפוליטית בציבור הדת"ל, אני לא עושה מהם כאלה מטומטמים.

לדעתך, מתישהו אנשים פה בפורום יפנימו שאחריםארץ השוקולד
חולקים עליהם בסדר העדיפויות גם אם ברוב הערכים הם מסכימים איתכם, הם חולקים על התעדוף.
התייאשתי מלדון פה כעת, אני רציתי להציע פה נקודת מבט להסביר אחרים, אבל זה הפך להיות דיון של מדוע האחרים טועים.
וזה בדיוק הסיבה שהימין נכשל שוב ושוב בבחירות כי הוא לא מקשיב לאחרים ורק מנסה להטיף לאחרים שהם טועים, בהצלחה שיהיה לכם
מתישהו תבין שאין מספיק טיפשים שיצביעו לבית היהודיאריאל יוסף

כדי להעביר אותו את אחוז החסימה.

השאלה היא אם לפני הבחירות או אחריהן.

רוב מוחלט של הציבור הדתי לא יקח סיכון לממשלת שמאל רק בשביל להציל מידי החרדים.

גם הבית היהודי מבינה את זה ולכן מצהירה שוב ושוב אמונים לגוש הימין-חרדים.

ראינו כבר כמה מימד חשבה שיש לה וכמה קיבלה בפועל. גם היא חשבה שיש לה חצי מגזר.

נגלה את מספר המצביעים בכל מקרהארץ השוקולד
ויש הבדל מהותי בין מימד לבית היהודי וגם עבר דור+ מאז.
וגם אחוז החסימה שולש בערך מאז. אפילו יותר...אריאל יוסף

אתה רק מוכיח שאין לה סיכוי לעבור.אריאל יוסף

אם בסבב א' הם לא עברו, איך הפעם יעברו?...

המפלגה הזו רק פופולרית פחות הפעם.

אני לא בטוח שהיא פופולרית פחותארץ השוקולד
ומשתלם להיות על התפר בסקרים האחרונים, זה עדיף על 6 מנדטים בסקרים האחרונים.
היא רחוקה מהתפר. לכן אין לה שום סיכוי.אריאל יוסף

ובאמת שאיני מבין איפה אתה חי אם אתה באמת חושב שמרבית מצביעי הימין החדש בסבב א' תמכו בהתנהלות ימינה בשנה האחרונה.

בוא נראהארץ השוקולד
לא חושב שמרבית אבל חושב שיש מספיק.
שליש מתומכי ימינה תמכו בממשלה הנוכחית.
חצי מתומכי תקווה חדשה תמכו בממשלה הנוכחית.
זה כבר כמעט 6 מנדטים.
מצביעי תקווה חדשה לא יצביעו למפלגהאריאל יוסף

שמתחייבת ללכת עם הליכוד והימין. בטח לא "תומכי הממשלה הנוכחית" שביניהם.

שלושה מנדטים של תקוו"ח נמצאים אצל גנץ. זה מה שמעלה אותו מהפעם הקודמת (קיבל 8).

אנשים שמתלבטים לא יזרקו ברגע האמת את הקול שלהם לפח ביודעין.

ראה בשורה האחרונה: הם לא. - אקטואליה וחדשות

רק המצביעים הקשיחים שלה יישארו איתה.

לכן הבית היהודי לא תגיע בשום צורה לשלושה מנדטים.

צא מהסרטים המדומיינים שלך.

שאלת אגב בקשר להערהאלפיניסטית

אם כבר הוחלט וסוכם על כך שיש רוטציה בין דגל לאגודה לגבי יו"ר המפגלה מדוע מדובר בהתקפלות לתת לאגודה את מקומה כפי שאמורה להיות התורנות? לי זה נשמע בסיסי ומובן מאליו לעמוד בהסכמים

מסכים שצריך לעמוד בהסכמיםמרדכי
בס"ד

אבל לאור העובדה שהיה מי שהשליך את על המריבה על מקומות, כפי שאני עצמי עשיתי בתחילת הדרך בטעות, אז כן בסוף יש פה התקפלות, גם אם ההסכם מחייב. זאת הייתה דרישה שלהם, שנומקה מאי-אילו טעמים, ובסוף זה ירד ורק נושא החינוך נשאר עומד על הפרק.
כדאי לשמוע את הדברים של גפני מהדקות האחרונותמרדכי
בס"ד

"אנחנו הולכים יחד עם אגודת ישראל בבחירות הקרובות, בגלל שהבעיה של החינוך נפתרה. הם יקבלו את המקום הראשון ברשימה ואנחנו נקבל את התפקיד הראשון, בשנים הבאות אנחנו נצטרך את הכל ללמוד מחדש בגלל שזה לא בדיוק מייצג את המצב הקיים."
היתה גם הסכמה לגבי התפקיד הראשון. אגו"י התקפלה.אריאל יוסף
הגבתי לך בשרשור האחר (בטעות..)אלפיניסטית

וגם תוכן התגובה נבע מטעות...אריאל יוסף

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקדאחרונה

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

אולי יעניין אותך