קרובת משפחה שמתעלקת ברמה שזה כבר מעיק 🙄השם בשימוש כבר
יש לי קרובת משפחה רווקה מבוגרת. לא היה לנו קשר כמעט בכלל כל השנים, לאחרונה (כמה חודשים) היא נדבקת אלי ממש (-סיפור הזוי למה זה קרה, אולי אפרט בהמשך) מתקשרת המון, (וכל שיחה זה לא פחות משעה וחצי. לא פחות. תתכן גם שיחה של 3 שעות, ואולי יותר, מזל שהשבת עמדה להכנס והיא מתחזקת קצת ושומרת שבת אז ניתקה) רוצה שאבוא אליה, רוצה לבוא אלי.. עכשיו, אני מתקשרת אליה פעם בשבוע בערך. גם באתי אליה וישבתי אצלה ודיברנו (יותר נכון הקשבתי לה) והבאתי לה עוגות שאפיתי שהיא אוהבת. אבל זה לא מספיק לה, היא רוצה קשר ממש הדוק. ברמה יומיומית אפילו. ועם כל הבנתי וחמלתי עליה - אין לי לא כח לזה, ולא סבלנות. עכשיו היא התחילה להגיד לי שהיא רוצה שאזמין אותה שבת (גרה במרחק חצי שעה הליכה ממני) ופחות מתאים לי, היא הרבה פעמים מדברת שטויות ולא לעניין ולא מתאים לי שהילד שלי ישמע. מילא אני עוד יודעת לסנן, אבל חסר לי שתשב בשולחן שבת ותדבר באוזניו (וגם באוזני בעלי) כמה דברים שאמרה לי בטלפון למשל. תבינו שעדיין לא נתתי לה את הכתובת שלי בכוונה, ממש מתחמקת מלהגיד אותה, כדי שלא תתחיל לבוא אלי כל יום. והיא רמזה בהתחלה שמעוניינת לבוא, ועכשיו ממש מבקשת במפורש. ולא מתאים לי.. היא גם לא אחת עם טאקט, היא תתנחל, תתנחל שעות, ואולי ימים ולילות כי היא בודדה ומשועממת. ועזבו תתנחל, זה בעיקר הדיבורים שלה. וגם העישון 😒 ( שונאת שמעשנים לידי והיא מעשנת כמו קיטור)
וגם הלבוש.. בקיצור, כל המכלול לא מתאים בעליל בלשון המעטה. היא לא מפסיקה להגיד שהיא תבוא אחרי הלידה לבקר.. ובואו, עוד שבוע בע"ה התלמ שלי, אני גם ככה בחששות ופחדים וקצרת רוח ועייפה וחסרת סבלנות, וממש אין לי כח אליה.. לא עכשיו שתבוא, ובטח לא אחרי הלידה כשאני עם תינוק קטן.
אני לא רוצה לפגוע בה, ועד עכשיו התנהגתי אליה ממש בסבלנות ונימוס, אבל בטלפון האחרון לפני שבת כשהתקשרה ושמעה שאני אצל חמותי, ובכ"ז המשיכה לדבר ולדבר ולדבר, ואני מנסה יפה לכוון לסיום וכלום, כלום, היא ממשיכה (ככה היה לי כשעמדתי להכנס לרופאה, היא התקשרה ודיברנו ואיזה רבע שעה לפני אמרתי לה שאני צריכה להכנס לרופאה והיא כזה כן כן וממשיכה לדבר, אחרי 5 דקות ניסיתי לסיים והיא שוב כן כן וממשיכה, ואחרי 5 דקות שוב! והיא ממשיכה לדבר, לא נותרה לי ברירה אלא פשוט לנתק לה את הטלפון כי התור באמת הגיע..) ולבקש במפגיע שהיא רוצה לבוא אלי מיד כשאנחנו חוזרים, זה מתחיל לעלות לי על העצבים.. השבוע הזה גם ככה יש לי מלא סידורים ותכנונים, די, תעזבי אותי בשקט. אה, וכמובן אם היא מתקשרת ואני לא עונה, או אם אני בממתינה ואני לא חוזרת, יש לה הרבה טענות.. בקיצור, אוף. פרקתי. איך אפשר לגרום לה לרדת ממני אבל לא לפגוע בה? זה אפשרי בכלל? אני גם פוחדת שתקפיד עלי, זה מה שחסר לי.
תודה שקראתן ותודה מראש לכל מי שתטרח להגיב❤️
איפפהמקורית
התעייפתי רק מלקרוא

האמת, לא הייתי מתקשרת.
וגם לא עונה לכל שיחה.
כואב עליה שהיא בודדה אבל אם היא לא מבינה גבולות ברמה כזו - לחתוך.
תודה ❤️... לא עונה לכל שיחה.. וגם לא מתקשרתהשם בשימוש כבר
יותר מפעם בשבוע.. היא לא מפסיקה להגיד לי "תתקשרי להגיד לי שבת שלום" "אני לבד בשבת" וכאלה דברים.. השאלה איך לחתוך אם היא גרה קרוב, זו לא בעיה, תכלס, להשיג כתובת. אם פתאום תדפוק לי בדלת ופשוט תכנס? 🙄 וגם כמה אפשר להתחמק מנתינת כתובת..
אוף
פשוט לא להתקשר. בכלל.המקורית
את שבוע לפני תלמ
אחרי זה תהיי אחרי לידה
זו סיבה מעולה להיות מרוכזת בעצמך

אם כי זה חסד גדול אם היא בודדה
אבל חסד כזה עושים מרצון.
וכשלא מתאים אז לא 🤷
אני באמת מרוכזת בעצמי. אבל היא לא מבינה את זה..השם בשימוש כבר
מעולם לא הקימה בית, מעולם לא הייתה בהריון או ילדה או גידלה ילדים..
ולכן אל תתקשריהמקורית
אל תכניסי את עצמך מראש לסיטואציה הזו.
זו דעתי
אפילו שבקשה אתמול שמחר לפני החג אתקשרהשם בשימוש כבר
להגיד לה חג שמח?
כן.המקורית
ככה חותכים.
לאט לאט מורידים את התדירות של הקשר.

זה בכלל שמרגיש שזה הופך למקום קצת תלותי
תשלחי לי סמס.לא מחוברת
וכן לגמרי לסנן את ממש לא צריכה לעשות כל פעם שהיא מתקשרת.
היא צריכה להבין שיש לך חיים. את יכולה גם להודיע ביום חמישי את יכולה להתקשר בין 8 עד 8 וחצי וזהו לא יכולה לדבר יותר.
אני באמת שולחת לה סמס ( ומברכת את עצמיהשם בשימוש כבר
בפעם האלף על ההחלטה לא להוריד ווצאפ)
היא לא יכולה להחזיר, לדבריה, הודעות-לא הבנתי למה
כן, מסתבר שהיא לא מבינה שיש לי חיים..
אני גם חושבת כמו המקוריתפרח לשימוח🌷
פשוט לא לענות

אני אישית יש מישהי קרובת משפחה עלוקה שפשוט חסמתי🙈 פאדיחה להגיד אבל זה היה בלתי נסבל.
😂😂 אלופההמקורית
המספר שלה חסום.. כשאני רואה חסום בטלפוןהשם בשימוש כבר
אני ישר יודעת שזו היא..
או ביבי🤪פרח לשימוח🌷
ביבי לא התקשר אלי עדיין..השם בשימוש כבר
אבל אם את חוסמת אותכאביול
את לא אמורה לקבל ממנה שיחות, לא?
לא, כשהיא מתקשרת לאנשים כולל אלי היא מופיעההשם בשימוש כבר
עבר עריכה על ידי השם בשימוש כבר בתאריך כ"א בתשרי תשפ"ג 10:18
כחסום. אבל יש לי את המספר שלה-היא נתנה לי אותו, וגם לאחרים שהיא הייתה מעוניינת לתת היא נתנה.. רק כשהיא מתקשרת זה מופיע כמספר חסום.
עשיתי את החסד הזה ברצון כשהוא היה במינון נורמליהשם בשימוש כבר
לאחרונה הוא לא במינון נורמלי..
באמת מעייף רק לקרוא😞יעל מהדרום
לק"י

כל הכבוד שאת מצליחה להיות איתה בקשר למרות זאת....
אולי באמת להפסיק לענות לכל שיחה שלה זה הפתרון. ולהמשיך לשמור על הכתובת שלכם בקנאות- לא נראה לי שהיא חסרה לך על הראש עכשיו🤭
היא בהחלט לא חסרה לי על הראש, אמאלה ואבאלה..השם בשימוש כבר
אני אשמור על הכתובת (חח מרגישה במוסד/שב"כ מינימום)
אבל עד מתי?
תודה יעל❤️
לדעתי כדי שלא יהיו אי הבנות והיא פתאום תנחת אצלךLana423
תנסי להגיד לה שלא מתאים.
בפעם הבאה שהיא תגיד שהיא רוצה לבוא אליך, תגידי משהו כמו - ״פחות מתאים כרגע עם הלידה והכל.. אנחנו צריכים זמן לעצמנו ולא מזמינים אלינו בקרוב״
ואז היא תגיד שהיא רוצה לעזור לההמקורית
ומי שלא יודע להתחמק באלגנטיות ולחתוך, או במקרה של אנשים שחא מודעים לעצמם - היא תבקש כתובת כדי להביא מתנה ולא תפסיק להגיע
זה בדיוק החשש שלי. מבקשת ממני להגיד לאחותיהשם בשימוש כבר
שכשאהיה בחדר לידה שתתקשר אליה ותעדכן אותה.. כי לי בטח לא יהיה ראש לזה 😅
לאאאאאא רוצההההההה
מה שחסר לי באמת
אמרתי את זה לאחותי כן? וברור שהיא לא תתקשר.. אבל רק המחשבה מחלחלת אותי🙄
😂😂😂😂המקורית
איזה ברוךך
זה בטח יפגע בה לשמוע את זה, לא? 😒השם בשימוש כבר
וגם אני פוחדת שתקפיד עלי.
לי זה לא נשמע פוגעLana423
אני די בטוחה שאמרתי את זה בעצמי לכמה אנשים, אבל אכן אנשים שמראש לא היו מתנהגים ככה.
עונה לך ולכל המגיבות גם מעלייך ומתחתייך-השם בשימוש כבר
אני קצת חוששת ממנה כי היא סוג של.. איך להגדיר? מתקשרת?
(וכאן גם אספר איך נוצר הקשר - בתחילת ינואר האחרון נפגשנו באירוע משפחתי. היא ברכה אותי לשלום ואז הסתכלה בי ואמרה לי "את חודש הבא תכנסי להריון, יהיה לך.. (בן/בת) ותזכרי שאני, רוחמה (סתם עלה לי השם) אמרתי לך את זה ראשונה"
אני לא מאמינה בדברים האלה, אבל תכלס- היא קלעה בול.
הסתרתי ממנה את ההריון עד חודש שביעי. בחודש שביעי כבר אמרתי לה. היא נפגעה ממש שלא אמרתי לה לפני
(ראתה אותי בחודש רביעי, לא ראו כלום כלום, וספק אמרה ספק קבעה את בהריון? והתחמקתי מתשובה ברורה. ואז אמרה אני רואה את זה אני רואה, בקרוב מאוד יהיה לך ילד נוסף) ומאז היא גם יוצרת קשר טלפוני אובססיבי וגם כמו מנכסת את ההריון והתינוק לעצמה.. והכי הזוי-התלמ שלו הוא גם היומולדת שלה😒 היא לא מפסיקה להגיד את זה.. שזה כאילו מתנה בשבילה..
אני פוחדת, אתן מבינות אותי?
מתקשרות זההמקורית
סיטרא אחרא.
במחילה, אבל צריך לקרוא לילד בשמו
תתרחקי וביי.
שום קפידה ושום נעליים
אני רוצה להתרחק. אני רוצההשם בשימוש כבר
אבל איך עושים את זה גם כשהיא קרובת משפחה, וגם גרה קרוב?
ואם היא סיטרא אחרא, זה לא עוד יותר מפחיד?
כמו שאמרו לך, גם אניהמקורית
לא לענות ולא ליצור קשר.

לא. מה מפחיד?
תני צדקה ותתפללי שהשם ירחיק אותך ממנה וזהו
תורהבשורות משמחות
מגינה ומצילה
תתרחקי ממנה ותני צדקה
זה ממש לא חסד אם היא מתקרבת אלייך באופן הזה
את יכולה אולי לבקש ברכה מרב ושידריך אותך מה לומר ולעשות. (אפשר להתייעץ עם הרב שמואל אליהו במייל ותכתבי לו את המצב).
היא לא תתקרב לאנשים שמוגנים ככה אני זוכרת שהיה עם קרובת משפחה שלי, כי האנרגיה חוסמת אותם מלאפשר קרבה לאנשים מסויימים, אז הם ממש מתרחקים.
תודה רבה לך ❤️השם בשימוש כבר
לא חושבת שהיא מתקשרתלא מחוברת
יכול להיות פשוט ניחוש מאוד מוצלח.
היא אמרה את זה על עצמה..השם בשימוש כבר
מזל שזה רק התל"מ, את לא יודעת מתי תלדי באמתדיאט ספרייט
תגידי לעצמך שגם אם אם יש לה כוחות, אלו כוחות הטומאה ולראיה היא לא אישה דתיה.
עדיף לך להתרחק ממנה כמו מאש, אין רלוונטיות לקפידה, אם זה פוגע בך ובבית שלך.
מה עובד אצלנו? תבקשי מבעלך שיאסור עלייך לדבר איתה כדי לא לפגוע בבית. אחרי שאסר עלייך תגידי לעצמך ולקבה שאת אישה כשרה וכו'.. תתרצי לה איזה תירוץ שתרצי אבל את תדעי שעשית מצווה שהקשבת לבעלך, ביידוע ששום דבר לא יפגע בך.
היא באמת לא דתייה, מתחזקת כזה. שומרת שבתהשם בשימוש כבר
חגים, מתפללת וכאלה.
ערכתי והוספתי משהו בסוף, מאמינה שיהיה לך לתועלת. תדיאט ספרייט
תודה רבה לך❤️השם בשימוש כבר
וואי כן אני מבינה אותךLana423
לדעתי גם לנסות לנתק קשר לחלוטין
האמת שזה מלחיץ 😬לא מחוברת
כן. האמת שנלחצתי בזמנו. וכשסיפרתי על ההריון לאחותיהשם בשימוש כבר
ולאמא שלי, כל אחת בנפרד, שתיהן אמרו בלי לשמוע אחת את השניה ובלי שאגיד את זה אני בעצמי - "יואו, אז רוחמה צדקה" (הן גם נכחו באירוע ההוא והיו עדות לדבריה)
אמאלה ואבאלהדבורית
מה זה הסיפור הזה??
הייתי שואלת רב
אולי לעשות איזה פידיון נפש
אינלימושג
אבל זה סיפור ממש מוזר
וגם אני הייתי מפחדת לפגוע בה
מצד שני ברור שזה לא יכול להימשך ככה
כן.. מוזר באמת. מחר בבוקר בע"ה אתקשר לרבהשם בשימוש כבר
לא הספקתי עד עכשיו.
בינתיים לא התקשרתי להגיד חג שמח וגם לא שלחתי הודעה והיא מצידה לא יצרה קשר( אולי קראה פה? 🙈)
חחח פתקא טובה אחותידבוריתאחרונה
נחתמת לחיים טובים ולשלום 🤩
אצלנו הפתרון זה להאשים את הבעל/האישהשםאנונימי
לצד השני לא אכפת בדרך כלל שיאשימו אותו וזה נוח.

תגידי שבעלך מרגיש שהיא גוזלת אותך ממנו יותר מדי, שהוא מבקש לנתק קשר או לעשות את זה בתדירות יותר נמוכה משמעותית.

עובד אצלנו מעולה. בהצלחה!!
בעלי באמת אומר לי להגיע ליד הבית שלה, להתקשרהשם בשימוש כבר
שתרד או לעלות אליה בלי לתכנן את זה מראש, להביא לה את העוגה האהובה עליה וזהו. ולא ליצור פתח להזמנות אלינו
אוף חיבוק! יש לי 2 חברות כאלהחצי שני
למדתי בדרך הקשה שעוזר רק להגיד שאת חייבת לנתק ולהתראות. זהו, בלי נימוס.
אחרי פעמיים שלוש זה יהפוך לדבר שבשגרה שככה מנתקים ושלום
גם לי הייתה חברה כזאת. סיוטטטט😏השם בשימוש כבר
מוסיפה שהייתי מכינה אותה מראש גם לאחרי הלידהחצי שני
בלתקאני10
יש דברים שהם לדעתי קווים אדומים שמותר לך לשים בכל מצב - לא מעשנים אצלכם בבית, אם באים אז בלבוש שמתאים לך.
באופן אישי גם הייתי אומרת בפירוש דברים שהיא לא נרמזת - את צריכה לסיים את השיחה? "זלדה כיף לי לדבר איתך אבל אני חייבת לסיים עכשיו. שבת שלום!". לא צריך לתת הסברים. זכותך לסיים שיחה..
לגבי הגעה - בסוף יהיה לה הכתובת שלך, ממך או ממישהן אחר, אבל הייתי אומרת לה בפירוש, מתנצלת לא מתאם לי לארח. גם לא חמש דקות. גם לא אם את רוצה לעזור. פשוט לא. תודה.
בעלי יותר קיצוני ממנו בזה ולקח לקיצון את ביתי הוא מבצרי. מבחינתו בן אדם יכול לעמוד בדלת ולדפוק, ולשמןע שאנחנו שם ואם זה מישהו שלא מתאים לו לפתוח לו הוא לא יפתח (לרוב זה תרומות. אבל אני יודעת שאם יבוא אליו מישהו שביקש להתארח והוא אמר לו לא ובא בכל זאת הוא גם לא יפתח). מודה שקצת קשה לי עם זה כי זה קשוח בעיניי, אבל אני מעריכה את זה וחושבת שזה הדרך הנכונה להתנהל. הבית שלך זה המקום שלך, לא הגיוני שמישהו אחר יחליט מי נמצא בו ולך לא יהיה דרך לשלוט על זה.

ומדי פעם לסנן ואם היא מתלוננת לומר שאת מצטערת את עסוקה, ולאט לאט להתרחק קצת.
מי שלא מבין זה מאד קשה להתנהל מולו
בדיוק. מסכימהאורוש3
היא בינתיים לא עשנה אצלי כי טרם הייתה אצלי,השם בשימוש כבר
ב"ה..
עישנה לידי כשהייתי אצלה, זה כן.
ולגבי ההגעה לבית את צודקת, אני זאת שאמורה להחליט מי יבוא ומי לא, אבל בפועל ממש - קשה לי לדמיין אותה דופקת ואני לא פותחת...
עישון גם פאסיבי מזיק לתינוקאורוש3
נכון. קמתי והלכתי קצת אחרי שהתחילה, אבלהשם בשימוש כבר
בפירוש נאלצתי לשאוף קצת מהעשן למרות שהיינו רחוקות ולמרות ששמתי מסיכה
את חייבת קצת אסרטיביותאורוש3
מתקשרת. רבע שעה מקסימום ולסיים שיחה. אני צריכה לסיים עכשיו, להתראות. ולסגור. לומר שאתם לא מקבלים מבקרים אחרי לידה לפחות לחודש. אם איכשהו היא כן מתאמת ביקור לדאוג שבעלך או מישהו מגיע אחרי 20 דקות ומעיף אותה- מוש והתינוק נחים עכשיו ביי. כאלה.
אני באמת צריכה לנסות את זה.השם בשימוש כבר
תודה אורוש❤️
וואי לא פשוט בכללאביול
אין לי עצות, רק הזדהות.. היו לי מקרים כאלה בעבר. מה שעזר זה שהתחתנתי וכבר לא הייתי בבית ההורים( זו הייתה מישהי שהייתה באב כח הזמן להורים שלי)
גם לאמא שלי הייתה מכרה כזאת, מטרידנית. סיוט.השם בשימוש כבר
ואי וואי. איזה מעיקה!מאוהבת בילדי

הייתי מסננת- לא עונה, לא מתקשרת...

ואם בכל זאת יוצא לדבר? להגיד שאני לא פנויה, בעלי צריך אותי, הייתי בשרותים... חצי חיוך

בהצלחה לך! נשמע סיוט... בטח עוד לפני שהיא מתקשרת את כבר על קוצים...

את מכירה את האנשים האלה שאת לא יכולה לעצורהשם בשימוש כבר
את השיחה איתם הם רק מדברים ומדברים ולא נותנים לך להשחיל מילה?
אז זה הסוג שלה..
תודה על ההזדהות❤️
כן, סיוט גדול. במיוחד עכשיו...
כן. מכירה... אוף!מאוהבת בילדי

אני כזה חצי צועקת שאני לא שומעת ברורשירת חיי🎷🎼

ואין לי קליטה ובשלב כלשהוא מביאה לניתוק🤭🙈

😅 אבל זה פתרון חד"פ.. א"א להתמיד בו🙃השם בשימוש כבר
מסננת ברוב הפעמים ובפעמים שעונה משתמשת בזהשירת חיי🎷🎼

תגידי שנהיה לך בעיות בקליטה בבית😅שירת חיי🎷🎼

ואחרי כמה פעמים היא תאלץ להפנים שאי אפשר לדבר איתך כשאת בבית כי אין קליטה טובה

את יכולה להגיד שאת לא שומעת טוב וכזה גם....

אני משתמשת בזה כמה שצריך עד שמי שמטריד קולט שאני לא מעוניינת לקלוט אותו

רעיון חחח. לא חשבתי על זה😄השם בשימוש כבר
בעיני פעם ראשונה להגיד בצורה עדינהאיזמרגד1
כדי לא לפגוע באמת, ואם זה לא עוזר- בעיה שלה ולהגיד באסרטיביות שזה לא מתאים לך ולנתק/ להגיד שאת לא מוכנה שתבוא לבקר. נכון שזה חוסר טקט וכו', אבל היא התחילה
אני באמת אנסה.. תודה לך ❤️השם בשימוש כבר
אימאל'ה, היא נשמעת טיפוס שלא הייתי רוצה שום קשר...מתואמת
אני לא יודעת אם נכון וראוי לעשות ככה, אבל אני הייתי ממציאה משהו שמונע ממני להיות איתה בקשר - נגיד שאבד לי הקול או משהו, ולכן אני לא יכולה לדבר בכלל... משקרים מפני השלום אבל אולי כדאי לשאול רב לפני כן אם ראוי לעשות כך...
אני באמת לא רוצה.. אבל היא קרובת משפחה, לאהשם בשימוש כבר
איזו זרה מהרחוב..
מבינה, אבל עדיין...מתואמת
היא לא אחותך או גיסתך, נכון? זו לא קרבת משפחה קרובה מספיק בשביל שתהיי מחויבת "להשתעבד" לה...
לא אחותי או גיסתי, לא..השם בשימוש כבר
בת 50 פלוס, קרובה ל60..
מהתוספות שלך בשאר השרשורמתואמת
היא נשמעת אישה "מסוכנת" מבחינה רוחנית... תשאלי רב. לי נשמע שצריך לעשות כל דבר כדי להתנתק ממנה, גם במחיר של פגיעה בה ושל שקר...
אני באמת אשאל רב, איך לא חשבתי על זה..השם בשימוש כבר
טפשת גדולה אני
אוף רוצה להתרכז בלידה בטוב, בשמחה, וזה פשוט מטריד אותי!
את בהיריון, מותק, שנייה לפני לידה...מתואמת
נשגב מבינתי איך בכלל את מצליחה לחשוב על הרגשות שלה... אז בטח שלא חשבת מעבר לזה. מזל שיש פורום
❤️❤️❤️ תודההשם בשימוש כבר
דווקא מובןרקלתשוהנ
דברים יכולים להיות יותר מפחידים בחודש תשיעי כי גם ככה ההורמונים והלידה שהיא לא ממש רק מהעולם הזה אלא גם קצת מעולם הנשמות, וגם כי גם ככה יש פחד לפני הלידה שהכל יעבור בשלום, והיסטריה נשית שמככבת...וגם יותר מלחיצים ומטרידים כי הם כבר על הסיר לחץ הקיים, גם ככה יש מלא דברים על הראש ומתי תהיה הלידה ואיך וכו וכו...

@השם בשימוש כבר מקווה שתמצאי דרך נכונה לעצור את השיגעון בלי שתרגישי שעשית משהו רע ותיבהלי גם מזה 🙃❤️❤️❤️
אמן ותודה רקלתשוהנ❤️השם בשימוש כבר
נכון, צודקת...מתואמת
(התכוונתי שנשגב מבינתי איך היא מצליחה לחשוב על זה שהאישה הזו לא תיפגע... הרי בהיריון ובמיוחד בסופו יש נטייה להיות מרוכזת בעצמך... אין זאת אלא ש@השם בשימוש כבר שלנו היא צדיקה עליונה )
ממש ממש לא, אבל ממש..השם בשימוש כבר
אומנם אני גם חומלת עליה (חמלה בתור בן אדם שהוא גם שאר בשר)
אבל כפי שכתבתי בכנות-גם פוחדת מהכעס/קפידא שלה. אם כי כתבו לי כאן שאין מה לפחד מזה..
זה מובן מאוד...מתואמת
תודה מתואמת יקרה❤️❤️❤️השם בשימוש כבר
גם התיאור שנתת בהודעה הראשונה וגם הפרטים שהוספתקופצת רגע
בהמשך מרמזים על אישה עם בעיה מסוימת ביחסי אנוש. זה לא מקרה שהיא גם בודדה וגם צמאה לקשר- משהו בדרך בה היא יוצרת קשר לא מותאם ולכן יוצר דחייה. אין לי מושג מה המקור של הבעיה אבל לי אישית זה ברור שזה מגיע יחד עם בעיה בהבנה ו/או ביישום של גבולות נורמליים.( לא כותבת בהתנשאות כלפי רווקות מבוגרות חלילה, גם אני התחנתי אחרי גיל 30, חושבת שיש הרבה מאוד רווקות שהן נשים נהדרות שבגלל סיבות שונות לא נשואות, וחוץ מזה יש נשים נשואות עם שלל בעיות ביחסי אנוש ו/או בעיות נפשיות. ספציפית כאן נראה לי שזה לא מקרי)

ולכן, אחרי נאום הפסיכולוגיה בגרוש שלי, נראה לי שבמצב הנוכחי רמזים לגבי גבולות לא יעזרו. מה שעובד עם אנשים רגילים, נימוסים רגילים, לא יעבוד כאן. עם כל חוסר הנעימות נראה לי שצריך לומר את הגבולות שלך בצורה מאוד ברורה, ולעמוד עליהם בנימוס וגם באסרטיביות.
אולי באמת כמו שהציעו לתלות חלק מהאחריות גם בבעלך. אם למשל היא אומרת שרוצה לבוא אליכם לשבת, לענות בבירור, זה לא מתאים, אין לי אפשרות להזמין אותך לשבת. אם היא תחקור למה אולי תגידי שבעלך מעדיף לארח אך ורק נשים ממשפחה קרובה, או משהו כזה.
לגבי טלפונים, לצמצם דחוף. לא לענות כל פעם, אם היא שואלת למה או מזכירה את זה, לומר בפשטות שלא יכולת לדבר. שואלת שוב למה, תגידי לה שלא כל פעם מתאים לך לשתף למה בדיוק, היית עסוקה וזהו.
כשכן מדברים, לדבר כמה שמתאים ואז לחתוך, בלי הסברים נוספים חוץ מ 'אני לא יכולה לדבר יותר כרגע' או משהו כזה.

אגב, אם היא קרובת משפחה, המשפחה הקרובה שלך גם מכירה אותה מן הסתם? מה אמא שלך או אחיות חושבות עליה? התייעצת לגביה?
תודה לך. ❤️ כן, המשפחה הקרובה שלי מכירה אותה,השם בשימוש כבר
ההורים שלי ואחיותיי, מכירים כן.. היא לא בקשר איתם. רק איתי.
לא כ"כ שיתפתי אותם בכל הפרטים, רק בזה שהיא יצרה קשר ומתקשרת מדי פעם.
(היא גם אמרה לי, בלי שאבקש לדעת כמובן, שהיא רואה שהלידה שלי תהיה "לא קלה מדי אבל גם לא קשה מדי"
הכניסה אותי לסרט 😬)
נשמה היא לא אלוקים, תנשמיהתהילה והתפארת
זה המשפט הכי דבילי שיש, כן?
רוב מוחלט של הלידות עונות עליו, ככה שמה יש לה להפסיד?
בעזה, לידה קלה, בריאה בידיים מלאות ובשמחה גדולה
ישראל מעל המזל
נכון, אבל איך ידעה במדויק על ההריון ומין העובר?השם בשימוש כבר
אמן ואמן❤️
מלחיצה. הייתי נותנת צדקהאורוש3
ומשננת לעצמי שזה סתם מקרה. וגם אם לא ויש כוחות בעולם אז זה לא משנה לנו ביהדות. אנחנו עובדים את ה' באמונה.
נכון.. אני אומרת את זה לעצמי. אבל כאילו זההשם בשימוש כבר
מנקר לי בראש קצת, לא יודעת איך להסביר..
זה די מובןאורוש3
גם כי היא צדקה וגם כי זה אנושי להימשך לדברים כאלה לא ידועים.
לכן הייתי הולכת על צדקה ועל הסחת הדעת. כל פעם שיש לך מחשבה על מה שהיא אמרה על הלידה נגיד תתפללי ל-ה' סתם במחשבה שתהיה לידה קלה.
לא משנה מה היא ראתה או ידעה. ה' נתן לך את ההריון, את מין העובר, מפתח לידה בידיו.
מה שמישהי כתבה פה- ישראל מעבר למזל. תפילה, צדקה, לימוד תורה.
תודה, חיזקת אותי. תודה ❤️השם בשימוש כבר
ובכללהתהילה והתפארת
יוצא לנו לארח הרבה אנשים קצת פחות מפוקסים, חלקם ממש לא בקו השפיות, חלקם קשי יום. אין ספק שזו ממש הרגשה רעה לעשות חסד עם יהודי ובסוף להבין שאם לא תחתוך את הסיפור ותציב גבול כלשהו לא תוכח חהמשיך לתפקד.
בדיוק דיברנו על זה בחג, זה הפלונטר שלנו, אבל בעיני גם להמשיך לארח או לעשות חסדים אחרים ולרצות שהבנאדם ילך זה לא רצון ה'. מודה שקשה לי מאוד עם זה, לא קל לומר לאנשים שלא נרמזים שפשוט לא מתאים שהם יגיעו וזה לא נוח. אישית מעדיפה לא לשקר, לומר את האמת ברמז ואם לא נרלט אז מפורשות.
כמה דבריםהתהילה והתפארת
1. יש כזה דבר כוחות טומאה בעולם. זה קיים, וזה כוח שמאפשר גם לראות כוויכול מה יהיה.
2. זו לבד סיבה לנתק קשר מאדם שזה תחום העיסוק שלו. אבל את זה אני אומרת על דעת עצמי בלבד.
3. עם ישראל הוא מעל המזל, כלומר אין לכוחות הללו שליטה בו, מזכירה את כל סיפורי התנך והמדרשים על ביתו של רבי עקיבא ודם המילה שראו החוזים בכוכבים אצל משה רבינו...
4. בשביל השקט הנפשי שלך, אם זה ירגחע אותך את יכולה לספר לרב את המקרה ולקבל את ברכתו ואןלי גם הדרכה איך ראוי לנהוג לגבי המשך/ ניתוק הקשר.
תודה רבה לך❤️השם בשימוש כבר
דברי עם רב שמבין בדברים האלהרקלתשוהנ
זה הכי מרגיע בעולם
מישהו עם כתפיים
אני לא כ"כ מכירה רב שמבין בדברים האלה, האמת..השם בשימוש כבר
נשמע שממש בעייתיתדיליה

אל תיבהלי כאחת שעובדת עם אוכלוסיות מהסוג הזה,

הם לפעמים צולפים על מין העובר על ההריון וכד' אבל אין מה להיבהל...

(מן העובר זה 50 אחוז כן?

אני רואה את הלידה שלך היא תהיה קלה כתרנגולת. חח)

😅 הצלחת להצחיק אותי. תודה🙂השם בשימוש כבר
אמן..
אולי הרב שמואל אליהוטארקו
תודה. איך משיגים את המספר שלו? הוא עונההשם בשימוש כבר
ישירות בטלפון, או כוונתך לשאול בsms?
אני לא יודעת..טארקו
הוא עונה במיילים. תשלחי אליו והוא עונה תוךPandi99
כמה ימים
המייל
harav52s@gmail.com
מצויין! תודה רבההשם בשימוש כבר
יותר קל לי להתנסח ככה. תודה לך!
לא קראתי הכל אז רק נקודה קטנהnorya
מהניסיון שלי עם אנשים מתעלקים חסרי טאקט- אי אפשר לרמוז! ולרוב הם גם פחות נפגעים מאמירות ישירות.
לכן אם את רוצה לסיים שיחת טלפון זה חייב להיות "טוב, אני צריכה לנתק. להתראות!" בלי רמזים ושום דבר. ואם היא מנסה להמשיך לדבר- "לא לא, אני ממש צריכה לנתק. ביי" ופשוט לנתק...
וככה גם עם לסיים אירוח או התארחות... אני חייבת ללכת / אני צריכה שתלכי + ליווי לדלת (מקווה שלא תגיעי למצב שהיא תתארח אצלך🙊).
באמת אי אפשר לרמוז לה.השם בשימוש כבר
ולגבי הליווי לדלת-
פעם אחת הפסדנו רכבת אחרי רכבת אחרי רכבת, בערב חג, התכוונו להתארח, בגלל אורחת אחת לא רצויה בכלל שלא רק שלא נרמזה למרות שארחתי אותה מלכתחילה באמירה של אני צריכה לצאת ב10 בבוקר, אמרתי לה במפורש תוך כדי הביקור שאנחנו צריכים לנסוע והיא ממשיכה לשבת על הספה! פעם שניה, פעם שלישית.. אני לא זוכרת איך היא הלכה בסוף. אבל זה היה הזויייייייי
בחיים לא אבין חסרי טאקט. בחיים
די! לא יאמןnorya
ממש. לקח לי שעה להרגע ממנה. וגם לבעלי שבד"כהשם בשימוש כבר
לא מתרגש מכאלה דברים. זה היה הזוי לחלוטין.
לא קראתי אף תגובהשירה_11

זה לא יקרה בלי לפגגוע בה קצת...

גם לי יש התמודדות דומה עם אחת כזאת, והייתה לי בעבר עם חברה שממש העיקה עלי,

סיימתי שיחות פחות יפה מחוסר ברירה 

לא עניתי להרבה טלפונים (כמות פסיכיתתת) 

עם הזמן היא כנראה הבינה וזה ירד...

היא בטוח נפגעה בדרך, אבל באמת לא הייתה ברירה)

זהו, זה כנראה מה שיקרה.. היא תיפגע.השם בשימוש כבר
השאלה אם תשחרר?
תודה לך ❤️
בסוף היא תשחרר שירה_11

מנסיון עם שתיהן

אני היתי מנתקת קשר לתקופהשם משתמשת.
לא עונה ומסננת.. או עונה מדי פעם ואומרת שאני לפני לידה ובתקופה עמוסה ועסוקה פיזית ונפשית.. ואוכל לדבר רק אחת לשבועיים שלוש ..
ולבקשות להגיע היתי עונה בכנות שלא פנויה כרגע לביקורים ואחרי לידה זקוקה לזמן להחלים

ממש לומר מפורשות
כמוסן לא בקישיחות או משהו ..עם רגיושות ומילים טובות שתבין שזה לא אישי
אבל שאת אחת שאוהבת את השקט לה זביב לי-ה

ואחר כך..תמצאי כבר את הדרך למינון בריא לך
אני באמת אעשה את זה. ואעדכן אתכן כאן בתגובתה חחהשם בשימוש כבר
תודה לך❤️
בהצלחה ענקית!!! בזכות הרגישות שלך לא לפגוע,פולשת לרגע**
בעז"ה יהיה טוב!!
אמן ותודה ❤️השם בשימוש כבר
אוי איזה נוראישירת חיי🎷🎼

קראתי גם חלק מהתגובות ואני מסכימה עם כל אחת פה שכתבה לנתק איתה כל קשר...

היא בלי גבולות וגם לא תשים אותם אם את לא תשימי בתקיפות

ואין לה טאקט אז אין לך מה לחשוש מלהתנהג בחוסר טאקט היא במילא לא מבינה את הדקויות האלו...

אחרי הלידה פשוט להגיד שאת צריכה לנוח ואין לך כוח לאורחים!

ואת יכולה להגיד גם שהטלפון על שקט!!!

אין שום סיבה שתהיי בקשר עם מישהי שגורמת לך לרע

לא עונה לשאלתךשמיכת פוך
אבל מזל טוב על ההריון!!!! איזה מרגש!
אני לא נמצאת פה הרבה לאחרונה אבל זוכרת אותך מלפני כמה שנים שכתבת שיש לכם ילד אחד...
שתהיה לידה קלה ובידיים מלאות!!
תודה רבה❤️❤️❤️ אמן, ריגשת!!! 🙂השם בשימוש כבר
מבינה את הפחד שלךשוקולד פרה.

פחד קמאי כזה מפני אנשים שיש להם "כוחות"

פלוס הפחד המובן מקפידה ומכעס של מישהי כלפייך
פלוס הלחץ מהלידה והכל...

את סוחבת את כל זה איתך, ועוד מנסה להסתכל על הצרכים שלה. כל הכבוד לך!

במקומך הייתי פשוט מדברת עם ה' על הפחד הזה, ועל המצב המוזר והלא בריא שנקלעת אליו.

את תראי שדיבור פשוט על זה ממש עוזר. 

את הסתבכת איתה מתוך רצון להיטיב,

ובסוף יוצא שאת מלאה במתח מהקשר הלא בריא הזה שהיא כופה עלייך.

היא אולי אישה שיש לה עין שלישית או יכולת נסתרת או לא יודעת מה,

אבל כמה זכויות עצומות אספת לך בזה שהיית חביבה ונעימה כלפיה! מה... זה לא יעמוד לך? ברור שכן!

ובנוגע לקשר איתה- הייתי מכבה את הפלאפון בשעות שאת יודעת שהיא מנסה להתקשר.

או פשוט לא עונה.

ומתכוננת בראש למקרה שהיא תפתיע אותך אחרי הלידה בבית או בבי"ח.

נגיד לתאם עם בעלך שאם דבר כזה קורה- הוא לוקח את הפיקוד.

הוא אומר שלא מתאים לך עכשיו ביקורים וזה הכל.

לא מכניס אותה פנימה בשום מצב (!)

אני מכירה את התחושה הזו, שמרוב שאת רוצה לצאת בסדר,

את מסתובבת כל היום עם מתח בבטן שלא תפגעי במישהו, ואיך להגיד בצורה הכי נעימה, ואיך לצאת הכי בסדר,

כשבינתיים המתח אצלך "לא נספר" 

והעיקר שהאחר יצא מרוצה.

גברת נכבדה,

את לפני לידה!

שיקפצו כוווולללםםם!!

המטרה שלך- לא להיות במתח.

ואם היא מכניסה אותך למתח- זה כי יש לה בעיה. לא לך.

וכמו שהאינטרס שלה להיצמד

ככה האינטרס שלך לתפוס מרחק.

והאינטרס שלה היה בפרונט.

עכשיו שלך.

ומה היא תעשה עם זה? זה עניין שלה.

היטבת ממש להבין אותי ולהגדיר במילים אפילו מה שאניהשם בשימוש כבר
בעצמי לא הצלחתי... בדיוק. הסתבכתי איתה מתוך חמלה עליה ורצון להיטיב עימה. אולי גם סוג של הרגשת חובה אחרי שהיא "ניבאה"- שמתבקש לספר לה.. למרות שסיפרתי לה ממש ממש מאוחר. אבל לא חשבתי שיתפתח כזה קשר לא נעים ואפילו תלותי באיזה שהוא מקום..
תודה לך על כל מה שכתבת. קראתי אותך ואת כולן ובע"ה איישם. לא אתקשר אליה להגיד לה חג שמח היום ע"א בקשתה המפורשת, אולי אשלח sms דקה לפני החג. ואחרי החג זאת ההתמודדות היותר מאתגרת, מקווה שנצלח אותה.
(אגב, לגבי לנתק את הטלפון בשעות הקבועות שהיא מתקשרת-היא לא מתקשרת תמיד בשעות קבועות, רק בשישי לפני שבת כשאני רואה מספר חסום אני יודעת שזו היא, ובאופן כללי כשאני רואה מספר חסום קרוב לוודאי שזו היא..)
אין לי יותר מידי מה להוסיף על מה שכולן כתבו פהזוית חדשה
רק שהיה לי משהו דומה עם חברה לפני שנים.
בסוף היא לא השאירה לי שום ברירה חוץ מלומר לה בפירוש שאני מעוניינת לנתק את הקשר.
אחרי כמה שנים ביקשתי ממנה סליחה, והיא אמרה לי שהיא ממש לא כועסת עלי. וכיום כשיוצא לנו להיפגש מידי פעם באירועים, אפילו נחמד לי איתה סתם לשבת ולדבר קצת. (וזה לא גולש מעבר.)
דרושה לזה מידה לא מבוטלת של אומץ, יפה מאוד שאזרתהשם בשימוש כבר
אותו..
ושמחה לשמוע שהיא לא כועסת
כן, לקח לי זמן עד שהיה לי אומץ...זוית חדשה
בשעה טובה יקרה אהובה!!אמאשוני
איזה ניסי ניסים, ה' איתך!!
בשעה טובה ומוצלחת,
בחודש תשיעי טבע האישה להתרכז ולהתכנס בתוך עצמה לקראת הלידה והגעת התינוק בע"ה!
זה מה שה' רוצה ממך כרגע.
תתחזקי בזה.
הי גדול, תסמכי עליו, הוא גם יעזור לך לצאת מהפלונטר הזה.

ריגשת אותי ברמות,
איזה יופי כ"כ שמחה בשבילך!!!
❤️
אמאשונייי❤❤❤אמא לאוצר❤
התגעגענו מאד
כיף שקפצת לבקר!
מה שלומך?
ואו אחותינו. מה איתך????? התגעגענו💝💓💖פרח לשימוח🌷
תודה רבה אמאשוני היקרה❤️השם בשימוש כבר
מקווה ששלומך טוב,
מתגעגעות אלייך כאן,
מוזמנת להגיע בתדירות גדולה יותר🙂
שתהיה שנה טובה ומתוקה ורק טוב 💐
וואוו אמאשוני מה שלומך?אביול
הדבר שהכי ענין אותי פה...בת 30

זה שאת צריכה ללדת!!!!

וואו!! מרגש ומשמח כל כך!!!

שימחת אותי באישון ליל.

❤️ תודה רבה בת 30 היקרה!השם בשימוש כבר
אכן, בע"ה בעוד שבוע..
אז את צריכה להיות פה יותר..
שלחתי מסר, מקווה שקיבלתחדשה לשאלה

👍🙂 תודה!השם בשימוש כבר
השם בשימוש אהובה ויקרה ❤נגמרו לי השמות

וואו אני רוצה לכתוב לך כ"כ הרבה, מאיפה להתחיל?

קודם כל נכנסת לי ללב ממש ממש. ואני חושבת שלכולנו.

ממש מתפללת עלייך מעומק עומק הלב, גם בחג ללידה טובה וקלה ובריאה ושמחה בבריאות שלמה ובידיים מלאות והמון שמחה ואושר! 

שתדעי שאת בליבי ובתפילותיי, ואת נשמעת אדם כ"כ כ"כ טוב ומיוחד!

קראתי אותך וקראתי אישה שרק רוצה טוב. ורק רוצה לעשות טוב.

וכמובן שחלילה חלילה לא לפגוע.

ואישה שנמצאית בעצמה בסוף חודש תשיעי

בהריון כה יקר ומשמח ב"ה

ועם תפעול של בית, וזוגיות, והורות, וחגים, ועבודה, ומשפחה, ומה לא...

ובתוך כל זה את עדיין שומרת על הלב הטוב הזה שלך ועל הרצון להיטיב ולהיות שם...

ומגיעה אותה קרובת משפחה.

וגורמת לך בכוח להיות במקום שמאוד לא נעים ולא טוב לך להיות בו.

ואת מנסה, ואולי כך, ואולי אחרת, ומנסה שוב

וכ"כ כ"כ מנסה...

וכ"כ כ"כ רוצה שיהיה טוב... לכולם...

אבל בסוף את נשארת עם רגשות לא קלים עם עצמך.

את מרגישה מבפנים שזה לא טוב לך. שזה לא נכון לך. לחפחות לא במתכונת הזו.

ואני חושבת שהאיתות הזה של הגוף והנפש שלך חשובים חשובים יקרה ❤

הם בעצם אומרים לך - תקשיבי לעצמך. את חשובה.

לך קודם כל ובראש ובראשונה צריך להיות טוב. טוב שלם.

ורק אחרי ואם את מרגישה נעים וטוב במקום הזה - זה אומר שאת במקום הנכון.

ואם כל כולך אומרת לעצמך סטופ! משהו פה לא כשורה! חשוב להתייחס לכך!

והנתינה שלנו כאשר היא מגיעה ממקום שלם *מבפנים* - יכולה להמשיך ולהכות גלים יותר ויותר רחבים, ממש כמו אבן שזורקים למין ויוצרת מסביבה עוד ועוד עיגולים של השפעה.

כאשר את, השם בשימוש כבר היקרה, כשאת בטוב, כשאת בשלמות - כל העולם כולו נתרם מכך.

כל המעגלים שלך. מהפנימיים לחיצוניים.

את

והזוגיות שלך

והמשפחה שלך

והבית שלך

והחברים

והקהילה

והעולם כולו

כי את מלאה. וממילא יכולה לתת את ה100% שלך ביתר שאת.

אבל כאשר את מרוקנת,

כאשר את מרגישה שלא רק שמפגש כזה לא ממלא אותך, אלא מרוקן אותך, מטריד אותך, מפחיד אותך, לוקח וגוזל ממך אנרגיות - זה האיתות שצריך "לחשב מסלול מחדש" בנקודה הזו ומול הקשר הזה.

ולראות, איך אני מגיעה למקום שטוב לי?

ולהתחיל אפילו מאיך אני מגיעה למקום שאני לא נמצאית איפה שלא טוב לי?

איך אני מתרחקת ממה ששעושה לי רע?

איך אני מתקרבת למה שעושה לי טוב?

וזה מה שינחה אותך.

אותה הרווחה הנפשית והשלווה והשמחה היא היא המטרה עצמה.

גם המטרה של הנתינה והלעשות טוב ולהיטיב לאחר בעולם - גם היא כל כולה יכולה להתנהל על הבסיס הזה, הבסיס ש*לנו עצמנו טוב*.

ואין כאן חלילה לא קפידה ולא פגיעה בה, חס ושלום יקרה!

את בסך הכל מתרחקת ממה שעושה לך לא טוב! זו מצווה אפילו בעיניי! ונשמרתם מאוד לנפשותיכם.

ונשמרתם.

מאוד

לנפשותיכם.

כן, גם על הנפש הזו שלנו לשמור.

ומאוד.

"וחי בהם"

התורה שלנו היא תורת חיים.

ולעבוד את השם בשמחה ובטוב לבב.

וחייך קודמים לחיי חברך.

וכל התורה והיהדות בעצם מראות לנו - שאם אנחנו מלאים ושלמים טוב לנו - זה המקום הנכון לנתינה.

וכאשר אנחנו מתרוקנים - זו לא נתינה נכונה.

חייך קודמים לחיי חברך.

ואהבת לרעך כמוך - קודם תאהב את עצמך. ומתוך כך את חברך.

אז אם מה שאת יכולה זה שיחה של 5 דקות פעם בשבועיים - זו הנתינה שלך! והיא הכי מדהימה שיש!

ואם את יכולה 10 דקות בחודשיים - זו הנתינה שלך ו*היא* הכי מדהימה שיש!

ואם את יכולה הודעות של חג שמח או כל מתכונת אחרת שנכונה וטובה ומטיבה לך - שם המפתח למה נכון לך.

וכל דבר אחר שיפגע בך חלילה, שיבוא על חשבונך חלילה, זו לא נתינה נכונה גם לאותה קרובת משפחה בעיניי. כי היא בטח לא תרצה *באמת שלה* לפגוע בך, וגם אחרי 120 היא בטח לא תרצה לדעת שזה בא על חשבונך.

גם מי שאנחנו נותנים לו היה שמח שמח אם היה בטוח שזה ממקום שלם ושלא פוגע בנו אפילו קצת.

וכמובן הכוחות שלך לעצמך, לביתך פנימה. שמעצם היותנו בני אדם בשר ודם הם מוגבלים. וכמובן שכל דבר כזה עם אותה אחת יכול ממש להיות "זללן אנרגיה" ולזלול לנו את כל האנרגיה שגם ככה מוגבלת. אז אם נבחר להוציא אותה במה שבאמת חשוב לנו יותר כרגע - זה החסד הכי גדול שיש.

ואותה אחת תסתדר. יש לה את הקב"ה. הוא יודע ויכול הכל.

והוא לא היה רוצה שאת תימחקי ולך ירע חלילה כדי שלה יהיה "כאילו" יותר טוב. לא.

אלא רק ממקום שזה טוב ונכון *גם לך*.

ושוב מזיק ושום קפידה ושום פגיעה לא יכולה לדור בקנה אחד עם הלב הטוב הזה שלך ועם היהדות והתורה הקדושה עצמה והקב"ה בכבודו ועצמו שמלמד אותנו גם מהם גבולות של חסד ומהי תנועה נכונה של נתינה ומהו בסיס התורה כולה. את ממש מקיימת את רצון ה' בכך. ושלוחי מצווה אינם ניזוקים. ושום רע לא יכול לגעת בכזה טוב ואמת. זו האמת.

וכמובן שתמיד תפילה מהלב הטהור הזה שלך לקב"ה תמיד יכולה לעזור, אולי גם לתת קצת צדקה, אולי להתייעץ עם רב ולהקל מהלב שנושא עליו את כל הנטל לבד.

ובעיקר בעיקר להתחזק בעצמך.

בזה שאת טובה.

טובה טובה טובה.

וגם אם יש לך גבולות - את בדיוק אותה טובה!

אנושית וטובה

ואפילו יותר טובה כשאת מקשיבה לכוחותייך וגבולותייך הפנימיים

מרגישה שיכולה לכתוב עד הבוקר ממש אבל חייבת לסיים כרגע, שוב שולחת חיבוק גדול גדול ותפילה הכי עמוקה וכנה לטוב שלםפ ובשורות טובות עבורך יקרה! שתזכו לרוות רוב נחת מהאוצר החדש והכל ילך הכי בקלות וברריאות ובשמחה ובנחת שיש!!! בעזרת ה' הטוב!!!

איזה טוב ה'!!!

❤❤❤

חומרי ניקיון מומלצים - שוטווואלה באלה

אני מרגישה שאני לא מנקה טוב מספיק בגלל שהחומרים שאני משתמשת בהם הם לא משהו

אין לי הרבה מבחר..

אשמח להחכים

מתייגת את האלופות

@Seven

@המקורית

ועוד כל מי שתוכל להחכים אותי

לא בהכרחהמקורית

אקונומיקה לא מלבינה צבע נירלט/ טמבור

לפי מה שאני יודעת

אבל ממליצה לבדוק על פינה קטנה

הכי הרבה ג'ל אורנים

קשרי משפחהאמאשוני

מעניין אותי מה דעתכם על הסיטואציה הבאה:

אתמול התקשרתי לאבא שלי לשאול אם הוא יכול לקחת את הבת שלי לטיול. (הם גרים בישוב ויש ישר מהישוב מלא מקומות מקומות של טבע)

הוא אמר שכן.

הילדה קמה מוקדם, התארגנה לטיול עם מים וכובע.

לקחתי אותה אליהם בדרך לעבודה.

כשאני מגיעה, אמא שלי נוזפת בי למה לא תיאמתי איתה את התוכניות.

מתסבר שהיא תכננה לשמור על אחיינים אחרים וביטלה אותם בגללי.

עכשיו מבחינתי למה אני אמורה לתאם עם אמא שלי מתי אבא שלי לוקח את הבת שלי לטיול?

אם הם רוצים שיתאמו תוכניות אחד עם השני.

בקיצור הם לא לוקחים את הילדה לטיול והיא נשארה לעזור להם לפסח.

מבחינתי היה להחזיר אותה הביתה עם אין טיול (בעלי בבית עם שאר הילדים) אבל לא רציתי לפגוע בהם יותר מדי אז השארתי אותה.

אבל היא הייתה ממש זקוקה לאוורור והסברתי לה כמה חשוב לצאת קצת לשמש.

בקיצור לא יודעת למה דברים עם המשפחה שלי נוטים כ"כ להסתבך.

מה יצא?

ילדה תקועה בבית של סבא וסבתא

אחיינים שבועלה להם התוכנית

אחותי שנתקעה

בעלי שצריך לצאת במיוחד לאסוף את הילדה (רק הנסיעה הלוך חזור יכל בזמן הזה להוציא אותה לטיול)

אמא שלי שלא מבינה למה לא תיאמתי איתה

ואני שלא מבינה למה הכל תמיד מסתבך.

זה רק המשפחה שלי ככה או שזה קורה במשפחות הכי טובות?

🫣

את שואלת אותי?המקורית
שבת מחוץ לבית?מולהבולה

אני רועדת מפחד לצאת

בעלי מנסה לשכנע אותי לנסוע להורים שלו במרחק של שעה נסיעה

עם כל הילדים

אתן נוסעות מחוץ לעיר ?

ועם זה שחמותי לא מפסיקה להזמין אותנו פתאום זה הזוי

אחרי שביקשנו לבוא לפני שבועיים והיא אמרה שלא רלוונטי עד פסח כי היא כבר ניקתה את כל המשחקים.

אנחנו גרים באזור מלא באזעקות ברמה קיצונית ולהם אין בכלל אזעקות

אני חוששת מהדרכים עם כל הילדיםץ מה עושים כשיש אזעקה

ברורררמולהבולה
אני נשואה 13 שנה יודעת לפרגן לה
לו היית חוזרת לימי תחילת הנישואין, ללא ילדיםאנונימית בהו"ל

מה היית עושה?

או במילים אחרות- שרשור דברים שאי אפשר לעשות עם ילדים/בהריון (או שמורכב)

תעזרו לשמח יהודיה שמשתוקקת לילדים אבל נאלצת למנוע עכשיו תקופה ומנסה למצוא דברים שישמחו אותה

תודה!

לישון בלילה, טיולים אקסטרימיים, לאכול מה שרוציםיעל מהדרום

לק"י

לצאת מהבית בלי לארגן הרבה ציוד.

לנסוע ברכב בלי לדאוג לכסאות בטיחות.

לחזור מהעבודה מאוחר בלי לחפש סידור לילדים.

מאחלת לכם ילדים בריאים ושמחים, בעיתו ובזמנו!!

יוצאת עם בעלי למלא טיולים בטבע בכל מיני שעותרחלי:)
ישנה יותרהמקורית

מתחילה לעבוד יותר מאוחר

נוסעת יותר להורים שלי

פוגשת יותר חברות

הבית שלי כנראה היה יותר מסודר ונקי

הייתי מספיקה ללכת לסדנה שאני רוצה כבר שנה ולא מגיעה אליה

מרכיבה יותר פאזלים

חיבוק ענק אישה יקרה♥️ שהשם ייתן לכם בשפע וברוחב יד

האמת שלימודים😅איזמרגד1

הייתי רוצה ללמוד עכשיו משהו אבל אין לי את האפשרות הטכנית לזה, וכנראה לא יהיה בשנים הקרובות...

ועוד משהו שחלמתי עליו- טיול בחו''ל לכמה שבועות, או בארץ עם קרוואן נגרר שישנים בו כל לילה במקום אחר...

לפתח תחביבים מכל הסוגים ולהשקיע בהם זמן...

בעצםoo

ילדים הם גורם מפריע לפעולות/ חוויות אישיות וזוגיות

אז זמן פנוי מילדים

זה זמן לחגוג את החיים בכל מובן אפשרי

(בילויים והנאות/ חופשות/ תחביבים/ לימוד והתפתחות/ עבודה שאוהבים)

הקושי היחיד הוא לעשות את הסוויץ' מחיים מוגבלים עם ילדים לכאלה שלא

ישנננהההההההדיאן ד.

ממני שישנה שעה בלילה עם אזעקות ללא הפסקה

ועכשיו הילדים ערים ודורשים ולא נותנים לישון.

אבל ברצינות,

לא יודעת כמה זמן אתם נשואים

לדעתי זה זמן מצוין לפתח את הזוגיות שלכם,

לטייל הרבה הרבה ביחד.

לעשות דברים מעניינים, ללמוד כל מיני דברים.

ב''ה הספקנו הרבה עד הלידה הראשונהראשונית

למרות שנולד שנה אחרי החתונה

טסנו כמה פעמים לטיולים בחו''ל- חוויות לכל החיים, ועם ילדים זה שונה, בילינו המון בבית ובחוץ, ישנו מלא...

עבדתי בעבודה קלילה וגם בעלי

מה הייתי עושה עוד?

מטיילת עם בעלי בארץ,

לומדת מקצוע שאוהבת כי יש לי תואר במקצוע שהלכתי אליו מאילוץ. יוצאת עם חברות/אחותי,

אגב- ההורים של בעלי חיכו כמה שנים לילדים והם עשו שנתיים אחרי החתונה טיול ארוך בחו''ל (ואחר כך יצאו לשליחות באירופה והייתה להם תקופה לבסס את השליחות עד שנולדו הילדים)

טסה לחו"ל מלאמולהבולה
הסבה מקצועית..כורסא ירוקה
לימודים דורשים זמן כוח וכסף וכולם דברים שיש פחות עם ילדים
מטיילת מלא עם בעלירקאני

יוצאת איתו כמה שיותר

ובגדול משקיעה בזוגיות

משקיעה בעצמי יותרעוד מעט פסחאחרונה

יותר חדר כושר, אוכל יותר בריא, יותר זמן יצירה רגוע וטיולים לאוורור.

מדגמת את הבית, גם מבחינת סדר עומק וגם מבחינה עיצובית.

המון זמן זוגי, שיחות עומק שאי אפשר להגיע אליהן מאוחר בלילה כשגמורים מעייפות.

התפתחות מקצועית - גם ללמוד עוד קורסים, וגם להשקיע יותר בעבודה עצמה.

(כנראה גם בלי ילדים לא הייתי מספיקה הכל🫢)

פריקה מלאת נקיפות מצפוןאנונימית בהו"ל

אני מותשת

אני לא האמא שרציתי להיות

יש לי נקיפות מצפון בכמויות

אני מוצאת את עצמי מגיבה בצורות קשוחות

לילד בן 4.5 ולילדון בן שנתיים.

כאילו מצפה מהם להבין שגם לי יש צרכים, לדחות סיפוקים, למצוא לעצמם תעסוקה..

אני שונאת את עצמי על זה

רוב הזמן אין לי מספיק אנרגיות להמציא את עצמי ולהמציא שגרה בתוך הכאוס הזה.

גם אני משועממת, ורעבה, ועייפה וגם מוטרדת.

רוב הזמן עמוסה ועסוקה בלהצליח להיות גם בעבודה עם נסיעות בינעירוניות שמלחיצות אותי, גם עם הילדים, גם בתפעול הבית- בישולים, כביסות, ניקיון בסיסי ועוד.

בהחלפת משמרות עם בן הזוג, כך שגם הזוגיות נדחקת לפינה ומרגישה שאין לי מספיק מקום לאיוורור של תחושות, רגשות ועומס..

בן ה 4.5 מתנהג כמו תינוק (עוד לפני המלחמה הנוכחית), כזה needy.. צריך שאעסיק אותו, שאלביש אותו, שאאכיל אותו, שאלך איתו לשירותים. מבקש ודורש כל דבר ביללות.

כל כניסה למיטה בערב, כשהוא כבר שפוך מעייפות הוא מתחיל להשתולל. כל ערב מסתיים בהשכבה מבאסת עם משפטים קשים ואיומים.

אוף

ונכון, אני בסוף הריון, מותשת פיזית עוד לפני המלחמה הזו. אבל מרגישה אמא נוראית.

תודה למי שקראה עד פה

חוץ מלפרוק שזה חשוב בפני עצמו,

אשמח לנקודות מבט ולעצות בשבילי איך לא רק לשרוד את התקופה, אלא גם להצליח לא לסבול בה ולא לגרום לילדים שלי סבל

חוסרת לעקוב מהניק שלי

קשוח עם סוף הריוןשירה_11

ממד בבית יש לכם לפחות?

אותי רק תפס ההשכבה של הגדול, תשכיבי אותו מוקדם יותר יהיה לך קל יותר

וחיבוק גדול

תודה שהגבתאנונימית בהו"ל

ב"ה מליון פעם יש לנו ממד, שזו ברכה עצומה.

אני משכיבה סביב 18:45

גם ככה הוא קם מוקדם, אם אשכיב אותו קודם הוא יקום ב 4:00 בבוקר. מניסיון

האם ההרגשה שאת אמא נוראית היא מעכשיומתיכון ועד מעון

או עוד מלפני.

הריון הוא זמן קשוח שאנחנו הרבה פעמים חסרות סבלנות וקצרות, ובטח בזמן של מלחמה שהכל יותר אינטנסיבי.

אבל אם זו תחושה שמלווה את ההורות שלך באופן כללי מציעה ללכת להדרכת הורים על מנת לרכוש כלים להתנהלות הורית נכונה ויעילה

התחילה קצת לפניאנונימית בהו"ל
ונפגשתי עם מדריכת הורים שמאד עזרה לי. אבל עכשיו זה כבר מרגיש ענק עליי
את בסיטואציה ממש לא שיגרתיתמתיכון ועד מעון

מלחמה מוציאה משגרה, חודש תשיעי זה קשוח לגמרי. השילוב יוצר באמת חוויה ממש מורכבת.

ממליצה לנסות להסתייע בדברים שהמדריכה עזרה לך וגם להיות עם הרבה חמלה עצמית, בעז"ה הדברים ישתפרו אחרי הלידה והמלחמה.

וגם, אם עדיין יהיה קושי שווה לחזור להמשך הדרכה

אני רק חיבוקהמקורית
וגם - לא בטוח שאת מחויבת להגיע לעבודה כי את בהריון, אולי כדאי לבדוק את זה..?
אם לא אלך לעבודה, אשתגע יותראנונימית בהו"ל

וגם הבהירו לנו שאי הגעה ככל הנראה יפגע בשכר

.אז כמה שהחשש מהנסיעות קשוח, אני עושה כמיטב יכולתי להגיע חלקית 

היי!תקומה

לא קופצים למסקנות בזמן משבר, זה דבר ראשון ובסיסי.

ועכשיו זו שעת חירום, אז הכי הגיוני שקשה ובלתי נסבל

אבל נסי לא לצבוע את המצב הכללי על פי מה שקורה בשבועיים האחרונים.

ועכשיו באופן כללי - אני ראיתי שהיכולת שלי להיות אמא טובה, קשורה לשני דברים:

א. חמלה ועין טובה על עצמי

ב. בחירה ומעבר ממצב "לשרוד את החיים" למצב של "ניהול החיים שלי ובחירה באתגרים"

לגבי חמלה - ראיתי שאני שופטת את עצמי מאוד מאוד לחומרה. מציבה לעצמי סטנדרט שלפיו אמא טובה = אמא שלא כועסת אף פעם, שיש לה סבלנות נצחית לילדים שלה. זה גם לא אפשרי, וגם מציב לילדים מודל מושלמות שאני לא בהכרח רוצה שהם יגדלו לאורו. אז אני משתדלת הסתכל על תמונה מלאה, ולא רק על רגעים ספציפיים. ואם טעיתי, מנצלת את זה בשביל ללמד את הילדים גם חמלה על עצמם, ושרגשות כמו כעס או חוסר סבלנות הם חלק מהחיים.

לגבי בחירה - הבנתי שאני במצב מאוד כועס על העולם, כי הרגשתי שהתגלגלתי למצבים המאתגרים ולא באמת בחרתי בהם. ילדים, לימודים, עבודה, הכל ביחד. אז עשיתי עבודה של בחירה. מצד אחד לקחת אחריות על הבחירות שכבר עשיתי, ולקבל אותן באהבה. מצד שני, להבא להסתכל על החלטות משמעותיות ולבחור בלב שלם בהתאם למה שמתאים לי, ולא בהתאם לסביבה שלי. התחלתי לבחור גם בי, ולא רק בילדים. מתוך הבנה שזה מה שייתן לי כוח להיות אמא טובה יותר. אני מוסיפה במהלך השבוע נקודות זמן שהן שלי, שאני עושה בהן דברים שעושים לי טוב. אני לא ממהרת להוסיף על עצמי עומס אם אני חושבת שזה יכניס אותי למירוץ (נגיד פעם הייתי הראשונה להתנדב לכל דבר, כי לא נעים. ביום אני מפעילה שיקול דעת ולפעמים בוחרת שלא, כדי שאוכל לנשום). אני יכולה לתת דוגמאות ספציפיות, אבל חושבת שהדוגמא זה לא העניין. לי מה שבעיקר עזר זה שינוי התפיסה, לתפיסה של בחירה. הבנה שבחרתי בחיים האלו, שאם יש קושי זה חלק מהבחירה והוא מזמן התמודדות ולמידה, ושבכל נקודה יש לנו אפשרות לבחור ולהחליט את סדרי העדיפויות שלנו, גם אם זה לפעמים דורש קצת חשיבה מחוץ לקופסה. זה מאוד מאוד הקל עליי

תודה גדולה על התגובה הזואנונימית בהו"ל

אקרא בטח שוב ושוב.

בכל אופן מסכימה שדברים שיעשו לי טוב וימלאו אותי יאפשרו לי להיות טובה יותר גם כלפיהם. אבל בתקופה זו  זה כמעט בלתי אפשרי.

שמחה שנגע בך❤️תקומה
עבר עריכה על ידי תקומה בתאריך כ"ב באדר תשפ"ו 23:04

לגבי בלתי אפשרי - יש לי אמירה מעצבנת, אבל אני חושבת שברוב המקרים היא נכונה - לרוב בלתי אפשרי קשור להגבלות שאנחנו שמים לעצמנו בראש, ולא כי באמת באמת אין שום מוצא (זה קצת קשור לעמדת הבחירה, אצלי זה ההבדל בין להרגיש קורבן ואז להרגיש מסכנה ואומללה וכועסת, לבין לנסות לבחור גם בתוך מציאות מאתגרת). ואני יודעת שאם מישהו היה אומר לי את זה, באוטומט זה היה מעצבן אותי והייתי מגלגלת עיניים. אבל אם בא לך, מוזמנת להמשיך לקרוא.

זה לא אומר שאפשר לעשות הכל, כן? באמת המציאות עכשיו לא מאפשרת לצאת לנופש על חוף הים ולהשאיר הכל מאחור. אבל אני כן חושבת שעדיין יש מרחב כלשהו של בחירה שאולי יאפשר להכניס קצת אוויר (גם אם לא המון).

אני רק אתן דוגמה, ברור שזה מצריך התאמות למצב שלך.

אני מאוד אוהבת לצבוע, בתחילת המלחמה בעלי היה המון במילואים, והרגשתי שנגמר לי האוויר. קניתי לי חוברת צביעה וצבעי עיפרון, ואחרי שהילדים היו הולכים לישון, למרות כל הבית מסביב, הייתי שמה סטופר לחצי שעה וצובעת. סתם כדי לנשום.

עכשיו נגיד אני עושה את זה עם הילדים, הם עם החוברות שלהם, ואני עם החוברת שלי.

היום שמתי לילדים סרט, למרות שבדרך כלל לא רואים במהלך השבוע, והלכתי קצת לישון.

עכשיו נגיד הבית כאן די מבולגן, אבל אני בוחרת לשבת על הספה ולבהות כדי להחזיר לעצמי נשימה.

דווקא במלחמה (אני מתכוונת בשנתיים וחצי האחרונות), עם כל העומס, חזרתי לקרוא כי זה משמח אותי. אפילו אם זה רבע שעה לפני השינה. אפילו אם זה אומר שאלך לישון קצת יותר מאוחר. רבע שעה טכנית זה לא הרבה, אבל זה יכול לעשות הרבה הבדל בתחושה.

מבחינת ניקיון - שטיפת כלים רק פעם ביום, אני או בעלי. בשאר הזמן הכיור מלא, אין מה לעשות. לפעמים נשארים כלים מהיום למחר. והרבה פעמים חד פעמי.

הספות כאן באופן קבוע עם אוסף חפצים מצטבר, אני לא מתעקשת על הסדר הזה.

קיפול כביסה - פעם ביומיים, שלשה, מנצלת את זה יחד עם סרט שכיף לי לראות. בשאר הזמן יש כאן ערימות ואני שולפת משם.

כשכן מסדרים ומנקים את הבית, אפשר לנצל את זה לזמן זוגי. לסדר יחד ואז גם לדבר תוך כדי. 

נכון שלא הכי רומנטי, אבל על הצורך של שיתוף זה יכול לענות

ילדoo

בן 4.5 הוא קצת בייבי בפני עצמו

והתיאור עליו הוא די קלאסי

ועוד תינוק בן שנתיים

והריון

ומלחמה

אין מה לצפות למשהו אחר

זה אובר ממש

אין איך לשרוד את זה בסבלנות/ בשפיות

אם רוצים הורות אחרת

צריך תנאים אחרים

וגם אז צריך לעשות עבודה משמעותית

אישית

הבנת מבט ותחושות של ילד

וגם תקשורת הורה ילד 

מזדהה ממשאיזמרגד1

עם ילדה בת 4 שדורשת תשומת לב... אצלי ראיתי שכמה שאני מצליחה יותר להביא לה את היחס והתשומת לב והזמן האישי מעצמי ככה היא פחות דורשת מעצמה, ואז זה גם פחות בכמות לפעמים וגם בצורות ובזמנים שמתאימים לי.

וההרדמות עובד לי הכי טוב סיפור או פודקאסט שהיא מקבלת כשהיא שוכבת במיטה...

תודה על ההזדהות. זה גם עוזר🙏אנונימית בהו"ל

אני מציעה ויוזמת, אבל זה לא עוזר עכשיו.

הוא פשוט משועמם נורא ולא יודע להעסיק את עצמו כמעט בכלל.

אם ישמע סיפור לפני השינה הוא כנראה לא יירדם מרוב שזה יעניין אותו כך היה בעבר לפחות אז הפסקנו

וואו קשוח!איזמרגד1

למה את מתכוונת לא יודע להעסיק את עצמו? הוא לא משחק לבד פשוט?

כדאי לדעתי להכין לך מלאי של פתרונות מהירים שכמה שיותר יפחיתו ממך עומס

זמן מסך, המון תעסוקות ןקשקושים שאפשר להוציא כל פעם משתעממים, להפחית סטנדרטים בבית כמה שיותר

ובאמת להיות בחמלה כלפי עצמך, את האמא הכי טובה שיש ועושה יותר מהמקסימום שלך בימים האמת לא קלים האלו🩷

אני הכנתיעוד מעט פסח

'מדף שעמום'.

פיניתי מדף אחד ב זה פריה בסלון, ויש בו כל מיני דברים לקחת כשרוצים (חוברות עבודה, דפי גירוד, דברים כאלה) ועוד קופסא מלאה במשחקים אפשריים (פופיטים, סקוושים, סביבוני אורות- כאלה).

כשהם משתעממים אני שולחת אותם לשם, וזה ממש עוזר.

אפשר גם להכין 'קופסת שעמום' עם פתקי רעיונות מה אפשר לעשות (אצלנו מותר להם לשלוף 2 פתקים, אבל חייבים לעשות אחד מהם. יש שם גם דברים כמו לסדר את הספה, וגם לאכול ביסקוויט. אז הם תמיד מוציאים בתקווה לזכות בפרס... הם אוהבים את זה מאוד).

אהבתי את קופסת השעמום, מזכיר משחק מונופול 😅קופצת רגעאחרונה
קשוח ברמותתת בסוף הריוןמולהבולה

אל תצפי ליותר מדי גם מעצמך

זה עצבים מטורפים בגוף בלי קשר לאף אחד בעולם

טיפים למשמעת- אשמח לשמוע מכםאובדת חצות

הורים שיש להם ילדים ממושמעים,

איך אתם עושים את זה?

בלי לייעץ לי על הדרכה ובלי לרחם עלי.

קשה לנו מאד! פינקנו אותם, שנינו לא רס"רים של משמעת ואוהבים לתת חופש ואכלנו אותה ובגדול.

למרות שתמיד הערנו, הם התרגלו לא לקחת אותנו ברצינות והיום- אנחנו אוכלים חצץ ובפרט עכשיו בחירום שהם בבית כל היום, אנחנו ממש מתקשים להיות איתם ימים שלמים.

בעלי הורה דומיננטי ויש לו סבלנות והכלה ואיכשהו הם חגגו עליו ואני עסוקה בעבודה אבל שנינו איפשרנו להם יותר מדי, לפרפר אותנו, להתווכח ולא נתנו עונשים ועכשיו הם המובילים ואנחנו המובלים.

כל דבר- ויכוח אפילו איזה ספר לקרוא

מאד דעתניים

מתמקחים איתנו

אחד בכיין וילדותי ואומר "חצופה/חצוף" לכל דבר שלא מוצא חן בעיניו.

אחד עושה מלא שטויות וכל היום צריך לרדוף אחריו ואחרי מעלליו, מסתכן, גוזר דברים, לא מבקש רשות, הורס חפצים בבית או מרטיב דברים במים

התלהבתי שהוא חכם וסקרן במקום להעמיד לו גבולות והוא חושב שאני מעריצה אותו.

אם זה לא בכי או דרישה או פינוק או תביעה

הם גם רבים ביניהם! ושובבים

הם מאד דורשים וחצופים- דורשים טלויזיה

דורשים ממתקים

דורשים ענבים

יודעים בדיוק מה הם רוצים

אבל רק תעז לבקש שיתלבשו או תבקש שיאספו ואתה צריך להתחנן מליוני פעמים

ולא מתרגשים

זורקים עטיפות של סוכריות וופלים על הרצפה!!!!

מליון פעמים הערתי "אתם לא יודעים איפה הפח"?

וזה חוזר שוב ושוב

כשהראיתי להם שיר מהפסטיבל הם אמרו למה את מראה לנו את זה ? במן זלזול

נורא ציניים

אין לנו מילה בבית בהקשר של אם אעניש, הם יוצאים מהחדר, אם אני מבקשת שישנו לבד בחדר אחרי טקס שינה הם דורשים!!! שנשכב איתם עד שהם נרדמים ואםלא מנצלים אותנו שהם פוחדים, שהם צריכים אותנו ויוצאים מלא פעמים מהחדר ומשגעים אותנו! לפעמים יחד- עושים ברית. 

כן הם כן בגדול בגדול ילדים טובים, עוזרים לי במדיח כלים או לשאוב אם ארצה אבל לא קיימנו בבית שגרות של עזרה או איסוף ודיי לא היינו עקביים ועכשיו אוכלים את פירות הבאושים של זה. 

ממש מתבאסת שככה הילדים שלי

שנינו מותשים

כנראה אין מנוס מלחזור להדרכה

אבל בינתיים- אלו שזה כן מצליח להם!

איך אתם עושים את זה????? אשמח לכל טיפ קטן

איך לנסות לתקן בגיל 5 למרות שקשה ולצערי אולי מאוחר מדי;(

והאם יש כאלו שמזדהים? ומשהו עזר להם?

חינוך ילדיםטוענת רבנית

הי יקרה!

אתם נשמעים הורים מדהימים אוהבים!

דבר ראשון, אל תלכי את עצמך! עשיתם מה שהיה נכון והסתדר לכם עד עכשיו מתוך אהבה ומסירות!

וכנראה שמעכשיו צריך לשפר או מעט לשנות.

אבל הבסיס של הכלה ואהבה הוא תמיד תמיד טוב!

מציעה כיוון הסתכלות מעט שונה,

הרבה פעמים כדי להסדיר משמעת אנחנו משתמשים במילים או הנהגות תקיפות. שלצערי משפיעות לא טוב

עלינו ועל הילדים. אנחנו לא מאלפים ילדים, אנחנו מחנכים אותם, מכוונים ומציבים גבולות כשצריך

לכן הייתי משנה את המילה משמעת למילה חינוך.

הילדים שלנו הם ילדים טובים שזקוקים לנו שנדריך ומכוון אותם

תנסו לחשוב עם עצמכם מהם הדברים שמבחינתכם הם קו אדום, דברים שהם קו כתום ודברים שהם קו ירוק.

השאיפה שהדברים שהם בקו אדום יהיו מעטים.

ועליהם תשימו את הדגש ותשומת הלב שלכם..

ותמיד תמיד לזכור, ילדים בפרט ובני אדם בכלל מסוגלים לשינויים. זה מיטיב איתם ומגדל אותם!

לאט אבל בטוח!

בהצלחה!

כתבתי ארוכות ונמחקעוד מעט פסח
תזכירי לי בבקשה מחר.
הקב''ה שלח אותךעוד מעט פסחאחרונה

להיות אמא של הילדים האלה. הוא בחר בך עבורם.

עשית את המיטב שיכלת לפי מה שידעת באותו הזמן, וזה מצוין.

ותמיד תמיד תמיד אפשר לתקן.

לדעתי ה-נושא פה הוא האמון שלך בעצמך כאמא.

לדעת שאת אמא טובה עבורם, שהמסע שאת עוברת מול האמהות הוא המסע שהילדים שלך צריכים לעבור.

ובבקשה אל תשפטו את ההורות שלך לפי התגובות של הילדים. גם ליצחק אבינו גדל עשיו בבית. זה אומר שהוא אבא גרוע???

את האמא הכי טובה לילדים האלה.

ולדעתי כשזה יופנם, כל השאר כבר יהיה קל הרבה יותר.

זו לא המשוואה.ואז את תראי

פינוק לא שווה חוסר חינוך

וילדים לא צריכים להיות ממושמעים.

אם המטרה היא חינוך אז צריך הרבה הקשבה, הרבה ירידה לגובה העיניים של הילד והרבה הרבה הרבה סבלנות❤

ביקשת לא לשלוח להדרכהמתיכון ועד מעון

אבל את רוצה ליצור שינוי באופן בו את מתנהלת, וזה הרבה פעמים קשה ליצור שינוי לבד.

ובכל זאת, אולי לחפש ספרים שלא חינוך שאת מתחברת אליהם לקרוא ולנסות ליישם?

מה שהיא אמרה, יש לרב יעקובזון ספר אל תחטאו בילדשופטים

יש לו שיעורים גם בקול הלשון

מאוד קל להבין ולהפנים, ממליצה מאוד לנסות

יקרה, כמי שקוראת אותך מהצד כבר תקופה,כתבתנו

אחד הדברים שחוזרים בהודעות שלך שוב ושוב, זה הלקאה עצמית.

אני חושבת שטוב לעשות חשבון נפש, ואני מאמינה שתחושת הכישלון שמלווה התנהגות שהייתי רוצה לשנות היא ברוב המקרים בלתי נמנעת. השאלה היא אם נשארים בתחושת הכישלון ולא מפסיקים להזין אותה, או שמצליחים לא לקפוא מהטעם החמוץ שלה ולהבין שהיא נועדה לגרום לנו להתקדם.

זה בסדר גמור לזהות את החולשות ולהתבאס מהן, אבל זה לא בסדר אם מתמקדים רק בזה כאילו זה חזות הכל.

ה' בחר בך ובבעלך, אנשים עדינים, סבלניים ומכילים, להיות ההורים של הילדים האלה בדיוק. זו לא טעות, זה לא טרמפ מזדמן, זו בחירה בכם להיות הורים לילדים האלה, ובחירה בילדים האלה שיגדלו תחת ידיכם. ה' האמין בכם עד כדי כך שלמרות כל מיני דברים, הילדים הם תאומים על הפעם הראשונה שלכם. אני מדמיינת לעצמי איך זה להיות אמא לתאומים, שני בנים בכורים, כהורים חסרי ניסיון, ואני מאמינה שהייתי עושה פי עשרים טעויות ממה שודאי עשיתי עם הגדול שלנו. אז באמת, בבקשה, הרבה חמלה והרבה קבלה והכלה לך כאמא.

את מפרטת רשימה ארוכה של התנהלות מול הילדים שתמיד מוצגת בהתחלה כחיובית ואז מתהפכת עליכם באופן ממש גרוע. כמה ציטוטים:

פינקנו אותם- אכלנו אותה ובגדול, אוכלים חצץ.

סבלנות והכלה- לפרפר אותנו, הם מובילים ואנחנו מובלים.

התלהבתי שהוא חכם וסקרן במקום להעמיד לו גבולות והוא חושב שאני מעריצה אותו

אוכלים את פירות הבאושים

יקרה, התכונות שלכם כהורים כל כך חשובות וכל כך בונות את הילדים, כל כך חיוניות לגדל ילדים בעלי ביטחון עצמי ולא סמרטוטים. תסתכלי בעין טובה ותבדקי מה מזה הם דוקא כן קיבלו, תחמיאי לעצמך שיש לך ילדים בעלי עמוד שידרה שיודעים לדאוג לעצמם. את כן מודה שהם גם ילדים טובים.

יחד עם זה, ללמד אותם גבולות זה לא פחות חיוני בשבילם, ובזה יש מה להשתפר, ובהחלט לא מאוחר מידי. אני אכתוב קצת רעיוני- ה' ברא גן עדן לאדם, ממש עוד ועוד טוב וטוב מאוד. אבל האדם לא הצליח להכיל את כל הטוב הזה, אז הוא נמשך לדעת טוב ורע. וכשאכל מעץ הדעת, פתאום הגבולות היו הרבה יותר נוכחים ורק ככה הוא יצליח להבין את תפקידו הרבה יותר טוב. עם הרבה יותר קשיים, אבל מה לעשות, כשהיה טוב מידי הוא לא הצליח להבין את זה.

ומאז, האנושות כולה צריכה לעבוד קשה כדי לייצר גן עדן בתוך ההגבלות...

אני מנסה לומר, שטוב מאוד לפנק, טוב מאוד להסתקרן ולעודד חוכמה והתפתחות, להעריץ ולהיות גאה, אבל אם אין גבולות ששומרים עליכם ועליהם, להם אין כלים להבחין בין טוב לרע, ולכם אין כוחות להנות מהטוב והחוכמה והיצירתיות שלהם. צריכים להתמלא באמונה שהילדים רוצים את הגבולות לא פחות מאת הפינוקים, וצריכים הדרכה עקבית של מישהו חכם ומבין בחיים האמיתיים. צריכים את חשבון הנפש כדי לבדוק מה כדאי לשנות כי עד היום לא הוביל לתוצאות רצויות, אבל לא למחוק בגלל הטעויות את כל הטוב והברכה שיש בהשפעה שלכם על הילדים. צריך למצוא את הדרך *שלכם* כהורים (ולא של אחותך הגדולה או של כל מיני הורים של חברים שאצלם הכל מושלם ומאורגן ומתוקתק- לא להתבלבל, זו אחיזת עיניים, מה שמתאים אצלם זה כי הם- הם!)   אז צריך למצוא את הדרך להתנהל עם *הילדים שלכם* (יש לאחותך הגדולה והמושלמת תאומים בכורים?), ולסמוך על ה' שזה ממש מדויק שנשלחתם לגדל אותם ולגדול ולהגדיל את הכוחות שלכם בעזרת התפקיד הזה. צריכים הרבה מיקוד כדי לא להשוות לכל מה שקופץ לנו מול העיניים כל הזמן, ולהתעסק בעיקר- להפנות את המבט פנימה כדי ללמוד מה נכון אצלנו בבית, מה נכון לכל ילד, מה נכון לכם כהורים ושתוכלו להחזיק בו לאורך זמן, ולא לעשות סיבוב רק כדי לגלות שהגעתם לנק' שכבר הייתם בה אבל הפעם זה עם פחות כח.

אל תדאגי. הנפש של הילדים גמישה ומתאימה את עצמה להורים, בהחלט לא מאוחר מידי. תתמלאי הערכה לעצמכם על כל מה שהשגתם עד היום, תגדילי את העין הטובה להצלחות שלכם איתם, ומכאן תחפשו את ההדרכה שתרגישו שמתאימה לכם ונותנת לכם עקרונות וכלים שאתם יכולים להתקדם באמצעותם.

את טובה. בעלך טוב. הילדים שלכם טובים ומתוקים 🤍

בהצלחה!

אין כזה דבר מאוחר מדיכורסא ירוקה

אבל חובה להבין שצריך שניים לטנגו.

הניסוח שלך מאד מאד פסיבי - הם דורשים הם רוצים אנחנו אכלנו אותה.

את גם צד פה. ואת אחראית על ההתנהגות שלהם כי את מאפשרת אותה.

הם דרשו טלויזיה ואת לא מרשה עכשיו? אז לא. שיבכו, שייללו. אז מה.. ואם היה שבת? היית מתעקשת נכון? אז תתעקשי. זה לא קורה ביום אחד, ולפני שהם ילמדו שיש גבולות חדשים תתכונני שתהיה הסלמה של ההתנהגות כדי לבדוק את הגבולות שלכם. אבל זה אפשרי.

ואם הם יעשו משהו קיצוני? לעצור אותם פיזית - "בבית שלא לא ___" ולקחת אותם פיזית משם. לא רק דיבורים.

עטיפה על הרצפה? זה לא רק להסביר איפה הפח. להגיד - שמוליק תרים את העטיפה לפח. ךא מליון פעם. פעם אחת. לא להרים במקומו. אחכ הוא בא לבקש משהו? אני בכלל לא עונה לבקשה, כל עוד זה לא מקרה חירום - תרים את העטיפה לפח. שיחזור על הבקשה/שאלה/סיפור גם 50 פעם - "קשה לי לשמוע כשהעטיפה לא בפח". זהו. אחרי שהעטיפה בפח אני פנויה לשמוע.

ובפעם הבאה שמבקשים הייתי אומרת שהם לא יכולים לקבל כרגע כי הם לא יודעים לזרוק את העטיפה לפח. אם אתם נותנים פעם ביום נגיד - אז יום אחד שלא יקבלו.

יש להם דמי כיס או משהו? אם כן הייתי מבהירה שאם הם הורסים משהו, דמי הכיס שלהם ישלמו על התיקון/קניית חדש.

ילד שגוזר, מתייחסת אליו כמו לבן שנתיים - שמה את המספריים רחוק מהישג ידו ומסבירה לו, אתה לא מסוגל להבין איך משתמשים בזה אז אתה לא יכול לגעת בהם.

נשמע שאת מפחדת לענות להם ומרגישה שהכל קורה לך ולא בשליטתך.

אל תפחדי לדבר. אל תפחדי לומר לא. את האמא בבית.

אל תפחדי להרוג להם את יצר הסקרנות או משהו כזה. בשלב הזה הם צריכים קודם כל גבולות.

גם הילדים שלי לא אוהבים לישון לבד, אבל יש גבול לכמות הזמן שאני אשב לידם. אחרי כמה פעמים של הרדמה שלקחה שעות התחלתי להגיד להם אני פה לרבע שעה ויוצאת מהחדר, ואז הולכת. אני מבינה את הפחד, אני פה בחדר ליד ואני אחזור. אם מפחדים אומרים שוב קריאת שמע. (זה רק במקרה שאני יודעת שמדובר בתירוץ. אם יש פחד אמיתי כן אשב שם. אבל נשמע שאת יותר עסוקה בפחד שזה פחד אמיתי ולא שזה באמת המצב). יוצאים מהמיטה? שיצאו. הם לא יכולים לאכול כי ארוחת הערב שלהם הסתיימה. לא יכולים לצפות בטלויזיה (כן, גם אם זה אומר שאתם תכבו את מה שאתם רואים עד שהם יבינו שאין עכשיו) ואתם לא יכולים לשמוע סיפורים או בקשות כי זה זמן שינה.

למה בעצם לא לחזור להדרכה?

נשמע שהקושי העיקרי שלכם הוא לא ההבנה מה לעשות, אלא ההבנה שבכלל יש אופציה לעשות משהו

הםoo

'זורקים עטיפות של סוכריות וופלים על הרצפה'

את אומרת

'אתם לא יודעים איפה הפח'

גם הבן שלי זורק לעיתים על הרצפה

ואז אני מבקשת שהוא ישים בפח

לרוב הוא שם בפח

ההבדלים בין 2 הסיטואציות:

1. אני לא כועסת/ מופתעת מהסיטואציה (כי היא תואמת גיל)

את כנראה כועסת/ מופתעת

2. אני מבקשת בצורה נעימה ברורה אסרטיבית ונטולת שיפוטיות

המשפט שלך לא מספיק ברור לילד

(כן הוא יודע איפה הפח

אז מה)

לכן אצלי הסיטואציה היא שגרתית יוצרת שיח תקין של הורה ילד

ומסתיימת (כמעט) תמיד בנעימות (אם הילד עייף/ מתוסכל ולא זורק לפח

אני אעשה זאת)

תקבילי את הסיטואציה הזו לכל האינטרקציות ביניכם

את צריכה לתקן את האינטרקציה

ולא הם

הם ילדים

החלק שלהם מזערי לעומת שלך

מסכימההמקורית
מסכימה ממשזמינה

הדגש המשמעותי הוא על האינטראקציה

ילדים הם ילדים

הם ממש לא תמיד עושים מה שמבקשים גם בגילאים גדולים יותר

אבל הקשר שלנו ישאר תמיד ללא תנאי

האם אנחנו שומרים על קשר טוב והרעפת אהבה ללא תנאי יחד עם עין טובה

בלי קשר לילדים, אנשים לא עושים דברים נגדנו הם מנסים להציל את עצמם

גם אצלי יש קשייםשוקולד פרה.

וגם אצלי הם רואים בפלאפון כל מיני דברים.

גם אצלנו לפעמים זורקים לרצפה, אז אני פשוט אוצרת לזרוק לפח.

אם הם מתחצפים הם הולכים לחדר.

ואם מישהו מאוד מתחצף אז אני לוקחת ממתק מקופסת הממתקים שלו, וזורקת. לרוב אין צורך כי זה מאפס אותם

אבל השאלה היא איך הם חווים אותך מהבוקר. האם את נלחמת איתם, או שאת זורמת איתם, מעלימה עיןממה שלא הכרחי (נגיד היום הבן שלי על הבוקר פתח חבילת שוקולד ולקח חתיכה גדולה. את החפיסה הפתוחה לקחתי לו פיזית, ואת מה שכבר חתך לעצמו- העלמתי עין)

על אוכל אני פחות עומדת עליהם, על התחצפויות כן. כי התחצפות זה ערעור על ההיררכיה בינינו, ועל זה אני אעמוד איתם.

מה זה אומר בפועל? כל מה שאת מכירה מעצמך כמורה.

כן, זה לפעמים אומר גם צעקות.

כשאת כועסת- תכעסי.

אל תפחדי "לפתוח מולם זירה". להילחם- בשבילם.

להגיד לו בפירוש- אתה לא מדבר אליי ככה. תבקש סליחה.

להיות רצינית ולעמוד מאחוריי הדברים.

מי שלא מדבר אלייך יפה- את עוצרת ומטפלת עד הסוף.

וזה אומר שלא יהיה שקט בבית. אבל זה לטובת הילד.

איך את מתמודדת עם במשמעת בכיתה? 

אני חושבתאיזמרגד1

שיכול להיות שטיפול אישי בשבילך יכול אולי לעזור יותר מהדרכת הורים (אצלי זה היה ככה, שטיפול בשבילי קידם אותי בהורות בצורה מדהימה)

לקבל עזרה של מישהי בלעצור רגע מהמירוץ המטורף של החיים, להבין מה את רוצה מהם ואיך את גורמת לזה לקרות. לתעדף מה הכי חשוב לך ומה פחות ויחכה כרגע כי אי אפשר הכל ביחד. לשחרר את המחשבות שלא נכונות לך ולא מקדמות לך ןלנסות להכניס אחרות במקומם

לי עזר ממש טיפול אצל עובדת סוציאלית בגישה של cbt. ממליצה ממש לנסות גם.

קצת דומה למה שקורה אצלנוניק חדש2

אבל אצלנו העניין הוא מול ילד אחד.

השניים האחרים לא כאלה.

מה שעוזר אצלי בהתקפי עצבים וחוצפה שלו זה רגע לרדת אליו לגובה העיניים ולהגיד לו שאני אוהבת אותו ושזה מה שאמא החליטה וזהו.

הוא יכול לצרוח

הוא יכול להשתגע.

אני לא אסכים שיזרוק לי חפצים.

ואני לא אסכים שידבר לא יפה.

אנחנו ממש ממש עומדים על הדברים האלה.

וגם הוא מקלל אותנו. אומר ששונא אותנו. ואומר שהוא עוזב את המשפחה.

אבל זו הדרך שלו כנראה לבקש תשומת לב.

על קללות אני לא עוברת בשתיקה.

ואני אומרת לו הרבה שגם אם הוא שונא אותנו אנחנו אוהבים אותו.

מה גם שאני יכולה קצת להבין אותו. אני גם הייתי עם זעם מאד גדול בתור ילדה.

באיזור כיתה ו התאזן לי אחרי טיפול פסיכולוגי.

ומשהו נוסף. אני לא חושבת שאני מפנקת אותו. ואני לא רוצה שיגדלו פה כמו חיילים בצבא.

זה הבית שלהם.

נכון, יש בבית חוקים. אבל יש גם פינוקים.

וזה בסדר גמור.

מצב מטריד אצל חמותיהריון ולידה

אז יש לי גיס שגר בבית של ההורים

והבעיה איתו שהוא שם מכנס בגזרה נמוכה

מה זה אומר?

שאם הוא מתכופף מרים ידיים יושב על כסא

פשוט רואים לו את כל החריץ סליחה על הבוטות

וזה פשוט לא נעים בקטע אחרררר

כאילו אני לא מצליחה להבין את זה

הוא לא מרגיש?

איך אשתו לא מעירה לו?

אני מתחרפנת מזה

כאילו אנחנו שם

ואני מפחדת מכל תנועה שהוא עושה

לא מעוניינת

לצפות בזה

ואני גם לא מבינה איך אף אחד לא אומר גלום5

יכולה להיות סיטואציה שכולם יושבים בסלון

והוא מתכופף לאיזה ילד

ופשוט כולם רואים לו

ומתעלמיפ זה מזעזע בענייני

והעיקר להניק אצלם בסךון5

אסור בתכלית האיסור למרות שאני מניקה הכי צנוע שיש

ולא רואים לי כלום...

שבעלך ידבר איתו. באמת לא נעיםהמקורית
בעלי לא מסכיםהריון ולידה
הוא טוען שזה לא נעים בעליל
גם גוף חשוף של גבר בבית לא נעים..המקורית
עדיף אי נעימות אחת על פני אט נעימות מתמשכת, לא?
שיגיד לו בשקט בצד, בחיוך, בקטע של גבריםשם פשוט

אחי, המכנס נופל לך כשאתה מתכופף, אתה צריך חגורה או משהו.

שיחשוב על משפט קליל שמתאים להם. 

לא לעשות מזה דרמה.

פשוט תסתכלו לצד השנירוני 1234
האמת שאני מסכימה עם בעלך… 
אבל זה באמת מביך. מבינה את הסיטואציה.....נפש חיה.
לא יודעת, נשמע לי קצת ילדותי…רוני 1234
זה משהו שקורה ופשוט צריך להתעלם
התכוונתי שאני מבינה את הסיטואציה, לא שזה מהנפש חיה.

שאני חושבת שצריך לעשות.

ודוגרי אם אני הייתי האח

חושבת שהייתי בעדינות אומרת לאותו אדם

* אולי הוא לא מודע לזה והיה רוצה לדעת מזה על מנת להיראות טוב / פחות חשוף

אפילו בעיני עצמו? 

אני חושבת שכדאי להתעלםאורי8
נראה לי עדיף לא להתערב לאנשים אחרים באיך שהם מתלבשים. פשןט ללמד את עצמך להתעלם מהסיטואציה . זו בעיה שלו ולא שלך.  
לא נעים להעיר.. זה לא שהוא הולך ערוםPandi99
לא להסתכל פשוט
להתעלם אין ברירהמולהבולה
רק ההורים יכולים לומר משהו
דווקא לא רואה אי נעימותנעמי28

בלתת הערה.

בגלל שזה לא אחיך, כדאי דרך בעלך.

אבל לא שיחת נזיפה, לצחוק על זה " אחי, רואים לך את כל ה.. אתה תעשה טראומה לילדים"

זה מסוג הצחוקים שיכולים לעשות אצלנו במשפחה וזה סבבה.

אם מדובר בשיחת מדי רצינית, אולי זה קצת מוזר.

לא רואה בזה האמת משהו מאוד מטרידעדינה אבל בשטח
אבל אפשר לזרוק לו עקיצות של אינסטלטור, אולי זה יעלה אצלו את המודעות
🤣מולהבולהאחרונה
רעיונות לארוחת בוקר לבן שנתייםהשם שלי

בדרך כלל אנחנו אוכלים בבוקר לחם וחביתה.

את הלחם הוא לא כל כך אוכל, ומהחביתה כבר נמאס לו.

מחפשת רעיונות לדברים אחרים שאני יכולה לתת לו.

היום בבוקר הוא אכן יוגורט.

מה אפשר להוסיף ליוגורט כדי שיהיה יותר משביע?

אני אוכלת עם גרנולה, אבל זה לא מתאים לגיל שנתיים.

מה עוד אפשר לתת?

לחם מטוגן, כזה שספוג בהרבה ביצה...באתי מפעם

חצי פיתה עם חומוס/ גבינה

פנקייקים לא מאוד מתוקים, למרוח בפנים ממרח תמרים ולקפל על חצי ולחתוך למשולשים.

צלחת עם בננה חתוכה, תמר, תפוז, אגס..  מה שיש בבית. יוגורט

ביצה קשה ואבןקדו חתוך. 

תודההשם שלי

לחם מטוגן לא ניסיתי. נראה אולי אם הילדים האחרים ירצו.

כי לא מתחשק לי להכין בבוקר גם חביתה, גם מצה בריי וגם לחם מטוגן.

פיתה הוא גם לא אוכל בדרך כלל.

פנקייקים אני מכינה לפעמים בערב. אבל הילדים לא כל כך אוהבים.

אני יכולה לתת לו יוגורט עם בננה ותמרים. לא יודעת אם ירצה פירות אחרים.

ביצה קשה הוא אוהב. אבוקדו הוא אוכל לפעמים.

אני מוסיפה לו ליוגורט פירותמקרמה

וכן גם עם גרנולה שמוציאה לו את כל החמוציות/שקדים אגוזים ועכו...

אז בתכלס זה רק קוואקר/שיבולת שועל

לפעמים מכינה לו פנקייק

לפעמים לחם מטוגן

לפעמים קאפקייק בננה/דלעת

תודההשם שלי

יש לי קוואקר בבית, לא בגרנולה.

אפשר לתת את זה ככה, או שצריך להכין את זה איכשהו?

אולי אני יכולה לנסות להכין לו דייסה. לא יודעת אם יזרום.

אני מכינה בתנוראמאשוניאחרונה

מערבבת קווקאר עבה עם תרכיז תפוחים

פורסת בתבנית ומכניסה 20 דקות על חום נמוך (120-150) מעלות.

נותנים לזה להשחים אבל לא מדי.

אחרי שמתקרר שומרים בקופסה אטומה בארון.

בערבוב עם גרנולה לילד קטן הייתי נותנת לזה כמה דקות להתרכך בתוך היוגורט.

דייסת קווקאר אני מכינה מקווקאר דק.

שמה בכוס גדולה מעט קווקאר, שופכים על זה מים רותחים ישירות.

מערבבים, נותנים לזה לנוח כמה דקות כשזה מכוסה (בדומה להכנה של קוסקוס בשקית)

שמים קצת תרכיז תפוחים או דבש או סילאן,

תוספות מה שאוהבים (הולך טוב בננה ותמר)

מבחינת מרקם זה תלוי איך שאוהבים.

אפשר נוזלי ואפשר יותר מוקשה.

ראיתי שהוא אוהב ביצה קשה.

אפשר להכין סלט ביצים בשביל הגיוון.

בתיאבון!

רעיונותקפצתי לבקר

טונה ילדים ממש אוהבים, הבן שלי אוכל סלט טונה לבד, בלי הלחם..

טוסט

ביצה קשה

פנקייק

תודההשם שלי

טונה הוא אוהב. אוכל לפעמים בערב.

האמת שהתרופה האחרונה פחות, אז אני יכולה לתת לו בבוקר במקום.

וגם ביצה קשה.

טוסט הוא אוכל בערב. אני יכולה לתת ביום שיש משהו אחר. גם את זה לא תמיד הוא אוכל יפה.

אפשר לערבב ביצה קשה מרוסקת עם גבינה לבנהרוני 1234

כמובן לתבל עם קצת מלח…

ניסית פיתה, לחמניה וכדו'?

אולי פסטה וירקות?

ביצה קשה הוא אוכל פשוט ככההשם שלי

גם פיתה ולחמניה הוא פחות אוכל.

פסטה הוא אוכל יותר בצהריים או בערב.

אני מוסיפה ליוגורט חתיכות של לחםאיזמרגד1
אפשר לרכך קוואקר במיםמוריה

ולהוסיף.

חתיכות פרי קטנות.

אולי ננסההשם שלי
אני בגיל כזה נותנתדיאט ספרייט

טונה

גבינה צהובה או לבנה

אבוקדו

לחם עם ממרחים שונים- גבינה, טחינה, חמאת בוטניםשיפור
הוא לא כל כך אוכל לחםהשם שלי
זה באמת מצמצם... הייתי בכל זאת ממשיכה להציעשיפור
ביחד עם דברים משביעים כמו חביתה, טונה. אבוקדו, סלט ביצים.
טוסט וגבינה לבנהרקאני

לחם עם טחינה/ חומוס ומלפפון

פירותמדברה כעדן.
ירקות חתוכים, כריך עם חומוס/טחינה. ביצה קשה מעוכה עם מלח ושמן זית. אבוקדו עם מלח ולימון. 
אבוקדו עם ביצה, ירקות, קרקרים עם גבינהמולהבולה
מעדן ובפנים חתיכות קטנות של לחם

אולי יעניין אותך