האם זה שלא ברחתי זה מזוכיזם,או שכדאי לתת צ'אנס שובאופטימיות?

בוקר טוב,

שתפתי את האתגרים שלי כמה פעמים בעבר אבל כנראה בצורה לא מסודרת, אז מנסה לסדר ומקדים שמדובר בחוויה סובייקטיבית שלי:

רקע

זוגתי (בחוויה שלי כאמור) נגועה מאוד בדפוס אישיות של "פאסיב-אגרסיב", שלמי שמכיר זה עשוי להיות גהינום לחיות עם מישהו כזה (בפרט כשהצד השני הוא טיפוס שאוהב תקשורת ודיבור גלוי על רגשות).

אני לא חושב שהיא אישה רעה בכלל (או כמעט בכלל...), אבל נראה שמההתחלה היא לא באמת רצתה מבחינה מציאותית-טבעית וספונטנית להתחתן בכלל ואתי בפרט, אמנם היינו באורות כמו כולם (ואולי יותר מכולם...) אבל זה הרגיש לי מתאמץ ולא "זורם" ו"טבעי" כאמור.

במבט לאחור אני מבין שהיא "הסכימה" מבחינה רגשית להתחתן ולהיפתח מתוך הנחה לא מציאותית שנחיה כמו מעין "מלאכים" ברוגע מושלם בלי שום קונפליקט ומריבה (בכל רמה).

אם בשנה וחצי הראשונות למרות חוסר הטבעיות היו לה כוחות ואנרגיות להשקיע ב"פרויקט" כך שאיכשהו התעלמנו ממה שיש מתחת לפני השטח.

ברגע שהגיעו הילדים (יש 3 היום ב"ה) זה התחיל לאט לאט להתדרדר, וכיום היא בברוגז כמעט מלא אתי.

(אמנם יכולה לנסות לדבר אתי כשצריכה ממני משהו, אבל גם אז בדרך כלל לא תהיה לה סבלנות לשמוע אותי אפילו בנושאים הכי טכניים, ומה שהכי קשה לי הוא ההפתעה בה היא זונחת שיחה באמצע ללא הודעה מוקדמת כשמשהו לא נוח לה "בדיוק") 

גם לא טבלה יותר משנה (!) בשל הרגשת "חוסר ביטחון" מצידה.

ברור לי שגם לי יש את האתגרים שלי ויש דברים שבמבט לאחור הייתי נוהג אחרת לגביהם, אבל אני לא חושב שיש משהו שיכול להצדיק התנהגות כמו זאת שאני סופג ממנה וסופג וסופג וסופג...

במצב היום, אני חווה התדרדרות נפשית שלי (חי בסטרס די גדול וכו'), וכל רגע במחיצתה גורם לי סבל, ואני תוהה אם יש בכלל טעם בכל זה, ועד מתי נסחוב ונסחוב...

יועצים ומטפלים

אני יודע שהתגובה האינסטנקטיבית במקרים כאלו היא לשלוח לייעוץ.

אז הלכנו ליועץ זוגי למשך כמעט שנה, היועץ היה אדם חכם לכל הדעות, אבל לטעמי הוא התמקד יותר מידי בענייני תקשורת חיצוניים והפחתת מריבות (גלויות, להבדיל מברוגזים למיניהם...) אבל כמעט לא התייחס לנושאי הרגשות והאינטימיות.

למדתי בדרך הקשה שלפעמים כן כדאי לחפש איש מקצוע מוסמך, העניין הוא שלזוגתי אין כוח כרגע ללכת למישהו אחר....

כרגע בתהליך של חיפוש מטפל עבורי, דברתי היום עם מישהו מטעם קופת החולים שאמר שיבדוק אם פנוי ויחזור אלי עוד שבוע "כזה".

מה אני צריך ממכם בעצם?

הספק שלי הוא מה בינתיים, האם יש טעם עד שאקבל הכרעה בעזרת המטפל בעז"ה, להמשיך לנסות "לחזר" אחריה "לעבוד על מידותי", לבוא לקראתה ולתת לה "מה שהיא חולמת", גם כשאני לא מקבל כלום בתמורה?

•               כשאני מדבר על מה שהיא חולמת, זה בעיקר שותפות מלאה ועמוקה  בעול הבית והילדים  (כן, אני יודע שהם גם ילדים שלי אבל את עול הפרנסה אני נושא כמעט לבד), יכול להיות אפילו שאעזור לה שעות בבית אבל היא תרגיש שזה לא מכל הלב ותשדר אכזבה.
              (כמובן שיש פה להבנתי משהו מאוד לא מאוזן ועל פניו מעוות, שאישה שלא מסוגלת לנהל תקשורת בסיסית עם בעלה, שמה מחיצה ברורה לכל נושא האינטימיות וכו' - עוד לא מתביישת לצפות כאלו ציפיות מבעלה).

מצד אחד זה מרגיש לי כל כך מעוות, שוחק והרסני לתת לה את הלב שלי במצב כזה.

מצד שני אולי כן כדאי שאנסה שוב כמה שבועות להתנהג "כמו מלאך" כדי להרגיש שעשיתי כל מה שיכולתי כדי לתת לה את הביטחון עליו היא חולמת.

מצד שלישי - אני חושש שאם ההתנהגות ה"מלאכית" תצליח וזוגתי תסכים ברוב טובה לטבול וכו', האם לא נחזור שוב ללופ בו היא מצפה שנמשיך לחיות כמו מלאכים עד 120 בלי שום קונפליקט/תלונה/כעס/מריבה קטנה וכו', ושוב ברגע שיקרה משהו כזה היא תיסוג שוב וחוזר חלילה...

תקשיבסוסה אדומה
הסיפור שלכם באמת מורכב מידי לפורום.

אבל לעשות קצת סדר...

לגבי מה שדיברת לעניין התקשורת, זה פער מוכר בין הרבה זוגות. כזה שצד אחד הוא איש תקשורת ואינטימיות, וצד שני פאסיב אגרסיב עם האור שבצל הזה.
לא סתם הפער הזה מוכר,
משהו קסם לך בחלקים הנוחים שבפאסיב אגרסיב הזה וחשוב שתזכור את זה, מה כן דיבר ואולי אפילו עדיין מדבר אליך בהתמודדות מהסוג שלה.
כל זה לא בא למחוק את הקושי שבחיים לצד זה.
לגבי זה, טיפול רגשי שלה עשוי לעזור. ניסיתם?

לגבי טבילה במקווה,
זה משהו שאתם חייבים לפתור.
צריך להיות כלל בינכם שאתה לעולם לא תיגע בה ללא רשותה וללא רצונה, אבל שהטבילה חייבת להעשות.
חשוב שתהיה לכם את האופציה להתפייס, לא משנה מה קורה בינכם.
אישה לא סתם לא רוצה לקיים יחסים, יש פער אמיתי בינכם, חלק ממנו הוא מה שאמרת שהיא צריכה לדעת לתמלל אותו.
כרגע אתם רק הולכים ומתרחקים האחד מהשניה וזה באמת סבל גדול עבור שניכם.

לסיכום על הצד שלה, היא צריכה טיפול רגשי שיעזור לה לדבר באופן גלוי על הקשיים שלה ועל הרגשות שלה, לפעמים עצם השיחה עם המטפל פותח את הערוץ הזה בנפש.
וללכת לטבול.
גם על הפער הזה תצטרכו לעבוד ולטפל - זה כבר בטיפול זוגי.

על הצד שלך שיהיה נוכח בינכם שאתה לעולם לא נוגע בה שלא לרשותה ולרצונה.
זה שאישה מותרת לך מצד ההלכה, זה לא הופך אותה לאדם ללא רצון, חירות ומרחב פרטי על הגוף שלה (אני מציינת את זה כי הנושא לא ברור לכולם).
היא צריכה לבחור ולרצות לגעת בך, אופציה אחרת מדכאת חשק ורצון של אישה.
במילים אחרות, שיהיה ברור לה שאתה מכבד אותה ומבקש את רשותה להתקרב אליה. (אבל שוב, מקווה חייב להיות (תעביר לה את המסר כחכמתך)).

דבר נוסף, אתה מדבר על הקושי שלה בלבטא את רגשותיה ורצונותיה, אבל מצד שני אתה קצת בז לקושי שלה.
היא רוצה שותף אמיתי ומכל הלב. אני לא בטוחה שהרצון שלה הוא כמותי כמו שהוא מהותי.
יכול להיות מאוד שעדיין אתה תהיה המפרנס העיקרי והיא תהיה ההורה העיקרי בפועל אבל עדיין היא תרגיש מהותית הרבה יותר נראת ומוערכת ושהעול הזה שיש נטיה לזלזל בו הוא עול לא פחות אם לא יותר דורש, טעון ומאתגר מעול הפרנסה.
תסיר ממנה קצת אחריות ומתוך רצון והבנה אמיתית ומהותית שהעוח הזה הוא גם שלך.
היא רוצה ממך את הלב. היא רוצה קצת חלוקה בנטל הזה שהוא באמת באמת לא פשוט.
הציפיות שלה לא מופרזות ואין שום קשר בין זה לבין זה שאתה צריך לקבל על זה תמורה (אתה באמת צריך להיות צד בנטל הזה).
היא לא טובלת כי היא פגועה, והיא לא אמורה לתת ולמסור את הגוף שלה בתמורה לעזרה שלך. היא לא זונה.
היא בסה"כ אישה בריאה ומיואשת ופגועה. ככה אתה צריך לראות ולהבין את זה מהצד שלך.
(זה לא סותר את זה שהיא צריכה לטבול רק לשם האופציה לפיוס בינכם)

לסיכום, החלק שלך בנושא התקשורת, הוא כשהיא סוף סוף כן מתמללת ציפיה וכאב מהצד שלה, שתכבד אותה באמת בנפש שלך. זה רק יעודד אותה להיפתח יותר ולתת אמון ביכולת שלה לתמלל וגשר ככה על הפערים.

בכל מצב, אתם לא יכולים להמשיך ככה,
היא צריכה טיפול רגשי, אתם צריכים טיפול זוגי (שניכם צריכים אותו), והאישות בינכם היא התוצאה קודם כל, ובע"ה גם הסיבה.

תכבד אותה, היא צריכה אותך ואת ההבנה שלך. אתה לא מבין כמה זה יכול להיות פשוט.

נ.ב. המצב בינכם לא נשמע חמור.

תודה על התשובה המושקעתאופטימיות?

הבאת דברים לחשוב עליהם, רק כמה נקודות ברשותך:

לגבי הקושי שלה - אני לא מזלזל בקושי שלה, רק שמרגיש לי הזוי שהיא מצפה שאתמסר, אתן את הלב שלי בעומק וכו', והיא מצידה לא תהיה "חייבת" כלום, מה שמרגיש לי שהיא מצפה שאני אהיה "בן זוג" שלה והיא לא תהיה בת זוג שלי, צורת החיים הזאת שוחקת אותי מאוד וגורמת לי לנזקים נפשיים.

שוב, הייתי מאוד רוצה לכבד אותה, אבל אני גם בן אדם, וקשה לי מאוד לחיות בצורה חד צדדית כזאת.

לגבי טבילה - מאוד יפה ונכון מה שאת אומרת מבחינה תיאורטית, הבעיה היא שכמו שאמרתי היא ב"ברוגז" כמעט מוחלט אתי, וכל ציפייה שלי ממנה בכל רמה שתהיה (גם אם הכי עדינה בעולם) מרגישה לה כמו "הכרחה והצמדה לקיר", אז זה כמובן חסר סיכוי.

לגבי טיפול בשבילה- גם כן מאוד נכון מה שאמרת, אבל היא מתחמקת מלהתעסק בדברים האלו, היא דווקא מדברת עם מישהי (לא מוסמכת) על כל מיני טראומות ורגשות, אבל הם לא עוסקים בנושא הזוגיות והאינטימיות...

לגבי השאלה אם המצב גרוע, האם זוגיות של 8 שנים, במסגרתה רק בשנה וחצי קיימנו יחסים תקינים, ואחר כך היו תקופות שבכלל לא, תקופות של פעם בחודש-חודשיים, ואחר כך יותר משנה רצוף ללא טבילה זה לא מצב גרוע מספיק?....

(עוד חידוד בנושא הטבילה, ההימנעות שלה לא קשורה לנושא המגע אלא לדברים יותר עמוקים, גם בתקופה שטבלה כמעט אף פעם לא קיימנו יחסים בליל הטבילה, והיו חודשים שלא קיימנו)

איך המצב לא חמורמשמעת עצמית
אם הם לא בקשר אינטימי כבר שנה???
תהיה הסיבה אשר תהיה זה לא מצב נורמטיבי ותקין בדום צורה.
הייירוק בעיניים
נשמע שיש הרבה הרבה כאב ביניכם שהתחיל בקטן ונהפך לכדור שלג גדול כי לא הצלחתם לעצור אותו בזמן.
זה ממש ממש מבאס כשמשקיעים את כל האנרגיות והתקוות במטפל ובסוף זה לא הגיע לשורש הבעיות.
אפשר להרגיש את הייאוש בדברייך כאילו המציאות היא נתון ומצד שני אתה כן מחפש איך לצאת ממנה, עם האמונות שלך.

אז קודם כל האמונות שלך הם שלך. יכול מאוד להיות שהאבחון פסיבי אגרסיבי שאיבחנת את אשתך הם ביטוי לפגיעות ומשקעים שאתה חלק ממנו. ובזה שאתה כבר שמת אותה במשבצת ומשקף לה בצורה כזו או אחרת זה לא עוזר לה לצאת מזה, ולפתוח את הלב שלה. אתה גם בעצם מציע כפיתרון לנסות להיות מלאך בצורה מלאכותית, כשזה נשמע שהיא מחפשת את הלב האמיתי שלך.

בקיצור רציתי להציע לך שתלך לטיפול זוגי לבד. נשמע שיש מלא דברים שתוכל לקבל מזה, איך לתקשר עם אישתך בשפה שלה, איך לשמוע לכאבים שלה, איך להכיר אותה באמת.
וברגע שתמצא מישהו טוב, שמצליח למנף אותכם כזוג רק על ידי עבודה בצד אחד, אני מאמינה שאשתך כבר תראה את השינויים בך ותתחיל להאמין בטיפול שוב פעם ותצטרף אלייך כדי למנף את הזוגיות עוד יותר, עם החלק האקטיבי שלה.
חשוב לי להגיד משהו אחדזוזיק העכבר
ההתלבטות שלך ממש מורכבת וזו עלולה להיות טעות גדולה מאד עבורך להסתפק בהתייעצות עם אנשים מהפורום.

אתה מתאר מציאות שאתה רואה , יכול להיות שאתה עיוור מאד למה עובר על אשתך ואין לך דרך לפקוח את העיניים בלי מישהו חיצוני,
יכול להיות גם להיפך - שהמצב ממש חסר תקנה ואתה לא מבין את זה - בקיצור, תתאמץ ותמצא דרך להתייעץ עם מישהו טוב ואמין
תכלס'- נכון מאוד,אבל סיעור המוחות מסייע בינתייםאופטימיות?
עבר עריכה על ידי אופטימיות? בתאריך י"ט בתשרי תשפ"ג 16:23

עד שאמצא מטפל ואגיע למקום משמעותי יחד אתו בעז"ה, תהליך שמטבע הדברים לוקח זמן...

תודה, חידדת את הנקודה טוב...אופטימיות?

אני רוצה ללכת לטיפול לבד כמו שכתבתי, אבל אני מתלבט מה בינתיים.

בנוסף, ברור שיש הרבה מן האמת במה שכתבת שמדובר בכדור שלג שהתגלגל והחריף,( כמו שברור שגם היו דברים קשים מההתחלה ובראשם זה שלא באמת היה לה רצון אמתי וטבעי להתחתן לא אתי ולא עם אף אחד, כפי שרמזה במהלך הפגישות).

לגבי נתינת הלב שלי, שמיעה לכאבים שלה וכו' - זה נשמע מאוד נכון, השאלה היא האם ואיך אוכל לתת לה לב כשבצד השני יש חומה עם קוצים....

עונהירוק בעיניים
נשמע ששניכם מאוד פגועים ואין לאף אחד כוח רגשי לתת את הלב.
לכן אני לא חושבת שזה טוב שתנסה עוד לופ מעצמך בלי ליווי. כי זה נשמע שאתה משקיע אנרגיות במקום שלא נותן מענה לאישתך .
אני חושבת שבינתיים שאתה לא מוצא איש מקצוע טוב, תנסה להשקיע בלימוד תקשורת טובה לשתיכם.
אני מאוד מאוד ממליצה על הסדרה של ד"ר מרשל , תקשורת מקרבת. נשמע מצחיק כי דווקא אתה מרגיש את האגרסיביות באישתך, אבל תגלה שיש עוד דברים בתקשורת שלנו שלא מקדמים אותנו.
תחפש ביוטיוב: דר' מרשל רוזנברג תקשורת מקרבת
תצפה ב4 פרקים באנגלית עם כיתוביות בעברית.
תודה על ההצעה, נרשמתי לתכנית תקשורת מקרבתאופטימיות?

של מאיר שרפר, וכמובן שזה תורם הרבה אבל לא הרגשתי שזה קשור לנקודה איכשהו, כי שוב כשלזוגתי "אין כוח" אלי ובכלל לאנשים, אין מה להתאמץ לתקשר "יפה" ולהמשיך להתעלם מהפיל שבחדר.

בכל מקרה, אוהב את האבחנות שלך שקרובות לדעתי לנקודה...

לא מכירהירוק בעיניים
את מאיר שרפר.
מה שאני למדתי לחיים האישיים שלי מדר מרשל הוא נקודות עמוקות יותר מעבר ללדבר יפה.
- להסתכל לאדם בצורה חיובית
- להאמין שכל אדם רוצה להיטיב לשני, במהותו
- לדעת לזהות מה באמת חוסם את התקשרות ביננו
והכי חשוב לדעתי, ללמוד להקשיב לשני *באמת* (לפני שמנסים להיות מובנים).

גם לי היו מלא סיבות להאמין שהצד השני אטום באיזה נקודת זמן בחיים שלנו (לא משווה את המקרים ביננו, אלא בנקודה הספציפית הזאת ש) גם כמוך חיפשתי איך אני יכולה לתקן (מה עוד כבר אפשר) והרצאות של דר' מרשל כן פתחו לי בנפש ראייה אחרת על הבן זוג שלי, שמרוב שרציתי טוב אבל לא הקשבתי לו *באמת* (למה שהוא לא אמר) הוא אטם את עצמו.
מעניין מאוד, השאלה לגבי בן אדם שלא מעוניין בזוגיותאופטימיות?

באמת, האם העקרונות האלו עוזרים (שוב, כשלא מדובר על התקשורת עצמה אלא על אהבה ואינטימיות).

אבל אחפש בל"נ כפי שהצעת....

זה כל הקטעירוק בעיניים
לא מרגיש מדברייך שהיא לא מעוניינת בזוגיות.
זה מרגיש שהיא לא מעוניינת בזוגיות הנוכחית שיש לכם.
אני לא מטפלת ואני לא מכירה אותכם ולא שמענו מה יש לאשתך להגיד על כל זה, אבל אתה בעצמך אמרת שבהתחלה היה טוב והייתם באורות יותר מכולם, אבל הפרשנות שלך לזה זה שהיא חיתה בבועה וזו הסיבה היחידה.
לכן העבודה שאני מציעה לעשות כל עוד אתה לא בליווי מקצועי זה לנסות לראות אותה באמת, לקלף את כל הביקורת ואת כל הפרשנויות שבניתה על סמך הכאב כדי להגן על עצמך, ולהקשיב לאני האמיתי שלה. זה לא עבודה קלה כי היא בנתה חומות.
מעניין, אני חושב שהיא מעוניינת ב"זוגיות" בלי שוםאופטימיות?

ציפייה בכל רמה שגורמת לה להרגיש שמכריחים וחונקים אותה, ובלי שום כעס מכל רמה וסוג שגורם לה להרגיש שמאשימים אותה (ולא משנה כמה נתאמץ בתקשורת מקרבת או כמעט לא משנה, כי הנפילה הכי קטנה תגרום לה שוב לברוח).

הנה מאמר יפה שממחיש לדעתי את הנקודה:

רועי צור - טיפול אישי ואירגוני

משפט מתוך המאמר שלטעמי נוגע בנקודה החסרה:

אינטימיות אמיתית, בשונה מהתאהבות, היא מקום סוער, פעמים רבות קונפליקטואלי, שבה האחר מצפה מאיתנו למגע קרוב וחשוף. לאדם המצפה שהמפגש הזוגי יהיה תמיד נעים והרמוני מצפה אכזבה שמובילה להסתגרות וריחוק. 

שובירוק בעיניים
הסימפטומים שאתה מתאר על אישתך יכולים מאוד לנבוע מהריקוד הזוגי שלכם ולא להעיד על איזה שהוא רצון עמוק לזוגיות בלי התחייבות.
אני חושבת שהפרשנויות שלך לא מקדמות אותך ומוציאות מאישתך את האפשרות לתקן את החלק שלה.
מעניין,אבל יכול להיות שמדובר בעובדות ולא בפרשנויותאופטימיות?

אבל אחשוב על זה...

מסכימה.המקורית
עצם זה שהכנסת אותה לתבנית של 'פאסיב אגרסיב' כדבריך, זה גורם לך להתייחס אליה ככזו.
קראתי מה שכתבת ואני חושבת ויודעת שלנשים יש רדאר פנימי שקט ומדויק כזה, שדרכו הן מרגישות את הרגש והשותפות של האיש. היא בטוח מרגישה שאתה כבר לא איתה. ולכן אולי גם היא כבר מחוץ למשחק.
יכול להיות שהיא התחילה במין בחינה של האהבה שלך וההשתדלות שלך למענה בזה שלא הלכה לטבול בפעם הראשונה, וברגע שחוותה אכזבה כבר לא רצתה לחזור אחורה והנה הגעתם עד לפה.
וגם מה שכתבת על זה שהיא מצפה לשותפות מלאה עם הילדים ואם תעזור היא תשדר אכזבה - זה קלאסי לחוסר תחושה של האישה בשותפות של הגבר, שלא חייבת להוא לידי ביטוי רק בזה, אבל זה אולי מבחינתה ביטוי חיצוני לשותפות שלך בבית. ושדר האכזבה שלה מכבה אותך, קלאסי לגבר שמשתדל - מקבל פרצוף עקום - מתאכזב וחדל מעשייה כי התחושה שהוא קיבל היא שכלום לא מספיק.

החלום על זוגיות לא ריבים או קונפליקטים, כך אני מעדיפה לקרוא לזה, היא כמעט לא הגיונית. ולכן דרושה פה עבודה של שניכם. בתקשורת, בתיאום בציפיות, באיך לנהל קונםליקט, במה זה בטחון בזוגיות, מה אתה יכול לתת ומה היא מצפה לקבל ואיך מתאימים את זה למציאות ומשם אולי בונים משו אחר.
אשתך נוהגת לא כשורה שהיא לא טובלת, אבל אם אתה רוצה להציל את הנישואין אתה צריך רגע להתמקד בך. כמו שאמרת טיפול זה מעולה ואולי זה קרש ההצלה היחיד.
אל תתמהמה. חבל על הסבל של שניכם.
תודה רבה, במצב היום שהיא לא רוצה להצטרף לטיפולאופטימיות?

אני יותר מחושש שטיפול שלי יסתיים בגירושין, אבל גם מצב כזה עדיף מהמשך ישיבה על הגדר...

בוודאי שזה עדיףהמקורית
אני רק אעיר הערה קטנהפאף
כרגע בעלי מפרנס יחיד ואני בבית עם תינוק אחד.
אתה יודע כמה הוא מפרגן לי על זה? הוא גם עוזר בבית כמה שהוא יכול, וגם כל הזמן מודה לי ומפרגן על מה שאני עושה בבית ואומר מפורשות שהוא לא היה מסוגל לזה.
אז זה קצת הפריע לי במה שכתבת, כן, היא מצפה לשותף בבית למרות שאתה נושא בעול הפרנסה, ולהיות עם שלושה ילדים ולתפעל בית זה לא קל.
תודה, אני כמובן לא חולק על מה שאמרת, ואם הייתהאופטימיות?

בינינו אהבה כמובן שהייתי רוצה לפרגן לה ולעזור לה בלי גבול, אבל מפריע לי שיש מצב בו היא כל כך חסומה מתקשורת אתי (מכל סוג) מצד אחד, אבל מצד שני מצפה שאני כן אתן לה את הלב שלי ואעזור לה ב"אובר" בלי שאקבל את הלב שלה או בכלל שאקבל משהו ממנה....

במילים אחרות - התכוונתי להגיד שהזוי בהרגשה שלי שהיא מצפה ממני לשותפות "עמוקה" כשהיא מצידה מתנהגת כמו מישהו שאין לו כלום אתי, ההערה לגבי הפרנסה הייתה צדדית, היות וחלק מהטענות שלה הן שהיא "מצפה שאהיה שותף לטיפול בבית לא בשבילה אלא רק בשביל הילדות", טענה שכמובן גם ככה לא נכונה כי כאמור אם זה לא נעשה "מספיק ברגש" היא גם מתלוננת....

תכבד ותפתח את הרצונות והמקום שלךשוקולד פרה.

זה לא פרה אלא פר (הכותב הוא בעלה של שוקולד פרה)

כתבת הרבה דברים כואבים מנקודת מבט סובייקטיבית, 
כמעט ולא תיארת עובדות , חוץ מאשר עניין הטבילה. 
במקרה כזה , ובכל מקרה, צריך להיזהר מיעוץ ששומע צד אחד. 

ובכל זאת, 
הכאב שלך על חוסר התקשורת ועל חוסר האהבה בולט מאוד. 
אתה רוצה קשר מכבד, רוצה זוגיות ומתאכזב פעם אחר פעם. 

אתה מציע לנסות להיות 'מלאך' כדי שאז , אולי, יהיה שינוי. 
אני יגלה לך שני סודות . 
א. אתה לא מלאך. לא תצליח לנהל לאורך זמן חיים של מלאך. 

ב. ויותר חשוב, אתה לא אמור להיות מלאך. 
מי שחושב/ת שאתה ראוי לאהבה, לכבוד, לקשר רק אם אתה מלאך - לא מעריכה אותך ולא באמת תתן לך אהבה וקשר וזוגיות גם אם בעיניך תהיה מלאך. 

ולכן, בעומק, כדאי לך לפתח את המקום שלך בבית, 
לא להיות מרצה ומוכן להשפלות בשביל דמיונות על פיסות אהבה שאולי אולי יהיו (ובסוף לא...)
יש לך מקום ויש לך עמדה ויש לך זכויות בבית. 

אתה לא צריך להסכים לחיי זוגיות בכאילו, 
בכאילו כי זה רק סידור עבודה עבור טיפול בשלושה קטנים ובבית, 
בלי רגש, בלי חום, ובלי אינטימיות. 

תמצא ותפתח את התחביבים שלך, את הרצונות שלך, תתקדם ותגדל.
תעריך את עצמך, 
ואל תתן לאשתך לשלוט בכל מערכת הרגשות שלך ובכל הבית. 

זה יוביל לשינוי בריקוד הזוגי. 
זה אמור להוציא אותה מהישן והמוכר ולהכריח אותה לחשוב מחדש 
(וכמובן, היעד הוא לא היא אלא אתה) .
אולי זה יוביל לשינוי לטובה 
ואולי לא. 
אולי זה יקדם פרידה, אבל זה יביא אותך למקום שאתה יותר מכיר את עצמך ויותר מכבד את עצמך. 

(הדברים נכתבו גם מתוך ניסיוני האישי. התגרשתי לפני כ8 שנים מזוגיות אומללה כזו.) 

בשורות טובות. 

תודה על ההשקעה, אהבתי מאודאופטימיות?
עבר עריכה על ידי אופטימיות? בתאריך י"ט בתשרי תשפ"ג 16:56

לגבי העניין של יציאה מזוגיות אומללה, היועץ אליו הלכנו אתגר אותי בטענה ש"זאת ההתמודדות שלי" ושאם אחליט להתגרש בלי לתקן אז גם בזוגיות הבאה יחזרו אתגרים דומים.

(אני כמובן נוטה לא להסכים אתו, כי מרגיש שמבחינה מסוימת לחיות ככה זה סוג של "להיות גבר מוכה" ומרגיש שהייתי אפילו מעדיף להישאר לבד חלילה מאשר להמשיך ככה, אבל מעניין אותי לשמוע באמת כיוונים ממישהו שהתנסה).

אגב, אני באמת גם לא במקום של "להתחנן לאהבה" וכבר די נשחקתי, ומבחינה רגשית כמעט מוותר עליה, אבל מתלבט אם לתת עוד צ'אנס אחד כדי שאדע שניסיתי הכול לפני גירושין...

שלום לךתהילה 3>
מה שאתה מתאר נשמע מורכב, אבל התיאור לגבי אשתך, נשמע מלא בהנחות יסוד שלא בהכרח הן המציאות, לא האובייקטיבית, ואולי גם לא הסובייקטיבית (מצידה).

אני מתכוונת גם לתווית של פאסיב אגרסיב, גם לזה שלא רצתה להתחתן איתך ובכלל, גם להגדרה שלך שהיא מצפה שאתה והקשר יהיה של מלאכים.

המצב עם הטבילה נשמע בהחלט מורכב חריג ולא רגיל.
עם זאת לא תיארת את הרקע שקדם לכך.

למה בעצם אשתך חווה חוסר בטחון? זה נשמע כמו חוויה מאד משמעותית בדינמיקה שלכם,
כי בסופו של דבר משמתמע שזה גם פיזי וגם רגשי, הקושי שלה להפתח אליך, והשאלה היא איך זה קרה אם בהתחלה לפחות היה בסדר ואפילו היי.
בפרט בגלל שבטחון של אישה מול בעלה ובבעלה, זה אחד המרכיבים הכי קריטיים והכי בסיסיים ביחסים זוגיים.

בשורה התחתונה, זה נשמע שנכנסתם ללופ של ציפיות ואכזבות כאבים ותסכולים משני הצדדים, כשכל אחד מכם אוחז בצד שלו וזו וודאי לו הדרך להתקדם בה.

בעיני האישיות, לא מפרקים בית עם ילדים ובכלל לא בית, לפני שנעשה נסיון אמיתי ומשמעותי לתיקון.
ולכן, אם כפי שכתבת אתה לא עשית תהליך אישי משמעותי,
עם מישהו שיוכל לבחון איתך את המצב שלך מקרוב ובכנות ובתהליך שתתמסר אליו,
ובנוסף תהליך שלה, וגם תהליך זוגי שאתם *כן* מרגישים שקיבלתם בו מענה אמיתי, זה באמת לא מצב שבו נעשה מה שאפשר.

נשמע שיש כאן מורכבות עמוקה ואני מאחלת לך ולכם שתמצאו טיפול שנכון עבורכם ועבורך באופן אישי.

ואסיים בטיפ שנכון לכל זוג שהוא:
כמעט תמיד כשיש איזשהו קונפליקט זוגי יש נטיה לחוות ולתאר את הבעיות וההתנהגויות והמורכבויות הדורשות תיקון של הצד השני,
וזה טבעי שאדם קרוב אצל עצמו.
יחד עם זה חשוב מאד מאד לדעת:

1. זוגיות היא *דינמיקה*. וזה אומר שכל דבר שאתה עושה או לא עושה משפיע עליה, וכל דבר שהיא עושה או לא עושה משפיע עליך ועל ההתנהלות שלך,
ולאורך שנים נוצר כאן איזשהו מעגל קסמים.
אם נוסיף למשוואה את זה שבזוגיות אנו נמשכים להנשא למישהו שעלול מצד אחד לחזור על טראומות עבר שחווינו
(לדוגמא אמא מרוחקת רגשית ולא מושגת, אבא כוחני, ועוד ועוד), ומצד שני זיהינו בו פונטציאל של ריפוי לצורך הזה,
נבין שיש כאן מעגל קסמים שיכול לפעול ל2 כיוונים. כשהדינמיקה נכנסת ללופ שלילי היא רק תעצים מקומות כואבים בנפש, חוויות קשות וטראומות שלכאורה רצינו לרפא באמצעות זוגיות בריאה, ואנחנו רק פוגשים אותם חזק וקרוב יותר,
ומצד שני כשיודעים לתפעל אותה נכון, היא מסתובבת לכיוון השני, של האהבה והריפוי ואין מופלא מזה.
וזה לגמרי אפשרי, באותה זוגיות ממש.

ולכן במקום להתבונן על המצב בתור איזה אדם נפלא שאולי קצת טעה אני, ואיזו אישה בעייתית היא,
צריך להבין שבדרך כלל יש לנו שני בני אדם, שמטבע היותם בני אדם הגיעו לנישואין עם כמה שריטות והרבה רצון לטוב ולתיקון.
ויחד, הם מפעילים את הדינמיקה לכיוון השלילי שלה. דורכים ומעצימים זה את פצעיה של זו וזו את פצעיו של זה
ומתנהלים בצורה הישרדותית יותר ויותר (לרוב בלי כל כוונות זדון).
אז במקום לאבחן אותה, ולהסתכל עליה ועליך כשני אנשים נפרדים עם התנהגויות משל עצמם,
חשוב לעשות את הסוויץ' ולהבין שיש כאן משהו שלישי שהוא דינמיקה זוגית, והמקומות שאליה היא מביאה את שניכם עכשיו כשהיא הרבה פעמים במצב לא מיטבי.

2. מה עושים עם הדינמיקה הזאת? ובכן יש 2 אחראים אליה, והאחריות מתחלקת בדיוק, אבל בדיוק ל%50 שלך ושלה. אין אחד שהוא יותר אשם ואחד שהוא יותר צדיק. הנקודה כאן היא לא צדק או אשמה אלא צורת התנהלות בדינמיקה הזוגית (ובכלל במערכת יחסים). ולכן, אני מציעה לך לקחת את מלוא האחריות על החלק שלך, שבאחריות שלך.
לא להגיד לעצמך שלך יש כמה בעיות משלך אבל הרוב זה היא ולכן אתה בסדר,
אלא לשאול מה החלק שלי ואיפה אני יכול לקחת אחריות.

לקיחת אחריות, גם של צד אחד, תמיד תשנה את הדינמיקה הזוגית. ואם היא עמוקה ומשמעותית למצב הספציפי, היא יכולה לשנות אותה ברמה מדהימה, ממש להפוך אותה.
אבל גם אם חלילה לא, ותגיעו למצב של פרידה, אתה תעשה את העבודה שלך, ותדע שאתה את שלך עשית.

טוב יצא טיפ קצת ארוך ואז נזכרתי בשאלה שלך בסוף...

אני באופן כללי מאוד מאוד מאמינה שאחת הדרכים ליצור זוגיות בריאה
היא לחזור למקום הטבעי שלנו, כאיש ואישה.
אני בדרך כלל מדריכה נשים ולא גברים, אבל לך כגבר אני ממליצה כן להיות במקום הזה, היציב, הבטוח, המאפשר משענת, המעניק.
גבר שאשתו מרגישה שאהבתו תלויה בדבר, ושהוא והנוכחות שלו בזוגיות הם לא יציבים ובטוחים,
תתקשה לבטוח בו, בכל מובן, ותתקשה להמסר אליו ולהפתח אליו.

לכן אני מציעה לך לא להיות מלאך, אלא איש, במלוא המשמעות של המילה, עבור האישה שלך.

ויהי רצון שתמצאו שליחים טובים שיעזרו לכם. אל תשכח להתפלל.

תודה רבה על התגובה המושקעת(ותודה גם לשאר המגיבים)אופטימיות?

אני מתחבר לרוב הדברים שכתבת.

הערה לגבי תפקידי הגבר - גם לזה אני מתחבר, האתגר הוא שבהרגשה שלי היא אף פעם לא באמת התחברה לרעיון שאני משפיע ושאפשר להישען עלי כפי שכתבת, ומתחילת הקשר נטתה "להסתדר לבד" (ומקסימום התייחסה אלי כאל פרויקט שיש להשקיע בו), אבל מסכים גם שיש לי מה לעבוד על זה גם בלי קשר אליה...

בשמחהתהילה 3>
הרבה פעמים ל2 הצדדים כל אחד מסיבותיו קשה להתחבר למקום שלו.
עבור האישה זו עבודה להתמסר, כמו שעבור האיש זו עבודה להיות שם,
אבל יחד עם זה שזו עבודה זו לא עבודה שהיא חיצונית זו עבודה שהיא חזרה למקור, וככל שלומדים לעשות אותה מרגישים בבית.

ולגבי המקום שלה מול זה, זה כמו הרבה דברים אחרים ביצה ותרנגולת, ולכן כאן אני אומרת תעשה את ה50% של החלק שלך. זה מה שאתה יכול וצריך לעשות.

צריך לדעת (גם גברים וגם נשים כמובן) שכשיש רקע של פציעות ודינמיקה שלילית בזוגיות לפעמים לוקח זמן ליצור מחדש יחסי אמון ויש כמה חריקות עד שמצליחים לעצור את הסיבוב של הגלגל שמאלה ולעבור לסובב אותו ימינה,
ולכן הציפיה שאני אגיד איקס ומיד באותו רגע יקרה וואי, לא תמיד תניב תוצאות, ולכן אני כן ממליצה להתאזר באורך רוח,
ולראות איפה אתה מצליח פעם ועוד פעם ועוד פעם לעשות מעשה שמכוון את הגלגל שלכם לכיוון השני, ומקווה שבע"ה מהרה היא תצטרף אליך.

וההצטרפות שלה גם יכולה להיות של מעשה קטן ומחווה קטנה, שבע"ה בהיזון חוזר יכולים לעזור לכם לעלות על דרך המלך.

זה כמובן לא תחליף לתהליך עמוק שנשמע שצריך פה, אבל לשאלתך מה לעשות עד אז-
זה הכיוון לעניות דעתי...
לא יעזור לך להתנהג כמו מלאךהמאור הקטן

הקונפליקטים וכל שאר הסיפורים הם אסטרטגיה מסוות שמטרתה היא לקבע את המצב בו היא מתנהלת ללא שום אחריו זוגית כלפיך, אך נהנית מכל שאר הדברים שיש לה (ילדים, בית פרנסה וכו'..)

כמובן שאף אחד לא יגיד את זה בפה מלא אז היא מספרת לך את הסיפורים על שותפות עמוקה וכו' וכו' שבפועל את הדבר הבסיסי ביותר מצידה שזה לטבול במקווה היא לא עושה.  יש את האסטרטגיה השנייה של לעטוף הכל במסווה של פרפקציוניזם, במצב הזה היא תציג שאיפה לשלמות כל כך גדולה שלא נשאר שום אמצע ולכן אין שום דרך להתקדם לאינשהו.

בפועל אתה הקורבן בסיפור. כמו שאמרת להמשיך ככה זה מזוכיזם, אבל יותר מזה זה לחיות לצד משהי שאתה לאט לאט מתחיל לשנוא, מה שיוצר מעגל הרסני שלא מאפשר שיקום.

הגיע הזמן שתפסיק את המשחק הזה. כמובן צריך לדבר יפה וכו' אבל להיות אסרטיבי ולא להגרר למניפולציות הללו. תגיד לה שאתה לא נשאר בבית עד שהיא לא הולכת ליטבול, ובמקביל שתלכו לטיפול מיני. כזה שיצריך מכם לתרגל באופן יזום מגע ואינטימיות על בסיס שוטף. 

אל תוותר ואל תכנע, תראה את עצמך ותדאג לעצמך. מותר ורצוי שאחרי שנים של ריצוי ושיעבוד תשים את עצמך במרכז, אולי מתוך זה היא תעריך אותך ומשהו ישתנה.

בהצלחה!

יש במה שכתבת הרבה מן האמת - תודהאופטימיות?

מה שכן, חלק מהבריחה שלה מאחריות מתבטאת גם בכך שלפחות כלפי חוץ נראה שהיא מצפה שגם אם נתגרש זאת תהיה יוזמה שלי ולא בטוח שהיא לא "תזרום" עם זה.
 מה שאומר שברגע שאני מציב את האולטימטום שהצעת (שאכן עושה שכל) אנחנו כנראה במסלול ישיר לגירושין, לא בטוח שזה נורא במצב הקיים, השאלה היא רק אם יש איזו שהיא ברירה אחרת (ולו בשביל המצפון שלי שניסיתי הכול לפני שערערתי לילדותי את עולמן)....

להבנתי יש לך דרך להציל את עצמכם מגירושיןהמאור הקטן

רק על ידי שינוי גישה ממה שעשית עד כה.

להמשיך כמו שעשית עד עכשיו יוביל לחיים של דיכאון ושנאה הדדית. תאמין לי שזה עשוי לערער את חיי הילדות שלך הרבה יותר מאשר גירושין בצורה מכובדת. 

יש בזה משהו, תודהאופטימיות?

לעניות דעתיפרצוף כרית
הקדמה -
אולי אני מדברת שטויות, כי אלו דברים עמוקים מאוד בנפשכם, אז אם לא מתאים לך תזרוק לפח את דבריי.. רק מציעה רעיון....

אז ככה, לענ'' ד,
אתם מדי הרבה 'מתעסקים' אחד בשני - ומסתבכים יותר ויותר כמו חוט שרק הולך ומסתבך יותר ויותר-כל אחד רוצה שהשני ישתנה ויתן לו הרגשה טובה

תחליפו לכיוון הפוך

אתם צריכים לעשות תקופה של 'נפרדות' כזו
נגיד שבועיים שאף אחד לא מתעסק בציפיות שלו מהשני, כל אחד מכם פשוט מנסה לשמח את עצמו ולחיות את חייו, כאילו אתם סתם חיים ביתדירה יחד ואין זוגיות
שפשוט יהיה שקט כזה של -בלי ציפיות אחד מהשני, ובלי להעלב ולחפש ממה להפגע וכו'

ואחר כך-
לעשות סוג של
Restart
ולבוא ממקום נקי כזה

כלומר תזכרו שאתם 2 בני אדם נפרדים ושונים
עם כמה נקודות השקה קטנות- היא מכבסת לך, אתה נותן לה חיבוק, אתה מפרנס, היא מטפלת בילדים-
זה נקרא זוגיות ושותפות, זה מספיק
אי אפשר שיתופיות בכל התחומים, אנחנו לא מלאכים ולא יכולים לספק לבן זוג את כל צרכיו הרגשיים

כי לדעתי לטענות האלו והציפיות -אין לזה סוף!!!! זה לא יגמר לעולם!
דוגמא- כל אישה רוצה שבעלה יהיה שותף ויקשיב לה תמיד, יעזור לה עם הילדים, תמיד יהיה לו סבלנות אליה 24/7 יתפנה אליה במסירות נפש....
בפועל-אנחנו לא מלאכים, לכל אחד יש צרכים כמו - שינה, לחשוב עם עצמו על החיים שלו, פרנסה, תחביבים, חברים, טיולים ועוד-ואי אפשר באמת לעמוד בכל הציפיות הרגשיות של בן הזוג! אין מספיק זמן ביממה לכל זה! תמיד יש מה לתת עוד! כמו הפס'-' כל הנחלים הולכים לים והים איננו מלא'
בהצלחה
יש בזה משהו,אבל בשביל זה נצטרך להיפרד בפועל לתקופהאופטימיות?
עבר עריכה על ידי אופטימיות? בתאריך כ"ד בתשרי תשפ"ג 15:13

כי בבית עם 3 ילדים בלעה"ר , אי אפשר באמת להתנהל בנפרדות ותמיד יהיו חיכוכים וציפיות על הטיפול בילדים, נושאים כלכליים, למי יהיה את הסלון בשקט בערב וכו' (בנוסף- במצב כיום של הימנעות כל כך ארוכה מכל קשר גופני, עצם השהות שלי אתה באותו בית מייצרת לי מתח ושוחקת אותי שלא לדבר על אותו חדר).

אבל אם ננסה להיפרד לכמה שבועות עם סיכום מראש לגבי הילדים וכו' זה יכול באמת להצליח.

מה שכן, הערה לגבי עצם הגישה שלך, יש בה הרבה היגיון להבנתי, אבל אני חושש שלפחות מצד זוגתי לא אכפת לה כברירת מחדל לחיות באותו בית "כל אחד לעצמו" ב"שותפות" טכנית במשך שנים (כשאם נודה על האמת, במקרה זה נראה שהשותפות היא הרבה יותר חד צדדית).

מה יש בסלון שרק מישו אחד יכול להיות בו בערב?המקורית
למה לא להיות בחדר במקום?
יש לכם ויכוחים על דברים אלה?
בגלל ששנינו חייבים "ספייס" אחד מהשני ובכללאופטימיות?

אז זה מה שקורה...

מבחינה טכנית אמנם, כן באמת יש יותר מקום בסלון (בחדרים הילדות ישנות, ובבית באופן כללי אין  בדרך כלל סדר ובכלל מרווח לחיות ולנשום בלשון המעטה).

ברור שאם הייתה אהבה והנאה הדדית מקירבה היינו יכולים כנראה להתמודד עם זה יותר טוב בעז"ה.

אבל מטבע הדברים כשיש גם ככה מתיחות בין בני זוג, זה גולש  למקומות שמבחוץ יכולים להראות כעניינים של מה בכך, אבל כשנמצאים בתוך זה כאמור המתח והמצוקה גדלים...

כמו שנאמר בגמרא (בתרגום מארמית):

כשאהבתנו הייתה עזה - על חודו של הסכין היינו שוכבים. עכשיו כשאהבתנו איננה עזה - מיטה שאורכה שישים גרמידין אינה מספיקה לנו)"

לא הבנת אותי.המקורית
ברור לי שאם אין קרוב לבבות אז תרצו ספייס בדיוק כמו שכתבת.
לא הבנתי למה צריך לריב על זה
היא בסלון. אתה בחדר. וזהו. או הפוך. העיקר שיש לך שקט וספייס.
נשמע שמעבר לבעיות הזוגיות, שניכם גם מתקטננים על כל מיני דברים לא רלוונטיים שעוד יותר מעכירים את האווירה ומרחיקים ביניכם.

ולפי מה שהבנתי מ@פרצוף כרית
אין הכוונה בלא לדבר על העניינים הטכניים של הבית, אלא לנתק את הטכני מהרגשי ולהניח אותו בצד. בלי ציפיות רגשיות.
צריך לאחד כוחות או לדבר בשביל הילדים? אן על הכסף? אחלה. נעשה את זה. קורקטי.
את העניין הזוגי תשאיר בצד. תחפש תעסוקה, שב עם הילדים או צא איתם החוצה.
כשיש ברוגז בכל מובן ולא רק בנושא הרגשיאופטימיות?

וכל אחד מצפה שהשני יתחשב בו, ומרגיש שהשני "סתם" מתעקש, טבעי שעוד דברים ייתקעו...

במצב היום, חלק גדול מהזמן זוגתי מתייחסת אלי כאל אוויר (בלי בוקר טוב וכו' ובלי כלום), אז "לסכם" כל הזמן על דברים יומיומיים זה מאוד קשה...

וכשמדברים על נושאים רגישים הקשורים לטענות שלנו אחד על השני זה כמובן עוד יותר קשה להתייחס לזה רק כ"טכני".

אם זה מהצד של הטענות שלי על חוסר השותפות בנושא הכספי ובכלל על חוסר המחויבות כלפי בשום נושא מה שמרגיש לי מצידה כמו נצלנות (מחכה הרבה זמן שתצביע על משהו אחד שהיא חייבת לי לדעתי, אם זה לכבס-לבשל/לעזור בפרנסה וכו' ובינתיים לא קבלתי שום תשובה). 

כשהטענות שלה מנגד הן ש"אני לא עוזר לה מספיק עם הילדות", מטבע הדברים המתח ימשיך והמצב יתדרדר עוד.

אם רוצים להבין קצת יותר את המתיחות בנושא הכלכלי והשותפות בעול אפשר לקרוא מה שכתבתי כאן:

אשה שחושבת שבעלה חייב לה הכול והיא לא חייבת כלום... - נשואים טריים

גם ספציפית לגבי הסלון, זוגתי נמצאת כל היום בבית ומטבע הדברים הסלון פנוי לה ל"שקט" רוב היום, לפעמים כשאני מגיע בערב, מחפש גם כן לשבת ולהרגע בשקט ואפילו על זה יש לנו מריבות, אני מרגיש שהיא לא מוכנה להתגמש ולוותר קצת, והיא מרגישה שאני "מכריח" אותה וכו'...

אם נחליט על פרידה לכמה שבועות, אתגרים אלו לא יעלמו, אבל יהיה קל יותר לקבוע משהו אחד בשיחה קצרה אחת (כמו להקציב לה כסף, ולקבוע מתי אפגוש את הילדות וכו')

אני חושבת שאתה קורא את המצב מצויןהמקורית
אבל גם יכול לעצור את הלופ.
היא לא רוצה לוותר - תוותר אתה.
צריך גם לדעת איך להיפרד. זה לא דברים ברומו של עולם בעיניי וזה רק מעכיר עוד את האווירה
אז תתגמש אתה, אין ברירהפרצוף כרית
עבר עריכה על ידי פרצוף כרית בתאריך כ"ה בתשרי תשפ"ג 14:31
כששניכם מתעקשים- אתם סתם מבזבזים אנרגיות וכוחות על משהו שלא יוצאת ממנו שום תועלת
הדוגמאות של הבקר טוב והשהיה בסלון- ממש קטנוניות, אין פה נזק משמעותי לאף אחד מהצדדים
אתה חיב להפנים שהזוגיות שלכם לא במצב מלבלב כרגע- אל תצפה ואל תפגע אם היא לא אומרת לך בקר טוב
ברור שזה לא תקין וזה פוגע שלא אומרת בקר טוב, אני מבינה אותך, גם אני היתי נפגעת, אבל-
אתה מצפה ציפיות שלא יקרו כרגע ואז נעלב
וחבל על האנרגיות שלך לשווא, תשתמש באנרגיות האלו לדברים טובים-תפגש עם חבר, סע לטיול, תעשה משהו כיף... עם עצמך אן עם הילדים
תפנים שאשתך לא תהיה פתאום סופר נחמדה, אם היא לא מוכנה לטבול שזה חריף יחסית, אל תפגע שהיא לא אומרת בקר טוב...
יש משהו בדברייך, אבל בדיוק מהסיבה שהזוגיות לא במצבאופטימיות?

מלבלב בלשון המעטה, המתיחות היומיומית מעיקה-שוחקת ומתישה, ואם אני חי בקירבת בן אדם שמקיף את עצמו בחומות של ברוגז ופאסיב-אגרסיב (הנושא הוא לא בוקר טוב אלא האווירה המתוחה והכועסת), טבעי שיפריע לי שאין לי שום פינה משלי להרגע בבית.

(הפיתרון של "לצאת" הוא כמובן לא פיתרון תמידי, לא מכיר מישהו שמסוגל לגור ברחוב ללא מקום "משלו").

לא התכוונתיפרצוף כרית
לא התכוונתי להפרד ממש ולצאת מהבית, רק לא להיות בקישקע אחד של השני
דהיינו לחיות כן באותו בית אבל-
פשוט להפסיק להתערב אחד לשני, לא לבקש אחד מהשני בקשות שהשני לא מוכן (הרי אתם מכירים זה את זו, לא? אתם יודעים בדיוק מה מעצבן את בן הזוג ולאילו בקשות בן הזוג תמיד מסרב ו לא מוכן למלא)

וככלל, אני חושבת שאתה הפותח צריך להפריד בין חלום למציאות
היה לך חלום שאשתך תאהב אהבת נפש ותגיד לך בקר טוב וכו'
וזה באמת שבר גדול וכואב שסה לא מתממש כרגע
אבל תבין שאם היא במצב שהיא לא טובלת, זה אומר שהיא כועסת עליך ממש, אז פשוט אל תצפה שהיא לא אומרת לך בקר טוב, זה די מתבקש
לצערי
פשוט כשתקבל המצב פחטת תדרוש ממנה, המריבות יפחתו, האווירה בבית תהפוך מבלתי נסבלת ל'נסבלת' ולאט לאט תשתפרו ותהפכו את האוירה ל'נעימה', כפי שאמרתי קודם -ממצב של 1תתקדמו ל-2,אח-כ ל-3... 4... ורק אחרי כל השלבים תוכלו להגיע למצב אהבה גדולה, כביכול שלב 10 בסולם שזה החלום שלכם-להיות בזוגיות ממש טובה בעזרת ה'....
אהבתי. כתבת יפההמקורית
זה דורש אבל הרבה תעצומות נפש וספק עם יעזור במצב הזה שהוא ככ רווי
תודה, זה תיאורטית נשמע יפה, אבל בפועל יש חיכוכיםאופטימיות?
עבר עריכה על ידי אופטימיות? בתאריך כ"ה בתשרי תשפ"ג 17:21

על כל צעד ושעל שרק מחריפים, ברגע שלא מרוצים אחד מהשני ואין באמת הנאה הדדית, הנוכחות של השני הופכת להיות מעיקה.

וברגע שאני לצורך הדוגמה עובד כמו חמור לפרנס ולכסות חובות שנוצרו כתוצאה מהנתנהלותה (ועדיין לא מצליח), והיא מצידה טוענת  מצד אחד ש"היא לא מחוייבת לסייע לי בזה", ומצד שני להוציא מה שנראה לה (כולל מעון לילדה, כשהיא אפילו לא מתחייבת לנסות לכסות את עלות המעון בעזרת העבודה שלה).

אז כשאני מגיע הבייתה עייף אחרי יום עבודה ורואה שהיא תקועה בסלון מול המחשב (באותה תנוחה בה ישבה כנראה חצי מהיום) ולא מוכנה לפנות לי כדי שגם לי יהיה קצת איך להרגע בלי שהיא תהיה צמודה אלי, אז קשה "להשלים" גם עם זה.

אפשר תיאורטית כאמור להפחית חיכוכים, הבעיה היא שכל חיכוך/תלונה הכי קטנים, נהפכים בעיני זוגתי להרגשה כאילו רוצחים אותה, והיא "מגיבה" בהתאם, וכו'...

לגבי הבוקר טוב - התכוונתי לנסות להמחיש את האווירה המתוחה והמכבידה הקיימת.

לגבי הבקשות - אין בקשה אחת/או אפילו מילה אחת שאדע שאם אגיד אותה לאשתי אדע שהיא לא תגיב בעצבים/בהתעלמות....

ברור ובודאי שהאוירהפרצוף כרית
כבדה ולא נעימה, זה מובן וברור

לגבי החובות של אשתך שאתה:משלם- זה מכעיס ממש אבל אתה לא היחיד.. שמעתי מקרה כזה של חברהקרובה.. לצערי היא עובדת קשה ומממנת את הבזבוזים המופרזים של בעלה שנעשו בהסתרה... זה מאןד כואב אבל הם עדיין נשואים..
זה באמת נושא רציני
אבל בוא נגיד שלא בטוח שזו עילה לגירושין, יש דברים יותר חמורים כמו-אלימות, בגידות-
אז יש פה צד לשקול המשך נישואין(לא בהכרח, זכותך להחליט שזו כן עילה.. רק הצגתי קצת תקווה,)

אבל כל השאר-די קטנוני, אל תתפס לזה, נראה שהיא בכוונה מנסה לעצבן או למשוך תשומת לב-
זה לא יפה מצידה-
אבל אל תשתף פעולה עם זה, אל תסחף ואל תגרר - חבל על השלווה שלך-תמצא פתרונות חלופיים-או שתקנה מחשב ניד, או תסע לספריה או למשפחה, או בפלאפון או טאבלט...
יעבור לה... בטוחה שהיא עושה דווקא-כי לא הגיוני שהיא כל היום על זה ולא נמאס לה, ברור שהיא מנסה לעשות 'דווקא' להראות שהיא לא מכבדת אותך, תתעלם לטובתך -כשאתה מתעצבן מזה היא מרגישה שהשיגה מטרה לעצבן אותך.... היא קטנונית אבל אל תגרר!

לגבי המחשב-,זה סתם קטנו
תודה, אחשוב על זה, בכל מקרה אני לא רואה פיתרוןאופטימיות?

אחר מעבר ללנסוע לדירה שאשכור לעצמי, אני לא יכול לוותר עד כדי כך על הצרכים שלי...

הבעיה שלך היא בציפייה לדעתיהמקורית
הניתוק הרגשי שמדובר עליו הוא להוריד את הציפייה מהפרק.
ולהתנהל בצורה טכנית.

ואם היא יושבת על המחשב בסלון - קנה לך מחשב נייד לחדר. עולה כמו חודש שכירות בערך.
תודה, אם הייתי רובוט זה היה קל יותראופטימיות?

לחיות בצורה "טכנית" עם גברת שיושבת לי בין הרגליים מצד אחד, מלאה תביעות כרימון מצד שני, ומשדרת מתח וכעס רוב הזמן בעזרת חומה עם קוצים, אבל אחשוב על זה כאמור - תודה...

האמת שאפילו לאויב שלי לא הייתי מציעהקופצת
כזו הצעה.
אנחנו בני אדם עם לב ורגש.
לא יודעת בכלל אם אפשר לחיות "טכני". ואם אפשר לדעתי זה סוג של מת - חי.
אם זה האופציה שנשארה - אז לא כדאי גירושין וזהו?
לא. כי זו אופציה שאולי תגרום להם לרצות לתקןהמקורית
כשהוא יהיה עסוק בענייניו ולא יענה לה ויכנס איתה לתגרה על כל מילה, ובעיקר יפסיק לצפות ממנה, מה שהכי ממרמר אותו - אולי זה ידליק לאשתו נורה..
או שהניתוג הרגשי הזה יגרום לו להסתכל אחרת על הדברים, להעריך את עצמו יותר ולבחור להתגרש, או לתקן בדרך אחרת.
גם כדרושים הם יצטרכו לדעת להתנהל. עדיף להתחיל מעכשיו
אאה. יעני כמצב זמני. נבהלתי כבר 🙈קופצת
ברור כמצב זמני. אפילו לי יש גבולות 😂המקורית
אני כבר לא יודעת😂קופצת
ככל שקוראת אותך מבינה יותר שאני לא מבינה..😅
ברוך השם, שלא תצטרכי לעולם🙃המקורית
תודה, כן מעיר שאם אהיה עסוק בענייני ואפסיק לצפותאופטימיות?

ממנה -רוב הסיכויים שה"סטטוס קוו" הזה יהיה נוח לזוגתי גם שנים (להבנתי זה אחד מהמאפיינים של פאסיב-אגרסיב), כך שגם אאזור כוחות לדבר כזה (ספוילר- אין סיכוי גדול) חובה להקציב זמן גם לדבר כזה.

מסכים שכדאי לי לחזק את עצמי ולחיות את חיי בלי קשר, אבל זה חלק מהעניין שאני רגיל להיות משועבד לדרישותיה ולנסות ללא הרף איכשהו להסתדר אתה מה ששואב לי את כל האנרגיות, וצריך באמת להתחיל לשחרר ופחות להתרגש, עם זה אני מסכים...

אתה לא יכול לדעתהמקורית
כי לא ניסית

אבל בלי שום קשר, להרגיש משועבד ולנסות ללא הרף להתכופף לכללים של מישהו אחר שלא תואמים בשןם צורה ובשום דרך את צרכיך - זה מתכון די בטוח להרס עצמי. ולהרבה תסכול וכעס. ולקמטים 😅
זה כמו לנסות להיכנס לנעליים שאינן תואמות למידותיך. זה כואב.

אפשר להסתדר. לדבר ולענות בנימוס, כי היא אם ילדיך ולא רק זוגתך. ומעצם קיומה היא תורמת לילדים, בטלנית ככל שתהיה. אבל לא חייב להיענות לכל דרישה ולא לענות לכל קינטור.
שלוות הנפש שלנו קודמת לכל. בהינתן ועד עכשיו לא השגת אותה בלרדוף אחרי אשתך ולריב איתה על כל דבר, תנסה להשיג אותה באמצעות החזרה לעצמך. זו גם הסיבה למשל שדיברתי על מחשב נייד בחדר. כי אם המטרה היא כרגע שלוות נפש ולא התעקשות על עקרון, הרי שתשיג אותה גם ככה.
יפה- תודה, נתת נקודות למחשבהאופטימיות?

אמנם לא מדויק שלא ניסיתי עד עכשיו אף פעם את השיטה הזאת, אבל בכל מקרה כאמור מסכים שכדאי לי לעבוד על זה בשביל עצמי וממקום של חוזק ובחירה בלי "לחכות" לה...

בדיוק. כי אתה חשוב, ואתה במקוםהמקורית
שמחליש אותך מבחינת אופן ההתמודדות.
וברגע שמפתחים את היכולת הזו לחשוב על עצמנו ולספק לעצמנו שלווה נפשית ללא תלות באחר - זה משנה המון. ונותן הרבה כח. ואפילו פותח את הראש לדרכי פעולה אחרות.
מקווה שתצליח להגיע לשם.
זה עדיף על פני המצב הנוכחי, הלא כן?המקורית
שתתלונן עד מחר.
הקנטורים שלכם אחד על השנייה רק מראים שאולי יש מה לתקן רק שאתם לא יוצאים מהלופ.
ניתוק רגשי ויציאה מהסיטואציה לפעמים מכניס לפרופורציה מוביל לשינוי.
ולפעמים לא.
זהופרצוף כרית
זה בדיוק מה שאני מציעה פה-
תקופה הימנעות מחיכוכים

הבעיה שאתם אולי כרגע במצב 1 בסולם הזוגיות -נניח אם היו מדרגים מ-1 עד 10- (סליחה אם פוגע, אני רק מנסה לשקף ת'מצב באמת מבחוץ איך שנשמע) ואתה מצפה לקפוץ לשלב 10 של רומנטיקה ופרפרים
אז זהו, שזה לא קורה ביום אחד
אתם צריכים קודם להגיע למצב שלא נלחמים אחד עם השני=לא לריב=לא לבקש מבן הזוג דברים שאתה יודע כבר שאין לו כח לזה והוא לא מוכן=לקבל אתבן הזוג ולהפסיק לנסות לשנות אותו
במילים אחרות,
תנסו ליצור מצב של 'שקט תעשיתי
למשך תקופה
רק כך תוכלו להתקדם לשלב' 2' בסולם הזוגיות...
ולאט לאט להשתפר
ולהגיע למצב של אהבה גדולה
אבל אל תצפה שהיא תקשיב לכל מילה שלך כשאתם במצב של חיכוכים תמידיים וחוסר כבוד אחד כלפי השני

לחזור עלהסיפור שלכם ולהתיעץ עם עודבעלי מקצוע-לא נראה לי המעשה הנכון במצבכם
נראה לי שאתם חוקרים ולומדים המון, שזה טוב, אבל צריכים לנתקדם לשלב המעשי של הביצוע בפועל של כל העצות שלמדתם ושמעתם
סליחה עלהדוגריות, מנסה רק לעזור
שרשור שפתחתי לפני שנים שקצת שופך אוראופטימיות?

בעקבות תגובות כאן חפשתי ומצאתי שרשור שפתחתי לפני כמה שנים (מניק אחר) שעסק בלחץ כלכלי גדול בו היינו שרויים ובהשפעתו על הזוגיות שלנו, מאז ב"ה המצב הכלכלי נהיה קצת פחות גרוע, אבל עדיין עקבות אותה תקופה ואותו לחץ מעיבים בין היתר על מה שקורה כיום.

מעניין לראות מצד אחד כמה ההתדרדרות הזוגית בעצם התחילה אז, כמה דברים יכולים לא להשתנות במשך שנים, וכמה אז הייתה לי כנראה חשיבה פחות מעוותת לפני שהתרגלתי לוותר על עצמי כדי לשרוד...

אשה שחושבת שבעלה חייב לה הכול והיא לא חייבת כלום... | ערוץ 7

לא קראתי את השרשור אבל מציעה לך בחוםהמקורית
לחזור לעצמך. להתחבר לפנימיות שלך בחזרה.
לאמת שלך. ליושרה הפנימית.
זה ימלא אותך בשמחה. ויביא לך תובנות חדשות.
נכון, כנראה לא אצליח לעשות את זה ללא פרידה לתקופהאופטימיות?

תודה על כל התגובות.

לפעמים המרחק הפיזי באמת עוזר ליישר את הראשהמקורית
אבל לא יודעת אם לעזוב את הבית זה פתרון שיקל עליך. או על הילדים.

אולי להתחיל בלעבור לחדר אחר ולראות איפה אתה עומד ומה אתה מוצא בעצמך.
לעניות דעתיפרצוף כרית
תשארו באותו חדר
אבל פשוט לשמור על הכבוד אחד של השני
ולשבור את החלום של זוגיות מושלמת כי זה גורם לחיכוכים-להבין שמה שהשני לא מסוגל לתת לך -לא לדרוש או לבקש בכח, להשלים עם זה, לקבל את זה - כל עוד לא מדובר במעשים חמורים חלילה
וזה עבודת חיים.... צריך לעבוד על זה כל הזמן, כל זוג, לעניות דעתי
זה מעשים חמורים לגמרי בעיניי האמתהמקורית
זה שהיאפרצוף כרית
לא טובלת- חמור בהחלט
אבל התכוונתי רק לחלק מהדוגמאות
דברתי על דוגמאות ספציפיות שלא צריך להתפס אליהן..
מבין, אבל כשיש מתיחות אז כל דבר מוסיף שמן למדורהאופטימיות?

מסכים שתיאורטית אפשר לנסות לדלג על זה, אבל כשנמצאים במציאות יומיומית כזאת עם כזאת אווירה זה יותר מאתגר...

נגמרו לי השמותאשת אופטימיות

@נגמרו לי השמות

בעלי (הפותח) שלח לי לינק לפוסט הזה שבו הביע את כאבו על המצב הזוגי. 

אני כרגע לא מסוגלת לדבר איתו בצורה רגילה כי נכנסנו למצב של לחימה, לצערי.

אני אשמח לשוחח איתך במסרים, אם תוכלי לעזור לנו ואולי להבין את הצד שלי.

אני רוצה להדגיש שאני לא מחפשת להתגרש

למרות שיש לי את כל הסיבות בעולם לעשות את זה.

אני מחפשת שהבית שלנו יתרפא ושירווח לנו מכל הכיוונים הנפשיים והכלכליים.

כרגע זה נראה באמת שצריך נס גדול בשביל זה

אולי מפה תגיע הישועה.

יש לה בכרטיס אישי את האימייל שלה. תשלחי לה מייל.די שרוט
כאן לא תמיד היא נמצאת ברצף.
שלום יקרה,נגמרו לי השמותאחרונה

אינני חושבת שניתן לשוחח במסרים ולהבין כך צד שלם או בכלל לנהל שיחה במסרים...

אני מציעה שאם את, אתם, במקום שרוצה לנסות להתקרב ולעבוד על הזוגיות - כדאי מאוד לחפש כתובת בעולם האמיתי ולפרוש בפניה את כל הסיפור על בוריו ועל דקויותיו ומורכבויותיו. דבר שודאי לא ניתן לעשות ע"ג הפורום או מסרים.

לפי מה שזכור לי משרשורי עבר, בעלך מתאר מציאות מאוד מורכבת, לכן חשוב למצוא איש מקצוע שמומחה במצב אותו תיארתם, במקום ששניכם נמצאים בו, במצב של לחימה כפי שכתבת עד כדי כך שלא ניתן לדבר, שיש בלב ובראש המון סיבות להתגרש כפי שכתבת, שמבין איך לנסות ולרפא את הנפש ואת הפן הכלכלי גם כפי שכתבת וכן הלאה...

את יכולה לשלוח לי מסר / מייל ולכתוב איזור בארץ ואם אכיר מישהו רלוונטי אוכל להציע, או לחילופין להתייעץ כאן בפורום.

אבל חשוב מאוד להגיע לאיש מקצוע בעולם האמיתי. עם ניסיון במורכבות הגדולה שתיארתם. 

ואם שניכם רוצים ובוחרים להישאר יחד - לכוון למקום של טיפול זוגי, ואם ישנה מורכבות אחרת שם - לכוון לגישור (ואם אתם בוחרים בפרידה להשתדל להימנע כמה שאפשר מבתי משפט ומלחמות וכו')

מאחלת לכם מכל הלב להגיע לאושר שלם, לרווחה נפשית גדולה והמון שמחה ואהבה, שהקב"ה ישלח לכם את השליחים הנכונים והמדויקים וילווה אתכם צעד צעד בדרך 🙏🌹

בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>אחרונה

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיהאחרונה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה
משבר שמתבטא בטבילה...שםאנונימי

בוקר טוב לכולם, קצת רקע:

נשואים כ7 שנים + 3 ילדים בגילאים קטנים.

לצערנו עשינו טעויות בתחילת הנישואין, מה שגרם (בין היתר) לזה שאנחנו לא מקיימים יחסים בכלל.

ניסינו במשך שנים ללכת לסקסולוגים, ייעוצים זוגיים ואחרי שזה לא עזר, סוג של התייאשנו ולמדנו "לחיות עם זה".

אנחנו חיים סבבה, מסתדרים טוב, יוצאים לדייטים יחסית באופן קבוע ונותנים תמיכה אחד לשניה, פשוט בלי יחסי אישות.

אחד הדברים שאנחנו מרגישים זה שאנחנו לא באמת יודעים להעריך "מה הנזק" כי מעולם לא היו לנו חיי נישואים עם יחסים כדי להשוות אליהם וזה די מסתמך על מה שאחרים מספרים שזה כדאי ונחמד.

אשתי טבלה אתמול אחרי המון זמן שהיינו מותרים ובלילה הייתה שיחה קצת עצובה שהיא לא מבינה למה היא טובלת: זה מציק, מטריח ושבתכלס גם ככה אין איזה מגע מטורף שזה שווה לעשות את זה בשבילו ושמבחינתה הקושי העיקרי זה שהמיטות מופרדות כשילדים רוצים להיכנס בינינו בלילה.

המשכנו לדון בנושא, אבל אשמח לשמוע ולהבין:

מכיוון שאיני אישה ואני באמת לא זוכר את החוויה של לחיות ככה כל חודש - האם חיי האישות זה באמת מה שנותן מוטיבציה לטבול? גם אחרי מלא זמן?

היא תיארה את כל המהלך ההלכתי כעניין שממש מוריד לה ושאם הייתה נחסכת הטבילה והריחוק, אז לא היה לה כזה נורא.

מכיוון שכנראה יעלה בהמשך העניין של טיפול זוגי - הייאוש אתמול נבע מזה שניסינו כמה שנים ללכת לאנשי מקצוע (כולל מיכל פרינס שאשתי מאד התרשמה מהספר שלה) אבל בגלל שזה לא עזר והעלות הייתה ממש גבוהה (וההצלחה לא מובטחת), אז אשתי לא בקטע.

חשבתי אולי אם ננסה ללכת לאיזו רבנית שאידיאולוגית עובדת בזה ולא לוקחת מחירים גבוהים (או בכלל), אז זה יוכל לתת לאשתי מוטיבציה.

אין לי בעיה להוציא את הכסף על זה, אני מבין שיש כאן חשיבות שאני לא מבין.

אם יש המלצות לאיזור חיפה והקריות - נשמח

תודה ושבת שלום.

אמן ואמןתהילה 3>

אל תוותרו על לחפש את הטוב

פרנסה בזוגות צעיריםרק נשמה

היי כתבתי את זה בהתחלה בלנ"ו אבל אז הפנו אותי לכתוב כאן

שאלה שיושבת עלי כבר תקופה היא איך אנשים שעד אתמול היו ילדים שגרים אצל ההורים ובקושי עבדו פתאום אחראים לתפעול משק בית

כאילו להתחתן יחסית צעיר זה אחלה וזה גם מה שאני רוצה אבל איך מתמודדים עם ההוצאות? אני גם רוצה שבעלי לעתיד יהיה אברך כמה שנים ואני באמצע לימודים אבל יקח זמן עד שאסיים את התואר ועד שתהיה הכנסה נורמלית אבל זה מרגיש לי פשוט לא נכון לא לצאת בגלל זה כאילו אם מישהו בוגר ומבין שיש לו בית לתפעל אז גם אם אין לו הכנסה קבועה זה כבר משהו אבל תכלס מה עושים? כל הזוגות הצעירים נסמכים על ההורים בהתחלה? אני לא מאמינה בקסמים ונראה לי שלהתחתן מתוך מחשבה שה' יעזור זה קצת זריקת אחריות כלפי שמיא אבל מצד שני יש הרבה אברכים בעם ישראל ברוך ה שנשותיהם מרויחות מינימום ובכל זאת הכל נראה טוב

חח מקוה שיצא ברור מה דעתכם?

יכול להיותסטודנטיתאמא

אני לא רואה את זה כך.

אולי יעניין אותך