בנות יקרות, בבקשה תענו בכנותהלוא תדעו?
טוב זה לא עוד שרשור רגיל ואני ממש מקווה שלא יורידו אותו (כי זה חשוב לי מאוד)..

אני בקרוב מאוד מתחיל לצאת לדייטים, ולהכנס לעולם הזה של מציאת החצי השני שלי בעז''ה. למדתי המון ועשיתי בירורים עמוקים ביני לבין עצמי מי אני ומה האידיאלים שלי, מה אני רוצה באשתי לעתיד ואיך אני רואה את המשפחה שלי. אני אומר את זה בשביל שתבינו שבאמת השקעתי בהשתפרות עצמית בשביל זה.

אבל.. יש דבר אחד שממנו אני פוחד, ולא מצליח לשחרר..
אני צריך להתוודות - יש לי דעות שבדר''כ חושבים עליהם שהן מוזרות / הזויות - ויותר בצד הקונספירטיבי של הדברים. (לדוג': אני סולד מהחיסונים (לא מכולם) המסוכנים בעיני וזה ישר שם לי תג של 'מתנגד חיסונים', לא משנה למה כרגע אבל רק שתבינו).

אני לא אחד שלא אכפת לו מהסביבה או אחד שלא מאמין לאף אחד ואין לו אמונה בעולם. חס ושלום! זה בכלל לא המצב.

אני פשוט פוחד לשתף את זה, במיוחד אחרי שנוצר קשר מסויים, ואז שבגלל כזה דבר שבנות יחתכו ממני ישר (למה זה מגיע לי?).. אז תגידו בכנות, הייתם נותנות צ'אנס לאדם כמוני או לא? חשוב לומר שאני תמיד עם ראש פתוח למקרה שטעיתי בדרך. מצד שני אני לא סתם החלטתי על דברים. תהיו כנות, זה הכי חשוב! תודה

מנסה לזרוק משהו שאולי יכול להיות רלוונטי עבורךadvfb

יש לך פחד משיפוטיות ביחס למערכת יחסים.

מה שונה בין בנות לבנים בעניין הזה? יש אנשים שירצו יש אנשים שלא.. בגלל זה אתה צריך לשנות את הדעה שלך או להסתיר את זה? אנשים רוצים להתחתן דווקא עם מישהו שהם מסכימים איתו? אתה היית רוצה להתחתן עם רק מישהי שתסכים איתך בכל דבר?

יכול להיות שיש לי את הפחד הזה, אבלהלוא תדעו?
זה לא מובן כמו שהתכוונתי. ברור לי שלא תמיד מסכימים על אותם הדברים והדעות אך מצד שני יש נושאים עם משמעות לחיי היומיום, ובמקרה של חיסונים (שנתתי כדוג') זה משפיע על קבלת החלטות בעתיד (ילדים וכו'). אלה לא סתם 'דעות' בלי משמעות מעשית - מכאן נובע הפחד. כמובן שלא אשנה את הדעה שלי בגלל זה אלא כמו שאמרתי אני פתוח תמיד לדיון אמיתי (אבל לא כאן ועכשיו כי זה לא העניין), ויכול לשנות את דעתי..

ותודה
בכיףadvfb

אתה לא חושב שבין בני זוג אין ויתורים/פשרות/דיונים גם על נושאים מהותיים ופרקטיים?

אתה מוכן לכך? 

בוודאי שיש פשרות וויתורים,הלוא תדעו?
אך מדובר על דרך חיים והסתכלות שונה על העולם מכפי שבדרכ אנשים רואים. כלומר זה יוצר קונפליקט תמידי בקשר ולא דיונים וויכוחים פה ושם..
אז אין מה לעשות, זה גם מה שאתה מחפש!advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ד' בתשרי תשפ"ג 21:24

איך תוכל אתה להתפשר על כך?

תוכל לחיות חיים משותפים עם מישהי שחולקת דרך אחרת ממך?

לא הבנתי..הלוא תדעו?
הרי אם היא פוסעת בכיוון שונה *לחלוטין* מהכיוון שלי, כיצד זו זוגיות בריאה? ברור שיהיו מחלוקות בחלק מן הדברים, אבל כשזו דרך חיים שלמה לא חושב שיש מקום להתפשר.. אני מבין שגם אני צריך להתפשר וכמובן שזה מה שאעשה בחלק מן הדברים ולכן אני יותר מדבר למי שלא 'פנאטית' על הכיוון ההפוך משלי אלא יותר בדרך האמצע.
אני התכוונתי לומר שיש לך כיוון מסוייםadvfb

ואתה צריך מישהי שתהיה שותפה גם אליו פחות או יותר. לכן, זה לא רק  קשור למה שהיא תרצה אלא גם למה שאתה תרצה.

ואם מישהי היא באמת באמצע אין סיבה שהיא לא תרצה, הרי היא באמצע לא? הרי אם היא כל כך שונה ברמה שלא לרצות בגלל זה מן הסתם אתה לא תרצה להיות איתה בגלל שהחשיבה שלכם ממש שונה, אני טועה?

צודקהלוא תדעו?
באמת אם היא באמצע זה יהיה יותר קל, ועדיין יש לי חשש פנימי כזה... אולי זה מה שאמרת על הפחד משיפוטיות. אבל תודה רבה.
רק חיסונים הם הבעיה? מה עם נושאי דת ומדינה?שחר עולה
השקפתך בנושא שירות צבאי? השכלה וקריירה לנשים?

מכל עולם ומלואו שעומד בבסיס ליצירת השקפת עולם משותפת ובניית זוגיות, רק החיסונים מפריעים?
לא רק חיסוניםהלוא תדעו?
כמו שציינתי זו הייתה רק דוג'.

יש לי גם דעות על מדינת ישראל, ועל עוד כמה דברים..
בוודאי שיש לי השקפות בעוד נושאים ואני שוב אומר שהבאתי את החיסונים בתור דוג' אחת משלל דברים אחרים... לכן גם כתבתי שהשקעתי מאוד בשיפור עצמי בדברים כמו בניית אופי רגיש, מכבד, וכל זה לשם בניית זוגיות.

שוב, מכיוון שזו דעה קיצונית לכאורה שיש לה השלכות מעשיות באמת, זה יוצר פחד אמיתי אצלי.. מקווה שעכשיו יותר מובן. תודה
מה עם לצאת עם בנות עם ראש דומה לשלך?advfb

ואז תוכלו להסתדר יופי, לא?

אתה בעצם שואל אם קיימות בנות כאלה? למה לא?

רעיון טוב, פשוט אני לא חושבהלוא תדעו?
שיש דרך לומר לשדכן / שדכנית לחפש דווקא כאלה בנות וגם אם זה אפשרי, זה מאוד מאוד מצמצם את האפשרות להפגש עם מישהי שמתאימה מכל שאר הבחינות והייתה מוכנה לשמוע על הדעות שלי ולא ישר לחתוך.. לכן אני שואל
אתהמחפשת111

אתה יכול להגיד שאתה מחפש מישהי עם חשיבה חופשית/ חשיבה מקורית/ חשיבה עצמאית

תודה,הלוא תדעו?
זה באמת מה שאני עושה
כתבת לעצמך את התשובה:תילי חורבות

"בגלל כזה דבר שבנות יחתכו ממני ישר"

במקום להשליך הכל על הבנות ולצפות שהם יתיישרו,
לך לטיפול מקצועי בכדי לטפל בפרוניה שלך- ורק לאחר מכן תתחיל לצאת...

בהצלחה! בריאות איתנה!

למה ככה?הלוא תדעו?
אני לא משליך כלום על הבנות אלא שואל בפשטות אם היו נותנות צ'אנס כדי להקשיב באמת או שישר היו חותכות.. יותר מזה, כמו שהסברתי אני עשיתי עבודה מאוד גדולה עם עצמי כי אני חושב שהכי חשוב קודם ליישר את עצמי ולא לצפות שכל העולם יתיישר אלי. אז לא- ברור שלא ביקשתי שהבנות יתיישרו אלי, אלא רק רציתי לשמוע את דעתן (מכיוון שאין לי ממש דרך אחרת לדעת).

הפרנויה שלי? אתה לא חייב להסכים איתי אבל מכאן ועד לצאת עלי בצורה כזו זה כבר לא נחמד בכלל.. אין כאן קשר לטיפול מקצועי ואני אדם רגיל מכל בחינה אחרת, למה סתם להוציא אותי באור כזה?

בריאות גם לך
כי אתה לא מסכן רק את חייך, אלא גם את חיי סביבתךתילי חורבות

וחיי ילדך העתידיים ח"ו.

פשוט וברור שכל נערה נורמלית שמעונינת לחיות חיים בריאים תחתוך מיידית שהיא תשמע שאתה מתנגד חיסון. אין שאלה בכלל.

לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה. תרתי משמע.

חוזר על המלצתי הקודמת: לך לטיפול מקצועי אחי.

בהצלחה.

לא אכנס לפרטיםהלוא תדעו?
על למה הטענה הזו מגוכחת.. (אם לא תיקח תרופה התרופה שלי לא תעבוד)

אלא רק אומר שאני אדם מאוד רגיש לסביבה ואכפת לי מכל אחד, חבל שתמיד מקשרים בין שני הדברים בצורה כזו...

אני פשוט מבין שכלל לא שקלת שיש אנשים רבים מכפי שאתה מדמיין שנפגעו מכך בריאותית בצורה חמורה, ולכן זו דעתי. צריך לראות את שני הצדדים. בכל אופן בהצלחה גם לך
הלילהראשיתך
הלכתי לטרם עם חברה שלי שהתחסנה בחיסוני הקודש, לרופא ערבי סתום שלא יודע כלום מהחיים שלו, שהכחיש כל קשר בין החיסון לחולאים השונים והמשונים שפוקדים אותה מאז וניפנף אותה בביטול. מסכנה שסמכה על משהו שם במערכת הבריאות שידאג לה אחרי שתעשה את החיסון.
בדיוקהלוא תדעו?
על זה אני מדבר.. לצערי אנשים חושבים שאני סתם שטוף מח ולא רואים את כמות האנשים שסבלו מזה כל כך!! ולא זה לא שולי בכלל!

תודה על החיזוק
איזה שטויות.לא מחוברת
לא יודעת מה ההגדרה שלך לאנשים נורמאליים, אבל אני מכירה המון בחורות שיזרמו עם זה. במיוחד עכשיו שככ הרבה חלו עם 3-4 חיסונים, אנשים כבר נרגעו מהטירוף שהיה.
ולפתוח זה תלוי כמה, אתה מתנגד ולא מוכן שגם היא תתחסן? גם הילדים לא? ככל שאתה יותר קיצוני עם זה יהיו יותר אנשים שיפסלו.
אנשים נורמליים הם כאלה שחושבים בהגיוןהלוא תדעו?
ולא קופצים על כל שטות מוחלטת שהם קוראים או שמציגים להם..

לגביה הייתי מעדיף שלא תתחסן אך מכבד אותה כי זה הגוף שלה בסופו של דבר. לגבי הילדים זה כבר נתון לדיון עם האישה כמובן.. זה לא שחור לבן ויש חיסונים שאתן בשמחה

תודה
למה להוציא את הדיון מהקשרו?חושבת בלב
הוא הביא סך הכל דוגמא
חבל על האנרגיה שלך, אל תתייחס אליומחפשת111

...בת שמיא
אפשר אולי לנסח בפרטים משפט כמו "מברר דברים לעומק, לא חושש ללכת בדרך שונה מהזרם"
משהו בסגנון.. ככה אתה נותן פתח לבחורה לברר יותר עם החברים וגם לך לדבר על זה בפגישות (ותחשוב איך אתה אומר את זה בצורה אמיתית אבל לא דרמטית..)

בנוסף, חושבת שכדאי לפרט לשדכנים מה זה אומר מבחינתך שאתה מברר לעומק ולפרט קצת את דעותיך... הם יוכלו לשאול את הבחורה בדרך כזו או אחרת אם זה מפריע לה.

בהצלחה
תודה רבההלוא תדעו?
על תגובה עניינית

אני אנסה את זה בעזרת ה'.
...בת שמיא
בשמחה!
רק מציינת שזה מנקודת מבטי האישית, כלומר אם הייתי מקבלת הצעה ממישהו שלא מכיר אישית את הבחור כנראה משפט כזה בפרטים היה גורם לי לברר עם החברים, אבל לא מתחייבת שככה כל בנות ישראל
כך שכדאי לשים לב.. אם קשר מפסיק בגלל סיבה כזאת- תחשוב איך לדייק את הדרך כדי לא לגרום עגמת נפש לך ולבחורה הבאה

חשוב גם להגיד לחברים שאם שואלים אותם על המשפט הזה אז שיסבירו בעדינות את המציאות ולא ינסו להתחמק עם כלמיני פירושים שלהם..
לוקח לתשומת ליבי. שוב תודההלוא תדעו?
לדעתי אל תתמקד בזה בתיאור על עצמך לשדכניםראשיתך
תתמקד באישיות, ואיזה אישיות אתה מחפש. משם הדברים הטובים יתגלגלו.... ותתחיל את דרכך אל אשתך בעז"ה
זה מה שחשבתי בהתחלההלוא תדעו?
אבל אני פוחד לגרום לצד השני עוגמת נפש אחרי שיש חיבור מסויים וממש לא רוצה להגיע למצב כזה
עד כמה קדימה אתה צריך לקחת אחריות?advfb

אם אתה אתה בדייטים ואתה משתף בשלבים ראשונים על עולמך הייחודי לא נראה לי שתהיה עוגמת נפש.

זו גם שאלההלוא תדעו?
מתי נכון לשתף
מתי שנוח לךנפש חיה.
תוך כדי שיחה על משהו.
בדרך כלל בפגישות ראשונות השיח סביב נושאים לא מאוד נפיצים אבל כן כלליים שבהם סביר שכל אחד יציג את דעתו האישית.
אני בת יקרה ואני עונה בכנותאלפיניסטית

האמת שבדר"כ מישהו שהוא פחות בצד הקונספירטיבי ייטה לסלוד מקונספירציות ולא להתחבר לאנשים כאלו כך שאם לא תעדכן את השדכן מראש סביר להניח שרוב הבנות שתפגוש יחתכו על דברים כאלו, לכן כדאי לומר את זה לשדכן שאתה מחפש מישהו עם ראש פתוח לקבלת דעות שונות למרות שזה יקטין לך את ההיצע.

אממה יש הרבה בנות מהממות שיש להן גם דעות 'מוזרות'. או כאלו שלא יפריע להן הדעות הלא שגרתיות שלך. בהצלחה. 

ספציפית אני - לא הייתי חותכת על כל דעה שונה, אבל אם מדובר בהרבה דעות לא קונבנציונליות שמפריעות לי ונוגדות את הערכים שלי אז הייתי מורידה.

אני אוריד גם אם מדובר באדם שיש לו דעות לא קונבנציונליות רק למען המטרה המקודשת של 'להיות אינדיבידואל לא קונבנציונלי ומאגניב' אני פשוט לא מעריכה אנשים כאלו (ואני מרשה לעצמי להתבטא כך כי אין לי מושג מי אתה, אז אני לא מתכוונת אלייך חלילה).

חח תודההלוא תדעו?
ברוך ה' אני לא מסוג האנשים שתיארת כאן (ואני מכיר כאלה).. אני באמת לא מנסה לבלוט זה פשוט דברים שקשה לי איתם אישית.
מאמין שההיצע ייקטן פשוט השאלה איך לא להגיע למצב כזה.. אין למשדכת / משדך דרך אמיתית לדעת דברים כאלה.. זה לא שאני יוצא להפגנות או כותב על זה בכל מקום, זה פשוט משהו שאני מאמין בו.

תודה
כמה דברים שיוכלו אולי לעזור לוחושבת בלב
דבר ראשון, בדרך כלל הדעות של האדם מגיעות משורש כל שהוא
לדוג' 'אני מתנגד לחיסונים, כי...' יש סיבה שעומדת מאחורי זה שבדרך כלל היא מוליכה לשורש ולבסיס צורת החשיבה שלך/ האידיאולוגיה שלך או סוג החיים שאתה רוצה לחיות.

תנסה עם כל פרט כזה לברר מה השורש ואת זה תברר מראש, שאתם רוצים לחיות בשורש את אותם חיים, שבנקודה הפנימית זה משתווה

אחרי הכל בניואנסים והפרטים: "כשם שפרצופיהן שונים כך דעותיהם" אין סיכוי בעולם שתמצא משהי שתסכים איתך על הכל, זה בדיוק הפלא והחסד שבחיי זוגיות

מה שכן אם אתה יודע שבדרך כלל יש לך נטיה לחשוב שונה ולא רגיל אולי כדאי שתחפש משהי שמכילה ואוהבת את התכונה הזאת בהצלחה!
וואי תודה רבההלוא תדעו?
ממש חיזק אותי
מאוד מעריך
רק רוצה להוסיף אחרי כל הדברים הנכונים שכתבו לךנפש חיה.
לפני הכל
וקודם לכל
תחפש מידות טובות.

בסופו של דבר,
חיסונים כן/לא,
מדינה כן/ לא,
חמאס כן/לא,
נשים בפוליטיקה/ בכותל כן/לא ,
וכד'

אלו נושאים שלא תמיד חד משמעיים, והם מבטאים אצל האדם
הלך רוח והלך מחשבה מסויים,
שממנו נגזרות פעולות מעשיות
כגון: הליכה לבחירות, בריאות טבעית/ מתן תרופות או חיסונים קונבנציונאליים וכד'.

האופן בו אדם בנה את עצמו בד"כ מכין אותו לחיי שיתוף ולמצבים שונים בהם הוא מדבר עם אשתו (ולהפך), מקבל דעה שונה ולא נבהל ממנה ומנסים יחד לבוא אחד לקראת השני (ללא תחושת וויתור או התפשרות או רמיסת ערכים חשובים לשני הצדדים!)

סופו של דבר
להיות אינדבדואל זאת מעלה (לוקח זמן להכיר בה)
ייתכן שיש לה גם חסרון מסויים
אני לא חושבת שיש מה לחשוש מזה. לרוב קשר נבנה מתוך היכרות בסיסית של טבע האדם, וכשהטבע נוח, יותר קל להסתדר ולהגיע לדרך האמצע/להסכמה כשיש מחלוקות מסויימות (בית הלל ובית שמאי חלקו באופן מהותי! אך לא נמנעו מלשאת נשים אלו מאלו)

מידות טובות , תקשורת נכונה תורמים לקשר
לא פחות מתשובה מוחצת לאן תשלח את הילד...

בהצלחה.
תודה לךהלוא תדעו?
כמובן שמידות טובות, זה הדבר הכי בסיסי וזה ברור לי מאוד. מאוד עזרה לי התשובה, גם להרגשה. תודה רבה
כל כך יפה כתבת. תודהאלפיניסטית

בשמחהנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ד' בתשרי תשפ"ג 23:11
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ד' בתשרי תשפ"ג 23:10
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ד' בתשרי תשפ"ג 23:04
רק רוצה להוסיף
כשאני עמדתי בפני ההתלבטות הזאת
מתי/ עם מי להתחתן
עזרה לי מאד התשובה/ אמירה
של הרב רונן טמיר שיח' , שאמר
בין בני זוג צריכים להיות שני כלים:
כבוד הדדי
הערכה הדדית

הכלים האלו יבטיחו שלום בית בע"ה לאורך שנים (וגם אם אין הסכמה הדדית על הכל ויש מחלוקות, הגישור על פניהן נעשה יותר קל והחיים יותר נעימים ככה).

כמובן, זה לא בא לבדו
ולא כתבתי זאת כדי לשלול את הכדאיות של לימוד זוגי/ היכרות זוגית מעמיקה יותר שנצרך לפעמים ע"י יועץ או מטפל חיצוני שזהו תפקידו.

וכמובן *אני לא באה לכאן כדי "לחנך" או "להטיף מוסר" ממרומי המקום בו אני נמצאת כיום (שלפעמים קראו לו "מגדל השן" בלי להבין שצריך בשבילו הרבה שיניים וכוחות...)

עוד דבר
בין איש לאשה יש פער טבעי מעצם היותם שונים רגשית, נפשית, פיזית.
ממילא כשמתחתנים עם פערים נוספים, הבולטים ככל שמתחדדים ההבדלים בין הצדדים, כך העבודה על צמצום הפערים מאתגרת יותר, מורכבת יותר אבל בהחלט יכולה להצליח ולשאת פירות טובים.
מצד שני יש מי שאומר שעדיף לא לקחת על עצמינו עבודה גדולה מידיי שיכולה לתסכל ולהקשות על האדם הפשוט.

כל אחד יעשה כעצת רבו/ כעצת סובביו/ כחכמתו.

אם יש מישהו שהדברים עשויים לעזור לו, שווה היה לכתוב אותם.
בכנות, מחפשת מישהו שאוכל להתווכח איתולגיטימי?

אני לא מחפשת אדם שיש לו דעות זהות לשלי בכל תחום.

אני לא מחפשת אדם שיסכים עם כל דעה\טענה\מחשבה שלי.

אני מחפשת אדם שיראה לי איפה אני טועה, איפה אני יכולה לתקן, איפה אני יכולה להשתפר.

מישהו שיכבד ויעריך את הדעות שלי, אבל לא יפחד לערער עליהן.

אבל גם להפך - מישהו שאני אוכל להעריך ולכבד את הדעות שלו וכו'.

אבל,

אם הייתי קוראת התיאור שכתבת - הייתי חוששת מאוד לצאת איתך.

למה?

כי אתה מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה.

כתבת על נטייה לקונסיפרציות - וסייגת בהמשך וכתבת שאתה לא אחד שלא מאמין לאף אחד וכו' - אבל הייתי חוששת בדיוק מהסיבה שהוספת את ההסתייגות הזאת.

נתת פה דוגמה על חיסונים. אם נסייג רגע את חיסון הקורונה - בעיניי זו דוגמה מצויינת למישהו שלא מאמין, במיוחד אם אין לך הכשרה כרופא\מדען (ולכן יהיה לי קשה להעריך ולכבד את הדעות שלך -> פוטנציאל לפיצוץ זוגיות). כי ההבנה של איך חיסונים עובדים קשורה בהבנה מעמיקה של מערכות ביולוגיות, וכשלא באמת מבינים וקוראים פרסומים פופלאריים - מקבלים תמונה מעוותת ומתווכת על ידי בעלי אינטרסים. אם אין לך את הכלים והמיומנות להכריע בסוגיה, אתה בעצם מעדיף להיתלות בקונספירציות ולא בשיטה המדעית - וזה בדיוק להטיל ספק במה שהעולם המודרני נשען עליו. אז כן, אני מתכננת לחסן את ילדיי בחיסונים. וזה לא משהו שאני מוכנה להתפשר עליו. (וכן, מכירה מישהי באופן אישי שנפטרה בצעירותה ממחלה שההורים שלה לא הסכימו לחסן).

זה בעיקר היה מלחיץ אותי בקטע של מה שאומרים ביידיש - אובר חוכם. מי אתה שמבין ויודע הרבה יותר טוב מאחרים? ואיך זה מסתדר עם ראש פתוח? איך זה מתבטא בעולם הדתי שלך? אולי פתאום תחליט להתדלש או משהו כזה?

עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון:

העולם בכלל, והעולם של השידוכים בפרט, אוהב להכניס אנשים לקופסאות, לקטגוריות מסוימות, ומי שלא מתמיין בקלות - הדברים יותר מורכבים. אבל יש אנשים אחרים שגם נופלים שם ומחפשים את המורכבות הזאת...

אז אם אתה לא רואה את עצמך במיינסטרים - אולי כדי שתגיד את זה לשדכנית, תסביר מה מייחד אותך, למה אתה שונה - ואיזה סוג אדם אתה מחפש.

ועכשיו קצת מהשריטות שלי: רוב הקשרים שהיו לי, נגמרו די מהר. עיין גם בשרשור הזה:

סקר: מה אחוז האנשים שנפגשתם איתם שהקשר החזיק מעל 3 פגישות? | ערוץ 7

נראה שזה לא חריג.

במילים אחרות, יחתכו אותך ועל מיליון סיבות, ואפילו לא תדע מה בדיוק הסיבות האלה. אפשר לקרוא פה בשרשורים קודמים - זה יכול להיות השם שלך, למשל.

בעיניי יש הבדל בין דברים שיש להם השלכות מעשיות לכאלה שאין להם. אם יש לזה השלכות מעשיות, ואין מצב שזה ישתנה (נניח עניין החיסונים - אני אחסן את ילדיי, וזה הנורמה. אתה רוצה לחרוג מהנורמה - לכן הייתי רוצה לדעת מראש, כדי לא להיכנס להתלבטות בכלל. יהיה בזבוז זמן מבחינתי לצאת איתך) - אני מצפה שייאמר מראש.

אם אין לזה השלכות מעשיות (אתה תומך בתיאוריית הקונספירציה על רצח קנדי, למשל), זה פחות חשוב לי לדעת מראש. (למרות שאם הייתי שומעת על זה, היה קופץ לי הכוכבית של קונספרטיבי, והייתי מנסה לברר את עניין האמון וכו').

ועוד עניין - קשר הוא המקום בו אנחנו פגיעים. המקום שבו אנחנו חושפים את הנקודה הפנימית שבנו. ובתהליך הזה של יצירת אינטימיות - יש אנשים שזוכים לפתוח את הלב בפני אדם אחד, ולהישאר איתו כל החיים.

אבל יש רבים שלא (והרבה מהם מסתובבים כאן) - ושוב ושוב פותחים את עצמם לאנשים אחרים. חושפים בפניהם את העולם הפנימי והעשיר. את החלומות והשאיפות - וגם את הפחדים. זה חלק ממה שמגדיר אותנו כבני אדם. לכולנו יש פחדים.

אני מחפשת מישהו שייתן מקום לפחדים שלי. מישהו שלא אחשוש לשתף אותו גם במקומות הפחות נעימים שלי, בדברים הפחות טובים שעשיתי (ושבטח אעשה).

ואולי אני יכולה להוסיף המלצה: אולי תעשה דייט-דמה. תקבע עם חבר מבוגר (מישהו עם ניסיון בקשר זוגי - אולי אברך? אח\ות גדולים? דמות אחרת בחייך שאתה מעריך?) ותצאו לכאילו דייט (על חשבונך, כן?). תנסה לנהל שיחה. תראה איך אתה מציג את עצמך ואת העולם שלך, את אותם דעות הזויות\מוזרות - ותקבל ממנו פידבק.

קודם כל,הלוא תדעו?
בדיוק מכיוון שידעתי שקיים החשש הזה הוספתי את ההסתייגות הזו.. אבל לפי מה שאת אומרת זה דווקא מה שמדליק נורה אדומה😑

לגבי הקורונה - למה שתחשבי שאני מתנגד לחיסון מסיבה שאינה מדעית, או שאני איני מקשיב למדענים ורופאים? כן אני יודע שרוב הרופאים *בתקשורת* המליצו בחום על החיסון (שבסוף לא ממש הועיל כי גם אנשים שחוסנו נדבקו שבוע אחרי) אבל זה לא אומר שכל הרופאים / מדענים חשבו כך.. יש המון המון ברחבי העולם שיצאו נגד החיסון וכן גם בארץ (כמובן שדואגים להוציא להם שם רע).

'אז אתה לא מאמין בכל זאת לתחום רחב של אנשי רפואה' - זה לא בדיוק נכון.. אני לא חושב שהם משקרים לי, אני חושב שהם מקבלים נתונים מוטעים וזה מכל מיני סיבות.

צריך להבין שאם מגיע מישהו ואומר שהוא מתנגד חיסונים זה לא אומר שהוא סתם בלי סיבה החליט על כך כי הוא מוזר (לפחות בדר''כ זה כך) אלא יש לו סיבות, הוא לא טיפש. לכן שאלתי גם אם הייתן נותנות לזה צ'אנס.
אובר חוכם אני לא, ובטח שלא יודע יותר טוב מאחרים, אבל כמו שאמרתי, לא הסתמכתי על מה שהבטן שלי אומרת אלא הקשבתי לאנשי רפואה. זה לא משהו אנטי מדעי אלא להפך. פשוט זה לא בפוקוס לצערי. איך זה מסתדר עם ראש פתוח? להפך, הייתי שואל איך זה לא מסתדר עם ראש פתוח, כאשר אני שומע את כל הצדדים בדיון?

אני מצטער על ההיא שנפטרה, לא אמרתי שכל חיסון הוא רע, ונראלי שכבר כתבתי את זה. נכון יש חיסונים מועילים אבל גם יש חיסונים שלא כדאי לקחת.

וואו אין לך מושג עד כמה אני מסכים איתך בנושא דעות עם השלכות מעשיות או להפך. מכאן בדיוק נבע הפחד שלי..

ומי מאמר שלחרוג מהנורמה זה תמיד רע? לא כל 'נורמה' היא באמת נורמלית וצריך לזכור את זה.

חוץ מזה תודה רבה על העצה אני מאוד מעריך
אפשר להגיב?נפש חיה.
מקריאה עולה לי עוד נקודה של
קבלת מרות/ סמכות.
לאנשים עם דעה עצמאית או חופש מחשבתי
יש נטייה לחשוב שאחרים טועים או מטעים
וזה יכול להגיע למצב שהם לא שומעים איש
חוץ מאת דעתם הנכונה והצודקת, גם במחיר גבוה
שאותו הם משלמים (ואם הם נצרכים לריבית? ז"א אחרי מעשה ואחרי כל הפיצוצים הם מבינים שאולי טעו וכבר קשה מאד לתקן, גם כשזה אפשרי)
במצב כזה קשה לבנות זוגיות שאמורה להיות מושתתת על כבוד הדדי - כבוד והתחשבות בדעה או באדם שנוהג שונה מדרכו.

אא"כ אדם עובד על עצמו ומבין בענווה, שלא הכל הוא מבין .

תיקח כוס מלאה מים- אם תוסיף עוד מים הם יישפכו החוצה. כי היה להם מקום להישאר.
כשהכוס ריקה או מלאה במידה- היא יכולה להכיל עוד נוזל.
לענייננו- אדם שחושב את עצמו ל"כוס מלאה" דהיינו- מלא בחכמה ובדעת ולא מאפשר לעוד דברים למלא אותו, נמצא בסוף חסר , כי הכוס שלו לא יכולה להחזיק את תכולתה.

אדם ששומע , מקבל מאחרים ומבין שהוא לא יודע הכל- משאיר מקום בכוס שלו לקבל עוד מים וככה הכוס ממלאת את תפקידה ולא נאבדים מים. בסוף הוא גם יוכל להינות מהם .

מים- משל לתורה, דעת, תחומי ידע.

לא כל נורמה היא באמת נורמלית- אולי כי לא יודעים מה מאחוריה?
אבל דבר שהתקבל בציבור והפך לנורמה- כשרואים מישהו אחר נוהג אחרת, טבע העולם הוא להתבונן עליו (אולי בצדק) כמוזר וכחריג. ויש לזה גם מחיר. זה לא פשוט לחיות עם אדם שהוא נון קונפורמיסט ולא מקבל דעות של אחרים.

הקצנתי בכוונה אבל חשוב לדעת שזה גם דבר שקיים.
לגבי קבלת מרותהלוא תדעו?
וסמכות, את צודקת לחלוטין. יש אנשים שפשוט אי אפשר כך לחיות איתם.. במיוחד בזוגיות.

ברוך ה' אני לא חושב שיש לי את הבעיה הזו ובטח שאני מוכן להשתנות וללמוד תמיד, אני חס ושלום לא מכניס רק את השיקולים שלי (ולכן נוצרה השאלה).

מבין שבן זוג שיוצא מהנורמה זה קשה, השאלה אם זה נעשה בריש גלי ואז אני מסכים ולא הייתי עושה את זה לאף אחת, או שזה בתוך ביתו.. ותודה
לא הבנתי את השאלה בסוף, תוכל להסביר?נפש חיה.
איזו שאלה?הלוא תדעו?
זונפש חיה.
אם זה נעשה בריש גלי ואז אני מסכים ולא הייתי עושה את זה לאף אחת, או שזה בתוך ביתו..
אה.. זה כנראה קפץ ליהלוא תדעו?
לא סיימתי את המשפט:
התכוונתי שאם בן הזוג יוצא מהנורמה בצורה פומבית זה וודאי יכול לפגוע בבת הזוג ולכן לא עולה על דעתי לעשות כזה דבר.

אבל אדם שיוצא מהנורמה ועושה זאת בביתו זה כבר דבר אחר ואני לא רואה בזה בעיה
בביתונפש חיה.
רק צריך לזכור ולדעת את ההלכה הבסיסית ולהסביר את המניעים שלך לסובבים בביתך.
אם עושים דבר בלי להסביר השני יכול להסתכל על זה בצורה לא נכונה ולהבין את מעשיך שונה ממה שאתה מתכוון. למשל אם אתה נוהג רק לפי הבסיס ללא הנישואים, מי שלא מכיר את עומקה של הלכה לא יידע שאתה מקיים אותה רק כפשוטה ויכול לחשוב שאתה לא יודע או מזלזל ב"תוספות ההלכתיות"

גם אם בבית אתה הולך עם כובע ליצן או אף אדום של ליצן, דבר כזה מתפרש שונה אצל שאר האנשים שברחוב.
ברור ברורהלוא תדעו?
הרי איך אפשר לקיים קשר בלי הבנה מסויימת.

ושכחתי לסייג את דברי בכך שכמובן שיש דברים שגם אם עושה בביתו זה ממש לא מקובל אבל זה רק אם זה משהו ממש קיצוני כמו לרצוח
זה ברורנפש חיה.
מכל הדיון הבנתי שעולים שני דברים
א. אתה מודע לעצמך,לכוחותיך ב"ה בבריאות נפש וגוף.
ב. אתה עובד על עצמך.

שני אלו טובים מאד.

בהינתן שיש לך רב/נים איתו/ם אתה מתייעץ , ואתה גם מודע להלכה ולרוחה, על פניו לא צריכה להיות לך סיבה שמונעת נישואין.

(צריכה להיות) מוכנות להרכבה ויכולת הכלה, סובלנות סובלנות לבניית קשר שיוביל בע"ה לבית.
תודה רבההלוא תדעו?
זה מחזק לשמוע שכך את חושבת. באמת משתדל לעבוד על המידות ושמח שזה בא לידי ביטוי
מה שנקראראשיתך
אל תעירו ואל תעוררו עד שתחפץ

תצא, תכיר, אם תעלה הסוגיה - תסביר את עמדתך בהגיון ובטוב טעם

כך הבחורה תכיר את האישיות שלך ותקח בפרופורציה, אולי תסכים עם דעתך ואולי לא
נכוןהלוא תדעו?
באמת כל הדיון הזה התחיל פשוט מחשש פנימי שקיים בי.. מאמין שבסוף יסתדר
לכן כתבתי בתגובה -לגיטימי?

"כי ההבנה של איך חיסונים עובדים קשורה בהבנה מעמיקה של מערכות ביולוגיות, וכשלא באמת מבינים וקוראים פרסומים פופלאריים - מקבלים תמונה מעוותת ומתווכת על ידי בעלי אינטרסים."

וזאת הסיבה שאני חושבת שאתה מתנגד לחיסון מסיבה שאינה מדעית (ושים לב שהחרגתי את הקורונה בהודעתי): (ככל הנראה) אינך מדען \ רופא, ואין לך את הכלים והמיומנויות להבין את הצדדים השונים בדיון הזה. מתנגדי החיסון בעולם שהם מדענים\רופאים - הם מיעוט שבמיעוט. זה ממש לא המון המון. 

אתה כותב - "שהם מקבלים נתונים מוטעים וזה מכל מיני סיבות" - ולמה אתה חושב שלך (או לאנשים שאתה מסתמך עליהם) יש נתונים צודקים? 

כשאתה אומר שאתה שומע את כל הצדדים בנידון, אני שואלת עד כמה יש לך בסיס להבין את הצדדים בנידון. לא אמרתי שאתה מסתמך על הבטן שלך - אבל לא הקשבת לרוב מניין ובניין של אנשי הרפואה. ואולי גם לי יש ראש פתוח, והקשבתי לכל הצדדים בדיון, ובכ"ז החלטתי להתחסן?

איפה נמצא הצד המדעי בהחלטה שלך?

לחרוג מהנורמה זה לא בהכרח (ומה זה בכלל נורמה?) אבל כפי שכתבה @נפש חיה., יש לזה מחיר. כמו לכל דבר בחיים.

היא גם הדגישה משהו שרמזתי אליו - היא כתבה על קבלת מרות, ואני שאלתי באיזה עוד תחומים בחייך זה עלול להשפיע בצורה מעשית.

אם נמשיך באותו קו מחשבה שלך מבחינה הלכתית - למה שתשאל פוסק מה לעשות, הרי יש דעת מיעוט איפשהו שמתירה לעשות את מה שאתה רוצה לעשות, אז למה לעשות כדעת הרוב שנפסק להלכה? למה לא להחליט בכל עניין להסתמך על פוסק שפסק משהו? מה זה משנה שכל הרבנים האחרים סוברים אחרת? אתה הרי למדת את הסוגייה, והחלטת שדווקה שדעת המיעוט נכונה.

רק רוצה להוסיףנפש חיה.
ממה שהבנתי עיקר הבעיה נמצאת כדאדם חושב שהוא יודע הכל ולכן אין סיבה להקשיב או לקבל דעות אחרות. אדם כזה יהיה אגואיסט ואולי קצת נרקסיסט ביחס לאחרים.

כשיש אדם שצריך להיות נאמן לתורה , רוח ההלכה,קיום מצוות וכד' , העבודה העצמית ולימוד התורה (הרי מה זה לימוד? מה זה גמרא? מה זה פוסקים? כל אחד חושב אחרת אבל כולם יונקים מאותה תורה ומכבדים מאד אחד את השני על אף המחלוקת ההלכתית!), מעדנים אותו להצליח להשתפר בנקודה הזאת.

בתור יהודי מאמין- הבנתי שהכותב כן אדם שדעת ההלכה וכו' חשובה לו והוא לא מחפש להתנצח לפני עצמו או לפני אחרים.
מסכימהלגיטימי?

ולכן פתחתי את התגובה הראשונה שלי בחשיבות הוויכוח.

הוא בהחלט לא נשמע אדם אגואיסטי, ושהום מוכן להתמודד, לבדוק ולברר - שזה באמת דבר טוב.

לא הייתי רוצה לחיות עם מישהו שחושב שהוא תמיד צודק.

אבל,

יש לי בעייה עם איך שהוא מתאר שהוא מקבל החלטות הרות גורל.

כדי לקבל החלטות שקולות בנושאים רבים, דרוש ידע רב בנושא המדובר. אני יוצאת מנקודת הנחה שאין לו את הידע הנדרש כדי להבין את הדקויות - ומטריד אותי הצורה שבה הוא קיבל החלטה. וניסיתי להדגים את הבעייתיות מתחום שהוא כנראה מכיר ויודע יותר טוב. 

האם מה שהוא מתאר זה משהו חוצה תחומים?

זה צריך לברר איתו.נפש חיה.
ממה שראיתי בחיי
אדם שפתוח לקבל ולשמוע
זה לא רק נוגע לתחום אחד.

ויותר נוח לדבר איתו וליצור איתו אינטראקציה נעימה.
רגע אני לא מבין 2 דבריםהלוא תדעו?
1. התחלתם לדבר עלי בגוף שלישי? סתם אני מבין
2. אני לא יודע איך @לגיטימי?
יודעת את סוד קבלת ההחלטות שלי.. אמרת שאת מודאגת מהצורה בה אני מקבל אותן אבל אני חושב שזה פשוט ההחלטות עצמן שמדאיגות, לא?
לא אמרתי שאני מודאגת מאופן קבלת ההחלטותנפש חיה.
אם תשים לב אני השתדלתי לכתוב בצורה כללית ולא אישית כדי שאם תמצא שהנקודות נכונות או תרצה לקחת את הדברים אליך, תוכל ומבחינתי הכותבת, ללא חשש פגיעה וכו' .

לגבי ההחלטות-
נכון שיש החלטות בעניינים שונים (לא משנה אילו) ששייך להתייחס בצורה אחרת לכל אחת מהן

אבל הבסיס אותו בסיס בעיניי.
הזווית ממנה פועלים למעשה היא אותה זווית ראייה מכבדת/ מקבלת/ מתחשבת באחר. בזוגיות זה מאד קריטי.

אם בחיי הנישואין מחליטים (בכל מיני נושאים, גם שוליים יחסית) על דעת יחיד ללא להתחשב באישה/ שאשה תתחשב בבעלה , זה לא מביא רוח טובה ביניהם.
נכוןהלוא תדעו?
לכן תייגתי את @לגיטימי?

וכן עזרת לי מאוד בדברים שכתבת וממש תודה
טוב תראי,הלוא תדעו?
אני לא רוצה להתחיל לפתוח כאן דיון על הנושא הזה כי זאת לא המטרה, את תביאי טענות משלך ואני אביא טענות משלי אבל זה לא ימצה את עצמו... סתם חבל לשתינו על האנרגיות.

אבל אני כן רוצה להתייחס יותר למה שאמרת לגבי רב / פוסק הלכה. יש הבדל מאוד גדול בין ההלכה לבין המדע. הגישה לשתיהם שונה, יש עניין של מרות של חכמי ישראל (לכן תתפלאי לשמוע שבאמת התחסנתי בסופו של דבר, כי זו הייתה הוראת גדולי ישראל, למרות שאח''כ הרגשתי מאוד קשה עם עצמי). ברור לי כשמש שהם מבינים ורואים רחוק יותר ורחב יותר ממה שאני מסוגל לראות ולתפוס כרגע, ומבחינתי אי אפשר להשוות בינהם לבין רופאים או מדענים (ואגב גם אני פיזיקאי). לעומת זאת, כשמדובר בהוראה ספציפית לאדם מסויים בסיטואציה מסויימת, יש לי את הרב שלי שאליו אני הולך לכל שאלה / התייעצות ושומע לעצתו.

ואם אלמד את הסוגיא ואראה ש'כולם טעו' ואני צודק אז כנראה שמשהו השתבש אצלי, כי אני אף פעם לא עובד ככה.. תמיד תמיד בודק ולא יוצא בהכרזות.

זהו, לא יודע מה עוד לומר..😅
לא מכירה אותךלגיטימי?

ובטח שאין לי מושג מהו סוד קבלת ההחלטות שלך. 

יש לי רק את מה שכתבת כאן.

המטרה כאן היא לא לדון על יתרונות וחסרונות של חיסונים (אם תרצה לדבר על זה באופן פרטי, אפשר). המטרה כאן היא לנסות להניח את האצבע על איך אתה מקבל החלטות.

בנושא הזה של חיסונים, אני לא רואה הבדל בין ההלכה למדע, ולא יודעת למה אתה מחלק בינהם.

עם כל הכבוד לפיזיקאים, חיסונים זה לא תחום ההתמחות שלהם. ואפילו רופאים\מדענים אחרים יכולים להיות בעלי תואר כזה או אחר, וזה עדיין לא תחום ההתמחות שלהם.

אבל יש אנשים שזה כן תחום ההתמחות שלהם. שברור לי כשמש שהם מבינים ורואים רחוק יותר ורחב יותר ממה שאני מסוגלת לראות ולתפוס כרגע בנושא הספציפי הזה.

ולאור מה שכתבת, האם חיסון ילדיך זה משהו שתסתמך על הוראת גדולי ישראל? ושוב, חיסונים כמשל - באילו תחומים מעשיים בחייך אתה מתכנן להסתמך על הפוסק שלך, ובאילו לא?

אני לא מבקשת ממך תשובות; ההודעות שאלה שכתבתי פה הם מענה לשאלתך הראשונית - תיאור בכנות של למה הייתי מאוד חוששת לצאת איתך. יש לי תחושה שהבהרתי את עמדתי, מה מפריע לי בגישה שלך (או לפחות באיך אני מבינה את הגישה שלך).

אבל כפי שראית פה - זה שאני חוששת לא אומר שכולן יחששו.

אתה שואל מתי לספר על זה? הייתי מדברת עם הרב שלי, לשאול אותו מה הוא חושב.

ויאללה, לקפוץ למים.

אי אפשר לחכות לנקודת השלימות כדי לצאת, יש לנו עבודת המידות כל חיינו.

הבנתיהלוא תדעו?
תודה רבה שכתבת בעניין
זה עוזר מאוד
עונהמחפשת111

אל תפחד להיות עצמך

גם אני בדעה שלך, ויש לי דעות שלא תמיד מחליקות טוב לאנשים בגרון, אבל זאת אני.

וכמו שכתבת, לא סתם הגעת למסקנות האלה. וככה גם אני

תחפש מישהי עם פתיחות מחשבתית, ואני בעד להגיד את הדברים שחשובים לך על ההתחלה ולשמוע איך הצד השני מגיב לזה. לא לחכות שיווצר קשר רגשי ואז תדבר על זה. 

ברוכים הבאים למועדון המיוחדים! חושף שיניים

(ולדעתי כדאי שתחזק את הערך העצמי שלך. אתה כותב 'האם הייתן נותנות צ'אנס?' כאילו מישהי עושה לך טוב.. תבוא בגישה שיש בך מלא טוב ומי שתתחתן איתך תזכה בך!! גם אם הדעות שלך לא כמו כולם).

נחמד לדעתהלוא תדעו?
שיש כמוני אנשים🙂 שנמצאים כאן
הפחד הוא שכאשר אני אומר דבר כזה על ההתחלה זה ישר ייצור אנטי וזה כל מה שהיא תחשוב עליו כל הזמן וחבל..

אולי באמת צריך עוד לחזק את הערך העצמי שלי, אבל בלי קשר הסיבה שכתבתי בצורה כזו זה כי אני לא מאמין שאני צריך ליישר מישהי לדעתי אלא רק לראות אם ניתן לדבר על זה בכלל.

בכל מקרה תודה רבה
חשוב להיותהפי
לא קיצוני בכל דעה ..
מפחיד אותי מישהו קיצוני כי זה אומר לבטל במאה אחוז דעה של מישהו אחר .
אפשר להאמין בדעה שלך אבל עדיין אפשר לקבל דעה אחרת .. ולא לפסול לגמרי , או לא לפי אותה דעה
ואם זה לא קורה זה כן מרתיע אותי .

בכל מקרה יהיו נושאים בטוח בזוגיות שלא נסכים לא ירגיש לי נכון שנלך על פי דעה אחת מאה אחוז שלו ונזנח את הדעה שלי.. השניה

לא להיות קיצוני זה דבר אחדהלוא תדעו?
ולבטל במאה אחוז דעה אחרת זה דבר אחר. לא אומר שזה מה שאני עושה ובטח שזה לא טוב לבטל דעה אחרת במאה אחוז, אבל לפעמים צריך להבין שיש אמת ויש שקר ולפעמים הם קצת יותר שחור לבן מאשר אפור
שאלת אם אותי זה היה מרתיעהפי
עניתי שמאוד זהו
בסדר. תודההלוא תדעו?
אני חושבת גםהפי
שלפעמים אפשר לעמוד על הדעה שלך אם היא באמת באה מהלב
ואולי אפשר גם לחפש מישהי כזאת שגם לה הדעה הזאת חשובה
תראהנפש חיה.
יש דרך להציג את הדעה שלך לשני גם אם היא הפוכה, היא יכולה להתקבל יפה מאד, וכמל הדעה של הבחורה, ואז דנים בנחת מגיעים להחלטה בדרך האמצע (או שמסכימים על משהו אחר ללא הרגשות לא נעימות) והכל טוב.
בהחלט אני בונה על זההלוא תדעו?
ומתפלל שה' ייתן לי את המילים הנכונות בזמן הנכון.
בע"הנפש חיה.
בניין עדי עד זה בניין שבונים אותו כל הזמן.

החכמה היא לא רק להתחתן כדי להקים בית להקים בית ולהיות מאושרים יחד לאורך השנים בע"ה.

תצליח!

נ.ב
רק אחרי שהבחורה תכיר אותך טוב (כולל הלך הרוח והמחשבה שלך) ותתרשם ממעלותיך/ ההפך, הצד השני יוכל לשקול
וכנ"ל אתה תוכל לשקול כל פי ההתרשמות ממעלות הבחורה וכו'
ואם תראה שבאמת שייך להמשיך
כדאי גם לשקול ייעוץ אצל יועץ נישואין טוב.

(למחשבה-רוב הסיכוי שאדם אגואיסט לא יסכים ללכת או לפנות או לקבל ייעוץ כמעט בכל שלב, בטח כשהוא קריטי לחייו)
תודה רבההלוא תדעו?
הכל תלוי בגישה בה אתה נכנס לקשרהלב בוערר למלך

בעניים שלי.. כן?.
יודעת שלא כולם יסכימו.

על מה שאתה מדבר, זה לא דבר שמגיעים לשלב מסוים בקשר- אז פותחים אותו. אז משתפים אותו.
זה לא העניין פה.
זה דבר שלא צריך לשתף אותו.. 
קולטים אותו מאוד מהר. זה בדיבור, זה בהסתכלות על העולם, זה בהתנהגות, בהרגשה שאתה מצייר, זה בהכל.

ואיפה לא צריך לשתף אותו?
בקשר אמיתי וטהור. שיש בו פתיחות וכנות.

כמו שכתבת, ברגע שאתה בה בראש פתוח, ואתה יודע שאם עשית טעות אתה תתקן אותה, ואתה לא מגיע ממקום כזה שאתה מושלם, אלה ממקום של ענווה.  אין פה שום דבר מרתיע.

הענווה היא בדרך שלך, בבחירות שלך, היא ממש לא אמורה להוריד את ההרגשה שלך, ההרגשה של השלמות בדרך בה אתה חיי, ובצורת הסתכלות שלך על העולם וכו'..

ענווה ממקום שלם, אבל שמחפש תמיד ללמוד עוד, להתקדם, ולגדול..
ענווה של חיים.

ברגע שאתה מגיע ממקום כזה, זה לא רק שלא מרתיע, אלה מרגיע, ונותן תחושה של רוגע ויציבות.

תחשוב עלזה רגע אתה, זה מרתיע שמישהו מגיע מולך בהרגשה שהוא יודע הכל,  וצודק בכל, וכל מה שהוא מחליט זה נכון  וכו'..
לא רק בהרגשה, אלה הוא באמת מאמין ובטוח בזה.
נכון מפחיד? ומרתיע? ולא נעים?
איך אפשר לבנות קשר עם בנאדם כזה?

קיצר אתה לא צריך לשאול רק את הבנות.

בקשר, ובמיוחד בקשר זוגי, מתקדמים. לומדים. גדלים. עושים טעיות- מתקנים אותם. 
זה קשר.

אז נראה לי לעניות דעתי פשוט אתה צריך לחשוב איך אתה רוצה שיסתכלו עלייך.. שיתפסו אותך.. מבין?
תחשוב אם למישהו שיושב עכשיו איתך נעים. הוא מרגיש בטוח. טוב לו...

ונשמע ממה שכתבת שאתה בנאדם טוב
אז זה ממש ביידים שלך.

מחילה שכתוב מבולגן.
שנה חדשה, התחלות חדשות.

ובעזרת ה' ילך לך בטוב, בשמחה גדולה ובקלות! ושתצליח!
ושנזכה כולנו תמיד לחיות חיים של ענווה, ולהתקדם.

בשורות טובות
גמר חתימה טובה! ושבת שלום

וואו, שלום 👋👋👋 ארץ השוקולד
טוב לראות אותך כאן.
מה שלומך?

(נדחף ויוצא)
מאוד עוזרהלוא תדעו?אחרונה
לשמוע. זה לא מבולגן, תודה רבה
גמר חתימה טובה
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
חחח ברור ששאלת ההזדהות נשאלה ביחס לחווית הרווקותadvfb
לא הבנתי🤷‍♀️יעל מהדרום
השיר מעביר תחושות של תסכול וכאבadvfb

התוכן ביחס לנשואים פחות רלוונטי לשאלה להבנתי.

השאלה אם הזדהת עם התחושות התסכול והכאב של הכותבת, אם את יכולה להזדהות. 

השיר לא נכתב ביחס לחווית הנשואים, ולכן השאלה לא פנתה מההיבט הזה.

עכשיו ראיתי שזה רק שם השיר🤦‍♀️יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקד

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

הכללה מכוערתadvfb
נכון שזה לא פשוטתמיד בבטחה

אבל זה עדיין משהו שאנחנו רוצים. לא הייתי חוזרת להיות רווקה, ומאותה הסיבה רווקים רוצים להתחתן, עם כל הקשיים שמגיעים עם זה, וזה קשה כשזה מתעכב.

ממש לאבחור עצוב
וזו בדיוק הנקודה. אתם כל כך עסוקים במורכבות שלכם שאתם שוכחים לחלוטין את הקשיים של הרווק "החופשי והמאושר". 
למה אתה לא מטפל בבעיה הכלכלית שלי?אריק מהדרום

נגיד והיתה לי כזאת.

למה אתה לא פותר לי את הבעיות הרפואיות שלי?

למה אתה לא פותר לי את הבעיות בחינוך ילדים שלי?

למה אתה לא פותר לי את הבעיות החברתיות שלי?

למה אתה חושב שזה תפקיד "הנשואים" לדאוג לכך שהרווקים יתחתנו?

אני כרווק לא ביקשתי עזרה מנשואים בעניין זה ובוודאי לא ביקשתי מהם לשים יד על הלב ולהודות שהם לא עוזרים מספיק לרווקים, כרווק זה אף פעם לא היה נחשב בעיני דבר שנשואים צריכים לעזור לי בזה או כל דבר אחר.

אנשים שרצו לשדך לי רווקים או נשואים קיבלתי בשמחה אם היה רלוונטי אבל להאשים נשואים שהם עסוקים במורכבויות שלהם? למה שהם יתעסקו במורכבויות שלך, למה שכל אדם, נשוי או רווק או גרוש או אלמן יתעסק במשהו שהוא לא המורכבות שלו אם יש לו כזאת?

קח אחריות על החיים שלך למען ה', אנחנו "הנשואים" אין לנו תפקיד לחתן את כל מי שלא הצליח.

אני לא פתחתי עסק לשדכנות ולא גביתי ממך דמי רישום וכנ"ל כל "הנשואים", זה לא התפקיד או המקצוע שלנו לפתור לך את בעיית הרווקות.

ומי אמר שאנחנו טובים בזה? אולי אנחנו לא יודעים לשדך, אולי ניקח על עצמינו לשדך לך מישהי ותתגרשו אחרי שבועיים ואז הרסנו את החיים שלך ושלה גם, מה אתה מפיל עלינו תפקיד שאנחנו לא טובים בזה וייתכן גם שנהרוס לך ולגרושתך את החיים, זו אחריות.

בשורה התחתונה, אתה אחראי לפתירת כל הבעיות שלך, אתה מוזמן להתייעץ ולהעזר באנשי מקצוע ובעלי ניסיון אבל חד משמעית לא להפיל עליהם את האחריות לפתרון בעיותך-מכל סוג שהוא- עליהם, אתה הוא זה שרוצה להתחתן, אתה הוא זה שתחליט עם מי להתחתן ואתה לא יכול לדרוש מאנשים עם מורכבויות לפתור את בעיותך-מכל סוג שהוא- רק בגלל שהם כבר פתרו מורכבות אחת שאתה עדיין לא פתרת.

אתה אחראי לפתרון בעיותך- כל בעיותך באשר הן.

אגב, אתה היית רוצה לכשתתחתן שמישהו ידרוש ממך לעזוב את מורכבויותך ולטפל בבעיית הרווקות שלו? היית מוצא בזה היגיון לעזוב את החשבונות, העניין עם החינוך ילדים, העניין הרפואי והחברתי ולעסוק בבעיית הרווקות של אדם אחר כמחווה לרצון טוב והוא גם ידרוש ממך לשים יד על הלב ולשאול מתי בפעם האחרונה עזרת לרווק?

(ובחינם).

התגובה הכי טובה אבר לדעתי האובייקטיביתחתול זמני
לא טרחתי לקרואבחור עצובאחרונה
מכיר את דעותיך בעניין מזמן. לא מקנא בחבריך במציאות. 
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

מבין נכוןLavender

עד כמה שונה כבר יכול להיות?...

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך