חייבת לפרוק- קשר עם אמאאנונימית בהו"ל
רוצה לשתף את בעלי אבל בינתיים הוא בעבודה וגם רוצה כבר לפרוק וגם אשמח לשמוע את דעתכן.
אכתוב כאן ולוקחת בחשבון שאולי תזהו, ובכל זאת מעדיפה שלא ישמר לי בכרטיס.

יש לי שני ילדים מהממים ואני בהריון.
אמא שלי מאז שאני זוכרת את עצמי, עוד בתור ילדה-נערה, אמרה שהיא לא שומרת על נכדים.
זכרתי את זה מצויין כשהתחתנתי וכשילדתי.
מפה לשם, יצא שאמא שלי התנדבה כל פעם שהייתי צריכה לשמור על הילד הגדול לשעה בשביל תור לרופא.
אמא שלי נלחצת מתינוקות שבוכים כשהם קטנים אז אף פעם לא שמרה עליהם בחודשים הראשונים, גם כשהצטרף הילד השני והיא התנדבה לעזור לי אז לא השארתי לה תינוק קטן ותמיד השארתי רק את הגדול עד שגם הקטן גדל ויכולתי לפעמים להשאיר אותו כשהתור היה לגדול.
אף פעם לא הבאתי לה אותם בשביל שאנוח או אצא לבלות או לקניות, תמיד זה היה רק אם זה תור לרופא שלא הסתדר או שהיה קשה שאקח את שניהם ולפעמים יכולתי לקחת את שנמהם ובכל זאת היא רצתה שאביא לה כדי להקל עליי.
והרבה פעמים השתדלתי להרדים את הילד שנשאר אצלה כדי שלא תצטרך ממש להתעסק איתו.

לפני חודש בערך היינו אצלם, הילדים היו אצלה באותו יום כי היה לי תור לרופא שקשור להריון ולא יכולתי לקחת אותם איתי ואחכ נשארנו לארוחת צהריים שהיא הכינה לכולם (לנו ולכל שאר בני הבית).
בסיום הארוחה היא שאלה אם אני רוצה לקחת אוכל שהכנתי לילדים לבוקר ולא סיימו או שתזרוק אז אמרתי לה שאולי מחר בבוקר אביא אותם אם היא יכולה.
היא לא נתנה לי לסיים את המשפט ואמרה 'אל תתלהבי, לא כל יום'.
תאמת? נפגעתי ממש. פשוט התביישתי. היו שם האחים שלי ועוד כמה שכנות וזה היה נשמע כאילו אני מנצלת אותה ומעבידה אותה כשברוב הפעמים היא זאת שהתנדבה לשמור עליהם.
לא עניתי לה וגם לא הבאתי אותם אליה כמובן. ביטלתי את התור.
אחרי כמה ימים הייתי צריכה שוב ללכת לרופא, תור להערכת משקל. לא רציתי לבטל את התור וגם לא רציתי לבקש ממנה אז החלטתי לשאול שכנה קצת מבוגרת שמובטלת אם היא תוכל לבוא איתי ולחכות עם הילדים בחוץ, הייתי צריכה לשאול את אמא שלי אם לשאול ישירות את האישה או את המטבית שלה או את הבת שלה. אמא שלי אמרה מיד שלמה אני צריכה אותה? שאביא אותם אליה במקום לשלם למישהי ולבזבז כסף. אמרתי לה שאני מעדיפה שהם יבואו איתי.
היא נפגעה שאני חושבת לבקש עזרה מהשכנה ולא ממנה. (סיפרה לאחי והוא סיפר לי).
בסוף לא ביקשתי מהשכנה ואחי שמר עליהם כי חששתי לפגוע בה יותר אם השכנה באמת תבוא לעזור לי במקומה.

מאז אני לא מעזה לבקש ממנה כלום. מסתדרת לבד.

מאז שהתחתנתי אנחנו משתדלים לעשות סעודת ראש חודש עם המשפחה שלי. אמא שלי מכינה משהו וכל האחים נפגשים אצלה ואוכלים. (אני הנשואה היחידה, השאר בבית. אבל לא יוצא שיושבים סתם ככה לארוחה משותפת)
שאלתי אותה אתמול אם יהיה לה כח השבוע להכין פיצה ונבוא.
אמרה לי שאין לה כל כך כח אז אמרתי לה שבסדר.
הבוקר שלחה לי רצף של הודעות על זה שאין לה בעיה שנבוא אבל רק אם מישהו ישטוף את הכלים אחרי האוכל. אמרתי לה שהכל טוב, אנחנו נאכל בבית. אמרה שמה ההבדל? גם בבית נצטרך לשטוף כלים ואני אצטרך להכין אוכל אז שנבוא אליהם ואני אעזור לה להכין ובעלי ישטוף כלים.
לא עניתי לה. שלחה עוד הודעה שאפשר שאגייס את האחים שלי וכל ראש חודש מישהו אחר ישטוף את הכלים.
לא עניתי לה. שלחה עוד הודעה שמעדיפה לדבר איתי גלויות מאשר אחכ לרכל עלינו עם אבא שלי.
לא עניתי. שלחה שכייף לה שאנחנו באים ושלא אחשוב שהיא לא רוצה שנבוא וכייף לה עם הנכדים אבל היא לא רוצה שזה יהיה מעמסה עליה.
עוד לא עניתי לה.

מתלבטת מה לענות כדי לא לפגוע בה.
אם אני הולכת ועושה הכל כמו בבית אז אני מעדיפה כבר להיות בבית ולא להטריח את עצמנו עם לקחת את הילדים, לחזור איתם עייפים, לקלח אותם כשהם גמורים מעייפות (או שם אבל זאת לא פחות טרחה מבחינתי) ולחזור כשגם אנחנו מותשים.
הרעיון הוא שזה גם מקל עלינו שלפחות לאוכל מישהו אחר דואג.
זה כמו להזמין אותי לשבת ולהגיד לי תביאי איתך את כל האוכל ותשטפי כלים לפני שאתם הולכים, אני כבר אשאר בבית.

ועוד משהו שמנקר בי כבר מהמקרה לפני חודש והאמת עוד לפניו.
אני רוצה לחזור הביתה אחרי הלידה.
היא תפגע מזה, מאוד.
אבל אני באמת שואלת את עצמי למה לי לחזור אליה?
אחרי הלידות הקודמות חזרתי אליה.
ברור שזה כן עזר לי קצת כי כשאחד בכה היא הרגיעה את האחר אבל....
את האוכל לנו אני בישלתי.
לפעמים גם שטפתי כלים כי לא היה לי נעים ממנה.
הבית התבלגן כי בכל זאת הייתי עם קטנים שבילגנו אז גם כל הזמן דאגנו לסדר. (וגם ככה תמיד מבולגן שם וצריכה לשמור על הילדים באלף עיניים כי יש שם כלי עבודה של אבא שלי מפוזרים וכל מיני דברים שמסוכנים לילדים, מה שלא קורה בבית שלי והוא יותר מותאם לילדים כמובן)
כביסות אני כיבסתי כדי לא להוסיף לה עבודה.
לא יכולתי ללכת לנוח ולהשאיר לה את הילדים כי כמו שאמרתי היא פחות מסתדרת עם תינוקות בגיל הקטן.
וגם חדרי השינה בקומה השנייה אז לא קל לי עם הלעלות לרדת כל היום עם ילדים בידיים (כולם קטנים וצריכים עזרה לעלות, במיוחד כשעייפים)
אז למה אני שם?
חוץ מבשביל לעשות לה נחת כי כייף לה לראות את הנכדים.

ואם נחזור הביתה אחרי הלידה אני אצטרך עזרה אז אביא מישהי שאשלם לה. אולי את השכנה אם היא תוכל כי בינתיים לא מוצאת אף אחת אחרת.
וזה כנראה יגביר את הפגיעה.

רוצה להוסיף כמה דברים-
ההורים שלי עוזרים לנו כשקונים לנו מידי פעם דברים ולא לוקחים כסף, כשאנחנו בקניות וקונים להם משהו הם מחזירים לנו כסף יותר ממה שזה עלה.
אין סיכוי להזמין אותם אלינו כי ההורים שלי לא בעניין להתארח אלא רק לארח. אז גם אם אעשה סעודת ראש חודש אצלי (עם חד"פ, מה שלא עובר אצלם) הם לא יבואו אלא רק אחים שלי.
להזמין אותם שבת אין סיכוי כי הם לא יסכימו לבוא, ניסינו.
שאמא שלי תבוא לעזור לי אצלי בבית גם אין סיכוי.
מצד אחד הם לא רוצים להתארח ורק לארח ומצד שני כשמתארחים הם רוצים שנתנהג כמו בעלי הבית....
ודבר אחרון, אמא שלי בפנסיה מוקדמת (בת 50+, בריאה ומתפקדת) אז זה לא שהיא עובדת ואני עוד מעמיסה עליה עם הילדים שלי. ואחותי הקטנה בת 18.
אה ולא יודעת אם זה משנה, אנחנו גרים במרחק של 5 דקות נסיעה מהם.

מה הייתן עושות במקומי?
מצד אחד באלי לא ללכת כדי לא להעמיס כי אין מה לעשות, אני באה עם ילדים קטנים וזה עושה בלאגן ולכלוך. ואני לא אשטוף ואנקה אחריי כל פעם שאנחנו שם לכמה שעות.
מצד שני אם לא נלך היא תפגע וגם לא תבוא בעצמה ואין לי עניין לנתק קשר.

ומה הייתן עונות לה על ההודעות?

סליחה על האורך ותודה למי שקראה את כל זה.
ואוו.... קראתי ,אין לי כל-כך עיצות.. רק מאחלת טוב!נפש חיה.
אמן! תודה יקרה ❤️אנונימית בהו"ל
קשה...שלומית.

אני חושבת באמת להפחית הגעות ולא לבקש הרבה עזרה (מה עם ביביסיטר? אין באזור שלכם? באמת שכנה מבוגרת נשמע קצת פחות מתאים...) וכשאת באה לעשות את זה ממש לשם כיבוד הורים לפי הכללים שלה.

ולגבי אחרי לידה נשמע שעדיף שלא תבואי. אבל בכללי, לא נראה לי שיש כ"כ הרבה נשים אחרי לידה שלישית שהולכות להורים, זה כבר שלב שהרבה פעמים חוזרים הביתה.

ומה עם מסגרת לילדים?

הבעיה היא שלהפחית בהגעות גם יפגע בהאנונימית בהו"ל
ואני לא מבקשת עזרה בכלל. לכן גם לא יודעת אם יש תועלת ללכת לשם אחרי הלידה כשבמילא אני לא מבקשת כלום.
אבל ברור לה שנבוא, היא תפגע ממש לשמוע שאני לא חושבת להגיע.

אין בייביסיטר במיוחד לא בשעות הבוקר, ואני לא רואה שום בעיה עם השכנה המבוגרת (חוץ מזה שאמא שלי נפגעת מזה. איתה זה יהיה חסד ששכרו בצידו, היא צריכה תעסוקה ואני כמובן אשלם לה)
הגדול במסגרת, לקטן לא מצאנו עדיין.

מה זה לפי הכללים שלה?
אפשר שנבוא אליה רק לביקור בלי אוכל ובלי כלום.
העניין הוא שהיא לא מוצאת בזה עניין, היא ממשיכה בעיסוקיה בבית או מחוץ לבית כאילו אנחנו לא שם...
יצא כמה פעמים שבאתי אליה עם הילדים סתם כדי להיות שם, והיא פשוט יצאה כשהייתה צריכה לצאת, הייתה עסוקה בשיחות טלפון או בבישולים ובכלל לא הייתה איתנו. ואז גם הבית התבלגן והייתי צריכה לסדר אחרי הילדים שלי וגם הרגשתי שמיותר שהיינו שם כי היא הייתה עסוקה.
נשמע מסובך... שה' ינחה אותך בעצה נכונה!מאוהבת בילדי

לגבי סעודת ר"ח- קודם כל אהבתי את הרעיוןיעל מהדרום
לק"י

אני לא חושבת שהעיקר זה האוכל, אלא המפגש המשפחתי.
ברור שזה כיף לאכול בלי לטרוח. אבל אם לא מסתדר לה- אולי תזמינו פיצה?
או שתעזרו בעצמיכם. בעיני חבל לוותר על מפגש רק בגלל זה.
נכון. אבל תראי מה כתבתי כאןאנונימית בהו"ל
הבעיה היא שלהפחית בהגעות גם יפגע בה - הריון ולידה
האוכל הוא זה שיוצר את העניין בסוף.

אני לא יכולה לבקש מהם להוציא כסף, ולא משתלם לי ללכת לשם ולהזמין פיצה לכל המשפחה. אשאר בבית ואזמין רק לנו מגש אחד וייצא יותר זול...
ולעזור בעצמי, אני מגיעה עם ילדים קטנים (בעלי עובד ואני משתדלת שיחזור לאוכל מוכן כדי שיספיק לאכול לפני שיוצא למנחה) ואצלם הם דורשים יותר השגחה כי הבית לא מותאם להם וגם המטבח (והבית) בדכ לא מסודר ורק לסדר אותו לוקח לי את כל הזמן והכח....
יותר קל לי להכין אוכל בבית שלי וגם אז לא מכינה אוכל מורכב מידי.
יש לכם קבוצת ווצאפ משפחתית? של האחים אפילו?יעל מהדרום
לק"י

אולי לכתוב שם את ההתלבטות?
אותי יציעו משהו מתאים מעצמם?
לא יודעת כמה זה חשוב להם 🤷‍♀️אנונימית בהו"ל
הם קופצים אלינו הביתה מידי פעם כדי לראות את הילדים או לשבת עם בעלי, לעומת אמא שלי שאף פעם לא באה.
זה לא עניין של משתלם אלא של חשיבות המפגשלפניו ברננה!
והקשר בתוך המשפחה
בשביל זה צריך גם לעשות קצת ויתורים...
את לא צריכה לבקש מהם להוציא כסף אלא לשאול מה דעתה על להזמין פיצה כי קשה לך לשטוף כלים ביחד עם הילדים וזה.. ואם לא מתאים לה היא תגיד.
מסכימההמקורית
מזדהה כל כך!!!אביול
גם אם לא הובנתי כך בהודעה שלי. אני ממש מזדהה. ממש קשה גם לבוא עם ילדים וגם לעזור בכל הארגונים.
קראתי הכל ונראה ליאני זה א
כדאי להפריד בין העניין של אחרי הלידה לבין שאר הביקורים..
לגבי סעודת ראש חודש זה באמת נשמע שזה בשביל הקשר המשפחתי( רעיון ממש יפה אגב) ולא בשביל העזרה.
אז אני אישית כן הייתי הולכת אבל גם הייתי אומרת שאני אשתדל לעזור אבל לא מבטיחה כי בכל זאת את עם 2 קטנים..
ואולי באמת להתחלק בנטל של מה שיש לעשות כדי שלא הכל יפול על אמא שלך.
לגבי העזרה נשמע שאת באמת לא מבקשת רק כשממש חייב..
ולגבי הלידה אני הייתי אומרת לה מראש שעכשיו עם עטד ילדים יותר נוח לך להיות בבית שלך ושתשמחי שתבוא לבקר אצלך כשבא לה..
תודה!אנונימית בהו"ל
אין לי למה ללכת אם היא אומרת שאין לה כח להכין כלום, וגם אחים שלי לא יבואו אם לא יהיה אוכל...

וגם כשאני מבקשת זה ממש בחוסר נעימות כאילו אני מבקשת טובה מאישה זרה ובדכ אני גם משתדלת "לפצות" על זה ולעזור לה כמה שאפשר (לסדר דברים בבית, לעזור לה בדברים שחייבת עזרה ממני, בעלי עוזר לה המון)

היא לא תבוא...
וגם תפגע אם אבקש מהשכנה לבוא לעזור לי, וכנראה שאהיה חייבת עזרה כי אני זאת שלוקחת את הגדול למעון ויהיה לי קשה לצאת בחורף עם 3 קטנים לבד...
קראתי הכלסליל
ורוצה להגיד כמה דברים.
קודם כל, המשפט שלה אל תתלהבי, לא כל יום, הוא באמת פוגע. ואני מבינה למה נפגעת, זה באמת לא נעים.

לגבי שאר הדברים, זה בעיקר נשמע לי כמו עניין של תיאום ציפיות ותקשורת ביניכם.
אני חושבת שקודם כל צריך להבין שלא לכולם מתאים לעזור, וזה בסדר גמור. גם אם נראה שהם פנויים יחסית מבחינת זמן. להיות עם ילדים זה מאתגר, גם לי קשה עם זה לפעמים. אז בטח כשכבר עוברים את השלב של גידול ילדים ורוצים קצת נחת.

נראה שאמא שלך רוצה שתגיעו מצד אחד, מצד שני זה באמת מעייף להיות עם הנכדים, לבשל, לשטוף כלים והיא פשוט מבקשת עזרה בזה. זה נראה לי מאוד לגיטימי והגיוני, וזה אפילו טוב שהיא יודעת להגיד מה היא צריכה. בעיניי צריך לשמוח בזה שהיא אומרת מה טוב לה, ולנצל את זה לשיח ביניכם. את אומרת מה את מצפה, היא אומרת מה היא רוצה. זה הרבה יותר עוזר בעיניי מאשר משפחות שבהם עסוקים בלנחש האם הצד השני עוזר כי הוא צריך או כי באמת יש לו כוח ויכולת.
תודה על ההבנה!אנונימית בהו"ל
נכון, אין לי בעיה עם זה שאין לה כח לעזור. לגמרי מבינה ולא חושבת שהיא חייבת לי שום דבר.
אבל כשאני מנסה להקל על עצמי בלי לבקש ממנה עזרה היא נפגעת אז אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות.
אני לא רוצה לבקש ממנה עזרה ושתעזור לי בכח אבל גם לא רוצה לפגוע בה...

היא לא מצליחה להבין למה קשה לי להיות אצלם עם הילדים למרות שהיא רואה שאני כל היום רודפת אחריהם כשמוצאים בורג או משהו קטן על הרצפה, כשצריכה לסדר כל פעם את כל המקומות שמגיעים אליהם כי יש שם כלי זכוכית או מברגות או כל מיני כלים שמסוכנים להם.
וקשה לי להיות אצלם כי כבד לי להרים בן שנתיים לקומה למעלה כדי להרדים אותו.

אז כייף שהיא רוצה שנגיע, באמת. יודעת כמה זה לא ברור מאליו שההורים רוצים שתמיד נהיה אצלם. אבל בתנאים כאלה זה מורכב לי מידי 🤷‍♀️

עם כל הודעה שאני כותבת כאן מרגיש לי שהעניין יותר מסובך ממה שהרגשתי בהתחלה.
כאילו שהפתרון יהיה חייב שמישהו יפגע, אני או היא.
אמרת לה את זה?סליל
ממש בפירוט כמו שכתבת לנו
ניסיתי להגיד חלק מהדברים אבל היא נפגעתאנונימית בהו"ל
אי אפשר להגיד לה שום דבר. מהכל היא נפגעת.

אחרי שהיא נפגעה ממני לפני חודש ואחי סיפר לי אז הסברתי לו למה החלטתי לנסות להיעזר בשכנה.
ואז הוא אמר לה שאני רוצה לבקש עזרה מהשכנה כי היא אמרה יום קודם שלא אתלהב ואביא אותם כל יום אז היא אמרה שהיא בכלל התכוונה שלא אביא אותם ואלך הביתה לישון או אצא עם חברות.
בחיים לא עשיתי את זה ולא חשבתי לעשות את זה והיא יודעת מצויין מה עשיתי בכל פעם שהיא הייתה איתם, תמיד זה היה תור לרופא.
ואם זאת הייתה הסיבה אז היא יכלה לשאול למה אני רוצה להביא אותם במקום להשתיק אותי בכזאת צורה.
היא פשוט לא ידעה איך להגיב אז חירטטה את זה כנראה.
את חייבת לספר לה שאת נעזרת באנשים אחרים?יעל מהדרום
לק"י

ומצטרפת למי ששאלה אם שיתפת אותה בתחושות שלך.
אם זה יהיה השכנה אז היא תדעאנונימית בהו"ל
ובינתיים לא מצאתי מישהי אחרת
זאת שכנה שלך או של ההורים?יעל מהדרום
של ההורים שליאנונימית בהו"ל
ואמא שלי מאוד בקשר איתה
עכשיו הבנתי....יעל מהדרום
בהתחלהשוקולד פרה.

קצת התערמתי לקרוא שלא הגבת לה.

בכל זאת- התעלמות זה הדבר הכי פוגע ומעליב שיש.

ואז הבנתי את התסבוכת שאת נמצאת בה.

שאמא שלך רוצה לאחוז את החבל משני קצותיו-

גם שתבואי אליה

וגם שזה יהיה תמיד רק את ולא היא

וגם שאת תתחייבי לעזור (דבר שברור שמוסיף עלייך מתח)

וגם שאם ל תעשי זאת- היא תיעלב...

כאילו את בין 2 ברירות מעצבנות מאוד-

או להעליב אותה

או לעשות לפי הרצון שלה.

לו הייתי במקומך, אני חושבת שמתישהו הייתי מתפוצצת. כמה אפשר להרגיש שאתה רק צריך להתחשב באחר כדי שח"ו לא ייעלב,

אבל הצרכים שלך לא נספרים...?

אני חושבת שהייתי אומרת לאמא שלי מהם הצרכים שלי.

"אמא אני צריכה שתתני לי את המרחב שלי להחליט מה אני עושה אחרי הלידה, בלי שתיפגעי ממני".

ככה, במשפט. בלי להסביר יותר מדי.

זה הצורך שלך. והוא איכשהו נבלע בין כול הצרכים שלה.

אני חושבת שצריך לכבד את ההורים וכו',

אבל לא כשחרב ה"נפגעתי!" כל הזמן מונפת

ואז בעצם את מנוטרלת לעשות כל משהו אחר

ואנוסה לעשות בדיוק לפי רצונה.

אז אולי היא תיפגע ולא תאהב את זה בהתחלה. זה שלה.

נכון שאת מנסה להיות בסדר כ"כ

אבל זה לא נכון לצבור כ"כ הרבה תרעומת כלפי אמא שלך.

וגם לאמא שלך יש אחריות בתרעומת הזאת שנוצרה כלפיה.

כשאתה כופה על מישהו לעשות את רצונך, כי אחרת "תיעלב", מתישהו זה מתפוצץ.

אף אחד לא אוהב שמתמרנים אותו.

את נשמעת מקסימה ממש, ובטוחה שתפתרי את הדברים על הדרך הטובה ביותר.

אני מאוד רוצה לענות לה, אני פשוט לא יודעת מהאנונימית בהו"ל
אני יודעת שהיא עכשיו במתח ממה אענה לה וכל שנייה מסתכלת בטלפון לראות אם הגבתי.

אני לא רוצה לפגוע בה כל הזמן ובגלל זה אני רק מקשה על עצמי תמיד.

גם ממשפט כזה של תני לי את המרחב שלי היא תפגע מאוד ולא תדבר יותר.

אני לא בטוחה שיש דרך טובה לפתור את זה.
או שאדאג לעצמי והיא תפגע או שאדאג לה ואני אפגע.
מישהו חייב להיות לא מרוצה.

ותודה לך על ההבנה והשיקוף, עזר לי לקרוא את זה ככה מהצד ולהבין שבאמת יש פה מצב מסובך ולא שאני עושה אותו כזה ❤️
אני חושבת שכדאי לשוחחממשיכה לחלום
אבלבצור משתפת ונעימה
לשבת על קפה
ולהסביר הכל במילים אוהבות שמדגישות כמה אתם כן רוצים להגיע אבל מצד שני שמפרטות בצורה ברורה מה הקשיים שלך
אני לא חושבת שבהכרח משהו חייב להיפגע
ככל שתסבירי לה את עצמך במילים ברורות יותר יקל עליה להבין
להתקשר במקום לכתוב?שאלותהריון
אפילו לכתוב לה הודעה- אני אוהבת אותך. צריכה לחשוב על זה...

או משהו אחר שיכלול גם תוכן נעים...

לדעתי בסוף תצטרכו לדבר על זה. את יכולה גם להגיד לה שאת מבינה את הרצון שלה מחד להיפגש ולעזור במה שהיא יכולה ומאידך שתעזרי בסידור הבית שטיפת כלים וכדומה כדי שלא יהיה לה עומס אבל לך זה ממש ממש ממש קשה אז צריך לחשוב מה אפשר לעשות כדי שגם את לא תתאמצי. למצוא משהו באמצע שמוסכם על שתיכן - אם זה מקרים שבהם לא תגיעו ואם זה מקרים שבהם לא תעזרי. וביחסלאחרי לידה - לדעתי תגידי לה שחשוב לך לשמור לגדולים על המסגרת, במיוחד בתקופה מבלבלת של תינוק חדש.
אני דיי פגועה וטעונה אז לא נראה לי שיהיה חכם שאדבראנונימית בהו"ל
איתה. עדיף שאכתוב ואוכל לקרוא שוב את מה שכתבתי לפני ששולחת.
אני גם ככה עם הורמונים של סוף הריון נפגעת מכל שטות.

ולגבי אחרי לידה-
המעון ליד הבית שלהם ככה שזה אמור להקל עליי באמת אם נהיה שם. אבל זה הפלוס היחיד כרגע מבחינתי.
לא תדבר יותר... לנצח??שוקולד פרה.

נראה לי שאחרי הלידה היא בטח תדבר.

הלידה נותנת לך כאילו "פקטור" שאת צריכה לנצל אותו.

גם אם אמא שלך תיעלב, היא הרי לא תתעלם מהתינוק החדש נכון?

נשמה,

נראה לי שצריך פה איש מקצוע. אמא שלך תובענית. אולי בקטע יותר עדין, אולי פחות בנגלה ויותר בנסתר,

אבל אין ספק שמתחת ל"היעלבות" מסתתרת תובענות.

ומול תובענות צריך להיות חזקים כדי לא להיבלע.

היא לא תדבר יותר? בסדר.

נניח והאיום הכי גדול שלה יתממש-

מה יקרה אז?

האם הנתק יימשך שנים? רק כי ביקשת לתכנן לך את הזמן של אחרי הלידה כרצונך?

את מבינה שיש פה משהו לא תקין?

כרגע את מפחדת מאמא שלך ומההיעלבויות שלה, ומפחדת לא לקיים מצוות כיבוד הורים כהלכתה,

ומפחדת לצאת לא בסדר

אז אמא שלך מרגישה חופשי לנגן לך על המצפון.

ברגע שאת תהיי חזקה,

תגידי מה הצרכים שלך

ומבחינתך- שתממש את האיום שלה (זה איום לא נורמלי. לנתק קשר רק כי את אדם שיש לו צרכים שלו? אם אמא לא מבינה את זה, יש לה בעיה רצינית מאוד בגבולות)

לא חושבת שהאיום הזה יתממש.

וגם אם כן- אולי נתק של כמה חודשים רק יעשה טוב לך ולה?

ככה אמא שלך תבין שיש גבול לכמה היא יכולה לתמרן אותך דרך איומים של היעלבויות ונסיגה מהקשר.

את גם בן אדם

וגם את ראויה לכבוד. 

אגב, היא גם ככה כלפי שאר האחים?שוקולד פרה.

כי אם זה אופי, זה ממש ממש מתכון להרס היחסים.

אף בן אדם לא אוהב ששולטים בו דרך איומים של להיעלב.

גם אחים שלי נזהרים מאוד לא לפגוע בה, כן.אנונימית בהו"ל
וזה גם מנהל להם קצת את החיים...

ונכון, אנחנו לא אוהבים את זה אבל גם לא רוצים לפגוע בה כי בסוף היא אמא שלנו וגם נותנת ונתנה מעצמה המון בשבילנו.

אני באמת חושבת שיש לה בעיה, ושהיא צריכה לטפל בעצמה כדי לא להיפגע מכל דבר ולהבין שלא כל העולם נגדה.
אבל אין לי מה לעשות עם זה....
בסוף זה יתפוצץ לה בפניםשוקולד פרה.

כי זו מניפולציה מעצבנת מאוד.

ואם לא האחים שלך- אז החתנים והכלות. כמה אפשר לשלוט באנשים דרך היעלבויות למיניהן?

מישהו צריך להגיד- אוקיי. שתיעלב! ואז... שתתגבר!

כי אמא שלך לעולם לא עושה עבודה של להגמיש את עצמה לזולת,

תמיד הזולת הוא זה שצריך להתגמש. כי אחרת היא תיעלב.

מתישהו היא תאכל על זה מרורים. כי היא יוצרת בעצמה מערכת יחסים כוחנית שבה היא שולטת שליטה רגשית טוטלית.

בסוף אנשים מתרחקים מטיפוסים כאלה.

אלו אנשים שלעת זקנה נעשים מרירים מאין כמותם, כי כולם חייבים להם.

הכוונה שלא תגיד שום דבר שמפריע להאנונימית בהו"ל
לא תבקש שום דבר
תדבר רק מה שחייב
תפגע מכל דבר שאגיד או לא אגיד
ותסתובב פגועה ממני לתמיד וגם תדאג שארגיש שהיא פגועה

אני מבינה שהפחד הזה מלפגוע בה מנהל אותי אבל לא רואה מה אני יכולה לעשות כדי לפתור את זה חוץ מלפגוע בה.
אפילו להגיד לה שנפגעתי מהצורה שבה אמרה את זה שלא רוצה לשמור על הילדים אין לי אומץ כי היא תיקח את זה קשה ותוציא אותי בסוף לא בסדר.
וואי איזה סיוט!שוקולד פרה.

פשוט סיוט!

אני הייתי פשוט עוברת למקום אחר. רחוק מהעין רחוק מהלב. סה טו.

היא מחזיקה אותך מהאף, ואת צריכה להתחשב *בה* אחרי הלידה *שלך*.

מצב בלתי נסבל ממש.

אם זה ככה אחרי הלידה ממש, כשהכי מצופה שיתחשבו *בך*
מה יקרה אחרי שכלארה תתאוששי מהלידה?

שוב ציפיות ודרישות??

הייתי אומרת לא תודה.

גם אם המגורים לידה עוזרים לכם במשהו,

הרי שהם לוקחים הרבה-הרבה-הרבה יותר.

הם לוקחים מכם נשימה. אוויר.

אני הייתי מתפוצצת כבר מזמן. אשרייך שאת מנסה ומנסה.

אני מתארת לעצמי שהיא תיעלב מאוד (!!) אם רק תחשבי על אפשרות להתרחק.

אני צודקת?

כנראה שאין ברירהרק טוב!
אלא לעשות את הבחירות הנכונות לכם כזוג והורים לילדים במשפחתך הפרטית המצומצמת, ולהכיר בזה שההעלבויות הן שלה והיא אדם בוגר.
ככל שתיהיו יותר ברורים לעצמכם מה נכון לכם, עם הזמן זה יופנם יותר גם לצד השני.

יכולה להגיד על עצמי שגם אני התחתנתי ראשונה מאחי, וילדיי היו כמה שנים הנכדים היחידים. והיו המון ציפיות והעלבויות. ומה שעשינו לא היה מספיק אף פעם. היינו בלי רכב בהתחלה, גרים במרחק של שעתיים באוטובוסים. ואמא שלי טענה שאנחנו לא באים מספיק והיא בקושי רואה את הנכד. וסיפרה את זה גם לחברות שלי הרווקות שהיתה פוגשת ולחברות שלה. אבל זה שלה.. ושלה בלבד.. בפועל היא פגשה אותו כמה פעמים בחודש, כי היו אירועים וכל מיני הזדמנויות שנסעתי נגיד לחתונה של חברה אז באתי אליהם ללילה עם הקטן וכו.

היינו, בעיקר בזכות בעלי, חזקים בלעשות את הבחירות שלנו ולא להתקפל לפי הרצונות שלה. והיום זה כבר במקום אחר לגמרי. ועם האחים האחרים כשהתחתנו זהכבר לא היה ככה. ובתחושה שלנו אז, עשינו בשבילם את העבודה, שבעצם כשהם נגיעו לשלב שלנו אז כבר השדר בבית היה אחר.

עדיין יכולות להיות העלבויות, למשל שלא קראנו ע"ש סבתא שלי- אמא שלה. לקחה את זה ממש קשה. אבל עבר לה, והיא אוהבת את הילדה לא פחות משאר הנכדים.

בעייני כמו שכתבו לך כאן זה גם סוג של קושי להבין את הנפרדות של הילד מהוריו במיוחד אחרי החתונה. להבין שיש כאן זוג שחיי חיים נפרדים ובהכרח שונים בדברים מסוימים, והילד שכבר נשוי בעצם כבר לא יכול לחיות את חייו תחת ניהול הוריו ולא משנה עד כמה דעתם של ההורים טובה ומועילה.
איזו תגובה מהממת!!לפניו ברננה!
דעתי בקטנהשירה_11

כי אני קצרה בזמן

עדיף להגיע אליה ולכבד אותה כמו שהיא רוצה, הקושי שלך שווה לעומת לפתוח ריבים ולפגוע באמא,

כי מי כמו ההורים שלנו? עם כל הקשיים מולה.

תכתבי לה שתגיעו בשמחה ותתנהגי בטבעיות עם פחות הגעות וכו'.

ולעניין האחרי לידה, לא נשמע לי תמוה.. לא כל לידה חוזרים לאמא בדיוק מהסיבות הללו...

זה מה שעשינו עד עכשיואנונימית בהו"ל
אבל דיי מיציתי את העניין.
ככל שההריון מתקדם הכל נהיה לי יותר קשה והדרישה הזאת ככה בפה מלא שאעזור לה רק תגרום לי יותר לעבוד כשאני שם ולא מתאים לי. גם ככה אני עובדת קשה אז גם ללכת למקום אחר וגם שם לעבוד?
ושם זה יהיה יותר קשה מלעבוד בבית.
שיש כבר ילדים הכי קל לחזור הבייתהאמא למלא בנות
לסביבה הרגילה ולשגרה שלהם. גם אם אמא שלך הייתה הכי מכילה בעולם אין כמו בבית אחרי לידה שלישית.
לגביי השאר ממש מבאס ...בטח את גם משווה בין אמא שלך לאמהות של חברות וזה דיי מכווצץ..
אבל תזכרי שלכל אחת יש את החבילה שלה..
אני לא הייתי מבקשת כלום ממנה..
גם לא הייתי באה אליה עם התנאים האלה שהיא מציבה כבר עדיף לא לבוא..
להשקיע בקשר טלפוני ומפגשים במסעדות.. מעבר לזה כשהילדים יגדלו
אני לא רוצה לנתק קשראנונימית בהו"ל
ולא רוצה להגיע למצב שלא נפגשים (אמא שלי גם לא תבוא למסעדה, רק אצלה בבית)
ומה עם פשוט להגיד לה?אני זה א
אמא אני ממש שמחה שאת מזמינה אותנו אליך ולא נעים לינשרוב הנטל עליך אבל כרגעהבאמת קשה לי לעזור הרבה.. אז,אולי נתחלק בהכנות אני יכין חלק אצלי בבית ואת חלק אצלך וניפגש בפארק או חלופה אחרת.. תנסי לשקף לה שזה בסדר שהיא מבקשת שלא הכל יפול עליה אבל את באמת מוגבלת וגם אולי זו הזדמנות לגייס את שאר האחים לעזור. יכול להיות שאמא שלך מרגעשה שרק היא עושההוכולם באים ורק נהנים ועצם זה שתראו לה שאתם רואים את הקושי שלי לעשות הכל יספיק לה ובפועל היא תעשה הכל אבל מתוך תחושהבשל הנה רואים אותי זה לא מובן להם מאליו..
הלוואי וזה היה אפשריאנונימית בהו"ל
היא לא מוכנה להיפגש בשום מקום אחר, היא רוצה רק אצלם בבית.
לא אצלנו ולא במסעדה ולא בשום מקום.

ואצלם בבית זה דורש ממני הרבה יותר עבודה ומאמץ מאשר רק להכין את האוכל.
יש סיבה שלא מוכנים בשום מקום אחר?אני זה א
אולי זו הזדמנות לברר את זה..
יכוחה לשתף שבעבר ההורים שלי התארחו אצלנו כמה פעמים אבל חאחרונה פחות מתאים להם ותמיד הם תירצו כל מיני תרוצים והרגשתי שזה לא הסיבה האמיתי אבל תמיד באמת היה במה לתלות את הדחיה..ולאחרונה אמא שלי סוג של פלטה לי שצפוף להם בשבת( ביום חול באים ברוך ה לא מעט) ובאמת מתכננת בפעם הבאה שנזמין למצוא להם יחידת אירוח שיש בקרבת מקום אלינו..וקצת התבאסתי שלא אמרה את זה עד עכשיו כי איך אני אמורה לנחש והרגשתי ממש לא נעים שלאחים אחרים הם הלכו אפילו כמה פעמים כשאצלנו סירבו..
היא אוהבת להיות בבית שלהאנונימית בהו"ל
היא גם אף פעם לא נוסעת לשבת וכל הזמנה לאירוח אפילו לסתם ארוחת ערב זה עול בשבילה והיא לא רוצה ללכת. לא רק אצלי אלא בכלל.
אפילו לאירועים היא הולכת בכח ובורחת בהזדמנות הראשונה שיש לה....
רק מסבה תשומת לבבאר מרים
תנסי לקרוא את מה שכתבת כאן ורק להחליף את "היא" ל"אני" ותראי שהרבה מהתלונות שלך על אמא שלך חוזרות בצורת ההתייחסות שלך - את בעצם מעתיקה את דפוס ההתנהגות שלה:
לא אוהבת להתארח
רואה באירוח עול
מנסה לברוח מהזמנות לאירוח..

אולי בגלל שלאמא שלך קשה להתארח נוצרת מציאות שקשה לה גם לארח?
לא הבנתי...אנונימית בהו"ל
ואולי, אבל אז למה היא כל הזמן רוצה שנבוא אם קשה לה? שתפסיק להזמין כל הזמן...
כי אולי דרך ההגעה שלכםהמקורית
אליה היא מקבלת אישור לזה שהיא אמא טובה
הייתי עונה לההמקורית
ב- אני אשמח לדעת מה זה מעמסה עבורך.? כדי שנוכל להקל עלייך
אני שמחה שפתחת את הנושא בכנות.

אני חושבת שזה פתח לתקשורת אחרת ביניכן שצריך לנצל אותו
במקום לדמיין ולחשוב מה עמוס לה ומה לא, היא תגיד בעצמה ואת תחליטי לאן את לוקחת את זה
היא אמרה לי, שנכין את האוכל ושנשטוף את הכליםאנונימית בהו"ל
הבעיה היא שיש גם הרבה מסביב.
ממילא כשאני באה אני צריכה כל פעם לסדר את הבית כדי שהילדים שלי יוכלו להיות שם איכשהוא על הרצפה. ולסדר את השולחן כדי שיהיה איפה לאכול.
ואם אני צריכה לבשל שם אז זה גם לארגן את המטבח לפני.
אז עכשיו גם שנכין את האוכל ונשטוף את הכלים אחרי כשהילדים כבר בטח יהיו עייפים ולא רגועים.

עם כל העבודה הזאת אני מעדיפה להישאר בבית
אז תישארי בבית יקרההמקורית
הכל בסדר.ואפשר גם להגיד את זה.
אפשר לכתוב לה בחזרה שאת מודה לה על הכנות אבל שלהיות בבית שלה עם הילדים ולהתעסק גם האוכל והמסביב זה יותר קשה מאשר להיות בבית שלך ולעשות את זה כל זה ושאם היא רוצה היא מוזמנת בשמחה ובאהבה
ברור לך שהיא לא תגיע, אבל את עושה את שלך
ועוד משו על זההמקורית
במבט על - נראה ששתיכן מאוד אוהבות ורוצות לרצות אחת את השנייה אבל קשה לכן.
תשברי את מעגל הריצוי. זה זמן להגדיר מחדש את גבולות הקשר. היא אמרה שקשה לה שאתם באים וזה בסדר. זה בסדר גם בעיניי להגיד שמהצד שלך את לא רוצה לבוא אחרי לידה. לדעתי לפי מה שהיא כותבת זה גם יקל עליה.
אבל היא כן רוצה שנבוא.אנונימית בהו"ל
היא תפגע אם אגיד לה שלא נבוא כי קשה לה במקום שאגיד לה שנבוא ונעזור...

אולי נלך וניקח איתנו חד פעמי ונשתמש הכל בחד פעמי.
אבל אני כבר לא אלך בכייף ובשמחה כמו עד עכשיו אלא בכח...
אז נראה אם באלי ללכת ככה.
אז אולי תכיני משהו פשוט בבית לכיבוד ותביאי?יעל מהדרום
לק"י

אולי לא ארוחת ערב. אפילו עוגה.
ותביאו חד פעמי וזהו.
תראי נשמההמקורית
זה ממש ברור שנפגעת.. אבל אם תסתכלי על זה ככה - עדיף לך לבוא כשאת יודעת מהם התנאים מראש בלי שמתמרמרים עלייך אחרי כל פעם, וכל ביקור מתחיל ב- אוף, יש לי הרבה עבודה ומסתיים ב- הם לא עוזרים לי, ועוד פנינים..

נכון שזה מבאס, אבל זו גזרת הנתינה של אמא שלך היום. ואני חושבת שזה טוב שהיא שמה את הדברים על השולחן כדי שהקשר שלכן יעלה דרגה אחת למעלה.
היא רוצה לתת אבל אין לה כח. מה, חייב שלאמא יהיה כח כל הזמן? גם לנו אין כל הזמן.
הציפייה והרצון הן שתמיד נתקבל באהבה ויעשו בשבילנו הכל, אבל במציאות זה לא כך. אצל הרבה אנשים.
גם אצלי בבית זה כך.
וכדאי גם לך לצאת מהמקום המרצה.. כשאנחנו נותנים משו שאנחנו לא רוצים, מוותרים בלי חשק ורצון, זה מרגיש כאילו לקחו לנו. אמא שלך לא רוצה להרגיש כך כי זה פוגע בקשר שלה איתכם. גם את, אחרי לידה, אל תתני ותוותרי על הרצונות שלך. זה לגיטימי ממש.
כותבת בקצרה גי כתבתי ונמחקשם משתמשת.
א. נשמע שהיא לא שלמה עם עצמה
היא רוצה לעזור
אבל לא מצאה את במתכון המדוייק לה לגוחות
ולכן היא אומרת לא ואז בעצם כן
ומצטדקת הרבה
אני חושבת שתעשי בלב הפרשה
שתביני שהיא רוצה אבל לא מצליחה להיות שם בשלמות כי יש לה גם משהו לא פתור עם עצמה

תפרידי מתי את באה להעזר ולהתפנק ומתי באה לשם המפגש המשפחתי
ומתי לא נכון לך לבא או להעזר בכלל

א- לגבי האחרי לידה לא היתי סאה ביתי אומרת שנח לי אחרי לישה בבית שלי ואם יתאים לה לדא לעזור או שבעלך יקפיץ אליה את הילדים לפעמים כשנח חה זה יעזור וישמח

ב. לגבי המפגש המשפחתי בר''ח- חושבת שטוב שביקשה בכנות
מי שמארחת וצוברת בלב תשכול מהטרחה שזה מייצר ומתעלה על עצמה- לרוב פשוט לא תזמין בכלל בשוף
אז היא החליטה להזמין
אבל
לבקש שותפות כדי ששה פחות יטריח אותה
אני היתי שמחה שביקשה ואומרת שבשמחה
גם אם זה קצת דורש
אומרת לעצמי- שבהקשר הזה אני לא באה לקבל לעצמי ורק להתפנק
באה להשקיע בקשר המשפחתי ועבורו כדאי גם להשקיע ולהתאמץ קצת

ג. בהקשר של בייביסיטר- אישית לא היתי נעזרת. רק אם תציע מעצמה וביוזמתה
ככה נהגתי כשגרתי ליד ההורים והרגשתי שזה קשה לאמא שלי.
חבל על המתיחות
ולא צקיך לספר כל דבר..אם נעזרתי בביייביסיטר לא חייב לספר לה
הזמן היחיד שהרגשתי שאני באה להיעזר ולהתפנקאנונימית בהו"ל
בזה שנחסך לי לבשל זה במפגשים החודשיים האלה.
עכשיו גם את זה אין.
וזה בסדר, רק שתיתן לי גם את האפשרות לבחור אם לבוא בלי להיפגע ודרמות.
האפשרות לבחור היא שלך.המקורית
היא לא צריכה לתת לך אותה.
אם כי אני מסכימה עם הסייפא של @לפניו ברננה!, שלפעמים הקשר עם ההורים הוא לא להתפנק. הוא פשוט אחר.
אבל את צריכה לבחור אם זה מתאים לך. ואם לא - זה בסדר. זה שלך.
אני חושבתסופי123
שאחרי לידה תעשי מה שטוב לך. יש זמנים בחיים שבהם כל סוג של לא נעים יורד מסדר העדיפויות מתחת לצרכים שלך ולידה זה אחד מהם. תגידי לאמא שהכי נח לכם בבית וזהו. אין פה מה להסביר יותר מידי.
בקשר לשאר הדברים, כשאת צריכה בייביסיטר פשוט הייתי שואלת אותה. מתאים? יופי, לא מתאים? קחי מישהי אחרת. לא הייתי מסתבכת עם זה.
בקשר למפגש משפחתי, היא רוצה את המפגש והיא צריכה עזרה בארגונים. הוא לא נועד להקל עלייך אלא להפגש ולהיות ביחד המשפחה. נשמע לי לגיטימי לגמרי.
מקווה שיהיה לי אומץ לעשות מה שטוב לי.אנונימית בהו"ל
אני לא אשאל אותה אם היא יכולה לשמור עליהם.
אבל גם לא מוצאת בייביסיטר אחר כרגע.
למה בעצם אתם גרים לידה?שוקולד פרה.

זה נשמע כמו לגור ליד הדוב.

אנחנו גרים באותה עיר, לא כי זה לידהאנונימית בהו"ל
פשוט כי פה מצאנו בית שהתאים לנו

מתכננים לעבור לעיר אחרת אבל זה כנראה יקח זמן
והיא לא מאוד רחוקה מפה אבל עדיין עיר אחרת

והאמת, אני לא חושבת שזה משפיע במשהו על הקשר.
היא בחיים לא באה אליי ורק אנחנו באים אליה, בדיוק כמו אם היינו גרים בעיר אחרת
את לא מרגישה שזה נותןשוקולד פרה.

לה אישור "לצפות" ממך ליותר?

אם היית גרה מרחק שך שעה-שעתיים גם היא היתה נעלבת אם לא הייתם מגיעים?

האמת, לפי מה שתיארת באמת יש לאמא שלך עניין עם גבולות,

מצד אחד היא תכין לאחייך אוכל בהזמנה אשית (למה?)
ומצד שני היא תתבע ממך להיעזר רק בה,

אבל בתנאים שלה,

וגם תיעלב אם לא תבואי, ותעשה לך דרמות (לפי מה שאת אומרת.)

נשמע שאת מתייאשת מהאפשרות לשנות משהו במרקם היחסים ביניכן.

כאילו האפשרות היחידה היא להסכים למה שהיא רוצה וזהו,

ולהתעלם מהמרמור שמצטבר בפניהם.

את תהיי מוכנה לשנות משהו? את תהיי מוכנה לשלם מחיר כלשהו לזמן כלשהו,

כדי לקנות את החופש שלך?

מתחברת מאוד לנאמרהמקורית
האמת שלאאנונימית בהו"ל
זה לא שהיא מצפה שנבוא כל יום.
היא רוצה שנבוא שבתות, בדיוק כמו שהייתה רוצה אם היינו גרים מחוץ לעיר.
דווקא זה שאנחנו קרוב הוא פלוס מסויים כי אז יכולה יותר להרגיש שיצאתי ידי חובת ביקור ביום חול.

גם מאחים שלי היא תובעת, כן?
אחי רצה לעבור לגור לבד ורק מהפרצופים שהיא עשתה לו והדרמה שבעקבות העלאת הרעיון הוא ויתר כדי שהיא לא תפגע.

לא יודעת.
מחיר זה אומר לפגוע בה? לא רוצה...
איך אתם מגיעים למסקנה שהיא תיפגע?miki052

היא אומרת משהו? היא מתנהגת בדרך מסויימת?

רואים עליה שהיא נפגעת, בהבעות פנים בדיבוראנונימית בהו"ל
וגם אין לה בעיה לבכות.
והיא גם מספרת לאחים האחרים
היא נשמעת קצת מניפולטיבית. במחילה מכבודה.miki052

זה כל כך מוכר לי ההתנהגות הזו. 

יש לי הרבה מה לומר בנושא.

אם תרצי, תפני בפרטי.

הייתי במקום הזה. המפחד, החושש, המוותר, המרצה.

ולמדתי בדרך מאוד לא נעימה ועדיין לומדת להיות אחרת.

ונקודת ההתחלה היא להבין שמערכת היחסים הזו לא תקינה.

זה שינוי פנימי שלוקח זמן. 

חיבוק יקרה. לא פשוט.

היא נפגעת כי זו הדרך שלה לשלוטשוקולד פרה.

היא לא מכבדת את המרחב שלכם כאנשים שיש להם את הזכות לעצב את חייכם בעצמכם.

היא מתערבת לכם בהחלטות.

ואם אתם רוצים להחליט משהו שלא נראה לה? וואי וואי וואי... 

היא שמה עליו איקס שחור משחור.

עד שמישהו מכם לא יסתכן ויגיד לה- יודעת מה אמא? שימי עליי איקס שחור משחור. אין לי בעיה עם זה-

כולם נשארים במעגל הפחד. הנה אפילו אחיך הבוגר מפחד לצאת ממעגל ההשפעה שלה.

שתשים איקס שחור משחור. אוקיי. 

שתיעלב.

שלא תדבר.

שלא תדבר אפילו כמה חודשים.

אפילו שנה.

בסוף הקשר יחזור, ואולי הוא יחזור אחרת. במינון אחר, בלי כל השליטה המניפולטיבית הזאת.

קשר עם אמא זה לא אומר שיש לה רשות להחזיק אתכם באף!

כמובן, בכל הזמן להיו נחמדים וקורקטיים,

אבל אם היא עושה ברוגז כי את רוצה להיות בבית שלך אחרי הלידה.

שתעשה!

את אחרי לידה!

זה לא נורמלי לעשות ברוגז עם הבת שלך, רק כי היא מחליטה על החיים שלה.

אם תיכנעי לכל גחמה שלך, את נותנת לה אישור שאת נפעלת מהמניפולציות שלה, ושיש לה כוח לשלוט בך דרכן

וזה ידכא אותך

או שתישנאי אותה בסוף.

אתם לא תינוקות שלה שהיא יכולה להחליט על החיים שלכם.

נכון, אתם חייבים בכבודה,

אבל גם היא צריכה לכבד את העובדה שיש לכם חיים.

בקשר חולני צריך להעמיד גבולות בריאיםשוקולד פרה.

אחרת זה כמו נגע שהולך וגדל, הולך ומתפשט.

ומילה אחרונה בנושאשוקולד פרה.

יכול להיות שהתבוננתם באבא, וראיתם שהוא נכנע למניפולציות-

וממנו למדתם שזו הדרך היחידה?

כי באמת להיות "נחשון בן עמינדב" ולהעמיד אותה במקומה

זה קשה לך כבת...

זה משהו שאולי אפשר היה לצפות אותו מאביך.

שיעזור לכם בהתמודדות איתה.

כנראה שגם הוא התייאש מאפשרות להעמיד מולה עמדה

אז זה הדבר היחיד שאתם מכירים. 

אבל זה חולני, זה לא בריא ולא טוב להישאר ככה.

מישהו צריך לשבור את המעגל

ולהסכים לשאת במחיר בשביל להתרגל למצב אחר, חדש.

את תהיי מוכנה לספוג את האש...?

את ממש צודקת! באמת.אנונימית בהו"ל
אדבר על זה עם בעלי. שיתן לי את הכח והדחיפה לדאוג לעצמנו גם.
כל כך נכון! מניסיוןmiki052

"זה לא נורמלי לעשות ברוגז עם הבת שלך, רק כי היא מחליטה על החיים שלה."

משפט קשה ועצוב.

אבל זה לא פשוט לקום ולעשות מעשה. או במילים אחרות, להעיז.

בייחוד אם יש תקופה ארוכה מאוד שכך חיים. בצורה של ויתור ,ריצוי ופחד.

מעריצה אותך שאת סופגת אששוקולד פרה.

כי את לא מוכנה יותר לחיות לפי התכתיבים שלה.

זה כ"כ מסובך- הרי היא אמא!

ומצד שני- היא אמא מניפולטיבית ולא מכבדת!

מה עושים??

אני בדעה שקשר חולני חייב ניעור רציני, אחרת החולי נאחז בך.

וכל הכבוד לך שאת לא נותנת לחולי להיאחז בך.

לא פשוט בכלל! תמשיכי להיות חזקה.

תודה יקרה!miki052

זה באמת לא פשוט.

זו אש חיה. בוערת ושורפת.

בייחוד כשהיא סוחפת איתה חלק מבני משפחה נוספים. על כלום ושום דבר.

ולא תמיד יש כוח.

שה' יתן כוח לכל המתמודדות/ים. חיוך

חיבוק גדול יקרהאישהואימא
קוראת אותך ובין השורות רואה קצת כאב על זה שלא רואים אותך כל כך, את הקושי והצרכים שלך. וגם קצת חוסר אונים כי את בחורה מהממת, ורגישה וכל כך רוצה לא לפגוע באמא שלך אבל את חווה חוסר אונים כי זה מתנגש בצרכים שלך- תחושה של או היא או אני. ואז חוסר אונים כי את לא רוצה לפגוע.
אגיד לך את האמת- לי יש גם מערכת סבוכה כזאת עם מישהי קרובה. תמיד הייתי מרצה ועושה את מה שהיא רוצה. אבל אחרי שהתחתנתי ונולדו הילדים זה נהפך למסובך מאד.
כדי לשמור על קשר קרוב צריך איזשהו הקשבה והבנה לצרכים שלך וגם גמישות. אני ראיתי שזה מאד מסובך לנהל מערכת יחסים כזאת. ולאט לאט למדתי לעמוד על שלי ולעשות גם מה שמתאים לי. לאורך זמן כשלא עושים את זה - זה גורם לצבירת כעסים וריחוק גדול. מצד שני יש אנשים שהם פשוט כאלה, לא מתגמשים ופחות מכילים ואי אפשר לשנות אותם. אבל הם כן מבינים עובדות. בהתחלה אולי הם מתנגדים ומגלים התנגדות ופגיעה.. אבל בסוף הם מבינים שזה ככה וזהו.
אני הייתי מנסה למצוא פתרונות שהם חד צדדים מצידך(כלומר לא איזשהי ציפייה שגם אמא שלך תעשה צעד ושינוי) אבל שהם גורמים לך הקלה-
דוגמאות-
*אומרת לאחד מהאחים שישטוף / ינקה וכו' ואני אשלם לו כסף סמלי/ אתן לו משהו אחר שהוא צריך.
* מנסה למצוא עזרה ממישהי שאמא שלך לא מכירה ולא מספרת לאמא שלך שלקחתי אותה.
* אומרת לה שאחרי הלידה את לא מגיעה ומתרצת את זה בסיבה אחרת שלא קשורה אליה. (נגיד משהו שקשור לילדים או לבעלך)
מניסיון .. כדי לשמור על קשר נורמלי עם אנשים מסויימים צריכים להיות לפעמים דיפלומטים.. לא להגיד ולשתף את כל האמת כי זה לא יעזור ורק יקשה.
את נשמעת מהממת, רגישה , אכפתית ותקשורתית. אבל צריך לדעת איך להתנהל בקשרים מסויימים. נשמע שלאמא שלך שאני חס וחלילה לא מורידה מכבודה(עצם זה שהיא הביאה אותך לעולם וגידלה אותך את צריכה לכבד אותה המון וכמה שאפשר!!) יש איזשהו נוקשות מסויימת ופחות הכלה. אבל כמו שמישהי פה כתבה- כל אחד והחבילה שלו.. וכל כך הרבה בנות יש מורכבות עם האימהות שלהן בכל מיני תחומים. אבל את צריכה ללמוד לאט לאט איך להתנהל איתה בחוכמה כדי שתוכלי גם לתת מענה לצרכים שלך(אחרת באמת יהיה כעס גדול וריחוק) ויכול להיות שאמא שלך בהתחלה תפגע. אבל אחרי שהיא תראה שאת גם כן מתחשבת בדברים מסויימים ואת מדגישה לה שכך זה מתאים לך אבל מצד שני מכבדת. בסוף היא תפנים.
תודה לך!אנונימית בהו"ל
לגבי הפתרונות שהצעת-
לא רוצה לבקש מאחים שלי. לא רוצה להתערב בדינמיקה שיש בבית וחושבת שזה לא התפקיד שלי כשאני לא גרה שם.
ולא מצליחה למצוא אף אחת אחרת חוץ מהשכנה הזאת.

מקווה שאצליח לעשות את זה בחכמה בלי לפגוע בה.
אני חושבתאישהואימא
שממה שאת כותבת אפשר באמת אולי להבין שיש איזשהי דינמיקה בעייתית בבית הורייך. משפחה צריכה לעזור אחד לשני ולתמוך אחד בשני. זה נכון שכל אחד יכול כפי יכולתו. אבל נשמע שאת מצידך עושה המון מאמצים כדי להיות שם בשביל אמא שלך כולל לסבול כל מיני קשיים(שזה בסדר) מצד שני זה לא הדדי. תפקיד משפחה זה לעזור- אם אמא שלך אין ביכולתה לעזור, שזה בסדר גמור.. אז לפחות לאפשר לאחים/ שכנות וכו' לעשות זאת.
זה נשמע שאת הצד הרגיש היחיד בסיפור.
מכירה את זה לצערי מקרוב..
ולכן- אין אני לי מי לי. את חייבת לדאוג לעצמך ולמשפחתך! את לא רוצה לפגוע באמא שלך אבל בסופו של דבר המשפחה שלך(הילדים ובעלך) יכולים להיפגע... אמא חסרת כוחות ומתוסכלת זה לא הכי בריא...
יקרה!miki052

מכירה את זה.

מקרוב מאוד.

ורק אומר לך. אם לא תעצרי את הרגשות הללו היום. זה רק יחמיר.

מניסיון מר.

זה נחמד ומקסים לחשוב על אמא, ע"מ לא לפגוע. ובאמת כל הכבוד על זה! אבל לא על חשבונך.

תעצרי את הריצוי הזה.

יש אותך. ויש את אמא.

תבצעי הפרדה. תדעי לשים את הגבולות בצורה מכובדת. ובלי לפרט יותר מידי.

את לא מגיעה לא כי את רוצה לפגוע, אלא כי כרגע אין לך יכולת/קשה לך/לא נוח.

לענות בלי רגשות אשם או בלי התנצלויות.

לדוג',

"היינו מאוד שמחים להתארח אך לא מתאפשר לנו"

הייתי מאוד שמחה להיות אצלך אחרי לידה, אך אני יודעת שקשה ב"ה יש יותר ילדים, ויש קצת בלאגן, אז יהיה נוח לשתינו שאהיה בבית"

"אני מאוד מעריכה אותך, אבל קשה לי היום"

להיות אדם מרצה זה לוותר על האני שלי בשביל אחרים. וזה גורר תסכולים. חבל.

אולי בהתחלה יהיה לה קשה כי עד היום עשית מה שהיא רוצה ולא אמרת את דעתך ופתאום את כן אומרת ,

אבל תעמדי על זה. תמשיכי לשמור על קשר חם ולבבי

תאמיני לי בסוף היא תכבד .

אני רק אחרי הרבה כמה שנים הבנתי את הטעות בדרך הזו. של ביטול הרצון שלי, מפני רצונה רק כדי שהיא לא תפגע . 

ויש לזה השלכות.

מתחברת לכל מילה.אישהואימא
תודה לך!אנונימית בהו"ל
אני באמת מרגישה תמיד צורך לתרץ את עצמי, אולי צריכה להפסיק עם זה
לא קראתי תגובות קודמות.לפניו ברננה!
אבל אני חושבת שיש פה כמה עניינים שאת צריכה להפריד ביניהם
לא דומה להשאיר את הילדים שם כדי לשמור עליהם, להגיע לביקור משפחתי לארוחת ראש חודש.

דבר ראשון אני חושבת שאת צריכה להיות אסירת תודה ולפרגן ולהודות על כל פעם שהיא שמרה על הילדים כשאת היית צריכה לנסוע, גם אם זה לא לחופשה. אני מבינה שאת בבית איתם, כי אחרת אפשר בכיף לקבוע תורים על חשבון העבודה. במיוחד במיוחד אם היא אמרה מראש שהיא לא תעזור באופן כזה.
הניסיון שלך למצוא פתרון אחר הוא פתרון ממש מעולה, רק חבל שעירבת את אמא שלך בזה.. רק פגע בך.

אני חושבת שכדאי להפחית *להיעזר בהם* ויותר לנסות לבוא כדי לעשות נחת.
לבוא לעשות נחת זה לא לנוח.
ברור שאת רוצה לנוח, אבל צריך לזכור שזו לא המטרה העיקרית בסעודת ראש חודש.
מנגד כשמגיעיים אחרי לידה זו המטרה ולכן את עושה מה שטוב לך. אם הם גרים כל כך קרוב אני מציעה שתסבירי לה את כל הקושי הטכני (מדרגות, חפצים מסוכנים וכו'.. ולכן חשבת לחזור הביתה ותשמחי ממש שהיא תבוא לעזור לך ולתת לך לנוח או לעזור לנקות את הבית וכו'..)
לגבי סעודת ראש חודש - כדאי מאוד שהאחים שגרים בבית יתנו כתף לא הגיוני שכל פעם אמא שלך היא זאת ששוטפת כלים. יש לי תחושה שהאחים שלך פשוט לא מודעים ואמא שלך מרגישה הכי בנוח לדבר איתך. תקחי את זה כמחמאה ואל תהרסי את הקשר.. תזמיני אותה לקפה במסעדה או בבית, מה שמתאים לכם יותר ותשבו לדבר על הכל. תמים מול האחים את הקושי.. ממש לא הייתי מבטלת מסורת כזאת יפה רק בגלל שביקשו לשטוף כלים, גם אם זה מעצבן ופוגע. (וזה מאוד! ממש מבינה את התחושה שלך.)
את צודקתאנונימית בהו"ל
ואני בהחלט אסירת תודה על זה ולא לוקחת את זה כברור מאליו. ולכן גם השתדלתי מאוד להחזיר לה על זה ובאנו הרבה פעמים לשבתות גם כשלא התאים לנו ועזרנו (אני ובעלי) בהרבה דברים שיכולנו.

אם היא הייתה שומעת מהשכנה שהיא הייתה אצלי זה היה עוד יותר פוגע בי ובה...

אני לא מרגישה שנעזרת בהם חוץ מהפעמים שהיא שמרה על הילדים.
אפילו לשבת כשאנחנו נוסעים אני מביאה איתי את כל מה שזה הכנה במיוחד בשבילנו...
באמת שברוב הפעמים הייתי מעדיפה להישאר בבית מאשר לנסוע אליהם כי בסוף זה רק יותר קשה לי.

אני בחיים לא אבקש ממנה לבוא לעזור לי אצלי בבית, אפילו אצלה אני לא מבקשת כמעט אף פעם. לא לפני כל הסיפור הזה וקל וחומר לא אחריו.
אפילו כשהייתי שם אחרי לידות בחיים לא ביקשתי עזרה.

אני לא חושבת שמתפקידי לחנך את האחים שלי.
אם היא רוצה יותר עזרה בבית שתבקש מהם, להם היא עומדת להכין כל היום אוכל בהזמנה אישית, מה שלי היא לא עשתה אפילו אחרי הלידה (אולי כי לא ביקשתי).
אז לבקש מהם לעזור היא לא יכולה? בעיה שלה. אני לא מתכוונת להתערב בזה.

היא לא ביקשה רק לשטוף כלים אלא שגם נכין את האוכל.
וכמו שכבר כתבתי (כאן לדוגמא חייבת לפרוק- קשר עם אמא | ערוץ 7, יש כל כך הרבה מסביב בלי הבקשות האלה שלהוסיף לי עוד משימות זה פשוט לגמור עליי.
פיזית אין לי את הכוחות לזה כרגע.
חיבוק!לפניו ברננה!
אז מה ששוקלוד פרה כתבה...
חיבוק ענק!!! 😘😘😘
כמה תובנות שלי אחרי כל השרשור:תהילה 4
א. כתבת שאמא שלך אמרה שהיא רוצה לדבר איתך לפני שהיא מדברת ' עלייך' עם אבא שלך.
לי נשמע שאם לה יש רגישות מיוחדת אז ממש מצוין שגם את תפתחי את זה עם אבא שלך. ותחשבו איך ומה נכון לעשות.
ב. כתבת ש"את לא מחנכת את האחים שלך"- סליחה אבל אני חושבת שאת טועה. זה לא לחנך אותם אלא להעלות להם את המודעות. כן, לאח גדול יש יכולת השפעה וודאי שאם אמא שלך משתפת אותך שקשה לה אז כדאי לערב בזה את שאר האחים.
ג.כתבו לך כבר על כמה שהרעיון של סעודת ראש חודש הוא מקסים אבל קחי בחשבון שחוץ ממסורת מתוקה יש פה גם קשר משפחתי מקסים שאומנם דורש השקעה אבל- שווה להשקיע בו. לילדים שלך יהיה קשר עם דודים צעירים יחסית ממה שנשמע. והחוויות האלה הן חוויות שבסופו של דבר זוכרים בהן את החוויה החיובית ופחות את החלקים הקשים. אז,כאמור, צריך שלא תיפלי מהרגליים. וכמובן שאם קשה לאמא שלך, זכותך המלאה לשלם לשמרטפית. ובכלל לעשות כרצונך. אני חושבת שהייתי מחפשת פיתרון לעומס עלייך ועל אמא שלך ועושה הרבה כדי לא לפספס את החיבור המשפחתי. ופה שוב אני חושבת ששווה להתייעץ עם אבא שלך.
לגבי אחרי לידה. אני ממש לא מבינה את הקטע שהולכים לאמא ודי ברור שעם שני ילדים יהיה לך יותר נח בבית. זה נראה לי הסבר מספיק טוב. לא צריך "תירוצים".

בהצלחה במה שתעשי.
וואו יקרה חיבוק גדולמחכה להריון

זה לא פשוט מה שאת מתארת מצד אחד היא אוהבת את הנכדים ורוצה לראות אותם מצד שני זה קשה לה לשמור עליהם ולהיות איתם..לא קל! באמת הייתי מצמצמת בעזרה שהיא תבין לבד שזה חסר לה..נראה שאמא שלך לא כלכך מפנימה את זה שנכדים עושים בלאגן ודורשים מעל ומעבר..ולא תמיד ההורים פנויים לעזור ולשטוף כלים..ועוד את בהריון וצריכה את המנוחה והעזרה הזאת

לגבי הלידה אני גם לא מזמן ילדתי ילד שלישי וחזרתי הביתה..אין כמו הבית!

להיות אצל אמא עם ילדים זה יותר עבודה מאשר מנוחה כי כל היום צריך לרוץ אחריהם

אז לפי דעתי אין בכלל מה לחשוב

אני אמרתי לאמא שלי אני מעדיפה את הבית כי יותר נוח לי וטוב לי

הייתי מבקשת רק עזרה באוכל לשבועות הראשונים זה ממש יכול לעזור

תודה על ההבנה!אנונימית בהו"ל
נכון. אני רק לא יודעת איך לומר את זה בצורה שתתקבל בלי שתפגע ותחשוב שאולי לא טוב לנו אצלה או משהו כזה.

ואני לא אבקש ממנה שום עזרה, גם לא באוכל.
מעדיפה להסתדר לבד.
לא הפותחתאנונימית בהו"ל
אבל חייבת לומר לך שאנחנו פחות או יותר באותה סירה.
הרגשתי כאילו אני כתבתי.
עוקבת❤
רק אני רואה את ההתנהגות של אמא שלךאהבתחינם
כבסדר?
הם באמת לא חייבות
ויש המון אכזבה כי את מצפה למשהו והיא בפועל עושה משהו אחר.
לגבי האירוח ואחרי הלידה חד משמעית לבית.
תחשבי על עצמך,
איפה שטוב לך תהיי. ותציבי גבולות
שככה טוב לי ולילדים ומי שרוצה לעזור/לראות אותם מוזמן אלי הביתה. ושאת תשמחי וכו..
לגבי השמירה שלהם נשמע לי נורמלי
לא כולן עוזרות.
הם גידלי אותנו ולא תמיד נישאר כוח לעזור עם הנכדים
אם ישלך אחות בת 18 למה את לא נעזרת בה אפילו בתשלום?
דמי כיס בשבילה,
ומישהי שאת סומכת עליה והילדים מכירים.
וטיפ שקיבלתי מחברה עם 9 ילדים-
אם כל הבדיקות קובעים שהילדים במסגרות.
אם אין תור לא הולכת/נלחמת להשיג תור
ככה לא תלויה בחסדים של אף אחד.
אני אכתוב את זהאישהואימא
כמה שאפשר בעדינות -
זה לא בסדר.
יש פה אישה עם 2 ילדים קטנים *ובהריון*
זה בסדר שלאמא אין כוח לעזור או מבקשת עזרה וכו'! היא באמת לא חייבת כלום!
אבל זה גם נשמע שאין פה הבנה לקושי של הבת שלה.

אני לא חושבת שאין פה הבנהחגהבגה
בסופו של דבר גם היא הייתה אמא צעירה, ובהריון.
ותכלס,למרות שהיא הודיעה שהיא לא עוזרת נשמע מכאן שהיא כן עוזרת.
גם אם זה פחות וגם אם זה לא בדיוק הציפיה.
וזה נשמע שהיכ בקונפליקט עם עצמה, מצד אחד רוצה לעזור, מצד שני מרגישה שזה יותר מדיי בשבילה.
אני חושבת שיותר קשה לאמא עם עצמה, בקונפליקט שלה, ולראות את הבת שלה מתמודדת, מאשר תכלס לעזור.
בכל אופן, לפותחת, אני חושבת שעם כל הקושי, את צריכה לענות בכבוד לאמא, אני חושבת שרובנו מרגישות שלא משנה מה נעשה תמיד להורים שלנו יהיה מה להגיד ולהעיר, תעשי מה שנח וטוב לך.
ואם יש לה איזו תרעומת, או ביקורת, לענות בכבוד, בדיוק מה שאת מרגישה במילים יפות.
למשל אחרי החידה, להגיד, בעזרת ה' עם שלושה ילדעם זה כבר יותר מסובך, ואני לא רוצה להכביד עלייך, ומרגישה יותר בנח בבית שלי.

זה היה בסדר אם לא היה אכפת לה שאני נעזרת באחריםאנונימית בהו"ל
אבל היא לא רוצה לעזור וגם נפגעת כשאני מבקשת עזרה מאנשים אחרים
אני לא רוצה שתחשבי שחלילה את הלא בסדר,אהבתחינם
לא מזלזלת בכאב שלך או בתחושות.
אבל כן נראה שאמא שלך מתאמצת לתת יד במה שביכולת שלה.
וקצת צרם לי שאת ההשתדלות שהיא עושה לא ראית,
או שכן ואני פספסתי?

לגבי לבקש מאנשים אחרים אני הכי בעד שיח פתוח,
להסביר לה שראית שזה מכביד עליה
ומדי פים להיעזר באחרים זה נוח גם לך למען הקשר הטוב בניכם.
זה יכול לעזור גם מבחינת הציפיות שלך וגם מבחינת הפגיעה שלה.
בכללי נשמע שאת ״דופקת חשבון״ לאמא שלך יותר מדי,
הייתי מתחילה לעבוד על זה..
את אמא לילדים,
ונכון שהיא יכולה להיפגע שאחרי הלידה תלכי לבית שלך
אבל זה מה שטוב לך ולילדים שלך.
ואולי גם לבעלך.
תשימי את עצמך ראשונה. ולא מה יגידו
נכון, ואני מאוד מעריכה את מה שהיא כן עושהאנונימית בהו"ל
אבל לא מבינה למה היא נפגעת כשלא מבקשים ממנה עזרה בדברים שהיא לא רוצה לעזור בהם (שזאת זכותה המלאה).
את לא רוצה לשמור על הילדים? אין בעיה.
אבל כשאני מנסה להביא מישהי אחרת שתשמור היא נפגעת למה אני משלמת למישהי "זרה" במקום לבקש ממנה עזרה.
זה נשמע לך הגיוני?
נשלח לי סליחהאהבתחינם
ופה את צריכה להגיד כל מה שאת חושבת/מרגישה
אין בעיה שהיא לא תעזור, אבל גם שלא תיפגע...יעל...
בלת"ק חלקי. שאלה - את הבכורה?מתואמת
נשמע לי שאמא שלך עוד לא קלטה שהתחתנת ואת ברשות עצמך... לכן היא מצפה שתרגישי אצלם בבית, כאילו זה ביתך שלך, על כל המשתמע. מצד אחד - שתרגישי חופשי להיות שם ולבוא עם הילדים, מצד שני - שתהיי שותפה בסדרים של הבית, כולל הכנת אוכל...
ויחד עם זאת - נשמע שקשה לה לקבל את זה שאת כבר לא לבדך, ושאם היא רוצה אותך אצלה - זה כולל הילדים הקטנים, שהיא כבר לא רגילה לטפל בילדים קטנים ולהתאים להם את הסביבה.

אני אישית הייתי כותבת לה בכנות:
אמא, את יודעת שאני אוהבת אותך ואוהבת את הבית שלכם, אבל מאז שהתחתנתי הרבה יותר קל לי להיות בבית שלי, שמתאים לקטנים שלי, בלי להיטרטר אליכם, כמה שאני אוהבת אתכם.
חוץ מזה, אני הרי בהיריון. בהיריון הרבה יותר קשה להגיע לכל מיני מקומות ולהכין אוכל ולבצע עבודות בית. לכן אני מעדיפה לחגוג אפילו את סעודת ראש החודש המסורתית אצלנו בבית. אליכם אוכל להגיע רק אם לא אצטרך לטרוח מעבר לטיפול בילדים, שגם ככה קשה לי...

אחרי הודעה מפורטת כזו, הקרקע תהיה מוכנה גם להודעה שאת מעדיפה לחזור הביתה אחרי הלידה.

בטח כבר כתבת לה, אז לא יודעת כמה רלוונטי מה שכתבתי עכשיו. מקווה שזה בכל זאת יעזור...
אני לא הבכורה אבל היחידה שנשואהאנונימית בהו"ל
בינתיים כתבתי לה שאחליט בהמשך ואעדכן.
הרבה הצלחה מתואמת
לא יכולתי להגיב יותר באריכות קודםאנונימית בהו"ל
האמת שזה כיוון שלא חשבתי עליו. תודה!
אולי באמת זה גם קשור לזה שהיא לא שיחררה עד הסוף, ואז אולי כן יש השפעה של מקום המגורים שלנו על המצב כמו ש @שוקולד פרה. כתבה.
ודווקא נראה לי שהיא רוצה דווקא את הנכדים ולא אותי, אבל רק עם הכייף שבזה. בלי כל המסביב.
והיא צודקת, אבל זה מעבר לכוחותיי בשלב הזה של חיי. לבוא איתם ושיהיה רק כייף בלי בלאגן וכאב ראש.

ולכתוב לה הודעה כזאת גם יפגע בה כי היא מצידה מרגישה שהיא ממש מתאמצת שיהיה לנו טוב אצלה ושנרצה לבוא אז זאת תהיה סטירת לחי לומר לה שלא פשוט לנו אצלה ויותר קל לי בבית.

אחרי הלידה הראשונה היינו שם חודשיים וחצי(!!) כי זה היה בשיא הקורונה וכל יומיים היה סגר. כשהחלטנו ללכת היא שאלה מה רע לנו ולמה אנחנו רוצים ללכת ואם היא לא עזרה מספיק ולא דאגה שיהיה לנו טוב. וממש ציפתה שנשאר עוד.
זה באמת מסתדר עם הכיוון שלך שהיא פשוט לא הפנימה שהתחתנתי ויש לי חיים משלי.
זו באמת בעיה קשה...מתואמת
חשבת להתייעץ עם יועצת משפחתית, או משהו כזה, על כך?
תגובה קצת שונהאחת פשוטה
תקשיבי אני מקווה שתקבלי את הדעה שלי בלי להיפגע אבל ממש חשוב לי לאמר אותה.

ההורים שלנו לא חייבים לנו שום דבר!
חייב חייב להפנים את זה.

הכי לגיטמי בעיניי שאמא שלך תבקש שמישהו ישטוף את הכלים אחרי האירוח. (איך אף אחד לא עושה את זה ??)
היא עומדת במטבח להכין אוכל, היא מארחת, הבית שלה מתבלגן ןכו'.. הכי מותר לה בעולם לבקש שהילדים שלה יעזרו גם.
בא לכם להגיע רק בשביל להתפנק אז אל תגיעו, בא לכם להגיע כדי להיפגש עם כל האחים ולחזק את הקשר? מעולה .. למה שהכל יפול על האמא.. ?

לגבי מה שאמרת בסוף שכאילו הכי ברור לך בעולם שכשאת באה לבקר את ההורים לכמה שעות עם הילדים את לא בקטע אחר כך לנקות ולסדר אחריהם, אז מחילה.. אבל..הילדים הם שלך וההורים שלך ממש לא אמורים לסדר ולנקות אחריהם.. זה לעשות סוויץ' בראש.

ראיתי פה תגובות שאומרות שהאמא חולנית ומנילפוטיבית..
וואו אולי לא הבנתי הכל אבל היא נשמעת אמא מקסימה שמסוגלת לאמר דברים שמפריעים לה (ברור שעדיף לאמר יותר בעדינות, אבל.. עדיין, עדיף לאמר מאשר לשמור ולשמור)

סליחה שזה לא התגובה הכי הכי מכילה, אני מבינה שלא תמיד פשוט שיש הורים שלא תמיד עוזרים בשמחה וכו'.. מבינה, אבל חייב חייב להבין שבסוף אנחנו הילדים והם ההורים, הם עשו את שלהם כשהגענו ל18 ולחופה, ומפה כל השאר זה בונוס.
עונה לל למרות שאני לא הפותחתרק טוב!
הפותחת לא מתלוננת על זה שאין עזרה, אלא שמחייבים אותה לבוא ואז לעזור בעצמה. או רוצים שתביא את הילדים אבל אין כןח לטפל בהם והיא זאת שצריכה לדאוג לתחזוקה של בית הוריה. או שהיא לא יכולה בביתה הפרטי לקחת עזרה שהיא צריכה שלא מטריחה את ההורים כי האמא נעלבת אבל מצד שני לא יכולה בעצמה לתת את העזרה.
הגיוני שאם מתארחים אצל ההורים אז גם נותנים יד שלא הכל יפול על ההורים, אבל אז שוקלים מתי נוח לשני הצדדים ולא צד אחד כופה את עצמו כאורח או כמארח. ולא הגיוני שההורה בטוח שהוא עוזר לילד כשבפועל הוא מכביד מאוד על הילד ומקשה עליו.
ברור לי שהיא לא חייבת לי כלוםאנונימית בהו"ל
ולכן אני לא מבקשת כמעט אף פעם.
וכמו שכתבתי כבר, גם כשהיא עוזרת לי אחכ אני "מפצה" אותה על זה ועוזרת לה יותר ממה שצריכה וגם בעלי עושה לה המון דברים בבית כהכרת הטוב ותודה.

לגיטימי, אבל היא מבקשת רק ממני.
וכשאני שוטפת אז היא אומרת לי לעזוב ומה אני עומדת לשטוף כלים עם הבטן או כשהילדים בוכים.
ואחים שלי לא עושים כי היא לא מבקשת מהם, כשהיא תתחיל לבקש אז כנראה שזה יקרה.
בינתיים היא רק דואגת שיאכלו ואת הכלים שלהם לא קשה לה לשטוף או שקשה לה והיא מתגברת.

כשאנחנו שם הבית מסתדר, לא מתבלגן. ברגע שאני נכנסת הביתה אני מתחילה לסדר אותו וגם אחרינו אוספת את כל המשחקים שהילדים מפזרים.
אם הייתי מגיעה לבית נקי ומסודר אז את צודקת, צריך לשטוף אחרינו אם התלכלך. אבל לא הגיוני שאני מגיעה לבית מבולגן ומסדרת ומנקה ואחכ גם לצפות ממני לשטוף את הכלים לפני שהולכת. זה לא שהשארתי משחקים מפוזרים וטיטולים מלוכלכים.

והבעיה שלי היא לא שהיא לא עוזרת לי, אני באמת מבינה שהיא לא חייבת לי כלום.
הבעיה שלי היא שהיא מצפה שנבוא אבל יש לה דרישות שמעבר לכוחות וליכולות שלי במצב הנוכחי, ואת זה היא לא מקבלת ואם לא מגיעים היא לוקחת קשה.
אז בלי קשרהמקורית
אני חושבת שאל תסדרי.
למה את עושה מעבר? כאילו ברור לי למה, אבל זה לא בכוחות שלך אז אל.
היא רוצה שתשטפי כלים - תדאגי רק לכלים וזהו.
כי אני לא יכולה להיות בבלאגן 🤷‍♀️אנונימית בהו"ל
וגם כי זה בעייתי לי שהילדים ישחו בבלאגן, עלול להיות מסוכן להם.

ובדכ אני מסדרת גם מעבר לרצפה כי כייף לי שמסודר וגם לאמא שלי זה כייף.
אולי אמא שלך הייתה רגילה לפני שהתחתנתאישהואימא
שאת יד ימינה בעבודות בית ועכשיו עדיין כל האנשים בבית של ההורים שלך לא ממש הפנימו שהתחתנת וזה כבר לא ככה?(גם האחים וגם אמא שלך)
תשמעי יקרההמקורית
הכח שלנו מוגבל
את בהריון. את לא יכולה ה-כ- ל
גם לסדר את הבלאגן שלהם, גם להכין אוכל וגם לשטוף כלים אחרייך ותוך כדי להיות עם הילדים.
מה הפלא שאת מתבאסת? את מרגישה שאת עושה יותר מדי.
בעיניי, לסדר את הבית של אמא בלאגן שחא קשור אלייך - זה פחות אם אין כח. יש בלאגן ברצפה - מטאטאים למקום אחד ואפשר לבקש עזרה מאחד האחים. לא חייב להתכופף ולמיין הכל.
אז כיף שמסודר, נכון. אבל אם אין כח אז לא עושים. זו דעתי
מצטרפתמחי
ולדעתי את מערבבת פה כמה דברים...
אמא שלך ביקשה לשטוף כלים, היא לא ביקשה שתסדרי את כל הבית כשאת מגיעה. את לוקחת על עצמך דברים שאף אחד לא ביקש, ואז מתרעמת על הבקשה שלה לשטוף כלים... אני מבינה שאת לא אוהבת להיות בבלגן, אבל לא יהיה לך הרבה יותר קל אם לא תסדרי כל הזמן, ורק תשטפי כלים כמו שהיא ביקשה?
כמו שהמקורית הציעה, לטאטא הכל לאיזו שהיא פינה וזהו.
חוץ מזה שממש לא מבינה למה את עושה הכל ואסור לבקש שום עזרה מהאחים. ממה שהבנתי כולם כבר בוגרים, אמרת שהכי קטן בן 18, אז באמת לא מובן לי למה את צריכה לעמוד ולשטוף כלים עם הבטן ואף אחד אחר לא יכול לעשות את זה. במקומך לגמרי הייתי יוזמת אספה משפחתית עם האחים בלי אמא כדי לדון, לפחות בנושא של סעודת ראש חודש, ולשמוע מה כולם מציעים. אם חשוב להם להיפגש, אם הם מוכנים להושיט יד, אולי יש להם רעיונות איך אפשר לשלב בין הצורך של אמא שלך בעזרה והצורך שלך.
אני פעם הייתי ככה אצל חמותימאוהבת בילדי

באה לבית הפוך שאחיינים של בעלי פזרו משחקים, ואז הילדים שלי הצטרפו ואחרי 10 דקות גיסתי היתה אוספת את הילדים שלה והולכת! בלי לחשוב אפילו על לאסוף...

אז פעם פעמיים אספתי וכשקלטתי שזב השיטה אז הפסקתי!

הודעתי לילדים שעוד 5 דקות הולכים, ומה שהם יספיקו לאסוף הם יאספו ומה שלא- ישאר בבלאגן... (וזה אכפת להם, כי אח"כ חמותי לא היתה מסכימה להם עוד פעם את המשחק הזה...)

פתאום גם הגיסות שלי קמו מרבצן והתחילו לאסוף ולעודד את הילדים שלי... עד אז הייתי נלחמת איתם חצי שעה שיאספו ועכשיו פתאום הן עזרו.

ובפעמים הבאות גם גיסתי דאגה שהילדים שלה יאספו (זה גם הבלאגן שלהם, כן? הם היו שם 3-4 שעות ואנחנו שעה גג)

יצא לי קצת פריקה.

אבל הכוונה שלי היתה שכם לך יש תנאים. אני כל הזמן אומרת לילדים שלי- באנו לבית מסודר ואנחנו משאירים בית מסודר... אבל לא חושבת שמתפקידי גם לסדר מעבר... (ובהרגשה שלי זה גם לא ממש מוערך, באיזהשהוא שלב זה נהיה מובן מאליו...)

כל כמה זמן היא מצפה שתגיעו?oo
את לא יכולה להגיד בפשטות שאין לך כוח? גם אם היא תעלב, זה לא באמת מעליב. אם משהו רגיש מדי, הוא צריך להתמודד עם הרגשות שלו ולא אנשים אחרים.
לגבי הלידהרק טוב!
אצלנו גם היה קצת משהו דומה. אחאי הלידה הראשונה באתי לאמי, אבל באמת הייתי מעדיפה להיות בביתי. לא הייתי צריכה עזרה. לא היה מקום בחדרים. לא היה גם מי שיעזור לי במשך היום כי ההורים עבדו. המדרגות הקשו עלי. החדר שישנו בו היה ממש ממש צפוף שלא היה מקום כמעט להפריד מיטות ולעריסה אז במקום עריסה העלנו את העגלה לקומה למעלה והורדנו כל פעם כשרציתי לצאת עם התינוק.

בהמשך- בלידות הבאות ובכלל במשך הזמן שידרתי לאמי שהכי נוח לי עם הילדים בבית כי יש להם את הסדר יום שלהם ואת המיטה שלהם ואת החברים וכו וזה מקל עלי. שמעדיפה לא להוציא אותם מהמקום והסדר הקבוע במיוחד אחאי לידה שצריך כל כך לשמור על האיזון המשפחתי והמקום של הילדים שלא יפגעו.
השדר הוא מה הילדים רגילים ולכן זה מקל עליך ולא שהבית של ההורים לא נוח או לא מותאם.

קראתי הכל. נשמע שיש פה קשר לא מאוד בריאמהמרחקים
שמושתת על כל מיני הנחות יסוד או וגם עקשנות מסויימת של כל צד למשוך לצד שלו.
את צריכה לחשוב מה באמת חשוב לך, ומה מעצבן כי היא 'מכריחה אותך'.
אם חשוב לך להיות בבית אחרי הלידה, או שאת צריכה עזרה בשמירה על הילדים תציבי לה את הבקשה שלך-
היי יש לי בדיקה כך וכך, מתאים לך להגיע אליי למשור עליהם?
לא מתאים לה, הכל טוב! היא לא חייבת, ואת גם לא חייבת לציית לתנאים שלה ולהביא אליה. לא נוח לה- תמצאי מישהי אחרת. כי ככה נוח לך וזהו. תגידי שפחות מתאים לך להסיע אליה מכך מיני סיבות שלך, ואם לא מתאים לה זה בסדר ואת לא כועסת.
שתעשה פרצופים עד מחרתיים...
לגביי הלידה בדיוק אותו דבר. תשמחי שהיא תבוא לעזור אם זה מסתדר. אבל אם לא מסתדר לה אץ מבינה אבל את אחרי הלידה צריכה את הבית שלך והילדים את המיטה שלהם.

אל תיכנסי להתחשבנויות שלה אם היא נעלבת זאת הבעיה שלה נקודה.
מצד שני, את אל תיפגעי אם לא מתאים לה לבוא ותמצאי אלטרנטיבה אחרת.

כנל לגביי ארוחות ר'ח
תגידי שממש תשמחו להיפגש אבל גדול עליכם להכין אוכל ולהיות אחראים על כל הניקיון, אבל תשמחו לעזור במה שצריך (ז'א לתת תחושה של שותפות, מצד שני בגבול הגיוני)
תביעי הבנה לגביי הקושי שלה (אני מבינה שזה קשוח לבשל לכולם ולנרות וכו) ומצד שני תציעי אלרנטיבה שמתאימה לך (אפשר להזמין פיצה לכולם/ אפשר לחלק שכל אחד מכין משהו אחר/ לאכול בחדפ וכו)
לא רוצים את האלטרנטיבות- לא צריך ושלום על ישראל.

אתן משחקות אחת עם השניה משחק של היעלבויות (צודקות או לא צודקות זה לא קריטי כרגע..)
ומי שנפגע מזה זה רק אתן.
תצאי מהמעגל הזה. מצד אחד להביע רצון לקשר, מצד שני להציב באופן ברור את התנאים שלך ומה שמתאים לך ומה שלא.
וואירקלתשוהנ
מורכב ❤️

לא קראתי תגובות מקווה שלא חוזרת...

מההודעות שכתבה על זה שאתם תעזרו אצלה ואז שהאחים יכולים לעזור נשמע שהיא גם מתעכבת על אותה נקודה כמו שאת, יש לכן שם נקודה רגישה כלשהי בחלוקת העבודה, בנתינה ובקבלה, לא? אני לא מצליחה כל כך להבין למה.
מה זה מבטא? איזה נקודה רגישה זה מעלה?

אולי כמו שכתבה אישהואמא מעליי, יש איזה עניין עם ה"נטישה" שלך את הבית ועכשיו כל העבודה עליה?
אולי זה עניין שלה עם פינוק, או עם הרעפת אהבה לא מוגבלת?
אולי היא מרגישה עכשיו שהיא בפנסיה שכולם ינצלו אותה כל היום ובעצם גם לה מותר ליהנות קצת מהחיים ומהזמן שלה, כשסופסוף הגיע?
אולי לקבל או לתת זה חולשה?
אולי היא רוצה לתת אבל "חייבת" לעשות פרצוף חמוץ כי מרגישה שאחרת לא יעריכו את העבודה שלה?

סתם אני מנסה לחשוב למה זה מתפוצץ על זה שוב ושוב❤️ גם על הסעודה, גם על הבייביסיטר, גם על האירוח, גם שהיא לא רוצה להתארח שזה אותו דבר רק הפוך, גם על אחרי לידה שזה זמן מובהק של נתינה לא שוויונית כי יש פה יולדת.

חס וחלילה שאני לא מבקרת אותך או את אמא שלך, אני בטוחה שזה רגיש גם ככה לפתוח נושא כזה. רק מעלה נקודות שיכןלות אולי להיות קשורות...

רק לגבי אחרי הלידה...
אלא אם יש לך פינוק מיוחד להיות אצל אמא שלך שהוא מעל כל הטכני שפירטת שאת צריכה לעשות, ואם אתם במרחק 5 דקות הליכה - אישית הייתי הולכת הביתה. או ליום אחד גג והביתה. אחרי לידה באמת צריך לנוח אחרת זה קטסטרופה משפחתית.
לא קראתי את התגובותיעלללל
האמת נשמע קשה,
עם זאת, אמא שלך מבקשת מפורשות לנקות אחריכם ולכן כן הייתי דואגת להשאיר אחריי נקי כדי שלא להטריח אותה.
צריך לזהטר שהיא לא חייבת לכם כלום ואם מכביד עליה צריך לכבד ולא להיות עליה למעמסה.
מניסיון אישי
גם אני תמיד מנקה אחריי כשאני מגיעה עם הילדים כי אני יודעת שזה מטריח את אמא שלי
ואף פעם לא אבקש ממנה להכין לי /לילדים אוכל.
אני יודעת שזב חריג אבל תגיגי תודה שאמא שלך אומרת לך ולא מתמרמרת מאחוריי הגב שלך....
לא ממש קראתי הכלאביול
אבל נראה לי שבסך הכל יש לה רצון טוב היא רוצה שתבואו וכייף לה עם הנכדים. רק קשה לה כל הארגונים מסביב. מבינה את הפגיעה, זה באמת לא נעים, אבל אפשר להקליל אץ זה הרבה יותר. היא רוצה שתבואו, רוצה להיטיב, אבל מבקשת שתעזרו. אז לא חושבת שעכשיו צריך לקחת את זה רחוק , לבטל תורים, ולא לבוא ...
לא יכולה ממש להאריך, מקווה שהובנתי
אז כתבתי לך אתמול תגובה שיא המושקעת ובטעות לא שלחתחובזה
קודם כל חיבוק ענק קושי עם הורים זו התמודדות ופשוט עבודה💓
קראתי אותך וליבי יצא אלייך אמנם אמא שלי סגנון אחר לגמרי ממה שתיארת אבל בסוף בשורה התחתונה עברנו הרבה ואנסה לשתף אותך קצת מניסיוני
אז כותבת לך קצת באופן כללי ואז אתייחס למקרה הספציפי
קודם כל ממליצה בחום ללמוד גישת שפר בנושא כיבוד הורים(לא הרבה יודעים אבל שפר זו גישה הסתכלותית לחיים לא רק גישה על חינוך ילדים)
אין לי קשר עסקי למרכז שפר אבל למדתי את הגישה הזו בהרבה הקשרים(חינוך ילדים,זוגיות, וגם כיבוד הורים)ומבחינתי זה היה משנה חיים!!
א. יש ספר שנקרא לחזור הביתה והוא מפרט על כיבוד הורים מנקודת הסתכלות על הגישה וואוו ספר מדהים ממליצה לך לקנות אותו היום ופשוט להתחיל לקרוא
ב.אם את רוצה להשקיע קצת יותר יש מנחות שמעבירות סדנאות כיבוד הורים זו סדנא(בד"כ סביב חמישה מפגשים) בפרונטלי/זום בטח באתר של מרכז שפר יש פירוט איפה כמה ולמה
אני אישית לא הייתי בסדנא אבל הבנתי שזה פשוט וואוו
ג.הרבנית אהובה בירושלים מקבלת לייעוצים אישיים(השקעה בנפש וכספית)
אבלל היא עוזרת להעלות למודעות נקודות לא פתורות בנפש וזה מאוד עוזר אח''כ בעבודה האישית
מניסיון של יעוץ איתה מבחינתי הוא היה בבחינת משנה חיים בכלל ובכיבוד הורים בפרט
ממליצה בחום אבל שוב זו השקעה(מבחינתי ההשקעה הכי משתלמת בחיים וגם בד"כ נפגשים איתה פעם אחת אז זה הרבה יותר זול ביחס לטיפול ארוך טווח)
ולענייננו...מראש מתנצלת אם לא תמיד יהיה לך נעים לקרוא הלוואי שמבין השורות תצליחי להבין שאני כותבת בשבילך הלוואי ולי מישהו היה אומר את הדברים קודם
ואם לא אז תדלגי על התגובה שלי ותמשיכי הלאה...
קודם כל מבין השורות אני קוראת אותך ובאמת שפשוט רואה כמה שאת ילדה מדהימה!!כמה חשוב לך הקשר עם ההורים,המשפחתיות השלום
ומצד שני כמה את רעיה ואמא מדהימה וכמה שהמשפחה הגרעינית חשובה לך ואת לא רוצה לפגוע בהם
(רק אגיד שלי אישית נהיה יותר קשה לכבד הורים מאז שהתחתנתי פתאום זה לא אני מולם יש פה בעל וילדים שאני לא רוצה לפגוע בהם)
אז לגבי זה
תצאי מנקודת הנחה שהמתנה הכי גדולה שאת יכולה לתת לילדים שלך זה קניין בנפש של מידת כיבוד הורים והם ילמדו את המידה הזו רק אם הם יראו אותה מתבצעת בפועל וזה שווה להם כל עייפות/יציאה משגרה חנויות שבעולם
לגבי בעלך אם הוא זורם על להיות אצל ההורים שלך מעולה אם גם לו קשה זה כבר יותר מורכב ומצריך ייעוץ של גדולות ממני
ולשורה התחתונה לגבי המקרים שהזכרת
אתחיל מהקל לכבד מניסיון אישי שלי כשהגעתי לאמא אחרי הלידה זה היה מתכון לפיצוצים אני הייתי הורמונלית והכל היה באנרגיות לא טובות זה לא עזר לאף אחד ורק סיימנו בטעם חמוץ
אישית אני חושבת שהכי כיבוד הורים יהיה שתחזרי לביתך
אבל מה כן אל תגידי לה וגם לא לעצמך אני לא באה כי קשה לי/לא נח/ לא מספיק מפנק
תבואי מעמדה של אני הכי אוהבת להיות אצלכם בעולם אבל בלידה שלישית זה כבר מרגיש לי מורכב אני חושבת שלילדים יהיה נכון לחזור לבית ולמסגרות וכו' וכו' וכו'
ברגע שאני עשיתי ככה היה מדהים לי בבית
ויותר מזה אמא שלי שתהייה בריאה כל פעם הגיעה ועזרה אצלי עם הילדים האחרים/ניקיונות והכל היה באווירה טובה ב"ה
ולעניין סעודת ראש חודש
וואו אני מבינה את הקושי
אני יודעת שלא לזה התכוונת אבל את חייבת להבין שמה שאמא שלך שמעה כשאמרת לה שאת לא באה זה..."אני מגיעה למסעדה ואם זה לא ככה אז אין לי למה להגיע"
אנחנו מגיעים להורים כי זה חשוב וכי אנחנו רוצים קשר
נוחות ורצון להתפנק הן רק סיבות שוליות לנסיעה להורים(מה גם שהכל שההורים מתבגרים הסיבות האלו נעלמות זה קשה ליסוע ודורש המון
אומרת לך את זה מתוך מקום שכבר יצא לי שפעמיים הייתי נוסעת אחרי שארזתי לכמה ילדים קטנים,בישלתי את כל השבת(כולל לרווקים שעוד אצל ההורים) כמובן הרבה יותר מושקע ממה שאבשל בבית
כי הרף אחר
כל השבת פירפרתי ובמוצאש עוד ניקיתי אחרינו(לא אומרת את זה כדי לקבל כפיים זה היה סביב עניין רפואי מורכב ומתמשך)
להגיד שלא היה לי יותר קל שיבואו אלי ואארח אצלי?בטח שכן!!אבל צריך לזכור שרצונם של ההורים הוא כיבודם ויש הורים שלא מתאים להם להתארח
תחבקי את ההזדמנות שלך לכבד הורים בשתי ידיים
אף פעם לא ראיתי אדם שהתחרט שכיבד הורים יותר מדי
יותר מדי פעמים ראיתי אנשים שמצטערים שהם לא מכבדים מספיק
ועוד משהו אחרון...
תראי את הטוב שבאמא שלך ותעריכי אותו
אל תתמקדי במורכבות
כשמסתכלים על משהו הוא גדל תסתכלי כמה היא כן עושה בשבילך במגבלותיה שלה
הרי היא הצהירה קבל עם ועולם שהיא לא שומרת על נכדים אבל בסוף היא עושה בשבילך כי את חשובה לך והיא אוהבת אותך תתמקדי בזה תתפללי על זה ובעז"ה תראי ברכה
ממני שהיה ולפעמים עוד עדיין קשה לי אבל באמת ראיתי שכשעושים השתדלות רואים הרבה ישועות

כתבת מהמם!!!מאוהבת בילדיאחרונה

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

הבנתי. תודה על ההסברכבת שבעים
אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגול

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

כשהייתי רזה המשקל שלי שימח אותי, ועדיין זה לאזוית חדשה
היה לי נעים כששאלו אותי כמה אני שוקלת 
בעינייoo

עדיף לשתוק מאשר לומר דברים שעלולים לפגוע

(סייג לחוכמה שתיקה)

אם רוצים להחמיא על מראה אפשר לומר באופן ברור את רזה ויפה

לא רואה טעם לומר למישהי שלא רואים שהיא ילדה

באופן כללי כדאי להסתכל על שפת הגוף של מי שמשוחחים איתו כדי לראות האם נוח לו בשיחה או לא

אם לא נוח לו כדאי לסיים עם השיחה וללמוד מזה לפעם הבאה להתנסח בצורה שלא תציק

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

מה מה מה😵😵😵לפניו ברננה!
חייבת להאיר גם את הצד השניאין יאוש315

יש נשים שמאוד אוהבות שמחמיאים להן ושמים לב שהן רזו.

זאת אומרת, הן עושות מאמצים גדולים בשביל להגיע לאיזה משקל יעד ושמחות ומוחמאות מזה ששמו לב שהן רזו.

זה ממש לא סותר את מה שהפותחת מרגישה. ואם מעירים לך על זה המון, אז בכלל, זה מטריד ולא לעניין. בייחוד אם את מרגישה שזו חדירה לא לגיטימית למרחב האישי.

אני רק באה להגיד שזה לא שחור או לבן, זה בהחלט תלוי סיטואציה, תלוי קירבה ותלוי בעוד הרבה גורמים שניתן להעריך אותם ברגע נתון ולקלוט את הניואנסים והרגישויות סביב מקרה ספציפי.

הכי חשוב זה באמת לנסות להיות רגישים, מנומסים ואמפתיים לצד השני. שנזכה!

בעיניי זה כן שחור לבןoo

וזה לא תורה גדולה

אם אומרים פעם אחת 'יפה לך רזית' אף אחד לא תוטרד מזה

אבל אם אומרים שוב ושוב או חודרים לפרטים זה הופך מטרד

אם אני מספיק קרובה כדי לדעת שהיא מאודסטודנטית אלופהאחרונה

רצתה לרזות ועשתה מאמצים לשם כך, בהחלט שאני אחמיא ואפרגן לה.

אך זאת בתנאי שאני בטוחה בכך..

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

איזה כיף זה נשמע! כל הכבוד!שמש בשמיים

האמת שאני לא שיתפתי את בעלי באתגר אבל כן רציתי, אז אני באמת לא הייתי עם הפלאפון אחרי ההדלקה, אבל בעלי כן אז זה היה חצי כזה...

וגם בערב שרציתי להתנתק, בעלי כן פתח אז גם אני פתחתי ואז בעשר וחצי גיליתי שנעלמה לי שעה מהחיים בלא לעשות כלום וזה ככה מלא פעמים בערב שאנחנו הולכים לישון מאוחר יותר ממה שתיכננו כי שנינו עייפים אחרי היום אז רק נחים קצת עם המחשב ואז מגלים שכל הערב נגמר וכבר נהיה מאוחר ממש...

חיבוקלפניו ברננה!

ואני ממש מכירה את זה..

תשתפי אותו!

🙂❤️

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

מדהימה!לפניו ברננה!

אשרייך לגמרי!!

אוהבת את המבט הישר - זה לא שלא היה או שהיה גרוע - היה חצי חצי.. ממש עומד במקום טוב ובפרופורציות נכונות!

ומחר (היום..) יום חדש - ננסה שוב ונתחיל מההתחלה!

בהצלחה היום! תעדכני.. 

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

תודה על זה, ממש התחברתי!כבת שבעים
וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
אלופת על 🥰😘לפניו ברננה!
מנסה להתנתק עד 2, ואם לא, אז לפחות עד 11. בע"התודה לה''
מחכה לשמוע איך הלך ❤️לפניו ברננה!
את מדהימה! הנה פתחתי ועוד מעט סוגרתתודה לה''
עד עכשיו היה מצטיין חוץ מ20 דקלפני איזה דעה הייתי מנותקת
אלופה!!👑לפניו ברננה!
אמרת שאת סוגרת שוב.. תספרי כשתפתחי איך היה ❤️לפניו ברננה!אחרונה
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

כן אגמון החולה מהמם!!דיאן ד.

לנו כשיצא להיות שם שכרנו רכב גולף לנסיעה בשבילים

אפשר גם לשכור אופניים לילדים הגדולים אם אין להם בעיה לרכב הרבה זמן.

אולי כדאי לשאול אותם אם אין בעיה של בוץ.

תודה!שמחה כפרוייקטאחרונה
היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

לנשים בלבדאנונימית בהו"ל

אני חודשיים אחרי לידה ויש לי יובש וקצת נפיחות בכפות

מאוד שורף לי וכואב לי שם

יש לי גם שערות שם שמאוד מציקות.

איך אפשר להוריד אותן? עם סכין אני לא אוהבת .

דבר שני יכול להיות שיש לי שם ורידים ( היו לי בהריון)

יש דרך לטפל בזה?

היו לך תפרים?לפניו ברננה!

אם כן הדבר הראשון לדעתי חשוב לוודא שהם החלימו כמו שצריך.

אם היית כבר אצל רופא של שישה שבועות אחרי והוא לא בדק - תלכי להיבדק.

בעיקרון יובש באזור הזה מאוד נפוץ אחרי לידה בגלל ההורמונים של ההנקה, אבל נפיחות פחות ולכן אני מדברת על בדיקה.

נפיחות באמת מסתדרת עם ורידים - ככל הידוע לי הטיפול העיקרי זה להפחית לחץ בעזרת עמידה פחות ממושכת, הרמת רגליים ונראה לי לורידים במפשעה יש גם גרביון.

לגבי יובש הורמונלי - יש משחת אובסטין, שזה הורמון אסטרוגן סינתטי ושמים אותו מקומית. יש מישהי במעלה לבונה שמכינה משחה טבעית, לי אישית היא עזרה.

וחשוב להקפיד לשתות הרבה מים! זה עוזר לרקמה להיות בריאה יותר. כמו יובש בפה ובידיים אבל בגלל שהאזור רגיש יותר אז מהר יותר הוא מתייבש..

תודה רבה!אנונימית בהו"ל

היה לי תפר אחד, הגיוני שהוא עדיין מציק לי?

הבעיה שהרופאת נשים שלי לא זמינה.

התור אליה רק עוד שבועיים ומתלבטת אך כדאי להיבדק לפני.

הייתי בבדיקה 4 שבועות אחרי לידה והיא אמרה שהכל תקין ולבוא שוב כשיעברו 8 שבועות מהלידה 

בהחלט יכול להפריע... תלוי גודל, מיקום החלמה וכו...ליני(:
אם הוא חלילה הזדהם או שתפרו חזק מדי אז זהלפניו ברננה!

יכול להיות בעייתי.

גם לי היה רק תפר 1 לפני 3 חודשים והרופא שאל אם מרגיש לי שהחלמתי. אם הייתי עונה שלא הוא היה בודק אותו..

תודה יודעות להגיד כמה זה דחוף ללכת להיבדק?אנונימית בהו"ל
זה יכול להיות בעייתי ללכת רק עוד שבועיים? מתלבטת אם ללכת לרופאה אחרת
את סובלת מזה.. אישית הייתי הולכת.לפניו ברננה!אחרונה
יודעת שקריטי ללכת להיבדק אם חוששים מזיהום ועולה חום. מעבר לזה לא יודעת לומר לך.. אבל אני באופן אישי הייתי הולכת.
נס פך החלב! (לנשים)מתואמת

ההנקה של התינוקת הולכת ומתמעטת כל הזמן...

בימים האחרונים היה נראה שהיא ממש "פיטרה" אותי מתפקיד המינקת שלה☹️ בכל פעם שהצעתי לה לינוק, היא כאילו לא הבינה מה אני רוצה ממנה בכלל...

רק מי שמכורת הנקה תוכל להבין אותי❤️

בכל אופן, היום הייתי בכותל, ובין שאר התפילות הרבות שלי החלטתי להתפלל על זה - שהיא תרצה לחזור לינוק.

חזרתי הביתה,  אספתי אותה מהמטפלת, ואז כמה זמן אחר כך - פתאום הרגשתי שיש עת רצון, ושוב הצעתי לה לינוק.

והיא ינקה! כאילו מעולם לא עשתה הפסקה! עם ה"משחקים" הרגילים שלה, אבל עדיין. ואפילו שני צדדים!

גם עכשיו היא יונקת, אחרי שקראתי לה מהקצה השני של הסלון (אחרי שאחותה הציקה לה כתמיד) - משהו שאף פעם לא קרה, נדמה לי. (כי היא למדה להתנהל בעצמה בגיל יחסית מאוחר)

וזהו, זה משמח אותי😊

ואני מרגישה שזה ממש נס!

וואוו!! מרגשגלויה

וממש מתאים לחנוכה!

מרגש מאוד!מדברה כעדן.
תודה על השיתוף המתוק 
תודה על ההשתתפות שמזכה לניסים רבים!מתואמת
איזה יופי! שימשיך ככה💞יעל מהדרום
מרגש ממש!בארץ אהבתי
ואיזה כיף שהיית בכותל! 
כח של תפילה וואוושירה_11
שמחה בשבילך ❤️
שוב תודה לכן על ההשתתפות!מתואמת
וכם, משמח מאוד שהצלחתי להגיע החודש סוף סוף לכותל (בדרך כלל בכסלו אנחנו הולכים יחד ביום הנישואין שלנו, אבל השנה הוא היה בימים הגשומים והסוערים, אז העדפנו לא לצאת... אז הלכתי רק אתמול)
איזה כיף! מתוקה שהיא❤️שמש בשמייםאחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אני בטיולון של העגלהמנגואית

יותר כבד. יציב. אפשר לשים 2 ילדים לפעמים והכל טוב.

אפשר לתלות קניות.

חיסרון - שוחק ממש ויש מצב שלא ישרוד מתישהו.

בעבר הייתי עם טיולון נפרד זול (וילדים אחרים שכבר גדולים). הטיולןן אם היה עמוס בקניות ובלי ילד היה מתהפך. לא היה מקום ל2 ילדים. ובסוף הוא נשבר אחרי שימוש של כמה שנים 

אני משאירה בטיולון של העגלהרק טוב!

עד שהם יושבים יציב ועם מספיק משקל.

בערך עד גיל שנה.

כשהם קטנים ורזים (לפחות אצלי) ולא יציבים, אז מרגיש לי כאילו הטיולון (לא של העגלה) לא מחזיק אותם וקל מידי...

הטיולון של העגלה לפעמים גם יותר סגור ומוגן שזה טוב לך עכשיו בחורף. 

זהו שדווקא נראלישירה_11אחרונה

שהטיולון הנפרד יותר סגור

העגלה שלי זה אינגליזינה ודווקא היא נראית לי לא יציבה

רגע שולחת תמונה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
אני לא שאבתיתלמיםאחרונה

רק סחטתי להקלה

כן שמתי בין ההנקות כזה שתמיד יהיה עלי וכל פעם החלפתי לאחרים כשהתחמם

גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

יש מי שישמור על הילד בבוקר?מנגואיתאחרונה
במקום מעון אם הוא בד"כ במעון
לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

אולי יעניין אותך