זה התחיל בבוקר של סתם, יום רגיל שאין בו משהו מיוחד... קמתי לתפילה כדרכי, ובך הכול ידיד שאל אותי אחריה, 'מה שלומך'?
מה שלומי, נאננחתי בליבי פנימה, מה שלומי... שאלה כה קצרה, אבל התשובה? יכולה לעיתים להגיע עד כדי אורך כזה, שאילו דיו היו כל הימים שבעולם ודף כל השמים קלף, תקצר היריעה מלכותבה...
ואני נאנח בתוכי פנימה, וחושב לעצמי - מה באמת אתה רוצה לדעת? שמא התכוונת לאיך ישנתי הלילה, או איך עבר עלי יום אתמול מאז הבוקר בו שאלת אותי את אותה שאלה? האם תרצה לדעת את מה שעבר עליי בשבוע האחרון, או שמא התכוונת לשנה כולה? אולי אפילו מאז נולדתי?
האם לומר לך את מה שעל לבי בנחת, או שאצה לך הדרך ואין לך פנאי לכך? כי ככל הנראה אם אתחיל לא אגמור לעולם. לא אוכל לתאר את הכעס שהכעיס אותי הנהג שכמעט ונתקע בי בדרך לעבודה אתמול, ולא אוכל לתאר את הרוגז על הכסיל שהקפיץ את החשמל לפני שהספקתי לשמור את העבודה שעמלתי עליה שעות, אף על פי שכתוב היה במפורש שלט 'המכשיר מקצר'. לא אוכל לתאר את העצב כששמעתי על התאונה בכביש, למרות שלא היו הנפגעים אנשים ממשפחתי, והלא כל ישראל אחים אלא שהגופים מחולקים... לא אוכל לתאר את הלאות כשנתבקשתי להישאר עוד קצת אחרי העבודה כי הבוס היה צריך עוד קצת עזרה, ואת הפגיעה שחשתי כאשר בא מישהו להסביר לי את הגמרא בנימה שאומרת, 'כיצד זה לא תדע, הלא אין פשוט מזה'? לא אוכל להתחילך לבאר את תחושת הבדידות שחשתי כאשר בגעתי לביתי, שחשוך היה מבלי כל יושב, לא אוכל לתאר את הדכדוך כאשר לא נרדמתי על יצועי עד שעה מאוחרת, ואת העייפות שפקדה אותי היום עת צלצל השעון המעורר...
ובסוף נאנחתי פנימה עוד אנחה, ובשפה רפה הפטרתי "ברוך ה', תודה", הנהנתי והמשכתי בדרכי, והוא כמו לא שם לב לדבר הפנה את הגב ופנה לענייניו.