מה הסיבות הכלליות שגורמות לכם להצביע בבחירות?(בליחסדי הים
בגדול, קידום מטרות טובות על ידי מפלגה שארצה להצביעארץ השוקולד
והבנה שזה זכות ומצווה שיש לי יכולת להשפיע על ההנהגה במדינה יהודית.
^^^ברגוע
1) אהבת ישראל 2) אהבת ה' שכולל מצווה לשמוע לחכמיםנפש חיה.
ניסוח יפה לשלישיההָיוֹ הָיָה
ברוך תהיהנפש חיה.
אני אצביע כחלק מציבור, בתקווה שאכן יהיו עוד הרבה מצביעים בקלפי.
מיצריך "יותר"? כתבת מעולה! זה היה מחמאה, לא ציניותהָיוֹ הָיָה
כן כןנפש חיה.
בע"ה יהיה טוב.
שאלה
בן גביר
סמוטריץ
ומעוז
הם באותה מפלגה?
כןבייניש אנונימי
סמוטריץ' 1, בן גביר 2, אבי מעוז 10
והם ייתחשבו באבי מעוז בהחלטות?נפש חיה.
לא חושב, הם יתפצלו לשלוש סיעות בעיקרון,בייניש אנונימי
כמו שהיה בכנסת האחרונה
מה זה סיעות?נפש חיה.
קבוצות בכנסתבייניש אנונימי
מפלגה זה גוף פוליטי שרץ לכנסת, רשימה זה מי שאתה מצביע לו (בדרך כלל מפלגה אחת, לפעמים גם שתיים ושלוש ובמקרי קיצון 4) וסיעות זה ח"כים מאותה מפלגה למעט יוצא דופן של שלושה ח"כים שפרשו מהמפלגה שלהם שיכולים להקים סיעה משל עצמם.
...רץ-הולך
הסיבה העיקרית - לעשות השתדלות לקדם את הגאולה, זאת אחת הדרכים העיקריות להבנתי.
למי מצביעים? ולמה?Dyt
מבין אותך לגמריארץ השוקולד
יכול להיות בהחלט שיש כעס על כולם,בייניש אנונימי
אבל לא להצביע זו טעות יותר גדולה- זה כמו להצביע למפלגות שאתה לא רוצה שייכנסו עוד יותר.
אז גם אם הבחירה היא סה"כ הרע במיעוטו זה עדיף הרבה יותר מלהכניס את כל אלו שפועלים כדי להרוס את כל מה שאתה מאמין בו.
זה נכון רק אם חושבים שיקרה משהו רעארץ השוקולד
דבר שאני מטיל בו ספק גדול (לא רואה שינוי דרסטי במי שינצח יהיה אשר יהיה)
זה לא סתם 'משהו רע', זו מלחמה.בייניש אנונימי
זו מלחמה על הזהות היהודית של המדינה, על עם ישרל, ואפילו על ההתיישבות. צריך להפסיק להתכחש לזה. יש עתיד, ליברמן, העבודה, אפילו מתן כהנא- רוצים להפריד את הדת מהמדינה. להפעיל תחב"צ בשבת, להכיר בגיור רפורמי, להרוס את מערך הכשרות הציבורי... אם אתה רוצה לשמור על המדינה יהודית אתה צריך לדאוג שהם לא יישארו בממשלה.
הכרה בלהט"ב באופן רשמי לא מפריע לך? כי זה מה שמקדם עידן רול, חבר ברשימת יש עתיד ומכהן אאל"ט כסגן שר.
אתה רוצה הכרה בגיור רפורמי? זו מטרה של ליברמן, לשנות את חוק השבות.
הממשלה הנוכחית גם לא טורחת להסתיר את זה, ואנחנו עדיין עומדים כמו גלמים ומתעלמים.
אתה רוצה ביטחון במדינה או מדינה לערבים? כי גנץ מקדם בפועל ביחד עם טיבי, עודה, העבודה ומרץ ובשתיקה מוחלטת מצד כהנא, ליברמן ויש עתיד 'שיח' עם אבו מאזן וכניעה. אתה רוצה אינתיפאדה שלישית? כי אנחנו כבר באמצע, כשההוראות לחיילים ולשוטרים הם כמה שפחות לפגוע בערבים. האחרונים שחיסלו פה מחבלים בלי למצמץ ולפחד 'מה יקרה אם' היו רובם אזרחים, ואם לא שמת לב את מי תוקפים בעיקר בפיגועים האחרונים- זה את החיילים והשוטרים.
אז תתחיל להתעורר, כי אם חשוב לך עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל- הורסים לך לאט לאט את שלושתם. ותעיר גם את כל מי שחושב כמוך, כי בלי זה אין לנו סיכוי.
אגיב בקצרה אבל באמת זה לא הפורום לדיוניםארץ השוקולד
לא כולם רוצים להפריד דת ומדינה, חלקם פשוט תופסים אחרת את השילוב ביניהם ממך.
ביחס לתחב"צ בשבת, הכרה בלהט"ב וכד', זה סוגיות כבדות שמשפיעות על רבים (דתיים או לא) ואני חושב שראוי שנגיע למסקנות יחד כעם בנושא, (אולי הפיתרון הוא משאל עם) ואין לי עמדה מובהקת מה נכון כי זה סוגיות קשות עם מחירים בכל כיוון.
הכרה בגיור רפורמי, כבר קיים מפסיקת בג"צ לפני שנה וחצי בערך, סמוטריץ בזמנו האשים את הח"כים החרדים בנושא. אפשר לדון אם הוא צודק בהאשמה או לא והאם הם פעלו נכון למרות זאת, אבל העובדה היא שגיור רפורמי כבר מוכר בישראל ואין תלות בנושא במי תהיה הממשלה הבאה מכיוון שזו מציאות קיימת.
אני לא רואה הבדלים משמעותיים שקרו בביטחון, אם תפתח אנשים שתומכי מפלגות ימין באופוזיציה הם יטענו שחל שינוי לכיוונים שאתה מתאר אם תקרא תומכי שמאל (שתמכו או התנגדו לממשלה הנוכחית) הם יטענו שחל שינוי הפוך.
למשל, מישהו מהשמאל הקיצוני בנושא:
נדב פרנקוביץ' - בעקבות הקמת ממשלת השינוי —
הרג הפלסטינים... | פייסבוק
לגבי טענת חיסול המחבלים, תבדוק בבקשה כמה מחבלים חוסלו על ידי כחות בחצי שנה האחרונה ותגיד לי מתי בעשור האחרון הגיעו למספר כזה.
(תתחיל מהחיסולים במהלך מעצרים)
יודע מה, אתן לך עבודה קלה:
תבדוק כמה מחבלים חיסלנו במהלך מעצרים בחודש האחרון ותמצא לי מתי חיסלנו כמות דומה במהלך חודש בכל תקופות הממשלות הקודמות. (לא במהלך מבצע או מלחמה כי כרגע אנחנו לא במהלך מלחמה או מבצע)
אתה טוען שקורה פחות, מה לעשות שהעובדות כנראה הפוכות.
לדוגמא: יש לפחות 7 מחבלים שחוסלו על ידי צה"ל בשבוע האחרון. (בחווארה ובטיפול במחבלים בשכם ואולי היו עוד שפספסתי)
אתה מתעקש לעצום את העיניים.בייניש אנונימי
השילוב בין דת למדינה בעיניהם הוא בלי דת.
אותי לא מעניין משאל עם. כן, אני חושב שאני יודע יותר טוב מהחילונים מה טוב להם, אני חושב שהתורה אומרת את זה. ואולי אני לא אומר את זה להם, אבל זה כדי להמשיך להשפיע כמה שאני יכול.
ההכרה בגיור הרפורמי לא קיבלה בינתיים הרבה צדדים מעשיים כמו נישואין וכד', ואת זה עוד אפשר למנוע ואולי גם להחזיר את הגלגל אחורה.
אתה אולי לא מסתובב ביו"ש, והתקשורת לא ממש מדווחת על זה, אבל אבנים ובקת"בים כבר הפכו לשגרה בחודשים האחרונים, ואנחנו חיים מפיגוע ירי לפיגוע ירי...
אני מדבר על מחבלים בשטח שבו יש לאזרחים גישה אליו. הראשונים שהגיעו לזירה אתמול בקרית ארבע אלו הרבש"צ ותושב הקריה שהיה איתו באוטו, במקרה הוא גם חייל אבל הוא לא בא בגלל שהוא היה בתפקיד שם... ואם תבדוק מי הרג את המחבל שעשה את הפיגוע במחסום שועפאט - תגלה שהוא היה מאבטח אזרחי, ואם תבדוק מי ירה היום במחבל שניסה להרוג בצומת אלמוג - תגלה שהחיילות שהיו שם ברחו ואזרח ירד מהרכב וירה עליו. ויש עוד המון דוגמאות...
וגם המבצעים בשכם, לא יודע אם שמעת, שהיו פעם ברמת מג"ד או מקסימום מח"ט - היום דורשים את פיקוח הרמטכ"ל וראש השב"כ, שזה מצב עצוב מאוד...
אני מפסיק להגיב פהארץ השוקולד
תאזין להם ותאזין לרבנים שונים משלך ותגלה שזה תלוי מי ותלוי מה.
סבבה שזו דעתך שאתה חושב שנכון שתכפה עליהם את דרכך כי אתה מבין טוב יותר, אני פשוט לא מסכים איתך (והרבה לא).
האמנם?
אז באיזו משמעות בג"צ החשיב גיור רפורמי?
ולפני כן לא היו תקופות כאלה במהלך ממשלות נתניהו?
תזכיר לי מתי היה אינתיפאדת הסכינים ותחת איזו ממשלה למשל?
מה עדיף?
לחסל מחבלים כשאזרחים נפגעים או לא?
כי אם חל שיפור במקום שאין אזרחים אז התקדמנו. (אגב, טעיתי, היו 8 שכוחות חיסלו בשבוע האחרון)
בחווארה זה מקום עם אזרחים וכוחות חיסלו, ככה שאין רוב לאזרחים בשבוע האחרון.
יש לך מקור לטענה הזו על אישור מבצעים?
לכל מה שאמרתי אני יכול להביא מקורבייניש אנונימי
זה שיש רבנים שאומרים שצריך שילוב שונה בין דת למדינה ממה שאני חושב, ממה שהרבנים שלי אומרים? נכון. אבל לא על פיהם הולכים יאיר לפיד וליברמן, ואפילו לא מתן כהנא.
בג"צ החשיב גיור רפורמי - ועדיין מערך הנישואין לא נתון להחלטתו, ומי שהתגייר כך לא יכול להתחתן בישראל...
זה שהיו פיגועים לפני לא אומר שאני מוכן לקבל את המציאות עכשיו, אבל בכל מקרה - זה לא דומה. זה לא סכינים פעם בשבוע, זה אבנים כל שעתיים וירי שלוש פעמים בשבוע.
מתי צה"ל חיסל מחבל בחווארה בדיוק?
לא דיברתי על אישור אלא על ביצוע, וכן לזה יש מקור. הודעת דו"צ והיכרות עם השטח לפני שנתיים אפילו
אז תביא מקור למה שביקשתי
ארץ השוקולד
מתן כהנא בעיקרון הלך עם ליווי רבני של הרבנים הרב אריה שטרן, הרב חיים דרוקמן והרב יעקב מדן.
טענה מעניינת, אחפש בהמשך לעניין מה הייתה פסיקת בג"צ.
תבדוק את הנתונים, תראה שהמצב אז היה גרוע יותר.
לפני 3 או 4 ימים צה"ל חיסל שני מחבלים בחווארה:
פיגוע ירי: מחבלים פתחו באש לעבר חיילים סמוך לשכם | ערוץ 7
מה הכוונה בביצוע? מחכה למקור.
..בייניש אנונימי
באיזה נושא מתן כהנא הולך עם הרב אריה שטרן? הרב מדן נכון בחלקים מסויימים, הרב דרוקמן נכון בחלקים מסויימים, בנוגע לרפורמת הגיור לא זה נכון לגמרי ולא זה נכון לגמרי.
המצב בימי 'אינתיפאדת הסכינים' לא היה גרוע יותר, לא במספר הרוגים לפי זמן, לא במספר אירועים, ובטח לא ברמת התעוזה של הערבים.
הכוונה בביצוע היא מי מפקח על המבצע. מי מאשר אותו זה תמיד גבוה יותר, אבל הביצוע בפועל לא היה צריך מעקב של רמטכ"ל, אלא מג"ד או מח"ט, לא יותר.
...ארץ השוקולד
רפורמת הכשרות בוצע עם הכוונה רבנית.
רפורמת הגיור לא בוצעה.
האמנם?
כמה נרצחו בחודשיים האחרונים?
כי נרצחו 47 ישראלים במהלך אינתיפאדת הסכינים.
גל הטרור הפלסטיני (2015–2016) – ויקיפדיה
מאז הקמת הממשלה על ידי בנט נרצחו פחות ממה שנרצחו באותם חודשיים של אינתיפאדת הסכינים, אז בבקשה די עם לקשקש שטויות, בבקשה...
זה לא מוכיח שתמיד כך, יש עוד מבצעים בקסבה, היה מבצע של חיסולים של כמה מחבלים, דבר נדיר בימי נתניהו וממילא ההשוואה לא טובה.
אתה ברצינות מביא כטיעון את"רפורמת הגיור לא בוצעה"?הָיוֹ הָיָה
(ושאלה עקרונית: לדעתך אדם יכול לבחור לעצמו בכל שאלה רב שבמקרה חושב כמותו ולהגיד שבסוגיה הזו הוא הולך איתו? וגם אם זה רב שהוא מעולם לא פגש ואין לו שום קשר ויחס אליו?)
כןארץ השוקולד
(כן, כי מגוון דעות מייצג טווח דעות לגיטימי. וכן ראינו בגמרא מפורשת בעירובין ש"הרוצה לעשות כדברי בית הלל עושה וכדברי בית שמאי עושה" שהבעיה היא רק כשמדובר בחומרות או קולות הסותרות זה את זה.)
אם סילמן וכו' היו נשארים והממשלה הייתה נשארת שלמההָיוֹ הָיָה
(אוקיי, רק וידאתי. להתוכח על זה אין לי כח...)
כן, יש לי צד שזה לא היה עוברארץ השוקולד
..בייניש אנונימי
מינוי דיינים אני לא יודע ולא מכיר את העובדות.
רפורמת הכשרות בוצעה בהכוונה רבנית מאוד מאוד גדולה שכוללת את כולם, נכון? אז זהו, שרק שני רבנים שנותנים כשרות בפועל חשבו שהיא דבר טוב...
וזה שרפורמת הגיור לא בוצעה זה רק כי הוא לא הספיק, לא כי הוא התחרט.
מדובר בשנה, לא בחודשיים, לפי ויקיפדיה שהבאת... בשנה וחצי מאז שבנט הקים את הממשלה היו יותר מ - 40 הרוגים, אאל"ט - נרצחו 56 בין יום הזיכרון תשפ"א ליום הזיכרון תשפ"ב, השנה הראשונה של בנט בתפקיד, ומאז הצטרפו לצערנו עוד כמה...
ואני לא נלחם עם אחייארץ השוקולד
יהיה אשר יהיה, אני לא אקרא לויכוח (נוקב כשיהיה) מול אחיי וחלק מהעם שלי מלחמה!
מי שנלחם בי, גם אם הוא לא קורא לזה ככה,בייניש אנונימי
אני נלחם בחזרה. זו מלחמה על הרוח, לא בגוף, אבל זו מלחמה. הצד השני הבין את זה ומתגייס לזה, השאלה היא מתי גם אנחנו נתפכח.
ויכוח הוא מול מי שלמרות שהוא לא מסכים איתי לא מנסה לכפות עליי בכוח ובתכסיסים את מה שהוא חושב. מול אנשים כאלה זו מלחמה.
בוא ננסה לדון יחד במקום להפעיל כיפופי ידייםארץ השוקולד
אם אתה מנסה לכפות על אחרים למה אתה מופתע שאחרים מנסים לכפות עליך?
הנה, דוגמה הערבultracrepidam
הרוגה בתאונת דרכים בכביש שבו לא השקיעו בתשתיות כי "חבל להשקיע במקום שיפונה בעתיד"
הבחירה בין מסירת המדינה ביד מי שמתנגד ליהדות וטורח להדגיש זאת, לבין מסירת מי שיודע שאסור לו לעשות את זה לפחות אלקטורלית
עדיין נראה לי לא אצביעDyt
בסבב הזה..למי אתה מצביע? ומה הסיבות?
אולי תצליח לשכנע אותי כי עכשיו גם אם היו מביאים לי קלפי לחדר לא הייתי מצביעה
אני מצביע לציונות הדתיתברגוע
*פועלים למען א"י- חיזוק ההתישבות וכו'
*פועלים למען חיזוק היהדות במדינה
וכו וכו
את לא צריכה להסכים לגמרי עם המפלגה שאת מצביעה לה, צריך לבחור מבין האפשרויות הקיימות את המפלגה הכי טובה (או הכי פחות גרועה), אלא אם באמת לא אכפת לך בכלל איזו ממשלה תקום..
לציונות הדתית, מהרבה סיבות.בייניש אנונימי
הראשונה - בצלאל סמוטריץ'. בן אדם ערכי שפועל למען ארץ ישראל, החל מדרכו בישיבת קדומים דרך תנועת רגבים עד הכנסת. אפשר לסמוך עליו שהוא לא ימכור הכל בשביל כסא, ראינו את זה בפעם הקודמת - הוא לא הסכים לשבת עם רע"מ, למרות שזה הביא אותו לאופוזיציה.
השניה - איתמר בן גביר. יכול להיות שאני לא מתחבר לכל מה שהוא עושה, אבל מה שהוא יכול לעשות הוא עושה, כולל לפתוח לשכה בשמעון הצדיק כמה פעמים, כולל עוד הרבה דברים שעזרו מאוד והכריחו את המשטרה לעשות את התפקיד שלה.
השלישית - מפלגת נעם, אבי מעוז. מישהו שנלחם על הזהות היהודית של המדינה ושם על זה את כל כולו, ולי חשוב שהמדינה תישאר יהודית, לפני הדמוקרטיה חשובה לי היהדות. והוא מתייחס לחיזוק הזהות היהודית במדינה כאל תפקיד שהוא אמור למלא.
הרביעית - זו המפלגה היחידה שפועלת גם למען העם, גם למען הארץ וגם למען התורה. הליכוד לא פועל למען התורה וגם לא כל כך למען העם והארץ, יותר בשביל האג'נדות הפרטיות של כל אחד ואחד ומה שיביא להם מצביעים. החרדים לא ממש פועלים למען הארץ, בעניין הזה הם מוכנים לצערנו ללכת עם השמאל.
גוש השמאל היום בכלל אין מה לדבר, לא בתורה, לא בארץ ולא בעם.
לכן זו הרשימה הכי טובה שיש היום, ולכן אני מצביע לה. יש כמובן עוד סיבות, כמו נושאים קצת פחות קריטיים אבל מאוד חשובים, יוקר המחיה וכו', אבל אלו העיקריות...
כלומר את מצביעה למר"צ והערביםהָיוֹ הָיָה
...רחל יהודייה בדם
לשבת מהצד. אבל צריך לזכור שאין באמת דבר כזה לא לבחור,גם אי הבחירה היא בחירה.
הבחירות הן גורליות. וכל קול משמעותי.
גם אם אין משהו מושלם בעינייך תבחרי למה שאת חושבת שזו האופציה הכי טובה.
זה בחירות בין מי שרוצה מדינה יהודית שיהודים יוכלו ללכת בה ביטחון ברחובות לאלה שעסוקים בלשלוח תגבור של חיילים אחרי פיגוע שנרצח בו יהודי לשמור דווקא מפני המתנחלים "האלימים" במקום להגן עליהם, או עסוקים בדיון בכנסת על אלימות המתנחלים בזמן שיהודים נרצחים ברחובות.
בסוף אין דבר כזה לא לבחור. גם אי הבחירה אי בחירה. אנחנו יכולים רק לעשות את הטוב ביותר שאנחנו יכולים..
אמן שבבחירות האלה היהודים ינצחו.
בעזרת השם נעשה ונצליח.
לכי לבחור. כל קול משמעותי:-)
האמת שכנעתם אותיDyt
הם פשוט עיצבנו אותי ממש עם היחס הגועלי שלהם לבנט. אם היה את בנט הייתי בוחרת בו אני חושבת שהוא עשה כאן הרבה הרבה טוב! והכעיס אותי סמוטריץ וכל מי שליכלך עליו זו לא התנהגות בעיניי!
אבל אולי נבחר את הרע במיעוטו גם אם לא מושלם באמת... נראה
קודם כל - היה שווה להתווכח אם ככהבייניש אנונימי
דבר שני - ההתייחסות לבנט היא כמו כל מי שהבטיח הרבה דברים ולא קיים כלום, וזו גם ההקלטה של סמוטריץ' על נתניהו...
זה פשוט שהליכוד קצת בוטה יותר, לכן זה נשמע חמור יותר, אבל במהות זה יחס דומה - למעט העובדה שלביבי קשה למצוא מישהו שיכול להחליף אותו ולבנט מאוד קל
אם היה לי כח הייתי מצביע לשקדארץ השוקולד
1. היא הקטינה נזקים בהתאם לכל מציאות ודאגה באמת לערכים שלה ללא קשר לזהות המצביעים.
2. היא קידמה הקמת יישובים יהודים בנגב.
3. היא יותר ימין כלכלי מהציונות הדתית.
4. יש לה רצון לקדם שיח של הסכמות בענייני דת ומדינה ולא לכפות את דעתה על כולם.
5. היא העבירה חלופה לתמ"א שיאפשר הרבה יותר בנייה בערים ויוריד את מחירי הדירות עם הזמן בצורה רצינית.
6. הורידה רגולציה כדי להקל על עסקים קטנים.
7. יש משהו יפה ברצון ובשאיפה להקים ממשלה שהיא לא רק עם צד אחד.
8. לא אוהב את בן גביר וסמוטריץ. (ובפרט ההתנהלות שלהם בשנה האחרונה שלוותה במטרה להחליף ממשלה גם במחיר נזקים אחרים)
9. לא רוצה להצביע למפלגת הציונות הדתית שנעה בין התנגדות לדעות של חלק מרבני המגזר לזלזול בהם
"לקדם שיח של הסכמות ולא לכפות את דעתה"הָיוֹ הָיָה
זה הפרדוקס הגדול של השמאלחושבת בקופסא
בוודאי, אני רוצה שיח בין כולםארץ השוקולד
יש לי מטרה לשיח בין כולם, לא הייתי רוצה כפייה משמאל לימין ולא מימין לשמאל.
ומה עושים כשבסוף יש נושאים שנשארת עליהם מחלוקת?הָיוֹ הָיָה
זו שאלה ערכית כללית. ושאלה עניינית: אתה חושב שאיילת שקד מעוניינת בשיח והגעה לקראת החרדים, או שמבחינתה ברגע שיש רוב בכנסת (ודרישה קואליציונית...) לתחב"צ בשבת/הכרה במשפחות להט"ב/חוק גיוס חובה/ כל דוגמה דומה - היא תתמוך?
משאל עםארץ השוקולד
2. היא לא רוצה שעניינים משמעותיים יוכרעו רק ברוב בכנסת כי רוב של 61 לאו דווקא מייצג את רצון העם ולכן היא ומפלגתה דאגו להטיל וטו כנגד שינויים לכיוון השמאלי בדת ומדינה ביחס לתחב"צ בשבת גם הפעם למשל.
..בייניש אנונימי
שיח והסכמות יותר חשוב לך מקיום התורה? כי אם כן, אל תתפלא אם בסופו של דבר הילד שלך לא יוכל להתחתן פה, כי למי שהוא ירצה להתחתן איתה יהיו בעיות בייחוס... אתה רוצה לחזור לעשרה יוחסין? אתה חושב שאפשר לקיים מדינה יהודית כשהמוסדות שלה, התחבורה בה, הם חילוניים לגמרי? אי אפשר לומר שאני רוצה מדינה יהודית כשבפועל אני רוצה שהיהדות תהיה בחירה של כל אחד ולא יהיה משהו ציבורי דתי... להוציא את הכוח מהרבנות לאט לאט בכשרותת ובגיור הופך את המדינה לפחות דתית, לאשר תחב"צ בשבת זה להפוך את המדינה לפחות דתית, לתת למשרדי ממשלה לשנות לוגו לצבעי התועבה, כל זה דברים שמטרתם להרוס את שורש הטוב של המדינה ולנתק ממנה את היהדות. אנחנו בארץ ישראל לא כי זו הייתה הטריטוריה הפנויה בדיוק כשהחליטו שליהודים מגיעה מדינה, אנחנו בארץ ישראל בגלל ההבטחה של הקב"ה לאברהם אבינו (פרשת השבוע), אנחנו פה כדי לקיים את דבר ה'. ואם נמשיך בדרך שאליה אנחנו הולכים בשנה האחרונה - אני לא רוצה לדמיין מה יקרה. התורה אומרת יפה מאוד מה קורה במצבים כאלו - "ולא תקיא הארץ אתכם בטמאכם אותה כאשר קאה את הגוי אשר לפניכם".
אם אתה אומר שלא מספיק אכפת לך מקיום התורה במרחב הציבורי בשביל אפילו לצאת להצביע - אפשר פשוט לחזור לגלות, בלי יותר מדי סיפורים. א ני לא רוצה את זה, וגם אם זה אומר שאני צריך לעשות דברים שאנשי לא אוהבים ולומר דברים שכואבים להם באוזניים - אני עושה את זה בשמחה, כי אני מקיים את רצון ה' בעולם. וכן, בעניין הזה אני חושב שהרבנים שלי ובעקבותיהם אני יודעים יותר טוב מהרב מדן ומרבני צהר, בטח מ'רבני בית הלל' ומ'נאמני תורה ועבודה', ולא מפחד לומר את זה.
לי חשוב יותר שגם יהודים לא דתיים ירצו להיותארץ השוקולד
ויש דברים שניתן להתפשר עליהם.
לא חשבתי שתפחד לומר שאחרים שווים או יודעים פחות ממך, זה לא מפחיד להיות גאוותן ולשלול אחרים.
חשוב לי שהם יהיו בארץ, השאלה היא רקבייניש אנונימי
מה המחיר.
וזו שאלה שכנראה מעולם לא שאלת את עצמך.
אני לא חושב שזו גאווה, אני חושב שזו התורה. ואם התורה אומרת משהו אנחנו לא מחביאים אותו כי אולי יש בו שמץ גאווה. ואני כאדם פרטי בכלל לא יותר טוב, כל העניין זה מה התורה אומרת, ולכן ממד הגאווה לא שייך פה.
מסכים על שאלת המחירארץ השוקולד
לחשוב שרבותיך עדיפים על רבנים אחרים זה גאווה, כי שני הצדדים טוענים שהם התורה.
ערים חילוניות? יש מקום בארץ שבו לא צריךבייניש אנונימי
לשמור על ההלכה?
רבותי עדיפים בעיניי, בהחלט. 'אם דומה עליך רבך כמלאך ה' צב-אות למד תורה מפיהו', אני חושב שמה שהם אומרים זה דבר ה', ואם הם אומרים שהם צודקים ואחרים טועים אז בעיניי הם צודקים ואחרים טועים. ואני צועק את זה. ממד של גאווה לא שייך במקום כזה, רק אם אני חושב על עצמי...
מסכימה איתךDyt
ארץ השוקולד
וואלה לא חשבתי עליה זאת באמת אפשרותDyt
ואני הכי מתחברת לסעיף 8 ו9 שלך. גועל נפש איך שהתנהגו לבנט ובכלל בגלל זה אני כועסת עליהם ולא הרגשתי שיש לי למי להצביע
ארץ השוקולד
יש מה להצביע שגם כמוה וגם יעבור את אחוז החסימה?Dyt
לא נראה לי שיש, לצעריultracrepidam
תצביעי לה ובעזרת ה' אנשים כמוך יעבירו אותה את אחוז החסימה
לכן כל כך חשוב שתצביעי
אם הייתי יודעת שתעבור הייתי מצביעהDyt
טוב נראה מחר סופית
פעם ראשונה שאני ככה עד הדקה האחרונה
אני חושב שהיא תעבורארץ השוקולד
הסקרים יכולים לטעות בגדול לגביה כי אם המתלבטים לגביה לא ענו שהם יצביעו לה זה יטה את הסקרים. (ברור שאחוז גדול יותר של מתלבטים חונים אצלה ממפלגות אחרות)
וואלה.. טנקסDyt
אתה אופטימי עד כדי נאיביותבייניש אנונימי
לא היה מקרה של מפלגה שלא עברה באף סקר ועברה בבחירות
מפלגת כחול לבן בבחירות האחרונותארץ השוקולד
כדאי שתבדוק את הזיכרון שלך

בכל הסקרים היא עברה,בייניש אנונימי
אאל"ט, בטח באחרונים. ולא היו לה בין אחוז לשניים, אלא יותר.
באחרונים היא אכן עברהארץ השוקולד
סימן שאלה זה מושג חסר משמעות אצלך כנראה...אריאל יוסף
או שכדאי שתבדוק את הזיכרון שלך (כמו שהמליץ כאן מישהו).
הבחירות לכנסת העשרים וארבע – ויקיפדיה
עברה בכל הסקרים שלושה שבועות לפני הבחירות (שמתי גם צילום מסך בסוף ההודעה).
איפה סימן השאלה ומה הקשר למצבה של הבית היהודי?!
אני מקווה שאתה מבין שע"פ אחוזי ההצבעה אין לה אפילו רבע אחוז של סיכוי לעבור.
עדיין מחכה לתגובה בפורום השכן בעניין הרב דרוקמן -
זה לא "סיוג" אלא הוספה. הוא חתם על כל מילה. - אקטואליה וחדשות
נ.ב. כתבתי מאמר בנושא זריקת קולות לפח -
ארבע מידות בזורקי קולות לפח | ערוץ 7

אכן, שגיתי בזכרותיארץ השוקולד
אני לא בטוח כי להערכתי הרבה יותר מתלבטים מתייחסים אליה כאופציה יותר ממפלגות אחרות.
הפסקתי להגיב שם כי אין לי עניין לריב ולצערי חשתי שאין שיח של הקשבה אלא שיח של נסיון להוכיח למה דרך אחת צודקת ומי שחושב אחרת טועה, אין לי את הזמן לכך, צר לי. (היה טעות שבכלל נכנסתי לפורום ההוא, הגבתי כי חשבתי שרוצים לשמוע ולהבין דעות אחרות, הסתבר לי שכנראה זה לא המצב ומנסים רק לראות למה האחרים טועים.)
נ.ב. שכוייח על הבאת המאמר, אני בטוח שיהיו כאלה שיעניין אותם לקרוא.
ערב מוצלח ונתפלל לטוב
קשה לך להודות שהרב דרוקמן אכן אמר אחרת ממה שחשבת?אריאל יוסף
זה לא רלוונטי כפי שהערתיארץ השוקולד
אם היא נותנת 0 ייצוג, אין סיבה שכולם יצביעו לה.
ביקשת לבדוק את דעתו? זו דעתו. אתה מתכחש?אריאל יוסף
ביקשת: "מוזמן לחפש את המילים המדויקות ולראות מה בדיוק נאמר על ידו".
נתתי לך מכתב.
ענית: "לא הוא כתב".
נתתי לך סרטון.
מה אתה טוען עכשיו?
אז טעיתי בדעתוארץ השוקולד
זה אפילו לא רלוונטי לעיקר, אבל העיקר שכתוב לך שצדקת.
קיבלת נקודה במשחק שלך.
זה לא שאני סומך על דעת הרב דרוקמן בענייני ציבור בכל מקרה מאז הסיפור של מוטי אלון ותמיכת הרב דרוקמן במוטי אלון.
כשאתה מודה בטעות שלוש פעמים באותו יום זה נהדר...אריאל יוסף
ועל הרב אלון כבר כתבת. ידוע.
אשריי ששימחתי אותך
ארץ השוקולד
זה נקודה חשובה לזכור על הרב דרוקמן...
זו בעיקר נקודה חשובה לזכור עליך.אריאל יוסף
אומר עליך הרבה. לצד הזעם הקדוש.
ועניתי לך שבראש סדר העדיפויות שלך נמצא זעם קדוש - אקטואליה וחדשות
אגב מה האות שלה בקלפי?Dyt
ב - הבית היהודי בראשות איילת שקדארץ השוקולד
מי זה?Dyt
ראש עיריית גבעת שמואלארץ השוקולד
יאללה הצבעתי עכשיו לאיילת שקד!Dyt
חן חן לכל המשכנעים
עכשיו הקול שלך התפזר לרסיסים בין מרצ, לפיד, הערביםהָיוֹ הָיָה
תנוח הקול שלי הלך למי שהכי פחות גרוע בעינייDyt
נחכה לערב...הָיוֹ הָיָה
לא רלוונטי לי לחכות לערבDyt
גם אם היא לא עוברת את אחוז החסימה אני הצבעתי במה שאני מאמינה בו וזה מה שחשוב לי. לא היו לי חלופות וזה היה הכי פחות גרוע בעיניי. אם היה בנט הייתי מצביעה לו אבל אין אז היא הכי קרובה למה שאני מאמינה בו. עבורי המימוש של זה שהצבעתי אומר שאני הצבעתי למי שהכי מתאים לי ואני הכי מאמינה בו וזהו.
גם אם יהיו בחירות שישיות שידעו ויקחו בחשבון שיש מצביעים שרוצים את איילת שקד ויספרו אותם בחשבון. הם חלק חשוב גם וזה מה שאני בוחרת בכל מחיר בלב שלם
לא מדויקultracrepidam
הקול התפזר בין מפלגות שעוברות את אחוז החסימה
אנחנו לא יודעים מה הן, אבל הערבים, מרצ והעבודה הם גבוליים
איזה בזבוז, בשביל מה לטרוח ללכת לקלפי ולהצביע שקד?אלפיניסטית
במקומך הייתי נשארת בבית, ברור שהיא לא עוברת את החסימה
כי זה מה שאני מאמינה בו והיא הכי פחות גרועה מכולםDyt
גם אם היא לא תעבור זה עדיף לי ככה כי נשארתי נאמנה לעצמי אז תנוחו כל מי שלא מסכימים עם דרך אחרת משלהם וצריכים לדרוך על האחר הזה במקום להבין שהוא רק לא חושב כמוני וזה בסדר
לא, לדעתי עדיף לא להצביע אם ההצבעה חסרת משמעותאלפיניסטית
אף אחד לא דורך, פשוט מעניין אותי מה גורם לאנשים לצאת להצביע ולבזבז מזמנם, לי עצמי בקושי יש מוטיבציה לצאת להצביע למפלגה שאני בטוחה שתעבור את אחוז החסימה..
כדאי להצביע כדי להעלות את אחוז ההצבעהבייניש אנונימי
ואז יש סיכוי שמפלגות קטנות לא יעברו, כמו הערבים ומרץ. ב"ה אין מפלגות כאלה בגוש הימין הפעם, חוץ משקד שגם ככה לא תעבור...
דווקא יש יותר השפעה לקול שאולי יעבירארץ השוקולד
אז אני לא מסכימה איתךDyt
כל כך נכוןארץ השוקולד
היא הרבה יותר גרועה גם מהציונות הדתית, גם מ - ג',בייניש אנונימי
גם מש"ס. ובמצב הנוכחי שלה בסקרים גם מהליכוד.
את לא מאמינה בסמוטריץ' ובן גביר, את חושבת שהם ימין קיצוני ודתי מדי? קול לפח שווה כמו קול נגדם, שאומר לקבל שצי מדינות שאף אחת מהם לא יהודית
ריבונו של עולם, אי אפשר לא לתקוף מישהוארץ השוקולד
בעיקר אחרי שהם כבר הצביעו, זה כבר לא ישנה למציאות, אלא רק לתחושה שלה.
זה אולי ישנה למישהו אחר פה, אבל לא זה העיקרבייניש אנונימי
העיקר הוא לגרום לאנשים להבין את ההשלכות באופן כללי, לא נקודתי. היום זו איילת שקד, בבחירות הבאות זה יכול להיות גם סמוטריץ' או בן גביר או נעם... או ג', או ש"ס, או כולם - אני לא מאמיןשזה יקרה במפלגות שחשוב להם מאוד דברי הרבנים, כאלה שמתייעצים עם רבנים לפני רוב ההחלטות שלהם ויעשו מה שכון לפי התורה, אבל כדי שזה לא יקרה אני מנסה להראות איך שאני יכול כמה זה בעייתי.
אם תגיד לי - אבל הרב שלי זה הרב מדן, והוא בכל זאת תומך בשקד עד הרגע האחרון (מה שלא נכון הפעם, סתם תיאורטית) - אני לא אתווכח איתך כל כך. רק בגלל שאנשים פה לא בוחרים רב אחד שיהיה הרב המובהק שלהם אלא עושים מה שיותר נוח להם (לא בביקורת הלכתית כרגע, למרות הבעיה בלא לעשות רב מובהק, רק מהצד הפוליטי), אני מנסה לשכנע אותם. אני חושב שהרבנים שלי יודעים יותר טוב מהרב מדן, אבל מי שהולך לפי רב גם אם הוא לא הרב שלי זה כמעט ולא מפריע לי.
למה שמישהו יבחר רב מובהק וילך לפיו תמיד?ארץ השוקולד
חס ושלום עוד בפעם הבאה לא יסכימו עם דרכך ויעזו להגיד זאת פה בפורום, צריך לפרסם שאתה לא מסכים כדי שידעו פעם הבאה לפעול אחרת...
קודם כל - המשנה באבות, "עשה לך רב".בייניש אנונימי
זה אמור להספיק.
זו הוראת חז"ל, לא המלצה שלי או של סתם מישהו, גם לא של איזשהוא רב שאתה יכול לומר שהוא לא הפוסק שלפיו אתה הולך או משהו כזה, זו הוראה של חז"ל לכל מי שרוצה לעבוד את ה' באמת. ולהקשיב לכל מה שהוא אומר זו עוד נקודה, "מורא רבך כמורא שמיים".
זו לא הדרך שלי אלא דרך התורה, אתה מוזמן להביא לי הוכחה שאני טועה ואשמח לומר כמוך אבל כרגע זה מה שלימדו אותי... אני לא מכריח פה אף אחד, לשום דבר, כי אין לי את הסמכות. ביום שבו ימננו אותי לשליח של בי"ד אני אשמח לכפות את התורה על אנשים, אם זה יקרה, אבל לא כשאין לי סמכות (הלכתית) לכך. אם מישהו חושב אחרת ממני בנושא שהוא לא מהותי אני לא מתווכח פה, אין טעם לבזבז על זה כח, אבל הנושא עכשיו הוא מאוד מהותי ולכן אני עושה כל מה שאני יכול. וב"ה גם ראיתי תוצאות, לא יודע אם רק בזכותי אבל אני חושב שיש לי חלק בזה.
אתה מוזמן לעשות מה שאתה רוצה, אתה לא חייב להתייחס אליי וגם אין לי דרך לכפות עליך שום דבר, רק שתדע שמה שאני אומר אני מאוד משתדל לא להמציא מעצמי אלא לכתוב את דעת רבותיי שהיא דבר ה'.
ביחס למשנה באבותארץ השוקולד
https://www.yeshiva.org.il/midrash/4131
(רב עם דעות מעניינות, לאו דווקא נמצא במיינסטרים אבל הוא לא רב ליברלי)
ביחס למורא הרב וחובה להקשיב לפסיקותיו, אשמח למקור הקושר בין השניים
נערךבייניש אנונימי
אתה צודק ש'עשה לך רב' אינו במובהק הוראה הלכתית,בייניש אנונימי
אמנם כך אומר הרב ליכטנשטיין שזו דעת הרמב"ם (מאמר באתר מכון התורה והארץ), 'עשה לך רב' | מכון התורה והארץ-'למעשה' אקטואליה הלכתית
אבל זה לא מוחלט לגמרי. אין חיוב הלכתי, ולכן כתבתי הוראה ולא הלכה. אבל לפי הרמב"ם ודאי שכל יהודי יר"ש שרוצה לעבוד את ה' יקיים את מאמרי חז"ל במסכת אבות, למרות שחלקם אינם חובה.
בעניין החובה לשאול רב ולהקשיב לו - אם לא שאלת רב אין לך חובה לשמוע למה שאמרו משמו, אבל אאל"ט אין לשאול רב אחד אחרי ששאלת רב אחר, אלא אם אמרת לו ששאלת, וגם זה רק לחלק מהפוסקים (כך לפחות זכור לי, אחפש מקור בלנ"ד).
לפי הרמב"ם יש בוודאי הוראה על האמירה הזו?ארץ השוקולד
הרב צוריאל הראה שאפילו בסנהדרין לא ישמע להם אם ברור לו שהם טועים, מכך מוכח שחושבים על הנאמר.
ובכל מקרה, הפרשנים על המשנה (אלה שהביא הרב צוריאל לפחות) הבינו אחרת ממה שהבאת את המשנה.
אני זוכר כמוך ביחס לשאלה.
יפה לך ולכם הדיון המתורבת, שינוי מרענן פהDyt
למי שרוצה להיות חסיד,בייניש אנונימי
זה מה שכתבתי "שרוצה לעבוד את ה' "...
הרב ליכטנשטיין אמר שכן, ולא ראיתי במאמר שכתבת ציטוט שאומר כמוך אבל יכול להיות שלא שמתי לב, קראתי יחסית ברפרוף. הפרשנים לא דיברו על הרמב"ם אלא על מה שהם הבינו במשנה, ויש שם כמה ששיטתם קצת תמוהה - למשל לשיטת רש"י, למה המשנה הביאה פעמיים את המימרא הזו? לא אומר ח"ו משהו נגדו, אבל אצלי שיטת רש"י נשארה ב'קשיא'.
שיטת הרמב"ם היא ודאי שאדם צריך לעשות לו רב, גם בהתייחס לחצי השני של דבריו - הם יותר כדוגמא לכך שאף אחד לא פטור מזה אפילו ת"ח, ולא לומר שרק ת"ח חייבים בזה, לפחות לפי מה שהבנתי במאמר של הרב ליכטנשטיין.
טרם קראתי את המאמר של הרב ליכטנשטייןארץ השוקולד
גם אם אתה בקושיה על רש"י, מדובר בדמות חשובה ביותר שניתן בקלות לסמוך עליו

זה לא מאמר כה ארוך, ממליץ לקרוא את כולו, זה לימוד תורה גם אם לא תסכים עם כל הנאמר.
אתה יודע לתת לי מידע על הרב משה צוריאל?בייניש אנונימי
ממי הוא למד, מה תפקידו, ספרים שהוא כתב וכו'? כבר שמעתי את השם הזה פעם, אבל איני יודע מיהו...
מוזמן לחפש עליוארץ השוקולד
שמעתי אותו כשביקרתי פעם בישיבת שבי שומרון.
מדובר בתלמיד חכם רציני ממה שסיפרו לי שם.
(בכל מקרה, מצוטטים שם פוסקים חשובים כמו הרמב"ם ועוד)
את המאמר ראיתי, אני שואל על הרב...בייניש אנונימי
לא ראיתי משהו רציני באינטרנט, לא במה שפתוח לי במחשב
עניתי על הרבארץ השוקולד
לדעתך. לדעתי הם יותר גרועים ממנה.Dyt
ולא אין קשר לקיצוני ימני עם זה אין לי בעיה כמו היחס המגעיל שלהם לבנט וכל מה שהיה איתם בסבב האחרון.
וגם אם איילת שקד לא תעבור את אחוז החסימה זה לא משנה לי כי אני מעדיפה להצביע במה שאני מאמינה ומתאים לי ולהיות נאמנה לעצמי זה מה שאומר עבורי מימוש זכות הבחירה
לא מימשת כלום.אריאל יוסף
יכולת באותה מידה לרשום את השם שלך על פתק ולשים בקלפי.
היית יותר "נאמנה לעצמך".
יאללה תנוחDyt
גרועים לעם ישראל, לארץ ישראל או לתורת ישראל?בייניש אנונימי
אין לי בעיה עם מי שחושב אחרת, יש לי בעיה עם מי שאומר דברים כאלה חשובים לא מתוך דעת תורה מובהקת.
היחס המגעיל לבנט הגיע יותר מהליכוד, הציונות הדתית תמיד התייחסו לבנט יותר טוב, אלא שמייחסים להם דברים שהם לא אמרו... מפחיד אותך שאומרים על מישהו שהפר את כל הבטחות הבחירות שלו "שקרן"? כי זה תיאור מציאות פשוט...
הנאמנות שלך לעצמך הייתה ראויה לשבח, אם לא שהיא הייתה הורסת לכלל ישראל במישור הלאומי והתורני.
בעיקר לעםDyt
דווקא הם מאוד טובים לו, גם אם הוא לא מבין את זהבייניש אנונימי
בעיניי לאDyt
בעיני הקב"ה, לפי מה שאומרים הרבנים, זה כן.בייניש אנונימי
ואני סומך עליהם קצת יותר מאשר עלייך...
ולא הרסתי כלום חלאס עם זהDyt
זרקת קול, זה הרס...בייניש אנונימי
גם אם בסוף תקום ממשלת ימין, החלק שלך בה יהיה קטן, וזכות להתרעם על מה שהיא עושה לא תהיה לך.
מה סמוטריץ' אמר בעצמו בדיוק?
זה לא. גם אם תכתוב את זה אלף פעמיםDyt
וסמוטריץ טינף במילים שהן טינופת על בנט, תחפש לא רוצה לחזור על הטינוף בא לי לשכוח
זה כן, גם אם את תכתבי שלא אלף פעמים.בייניש אנונימי
אני לא מתכוון לעצבן, אני רוצה שבפעם הבאה לא תעשי את הטעות הזו.
אני באמת לא יודע למה את מתכוונת שסמוטריץ' אמר, וזה שתגידי 'תחפש' לא עוזר לי
למה זה רע שיהיה פחות חלק בממשלהארץ השוקולד
זה מה שעדיף>>>אריאל יוסף
ארץ השוקולד

יהיו כאלה שחושבים אחרת ממך בין בפררטיקה ובין במטרות ויעדיפו אחרת, אבל זה הקול שלך ולא הקול שלהם.
הם יכולים לבחור עבור עצמם.
בכיף
נכון זה העיקר!Dyt
כל הכבוד! בעזרת ה' תעברו את אחוז החסימהultracrepidam
גם אם כן גם אם לא אני הצבעתי למה שבחרתי באמת וזהDyt
מעניין אם אחרי אלו תישאר ההרגשה הטובה...אריאל יוסף
לא בא לי להיכנס בכלל לקישורים שהבאתDyt
ככה אני
עושה מה שמתאים *לי*
יש פה שידוך!הָיוֹ הָיָה
לא תודה לא מחפשת פה שידוךDyt
לא כל מי שעושים מה שבא להם מתאימיםבינייש פתוח
לא אמרת ששכנענו אותך הפוך מקודם?בייניש אנונימי
שכנעו אותי להצביעDyt
זה היה שני שלבים
בהתחלה לא רציתי להצביע בכלל, חשבתי שאין לי בכלל למי הפעם
ואז השתכנעתי ולא חשבתי בכלל על האופציה של הבית היהודי ופתאום התחוור לי שזה בעיניי הכי פחות גרוע והכי נכון לי
יש מבין?
או מבין לא מבין?
הבנתי, פשוט כתבת שנראה לך שתצביעי לציונות הדתיתבייניש אנונימי
נכון לפני שאמרו לי על הרעיון של איילת שקדDyt
ואז שהתחוור לי עליה הבנתי שבעצם היא הכי פחות גרועה בעיניי, לא לקחתי אותה בחשבון קודם כי אפילו לא ידעתי או שכחתי או וואטאבר שיש את האופציה שלה מרוב שלא רציתי להצביע הפעם ולא טרחתי לבדוק מי ומה לעומק
אני דווקא איתך בזהultracrepidam
אני אישית מאמין שסמוטריץ מייצג אותי יותר, אבל בעיני מי שמצביע לשקד זה בהחלט טוב וראוי, ואני מקווה שהיא אכן תעבור את אחוז החסימה ותוכל לפעול בכנסת הבאה יחד עם סמוטריץ ואחרים
יש אפשרות לעשות טוב, וגם אם זה לא הטוב המושלםרואה אור
בטח כשהמשמעות של לא להצביע, זה לתת כח יחסי גדול יותר לדעות פחות רצויות.
^^ הרצון שיהיה מקום גדול בממשלה לדעות שדומות לשלילומדת כעת
..אלפיניסטית
א. כל עוד לא הצבעתי מנדנדים לי בלי סוף כל חמש דקות לצאת להצביע
ב. כי זה ישמח את אבא שלי
ג. כדי שיישאר איזשהו צביון וייצוג יהודי דתי למדינה ושהחרדים לא יהוו מיעוט נרדף. כלומר, הם יהיו, אבל לפחות שיהיה להם איזה שהוא ייצוג
ב. עצם ההצבעה או גם זהותה?הָיוֹ הָיָה
..אלפיניסטית
זה הולך ביחד, מן הסתם לא ישמח אותו שאני אצביע מרצ
לא לא...הָיוֹ הָיָה
..אלפיניסטית
אני משערת שיעדיף שאני אצביע ש"ס ולא הציונות הדתית, אבל לא יצא לי לשאול אותו את זה, כי בכל מקרה אני לא מאוד ציונית דתית ככה שאין חשש שאצביע להם
ומה יחסו לג'?הָיוֹ הָיָה
...אלפיניסטית
זו ההשתדלות שלי(אהבת עולם)
איך כל החיות נכנסו בתיבה? בנס.
אז למה נח צוּוה לבנות תיבה גדולה, הרי הנס היה יכול להיות גם בתיבה פצפונת?!
אלא, שהוא היה צריך לעשות את מקסימום ההשתדלות שלו ורק אז יש מקום לנס)
בגדול- זו הדרך שלי להשפיע.בייניש אנונימי
על מה שקורה במדינה יש דרך מאוד יעילה להשפיע, בהצבעה בבחירות. ואולי קשה להרגיש שקול אחד משנה, אבל יש בערך 80,000 קולות של מצביעי ליכוד שלא יצאו להצביע פעם קודמת, ואם הם היו יוצאים היתה היום ממשלת ימין, אבל כל אחד אמר לעצמו ש'מה משנה הקול שלי'...
לא להצביע זה חוסר אחריות. בכל ממשלה רעה שקמה, יש מידה לא מבוטלת של אשמה בכל מי שלא יצא להצביע. זה גם לא משהו מסובך או קשה, אין יותר מדי אפשרויות, כשחושבים מי עונה על הערכים שלנו- יש בין מפלגה אחת לארבע, תלוי את מי מכניסים, ולא מאוד משנה מי נכנס שם עם יותר ומי עם פחות, לפחות לא במציאות הנוכחית.
פעם חשבתי כמוךארץ השוקולד
לחילופין זה אנשים שבסדר עם כל מי שיהיה ולא באמת אכפת להם.
מי שלא אכפת לו, או שחושב שאף אחד לא מצדיקבייניש אנונימי
בחירה בו, מחליט שהוא מוותר על ההשפעה במה יקרה במדינה. מחליט שהוא נותן את המפתחות ללפיד, לגנץ, לאחמד טיבי, והורס במו ידיו את כל מה שהוא מאמין בו. תחליט אם אתה רוצה לצפות מהצד איך הורסים לך את המדינה ואת היהדות בארץ ולאכול את עצמך עם מצפון מאוד גדול ש'למה לא עשיתי כלום', או לומר אני עושה כל מה שאני יכול, והשאר הקב"ה יעשה בשבילי.
הסברתי מדוע אחרים חושבים אחרת ממךארץ השוקולד
1. נכון, לפעמים אנשים חושבים שלתת למישהו כח דורש ממנו מעשים טובים ואם הוא לא עושה אז לא מגיע להם שיטרחו עבור הכסא שלהם.
אולי יפתיע אותך אבל נבחרי ציבור מקבלים כסף מהציבור, אז הנבחר צריך להצדיק את קיומו כי הוא טוב ולא כי הוא פחות רע.
2. יש כאלה שבאמת לא חושבים שרע אם המפתחות יהיו אצל אחרים.
אין לי בעיה באופן כללי להגידבייניש אנונימי
שאדם צריך להצדיק את התמיכה בו. אבל במציאות של היום זה לא חשוב כמו החשיבות של הבחירות והקמת הממשלה...
אין לי בעיה עם מי שחושב אחת ממני, אני מנסה לשכנע אותו, ואומר מה שצריך בשביל זה גם אם לא תמיד זה נעים לכולם באוזניים.
הצבעה זה לא פרס לפוליטיקאיםultracrepidam
זאת אמירה לפוליטיקאים "אני מבקש שתנהגו בקו שאתם מבטיחים לפני הבחירות"
גם וגם זה פרס על התנהלותם בעברארץ השוקולד
אפשר לראות את זה כךultracrepidam
אבל לתת לעצמך מכות כדי להעניש את אחיך שיהיה לו אח סובל, זה מטופש
אפשר לראות את זה כךארץ השוקולד

אם יש לי בחירהultracrepidam
אם נגזר עלי לסבול - בהחלט אהיה מעוניין שאהיה מעורב בתהליך ההחלטה מי יגרום לסבל הזה
האם היית מעדיף לקבל מכות מידיד שמחויב לשלומך או מרוצח צמא דם?
אני חושב שרוב המפלגות הם ידידים המחוייביםארץ השוקולד
האם היית בוחר במכחישי קורונה המחויבים לשלומך?ultracrepidam
נכון, המשל לא לגמרי דומה לנמשל, בני גנץ רק אירח בביתו מכחיש שואה רוצח ילדים,
יאיר לפיד רק לא מבין מהי אנטישמיות
מנסור עבאס טוען שהוא בעד שלום עם היהודים
דווקא בגלל שהנמשל לא דומה למשלארץ השוקולד
ריבונו של עולם, נתניהו הזמין את אבו מאזן לכנסת לפני 6 שנים, אבו מאזן סינן אותו ולכן זה לא קרה.
אני חושב שגם נתניהו גרועultracrepidam
כמו שכתבתי, יש גרועים, גרועים יותר, וגרועים הרבה יותר. אין מוצלחים.
אבל נתניהו מחויב אלקטורלית לימין.
אני מסכים שהוא גרוע ואולי גרוע מאד.
לכן הוא צריך איזון מימין. עד היום האיזון מימין לא היה מספיק, בזכות החרם עליו משמאל אולי הו אילך קצת ימינה (יותר נכון, למרכז)
ולכן עדיף מישהו שיאזן כל ממשלה שתהיהארץ השוקולד
וכן, החרדים וסמוטריץ יכלו לדרוש שמישהו אחר בליכוד יהיה ראש ממשלה וכך לא תקום ממשלה עם רע"מ אבל להם עדיף את נתניהו, לא יודע למה...
(והתירוץ ה"דמוקרטי" של הפריימריז לא רלוונטי כי:
1. החוק מגדיר בפירוש שכל אחד מהח"כים בכנסת יכול להיות ראש ממשלה ולא צריך לעמוד בראשות ממשלה. עם כל הכבוד לחוקת הליכוד, חוקי המדינה חשובים מחוקת המפלגה.
2. נכון שכך העדיפו מתפקדי הליכוד, אבל 51 מנדטים שהעדיפו ממשלה אחרת הם חשובים יותר.
אילו לנתניהו היה רוב שרוצה אותו אז מילא, אבל לא היה לו.)
יש לו רוב - מצביעי גוש הימין אומרים,בייניש אנונימי
שמבין כל המועמדים הרלוונטיים הם רוצים אותו. למרות שהוא לא מלך, ולא הבן אדם הכי טוב - הוא דיפלומט מעולה, ויש לו יתרונות שאין לאף אחד, ויש לו את האפשרות. אין עוד מישהו עם האפשרות הזו כרגע בגוש הימין
אין לו רוב וגם למתנגדיו אין רובארץ השוקולד
מתנגדיו קיבלו 51 מנדטים.
בכנסת יש 120 מנדטים.
קיבלנו קונסטלציה מוזרה בשל כך
אני לא סופר את הערבים כרגע,בייניש אנונימי
כי עקרונית לא אמור להיות להם חלק בארץ, לא במדינה ובטח לא בהנהגתה, כדין כל גוי שאסור למנותו לשררה על הציבור. בין היהודים יש לו רוב, וזה מה שמעניין אותי
אם לא תספור אותם עדיין לא היה לנתניהו רובארץ השוקולד
נגד נתניהו היה 51
מתוך 110,
זה לא רוב לאף צד.
ובכלל, אם תתעלם מהמפלגות הערביות בכנסת אז לקואליציה הנוכחית יש 57 לעומת האופוזיציה שיש לה 53, ככה שהיה רוב לממשלה שלא בראשותו.
איך 52+51 שווה אצלך מאה ועשר?בייניש אנונימי
אם השאר נמנעים ממילא נתניהו עם הכי הרבה... ובמקרה שהתייחסת לבנט, אני מאוד רוצה להאמין לו שעקרונית הוא חשב שנתניהו יותר טוב מלפיד, ואז ממילא זה 59 מול 51...
זה 103 נכון?בנות רבות עלי
זה לא, זה בדיוק הענייןארץ השוקולד
מתוכם 52 הצהירו שהם ישבו תחת נתניהו.
51 הצהירו שלא ישבו תחת נתניהו.
7 הצהירו שאין להם עמדה בסוגיה הזו.
יוצא שאף צד לא קיבל רוב
יש משהו שכנראה לא הבנת - רוב זה לא מוחלט אלא יחסי,בייניש אנונימי
בבחירות לפחות... בשביל להקים ממשלה לא צריך 61, צריך יותר תומכים ממתנגדים... (אחרי בחירות, לא בלהפיל ממשלה). אם יש יותר תומכים ממתנגדים, ועוד נמנעים (שהסכימו תיאורטית לשבת תחת נתניהו אם תהיה לזה היתכנות פוליטית), זה נקרא רוב
רוב זה ביחס לסך הקבוצהארץ השוקולדאחרונה
כלומר, צריך 61 ואם תרצה להתעלם מהמפלגות הערביות כאילו הן לא קיימות אז צריך 56, אף צד לא קיבל.
ולכן פעם אחת יצאה רוטציה בה מישהו שהתנגד לנתניהו ישב תחתיו ופעם אחר כך מישהו שהיה מוכן לשבת תחת נתניהו אבל לא התחייב לכך ישב עם האחרים.
זה בכלל מטריף אותי היחס האוהד כמו גורו לנתניהוDyt
לא מצליחה להבין. כאילו הפכו את הבנאדם למינימום אל
מה נסגר.. והוא עשה פי אלף דברים מכל מה שהם זועקים שעשתה הממשלה הנוכחית או בנט. כאילו מה אין גבול לשקר אין גבול לשכחה אין גבול להכחשה אותם דברים שקורים אבל הופכים את האחד למלך עליון קדוש ואת השני לשק חבטות. בעע
זה בעיקר בגלל שהוא היחיד שיש לו אתבייניש אנונימי
האופציה לעשות את זה. לסמוטריץ' אין, לבנט לא באמת היתה וגם בליכוד אין מי שיכול - אפילו לא גדעון סער, שניסה. הוא מוכשר באופן יוצא דופן, למרות כל הדברים הרעים שהוא עשה.
לבנט הייתה אפשרות לבצע שחרורארץ השוקולד
לא באמת היתה לו,בייניש אנונימי
ברוב של 61 שיש בהם גם ערבים, גם שמאל, גם מרכז וגם שניים-שלושה ימניים אחרונים - אין אפשרות להעביר נושאים רגישים כל כך.
אפשר לראות את זה כךארץ השוקולד
בפועל כל הממשלות גרועותultracrepidam
אבל יש גרועות יותר, ויש גרועות הרבה יותר.
כרגע אנחנו בבחירות שבהן הקואליציות העיקריות העומדות לבחירה הן מפלגות שבעיני מסוכנות מאד, מול קואליציה אחת (ליכוד+דתיים) שהיא מלאת בעיות אבל נסבלת
אז רבים חולקים עליך בהסתכלות הזוארץ השוקולד
אני רואה ממשלות סבירות בכל אפשרות, עם חסרונות ברורים בכל אחד.
נו. טועים, טעות, וכו'.ultracrepidam
התנהלות לא נכונה מול החרדים או מול מועצת הלול
איננה שקולה להתנהלות לא נכונה מול חמאס ואש"ף
שאיפה להקמת מדינת אויב
איננה דומה לאובדן משילות
ועוד ועוד "אינו דומה"
תגובהארץ השוקולד
נתניהו איבד את המשילות כשנכנע לאיומי חמאס וויתר על שמעון הצדיק ועל עליות יהודים להר הבית.
והוא שאף להקים מדינת אויב בנאום בר אילן, בנאום בו קרא לאבו מאזן לבוא לכנסת ב2016 ובהצגת תוכנית המאה.
אני לא מדבר על נתניהוultracrepidam
אני מדבר על מה הצפי שנתניהו יעשה כאשר הוא יודע שכל השמאל מחרים אותו,
או מה יעשו השרים שאינם נתניהו הגרוע
ביבי הוא בעיה
יש לו יכולות הנהגה, שבגללן הוא נשאר על אף שהוא עושה כל כך הרבה דברים גרועים
אבל הוא בעיה, לא פתרון
מצד שני, בממשלת ימין הוא יאלץ למנות שרים ימניים. שר בטחון ימני עדיף על גנץ/לפיד
אני כן, כי זה האופציותארץ השוקולד
אתה קורא מה שאתה כותב?בייניש אנונימי
לפיד ונתניהו הם אותו דבר?
כולם לא אידיאלים. אבל נתניהו בסה"כ הוא טוב, לא טוב מאוד ובטח שלא מצויין אבל טוב. לפיד הוא רע.
ו'הוי מחשב שכר מצווה כנגד הפסדה' נכון גם פה, למרות שזו לא מצווה מהתורה, תעשה חשבון - אם לא תצביע תקבל את לפיד, אם תצביע תקבל את נתניהו. תשים כל אחד מהם בכף מאזניים ותבחר מי מהם, כי לא להצביע לא אומר 'אף אחד' אלא אומר 'לפיד'.
כן, אין הבדל בין מי שנכנע לחמאסארץ השוקולד
אצל לפיד זה אידאולוגיה, אצל נתניהו זאת חולשהultracrepidam
לפיד הוא רע, נתניהו הוא גרוע.
אני מעדיף ראש ממשלה כושל בימניותו על פני ראש ממשלה שמצליח בשמאלניותו
וההגדרות "שמאל" ו"ימין" כאן הן מושאלות.
ה"שמאל" של היום הוא הזוי לגמרי, ה"ימין" של היום זה מה שהיה פעם מרכז ואפילו שמאל.
הרדיפה של יהודים בידי יהודים היא הזויה לגמרי, חוסר המעמד של המדינה בעיני עצמה, אי-משילות, הדיקטטורה של השמאל...זה הזוי לגמרי ולא הגיוני בשום מצב.
לא בטוח מה גרוע יותרארץ השוקולד
פעם היו רדיפות פוליטיות הרבה יותר, השתפרנו בזה
הרדיפות הפוליטיות היום גרועות הרבה יותרבייניש אנונימי
למעט מקרה קיצון שקרה בעבר והיום ב"ה לא ואסור שיקרה שוב וכולם חושבים שהאו אסור(רצח רבין), ולמעט את השנים הראשונות של המדינה (הפנקס האדום), לא היו חרמות בכזו רמה כבר שנים ארוכות מאוד, בטח לא כשאני הייתי בחיים
הו. בדיוק!Dyt
לא מצביעבנות רבות עלי
אם אצביע- זה כי אם רוצחים אותנותילי חורבות
שלפחות ירצחו אותנו עם קצת כסף...
כרגע אני עדיין חולה, ורשמית תיככנתי מפגש עם חברים בים מחר... נראה איך ארגיש...
סיבה אחתמשמעת עצמית
לי אין כל כך אמונת חכמים, במיוחד בענייני הבחירות.חסדי הים
אין לך רבנים שאתה סומך עליהם?בייניש אנונימי
כתוב "מדבר שקר תרחק" ופוליטיקה זה שקר. חכמיםחסדי הים
האם לא ראינו בדור הקודם גדול דור עצום בתורה שיש לו המון המון זכויות וניסה לכוון לגמרי לשם שמיים, אבל בגלל פוליטיקה גרם לשפיכות דמם של הרבה יהודים רח"ל.
אפשר לומר כך, אבל זה מבט שטחי...בייניש אנונימי
פוליטיקה היא הדרך לשנות את מה שקורה במדינה. ולא תמיד אנחנו מצליחים לעשות הכל כמו שצריך, אבל לוותר על החשיבות העצומה בגלל שיש בזה צד שקר זו טעות. ועיין בסוף הפרק החמישי מ'שמונה פרקים' על החסיד שגם מה שיש בו צד עברה הוא עושה לשם שמיים, ועל "עת לעשות לה' הפרו תורתך"
זה פשוט לי. השפעה, חובה קדושההיום הוא היום
כסףתילי חורבות
הציעו לי 100 דולר בכדי שאצביע ג'
אמרתי להם שעל פחות מ500 ש"ח אין מה לדבר...
לא יאומןDyt
מה שלא יאומן זה כמה שאת לא מזהה את הציניותחושבת בקופסא
זה כמו שאני אומר שאני מצביעה ש"ס כי הם הבטיחו לי שכל הנשים יודעות לקפל סדין עם גומי, אז אולי בכך שאני אצביע להם הם ילמדו אותי גם.
למה לא מזהה אני מצטרפת אליו לחגיגת הציניותDyt
את לא יודעת לקפל? כנראה את לא אשה!הָיוֹ הָיָה
מירב.מיכאלי.ה
בהחלט בעיהחושבת בקופסא
אגב, לסרטון הזה התכוונתי, קפץ לי בתור פרסומת.
עדיין לא בדיוק הבנתי איזו מין שיטת שכנוע זאת: לשכנע אותנו לשכנע אחרים לפני שהם שכנעו אותנו בעצמינו....
דייטיםאבוד
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד
יש פורום לנו שנועד לזה.
לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.
מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין זוגיותפשוט אני..אחרונה
ו...
בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28
אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..
ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים.. מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?
השאלה מה חשוב לךפשוט אני..
לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++.
אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...
נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...
מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.
נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.
מצטרף לנאמרנפשי תערוג
הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה
לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.
עלה 7000+
שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש
לעומת זאת.
אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת.
את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק
כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.
אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.
כמו שכתבו כולםפצל"פ
זה תלוי למה את משתמשת...
וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות
אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם
אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל
אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק
אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי
מה הצורך?משהאחרונה
מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב
כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה? אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).
לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי
אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.
בטח לא 2 שקל..
בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.
במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.
נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע.
אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי
ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..
לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
^^^
פ.א.
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.
הבהרה חשובהשפיכת לב
מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.
הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.
הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
למה?הרמוניה
סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?
אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.
לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.
הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה, כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר. ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.
לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃
מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?
לשם כך יש שיעורים ולימודים.
אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.
סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי
יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,
עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית
נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה
שתעביר אותו
או תתיימר לחנך איתו
..הרמוניה
בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.
זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.
ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.
..הרמוניה
בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)
מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.
בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.
וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה.
התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה
סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?
המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
וככה גם מספר טוב.
נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות.
אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה
כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.
חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.
אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי
אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות.
אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים
לאמיצים בלבדזיויק
מי שאמיץoo
לא מפחד לדבר בשם עצמו
וכנראה לא פותח פצלש
לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
לאריבוזום
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ
אבל היום אני כבר רק מפה כמעט
ולא כ"כ משתמש במקורי
כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
לאנפש חיה.
היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו
לפני הרבה שנים
יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
אשתך?😂🤭מבולבלת מאדדדד
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
לאארץ השוקולד
מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש
אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד
אוי, עלית עלינו🙈
@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?
אופס🫢מבולבלת מאדדדד
רעיון טוב💪ארץ השוקולד

בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי
אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.
אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח
מעניין ממה זה נובעזיויק
לאפצלשי"ת
כן, שנייםצדיק יסוד עלום
זהו?זיויק
לאבחור עצוב
זה קורה כשאתה מנסה לכתוב לעצמך בשיחה אישיתיעל מהדרום
כל פעם שנכנסתי לשיחה אישית זה כתב ליבחור עצוב
כדי להיכנס לשיחה אישיתoo
תודהבחור עצוב
כנראה המשוחח השניoo
לא נוראבחור עצובאחרונה
המקום שלכם בעולםזיויק
הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?
יהיה ברור אי פעם?
איך אחרים רואים את המקום שלכם?
זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?
רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂
אולי הבנתי, אז-הרמוניה
אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש.
שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.
אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.
אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.
זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
לא, כיהרמוניה
אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.
וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.
אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו.
יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.
בלבלתזיויק
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה
היא הדרך, לא המטרה.
מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.
הטלת כאן פצצהזיויק
כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.
תוכלי לבאר את כוונתך?
אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
היעוד שליoo
ברור לי מאד
לעשות טוב לעצמי ולאחרים
ללמוד ולהשתפר מיום ליום
אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי
את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם
זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
זה יכול להיותoo
יעוד של כל מי שרוצה בזה
לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים
לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוטאחרונה
בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.
ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים
הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?
איזה צד עדיף.
תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי
זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.
הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה
יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.
השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.
קשה להכריע.
ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.
חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
בטח, קרה ליפצלשי"ת
אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...
כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..
אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...
מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק
ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?
לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.
לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט
אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג
יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם