בנות יקרות, בבקשה תענו בכנותהלוא תדעו?
טוב זה לא עוד שרשור רגיל ואני ממש מקווה שלא יורידו אותו (כי זה חשוב לי מאוד)..

אני בקרוב מאוד מתחיל לצאת לדייטים, ולהכנס לעולם הזה של מציאת החצי השני שלי בעז''ה. למדתי המון ועשיתי בירורים עמוקים ביני לבין עצמי מי אני ומה האידיאלים שלי, מה אני רוצה באשתי לעתיד ואיך אני רואה את המשפחה שלי. אני אומר את זה בשביל שתבינו שבאמת השקעתי בהשתפרות עצמית בשביל זה.

אבל.. יש דבר אחד שממנו אני פוחד, ולא מצליח לשחרר..
אני צריך להתוודות - יש לי דעות שבדר''כ חושבים עליהם שהן מוזרות / הזויות - ויותר בצד הקונספירטיבי של הדברים. (לדוג': אני סולד מהחיסונים (לא מכולם) המסוכנים בעיני וזה ישר שם לי תג של 'מתנגד חיסונים', לא משנה למה כרגע אבל רק שתבינו).

אני לא אחד שלא אכפת לו מהסביבה או אחד שלא מאמין לאף אחד ואין לו אמונה בעולם. חס ושלום! זה בכלל לא המצב.

אני פשוט פוחד לשתף את זה, במיוחד אחרי שנוצר קשר מסויים, ואז שבגלל כזה דבר שבנות יחתכו ממני ישר (למה זה מגיע לי?).. אז תגידו בכנות, הייתם נותנות צ'אנס לאדם כמוני או לא? חשוב לומר שאני תמיד עם ראש פתוח למקרה שטעיתי בדרך. מצד שני אני לא סתם החלטתי על דברים. תהיו כנות, זה הכי חשוב! תודה

מנסה לזרוק משהו שאולי יכול להיות רלוונטי עבורךadvfb

יש לך פחד משיפוטיות ביחס למערכת יחסים.

מה שונה בין בנות לבנים בעניין הזה? יש אנשים שירצו יש אנשים שלא.. בגלל זה אתה צריך לשנות את הדעה שלך או להסתיר את זה? אנשים רוצים להתחתן דווקא עם מישהו שהם מסכימים איתו? אתה היית רוצה להתחתן עם רק מישהי שתסכים איתך בכל דבר?

יכול להיות שיש לי את הפחד הזה, אבלהלוא תדעו?
זה לא מובן כמו שהתכוונתי. ברור לי שלא תמיד מסכימים על אותם הדברים והדעות אך מצד שני יש נושאים עם משמעות לחיי היומיום, ובמקרה של חיסונים (שנתתי כדוג') זה משפיע על קבלת החלטות בעתיד (ילדים וכו'). אלה לא סתם 'דעות' בלי משמעות מעשית - מכאן נובע הפחד. כמובן שלא אשנה את הדעה שלי בגלל זה אלא כמו שאמרתי אני פתוח תמיד לדיון אמיתי (אבל לא כאן ועכשיו כי זה לא העניין), ויכול לשנות את דעתי..

ותודה
בכיףadvfb

אתה לא חושב שבין בני זוג אין ויתורים/פשרות/דיונים גם על נושאים מהותיים ופרקטיים?

אתה מוכן לכך? 

בוודאי שיש פשרות וויתורים,הלוא תדעו?
אך מדובר על דרך חיים והסתכלות שונה על העולם מכפי שבדרכ אנשים רואים. כלומר זה יוצר קונפליקט תמידי בקשר ולא דיונים וויכוחים פה ושם..
אז אין מה לעשות, זה גם מה שאתה מחפש!advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ד' בתשרי תשפ"ג 21:24

איך תוכל אתה להתפשר על כך?

תוכל לחיות חיים משותפים עם מישהי שחולקת דרך אחרת ממך?

לא הבנתי..הלוא תדעו?
הרי אם היא פוסעת בכיוון שונה *לחלוטין* מהכיוון שלי, כיצד זו זוגיות בריאה? ברור שיהיו מחלוקות בחלק מן הדברים, אבל כשזו דרך חיים שלמה לא חושב שיש מקום להתפשר.. אני מבין שגם אני צריך להתפשר וכמובן שזה מה שאעשה בחלק מן הדברים ולכן אני יותר מדבר למי שלא 'פנאטית' על הכיוון ההפוך משלי אלא יותר בדרך האמצע.
אני התכוונתי לומר שיש לך כיוון מסוייםadvfb

ואתה צריך מישהי שתהיה שותפה גם אליו פחות או יותר. לכן, זה לא רק  קשור למה שהיא תרצה אלא גם למה שאתה תרצה.

ואם מישהי היא באמת באמצע אין סיבה שהיא לא תרצה, הרי היא באמצע לא? הרי אם היא כל כך שונה ברמה שלא לרצות בגלל זה מן הסתם אתה לא תרצה להיות איתה בגלל שהחשיבה שלכם ממש שונה, אני טועה?

צודקהלוא תדעו?
באמת אם היא באמצע זה יהיה יותר קל, ועדיין יש לי חשש פנימי כזה... אולי זה מה שאמרת על הפחד משיפוטיות. אבל תודה רבה.
רק חיסונים הם הבעיה? מה עם נושאי דת ומדינה?שחר עולה
השקפתך בנושא שירות צבאי? השכלה וקריירה לנשים?

מכל עולם ומלואו שעומד בבסיס ליצירת השקפת עולם משותפת ובניית זוגיות, רק החיסונים מפריעים?
לא רק חיסוניםהלוא תדעו?
כמו שציינתי זו הייתה רק דוג'.

יש לי גם דעות על מדינת ישראל, ועל עוד כמה דברים..
בוודאי שיש לי השקפות בעוד נושאים ואני שוב אומר שהבאתי את החיסונים בתור דוג' אחת משלל דברים אחרים... לכן גם כתבתי שהשקעתי מאוד בשיפור עצמי בדברים כמו בניית אופי רגיש, מכבד, וכל זה לשם בניית זוגיות.

שוב, מכיוון שזו דעה קיצונית לכאורה שיש לה השלכות מעשיות באמת, זה יוצר פחד אמיתי אצלי.. מקווה שעכשיו יותר מובן. תודה
מה עם לצאת עם בנות עם ראש דומה לשלך?advfb

ואז תוכלו להסתדר יופי, לא?

אתה בעצם שואל אם קיימות בנות כאלה? למה לא?

רעיון טוב, פשוט אני לא חושבהלוא תדעו?
שיש דרך לומר לשדכן / שדכנית לחפש דווקא כאלה בנות וגם אם זה אפשרי, זה מאוד מאוד מצמצם את האפשרות להפגש עם מישהי שמתאימה מכל שאר הבחינות והייתה מוכנה לשמוע על הדעות שלי ולא ישר לחתוך.. לכן אני שואל
אתהמחפשת111

אתה יכול להגיד שאתה מחפש מישהי עם חשיבה חופשית/ חשיבה מקורית/ חשיבה עצמאית

תודה,הלוא תדעו?
זה באמת מה שאני עושה
כתבת לעצמך את התשובה:תילי חורבות

"בגלל כזה דבר שבנות יחתכו ממני ישר"

במקום להשליך הכל על הבנות ולצפות שהם יתיישרו,
לך לטיפול מקצועי בכדי לטפל בפרוניה שלך- ורק לאחר מכן תתחיל לצאת...

בהצלחה! בריאות איתנה!

למה ככה?הלוא תדעו?
אני לא משליך כלום על הבנות אלא שואל בפשטות אם היו נותנות צ'אנס כדי להקשיב באמת או שישר היו חותכות.. יותר מזה, כמו שהסברתי אני עשיתי עבודה מאוד גדולה עם עצמי כי אני חושב שהכי חשוב קודם ליישר את עצמי ולא לצפות שכל העולם יתיישר אלי. אז לא- ברור שלא ביקשתי שהבנות יתיישרו אלי, אלא רק רציתי לשמוע את דעתן (מכיוון שאין לי ממש דרך אחרת לדעת).

הפרנויה שלי? אתה לא חייב להסכים איתי אבל מכאן ועד לצאת עלי בצורה כזו זה כבר לא נחמד בכלל.. אין כאן קשר לטיפול מקצועי ואני אדם רגיל מכל בחינה אחרת, למה סתם להוציא אותי באור כזה?

בריאות גם לך
כי אתה לא מסכן רק את חייך, אלא גם את חיי סביבתךתילי חורבות

וחיי ילדך העתידיים ח"ו.

פשוט וברור שכל נערה נורמלית שמעונינת לחיות חיים בריאים תחתוך מיידית שהיא תשמע שאתה מתנגד חיסון. אין שאלה בכלל.

לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה. תרתי משמע.

חוזר על המלצתי הקודמת: לך לטיפול מקצועי אחי.

בהצלחה.

לא אכנס לפרטיםהלוא תדעו?
על למה הטענה הזו מגוכחת.. (אם לא תיקח תרופה התרופה שלי לא תעבוד)

אלא רק אומר שאני אדם מאוד רגיש לסביבה ואכפת לי מכל אחד, חבל שתמיד מקשרים בין שני הדברים בצורה כזו...

אני פשוט מבין שכלל לא שקלת שיש אנשים רבים מכפי שאתה מדמיין שנפגעו מכך בריאותית בצורה חמורה, ולכן זו דעתי. צריך לראות את שני הצדדים. בכל אופן בהצלחה גם לך
הלילהראשיתך
הלכתי לטרם עם חברה שלי שהתחסנה בחיסוני הקודש, לרופא ערבי סתום שלא יודע כלום מהחיים שלו, שהכחיש כל קשר בין החיסון לחולאים השונים והמשונים שפוקדים אותה מאז וניפנף אותה בביטול. מסכנה שסמכה על משהו שם במערכת הבריאות שידאג לה אחרי שתעשה את החיסון.
בדיוקהלוא תדעו?
על זה אני מדבר.. לצערי אנשים חושבים שאני סתם שטוף מח ולא רואים את כמות האנשים שסבלו מזה כל כך!! ולא זה לא שולי בכלל!

תודה על החיזוק
איזה שטויות.לא מחוברת
לא יודעת מה ההגדרה שלך לאנשים נורמאליים, אבל אני מכירה המון בחורות שיזרמו עם זה. במיוחד עכשיו שככ הרבה חלו עם 3-4 חיסונים, אנשים כבר נרגעו מהטירוף שהיה.
ולפתוח זה תלוי כמה, אתה מתנגד ולא מוכן שגם היא תתחסן? גם הילדים לא? ככל שאתה יותר קיצוני עם זה יהיו יותר אנשים שיפסלו.
אנשים נורמליים הם כאלה שחושבים בהגיוןהלוא תדעו?
ולא קופצים על כל שטות מוחלטת שהם קוראים או שמציגים להם..

לגביה הייתי מעדיף שלא תתחסן אך מכבד אותה כי זה הגוף שלה בסופו של דבר. לגבי הילדים זה כבר נתון לדיון עם האישה כמובן.. זה לא שחור לבן ויש חיסונים שאתן בשמחה

תודה
למה להוציא את הדיון מהקשרו?חושבת בלב
הוא הביא סך הכל דוגמא
חבל על האנרגיה שלך, אל תתייחס אליומחפשת111

...בת שמיא
אפשר אולי לנסח בפרטים משפט כמו "מברר דברים לעומק, לא חושש ללכת בדרך שונה מהזרם"
משהו בסגנון.. ככה אתה נותן פתח לבחורה לברר יותר עם החברים וגם לך לדבר על זה בפגישות (ותחשוב איך אתה אומר את זה בצורה אמיתית אבל לא דרמטית..)

בנוסף, חושבת שכדאי לפרט לשדכנים מה זה אומר מבחינתך שאתה מברר לעומק ולפרט קצת את דעותיך... הם יוכלו לשאול את הבחורה בדרך כזו או אחרת אם זה מפריע לה.

בהצלחה
תודה רבההלוא תדעו?
על תגובה עניינית

אני אנסה את זה בעזרת ה'.
...בת שמיא
בשמחה!
רק מציינת שזה מנקודת מבטי האישית, כלומר אם הייתי מקבלת הצעה ממישהו שלא מכיר אישית את הבחור כנראה משפט כזה בפרטים היה גורם לי לברר עם החברים, אבל לא מתחייבת שככה כל בנות ישראל
כך שכדאי לשים לב.. אם קשר מפסיק בגלל סיבה כזאת- תחשוב איך לדייק את הדרך כדי לא לגרום עגמת נפש לך ולבחורה הבאה

חשוב גם להגיד לחברים שאם שואלים אותם על המשפט הזה אז שיסבירו בעדינות את המציאות ולא ינסו להתחמק עם כלמיני פירושים שלהם..
לוקח לתשומת ליבי. שוב תודההלוא תדעו?
לדעתי אל תתמקד בזה בתיאור על עצמך לשדכניםראשיתך
תתמקד באישיות, ואיזה אישיות אתה מחפש. משם הדברים הטובים יתגלגלו.... ותתחיל את דרכך אל אשתך בעז"ה
זה מה שחשבתי בהתחלההלוא תדעו?
אבל אני פוחד לגרום לצד השני עוגמת נפש אחרי שיש חיבור מסויים וממש לא רוצה להגיע למצב כזה
עד כמה קדימה אתה צריך לקחת אחריות?advfb

אם אתה אתה בדייטים ואתה משתף בשלבים ראשונים על עולמך הייחודי לא נראה לי שתהיה עוגמת נפש.

זו גם שאלההלוא תדעו?
מתי נכון לשתף
מתי שנוח לךנפש חיה.
תוך כדי שיחה על משהו.
בדרך כלל בפגישות ראשונות השיח סביב נושאים לא מאוד נפיצים אבל כן כלליים שבהם סביר שכל אחד יציג את דעתו האישית.
אני בת יקרה ואני עונה בכנותאלפיניסטית

האמת שבדר"כ מישהו שהוא פחות בצד הקונספירטיבי ייטה לסלוד מקונספירציות ולא להתחבר לאנשים כאלו כך שאם לא תעדכן את השדכן מראש סביר להניח שרוב הבנות שתפגוש יחתכו על דברים כאלו, לכן כדאי לומר את זה לשדכן שאתה מחפש מישהו עם ראש פתוח לקבלת דעות שונות למרות שזה יקטין לך את ההיצע.

אממה יש הרבה בנות מהממות שיש להן גם דעות 'מוזרות'. או כאלו שלא יפריע להן הדעות הלא שגרתיות שלך. בהצלחה. 

ספציפית אני - לא הייתי חותכת על כל דעה שונה, אבל אם מדובר בהרבה דעות לא קונבנציונליות שמפריעות לי ונוגדות את הערכים שלי אז הייתי מורידה.

אני אוריד גם אם מדובר באדם שיש לו דעות לא קונבנציונליות רק למען המטרה המקודשת של 'להיות אינדיבידואל לא קונבנציונלי ומאגניב' אני פשוט לא מעריכה אנשים כאלו (ואני מרשה לעצמי להתבטא כך כי אין לי מושג מי אתה, אז אני לא מתכוונת אלייך חלילה).

חח תודההלוא תדעו?
ברוך ה' אני לא מסוג האנשים שתיארת כאן (ואני מכיר כאלה).. אני באמת לא מנסה לבלוט זה פשוט דברים שקשה לי איתם אישית.
מאמין שההיצע ייקטן פשוט השאלה איך לא להגיע למצב כזה.. אין למשדכת / משדך דרך אמיתית לדעת דברים כאלה.. זה לא שאני יוצא להפגנות או כותב על זה בכל מקום, זה פשוט משהו שאני מאמין בו.

תודה
כמה דברים שיוכלו אולי לעזור לוחושבת בלב
דבר ראשון, בדרך כלל הדעות של האדם מגיעות משורש כל שהוא
לדוג' 'אני מתנגד לחיסונים, כי...' יש סיבה שעומדת מאחורי זה שבדרך כלל היא מוליכה לשורש ולבסיס צורת החשיבה שלך/ האידיאולוגיה שלך או סוג החיים שאתה רוצה לחיות.

תנסה עם כל פרט כזה לברר מה השורש ואת זה תברר מראש, שאתם רוצים לחיות בשורש את אותם חיים, שבנקודה הפנימית זה משתווה

אחרי הכל בניואנסים והפרטים: "כשם שפרצופיהן שונים כך דעותיהם" אין סיכוי בעולם שתמצא משהי שתסכים איתך על הכל, זה בדיוק הפלא והחסד שבחיי זוגיות

מה שכן אם אתה יודע שבדרך כלל יש לך נטיה לחשוב שונה ולא רגיל אולי כדאי שתחפש משהי שמכילה ואוהבת את התכונה הזאת בהצלחה!
וואי תודה רבההלוא תדעו?
ממש חיזק אותי
מאוד מעריך
רק רוצה להוסיף אחרי כל הדברים הנכונים שכתבו לךנפש חיה.
לפני הכל
וקודם לכל
תחפש מידות טובות.

בסופו של דבר,
חיסונים כן/לא,
מדינה כן/ לא,
חמאס כן/לא,
נשים בפוליטיקה/ בכותל כן/לא ,
וכד'

אלו נושאים שלא תמיד חד משמעיים, והם מבטאים אצל האדם
הלך רוח והלך מחשבה מסויים,
שממנו נגזרות פעולות מעשיות
כגון: הליכה לבחירות, בריאות טבעית/ מתן תרופות או חיסונים קונבנציונאליים וכד'.

האופן בו אדם בנה את עצמו בד"כ מכין אותו לחיי שיתוף ולמצבים שונים בהם הוא מדבר עם אשתו (ולהפך), מקבל דעה שונה ולא נבהל ממנה ומנסים יחד לבוא אחד לקראת השני (ללא תחושת וויתור או התפשרות או רמיסת ערכים חשובים לשני הצדדים!)

סופו של דבר
להיות אינדבדואל זאת מעלה (לוקח זמן להכיר בה)
ייתכן שיש לה גם חסרון מסויים
אני לא חושבת שיש מה לחשוש מזה. לרוב קשר נבנה מתוך היכרות בסיסית של טבע האדם, וכשהטבע נוח, יותר קל להסתדר ולהגיע לדרך האמצע/להסכמה כשיש מחלוקות מסויימות (בית הלל ובית שמאי חלקו באופן מהותי! אך לא נמנעו מלשאת נשים אלו מאלו)

מידות טובות , תקשורת נכונה תורמים לקשר
לא פחות מתשובה מוחצת לאן תשלח את הילד...

בהצלחה.
תודה לךהלוא תדעו?
כמובן שמידות טובות, זה הדבר הכי בסיסי וזה ברור לי מאוד. מאוד עזרה לי התשובה, גם להרגשה. תודה רבה
כל כך יפה כתבת. תודהאלפיניסטית

בשמחהנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ד' בתשרי תשפ"ג 23:11
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ד' בתשרי תשפ"ג 23:10
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ד' בתשרי תשפ"ג 23:04
רק רוצה להוסיף
כשאני עמדתי בפני ההתלבטות הזאת
מתי/ עם מי להתחתן
עזרה לי מאד התשובה/ אמירה
של הרב רונן טמיר שיח' , שאמר
בין בני זוג צריכים להיות שני כלים:
כבוד הדדי
הערכה הדדית

הכלים האלו יבטיחו שלום בית בע"ה לאורך שנים (וגם אם אין הסכמה הדדית על הכל ויש מחלוקות, הגישור על פניהן נעשה יותר קל והחיים יותר נעימים ככה).

כמובן, זה לא בא לבדו
ולא כתבתי זאת כדי לשלול את הכדאיות של לימוד זוגי/ היכרות זוגית מעמיקה יותר שנצרך לפעמים ע"י יועץ או מטפל חיצוני שזהו תפקידו.

וכמובן *אני לא באה לכאן כדי "לחנך" או "להטיף מוסר" ממרומי המקום בו אני נמצאת כיום (שלפעמים קראו לו "מגדל השן" בלי להבין שצריך בשבילו הרבה שיניים וכוחות...)

עוד דבר
בין איש לאשה יש פער טבעי מעצם היותם שונים רגשית, נפשית, פיזית.
ממילא כשמתחתנים עם פערים נוספים, הבולטים ככל שמתחדדים ההבדלים בין הצדדים, כך העבודה על צמצום הפערים מאתגרת יותר, מורכבת יותר אבל בהחלט יכולה להצליח ולשאת פירות טובים.
מצד שני יש מי שאומר שעדיף לא לקחת על עצמינו עבודה גדולה מידיי שיכולה לתסכל ולהקשות על האדם הפשוט.

כל אחד יעשה כעצת רבו/ כעצת סובביו/ כחכמתו.

אם יש מישהו שהדברים עשויים לעזור לו, שווה היה לכתוב אותם.
בכנות, מחפשת מישהו שאוכל להתווכח איתולגיטימי?

אני לא מחפשת אדם שיש לו דעות זהות לשלי בכל תחום.

אני לא מחפשת אדם שיסכים עם כל דעה\טענה\מחשבה שלי.

אני מחפשת אדם שיראה לי איפה אני טועה, איפה אני יכולה לתקן, איפה אני יכולה להשתפר.

מישהו שיכבד ויעריך את הדעות שלי, אבל לא יפחד לערער עליהן.

אבל גם להפך - מישהו שאני אוכל להעריך ולכבד את הדעות שלו וכו'.

אבל,

אם הייתי קוראת התיאור שכתבת - הייתי חוששת מאוד לצאת איתך.

למה?

כי אתה מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה.

כתבת על נטייה לקונסיפרציות - וסייגת בהמשך וכתבת שאתה לא אחד שלא מאמין לאף אחד וכו' - אבל הייתי חוששת בדיוק מהסיבה שהוספת את ההסתייגות הזאת.

נתת פה דוגמה על חיסונים. אם נסייג רגע את חיסון הקורונה - בעיניי זו דוגמה מצויינת למישהו שלא מאמין, במיוחד אם אין לך הכשרה כרופא\מדען (ולכן יהיה לי קשה להעריך ולכבד את הדעות שלך -> פוטנציאל לפיצוץ זוגיות). כי ההבנה של איך חיסונים עובדים קשורה בהבנה מעמיקה של מערכות ביולוגיות, וכשלא באמת מבינים וקוראים פרסומים פופלאריים - מקבלים תמונה מעוותת ומתווכת על ידי בעלי אינטרסים. אם אין לך את הכלים והמיומנות להכריע בסוגיה, אתה בעצם מעדיף להיתלות בקונספירציות ולא בשיטה המדעית - וזה בדיוק להטיל ספק במה שהעולם המודרני נשען עליו. אז כן, אני מתכננת לחסן את ילדיי בחיסונים. וזה לא משהו שאני מוכנה להתפשר עליו. (וכן, מכירה מישהי באופן אישי שנפטרה בצעירותה ממחלה שההורים שלה לא הסכימו לחסן).

זה בעיקר היה מלחיץ אותי בקטע של מה שאומרים ביידיש - אובר חוכם. מי אתה שמבין ויודע הרבה יותר טוב מאחרים? ואיך זה מסתדר עם ראש פתוח? איך זה מתבטא בעולם הדתי שלך? אולי פתאום תחליט להתדלש או משהו כזה?

עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון:

העולם בכלל, והעולם של השידוכים בפרט, אוהב להכניס אנשים לקופסאות, לקטגוריות מסוימות, ומי שלא מתמיין בקלות - הדברים יותר מורכבים. אבל יש אנשים אחרים שגם נופלים שם ומחפשים את המורכבות הזאת...

אז אם אתה לא רואה את עצמך במיינסטרים - אולי כדי שתגיד את זה לשדכנית, תסביר מה מייחד אותך, למה אתה שונה - ואיזה סוג אדם אתה מחפש.

ועכשיו קצת מהשריטות שלי: רוב הקשרים שהיו לי, נגמרו די מהר. עיין גם בשרשור הזה:

סקר: מה אחוז האנשים שנפגשתם איתם שהקשר החזיק מעל 3 פגישות? | ערוץ 7

נראה שזה לא חריג.

במילים אחרות, יחתכו אותך ועל מיליון סיבות, ואפילו לא תדע מה בדיוק הסיבות האלה. אפשר לקרוא פה בשרשורים קודמים - זה יכול להיות השם שלך, למשל.

בעיניי יש הבדל בין דברים שיש להם השלכות מעשיות לכאלה שאין להם. אם יש לזה השלכות מעשיות, ואין מצב שזה ישתנה (נניח עניין החיסונים - אני אחסן את ילדיי, וזה הנורמה. אתה רוצה לחרוג מהנורמה - לכן הייתי רוצה לדעת מראש, כדי לא להיכנס להתלבטות בכלל. יהיה בזבוז זמן מבחינתי לצאת איתך) - אני מצפה שייאמר מראש.

אם אין לזה השלכות מעשיות (אתה תומך בתיאוריית הקונספירציה על רצח קנדי, למשל), זה פחות חשוב לי לדעת מראש. (למרות שאם הייתי שומעת על זה, היה קופץ לי הכוכבית של קונספרטיבי, והייתי מנסה לברר את עניין האמון וכו').

ועוד עניין - קשר הוא המקום בו אנחנו פגיעים. המקום שבו אנחנו חושפים את הנקודה הפנימית שבנו. ובתהליך הזה של יצירת אינטימיות - יש אנשים שזוכים לפתוח את הלב בפני אדם אחד, ולהישאר איתו כל החיים.

אבל יש רבים שלא (והרבה מהם מסתובבים כאן) - ושוב ושוב פותחים את עצמם לאנשים אחרים. חושפים בפניהם את העולם הפנימי והעשיר. את החלומות והשאיפות - וגם את הפחדים. זה חלק ממה שמגדיר אותנו כבני אדם. לכולנו יש פחדים.

אני מחפשת מישהו שייתן מקום לפחדים שלי. מישהו שלא אחשוש לשתף אותו גם במקומות הפחות נעימים שלי, בדברים הפחות טובים שעשיתי (ושבטח אעשה).

ואולי אני יכולה להוסיף המלצה: אולי תעשה דייט-דמה. תקבע עם חבר מבוגר (מישהו עם ניסיון בקשר זוגי - אולי אברך? אח\ות גדולים? דמות אחרת בחייך שאתה מעריך?) ותצאו לכאילו דייט (על חשבונך, כן?). תנסה לנהל שיחה. תראה איך אתה מציג את עצמך ואת העולם שלך, את אותם דעות הזויות\מוזרות - ותקבל ממנו פידבק.

קודם כל,הלוא תדעו?
בדיוק מכיוון שידעתי שקיים החשש הזה הוספתי את ההסתייגות הזו.. אבל לפי מה שאת אומרת זה דווקא מה שמדליק נורה אדומה😑

לגבי הקורונה - למה שתחשבי שאני מתנגד לחיסון מסיבה שאינה מדעית, או שאני איני מקשיב למדענים ורופאים? כן אני יודע שרוב הרופאים *בתקשורת* המליצו בחום על החיסון (שבסוף לא ממש הועיל כי גם אנשים שחוסנו נדבקו שבוע אחרי) אבל זה לא אומר שכל הרופאים / מדענים חשבו כך.. יש המון המון ברחבי העולם שיצאו נגד החיסון וכן גם בארץ (כמובן שדואגים להוציא להם שם רע).

'אז אתה לא מאמין בכל זאת לתחום רחב של אנשי רפואה' - זה לא בדיוק נכון.. אני לא חושב שהם משקרים לי, אני חושב שהם מקבלים נתונים מוטעים וזה מכל מיני סיבות.

צריך להבין שאם מגיע מישהו ואומר שהוא מתנגד חיסונים זה לא אומר שהוא סתם בלי סיבה החליט על כך כי הוא מוזר (לפחות בדר''כ זה כך) אלא יש לו סיבות, הוא לא טיפש. לכן שאלתי גם אם הייתן נותנות לזה צ'אנס.
אובר חוכם אני לא, ובטח שלא יודע יותר טוב מאחרים, אבל כמו שאמרתי, לא הסתמכתי על מה שהבטן שלי אומרת אלא הקשבתי לאנשי רפואה. זה לא משהו אנטי מדעי אלא להפך. פשוט זה לא בפוקוס לצערי. איך זה מסתדר עם ראש פתוח? להפך, הייתי שואל איך זה לא מסתדר עם ראש פתוח, כאשר אני שומע את כל הצדדים בדיון?

אני מצטער על ההיא שנפטרה, לא אמרתי שכל חיסון הוא רע, ונראלי שכבר כתבתי את זה. נכון יש חיסונים מועילים אבל גם יש חיסונים שלא כדאי לקחת.

וואו אין לך מושג עד כמה אני מסכים איתך בנושא דעות עם השלכות מעשיות או להפך. מכאן בדיוק נבע הפחד שלי..

ומי מאמר שלחרוג מהנורמה זה תמיד רע? לא כל 'נורמה' היא באמת נורמלית וצריך לזכור את זה.

חוץ מזה תודה רבה על העצה אני מאוד מעריך
אפשר להגיב?נפש חיה.
מקריאה עולה לי עוד נקודה של
קבלת מרות/ סמכות.
לאנשים עם דעה עצמאית או חופש מחשבתי
יש נטייה לחשוב שאחרים טועים או מטעים
וזה יכול להגיע למצב שהם לא שומעים איש
חוץ מאת דעתם הנכונה והצודקת, גם במחיר גבוה
שאותו הם משלמים (ואם הם נצרכים לריבית? ז"א אחרי מעשה ואחרי כל הפיצוצים הם מבינים שאולי טעו וכבר קשה מאד לתקן, גם כשזה אפשרי)
במצב כזה קשה לבנות זוגיות שאמורה להיות מושתתת על כבוד הדדי - כבוד והתחשבות בדעה או באדם שנוהג שונה מדרכו.

אא"כ אדם עובד על עצמו ומבין בענווה, שלא הכל הוא מבין .

תיקח כוס מלאה מים- אם תוסיף עוד מים הם יישפכו החוצה. כי היה להם מקום להישאר.
כשהכוס ריקה או מלאה במידה- היא יכולה להכיל עוד נוזל.
לענייננו- אדם שחושב את עצמו ל"כוס מלאה" דהיינו- מלא בחכמה ובדעת ולא מאפשר לעוד דברים למלא אותו, נמצא בסוף חסר , כי הכוס שלו לא יכולה להחזיק את תכולתה.

אדם ששומע , מקבל מאחרים ומבין שהוא לא יודע הכל- משאיר מקום בכוס שלו לקבל עוד מים וככה הכוס ממלאת את תפקידה ולא נאבדים מים. בסוף הוא גם יוכל להינות מהם .

מים- משל לתורה, דעת, תחומי ידע.

לא כל נורמה היא באמת נורמלית- אולי כי לא יודעים מה מאחוריה?
אבל דבר שהתקבל בציבור והפך לנורמה- כשרואים מישהו אחר נוהג אחרת, טבע העולם הוא להתבונן עליו (אולי בצדק) כמוזר וכחריג. ויש לזה גם מחיר. זה לא פשוט לחיות עם אדם שהוא נון קונפורמיסט ולא מקבל דעות של אחרים.

הקצנתי בכוונה אבל חשוב לדעת שזה גם דבר שקיים.
לגבי קבלת מרותהלוא תדעו?
וסמכות, את צודקת לחלוטין. יש אנשים שפשוט אי אפשר כך לחיות איתם.. במיוחד בזוגיות.

ברוך ה' אני לא חושב שיש לי את הבעיה הזו ובטח שאני מוכן להשתנות וללמוד תמיד, אני חס ושלום לא מכניס רק את השיקולים שלי (ולכן נוצרה השאלה).

מבין שבן זוג שיוצא מהנורמה זה קשה, השאלה אם זה נעשה בריש גלי ואז אני מסכים ולא הייתי עושה את זה לאף אחת, או שזה בתוך ביתו.. ותודה
לא הבנתי את השאלה בסוף, תוכל להסביר?נפש חיה.
איזו שאלה?הלוא תדעו?
זונפש חיה.
אם זה נעשה בריש גלי ואז אני מסכים ולא הייתי עושה את זה לאף אחת, או שזה בתוך ביתו..
אה.. זה כנראה קפץ ליהלוא תדעו?
לא סיימתי את המשפט:
התכוונתי שאם בן הזוג יוצא מהנורמה בצורה פומבית זה וודאי יכול לפגוע בבת הזוג ולכן לא עולה על דעתי לעשות כזה דבר.

אבל אדם שיוצא מהנורמה ועושה זאת בביתו זה כבר דבר אחר ואני לא רואה בזה בעיה
בביתונפש חיה.
רק צריך לזכור ולדעת את ההלכה הבסיסית ולהסביר את המניעים שלך לסובבים בביתך.
אם עושים דבר בלי להסביר השני יכול להסתכל על זה בצורה לא נכונה ולהבין את מעשיך שונה ממה שאתה מתכוון. למשל אם אתה נוהג רק לפי הבסיס ללא הנישואים, מי שלא מכיר את עומקה של הלכה לא יידע שאתה מקיים אותה רק כפשוטה ויכול לחשוב שאתה לא יודע או מזלזל ב"תוספות ההלכתיות"

גם אם בבית אתה הולך עם כובע ליצן או אף אדום של ליצן, דבר כזה מתפרש שונה אצל שאר האנשים שברחוב.
ברור ברורהלוא תדעו?
הרי איך אפשר לקיים קשר בלי הבנה מסויימת.

ושכחתי לסייג את דברי בכך שכמובן שיש דברים שגם אם עושה בביתו זה ממש לא מקובל אבל זה רק אם זה משהו ממש קיצוני כמו לרצוח
זה ברורנפש חיה.
מכל הדיון הבנתי שעולים שני דברים
א. אתה מודע לעצמך,לכוחותיך ב"ה בבריאות נפש וגוף.
ב. אתה עובד על עצמך.

שני אלו טובים מאד.

בהינתן שיש לך רב/נים איתו/ם אתה מתייעץ , ואתה גם מודע להלכה ולרוחה, על פניו לא צריכה להיות לך סיבה שמונעת נישואין.

(צריכה להיות) מוכנות להרכבה ויכולת הכלה, סובלנות סובלנות לבניית קשר שיוביל בע"ה לבית.
תודה רבההלוא תדעו?
זה מחזק לשמוע שכך את חושבת. באמת משתדל לעבוד על המידות ושמח שזה בא לידי ביטוי
מה שנקראראשיתך
אל תעירו ואל תעוררו עד שתחפץ

תצא, תכיר, אם תעלה הסוגיה - תסביר את עמדתך בהגיון ובטוב טעם

כך הבחורה תכיר את האישיות שלך ותקח בפרופורציה, אולי תסכים עם דעתך ואולי לא
נכוןהלוא תדעו?
באמת כל הדיון הזה התחיל פשוט מחשש פנימי שקיים בי.. מאמין שבסוף יסתדר
לכן כתבתי בתגובה -לגיטימי?

"כי ההבנה של איך חיסונים עובדים קשורה בהבנה מעמיקה של מערכות ביולוגיות, וכשלא באמת מבינים וקוראים פרסומים פופלאריים - מקבלים תמונה מעוותת ומתווכת על ידי בעלי אינטרסים."

וזאת הסיבה שאני חושבת שאתה מתנגד לחיסון מסיבה שאינה מדעית (ושים לב שהחרגתי את הקורונה בהודעתי): (ככל הנראה) אינך מדען \ רופא, ואין לך את הכלים והמיומנויות להבין את הצדדים השונים בדיון הזה. מתנגדי החיסון בעולם שהם מדענים\רופאים - הם מיעוט שבמיעוט. זה ממש לא המון המון. 

אתה כותב - "שהם מקבלים נתונים מוטעים וזה מכל מיני סיבות" - ולמה אתה חושב שלך (או לאנשים שאתה מסתמך עליהם) יש נתונים צודקים? 

כשאתה אומר שאתה שומע את כל הצדדים בנידון, אני שואלת עד כמה יש לך בסיס להבין את הצדדים בנידון. לא אמרתי שאתה מסתמך על הבטן שלך - אבל לא הקשבת לרוב מניין ובניין של אנשי הרפואה. ואולי גם לי יש ראש פתוח, והקשבתי לכל הצדדים בדיון, ובכ"ז החלטתי להתחסן?

איפה נמצא הצד המדעי בהחלטה שלך?

לחרוג מהנורמה זה לא בהכרח (ומה זה בכלל נורמה?) אבל כפי שכתבה @נפש חיה., יש לזה מחיר. כמו לכל דבר בחיים.

היא גם הדגישה משהו שרמזתי אליו - היא כתבה על קבלת מרות, ואני שאלתי באיזה עוד תחומים בחייך זה עלול להשפיע בצורה מעשית.

אם נמשיך באותו קו מחשבה שלך מבחינה הלכתית - למה שתשאל פוסק מה לעשות, הרי יש דעת מיעוט איפשהו שמתירה לעשות את מה שאתה רוצה לעשות, אז למה לעשות כדעת הרוב שנפסק להלכה? למה לא להחליט בכל עניין להסתמך על פוסק שפסק משהו? מה זה משנה שכל הרבנים האחרים סוברים אחרת? אתה הרי למדת את הסוגייה, והחלטת שדווקה שדעת המיעוט נכונה.

רק רוצה להוסיףנפש חיה.
ממה שהבנתי עיקר הבעיה נמצאת כדאדם חושב שהוא יודע הכל ולכן אין סיבה להקשיב או לקבל דעות אחרות. אדם כזה יהיה אגואיסט ואולי קצת נרקסיסט ביחס לאחרים.

כשיש אדם שצריך להיות נאמן לתורה , רוח ההלכה,קיום מצוות וכד' , העבודה העצמית ולימוד התורה (הרי מה זה לימוד? מה זה גמרא? מה זה פוסקים? כל אחד חושב אחרת אבל כולם יונקים מאותה תורה ומכבדים מאד אחד את השני על אף המחלוקת ההלכתית!), מעדנים אותו להצליח להשתפר בנקודה הזאת.

בתור יהודי מאמין- הבנתי שהכותב כן אדם שדעת ההלכה וכו' חשובה לו והוא לא מחפש להתנצח לפני עצמו או לפני אחרים.
מסכימהלגיטימי?

ולכן פתחתי את התגובה הראשונה שלי בחשיבות הוויכוח.

הוא בהחלט לא נשמע אדם אגואיסטי, ושהום מוכן להתמודד, לבדוק ולברר - שזה באמת דבר טוב.

לא הייתי רוצה לחיות עם מישהו שחושב שהוא תמיד צודק.

אבל,

יש לי בעייה עם איך שהוא מתאר שהוא מקבל החלטות הרות גורל.

כדי לקבל החלטות שקולות בנושאים רבים, דרוש ידע רב בנושא המדובר. אני יוצאת מנקודת הנחה שאין לו את הידע הנדרש כדי להבין את הדקויות - ומטריד אותי הצורה שבה הוא קיבל החלטה. וניסיתי להדגים את הבעייתיות מתחום שהוא כנראה מכיר ויודע יותר טוב. 

האם מה שהוא מתאר זה משהו חוצה תחומים?

זה צריך לברר איתו.נפש חיה.
ממה שראיתי בחיי
אדם שפתוח לקבל ולשמוע
זה לא רק נוגע לתחום אחד.

ויותר נוח לדבר איתו וליצור איתו אינטראקציה נעימה.
רגע אני לא מבין 2 דבריםהלוא תדעו?
1. התחלתם לדבר עלי בגוף שלישי? סתם אני מבין
2. אני לא יודע איך @לגיטימי?
יודעת את סוד קבלת ההחלטות שלי.. אמרת שאת מודאגת מהצורה בה אני מקבל אותן אבל אני חושב שזה פשוט ההחלטות עצמן שמדאיגות, לא?
לא אמרתי שאני מודאגת מאופן קבלת ההחלטותנפש חיה.
אם תשים לב אני השתדלתי לכתוב בצורה כללית ולא אישית כדי שאם תמצא שהנקודות נכונות או תרצה לקחת את הדברים אליך, תוכל ומבחינתי הכותבת, ללא חשש פגיעה וכו' .

לגבי ההחלטות-
נכון שיש החלטות בעניינים שונים (לא משנה אילו) ששייך להתייחס בצורה אחרת לכל אחת מהן

אבל הבסיס אותו בסיס בעיניי.
הזווית ממנה פועלים למעשה היא אותה זווית ראייה מכבדת/ מקבלת/ מתחשבת באחר. בזוגיות זה מאד קריטי.

אם בחיי הנישואין מחליטים (בכל מיני נושאים, גם שוליים יחסית) על דעת יחיד ללא להתחשב באישה/ שאשה תתחשב בבעלה , זה לא מביא רוח טובה ביניהם.
נכוןהלוא תדעו?
לכן תייגתי את @לגיטימי?

וכן עזרת לי מאוד בדברים שכתבת וממש תודה
טוב תראי,הלוא תדעו?
אני לא רוצה להתחיל לפתוח כאן דיון על הנושא הזה כי זאת לא המטרה, את תביאי טענות משלך ואני אביא טענות משלי אבל זה לא ימצה את עצמו... סתם חבל לשתינו על האנרגיות.

אבל אני כן רוצה להתייחס יותר למה שאמרת לגבי רב / פוסק הלכה. יש הבדל מאוד גדול בין ההלכה לבין המדע. הגישה לשתיהם שונה, יש עניין של מרות של חכמי ישראל (לכן תתפלאי לשמוע שבאמת התחסנתי בסופו של דבר, כי זו הייתה הוראת גדולי ישראל, למרות שאח''כ הרגשתי מאוד קשה עם עצמי). ברור לי כשמש שהם מבינים ורואים רחוק יותר ורחב יותר ממה שאני מסוגל לראות ולתפוס כרגע, ומבחינתי אי אפשר להשוות בינהם לבין רופאים או מדענים (ואגב גם אני פיזיקאי). לעומת זאת, כשמדובר בהוראה ספציפית לאדם מסויים בסיטואציה מסויימת, יש לי את הרב שלי שאליו אני הולך לכל שאלה / התייעצות ושומע לעצתו.

ואם אלמד את הסוגיא ואראה ש'כולם טעו' ואני צודק אז כנראה שמשהו השתבש אצלי, כי אני אף פעם לא עובד ככה.. תמיד תמיד בודק ולא יוצא בהכרזות.

זהו, לא יודע מה עוד לומר..😅
לא מכירה אותךלגיטימי?

ובטח שאין לי מושג מהו סוד קבלת ההחלטות שלך. 

יש לי רק את מה שכתבת כאן.

המטרה כאן היא לא לדון על יתרונות וחסרונות של חיסונים (אם תרצה לדבר על זה באופן פרטי, אפשר). המטרה כאן היא לנסות להניח את האצבע על איך אתה מקבל החלטות.

בנושא הזה של חיסונים, אני לא רואה הבדל בין ההלכה למדע, ולא יודעת למה אתה מחלק בינהם.

עם כל הכבוד לפיזיקאים, חיסונים זה לא תחום ההתמחות שלהם. ואפילו רופאים\מדענים אחרים יכולים להיות בעלי תואר כזה או אחר, וזה עדיין לא תחום ההתמחות שלהם.

אבל יש אנשים שזה כן תחום ההתמחות שלהם. שברור לי כשמש שהם מבינים ורואים רחוק יותר ורחב יותר ממה שאני מסוגלת לראות ולתפוס כרגע בנושא הספציפי הזה.

ולאור מה שכתבת, האם חיסון ילדיך זה משהו שתסתמך על הוראת גדולי ישראל? ושוב, חיסונים כמשל - באילו תחומים מעשיים בחייך אתה מתכנן להסתמך על הפוסק שלך, ובאילו לא?

אני לא מבקשת ממך תשובות; ההודעות שאלה שכתבתי פה הם מענה לשאלתך הראשונית - תיאור בכנות של למה הייתי מאוד חוששת לצאת איתך. יש לי תחושה שהבהרתי את עמדתי, מה מפריע לי בגישה שלך (או לפחות באיך אני מבינה את הגישה שלך).

אבל כפי שראית פה - זה שאני חוששת לא אומר שכולן יחששו.

אתה שואל מתי לספר על זה? הייתי מדברת עם הרב שלי, לשאול אותו מה הוא חושב.

ויאללה, לקפוץ למים.

אי אפשר לחכות לנקודת השלימות כדי לצאת, יש לנו עבודת המידות כל חיינו.

הבנתיהלוא תדעו?
תודה רבה שכתבת בעניין
זה עוזר מאוד
עונהמחפשת111

אל תפחד להיות עצמך

גם אני בדעה שלך, ויש לי דעות שלא תמיד מחליקות טוב לאנשים בגרון, אבל זאת אני.

וכמו שכתבת, לא סתם הגעת למסקנות האלה. וככה גם אני

תחפש מישהי עם פתיחות מחשבתית, ואני בעד להגיד את הדברים שחשובים לך על ההתחלה ולשמוע איך הצד השני מגיב לזה. לא לחכות שיווצר קשר רגשי ואז תדבר על זה. 

ברוכים הבאים למועדון המיוחדים! חושף שיניים

(ולדעתי כדאי שתחזק את הערך העצמי שלך. אתה כותב 'האם הייתן נותנות צ'אנס?' כאילו מישהי עושה לך טוב.. תבוא בגישה שיש בך מלא טוב ומי שתתחתן איתך תזכה בך!! גם אם הדעות שלך לא כמו כולם).

נחמד לדעתהלוא תדעו?
שיש כמוני אנשים🙂 שנמצאים כאן
הפחד הוא שכאשר אני אומר דבר כזה על ההתחלה זה ישר ייצור אנטי וזה כל מה שהיא תחשוב עליו כל הזמן וחבל..

אולי באמת צריך עוד לחזק את הערך העצמי שלי, אבל בלי קשר הסיבה שכתבתי בצורה כזו זה כי אני לא מאמין שאני צריך ליישר מישהי לדעתי אלא רק לראות אם ניתן לדבר על זה בכלל.

בכל מקרה תודה רבה
חשוב להיותהפי
לא קיצוני בכל דעה ..
מפחיד אותי מישהו קיצוני כי זה אומר לבטל במאה אחוז דעה של מישהו אחר .
אפשר להאמין בדעה שלך אבל עדיין אפשר לקבל דעה אחרת .. ולא לפסול לגמרי , או לא לפי אותה דעה
ואם זה לא קורה זה כן מרתיע אותי .

בכל מקרה יהיו נושאים בטוח בזוגיות שלא נסכים לא ירגיש לי נכון שנלך על פי דעה אחת מאה אחוז שלו ונזנח את הדעה שלי.. השניה

לא להיות קיצוני זה דבר אחדהלוא תדעו?
ולבטל במאה אחוז דעה אחרת זה דבר אחר. לא אומר שזה מה שאני עושה ובטח שזה לא טוב לבטל דעה אחרת במאה אחוז, אבל לפעמים צריך להבין שיש אמת ויש שקר ולפעמים הם קצת יותר שחור לבן מאשר אפור
שאלת אם אותי זה היה מרתיעהפי
עניתי שמאוד זהו
בסדר. תודההלוא תדעו?
אני חושבת גםהפי
שלפעמים אפשר לעמוד על הדעה שלך אם היא באמת באה מהלב
ואולי אפשר גם לחפש מישהי כזאת שגם לה הדעה הזאת חשובה
תראהנפש חיה.
יש דרך להציג את הדעה שלך לשני גם אם היא הפוכה, היא יכולה להתקבל יפה מאד, וכמל הדעה של הבחורה, ואז דנים בנחת מגיעים להחלטה בדרך האמצע (או שמסכימים על משהו אחר ללא הרגשות לא נעימות) והכל טוב.
בהחלט אני בונה על זההלוא תדעו?
ומתפלל שה' ייתן לי את המילים הנכונות בזמן הנכון.
בע"הנפש חיה.
בניין עדי עד זה בניין שבונים אותו כל הזמן.

החכמה היא לא רק להתחתן כדי להקים בית להקים בית ולהיות מאושרים יחד לאורך השנים בע"ה.

תצליח!

נ.ב
רק אחרי שהבחורה תכיר אותך טוב (כולל הלך הרוח והמחשבה שלך) ותתרשם ממעלותיך/ ההפך, הצד השני יוכל לשקול
וכנ"ל אתה תוכל לשקול כל פי ההתרשמות ממעלות הבחורה וכו'
ואם תראה שבאמת שייך להמשיך
כדאי גם לשקול ייעוץ אצל יועץ נישואין טוב.

(למחשבה-רוב הסיכוי שאדם אגואיסט לא יסכים ללכת או לפנות או לקבל ייעוץ כמעט בכל שלב, בטח כשהוא קריטי לחייו)
תודה רבההלוא תדעו?
הכל תלוי בגישה בה אתה נכנס לקשרהלב בוערר למלך

בעניים שלי.. כן?.
יודעת שלא כולם יסכימו.

על מה שאתה מדבר, זה לא דבר שמגיעים לשלב מסוים בקשר- אז פותחים אותו. אז משתפים אותו.
זה לא העניין פה.
זה דבר שלא צריך לשתף אותו.. 
קולטים אותו מאוד מהר. זה בדיבור, זה בהסתכלות על העולם, זה בהתנהגות, בהרגשה שאתה מצייר, זה בהכל.

ואיפה לא צריך לשתף אותו?
בקשר אמיתי וטהור. שיש בו פתיחות וכנות.

כמו שכתבת, ברגע שאתה בה בראש פתוח, ואתה יודע שאם עשית טעות אתה תתקן אותה, ואתה לא מגיע ממקום כזה שאתה מושלם, אלה ממקום של ענווה.  אין פה שום דבר מרתיע.

הענווה היא בדרך שלך, בבחירות שלך, היא ממש לא אמורה להוריד את ההרגשה שלך, ההרגשה של השלמות בדרך בה אתה חיי, ובצורת הסתכלות שלך על העולם וכו'..

ענווה ממקום שלם, אבל שמחפש תמיד ללמוד עוד, להתקדם, ולגדול..
ענווה של חיים.

ברגע שאתה מגיע ממקום כזה, זה לא רק שלא מרתיע, אלה מרגיע, ונותן תחושה של רוגע ויציבות.

תחשוב עלזה רגע אתה, זה מרתיע שמישהו מגיע מולך בהרגשה שהוא יודע הכל,  וצודק בכל, וכל מה שהוא מחליט זה נכון  וכו'..
לא רק בהרגשה, אלה הוא באמת מאמין ובטוח בזה.
נכון מפחיד? ומרתיע? ולא נעים?
איך אפשר לבנות קשר עם בנאדם כזה?

קיצר אתה לא צריך לשאול רק את הבנות.

בקשר, ובמיוחד בקשר זוגי, מתקדמים. לומדים. גדלים. עושים טעיות- מתקנים אותם. 
זה קשר.

אז נראה לי לעניות דעתי פשוט אתה צריך לחשוב איך אתה רוצה שיסתכלו עלייך.. שיתפסו אותך.. מבין?
תחשוב אם למישהו שיושב עכשיו איתך נעים. הוא מרגיש בטוח. טוב לו...

ונשמע ממה שכתבת שאתה בנאדם טוב
אז זה ממש ביידים שלך.

מחילה שכתוב מבולגן.
שנה חדשה, התחלות חדשות.

ובעזרת ה' ילך לך בטוב, בשמחה גדולה ובקלות! ושתצליח!
ושנזכה כולנו תמיד לחיות חיים של ענווה, ולהתקדם.

בשורות טובות
גמר חתימה טובה! ושבת שלום

וואו, שלום 👋👋👋 ארץ השוקולד
טוב לראות אותך כאן.
מה שלומך?

(נדחף ויוצא)
מאוד עוזרהלוא תדעו?אחרונה
לשמוע. זה לא מבולגן, תודה רבה
גמר חתימה טובה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

חברים -מי שמדי פעם צופה בסדרות \ סרטיםשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך