מאד מסכימה עם החשיבה והערכים שלך, שתהיה התקדמות לימודית ולא על חשבון חוויה חברתית חיובית (אם הבנתי אותך נכון)
לדעתי תהיי בטוחה בעצמך שזאת לא גזירת גורל- שאם יוצאת הרבה מהכיתה= היא לא תהיה חלק מהחברה.
כלומר תגבשי בעצמך עמדה, שהיא עדיין יכולה להיות חלק בזמנים שהיא נמצאת, תשדרי לה את העמדה הזאת,
ותעודדי אותה שזה קל להיות חלק מהקבוצה (ולא צריך להיות מצטיינים בלימודים בשביל זה)
(מגיעה מהתחום של הוראה פרטנית וחקרתי הרבה את הנושא הזה, כדי שהתלמידות שלי לא תפסדנה מזה חברתית)
כותבת לך כמה דוגמאות:
- לעודד אותה לצפות בשפת גוף של חברות ומה זה משדר (לדוגמא בהפסקה, איפה יושבים? כמה מחייכים? כמה מצטרפים למשחקים?)
- להתייחס לתחומים חלשים, בתור שרירים, שהחלטנו לחזק,
להדגיש לה שלכל אחד יש שרירים חלשים וחזקים וזכותו להחליט מתי ואיך לחזק אותם
- להדריך אותה מה לעשות במקרה של פגיעה (לא להראות לחברה את מה שהיא רצתה לראות- כעס פחד עצבים... )
- לעודד אותה להיות יוזמת אפילו בדברים קטנים, לא לחכות שיקראו לה
- לחזק את כל ההתנהגויות שתעזורנה לה להיות חלק, לדוג',
ראיתי איך נתת לאחיך הרגשה טובה על הציור שלו, זה אומר שאת תהיי חברה טובה, כי זאת תכונה שכולם רוצים בחברים שלהם...
ראיתי איך קראת את המחשבה שלי בלי שאמרתי- זה אומר שיהיו לך חברות טובות, כי את יודעת לקרוא מחשבות של אחרים...
איך הצלחת להסתדר עם משהו מעצבן, זאת תכונה של אנשים מוצלחים, שהם יודעים להסתדר גם עם דברים מעצבנים...
אם הכיוון הזה מדבר אליך אני יכולה לפרט לך יותר, זה בעיקר תלוי מה הכוחות החברתיים שלה הספציפים.
בהצלחה רבה!!!