חברה טובה שלי מאוד פגעה בי קשות. היא ידעה מזה, התעלמה חודש. רמזתי על כך. מאוחר יותר פגשתי אותה בחתונה של חברה משותפת, שם התעלמה והתחמקה ממני.. לא היה לי נעים ואמרתי לה שהכל טוב ושנדבר על הדברים אחר כך, כדי שלא תפגע האווירה, אבל מאז לא דיברנו. ניתקתי קשר לחלוטין, (לא נראה שהזיז לה ולא ניסתה לתקשר יותר מדי) החלטתי שלי זה טוב, כשבפועל אני נשרפת מבפנים.. מפגיעה ומהזלזול. עבר המון זמן...
עכשיו היא רוצה לדבר, לפני יום כיפור.
זה מרתיח אותי!!! ואם לא היה יום כיפור??? את לא היית באה ומדברת? היית ממשיכה לזלזל בי ובפגיעה שהייתה!! כי זה כל כך מלאכותי וסתמי!! אי אפשר לפספס!!
ומצד שני, אני מרגישה שאני חייבת לסלוח לה, כי יום כיפור וזה. אבל לא מסוגלת לדבר איתה.
זה פשוט לא פייר! שהיא תסמן וי, תבקש סליחה סתמית כזו, תצא ידי חובה ואני בטח שאמחל לה, אבכה ואגיד שאני בכלל אשמה בכל, איך שהיא תפתח את הפה. (והיא יודעת את זה) כי אני כזאת רכה ורגישה ומזלזלת ברגשות של עצמי. ואני יודעת שאמחל לה אולי בפה.. בדיבור.. אבל לא בלב.
אני יודעת שאם עד מחר לא אדבר איתה, היא תיכנס ככה ליום כיפור, וזה ישב עלי, ויהפוך את הגלגל לכך שאני אצטרך לבקש ממנה סליחה שלא נתתי לה הזדמנות לדבר ולבקש סליחה..
אוף. פשוט מתסכל.
סליחה שיצא ככה ארוך. אני כבר שעה מתבחבשת ובוכה.
אשמח לעצה, איך לפעול ולדבר..

שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם