התנהגות של הבן חמש שלי... אשמח לעזרתכן 🙏מנסה שוב*
חברות
אשמח לדעתכן ותובנותיכן (מי שמזהה שלא תגיד לי 😅)
אחרי שבת מתישה...
תקשיבו.
הוא ילד מתוק. לב זהב.
מצחיק בטירוף. רעיונות יצירתיים. יכול להעסיק את עצמו שעות. כשהוא במוזה המתאימה נהנה להתחבק.
אוהב להיות שעות במים..למרוח. להתעסק בבוץ.

יש פער בין איך שהוא בגן לאיך שהוא בבית- בגן יחסית רגוע ולפעמים שקט. בבית משתולל, מרביץ.. צועק

יש קטע שהוא מוריד את המכנסיים סתם ככב ומראה את איבר הברית בשביל הצחוקים, וגם אומר מלא מילים כמו פיפי קקי טוסיק.. נוגע לאחיות שלו בישבן (בת שש בת שלוש ) וגם לי. לפעמים מושך לי את הפתח של החולצה ''ראיתי לך את הבטן'' מתכוון לחזה ...
ההתייחסות שלי היא לפעמים להתעלם לפעמים לצחוק לפעמים להגיד לו שוב בפעם המאה שלא נוגעים באיברים פרטיים של אנשים אחרים.
היום כשהוא משך לי בפתח החולצה והציץ אמרתי לו שאם אנשים גדולים עושים את זה או מורידים מכנסיים באמצע הרחוב לוקחים אותם לכלא.
(סמיילי מרים ידיים בנואשות)

אני מרגישה שהוא מערבב אותי מאד.
כמובן שהוא הילד שדומה לי בין הילדים. למרות שיש לו רחפנות מובנית ירושה ישירה מאבא שלו המקסים.
הוא קולט שיש לי אישיו עם צניעות ובתת מודע משחק על זה (ככה נראה לי)

הוא ילד מהמם. מתוק. חכם. דבש!!
ואז ברגע משהו מקפיץ אותו והוא נהיה סיוט.

האיש שלי אומר שאני פשוט לא מספיק תקיפה איתו.
למשל היה קטע שבליל שבת היה ממש מציק ורב על כל דבר אז האיש שלי אמר לו ביום שישי: אם אתה תתחיל להציק תלך לישון ולא תבוא איתי לביכנ ולא תהיה בסעודת שבת
זה ממש יישר אותו והתנהג מדהים והיה אחלה בליל שבת.

בשבת בצהריים לעומת זאת........ התחיל להציק לאחיות, אז אמרתי לו שאם מציק הולך לישון. הציק והיתה סאגה שלמה שנגמרה רק שהעפתי אותו למיטה עם שני פאצ'ים חזקים.
בכה ממש ואז נרגע
וכאילו חזר לעצמו האמיתי, רגוע ונעים לסביבה.

זה כאילו דפוס כזה איתו לפעמים, אני מכילה ומכילה.. צוחקת מזה או מתעלמת ואז בסוף נשבר לי אז צורחת עליו ונותנת לו מכה והוא קולט שזה רציני אז בוכה ואז נרגע לגמרי

ואז אני נשארת לשנוא את עצמי ששוב הגעתי למצב הזה.

מבינות?
מקווה שהצלחתי לתת עליו איזושהי תמונה

נגיד היום שוב... מוצש אחרי הבדלה האיש שלי יצא לעבודה ואז נשארתי עם שלושתם לקלח ולהשכיב
הוא התחיל מריבה עם מכות והצקות,
הוצאתי אותו מהמקלחת הוא איבד את זה... צרח, עשה פיפי על הרצפה בכוונה, הציק
בכה שרוצה שרק אני אלביש אותו
היה 'דןבי לא לא' על כל דבר.
ואז כשהשכבתי אותם לישון ראיתי שהוא עצוב וקצת דיברנו שהיה לו לא נעים ואני אוהבת אותו וכל הכבוד על איזה משהו שהוא עשה
ונשבר לי עליו הלב בתוכי שכאילו איזה שד מתפרע בתוכו והוא כזה מתוק וטהור הילד הזה ...

זהו כותבת לכן עצובה על הספה...
אשמח לתובנותיכן....
באמת נשמע מאתגר...חילזון 123
חיבוק אמא יקרה! ❤️קמה ש.
בס״ד

תחושות מוכרות ממש!

הכלה-הכלה-הכלה ופתאום מעבר חד לתגובה חזקה שמשאירה אותנו מבואסות מעצמנו ואכולות רגשות אשמה. אוף 😔💔

וכל זה כשאת אמא כזאת טובה, אוהבת ומשקיעה!!! ממש שומעים את זה מכל שורה שכתבת ❤️❤️!

תרצי להסביר יותר למה התכוונת כשאת כותבת שיש לך אישו עם צניעות? רק אם מתאים לך כמובן. ואם לא מתאים לך לכתוב כאן אז אולי לכתוב את הדברים לעצמך בכמה שיותר פירוט על דף. יש לי תחושה שיש שם מפתח גדול...

אבל גם בלי אישו אישי עם הנושא הזה, אני ממש יכולה להבין אותך! הנושא הזה מבלבל אותנו, מציף אותנו ולא קל לנו להגיב אליו.

יש את עניין ההלכה.
יש את עניין המוגנות.
יש את העובדה שהם רק ילדים, עם התנהגויות של ילדים.
ומאידך יש את התפקיד שלנו כהורים-מחנכים.
יש את המחשבות על מה יחשבו עלינו אם הם יתחילו לעשות דברים כאלה בלוץ.
ויש כל מיני פחדים לגבי כל אחד מהנושאים הנ״ל בערך.

אאאאההההההההה! זה הרבה!!!

בכנות, אני עוד לא מצאתי את מתכון הקסם סביב הנושא הזה. אז אני כותבת לך ממקום שהוא עדיין לגמרי בלמידה.

עולים לי 3 דברים:

1. כעס / תגובות חזקות שלנו הרבה פעמים קשורות לצורך להגן על עצמנו. התחושה היא של חוסר אונים והגעה לקצה הכוחות ולכן המערכות שולחות מסר של ״צריך להפסיק את הסיטואציה באופן מיידי!״ ומכיוון שעם ילדים קטנים כוחניות די אפקטיבית, זה הרבה פעמים הקלף שאנחנו נשלף.

כדי לא להגיע למצבים כאלה, מה שנדרש מאיתנו זה בעצם לשמור על עצמנו ועל הצרכים שלנו כמה וכמה צעדים קדימה. כדי כמה שיותר לא להגיע קרוב לקצה הזה. לאכול מספיק. לישון מספיק. להתמלא מספיק בדברים שעושים לנו טוב. להתאוורר מספיק.לקבל מספיק עזרה. להימנע כמה שניתן מסיטואציות שמאתגרות אותנו מיד וכו׳

באופן אישי, המעברים האלה בין הכלה גדולה מאד לבין התפוצצויות חזקות (אם כי נדירות) הובילו אותי לפני כמה שנים להשתתף בסדנה לניהול כעסים שתרמה לי הרבה. כתבתי פעם על הכלים שקיבלתי שם באריכות, אם תהיי מעוניינת. (מה שכתבתי למעלה זה על קצה המזלג).

2. ניסית לדבר איתו בזמן רגוע? להסביר לו מה הכללים? להסביר לו מה עושים ומה לא? הרבה פעמים אנחנו נוטים לדלג על השלב הזה... נלמד אותיות וחיות וצבעים באווירה רגועה אבל את כללי ההתנהגות אנחנו מצפים שהם ילמדו רק מהתגובות שלנו לכל מיני סיטואציות. בעוד שבאמת היא שכמו שעל הצבעים והאותיות חוזרים שוב ושוב, כך גם ראוי ללמד שוב ושוב, באווירה נינוחה ותומכת למידה - איך צריך להתנהג.

3. נראה לי שכדאי לגבש משהו יותר עקבי לגבי העניין של הצניעות. לשים ״עצור״ ברור לניסיונות נגיעה והסתכלות שלו. ולא לצחוק מזה. אני לא אומרת להרים את הקול או להעניש אבל שזה יהיה ברור לו שזה לא עניין מצחיק ושההתנהגויות האלה לא מתאימות בשום צורה.

לגבי כשהוא מוריד בגדים מול כולם, כנ״ל, הייתי ממש משתדלת לא לצחוק מזה בכלל. שם אולי יש מקום להתעלמות בחלק מהפעמים, אבל אני לא סגורה על זה.

ובמקביל, להמשיך *ללמד* את הכללים, בשיחות, דרך סיפורים וכו׳. ולחזק אותו כשעוברת תקופה של כמה ימים שהוא לא עושה את זה! להגיד ששמת לב לשיפור הגדול וכל הכבוד לו שהוא ככה גדל ומתנהג כמו שילד גדול מתנהג!

מקווה זה יעזור לך...

המון הצלחה!!!

יאא תודה. קמה. ממשמנסה שוב*
לוקחת לעצמי מאד מאד מה שכתבת.
חושבת עוד איך להגדיר את האישו של הצניעות.
ואשמח ממש שתשלחי לי את מה שכתבת בניהול כעסים...
שוב תודה. כתבת נקודות ממש משמעותיות לי.
בשמחה! מעתיקה לך כאן את הדברים שקבילתי מהסדנה ❤קמה ש.

בס''ד

מתייגת את @מחי שגם ביקשה ❤️

אני לא טיפוס כעסן ב''ה ודווקא שמעתי הרבה מהסביבה שלי שאני נראית אמא סופר סבלנית. כמובן שאני יכולה להתעצבן אבל לרוב זה היה נשאר ממש בעוצמה סבירה. אבל אחת ל, פעם בכמה חודשים, הייתי מתעצבנת חזק מדי וממש לא אהבתי את זה. זה מה שהוביל אותי להשתתף בסדנה הזאת. כותבת לכן בנקודות את עיקרי הדברים:

זיהוי מוקדם של רגש הכעס - הגוף מגיב עוד לפני שהמוח מצליח לבטא מחשבות ברורות. כיווץ של השרירים, נעילת הלסתות, תחושת חום שעולה בגוף, נשימה מהירה יותר, אודם בלחיים, זיעה מוגברת, דפיקות ברקות... כל אחת עם איך שהגוף שלה מאותת לה את את הדברים באופן אישי. ללמוד לזהות את הסימנים הראשונים שמופיעים בגוף ולהבין שהזמן לתפוס מרחק הוא עכשיו! עם הופעת הסימנים האלה. זה הזמן להיכנס לחדר כדי להרגע, או אפילו (אם יש אפשרות) לצאת מהבית לסיבוב.

זיהוי גורמי חולשה כלליים -

חוסר שינה

עייפות

רעב

צמא

לחץ ומתח

כאב ראש או כל כאב פיזי אחר -

כל אלה הם מצבים שמהווים קרקע פורייה להתפרצויות של כעס. לכן, חשוב מאד להשתדל לא להגיע למצבים האלה. כשמתחילים לזהות רעב או התחלה של כאב ראש וכד', חשוב מאד לעשות את מה שצריך כדי לאזן את עצמינו

* זיהוי הגבולות שלנו ולהיזהר לעצור לפני שמגיעים אליהם - להשתדל לא להגיע למיכל ריק. לדאוג שהוא תמיד יהיה מלא לפחות בצורה סבירה. 

זיהוי מצבים נפיצים (טריגרים) - יש לכולנו סיטואציות מסוימות שמהוות עבורנו טריגרים לתגובות לא טובות. לדוגמה:

- מפגש עם בן אדם שלא פשוט לנו איתו (המחכנת של הילדה / החמות / השכנה וכד')

- מריבה עם מישהו

- הופעת המחזור (או הימים שלפני)

- פקקים

- חגים

- תקופת מבחנים

- ימי הולדת

- נושאי שיחה מסוימים

- התנהגות מסויימת של בן הזוג / של הילד

בעיקרון אנחנו רוצים להימנע ממצבים שבהם נפגוש טריגרים. אבל יש פעמים שאין מה לעשות, הטריגרים מופיעים לנו בחיים ואין לנו שליטה על הופעתם. חשוב להיות במודעות מיוחדת לגבי טריגרים. חשוב להיות גלויים עם עצמינו ולדעת שאלו מצבים שעלולים להביא אותנו לתגובות חזקות מדי. שזה זמן עם פוטנציאל למעידה. ולפי זה לבנות לעצמינו אסטרטגיות כדי להתמודד בצורה הכי טובה.

לדוגמה, אם אני יודעת שפורים הוא טריגר בשבילי (כי כבר עברו עלי כל מיני פורימים לא טובים), אז כדאי מאד לחשוב מה אני עושה לקראת פורים הבא כדי שזה יהיה שונה. איפה אני אוכל לרפד לעצמי את פורים? מה אני יכולה לעשות כדי להבטיח שיהיה לי כיף וטוב? מה אוכל לעשות אם ארגיש שאני מתחילה לאבד את זה? ככל שהכתנית מפורטת יותר, כך עולים הסיכויים לההתמודדות טובה שלנו בזמן אמת.

או אם שמתי לב שלהיות לבד בכל סדר הערב והשכבות, כשזה כבר סוף היום ואני כבר גמורה, זה מצב שבו אני יותר נוטה לאבד את זה, לחשוב מה אפשר לשנות כדי להימנע מלהגיע לסיטואציה הזאת בכלל - להיות לבד בזמן ההשכבה. ואם אין שום ברירה, אז מה אני יכולה לעשות כדי לרפד לעצמי את הערב ולמקסם את הסיכויים שאעבור את זה בשלום?

שיתוף פעולה עם בן הזוגלהסביר לו שמתכוונים לעבוד על התכונה הזאת של הכעס ושנשמח מאד לשיתוף פעולתו. אצלנו עיקר שיתוף הפעולה הוא כזה: כשאני מזהה שרגש הכעס עולה בתוכי כלפי הילדים, אני אחראית על לתווך את מצבי לבעלי ולבצע פעולה שמרגיעה אותי. התפקיד של בעלי הוא להיכנס לתמונה ולשחרר אותי מלטפל בהם עד שאיהיה רגועה. 

ביטוי הצרכים שלי - אם אצליח לזהות את הצרכים האמתיים שלי, ולתווך אותם בזמן למי שמולי, לרוב אני לא אזדקק לעבור לכעס. בדרך כלל כשאומרים ''אני זקוקה לישון / אני זקוקה שתהיו בשקט כי אני צריכה להתרכז במשהו חשוב / אני זקוקה לאכול משהו כי אני מתחילה להרגיש חלשה / אני זקוקה לשעת מנוחה לעצמי'', מי שמולנו נוטה לכבד את זה ולאפשר לנו את מה שאנחנו צריכות. אפילו ילדים קטנים החל מגילאי גן יכולים הרבה מאד פעמים להבין שגם לאמא יש צרכים ולשתף פעולה, לפחות לזמן מסוים.

* זיהוי הרגש שמסתתר מאחורי הכעס - נקודת ההנחה היא שכעס הוא רגש משנה, שמופיע בעקבות רגש אחר (לרוב פחד). כשמצליחים לשים את האצבע על מקור הכעס, אפשר לפתור את הדברים בצורה הרבה יותר רגועה ויעילה. לדוגמה אם אני אזהה שהכעס שלי על בעלי על מה שהוא אמר לי מקודם יושב בעצם על הפחד שהוא הולך לבלות את הערב עם הגמרא במקום לעזור לי בערב הלחוץ שלי, אני יכולה להגיד לו ''אני מפחדת להגיע להתמוטטות עם כל המטלות אני צריכה להכין. תוכל בבקשה להקדיש לי שעה הערב ונעשה את זה ביחד?''.

עוד דוגמה: הילדים נמרחים במקום להתארגן לישון >> אני מרגישה את הכעס שמתחיל לעלות >> אני עוצרת רגע להבין מה אני מרגישה >> אני זוכרת שישנתי רק 4 שעות בלילה הקודם ושאני מתה מפחד לישון מאוחר מדי גם הלילה כי מחר אני צריכה לנהוג >> אני מכנסת את הילדים ומסבירה להם שאמא מותשת ושהיא צריכה לנהוג מחר ושאמא חוששת כי היא יודעת שזה לא בטיחותי לנהוג כשעייפים ולכן ממש חשוב שהם יתקדמו לישון כדי שגם אמא תוכל לישון בשעה סבירה >> הילדים קולטים מסר הגיוני ומתחילים לשתף פעולה ב''ה.

אני מרגישה שזיהוי הפחד שנמצא מאחורי הכעס גם עוזר להפעיל חמלה עצמית. לדוגמה: אני מתחילה לצעוק על הילדים.

בלי חמלה עצמית, אני פשוט ארגיש ''אוף! שוב פעם צעקתי... איזו אמא דפוקה אני! כל הזמן צועקת וצועקת. בטח הילדים לא סובלים אותי. ומה השכנים חושבים עלי?! אוף, אוף אוף, שונאת עצמי ולא סובלת את הילדים שמכניסים אותי למצב כזה. מה את עושה כאן לא מקולחת עדיין? למקלחת מייייייייייייד!!!''

עם חמלה עצמית, אני אקבל מחשבות שונות: ''אוף. שוב צעקתי. איך זה קרה לי הרגע? כי אני מותשת! אני ממש זקוקה לישון! וכי אני מפחדת בגלל הנהיגה של מחר בבוקר במצבי! טוב... אני אסביר לילדים למה קריטי לי לישון, נראה לי שככה יש הרבה יותר סיכויים שזה יעבוד''.

* בזמן של כעס בפועללנשום נשימות עמוקות, עם הפה, כדי להחזיר חמצן למוח (שפיזיולוגית נמצא במחסור מסוים במצב כזה). אם אפשר לצאת לסיבוב. אם אפשר הליכה או פעילות גופנית אחרת - עוד יותר טוב!

הזמן שלוקח לגוף לחזור לעצמו הוא חצי שעה בממוצע. זה ממש תהליך פיזיולוגי שהגוף עובר. עד שעוברת חצי שעה, כדאי להמשיך לשמור מרחק ולהמשיך להירגע. זה מידע שממש-ממש-ממש עזר לי. לפעמים, אם אני לבד איתם בבית, אני יכולה להחליט לשים אותם מול סרט רק כדי שלי יהיה זמן להרגע. 

ועוד נקודה אחרונה - זה משהו שאני באופן אישי ממש מתפללת עליו בקביעות... אני מניחה שכמו בכל דבר אחר, ההשתדלות בדי האדם וההצלחה בידי הקב''ה...

בהצלחה!!!

(למדתי אצל משהי בשם אריאלה מלצר)

את אלופהמתמטיקס

תודה רבה שומרת לי

תודה רבה יקרה! שימחת... 💕💕קמה ש.
איזה אישה מקסימה את, קמה! תודה ממשמנסה שוב*
תודה על המילים יקרה! בהצלחה לכולנו 💕💕קמה ש.
וואי. תודה על זהמאוהבת בילדי

אפילו לא קראתי את כל השרשור, רק ראיתי את השם שלך בתגובות וידעתי שזה שווה קריאה... חיוך גדול

תקשיבי, כתבת כל כך טוב וברור שריגשת אותי! פתאום אני מבינה מה עובר עלי כשאני מאבדת שליטה מתוך כעס... תודה תודה תודה!!!

מקווה ליישם את זה בקרוב (ויותר מקווה שלא אצטרך ליישם... קורץ)

ואגב- התיווך הזה לבעל ולילדים הוא ממש חשוב! גם בשבילם וגם בשבילי. כי כשאני מתמללת את מה שאני מרגישה כבר באה לי החמלה העצמית וההבנה של הילדים לסיטואציה (ואצלי לרוב הילדים כן משתפים פעולה אם יש הגיון מאחורי מה שביקשתי)

שוב תודה, קמה! את מדהימה ויש לך הרבה זכויות!!

וואי תודה מאוהבת בילדיי יקרה!!קמה ש.
בס״ד

איזה כיף שכתבת שזה עזר לך להבין את עצמך יותר טוב! ב״ה! זכות לי ממש...

ותודה גדולה על כל המילים המחממות את הלב!!!❤️❤️❤️
קמה אני אשמח מאוד לקרוא על הכלים שלמדתמחי
השתתפתי באיזה שהוא קורס לחוסן אישי לפני כמה חודשים ודובר שם גם על ניהול כעסים אבל לא מספיק לעומק... עזר לי קצת, אבל מרגישה שזה לא מספיק ברור לי.
דובר על תחושת הסכנה והצורך בתגובה מיידית שסיאוטציות מעלות בנו
דובר על מילוי הצרכים שלנו כדי לא להגיע לקצה
דובר על להבין את הרגש הפנימי שהסיטואציה מעלה בנו ולתת לו מענה
אבל מרגישה שהכל מאוד באוויר ואני לא יודעת איך להוריד את זה לפועל בשניות הקריטיות שהדם עולה למח
חיבוק!מחי
ילדים יודעים ללחוץ לנו על הנקודות הרגישות

הייתי מתחילה עם ספר על מוגנות, קוראת יחד איתו מדי פעם ולשוחח על הנושא ככה בזמן רגוע ולא בתגובה להתנהגות שלו. בפועל כשהוא מתחיל עם ההצגות הייתי מתעלמת לגמרי, בטח שלא צוחקת ונותנת לו פידבק. אם קשה לך להתעלם אז הייתי מאמצת משפט קצר וקבוע כדי להגיב, לדוגמה - אתה צריך להתפנות? בא נלך לשרותים, ולוקחת אותו לכיוון. הוא יתנגד לא, מה פתאום... אז להגיד אה לא? חשבתי שכן, כי את איבר הברית מוציאים רק בשרותים. וזהו, נגמר הסיפור, לא לדבר על זה יותר.
גם מהמילים הייתי מתעלמת. זה נטו נסיון למשוך תשומת לב שלילית. כמובן שצריך לדבר על זה בהזדמנות אחרת, שלא אומרים מילים כאלה בבית, אלא רק בשרותים.
לגבי זה שהוא נוגע במקומות פרטיים של אחרים כן הייתי מתייחסת לזה יותר בחומרה (למרות שזה מן הסתם עניין של שובבות שיעבור עם הגיל) אבל אני לא יודעת מה התגובה הכי טובה במקרה הזה. הייתי מתייעצת עם מישהו לגבי זה, כי כאן מאוד חשוב שיהיה גבול נחרץ שלא נוגעים או באברים פרטיים של אף אחד.

חוץ מזה ממש מזדהה עם ההכלה הכלה הכלה עד שאי אפשר יותר והכל מתפוצץ בקול רעש גדול... והמצפון...

תודה מחי!!!מנסה שוב*
יש לך המלצה לספר על מוגנות?מנגואית
כןמחי
מה שבטוח-בטוח!
זה ספר על בטיחות, ואני אוהבת את זה שמכניסים שם את נושא המוגנות בתוך רצף של מקרים על בטיחות ולא עושים מזה נושא שלם גדול ומפחיד בפני עצמו. ככה השיח על זה נכנס בטבעיות תוך כדי שמדברים על זהירות מגפרורים, מתנור, מרכיבה על אופניים בלי קסדה, מדברים גם על זהירות מאנשים ושלא מסתירים סודות מההורים
תודה!מנגואית
את יכולה בבקשה לפרט מה קורה בעמוד על מוגנות?
כבר יומיים מחפשת את הספר בבית ולא מוצאתמחי
אנסה להיזכר...
בעמוד אחד יש רכב שמתקרב עם אדם לא מוכר שפותח את החלון ומתחיל לדבר עם הילדים ואז הם בורחים ומספרים מיד להורים
בעמוד אחר יש ילד מבוגר יותר שמבטיח לילד קטן יותר סוכריה אם הוא יבוא אחריו
יש שם גם מקרה שילד מרגיש שקרה לו משהו לא נעים/לא מתאים/מפחיד ומתלבט אם לספר להורים וכמובן שהספר מעודד לספר
לא מצליחה להיזכר אם מדובר שם באופן ישיר על מגע בגוף, אני קישרתי את זה באופן אוטומטי ודיברתי עם הילדים על זה שלאף אחד אסור לגעת בגוף שלהם ועל זה שמקומות מכוסים צריכים תמיד להישאר מכוסים, אבל לא זוכרת אם זה היה כתוב במפורש בספר
תודה על הפירוט!מנגואית
צילמתי לך את העמודים הרלוונטיים 🙂קמה ש.
בס״ד

יש כמה גרסאות של הספר הזה - לציבור הכללי, לציבור הדת״ל ולציבור החרדי. לא ראיתי את הגרסאות האחרות אבל נראה לי שהמסרים דומים והאיורים משתנים כדי להיות הכי רלוונטיים לכל ציבור וציבור (אנחנו דווקא דת״ל אבל איכשהו הגרסה הזאת התגלגלה לידינו).

תודה רבה!מנגואית
נראה ספר טוב

היי זה לא הוגן, בספר בעברית יש יותר עמודים!מחי
בספר שיש לי, אותו ספר אבל באנגלית, אין חלק מהעמודים האלה 😯
איזה קטע! 😳קמה ש.
אולי הבדלים בגללשואלת12
הוצאה מאוחרת יותר ולא בגלל שפה
הגיוני, לשבתי על זה גם...קמה ש.אחרונה
אולי תנסי לעשות לו פסק זמן?מיקי מאוס
ברגע שאת רואה שהוא מתחיל עם השטויות לקחת אותו עליך לשקף לו את ההתנהגות הלא נעימה ולהשאיר אותו עליך בחיבוק עד שהוא נרגע.
הוא בטוח יתנגד בהתחלה
אבל תפמפמי לו ולך שאת אוהבת אותו ורוצה לעזור לו להרגע כדי שלא ימשיך ותגיעו לעוד פיצוץ
ותעזרי לו להיות מודע לשינוי הזה שעובר עליו ואולי אפילו לפענח מה הטריגרים לזה (רעב? עיף? משועמם?)

זה כמובן גם יכול להיות בעלך (נשמע שהוא יותר תקיף אולי יהיה לו קל יותר)

ובכללי- חוזרת קצת על מה שכתבו- חשוב שיהיה ברור לך ולו מה הכללים. אם משהו לא מקובל עליך אז להבהיר קודם כל - "בבית שלנו לא עושים ככה וככה" " מי שעושה ככה וככה מקבל ככה וככה"
ככלל
ואז הרבה יותר קל לו לקבל, וכמובן לעמוד על הכללים שהחלטתם בצורה עקבית. לא לוותר לא "להכיל" אלא להגיב ברוגע ובלי כעס כמה שאפשר פשוט כי זה הכללים ולא כי הוא עלה לך לראש
ברגע שאנחנו מתרגזים הם הצליחו בעצם להשיג את מה שהם רוצים (בתת מודע) שזה הקשר איתנו. אם נחסום את האפיקים האלה ונציע אפיקים חיוביים במקום הם ילמדו דרכים אחרות לקבל את היחס והקשר

אני חלילה לא באה בשיפוטיות. גם אני מתעצבנת לצערי והלוואי שאצליח ליישם ועוקבת פה בסקרנות. אבל אלה נקודות שאנחנו עובדים איתם וב"ה רואים שבהרבה נושאים זה עובד

ועוד משהו- חשבתם אולי לקחת הדרכת הורים? אפילו קורס מקוון או ללמוד עם ספר
אנחנו עכשיו מתחילים וקצת מצטערים שלא מצאנו את הפנאי לזה קודם. כמובן שזה לא הכרחי ואני בטוחה שאת יודעת מה את עושה אבל כשלומדים יחד גישה מוגדרת מרגישים הרבה יותר בטוחים בעצמנו (כמובן זה לא אומר לזרוק את האינטואיציה הבריאה שלכם ממש לא. אבל זה נותן ארגז כלים ובטחון)
ממש מעניין שאת אומרת על ההנחית הוריםמנסה שוב*
זה באמת נושא.. מתלבטת כמה להכנס לזה אבל באמת אנחנו די שונים בגישה שלנו וכל אחד פועל כמו שנראה לו נכון.
אצל האיש שלי משהו יושב מאד נכון
ובלי להתבלבל..
אני יותר מעורבבת וממילא מנסה כמה כיוונים במקביל
מה שמוסיף להתברברות (ככה אני מרגישה)
אבל כן, המתוק הזה ממש שולח אותי לעבודה בענין
קוראת אותך ושומעת את עצמי...norya
כשהרגשתי שהמקרים של הכעס המתפרץ והשימוש בכוח פיזי מצידי להרגעה הלכו וגברו התחלנו הדרכת הורים.
אנחנו באמצע התהליך, ואני מרגישה שיפור. לפעמים אפילו רק לדעת איך נכון להתנהג מפחית את הלחץ וחוסר האונים בסיטואציה ועוזר לשלוט בעצמנו.
וגם אצלנו בעלי ואני בגישות שונות.. בתוך ההדרכה אנחנו מנסים להתקרב כל אחד לגישה של השני.
מבינה אותך ממש, איזה הרגשה נאחסית. והאמת, נשמע שאת מתנהלת איתו בצורה מדהימה ורגישה. כל הכבוד לך.
תודה אחות! ריגשת!מנסה שוב*
הי תהילה 3>
לגבי ההתנהגות שאת מתארת בהתחלה זה נשמע לי אחד מ2 כיוונים:
1. והראשון שהייתי בודקת ולו כדי לשלול, זה שהוא נחשף להתנהגות לא ראויה בתחום. הייתי בודקת אם דיבור והתנהגות כאלה קורים בגן אפילו על ידי ילדים אחרים, אולי לנסות לשאול אותו
אם אין חשש שנחשף למשהו לא תקין אם יש עוד אנשים שראה שמתנהגים בצורה כזאת.

2. בהנחה שאין כאן השפעה סביבתית, אלא רק טריגר שהוא ראה שמעורר אותך, אני קוראת לזה שילד "מנסה להשיג את ליבך". בטבע הוא כמובן היה שמח להרגיש אהוב ולהרגיש כל הזמן שרואים אותו ושמחים בו ומתייחסים אליו,
אבל כנראה מסיבות כאלה ואחרות (וזה לא שום דבר שמאשים אותך, חוויה סובייקטיבית שלו שיכולה להיות דשורה לכל מיני דברים) הוא מרגיש צורך ביותר לב של אמא,
והוא מצא שההתנהגות הזאת היא זו שמאפשרת לו להשיג את ליבך, ואת תשומת ליבך, ולכן הוא נעזר בה.
אם הייתה לו האופציה לקבל אהבה בדרך אחרת כנראה שהיה שמח בה יותר.

הפתרון שאני מציעה הוא דבר ראשון לעזוב אותו ולהתמקד בעצמך. ניכר שהוא מעלה בך הרבה רגשות גם מעצם ההתנהגות, ובדמיון, ובצורה שאת מתייחסת אליו ואז מתייחסת לעצמך.

אז רגע לפני שאת פונה אלעו, מציעה לך לקחת את המושכות ולהתכנס רגע למרכז שלך.
על גבי הפורום אני יכולה להציע לך בעיקר להתבונן ולנסות להבין איפה זה נוגע בך ולמה ומה הוא מציף בך ולמה זה מאתגר אותך.

וביחס לילד עצמו ובכלל בחיים, כל מדיניות ההכלה הכלה התפוצצות היא ממש לא מומלצת בעיני.
נתחיל מזה שהיחסים הם דינמיקה, כמו ריקוד כזה, הוא צועד צעד ומתגרה, ואת צוחקת- מבחינתו החוייה היא שזה משחק, או לפחות מותר ונחמד,
הוא צועד עוד צעד ושוב משחק או לחילופן התעלמות שזה מבחינתו אומר או שאת בעניין או שלפחות לא ממש לא והוא עדיין יכול לנסות לקבל ככה את היחס שהוא רוצה ממך, ואז פתאום את מתהפכת עליו והוכ לכ מבין מה קרה לו.

אני מציעה מעבר לעבודה האישית שלך שתאפשר לך להיות עם לב יחסית פנוי ולא טעון מדי מול הדבר הזה (כמה שאפשר בלי כלים משמעותיים),
להיות מאד ברורה כלפיו.

אם הוא מתנהל בצורה לא מתאימה להגיד שזה לא מתאים ולהציב גבול ברור.
לחילופין להגיד אני רואה שאתה רוצה קצת זמן עם אמא ולהציע לו חיבוק/סיפור/משהו אחר שמתאים לך...

באופן כללי אם את מרגישה שיש שד בתוכו סביר שזה כל מיני רגשות שכלואים בו וצריכים מקום, ממליצה לאפשר לו לבטא אותם, ללמוד לתמלל לו, ללמד אותו לשיים רגשות
ולתת לו כמה שיותר מרחב לפרוק רשות בצורה נכונה ובריאה וכך לא את ולא הוא תצטרכו להגיע להתפוצצות לא מבוקרת...❤️
מעניין תודה!! חושבת על מה שכתבת...!!מנסה שוב*
הכלה הכלהתיתי2
יש לנו בלבול עמוק במושג הזה...
נוטים לחשוב ש"הכלה" היא לספוג הכל
להבליג, לשתוק, לשמור בבטן,
לוותר לגמרי, לזרום עם כל דבר
לשכוח את עצמי ולאפשר הכל.

ואז מרוב "הכלה" שהיא לא באמת הכלה -
מתפוצצים
וזה יוצא הכי גרוע...

הכלה במובן המקצועי, היא להיות
מיכל
כלי יציב, עם גבולות, כזה שאפשר ליצוק לתוכו את הרגשות ואת ההתנהגות שנובעת מתוך הרגשות,
והמיכל מסוגל ויכול להחזיק את הסערה הזו
ובעיקר, להחזיר אותה מעובדת אל המוכל.
זהו לא בור בלי תחתית, כזה ששופכים לתוכו ושופכים, והוא פשוט סופג הכל, והכל נעלם בתוכו.
לא,
יוצקים לתוכו, והוא מחזיק בתוך הגבולות שלו,
הוא יודע להחזיק, הוא מרגיש את הסערה בכוס המים, ומחזיר אותה חזרה - יציבה יותר. מאורגנת יותר.

ככה גם אנחנו ההורים.
לא אמורים לספוג הכל, אלא לקבל את הרגש של הילד (או ההתנהגות),
לעבור תהליך עם עצמנו של חיבור לרגש,
והבנה בוגרת ובשלה של הרגש הזה ולאן אפשר להוביל אותו,
ומתוך כך להוביל את הילד למקום טוב יותר.

לשם הדוגמא הפשוטה,
הילד חוזר מהגן עצבני וכעוס, משתולל ומציק.
אני ההורה מבין שקרה משהו בגן ולילד קשה לבטא את זה במילים, ומתוך תסכול הוא מתקשה להשתלב בסדר היום הביתי, ואפילו מרביץ לאחים, צועק, מתחצף.
יש פה תסכול, אולי גם היתה קשה לו הפרידה ממני בזמן הגן והוא זקוק לחיבור מחודש איתי, והדרך שלו לבקש את זה היא בהתנגדות, בבחינה שלי האם אני אוהבת אותו על אף שהוא מאתגר אותי כרגע,
אולי יש לו קושי כללי עם שינויים, וכל שינוי ומעבר ממקום למקום מוציא אותו מהשלווה,
לכל אחת מהאפשרויות יש דרכים ופתרונות מעשיים מה ניתן לעשות כדי לעזור לו להתמודד עם הסערה הרגשית, ולמתן את ההתנהגות.
זו *הכלה*.
למצוא את הדרך האפקטיבית לעזור לו להתמודד עם הרגש בדרך שתהיה לו טובה, וכמובן גם לסביבה.כי להיות ילד מאתגר - הוא לא רוצה. הוא רוצה להיות ילד טוב, הוא רוצה להרגיש אהוב כל הזמן, הוא רוצה שיעריכו אותו, הוא רוצה להסתדר, להצליח, להרגיש טוב, להשתלב עם האחים.

אני חושבת שבמקום שבו אתם נמצאים, מבחינת מכלול הנתונים לגביו שתיארת, והמקומות שאליהם הגעתם מבחינת הקשר עם הילד,
וההתלבטויות שלך עצמך לגבי דרך ותגובות,
אתם צריכים לפנות לאיש מקצוע טיפולי, שמתמחה בהדרכת הורים ובגיל הרך. יתכן ויומלץ לכם טיפול רגשי לילד במקביל כדי להיות מדוייקים לצרכים שלו.
(לא מנחת הורים ולא מדריכות בוגרות קורס, אלא עו"ס/פסיכולוג עם ניסיון).
חסר לי פה עוד פרטים, אבל יש אפשרות שכדאי לפנות לאבחון בהתפתחות הילד כדי לקבל תמונה שתעזור לכם יותר לכוון את המענה לילד.
טיפול רגשי והדרכת הורים אפשר לקבל דרך קופת חולים.

חוץ מזה, הייתי שואלת את הגננת יותר על התפקוד בגן, איך משחק, עם מי, האם יש תסכולים, איך מענה לדרישות, איך מצייר, איך מקשיב במפגש,
האם יש דיבור בין הילדים על הגוף, או ניסיונות להציץ בשירותים וכדומה.
שהגננת תתחיל לשים לב, כי לפעמים ילדים לא מראים בגן את הקשיים שלהם, וכשגננת יודעת שיש קושי בבית - היא מתחילה לשים לב ויכולה לתת לכם עוד מידע והבנה לגביו.
כדי שתצליחו להכיל אותו באמת.
מעניין, תודה תיתי על מה שכתבת!מנסה שוב*
רק בעניין הצניעות5+
לדעתי זה קו אדום. צריך לדבר עם הילד בנושא.
להזכיר שיש מקומות שהם פרטיים ואסור לאף אחד לראות אותם. (חוץ מבמקרים מסויימים) לא בגלל שזה מגעיל אלא בגלל שהם רק שלך ורק לך מותר לראות. וגם במקומות האלו אסור לך לראות אצל אחרים ובוודאי שלא לגעת.
לעמוד על זה שוב ושוב, יש סיפורים בנושא שאפשר לספר. זה נושא ממש חשוב.
לא לצחוק ולא להבליג. להגיד לו חד משמעית שלא עושים דבר כזה. בבטחון לא בכעס. כשאנחנו ממש רציניים לגבי משהו הילדים קולטים את זה.
הבן שלי מאוד אוהב להשתולל עם אחיותיו הגדולות, ואז עשה לעצמו משחק כזה שהוא עובר לידן ונותן להן פץ בטוסיק. כשראיתי את זה, אמרתי לו מיד בצורה חד משמעית שאסור לו לגעת באיבר פרטי של מישהו אחר ולא משנה אם זה משחק או מריבה וכו'. הייתי צריכה להזכיר עוד פעם אחת והוא הפסיק.
הלוואי שהייתי נשמעת כזאת חד משמעית גם בעוד דברים...

לגבי המכות לילדים, כדאי להזכיר לעצמינו שאם אנחנו רוצים שהילדים ילמדו מאיתנו ויתנהגו טוב, מה בדיוק אנחנו מלמדים אותם בענישה גופנית? שמי שחזק יותר הוא הגובר? שזה דרך לפתרון בעיה?
מעבר לפגיעה הנפשית בילד שלנו ובעצמינו.
בהצלחה רבה. ילדים זה מאתגר. ממש מומלץ לשמוע שיעורים בחינוך או ללכת לאיזה קורס הורות. סה"כ נשמע ילד נורמטיבי לגילו וכשיש כלים נכונים ביד הרבה יותר קל לתפקד .
הלוואי שלי היו קורסים כאלו כשהגדולים שלי היו קטנים. נראה לי שהרבה עוגמת נפש היתה נמנעת. אבל לא היו אז כלכך הרבה כמו היום.
לגבי העניין של הצניעותעלה למעלה
צריך לדעתי לבדוק יותר לעומק
מה קורה בגן, עם אנשים קרובים עם משפחה
אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).

בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.

אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

וואי אני רקDoughnut
איזו אמא משקיענית! הציפיות שלי הן רק לעבור את החופש בשפיות😅
כמה רעיונות שעשיתי שנים קודמותעל הנס

*לימדתי את כולם לסרוג גם את הבנים,זה עבד יופי אצלי.

*יצירה מושקעת לסוכות.

*גם קישוט לשולחן לראש השנה

*כנל גם לשבת,עשינו אגרטלים מצנצנות ריקות למשל,חבקים מגלילי נייר סופג,בירכונים,קופות צדקה וכ'ד חילקנו גם לסבתות.

*חיפשנו קרשים מפורקים ברחוב ובנינו אדניות פשוטות,שרפרפים,לא הכל יצא מוצלח אבל הם ממש נהנו.גם נתן להם קצת מושגים

*כולם אצלי שותפים במטבח. מכינים סלטים, מבשלים,שוטפים כלים.

נושאיםמדברה כעדן.

חגים (כרטיסי שנה טובה, קישוטים לסוכה, לימוד הלכות?)

אקולוגיה (ללמוד על זה, להכין יצירות בצורה אקולוגית, ליצור עציצים בצורה אקולוגית)

גמילות חסדים(ללכת להתנדב, להכין עוגיות וברכות לחיילים/אנשים עריריים לפני שבת)

בין אדם לחברו (ביקור חולים, כיבוד הורים) 

כמה רעיונות:הגברת מהירח

חוגים:

אומנות (ציור/ פיסול/ צילום)

מלאכות יד (נגרות/ קדרות/צורפות/ רקמה/ סריגה/תפירה)

בישול/אפיה

טיול

חיות

התעמלות

דרמה/ תיאטרון

נושאים:

חקלאות/ גינון (איך מגדלים חסה ואיך מוסקים זיתים ומכינים שמן זית...)

מדע/ טבע (לצפות בכוכבים, לחקור את החרקים בוואדי הסמוך לבית...)

היסטוריה/ גיאוגרפיה של ארץ ישראל

וואו, זה נשמע השקעה ממש!! כל הכבוד לך!! בהצלחה!!

חוג ברייקדאנס למתחילים ביוטיובביו
יש לי 2 מקורות - מקווה שיעזורhameiri13
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ו 16:11

זה בבית אבל אפשר לעשות גם בבית ספר

משחקי קלפים ודימיון 

משחקים חינוכיים

הפורום הזה נועד לנשים בלבד.מתואמתאחרונה

והוא לא נועד לפרסומות (או להבאת קישורים מכל מיני מקומות).

שאלה על בטיחות ברכבכל היופי

יש לי שכנה שאני די מחבבת והחיים שלה לא קלים.

היא לקחה את הבת שלי טרמפ בתוך היישוב לא מזמן, והבת שלי אמרה שהיא לא מפסיקה לסמס תוך כדי נהיגה, והילדים שלה לא חגורים ולא תמיד יושבים.

אמרתי לה לא להגיד שום דבר אבל לא לנסוע איתה יותר, כי זה לא בטיחותי בעיניי (מצאתי לה חלופה).

א. מי שנוסעת בתוך היישוב עם ילדים לא חגורים, אנא האירו את עיניי כדי שאוכל לדון לכף זכות... מאוד קשה לי עם הרעיון.

ב. האם לדעתכן כדאי להעיר? בעלי חושב שכן, אני בתפיסה שאין טעם ואני לא אחנך אותה, לדבר שנראה לי כל כך בסיסי בבטיחות (נסיעה של 10 דקות, לא 2)

לא רואה טעם להעיראורי8אחרונה

גם יפגע בה, גם רוב הסיכויים שלא ישתנה משהו בעקבות זה. מקסימום היא תאמר לבת שלך לחגור. זו לא אחריותנו לחנך אנשים . ממש מבינה אותך. גרה בעיר , אבל עיר קטנה , לא כבישים מהירים . ואין מצב ליסןע לא חגורים גם נסיעה של 2 דקות. 

מה אתםחושבות על הנקה?אליה דבורובסקי

אני חושבת להפסיק להניק ולעבור למטרנה מה אתם חשובות על זה?

זאת שאלה שמתאימההשם שליאחרונה

לפורום הריון ולידה.

זה פורום שעוסק האימהות לגילאים גדולים יותר, וגם הוא פחות פעיל.

זה מאוד משתנה בין אחת לאחת, וגם בתינוק וההנקה הספציפיים.

לא כתבת באיזה גיל התינוק.

תעשי מה שטוב לך, בלי קשר למה אחרים חושבים.

אולי יעניין אותך